TURNUSLIVETS GODER

God kveld til deg som leser. Denne dagen startet med en ganske bra treningsøkt og hjemmekontor før jeg tok meg en laaang dusj som er luksus i seg selv som småbarnsmor, og gjorde meg klar til en hyggelig lunsj på Vinsj i Leangbukta sammen med Ulrik. Det er fordelen med jobben til Ulrik og ikke minst fleksibiliteten i min jobb. Vi føler en helgefølelse begge to når Ulrik er hjemme og er flinke til å nyte av turnuslivets goder..

Tl lunsj spiste jeg forresten en sykt digg veggisburger. Burgeren fikk meg inn på tanken om å bli vegetarianer på ordentlig, helt til jeg kom på at det snart er pinnekjøttsesong.. Hehe! Jeg elsker seriøst tradisjonsmat som blant annet pinnekjøtt og fårikål, men i hverdagen spiser jeg egentlig ikke så mye kjøtt. Eller, det går ganske ofte i karbonadedeig her hjemme, men det kunne jeg godt ha klart meg uten nå som det finnes så mange gode erstatninger. Dessuten synes jeg smakene og sammensetningene av all vegetarmat jeg får servert generelt er mer spennende. Så ja, mindre kjøtt i kosten er jeg helt med på. Men vegetarianer blir jeg nok aldri og som veganer hadde jeg blitt deprimert, tror jeg. Et liv uten egg liksom? Nei, litt av alt er mitt motto 🙂

Ellers har jeg overnattingsbesøk av kusinen min fra Strømstad i dag. Vi har vært på middag hos storesøster som disket opp med indisk mat, noe som passet meg ypperlig siden jeg er litt matlei og spesielt lei av den maten jeg lager selv. Hehe! Kanskje jeg skal melde meg på et matkurs eller noe? Det hadde nok ikke vært så dumt..

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Får du gå i fred på gaten når du er ute privat?

– Jeg får ikke alltid gå i fred og det tar jeg som et STORT kompliment fordi alle som kommer bort til meg er hyggelige. Jeg opplever generelt oppmerksomheten positivt. Heldigvis 🙂

Du har blitt så flink til å trene. Merker du noe forskjell på formen?

– Tusen takk for det! Jeg prøver så godt jeg kan og har allerede merket at kondisjonen min er bedre. Rent utseendemessig ser jeg ingen forskjell, men jeg gleder meg veldig over den deilige følelsen jeg får av å trene regelmessig.

Hva er dine treningsmål?

– Jeg har et mål om å få synlige muskler i bein og armer. Jeg har et mål om at magen min skal bli like flat som den var da jeg traff Ulrik og så stram den kan bli etter en graviditet og et keisersnitt. I tillegg har jeg et mål om å få skikkelig sprettrumpe og tar selvfølgelig alle helsefordelene som kommer av trening som et stort pluss. Men det ville vært løgn om jeg sa at det å “være i form” alene er motiverende nok til å trene 5 ganger i uken.

Hvordan gikk du ned i vekt igjen etter fødsel?

– Med amming. Amming er den beste slankekuren ever for oss som er så heldige og få det til.

Hvor skal dere feire jul i år?

– Jeg tror vi skal feire jul hjemme i år, men hvem som kommer vet jeg ikke ennå. Jul med skilte foreldre og nye familiemedlemmer er alltid litt komplisert..

Hvordan går det med Severin i barnehagen?

– Det går kjempebra. Han trives, spiser godt og sover godt. Hva mer kan en mor ønske seg? 😀

Hvorfor ble stikkontakten photoshoppet bort på det ene bildet i innlegget hvor dere forteller om podcasten?

– Hehe! Det vet jeg ærlig talt ikke. Jeg tipper at fotografen som tok bildene lekte seg litt i Photoshop og kanskje ikke ble enig med seg selv om stikkontakten skulle være der eller ei. Tanken bak shooten var at bildet skulle illustrere den ekte hverdagen til Ulrik og meg. Hvis tanken hadde vært at alt skulle se helt picture perfect ut ville jeg vel ikke latt extensionfestene mine være såpass synlige? Resultatet (coveret) får dere se når vi publisrerer første episode.

Handler du brukt til lillemann?

– Vi har ikke handlet noe brukt til han ennå, men vi har arvet endel av fetteren hans som er 4 år eldre.

Hva synes du er det mest utfordrende med severin i hverdagen?

– Det var søvnen og det å aktivisere han nok som var det mest krevende før han begynte i barnehagen, men akkurat nå ser jeg ingen store utfordringer lenger.

Sover Severin bedre om natta nå?

– Severin sover fra ca 19 på kvelden og til 05-tiden om morgenen. Det er bra til og være han og luksus i forhold til alle de håpløse nettene Ulrik og jeg har vært gjennom siden Severin ble født.

Hvordan takler dere lite søvn?

– Jeg føler at vi har taklet det greit fordi vi ikke har hatt noe annet valg som med veldig mange andre småbarnsforeldre. Når det er sagt så tror jeg ikke at noen mennesker fungerer bra uten nok søvn over tid og stemningen her hjemme har definitivt blitt preget av at vi har vært slitne. Noe annet ville vært rart.

Når kommer neste sesong av Bloggerne?

– Det vet jeg ikke fordi vi ikke er med i neste sesong. Men jeg antar at den kommer over nyttår.. De pleier jo å slippe en sesong på våren og en sesong på høsten. Det blir spennende å bli bedre kjent med de nye profilene!

Hvis du fikk gå på Met galla og gjenskape en look som noen av stjernene har hatt før, hva hadde du gått for?

– Morsomt spørsmål! Det måtte blitt en av lookene til Kim Kardashian eller Kylie Jenner og mest sannsynlig denne eller denne.

Hvis du skulle lære degå spille et instrument, hvilket instrument ville du valgt?

– Piano, tror jeg. Det hadde vært gøy å kunne!

Paradise Hotel (sett at du var singel), I lomma på Silje eller 71 grader nord?

– Ingen av delene! Jeg har blitt spurt om å delta i et av disse programmene faktisk, men takket nei. Jeg er positiv til reality og synes at det er gøy med det meste på tv. Men jeg ville foreksempel aldri deltatt i et program hvor jeg måtte vært borte fra Severin over en lengre periode nå som han er liten. Det har jeg verken lyst til eller samvittighet til.

Hvilken superkraft ville du hatt hvis du kunne velge?

– Jeg hadde elsket å kunne fryse tiden slik at alle andre i verden stod helt i ro og jeg fikk gjøre meg ferdig med mitt eller eventuelt bare sove litt. Hehe!

Er du lei av krenkefesten? Føler du hele tiden at du må forklare deg?

– Jeg føler ofte for å forklare meg, men jeg føler ikke ofte at jeg må forklare meg. Det er kanskje den største forskjellen fra jeg startet å blogge til nå fordi jeg naturligvis har blitt tryggere på meg selv og mer selvsikker i min posisjon.

Hvor ser du deg selv om 2 år?

– Jeg tror og håper at livet om 2 år ligner veldig på livet jeg lever i dag, men at det selvfølgelig byr på nye utfordringer jobbmessig. Om jeg er heldig er jeg gravid igjen eller nylig blitt tobarnsmor 🙂

Hva er din største frykt i livet?

– Det er at noen nær meg eller at jeg selv skal bli alvorlig syk.

Husk at du kan stille spørsmål til ukens spørsmål på innboks her fremover! Ha en fin dag videre <3

SLIK HOLDER JEG ANSIKTET RENT OG FRISKT

Reklame// May Beauty

Søndager eller mandager er de dagene i uken jeg setter av tid til egenpleie fra topp til tå. Jeg starter gjerne med et varmt bad, etterfulgt av en kroppsskrubb, hårkur og ansikstmaske. Det hele har blitt en god rutine som gir meg følelsen av å være klar for en ny uke, noe jeg mener at alle bør ta seg tid til. Dere som følger meg fast vet at jeg er ganske nøye med ansiktet mitt og at jeg har gode rutiner på badet. Jeg kommer til å fortelle dere mer om de forskjellige produktene jeg bruker etterhvert, men i dag vil jeg trekke frem ansikstmasken alene fordi den er så sykt bra og fordi det er spesielt viktig å ta vare på huden nå om høsten og vinteren hvor den fort blir tørr og blass. The Incredible Face Mask, heter forresten masken og er faktisk hovedgrunnen til at ansiktet mitt er rent og friskt om dagen og at jeg tør å gå uten sminke. Jeg er blitt helt avhengig av den fordi de holder ansiktet mitt rent og fresht. 

Face Mask motvirker ikke bare akne, men den fjerner sorte prikker, fjerner olje og fjerner død hud. Jeg som sliter med sorte prikker på nesen og en del urenheter rundt hakepartiet har merket en stor forbedring med å innføre Face Mask i min ukentlige rutine. Jeg føler på en måte at jeg drar av all “skitt” som har satt seg gjennom uken og at jeg da starter med en frisk og ny hud hver mandag. Rett og slett en herlig følelse!

 

SLIK BRUKER DU FACE MASK:

1. Påfør masken på ansiktet ditt.

2. La masken tørke i 30-40 minutter.

Du kan velge å bruke masken i hele ansiktet slik jeg har gjort her eller bare i problemområdene som for de fleste er rundt nesepartiet, på haken og i pannen. Jeg sliter mest med urenheter på haken og sorte prikker på nesen. Derfor har Face Mask blitt en redning for meg i hverdagen.

3. Fjern masken. Ouch, det gjør litt vondt å dra den av… men da vet man at den virker! The Incredible Face Mask suger ut talg og drar også ut hudormene! Det kan man også se i masken!

Her ser dere hva masken har dratt av! Ekkelt, ikke sant?

4. Kjenn hvor myk og ren huden føles etterpå.

Ansiktsmasken fungerer som en slags quick fix siden den setter i gang blodsirkulasjonen slik at huden får masse glød og stimuli, i tillegg til å etterlater seg et mykt og rent resultat. Jeg føler meg virkelig fresh og fri fra sorte prikker etter at jeg har tatt denne masken og er like overrasket hver gang jeg ser alt “skitt” den har dratt med seg. Nei, dere.. Nå må jeg sette punktum og overlate testingen til dere. Dette må nemlig bare prøves og det er derfor jeg anbefaler Face Mask videre til dere.

Har du også lyst å friske opp ansiktet ditt i høst og gå vinteren i møte med en glattere og renere hud? Hvis du vil teste denne masken har jeg fått lov til å gi dere en spesiell kode som gir dere 30% rabatt på alle produktene fra May Beauty! Benytt deg av tilbudet for en herlig treat til deg selv eller som en tidlig julegave til noen du er glad i!

Bruk rabattkoden JULIANNE-30

P.s. Rabattkoden varer bare i en begrenset periode, så vær rask og bestill The Incredible Face Mask HER

SPØRSMÅLENE I HODET MITT

Jeg lurer på om jeg hadde hatt mer eller mindre kontakt med mamma og pappa dersom de ikke skilte seg. Jeg lurer på om de fortsatt hadde bodd i Halden eller om de hadde flyttet til en helt annen by. Jeg lurer på hvordan det er å ha foreldre som holder sammen for alltid. Jeg lurer på hvordan det hadde vært å gå på Risum ungdomsskole og Risum eller Porsnes videregående skole i Halden sammen med mine første ordentlige venner. Jeg lurer på om forholdet til storesøsteren min hadde vært bedre eller dårligere dersom vi hadde bodd sammen når jeg også ble ungdom. Jeg lurer på om jeg fortsatt hadde hatt kontakt med mine gamle venninner fra Halden hvis jeg ikke hadde flyttet med mamma til Fredrikstad på slutten av barneskolen.

Jeg lurer på om jeg hadde blitt kjent med den samme jentegjengen i Fredrikstad dersom jeg ikke kjente en av jentene i gjengen gjennom familie fra før. Jeg lurer på om jeg hadde passet bedre inn på medielinja på Glemmen enn på allmenn på Frederik II. Jeg lurer på om jeg hadde hatt de samme interessene hvis jeg ble boende i Fredrikstad etter videregående. Jeg lurer på om jeg hadde trivdes like godt i en annen storby som i Oslo. Jeg lurer på om jeg hadde taklet å bli mamma som 20-åring. Jeg lurer på om det ville blitt en gutt eller jente dersom jeg ikke hadde tatt abort den gangen.

Jeg lurer på hvor galt det hadde gått om moren min og stefaren min ikke hadde brydd seg så mye som de gjorde. Jeg lurer på hvordan livet hadde vært uten Ulrik. Jeg lurer på om jeg fortsatt hadde jobbet som makeupartist om fotostudioet jeg jobbet på ikke hadde gått konkurs. Jeg lurer på hva jeg hadde levd av om jeg ikke begynte å blogge.

Jeg lurer på hvor mange prøverørsforsøk vi hadde gått gjennom dersom ikke jeg ble gravid naturlig med Severin. Jeg lurer på om forholdet til Ulrik og meg hadde tålt flere store nedturer i den prosessen. Jeg lurer på om det ligger et søsken til Severin blant de fire eggene vi har igjen på frys i Trondheim. Jeg lurer på om jeg noen gang blir gravid igjen. Jeg lurer på om jeg er der jeg skal være i livet og gjør det jeg bør gjøre. Jeg lurer på om det finnes en annen jobb for meg i fremtiden..

Stylist: @stylingbychristiane

EN TANKEVEKKER

Reklame// Nelly

Hei Julianne.
Dette er vanligvis noe jeg virkelig ikke gjør. Men takk for at du skriver innlegget, Jeg vet. For noen ganger virker det som du og dine kolleger så absolutt ikke gjør det, men nå generaliserer jeg litt. Og det er vel derfor reaksjonene blir såpass sterke som de gjør.

Likhetene mellom meg og deg er ikke veldig mange, men vi fikk barn på omtrent samme tid i fjor, og etter hva jeg har lest på bloggen din så har ungene våre vært like på det at begge har vært fryktelig glade i puppen og at de har vært store motstandere av å sove.

For å si det sånn jeg hadde snart gitt høyre armen min for en dag i dine sko, når du skriver du skal fikse negler, til frisør, få trent osv. For det er så utrolig godt å få gjort slike ting for sin egen selvfølelse. Slik er ikke min verden akkurat nå. Jeg klager ikke, men jeg havner dessverre langt ned på min egen prioriteringsliste når det kommer til egenpleie. Min hverdag består i en jobb som er oversnittet godt betalt, men som krever mye og jeg har absolutt ingen 9-16 arbeidstid, så skal jeg håndtere ei datter som skal i barnehage og ha oppmerksomhet etter barnehagen. I tillegg til at gubben er selvstendig næringsdrivende og absolutt heller ikke jobber 9-16 blir det fort kaoset hjemme hos oss. Hos frisøren skulle jeg ha vært for lengst, så din Ulrik kan snart lande et fly på landingsstripa på toppen av hodet mitt.. Jeg er sjeleglad når jeg får tatt en skikkelig dusj to ganger i uken. Men sitter allikevel på jobb i dag, med en bun i håret fordi planen om å rette det ut og sminke meg forsvant ut vinduet når datteren min fant ut at det var morgen klokka 04:45. Jeg kjenner jeg er superfornøyd hvis jeg kommer ut av huset med klær som er rene, og at jeg ikke har de på vranga, for ja det har faktisk skjedd det og!

Så hvis du vil bytte en dag å gå i en annen småbarnsmors sko- så tar jeg mer en gjerne en dag med frisørtime og en skikkelig treningsøkt.

Ha en god helg 🙂

Med vennlig hilsen en sliten småbarnsmamma og hardtarbeidene økonom

(annonselenker Nelly) Genser HER// Bukse HER// Jakke HER// Sko HER

Kjære hardtarbeidende småbarnsmamma.Tusen takk for at du skriver til meg. Det er tilbakemeldinger som dette jeg legger til merke og ikke minst husker. Du virker som en fantastisk mamma og ikke minst som en helt rå dame! Selv om jeg vet at jeg er heldig i min situasjon og i min hverdag så har jeg godt av slike tankevekkere for aldri å ta noe forgitt. Jeg håper virkelig at du får en fin helg sammen med familien og at det snart er din tur til å få litt egentid til hva enn du måtte ønske. Vit at mødre som deg er til stor inspirasjon for mødre som meg 🙂

Med vennlig hilsen en annen småbarnsmamma som også er sliten, men som ikke har det i nærheten av så hektisk som deg.

JEG VET

Etter at jeg publiserte blogginnlegget med ukens planer har det stormet i DM på Instagram med sinte følgere som mener at det er teit av meg å fremstille min hverdag som hektisk og at jeg ikke bør klage på livet mitt siden det kun består av avtaler de anser som luksus. Jeg har nok en gang fått høre at jeg er lat og at jeg aldri blir fornøyd med noe som helst. Nå vil jeg derfor gjøre en ting klinkende klart for alle og det er at jeg vet.

Jeg vet at jeg er heldig som har mulighet til å legge opp dagene mine akkurat slik jeg vil. Jeg vet at jeg lever et behagelig liv med tanke på min jobbsituasjon. Jeg vet at mange av avtalene mine strengt talt bare kan avlyses siden de ikke er viktige for andre enn meg selv. Jeg vet at det er luksus å bruke timesvis på neglebehandlinger eller restauranter midt i uken mens andre er på jobb. Jeg vet at jeg ikke trenger en aupair for at hverdagen min skal gå rundt. Jeg vet at verden går videre selv om jeg ikke blogger. Jeg vet at jeg gjør feil. Jeg vet at penger ikke gjør meg lykkelig alene. Jeg vet.

Når det er sagt så håper jeg du vet at jeg er takknemelig for det livet jeg lever. Jeg håper du vet at jeg ikke tar goder forgitt. Jeg håper du vet at jeg har ofret mye for å komme hit jeg er i dag og jeg håper du vet at jeg setter pris på at du leser. Hvis du har fulgt meg lenge vet du at jeg ikke er lat. Hvis du har fulgt meg lenge vet du at jeg nesten alltid er positiv. Hvis du ikke kjenner meg håper jeg at du stoler på meg når jeg sier at jeg vet at jeg ikke er bedre enn noen andre. Hvis du ikke tror meg eller ikke liker meg så håper jeg at du kan gi meg en ny sjanse <3

VI SKAL STARTE PODKAST!

Fotograf: Svetlana Kuzmina

Endelig kan jeg dele at Ulrik og jeg har bestemt oss for å starte en podkast sammen! Her blir det nære samtaler, mange store og små avsløringer, heftige diskusjoner og mye snadder (les: sladder) fremover. Jeg håper at dere som følger meg og oss fra før vil bli faste lyttere av denne podkasten som vi kommer til å slippe fast en gang i uken. Vi lover i hvertfall å by på oss selv mer enn noen gang og vi gleder oss masse til å dele alt bak fasaden.

Både Ulrik og kanskje mest jeg er jo kjent for å si akkurat det vi mener uten at det som sies alltid er nøye gjennomtenkt. Vi er også kjent for å ha masse selvironi begge to, noe som ofte fører til morsomme og pinlige innrømmelser. For ja, hverdagen vår er ikke kjedelig, vi dummer oss ofte ut og vi er ganske uredde som personer. Snart får du derfor høre Julianne og Ulrik helt uten filter. Hehe!

Jeg kommer tilbake med mer info om når første episode slippes, om hvilken dag vi legger ut episodene våre på fast fremover og så videre.. Åh, dette blir gøy!

UKENS PLANER

Jeg har begynt å bli veldig glad i mandager og denne mandagen har ikke vært noe unntak. Først og fremst takket være dette fantastiske høstværet som jeg fikk nyte ute med hundene på en gåtur langs kysten, men også fordi dagen har inneholdt alt det jeg mener en mandag bør inneholde for å få den perfekte starten på uken.

En perfekt mandag for meg inneholder en sunn og deilig frokost (les: gjerne sen) etterfulgt av en lang gåtur med hundene. Dette skjer selvfølgelig etter at Severin er levert i barnehagen og gjerne sammen med Ulrik når han er hjemme. Min perfekte start på uken inneholder også det å bli ajour med alt av jobb etter helgen og ikke minst å komme i gang med treningen. Dersom jeg ikke trener på mandager er det en stor sannsynlighet for at jeg spiser usunt og for at jeg heller ikke trener tirsdag, onsdag eller resten av uken. Det er bare sånn jeg er. Jeg må ha en god start. En perfekt mandag for meg inneholder ikke stress og helst ikke sminke selv om det ble litt sminke i dag. Jeg elsker å pynte meg i hverdagen, men jeg foretrekker å bruke tiden min på andre ting enn å se meg i speilet på mandager og jeg pleier å legge opp timeplanen så behagelig som mulig. Mandag er min nye dag hvor jeg lar huden puste så mye som mulig, tar hårkur og ansiktsmasker. Før jeg fikk barn satt jeg av tid til slik egenpleie på søndager. Nå er søndag en familiedag for meg som egentlig ligner mye på lørdag, men nok om det og over til resten av ukens planer..

I morgen er programmet mer hektisk. Da står fiksing av negler og pedikyr på planen, levering av bil til skift av dekk, jobb med samarbeidpartnere og trening på planen.

På onsdag har jeg avtaler med Ulrik i Oslo hele dagen. Vi skal i møter og jobbe med et felles prosjekt som jeg skal fortelle dere mer om veldig snart. Jeg håper at jeg får presset inne en treningsøkt før eller etter avtalene våre.

På torsdag har jeg PT-time på morgenen også får jeg besøk av bonusstoresøsteren min på dagen som gjør at jeg flytter all jobb til kvelden etter at Severin har lagt seg.

På fredag jobber jeg sansynligvis fra mitt nye kontor i toppetasjen som vi holder på å ferdigstille denne uken i tillegg til alt annet, og som en fin avslutning før enda en helg får Severin og jeg besøk av mamma som skal være med å hente i barnehagen for første gang. Jeg satser på at jeg starter fredagen med trening slik at jeg bare kan kose meg når mamma kommer, hente tidlig i barnehagen og tjuvstarte helgen i kjent stil. Jeg elsker nemlig å tjuvstarte helger akkurat like mye som jeg elsker mandager!

PAPPATID ER VIKTIG

Nå var det godt å få Ulrik hjem etter nok en arbeidsperiode. Han sover som sagt endel borte i jobben sin som pilot og når det er flere overnattinger på rad som det har vært denne helgen blir han fort savnet her hjemme. Det er tydelig å se at Severin synes det er stas når Ulrik kommer hjem fra jobb og det spiller ikke så stor rolle om han har vært borte noen timer, en dag eller flere dager. Severin reagerer likt som hundene som er hoppende glade uansett. Hehe!

Det er mange som spør om hvordan det fungerer med Ulrik sin turnus og hvor mye han faktisk er borte. Ulrik jobber som sagt 5 dager i strekk etterfulgt av 4 dager fri gjennom hele året som vil si at han jobber ca 175 dager i året, og av disse dagene sover han ca 80 dager på hotell. De dagene han ikke kommer hjem til oss er vi ekstra flinke til å ringes på facetime og det er selvfølgelig mest for Severin og Ulrik sin del.

For det er også tydelig å se at Ulrik savner Severin når han sover borte, så den tiden de to har sammen bruker de godt. Faktisk så godt at de har klart å få et helt spesielt forhold som jeg virklig beundrer. Jeg blir rett og slett litt rørt av å se det nære båndet Ulrik har klart å få til Severin tross for at jeg fortsatt ammer og til tross for at det er jeg som naturligvis er aller mest hjemme. Pappatid er viktig for Severin og det kommer av at han er heldig å ha en pappa som alltid er tilstede selv om han ikke alltid er hjemme.