KOMMER HAN SNART?

Hei, dere. I dag har jeg væt på ny kontroll hos jordmor sammen med Ulrik. Det gikk heldigvis veldig fint med både lillegutt og verdiene mine, men vi har funnet ut at jeg har karpaltunnelsyndrom. Det er ikke noe farlig, kun en forklaring på ubehaget jeg kjenner i hendene, fingrene og håndleddet hver dag nå i tillegg til verkingen i føttene. Jeg klager likevel ikke, men synes jo det er beroliggende å få mer kunnskap om alt jeg kjenner på kroppen om dagen..

Severin har fortsatt ikke festet seg, som de kaller det. Det betyr vel at han ikke er riktig klar for å komme ut ennå? Jeg trodde først at han ville komme før termin, men nå vet jeg ikke hva jeg tror lenger, mens Ulrik tror at han drøyer til over termin. Hva tror du? Hehe! Det hadde vært gøy om en av dere som følger meg gjettet riktig dato.

Ellers ligger Severin fortsatt i riktig stilling med hodet ned, bortsett fra at han bør snu seg med hodet inn for ikke å bli en “stjernekikker”, som visstok er barn som blir født i hodeleie med ansiktet vendt oppover. Slik jeg forstod det vil fødselen ta lenger tid og være mer krevende om han ikke snur seg før han fester seg. Jeg har derfor fått noen øvelser fra jordmor som jeg skal gjøre hver dag og beskjed om å ligge mest mulig på siden, noe jeg i utganspunktet allerede gjør. Det for å hjelpe han med å snu seg før fødselen setter gang.

Jeg har også fått bekreftet at det jeg har kjent de siste ukene er kynnere. For meg har jo alt vært nytt og annerledes hele veien. I tillegg har jeg latt være å google noe som helst etter de første tre måneden. Derfor er det ekstra kjekt å bli fulgt opp av en jordmor som kan gi meg forklaringer på alt jeg lurer på, uten å måtte lese meg gjennom skremmende erfaringer på nett. Jeg anbefaler virkelig alle gravide å gå til jordmor i stedet eller tillegg til fastlegen i svangerskapet. Jeg har virkelig fått stort utbytte av hver eneste time og føler meg så klar jeg kan bli til både fødsel og barsel på grunn av denne oppfølgingen. Dessuten er det en skikkelig koselig del av forberedelsene, spesielt de timene Ulrik har hatt mulighet til å være med på.

Foto: Anette Marie

Den nydelige kjolen er fra Undorn ♥

DE BESTE HÅRPRODUKTENE

Annonse// MayBeauty

Som dere vet er jeg veldig opptatt av håret mitt, og snart kommer jeg med en egen kolleksjon med hairextensions som har vært en drøm lenge. Hår er for meg en ekstremt viktig detalj for at jeg skal føle meg vel. Det nytter liksom ikke å ha sminken “on fleek” eller å ha det perfekte antrekket hvis ikke jeg har en god hårdag. Derfor er jeg spesielt nøye med hvilke hårprodukter jeg bruker til håret mitt og ekstra snill i forhold til å tilføre masse fuktighet gjennom uken. Det er mange som har spurt meg om hvilke hårprodukter jeg bruker. Faktisk får jeg spørsmålet nesten hver uke før spalten med ukens spørsmål og svar, så nå er det på tide at jeg forteller litt mer om produktene jeg er blitt avhengig av..

The Moroccan Miracle Shampoo og conditioner er begge milde og skånsomme fordi de gir god næring og pleier håret ved bruk. Jeg som styrer mye med både varmetenger og extensions er helt avhengig av den pleiende effekten disse produktene gir meg. Det for å unngå krusete og tørt hår, noe jeg virkelig ikke kan fordra. Kombinasjonen av shampooen og balsamen fra MayBeauty beskytter håret mot vind, kald temperatur, for mye sollys og friksjon, som jeg vil si er en nødvendighet her i landet med alle utfordringene som kommer av våre fire årstider.

Etter første bruk merker du allerede at håret ditt føles mykere og er lettere å håndtere. Jeg synes alltid at håret mitt ser silkeglatt ut etter bruk og har forelsket meg helt i den deilige duften. Produktene lukter rett og slett rent og friskt. Nesten litt eksotisk. Hehe! Du må bare teste og kjenne selv 🙂

Vil du også pleie håret ekstra mye i sommer? Da må du bare prøve The Morroccan Miracle Shampoo og conditioner? Nå får du hele 30% rabatt på disse hårproduktene men også på resten av mine favoritt produkter fra MayBeauty, med rabattkoden “pilotfruehair” eller ved å klikke HER

P.s. Rabattkoden varer bare i en begrenset periode, så vær rask!

GRAVIDSHOOT MED ANETTE MARIE

Selv om jeg elsker gravidmagen min over alt på denne jord og synes hver eneste kilo jeg har gått opp i prøverørsprosessen og i svangerskapet er verdt han som snart kommer, så er det ikke lenger lett å føle seg vel foran kamera. Det må jeg bare innrømme. Jeg plages ikke av endringene sånn utseendemessig og det er heldigvis mye som er viktigere for meg enn fine bilder, men jeg synes likevel den siste perioden jeg er inne i nå med vann i kroppen og generelt dårligere form er krevende i min jobb som blogger hvor jeg lever av å vise meg frem både i sosiale medier og på tv. Det er rett og slett slitsomt å være/gjøre seg pen, noe jeg aldri trodde jeg skulle si. Hehe!

I dag utfordret min gode venninne, Anette Marie meg til å bli med på en gravidshoot. Eller, shooten ble planlagt for 6 måneder siden. Men jeg hadde lyst til å trekke meg i siste liten. Heldigvis overtalte Anette meg til å gjennomføre og ikke minst til å føle meg fin nok som jeg er, selv med valker, hengepupper og hovne bein. Vi hadde også med oss Bloggerne som filmet hele dagen, noe jeg grugleder meg til at dere får se i sesong 9. Jeg kan love en episode med mye latter og at dere får møte en herlig gjeng som byr på seg selv, eller skal jeg si byr på meg? To av “antrekkene” var nemlig gjennomsiktige kjoler i vann uten undertøy under. Komfortsoner er til for å bevege seg utenfor, eller hva? Det skal i hvertfall ikke stå på innsatsen. Verken min eller Anette Marie sin. Dessuten stoler jeg hundre prosent på Anette sin måte å jobbe på. Hun er ekstremt god med lys og leverer alltid smakfulle bilder. Jeg skulle hilse og si at hun tar på seg oppdrag i sommer, for de av dere som vil forevige fine øyeblikk som graviditet eller annet.

Min kjære Linn Therese fra @inglotnorge gjorde sminken og håret mitt i dag, som jeg ble veldig fornøyd med. Vi gikk for en naturlig look i ansiktet med litt glam. Håret stylet vi med clip on extensions (siden jeg skal til frisøren først i morgen), krøller og flette. Dette var et betalt oppdrag, bare så det er sagt. Litt skryt er likevel på sin plass 🙂

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Da var det tid for ny runde med spørsmål og svar, folkens. Jeg er så glad for at dere bidrar til at denne spalten fortsatt lever!

Kommer det innlegg om hva du har i stellebagen og sykehusbagen?

– Ja 🙂 🙂

Hvor skal du/dere “annonsere” at Severin er født?

– Det har vi ingen plan på. Men jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å ta opp macen på sykehuset for å oppdatere bloggen akkurat, så det blir vel på Instagram, siden det er mest lettvint. Sannsynligvis kommer Ulrik til å legge ut litt storyes (om han har tid) på sin Instagram underveis i fødselen –> @mrulriknygaard, og jeg på min om jeg orker/har tid –> @pilotfrue. Alt avhenger jo av hvordan fødselen blir, om den tar lang tid og så videre. Vi har bestemt oss for å ta dagen som den kommer og dele det vi føler for der og da.

Hva gjør du hvis fødselen setter i gang mens Ulrik er på jobb?

– Da ber jeg Ulrik komme hjem så fort han klarer. Ulrik har heldigvis ingen flere overnattinger på jobb før termin og kun korte flyvninger, så jeg tror og håper at dette skal gå veldig fint.

Hvordan tror dere hundene vil reagere på å måtte dele oppmerksomheten med Severin?

– Jeg tror de vil bli litt sjalue, naturligvis. Men jeg er sikker på at det ikke blir noe problem siden de er så snille og glad i mennesker begge to.

Blir det noen endringer på hvor Stella og Ramp skal sove etter at Severin kommer?

– Nei, de skal fortsatt sove i sengen vår.

Skal Severin døpes?

– Ja. Tanken er å ha barnedåpen hjemme i september med familie og våre nærmeste venner.

Hva liker du best å trene?

– Jeg liker effektive økter med intervaller best.

Kan du legge ut et treningsprogram en gang?

– Det kan jeg, men ikke før til høsten når jeg forhåpentligvis er i full gang med treningen igjen.

Hvordan holdt du og Ulrik gnisten i de vanskelige tidene i prøverørsprosessen?

– Den gode kommunikasjonen vi hadde var nøkkelen til alt, tror jeg. Ulrik var ekstremt flink til å lytte og vise forståelse da jeg hadde det tøffest, noe som ga meg den energien jeg trengte for å ta vare på forholdet vårt.

Var dere spente/nervøse på hvordan folk ville oppfatte dere “live” på Bloggerne?

– Vi var selvfølgelig veldig spente, men ikke nervøse.

Får du spons eller rabatt på Louis Vuitton?

– I wish!

Vil du dele fødselshistorien din på bloggen?

– Ja, det tror jeg at jeg vil. Blir ikke det en fin “avslutning” på hele reisen?

Kommer du til å blogge selv om du går ut i permisjon?

– Jeg skal ha gradert permisjon, så ja. Men det blir nok ferre innlegg.

Vil vi få flere innlegg fra Ulrik når du er i permisjon?

– Jeg håper det.

Hva er ditt syn på prevensjon nå?

– Mitt syn på prevensjon akkurat nå er at jeg aldri mer skal bruke det.

Hva gjør dere hvis gutten som kommer ikke passer til å hete Severin?

– Jeg klarer ikke å se for meg den problemstillingen.

Har du kjøpt deg mye mammaklær?

– Jeg har improvisert mye med det jeg hadde fra før og kun kjøpt vanlige klær i større størrelser og med andre snitt enn hva jeg gikk med før magen begynte å vokse. Den ene gravidbuksen jeg eier var en gave fra min vakre venninne og frisør, Maria.  

Pleier du å handle klær til Ulrik og motsatt?

– Nei, men vi shopper ofte sammen.

Er det viktig for deg hvordan Ulrik kler seg?

– Det er ikke viktig for meg hvordan Ulrik kler seg, men jeg liker jo at han tar seg godt ut og hadde sagt ifra hvis det var et klesplagg eller en look jeg ikke ville han skulle ha.

Kan dere tenke dere flere hunder i fremtiden?

– Vi trives veldig godt med hunder, men det holder med to.

Hva gjør dere om Severin er allergisk mot hund?

– Ja, da har vi et problem som vi selvfølgelig må løse på best mulig måte for vår lille Severin og for våre kjære vofser.

Kommer du til å fikse på kroppen din etter fødsel?

– Jeg kommer først og fremst til å fokusere på et sunt kosthold og regelmessig trening, så får vi se hvordan “matfatet” til Severin blir seende ut etterhvert. Hehe! Jeg har alltid vært fornøyd med de naurlige puppene mine, men jeg ser jo for meg at fasongen aldri blir som før igjen etter denne graviditeten og etter amming. Sannsynligvis ønsker jeg meg mindre og fastere.

Tusen takk for alle spørsmål! Håper du vil stille flere til neste uke på innboks her eller på Snapchat –> pilotfrue

LANSERES I JUNI!

Reklame for egen kolleksjon

Nå er det ikke mange dagene igjen til min helt egen kolleksjon med extensions kommer ut i butikk. Kolleksjonen er laget i samarbeid med Luxushair, som jeg er og har vært trofast kunde av selv siden 2015. Jeg gleder meg til å vise dere fargeutvalget og ikke minst til å gi dere et knakende godt lanseringstilbud den dagen vi lanserer. Følg med ♥

JEG HAR ALDRI HATT DET BEDRE

På denne bloggen har jeg dokumentert omtrent alt som har skjedd i livet mitt i snart fire år. Jeg har delt de lykkeligste stundene, som da Ulrik og jeg ble samboere på ordentlig, frieriet, bryllupet og alt rundt graviditeten(e). Jeg har også delt de verste stundene i livet mitt som til nå har vært prøverørsprosessen med spontanaborter, skam og skuffelser. Blogginnleggene mine har vært preget av ærlighet helt fra begynnelsen, og de siste to årene har jeg valgt å åpne meg enda mer enn hva jeg startet med.

Jeg har aldri hatt en konkret plan for bloggen min. Den har kun fulgt meg i hverdagen gjennom store og små oppturer og nedturer, så usensurert en blogg kan bli. Jeg har heller aldri latet som om ting er bra når de ikke er det eller motsatt. Igjen vil jeg påpeke at ærlighet har og vil alltid være viktig for meg i min jobb som blogger fordi det er viktig for meg som privatperson.

Nå har jeg kommet til et punkt i livet hvor jeg er på mitt lykkeligste, noe jeg ønsker å innrømme og vise for dere som følger meg. Lykkerusen kommer først og fremst fordi Ulrik og jeg har det bedre enn noen gang og snart skal bli foreldre. Men selvfølgelig også fordi alt rundt meg er blitt slik jeg trodde jeg bare ville drømme om. Jeg sier ikke dette for å skryte eller for å misunne, men jeg sier dette av ren takknemlighet fordi jeg føler meg utrolig heldig. Det gjør meg derfor trist når jeg får tilbakemeldinger som dette:

Jeg har aldri vært interessert i mote og lignende, men jeg fulgte med på bloggen din og heiet på dere og deres nye turer med prøverørsforsøk og nedturer som fulgte etter. Du var så åpen og sårbar. Du var så ekte og jeg kunne kjenne meg selv igjen. Men nå ting har blitt annerledes. Nå hver gang når jeg går på bloggen din, ser jeg kun skrytebilder. En ny vogn. En ny bil. Et nytt hus. Båt. Moteklær.

Det var som om plutselig dine verdier har forandret seg og du ble til noen som bare elsker glitter, men ikke dybde lenger. Jeg tror mange av dine leserne føler seg litt sviktet.

Har jeg ikke lov til å vise at jeg er lykkelig? Har egentlig verdiene mine og de fine tingene mine noe med hverandre å gjøre? Likte du meg bedre da jeg ikke hadde det bra?

EN LITEN OPPDATERING

Hei, dere. Jeg glemte helt å oppdatere dere på hvordan det gikk hos jordmor i går. Det var ikke meningen å skremme dere. Flere har faktisk sendt meg meldinger fordi de har vært bekymret for meg, så nå skal dere få høre.. Severin ligger slik han har lagt lenge, med hodet ned, ryggen mot venstre og beina mot høyre. Han har visstnok ikke festet seg ennå, men det er vel bare et godt tegn på at han venter til nærmere termin med å komme? Ellers vokser han etter sin egen kurve. Jeg tror hun kalte han gjennomsnittlig stor, om jeg husker rett. Jeg hadde spor av proteiner i urinen min, men det var mindre enn første gang hun målte så derfor ingen fare. Jeg skal likevel til ny kontroll allerede om en uke siden det nærmer seg fødsel.

Formen min er fin. Jeg føler meg selvfølgelig både tung og sliten, noe jeg vil tro de fleste kvinner gjør i slutten av svangerskapet. Men det går helt greit siden jeg kan ta dagene i mitt tempo. Jordmoren min spurte meg faktisk om jeg hadde trappet ned jobbingen, noe jeg lovet henne å gjøre og som jeg må ta enda mer seriøst fremover. Selv om jeg ikke vil klage på det fantastiske været vi har om dagen, så hjelper jo ikke varmen på hevelsene i føttene og hendene mine. Kroppen min er rett og slett full av vann.

Dagen i dag har Ulrik, Ramp og jeg tilbragt på sjøen. Det ble soling, bading, årets første softis (vi fikk ikke tak i softis i går) og grilling. Akkurat slik en ekte sommerdag skal være! Åh, som jeg gleder meg til flere slike sommerdager med Severin denne båtsesongen ♥

KOMMER SNART I BUTIKK!

Reklame for egen kolleksjon

STELLEBAGEN

De av dere som følger @mrulriknygaard på Instagram har allerede sett denne fine stellebagen som Ulrik har vært så snill å kjøpe til meg/Severin. Bagen er nemlig ikke min til odel og eie, men jeg får lov til å “låne” den som stellebag frem til Severin blir stor og kan bruke den til andre ting eller ha den som et minne..

Vi har ventet på bagen i hele 3 måneder etter at den ble bestilt på Louis Vuitton i Oslo, så nå begynte jeg nesten å bli litt stresset for at den ikke skulle komme i tide. Modellen heter Speedy 35, for de av dere som lurer på det. Den er akkurat passe stor til å dekke de behovene jeg får på trilleturer fremover og henger fint på vognen. Vi skal kjøpe to ekstra klyper eller hva det heter for at stroppene skal henge enda bedre. I tillegg har jeg jo en fastmontert stellebag under barnevognen, så dette blir mer enn bra nok for mamma Julianne. For å gjøre stellebagen fra LV mer personlig sendte butikken den til Paris hvor de håndmalte initsialene til Severin og de to blå stripene i midten etter Ulriks og mitt ønske. Jeg er skikkelig fornøyd med fargevalget av blåtonene. S.N står for Severin Nygård, selvfølgelig ♥

Er ikke Severin (les: jeg) heldig? 😀

UTEKONTOR OG GRADERT PERMISJON

Hei på deg! Her sitter jeg på favorittplassen min og tar livet helt med ro, mens jeg jobber meg gjennom mailboksen. Det er ikke dumt med utekontor i det været her, og helt innafor med en iskald iste til arbeidet. Når det er sagt så gleder jeg meg veldig til jeg kan bytte ut isteen med islatte. Kaffe generelt begynner å bli veldig savnet. Jeg misunner alle som kommer på besøk og får smake kaffe fra den nye kaffemaskinen vår.. Mmm!

Dagen i dag har gått bort i rydding etter gjestene vi har hatt i pinsen, to møter og utfylling av papirer til NAV, som er det verste jeg kan tenke meg i hele verden. Sorry altså, men jeg er helt allergisk mot slike skjemaer og styr. Hehe! Ulrik mener jeg overdriver og har derfor hjulpet meg mye sammen med regnskapsføreren min. Nå har jeg i hverfall søkt om permisjon fra 4. juni, som er tre uker før termindato og gradert permisjon etter fødsel. Selv om jeg ikke går ut i permisjon før om to uker så vil dere nok merke at jeg trapper ned på bloggingen allerede nå, med mindre jeg plutselig får masse energi da. Planen er å ta en dag av gangen og stikke innom dere så ofte jeg orker og har lyst. Pluss at det meste av all annen jobb ved siden av bloggen faller fra. Jeg takker mildt sagt ofte nei til intervjuer og andre oppdrag om dagen for å sette meg selv i første rekke frem til fødsel.

I morgen tidlig skal Ulrik og jeg til jordmor igjen. Nå er det hele 14 dager siden sist jeg var hos henne på kontroll, derfor er jeg veldig spent på verdiene mine. Jeg har også en følelse av at Severin har snudd seg på et vis, men det er mulig jeg bare frykter det siden han har lagt så fint og “riktig” hele veien. Bevegelsene og sparkene hans følels i hverfall annerledes og kraftigere, men det er kanskje også bare naturlig fordi han vokser og blir sterkere. Jeg skal komme med en oppdatering etter timen i morgen.

Det var forresten ikke nok spørsmål til ukens spalte med spørsmål og svar denne uken. Derfor drøyer jeg spalten til neste uke. Lurer du på noe? Send meg gjerne spørsmål på Snapchat –> pilotfrue eller på innboks her. Tusen takk 🙂

Nå håper jeg Ulrik kommer hjem snart. Han har nemlig lovet meg min første softis i år.. Vi snakkes!