SISTE DEL AV SVARENE PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

Hei og tusen takk for alle de hyggelige tilbakemeldingene jeg fikk på videobloggen i går! Det ga meg virkelig stor lyst til å dele flere videosnutter fremover. Men nok om det. Her kommer tredje og siste del av svarene på spørsmålsrunden:

1. Har du tatt et valg i livet, som du i etterkant angrer på?

– Ja, det har vel alle? Det jeg angrer mest på er de gangene jeg har løyet for familien min.

2. Har du tatt et stort valg i livet, som har gjort hverdagen din bedre?

– Valget om å tro på meg selv har endret livet mitt mye. Før jeg flyttet til Oslo og begynte på journalistikk hadde jeg en “unnskyld for at jeg lever” holdning. 

3. Bryllupet deres virket fantastisk, men er det noe du kunne tenke deg å gjøre annerledes?

 Ikke for å skryte, men det er faktisk ingenting jeg ville gjort annerledes. Hele bryllupshelgen var PERFEKT <3 

4. Hvilken butikk handler du helst sminke i?

– Jeg handler sminke overalt. Mest på nett, men også en del i butikker som Inglot i Bogstadveien, Head frisør i Hegdehausveien eller på Gardermoen/på reiser.

5. Du har en veldig fin og naturlig sminkelook, kunne du kanskje ha delt den med oss lesere steg for steg?

– Takk for det. Hm.. Det må jeg tenke litt på. Jeg føler liksom ikke at det er helt min greie. Det finnes jo så mange gode beauty bloggere som holder på med det der hver eneste dag. Jeg anbefaler Gilan sin blogg på det varmeste. Hun er dyktig hun! 

6. Dersom du blei statsminister i Norge, er det noe du ville ha endra på?

–  Da hadde det ikke vært så lett som det er i dag å snylte på NAV. Late navere har jeg skrevet om før. Med late navere så mener jeg IKKE alle som får støtte av NAV, kun de late. Pengene vi sparte på dette skulle blitt brukt til eldreomsorg. 

7. Hvordan har du det akkurat nå? Sett bort i fra at dere prøver å få barn, hvordan er livet?

–  Takk som spør. Jeg har det veldig bra. Siden jeg ikke får lov til å nevne noe om prøveperioden i dette spørsmålet, så har jeg ingenting å klage på 🙂

8. Hvor er det mest crazy stedet du og Ulrik har hatt sex?

– Det er ikke i Norge.

9. Har du et talent?

– Jeg vil si at jeg er god til å engasjere mennesker. Er det et talent?

10. Hva er din drømmejobb?

Min drømmejobb er å leve godt av denne bloggen, slik som jeg er så heldig å få gjøre i dag.

11.  Har du ein materiell drøm?

– En? Hva med ti? Hehe! Min største materielle drøm må være en feriebolig et varmere sted enn Norge.

12. Favorittminne fra barndommen?

– Lørdagskveldene hvor hele familien var samlet rundt stuebordet, den tiden før foreldrene mine skilte seg. Vi hadde ikke all verden av midler og muligheter som i dag, men vi koste oss alltid med god mat og godteri den ene dagen. Lørdagsfølelsen var virkelig ukens høydepunkt.

13. Hva var ditt førsteinntrykk av Ulrik?

– At han var deilig. Enkelt og greit.

14. Hva er dine beste og verste egenskaper?

– Det spørsmålet her synes jeg er skikkelig kjedelig å svare på, derfor blir det bare en av hver. En god egenskap jeg har er at jeg nesten alltid velger å se det positive i ting. En negativ egenskap jeg har må være at jeg blir fort stresset.

15. Hvor i Oslo bor du og kunne du tenke deg å flytte tilbake til stedet du vokste opp?

– Jeg bor på Vinderen i Oslo. Nei, jeg kunne ikke tenke meg å flytte tilbake til verken Fredrikstad (sorry mamma) eller Halden (sorry pappa). Det er to koselige byer jeg liker å besøke, men ikke bo.

16. Hva tenker du om overvektige folk?

– Jeg tenker ikke noe spesielt om overvektige folk sånn helt uten videre. Men om jeg møter en overvektig person på tur i skogen eller på treningssenteret så blir jeg skikkelig glad på deres vegne. Da får jeg lyst til å gi han eller henne et kompliment. 

17. Hva vil du jobbe med? (Når bloggen tar slutt)

– Hvorfor skulle bloggen ta slutt? Fremtiden er jo her på internett.

18. Kunne du tenke deg å flytte til Måløy med Ulrik en gang i fremtiden? 

– Nei, vi er begge enige om at det er Oslo som gjelder for oss. 

19. Hvorfor poserer du alltid med den ene siden av ansiktet mot kameraet?

– Fordi jeg har lave øyenbryn av natur og ved å posere med hodet på skakke eller med den ene siden frem blir mellomrommet størret mellom øyet/øyenvippene og brynet. Jeg vet det er mange som har lurt på dette, så her fikk dere svaret. Hehe! 

20. Hvor går grensen mellom privat og personlig med hensyn til hvordan du skriver innlegg?

– Det spørs helt på hva jeg skriver om. Jeg kan publisere detaljer som gir meg sommerfugler i magen, men ikke vondt i magen. Klikk betyr mye for meg. Det er det jeg lever av. Men det er veldig mye som er viktigere for meg enn klikk. Derfor har jeg mine grenser og føler at jeg viser stor respekt for menneskene rundt meg sine grenser. 

21. Har du et godt forhold til kroppen din?

– Ja, det vil jeg si. Jeg har jo som de fleste andre jenter mine komplekser, men de er jeg forsiktig med å snakke om for ikke å skape mer kroppspress en det allerede er i dag.

22. Hva betyr sex og nærhet for deg?

–  I et ekteskap så betyr det mye. 

23. Hva er favorittmaten din?

–  Jeg ELSKER crispy duck, spesielt den på Nodee her i Oslo eller den på La Sala i Marbella.

24. Hva slags type filmer og serier liker du?

–  Jeg digger filmer som handler om kidnapping av en eller annen grunn og blir aldri lei av “The Kardashians”. 

25. Føler du at du får slappet skikkelig av innimellom?

– Ja, det gjør jeg ofte.  

26. Hva er dine favorittreisemål?

– Jeg liker meg veldig godt i Marbella/Puerto Banus. Ellers er jeg også veldig glad i Asia. Dubai er en stor favoritt hos meg. Kroatia er også veldig vakkert. Dit vil jeg gjerne tilbake. 

27. Hvilke byer eller land drømmer du om å oppdage?

– Las Vegas, New York, Vietnam og Venezia.

28. Hva var det som gjorde at den videobloggen du hadde planlagt sammen med Ulrik ikke ble laget?

– Han angret seg. Det kan jeg desverre ikke gjøre så mye med. Men jeg kan prøve å lokke han med en annen gang igjen.

29. Hvordan takler du avstanden mellom deg og Ulrik når han er på jobb? Kjæresten min er i militæret og jeg lurer på om du har noen tips og triks for å lette litt på savnet eller gjøre det litt lettere?

– Det takler jeg veldig bra. Jeg er ikke vane med noe annet, så det er kanskje derfor. Vi trives begge to med det livet vi lever både sammen og fra hverandre. Det som hjelper for oss i forhold til avstanden er å sende hverandre bilder og søte tekstmeldinger gjennom dagen. 

30. Har du god eller dårlig selvtillit?

– Den er heldigvis god, men det har den ikke alltid vært. Jeg har gått en lang vei for å bygge opp selvtilliten min slik den er i dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

31. Hva tenker du om de andre bloggerne på topplista?

– Jeg tenker at de gjør noe riktig.

32. Hvilke blogger leser du (fra topplista)

– Jeg er innom de fleste aktive Side 2- bloggerne som står på topplisten i løpet av en uke. Det er ingen blogger jeg leser fast, men jeg følger nøye med på topplisten.

33. Hva tenker du om en eventuell fødsel? Hvem vil du ha med, hvordan vil du føde?

– Jeg tenker at det gjør vondt, men at det er verdt det. Det er bare Ulrik som skal være med meg og kanskje et kamera? Jeg aner ikke hvordan jeg vil føde. Det får jeg komme tilbake til den dag det forhåpentligvis blir aktuelt.

34. Hvor mye penger bruker du gjennomsitlig i måneden på shopping og hygge?

– Det jeg har til overs etter at regningene mine/våre er betalt. Sparing er ikke min sterke side. 

35. Tenker du noen ganger på at du er redd for at din fremtidige baby skal bli allergisk for hunden din? Hvilke tanker har du om det?

– Det har jeg aldri tenkt på. Heldigvis har Stella to hjem i Oslo, så det hadde uansett løst seg veldig bra. Men det ville jo vært trist om vi ikke kunne ha henne noe her hjemme.


Sånn.. Det var den spørsmålsrunden. Nå skal Ulrik og jeg ut og spise på Escalon, som ligger på Tjuvholmen. Der skal vi møte to vennepar av oss, så det blir en slags trippel date i kveld. Hehe! Jeg gleder meg. Vi blogges i morgen, snille dere.

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN DEL 2: VIDEOBLOGG

Shit, dette er flaut. Men alt for dere, folkens! Jeg hører at det ble litt støy i bakgrunnen, men lyden ble generelt mye bedre denne gang enn sist. Det skulle kanskje ikke så mye til men.. Like heldig er jeg også med stillbildet denne gang, ser jeg. Hehe! Det er vel ikke så viktig. Jeg håper bare at dere synes det er gøy med litt variasjon her på bloggen. Det er nemlig det som er poenget med denne videosnutten ♥

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

God kveld, fininger! Her kommer del 1 av svarene på spørsmålsrunden. Det ble plutselig mange flere spørsmål enn jeg hadde sett for meg. Dette fordi de fleste har stilt flere enn et spørsmål i samme kommentar. Det er jo bare koselig det da. Ikke misforstå. Jeg synes det er kjempegøy å svare dere, men ser meg nødt til å dele opp svarene i flere innlegg siden det ble såpass mange. Ellers blir det fort kjedelig å lese..

1. Har dere tenkt på navn til den lille?

– Ja, jeg skrev jo et innlegg for en stund siden om navn vi har tenkt på. Du finner innlegget her, om du gikk glipp av det. Navnet “Lykke” er fremdeles en favoritt dersom vi skulle være så heldig å få en liten jente en gang. 

2.  Hvem er ditt største forbilde?

– Det må være mamma. Jeg håper virkelig jeg er like sporty og morsom som henne i 50-årene. Drømmen er å se like bra ut og kle meg like fresht som henne når jeg blir eldre. Hun er det vi kaller “fifty and fabulous”!  

3. Hva er favorittsangen din for øyeblikket?

– Favorittsangen for øyeblikker er “Hotter than hell” av Dua Lipa & Matoma. Kjenner jeg blir skikkelig gira av den sangen. Dere kan høre den her ♥

4. Hvilket merke er det på bomberjakken din?

– Den grønne bomberjakken min som jeg hadde på i dette innlegget er som sagt fra Bershka. En spansk kjede med masse rimelige klær. Jeg pleier som regel alltid å finne meg noe i den butikken. 

5. Hvilket kamera bruker du?

– Jeg bruker Olympus Pen E-PL7. Et supert kamera for meg som ikke er veldig teknisk, men har et stort ønske om å ta bra bilder fortest mulig. Dessuten har det en perfekt størrelse, slik at jeg kan ha det med meg overalt i vesken uten at det tar mye plass.

6. Hvilket sykehus vil du føde på?

– Det har jeg faktisk ikke tenkt på. Litt rart kanskje, ettersom at jeg allerede har innredet barnerommet til både gutt og jente i hodet, bestemt meg for barnevogner, de første plaggene vi skal kjøpe, stellebag og så videre.. Hehe!

7. Hvor mange barn har dere lyst på?

– Nå ønsker jeg meg først og fremst å bli gravid, men drømmen er tre barn en gang i fremtiden. Mye mulig denne drømmen endrer seg når jeg vet litt mer om hva jeg faktisk går til.

8. Når skal bestevenninnen din gifte seg?

– Hun gifter seg i februar 2017. Det er faktisk helgen etter Ulrik og jeg skal feire vår et års bryllupsdag. Herlighet, som tiden flyr! Jeg gleder meg utrolig masse til dette bryllupet og ikke minst til å være forlover. Skikkelig stas! 

9. Hvorfor solgte du hele garderoben din?

– Det gjorde jeg for å få en ny start. Jeg var dritt lei av alt i skapet og så på bloppisen som en glimrende mulighet til å fornye garderoben.

10. Føler du at stilen din er blitt mer voksen etter at du gjorde det?

– Tja.. Litt. Nå er jeg jo fortsatt i tyveårene, så det er måte på hvor voksent jeg ønsker å kle meg. Men magetoppene, de korteste kjolene og overdelene med de største utringningene har fått nye eiere. 


11. Skulle du ikke investere i noen få fine plagg?

– Det stemmer. Jeg skrev jo flere innlegg om de plaggene jeg investerte i her og her. Blusen og buksen jeg har på meg i dag er en av investeringene jeg gjorde hos Kathrine Nørgård, som jeg er veldig fornøyd med. Men jeg mangler fortsatt de perfekte jeansene, litt varme gensere og flere bluser/skjorter til hvedags. 

12. Kommer du til og ha Ulrik med i ny spørsmålsrunde, slik som du har nevnt tidligere?

– Jeg har alltid lyst til å ha med Ulrik jeg, men det er ikke alltid han har lyst til å være med. Hehe! Neida, men han har jo mye annet han liker å bruke fritiden sin på når han først er her hjemme og har fri fra jobb. Det forstår jeg godt.

13.  Beskriv situasjonen med det og slite med å få barn?

 Nå kan jeg vel ikke si at vi sliter med å få barn i og med at vi “bare” har prøvd i 7 måneder. Men det er tøft å ville noe så inderlig mye uten å lykkes så fort man gjerne skulle ønske. Det skal jeg ikke legge skjul på. 

14. Hva slags endringer gjør du for og bli mer fruktbar?

– Jeg tror ikke det er noe i veien med verken meg eller Ulrik sånn sett. Vi har ikke gjort noen større endringer enn at jeg har sluttet å drikke alkohol og sluttet å snuse. I tillegg til dette tar vi begge vitamintilskudd og tenker mer over hva vi spiser. Vi fikk jo en del tips av Helene Ragnhild som gjesteblogget her om dagen, og har også tatt til oss flere av rådene som leserne mine har gitt oss. 

15. Hvordan har det gått etter at du sluttet å drikke og snuse?

– Det går veldig fint. Snusingen er ingen problem. Den har jeg ikke savnet i det hele tatt. Men det er kanskje fordi dette kun var en dårlig vane jeg hadde i fylla. Jeg har aldri snust i edru tilstand. Alkoholen har jeg savnet. Ikke fordi jeg har et problem med alkohol, men fordi jeg er veldig glad i å feste. For meg er det som sagt IKKE like gøy på fest uten alkohol. Jeg har derfor trukket meg litt tilbake i det siste og vært mye hjemme.

16. Hva slags far kommer Ulrik til og bli å hva slags mor kommer du til og bli?

– Jeg tror at Ulrik kommer til å bli den mest populære forelderen av oss to. Han klarer jo ikke si nei til Stella (hunden vår) en gang. Mens jeg blir nok mer streng og opptatt av rutiner. Dessuten er Ulrik mye borte i jobben sin, så det blir jo jeg som må jobbe mest med rutinene og være “den kjipe” oftest av oss to. På en annen side er jeg veldig uredd og Ulrik mer bekymret. Vår fremtidige datter eller sønn vil nok komme til meg å spørre om lov før Ulrik. Så her kan jeg sanke inn  litt poeng. Hehe! 

17. Har du lyst til å møte leserne dine?

– Jeg digger å møte leserne mine! Det er utrolig hyggelig når lesere kommer bort til meg og hilser. Jeg føler meg heldig som stadig får oppleve det 🙂 

18.  Hva er dine fremtidsplaner?

– Jeg drømmer om å skape en familie sammen med Ulrik, bygge bloggen videre og gjøre andre spennende prosjekter ved siden av bloggen. Dette er ikke konkrete planer akkurat, men det er slik jeg ser for meg fremtiden min.

19. Vil du ha flere dyr?

– Nei, egentlig ikke. Vi elsker Stella begge to, men det holder med et dyr i huset. 

20. Så runde kinn du har. Spiser du mye hvete?

– Hehehe! Dette spørsmålet måtte jeg bare ta med. Jeg spiser ikke mye hvete nei, men bollekinn har jeg. Det er de som kommer til å holde på det unge utseendet mitt når jeg blir eldre 😉 

PÅ DATE MED MANNEN

Hei, dere! Ulrik og jeg har vært på farten i hele dag. Vi fikk nemlig låne en tilsvarende bil som den nye vi har bestilt oss i noen dager og bestemte oss derfor for å takke ja til det og ta hele denne dagen som en koselig date. For dere som følger med på prøveperioden: På morgen i dag fikk jeg en stoooor smilemunn igjen på testen. Tydeligvis stemmer den appen jeg bruker fra Libresse bra med meg og min syklus. Jeg krysser alt jeg har for at spiren sitter denne gang! Tvi tvi!

Vi har derfor bare hygget oss sammen, cruiset rundt i Oslo, lunsjet på Delicatessen og nå er vi på vei til et vennepar litt utenfor byen. En skikkelig fin start på uken. Fornuftig start? Kanskje ikke, men jeg tror vi har godt av litt “kjærestetid” nå med alt det fokuset på prøvingen. Desto hyggeligere blir jo øvingen også. Hehe! Spesielt på dager som dette hvor vi setter av mye tid til hverandre <3

Jeg skal sette meg ned med spørsmålene senere i dag. Satser på å få ut noen av svarene i kveld og muligens resten i morgen.

Men nå må jeg følge med på veien her. Ellers går det dårlig. Dessuten hører jeg nesten ikke hva jeg selv tenker så høyt som Ulrik spiller musikk. Hehe! Det blir stas med ny bil altså, men jeg har en følelse av at Ulrik gleder seg mer enn meg til dette.. Vi blogges senere!

NOK EN ROLIG HELG

Takk for alle spørsmålene dere har sendt inn. Jeg tenker å starte med å svare på en del av de i morgen. Det er derfor fortsatt mulig å sende inn spørsmål til spørsmålsrunden om dere enda ikke har gjort det i kommentarfeltet her ♥

Det har som dere skjønner vært nok en rolig helg for meg. Ulrik gikk ikke av jobb før i dag, så mens han har jobbet på dagen har jeg fikset ting hjemme, trent, vært på kaffedater med venninner og bare slappet av. Den uken som kommer nå blir det heldigvis litt mer action. Nå er jeg lei av å bare være hjemme og ta det med ro. Jeg kjenner at jeg trenger å finne på noe og ikke minst være mer sosial enn jeg har vært i det siste. Det er viktig å trives i egen selskap. Jeg gjør jo det, men et sted går grensen. Ellers ender jeg opp som en sær gammel dame.. Hehe!

Har dere forresten lest noen gode bøker i det siste? Eller har dere hørt om noen bra og gjerne nye bøker? Jeg har lyst til å lese litt denne høsten, men trenger noen boktips for å komme i gang..     

Mens jeg skriver til dere lukter det forresten helt nydelig fra kjøkkenet. Søndagsmidagen her i huset er nemlig snart klar. Det som serveres er indrefilet med stekte poteter, grønnsaker og rødvinsaus. Mmmm! Jeg tenker den skal inntas i sofaen sammen med en hyggelig film. Ønsker dere en herlig avslutning på helgen. Vi blogges mer i morgen. 

SPØRSMÅLSRUNDE

Hei, dere! Håper helgen har vært fin så langt. Jeg har i hvert fall storkost meg med dette fine været som er i Oslo i dag. I og med at det har blitt litt mye snakk om denne prøveperioden i det siste, så tenker jeg det er på tide med noe helt annet.. Nemlig en spørsmålsrunde! 

Når det er sagt så er det fullt lov å stille spørsmål som handler om babydrømmen min også. Jeg er åpen for det meste. Her er det dere som bestemmer. Jeg vet at jeg har lett for å henge meg opp de samme temaene i innleggene mine. Derfor er det fint med innspill om hva dere faktisk lurer på, vil vite mer om, ønsker at jeg skal utdype og så videre.

Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal lage en video (med bedre lyd enn sist gang) eller om jeg bare skal publisere svarene i to blogginnlegg. Kanskje jeg skal gjøre begge deler? Kom gjerne med ønsker her også ♥  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå blir det en tur på butikken for å handle inn middag og kos til kvelden. Ulrik og jeg skal bare hygge oss her hjemme. Han skal tidlig opp i morgen og jeg er motivert til det samme for å få unna en del ting på den stadig voksende to do-listen. Når man sover helt ut på formiddagen som jeg gjorde i dag, så får man liksom ikke gjort stort i løpet av en dag. Hehe! Det er deilig med sånne dager også da. Dessuten er det helt lovlig på en lørdag. Men jeg liker som dere vet den følelsen av å tjuvstarte uken litt på søndager. Desto mindre blå blir jo mandagen. Men nå er det helg, så la oss fokusere på det først.   

Det her er forresten den bomberjakken jeg snakket om. Jeg har ikke brukt den så mye enda, men det er bare tilfeldig. Det var Ulrik som kjøpte jakken til meg i Marbella fordi han synes denne stilen på jenter er så fin. Litt mer “relaxed” enn hva jeg pleier å være kanskje. Men jeg liker det. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en fortsatt fin helg, alle sammen! Jeg gleder meg til å lese spørsmålene dere kommer med ♥

TAR HELG MED BEINA HØYT

Hei, dere! Da tar jeg helg med beina i været. Hehe! Eggløsning nærmer seg og jeg følger som dere skjønner de aller fleste råd jeg får. Hvorfor ikke liksom? Jeg vil jo ikke sitte igjen med en følelse over at jeg ikke har gjort ALT jeg kan. Så her tas alle tips i mot med et stor takk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper at flere enn meg dro nytte ut av gjesteinnlegget til Helene Ragnhild i går. Jeg skal i hvert fall gjøre noen små endringer for å se om det kan hjelpe meg til målet, nemlig å bli gravid. Jeg ser det diskuteres hvorvidt kostholdet har noe å si eller ikke før en graviditet, men de fleste tipsene som Helene kom med var jo ikke annet enn sunne og gode tips som alle burde vurdere for å oppnå en bedre helse, så jeg ser ikke noe poeng i å kverulere rundt det. Endringene jeg skal gjøre er ikke store, men jeg skal tenke mer over hva jeg putter i munn fremover.

På appen min “Periodical”, viser den at jeg har eggløsning førstkommende mandag. Jeg stoler ikke 100 prosent på denne appen eller på andre tilsvarende apper. Derfor skal jeg begynne med testingen i helgen. Mange vil kanskje mene at jeg er hysterisk med disse testene mine. Men jeg tenker igjen.. Hvorfor ikke? Jeg ønsker jo så inderlig å gjøre det lille jeg kan gjøre for å få babydrømmen oppfylt. Disse testene stresser meg ikke noe mer enn det å ikke vite. Dessuten føler jeg meg mer avslappet i denne syklusen enn i forrige syklus og synes jo hele prosessen med disse testene er veldig spennende. Uansett smilefjes eller ei så skal det øves. Øvelse gjør mester, håper jeg ♥ 

God helg, til verdens beste lesere! 
 

KOSTHOLDSTIPS TIL KVINNER SOM PRØVER Å BLI GRAVIDE

Hei! Jeg heter Helene, har en bachelor i ernæringsfysiologi og brenner for ernæring for kvinner før, under og etter svangerskapet. Jeg prøver selv å bli gravid og kom i den anledning i kontakt med Julianne. Jeg ville gjerne gi henne veiledning for å optimalisere kostholdet hennes, og i den anledning også gi tips til andre prøvere.

Er det en tid i livet vi bør spise ekstra sunt er det når vi skal bære frem et helt nytt liv. Kroppen vår skal gjennom en stor jobb og vi trenger all den næringen vi kan få. Vi skal bygge en liten kropp, og helst ha igjen energi også etter fødsel. Da skal vi tross alt passe på den lille.

Selv om det er tøft når en så inderlig ønsker seg to streker på testen vil jeg trøste dere (og meg selv) med at vi får mer tid på å forberede kroppen på mirakelet som skal skje. Spiser du riktig nå kan du også ta med deg de gode vanene inn i svangerskapet.

Julianne spiser allerede sunt, men det er alltid små endringer en kan gjøre for å gi kroppen det lille ekstra. Her er tipsene jeg ga Julianne og som også passer for andre som prøver:

– Spis nok

For å bli gravid må kroppen din føle seg trygg. Hvis kroppen din tror at du lever i krise eller sult er jo det siste den vil å bli gravid. Fokuser derfor på næringsrik mat som egg, kjøtt, fisk, grønnsaker, nøtter, frukt og bær i hverdagen. Ha gjerne en neve spinat i smoothien din, en ts kokosolje i grøten og noen nøtter i salaten.

– Spis nok fett

Kjønnshormonene våre er faktisk laget av fett, så ikke vær redd for å øke inntaket av dette fremover. Forskning antyder at kvinner som velger fullfete meieriprodukter har økt sannsynlighet for å bli gravide, i forhold til kvinnene som valgte magre varianter. Mine favorittkilder til fett er avokado, nøtter, olivenolje, smør, fullfete meieriprodukter og koksprodukter. Husk også å ta et tilskudd med høykvalitets omega 3.


– Reduser inntaket av sukker og raske karbohydrater

Sukker og raske karbohydrater fra brus, godteri, kjeks, kaker, pasta og ris gir oss blodsukkersvingninger og kan stresse kroppen. Kutt ut unødvendig sukker og bytt pasta og ris mot søtpotet, potet, rotgrønnsaker, bønner og linser. Julianne er allerede flink med dette, men det er alltid greit å nevne.

– Spis matvarer rike på folat

Folat er et B-vitamin som er særlig viktig for barnets nervesystem i første trimester. Folat finner du rikelig av i lever, grønne grønnsaker (spinat, grønnkål, brokkoli, rosenkål), linser, bønner, kikerter og havregryn. Det er aller best å få folat fra mat, da får vi den aktive formen.

– Unngå soya

Soya inneholder såkalte planteøstrogener, stoffer som ligner på kroppens østrogen. Det er usikkert hvordan disse østrogenene kan påvirke fertiliteten og hormonbalansen vår, og jeg anbefaler derfor at en holder seg unna dette. En latte på soya et par ganger i måneden er ingen krise, men ikke drikk soyamelk hver dag om du ønsker å bli gravid.

5 MATVARER SOM ØKER FERTILITETEN:

♥ Egg

Egg inneholder alle næringsstoffene vi trenger med unntak av vitamin C. De er rett og slett små næringsbomber og en klassisk fertilitetsmatvare! Ha et rått egg i smoothien (smakes ikke), nyt en deilig omelett eller lag eggmuffins. Jeg anbefaler minst to egg om dagen til kvinner som ønsker å bli gravide.

♥ Avokado

Noen studier antyder at inntak av enumettet fett øker sannsynligheten for å bli gravid. Spis en halv avokado om dagen, så får du både fett, fiber og folat.

♥ Grønnsaker i alle farger

Frosts i grønnsaker i alle farger. Lag tacosalat med dobbelt så mye grønnsaker som du pleier, putt grønt i smoothie (spinat, agurk og squash er mine favoritter), bruk gulrøtter, paprika og agurk som snacks.

Grønnsaker er rike på vitamin C, jern, folat, zink, magnesium, betakaroten, antioksidanter og andre plantekjemikalier. I tillegg inneholder de masse fiber som hjelper kroppen å kvitte seg med brukte hormoner og dermed kan bidra til bedre hormonbalanse.

 ♥ Valnøtter og gresskarfrø

Valnøtter er rike på omega 3 og andre gunstige fettsyrer, og gresskarfrø er rike på mineralet sink. Hakk valnøtter og gresskarkjerner over salaten, grøten, yoghurten eller sleng et par i smoothien.

♥ Bær

Bær er svært rike på antioksidanter, c-vitamin og fiber, alle viktige for hormonbalansen og fertiliteten vår. Bruk bær som snacks, dryss dem over salaten eller grøten, eller lag en fristende bærsmoothie. Husk at fryste bær er vel så sunne som de ferske.

Hvis du ønsker flere tips til et fertilitetskosthold eller ønsker veiledning fra meg kan du besøke bloggen min heleneragnhild.blogg.no. Lykke til med prøvingen ☺

I MIN HANDLEKURV

Inneholder annonselenker

Hei, dere! Jeg har lyst til å vise frem hva jeg har i min handlekurv akkurat nå. Alle plaggene under havnet nemlig i handlekurven i går kveld da jeg ikke fikk sove og tok meg en tur på Nelly. Det er så mye jeg har lyst på for tiden. Høsten får meg alltid sulten på shopping. Hehe! Heldigvis var jeg våken nok til ikke å gjøre et stort spontankjøp og heller tenke litt over hva jeg faktisk trenger. Det eneste kjipe med ikke å gjenomføre kjøpet med en gang når man finner noe man virkelig liker er jo at varen fort blir utsolgt i den størrelsen eller fargen man skal ha. Det opplever jeg dessverre ofte på Nelly. Senest i dag med denne genseren i khaki og gammelrosa. Men men.. Da var det ikke meningen, tenker jeg.

Her er varene som jeg har i handlekurven akkurat nå:

Denne digge kosedressen: bukse her og overdel her. Jeg bare elsker slike sett som jeg kan bruke her hjemme på kontordager som i dag, men også noe som ser såpass ordentlig ut at jeg ikke trenger å skifte når jeg skal ut og gå en tur med Stella, på butikken eller i små ærender i sentrum. Denne joggedressen er akkurat sånn. Derfor tror jeg at den skal få bli med i kassa.

Lang bomberjakke. Jeg har en kort bomberjakke fra før som jeg kjøpte på Bershka i Marbella, men denne var jo nesten enda finere i lang. Jeg er spesielt glad i litt lengde på jakker, derfor frister det veldig å kjøpe denne. Men i og med at jakken jeg har fra før er i samme farge, så bør jeg kanskje klare å dy meg?

Dette skjørtet eller dette skinnskjørtet og mulig denne toppen i fløyel. Jeg solgte jo unna nesten alle skjørtene mine da jeg hadde bloppis. Det er litt trist nå siden jeg er veldig flad i å gå med skjørt i hverdagen når jeg skal i møter og så videre, og har ikke funnet meg noen nye skjørt før nå. Fløyelstoppen er jo bare helt skjønn. Den må jeg ha.

Denne fine laptop-vesken til min nye macbook eller dette freshe laptop-dekselet i marmormønster. Jeg har som sagt fått ny mac av mormor. På den forrige macen min (som døde) hadde jeg det fineste “marmor” coveret/klistremerke utenfor som Ulrik ga meg til jul. Men det sitter jo fast, så derfor ønsker jeg meg noe tilsvarende. I tillegg så trenger jeg virkelig en slags veske eller trekk som kan beskytte macen når jeg tar den med rundt omkring. Det coveret jeg har er ikke så hyggelig å bruke lenger etter at tanteungen min var på besøk og lekte med en kulepenn. Hehe! 

Denne nydelige blusen som har sirka samme farge som genseren jeg hadde på meg i går, denne morsomme blusen i blå og/eller (ubesluttsom) denne “blusekjolen”. Hva synes dere? Jeg kan ikke bestille alle. Her må jeg i hvert fall velge bort en av tingene..

En ny bag som jeg kan bruke til trening, som denne eller denne. Jeg har brukt den gule Louis Vuitton bagen min nå i sommer, men det er egentlig ingen treningsbag og nå som høsten og etterhvert vinteren kommer har jeg lyst på en bag i en mer nøytral farge som sort eller grå.

Headbands til trening i freshe farger og litt nytt treningstøy, men det ønsker jeg meg jo alltid. Disse hårbåndene skal jeg bestille uansett. Jeg må bare ta en avgjørelse på alt det andre som ligger i handlekurven først.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ulrik, Stella og jeg koser oss med sen lunsj her hjemme i dag. Snart er det trening og senere i dag kommer det et gjesteinnlegg fra en utrolig dyktig jente som heter Helene Ragnhild. Jeg fortalte dere såvidt om dette innlegget i går. Helene er utdannet med en bachelor i ernæring for fertilitet, gravide og for baby. Hun jobber selv med blogg, holder onlinekurs og foredrag om ernæring, så derfor tenkte jeg det passet bra med et innlegg fra henne nå som jeg søker råd og hjelp fra alle kanter. Helene har en oversikt over hva jeg spiser, både på gode og “dårlige” dager og har gitt meg flere råd som jeg kommer til å ta med meg videre i prøveperioden og tiden videre. Jeg tror og håper at flere som er i samme situasjon som meg kan dra noe nyttig ut av dette gjesteinnlegget, og hvis vi alle spør henne veeeeeldig pent, så kan det tenkes at hun svarer oss på litt spørsmål og stiller opp flere ganger ♥

ET SMIL TIL DEG SOM LESER

Hei, dere! Beklager sen lyd fra meg i dag. Det har gått i et helt siden morgen. Som dere sikkert ser så har jeg klippet meg, noe jeg er veldig fornøyd med. Kort hår, langt hår, kort hår.. Jeg får aldri bestemt meg, men det er jo bare gøy å variere da. Kjenner jeg meg rett så går det ikke lenge før jeg har langt hår igjen. 

Det er det selvfølgelig snilleste Maria på Head frisør i Hegdehausveien som har klippet håret mitt (sponset). Tålmodig frøken. Etter frisørtimen var jeg i to møter på Smestad med mulige samarbeidpartnere, i en lunsjdate med en venninne/kollega på Frogner, ute på en liten joggetur/powerwalk og til sist i et telefonintervju med en spaltist i Dagbladet. Jeg vet ikke når saken kommer ut ennå, men gir dere beskjed som vanlig. 

Nå er det middag med jentene hos Pia. Jeg gleder meg skikkelig til å se alle igjen og ikke minst til taco. Mmmm! Mangen min rumler høyt her jeg sitter og skriver. Jeg vet ikke med dere, men jeg blir aldri lei av taco og spiser det gjerne flere dager på rad om jeg får. Hehe! Ulrik blir ofte litt lei av det, så derfor digger jeg å bli invitert på taco hos andre. Mer om mine matvaner og tips til kosthold i prøveperioden kommer forresten på bloggen i morgen. Jeg er ingen ekspert på området, men jeg har fått tak i en herlig jente som kan veldig mye om dette og som har tilbudt seg et lite gjesteinnlegg. Forhåpentligvis er det flere enn meg som kan lære litt av denne jenta, spesielt andre som også prøver å få barn. 

Jeg hadde egentlig planer om et helt annet innlegg for i dag, men det får jeg spare til i kveld eller en annen dag. Vi får se hvor sent jeg kommer hjem.. Ha en fortsatt fin onsdag, du som leser. Jeg setter stor pris på at du klikker deg inn her hver eneste dag. Det er virkelig noe å smile av <3