TILBAKE ETTER SYKEFRAVÆR

Hei dere. Nå sitter jeg på Majorstuen og blogger mens jeg nyter en sukkerfri vaniljelatte og venter på at Ulrik skal bli ferdig hos frisøren. Jeg har spist så mye godteri og junkfood i det siste fordi vi har vært endel syke og bare daffet hjemme at jeg føler meg skikkelig ekkel. Det er selvfølgelig ikke sånn at man må spise usunt bare fordi man er syk, men hodet mitt mener det og når jeg ikke er i form er det som oftest sukker som frister, ikke salat. Men når jeg er frisk og aktiv frister det med sunnere alternativer. Jeg lever enten i en god sirkel eller i en “ond” sirkel. Det er ikke noe mellomting her i gården. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg ikke var så avhegig av at ting må være enten eller. Hvis dere skjønner? Jeg beudrer dere som har et mer avslappet forhold til livet generelt..

Selv om det snart er jul og løpet er kjørt for i år sånn kostholdsmessig så prøver jeg likevel å ta noen fornuftige valg på tampen av året. Lunsjen ble derfor inntatt på Lett og til middag skal jeg finne på et eller annet med fisk eller kylling. Apropos Lett.. Det var ikke billig, men fy søren så godt. Vi bestilte to forskjellige salater. En med laks og en med søtpotet og to forskjellige desserter som visstnok er sunne. Så ja, jeg kan jo forstå at det ble litt dyrt. Men 543 kroner for en enkel lunsj for Ulrik og meg på en helt vanlig ukedag er litt i overkant. Vi får droppe søtsakene eller velge vann neste gang.

Grunnen til at jeg er i Oslo er fordi Ulrik og jeg har spilt inn morgendagens podd av Julianne & Ulrik – Uten filter på Moderne Media. Etter en uke med sykefravær håper jeg at dere vil høre på oss igjen. Vi synes i hvertfall at det var utrolig hyggelig å være tilbake og gleder oss til å slippe episoden allerede klokken 06:00 i morgen tidlig.

Dagen i dag startet forresten ikke som alle andre dager og det er ikke tilfeldig at jeg ser ut som et bustehode. Mer om det i ukens podkast!

EN LITEN OPPFORDRING

Hei og god helg til deg som leser. Formen er på bedringens vei i denne familien, men vi er ikke helt friske ennå. I går kveld la jeg meg med skikkelig sår hals og verking i hele kroppen igjen. Det her tar virkelig ingen ende, tenkte jeg. Heldigvis våknet jeg mye bedre i dag og klarer derfor ikke bare å sitte inne hele helgen..

Det viktigste er jo at Severin er blitt så og si frisk og at han ikke har feber lenger. Han har fortsatt masse røde prikker og skorper etter denne barnesykdommen som han har hatt. Vi tror forresten at det er hånd, fot- og munnsykdom som har herjet i kroppen til Severin siden det er flere andre i barnehagen hans som har og har hatt det samme. Vi synes også at det vi har observert minner mer om munn, hånd- og fotsyke enn den femte barnesykdommen (som legen trodde det var), spesielt når vi ser på sårene og blemmene hans. Men nå er heldigvis smittefaren over. Man er visst bare smittsom før sykdommen vises så på mandag er planen at han skal tilbake i barnahagen igjen, noe han kommer til å bli enormt glad for. Det er tydelig at Severin trenger andre barn for å få aktivisert seg nok nå som han er frisk og rask igjen.

Men over til noe annet.. Handler du lokalt eller handler du bare på internett? Jeg skal innrømme at jeg hander aller mest på nett og det er kanskje ikke så rart ettersom at jeg samarbeider ukentlig med flere nettbutikker i min jobb. Men selv om shopping på nett er både lettvint og gøy så synes jeg ikke det kan måle seg med å fysisk gå inn i en butikk som foreksempel selger interiør jeg liker hvor jeg kan både se og ta på de tingene jeg ønsker meg. Jeg håper derfor inderlig ikke at fremtidens ærender kun gjøres på internett. Kanskje litt rart av en blogger å si som lever gjennom internett, men jeg sier det likevel. For jeg tror det alltid vil være plass til begge deler sålenge vi forbrukere tar vare på de mulighetene som finnes i dag ved å fortsette og handle med hjertet.

Hvor koselig er det ikke at det finnes lokale butikker i ditt nærmiljø? Vollen hadde i hvertfall ikke vært det samme uten alle disse hyggelige butikkene og derfor prøver jeg å handle lokalt så ofte jeg kan. Denne gang ble det nye julekuler, nye puter, juleservietter, en liten julebil til Severin og verdens beste lakris med salt karamell med meg hjem. Som en liten påminnelse før alle juleinnkjøpene er gjort oppfordrer jeg dere til å handle mer lokalt <3

MINE “MUST HAVES” I EN JULEPAKKE!

Reklame// MayBeauty

Hei igjen. Før jeg tar kvelden vil jeg bare minne dere at man fortsatt kan kjøpe denne Julepakken fra MayBeauty som jeg har satt sammen til dere! Jeg er som dere vet ganske nøye med hudpleierutiner, ikke minst nå om vinteren hvor huden min fort blir både tørr og blass. Derfor er det vel kjekt at vi har samlet alle mine “must haves” i en julepakke?

Produktene virker sammen for å fjerne hudormer, for å fjerne død hud, for å suge ut talg og for å gi deg ren og glatt hud. Vanligvis må du nemlig kjøpe disse produktene hver for seg..

Julepakken inneholder:

♥ Face masks – forebygger akne, fjerner hudormer, suger ut talg og gjør porene mindre synlige på bare en behandling. Påføres med pensel, skal tørke ca. 30 min og dras av forsiktig.

♥ Pore Strips – renser porene dine ordentlig. Skal settes på nesen. Vent i 30-40 minutter og dra av stripen og se hvor mye skitt den drar med seg.

♥ Pore masks – fjerner porene og suger ut talg og sebum fra huden. Skal påføres med fingrene eller med pensel og tørke ca. 30 min.

♥ Bio Face Masks – en såkalt Sheet Mask. Dette er virkelig den beste måten å tilføre fuktighet til huden din. Den forebygger mot rynker og andre aldringstegn i ansiktet. Dra av det ytterste laget, plassere masken på ansiktet ditt og dra av det ytterste laget igjen. Masken har nemlig tre lag og det er bare laget i midten du skal bruke.

♥ Luxuriøs pensel

Jeg føler meg virkelig fresh og fri fra sorte prikker etter at jeg har tatt disse og er like overrasket hver gang jeg ser alt “skitt” de har dratt med seg. De gir deg et ekstremt godt resultat og jeg er sikker på at du vil bli fornøyd med den fantastiske huden de etterlater seg.

Nå før jul får dere hele 40% rabatt på Julepakken med koden: PILOTFRUE-JULEPAKKE. Kjøp HER!

DET BESTE JEG VET

Her er det kanelboller til frokost, lunsj og middag i dag. Snilleste Ulrik startet nemlig dagen med å kokkelere til nok en sykedag for store og små i Vollenlia. Det er ikke mye Severin har lyst på annet enn saft nå som han ikke er i form, men disse bollene var heldigvis en slager. Dere som kjenner meg vet at kanelboller er det beste jeg får og Ulrik er heldigvis ikke vond å be når det kommer til å baking. Han er faktisk veldig flink på kjøkkenet og spesielt god på å bake boller. Det er nesten verdt å bli syk bare for å smake.. Hehe! Neida, men jeg unner meg jo ikke masse gjærbakst sånn til vanlig og veldig sjeldent midt i uken selv om det er det beste jeg vet.

Planene for resten av uken er få. Siden Severin har feber må vi holde oss hjemme og inne inntil videre, så dere skal ikke se bort i fra at det blir mer baking eller i hvertfall mer kosemat. Ulrik og jeg skulle egentlig ut og spise med noen venner og muligens ta en tur ut på byen til helgen, mens Severin skulle være med tante og onkel på hytta deres. Men nå har vi avlyst alt. Ulrik er som sagt i ganske dårlig form og han har også fått beskjed om å holde seg inne av legen, så vi må nok bare bli her hjemme alle tre. Det hadde bare vært så hyggelig å oppleve noe annet sammen i løpet av uken enn å bare være hjemme, spesielt for Severin sin del etter så mange dager uten veldig mye innhold. Han er jo vant til lek og moro i barnehagen hver eneste dag..

VI KASTER INN HÅNDKLEET

Her i huset er vi dessverre fortsatt syke alle mann. Eller, jeg er den av oss som er i best form. Men jeg kjenner meg fortsatt redusert. Ulrik hoster så mye at jeg måtte kaste han på gjesterommet i natt og Severin har fått den femte barnesykdommen, stakkar. Det ligger derfor ingen ny episode ute av Julianne & Ulrik – uten filter denne uken. Noen ganger må man rett og slett bare kaste inn håndkleet. Vi er veldig lei oss for det, men vi kommer forhåpentligvis sterkere tilbake neste uke og uken etter, før vi tar oss en deilig juleferie.. God bedring til oss og til alle dere andre som også er syke!

UKENS SPØRSMÅL & SVAR

Hvordan går det med deg?

– Det går bedre med meg sånn mentalt denne uken enn hva det gjorde forrige uke og neste uke går det sikkert enda bedre med meg. Formen min er heldigvis bra igjen. Jeg var skikkelig dårlig i helgen og kjenner at jeg hadde veldig godt av både søvn og hvile fremfor alkohol og fest, selv om det var utrolig kjipt å gå glipp av årets julebord med jentene i Fredrikstad 🙁

Hvordan går det med Ulrik?

– Ulrik har det fint på alle måter. Han har vært syk, stakkar. Men han er nesten helt frisk igjen nå.

Hvordan går det med Severin?

– Severin har det også fint, heldigvis. Han har også vært syk og er også på bedringens vei.

Hvordan går det med hundene?

– Stella skal til dyrlegen med den andre mammaen sin i dag. Hun har vært litt hoven i magen, så vi håper at det ikke er noe farlig. Ramp har blitt litt stille og rar etter at vi steriliserte han. Vi fikk beskjed om at steriliseringen kunne endre personligheten hans, men vi trodde ikke at han skulle bli så redd og engstelig som han nå virker å være..

Hvorfor selger du ting på Finn.no og på Snapchat?

– Fordi det er genialt for lommeboken å selge det man ikke trenger videre. Dessuten hater jeg rot og den beste måten å få ryddet opp i hjemmet på er å kvitte seg med ting. I hvertfall for Ulriks og min del som har for mye av alt 🙂

Er du fornøyd med kroppen din?

– Jeg er fornøyd med at den er frisk og med at den fungerer bra. Men sånn rent utseendemessig er jeg ikke helt der jeg ønsker å være ennå og det kommer ene og alene av innsatsen min. Jeg må rett og slett gire opp litt på trening og skjerpe meg når det kommer til kosthold for å komme dit jeg vil igjen. Men først er det jul..

Skal dere klippe Severin snart?

– Aldri i livet! Små gutter med langt hår er jo bare sååå søtt og de lokkene til Severin er til å dåne av <3

Hvorfor synes du det er greit at et barn er materialistisk bortskjemt?

– Jeg ser ikke noe problem med at Severin får det han vil sålenge han er en god og snill gutt som oppfører seg fint mot alle.

Har aupairen kommet?

– Nei. Prosessen har tatt 4 måneder, noe vi ble informert om at det i verste fall kunne ta. Planen var å feire jul sammen med henne, men siden hun ønsker å feire jul med sin egen familie lar vi henne selvfølgelig få lov til det. Derfor kommer hun ikke før i januar. Men det er jo ikke så lenge til!

Får vi se aupairen deres på bloggen?

Hvis hun er komfortabel med det.

Har Severin og dere være mye syke etter barnehagestart?

– Jeg vil ikke si at vi har vært mye syke. Faktisk mindre enn forventet, men litt sykdom har det jo vært..

Hvilke tiltak har dere gjort i det siste for at nettene skal gå bedre med Severin?

– Vi har investert en ny og større seng, satt ned temperaturen på soverommet vårt og kjøpt en nattpose (sovepose til barn). Det ser ut til at han liker den nye sengen bedre enn den gamle og at han trives med at soverommet er kaldere. Nattposen kommer snart i posten. Vi er veldig spente på om han vil like den. Han hater nemlig dyne og nå som rommet er kaldere er det enda viktigere at han ikke sparker av seg dynen om natten, ellers våkner han jo av at han fryser.

Har du noen spesielle juletradisjoner?

– Egentlig ikke. De juletradisjonene jeg har hatt hører vel egentlig barndommen min til. Nå skal Ulrik og jeg lage nye juletradisjoner sammen med Severin. Pepperkakebaking har vi allerede gjennomført, også har vi vært på julegatepåpning i Måløy og julegrantenning i Vollen. Julemarked i Oslo med mormor neste, og så får vi se hva mer hyggelig vi kan finne på sammen i førjulstiden.

Når det gjelder selve julefeiringen varierer vi litt hvor vi er og hvem vi er sammen med fra år til år. Alt ut ifra hva som passer best for alle. I år feirer vi som sagt både jul og nyttår hjemme.

Er du gravid?

– Nope. Hadde mensen i forrige uke.

Kan du komme med ditt beste julegavetips?

– Jeg føler at jeg gjør det hele tiden og spesielt under forrige ukes kjøpemas, men okei.. Mitt beste julegavetips er å gi bort en opplevelse eller en reise!

Har dere noen planlagte reiser?

Nei, men vi skal prøve å få til en reise til et eller annet eksotisk sted sammen med Regien (aupairen vår) i løpet av denne lange vinteren.

Hva synes du er det beste med vinteren?

– Det beste med vinteren er afterski ute i solen med gode venner.

Hva synes du er det beste med julen?

– Det beste med julen er selvfølgelig at familien samles oftere. Men utenom det så er det beste med julen pinnekjøtt. Hehe!

Hva ønsker du deg av Ulrik til jul?

– Jeg ønsker meg en veske. Bombe, ikke sant? Hehe! Hvilken veske vil jeg holde hemmelig.

Hva ønsker Ulrik seg av deg til jul?

– Ulrik har bare gitt meg to ønsker og det ene er en kikkert og det andre er AirPods 2. Med tanke på hva vesken jeg ønsker meg koster er han nødt til å komme opp med noen flere ønsker for at det skal bli litt mer rettferdig. Når det er sagt så har jeg tenkt ut noe selv som jeg vurderer å kjøpe som han aldri kommer til å gjette, men som jeg tror at han vil bli veldig glad for. Jeg viser dere julegavene våre til hverandre på 1. juledag 🙂

P.s. Jeg svarer ikke på spørsmål om sponsede produkter fordi jeg ikke ønsker at dette skal være et reklameinnlegg.