SOM ET NYTT FAMILIEMEDLEM

Hei mine kjære lesere! Det er på tide at dere får møte verdens skjønneste jente som allerede betyr mye for både Severin, Ulrik og meg. For ja, jeg tuller ikke når jeg sier at det føles som om vi har fått et nytt familiemedlem her hjemme. Jeg håpet at det skulle føles sånn, men jeg kunne ikke vite det sikkert. Jeg tuller heller ikke når jeg sier at det føles som om vi har kjent henne lenge. Det blir kanskje fort slik når man bor i samme hus? Ikke vet jeg. Alt er nytt for meg og for oss tre, mens Regien er den erfarne. Erfarne og modige.

Jeg føler meg heldig. Veldig heldig. Tenk at det var nettopp Regien som skulle komme til oss her i Vollen. Snille og søte Regien. Dette blir to fine år. To veldig fine år! Jeg gleder meg masse til alt vi nå skal oppleve sammen som en familie på fire. Jeg gleder meg til alt hun skal lære oss og ikke minst så gleder jeg meg til alt vi skal vise og introdusere henne for av det vi har å by på i fantastiske Norge.

Her er et bilde fra dagens middag som Regien lagde til oss. Middagen som ble servert i dag var forresten ikke hvilken som helst middag, men Regiens favorittrett fra Filippinene. Garlic butter shrimp, heter retten. Det smakte annerledes, men også godt. Som Regien selv sier: “Aupair is about cultural excange.” <3

MINNER OM RABATTKODE PÅ ELLOS HOME!

Reklame// Ellos

Hei til alle mine interiørglade lesere! Er det bare jeg som lengter til sengen så fort jeg står opp nå om dagen? Det er så mørkt ute og selv om det ikke er masse snø og bitende kulde så er det likevel mange grå og våte dager på denne årstiden, noe jeg ikke finner spesielt motiverende. Åh, som jeg lengter til våren og sommeren!

I og med at det er en stund igjen til været blir varmere så bruker jeg mest mulig tid innendørs og derfor elsker jeg å gjøre det litt ekstra fint i hjemmet, spesielt på soverommet.. Jeg vil derfor minne om at dere får hele 30% rabatt på den dyreste varen i handlekurven på Ellos med rabattkoden: 415414. Tilbudet gjelder ordninære varer + at du får 5% ekstra rabatt på salg og produkter som er merket med kampanjepris ved bruk av samme rabattkode! Rabattkoden er kun gyldig til og med 31. januar, så vær rask!

Jeg har satt sammen noen kollasjer til inspirasjon fra mitt eget soverom under som jeg håper at dere vil like. Ellers vil jeg også tipse dere om å ta en ekstra titt på Ellos Home her!

Sengeteppe HER// Grønn pute i lin HER// Hvit pute halvlin HER//

Sengesett hvit HER// Sengetøy kremhvit HER// Sengekappe HER// Laken HER// Putetrekk i grå fløyel HER

UKENS HANDEL: EN GOD MIKS AV NORGE OG ASIA

God kveld! Her kommer noen bilder av ukens handel som Regien og jeg gjorde tidligere i dag. Som dere ser er det en god miks av norske og asiatiske matvarer på kjøkkenbenken denne gangen. Jeg elsker jo alt som er nytt og spennende og hadde det vært opp til meg så hadde hver uke vært en asian week, men jeg må jo ta hensyn til alle i denne familien. I tillegg har vi endel “norske” ingredienser liggende i både skaper og skuffer som vi er nødt til å bruke opp før de går ut på dato. Derfor var det ikke meningen at vi skulle handle så mye denne uken. Men ja, det ble jo endel..

Over til ukens middager! I går var det Severin som bestemte middagen og jeg som lagde den. På menyen stod gratinert pølse-og potetmos som faktisk er en slager for både store og små i dette huset. Dagens middag var vårruller med ris som tilbehør og ble servert av Regien. I morgen har jeg lovet å lage taco til alle sammen (let’s pretend it’s Friday), på torsdag skal Regien lage en av hennes favorittretter som er et eller annet med reker og hvitløk, og på fredag blir det sushi som også lages av vår kjære Regien. Herregud, så deilig det er å ha en klar plan for ukens middager i starten av uken, og ikke minst så digg det er å begrense turene i butikken til en eller to ganger vs hver dag og flere ganger om dagen, slik jeg holdt på før.

Til helgen blir det nok en ny runde med red curry siden Ulrik ble fornærmet over at jeg lagde den retten han mener at jeg kan best når han ikke var hjemme i forrige uke, og på søndag skal Ulrik få lov til å bestemme og lage en middag helt selv. Nå er det nemlig en stund siden Ulrik har kokkelert og han er egentlig veldig flink til å lage mat. Stekt ris med kylling, skinke og grønnsaker er en av hans spesialiteter. Og poke bowl! Jeg elsker når Ulrik lager poke bowl med salmalaks!

Det ble forresten mer snaks med oss hjem enn til vanlig i dag. Til vårt forsvar var vi supersultne i butikken og det søteste skal spares til helgen. Hehe!

40-ÅRSLAGET TIL ULRIK

Reklame// snowroller.no @soulcake.oslo @oslo.bevertning

Som dere vet har min kjære Ulrik fylt 40 år. Ettersom at han har bursdag på selveste nyttårsaften feiret vi han igjen på lørdag slik at han også skulle få sin helt egen feiring sammen med sine nærmeste venner. Det ble som dere ser en heidundranes fest på Heidis Bier Bar i Oslo med temaet “afterski”.

Jepp, Ulrik kjørte den mest gøyale temafesten på 40-årslaget sitt i skikkelig laidback stil og opplegget kunne ikke blitt mer gjennomført. Dere trodde kanskje at Ulrik skulle invitere inn til en fancy schmancy restaurant på Oslos beste vestkant, med fingermat, dyre drinker og overpynta gjester for å feire sine 40 år? Nope. I Ulrik sitt 40-årslag var det store krus og jegergryte fra Elvebredden catering på menyen som ble spist på papptallerkner med plastbestikk fra Europris i comfy ski-klær. Ulrik kan det å lage god stemning og denne kvelden sier så ekstremt mye om hvem han faktisk er blant så mange herlige venner. For ja.. Ulrik er seriøst den kuleste og mest jordnære fyren jeg vet om og det er alle som kjenner han enig i.

Vi hadde forresten lokalet for oss selv fra klokken 18:00-22:30 med mingling, mat, kake og konkurranser/leker. Da stedet åpnet for alle hadde vi booket et eget avgrenset område med noen bord rett ved dansegulvet. Et hot tips til dere som er like gøyale som Ulrik og vurderer et eget selskap på Heidi`s. Det kan virkelig anbefales! Her er et lite bildedryss fra den fantastisk morsomme bursdagen..

Fotograf: Marian Jade

Hva synes du om antrekket til Ulrik og meg? Jeg DIGGER disse skidressene og derfor har jeg fått tak i en rabattkode til dere som følger meg som en hyggelig gest. Med Rabattkoden “pilotfrue” får du nemlig 300 kroner i avslag på alle skidresser fra Snowroller.no her!

P.s. Rabattkoden er gyldig til og med 8. februar, men vær rask hvis du vil sikre deg en fresh farge! Dette er forresten første sesongen deres med herredresser og de er allerede superpopulære! Ikke overraskende med tanke på at de er så varme og gode i tillegg til at de ser tøffe ut 😀

UKENS SPØRSMÅL & SVAR

Har du tatovert lipliner på leppene dine?

– Ja.

Har dere sluttet å reise til Geilo?

– Ja.

Hvilke forhåpninger har du til dette året?

– Min største forhåpning til dette året er å få kontroll over søvnen til Severin. Denne familien trenger mer søvn!

Hvorfor legger du og Ulrik ut hverandres insta-stories?

– Hvorfor ikke? Jeg deler så og si alt som jeg blir tagget i på stories siden jeg synes det er hyggelig å bli tagget.

Hvordan er det å ha et nytt menneske i huset? Er hverdagen enklere?

– Vi hadde ikke en vanskelig hverdag i utgangspunktet. Men ja, det er såklart mer behagelig for meg her hjemme nå som jeg får ekstra hjelp når Ulrik er borte på jobb blant annet. Dessuten synes jeg det er veldig koselig med mer liv i huset generelt 🙂

Klarer dere å slappe av i huset etter at aupairen har kommet?

– Ja, det er ikke noe problem. Etter felles middag trekker vi ofte hvert til vårt. Hun har jo både eget rom, egen tv-stue og eget bad i kjelleretasjen, og den stuen som Ulrik og jeg oppholder oss mest i ligger i andre etasje som er den samme etasjen som vårt soverom, vårt bad med garderobe og kjøkken. Huset vårt er egentlig veldig godt tilpasset til denne nye situasjonen, noe som vil bli en fordel i fremtiden også når Severin trenger mer privatliv i tenårene og ellers når vi har gjester.

Hvordan går det med aupairen?

– Det virker som om hun trives og det blir jeg veldig glad for å se.

Hvor mye betaler dere aupairen i måneden?

– Vi betaler norsk sats som er 5900 kroner i måneden også dekker vi selvfølgelig kost og losji. I tillegg betaler vi for norskkurs, mobil/datakostnader, kollektivkort, toalettartikler, klær og alt annet hun måtte trenge mens hun bor hos oss.

Hva er arbeidsoppgavene til Regien?

– Jeg skriver en ukeplan hver søndag for den nye uken med info om det hun trenger å vite om som foreksempel Ulrik sine arbeidstider og mine avtaler som er utenfor huset, slik at hun vet når vi er hjemme og ikke. På ukeplanen står det også hvem som lager middag, om vi får gjester og så videre.

Men ja, nå skrev jeg meg bort litt.. Når det gjelder arbeidsoppgaver så har hun de samme arbeidsoppgavene som jeg har i denne familien som er å holde huset i orden, lufte hunder, passe på Severin og lage mat. Vi har jo vaskehjelp en gang i uken, så vi snakker bare lett husarbeid som støvsuging og tørking av bord og benker. I tillegg har hun og jeg ansvaret for matinnkjøp og vasking av de klærne vi ikke sender bort som Severin sine, håndklær og sengetøy.

Hva er ditt beste barndomsminne og hvorfor?

– Det er vanskelig å trekke frem bare et minne som det beste minne fra barnedommen min. Jeg hadde jo en fantatsisk barndom! Men jeg har lyst til å trekke frem “førskolen” hos farmor som et fantastisk minne. Jeg gikk nemlig ikke i førsteklasse på skolen siden det ikke var pålagt den gangen, men var heller hos farmor et år på dagtid på Aspedammen i Halden mens foreldrene mine studerte. Farmor lærte meg masse og tok meg med på bondegård og andre utflukter. Gjett om jeg koste meg <3

Har du lyst på et barn til?

– Jeg må ikke ha et barn til, men det hadde vært koselig i lengden for oss alle og spesielt for Severin.

Har du noen tips og råd til klær ved amming?

– Jeg kjøpte meg verken amme-bher eller ammeklær, men fant fort ut av hvilke plagg i garderoben som funket bra til amming og ikke. For å være litt direkte så funker jo alle overdeler som du kan dra puppene enkelt ut av, enten ved at du drar halsen ned eller ved at du drar overdelen opp.

Hvor mye sover Severin på dagen?

– Han sover som regel 2 timer på dagen i barnehagen, men i helgene her hjemme blir det ikke alltid fullt så lenge. Han blir naturligvis ikke like sliten hjemme som i barnehagen.

Du sier at du har et mål om 7 blogginnlegg i uken, men realiteten er 1-4. Hvorfor?

– Nå synes jeg at du var litt hard mot meg. Jeg har vel aldri blogget bare en gang i uken, men jeg tar poenget og har egentlig ikke noen bedre forklaring på det enn at motivasjonen min går opp og ned.

Hva er dine musthaves i garderoben?

– Fine vesker! En fin veske løfter alltid et antrekk.

Vet Regien at du skriver om henne?

– Ja, jeg har fortalt Regien at leserne mine/følgerne mine er nyskjerrige på henne/den nye familiesituasjonen og det synes hun bare er hyggelig. Dessuten visste hun hva hun gikk til før hun takket ja til å komme til oss siden den forrige verstfamilien hennes i Danmark fortalte henne om bloggen min og så videre. Hun hadde også lest bloggen min gjennom Google Translate før hun kom og det tror jeg at hun fortsatt gjør 😀 Hehe!

Hva er planene dine for resten av uken?

– I kveld skal jeg på et bloggevent med Metapic på Sawan, i morgen er det sushi-kveld her hjemme og på lørdag skal vi feire 40-årslaget til Ulrik.

Trener du to ganger om dagen?

– Nei, men det hender at jeg tar en styrkeøkt om morgenen foreksempel og en løpeøkt om kvelden. Men det skjer ikke hver dag akkurat..  Dessuten trener jeg ikke på lørdager og søndager. Da er det kun familietid med Severin som gjelder, og han holder meg jo aktiv så det holder. Hehe!

 

 

MISFORSTÅELSER, NY EPISODE, BURSDAGSPLANLEGGING OG LOVE ISLAND

Jeg har vært så frem og tilbake i dag på om jeg skal publisere et innlegg om en person som jeg med god grunn er dritt lei av eller ikke. Som oftest tar jeg avstand fra “drama” i bloggbransjen fordi jeg ikke gidder å bruke tiden min på negativitet. Det er likevel vanskelig å la alt sladder og alle usannheter ligge, selv om det ikke fortjener min oppmerksomhet. Ja, jeg er heldigvis blitt ganske harhudet etter mine snart 6 år som blogger fordi jeg har vært i mange stormer. Men det betyr ikke at jeg aldri blir sint eller aldri blir lei meg av det jeg hører og av det jeg leser om meg selv lenger. Det å bli misforstått som person vil jeg nok alltid føle ubehagelig.

Ved de fleste tilfeller som jeg føler meg urettferdig tolket holder det heldigvis å skrive uten å dele. Skriving i seg selv er jo en slags form for terapi. Men denne gangen merker jeg at jeg må si ifra. Denne gangen vil jeg forklare meg ordentlig og derfor muntlig uten rom for misforståelser. Jeg skal dele det jeg har på hjertet i neste podkast sammen med Ulrik. Han mener mye om dette selv.. Har du forresten hørt episoden som ble sluppet i dag? Hvis ikke kan du høre den på iTunes her eller på Spotify her.

Ellers har jeg hatt en helt grei og veldig rolig dag som startet med to gode timer søvn etter at jeg leverte Severin i barnehagen. Nettene her hjemme er som sagt ikke noe å skryte av, noe som naturligvis sliter meg helt ut og derfor må jeg være en snill sjef for meg selv på jobb om dagen. Hehe!

Arbeidsdagen har også bestått av et møte angående gulv med en nydelig jente som jeg kjenner fra gamle dager. Vi skal nemlig pusse opp soverommet vårt og legging av nytt gulv har definitivt førsteprioritet.. I tillegg har det gått noen timer til planleggingen av Ulriks 40-årslag denne onsdagen. Festen er jo allerede på lørdag og jo nærere vi kommer selve dagen, jo mer finner jeg ut at vi mangler. Eller, mangler og mangler.. Ønsker er vel et mer passende ord. Gled dere til å se bilder!

Nå skal jeg ta meg en løpetur på tredemøllen selv om det ikke frister i det hele tatt. Legger til at dette blir dagens andre økt. Ja, det er lov å skryte litt av sine egne prestasjoner. Jeg må både skryte av meg selv og belønne meg selv for å holde motivasjonen til trening oppe nå som jeg er underernært på søvn. Dagens belønning er en digg banansmoothie med peanøttsmør som jeg så på Caroline Berg Eriksen sin blogg. Den skal nytes til ny epsiode av Love Island. Fy søren, så bra miks av deltakere i år og herregud, som de byr på seg selv! Følger du med på denne sesongen?

VERDT Å PRØVE!

Reklame// Nelly

Hei dere! Jeg har endelig fått teste Komorebi eyelash serum by Bjuwti og må si at jeg merker stor forskjell etter bare 4 uker. Det er vanskelig for dere å se forskjellen gjennom bilder siden vi tross alt snakker om noe så “lite” som øyevipper, men jeg vet at jeg ikke bare snakker for meg selv når jeg sier at øyevipper er viktig og faktisk har mye å si for selvfølelsen. Derfor er det sååå gøy å se at jeg har fått lengre og flere vipper på disse ukene!

Ettersom at det kun tar 30 sekunder å påføre serumet er det liksom ingenting som stoppet meg i å gi det en sjanse eller i å fortsette. Jeg bruker derfor serumet både om morgenen når jeg sminker meg og før jeg legger meg om kvelden for et best mulig resultat. Serumet skal forresten påføres der hvor du tar på eller ville tatt på eyeliner (inn mot røttene). Det gjør ingenting om du kommer “utenfor” kanten eller griser litt og det passer meg bra. Jeg er nemlig ikke så stødig eller tolmodig når det kommer til slik pirk og det er grunnen til at jeg aldri bruker liner. Hehe!

Grunnen til at jeg ville teste Komorebi er fordi jeg hadde litt komplekser for vippene mine. Jeg brukte jo vippeextensions fast i over flere år og det har naturligvis gjort skade. Vippene mine har selvfølgelig grodd ut igjen etter et langt opphold, men de er ikke like lange og fyldige som før vippeextension-tiden. Likevel føler jeg meg sykt mye freshere nå enn hva jeg gjorde før jeg startet med serumet og det er en god start <3

(annonselenke) Jeg kommer til å fortsette med Komorebi eyelash serum frem til sommeren for å se hvor lange og fyldige vippene mine faktisk kan bli. Drømmen hadde vært en sommer på sjøen UTEN maskara! Hvis du også vil teste serumet bør du bestille raskt. Nå får du nemlig 50% rabatt på Bjuwti HER (NÅ til kun 124 kroner! Før: 249,-)

P.s. Jeg har ikke på meg maskara på bildet over..

UKENS HANDEL: ASIAN WEEK

Jeg har lyst til å starte med en fast greie hvor jeg viser dere ukens handel. Er det stemning for det? Det er i hvertfall en av de innleggene jeg selv leser hos andre bloggere og finner interessant fordi jeg ofte får gode middagstips. For ja, er det en ting jeg trenger i hverdagen så er det middagstips. Jeg har aldri noe problem med å lage både digge frokoster og lunsjer, men på middagsfronten går jeg fort tom for ideer og lager derfor mye av det samme om og om igjen (les: taco & alt fra Toro). Dessuten er det på tide med bedre rutiner for matinnkjøpene her i huset. Ulrik og jeg er litt håpløse der. Vi handler ofte hver for oss og kommer noen ganger hjem med de samme matvarene uten å ha noe særlig plan for de neste dagene. Det hender til og med at jeg handler to ganger om dagen fordi jeg ikke planlegger godt nok og det er det slutt på nå. Mer planlegging, mer variert meny, mindre kasting av mat og mindre sløsing av penger.

Som en velkomst til vår kjære Regien og til glede for oss andre starter vi hennes første ordentlige uke i Norge med en gjennomført Asian week! Middagene denne uken består derfor kun av asiatiske retter som både hun og jeg skal lage. I dag spiste vi blant annet Regiens hjemmelagde vårruller og glassnudler med grønnsaker til middag. Det er helt seriøst de beste vårrullene jeg har smakt! Til og med Ulrik som alltid har sagt at han ikke liker vårruller elsket Regien sine vårruller. Så ja, jeg får litt prestasjonsangst med tanke på at det er min tur til og kokkelere i morgen. Når det er sagt så skal jeg lage red curry som er en rett jeg faktisk mestrer i følge Ulrik og mamma. Hehe! Oppskriften har jeg forresten delt tidligere her.

Middagene på planen for resten av uken er fried rice, sushi og dumplings. På lørdag skal Ulrik feire 40-årslaget sitt i Oslo, så da blir det catering til middag og på søndag blir det nok et eller annet fast food, om jeg kjenner oss rett. Hehe!

Jeg vurderer forresten å dele noen oppskrifter fremover. Det for å inspirere til nye smaker i flere typisk norske “toro-hjem” og for å lære selv. Jeg er sååå gira på å lære mer på kjøkkenet og føler meg priviligert som har mulighet til nettopp det de neste to årene siden Regien er spesielt flink til og glad i å lage mat. Det er jo ikke til å legge skjul på at denne ukens handel er den mest fargerike og spennende ukeshandelen jeg har gjort ever. Jeg håper derfor at du som leser synes at det blir gøy å følge med!