KOSER MEG I RUGETIDEN

Hei, dere! I dag har timene bare flydd avgårde.. Dagen startet litt sent med et møte hos regnskapsføreren min. Etter det så har jeg bare tatt det helt med ro. Jeg har liksom holdt på med småting hele tiden, handlet, vært på posten, og gått noen tur med Stella, men ikke noe veldig krevende. Jeg prøver å kose meg nå i “rugetiden” og stresse minst mulig.

Nå i disse to ukene frem til testing så går jeg på noe som heter “Lutinus”. Det er vaginaltabletter som skal gjøre “miljøet” der nede best mulig, for å si det pent. Det er en del av behandlingsprogrammet for assistert befruktning. Disste tablettene tar jeg 3 ganger daglig, om morgenen, midt på dagen og om kvelden ved leggetid. Det er ikke noe problem å ta de, men jeg har allerede opplevd flere bivirkninger som magevondt, kvalme, ømme bryster og så videre. Jeg klager ikke, men det påvirker meg jo i forhold til hva jeg orker og ikke orker i løpet av en dag. Jeg drikker blant annet biola til den store gullmedalje her hjemme med knuste linfrø i hver dag for at “systemet” i det hele tatt skal fungere. Dessuten merker jeg at det hjelper positivt å bevege meg. Derfor er alle små og lengre lufteturer med Stella min oppgave for tiden.. Hehe!


Den nye parkassen min er forresten fra Kouture. Jeg er skikkelig fornøyd med den, spesielt fargen og ikke minst hvor varm den er nå som det begynner å bli skikkelig kaldt ute. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en så god og samtidig fin jakke å gå vinteren i møte med. Det er utrolig mange som har spurt meg om jakken på Snapchat og det er forståelig. Modellen heter “Cedrico coyan dunparkass”, så da vet dere det. Nei, nå får vi snart middagsgjester, derfor jeg må bare hive meg rundt. Red curry står på menyen.. Vi blogges mer i morgen!

KAN DET BLI TVILLINGER?

Hei, dere! Jeg har fått veldig mange spørsmål angående tvillinger og velger derfor å svare på de felles i dette innlegget. “Kan det bli tvillinger?” “Hvorfor satt de ikke inn to egg?” “Kunne du velge om de skulle sette inn ett eller to egg? Og så videre.. Tidligere har jeg skrevet at tvillinger er drømmen her på bloggen, men etter å ha vært gjennom denne prosessen og fått en større forståelse av assistert befruktning, så er et friskt barn født til termin det eneste jeg ønsker meg. Gutt eller jente spiller ingen rolle. Det å få barn i seg selv hadde vært verdens største bonus for både Ulrik og meg. Men for å gi dere et ordentlig svar på dette med tvillinger, så har jeg fått litt hjelp av Bente Renée Holmstad, som er sykepleier på Spiren Fertilitetsklinikk i Trondheim.
 
Dette svaret fikk jeg av sykepleieren på Spiren:
 
“Tidligere har det vært vanlig å sette tilbake mer enn ett befruktet egg og det medførte at det har vært mange tvillinger etter IVF behandling. 
Det er tre grunner til at vi nesten aldri setter tilbake to egg. For det første, tvillingsvangerskap er forbundet med økt risiko for både den gravide og for de to i magen. Tvillinger innebærer en økt risiko for prematur (for tidlig fødsel) og sykdommer knyttet til dette.
 
For det andre er resultatene våre så gode at det ikke kan forsvares å sette inn TO for å øke at sjansen for ETT skal feste. Med de gode resultatene som er etter nedfrysning tar vi like godt vare på det ekstra egget med nedfrysning og setter det heller tilbake i en seinere syklus eller til søskenforsøk.
 
For det tredje har Liv Bente skrevet doktorgrad på alle barn som er født i Norge etter prøverørsbehandling og har gjort at vi på Spiren derfor er ekstra oppmerksomme på at behandlingen skal være trygg og dette gjelder også med unngå tvillinger ved å kun sette inn ett embryo i gangen i de aller fleste tilfeller.  
Det er svært liten sannsynlighet for at den vi satte tilbake på mandag, det måtte i såfall være at denne deler seg til eneggete tvillinger, men det skjer veldig sjelden. 
Så helt enig med deg, et frisk barn født til termin er det vi alle håper og ønsker. “
 
Liv Bente er gynekologen som utførte inngrepet på meg, for de av dere som ikke har fått med seg det.. ♥♥
 
 
 

EN RAR OG GOD FØLELSE

Hei, kjære lesere! Nå er Ulrik og jeg tilbake i Oslo allerede. Det ble som vi håpet med innsetting på morgenen i dag. Så nå er det godt å være hjemme igjen og spesielt godt at vi “fikk med oss” egget vårt hjem. Hehe! “Jeg drar ikke noe sted uten eggene mine”, sa jeg.. Neida 😉

Her er mine 10 egg. Jeg sa tidligere at vi fikk ut 9 egg og det var fordi de trodde at det var 9 egg, men det viste seg å være hele 10 stykk. Altså enda en positiv nyhet. 6 av disse eggene ble som sagt befruktet og nå er egg nummer 8 (det som er markert med grønt på bildet under) satt inn igjen. Det er en mulighet at vi får et eller to egg på frys, men det får vi ikke vite før om noen dager. Å få egg på frys er visst en bonus, ikke noe man skal regne med. Vi håper jo såklart at minst et egg kan fryses og brukes om dette førsøket ikke går veien, eller når vi ønsker oss et barn til. Egget kan nemlig fryses ned i 5 år etter norsk lov. I utgangspunktet kan det fryses uendelig (som de sa), men i Norge har vi av en eller annen grunn denne grensen..


Ulrik: “Eg har egentlig aldri vært så begeistret for faget “biologi”, men eg har virkelig fått et nytt syn på det nå.” Hehe! Jeg er helt enig. Biologi var ikke akkurat mitt sterkeste fag på videregående heller. Jeg husker at jeg synes det var skikkelig kjedelig, men nå er det jo superspennende! I hver fall befruktning og alt rundt denne vindunderlige prosessen.. For en jobb disse menneskene som jobber med dette har. De skaper jo faktisk mennesker og det er helt fantastisk, spør du meg. Utrolig rørende var det også å se at de satt egget inn igjen på ultralyden. Jeg har lagt ut en video av det på Instagram, for de av dere som er interessert i å se levende bilder.


Ja, så nå sitter jeg her med en kjemperar følelse inni meg og skriver til dere. Følelsen er mest god altså, men også rar. Tenk om dette er starten på et nytt liv, da dere. Jeg får frysninger bare av å skrive disse ordene! Men det er det vi tror og det vi håper i dag og i ukene fremover ♥

NYTT HOTELL OG GLADMELDING FRA LABORATORIET

Hei, fra Comfort hotell i Trondheim! Nå kom vi akkurat tilbake på rommet etter en nydelig middag på en Meksikansk restaurant som vi ble anbefalt av resepsjonisten her på hotellet. Vi sjekket nemlig ut av Lerkendal og inn her på Comfort i et superior rom etter frokost på morgenen i dag. Restauranten vi var på heter forresten “Frida” og den ligger i gangavstand herfra. Etter middagen bråbestemte vi oss for å gå på kino, siden kinoen ligger i bygget ved siden av hotellet som vi nå bor på. Filmen vi så var “Børning 2”. Jeg synes oppfølgeren var like bra som den første filmen!

Men over til det vi faktisk er her i byen for.. Nemlig å lage barn. Jeg fikk en gladmelding av Peter fra laboratoriet på Spiren fertilitetsklinikk tidligere i dag. Beskjeden var at det er 6 av 9 egg som er befruktet, og det er visst veldig bra. Så HURRA for det! I morgen skal vi derfor møte opp på klinikken igjen klokken 09.00. Der skal vi se på embryoene og legge en plan videre. Det blir spennende å høre hva Peter har å si etter å ha overvåket eggene mine siden lørdag i varmeskapet. Planen var jo å sette inn det ene egget som han har mest tro på i morgen (mandag), men det er mulig at vi må vente til torsdag. Da drar vi nok hjem til Oslo i mellomtiden, tenker jeg. Vi har jo ikke pakket klær til flere dager her oppe og det er begrenset hvor mye vi kan finne på mer enn å spise, se filmer og slappe av på rommet. Hehe! Det er stort sett det vi driver med. Behagelig da, men man blir jo litt rastløs av bare å ta det med ro også..

Til dere som har spurt om jeg synes at uttaket gjorde vondt: Jeg synes det gikk veldig fint og ikke minst fort. Det er klart at jeg kjente at de holdt på der nede, men inngrepet var ikke noe å grue seg for, noe jeg dessverre gjorde på grunn av de kommentarene jeg fikk på bloggen. Jeg håper at flere som skal gjennom egguttak leser dette og senker skuldrene 🙂Nå er det bare innsetting igjen og det skal visst være hyggelig, sa gynekologen.. Jeg oppdaterer dere mer i morgen om hvordan planen blir for resten av uken. Videre i kveld blir det mer film og mer godteri på rommet. Hehe! Ha en fin søndagskveld videre, du som leser!

VI HAR BESTILT OSS BUNADER!

Annonse

For et par uker siden var Ulrik og jeg på Norske Bunader i butikken som ligger på Smestad i Oslo for å ta mål. Vi har nemlig bestilt oss nye bunader begge to og er endelig i gang med den hyggelige prosessen. I denne sammenheng har jeg fått lov til å gi dere lesere et veldig godt tilbud..

Skal du bestille deg bunad eller kjenner du noen som skal bestille seg bunad i nærmeste fremtid? Norske bunader er en av Norges ledende leverandør av bunader. De tilbyr faktisk over 130 ulike bunader fra hele det vakre landet vårt. Med rabattkoden “Pilotfrue2016” får du nå med et par bunadsko på kjøpet ved bestilling av bunad hos Norske Bunader AS. Dette gjelder modellene “Kari bunadsko” fra Klaveness og “Lars bunadsko” fra Klaveness. Rabattkoden må benyttes innen 31. desember 2016 ♥ 

Norske bunader har også butikker i Bergen, i Moss og i Molde. Selve systuen finner du i forbindelse med butikken på Smestad i Oslo, der hvor vi var. Dersom du ikke bor i nærheten av disse byene så kan du melde deg på deres sms-liste. Da får du en melding neste gang de reiser til ditt distrikt for måltaking, prøving og justering av bunader. De reiser nemlig rundt i Norge 4 ganger i året for sine kunder. Her snakker vi god service! Du kan registrere deg som ny kunde her.

Leveringstid på bunader er mellom tre til fem måneder. Alt avhenger av hvilken bunad det er snakk om. Våre to bunader er fra to helt forskjellige steder i landet. Jeg har bestilt meg en bunad fra der hvor jeg opprinnelig er fra og Ulrik har bestilt seg en bunad fra der hvor han opprinnelig er fra. Nå som vi er ferdige med måltakingen er første prøving allerede rett etter jul. I tillegg anbefaler de å ta en siste sjekk før utlevering. Ellers er det jo også mulig å komme inn for justeringer av bunadene i ettertid om man skulle forandre seg i fasongen. Åh, som vi gleder oss til å prøve bunadene på for første gang!

Herlighet, så stas det er med dette festplagget, og enda mer stas blir det å se min kjære ektemann i hans bunad. Menn i bunad er så stilig! Alle menn burde hatt en bunad i sin voksne garderobe og bruke den i alle passende anledninger. Moren min og stefaren min giftet seg faktisk i bunad, da mamma ikke ønsket å være hvit brud gang nummer to. Det var en skikkelig vakker, romantisk og samtidig litt casual måte å gjennomføre den store dagen på.

Mange bruker også bunadene sine på julaften. Jeg tror ikke det er noe vi kommer til å begynne med, men det er jo om å gjøre å bruke bunaden så mye som mulig når man først har investert eller arvet et så flott og unikt antrekk 🙂


Bunadene våre skal være klare i god tid før 17. mai 2017. Vi ser derfor veldig frem til feiring av nasjonaldagen i våre splitter nye bunader. Jeg satser på at min bunad vil passe selv om jeg forhåpentligvis er gravid og noen måneder på vei i graviditeten. Dersom dette første prøverørsforsøket går som det skal, blir kanskje barnedåpen til Lykke eller Severin anledning nummer to med disse bunadene. I wish!

Mønstrene og broderiene er forresten i samsvar med norske bunadstradisjoner. De kjøper alle materialer fra norske leverandører, som har lang erfaring med å levere stabil kvalitet. Det er jo ikke uten grunn at Norske Bunader gir oss kunder livstidsgaranti på broderi og søm. De har høyt kvalifiserte skreddere i Kina som tar seg av tilskjæring og brodering, mens montering og justering foretas av Norske Bunader sine erfarne skreddere her i Norge.Jeg skal vise dere bilder av bunadene vi har bestilt her på bloggen ved første prøving etter jul. I mellomtiden kan dere følge Norske Bunader på Facebook her for flere gode tilbud

SJEKKET INN I TRONDHEIM

Hei, igjen. Jeg har glemt å fortelle dere hvor vi bor mens vi er her i Trondheim. I går sjekket vi nemlig inn på Scandic Lerkendal. Her har vi fått et koselig lite hjørnerom i 13. etage med god utsikt over stadioen. Hotellet ligger like ved en Dolly Dimples, som vi har benyttet oss av i kveld. Så nå ligger vi rett ut i sengen begge to med deilig pizza, godteri og brus. Det kunne ikke passet bedre etter en lang dag med mye nerver og blandede følelser..

Både Ulrik og jeg sov i flere timer etter at vi kom tilbake på hotellet tidligere i dag. Helt utslitte begge to. Hehe! Vi ble anbefalt å ta det med ro og det er også det eneste som frister. Været her i Trondheim denne helgen er ikke akkurat til å skryte av. Men desto koseligere er det jo å ligge varmt under dynen her på rommet vårt, mens det blåser og regner ute. Jeg satser på at jeg føler meg mer utvilt i morgen og klar for å se litt mer av denne hyggelige byen, som jeg faktisk selv ble født i. Dagens lille fun fact ♥


EN LETTELSE

Hei, dere! Da var egguttaket endelig overstått og det gikk heldigvis fint. Vi fikk ut hele 9 egg, altså flere enn de 6-7 eggene vi hadde ventet. Det er en lettelse at det “verste” nå er over, og ikke minst at det ble såpass mange egg. Nå ligger eggene til overvåking i et varmeskap på klinikken for befruktning. I løpet av morgendagen får vi beskjed om hvor mange av eggene som er befruktet og et av disse skal da settes inn igjen enten på mandag eller på torsdag til uken. Det kommer ann på hva Peter (laboratoriesjefen) finner ut av. Han tar en vurdering av hvordan eggene har utviklet seg frem til mandag. Herlighet, denne spenningen tar aldri slutt. Vi må fortsette å krysse fingrene i noen dager til og selvfølgelig i ukene frem til jeg skal ta graviditetstesten.

Jeg er fortsatt gaske sliten etter selve inngrepet og den medisinen som jeg har fått i dag. Derfor blir det ikke rare oppdateringen, men jeg har lagt ved litt bilder fra dagen i dag og for de av dere som har lyst til å se flere bilder og videosnutter kan gå inn på Ulrik sin Snapchat og Instagram –> @mrulriknygaard. Han har nemlig vært ganske så aktiv i dag og ikke minst gjort en god jobb med å være ved min side HELE dagen. Nå ligger han ved siden av meg i sengen og snorker, stakkar.. Hehe! Det er helt klart at en dag som dette er krevende for oss begge..


Jeg har forresten filmet en del av prosessen. Planen er å lage en fin/sterk film fra unnfangelsen av Lykke eller Severin. Men jeg kan ikke videoredigering. Send meg gjerne en mail på [email protected] dersom du kan redigere film og har lyst til å hjelpe meg med å sette sammen alle klippene vi har tatt. Jobben er såklart mot betaling 🙂  

Nå må jeg legge meg og slappe av litt, kjenner jeg. Det er mye mulig jeg stikker innom litt senere også. Ha en fin lørdag videre, du som leser ♥

BLACK FRIDAY!

Annonse

FIKK DU IKKE HANDLET I GÅR? Bruk rabattkoden “BFPILOT” og få 20% rabatt på skjønnhetsprodukter fra Coverbrands ut 27. november! Rabattkoden gjelder ikke salgsvarer, ghd, Morphe og NYX, men den gjelder MASSE andre digge produkter, så jeg anbefaler dere å ta en titt HER for ikke å gå glipp av enda et godt tilbud nå før jul ♥


God morgen, alle sammen! Som mange vet er det BLACK FRIDAY og i denne sammenheng vil jeg tipse dere om supersalget til Coverbrands. De har nemlig 25-90% rabatt på hele butikken! I tillegg er det er gratis frakt på det du bestiller og gratis retur om du eventuelt ønsker å sende noe av bestillingen din tilbake. På Coverbrands har du 365 dagers åpent kjøp, det er rask levering og su får personlig service. Så i dag kan du trygt spare mye penger! Hva med å klikke hjem noen av årets julegaver? Eller mangler du kanskje noen småting til pakkekalenderen? Da bør du se å komme i shopping-modus og benytte deg av de gode prisene på over 10 000 skjønnhetsprodukter NÅ!

Jeg har plukket ut to av mine favoritter som jeg bruker selv fra Coverbrands til dere i dag. Først og fremst vil jeg trekke frem denne øyeskyggepaletten fra The Balm. Paletten består av ni matte farger som gir deg utallige variasjonsmuligheter når du sminkern øynene. Jeg elsker matte farger på øyeskygger og liker disse fargetonene spesielt godt. Med et palett som dette har jeg alt de skyggene jeg trenger både til hverdag og til fest. Jeg forstår godt at den er en bestselger hos Coverbrands.

Den andre favoritten min som jeg vil trekke frem til dere i dag er denne selvbruningssprayen fra Sunspa. Det er en genial selvbruning som gir naturlig gyllenbrun farge og perfekt glød året rundt, noe jeg er spesielt avhengig av nå om vinteren. Det jeg liker best med denne sprayen er at den er enkelt å påføre, slik at jeg unngår flekker og ugjevnheter. Her er det bare å spraye på! Men jeg vil anbefale dere å bruke sprayen i dusjen eller eventuelt utendørs. Jeg spyler alltid gulv og vegger godt med vann etter at jeg er ferdig sprayet i dusjen.

I tillegg til disse to favorittene så må jeg også nevne at Coverbrands fører den foundationen som jeg nå bruker daglig..

Til slutt vil jeg komme med noen konkrete gavetips:

Her er den perfekte gaven til gravide kvinner eller nybakte mødre

Her er en liten ting du kan kjøpe til venninnen din

Her er en hyggelig oppmerksomhet til kollegaen din eller en annen person du setter pris på i hverdagen

♡ Her er en fin gave til den reiseglade

Her er settet som alle jenter bør ha


Du finner flere gode tilbud på www.coverbrands.no

Ps. De har også et stort utvalg av skjønnhetsprodukter til menn!

DERE TRENGER IKKE FORTELLE MEG AT DET GJØR VONDT

Hei, dere. Det er hyggelig at mange krysser fingre og håper med oss. Det er også hyggelig at flere velger å dele egne erfaringer rundt prøverør og ikke minst at de aller fleste sender oss oppmuntrende ord nå i dagene før selve uttaket. Alt dette setter både Ulrik og jeg enormt stor pris på. Det skal dere vite. For selv om jeg gleder meg til å få dette overstått og i utgangspunktet er veldig positiv til alt som skjer denne helgen, så gruer jeg meg også. Derfor vil jeg nå si ifra om en ting som ikke er spesielt hyggelig. Det er ikke hyggelig at noen prøver å skremme meg eller oss ved å fortelle hvor vondt egguttak gjør. Jeg skal innrømme at jeg ble negativt overrasket over hvor mange som ikke tenkte seg om før de la igjen kommentarer i går..

Her er bare en av kommentarene som jeg snakker om:

Hvis du hadde lest deg litt opp på egguttakk så hadde du visst at sjansen for at det gjør dødsvondt er kjempestor, og at du bare “kjenner litt ” er innmari liten. Og ja – dette til tross for avslappende tabletter + smertestillende først , bedøvelse i skjeden og intravnøs smertelinding. De fleste syns det er kjempevondt. Bare så du vet det. Håper ikke du får det, men det er greit å være forberedt på det. For egguttak GJØR VONDT.

Hvorfor skal jeg lese meg opp på egguttak? Jeg skal jo ikke akkurat opp til eksamen i det, som en annen leser så fint sa det. Hva er hensikten din med å skrive dette til meg nå bare noen få dager før selve uttaket? Du er tydeligvis klar over at man får beroliggende tabletter i forkant av uttaket, noe som tilsier at dette er ganske stressende i seg selv. Tror du at din kommentar får meg til å slappe av noe mer rundt det som skal skje? Jeg lovte gynekologen min at jeg ikke skulle google “prøverør” eller noe rundt egguttak før denne helgen og det har jeg heller ikke gjort. Dessverre har jeg likevel latt meg skremme. Ikke fordi jeg har vært så dum å bryte det løftet som jeg ga henne sist vi var i Trondheim, men fordi enkelte bruker tiden sin på å skremme meg helt unødvendig.

Kort oppsummert: Dere trenger ikke fortelle meg at det gjør vondt. Faktisk så gjør det veldig vondt allerede. Det gjør vondt at jeg ikke kan få barn på naturlig måte og det gjør vondt å grue seg til noe jeg MÅ gjennom for å i det hele tatt ha en sjanse til å oppfylle babydrømmen. Det er mye mulig at det gjør enda mer vondt fysisk på lørdag og i dagene etter selve uttaket, men det er det ikke noe verken jeg eller Ulrik får gjort noe med. Og nei, det gjør ikke mindre vondt av å vite at andre har hatt det fysisk vondt i samme situasjon. Det oppleves bare skremmende.


Snille mamma er fortsatt her og “passer på meg”. Hun reiser ikke før Ulrik kommer hjem i morgen tidlig, slik at jeg slipper å være alene nå rett før uttaket. Klokken 22.00 i kveld skal jeg ta eggløsningssprøyten og i morgen reiser vi til Trondheim. Dette blir en helg jeg aldri kommer til å glemme. Uansett om den bringer Lykke/Severin eller ikke.. ♥

EN SPENNENDE DAG

Dagen i dag har vært utrolig spennende. Som mange av dere vet har jeg vært på ultralyd på Volvat i Oslo sammen med mamma. Gynekologen som vi var hos samarbeider med blant annet Spiren fertilitetsklinikk, så nå sitter jeg allerede her med tilbakemeldingen fra gynekologen min i Trondheim som inneholder GODE NYHETER!
 
Både endometriet (slinhinnen inne i livmor) og antall follikler (eggposer) er akkurat slik det skal være. Dersom det er egg i alle eggposene, så får vi kanskje ut 6-7 egg PÅ LØRDAG, som er dagen for uttaket. I morgen skal jeg derfor fortsette med Bemfola og Orgalutran til vanlig tid, og dette blir da siste dose med disse sprøytene. Så setter jeg Ovitrelle (eggløsningssprøyte) i morgen kveld klokken 22:00.
 
Fredag har jeg en “fridag” der jeg ikke skal ta noen sprøyter. Denne dagen reiser Ulrik og jeg til Trondheim, for på lørdag 26/11 klokken 09:30 skal vi begge møte opp på klinikken i Trondheim. Her skal Ulrik avlegge en sædprøve og jeg få noen tabletter av helsesøster, både smertestillende og avslappende. Selve inngrepet skal visst ikke være veldig vondt, men det er ofte vanskelig å få slappet av. Liv Bente (gynekologen min) vil også gi meg litt lokalbedøvelse i skjeden, så forhåpentligvis kjenner jeg veldig lite. Jeg kommer visstnok til å bli veldig trøtt av medisinen, så planene for resten av den dagen blir kun å slappe av på hotellet.
 
På søndag får jeg en melding fra Peter på laboratoriet om hvor mange egg som er befruktet, og på mandag skal vi på klinikken igjen for tilbakesetting av det embryoet som de tror har størst sjansen for å feste seg og bli til en graviditet. Dersom det er flere gode embryo, vil de følge disse videre i 3 dager til, og så fryse de ned dersom de er gode nok. Dette vil vi bli holdt informert om underveis og jeg kommer til å holde dere som vil oppdatert videre her på bloggen.
 
Så langt har dette heldigvis gått akkurat slik det skal, så nå blir det en enda mer spennende dag på lørdag. Håper dere vil fortsette å krysse fingrene med oss denne uken. For nå skjer det ♥