ENERGI PÅ FARTEN

Annonse

Hei, fininger! Jeg vet ikke om jeg har fortalt dere det før, men jeg må alltid ha med meg et eller annet når jeg er på farten som demper sulten mellom måltidene. På lengre bilturer som i dag er det også et must for meg med noe kos på turen. Da går tiden mye fortere og jeg holder blodsukkeret stabilt gjennom dagen. I dag testet jeg ut de nye sjokoladerullene med smoothiefyll fra Freia. Jeg likte den med pasjonsfrukt og jordbær aller best, men den med mango og banan var også veldig god. Det som er så genialt med disse rullenen er at du ikke nødvendigvis trenger å hive i deg en hel sjokolade, men kan ta en bit i ny og ne når lysten eller behovet er der.

Nå er jeg hjemme på Vinderen igjen, og gjør huset klart til besøk av tante og kusine. Middag skal forberedes, klær skal vaskes, gulver skal støvsuges, men først skal jeg ta en liten mini-break og kose meg med noen flere sjokoladebiter med smoothiefyll 

Hvilken av smakene er din favoritt? Besøk gjerne facebooksiden deres HER 

CASUAL BUT STILL

Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle denne looken, men jeg likte den. En mellomting av casual og pyntet. Det er ikke alltid så mye som skal til.. Følte meg litt som en indianerjente, men det var bare morsomt. Jeg var veldig i tvil på hva jeg skulle ha på meg i dag siden jeg var sliten fra gårsdagen og det regnet, men jeg skulle i bursdag, så noe måtte jeg finne på. Hårpynten er også helt genial på hårdager som dette, hvor det bare ikke vil samarbeide. Tror jeg må investere i flere slike..De finnes jo overalt i alle farger og varianter nå om dagen. Nå skjønner jeg hvorfor!

Kåpe: Zara / Bluse: H&M / Bukse: Zara / Sko: Aldo / Hårpynt: Bik Bok / Veske: Louis Vuitton 

SES VI I KVELD?

Hei, dere! I dag er det endelig fredag og det betyr FINDINGSFESTIVAL! Det har jeg gledet meg til i lang tid. Et sikkert tegn på at sommeren er rett rundt hjørnet. Jeg er i utgangspunktet ingen festivaljente, men akkurat denne festivalen vil jeg ikke gå glipp av. Jeg var der i fjor og det var supergøy, så nå er det en stykk gira jente som sitter og venter på flinke Ulrik skal bli ferdig på trening. Jeg droppet treningen i dag, eller det vil si jeg tok min lille handletur som trening i dag. Den ble slettes ikke så liten heller, så armene mine har fått kjørt seg litt..

Både buksen og skoene er fra dagens innkjøp. Buksen er fra Bik Bok og skoene fra Aldo. Jeg trengte noe flate sko, da skapet mitt er fullt av ugustige festivalsko (mildt sagt)..Jeg var egentlig jeg på jakt etter noen joggesko, men synes at disse var både sporty og freshe. Dessuten var de gode å gå i! Det pleier jeg som regel aldri å sette som et krav når jeg er på skojakt, men akkurat i dag var det litt vesentlig.

Ser dere forresten at jeg har blitt mørkere i håret? Hege på Syndikatet prøvde seg på en ombre på meg i går. Litt uvant sånn med en gang, men jeg er veldig fornøyd. Det er alltid gøy med litt forandringer! 

Ses vi ikveld?  

DET VAR EN GANG EN BRUDEKJOLE..

Brudekjolen. Hva er det som er så spesielt med den? Det er vanskelig å sette ord på, men bare jeg skriver det ordet så kiler det i magen. Det har nok mye med forventninger å gjøre. Forventninger til den store dagen..

I dag har jeg vært hos tante Karina på Undorn og sett på skissene hun har jobbet med til brudekjolen. Jeg var såå spent i hele natt, og klarte nesten ikke vente til vekkeklokken ringte på morgen i dag. Det blir liksom noe helt eget å få sydd sin egen brudekjole. Det er det jeg alltid har ønsket meg. Min helt egen hvite drøm! Jeg tror jeg faktisk skal gå så lang som å si at det blir et eventyr av en kjole. Hva tenker dere så langt ut ifra det lille dere ser? Jeg er helt i ekstase!

Jeg gleder meg sånn til vi skal begynne med prøvingen og til jeg får se litt mer enn bare tegninger. Men det er uansett gøy å få være med på hele prosessen, ikke minst lærerikt. Tenk så mye jobb som ligger bak slikt håndarbeid! De har forresten en egen side for kommende bruder her <3

Som dere skjønner så skal jeg ta dere med på hele reisen, så fortsettelse følger..Nå står negler og hår på planen. Følg meg gjerne på @pilotfrue for flere oppdateringer. 

CRAVINGS

Jeg kan ikke huske sist jeg smakte på sjokoladepålegg. Det må ha vært for mange mange år siden. Jeg var ikke engang spesielt tilhenger av det når jeg var liten, men nå i det siste har jeg hatt et enormt sug etter det. Man skulle nesten tro jeg var gravid? Hehe! Men det er jeg altså ikke. Likevel har jeg ikke tenkt på annet på mine ukentlige turer i matvarebutikken. Det begynte med at jeg bare kikket, tenkte at jeg måtte skjerpe meg og hastet meg videre. Gangen etter havnet den i kurven, men jeg plasserte den fort tilbake. I dag ble den lille boksen med meg helt til kassen. Jeg la den igjen fra meg på toppen av de tomme kurvene bak meg, men da kunden bak meg prikket meg på ryggen og spurte om den var min, så svarte jeg ja. Jeg kjente at jeg ble litt flau, men tenkte at det var verdt det. Endelig skulle den bli med meg hjem! Jeg fortet meg ut av butikken med et stort smil om munnen. Litt flau som sagt, men mest glad. Synes dere jeg er litt barnslig? Kanskje det, men gud så godt det var 

Over til det jeg egentlig skulle skrive om og det er de gangene vi føler oss skikkelig godtesyke. For det gjør vi jo alle sammen, noen oftere enn andre. Jeg får stadig sug etter noe søtt i perioder hvor jeg ellers er ekstra flink med kostholdet mitt. I utgangspunktet spiser jeg jo sunt året rundt, men jeg har perioder jeg er strengere med meg selv enn andre. Jeg koser meg i helger og når jeg måtte ha lyst. Det handler om å begrense seg. Selv om det føles mye verre å spise noe usunt i ukedagene enn helgene, så spiller det egentlig ingen rolle. Du får i deg like mange kalorier på en onsdag, som på en lørdag dersom spiser det du craver etter. Av erfaring skal vi høre på sugene vi får, ikke ignorere de. De forsvinner i hvertfall ikke for meg, de blir bare større og kraftigere. Til slutt sprekker jeg, og det er jeg vel ikke alene om?

Det kan gå en hel helg uten at jeg har lyst på noe godteri, brus eller usunn mat, men sansynligheten er stor for at jeg får lyst på et eller annet kaloririkt i løpet av en hel uke. Er suget stort nok gir jeg like greit etter..

Mitt råd til dere er altså: Spis det dere har lyst på, blir ferdig med suget, kom dere på trening eller i bevegelse og rist løs den dårlige samvittigheten. 

Nå er jeg litt kvalm, men jeg skal ikke legge meg ned og synes synd på meg selv eller tenke over hvor mye jeg angrer. Jeg skal hive på meg treningstøyet og løpe vekk alt sammen. Kaloriene og samvittigheten. Det blåser litt, men solen skinner og dermed er det ingen grunn til å sitte inne. Ha en fin dag, folkens  

SE FREM, IKKE TILBAKE

Jeg som mange andre har lett for å gruble over alt og ingenting. Hva om det eller det, og blablabla. Spørsmålene svimser rundt i hodet mitt, og det eneste de gjør er å tappe meg for energi. De fører oss som regel ikke noe videre. Dersom vi ikke lærer oss og sette en strek over ting en gang i blant tar det ingen ende. Når jeg stod opp i dag bestemte jeg meg for nettopp det. Jeg bestemte meg for å se fremover. Lettere sagt enn gjort noen ganger, men det føles utrolig bra. Jeg sier ikke at det alltid er den beste løsningen her i livet, men dersom du ikke kommer noe lenger med dine tanker og bekymringer, så er det like greit å la de ligge. I hvertfall for en stund. Se frem, ikke tilbake. Sannheten kommer for en dag.

Jeg tipper det er flere enn meg som føler at uken startet først i dag.. Onsdag i morgen allerede? Gud, som tiden flyr! Nå skal jeg ut og gjøre noen ærender før mannen kommer hjem igjen. Jeg hadde store forhåpninger til været i dag, og kledde meg etter de få solstrålende som kikket inn for noen timer siden.. Ser ut som om jeg hadde litt vel store forhåpninger kanksje? Jaja, jeg liker å være positiv. Vi snakkes      

EN PINLIG TJENESTE

Jeg glemmer alltid et eller annet når jeg er ute å reiser, men som oftest er det ikke noe veldig viktig. Sist vi var på ferie i Spania glemte jeg massasjeapparatet mitt som jeg bruker i ansiktet. Jeg har ikke skrevet om apparatet før, da det er såpass lenge siden jeg kjøpte den og dermed finnes det sikkert mange bedre alternativer på markedet i dag. Men jeg liker apparatet og dermed er den også med meg på ferie. Det har gått tre uker, og nå er den endelig på vei til Norge med posten. Men det var visst ikke bare bare.. 

Jeg spurte pent om kusinen til Ulrik (som vi bodde hos i Puerto Banus) kunne gjøre meg en tjeneste ved å sende massasjeapparatet i posten. Med dette ga jeg henne en pinlig affære på postkontoret.

Hun hadde pakket inn apparatet i en diskret pose, da utseende på maskinen lett kan forveksles med noe helt annet. Hvis dere skjønner? Samtalen foregikk på spansk, men jeg har oversatt den til norsk:

Postdama: Hva har du i posen? Alt som sendes ut av landet må spesifiseres.

Kusinen til Ulrik: Et massasjeapparat for ansiktet.

Folk rundt henne begynte å fnise, og på grunn av formen på posen ble postdama plutselig veldig brydd..

Postdama: Har den batteri? (security spørsmål). 

Kusinen til Ulrik: Jeg vet ikke.

Postdama: Da må du ta den ut og sjekke.

Det begynner å bli endel kø på postkontoret og alle er nyskjerrige på denne lille dingsen. Kusinen til Ulrik trykker på de knappene hun finner mens den fortsatt ligger i posen. Apparatet skrur seg på og begynner å vibrere. Nå klarer ikke folk å holde seg lenger og bryter ut i latter rundt henne. Kusinen til Ulrik vil fortsatt ikke ta ut apparatet av posen, og prøver desperat å skru den av. Maskinen skifter program og vibrerer videre på diverse måter. Slik holder hun på i et par minutter, mens det blir mer og mer latter i lokalet. Kusinen til Ulrik blir selvsagt helt rød i toppen før hun endelig får den av, bekrefter at massasjeapparatet går på batterier og går ut av postkontoret med bøyd hodet og rødmende ansikt. 

Hahaha! Jeg synes jeg ser det for meg. Det er hva jeg kaller en pinlig tjeneste. Stakkars jente..Nå skal jeg ut på en aldri så lten luftetur. Stella (hunden min) har besøk av sin kusine Bella (også chihuahua).. De er ikke sånn superglade i hverandre, så dermed må ho mor finne på litt aktiviteter for å holde husfreden. Vi blogges 

HVORDAN KAN TING BARE FORSVINNE?

Nå har jeg snudd hele huset på hodet for å finne den lille sorte bankbrikken min. Enda er den ikke kommet til rette. Sist jeg brukte den var tidligere denne uken. På tirsdag eller onsdag. Etter det har jeg verken tenkt over den eller sett den. Det er jo ikke akkurat noe jeg pleier å ha med meg ut av huset. Bankbrikken ligger alltid i fast skuff på fast sted, men nå er den borte. Jeg fatter det bare ikke. Hvordan kan ting som det bare forsvinne? 

Jeg har i utgangspuktet god orden i alt her hjemme. Dersom Ulrik skulle spørre meg om hvor noe er, så vet jeg så og si alltid hvor det ligger. Men jeg som alle andre kan også surre bort ting. Det pleier bare ikke å gå så lang tid før det dukker opp igjen. Nå gir jeg snart opp. 

Jeg vet jeg ikke er alene om å rote bort eiendeler en gang i blandt. Det tror jeg hender oss alle. Likevel er det så utrolig frustrerende når det skjer. Spesielt etter å ha sett på alle teite og potensielle steder i hjemmet. Jeg får vel bare bestille meg en ny. Litt uflaks med disse helligdagene. Men men.. Det er jo ingen andre som får slike ting gjort nå i pinsen heller. 

Andre ting som forsvinner her i huset er sokker, hårbørster, hårstrikker, lipglosser, alle slags ladere og ja.. Sånne typiske ting, men sjelden viktigere ting man gjerne ikke har flere av, som foreksempel nøkler og nå bankbrikken min. Har dere noen tips til idiotiske steder man kan legge fra seg en småting, som en bankbrikke uten å tenke over det? Og ja, jeg har sett i alle lommer og i alle vesker. Håper dere kan hjelpe meg 

BRUN OG FIN

Annonse

Jeg er ikke født med spesielt god hud og blir anbefalt av leger å holde meg minst mulig i direkte sollys. Helt siden jeg var liten har solbrenthet og soleksem vært et problem. Jeg måtte alltid være i skyggen på den tiden av døgnet hvor solen er sterkest, og var ellers tildekket såpass at brunfarge var noe jeg bare kunne drømme om. Solarium var helt uaktuelt. Mens venninnene mine tok x-antall soltimer før skoleballet, smurte jeg meg inn med alle disse billige selvbruningskremene. Ikke bare luktet de vondt, men de ga meg også en unaturlig og ikke minst ujevn farge. 

Først i voksen alder har jeg opplevd å bli brun av solen. Jeg er forsatt nøye med solfaktor og dekker som oftes til brystet og andre utsatte steder på kroppen når solen står på som sterkest. I tillegg til å bruke normal solvett har jeg også begynt med vitamintilskuddet Betakaroten. Produktet er 100 prosent naturlig og er med på å redusere risikoen for soleksem og solskader. Sist vi var på ferie merket jeg hvor fort fargen satt seg, ikke minst har jeg merket hvor lenge den har holdt. Det er nå tre uker siden vi kom hjem fra Spania, og jeg har forsatt en fin og brun farge på kroppen. 

Om jeg har tatt solarium? Ja, jeg har tatt en soltime på 18 minutter siden vi kom hjem. Det gjorde jeg for å holde på den pene brunfargen som jeg er superstolt av, men også for å ha et bedre underlag når solen kommer hjem hit til Norge også. Vi nærmer oss sommermånedene, og jeg håper og tror at jeg kan sitte ute i solen uten å bekymre meg en eneste dag denne sommeren.

Det sies også at vitamintilskuddet forebygger aldring av huden, og det er jo bare et stort pluss. Vi vil alle bli gamle, men vi vil ikke se gamle ut. Huden er noe av det mest avslørende i forhold til alder, og det er ingen hemmelighet at sol og rynker dessverre hører sammen. Med Betakaroten forebygges dette ved å nøytralisere de frie radikalene. Jeg anbefaler også at dere bruker masse fuktighetskrem, spesielt etter en dag i solen. Aftersun er ikke oppskryt. 

Har du også lyst til å teste ut dette vitsamintilskuddet? Les mer på Betakaroten.no

<a style="text-align: center;" href="http://www.youtube.com/watch?v=

Fortsatt god pinse 

TO DAGERS MARERITT

Hei, dere. Beklager fraværelsen. Jeg har rett og slett ikke hatt energi til overs. Det sier seg kanskje selv uten søvn og mat på to dager. Snart flyr jeg på veggen. Hva feiler det meg? Jeg er kjempesulten, men har ingen verdens matlyst. Øynene mine svir, men jeg får likevel ikke sove. Jeg er svimmel, varm og hjertet mitt dunker i hundre. Ingen feber eller forkjølelse. Dette er noe helt annet. Det oppleves utrolig frustrerende og skremmende. Legen min mente at symptomene peker på noe som i mine øyne er tragisk, og i mitt tilfellet helt uforskyldt. Prøver er tatt og jeg venter på svar. Forhåpentligvis kommer de tildig neste uke. Jeg er redd jeg vet hva som har skjedd, men det skal uansett bli godt å få en forklaring på disse to døgnene. Uten forklaring føler jeg meg bare gal, og jeg er jo ikke det? Jeg er jo egentlig en oppegående og fornuftig jente. Hvor ble det av henne natt til fredag? Det er noe som ikke stemmer.

Dersom legen min har rett er dette over i morgen. Jeg føler meg mye bedre bare etter legebesøket. Det er alltid godt og bli sett og hørt av noen som er der for å hjelpe deg. Det senket i hvertfall skuldrene mine ti hakk. Helgen skal tilbringes innendørs halvveis under og over dynen. Jeg hører de snakker om sol og sommervær. Dere får kose dere ute dere som kan. Ulrik kommer heldigvis hjem i kveld. Det er ikke gøy å være alene på dager som dette.

Jeg er kanskje litt dramatisk, men det er slik det føles for meg. Nå skal jeg prøve meg på et aldri så lite rundstykke. Vi får se hva magen min sier tll det. Sist jeg prøvde vokste brødbiten seg dobbel så stor i munnen. Den følelsen er ekkel. Resten av dagen trenger jeg ro. Ro og hvile. Vi blogges mer når jeg er uthvilt