GRATULERER MED DAGEN, ELSKLING!

For tre år siden møtte jeg den snilleste, kjekkeste og kuleste mannen i mitt liv, selveste Ulrik Kvalheim Nygård. I dag har han bursdag og det skal selvfølgelig feires. Gratulerer så mye med 37-års dagen, elskling. Du fortjener en hel dag som BARE handler om deg, siden resten av dagene i året handler mest om meg.. Hehe!

Feiringen har som dere ser allerede begynt med champagnefrokost, gave og skrapelodd. Nå skal vi snart på afterski i skibaren og skåle mer for den fantastiske ektemannen min som jeg er så stolt av. Heldigvis får jeg god hjelp til å feire han videre med resten av gjengen på Dr. Holms hotell. Det er fordelen ved å ha bursdag på nyttårsaften 😉

Ps. Gaven var et sort slips som Ulrik kanskje skal bruke i kveld, og ett av de 5 skrapeloddene ga faktisk gevinst. Dere kan se skrapingen og summen på mystory (pilotfrue). Ellers vil jeg be dere om å følge bursdagsgutten på Instagram og Snapchat i dag. Han er om mulig like glad i likes og oppmerksomhet som meg, spesielt på bursdagen sin. Dessuten har han lovet meg å være aktiv –> @mrulriknygaard


Hurra for Ulrik!

… Og godt nytt år ♥

MINE NYTTÅRSFORSETTER

Hei, folkens! Før vi går inn i det nye året skal jeg dele mine rare og ærlige nyttårsforsetter med dere. Jeg kunne ha skrevet at jeg skal trene mer, spise sunnere og drikke mer vann, men det blir jo bare fjas. Her er mine ekte nyttårsfortsetter for 2017. Det beste og verste med at jeg deler nyttårsforsettene mine med dere er jo at jeg MÅ gjennomføre alt.. Hehe! The pressure is ON!

♡ Jeg skal ikke lese på forum om meg selv på internett.

♡ Jeg skal ikke la en eneste negativ og usakelig kommentar på bloggen gå inn på meg.

♡ Jeg skal ikke bruke mer tid på å irritere meg over “sporten” bikinifitness. Det finnes så mye annet tragisk som skjer i verden.

♡ Jeg skal bruke mer tid sammen med de i familien min som virkelig bryr seg om meg.

♡ Jeg skal reise mer sammen med Ulrik.

♡ Jeg skal ikke sette livet mitt/vårt på vent mer i denne prøveperioden, noe jeg dessverre har gjort den siste delen av året 2016.

♡ Jeg skal overraske alle bloggleserene mine med et prosjekt utenfor bloggen. Hva det blir er ennå litt usikkert, men jeg har en plan som jeg håper at jeg klarer å gjennomføre.

♡ Jeg skal lese flere bøker. Det gir meg så mye og gjør meg til en bedre skribent, noe jeg trenger for å utvikle meg videre.

♡ Jeg skal stå opp tildigere om morgenen. Jeg er nemlig et B-menneske, selv om jeg liker å late som om at jeg er et A-menneske.

♡ Jeg skal gå oftere i kirken (bryllup, dåp, julaften og begravelse teller ikke). For ja, jeg er fortsatt kristen. Men jeg praktiserer dessverre lite.

♡ Jeg skal blogge oftere (mer enn 7 innlegg i uken i gjennomsnitt er minstekravet).

♡ Jeg skal donere bort noe dyrt til en god sak. Noen forslag?

♡ Jeg skal spandere mye mer på Ulrik. Han spanderer nesten alltid på meg og nå som jeg tjener såpass bra er det på tide at jeg også åpner lommeboken min for han. Jeg tjuvstartet med å gi Ulrik den dyreste julegaven jeg noen gang har kjøpt. Han har lagt ut et bilde av hva det var på Instagram @mrulriknygaard (for de av dere som lurer).

♡ Jeg skal bli fadder. Jeg har gitt og vipset mer i løpet av året 2016 enn året 2015, men fremover vil jeg gi enda mer, fordi jeg nå har mulighet.

♡ Jeg skal gå et kurs i noe som er nyttig for meg og bloggen. Fotokurs kanskje? 

♡ Jeg skal bli mer økonomisk. Det betyr ikke at jeg skal ha shoppestopp eller noe i den duren. Det blir blir for drastisk for meg som ELSKER å handle. MEN jeg skal vurdere kjøpene mine mer, spare penger uten å spare til noe konkret (aldri gjort) og være flinkere til å bruke det jeg har i både klesskapet og kjøleskapet før jeg kjøper noe nytt.

♡ Jeg skal lære meg å lage mat. Taco og lasagne blir litt kjedelig i lengden, selv om det er veeeldig godt. Kanskje det er matlagingskurs jeg skal melde meg på? Hehe!

♡ Jeg skal bli mer miljøvennlig. Takk for alle gode tips jeg fikk sist gang jeg skrev om dette. Jeg kan ikke gjøre alt, men jeg kan gjøre noe 🙂

♡ Jeg skal stå mer på ski. Det er jo så gøy! Men når jeg er på Geilo blant annet, så blir det fort bare afterski på denne jenta og det er fordi jeg er lat.

VI skal ha mer sex. Jo mer, jo bedre. Så håper jeg inderlig at vi lykkes med babydrømmen. Det er ikke et nyttårsforsett, siden det dessverre ikke er noe jeg kan styre. Men dersom ETT av de to eggene vi har på frys gir liv, så skal jeg aldri mase noe om barn igjen. Jeg lover.

Legger ved et koselig bilde fra 1. juledag i Vikersund ♥

 

SISTE DEL MED SVAR FRA SPØRSMÅLSRUNDEN

Hei, dere! Her kommer siste del med svar på spørsmål fra spørsmålsrunden jeg hadde rett før jul. Skulle du være en av de få som ikke ha fått svar på spørsmålet ditt, så er det en grunn til det. Jeg føler at jeg strekker meg langt med å svare på alt mulig som både er saklig og usakelig, men et sted går grensen for meg også.. Enjoy!

1. Har du lyst å lage en “what’s in my bag”-video?

– Det har jeg lyst til, men jeg må komme meg tilbake til hverdagen først. Nå har jeg så mye rart i vesken at dere aner ikke. Hehe! Den er full av ting som ikke vanligvis pleier å være der etter en jul med mye reising og pakking. Men jeg kan røpe en ting jeg ALLTID har i vesken og det er hårbørste. Jeg går ingen steder uten en hårbørste i vesken eller lommen.

2. Er du opptatt av politikk?

– Jeg er opptatt av rettferdighet og at samunnet vi lever i skal fungere best mulig for flest mulig. Enkelte saker engasjerer meg mye, mens mange saker bryr meg veldig lite. Jeg ser absolutt viktigheten av at folk som brenner for noe engasjerer seg og skaper debatt. Politikk er viktig.

3. Hvor lenge prøvde dere å bli gravide før dere oppsøkte hjelp?

– Vi prøvde i 8 måneder før vi oppsøkte hjelp. Mange mente at det var for tidlig å oppsøke hjelp på det tidspunktet, siden det er “normalt” å prøve i et år før man undersøker seg. Men jeg er som dere sikkert skjønner veldig glad for at jeg var såpass utålmodig og bestilte en fertilitetsutredning for både Ulrik og meg etter de 8 månedene. I verste fall hadde hjelpen kommet for sent.

4. Har dere samleie i denne prosessen? Har det evt. positiv eller negativ effekt?

– Ja, det har vi. Jeg vil tro at det har en positiv effekt i denne prosessen. Vi kan ikke slutte å leve bare fordi vi ønsker oss barn? Da risikerer vi jo at forholdet tar slutt. Jeg vil heller leve “alene” med Ulrik uten barn, enn å bli alenemamma fra første stund. Hva fremtiden bringer kan vi aldri vite, men planen og drømmen er å leve sammen med Ulrik resten av livet og det samme tenker heldigvis Ulrik. Derfor er det VELDIG viktig at vi tar vare på hverandre og forholdet vårt gjennom tunge prosesser i livet, som denne.

5. Har du vurdert laparoskopi? for å sjekke for endometriose for eksempel?

– Nei, det har jeg ikke. Vi har jo allerede funnet ut av hva som er årsaken til at Ulrik og jeg sliter med å få barn, nemlig at jeg har veldig lav AMH verdi.

6. Hva tenker du om eksponering av barn på nettet?

– Her tenker jeg at det er naturlig at barn i dag er en del av sosiale medier, men at det er viktig med klare grenser og regler for hva som kan deles og hva som ikke må deles. Disse grensene bør foreldrene sette sammen og med utgangspunkt i barnet/barna, ikke foreldrenes egne eksponeringsbehov.

7. Hvis dere skulle adoptert, ville dere valgt fra et spesifikt land? Om så, hvilket land?

– Kan vi velge land selv? Det visste ikke jeg. Verken Ulrik eller jeg har satt oss inn i regler for adopsjon ennå. Det er fordi vi fortsatt har troen på at vi skal klare å lage våre egne barn ved hjelp av prøverør.

8. Hvilke verdier ønsker du å videreføre til barna deres?

– Verdier som ærlighet, familie, vennskap, respekt for alle type mennesker og helse er 5 viktige verdier som både Ulrik og jeg kommer til å videreføre viktigheten av til vårt/våre barn.

9. Kan du fortelle mer om hunden din?

– Stella er en blanding av Yorkshire Terrier og Chihuahua. Hun er 6 år og har to mødre, meg og venninnen min/min tidligere samboer Naomi. Stella er utrolig snill og kosete, men også litt sær når hun møter andre hunder. Hun er superglad i alt av menneskemat, så det har blitt litt for lite hundemat i julen.. Når januar kommer skal Stella og jeg begynne med power walks og sunnere kosthold igjen. Hehe!

10. Hvilke andre jentenavn enn Lykke synes dere er fine?

– Anna, Cerine, Hanna, Jenny, Odine, Sofie og mange fler..

11. Hvis du skulle valgt ut 3 steder hvor som helst i verden som du vil ta med Ulrik og barna deres til, hvilke steder?

– Disney World i Florida, familieferie i Danmark (slike ferier jeg var på da jeg var liten) og et barnevennlig sted i Frankrike eller Italia på “badeferie”.

12. Hvor mange barn ønsker dere å få?

– Nå fokuserer vi først og fremst på å få ett barn. Drømmen var 2-3 barn før jeg visste hvor vanskelig dette skulle bli. Nå er drømmen å få ett barn gjennom prøverør, så får vi se om det blir noen bonusbarn etterhvert. Tvi tvi!

13. Hva foretrekker du å se på tv og å høre på av musikk?

– Jeg ser på mye forskjellig. Den serien jeg ser på og liker best akkurat nå er “Younger” (TV 2).

14. Er det vanskelig å stole på Ulrik 100 prosent, da han er så mye borte og omringet av masse kvinnelige flyvertinner? Hvordan takler du dette?

– Nei. Jeg stoler på Ulrik av hele mitt hjerte. Det finnes pene jenter overalt, i alle yrker og settinger. Men jeg ser ikke andre kvinner som en trussel i forholdet til Ulrik og meg. Dere må huske at når Ulrik er “borte”, så er jeg alene hjemme. Det blir jo akkurat det samme. Vi har like mye alenetid begge to.

15. Hvordan takler du måten enkelte “snakker” til deg på her inne om økonomien deres, sexlivet osv?

– Det er ingenting som overrasker meg lenger og veldig lite som går inn på meg. Heldigvis. Jeg føler at jeg takler alt som blir sagt og skrevet veldig fint. Dersom du har lest alle delene av svarene på denne spørsmålsrunden så ser du jo at jeg svarer på det aller meste og hvordan jeg svarer 🙂

16. Hvilken nars-foundation bruker du? Sheer glow, all Day Luminous Weightless Foundation, sheer matte, eller hva?

– Jeg bruker ikke nars lenger. Nå blander jeg en foundation fra Inglot (HD Perfect Coverup 71) sammen med Matte-fx foundation (Ivory 01) fra Beauty uk. Begge er flytende.

17. Hvor ofte trener du styrke og hvor mye tar du baseøvelsene?

– De siste månedene har jeg vært støttemedlem for første gang i mitt liv. Jeg er ikke stolt over det og gleder meg skikkelig til å komme i gang med treningen igjen. I mine mest aktive perioder så trener jeg styrke 3-4 ganger i uken.

18. Er de fleste i familien din blonde og blåøyde? Tror du barna deres blir blonde?

– Ja og ja.

19. Har du noen gang farget håret mørkt?

– Ja, jeg hadde en periode med brunt hår både på ugdomsskolen og på videregående. Men det var ikke helt meg. Jeg trives absolutt best som blondine.

20. Har søsteren din vært med på 71 grader nord? Er ei i sesong 13 som ligner veldig på deg.

– Hehe! Nei, det har hun ikke. Verken hun eller jeg hadde nok klart oss så godt i akkurat det TV-programmet.

 

FRI TILGANG TIL MINE FAVORITTBLADER

Annonse

Hei, fra sofaen! Som dere fikk med dere i går har jeg endelig inntatt juleferiemodus. For meg betyr juleferie hvilepuls, søtsaker og hyggelig tidsfordriv, som julefilmer og godt lesestoff. I og med at jeg nylig fikk muligheten til å prøve Flipp gratis i 30 dager, så har jeg allerede kost meg masse med alle mine favorittblader i julen mellom slagene på ipaden. Jeg har selvfølgelig planer om å utnytte disse “gratisdagene” enda mer nå i romjulen. Kanskje ikke overraskende er bladet “Babydrøm” en ny favoritt hos meg. Bladet for deg som er gravid og for oss som ønsker å bli det ♥

Vil du også prøve Flipp gratis i 30 dager? Registrer deg her og du får i tillegg en spesialpris på 99,- i månedene etter disse 30 dagene gratis dersom du ønsker å fortsette abonnementet (ordinært 129,- i måneden). Abonnerer du på et av Egmont Publishing sine blader fra før? Da blir prisen bare 49,- i månedene etter.

Jeg skal definitivt benytte meg av spesialprisen på 99,- i månedene fremover. Skulle jeg angre meg så kan jeg jo bare si opp abonnementet, ettersom at det ikke er noe bindingstid knyttet til dette tilbudet.


Flipp gir deg tilgang til over 50 av Norges største blader og tegneserier. I tillegg finner du de mest populære bladene fra Sverige og Danmark. Utvalget er utrolig bra. Du kan blant annet lese mine favorittblader som Elle, Det Nye, Shape Up, Her og Nå, Rom 123, Babydrøm og mye mer. Se alle bladene her!

Flipp kan forresten brukes av hele familien. Med kun ett abonnement kan dere være logget på 5 enheter samtidig (mobil eller nettbrett). Det er jo helt genialt, spør du meg. Ulrik og jeg deler derfor “min” bruker her i huset. Vi lånte også ut abonnementet vårt til niesene våre sist gang de var på besøk hos “onkel Ulrik” og “tante Julianne”. Da var det tegneseriene “Frost” og “Violetta” som gjaldt. Hehe!

Jeg vil også tipse dere som planlegger bryllup eller skal i bryllup i nærmeste fremtid om magasinet “Ditt Bryllup”. Her kan du hente MYE god inspirasjon som både brud, gjest og ikke minst forlover. Jeg skal jo være forlover i bryllupet til min beste venninne i februar. Derfor er alle detaljer rundt bryllup fortsatt veldig interessant for meg ♥

SLIK BLIR DU ABONNENT PÅ FLIPP:

1. Registrer deg på flipp.no HER

2. Last ned appen

3. Logg deg inn og les i vei

Ps. Du må klikke deg inn via mine lenker i dette innlegget for å få denne spesialprisen.

Ønsker dere en fortsatt fin romjul!

NÅ SNAKKER VI JULEFERIE

Åh, for en herlig og avslappende dag. Jeg føler meg endelig uthvilt og har ingen verdens grunn til å stresse noe mer I ÅR. Hvor deilig er ikke det? Hehe! Nå snakker vi juleferie, dere. Den skal nytes videre her hjemme i noen dager til, før vi reiser oppover til Geilo på nyttårsaften. Det er mulig at vi skal ha med oss et vennepar til fjellet denne gangen og ta nyttårsmiddagen sammen i restauranten på Dr. Holms. Men verken Ulrik eller jeg har vært helt i hundre de siste dagene, så det skal bli godt å bare være oss to litt først nå, ligge på sofaen og ta det helt med ro. Ulrik har hatt det verst, stakkar. Jeg krysser fingrene for at han snart blir frisk. Hvis ikke blir vi bare hjemme i Oslo på nyttårsaften. Noen rolige dager blir det fremover uansett. Heldigvis har vi kjøkkenet fullt av julekaker, brente mandler, julegodteri, julepålegg og masse annet digg som vi “må” spise opp snart, så vi trenger egentlig ikke forlate huset om vi ikke vil. Hehe!

Tidligere i dag så tok jeg meg forresten et langt bad med det nye detox badesaltet mitt som jeg kjøpte før jul. Herlighet, så dum jeg er som ikke gjør dette oftere. Det er kanskje det deiligste og mest avslappende jeg gjør. Et luksuriøst avbrekk som ikke koster noenting, forutsatt at du har et badekar da. Året 2017 skal jeg definitivt bruke badekaret mitt oftere. Det er jo bare trist at det blir brukt så lite, spesielt siden jeg liker det så godt og det gir meg så mye. Jaja. Nok om det. I kveld står taco på menyen. Nå er jeg er lei av både ribbe og pinnekjøtt. Men taco, mine damer og herrer.. Nei, det blir jeg ALDRI lei ♥

Håper dere koser dere like mye med juleferie som meg. Nå skal vi snurre film. Snakkes! 

VIKERSUND-OSLO-HALDEN-OSLO

Nå er vi snaaart hjemme igjen. Det skal bli helt fantastisk å legge seg i sengen. Dagen startet med brunsj i Vikersund, biltur til Oslo for å ta farvel med foreldrene til Ulrik for denne gang, biltur videre til Halden for årets juleselskap hos farmor & bestefar, og tilbake til Oslo. Puh! Akkurat nå er jeg så sliten og trøtt i øynene at jeg sikkert ikke får sove en gang. Skikkelig overtrøtt, mett og fornøyd. Hehe!

Vi var rett og slett for optimistiske da vi la opp timeplanen for julen 2016. Men det er det ikke noe å gjøre med det nå. Det viktigste er tross alt at vi har sett og vært noe sammen med all familie på begge sider i løpet av denne høytiden. Sove og slappe av kan vi gjøre når vi blir gamle.. Eller hva? Neida. Så ille er det ikke. I morgen skal vi sove ut og roe helt ned.

Det var forresten ikke meningen at julegaveinnlegget skulle bli oppfattet som skryt eller noe i den duren. Det gjør meg trist at mange alltid tolker meg som person og det jeg skriver negativt. Jeg er nemlig utrolig takknemlig for det livet jeg lever og for hvor godt Ulrik og jeg har det økonomisk. Dessuten tar jeg ingenting forgitt her i livet, jobber og står på. Jeg føler meg kjempeheldig som fikk så mye fint til jul i år av familie og venner, og ikke minst at jeg hadde mulighet til å kjøpe fine gaver til alle rundt meg. Det er leit å høre om familier som sliter og har dårlig råd, spesielt i julen. Likevel synes jeg det er stygt å kalle meg kvalm fordi jeg har det bra. Det er veldig mange som har det bra her i Norge. Jeg er bare heldig som er en av de og det vet jeg å sette pris på.

DETTE FIKK JEG TIL JUL I ÅR

Det ser ut som om jeg har vært snill i år, folkens. Jeg skal virkelig fortsette med det etter så mange fine gaver som jeg fikk under treet i år. Hehe!

Dette fikk jeg til jul i år: Louis Vuitton cover til macen, marmor sticker til macen, selfielys til iPhone, kameralinser til iPhone, blits til kameraet mitt, klatreøredobber fra Cèline Gulset, mermade blanket, hvite Johaug votter, ullundertøy fra Therese Johaug i orange og grått, rosa strikkegenser fra Bik Bok, Kari traa fleece i grå og rosa, Kari traa ullsokker i rosa og grå, Lexington håndkler i fargen “Aegean Blue”, Lexington grytevotter i beige, boken “Ekteskapets fire årstider”, Magnum cava fra Maria Casanovas, penger, kakefat i glass, sausmugge i stål, bordpynt, håndsåpe og håndkrem fra “Molton Brown” og salatbestikk i tre.

Nå sitter jeg i bilen igjen. Denne gang er vi på vei til Vikersund. Ulrik, foreldrene til Ulrik, Stella og meg. Der skal vi kose oss sammen med mamma, stefaren min og søsknene mine på mammas side av familien. Vi sover over til i morgen, så går turen videre til Halden. Ingen jul uten minst 10 timer i bilen. Hehe! Sånn er det når man har familie litt her og der i landet. Jeg klager ikke altså. Det hyggeligste som finnes er jo å være med familie. Derfor føler jeg meg utrolig privilegert som har så stor familie på alle sider.

Nei, nå må jeg følge med på veien her. Jeg blir så bilsyk av å se på telefonen. Følg meg gjerne videre på Snapchat i dag –> pilotfrue og Ulrik da –> mrulriknygaard

Vi snappes med og uten det nye selfielyset mitt 😉

GOD JUL!

Hei, til deg som leser dette nå på selveste julekvelden.. For det første GOD JUL og for det andre LEGG BORT TELEFONEN. Hehe! Jeg vet jeg bør gjøre det samme selv, men jeg ville bare si hei og ønske dere en fantastisk julefeiring videre. Nå sitter jeg i bilen sammen med Ulrik (les: han kjører). Vi er på vei fra Asker til Skullerud. Middag og dessert er inntatt hos min storesøster, så nå står gaver og kaker hos broren til Ulrik på planen videre for kvelden. Vi blogges mer i morgen! Da skal jeg vise dere hva jeg fikk under treet i år. Ulrik hilser og sier god jul han også 👋

Ps. Den fantastiske fotografen bak dette blurry bildet er forresten min hotte kusine @charlotteajansen, og hun er dessverre opptatt..

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN: DEL 2

Hei, dere! Her kommer del 2 med svar fra spørsmålsrunden. Det blir en del 3 også ser jeg, men så er vi i mål for denne gang. Tusen takk for alle som bidro med spørsmål og ønsker. Det er veldig hyggelig for meg at dere engasjerer dere og viser interesse når jeg setter i gang slike ting. Etter at Ulrik og jeg tok “juleferie” fra prøvingen var jeg nemlig usikker på hva jeg skulle fokusere på videre, om dere ville at jeg skulle fortelle mer om babydrømmen, prøverør og tankene rundt dette eller om jeg skulle la det ligge litt og kun skrive om alt annet. Ut ifra alle kommentarene deres så er det fortsatt stor interesse rundt prøvingen og det synes jeg er veldig bra. Men det er også mange som har gitt meg ideer til helt andre ting å skrive om og det er også bra. Jeg trenger litt input fra dere i blant og spesielt nå på slutten av året..

1.Har dere satt et maksimum for hvor mye dere ønsker å prøve?

– Nei, det har vi ikke. Men vi har blitt enige om at vi ALDRI skal gi opp drømmen om egne barn sammen. Uansett hvor vanskelig eller lang den veien kan bli.

2. Jeg er like gammel som deg, og jeg kjenner meg veldig igjen i drømmen om familie og barn. Selv om det ikke er noe medisinsk som påviser at jeg skulle ha vansker med å bli gravid, så har det alltid vært en frykt – som sikkert flere kan kjenne seg igjen i. Jeg har aldri vært gravid før, men jeg og kjæresten min snakker om å begynne og prøve til våren. Spørsmålet mitt til deg er om du anbefaler oss å teste fertilitet med en gang, for å være sikker? Eventuelt når ville du anbefalt det?

– Så spennende! Jeg ønsker ikke å skremme deg eller noen andre med å anbefale en fertilitetsutredning så tidlig, men jeg ser ikke poenget med å la være dersom du allerede har begynt å engste deg, noe det virker som om du har. Det er ikke vondt eller spesielt kostbart å ta en slik undersøkelse. De fleste klinikker har til og med pakkepriser dersom par vil sjekke seg sammen. Skulle det vise seg at dere har et “problem” så er det bare en fordel å vite om det tidlig. Dersom det ikke er noe i veien med verken deg eller han så kan dere senke skuldrene og slippe å bekymre dere videre. Bekymringer og stress er ikke bra for verken prøvinge eller helsen generelt. Kort oppsummert: Jeg ser ingen minuser ved å sjekke fertiliteten sin tidlig. Masse lykke til!

3. Hva vil dere gjøre om ingen av eggene på frys gir “napp”? Hvordan går man videre etter en slik prosess? Blir det nytt uttak av nye egg?

– Nå fokuserer vi først og fremst på de eggene som ligger på frys. De har vi nemlig stor tro på. Men om ingen av de eggene fester seg så blir det nytt uttak. Neste innsett er som sagt i slutten av januar.

Hva gjør dere om dere virkelig ikke klarer å få barn?

– Da kommer vi til å vurdere andre muligheter, som adopsjon.

Tenker dere å bruke surrogati?

– Vi har ikke snakket om det som et alternativ. Kun adopsjon. Men vi har ikke snakket så mye om alternativ i det hele tatt. Det er fortsatt mye som er nytt og ukjent for oss i prøverørsprosessen som vi er i nå. Derfor har vi nok med det foreløpig.

– Hva er grunnen til at du har få egg? (Hvis jeg ikke har misforstått. Du skrev at du var på linje med kvinner i overgangsalderen) er det genetisk/sykdom eller bare helt tilfeldig?

– Det er som oftest genetisk, har jeg hørt. Men vi kan ikke vite om det er tilfellet helt sikkert hos meg, da verken jeg eller legen min har noen informasjon om hvordan det så ut hos meg for foreksempel 6 år siden, den gang jeg tok abort (jeg er 26 i dag). Vi vet bare noe om hvordan det ser ut akkurat nå og tre måneder tilbake, da jeg tok en fertilitetsutreding. Vi kan også anta at kurven går nedover siden det er normalt når man blir eldre og frykte at den går raskt, ettersom at mitt nivå var bekymringsverdig lavt i forhold til min uge alder. Det blir også vanskelig for meg å sammenligne meg med min mamma. Hun fikk nemlig meg og storesøsteren min i veldig ung alder.

4. Hva slags foreldrestil tror du dere kommer til å få? Hva synes du feks om ferber og “gråtekurer”?

Det har jeg ikke peiling på, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å bli en god forelder og det vet jeg at Ulrik skal også. Er det en ting som er sikkert så er det at det barnet som forhåpentligvis kommer er ønsket og at vi gleder oss skikkelig til å innta mamma- og papparollen.

Jeg har aldri hørt om verken begrepet “ferber” eller “gråtekurer”, men etter et lite google-søk så skjønner jeg jo hva det handler om. Likevel føler jeg det blir galt av meg å uttale meg om dette helt uten erfaring.

På den helt andre siden av skalaen, hva synes du om “attatchment parenting”?

Jeg kommer tilbake til alt dette den gang det blir relevant, forhåpentligvis i løpet av 2017 eller 2018.

5. Hvordan ser du for deg permisjonstiden med baby?

Jeg ser for meg at det blir koselig og hektisk. Planen er å permittere meg kun 50 prosent, slik at jeg kan fortsette å blogge og ta dere med i min nye hverdag.

6. Hvilken leppestift brukte du i bryllupet ditt (den som du bruker i headeren din)?

– Den var fra Nars, men jeg husker ikke fargen dessverre. Det var frisøren min (Maria fra Head frisør) som valgte den og sminket meg.

7. Hvordan ser en typisk mandag ut for deg?

– Jeg står opp mellom 8 og 9. Det spørs helt hva jeg skal og om jeg har noen møter eller avtaler. Som oftest spiser jeg frokost mens jeg besvarer mailer og eventuelt kommentarer, før jeg enten kler meg til trening eller hopper i dusjen og fikser meg til det jeg skal den dagen. Det spiller forsåvidt ingen rolle for meg om det er mandag eller lørdag. Jeg styrer dagene mine selv og legger de opp akkurat slik jeg ønsker, så lenge jeg får gjort det jeg skal. Plikter har jeg, som alle andre. Jeg er bare noe mer fri enn mange i forhold til når og hvor pliktene skal gjennomføres, spesielt siden jeg ikke har barn og Ulrik er mye borte.

8. Hva er din beste egenskap?

– Det må være at jeg er veldig positiv 🙂

10.  Hva står på ønskelisten din i år (materielle ting)?

– Jeg ønsker meg mange ting til jul i år. Ulrik har fått en laaang liste av meg, og der stod blant annet en Louis Vuitton mappe/cover til macen min, ullundertøy fra Therese Johaug (det orange) og selskinnstøvletter. Selskinnstøvletter står faktisk på juleønskelisten for andre år på rad. Det tyder vel bare på at jeg lager litt vel lange lister? Hehe! Jeg liker å bli overrasket. Derfor er det viktig med mange ønsker, ellers vet jeg jo hva jeg får.. Under ser dere bildet av årets juletreet her i stuen. Vi skal ikke feire julaften hjemme, men jeg synes alltid det er koselig å oppbevare pakkene under treet inntil selve dagen.

11. Hvor mye tjener du på bloggen?

– Jeg tjener såpass mye på bloggen at jeg kan leve godt av den alene og det er jeg veldig fornøyd med. I løpet av det siste året har inntekten min gått ganske mye opp. Nå jobber jeg egentlig bare for at den skal holde seg stabil fremover. Drømmen er å leve av å skrive og dele resten av livet.

12. Hva er en sak du virkelig brenner for?

Det jeg virkelig brenner for er å skape mer åpenhet blant par i prøveperioden og par som sliter med å bli gravide. Jeg håper Ulrik og jeg kan bidra til at dette tabuet fjernes.

13. Hva foretrekker du/dere; sex på morgenen, spontant midt på dagen, eller natta, som i en god avslutning på dagen. Og hvorfor?

Hehe! Litt av et spørsmål, men ok. Morgenen eller spontant midt på dagen, fordi det er da jeg og vi er mest uthvilt og har lyst.

14. Hvis du kunne valgt å ha superkrefter for 1 dag, hvilken type ville du valgt?

– Magiske hender som gjorde alle menneskene jeg tok på friske. Den dagen skulle jeg tilbragt på Kreftavdelingen på et sykehus. Kreft må være det minst meningsfulle som kan skje et menneske.

15. Kan du ta bilder inne i huset der dere bor? Vil gjerne se hvordan dere har det 😀 (Kanskje en housetour video?)

Ja, det kan jeg. Men ikke før vi blir ferdige med “oppussingen” på nyåret en gang. Jeg ser for meg å lage en “housetour video” i januar/februar. Du får minne meg på det om den ikke kommer.

16. Hvor stor er diamanten på forlovelsesringen din?

Den er 1 karat. Jeg har skrevet et eget innlegg om ringen tidligere her.

17. Hvor ofte har dere sex i uken?

– Det varierer, men vi har mer sex nå som vi ikke “må” enn da vi “måtte” faktisk. Jeg er glad for at vi er ferdige med de forbanna eggløsningstestene. For noe slit. Hehe!

18. Hvilken plass i verden kunne du tenke deg å dra til (enten du ikke har vært der før eller har vært der før), og hvorfor?

Mange steder i USA, fordi jeg ALDRI har vært der og det gjør meg litt stressa. Jeg elsker jo å reise. Hong Kong er også et sted jeg virkelig har lyst til å besøke en gang. Ellers er jeg glad i Asia og håper at Ulrik og jeg kan ta oss en tur til Vietnam i løpet av 2017. Vi har ikke vært der heller, men vi vurderte det som reisemål for bryllupsreisen vår som ble til Thailand.

19. Har du noen tips til å få en bedre selvtillit?

– Ja, det har jeg. Mine 3 beste tips er å være aktiv i hverdagen, ta flere utfordringer gjennom livet og smile mer hver dag. Jeg har skrevet mer om disse tipsene her.

20. Hva liker du best med julen?

Det beste med julen er å være sammen med familie. Helt klart.. Nummer to må være maten og alt det gode vi koser oss med år etter år. Nam!

Hvor ofte har dere sex i uken?

– Det er helt umulig å svare på. Noen ganger få eller ingen og andre ganger mange. Vi har våre gode og dårlige perioder. Nå er vi inne i en god periode. 

21. Føler du deg noen gang ensom?

Nei, med så mye familie og venner rundt meg er det umulig å føle seg ensom. Jeg er heldig og jeg vet å sette pris på alle sammen.

22. Topp 3 mest sexy yrker på menn?

– Pilot (selvfølgelig), eiendomsmegler og.. pilot, sa jeg det to ganger? Hehe! Neida. Det er mange sexy yrker og det som er mest sexy med menn som jobber generelt er når de jobber hardt og jeg kan se at de virkelig liker eller brenner for det de driver med. DET er sexy.

23. Kunne du ha blitt tiltrukket av damer?

Nei.

23. Skal lykke og/eller severin gå på Steinerskolen?

Jeg vet at jeg snakker og skriver mye om babydrømmen vår, men sååå langt har vi ikke kommet i verken tankegangen eller planleggingen. Det får være grenser.

24. Hvordan var oppveksten din? Har du søsken? Hvordan forhold har du til dine foreldre?

Den var trygg og fin. Jeg har mange gode minner fra barndommen. Ja, jeg har en storesøster i Oslo, to småsøken i Halden og to eldre søsken (bror og søster) i Vikersund. Men det er bare storesøsteren min, Benedicte i Oslo som jeg vokste opp sammen med. Hun er 5 år eldre enn meg og vi er kjempegode venninner i dag.

25. Hva du har studert og hva du ville jobbet med hvis du ikke blogget?

– Jeg har studert journalistikk. Dersom jeg ikke blogget ville jeg jobbet i et magasin eller med PR, kanskje. Drømmen var å jobbe i TV da jeg tok utdanningen min. Men nå drømmer jeg om noe annet som jeg faktisk også drømte om da jeg var liten. Denne drømmen har jeg konkrete planer om å realisere i løpet av 2017, men jeg kan ikke si noe mer om dette nå. Jeg kommer tilbake når alt er mer sikkert.

26. Jeg vil høre mere om sykdommen du har. Porfyri. Har en annen type enn den du har. Men vil vite litt mere om den du har. Og om du har tenkt å være med på de møtene porfyriforeningen har. Eller om du har vært med på et sånn møte?

Jeg blir heldigvis ikke plaget av hudsykdommen min i dag. Derfor er det ikke aktuelt for meg å delta på disse møtene/samlingene. Men jeg synes det er flott at de arrangeres for alle de som har behovet av fellesskapet og mer informasjonen enn den vi alle får i posten.

Det eneste jeg gjør er å måle jernnivået mitt 1 gang i året. Sist gang var nivåene mine så fine at jeg ikke trengte å ta noe mer hensyn, men den gangen jeg oppdaget sykdomen var ting annerledes. Da var jeg skikkelig plaget av blemmer og skjør hud, som jeg behandlet med sterke tabletter og ved å tappe blod.

27. Har du noengang vært psykisk syk?

– Nei, men jeg har gått til psykolog en periode i livet fordi jeg var veldig langt nede etter å ha tilbragt flere år i et spesielt miljø. Og nei, jeg ønsker ikke å utdype det noe mer. Jeg har heldigvis lagt alt bak meg og blitt utrolig sterk av alle de dårlige erfaringene jeg gjorde meg.

28. Vet du om noe spesifikt en bør spise for å øke sjansene for graviditet?

Nei, det vet jeg ikke. Jeg er ingen ekspert på noe av det jeg skriver om her på bloggen. Det eneste jeg gjør er å dele mine tanker, meninger og erfaringer. Ingen av delene er noen fasit.

Minsker snus og røyk sjansen for graviditet noe veldig eller bare litt?

Jeg tror ikke at verken snus, røyk eller alkohol er spesielt bra for fertiliteten. Men jeg vet ikke om det har en stor betydning eller ikke.

29. Hvordan blir det med søsken til det første barnet deres? Jeg har hørt det er “rabatt” på innsetting nr 2, stemmer dette?

– Nå fokuserer vi først og fremst på å få ETT barn. Selv om jeg tildigere har nevnt at jeg drømmer om flere barn, så blir den tanken litt fjern akkurat nå som forsøket vårt ble mislykket.

Jeg har aldri hørt om “rabatt på søsken” og tror dessverre ikke det er noe klinikkene tilbyr.

30. Hvor mye er det kroppen din tåler av forsøk?

Jeg hører at det er par som har hatt veldig mange forsøk og par som har gitt seg etter få forsøk. I det private er det jo ikke noen grense for antall forsøk, så vidt jeg vet? Det er nok verre med psyken enn med kroppen, tror jeg. Vi får håpe at det ikke tar så lang tid at vi blir psykisk utslitte. Men da kan man vel bare ta en slags pause? Jeg vet lite om hva som skjer i fremtiden. Vi må bare ta en dag og et forsøk av gangen.

Hva tenker dere om siste del med svar fra spørsmålsrunden.. Videoblogg eller tekst og bilder? God jul forresten ♡

IT’S THE MOST WONDERFUL TIME OF THE YEAR

I går kveld kom jeg plutselig på de tre boksene med pepperkakedeig Ulrik kjøpte til meg for noen uker siden. Disse boksene kjøpte han fordi jeg insisterte på at vi skulle ha en bakedag før jul. En koselig og avslappende bakedag med julemusikk og ja, dere vet. Vi hadde alltid slike bakedager hos farmor da jeg var liten og det er et av de beste juleminnene jeg har. Derfor var planen å starte en slik tradisjon her hjemme også. Planene mine er som oftest litt for store i starten av desember, og mot slutten av måneden gir jeg fort blaffen i alt som liksom var “så viktig” på grunn av tid. Men akkurat denne planen ville jeg ikke stryke og heldigvis hadde niesene mine både lyst og tid til å være med i dag. Den siste dagen før jul uten andre planer..

Mye av kosen med “bakedag tradisjonen” handler jo om barn. Jeg må bare innrømme det. Derfor er jeg glad for at jeg har muligheten til å låne med meg niesene mine i blant og spesielt i dag. Det er det kjekkeste med å være tante. Da får jeg låne, kose, leke og sende tilbake. Hehe! Nå drømmer jo jeg om HELE morsrollen, ikke bare det koselige. Men dere skjønner hva jeg mener.

Klokken 08:40 stod Anna og Cerine allerede på døren. Akkurat 20 minutter før “tante Julianne” hadde fått beskjed om at de skulle komme. Jeg er vanligvis klar i god tid før avtaler, men ikke denne gang. Ulrik og jeg brukte nemlig hele kvelden og mye av natten i går på å pakke inn gaver, pynte hus og vaske klær. Men det var det verdt, for nå er det endelig julehus hos oss også. Litt senere enn planlagt på grunn av maleprosjektet, men vi kom i mål og det er det som teller. Det eneste vi mangler nå er julelys til juletreet og det blir kjøpt as we speak

Resultatet av bakingen ser dere på Snapchat (pilotfrue). Jeg fikk forresten litt vondt av jentene i stad. Sist vi var sammen så hadde jo tante “et frø i magen” og nå er det borte. De var så søte og rare på samme tid da vi snakket litt om det. Jeg skjønte at foreldrene deres hadde forklart de noe, men det var kanskje ikke så rart at temaet kom opp igjen ettersom at de nye pepperkakeformene “onkel Ulrik” og “tante Julianne” hadde kjøpt bestod av både barnevogn og tåteflaske. Jeg hadde egentlig tenkt til å bruke formene til et morsomt instagrambilde om nyheten ble positiv, men sånn ble det ikke. Skulle vi være så heldige å lykkes på andre forsøk, så er det dessverre langt utenfor pepperkakesesongen.

Nei, nå må jeg legge bort macen og rydde på plass den siste klesvasken. Om bare noen timer får vi besøk av svigerforeldrene mine, i morgen skal vi en tur til broren til Ulrik og så er det julaften! Herlighet, tiden flyr. Julaften blir som sagt i Oslo hos min søster med “min” familie og hos Ulrik sin bror med “hans” familie. Vi deler opp dagen med middag et sted og gaver/kaker et annet sted. 1. juledag blir det selskap i Vikersund med mamma sin side av familien, 2. juledag blir det selskap hos farmor i Halden med pappa sin side av familien og til slutt Geilo for å tilbringe resten av romjulen og feire nyttår/Ulrik. Ulrik har jo bursdag på nyttårsaften, så han blir fornærmet om jeg bare skriver “feire nyttårsaften”. Hehe!

Its the most wonderful time of the year ♥