UKENS SPØRSMÅL & SVAR

Da var det tid for en ny runde med ukens spørsmål og svar! Det blir mye gjentakelser her, folkens. Jeg tror ikke det går en uke uten at spørsmålet om vi har lyst på flere barn dukker opp. Et spørsmål jeg nå legger på hyllen for en stund. Jeg prøver nemlig så godt jeg kan å plukke ut nye temaer for at disse innleggene ikke skal bli helt like fra gang til gang..

Hva tenker du om det å bli mor i veldig ung alder?

– Jeg er glad for at jeg har levd mine ungdomsår uten det ansvaret foreldrerollen kommer med. Men jeg ser også mange fordeler ved det å være ung og sprek med små barn i huset.

Er du gravid?

– Nei. Eller, jeg tror ikke det? Jeg går ikke på noen form for prevensjon, så alt kan jo skje.

Hvilken blender bruker du til smoothiene dine?

– Jeg bruker en blender som heter Wilfa power fuel, eller noe sånt. Den er superbra!

Kan man bruke vippeserum når man ammer?

– Det er ikke anbefalt, nei.

Hvordan har du det?

– Jeg har aldri hatt det bedre og er utrolig takknemlig for det livet jeg lever sammen med familien min.

Har Severin et eget rom og kan vi få se det?

– Ja, sjekk mystory på Instagram nå –> @pilotfrue

Spiser du lavkarbo?

– Nei. Nå som jeg ammer trenger jeg både ris, pasta og poteter for å bli mett og for å holde meg mett.

Hvilket kamera bruker du?

– Olympus MX2.

Hvor kjøper dere klær til Severin?

– Overalt. I går bestilte jeg klær til han fra Ellos, kosmedkidsa.no og Polarn O. Pyret.

Skal Severin gå i barnehage?

– Ja, planen er at han starter i august.

Hva liker du best ved deg selv?

– Det må være at jeg ikke tar meg selv så høytidelig.

Kan du lage et innlegg om hva du spiser en hel dag?

– Jeg ønsker ikke å lage et eget innlegg med fokus på kostholdet mitt da det er et tema som dessverre fort blir misforstått og oppfattet veldig negativt for mange. Uavhengig om jeg spiser sunt eller usunt. Men jeg kan dele gode frokost/lunsj- og middagstips, om dere vil?

Hvem synes dere Severin ligner mest på?

– De fleste i Ulrik sin familie sier at ha ligner på meg, mens de fleste i min familie sier at han ligner på Ulrik. Hehe! Jeg synes det er veldig vanskelig å si hvem han ligner, men ser jo at han har noe fra oss begge.

Kan du skrive mer om treningen du startet på like etter fødsel?

– Jeg har lagt treningen litt vekk igjen fordi jeg må prioritere tiden min på jobb når Severin sover. Når det er sagt er det god nok trening for meg å bære og trille rundt på ham dagen lang.

Hvordan har du klart å gå ned så mye i vekt etter fødsel?

– Godt spørsmål. Jeg har egentlig bare levd normalt sunt, om det er lov til å si det? Og ammet myyyye.

Har Severin fødselsmerke på nesen?

– Ja, han har en søt liten rød prikk på nesen som kalles for et hemangiom. Det er heldigvis ikke farlig eller plagsomt for han og skal visstnok forsvinne innen han har fylt 5 år.

Når kommer neste episode av jentesnakk?

– I morgen! Planen er som sagt å legge ut en ny episode hver onsdag.

Kan dere få en egen tv-serie?

– Hehe! Ja, takk! Neida, vi fikk faktisk en forespørsel i fjor som vi avviste på grunn av at vi har vært så fornøyde med å få være med i Bloggerne, men hvem vet hva fremtiden bringer 🙂

Bruker Severin gåstol?

– Bruker og bruker.. Han får lov til å prøve gåstolen i noen minutter nå og da mens vi ser på.

Spiser Severin melkeprodukter?

– Severin får smake på litt av alt om dagen og det ser ut til å gå veldig bra. Det er gøy å introdusere han for nye konsistenser og smaker!

Har Severin begynt å krabbe?

– Nei, det virker som om han tror at han skal rulle seg frem her i verden. Hehe!

Har Severin sagt sitt første ord ennå?

– Han sier mye “papapapa” og “mamama” om dagen, men det kan tenkes at det bare er Ulrik og jeg som hører det vi vil høre?

Hvilke bøker leser dere for Severin?

– Vi leser ikke for Severin. Er han ikke for liten til det? Vi synger da, med den stemmen vi har (les: eller ikke har). Det hører dere på Bloggerne denne uken.

Hva har gjort deg så trygg i rollen som mor?

– Jeg vet ikke, men jeg bestemte meg tidlig for å lytte mest til meg selv og minst mulig til alle andre, fordi jeg tror at alle snille mammaer vet best for sine egne barn.

Hvorfor godtar du ikke leserne dine på Snapchat?

– Jeg får ikke godtatt flere dessverre. Jeg har vel nådd en slags grense?

Når reiser dere til Dubai?

– Vi reiser om to uker!

Har du noen gang takket nei til en annonse?

– Selvfølgelig har jeg takket nei til mange forespørsler om ulike samarbeid, men jeg synes det er ufint å nevne annonsørene jeg ikke ønsker å samarbeide med ved navn i en negativ forstand som foreksempel dette.

Hvor får du inspirasjon fra?

– Andre bloggere og influencere. Jeg er veldig facinert av Isabella Lowengrip! Hun er helt rå!

VÅR SISTE UKE I BLOGGERNE

Hei og god mandag til deg som leser! Nå går de siste episodene av Bloggerne på skjermen. Herlighet, så fort disse ukene har gått! Tusen takk til alle som følger med oss i denne sesongen. Selv om det er litt kjipt at det nærmer seg slutten kan jeg glede dere med at Ulrik, Severin og jeg er med i alle de resterende episodene!

I denne siste uken får du blant annet bli med oss inn i barndomshjemmet til Ulrik, hilse på de fantastiske foreldrene hans og bli med på en spennende ribbtur i vakre Måløy. Vår første familiefotoshoot er også på programmet og mye mer. Jeg gleder meg til å få et gjennsyn med alle disse fine minnene. Det er nemlig det som er vår store fordel med å ha alt på film i disse dager. Levende bilder fra de opplevelsene vi gjør er virkelig gull verdt og spesielt nå som vi er blitt en familie og dagene bare flyr avgårde.

Det er rart og litt rørende å tenke på vår reise i Bloggerne fra start til nå. Vi har grått, vi har ledd, vi har delt store øyeblikk og vi har bydd på det meste som hører vår hverdag til. Vi har fått mye ros, men også noe kritikk og lært en hel del av alle typer tilbakemeldinger som har kommet. Jeg håper at du som følger meg og oss gjennom denne bloggen føler at du kjenner oss enda bedre etter disse fire sesongene som har gått på tv, og at du ønsker å følge med oss hvor enn veien går videre..

Ja, vi gjør feil og ja vi dummer oss ut. Men vi har humor, en masse selvironi og lever generelt med god samvittighet fordi vi vil alle godt.

GIVEAWAY: VINN NELLY-GAVEKORT PÅ 5000 KRONER!

Reklame// Nettbonus

Hei fine folk! Jeg skal i samarbeid med Nettbonus.no gi bort et Nelly-gavekort på hele 5000 kroner! Har du lyst til å vinne dette gavekortet? Da bør du lese videre for å delta..

Kort fortalt: Nettbonus.no samarbeider med blant annet Nelly og 200 andre nettbutikker og gir deg penger tilbake hver gang du handler.  Lurer du på hvordan det funker? La meg ta et eksempel.. Hvis du foreksempel handler for 1500 kroner hos Nelly, vil du få 105 kroner tilbake i nettbonus. Opptjent nettbonus overføres til din bankkonto. 1 bonuspoeng er ganske enkelt verdt 1 krone.

Nettbonus har blant annet avtale med flere av mine favorittbutikker som Nelly 7%, Hotels.com 6%, Bubbleroom 7%, NA-KD 7%, Babyshop 2%, Ellos 5% og Bik Bok 4%. Det er helt gratis å registrere seg og gratis å bruke Nettbonus.no, så hvis du handler på nett bør du registrere deg HER. Da får du penger tilbake på varer du likevel skal handle. Kjekt, ikke sant?

Det eneste du må gjøre for å få bonusen er å klikke deg inn på Nettbonus.no og registrere deg med e-postadressen din her! Deretter klikker du deg videre til en av de 200 nettbutikkene som Nettbonus.no har avtale med og gjennomfører kjøpet du ønsker å gjøre.

Det er kjempeenkelt å bruke Nettbonus.no:

1. Registrer deg på Nettbonus.no

2. Klikk på nettbutikken du vil handle i

3. Få nettbonus

På Nettbonus.no har du oversikt over hvor mye nettbonus du har tjent og alle kjøpene du har gjort. Straks du har tjent 200 kr i nettbonus kan du overføre dem til din bankkonto.

GIVEAWAY: Jeg skal i samarbeid med Nettbonus.no gi et Nelly-gavekort på 5000 kr til en av dere! Det eneste du trenger å gjøre er å registrere deg hos Nettbonus.no (hvis du allerede ikke har gjort det) og skrive en kommentar under dette innlegget på facebooksiden min her.

–> Neste søndag trekker jeg ut en vinner og denne vinneren blir kontaktet av Nettbonus.no på epost.

Lykke til!

FØRSTE EPISODE ER UTE!

Foto: Marian Jade

Du kan høre første episode på Spotify her

…eeeller på Anchor her

MENS VI VENTER..

Jaaaaaa, podcasten kommer snaaaart ut, boys and girls! Mens du venter kan du gå inn og følge –> @jentesnakkpod på Instagram. Der får du raskest vite når du kan høre på første episode og de neste episodene som kommer fremover. Planen er å legge ut ny episode hver onsdag, men med litt tekniske oppstartsproblemer så er vi dessverre forsinket, eller bare  fashionably late som jeg liker å kalle det. Er det ikke sånn det er hver gang man starter noe nytt da? Det er i hvertfall det jeg har erfart gjennom livet, og kanskje spesielt når det handler om tekniske duppeditter (les: og jenter)..

Det er superduperkoselig at så mange etterspør denne podden. Jeg skal innrømme at jeg blir litt stressa og gal av alle spørsmålene om hvor den blir av, men jeg har også kommet frem til at det hadde vært verre om det var motsatt. Hehe! Så ja, tuuuusen takk for at dere heier på oss og gleder dere, folkens. Jeg gruer meg litt fordi dere kommer så tett på meg og oss, men jeg gleder meg likevel veldig til ønske deg velkommen som lytter. Herreguuud, dette blir gøy ♥

Foto: Marian Jade

BIKINIKLAR ELLER EI

Herlighet,  jeg er sååååå godtesyk om dagen! Eller, jeg klarer meg ganske fint helt til kvelden kommer. Men så fort middagen er inntatt og det blir mørkt ute river jeg ut både skuffer og skap her hjemme for å finne et eller annet søtt (les: mens jeg skrive dette innlegget spiser de bitene i twistposen som er igjen fra julen fordi jeg egentlig ikke liker de). Det som frister mest er sjokolade, pannekaker, vafler og is. Frukt og sånn 70% tullesjokolade som Ulrik har hamstret inn frister ikke i det hele tatt, noe som egentlig passer dårlig nå som jeg prøver å komme i bikiniform på rekordtid. Hehe! Ikke misforstå. Hvordan jeg ser ut i bikini er selvfølgelig ikke viktig etter alt denne kroppen har vært gjennom, men jeg hadde liksom tenkt til å holde igjen litt på søtsakene for å føle meg mest mulig vel og minst mulig oppblåst på stranden om noen uker. Det må være greit å si uten at det kan forbindes med noe slankehysteri?

Tilbake til poenget. Jeg trodde seriøst at jeg holdt på å bli gal helt til i går, for da skjønte jeg hva dette enorme jaget etter sukker den siste uken faktisk handler om.. Mensen is back, girls! Og jeg har aldri vært gladere for å se den igjen. Helt seriøst! Jeg som trodde at jeg ikke ville få den tilbake før jeg sluttet med ammingen fikk meg en stor overraskelse. Jeg vet ikke med dere, men jeg føler meg så ren og bra etter at jeg har hatt mensen og den følelsen har jeg lengtet etter.

Apropos ammingen! I dag slår jeg et slag for oss baby mamas i VG. Les saken her om du vil. Jeg oppfordrer deg til å sjekke ut kommentarfelet mitt under min siste post på Instagram også, som jo er bakgrunnen for saken i VG.. Der er det skikkelig god stemning og masse girl power!

Etter bare 7 måneder er altså kroppen min tilbake til seg selv og fungerer som den skal. Det er ganske sykt å tenke på etter alle hormoner, spontanaborter, prøverør, gravidteten, svangerskapsforgiftning og fødselen. Herlighet, så fantastisk kroppen min er! Bikiniklar eller ei. Jeg er mektig imponert ♥

MINE TRE FAVORITTMASKER I EN PAKKE!

Reklame// May Beauty

Det gjør meg stolt å fortelle at jeg har blitt ambassadør for May Beauty fordi jeg virkelig elsker produktene deres og fordi jeg bruker de såpass ofte. Dere som følger meg fast vet at jeg er ganske nøye med ansiktet mitt og at jeg har gode rutiner på badet. I dag vil jeg vise dere mine tre favorittmasker som jeg er blitt helt avhengig av fordi de holder ansiktet mitt rent og fresht hele året. Ja, til og med nå om vinteren hvor huden lett kan bli tørr og blass..

Jeg har nemlig satt sammen mine tre favorittmasker i en ansiktspakke til dere siden de virker helt fantastisk sammen, og fordi du trenger alle tre for å unngå urenheter og for å bevare et friskt ansikt når de forskjellige problemene oppstår i de ulike årstidene her i landet.

Den førse masken jeg vil vise dere er Face Gel.

Denne masken skal masseres inn i huden til du ser døde hudceller rulle av.

På bildet under kan du faktisk se den døde huden som faller av med en gang ved påføring, og resultatet er virkelig bra. Jeg skal innrømme at jeg ble overrasket over hvor effektiv Face Gel var allerede ved første bruk, mens nå som jeg har brukt denne masken over såpass lang tid er jeg blitt litt bortskjemt og vant til å ha produktet tilgjengelig hele tiden. Face Gel kan forresten brukes så ofte du ønsker.

I hele år har jeg faktisk brukt den hver eneste kveld før jeg legger meg som sminkefjerner. Behandlingen tar bare noen sekunder og er virkelig en behagelig avslutning på dagen. I tillegg setter jeg pris på den rene og glatte huden jeg da våkner opp til dagen etter. Det gjør alt så mye lettere når jeg skal sminke meg.

Den andre masken jeg vil vise dere er Face Mask.

Det gjør litt vondt å dra av masken, men det er bare fordi den drar med seg alt smuss og skitt fra porene dine. Jeg liker å si at det gjør vondt på en deilig måte siden jeg føler meg så utrolig bra etterpå.

Du kan velge å bruke masken i hele ansiktet slik jeg har gjort her eller bare i problemområdene som for de fleste er rundt nesepartiet, på haken og i pannen. Jeg sliter mest med urenheter på haken og sorte prikker på nesen. Derfor har Face Mask blitt en redning for meg i hverdagen.

Her ser dere hva masken har dratt av! Ekkelt, ikke sant?

The Incredible Face Mask suger ut talg og drar også ut hudormene! Det kan man også se i masken!

Den tredje og siste masken jeg vil vise dere er Pore Mask.

Pore Mask er en leirmaske som påføres med fingrene eller med pensel. Denne masken kan brukes oftere enn en gang i uken fordi den gir fuktighet, noe vi aldri får nok av.

Masken skal tørke i ca. 30 minutter og vaskes av med lunket vann eller en fuktig klut.

Pore masken gjør porene mindre synlig etter kun en behandling og hjelper meg med urenhetene og talg som dukker opp hormonelt og de urenhetene jeg har skyld i selv etter dårlig kosthold eller slurving med rutinene. Jeg digger å bruke denne masken før jeg skal fikse meg foreksempel, og bruker den gjerne før fest fordi den gjør huden skikkelig myk.

Jeg elsker som sagt disse ansiktsmaskene, men også resten av de andre produktene fra May Beauty og er spesielt glad for at de inneholder naturlige ingredienser som ikke er testet på dyr, dette gjør at jeg føler meg trygg å bruke produktene. Jeg er også glad at de kan brukes når man ammer (og under graviditeten).

Produktene jobber sammen og man ser resultat etter første behandlingen. Ved regelmessig bruk beholder man et rent og friskt ansikt hele året.

Har du også lyst å friske opp ansiktet ditt i vinter og gå våren i møte med en glattere og renere hud? Hvis du vil teste denne ansiktspakken har jeg fått lov til å gi dere en spesiell kode som gir dere 30% rabatt på alle produktene fra May Beauty!

Bruk gavekoden:

ANSIKTSPAKKE30

eller kjøp ved å trykke på linken HER.

P.s. Vær rask! Gavekoden gjelder kun for en begrenset periode.

UKENS SPØRSMÅL

Har du blitt mer bevisst på å være miljøvennlig etter at du fikk barn?

– Nei, det kan jeg dessverre ikke skryte på meg.

Hva synes du om abortdebatten?

– Jeg synes det er en vanskelig debatt fordi jeg selv tok en abort da jeg var 20 år og derfor kan skjønne frustrasjonen ved å bli gravid når man faktisk ikke ønsker det, men samtidig er debatten vanskelig for meg nå som jeg har strevd med å bli gravid og gjennomgått flere spontanaborter som er noe av det veste jeg har opplevd.

Hvordan kan du forsvare at du skal reise til Dubai?

– Jeg føler ikke at jeg eller noen andre skal måtte forsvare reisemålene man foretar seg. Jeg synes alle som vil må få lov til å reise og oppleve hele verden på godt og vondt.

Hva spiser du helst når du skal kose deg?

– Sjokolade, smågodt, kanelboller, brownies og is.

Har du noen hobbyer?

– Er rydding og organisering en hobby? Jeg elsker å rydde!

Fullammer du Severin?

– Jeg har fullammet han lenge, men nå har vi begynt å gi han både grøt, smoothier, frukt i nett (eller hva det heter), ulike yoghurter, noen middagsglass og smakebiter av brødskiver eller andre ting vi voksne spiser etter tommel opp fra helsesøster.

Kan du si noe om soverutinene til Severin?

– Vi legger som oftest Severin mellom 21 og 23 om kveldene. Han er våken 3-4 ganger om nettene, men sover helt til 07/08- tiden om morgenen og tar en lur i løpet av formiddagen og/eller ettermiddagen. Men disse lurene kan vare alt fra 10 minutter til en time, så det er ikke så enkelt for meg å planlegge ting når jeg er alene med ham.

Hvilken episode av Bloggerne er din favoritt?

– Det må være fødselen <3

Hva gleder du deg mest til i 2019?

– Båtsesongen!

Hvorfor har dere kjøpt ny båt?

– Fordi vi ønsket oss en større båt.

Har dere lyst på flere barn etterhvert?

– Jeg vet ikke. Vi lever med en enorm lykkefølelse nå som vi har fått Severin i livet vårt og føler derfor ikke at vi trenger flere barn. Men hvem vet? Det hadde jo selvfølgelig vært koselig å gi et søsken til Severin..

Krangler du og Ulrik noen ganger?

– Ja, men ikke ofte. Ting vi kan krangle om er foreksempel at jeg brulker mye tid på mobilen, at Ulrik ikke rydder opp etter seg og slike tullete ting. Vi har aldri eller i hvertfall sjeldent store og alvorlige krangler. Heldigvis.

Sover du med eller uten klær?

– Merkelig spørsmål, men ok. Jeg sover som regel bare i trusa.

Hvilken hudsminke bruker du?

– Jeg bruker flytende foundation fra Inglot.

Hva er din favorittklesbutikk?

– Jeg handler veldig mye på Nelly fordi jeg synes de har mye billig og kult, men jeg er også superglad i Zara. Der finner jeg seriøst alltid noe fint til alle anlendinger.

Hvilken butikk foretrekker du å handle i til Severin?

– Vi handler litt overalt egentlig, men har kanskje kjøpt mest klær til han fra Newbie og Nøstebarn.

Hvilken rase er Ramp og Stella?

– Ramp er en blanding av chihuahua og pomeranian. Stella er en blanding av chihuahua og yorkshire terrier.

Hvorfor viser dere ikke mer av Severin?

– Vi viser han frem når det føles naturlig. Noen mener at vi viser for mye av ham, mens andre mener at vi viser han frem for lite.

Kan du lage Youtube-kanal?

– Nei, det får holde med blogg, tv og podcast. I hvertfall inntil Severin begynner i barnehagen og jeg får mer tid til bare mine greier.

Hva var det første Severin smakte etter morsmelk?

– Grøt, men han var ikke fan i starten. Fruktsmoothier gikk derimot mye bedre helt fra første smak.

Har du en god amme-bh å anbefale?

– Jeg bruker ikke amme-bh lenger og har faktisk nesten ikke brukt det siden jeg synes det fungerer like bra med vanlig bh.

Har du fått fødselsangst?

– Jeg vet ikke om jeg kan kalle det angst fordi jeg er redd for å misbruke ordet. Men ja, jeg blir stressa av å tenke på fødsel. Det er ikke noe jeg har lyst til å utsette meg for igjen.

Kommer du til å planlegge keisersnitt dersom du blir gravid igjen?

– Definitivt. Så da har jeg kanskje fødselsangst?

Hvilke egenskaper ved deg selv setter du mest pris på?

– Min evne til stort sett alltid å være positiv. Hehe! Litt selvskryt på en søndsag er helt innafor 🙂

Føler du at du klarer å nyte barseltiden med tanke på at du ikke har permisjon?

– Jeg nyter hver eneste dag sammen med Severin selv om jeg også er trøtt og sliten hver eneste dag.

Er Ulrik pilot på fulltid eller jobber han med noe annet i tillegg?

– Ja, han er pilot på fulltid. Men han har også sitt eget AS ved siden av som han bruker tid på når han har fri fra pilotjobben.

Liker du å være blogger?

– Ja og nei. Jeg elsker det til tider, men blir også lei av å være pålogget til tider. Selv om blogging er blitt en slags livvstil for meg som jeg trives med, så er jo delingen til syvende og sist en jobb som jeg “må” gjøre. Derfor er det vel helt naturlig at jeg som alle andre også blir litt lei av jobben min?

Hva er ditt beste lunsjtips om dagen?

– Hmm.. Det må være speltlompepizza med chorizo. Jeg blir aldri lei!

Hvorfor synes du det er greit at Severin ser på tv?

– Fordi han liker det? Og nei, jeg prøver ikke å provosere noen med å la han se på tv. Og nei, han ser selvfølgelig ikke på tv hele dagen, men noe minuter her og noen minutter der.

Når kommer første podcast ut?

– Til uken!

 

LIVSNYTER, VIXEN & DUBAI

Hei dere! Denne dagen har vært helt nydelig. Iskald, men fortsatt nydelig. Når det er sagt så kjenner jeg at jeg gleder meg veldig til våren og sommeren. Jeg er jo ikke noe vintermenneske sånn egentlig, men jeg er en livsnyter med stor L som heldigvis klarer å nyte noe ved hver eneste årstid, også kalde vinterdager som dette. Herlighet, som jeg trives i fineste Vollen! Jeg kan seriøst ikke tenke meg en mer idyllisk plass enn dette så nært Oslo, og for et hyggelig nærmiljø. Alle menneskene jeg møter er så vennlige og blide. Planen og ønsket er virkelig å bli boende med familien min for alltid! Jeg er nesten litt misunnelig på Severin som får vokse opp her.

Jeg får forresten mange spørsmål angående Vixen og har som sagt bestemt meg for ikke å dra. Flere spør om bakgrunnen til det og den er er ikke dramatisk i det hele tatt. Grunnen til at jeg har valgt å bli hjemme er ene og alene fordi jeg ikke føler jeg har noe der å gjøre i år. Nei, jeg vil heller, ja mye heller ha Coca Cola og is. Hehe! Neida, men jeg kan telle på en hånd hvor mange ganger jeg har vært ute uten Severin på disse 7 månedene og Vixen står ikke øverst på listen av mine prioriteringer akkurat nå. Jeg får vel heller komme sterkere tilbake neste år eller noe sånt. Er det ikke det småbarnsmammaer sier (les: også skjer det aldri)? ..Så mens alle er på Vixen og koser seg er jeg hjemme og koser meg med tanteungen min, Severin og pannekaker til middag. Det er rart hvor mye livet endrer seg når man får barn. I hvertfall de første årene.

Mange spør også om dubaituren jeg ga til Ulrik i bursdagsgave.. Ja, vi skal fortsatt reise. Og nei, turen er ikke sponset.