VÅR ALLER STØRSTE DRØM ER OPPFYLT

Hei, alle sammen!

Hjertelig takk for tusenvis av koselige meldinger de siste dagene. Eg setter stor pris på hver og en gratulasjon. Julianne og eg er overlykkelige over vår nye tilværelse som mamma og pappa. Ja, tenk på det.. Mamma og pappa til Severin. Den nydelige lille gutten som sitter i vuggestolen sin og sover her ved siden av meg nå når eg skriver er eg pappa til og Julianne mamma til på ordentlig. Vår aller største drøm er oppfylt!

Den perfekte gutten ble født på kvelden 20. juni som var 4 dager før termin. Han veide hele 3950 gram og var 51 cm lang.

Innleggelse på sykehuset kom brått på, og det ble en veldig tøff fødsel for Julianne. Eg har alltid hatt stor respekt for kvinner, men etter å ha sett det Julianne gikk gjennom disse dagene har denne respekten vokst seg dobbelt så stor. Minst. Så til alle dere mødre dere ute.. I got your back. Dere er heeelt rå!

Selve fødselen og hele forløpet til at vi endte opp på sykehuset lar eg Julianne skrive om når hun er kommet seg og klar for å dele litt igjen. Julianne er fortsatt sliten og bruker derfor de kreftene hun har på Severin.

Eg bodde forresten på sykehuset sammen med Julianne hele tiden, noe man får mulighet til å gjøre på Asker og Bærum sykehus. De fantastiske folkene som jobbet der, all hjelp og støtte var gull verdt for denne første tiden hvor alt er nytt.

Nå er vi endelig kommet oss hjem, startet på vår nye og spennende (les: skumle) hverdag, og gleder oss veldig til alt det vi har i vente sammen med sønnen vår. Det er helt absurd å sitte her nå med en sønn på 6 dager og tenke på det at for bare 10 måneder siden så var eg veldig usikker og redd for om eg noen gang skulle få oppleve det å bli pappa. Tanken på det får tårene til å fylle øyekroken min. Vi e skikkelig heldige. Eg håper av hele mitt hjerte at alle som ønsker får oppleve dette.

Følg meg gjerne på Instagram –> @mrulriknygaard

Som mange har fått med seg er jeg blitt ganske aktiv på story..

VENTER I SPENNING

God mandag til deg som leser! Det skjedde som dere skjønner ikke noe i helgen, så her hjemme er spenningen mildt sagt høy. Jeg har vel egentlig ingen tegn til at fødsel nærmer seg bortsett fra datoen, men blodtrykket mitt er fortsatt høyt og kombinert med proteiner i urinen så frykter vi igjen svangerskapsforgiftning. Jeg var hos jordmor i stad og skal tilbake for ny kontroll allerede i morgen. Dersom verdiene mine er like høye blir jeg nok sendt videre for sjekk på sykehuset, om jeg forstod henne rett. Jeg vet ikke så mye mer enn det, men har selvfølgelig ikke klart å ligge unna Google denne gang, og etter et lite søk på internett sitter jeg igjen med et eneste stort spørsmål.. Hva om de setter meg i gang i morgen? Herregud, jeg er så spent!

Jeg skulle prøve å ta en selfie av meg med magen, men magen er såpass stor at bildet måtte bli i to deler.. Hehe! Formen ellers er forresten fin. Akkurat nå koser jeg meg med noe av det beste jeg vet, nemlig lefse med smør, sukker og kanel. Nam! Kanskje min siste utskeielse i dette svangerskapet? Tvi tvi ♥

MIN FØRSTE SOMMERJOBB

Annonse// Meningstorget

Har jeg noen lesere som ikke har skaffet seg sommerjobb ennå, men som kunne tenke seg noen ekstra kroner i sommer? Eller kanskje noen som allerede jobber, men som vil ha litt ekstra cash å rutte med? Jeg husker så godt min første ordentlige sommerjobb og gleden av å tjene mine egne penger. Den friheten lønningen ga meg og følelsen av tillit fra andre voksne enn bare mamma og pappa var så fantastisk!

Tilbake til poenget.. Jeg ville bare tipse deg som leser nok en gang om Meningstorget. Der kan du som sagt tjene penger på å ta spørreundersøkelser! Enkelt og gøy! Du tjener altså penger på å gi din mening mens du sitter hvor som helst i solen foreksempel og bare koser deg med noe godt å spise, slik som jeg har gjort på verandaen i helgen. Digg, eller hva?

 

3 enkle steg

1. Registrer deg HER

2. Del dine meninger i de betalte spørreundersøkelsene på internett. Her får du altså muligheten til å ha en innflytelse på produkter du bruker selv 🙂

3. Velg din betaling! Her kan du velge mellom penger via PayPal, eller gavekort fra diverse butikker. Et gavekort er jo for eksempel en perfekt gave til en du er glad i!

Min første ordentlige sommerjobb var forresten i en klesbutikk som het Stene R i Fredrikstad. Jeg var om mulig mer interessert i klær og mote da enn nå og tror den interessen aldri vil dø hos meg. Uansett alder, livssituasjon og størrelse. Hehe! Hadde jeg fått den muligheten som Meningstorget gir den gang da så hadde jeg garrantert benyttet meg av den i tillegg til sommerjobben min og ikke minst ved siden av skolen for å få råd til enda mer klær og sko enn hva jeg hadde.

Lykke til og kos dere med inntjeningen på Meningstorget i sommer, folkens! <3

ROMMET TIL SEVERIN & KONTORET

Reklame// Skapene er sponset av Garderobeeksperten

Hei, dere! Det tar tid å flytte inn i et nytt hus og kanskje har det tatt ekstra lang tid fordi jeg ikke kan bidra så mye med løfting og så videre på grunn av graviditeten. I tillegg har vi vært litt ueheldige med en vannlekasje som har forsinket oss i prosessen med Severin sitt rom blant annet. Heldigvis har vi fått hjelp til å få orden på både Severin sitt rom og på kontoret av Garderobeeksperten. Orden er veldig viktig for meg, og er det noe jeg alltid har ønsket meg så er det plassbygde skap til både klær og ting som dette. Ikke bare er det superpraktisk og ryddig, men det ser jo også utrolig stilig ut!

Jeg vil starte med å vise dere litt av Severin sitt rom for første gang. Her har han som dere ser fått en stor garderobe med god plass i både hyller, skuffer og til klær som skal henges. I tillegg har vi “bygd inn” sengen hans (den sengen han skal sove i når han blir større og sover på eget rom) med hyller rundt for å benytte rommet godt og for å skape et koselig miljø rund ham. Jeg er så fornøyd med løsningen som Garderobeeksperten tegnet og satt opp til oss at smiler fra øre til øre når jeg ser på den. Og hvor fin var ikke denne lyse gråfargen på innredningen? Jeg døøør ♥

På kontoret som vi har laget i “gangen” utenfor Severin sitt rom mangler vi skrivepulten som skal stå mellom innredningen. Men jeg har satt opp stolene og macene slik at dere får et inntrykk av hvordan det kommer til å bli. Jeg skal selvfølgelig vise dere flere bilder av kontoret når det er helt ferdig. Meningen er at Ulrik og jeg skal sitte over hverandre. Jeg med nesa mot Severin sitt rom, slik at jeg kan ha full oversikt over han mens han sover og jeg forhåpentligvis får bittelitt tid til å jobbe. Hehe!

Her har vi også som dere ser god plass i både hyller og skuffer til alt av kamerautstyr, papirer og selvfølgelig litt pyntegjenstander for å skape en hyggelig atmosfære. Jeg gleder meg sikkelig til å blogge fra mitt nye kontor og tror virkelig at det vil hjelpe meg å få mer struktur i hverdagen med en plass som dette i huset.

Ble det ikke fint?

Jeg vil anbefale Garderobeeksperten.no på det varmeste til dere som ønsker dere stilige og praktiske plassbygde skap i hjemmet. For det første tilbyr de gratis hjemmebesøk. For det andre er leveringstiden på bare 2-3 uker, og for det tredje har de rimelige monteringspriser 🙂

DE SISTE GRAVIDBILDENE OG DE SISTE DAGENE

I dag har jeg vært hos jordmoren min igjen. Det går fint med både Severin og meg, men blodtrykket mitt var litt høyt. Vi satt derfor opp ny kontroll allerede til mandag, dersom det ikke skjer noe før det. For ja, nå kan han faktisk komme når som helst. Det er helt sykt å tenke på! Jordmoren min sa at det ikke hadde overrasket henne om han kom i løpet av helgen, men også at jeg selvfølgelig ikke måtte få for store forventninger.. Herregud, dette er de mest spennende dagene jeg har opplevd! Termin er søndag om en uke..

I forrige uke var jeg forresten på en liten fotoshoot på Spire studo hos min faste fotograf, Marian Jade. Jeg tok jo fine gravidbilder med venninnen min, Anette Marie ute nylig som også er fotograf, men ville ha noen profesjonelle studiobilder foreviget av magen i tillegg. Selv om jeg gleder meg til å få kroppen min “tilbake”, siden den er såpass tung og full av vann så blir det litt trist at magen forsvinner også. Den er jo sååå fiiiin ♥

P.s. Bildene under er retusjerte av Irina Jomir som holder til på Spire studio sammen med Marian.

Foto: Marian Jade

Retusj: Irina Jomir

FOTOSHOOT MED BLOGGERNE

I går var Ulrik og jeg på fotoshoot med alle de herlige profilene i sesong 9 av Bloggerne på TV2. For en dag og for en gjeng! Jeg koste meg skikkelig til tross for mine ekstra kilo og en en helt grei form. Det å stå forran kameraet er ikke favorittaktiviteten om dagen. Først og fremst fordi beina mine verker og alt er tungt, men også fordi jeg ikke føler meg som meg selv i denne kroppen lenger. Det må nesten være lov å si nå på tampen av svangerskapet, eller? Det ble likevel noen hyggelige og effektive timer med god stemning og masse latter.

Da vi filmet til sesong 8 synes jeg at tiden gikk så sakte. Mye mulig på grunn av prøverørprosessen og all ventingen rundt den. Mens filmingen til sesong 9 har flydd avgårde. Jeg kan nesten ikke skjønne at vi snart er ferdig filmet til enda en sesong, men når jeg tenker på alt innholdet vi byr på så henger det på grep. For Ulriks og min del gjenstår bare ett par filminger til før vi setter punktum for denne gang..

Sesong 9 kommer på skjermen til høsten. Gled dere! Det gjør i hvertfall jeg ♥

Jepp, Ulrik har øynene igjen på bildet over og han har ikke godkjent at jeg bruker det på bloggen. Men jeg hadde ikke mange bilder å velge fra og jeg er høygravid så jeg bestemmer.. Hehe!

Bildet under er forresten lånt (les: tatt) fra stina.blogg.no. Igjen, jeg er høygravid så jeg har lov til alt. Hehe! Neida, men søtste Stina sier alltid ja <3

Vi snakkes!

NOE JEG ALLTID HAR ØNSKET MEG

Annonse// Treninsutstyret er sponset av Gymtool.no

Endelig har jeg fått mitt helt eget treningsrom! Eller, jeg deler det med Ulrik da, men jeg slipper å dele det med hundre andre fremmede mennesker. Et treningsrom hjemme er virkelig noe jeg alltid har ønsket meg, men aldri har hatt mulighet til å ha. Da Ulrik og jeg var på husjakt var plass til treningsrom et kriterie for meg. Nå er det snart ett år siden jeg sa opp abonnementet mitt på Sats og har ikke savnet det et sekund, siden jeg er over middels lei av treninsstudioer med masse folk og styr. Det jeg derimot har savnet er å trene. Derfor gleder jeg meg stort til å ta alt dette i bruk:

Utstyret vi har bestilt til vårt private treningsrom er disse gulvmattene, en treningsmatte, denne benken, dette manualsettet, kettlebells, slynge, nedtrekksapparat med roing og en tredemølle som snart kommer på lager..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her ser dere hvordan rommet ser ut i dag. Vi mangler fortsatt tredemøllen, nedtrekkapparatet med roing og et stort speil på veggen. I tillegg skal Ulrik montere opp noen høytalere og diverse. Men ellers har vi alt og da mener jeg ALT vi trenger på dette rommet som faktisk kun er 12 kvm.

Nå er det bare Ulrik som har benyttet treningsrommet hittil fordi jeg ikke er i helt treningsmodus om dagen. Men jeg kommer sterkere tilbake i august og ser frem til å starte dagene uten sminke med en skikkelig svetteøkt her nede. Ååååh, luksus ♥

Med rabattkoden “pilotfrue” får du 5% rabatt på de allerede beste prisene i markedet av treningsutstyr på www.gymtool.no

P.s. Gymtool har prismatch på alt av varer om noen skulle finne samme vare til lavere pris noe sted 🙂

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Hva gjør du for å komme deg gjennom de varme dagene som gravid?

– Jeg har lyst til å starte med fordelen ved at det er så varmt ute og det er at det er enklere å kle seg behagelig som gravid i lette sommerkjoler og bare bein enn når det er kaldt og man må dekke seg bedre til. Men ja, det har vært dager hvor jeg nesten ikke har visst hvor jeg skal gjøre av meg på grunn av denne varmen og da har nærheten til sjøen, is og ikke minst båten vært min redning.

Holder dere på å endre innkjørselen på grunn av at fremmede folk banket på hos dere eller er det bare på grunn av utseendet?

– Først og fremst på grunn av sikkerhet og privatliv, men selvfølgelig også fordi det ser pent ut.

Har du planer om å skrive flere bøker i fremtiden?

– Nei, det har jeg ikke. Men hvem vet?

Hva gjør du om dagene nå som du har trappet ned på jobbingen? Har du fått noen nye hobbyer foreksempel?

– Jeg har bare roet ned tempoet og det gir jo egentlig ikke bedre tid, kun mindre effektive dager som hører permisjonslivet til. Så nei, ingen nye hobbyer. Jeg har nok med det som står igjen etter flyttingen og bloggen.

Synes du det er stressende at du ikke har vanlig arbeidstid som alle andre?

– Overhodet ikke. Jeg trives best med en fleksibel hverdag som gir meg muligheten til å være spontan, jobbe når jeg vil og hvor mye/lite jeg vil.

Er det de såkalte “guttefargene” dere ønsker at Severin skal bruke og ha på rommet? Eller kunne han gåttt i lys rosa shorts, gul t-skjorte og så videre?

– Jeg synes naturligvis det er superstas med alt som er lyseblått og grønt for tiden, men det betyr ikke at Severin ikke skal få leker og klær i andre farger. Ulrik har flere skjorter og klær i både rosa og gult, og det kommer Severin til å få også. Men det blir ikke barbier og dukker på rommet hans liksom. Der går grensen min.. For ja, jeg mener at det er og bør være noen forskjeller på gutter og jenter. Ellers skal han få det han vil og leke med hva han vil.

Hvor langt var du på vei da du begynte å kjenne liv?

– Jeg kjente liv etter ca. 5 måneder. Her kan du lese mer om det.

Har du noe tips til babyutstyr som du anbefaler å kjøpe?

– Det blir litt vanskelig å tipse om babyutstyr før jeg har testet det i virkeligheten. Jeg føler meg på en måte ikke “kvalifisert” nok ennå, men jeg tror at jeg kommer til å få god bruk for bæreselen på tur i sommer og vippestolen her hjemme.

Skal du ha med deg noen andre enn Ulrik når du skal føde?

– Ja.

Er det ikke veldig tungvint å gi Ulrik lønn for å jobbe for deg i forhold til skatt og avgifter?

– Det er vel akkurat like “tungvint” for meg som for arbeidsgivere flest? Skatter og avgifter kommer ingen unna her i landet og det er jo egentlig bare en god ting for samfunnet vårt, selv om jeg kan være enig i at det noen ganger føles som om det blir litt for mye av det gode.

Foto: Anette Marie

Skal dere opprette en sparekonto til Severin?

– Planen var å opprette en sparekonto i Severin sitt navn. Men etter en viktig opplysning fra en over middels økonomisk venninne har vi bestemt oss for å sette kontoen i Ulriks eller mitt navn inntil videre, siden vi ikke vil frata han muligheten til stipend fra lånekassen når han blir eldre. Grensen er visstnok på rundt 200 000 kroner i formue, og det får man jo fort spart opp ved å sette inn noen tusen kroner i måneden i årene fremover..

Kommer dere til å lage en housetour?

– Ja, det skal vi. Men vi vil vente til alt er helt klart her hjemme. Vi har fortsatt ikke spisestoler foreksempel, kontoret er ikke ferdig, det er masse rot i garasjen og det jobbes med fasaden og gårdsplassen, så jeg vet ikke når videoen kommer ennå.

Har du planer om å skaffe deg PT?

– Jeg kommer først og fremst til å starte treningen på egenhånd her hjemme. Kunnskapen om kosthold og trening har jeg jo med bakgrunn som PT selv, men desto godt vet jeg også hvor mye det hjelper å ha en person som utfordrer og pusher deg det lille ekstra. Så, ja.. Kanskje etterhvert.

Kan vi se mer av treningsrommet deres?

– Jeg planlegger å legge ut bilder av treningsrommet i morgen. Føler slike innlegg hører mer hjemme på en mandag enn på en søndag. Enig?

Kjøpte du og Ulrik rekkehuset dere hadde på Vinderen sammen?

– Ja, det var vår første felles bolig.

Hvor mye kostet Ulrik sin utdannelse?

– Ulrik tok utdannelsen sin i USA og den kostet ca. en million kroner.

Har dere vurdert au-pair?

– Nei, det føles bare feil og rart etter den veien vi har gått for å oppnå babydrømmen. Vi vil heller benytte oss av familie og gode venner til barnepass en gang i blant.

Hva var hovedkriteriene da dere var på jakt etter nytt hus? La dere vekt på avstand til skoler?

– Hovedkriteriene var mer enn 3 soverom fordi vi vil ha god plass til gjester, mulighet for treningsrom, stort kjøkken, dobbel garasje og nærhet til barnehage, skole og sjø i et barnevennlig område.

Hvor handler du mest klær, både som gravid og før du ble gravid?

– Jeg handler aller mest klær på nett. Nelly, Boozt og NA-KD er nettbutikker jeg bestiller mye fra 🙂

Ville du ha føyet deg dersom Ulrik mente det var ekkelt/uhygenisk å ha hundene i sengen?

– Nå er det Ulrik som insisterer på at hundene skal bli behandlet mest mulig som mennesker her i huset, ikke jeg. Hehe!

Foto: Anette Marie

Har noen tips til en nybegynner om hvordan man kan komme ordentlig i gang med blogging?

– Jeg vet det er kleint i starten, men del blogginnleggene dine på Facebook og i andre sosiale medier, og spør leserne dine (les: som i starten bare er vennene dine) om hva de vil lese mer om. Pass på å oppdatere bloggen hver dag og vær så personlig som du klarer/tillater deg å være. Upersonlige blogger lever sjeldent lenge.

Hvilke øvelser fikk du av jordmoren din?

– Hun ba meg stå i planke på en måte, men med knærne i bakken 10 minutter hver dag. I tillegg ba hun meg om å sove/ligge mest mulig på siden, noe jeg egentlig alltid gjør, og lene meg mer fremover når jeg sitter. Altså ikke sitte i en sånn typisk bakoverlent “gravidstilling” hele tiden.

Hva er det beste å komme hjem til etter en lang reise?

Sengen min og selvfølgelig hundene!

Hva får deg til å le?

– Hm.. Det er mye og mange som får meg til å le. Men det første jeg kommer på nå er ting som er komisk håpløst, som når jeg foreksempel prøver å bidra i Ulrik sine handy prosjekter her hjemme og det går rett vest. Eller når noen “slår seg” og det selvfølgelig IKKE er farlig. Hehe!

Har du et (eller flere?) plagg i garderoben din som du er spesielt glad i? Et sånt “denne kan jeg aldri kvitte meg med”-plagg

– Ja, denne kjolen fra Zara kommer jeg ALDRI til å kvitte meg med. Akkurat nå passer jeg den ikke, men den blir definitivt med på en eller annen ferie før neste sommer.

Hvordan tror du vennene deres vil beskrive deg og Ulrik som par?

– Jeg tror de vil beskrive oss som sosiale og forhåpentligvis morsomme 🙂 🙂

Hva er de viktigste egenskapene du setter pris på i en venninne?

– At hun er ærlig, tilstede når jeg trenger henne og morsom slik som @pialoken <3  

Hva vil du helst legge på grillen en varm sommerdag?

– Grillspyd med indrefillet, grønnsaker og denne grillsausen. Mmm!

Hva er det aller koseligste med å gå gravid?

– Det må være å se at magen vokser og det å kjenne liv. Det er selvfølgelig også veldig koselig med alle forberedelsene som innkjøp og klargjøringen av rommet hans, huset vårt, bilen og båten med alt av babyutstyr.

Hvordan tar du ut permisjon etter fødsel?

– Den blir tatt ut gradert, slik at jeg kan fortsette bloggingen når jeg orker og har lyst. All annen jobb som sideprosjekter, salg av annonser, møter med samarbeidspartnere og lignende vil bli nedprioritert i de ukene jeg har permisjon.

Foto: Anette Marie

Tuuuusen takk for alle spørsmål! Vil du at jeg skal kjøre en ny runde med spørsmål og svar allerede neste uke? Da må du stille meg spørsmål på Snapchat –> pilotfrue eller på innboks her!

SISTE NYTT

I dag har jeg vært hos jordmoren min igjen. Blodtrykket mitt var heldigvis fint. Det er spor av proteiner i urinen min, men såpass lite at det ikke er noe å frykte. Ellers har Severin snudd seg mer “riktig” med pannen innover og festet seg, noe som indikerer at fødselen virkelig nærmer seg. Hurra og tommel opp for det! De øvelsene jeg fikk av jordmor for en uke siden har tydeligvis hjulpet.

Jeg fikk også teste akkupunktur for første gang. I utgangspunktet har jeg aldri vært spesielt for akkupunktur fordi jeg er kritisk til alt som er “alternativt”, men når jeg først fikk tilbudet og likevel lå der på benken og slappet av så takket jeg ja. Det skal visstnok være bra for modning og for smertelindring nå mot slutten av svangerskapet. Vi satt op ny time neste uke for vanlig kontroll og for akkupunktur hvis jeg vil, men det er jo ikke sikkert at den timen blir noe av.. Hehe! Jordmoren min sa at hun trodde vi ville ses igjen til onsdag, men var ikke like overbevisende som hun har vært tidligere da hun har snakket flere uker frem i tid og over termin.

Jeg har bestemt meg for ikke å skrive fødebrev og for å fortsette planen min om ikke å ha noe plan, men å ta alt som det kommer. Jordmoren min mente det var fornuftig av meg, spesielt siden det gir meg en slags ro i hele kroppen å ha denne holdningen. Jeg blir rett og slett stresset av å plalegge noe jeg vet jeg ikke kommer til å ha kontroll over uansett.

Jeg tror at fødselen nærmer seg veldig og det virket det som om jordmoren min trodde også. Herreguuuud, dette er så spennende! 

Forresten.. Var ikke dette bilspeilet helt utrolig nydelig? Tenkte det passet bra med en mageselfie fra speilet til Severin i dag ♥

BRIDE TO BE?

Reklame for egen kolleksjon

Jeg brukte selvfølgelig tape extensions fra Luxushair da jeg giftet meg i februar for to år siden ♥

Du finner hele kolleksjonen min her! Lurer du på fargevalg? Send en mail til [email protected] med et bilde av deg selv i godt lys og vi hjelper deg 🙂