DENIM ON DENIM

Hei, dere! I går kveld kom vi frem til Måløy. På besøk hos svigers. Vi får kalle det “vinterferie del 2”. Kjempekoselig! Jeg har faktisk aldri vært her på Vestlandet før, kun kjørt forbi båt og det er jo rett og slett flaut. Det skal bli fint å få oppleve litt mer. Jeg hører de skryter av både vakker natur og god sjømat. Det gledes! 

Jeg har blitt så glad i jeans on jeans. Tipper jeg blir mye å se i olastoff denne våren. Det er jo så fresht! Jeg ønsker meg en jumpsuit i lyst olastoff. Helst med lange bein.. Noen som vet hvor jeg kan få tak i det? Har sett litt rundt, men finner bare ulike playsuit-varianter. Inntill videre kombinerer jeg forskjellige skjorter og bukser. Ulrik synes jeg ser ut som en indianer..Jeg vet ikke om det er bra eller dårlig, men jeg liker stilen uansett <3 

Nå skal vi en tur ned til sentrum. Ønsker dere alle en herlig lørdag videre! 


NÅR HUSET STÅR PÅ HALV TOLV

Etter fem dager på jobb var det tydeligvis på tide at eg kom hjem til frøkna igjen. Her stod det masse på halv tolv. Ryddig og rent, men eg tuller ikke når eg sier at det ikke var en lyspære som ikke hadde gått, Get-boksen var frakoblet og internett lå nede. Kan man blogge uten internett var min første tanke.

Ulrik: “Hvorfor har du ikke skiftet pærer?”

Julianne: “Jeg hadde tenkt til å kjøpe pærer, men det var litt for mange valg i butikken, så jeg ga opp”.

Ulrik: “Hva har skjedd med TV-en?”

Julianne: “Jeg vet ikke helt. Har ikke sett på TV siden du dro. Jeg ser jo aldri på TV”.

Ulrik: “Og hvordan har DU klart deg uten internett?”

Julianne: “Jeg deler bare internett fra telefonen jeg. Funker bra!”

Er det mulig? 🙂

Det å spørre om hjelp sitter ganske langt inne hos denne jenta noen ganger. Derimot elsker hun at eg fikser ting sålenge hun slipper å lære. Julianne er absolutt ikkje en praktisk person når det gjelder å fikse slike generelle ting, men hun er flink til mye annet..:)

Om eg hadde blitt sammen med Julianne dersom hun allerede var blogger når vi møttest første gang? Mest sannsynlig ikkje. Hvorfor? Eg har ikkje noe imot det nå, men det var på en måte ikke noe i den verden som fristet meg før. Nå som eg er “tvunget” inn i denne verden tenker eg litt annereldes. Fascinerende yrke er det ihvertfall, hvor ingen dag er lik. 

Eg hadde egentlig tenkt å skrive litt om et av de mange tingene som fascinerer meg med Julianne`s blogg. Nett trollene. Det er helt utrolig hvordan enkelte som kommenterer på bloggen klarer å skrive ting her i kommentarfeltet som hverken står i innlegget, eller såvidt eg har fått med meg aldri vært nevnt. Eg dømmer ingen, men eg synes det er litt trist at noen har så lite glede i sitt eget liv at de gjør alt de kan for å prøve å dra andre ned i deres misnøye. Har sett noen TV-programmer som sendes i andre land, hvor folk oppsøker disse nett trollene og konfronterer dem med hva de har skrevet. Dette er et frieri til en eller annen norsk kanal om å kjøre samme greie. Topp underholdning i beste sendetid. 

Dersom dere tror at Julianne ikkje blir påvirket av det folk skriver og kommenterer, så tror dere feil. Det er klart at hun velger å overse mye, men det er tydelig for meg å se hva som preger henne når eg kommer hjem fra jobb. Som oftest er det lesere som kun kommenterer for å spre kvalme, uansett hva hun blogger om.  

Tilbake til poenget.. Mange har f.eks kommentert det med at Julianne flasher at mannen hennes (meg) er pilot. Julianne har aldri vært noe opptatt ovenfor hverken meg eller noen andre angående dette. Eg har heller aldri flashet med yrke mitt. At eg er stolt av det, det er noe annet. Det er eg. VELDIG. Det å være Pilot er for meg ikke en jobb som eg falt inn i, men noe eg drømte om og bestemte meg for å bli. Om man kan si: “ELSKER DEG” til en jobb. Så gjør eg det. <3

Pilot vs Busssjåfør

Mange jobber tar man eller gjør fordi man må. Tjene til livets opphold som det heter. Pilot som veldig mange andre yrker er en jobb med en ganske så intens utdanning, og det er absolutt ikke for alle. Det var min store drøm og eg gjennomførte. Eg har lest gjentatte ganger at folk sier vi piloter kun er bussjåfører i luften. Vi frakter folk trygt og godt fra A til B, så noen likheter er det jo. Men livet på bakken hadde nok ikke vært noe for meg.

Nylig skrev en leser: “Pilot er ikke et høystatus yrke i 2015.” Folk så helt sikkert på piloter med andre øyne tidligere, men for meg vil det alltid være en høystatus. Det er ikke på grunn av andres syn på min jobb, men på grunn av mitt eget syn. Eg stortrives i jobben min og er stolt av yrket mitt. Det må det være lov å si? Eg skulle ønskt alle kunne si det samme om sine jobber og i sine yrker, istedet for å snakke ned om andre. Eg er langt fra perfekt som menneske, men snakker aldri ned om andres jobber, livssituasjon eller ting eg ikke har noe med. Heldigvis føler eg at vi har det samme synet i min vennekrets selvom noen har det bedre enn andre, men man gleder seg på andres vegne. Dagens visdomsord.

Navnet “pilotfrue” oppstod på en biltur Julianne og eg hadde hvor hun bråbestemte seg for å starte en blogg. Fotballfrue får ta litt av skylden for det, siden hun satte “frue” betegnelsen og blogg på kartet her til lands. All ære til henne for det. I dag er det jo i hvertfall to andre “fruer” som lever av denne bloggingen, og det er jo på bakgrunn av hennes oppfinnelse.

Eg er ingen superskribent. Det kan sikkert alle mine tidligere lærere bekrefte, men satser på at det er leselig.

KANSKJE VI SEES I LUFTEN. 🙂

Ulrik

JENTER DIGGER Å KRITISERE HVERANDRE

Har dere hørt om #speakbeautiful ? Jeg leste akkurat om dette fantastiske initiativet på Side 2 nå og måte bare slenge meg på. Selv får jeg stygge kommentarer på hvordan jeg ser ut hver eneste dag. De fleste av kommentarene er fra andre jenter. Jeg får ofte høre at jeg er tykk. Det blir en vanesak, men det er likevel leit at vi kvinner er så opptatte av å kritisere hverandres utseende. På tide å snu denne dårlige trenden. Flere som er med meg?

Poenget med #speakbeautiful er å dele det du liker best ved ditt eget utseende på sosiale medier. Jeg som alle andre normale jenter har mine komplekser. Det er egentlig bare tullete, men sånn er vi blitt i det “presset” som vi lever i. Nok om det negative, tilbake til det positive. Jeg liker leppene mine. De er store nok og helt naturlige. Det føles rart å si det høyt, men noen må jo starte.. 

Nå oppfordrer jeg DEG til å si noe pent om ditt eget utseende. Du som blogger, her i kommentarfeltet, på Facebook, Tvitter eller Instagram. Tar dere utfordringen?

YOU ARE BEAUTIFUL!

JEG HAR GRENSER

Det er flere som spør om dette med bildebruk og mine grenser for hva jeg legger ut i sosiale medier. Til dere som ikke trodde det så har jeg grenser. Ulrik godkjenner alt jeg legger ut, spesielt her på bloggen. Både tekst og bilder. Vi har ikke morgenmøte hver dag, men vi kommuniserer daglig om det jeg velger å dele med dere. Når det er sagt så kjenner jeg han heldigvis såpass godt at jeg stort sett vet hva som er greit og hva som ikke er greit. Skulle jeg være i tvil så spør jeg heller en gang for mye enn en for lite. 

Det er ikke alt vi er enige om. Sånn er det i alle normale parforhold, og det tror jeg bare er sunt. Jeg lærer og han lærer å se ting fra andre sider. Det er kommunikasjonen mellom oss to som er nøkkelen for at dette går bra. Den modnes for hver dag samtidig som jeg modnes som blogger.    

Det er viktig for meg at Ulrik føler seg komfortabel med min jobb. Jeg skal inrømme at vi begge har vært utenfor den komfortsonen, men i de tilfellene har det handlet om utfallet av sak og bilder, ikke hva som faktisk ble yttret. Jeg står for alt jeg legger ut og tar i mot den kritikken dere gir meg. Ofte er tilbakemeldingene urelevante, andre ganger gir dere meg gode innspill som får meg til å se nye sider av saken. Sammen skaper vi diskusjoner 🙂  

JEG LIKER DET ENKELT

Når Ulrik er borte bruker jeg lite tid på mat og matlaging. På kjøkkenet går jeg som regel for noe raskt, sunt og enkelt. Min store favoritt er pizza! Sunn pizza av speltlomper. Jeg lager det like gjerne til lunsj som til middag. Dessuten er det supergodt! I dag brukte jeg noe så enkelt som skinke, ost og paprika, ala grandiosa. Det smakte godt, men det smaker enda bedre med parmaskinke, pinjekjerner og ruccola. 10 minutter i ovnen, og vips så er det klart! Fantastisk i en hektisk hverdag 😀    

Det er kjedelig, lite inspirerende og tar mye tid å forberede måltider kun til seg selv. Flere som kjenner seg igjen? Jeg liker derfor å lage enkel mat når jeg er alene og fokuserer gjerne mer på at den maten jeg faktisk spiser er sunn. Når det er sagt så gleder jeg meg alltid like mye til Ulrik kommer hjem igjen og vi kan kose oss sammen med både handlingen, matlagingen og selve middagen. Kvalitetstid med mannen. Det er noe annet. Da blir fokuset mindre på det sunne og mer på det sosiale, men det er helt greit.EN GOD START

Annonse

Hei, dere! Jeg har lyst å skrive litt om hvor viktig det er med en god start på uken. For meg er det faktisk helt avgjørende for hvordan resten av uken blir. Det begynner allerede søndag, hvor jeg prøver å komme meg tidlig i seng for å få mest mulig søvn før den nye uken. Mandagen styrer hele skuta. Går den bra, så går alt bra. Jo mer jeg får gjort på mandag, jo mer blir gjort tirsdag osv. Det handler om å komme i gang fortest mulig, med plikter, trening og andre ting som skal gjøres. 

Utsettelser er det verste jeg vet. Jeg gjør det og du gjør det, men det gir oss ingen god følelse. Dersom jeg starter uken med å utsette foreksempel treningen til tirsdag, så skal du ikke se bort i fra at det fører til usunn mat og enda mer motstand resten av uken. Vi kaller det “blåmandag” da vi synes det er hardt å komme i gang etter helgen. Jeg kaller det “blåtirsdag” eller “blåonsdag” dersom jeg ikke får en skikkelig start på mandagen. 

Det beste jeg vet er å tjuvstarte uken. Helst på søndager om jeg har mulighet og lysten er der. Tjuvstarten gjør mandagen etter til en lek. Det føles så bra! Jeg anbefaler å prøve. Kanskje det ikke er noe for deg, men for meg ga det mersmak. Det trenger ikke å dreie seg om å stå opp tidlig eller å trene, men det må ha noe å si for den kommende uken. Søndagen som var betalte jeg regninger og satt i gang med andre kjedelige gjøremål som hang over meg før denne uken. Når jeg stod opp i går føltes det så godt å allerede være i gang.   

Jeg har alltid vært positiv til å ta tidlig helg. Det er jo noe man gjør seg fortjent til. Men det å starte sent på uken derimot er bare latskap og det gir deg en dårlig følelse. 

Det freshe treningstøyet er fra 3T_Shop <3

FLØRTING HØRER IKKE HJEMME PÅ TRENING

Kjære alle treningsstudio medlemmer. Vær så snill og hør etter. Det er en ting som rett og slett ikke hører hjemme på treningsstudioet, og det er flørting. Du som sjekker opp andre på trening er en tidstyv. Skjerp deg!  

Jeg vet at jeg ikke bare snakker for meg selv når jeg sier at flørting ikke hører hjemme på treningsstudioet. Det oppfattes både pinlig og irriterende. De aller fleste er på trening nettopp for å trene. Er det så vanskelig å forstå? Normale mennesker betaler ikke hundrevis av kroner hver måned for å henge rundt og sanke telefonnummer. Normale mennesker foretrekker å være i fred, spesielt på trening.

Jeg har blitt sjekket opp på trenng både som singel og nå som jeg er i et forhold. Jeg klandrer ingen for at de er uvitende, men jeg klandrer deg som benytter treningssenteret som et sjekkested. Du kan aldri vite om den jenta eller den mannen du prøver å få oppmerksomhet fra er opptatt eller ikke når du møter ham/henne på trening. Derfor har vi andre steder for denne type sosialisering, som utesteder, barer, restauranter, nettsider og lignende. Det handler om rett sted til rett tid. Bruk hodet!    

Mitt tips til deg som er singel: Vis respekt for andres tid og intimsone. Det er det som gjør deg sjarmerende. 

FRA “HVERDAGSHALE” TIL GLAMORØS FRISYRE

Er du en av de som ofte tyr til hestehale i hverdagen? Jeg er det. Enkelt og behagelig. Hestehalen i seg selv kan være både sporty og vakker, men den typiske “hverdagshalen” til folk flest er bare kjedelig.

Jeg har lyst til å vise dere hvordan du enkelt kan gjøre om “hverdagshalen” til en mer glamorøs variant. Dette tar deg maks 4 minutter og er noe alle får til.     

Du trenger: 1 stk gummistrikk, 3 stk lusespenner og hårspray

Nivå: Lett

Tid: Maks 4 minutter

Sett sammen gummistrikken og to lusespenner slik som vist på bildet under. Lag til en hestehale med hendene og stikk den ene lusespennen ned øverst i halen. Tvinn strikken rundt håret ved hjelp av den andre lusespennen. Når strikken er stram nok fester du lusespennen på samme måte som du gjorde til å begynne med.

Ta ut en passe mengde hår av halen og tvinn håret rundt gummistrikken. Jeg liker å bruke mye hår for å få en mer “tifeldig” knute, men her er det ingen fasit. Til slutt fester du håret med den siste lusespennen. Gjerne under halen. Bruk godt med hårspray for at frisyren skal holde gjennom hele dagen. 

Har du mer tid til overs? Eller ønsker du en enda mer spennende frisyre? Flett det løse håret! I går gikk jeg for en fiskeflette, men det kan være vel så fint med en vanlig flette eller en annen type flette. Her er det kun kreativiteten som stanser. 

Nå håper jeg på flere kledelige og mindre kjedelige hestehaler fremover 😀

MINE 3 FAVORITTVESKER

Hei god morgen! Jeg tjuvstarter uken med en tidlig start på søndagen. Stod opp 07.00.. Ikke verst! Masse å gjøre i dag, men først skal jeg ta dere med for andre gang inn i min garderobe. Denne gang er det favorittveskene som skal få litt oppmerksomhet. Jeg har fått mange spørsmål om jeg ikke kan lage et veskeinnlegg, så her kommer det. Mine tre favorittvesker <3

CHANEL: Min største favoritt! Jeg bruker den både til hverdag og fest. Den pynter opp ethvert kjedelig antrekk og gir meg alltid den samme gode følelsen. Jeg vil aldri kvitte meg med denne. Min aller første Chanel. Forhåpentligvis får jeg en liten datter en dag som kan arve den etter meg.  

LOUIS VUITTON: Denne clutchen blir jeg aldri lei. Det er nok fordi jeg kun bruker den i finere anledninger. Den er helt perfekt til fest i størrelse, både utseendemessig og praktisk i forhold til plass. Jeg får meg meg alle de små nødvendighetene, som nøkler, kort, lipgloss, børste og mobil. Dessuten passer fargen til så og si alt.   

PRADA: Den perfekte hverdagsvesken. Dette er nok den vesken jeg bruker mest av alle. På jobb, i møter og gjerne som håndbagasje på kortere reiser. Jeg er så glad i denne lyseblå fargen. Baby blue <3 Passer aller best om våren og sommeren, men jeg har brukt den masse i vinter også. Klarer ikke å la være. Dere skal ikke se bort i fra at det blir en til i en annen farge..

Nå må jeg løpe..Vi snakkes!

DET BESTE TIPSET TIL SKRIVESPERRE

Hei, dere! Nå er jeg på vei hjem fra Geilo..Vi har hatt noen helt fantastiske dager på fjellet, men som alltid blir det godt å komme hjem igjen.. 

Tidligere denne uken hadde jeg en konkurranse her på bloggen hvor jeg skrev om skrivesperre. Det beste forslaget kom fra Ingrid: 

Jeg husker faktisk selv at min ungdomsskolelærer gav meg dette tipset. Det skal skal jeg begynne å bruke igjen. Starter nå: Ulrik, kebab, pommes frites, lovehearts, Pepsi Max, Jafs, knust Iphone, fjell, snø..

Takk for varierte og kreative forslag <3