GOD PÅSKE

Hei, dere! Titter bare innom for å ønske dere en GOD PÅSKE <3

Selv har jeg ikke tatt påskeferie riktig enda, men har inntatt påskemodusen og daffer derfor rundt i koseklær og ansiktsmaske her hjemme. Herlig! Senere denne uken skal vi på fjellet. Gleder meg veldig til det, men først skal jeg gjøre meg fortjent til det med litt mer jobb.

Holder på med et morsomt innlegg jeg forhåpentligvis får ut litt senere i dag. Ellers er det bare å komme med ønsker til temaer fremover. For jeg vil gjerne høre hva DU vil at jeg skal skrive mer om?

Vi blogges!

FRIVILLIG LESESTOFF

Fikk en melding på Facebook om at jeg burde google meg selv, altså “pilotfrue”. Det er lenge siden jeg har brydd meg om slikt, men nå ble jeg faktisk litt overrasket. Det finnes jo flere forum som omhandler meg!

Jeg er blitt vant til negative kommentarer her på bloggen, men ikke at dere diskuterer meg og det jeg skriver på andre plattformer, som blant annet “Pilotfrue..Tuller hun?” på Kvinneguiden og “Bloggen pilotfrue” under Klikk.no. 

Hva er det som får folk til å bli så irriterte over meg og min blogg? Ja, jeg deler personlige tanker og har sterke meninger. Har ikke jeg like rett til det som alle andre? Ofte skriver jeg om temaer som engasjerer. Jeg godkjenner de aller fleste kommentarer og prøver å svare dere på det meste. Dersom kommentarene blir mange og ligner på hverandre, så hender det at jeg svarer dere felles i et nytt blogginnlegg. Jeg tåler at dere er uenige med meg, men dere tåler ikke at jeg uttaler meg om ting dere ikke er enige i.. Hva er logikken her?

Selv om jeg sikkert blir sett på som en typisk “rosablogger”, synes jeg det likevel er kjedelig å bare skrive om sminke og hår. Derfor overlater jeg det til de som trives best med det. Jeg liker nemlig å lese om skjønnhet, så tommel opp for de flinke mote- og skjønnhetsbloggerne våre 🙂

Jeg er veldig takknemelig for alle dere som velger å klikke dere inn her hver dag, men jeg forventer det ikke. Jeg ser på leserne mine som en stor bonus, og blir like glad for hver og en av dere. Dette er fremdeles nytt for meg. Jeg har ikke holdt på mer enn et år, så tusen takk til alle dere som lar meg drive med dette. 

Fremover ønsker jeg å spre mer positivitet og glede. I utgangspunktet er jeg kjent for å være en snill, positiv og optimistisk jente. Det ønsker jeg å vise dere mer av. Jeg kommer likevel til å fortsette som før, med hodet hevet. Kritikken gjør meg bare sterkere. Til dere som river dere i håret av frustrasjon: Husk at dette bare en er blogg som du frivillig klikker deg inn på. HJELP, JEG BLIR 25!

I morges spurte Ulrik meg om hvordan jeg har lyst til å feire 25-årsdagen min. Jeg må innrømme at jeg skvatt. Det at jeg snart har bursdag har jeg fått med meg, men at jeg fyller 25 år må fordøyes litt til. Halvveis til 50.. Sykt!

Jeg liker å få oppmerksomhet på bursdagen min, men pleier likevel ikke å gjøre så mye ut av selve dagen. Det hender det blir en liten feiring med de nærmeste jentene, og det er som regel det. I år bør jeg vel kanskje stelle i stand noe mer? Vi planlegger å reise vekk den uken, så feiringen her hjemme må jeg tenke litt på.

25 år er kanskje ingen alder. Det er tiden som stresser meg. Den går så fort. Årene fra jeg fylte 20 til nå har bare flydd avgårde, og jeg hører jo dere sier at tiden går fortere jo eldre man blir. Hjelpes! Hvordan skal jeg rekke alt på “to do-listen” før jeg fyller 30? Barn og sånn.. 

Jeg har hørt at vi er på vårt aller “sprekeste” frem til vi fyller 25 år, og at det deretter bare går nedover i forhold til både helse og kropp. Jeg skjønner at dette har med livsstil å gjøre. Men aldringsprosessen starter allerede midt i 20-årene. Enten du vil det eller ei. Selv har jeg planer om å bremse denne prosessen ved å fortsette med regelmessig trening, sunt kosthold, hudpleie, positivitet og ikke minst reising. Jeg tror en kombinasjon av dette vil holde meg ung i lang tid.

Andre ting å tenke på:

–  Etter fylte 25 skal du ta celleprøve regelmessig for å sjekke om du har celleforandringer i livmorhalsen. 

Fra 25-års alderen begynner hjernen å svikte

I forrige uke tok jeg blant annet disse to bildene. Selv om jeg deler de med dere er de først og fremst ment som et minne for meg selv. Et minne å se tilbake på den dagen jeg blir slapp og rynkete 🙂

Photos: Marian Jade

Hair and makeup: Laura Vogelsang

 

SUNT OG GODT

God morgen! Denne jenta er tidlig oppe. Etter å ha “susa” bort nesten hele dagen i går, blir det godt å få brukt tiden mer fornuftig i dag. Jeg startet dagen med å lage min favorittfrokost, som er bananpannekake. Så godt og så enkelt! Den går fort å lage og holder meg mett lenge, i tillegg slukker den sukkersuget mitt. Jeg tror det har noe med kardemommen å gjøre. Alt med kardemomme er jo så godt <3

Du trenger:

En banan

Et egg

2 ss Mandelmel

Kardemomme

Tilbehør:

Bær

Kesam (vanlilje eller lime)

Stevia

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Bruk gjerne stavmikser for at røren skal bli jevn og fin. Når det gjelder kardemommen, så må dere bare prøve dere frem. Jeg liker smaken så godt og tar derfor en god dæsj. Stek pannekaken på lav varme i ca 3 minutter på hver side. Voila! Pynt pannekaken med det tilbehøret du foretrekker. Jeg har valgt bringebær, blåbær, stevia sugar og kesam med lime denne gang. Personlig synes jeg det smaker enda bedre med vaniljekesam, men måtte bare prøve noe nytt.

Ha en fin lørdag, alle sammen! TAKK FOR I GÅR

Her er noen bilder (i hundre forskjellige lys) fra kvelden i går.. Vi hadde det supergøy! Ingeborg vet å lage fest. Til tross for elendig vær, så fikk jeg likevel vårstemning i lokalene. Bra jobbet av festkomiteen 🙂

I dag er formen litt redusert, men det var det verdt. Møtte forresten herlige Gilan med mannen hennes i går. Like vakker som alltid! Hun minner meg sånn om Carrie Bradshaw. Er dere ikke enige? 

I natt gikk Ulrik og jeg fra å være samboere til å bli ektefeller. I hvertfall i følge Side 2. Hehe! Hyggelig det, men til informasjon så er vi ikke gift. Jeg venter fortsatt på ring rundt fingeren. Forhåpentligvis blir det virkelighet en dag, men det får være opp til han. Jeg kommer aldri til å ta det steget. Kall meg gjerne gammeldags, men jeg synes det er menn som skal fri, ikke vi kvinner..

Se flere bilder fra kvelden på #side2fest eller backstage-bilder HER

Nå skal det bli godt med et avslappende bad og ansiktmaske. Kroppen skriker etter pleie! Det blir definitivt ingen trening i dag. Kun avslapping og opplading til resten av helgen. Vi blogges <3


 

SPRING FLING FABULOUS

Da gjør vi oss klare til Side 2 fest. 10 års jubileum! Woho 😀

Rakk desverre ikke vorspielet, men vi lager vår egen lille fest her hjemme. Søteste Linn Therese, (som forresten er singel) har sminket og stylet meg på håret. Jeg er sååå fornøyd! Vi gikk for sotede øyne, ferskenfargede lepper, sommerkrøller og volum i håret. Min “signature-look”. 

Vi var litt (mye) uheldige med været i dag, men jeg tar en for laget og kjører vårtemaet “spring fling fabulous” fullt ut. Har overtalt Ulrik til å gjøre det samme. Kameraet blir selvsagt med. Oppdaterer dere i morgen med forhåpentligvis mange freshe bilder <3 

Ha en fin kveld, alle sammen!

ETTERPÅKLOKSKAPEN

Jeg er helt sjokkert over at folk anklager meg for å lyve om min ubehagelige taxitur, som heldigvis gikk “bra”. Hendelsen skjedde som sagt sent på natt, jeg hadde drukket alkohol og var derfor mindre oppmerksom på detaljer som at drosjesjåføren ba meg sitte foran. Jeg ville nok reagert annerledes i dag, på dagtid eller i edru tilstand, men der og da var jeg bare glad for at det var en ledig taxi i området.  

Jeg ønsker ikke å forsvare meg rundt hva som skjedde. Poenget her er jo at taxituren var ubehagelig for meg, og dermed valgte jeg å dele opplevelsen med dere som et bidrag til et tema som dessverre er aktuelt.

Jeg lider ikke av hendelsen i dag, men jeg er selvsagt utrolig redd for at noe lignende eller verre kan skje igjen. Dermed oppfordrer jeg alle jenter som opplever noe lignende til å anmelde saken. Det burde jeg også ha gjort, men jeg valgte å fortrenge hele kvelden og komme meg videre. Vi reagerer forskjellig i slike situasjoner. Spesielt i skremmende situasjoner. Håper dere kan respektere min reaksjon for to år siden. I dag ville jeg definitivt handlet annerledes. Det er lett å være etterpåklok, og enda lettere å si hva som er rett og galt om ting man aldri selv har opplevd. 

DET KUNNE GÅTT MYE VERRE

Så dere programmet “Brennpunkt” på NRK i går? Det handlet om kvinner som har blitt utsatt for overgrep i taxi. For meg var det ingenting sjokkerende ved det programmet, men jeg synes det er veldig bra og ikke minst på tide at vi får mer fokus på dette, da vi vet at problemet bare vokser.

Som de påpekte i programmet er det få av tilfellene som faktisk blir anmeldt, og det er vel kanskje ikke så rart ettersom at omtrent 80 prosent av slike type anmeldelser bir henlagt. Selv lot jeg være å anmelde det som skjedde for snart to år siden..

Det var fredag kveld og jeg var sent ute. Jentene var allerede på vorspiel, mens jeg stelte meg og gjorde meg klar til å møte de på stedet vi hadde avtalt. Jeg ringte 02323, som jeg stort sett alltid ringte før for å komme meg avgårde. Taxisjåføren var utenlandsk, over middles hyggelig og i overkant sosial. I taxituren hadde jeg en telefonsamtale med venninnen min som påpekte hvor bra liv det var på utestedet. Jeg husker at jeg spurte henne om de hadde skaffet bord, og minnes at jeg sa: “Ja, men da blir vi jo bare der hele kvelden”. Sjåføren slapp meg av på utsestedet jeg ba om, og jeg tenkte ikke noe mer over verken han eller taxituren. 

I utgangspunktet hadde jeg avtalt å ta taxi hjem med venninnen min som jeg bodde sammen med på den tiden, men da hun var klar for å dra hjem ville jeg bli lenger. Jeg var en av de siste som forlot lokalet, og skulle til å hoppe inn i taxien som stod ledig utenfor. Sjåføren vifter med hendene og peker på forsetet. Jeg lukker opp døren og ser at det er samme taxisjåfør som kjørte meg tidligere på kvelden. Han har fult av ting i baksetet og ber meg derfor om å sette meg foran. Jeg blir litt oppgitt, men hopper likevel inn i bilen. I det jeg sier adressen min snakker vi i kor. Det var som om han hadde skrevet den ned. Han ler og jeg smiler usikkert tilbake. Jeg skjønte allerede da at dette kom til å gå galt, men det var likevel forsent. Bilen var i bevegelse.

Dørene låser seg og sjåføren begynner å stryke meg på låret. Jeg ber han pent om å slutte, mens han blir aggressiv. Jeg skjønner at jeg bare må la ham fortsette og godsnakker alt jeg kan for at dette ikke skal gå lenger. Vi nærmer oss bygningen jeg bodde i og han senker farten. Det er ikke et menneske å se i gaten og jeg aner ikke hvordan jeg skal få han til å låse opp døren. Han forteller meg at han verken tar kort eller kontanter, men at jeg kan betale han med sex. Jeg vet ikke hvordan jeg klarer det, men jeg får han til å ta mobilnummeret mitt som betaling. Han ringte meg i bilen for å dobbeltsjekke at jeg ikke løy, kysset meg og låste opp døren.

Jeg hopper ut av bilen og løper inn i bygningen. Det tok ikke mange minuttene før telefonen min begynte å ringe. Jeg lagret han som “ikke svar” på telefonen min og tenkte det ville gi seg eter noen dager, men det tok faktisk flere måneder. Likevel slapp jeg jo billig unna. Det kunne gått så mye verre. 

Jeg hadde tenkt til å anmelde det, men telefonnummeret ga ingen treff da jeg søkte det opp, og jeg ville egentlig bare fortrenge hele kvelden. Mest sansynlig hadde jeg ikke kommet særlig langt med å si: “Han var utenlandsk og kjørte Oslo taxi”. Jeg hadde ingen navn og heller ikke registreringsnummer på bilen. Det eneste jeg fokuserte på var å komme meg ut og vekk, som sikkert alle andre i samme situasjon.

I programmet “Brennpunkt” fortalte de at flere drosjesjåfører som har blitt dømt for vold og overgrep fortsetter å kjøre taxi i nye selskaper da de slippes ut. Det er jo helt sinnsykt? De som har blitt dømt i slike saker bør bli fratatt retten til å kjøre drosje for alltid. Punktum.  

FØR VAR JEG SYKELIG SJENERT

Da var vi ferdige med shooten. Jeg ble veldig fornøyd med det lille jeg fikk se. Det er ingen sak å leke modell med flinke folk på laget. Min gode venninne Laura stod for hår og sminke, mens flinkeste Marian tok bilder. Vi var et skikkelig godt team. Gleder meg til å vise dere resultatet. Det kommer nok noen drypp om et par dager..

Det er rart hva man kan venne seg til, som å sprade rundt med lite klær. Tro det eller ei, men før var jeg utrolig sjenert. Ikke på den søte og sjarmerende måten, mer sykelig. Jeg hatet å møte nye mennesker, unngikk sosiale sammenkomster og turte ikke en gang å rekke opp hånden i klassen. Det å få oppmerksomhet gjorde meg kvalm og uvell. Jeg syntes det var skummelt å laste opp et nytt bilde på Facebook. Dårlige tilbakemeldinger gjorde meg usikker og redd. Altså, en dag som dette kunne jeg ikke en gang forestille meg. 

Det å bli kvitt sjenansen har gitt meg store muligheter. I dag lever jeg jo faktisk av å dele ord og bilder. Jeg liker både å bli sett og hørt. Det var en lang vei å komme hit, men jeg trives mye bedre nå. Mye av grunnen til det er nok at jeg tar meg mindre høytidelig. Jeg tør både å satse og feile.  

For dere som ønsker å bli kvitt sjenansen, så er det faktisk mulig. Husk at det bare er en vond følelse inni deg. Dersom du ikke forteller noen om den følselsen, så er det bare du som vet om den. Si til deg selv at den ikke eksisterer og lev deretter. Det var det jeg gjorde. 

I TRYGGE HENDER

Sponset behandling

Hei, dere! Her er noen snapshots fra dagen i dag. Jeg har hatt verdens beste start på uken med nye sommernegler (Madeleine), vipper (Trude), forming av bryn, farging og behandling av hår (Hege B). Nå føler jeg meg rett og slett fantastisk!

Jeg har lenge slitt med frusete hår. Det er ingen hemmelighet. Faktisk så har flere av dere kommentert det under noen av bildene mine også. I dag fikk jeg en behandling mot dette, som til nå ser ut å virke utrolig bra. Håret mitt ser både sunnere og blankere ut. I tillegg føles det sterkere. Behandlingen heter INOAR og er visst verdens mestselgende brazilianfrizzout. For dere som måtte lure, så er dette ingen kjemisk behandling, bare nærende på alle måter.       

Har du lyst til å vinne en INOAR? Gå inn på Syndikatet og lik siden deres. Der vil dere også se før og etterbilder av håret mitt. Helt sykt stor forskjell! Alle som liker facebooksiden til Syndikatet innen 31.03.15 er med i trekningen av en slik behandlig (verdi 4900,-).

Supersøte Hege B som gjorde håret mitt fortalte meg at behandlingen vil vare i 12 uker første gang, og lenger etterhvert som jeg tar flere behandlinger. Jeg gleder meg til å vise dere litt flere bilder av håret i dagslys, spesielt av hårfargen min. Hun kalte stripingen hun la for en strawberry effekt <3

Ellers er det da Madeleine som står for neglene mine fremover og Trude for vippene. Jeg føler meg trygg med disse jentene på laget. Om 3 uker skal jeg tilbake for påfyll..Syndikatet har forresten også en blogg dere burde sjekke ut. 

Vi snakkes mer i morgen!