I BURSDAG TIL LILLEBROR

I dag har jeg vært i bursdag til lillebroren min Olav August som fyller 15. Familiebursdag på søndager passer alltid så bra. Det å komme til ferdig middag, kaker og is. I love it!

Ulrik kommer ikke hjem før i morgen, så jeg tok med meg storesøster og tanteungen min på tur til Halden, der hvor pappa og småsøsknene våre bor 🙂

På bildene under ser dere også lillesøsteren min, Ingerid. Hun er 9 år. Legg merke til høydeforskjellen på meg og Olav. Haha! Han har bare vokst fra meg de siste årene. Det er helt sykt!

Vi blogges mer i morgen. Jeg har tatt meg litt søndagsfri i dag. Men et lite hei får dere alltid <3

“TO VOKSNE, ET BARN OG EN HUND”

Vi voksne kan forsåvidt kose oss overalt, både ute og inne. Men det er ikke alle steder hvor det er trygt OG gøy for barn å springe litt rundt, som tillater hunder og har en eller annen form for servering. Vet du om noen slike steder i Oslo? Please let me know. Vi har i hvert fall slitt litt med å sette oss ned i dag mens vi har trasket rundt på Majorstuen, i Bogstadveien og på Frogner. Storesøster, tanteungen min, Stella og jeg. Jeg visste jo at det kom til å bli et problem med Stella, men hadde ikke samvittighet til å la henne bli hjemme når solen skinte tidligere i dag siden jeg ikke ante hvor lenge jeg skulle være borte. Planen var å slå seg ned i en park, men det ble ikke helt sånn..

Det begynte så bra med sol, en happy kid i vogn, en hund som var fornøyd med å være med på tur og to søstre som hadde mye å catche up. Vi fikk bord ved veien på Olivia, slik at Stella kunne sitte trygt rett utenfor i vognen. Lillegutt fikk en lekekamerat og vi søstrene kunne prate i vei. Det endte bare så brått med regn, en hyper/slit(som)en gutt, to klissvåte søstre og en hund som var lei av alt. Jaja, vi rakk jo å slenge i oss digg mat, brus, kaloririk kaffe og en kanelbolle da. Litt av alt, takk. Det var lørdagen sin det. Jeg er glad i grønne juicer og salater altså, men når jeg skal kose meg ordentlig så er det mye annet som frister også. Kanelboller er virkelig min største svakhet. Dersom de er varme i tillegg så er jeg solgt. Og når jeg har slått ut håret med en kanelbolle så kan jeg like greit bare kjøre på videre. Da er jo dagen allerede “ødelagt”. Jeg liker i hvert fall å tenke slik med god samvittighet 🙂

Under ser dere noen bilder fra i dag. Stella likte seg best i vognen, mens lillegutt synes det var stas å gå ved siden av. Derfor byttet de på plassen. Kler jeg barnevogn forresten? Jeg føler det selv. Hehe! Håper dere har hatt en fin lørdag og helg sålangt <3 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JEG FØLER AT LIVET HAR STOPPET OPP LITT

“Det skjer når det skjer” Denne setningen har jeg servert dere gang på gang her i kommentarfeltet når dere har spurt om jeg er stresset over at jeg ikke har blitt gravid ennå. Jeg har ikke løyet for dere. Det ville jeg aldri gjort. Jeg har bare sagt til dere det jeg sier til meg selv for ikke å bli noe mer stresset enn nødvendig. Sannheten er vel at jeg begynner å kjenne meg litt stresset. Alle vet jo at stress er negativt i prøveperioden, derfor må jeg bare fortsette å tenke positivt slik jeg gjør med det meste annet og fokusere på andre ting enn å telle uker og måneder. 

“Vi har ikke dårlig tid”. Det har jeg også brukt som et argument her på bloggen og til folk jeg snakker med om denne babydrømmen. Det er forsåvidt sant. Jeg er jo bare 26 år, men jeg føler likevel at livet har stoppet opp litt nå som drømmen om å bli gravid har vokst seg så stor. Det går ikke en eneste dag uten at jeg tenker og drømmer meg bort i fremtiden hvor Ulrik og jeg forhåpentligvis har klart å skape en liten familie sammen. 

Ikke misforstå. Jeg tror ikke det er noe galt i å “stoppe opp” litt. Perioden jeg nå er inne i gjør meg bare sterkere, klokere og kanskje mer klar til det som venter? Jeg angrer uansett ikke et sekund på at jeg har åpnet meg mer for dere. Nå har jeg en bedre følelse med det hele og kvier meg ikke lenger for å svare på de spørsmålene som kommer. Jeg vil igjen få takke dere som gir meg tips og råd om tester og apper i kommentarfeltet. Dere er snille! Med en sånn gjeng på laget kan jeg senke skuldrene. Dette kommer nok til å gå riktig så bra. Jeg er heldig som får all den støtten jeg trenger av leserne mine, venner og familie. Ekstra heldig er jeg som har Ulrik. Det er han som må takle og leve med mitt svingende humør fremover. Dere kan tross alt bare la være å gå inn her eller klikke dere videre..

Jeg satt og kikket litt i albumet som jeg har fått av mamma fra da jeg var liten i stad. For en fancy telefon i bakgrunnen. Da jeg la merke til den følte jeg meg plutselig gammel og stresset igjen. Haha! Den gang mamma var 26 år hadde hun nemlig en 6-åring i hus (storesøster) pluss meg på 1 år. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det ligger forresten en sak ute på Nettavisen og Side 2 nå hvor jeg har uttalt meg mer om hvorfor jeg har valgt å være åpen om babydrømmen her på bloggen. I tillegg er det en jordmor som sier hva hun mener om å fortelle at man prøver eller ikke. Saken kan leses her <3

SOL UTE, ALENE INNE

Det føles i hvert fall slik her inne på Sats Vinderen. Det er jo bare et godt tegn at folk er ute og nyter det fine været. Faktisk så godt tegn at det er jeg som endte med dårlig samvittighet. Jeg som gjør noe fornuftig. Spesielt etter å ha tatt meg en tur på Instagram hvor det eneste jeg ser er folk som griller, bader, er på konsert eller nyter sommeren på andre mulige måter ute. Tommel opp for dere som koser dere utendørs. Jeg anbefaler å vente med treningen inne så lenge som mulig.

Jaja, sånn kan det gå. Jeg lar den dårlige samvittigheten min bli igjen på treningssenteret og gir meg selv et klapp på skulderen. Innsatsen skal jeg ha for!

I kveld skal jeg kose meg med kyllingsalat og jordbær til dessert. Det har jeg gledet meg til hele økten. Flaut, men sant.. Mat er glede for meg, spesielt i hverdagen <3

Vi snakkes!

KAN JEG FÅ GI DEG ET LITE LUNSJTIPS?

Hei og god torsdag! Jeg er tilbake i hverdagen igjen i forhold til trening og hva jeg putter i meg. Planen er å “hoppe over” helgen som starter i morgen siden jeg dro helgen fra forrige uke langt ut i denne uken, men vi får se. Ulrik skal være borte i noen dager på jobb nå. Det motiverer meg som oftest til å fokusere på alt det fornuftige jeg kan bruke tiden min til. Når han kommer tilbake igjen vet alle hva som skjer. I hvert fall dere som følger denne bloggen fast. Da er det full fokus på noe annet.. Hehe!

Selv om jeg har sagt at jeg skal leve som normalt i hele prøveperioden, så kjenner jeg på humøret at jeg kommer til å være en festbrems denne helgen. Jeg er egentlig bedt i en jentefest som jeg hadde tenkt til å dra i, men føler heller for å ta det med ro. Kanskje jeg skal leke litt med tanteungen min og finne på andre hyggelige ting ute i solen enn å delta på festligheter. På søndag er det familiebursdag for lillebroren min i Halden. Så familietid blir det uansett.

Men over til lunsjtipset.. Her er noe for deg som ønsker et sunt og godt måltid til lunsj som er enkelt å stelle i stand. Denne lunsjen kan lages kjapt både hjemme og på jobb. I tillegg er den veldig mettende 🙂

Du trenger:

♥ Rugsprø knekkebrød

♥ Cottage cheese

♥ Avokado

♥ Kalkunfilet

♥ Cherrytomater

♥ Salt, pepper & sesamfrø

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg ut og gå en tur med Stella før det bærer avgårde på Sats. Gud, så deilig det er med rutiner igjen! Jeg savner det fort etter noen dager med fri.. Vi blogges mer senere i dag.

JEG OPPFORDRER TIL MER ÅPENHET I PRØVEPERIODEN

Tusen takk for alle tilbakemeldinger på oppdateringen om babydrømmen til Ulrik om meg i går. Jeg håper at min ærlighet rundt hele prosessen kan føre til mer åpenhet for andre som er i samme situasjon som oss. Det er tydelig at mange av dere som leser kan relatere seg til den perioden jeg nå er inne i som føles noe deprimerende. Det hjelper at dere deler egne erfaringer og at dere forteller om både oppturer og nedturer. Jeg opplever det hele veldig støttende <3

Det kan være både fordeler og ulemper ved å fortelle omgivelsene at man prøver å få barn. Men med mer åpenhet rundt dette vil man også få mer sympati av menneskene rundt seg. Jeg mener at den forståelsen og den støtten man får ved å være åpen om prøveperioden veier opp for det eventuelle negative presset man måtte føle på underveis. Dessuten er det ikke flaut å “mislykkes” i denne sammenhengen. Her må ting bare ta den tiden det tar. Dersom prøvingen ikke ender med en solskinnshistorie så føles det nok bedre å ha noen å snakke med enn å være bare dere to alene. Jeg oppfordrer flere par som prøver å få barn til å være åpne om det, slik at de man omgås forstår bakgrunnen for nedstemthet eller om du er en såkalt festbrems og så videre.  

Ps. Beklager bakgrunnen på det første bildet. Den er ikke veldig bloggvennlig, bare ærlig og usensurert. Slik ser altså stuebordet ut helt til vi har fått sendt ut alle takkekortene.. Hehe! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilbake til babydrømmen: I dag har jeg lastet ned noen forskjellige apper som skal vise de mest fruktbare dagene mine. Jeg vet ikke helt om jeg tror på det de indikerer, da appene viser litt forskjellige resultater. Men de gir meg jo en liten pekepinn på syklusen min. Har du en god fruktbarhets app å anbefale? Jeg kommer uansett til å begynne og teste meg med eggløsningstester som jeg har kjøpt på apoteket til helgen. Dette blir spennende..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er grillen varm og Ulrik utålmodig. Jeg har nemlig ansvaret for å gjøre klart alt som skal grilles og ligger sirka en times tid bak skjemaet.. Det står torsk og grønnsaker på menyen med stekte poteter til. Mmm! Vi snakkes. 

EN LITEN OPPDATERING OM BABYDRØMMEN

Drømmen om en liten baby blir ofte større etter dager sammen med familie og barn. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å skrive så mye mer om babydrømmen til Ulrik og meg før det forhåpentligvis blir en realitet, men det er tydelig at mange lurer på hvordan prosessen går og det forstår jeg godt. Vi har jo begge vært åpne om ønsket helt siden bryllupet, som var et felles valg vi tok. Nå er det over 5 måneder siden jeg sluttet på p-piller, så jeg forstår at dere ønsker en liten oppdatering og har nå bestemt meg for å være så åpen og ærlig jeg kan videre. Det er det jo veldig hyggelig at dere bryr dere om drømmene våre og finner det interessant å følge meg/oss på veien til en familieforøkelse. Vi setter pris på nyskjerrigheten til et visst punkt. 

Jeg merker at det er mange av dere som følger med på hva jeg drikker, hva jeg spiser, vekten min og så videre. Tanken er vel å gjette en eventuell graviditet. Jeg prøver ikke å lure dere på noen som helst måte og legger derfor ut bilder fra det meste jeg gjør, slik at det er ganske tydelig for dere hvordan jeg ligger ann. Det blir derfor mest sansynlig veldig lett å gjette den gang ting skjer, selv om vi selfølgelig skal prøve å holde nyheten for oss selv helt til vi har passert de første tre månedene eller hva det er, som de fleste andre. Kjenner jeg oss rett sprer nok nyheten seg før det. Jeg sa bare “prøve”. Hehe! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Blir du stresset over at det ikke skjer noe på babylagingsfronten? Vi ser jo på alkoholkonsumet at det ikke blir noe resultat 🙂
Kanskje du kan skrive litt om det?”

Skuffelsen er like stor hver gang mensen kommer. Det skal jeg ærlig innrømme. Men jeg ser likevel ikke mørkt på dette. Ikke enda. Jeg må jo gi det en ordentlig sjanse før jeg begynner å tenke negativt. Man kan ikke alltid få barn som bestilt. Noen har det lettere enn andre. Sånn er det bare. Det er jo litt nedtur at det ikke har skjedd noe ennå. Tanken om at det var dumt av meg å dele dette ønsket såpass tildig har også slått meg. Jeg har blitt rådet av folk rundt meg til å holde detaljer som i dette innlegget for meg selv. Men jeg velger å ¨være mest mulig åpen og ærlig med dere med dette, som med alt annet. Jeg er vant til å dele, jeg trives med å dele og jeg lever av å dele. Dessuten føles det på en måte bra å dele nedturer som dette på samme måte som jeg deler alle oppturer jeg har i livet. Noe annet ville blitt falskt.

Nå skal jeg derfor være 100 prosent ærlig og åpen med dere fremover og lage innlegg med siste nytt på “babylagingsfronten”: Jeg har kommet inn i regelmessing syklus etter p-pille slutt. Jeg gikk nemlig på cerazette i flere år og var en av mange som ikke hadde blødninger. Derfor har det nok tatt litt tid for kroppen min å komme tilbake til normalen. I tillegg til dette har jeg nå som dere ser kjøpt meg min andre pakke med eggløsningstester og huket av for når jeg skal begynne å teste meg. Mitt første kjøp var nemlig bortkastet. Da jeg bare gjettet villt og testet meg helt tilfeldig. Nå får jeg bare krysse fingrene for at Ulrik ikke er på jobb når testen er positiv. Eventuelt så hopper jeg på neste fly dit hvor han er. Hehe! Det blir litt av en unnfangelseshistorie 😉

Det er også flere som har lurt på hvordan det har gått etter at jeg sluttet med snus. Det har heldigvis gått veldig bra. Jeg skal ikke legge skjul på at suget har kommet i sammenhenger hvor jeg har drukket alkohol. Men jeg har klart å dy meg og er stolt over det. Valget mitt om å slutte med snus på fest var mye på grunn av drømmen min om å bli gravid. Jeg så det ikke lenger nødvendig og ble skremt av alle de helseskadene det kan gi. I tillegg er det jo en fordel å gjøre den allerede store overgangen man får når man blir gravid mindre drastisk. Men det å nyte noen glass velger jeg å fortsette med inntill videre. Jeg ønsker nemlig å leve så “normalt” som mulig så lenge jeg ikke får en oppfordring av legen min om noe annet.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper dere setter pris på min åpenhet rundt vår drøm om å bli foreldre. Forhåpentligvis skjer det ting i nærmeste fremtid. Dersom det skulle oppstå utfordringer, så kommer jeg uansett aldri til å gi slipp på denne babydrømmen <3

OSLO KALLER

Da var vi på vei hjem igjen etter noen herlige dager i Kragerø. Mamsen sitter på med Ulrik og meg til Oslo, så jeg sitter med Stella på fanget i baksetet og koser med med is.

Ulrik skal heldigvis ikke på jobb igjen før torsdag, så vi har litt tid sammen hjemme først.

Jeg kan nesten ikke tro at juli måned snart er over. Vi får håpe at august blir varm og fin så vi kan bruke båten masse mer i Oslofjorden denne sommeren. Jeg er nemlig langt ifra mett på båtlivet <3

SØNDAGSFØLELSE PÅ EN MANDAG

Jeg har hatt skikkelig søndagsfølelse i dag. Den nye uken får bare vente. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg føler det er søndag, men det kommer nok av den roen jeg har fått her på dette nydelige sommerstedet. Selv om det har vært ruskete vær i hele dag, så har jeg kost meg for det med sen frokost, båttur til Kragerø sentrum, titting i hyggelige butikker, lunsj på "El Paso" og nå Yatsy med familien. Det blir trist å dra herfra allerede i morgen, men sånn er det. Oslo og plikter der hjemme kaller. Jeg er uansett mange sommerminner rikere.

Heldigvis for både Ulrik og meg så har vi familie å besøke her. Vi skal definitivt tilbake hit neste sommer!

Jeg har forresten tatt helt fri fra Snapchat de siste dagene. Det hører liksom ikke hjemme å dra opp telefonen hele tiden sammen med familien. Jeg prøver i hvert fall å "logge av" litt fra sosiale medier på dager som dette. Dessuten så er det jo begrenset hvor spennende det er å følge med på snapper fra båt og strand. Jeg føler at jeg har gitt dere nok av det denne sommeren. Men en liten blogghilsen om dagen fortjener dere som klikker dere inn her. Det er jo bare hyggelig!

Fra i morgen kommer jeg sterkere tilbake. Promise <3

I FERIEMODUS PÅ JOMFRULAND

Det er sommer, det er sol og det er søndag. Som jeg koser meg! Vi har vært ute med båten i hele dag og bare tatt livet med ro, lagt til på Jomfruland, spist god lunsj og skravlet i vei. Fiskesuppe og rosévin er helt innafor på dager som i dag. Det finnes ikke mye bedre enn god norsk sommer som dette. Jeg har fått skikkelig sommerferie følelse og har planer om å bli i feriemodus helt til vi reiser hjem <3

Hatten er lånt av mamsen. Jeg ønsker meg en slik "panama hatt" selv. Noen som vet hvor jeg får tak i det? Mamma kjøpte nemlig den siste som var i butikken på Steen & Strøm..

Håper dere har hatt en like fin dag og helg som meg!