BILDER FRA BRYLLUPET: DAG 1

Hei, dere! Da har jeg fått endel bilder fra jegerfesten, som var festen før den store dagen på Thorskog slott. Dette er desidert en av mine beste kvelder i livet og den kvelden jeg har hatt mest sommerfugler i magen noensinne.. Hehe! Men det var gode sommerfugler og som dere ser så satt smilene løst.

Vi hadde det utrolig gøy denne fredagen! Tenk så heldige Ulrik og jeg er som har så stor og flott familie og så mange herlige venner. Vi var mektig imponert over innsatsen alle gjestene hadde gjort i forkant med klær og kostymer. Det ble rett og slett en ordentlig jegerfest i ekte “Tre nøtter til Askepott” sti. Akkurat slik vi drømte om 

Fotograf: Karl Lindqvist Bergstrand

@exellentpicture

SPØRSMÅLSRUNDE SAMMEN MED ULRIK

Hei, alle sammen! Det har vært etterlyst en spørsmålsrunde med Ulrik og meg sammen lenge, så nå tenkte jeg at det var på tide. Spør om alt dere vil, men vær så snill ikke slike kleine spørsmål som “hva liker du best med henne/han” osv. Det har vi svart på tusen ganger før.. 

Jeg ser for meg at vi lager en videoblogg ut av det hele. Dersom det blir veldig mange spørsmål så får jeg heller dele det opp i to. Jeg lager jo nesten aldri videoblogger. Det er så forferdelig flaut, men sikkert en vanesak som alt annet. Derfor skal jeg gjøre det denne gang om det viser seg å være stemning for det. Skriv gjerne “videoblogg” i kommentarfeltet sammen med spørsmålet du stiller om du stemmer for at vi skal lage video. 

Legger ved et morsomt bilde fra jegerfesten under bryllupshelgen vår 

Fyr løs! Vi grugleder oss 🙂

JEG ER GLAD FOR AT JEG KAN VÆRE TIL UNDERHOLDNING

Hei, dere! Ina, en av mine herlige lesere gjorde meg oppmerksom på at de hadde det litt gøy av meg og Ulrik på radioen tidligere i dag. I og med at jeg sjelden hører på noen andre radiokanaler enn NRJ og MP3, så fikk jeg det ikke med meg da det gikk. Men jeg har funnet frem podcastet til dere her. Spol frem til 4:20 og 38:50, så hører dere alle morsomhetene. Hehe! 

Radiogjengen minnet meg litt om slike personer som sitter å diskuterer meg på forumer. Det er vel ikke akkurat et kompliment, men det tåler de nok. Jeg har bare aldri forstått meg helt på slike forum-mennesker, men samme kan det være. De er jo underholdende alle sammen, både radiotrynene og sladrekjerringene på diverse forum. Jeg er faktisk glad for at jeg kan være til underholdning for andre og Ulrik tar seg heldigvis ikke nær av dette han heller.

Dere må huske på en ting. Bloggen min er tross alt under kategorien “underholdning” på Side 2, så noen ganger kan jeg kanskje virke litt dum eller fremstå lite gjennomtenkt, men husk at det er mye som ikke vises gjennom bloggen. Jeg skriver for å underholde og jeg velger selv hva jeg vil dele med dere og hvor “overfladisk” jeg ønsker å være.   

Jeg gleder meg til å høre dramatiseringen av talen min fra bryllupet. Dersom de gjennomfører den så skal jeg legge ut video av hele talen min her på bloggen. Jeg har jo delt teksten med dere, men talen i sin helhet på video ligger her å venter.

Håper jeg får beskjed om de faktisk gjennomfører dramatiseringen. For jeg lytter bare til radio for musikkens skyld og bytter som oftest kanal så fort jeg hører noe prating, dermed er det lite sansynlig at jeg får det med meg helt av meg selv. 

Legger ved et bilde fra bryllupet som jeg fikk av fotografen i stad, for i kveld passer jeg meg også bedre på radio enn foran kameraet.. Snakkes mer i morgen 


 

Foto: Karl Lindqvist Bergstrand

@exellentpicture

NY HEADER

Som dere ser så har jeg byttet header i dag. Bildet er tatt av bryllup.no Videoproduksjon og redigert av Marcus Frost som er en venn av Ulrik og meg. Jeg synes det var på tide med noe nytt og det passet jo spesielt godt å bytte til et bilde hvor jeg faktisk smiler i dag som jeg snakker om smilet mitt her på bloggen.. Hehe!

Originalbildet ser slik ut:

Bildet etter redigering: 

Marcus gjorde bildet noe klarere, fikset litt i bakgrunnen, fjernet prikker på silkemorgenkåpen, gjorde sminken min litt “smoothere” (som han kalte det), satt på tekst og ga meg hvitere tenner. Haha! Det er like greit å være ærlig. Jeg bruker aldri å redigere bildene mine, derfor føler jeg nesten at jeg må unnskylde meg for slike småting. Men nå har Marcus lært meg litt om Photoshop, så vi får se om jeg skal teste det ut litt fremover.. Jeg lover uansett å være ærlig! 

DET ER INGEN SOM KAN FÅ MEG TIL Å SLUTTE Å SMILE

Hei, folkens! De siste dagene har jeg fått høre mye rart om smilet mitt. Hehe! Jeg ber jo om tilbakemeldinger slik jeg opptrer, så det var ikke annet enn forventet. Men jeg vil dere skal vite en ting. En viktig ting. Det er at ingen kan få meg til å slutte å smile. Jeg elsker å smile og kommer til å fortsette med det uavhengig om du synes jeg ser gal og stygg ut eller om du synes jeg ser hyggelig og søt ut. Smilet mitt er en del av personligheten min og den trives jeg veldig godt med. Det er jo på grunn av personligheten min som jeg er der jeg er i dag. Gift, lykkelig og driver en suksessfull blogg. Jeg har smilt meg frem i livet. Det funker. Prøv du også! 

Jeg smiler til meg selv i speilet hver enesten dag, jeg smiler til kameraet hver eneste dag, jeg smiler til de jeg er glad i hver eneste dag og jeg smiler til dere hver eneste dag, enten dere liker det eller ikke. Smilet mitt er stort og tar litt plass og det gjør jo jeg som person også..

Nå skal jeg hive meg rundt og komme meg på trening. Vi blogges mer senere 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“I think that anybody that smiles automatically looks better.” –  Diane Lane

MORSOM GAMMEL MANN

Kjære, Kjetil. Jeg ble nylig gjort oppmerksom på at du gjør narr av utseendet mitt offentlig. Er dette en ny form for humor som du har begynt med? Er folk så lei av å se deg som “Jens Pikenes” at du må finne på noe nytt? De fleste vet at du er glad i å få folk til å le. Fortsett med det. Men å rakke ned på andres utseendet for å få folk til å le synes jeg du skal slutte med. 

Jeg er sikker på at du fikk mange til å le med deg ved det du skrev om meg på Facebook. Personlig må jeg innrømme at jeg ble negativt overrasket over deg. Dersom du kun hadde gjort narr av temaet jeg skrev om, som i og for seg var litt tullete eller måten jeg uttrykket meg på så hadde det vært helt greit. Målgruppen for bloggen min er ikke akkurat “menn nærmere 60”, så jeg forstår at dette ikke er interessant lesning for deg. Dessuten tåler jeg å bli kritisert for det jeg skriver og er vandt til at meningene mine vekker noe oppsikt.

Tilbake til poenget ditt. Du sammenligner meg med “The Joker” i Batman. I og med at dette ikke en gang er en ordentlig person, men en tilgjort figur ser jeg på sammenligningen din som direkte mobbing. Ta det med ro. Jeg kommer meg over det. Jeg hadde bare forventet meg mer av “kongerikets mest glamorøse kvinnebedårer”. Er det ikke det du er? Det er nå i hvert fall slik du selv har beskrevet deg på Penthouse Playboys egen hjemmeside.. 

Jeg som blogger vet at jeg når mange mennesker med det jeg skriver og er fullstendig klar over at jeg må tåle tilbakemeldinger av alle slag. Til og med fra gamle menn som deg, men det må faktisk du også. Du må tåle å få tilbake.

Du lever kanskje av å underholde, men du er også en offentlig person og jobber som spaltist i Dagbladet. Skjerp deg.


 

BESØK AV LILLESØSTER

I dag har pappa og lillesøster tatt turen fra Halden for å tilbringe den siste dagen i påsken her i Oslo. Jeg har gledet meg lenge til dette besøket! Før påske var jeg jo til og med redd for at vi ikke skulle rekke det, da det ble mye reising hit og dit med Ulrik og meg. Det er ikke alltid det er like lett å få alt til å klaffe for alle i høytider som dette, spesielt ikke med skilte foreldre og familie som bor spredt over hele landet..

Ulrik er på i dag jobb, så det er koselig med litt lyd i huset. Det er ikke noe som er hyggeligere enn å være sammen med familie på helligdager som dette. Jeg vet ikke hva vi skal finne på ennå. Dagen min har bestått av trening, utpakking, klesvask og rydding, så nå er jeg klar for å gjøre noe mer moro. Har dere noen forslag til hva vi kan finne på i dag som nesten alt er steng? I mellomtiden koser vi oss med kokkosboller og is. Påsken er jo ikke helt over enda!

Lillesøsteren min, Ingerid er forresten 9 år og går i fjerde klasse.. Er hun ikke søt? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette blir en fin avsluttning på påsken!

SLIK TAR JEG SELFIE

Mange har hengt seg opp i hvordan jeg tar bilder av meg selv, spesielt disse typiske selfiene som dere ofte ser både her på bloggen, på Snapchat (pilotfrue) og på Instagram. Jeg synes bare det er komisk at dere legger merke til de små tingene som går igjen i bildene mine, for det stemmer jo. Jeg liker meg best fra en vinklel og aller helst med hodet litt på skakke.. Hehe! 

For det første så elsker jeg å ta selifie i speilet slik at dere ser både telefonen og ansiktet mitt. Jeg vet ikke hvorfor, men av en eller annen grunn så synes jeg at jeg blir penest slik. Dersom variasjon ikke hadde vært et tema så hadde jeg kun publisert slike speilbilder. Heldigvis blir jeg “tvunget” til å variere bildebruken min fordi jeg blogger. Ellers hadde nok instagramkontoen min vært rimelig kjedelig. På bildet under ser dere hva jeg mener med “speilbildet”.

Her har dere en video fra bryllupsdagen min som viser hvordan jeg tar en klassisk selfie med kameraet vendt mot meg:
 

 

Min selfie prosedyre:

Jeg holder helst telefonen med begge hender og skyver alltid venstre side frem, som er min beste side. Dersom jeg har håret ut så samler jeg det gjerne på venstre skulder eller trekker det frem på begge sider. Er håret i en hestehale eller oppsatt som på denne videoen så sørger jeg for at det kommer til syne ved å riste litt på hodet. Deretter legger jeg hodet på skakke og smiler nesten alltid med åpen munn. De gangene jeg tar selfie eller vanlige bilder med munnen lukket er jeg ikke like komfortabel. I hvert fall ikke når jeg skal være alvorlig. Det hender at det kommer frem på bildene at jeg ser usikker ut når jeg ikke smiler. Ofte redder jeg meg inn ved å kikke ned i gulvet eller ned i bakken. Meg alvorlig med lukket munn ser fort pornografisk ut og det er et uttrykk jeg sjeldent er ute etter. På slike bilder ser det rett og slett ut som om jeg prøver for hardt. 

Jeg pleier også å bøye meg litt ned når jeg tar bilder av meg selv ved å bøye venstre kne. Ulrik mener at jeg ser litt skeiv ut i de speilbildene som jeg tar og det er faktisk noe med det som jeg liker. Ja, jeg er kanskje rar og fjollete, men jeg innrømmer det og har mer enn nok selvironi.  

Jeg prøver å utfordre meg selv til å ta bilder fra nye vinkler og legge ut bilder av meg selv som ikke er så “typisk meg”, men jeg har en lang vei å gå. Fremover skal jeg jobbe videre med rollen min foran kameraet og løsrive meg litt etter litt fra min vanlige prosedyre. Jeg tror at det kan hjelpe å jobbe sammen med noen nye fotografer i blandt som ikke kjenner meg og mine vaner.

Sist men ikke minst så vil jeg bare si at det ligger mange bilder bak en god selfie fra denne jenta. Jeg ser fort et potensielt bilde, men jobber lenge med samme posering før jeg sier meg fornøyd. Dessuten har lyssettingen ALT å si for at et bilde skal bli bra. Jeg kjøpte meg nylig to fotolamper som vi har stående her hjemme til bruk på grå og mørke dager som i dag. Nå mangler jeg bare selfielys på mobilen og det ønsker jeg meg av Ulrik til bursdagen min (håper han leser dette). Slik som de selger i Dash-butikkene til Kardashian søstrene!

I dag er det faktisk bare en måned igjen til bursdagen min. Det blir umulig å toppe fjorårets feiring da Ulrik fridde til meg i Puerto Banus. Men det er ikke meningen heller. 25-årsdagen min kommer jeg aldri til å glemme 

DET BLIR DET SAMME SOM FALSKE VENNINNER

Nå sitter jeg på hotellrommet igjen og denne gang skriver til dere for å få ut litt frustrasjon.. Det har lenge vært stor fokus på bloggere som provoserer frem gode lesertall ved de mest sjokkerende titlene og historiene. Jeg er jo en av de som ofte har blitt oppfattet provoserende med denne bloggen. Noen ganger har hensikten med det jeg har skrevet vært å provosere, da jeg har hatt et poeng jeg ønsker å belyse, mens de fleste gangene er nokså tilfeldig. Tro det eller ei. Men nok om det.. Vet dere hva jeg er lei av? Jeg er lei av bloggere som skriver kun for å bli likt. Det blir det samme som falske venninner. Falske venninner sier det mottakeren ønsker å høre, mens falske bloggere skriver det flertallet av mottakerne ønsker å lese. 

Jeg har noen slike falske venninner. Både fra gammelt av og fra denne noe overfladiske bloggverden. Ingen av disse jentene står meg nær. Men når vi møtes er det akkurat som om de tror at vi er nære. De tror at de lurer meg.

Jeg tenker aldri på hvordan jeg skal formulere meg best for å bli likt av flest. Det jeg skriver er fullt og helt meg og dermed er også alt jeg skriver 100 prosent ekte. Jeg liker å bli likt som de fleste andre, men jeg godtar også å bli mislikt. Ikke på bakgrunn av utseendet mitt eller slike overfladiske ting, men det er greit for meg at du ikke liker meg på bakgrunn av mine meninger og prioriteringer. Det er også greit for meg at vi er forskjellige. 

Jeg er kanskje annerledes eller rar i dine øyne, men jeg er i hvert fall ekte og ærlig uansett om du møter meg på gata eller alle de gangene du “møter” meg gjennom bloggen. Flere av dere leserne mine har blitt som venninner og støttespillere for meg. Det siste jeg ønsker er å skuffe dere ved å servere dere en falsk utgave av meg selv. 

Det er viktigere for meg å uttrykke det jeg tenker og leve det livet jeg trives med enn å være hun som alle synes godt om. Hun som alle synes godt om tilpasser seg ofte litt for mye ut ifra hvem hun snakker med og hvilke sosiale settinger hun er i. Kan vi ikke bare være oss selv? Jeg blir kvalm av slike falske mennesker..

NÅR LIPGLOSS ER EN DÅRLIG IDÉ

Hei, alle sammen! Vi var jammen i meg heldige med været her i går, for i dag blåser jeg nesten over ende. Jeg våknet flere ganger i natt av vinden ute. Den plaget meg ikke, men jeg må innrømme at det var litt vemmelig. Jeg er jo ikke vandt med vær som dette..

Ulrik dro tildig på morgen i dag og kommer ikke tilbake før sent på kveld. Jeg skal dermed ut og utforske Ålesund videre på egenhånd. Jeg håper det er noen åpne butikker rundt omkring, for noe utflukter i fjell og natur blir det definitivt ikke. 

Før jeg tok disse bildene var jeg akkurat ferdig med å fikse hår og sminke, og tok for sikkerthets skyld på meg et ekstra lag med lipgloss for at leppene mine skulle skinne mest mulig foran kameraet. Planen var å ta noen fine selfier på balkongen med sjøen i bakgrunnen, men jeg fant fort ut at det var en dårlig idé. For ikke å snakke om lipglossen.. Resten av dagen er det tørre lepper og hårstrikk som gjelder.

Vi blogges mer senere!