HVORFOR BLOGGER DU SÅ LITE?

Hei, dere. Det har blitt litt sene og få innlegg fra meg i det siste. Jeg vet dere legger merke til det og jeg vet at mange synes det er irriterende. Det har sine grunner og jeg har derfor ikke tenkt til å beklage meg for det eller love at alt skal bli så bra, for det blir bare dumt. Dette innlegget er ment for å informere dere, ikke som en unnskyldning. Jeg har jo ingen unnskyldning for ikke å gjøre jobben min, men jeg har en grunn til hvorfor jeg er noe fraværende og det er fordi jeg ikke er helt meg selv om dagen. Jeg sover dårlig om nettene og jeg føler meg helt tom for energi om dagene. Jeg er irritabel og nedfor i det ene øyeblikket og glad i det andre øyeblikket. Humørsvingningene tar mye energi. Det har faktisk gått så langt at jeg har vurdert å slutte.. Slutte å blogge altså. Men jeg har kommet frem til at det ikke er denne bloggen som tar kreftene mine. Jeg er bare sliten og det er helt normalt etter alt jeg har vært gjennom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legen min spurte om jeg ville ha sykemelding, men jeg takket nei. Jeg burde kanskje ha takket ja, men det er liksom ikke helt min stil. Jeg har aldri sykemeldt meg fra noe jeg kan huske, så det føltes bare rart. Sykemelde meg fra bloggen liksom? Hva hjelper det? Bloggingen gir meg energi. Dere gir meg energi, og det er jeg så ufattelig takknemlig for. Derfor må jeg bare ta meg selv i nakken og komme tilbake til de gode rutinene. Jeg elsker jo egentlig rutiner.

Treningen sliter jeg også med for tiden og sunn mat frister ikke. Herregud, hvor er det blitt av motivasjonen min? Jeg elsker jo egentlig å trene og spise sunt. I perioder som dette hvor alt føles litt ekstra tungt så får jeg også skrivesperre, noe som fører til at det blir et tiltak å sette seg ned foran macen og som da er grunnen til at det først skjer sent på kveldene. Ingenting føles viktig nok. Jeg går hele dagen å tenker på hva jeg skal dele med dere og starter ofte på fire innlegg før jeg kommer i gang med det jeg vil formidle. Det er så kjipt, for jeg elsker jo egentlig å skrive. Det innlegget her foreksempel føles helt teit å publisere, men det er i hvert fall ærlig. Det håper jeg dere setter pris på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg føne håret og fikse meg litt før Ulrik kommer hjem. Han fortjener en kone som tar litt bedre vare på seg selv enn hva jeg har gjort i det siste. Dessuten vet jeg at slike overfladiske ting gir meg glede. Jeg elsker jo egentlig å stelle meg for han..

10 TING JEG GLEDER MEG TIL DENNE HØSTEN

Til tross for den store skuffelsen og noen tøffe uker her hjemme, så er det mye positivt som skjer i livet mitt for tiden også. Det virker kanskje ikke sånn siden jeg har fokusert mye på alt det negative her på bloggen en stund. Derfor vil jeg vise dere en liten liste med ting jeg gleder meg til denne høsten og som jeg er takknemlig for at jeg kan se frem til. Jeg føler meg jo heldig generelt i livet, selv hvor uheldig jeg har vært til nå i prøverørsprosessen. Ja, prøvingen tar mye plass og er altoppslukende i perioder, men den er ikke alt..

♥♥ Jeg gleder meg til å jobbe videre med to store prosjekter som jeg jobber med ved siden av bloggen og til å presentere de for dere. Prosjektene er på en måte helt forskjellige, men på en annen måte så handler de mye om det samme. Det beste av alt er at de utfordrer meg. Jeg kjenner at jeg trenger disse utfordringene. P.s. dette punktet teller som to ting. Hehe!

♥ Jeg gleder meg til utredningen før neste egginnsett og ikke minst til å få svar på alle prøvene som Ulrik og jeg skal ta. I dag fikk vi faktisk rekvisisjonene våre i posten fra Spiren. Blodprøven til Ulrik skal tas allerede mandag, tirsdag eller onsdag til uken og sendes til sykehuset i Telemark. Mens mine blodprøver skal som sagt tas tidligst to uker etter hCG er negativ, noe som begynner å nærme seg. Hormonutredningsprøvene mine skal tas på syklusdag 2 eller 3. Jeg håper så inderlig at vi finner et problem som kan løses!

♥ Jeg gleder meg til å starte samarbeidet med Maria (frisøren/stylisten min). Hun og jeg skal som nevnt begynne å jobbe sammen en dag i uken fra september eller oktober. Da blir det mer outfits og bedre bilder på bloggen. I need her help!

♥ Jeg gleder meg til å finne drømmetomten og forhåpentligvis sette i gang et husprosjekt. Ulrik og jeg skal se på noen aktuelle tomter i Asker allerede til uken som jeg er veldig spent på. Vi har det ikke travelt, men alt med oss (bortsett fra det vi ikke kan påvirke) går som regel fort. Jeg holder dere oppdatert så fort det skjer noe mer i denne prosessen. Planen og ønsket nå er som dere skjønner å kjøpe tomt for så å bygge hus, men vi får se.

♥ Jeg gleder meg til høstmoten! Ingen høst uten nye støvletter, ny jakke/kåpe og nye jeans eller andre bukser. Det er ingen årstid jeg føler meg mer trendy og komfortabel enn om høsten. Jeg bestilte meg litt nytt til høstgarderoben i stad som det blir gøy å vise dere.

♥ Jeg gleder meg til fårikål. Det er det beste jeg blir servert om høsten. Aller helst av mamma eller farmor. Jeg har nemlig aldri lagd det selv. Kanskje jeg skal prøve i år?

♥ Jeg gleder meg til å gå i fjellet med mamma. Det er ingenting som er så godt for kropp og sjel som å gå i fjellet, sier hun. Jeg er alt for dårlig til å komme meg ut i naturen, men jeg nyter det virkelig når jeg først gjør det.

♥ Jeg gleder meg til filmkvelder og seriemaraton med Ulrik. Det har ikke blitt så mange slike kvelder her hjemme i det siste, siden vi har vært mest mulig på båten når Ulrik har hatt fri. Dessuten får jeg fort dårlig samvittighet når jeg tilbringer mange timer inne om sommeren. Men om høsten er det lov, eller faktisk mer enn lov. Om høsten er kvelder foran TV-en fornuftig etter min mening. Rett og slett en godkjent høstaktivitet.

♥ Jeg gleder meg til å heie på Andrea Santiago på The Voice! Hun har en helt rå stemme og er skikkelig nydelig. Dere som ikke fikk med dere første episode av programmet på TV 2 kan se henne i blind audition her. Sykt bra, eller hva? –> Følg @andrea_santiaago på Instagram! Norges nye superstjerne 😉

Her kan du se hva jeg gledet meg til med høsten i fjor..

ULRIK GJESTEBLOGGER

Hei alle sammen! Da e eg tilbake med eit nytt gjesteinnlegg. Beklager at det har tatt litt tid. Planen min e å gjesteblogge fast noken ganger i månaden, men denne sommeren blei ikkje heilt som planlagt. Eg har storkosa meg med båten og livet på sjøen. Det har bare mangla på motivasjonen til å sette meg ned å skrive etter alt som har skjedd/ikkje skjedd, selv om det jo e superkjekt å “snakke” med dåkke når eg først setter meg ned.

Såg dåkke artikkelen i gårsdagens VG forresten? Eg tok med avisa heim til kona slik at hon skulle få sjå den sjøl. I dag ligge saken ute på nett her, ser eg.

Ramp sin første gong i Rampelys 😉

Noken oppklaringer.. Det stemmer at eg i utgangspunktet ikke var noke som helst gira på å flytte fra Oslo til Fredrikstad, men at eg fikk lyst på grunn av Juliannes gode argumenter. Det var spesielt ett hus eg hadde lyst på i Fredrikstad som gjorde at eg følte det blei verdt den lange kjøreveien til jobb. Men nå som mora til Julianne flytter til Oslo er jeg enda mer fornøyd med planene våre videre og ikkje minst med svigermor. Det skal bli hyggelig å få hon til storbyen.

Det er mange som spør meg om kordan eg takler dei nedturene Julianne og eg har hatt i prøverørsprosessen. Eg blir såklart påvirka eg og, men det som er mest trist e å sjå den skyldfølelsen Julianne sliter med. Mange trur nok kanskje at hon tar lettare på alt ditta enn det hon faktisk gjør. Vi står i det samman, og samman skal vi klare det. Men eg merker at Julianne alene har det veldig tøft om dagen og det er vondt å sjå. Heldigvis har hun en unik evne til å være positiv oppi det heile. Det beundrar eg hon for.

Ellers hørte eg at det var mange som ønsket seg et flyinnlegg og at Julianne har lovet bort noke eg ikkje klarer å holde. Det er vanskelig for meg å bare skrive om fly uten at eg veit ka dåkke vil vite meir om. Ka lure dåkke på? Eg plukker ut noken spørsmål fra kommentarfeltet under dette innlegget til neste gong som blir om noen veker.

Blogggast snart igjen!

Ulrik

UKENS SPØRSMÅL

Hva synes vennene dine om Ulrik? Synes de at han for gammel og at du har blitt kjedeligere etter at dere ble sammen?

– Ulrik er kjempegodt likt av vennene mine. Det er ingen som har sagt at jeg har blitt kjedeligere etter at jeg traff han. Jeg vet at jeg har blitt roligere, men det er vel kanskje bare naturlig og bra når man går fra singellivet til et fast forhold?

Synes du det er vondt å høre om andre som blir gravide og får barn?

Overhodet ikke. Det å bli gravid og få barn er noe jeg unner alle par som ønsker det. Det er også veldig motiverende å høre om mirakler fra andre prøvende par. Det gir meg større tro og håp!

Hva er årsaken til at dere valgte en privat klinikk? Kan man ikke få denne hjelpen offentlig?

Det valget tok vi først og fremst for å spare tid ved å slippe de lange køene offentlig. I tillegg er det ingen tvil om at oppfølgingen er bedre privat enn offentlig, noe vi mener det er verdt å betale for.

Hvorfor tror du ikke på alternative metoder ved siden av prøverør?

Jeg har aldri sagt at jeg ikke tror på alternative metoder ved siden av prøverør, men jeg er ikke spesielt alternativ av meg og har ingen plan om å teste verken fotsone, akkupunktur eller andre slike ting i nærmeste fremtid med mindre jeg blir anbefalt det av legen min.

Jeg bare lurer på om du har gått på Prednisolon på disse forsøkene?

Nei, det har jeg ikke gått på.

Hvorfor prøver ikke Spiren å sette inn to egg? Eller er dette noe dere ikke ønsker?

Dersom det hadde vært opp til Ulrik og meg så hadde vi satt inn to egg hver gang, men det er ikke opp til oss og til nå har vi blitt anbefalt å sette inn ett egg av gangen for å fohindre komplikasjoner og fordi klinikken ikke mener det er grunn til noe annet.

Veien videre blir spennende. Kan dere ikke gjøre gentesting på eggene i Norge? Det hadde vel gitt dere svar på det meste..

– “Noen klinikker i utlandet gjør genetisk tester på blastocysten i forkant før den settes tilbake. Dette kalles PGS. Det kan tenkes i fremtiden at dette kommer til anvendelse også i Norge, men foreløpig er det ikke vitenskapelig tyngde bak dette som tilsier at dette er en metode vi kan anbefale per i dag”, skrev Liv Bente til meg i en mail forrige uke.

Kan du fortelle litt mer om de prøvene du skal ta og hva de sjekkes for?

– Det skal jeg fortelle mer om underveis. Foreløpig vet jeg ikke nok om det som skal skje fremover til at jeg kan skrive utfyllende om det.

Hva har dere å tape på å bytte klinikk og metode? Det er ingen mistillit mot Spiren om dere prøver noe annet. Dere har fått inn mange gode forslag på andre klinikker. Undersøk disse! Hør med de hvilke tanker de gjør seg rundt det at egget ikke blir sittende fast og gror. Og dette har skjedd to ganger? Jeg ville prøvd MANGE flere før jeg ville tenkt at jeg måtte utredes.

– Jeg tror ikke løsningen ligger hos en annen klinikk. Jeg tror det er kroppen min som ikke vil samarbeide av en eller annen grunn. Dersom vi hadde gått til en ny klinikk nå så ville de også ha gjort en utredning før vi satt i gang neste forsøk. Det er vanlig etter å ha mistet tre ganger. Dessuten er det MYE tyngre å kjøre på videre med nye forsøk som mislykkes gang etter gang enn å ta noen blodprøver og andre undersøkelser. Det er tydelig at du ikke er eller har vært en prøver selv når du sier at du ville ha prøvd mange klinikker. Jeg blir sliten bare av tanken.

Om det viser seg at prøverørsbehandlingene ikke bærer frem etter x antall forsøk, har dere da tenkt på surrogati som et alternativ?

– Vi har tenkt på alle alternativer som finnes. Men vi har ikke bestemt oss for noe ennå. Vi ønsker å fokusere på en ting av gangen og nå er fokuset på prøverørsprosessen.

Er feritilitetsproblemet ditt noe som er arvelig eller er det helt tilfeldig at det rammer deg?

AMH-verdien min er arvelig ja. Det ble vi fortalt da vi fikk vite de lave verdiene mine på Spiren i Trondheim.

Er eggene som ligger på frys befruktet?

– Ja.

Dyrker dere embryoet til blastocyst stadiet hver gang for å se at utviklingen er bra eller hvordan gjør klinikken det?

– Det stemmer.

Vet legene på Spiren grunnen til at det befruktede egget ikke vil feste seg ordentlig? Kan det hende at det er noe “galt” med livmoren din?

– Nei, det vet vi ikke og derfor skal jeg nå gjøre en videre utredning før neste forsøk for å forhåpentligvis blitt litt klokere på kroppen min.

Hvor fikk Ulrik kjøpt bakt potet i Stavanger? Følger han på Snapchat (@mrulriknygaard)

– På et gatekjøkken i gågata, sier han. Et gatekjøkken hvor de også selger kebab. Hehe!

Leser du meldinger på Instagram?

– Ja, men jeg svarer sjelden på meldinger der. På Snapchat derimot så svarer jeg alltid. Følg meg på –> pilotfrue

Har du lest bloggen “Med hjertet i hånden?” Det er et par som har gått gjennom en lang prøverørsprosess og mange mislykkede forsøk. Anbefaler deg å lese den.

– Nei, men jeg har blitt anbefalt bloggen flere ganger nå, så jeg skal sjekke den ut i kveld 🙂

Har du noen fobier?

– Jeg har fobi mot edderkopper og det meste av insekter. Da jeg var liten begynte jeg å hylgråte fordi jeg hadde en maur på foten. Stakkars mamma, hun trodde jo det hadde skjedd noe alvorlig galt. Hehe!

Har du blitt mobbet som barn/ungdom, hvordan kom du deg gjennom det isåfall?

– Heldigvis ikke. Derfor vil jeg ikke gi noen råd rundt det. Men kanskje det er noen av leserne mine som kan dele sine erfaringer?

Når dere krangler (som de fleste par gjør innimellom), hva krangler dere stort sett om da? Er det et tema som går igjen?

– Vi krangler egentlig sjeldent, og når vi først krangler så handler det stort sett bare om tullete ting som ikke betyr noe. Jeg skal likevel innrømme at vi har hatt flere tullete “krangler” nå i prøverørsprosessen enn før vi ble prøvere. Stemningen her hjemme påvirkes selvfølgelig av alle nedturene. Uenigheter og diskusjoner oppstår rett og slett litt oftere nå som ting er vanskelig, og det er nok på grunn av frustrasjon rundt alt det triste vi har vært gjennom.

Kan du lage et innlegg om ringene dine? De er såå vakre! forlovelsesringen og gifteringen. Hvilken type de er og diamantene i dem osv. Det kan kanskje være et fint fokus også nå, oppi alt annet?

– Nei, det blir veldig unaturlig og kleint å skrive et eget innlegg om ringene igjen nå så lenge etter forlovelsen og bryllupet. Men du kan lese om og se bilder av forlovelsesringen min her og gifteringene våre her <3 <3

Dersom Ulrik hadde jobbet 8-16 hver dag og dere dermed omgikk hverandre daglig, hadde du da i blant følt behov for å være alene i form av å foreksempel ta en helg bare du hos familie eller venninner? Og hadde du tenkt det var rart dersom Ulrik ville ta en helg hos familien i Måløy alene uten deg?

– Helt klart. Jeg trenger min alenetid og Ulrik trenger sin alenetid.

Ja, litt rart. Men det er bare fordi jeg ikke klarer å se for meg casen nå som vi har en hverdag med såpass mye tid fra hverandre.

Hva i alle dager er det som gjør at du tror at din psykiske helse er av interesse for andre? Kan ikke du sutre til en psykolog?

– Jeg vet at det er mange som har interesse for helsen min da jeg skriver såpass mye om den og har såpass mange faste lesere. Det betyr ikke at jeg tror at alle har interesse av den, men jeg regner med at de som ikke bryr seg om meg lar være å klikke seg inn på denne bloggen.

Tror du at du og Ulrik hadde vært sammen i dag dersom Ulrik hadde hatt et barn fra tidligere forhold? Altså hadde du vært like interessert i å starte noe sammen med Ulrik dersom han den kvelden dere møttes for første gang, hadde fortalt deg at han hadde et barn som bodde hos han annenhver uke?

– Jeg datet en mann før Ulrik som hadde en datter. Det var overhodet ingen hindring for meg eller grunnen til at det ikke ble meg og han.

Hvorfor skriver du “Vi blir i Oslo” når dere skal flytte til Asker? Som tidligere nevnt av mange når dere kjøpte båten, Asker er overhodet ikke i Oslo.

– Du tok tydeligvis poenget og jeg forklarte hva jeg mente med overskriften i teksten under. Hvorfor henger du deg opp i dette?

Har dere tenkt å selge rekkehuset før dere kjøper noe nytt?

Det spørs hvor lang prosessen blir. Vi snuser litt på å bygge hus om dagen, og om vi skal det så selger vi først. Men om vi bestemmer oss for å kjøpe et hus (ikke bare tomt) så selger vi nok ikke først.

Hva er grunnen til at du er så avhengig av din mor i en alder av snart 28? Altså, hvis du faktisk presterte å overtale Ulrik til å forlate en by han vil bo i, av den grunn at du må være nær din mor, så er det vel kanskje ikke et helt sunt tegn eller? Hvis du ikke klarer tanken på å ha barn uten umiddelbar hjelp fra din egen mor, så er du kanskje ikke helt klar enda? Jeg bare spør altså. Vil gjerne få vite hva det bunner i, for i din alder burde man vel strengt tatt klare seg med seg selv og sin mann?

Jeg ønsker å bo i samme by som mamma fordi jeg er familiekjær og fordi jeg vet hvor kjipt det er å vokse opp langt fra besteforeldrene sine. Heldigvis vet jeg også hvor koselig det er å ha besteforeldre nært i oppveksten, da jeg har opplevd begge deler i løpet av min barndom og det er nærhet til familie jeg ønsker at mine barn en gang skal få oppleve.

Nå er det 7 år siden mamma og jeg bodde i samme by så det handler vel ikke akkurat om noe avhengighet til henne, men om hva jeg synes er hyggelig. Jeg skal heller ikke legge skjul på at det hadde vært kjekt med litt ekstra hjelp i perioder hvor Ulrik jobber mye borte og jeg foreksempel er syk eller er har det travelt med et eller annet.

Hvis dere hadde flyttet til Fredrikstad, hadde du klart å kose deg når du visste at Ulrik egentlig ikke ville bo der?

Ulrik ville flytte til Fredrikstad da det var planen. Men nå som ting har endret seg er han glad for at vi ikke skal flytte dit.

Hvordan går det med separasjonsangsten til Ramp?

– Det går bedre nå, men jeg har ikke vært borte fra han mer enn to timer totalt når Stella ikke er hjemme. Baby steps..

Jeg har aldri forstått dette med bloggere og annonser egentlig. Du sier dette er dine faste hverddagsprodukter, men såvidt jeg kan se så er alle palettene helt nye og også lebestiften. Er det slikt at når det står at det er en annonse, skriver du dette i avtale med Lyko, for å tjene penger?  Det er foreksempel mange blogger som skriver om diverse vitamintilskudd for håret. Når en skriver om det er det ofte også slik at det annonseres om dette produktet på flere blogger på samme eller nesten samme tid. Når det da står at det er en annonse, kan det bety at det er et produkt de nettopp har fått tilsendt og kanskje brukt det i noen dager, men sier det er noe de bruker fast?

For det første så er ikke alle palettene mine fra gårsdagens annonse nye. Dersom du sjekker Snapchat storyen min som ligger ute så ser du at blant annet rouge palettet mitt er veldig godt brukt. For det andre så får vi bloggere tilsendt nye produkter før annonser om vi ønsker det for at bildene skal se freshe ut. Det tar seg liksom ikke så fint ut på bilder med slitte cover og halveis oppbrukte produkter. Jeg kan selvfølgelig ikke snakke for alle bloggere, men jeg har aldri skrevet om noe jeg ikke selv bruker (med mindre jeg har opplyst om at jeg skal teste ut et produkt) og vet at annonsørene ikke velger tilfeldige bloggere. De velger bloggere som liker produktene deres eller bloggere som ønsker å teste ut produkter for så å dele sin mening dersom den er positiv.

Grunnen til at flere bloggere ofte skriver om samme produkt på likt er fordi annonsørene har bestemt seg for å bruke utvalgte bloggere i en bestemt kampanje. En kampanje er som de fleste vet noe som foregår over kort tid og derfor skjer det flere misliker, nemlig at de blir utsatt for samme reklame flere ganger. Jeg ser ikke problemet da jeg vet at bloggerne i en kampanje ikke velges tilfeldig. Jeg har heller aldri opplevd å få tilsendt et nytt produkt senere enn en måned før jeg skal anmelde det på bloggen. Seriøse annonsører gir alltid bloggerne god tid til å gjøre seg egne erfaringer med nye produkter.

Til slutt vil jeg bare si at jeg har testet flere produkter jeg ikke har likt eller fått noe utbytte av, og de produktene har jeg selvfølgelig ikke anbefalt videre til dere her på bloggen.

Det var alt for denne gang.. Still gjerne spørsmål til neste uke allerede nå

MINE SMINKETIPS

Annonse

God søndag, fine dere! Håper helgen har behandlet dere så bra at dere er like klare som meg til å ta tak i hverdagen igjen. Spalten med ukens spørsmål kommer ut i morgen, men et av spørsmålene blir besvart allerede i dag. Det er nemlig et spørsmål som ofte gjentar seg i kommentarfeltet mitt, og det er om jeg kan dele smikerutinene mine. Derfor tenkte jeg at det var på tide med et eget innlegg med mine enkle sminketips og samtidig gi dere 20 % rabatt på alle produktene jeg bruker.

Med kodeord “20pilotfrue” får du nå 20 % rabatt på alt fra Lyko.no inkludert salgsvarer, men ikke produkter fra The Balm. Tilbudet er gyldig til 6. september.. Bare hyggelig 🙂

Concealer: Jeg starter alltid med denne fantastiske concealeren fra The Balm som dekker godt over urenhetene mine på haken og andre rødlige områder i ansiktet, som under øynene og rundt nesen. Jeg påfører concealeren med svampen som hører med og/eller noen ganger med fingertuppene. Det er forresten 30% rabatt på alle podukter fra The Balm hos Lyko.no frem til midten av september.

Foundation: Som foundation bruker jeg dette matte og godt dekkende pudderet fra Glo Minerals. Pudderet fungerer perfekt som en base etter concealer og før konturering med solpudder, rouge og highligter. Jeg bruker en fast kost fra Lyko sitt eget merke til å påføre foundationen.

Konturering: For å skape litt dybde og liv i ansiktet bruker jeg dette fine palettet fra Anastasia Contour Kit i farge “light to medium”. Palettet har seks forskjellige nyanser slik at du kan fremheve dine beste trekk.  

Rouge: For å friske opp sminken bruker jeg dette herlige palettet med rouge fra Makeup Revolution som inneholder nøytrale nyanser, samt rosa og fersken med sterke fargetoner som setter en spiss på sminken.

Bryn: Til brynene mine er jeg avhengig av dette naturlige øyenbrynspudderet fra Anastasia Brow Powder i farge “dark brown”. Jeg påfører den mørkeste fargen ytterst hvor jeg har minst hår og den lyseste fargen innerst mot øynene.

Koster: Alle kostene mine er fra Lyko sitt eget merket. Du finner Lyko Brushset her, som er den komplette pakken med sminkebørster av god kvalitet til en veldig god pris. Jeg vasker alle sminkebørstene mine minst annenhver uke med shampoo og balsam for at de skal holde seg fine og for å unngå at huden min utsettes for gamle sminkerester og dritt som kan gi unødvendige urenheter.

Lepper: Jeg sparer alltid leppene til slutt da jeg ofte drikker kaffe eller spiser frokost mens jeg fikser meg. Hehe! Men leppene må på plass, ellers føler jeg meg ikke fresh. Nå for tiden er det denne nydelige leppestiften jeg har fått dilla på fra E.l.f. Moisturing lipstick ravishing i farge “rose”.

Ved spesielle anledninger: I og med at jeg bruker vippeextension fast så bruker jeg ikke mascara og sjelden øyenskygge da det fort blir litt mye. Men i helger og ved spesielle anledninger bruker jeg dette delikate palettet med 32 forskjellige matte øyenskygger som jeg virkelig elsker.

Husk kodeord “20pilotfrue” om du vil ha 20 % rabatt på sminken jeg bruker og mye mer fra Lyko.no her!

P.s. I morgen legger jeg ut hele sminkerutinen min på Mystory. Følg meg på pilotfrue på Snapchat for å se den. Der svarer jeg forresten også på spørsmål om produktene.. Vi snappes ♥

VI BLIR I OSLO

Hei fra Hvalstrand! Her har vi lagt til longside med noen andre båter siden i går og kost oss sammen med venner. Det er skikkelig god stemning med festival og bra vær, så vi kan ikke annet enn nyte. Heldigvis er det litt igjen av båtsesongen, noe vi utnytter til det fulle. Det må vi jo nesten bare etter investeringen vi gjorde i drømmebåten vår i slutten av mai. Jeg har forresten forelsket meg i Asker den siste tiden og spesielt områdene Nesbru, Hvalstrand og Vollen. Har jeg noen lesere som er fra Asker? For noen fine plasser!

Apropos Asker.. Det blir ikke hus i fredrikstad på Ulrik og meg likevel. Vi har som nevnt vært på husjakt og fant faktisk to hus vi likte veldig godt, men vi ga aldri noe bud på noen av husene. Nå har vi bestemt oss for hus i Asker i stedet, og på bare en uke har vi vært innom alt fra nytt funkishus til oppussingsobjekter og bygging av hus. Hehe! Her går ting litt fort i svingene, men det har sine grunner. Vi blir altså i Oslo, eller Akershus da. Hovedgrunnen til det er at moren min flytter selv fra Fredrikstad til Oslo og da faller alle brikkene på plass her. Jepp, jeg er en skikkelig mammajente. Hehe!

Ulrik har aldri vært gira på å flytte fra Oslo og spesielt ikke til Fredrikstad, men han ble med på det etter noen runder med argumenter fra meg. Det føles utrolig bra å vite at han var villig til å flytte fra alt for meg og mine grunner. Det sier mye om han. Godt føles det også å gi han det livet han alltid har ønsket seg for oss. Jeg kjenner derfor at beslutningen er rett og gleder meg virkelig over den. Nesten like mye som Ulrik 😉

Nå er det tacokveld og vinos på menyen sammen med nabobåten. Vi snakkes!

DCIM115MEDIADJI_0099.JPGDCIM115MEDIADJI_0093.JPGDCIM115MEDIADJI_0115.JPGDCIM115MEDIADJI_0055.JPGDCIM115MEDIADJI_0049.JPGDCIM115MEDIADJI_0024.JPG

NESTE STEG I PROSESSEN

Det blir som sagt litt venting på Ulrik og meg før neste egginnsett på grunn av at vi ønsker og på grunn av at klinikken vår anbefaler en videre utredning. Men det tror jeg vi skal takle fint begge to. Utredningen som skal gjøres nå er med tanke på at jeg har blitt gravid 3 av 4 ganger og at svangerskapet stopper og utvikle seg. Dette innebærer blodprøver som undersøker immunologiske, hematologiske og genetiske forhold. Den siste gjelder visst kun for Ulrik da vi har tatt av meg tidligere som er normal. Prøvene jeg skal ta kan tidligst tas to uker etter at hCG er ute av kroppen min. Derfor skjer det lite i prosessen akkurat nå.
 
Jeg føler på en måte at vi står litt på stedet hvil og at vi rykker tilbake til start mellom hvert forsøk, men på en annen måte så gjør vi jo ikke det. Vi blir noe klokere for hver gang og etter utredningen som nå skal skje vet vi forhåpentligvis enda mer om hvor veien bør gå videre for snart å komme i mål. Jeg er som dere skjønner veldig positiv til at vi ikke bare kjører på med en ny runde med ting som hittil ikke har fungert, men at vi faktisk stopper opp litt for å legge en ny og kanskje enda mer tilpasset plan for vår situasjon.
 
 
I tillegg til dette ønsker Spiren å ta en ny runde med hormonprøver på grunn av at det nå nærmer seg ett år siden vi hadde forrige status. Hormonprøvene skal tas på syklusdag 2, altså ved neste menstruasjon. Jeg har fortsatt ikke sluttet helt å blø etter den blødningen som startet på mandag og det kan som jeg vet ta alt fra tre til seks uker før jeg får mensen igjen etter en spontanabort, så vi må bare være tålmodige som med alt annet i denne prøverørsprosessen. Tidenes tålmodighetsprøve.
 
Legen min mener forresten det ikke er mistanke om at det er forholdet inne i livmoren min som ødelegger for graviditetene jeg har hatt. Hun har kikket grundig med ultralyd hver gang jeg har vært i Trondheim og de har heldigvis aldri sett noe som har vært negativt. Selv om jeg sa i går at jeg håper på et problem som kan løses så håper jeg selvfølgelig ikke at det er noe alvorlig galt med meg. Jeg håper bare at vi snart får noen flere svar som kan hjelpe oss videre..

Sjalet er fra Dehn Design by Merete Nyegaard Dehn

GRUNN TIL VIDERE UTREDNING

Jeg føler meg helt tom igjen. Tom for energi, tom for tårer og tom for ord. Derfor prøver jeg å fylle dagene mine med hyggelige ting. Og så lenge dagene er hyggelige er de meningsfulle nok for meg. I går blant annet inviterte jeg jentene hjem på middag og i dag skal jeg i en annen jentemiddag. Tid med gode venninner er gull verdt etter det som har skjedd. Spesielt nå som Ulrik har vært på jobb i noen dager og jeg har vært alene. Jeg liker å være alene, faktisk så er det beste jeg vet å stenge meg inne i perioder som dette. Men jeg kjenner at jeg trenger å være sosial. Jeg kjenner at det gir meg mye.

Etter fire mislykkede runder er det på tide å gjøre noe mer. Med noe mer så mener jeg ikke å bytte klinikk eller ta i bruk alternativ hjelp. Jeg mener at det er en grunn til videre utredning og det er derfor neste steg i denne prosessen. Kroppen min kan tydeligvis bli gravid. Det er jo noe å være glad over, men det virker ikke som om den klarer å holde på graviditeten eller at eggene mine er av god nok kvalitet. Jeg aner ikke hva som feiler meg, men jeg håper nesten at det er noe mer enn det lille vi vet. Det er litt merkelig å håpe på det kanskje. Jeg føler bare at det hadde vært lettere å ta tak i problemet dersom vi hadde noe konkret å forholde oss til. Jeg håper altså på et problem som kan løses. Det eneste vi vet i dag er at jeg har et lavt antall egg i forhold til min unge alder, noe som ikke trenger å være et problem i seg selv, men som stresser meg mer og mer. Jeg er redd for at tiden skal renne ut og at drømmen om biologiske barn må legges på hyllen.

Det blir derfor ikke noe nytt forsøk før vi vet noe mer om min helse. Jeg kommer tilbake til hva som skal undersøkes..

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Hei, dere. Her kommer ukens spørsmål og svar. Beklager forsinkelsen..

Går det bra med deg?

– Ja og nei. Jeg har det tøft om dagen, men jeg klarer meg.

Klarte du virkelig klart å la være å teste før det hadde gått 14 dager etter innsettet? Jeg testet tidlig hver gang..

– Jeg har ventet med å teste i 14 dager etter hvert egginnsett siden det er hva klinikken anbefaler. Dessuten har jeg erfart gjennon en venninne at for tidlig testing kan gi falskt negativt resultat, og jeg ser ikke noe grunn til å utsette meg for en eventuell unødvendig skuffelse. Det er nok skuffelser i denne prosessen fra før.

Når anbefaler du at kvinner tester seg for å se om de kan få barn/har et problem? Jeg er bare 19, men dette er likevel min største frykt. Jeg vil egentlig bare teste meg så fort som mulig, men samtidig ikke la det bli et “problem” før jeg er klar for å få barn osv. Hva tenker du er lurest?

Dette er et veldig vanskelig spørsmål å svare på, men jeg kan prøve å dele mine tanker rundt problemstillingen..

Dersom det å bli mamma er ditt aller største ønske så ville jeg anbefalt deg å ta en fertilitetsutredning på en fertilitetsklinikk allerede nå. Men dersom drømmen om å møte mannen i ditt liv for så å få barn sammen med han er større, så ville jeg ha ventet med utredningen. Min drøm om å bli mamma oppstod ikke før jeg traff Ulrik. Jeg er glad for at vi sammen fant ut av problemet såpass tidlig. Men jeg er også glad for at jeg ikke visste om problemet før jeg traff Ulrik, for da er sannsynligheten stor for at vi aldri hadde møttes og for at jeg hadde hastet meg inn i et annet forhold med feil utgangspunkt.

Hva i all verden? Det er en haug av spørsmål du ikke har besvart! Jeg venter blant annet på 2 spørsmål jeg stilte deg som du bare har utelatt. Hva er opplegget med en spalte når du bare besvarer en brøkdel?

Jeg besvarer kun de spørsmålene jeg ønsker å besvare. Dersom spørsmålene dine ikke blir besvart er det en grunn til det. Når det er sagt så stemmer det ikke at jeg kun svarer på en liten brøkdel av spørsmålene som kommer inn. Jeg svarer på omtrent alle spørsmål jeg får.

Har du noen nye mål/planer med bloggen fremover?

Det er ganske mye som skjer rundt meg akkurat nå som jeg ikke kan fortelle om helt ennå. Jeg vet det er kjedelig når bloggere sier sånn. Derfor kan jeg røpe en plan som er konkret for bloggen og det er at frisøren min og jeg skal begynne å jobbe mer sammen fremover. Det betyr mer styling og outfits på bloggen, noe flere har sagt at de savner.

Har du noen gang slitt psykisk, gått til psykolog eller liknende?

– Jeg gikk til psykolog etter de første årene mine i Oslo med mye festing i dårlig miljø. Jeg har skrevet mer om det her og her.

Når begynte du og blogge? Var det etter du møtte Ulrik du kalte deg for pilotfrue?

– Jeg begynte å blogge i juli 2014, noe som vil si at bloggen fylte 3 år denne sommeren. Hurra!

Hehe, ja. Det var Ulrik som fleipet med navnet “pilotfrue” i starten og han som registrerte domenet på blogg.no. Jeg fikk faktisk domenet i bursdagsgave fra Ulrik da jeg fylte 24 sammen med andre gaver. Domenet er den billigste gaven jeg har fått (å registrere seg på blogg.no er gratis), men også den gaven som har gikk mest frukter i ettertid.

Hvordan kom du deg så høyt opp på topplisten?

Ved å være åpen og ærlig. Overfladiske bloggere er det nok av.

Hvordan viste du at Ulrik var mannen i ditt liv? Ved første møte eller hvor lang tid tok det?

Jeg trodde at han var det allerede ved første møte og fortalte venninnen min at Ulrik var mannen jeg skulle gifte meg med den kvelden vi møttes. Jeg vet ike helt hvordan jeg visste det. Han var bare så snill, morsom, KJEKK og annerledes enn alle andre jeg hadde møtt. I tillegg traff dialekten hans meg rett i hjertet.

Har Ulrik vært gift tidligere?

– Nei, verken han eller jeg hadde vært gift eller forlovet før vi møtte hverandre.

Hvor lenge har du og Ulrik vært sammen? Og hvordan møttes dere?

– Vi møttes i januar 2014 på Hanami gjennom en felles venn.

Hadde dere en grønnfarge på stueveggen før den dere har nå? Eller annet rom? Hva heter den?

– Stuen vår var hvit og kjedelig før. Nå er den i fargen “Oslo”.

Hvordan tar Ulrik alt dette med prøverørsperioden?

Alt dette? Utdyp gjerne spørsmålet til neste runde.

Klarte du virkelig å kose deg på Elle festen etter det som skjedde?

Ja, det var overraskende lett på grunn av god stemning og mange hyggelige mennesker. Jeg trengte virkelig denne festen.

Foto: Marian Jade

Har dere snakket noe om hvor mange prøverørsforsøk dere ønsker å gjennomføre før dere eventuelt må finne andre alternativer til å bli foreldre?

– Vi er ikke helt der ennå. I Trondheim ligger det fortsatt tre egg på frys å venter på oss som vi er enige om å gi en sjanse.

Har du mulighet til å skrive litt mer om dagene frem til egguttaket, selve egguttaket (hva skjer den dagen) og om hvordan dagene etter egguttaket er?

– Jeg skriver om hele denne prosessen mens den skjer. Se tilbake i arkivet mitt fra november i fjor eller følg med på bloggen om du er interessert i prøverørsprosessen. Håper du vil være med på reisen videre mot målet om å bli foreldre!

Litt direkte spørsmål, men du får svare hvis du vil.. Har du og Ulrik sex mens du går på hormoner? Og etter innsett?

– Vi har ikke sex i rugetiden etter egginnsettet av en enkel grunn det er fordi den støttebehandlingen som tas vaginalt er noe kliss. Klinikken kaller det for “sukkerspinn”, men jeg kan love dere at miljøet der nede ikke minner om sukkerspinn i det hele tatt. Hehe!

Hvis du skulle valgt å få hund en gang til, ville du da valgt en annen rase? En større rase f.eks?

– Jeg elsker miniatyrhunder og tror ikke jeg ville hatt en større rase av den enkle grunn at de ofte krever lengre turer blant annet. Chihuahua, Yorkshire Terrier og Pomeranian er mine tre favoritter. Stella (vår eldste) er en blanding av Chihuahua og Yorkshire Terrier og Ramp er en blanding av Chihuahua og Pomeranian.

Kunne du begynt med en spalte/fast innlegg med “would you rather” et par ganger i måneden eller noe sånt?

– Kanskje det. Jeg kan i hvert fall lage ett slikt innlegg snart.

Ville dere vurdert løsninger som eggdonasjon (hvis det var lov i norge) eller spermdonasjon (hvis problemet lå hos Ulrik) Eller er det viktig for dere å få 100% biologiske barn?

– Vi kommer til å vurdere andre løsninger om det viser seg at vi ikke lykkes med prøverør. Jeg er ikke “mot” noen alternativer. Jeg synes det bare er flott at det finnes mange løsninger på fertilitetsproblemer og skulle ønske at eggdonasjon og surrogati var lovlig i Norge.

Jeg lurer på om dere har lurt på å adoptere?

Vi må ta en ting av gangen. Nå holder vi på med prøverør.

Jeg synes hele dette prøverørsprosjektet deres begynner å bli tåpelig nå. For vær gang det går galt drøyer du i nesten en uke med å si noe som helst, som igjen gjør at du havner på topp på topplisten. Er dette bare ett stunt i samarbeid med Side 2 for å dra lesere og få klikk? Det er en kynisk måte å skaffe seg penger på..

– Dersom du synes at jeg, Ulrik, prøveperioden vår og/eller denne bloggen er tåpelig så anbefaler jeg deg å finne noe annet å bruke tiden din på. Alt jeg deler her er ekte og jeg planlegger omtrent aldri innleggene mine på forhånd. Noe som gjør bloggingen mer levende og interessant, etter min mening.

Har du tatt abort tidligere?

– Ja, jeg tok abort da jeg var 20 år (syv år siden). Det var i slutten av et forhold som ikke var noe bra på det tidspunktet og jeg var alt for ung (i hodet) til å ta vare på et barn alene. Det var nemlig uaktuelt for han jeg var sammen med å beholde dette barnet og jeg visste selvfølgelig ikke om mitt problem denne gangen. Sannsynligvis har problemet oppstått de siste årene etter hva legene tror.

Jeg lurer på om du noen gang tenker på hva den lille ville vært om du ikke hadde tatt aborten? Hvor langt var du på vei da du tok aborten? J

– Tanken har selvfølgelig slått meg. Men om jeg fikk valget mellom å være alenemamma som 20-åring eller å leve uten biologiske barn sammen med Ulrik, så blir valget det siste. Ulrik er den viktigste personen i mitt liv og jeg vil heller gå for en ny løsning med han enn å stå alene.

Har dere vurdert å bytte klinikk?

Nei, det har vi ikke. Vi er veldig fornøyde med opplegget og oppfølgingen på Spiren i Trondheim. Jeg tror ikke de mislykkede forsøkene vi har hatt handler om noe annet enn kroppen min.

Går du fast på folat tilskudd?

Ja, jeg tar alt jeg skal og har fått anbefalt av tilskudd og vitaminer.

Hvorfor vil du ikke prøve akupunktur?

Jeg har ikke troen på at det skal hjelpe meg med å bli gravid. Dessuten har jeg nok med å følge opp det som

Drakk du alkohol på Elle festen?

– Ja, det ble ett glass med bobler og noen drinker.

ELSKER hårfargen din nå, har du gjort noe med den?

– Takk! Jeg var hos frisøren for to uker siden og frisket opp fargen min. Vi gikk for en kald blond tone som jeg er skikkelig fornøyd med. Jeg fikk til og med skryt av søteste Ida Wulff som faktisk “lånte” frisøren min her om dagen.

Kan ikke de på klinikken gi ekstra hormoner til egget har festet seg?

Jeg kommer tilbake til veien og planen videre når den er langt. Først må den legges.

Ville det hatt noe å si om du hadde ligget rett ut de første ukene?

– Jeg tror ikke det, men om jeg hadde blitt fortalt at det hjalp så hadde jeg selvfølgelig gjort det. Jeg gjør hva som helst og hører på alt legen min sier. Om hun sier hopp, så hopper jeg. Hehe!

Still gjerne spørsmål til neste uke allerede nå! Spalten kommer ut fast på søndager eller mandager 🙂

JEG TRODDE DET VAR OVER

Etter at jeg publiserte blogginnlegget på formiddagen i dag har jeg vekslet mellom å ligge i forsterstilling på sofaen og på soverommet. Smertene nederst i magen ble så kraftige utover dagen at jeg måtte ty til Naproxen igjen. Jeg har lest i kommentarfeltet mitt at noen mener det ikke er bra å ta denne type smertestillende i prøverørsprosessen, men legen min på Spiren sa det gikk greit. Derfor stoler jeg på henne..

Det var torsdag i forrige uke at jeg begynte å blø, mens Ulrik og jeg satt i en telefonsamtale med mamma på høytaler. Midt i samtalen følte jeg plutselig at jeg holdt på å tisse på meg. Jeg hadde ikke vondt noe sted, men tanken om at jeg hadde mistet slo meg i det jeg gikk ned trappen mot toalettet siden jeg følte meg fuktig og rar nedentil. Da jeg dro av meg buksen fikk jeg likevel sjokk. Det var rødt overalt igjen og det første jeg tenkte på var hvordan  jeg  skulle  fortelle  dette  til  Ulrik. Stakkars Ulrik, tenkte jeg. Etter noen minutter mannet jeg meg opp til tre ord. De tre ordene alle frykter i denne prosessen. Det gikk ikke, hadde jeg tenkt til å si. Men jeg trengte ikke å si noenting. Ulrik så hva som hadde skjedd bare ved å møte blikket mitt.

Vi kastet oss som sagt i bilen for å ta prøver på Furst. Resten av dagen var vi bare alene hjemme sammen. Det kom ikke noe mer blod etter dette, derfor trodde jeg at det var over og at kroppen min kvittet seg med alt på en gang siden jeg “bare” var fire uker på vei. Men det hadde den ikke. I dag kom/kommer tydeligvis resten, og i dag gjør det fysisk vondt.

Herregud, så sterke vi er blitt sammen <3 <3

Jeg legger ved et bilde som ble tatt fredag i forrige uke, fordi jeg ikke har vært i stand til å ta noen bilder av meg selv etter den dagen ennå.. I morgen er forhåpentligvis smertene borte. Da skal jeg sette meg ned med forrige ukens spørsmål og svare dere så godt jeg kan. Spalten med ukens spørsmål pleier jo å komme ut på søndager eller mandager, men jeg regner med at dere godtar forsinkelsen akkurat denne uken..