DET ER HER FOKUSET BØR VÆRE

Tusen takk for alle de hyggelige tilbakemeldingene jeg har fått på boken som kommer! Det gleder meg å se andre prøvere som setter pris på at temaet blir satt enda mer fokus på. Ønsket er som sagt at så mange som mulig skal finne både trøst og håp gjennom Ulriks og min prøveperiode, uansett situasjon. Husk at tid og venting oppleves forskjellig, og la dere ikke provosere over begrepet “ufrivillig barnløs”. Dette er ikke er en konkurranse om hvem som har det verst eller hvem som har prøvd lengst. For jeg vet at det dessverre finnes mange der ute som aldri har lykkes, og jeg vet at det finnes par som har prøvd i mange flere år enn Ulrik og meg. Jeg unner dere det gjelder og alle som prøver å få barn mer forståelse. Det er her fokuset mitt er, og her fokuset bør være.

Alle prøvere har hver sin historie. Jeg tror ikke det har noe hensikt å sammenligne oss med hverandre, da problemene er så forskjellige. Men det vi har til felles er at vi har fått kjenne på skuffelsen av negative graviditetstester, frykten over å forbli ufrivillig barnløse og sorgen over noe som aldri har eksistert.

Ulrik og jeg prøvde først i 8 måneder på egenhånd, før vi startet med prøverør. Selve prøverørsprosessen foregikk i ett år, hvor vi var gjennom 4 forsøk, før vi ble gravide naturlig. Akkurat nå føler jeg meg ekstremt heldig som er gravid og har kommet over den mest kritiske fasen av svangerskapet, men jeg kan fortsatt ikke vite sikkert om dette går hele veien. Jeg og vi er fortsatt redde på grunn av alt det triste vi har opplevd. Prøvingen har satt sine spor, og for oss har disse snart to årene vært veldig tøffe..

Jeg vet ikke hvor vondt det gjør å prøve i 5 år eller 10 år, og forhåpentligvis får jeg heller ikke vite hvor vondt det gjør å aldri lykkes. Men jeg vet at det gjør vondt for par å være i en prøveperiode, og jeg vet at boken Tone Solberg og jeg skriver kan bidra til å fjerne tabuet over ufrivillig barnløshet, normalisere prøverør og gi god informasjon om hele prosessen til de som ønsker det. Tone og jeg skriver som sagt denne boken sammen. Vi er altså to forfattere som jobber hver for oss med samme prosjekt. Beklager hvis jeg forklarte meg utydelig i forrige innlegg.

Dere som er skeptiske til at bloggere skriver bøker.. Er det egentlig så veldig rart at mennesker som lever av å skrive på internett velger å skrive en eller flere bøker i sin karriere? Selv har jeg gått journalistikk på Norges kreative fagskole, jobbet som journalist i ulike medier og blogget i snart fire år. Jeg føler meg derfor kvalifisert til å skrive, og mener det er positivt at jeg velger å bruke den stemmen jeg har fått gjennom mine år som blogger til å fronte noe som er sårt for mange.

På bildene over ser dere meg fra venstre, Nazneen Khan-Østrem (redaktør i Aschehoug forlag) og Tone Solberg.

JEG SKRIVER BOK

Husker dere at jeg fortalte om en liten overraskelse som skulle avsløres i romjulen? Overraskelsen er fra meg i samarbeid med Aschehoug forlag og forfatter, Tone Solberg til alle prøvere og pårørende av ufrivillige barnløse der ute. Ulrik har forresten også en finger med i dette prosjektet, da han naturligvis er en like stor del av alt som meg. Så ja, jeg skriver bok!

Boken handler som dere skjønner om vår babydrøm, hvor jeg beskriver det vondeste og det fine med prosessen, mine ærlige følelser og de innerste tankene mye nærere enn hva jeg har gjort på bloggen. Tone tar for seg historien bak prøverør i Norge og har intervjuet en rekke interessante og ikke minst relevante mennesker rundt temaet. Jeg kan ikke røpe så mye mer enn dette ennå, men jeg kan endelig dele at det jobbes iherdig med en bok og at boken kommer ut allerede på våren!

Jeg er utrolig takknemlig for å få være med på dette bokprosjektet som faktisk startet for snart et år siden. Det føles godt å “gi noe tilbake” til alle dere som har fulgt Ulrik og meg på denne reisen, spesielt til dere som fortsatt prøver. Jeg er også veldig stolt over å snart kunne kalle meg selv for en forfatter av en bok som bidrar til noe positivt for mennesker jeg virkelig føler med.

Jeg tror at boken kan være til hjelp for prøvende par, og håper at den også vil være veiledende for våre pårørende som ikke alltid vet hvordan de skal oppføre seg rundt oss gjennom både oppturer og nedturer ♥

Foto: Mattis Sandblad/VG.

MINE 3 FAVORITTMASKER!

Annonse

Jeg er som dere vet ganske nøye med hudpleierutiner, ikke minst nå under graviditeten og jeg setter alltid av litt ekstra tid en dag i uken til mine favorittmasker fra May Beauty. Det som er så kjekt er at jeg passer på å ha de forskjellige maskene liggende, som dekker de ulike behovene jeg får gjennom året. For huden min har jo forskjellige problemer og områder som trenger pleie til forskjellige tider, så det holder naturligvis ikke med bare en av maskene. De problemer jeg har er fremst hudormene men også tørr hud og mye sebum som huden min produserer. De sorte prikkene syns også under makeup, derfor er det perfekt med hudpleieprodukter som fjerner disse. Nå om vinteren og i kulden er det ekstra viktig å pleie ansiktet mitt da det blir ekstra tørt. Derfor er det helt genialt at du nå kan kjøpe alle disse maskene i en samlet ansiktspakke, som virker sammen før at fjerne hudormer, død hud, suge ut talg og sebum og gir ren og glatt hud. Før måtte du nemlig kjøpe de separat..

Produktene skal brukes ukentlig for at beholde resultatene, dette er et tre-trinns pakke, men man kan også bruke Face Gel separat 2-3 ganger / uka som en daglig ansiktsrenser. Nå er det faktisk Face Gel som er favoritten da jeg kan bruke den ofte og det tar bare noen minutter, men produktene skal brukes sammen, etterpå hverandre i en komplett ansiktsbehandling.

Man skal starte med Face mask som forebygger acne, fjerner hudormer, suger ut talg og gjør porene mindre synlige på bare en behandling. Etter man dratt av masken skal man fortsette med Face gel, den gnikker bort døde hudceller og gir en jevn, ren och fresh hud. Sist skal man påføre pore masken. Pore masken suger ut talg og gjør porene mindre synlige på bare en behandling. Etterpå vil ansiktet føles rent, glatt og ha naturlig glød.

Sammen gir produktene deg veldig rent og strålende hud, men som jeg også skrev tidligere kan man bruke produktene hver for seg også, dersom man ønsker det.

Face Mask er en av favorittene hos meg. Denne skal påføres med hjelp av pensel og la tørke ca. 30 min. etterpå skal man dra den av forsiktig.

Den bruker jeg mer forebyggende mot acne og til å fjerne hudormer. Masken suger til seg talg og gjør porene mindre synlige på bare en behandling. I starten hadde jeg litt problemer med å fjerne denne masken, men har etterhvert lært meg til å smøre på et enda tykkere og jevnere lag som gjør det enklere å få den av. Huden blir litt rødlig etterpå, men det er kun fordi blodsirkulasjonen kommer i gang. Husk bare å unngå påføring av masken på bryn og ved hårfestene. Ellers er det bare å nyte den rene og strålende huden du får etter bruk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ouch, hva det gjør vondt å dra av masken!

Her ser dere alt som face mask har dratt med:

Etterpå skal man bruke Face Gel.

Akkurat nå er det Face Gel som er favoritten, da jeg kan bruke den ofte og flere ganger i uka. Det er fordi jeg sliter med tørr hud og føler til tross for graviditeten at huden min ser litt blass og blek ut, noe den ofte blir om vinteren, gelen hjelper meg veldig mye og gir meg en ren og myk hud.

Behandlingen tar heldigvis bare noen sekunder og passer derfor perfekt i juleferien hvor jeg står noe mindre forran speilet enn vanlig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Face Gel skal masseres inn i huden till man ser døde hudceller rulle av. På bildet under kan du faktisk se den døde huden som faller av med en gang ved påføring, og resultatet er virkelig bra. Jeg skal innrømme at jeg ble overrasket over hvor effektiv denne masken var ved første bruk, mens nå har jeg blitt litt bortskjemt og vant til å ha produktet tilgjengelig.

Så ekkelt når hudcellene ruller av, men så hyggelig å rengjøre alt smuss!

Pore Mask kommer på en god andreplass for meg om dagen, da den også kan brukes oftere enn en gang i uka. Det er en leirmaske som man påfør med fingrene eller med pensel, skal tørke ca. 30 minutter og vasker av med en klut. Pore masken gjør porene mindre synlig etter kun en behandling og hjelper meg med urenhetene som kanskje har dukket opp på grunn av graviditeten, men jeg likte denne også før jeg ble gravid da den virkelig gir porselen hud. Jeg anbefaler at man bruker masken minst hver uke, for varig resultat. Jeg digger å bruke den før jeg skal fikse meg, og bruker den gjerne før selskap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker som sagt disse ansiktsmaskene og er spesielt glad for at de inneholder naturlige ingredienser som ikke er testet på dyr. Det som er veldig bra er at man også kan bruke produktene når man er gravid:). Gjør som meg og bruk maskene etter behov gjennom hele året for å fjerne hudormer og død hud og bevare en naturlig glød og et rent ansikt hele året. Med denne ansiktspakken får du en komplett løsning for en fin ansiktshud ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du også lyst å friske opp ansiktet ditt i vinter og starte året med en glattere og renere hud? Hvis du også vil teste ansiktspakken har jeg fått lov til å gi dere en rabatt på hele 30% for en begrenset periode. Bruk koden “pilotfrueface” eller kjøp ved å trykke på linken HER!

GEILO NESTE

Da var vi endelig i bilen på vei til fjellet, eller først til Garntangen for å spise Norges beste potetmos med masse grillkrydder og sååå Geilo! Jeg er så sulten og fysen for tiden at det nesten er flaut. Er det bare slik i starten av svangerskapet eller varer matlysten hele veien? Isåfall kommer jeg til å bli superstor! Det er jo allerede få av buksene mine som passer, og her om dagen måtte jeg kjøpe min første bukse på Zara i størrelse large.

Nok om det.. Vi kom oss lovlig sent avgårde, men det er ikke uten grunn. Ulrik har nemlig jobbet helt til i kveld, så det var ikke noe alternativ å dra tidligere. Men vi bestemte oss likevel for å reise oppover i dag siden vi har gledet oss så mye til disse dagene på fjellet. Dessuten angrer vi nok ikke i morgen da vi våkner uthvilte til den deilige hotellfrokosten på Dr. Holms <3

Vi blir på Geilo med familien resten av året, noe som kanskje synes på bagasjen i bilen. Legg også merke til hvem som pakker mest av Ulrik og meg. Brunt er mitt.. Hehe!

P.s. I morgen vil jeg fortelle dere enda mer om hva jeg har drevet med det siste året. Det er altså ikke bare prøvingen, bloggen og Bloggerne som har opptatt meg i 2017 😉

EN LANG OG KOSELIG DAG

God kveld, dere! Da var jeg hjemme i Oslo igjen etter en lang og koselig dag. Ulrik og jeg kjørte fra Vikersund allerede 07:00 på morgenen til Gardermoen for å slippe av han som skulle fly tur-retur Milano. Mens jeg dro videre til farmor og bestefar i Halden for vår årlige familietradisjon på Aspedammen. Et sted som vekker alle mine beste barndomsminner, men også et sted helt uten 4G. Derfor sen lyd fra meg i dag..

Det var utrolig hyggelig å se alle i familien min fra Halden og spesielt småsøskene mine, Ingerid og Olav. De ser jeg dessverre ikke så ofte lenger, så jeg føler at de blir veldig mye “større” for hver gang vi møtes.

Stor stas var det også å vise frem gravidmagen i virkeligheten til alle sammen. Magen min synes som dere ser ikke noe særlig forfra ennå, men fra siden er det ingen tvil. Hehe! Og når jeg legger hendene over og under magen (slik jeg gjorde på julaften). Alt handler om vinkler og klesvalg for tiden. Jeg vil jo at gravidmagen skal synes mest mulig hele tiden og ble faktisk litt skuffet når jeg så dette bildet. Men, men.. Jeg tipper at ukene går fortere fremover enn hva disse 14 ukene har gjort, og at det ikke er lenge til magen blir umulig å skjule. Åh, som jeg gleder meg!

Nei, nå er det natta her. Ulrik snoker allerede på sofaen, så jeg får se å få han meg meg opp i sengen.. Vi blogges mer i morgen! Jeg ville bare si hei, god natt og fortsatt god jul ♥

OVERVELDET OG RØRT

Annonse

God Jul & godt nytt år! Først og fremst.. Tusen tusen takk for fleire tusen likes og hyggelige tilbakemeldinger vi har fått dei siste dagane. Vi e overveldet over all den støtten og gleden som har blitt sendt vår vei, og setter pris på hvert eneste varme ord.

Jula e ei så utrulig koselig tid. I år er den om mulig enda bedre enn noken gong, og neste år.. Wow! Da topper det seg! Dei siste dagane har vært så annerledes fra alt annet eg har opplevd før i livet. Alle ting eg gjør og planer vi legger inkluderer plutselig en graviditet, og et barn som kommer allerede til sommeren. Alt er så nytt og spennende og så utrulig etterlengtet. På den andre siden så er eg fortsatt nervøs for dei tingene vi har opplevd tidligere. Eg har derfor lastet ned en app på telefonen som forteller endel om ka som skjer med utviklingen av barnet dei forskjellige ukene. Ka vi kan forvente oss, og endel om ting som Julianne kan oppleve med sin kropp blant annet. Det e super spennende å følge med fra uke til uke og eg blir glad for hver eneste dag som det er fleire og fleire prosent av graviditeten som er fullført. Appen heter forresten “Preglife” (ikke reklame), og er en av mine mest brukte apper for tiden.

I år har eg arbeidsjul. Min turnus er som sagt 5 dager på og 4 dager fri i Norwegian heile året. Så da er det naturigvis slik at noken år jobber eg på dager som julaften og andre høytidsdager.. Eg har hatt standby vakt i går og i dag. Standby vakt betyr at man blir kalt ut for å jobbe når andre foreksempel er syke, går ut på flytid, posisjonering av fly eller andre ting som kan oppstå og man trenger ekstra mannskaper på ting som ikkje er planlagt. Heldigvis har flytrafikken gått normalt, og ingen unormaliteter har oppstått disse to dagene, noke som betyr at selvom eg har vært på jobb så har eg fått være med på julefeiring med familie i Vikersund.

No er det to dager til med jobb så drar vi videre til Geilo for å feire romjul og nyttår, og ikkje minst min egen bursdag på nyttårsaften. Geilo har dei siste årene blitt vårt faste sted å feire disse festlighetene og veldig mange av våre venner og bekjente er også på Geilo på denne tiden.

Eg håper dokke alle til no har hatt ei fantastisk julefeiring og ønsker dokke eit riktig godt nytt år. Julianne og eg har vårt mest spennende år i vente, og vi gleder oss til å dele mye av reisen med dokke som følger oss.

Følg meg gjerne videre gjennom jul og nyttår på Instagram og snapchat @mrulriknygaard

Jul- og nyttårsklem fra Ulrik

Jakke, genser, lue og skjerf er sponset av @gantnorge @gant

SISTE JUL UTEN BARN

God jul fra Vikersund! Ulrik og jeg feirer julaften med mamma og stefaren min i år. Her er det som dere ser hvit jul og skikkelig julestemning. Vi startet dagen med en lang julefrokost etterfulgt av Tre nøtter til Askepott på tv og julegrøt til lunsj. Nå står vi pyntet og klare for julegudstjeneste i kirken for å få enda mer julestemning..

Jeg har tatt på meg den trangeste kjolen jeg har, siden jeg er over middels stolt av magen min. Hehe! Den har vokst mye allerede og større skal den bli. Jeg tenker å lage min første graviditetsoppdatering i romjulen, for å fortelle dere litt mer i detaljer. Jeg synes forresten at det er skikkelig hyggelig å gå gravid sammen med Stine (speiltvillingene.blogg.no). Vi er jo omtrent like langt i graviditeten. Jeg tror det bare skiller en dag mellom oss eller noe. Hun er som sagt et stort forbilde for meg som mammablogger og jeg føler at jeg har mye å lære av henne som kombinerer det å blogge og være mamma på en fin måte.

Tenk at dette er siste julaften for Ulrik og meg uten barn, da dere.. Jeg får frysninger bare av å skrive det! Åh, som jeg gleder meg til neste jul når vi har en liten baby <3

HVOR SKAL JEG BEGYNNE?

Dette har vært to minnerike dager hvor Ulrik og jeg har fått oppleve enormt mye godhet fra alle dere som følger oss. Jeg har som sagt gledet meg veldig til å dele graviditeten med dere, men jeg hadde faktisk aldri trodd at nyheten skulle bli tatt i mot med så mye kjærlighet. Herregud, så snille dere er! Tusen tusen takk for gratulasjoner, fine ord og julehilsner. Vi føler oss utrolig heldige som har hatt en så stor heiagjeng med oss hele veien og håper selvfølgelig at dere vil bli med oss videre på reisen gjennom dette spennende svangerskapet..

Tanken på at noe skal gå galt er om mulig enda mer skremmende enn før, nå som vi har sett og hørt vårt lille mirakel. Det at graviditeten har skjedd helt naturlig er fortsatt noe uvirkelig, men selv om dette ikke blir en prøverørsbaby er jeg evig takknemlig for den hjelpen vi har fått av alle de herlige menneskene som jobber på Spiren i Trondheim. Oppfølgingen har vært og er fortsatt helt unik. Vi angrer ikke et sekund på at vi valgte å starte prosessen med prøverør.

Mange sier at alt det vonde blir glemt når man holder den lille i armene sine for første gang. Jeg tror at det ligger noe i det, som at vi da først skjønner meningen med den triste omveien vi har gått. Likevel vet jeg med meg selv at jeg aldri kommer til å glemme prøveperioden og heller ikke alle dere prøvere som har støttet oss og delt erfaringer mens ting har vært tøft.

Til dere som fortsatt prøver og til alle dere som er pårørende av par som er ufrivillig barnløse har jeg en liten overaskelse som jeg vil røpe denne julen. Det for å vise min kjærlighet tilbake ♥

DET ER NESTEN FOR GODT TIL Å VÆRE SANT

Etter flere nervepirrende måneder føles det helt fantastisk å begynne og glede seg over det som faktisk har skjedd. Jeg har sett skikkelig frem til å fortelle dere alt de siste ukene, men også gruet meg litt siden det nesten er for godt til å være sant. Det har tatt ekstra lang tid å senke skuldrene denne gangen og det er ikke uten grunn, men nå føler vi oss endelig klare og så trygge vi kan bli til å dele vår store nyhet..

Vi har ikke hatt flere prøverørsforsøk. Planen om å gjøre vårt femte forsøk i naturlig syklus ble avbrutt etter å ha ventet og ventet på en mensen som aldri kom. Jeg er gravid og vi har klart det helt naturlig, altså uten prøverør og uten hjelp fra legen. Ja, denne skal faktisk Ulrik ha all æren for selv, og jeg da. Hehe!

Vi har vært på hele to ultralyder de siste månedene. En i uke 8 og en i uke 12. Det første og største vi fikk se var et bittelite hjerte som slo. En opplevelse og et mirakel som jeg virkelig unner alle dere som fortsatt prøver. Hjertet til fosteret slår heldigvis fortsatt og nå har vi også telt ti fingre, ti tær, sett to nyrer, en nesetipp og forsikret oss om at alt er som det skal med den lille.

Det er fortsatt vanskelig å puste med magen etter alle disse absurde ukene. Vi føler oss så heldige at vi sikkert aldri klarer å slutte og bekymre oss for ting som kan gå galt, før vi holder lille Lykke eller lille Severin i armene våre. Men sånn er det vel for alle i svangerskapet? Man kan jo ikke være hundre prosent sikker på noe. Vi tar det likevel som et utrolig godt tegn at graviditeten har skjedd naturlig og at vi nå har hele 13 lange uker bak oss.

Foto: Marian Jade

God jul til alle fra oss TRE ♡ ♡ ♡

DERE VIL FORSTÅ

I flere uker har jeg sagt at vi snart skal fortelle mer om prøverørsprosessen. Ordet “snart” har vært det eneste jeg kunne gi dere frem til nå, siden jeg ikke visste nøyaktig når vi skulle føle oss klare, men at det nærmet seg. Jeg ser at det er flere som har savnet åpenheten her på bloggen, og vet at mange begynner å bli lei av at vi skal være så “hemmelighetsfulle” rundt det som har skjedd og ikke skjedd. Jeg skjønner at det kan virke rart å gå fra å være så åpne som vi valgte å være fra starten til å plutselig la alt være helt privat. Spesielt til tross for all den godheten og støtten vi faktisk opplevde. Men stillheten har sine grunner og dere vil forstå alt til slutt.

Jeg har ikke latt dere vente på en oppdatering verken på grunn av klikk, Bloggerne eller hva enn ryktene sier. Som blogger vil jeg alltid bli klandret for nettopp det, nemlig å tjene penger på jobben min og oppleve at andre tror jeg har en baktanke ved alt jeg gjør, også på privaten. Men som prøver og som privatperson har jeg heldigvis fått forståelse for at vi har valgt å trekke oss litt tilbake, noe jeg setter utrolig stor pris på. Jeg vil derfor takke alle dere som har fulgt reisen vår helt til nå og ikke minst for at dere har vært tålmodige med oss de siste månedene. Ufrivillig barnløshet er og blir min og Ulrik sin hjertesak og nå ønsker vi å dele resten av reisen <3

Med vår prøvesituasjon som med alle andres prøvesituasjon så skjer det uventede ting på veien som man ofte trenger tid til å fordøye, enten det er positivt eller negativt. Men nå skal jeg ikke skrive mer i koder, for nå føler vi begge at tiden er inne for å åpne oss igjen. Og med nå så mener jeg denne uken, før vi tar en lang juleferie..