NOEN TANKER PÅ STARTEN AV UKEN..

Jeg elsker det korte håret mitt, men savner likevel det lange. Skal jeg beholde denne sveisen eller skal jeg sette på langt hår igjen?

Jeg lurer på om jeg skal kjøpe eggløsningstester eller ikke. Det er jo litt kjekt å ha kontroll over syklusen min, men samtidig er jeg redd for at de testene bare ødelegger den roen jeg har i kroppen nå og fører meg inn i aktiv prøving og skuffelser igjen. For ja, en positiv eggløsningstest er ikke akkurat turn on og en negativ graviditetstest etter å ha gjort et ordentlig forsøk er bare stressende.

Jeg hadde helt glemt hvor kjipt det er å være blogger på høsten og om vinteren når det regner og det ikke går ann å ta bilder ute. For ikke å snakke om alle de mørke og kalde dagene vi har i vente hvor dette med lys er et evig problem og hvor det nesten er umulig å kle seg fint eller inspirerende uten å fryse i hjel. Takk og lov for at jeg får god hjelp av min kjære Ulrik og for at han er fleksibel i sin turnusjobb <3

Jeg elsker Solsidan og ble sykt glad i stad da jeg leste at det er premiere på ny sesong 6. oktober! Mamma er også superfan av Solsidan og det hender faktisk at telefonsamtalene våre handler om karakterene og sitater fra gamle episoder. Hehe!

Apropos serier.. Jeg ser på en serie som heter Vis a Vis på Netflix for tiden. Den minner om Orange Is the New Black, bortsett fra at den er sykt mye bedre. Jeg trodde det skulle irritere meg at de snakker på spansk, men det gjør det ikke og det er kanskje fordi alt er så så spennende hele tiden at jeg ikke en gang rekker å bry meg om den spansken.

Jeg har begynt å tenke mer på fremtiden med tanke på jobb. Jeg stortrives i livet og hverdagen min i dag, men samtidig frister nye utfordringer..

Ulrik og jeg har fått tilbud om å være med i et “mobilsnokshow” på VGTV. Jeg har sett noen klipp fra programmet og skal innrømme at det er utrolig underholdende, men jeg hadde likevel ALDRI utsatt meg selv for slik offentlig snoking av telefonen min frivillig. Kall meg gjerne kjedelig, men mobilen min er seriøst det mest private jeg har. Det samme gjelder Ulrik. Han nekter. Hehe!

Apropos underholdning og apropos show.. Til uken skal jeg avsløre og lansere et av flere prosjekter som Ulrik og jeg har jobbet med i det siste!

Jeg er på jakt etter store skulpturer og store krukker til å pynte opp med innendørs her hjemme, men synes det er vanskelig å finne. Send meg gjerne en DM på Instagram –> @pilotfrue dersom du vet om hvem som selger slikt 🙂

Severin har fått helt dilla på å se på familiebilder om dagen. Det er skikkelig koselig og gøy å se at han husker hvem de nærmeste er. Vi fikk faktisk beskjed om å ta med familiebilder i barnehagen denne uken også, så det passet jo ekstra bra. Har alle 1-åringer en periode som dette?

 

 

 

 

NYE STOLER PÅ KJØKKENET!

Reklame// @by_crea

Er det rart at jeg smiler fra øre til øre her hjemme etter å ha fått disse fine stolene i hus? Jeg elsker virkelig det minimalistiske designet til by Crea og kunne ikke vært mer fornøyd med valg av farger til kjøkkenet vårt! Jeg har som dere ser gått for sort understell og en helt rå brunfarge i lær på putene som heter coffee bean.

Stolene er ikke bare flotte å se på, men de er også superdigge å sitte i og praktiske med tanke på rengjøring som jo er en stor fordel med små barn i hus. Jeg føler at både spisestuestolene og barstolene satt prikken over i-en i rommet og at brunfargen på putene passet ekstremt godt til resten av innredningen. Dessuten kommer de til å passe even better når vi får malt vegger og tak i oktober. Som jeg gleder meg!

Jeg anbefaler dere som er glad i det minimalistiske og som har lyst på det lille ekstra til å ta en titt på @by_crea på Instagram her for mer ispirasjon til hjem og farger. Det ligger så mye bra bilder der at man nesten blir litt ubesluttsom med tanke på fargevalg.. Hehe!

Leveringstiden på barstolene er forresten bare 1-5 dager og bare 2-5 dager på spisestuestolene 🙂

30% RABATT PÅ DEN DYRESTE VAREN!

Reklame// Ellos

Hei til alle mine interiørglade følgere! Jeg ville bare tipse dere om at Ellos har masse nyheter innen tekstiler og belysning som jeg anbefaler dere å sjekke ut. Jeg har plukket ut noen av mine favoritter denne høsten som dere kan ta et titt på. I tillegg vil jeg dele en rabattkode med dere som gir hele 30% rabatt på den dyreste varen i handlekurven din på Ellos. Rabattkoden gjelder på ordinære varer (ikke møbler) og er gyldig til og med 30. september..

–> RABATTKODE: 405438

Jeg har som dere ser fått helt dilla på rustfarger kombinert med gull og mørkeblått. Disse varme tonene gir meg en skikkelig deilig og lun følelse av høst og vinter, men er samtidig er sammensetningen litt spennende. Hvilke farger er du hekta på om dagen?

Jeg tipper at du finner dine egne favoritter blant nyhetene innen tekstil eller nyhetene innen belysning og lamper her. Eller kanskje du faller for mine? 🙂

Sengesett HER// Putevar HER// Bordlampe HER// Håndklær HER

Putevar HER// Adventslysestake HER// Badekåpe HER

Klikk HER for å komme til alt innen hjem & innredning på Ellos!

 

10 TING JEG SKAL GJØRE FØR VINTEREN KOMMER

🌞 Jeg skal ta meg en ordentlig plukkerunde etter hundebæsj i hagen. Stella og Ramp har nemlig fått lov til å løpe mye fritt på eiendommen vår i sommer, og selv om jeg plukker opp litt nå og da så bør jeg få bort alt før vinteren kommer.

🌞 Jeg skal plante lyng i utekrukkene for å gjøre det litt hyggeligere ved inngangspartiet og ikke minst på verandaene våre. Jeg angret sånn i fjor på at jeg ikke gjorde noe ute før det ble frost og det var forsent. Sist jeg plantet noe som helst var før bursdagen til Severin 20. juni i år og de hortensiane er ikke akkurat fine nå. Hehe!

🌞 Jeg skal rydde ferdig i garasjen. Eller, jeg skal få Ulrik til å rydde ferdig i garasjen. Hilsen en som stadig fyller den opp med store pappesker og alt jeg plutselig bestemmer meg for å kvitte meg med eller selge. Akkurat nå er garasjen så full av søppel og ting som vi ikke trenger at det ikke er plass til bilene våre der. Til info så har vi dobbelgarasje.. Jeg sier ikke mer.

🌞 Jeg skal få med meg Ulrik og Severin og kanskje et vennepar på Geilo før snøen kommer. Det er virkelig ingenting hyggeligere enn høstdager på fjellet!

🌞 Jeg skal sette en dato sammen med Ulrik for neste måløytur. Ønsket er å få til en tur i løpet av oktober eller tidlig i november. Jeg skal også planlegge og sette datoer for en eller to utenlandsreiser første halvdel av 2020.

🌞 Jeg skal leie en fotograf og sørge for at vi får tatt masse fine familiebilder sammen ute i høstfargene slik at jeg kan lage et nytt familiealbum. Severin har nemlig fått helt dilla på fotoalbumene vi har her hjemme og drar de frem hele tiden. Derfor er det på tide at han får noe mer å se på enn bilder fra babyshoweret og bildene fra barnedåpen.

🌞 Jeg skal invitere jentene mine på en bedre middag. Det er så altfor lenge siden jeg har invitert de hjem og jeg tenker seriøst på det hver uke. Nå må jeg bare få ut fingeren.

🌞 Jeg skal gå gjennom Severin sine leker og klær og gi bort alt han ikke trenger lenger til andre barn vi kjenner <3

🌞 Jeg skal lære meg å bake pizzaboller fordi Severin (les: og Ulrik) elsker det! Finnes det sunne pizzaboller forresten? Jeg skal google litt og finne en variant jeg kan elske også.

🌞 Jeg skal begynne med julegaver. Tidlig? I know! Men i år skal jeg være den irriterende personen som er ferdig før alle andre har startet og i år skal jeg handle ALT på nett for å spare tid og penger. Minus julegaven til Ulrik da.. Den må nok kjøpes fysisk i butikk.

Jeg blir aldri lei av denne utsikten, og selv om den er spesielt fin om sommeren så er den vakker om høsten og om vinteren også. I år planlegger vi faktisk å feire nyttårsaften hjemme for første gang. Ulrik og jeg er jo alltid på fjellet, men nå kjenner vi at det frister å være hjemme nettopp på grunn av utsikten og fordi vi ønsker å skape flere vinterminner her i huset og ikke minst i Vollen som vi er blitt så glad i. Tenk dere å se rakettene herfra! Det blir magisk <3

GRAVIDITETSTEST OG NYE TANKER

Reklame// Nelly

Herlighet, så dårlig form jeg har vært i de siste to dagene. Jeg trodde først at det handlet om lørdagens festligheter, men når formen bare ble dårigere og dårligere skjønte jeg lite. Da jeg våknet i dag var jeg også veldig kvalm. Jeg har ikke kastet opp eller noe, men følt meg både svimmel og uvell. Severin virker heldigvis fin i formen. Derfor sendte jeg han i barnehagen. Eller, han er litt forkjølet. Men ellers blid og fornøyd etter enda en natt med sammenhengende søvn. Fy søren, nå går det veien med disse nettene her hjemme. Endelig!

Men tilbake til formen min.. For selv etter tre gode netter med uavbrutt søvn har jeg altså følt meg dårlig. Uopplagt og dårlig. Jeg bestemte meg derfor for å ta en test. En graviditetstest. Kanskje mest fordi jeg hadde en liggende i baderomsskuffen her hjemme og da ble det umulig å la den ligge. Men også fordi jeg fikk en mistanke om at den måtte være positiv. En sterk mistanke og sommerfugler i magen.

I det jeg tisset på pinnen startet tankene mine å spinne. Det er første gang siden Severin ble født at jeg fikk følelsen av å være klar. Klar for at testen skulle vise at jeg var gravid. Klar for å bli mamma igjen.

Det var godt å kjenne på disse tankene sånn i tilfelle testen viser to streker en gang til. Det var også godt å kjenne litt på en slags skuffelse over resultatet. Jeg ble nemlig skuffet over at jeg ikke er gravid og det er også første gang jeg har blitt etter at Severin ble født. Skuffelsen gjorde ikke vondt og jeg ble ikke lei meg, men jeg koste meg da sommerfuglene kom og merket at de forsvant.

Jeg har tatt en del tester dette året. Men til nå har testingen vært mest av frykt for å være og ikke av et ønske om å være. Når det er sagt så prøver vi ikke mer enn at vi ikke bruker noen form for prevensjon og det ideelle hadde nok kanskje vært en ny graviditet om et års tid, men jeg kjenner meg klar om det skulle skje før det og akkurat det er deilig.

Antrekket er forresten ikke fra i dag, men bildene er det. Jeg fikk bare lyst til å prøve disse buksene på sammen med denne bodyen og legge antrekket frem til neste passende anledning som får bli et julebord eller noe i den duren. Sykt å tenke på at vi er inne i den sesongen igjen og ikke minst at Severin er hele 15 måneder gammel.. Tiden flyr!

(annonselenker Nelly) Body HER// Bukse HER// Sko HER

UKENS SPØRSMÅL & SVAR

Liker du ikke å lage mat til Ulrik?

– Jeg liker å gjøre ting for Ulrik, men å lage mat er ikke det jeg liker best. Han er veldig flink til å lage mat selv og trives mye bedre på kjøkkenet enn meg. I tillegg er han ekstremt nøye, eller skal jeg si sær? Hehe, neida. Men han er ikke superlett å tilfredstille for en som meg som ikke er spesielt god på kjøkkenet. Når det er sagt så har jeg mine retter som han er glad i og mine perioder hvor jeg syens det er spennende på kjøkkenet og da kan til og med jeg imponere.

Når kommer det flere episoder av Jentesnakk?

– Det kommer ikke flere episoder av Jentesnakk, dessverre.

Kan du fortelle litt om hvordan du har spist mens du har ammet?

– Jeg har spist helt vanlig og med det mener jeg normalt sunt i hverdagen og utskeielser i helgene. En typsik frokost for meg er havregrøt eller knekkebrød. En typsik lunsj for meg er omelett, speltlompepizza, salat eller noe brødmat. En typisk middag for meg finnes ikke fordi det kan være alt mulig. Jeg skal innrømme at det blir mye thai takeaway og sushi til middag, da. Det er to store hverdagsfavoritter hos både Ulrik og meg her hjemme.

Ønsker du deg flere barn?

– Jeg gjør vel egentlig det, selv om jeg også føler at livet er komplett akkurat slik det er nå.

Kan du legge ut flere bilder av Severin?

– Jeg legger ut bilder av Severin når det føles naturlig. Det første året hvor han bare var hjemme sammen med meg ble det naturligvis publisert flere bilder av han enn nå og i årene fremover hvor han har sin egen lille hverdag i barnehagen. Jeg tenker det kan være fint å begrense eksponeringen noe, men kommer som sagt aldri til å bli helt enten eller siden jeg ikke tror at han tar skade av å bli vist fram i riktige settinger og siden jeg er så ekstremt stolt over han.

Hvilke ord har Severin lært seg?

– Det er gøy å se at Severin både forstår mer av det vi sier og sier flere ord for hver uke som går nå. Pappa og mamma var de første ordene han lærte seg selvfølgelig. Nå for tiden hører vi mye båt, bil, is og “bebi” om alle andre barn. Hehe!

Hvorfor vil dere ikke være med i Bloggerne lenger?

– Det er ikke en spesiell grunn til at vi valgte å trekke oss. Vi følte bare at tiden var inne for å gå videre etter fire fine og innholdsrike sesonger. Nå gleder jeg meg til å se den nye casten i ny sesong! Jeg tipper at Joakim har MYE gøy å by på blant annet!

Var det dere som avbrøt samarbeidet med TV2 eller var det de som brøt med dere?

– Jeg vil ikke si at det var noen av oss som avbrøt noe som helst. Vi har jobbet kjempegodt sammen i to spennende år nå og dermed også blitt så godt kjent at Ulrik og jeg fikk forståelse for valget vårt da beslutningen ble tatt.

Hva gjør deg lykkelig?

– Severin og Ulrik gjør meg lykkelig! Jeg hadde ofret alt for de to. Det er ingenting som betyr noe for meg uten dem <3 <3

Vil vi se mer av dere på TV fremover?

– Vi får vel satse på det? 😉

Hva er favorittblomstene dine?

– Hvite liljer! De lukter sååååå godt 😀

Ammer du fortsatt?

– Ja, litt hver dag ennå. Men ikke om nettene. Det er det heldigvis ganske lenge siden jeg sluttet med.

Bruker Severin smukk?

– Nei, det har han aldri gjort. Smukk eller flaske har ikke vært noe for han.

Går du fortsatt ned i vekt av ammingen?

– Nei, nå er ammingen mest for kos og nærhet. Vektnedgangen var størst det første halve året da jeg var hans eneste kilde til mat.

Har du noen tips til andre som skal prøve å slutte og amme?

– Spørre en som har klart å slutte og amme? Nå synes jeg ikke at det gjør noe at jeg fortsatt ammer siden ammestundene er både sjeldnere og kortere. Dessuten virker ikke Severin helt klar for å “gi fra seg” disse kosestudene ennå og det respekterer jeg.

Når det gjelder nattammingen så bare bestemte jeg meg for å slutte en dag og gjennomførte det til tross for hva Severin ville. Beslutnigen tok jeg etter en lang prat med helsesøster som anbefalte meg å slutte på grunn av både Severin sin søvn og min søvn og på grunn av at han strengt talt ikke trenger mat om nettene lenger. Det resulterte selvsagt i mye gråt og frustrasjon i en periode, men det var verdt det.

Hvordan går det med sovingen i huset?

– Det går så opp og ned med denne søvnen at jeg vet ikke helt hva jeg skal skrive. For et par uker siden ga vi opp å legge han på eget rom, men la ha heller i egen seng på vårt rom. Natt til i dag og natt til i går våknet han ikke en eneste gang i løpet av natten, så jeg lurer på om vi kanskje har funnet løsningen, men det er nesten for godt til å være sant så jeg tør ikke å glede meg over det helt ennå selv om jeg blir mer og mer positiv for hver natt med sammenhengende søvn over mer enn tre timer.

Tenker du ofte på fødselen med Severin?

– Ja, jeg tror at jeg har fått fødselsangst. Jeg vet at man ikke skal tulle med ordet angst og mener overhodet ikke å være respektløs ovenfor andre som sliter med angst, men jeg tror helt seriøst at jeg har fått angst for å føde etter fødselen med Severin så mye det fortsatt plager meg.

Hvordan går det med aupairen?

– Hun kommer som sagt ikke før i oktober. Vi gleder oss veldig til å møte henne!

Hva er det som gjør at du er blitt mindre komfortabel med å bli tatt bilder av?

– Jeg vet ikke. Håper at jeg klarer å bli mindre kritisk til meg selv fremover.

Hvordan trives du i mammarollen?

– Mammarollen er livet! Jeg elsker å være mamma og er så ufattelig glad for at jeg fikk muligheten til å få barn.

Hvordan går det med deg og Ulrik?

– Det går veldig bra med oss, spesielt nå som vi begge begynner å få litt overskudd igjen med tanke på bedre netter med mer søvn. I perioder med veldig lite søvn har vi vært litt gneldrete på hverandre og faktisk hatt diskusjoner jeg aldri trodde vi skulle ha. Men diskusjonene har heldigvis ført oss videre og til det bedre. Det er viktig å snakke sammen om de tingene som frister mest å la være.

Hva slags bilderedigeringsprogram er det du bruker?

– Det er som sagt Ulrik som både tar bildene mine og redigerer de. Jeg er helt grønn på begge deler og spesielt på redigering. Men jeg vet at programmene han bruker er Photoshop og Adobe Lightroom.

Hvis du skulle tatt en utdannelse nå, hva ville det vært?

– Det siste jeg har lyst til er å studere. Jeg trivdes med studievalget jeg tok, men jeg hatet å være student da jeg gikk på journalistikk. Mest på grunn av den følelsen over at det alltid er noe som henger over skuldrene dine og at du alltid kan gjøre ting bedre. Men også på grunn av økonomien. Jeg jobbet ganske masse ved siden av studiene for å ha råd til å kjøpe meg mer av alt jeg ønsket meg, noe som resulterte i mindre tid til skolearbeid. Men jeg klarte meg altså. Ganske bra også 🙂

HEIA ANDREA!

Hei dere! Jeg har sjekket inn på Continental for helgen. Planene i kveld er middag og utgang med familie, mens Ulrik og Severin har guttekveld hjemme. Men over til poenget.. Jeg ville egentlig bare si lykke til til @andreasantiagoofficial på Stjernekamp i kveld og be dere om å sende tallet 4 til 26600 hvis dere vil at denne stjerna skal gå videre. Det vil i hvertfall jeg! Heia heia <3

DE BESTE SMINKEKOSTENE!

Reklame// Lyko

God fredag til deg som leser! Før jeg reiser i familiebursdag og tar helg vil jeg bare tipse dere om at Lyko har lansert helt nye og veganske sminkekoster som er utrolig myke og gode å jobbe med og ikke minst fine å se på. Hehe! Men enda viktigere.. Kostene er av spesielt god kvalitet, noe jeg som tidligere makeupartist føler meg kvalifisert til å si. Jeg har tross alt testet ut det meste som finnes der ute. Sminkekostene jeg snakker om er som sagt helt nye på markedet, de er 100% veganske og de selges eksklusivt til 20% rabatt på Lyko.no her. God helg fra en som gleder seg til å sminke og pynte seg litt ekstra i dag og i morgen <3

NY HEADER!

Reklame// NA-KD

Endelig fikk jeg surret meg til å lage ny header! Eller, det var Ulrik som gjorde jobben. Jeg lekte meg bare litt foran kameraet før vi skulle hente Severin i barnehagen uviten om at dette faktisk skulle bli en header til bloggen min. Ulrik er som sagt fotografen bak alle bildene mine for tiden og gjør ganske mye etterarbeid for at lys, farger, produkter og ikke minst for at jeg skal komme best mulig frem.

I og med at jeg har fått en helt ny og røff look med dette korte håret så følte jeg at tiden var inne for en ny og røff look på bloggen også. Jeg er som sagt ikke positiv til å redigere for mye på bilder av meg selv, men føler at noen justeringer er innafor så lenge jeg er åpen om hva som faktisk gjøres. I dag har Ulrik fått friere tøyler enn vanlig da dette jo ikke er et vanlig bloggbilde, men faktisk designet på hele bloggen min. En header blir jo som et slags førsteinntrykk på en blogg og et førsteinntrykk vil jeg naturligvis pynte litt på sånn vi alle også gjør i virkeligheten. Hehe!

Ulrik har åpenlyst gjort mye med fargene, fjernet tusen småhår (ammehår) som stikker opp fra hodet mitt, tatt bort noen urenheter på haken min og fjernet et par linjer i pannen. Ellers er det bare meg dere ser. Men ja, ærlighet varer lengst.. For ordens skyld ser dere bildet mitt helt uredigert først her:

Og her ser dere headeren som er redigert:

(annonselenker NA-KD) Du finner forresten den superkule skinnjakken min HER & skinnbuksen min finner du HER.

TRENING: KONDISJON PÅ MØLLE

Reklame// treningsprogrammet er sponset av @ptcornell & utstyret er sponset av Gymtool.no

Hei og hopp! Jeg er godt i gang med ukens treningsøkter. Eller, jeg skulket på mandag og må bare innrømme det selv om det ikke akkurat gjør meg stolt. Men sier meg likevel fornøyd med ukens andre treningsøkt på en onsdag. Uken er jo enda ung og planen er å få til minst to økter til før jeg tar helg.

Nok om skulking og planer og over til fakta. I går trente jeg styrkeprogrammet mitt og i dag startet jeg dagen med kondisjon på tredemøllen. Dagens løpeprogram fikk jeg utdelt av PT-en min og siden jeg liker det så godt har jeg lyst til å dele det med dere. Til info så er ikke jeg ekstremt glad i å løpe. Jeg er nemlig av den typen som hele tiden ser på klokken mens jeg løper og derfor passer kortintervaller som dette aller best for meg. Kjenner du deg igjen? Da håper jeg at du vil teste denne økten!

Oppvarming:

4 minutter rask gange

8 minutter rolig jogg

 

45/15 x 10 runder:

45 sekunder med relativt høy intensitet (ikke kjør deg helt i kjelleren) med 15 sekunders pause. Hopp gjerne av tredemøllen og ta pausen stående på siden. Øk intensiteten gradvis.

 

30/30 x 10 runder:

30 sekunder på høy intensitet med 30 sekunders pause. Hopp gjerne av mølla i pausen og øk intensiteten gradvis her også. Det er lurt å notere litt for deg selv underveis for at du skal kunne følge med på progresjonen din.

 

15/15 x 10 runder:

15 sekunder på svært høy intensitet med 15 sekunders pause. Hopp gjerne av mølla i pausen her også. Intensiteten bør være høy gjennom alle rundene. Husk at dette er siste løpeøvelse før du avslutter med mage og core.

Mage & core:

Jeg pleier å avslutte denne løpeøkten med noen mage- og coreøvelser som foreksempel diagonal strekk, stående sidehev og situps på ball. Disse øvelsene styrker både korsrygg, de skrå og de rette magemusklene 🙂

 

–> RABATTKODE: Med rabattkoden pilotfrue10 får du 10% rabatt på ALLE produktene fra www.gymtool.no.

Du finner tredemøllen min som jeg er superfornøyd med her!