SIDEN SIST..

Hei, dere! Dagene bare flyr avgårde med en liten baby i hus. Det tror jeg alle småbarnsmødre kan skrive under på. Eller hva? Hehe! Jeg fullt tilbake på jobb på papiret, men jeg klarer likevel ikke oppdatere bloggen like ofte som før. Det er selvfølgelig fordi jeg er mye alene med Severin. Men så fort vi får litt mer rutiner på ting her hjemme blir det enklere for meg å disponere tiden min. Jeg har hørt at det gjerne skjer når babyen er rundt 3 måneder. Stemmer det? For selv om Severin alltid vil komme først hos meg så må jeg jobbe litt også. Det er bare sånn livet som selvstendig næringsdrivende er. Mange fordeler og noen ulemper..

Severin er hele 10 uker nå. Det er mye som har skjedd på de siste to ukene. Han har blant annet vokst ut av babysengen sin og begynt å sove godt om nettene. Derfor har vi valgt å flytte han på eget rom allerede og lagt oss midlertidig på gjesterommet ved siden av, selvfølgelig med babycall. Det var faktisk etter at vi flyttet ham på eget rom at han bestemte seg for å sove 5 og 6 timer sammenhengende om nettene. Planen var egentlig å kjøpe en extension kit til babysengen for å gjøre den større, men siden han trives så godt på eget rom i en litt større seng har vi bestemt oss for at han er klar for overgangen.

Hvis du lurer på hvorfor jeg ikke tar ut mer permisjon så er det er bare fordi jeg ikke tør å forlate denne bloggen over lenger tid og forvente at du som leser er her når jeg kommer tilbake. Dessuten har ikke Ulrik mulighet til å hjelpe meg så mye som han har gjort de første ukene lenger. Da var det nemlig han som skrev innleggene for meg og han som publiserte alle mineforhåndsskrevne innlegg. Her i familien er det altså Ulrik som tar ut mest permisjon, men det er jo jeg som har matfatet, så inntil videre må jeg være tilgjengelig hele tiden uansett permisjon eller ei. Noe som egentlig bare er koselig, men også litt utfordrende med tanke på jobb.

I går var jeg på første barseltreff på helsestasjonen. For en fin gjeng! Planen er å møtes en gang i uken for trilleturer og hjemmebesøk fremover. Jeg vet ikke om jeg får til det hver uke i min situasjon, men jeg skal bli med på de treffene jeg rekker. Muligheten er uansett nyttig og hyggelig.

Over til noe annet som tar mye tid og fokus om dagen.. Jeg planlegger både dåp og innflyttingsfest. Innflyttinngsfesten er om bare litt over en uke, mens dåpen er i oktober. Alt er på plass til dåpsdagen. Kirke er booket, svigermor har kontroll på dåpskjolen, maten er bestilt og kakene er planlagt sammen med @annebrith <3

Nei, nå må jeg klappe sammen macen. Ulrik og jeg på hagefesten til Aschehoug som starter nå klokken 16, så dette innlegget er skrevet i bilen. Jeg har aldri vært med på denne festen før fordi jeg naturligvis ikke har hatt noe grunn til å være der. Men i år som forfatter er det klart at jeg også vil delta på forfatternes fest. Min gode venninnne, Kaja skal være barnevakt for Severin i noen timer, mens mamsen og papsen får litt fri. Kaja er faktisk den første som får lov til å passe Severin etter min kjære mamma. Jeg stoler hundre prosent på Kaja og hun er utrolig flink med han, så dette kommer til å gå bra.

Vi blogges!

ET ORDENTLIG SVAR PÅ SPØRSMÅLET

Vi har holdt Severin for oss selv helt bevisst til nå av mange grunner. Først og fremst fordi vi ønsket at alle våre nærmeste skulle få se og bli kjent med han før de så bilder av han på internett. Men også fordi vi er førstegangsforeldre som prøver å finne ut av hva som er best for vår lille sønn og hvordan livet skal fungere fremover med vårt utgangspunkt som deler mye av livet vårt offentlig..

Vi har bestemt oss for å være forsiktige og kommer derfor til å fortsette med å skjerme Severin fra mye av den oppmerksomheten Ulrik og jeg får og ikke minst legger opp til. Severin skal altså ikke bli en del av bloggen min eller våre sosiale medier, men han er og blir sønnen vår og vil derfor synes i de settinger det er naturlig for oss å vise ham frem, som når vi deler fødselen i Bloggerne sesong 9. En sterk og vakker episode som i utgangspunktet handler mest om to foreldre som får oppfylt sin største drøm.

Severin kommer til å vokse opp med en mamma som blogger og en pappa som er aktiv i sosiale medier. Han er allerede en del av en familie som blir gjenkjent på grunn av tv og media, og vil sikkert bli kalt for en “bloggbaby” av mange. Men han vil ikke bli brukt i markedsføring for at mamma og pappa skal tjene penger på han. Jeg tror egentlig ikke at Severin ville tatt skade av å fronte en bleiekampanje, den ekstra oppmerksomheten eller hva det måtte være, men det føles helt feil for meg å tjene penger på mitt eget barn. Fokuset i min jobb skal ikke være på Severin, men på meg i min nye rolle som mamma.

Jeg dømmer ikke andre foreldre som tenker annerledes og jeg skal holde meg langt unna debatten som foregår om barn på sosiale medier, for vi gjør jo alle noe som oppfattes galt av andre og spesielt når det handler om rollen som foreldre. Jeg vil bare forklare hvorfor vi har skjermet Severin helt til nå og hvordan vi ser for oss tiden fremover.

Når det er sagt så føler vi at tiden er inne for at dere som har støttet oss gjennom den vanskelige tiden i prøverørsperioden og heiet på oss gjennom graviditeten skal få se den lille skatten vår som vi er så stolte av.

HVOR SKAL JEG BEGYNNE?

Hvor skal jeg begynne? De siste dagene har vært så hektiske at bloggen dessverre ble satt til side. De av dere som følger meg på Snapchat og Instagram (@pilotfrue) vet at jeg har vært i Bergen på høstlanseringen til Tv2 blant annet, sammen med Ulrik og resten av gjengen i Bloggerne sesong 9. Dere vet da også at dette var min første fest som mamma og min første dag uten Severin..

Festen i Grieghallen og hele opplegget var skikkelig vellykket. Jeg klarte heldigvis å kose meg og slappe av, selv om det var veldig rart og skummelt å være borte fra Severin. Jeg gikk konstant med en følelse av å ha glemt noe, og merket at jeg ofte falt ut av samtaler fordi tankene mine var på helt andre steder. Når det er sagt så visste jeg at han hadde det bra hos mormoren sin som var snill å sende oss oppdateringer gjennom dagen.

I forkant av turen har jeg pumpet meg i nesten to uker for å få fryst ned nok melk. Severin er nemlig ikke noe fan av morsmelkerstatning. Eller, vi har bare prøvd Nan og det vil han ikke ha. Jeg skal gi Hipp et forsøk også, men har ikke helt troen. Finnes det flere merker? Derfor har jeg pumpet som en helt om nettene fordi jeg har vært redd for å “stjele” av matfatet hans på dagtid. Hehe! Det er ikke bare bare å dra på fest som småbarnsmor med all denne planleggingen. Kvelden må virkelig være verdt det, noe jeg ikke er helt sikker på om den var etter at jeg endte opp med feber og brystbetennelse.. Huff. Jaja, jeg hadde det i hvertfall kjempegøy på torsdag. Det kan ingen ta fra meg.

Premieredato for Bloggerne sesong 9 er forresten mandag 10. september!

ÅPEN DAG FOR FERTILITETSSJEKK!

Annonse// Klinikk Hausken Stavanger og Bergen

Vi vet alle hvordan barn blir til. Det er jo ikke komplisert sånn i utgangspunktet, men det kan ta lenger tid enn man ønsker når man er superklar for å overøse en perfekt liten klump med omsorg, kos og kjærlighet. Det går jo som regel til slutt for de fleste. Men det er dessverre ikke sånn for alle. Dere kan elske hverandre så mye at det gjør vondt, mens kroppene deres ikke snakker samme språk når det kommer til å lage barn, noe Ulrik og jeg har fått kjenne på gjennom vår tøffe prøveperiode..

Du kan ha anlegg for å bli verdens beste mor, uten at biologien helt har forstått det. Drømmepappaer kan ha dårlig sædkvalitet. Eller dere kan ha forberedt dere for godt og for lenge. Biologisk rigger kroppen seg for å få barn allerede i tenårene. Det er nok mange som er glade for at de ikke giftet seg og fikk barn med den første kjæresten de hadde i ungdomstida, inkludert meg selv. Men det betyr også at stadig flere ikke klarer å få barn uten litt eller mye hjelp, som bør være en tankevekker for oss alle.

For mange er det ikke lett å innse at det å lage barn ikke går helt av seg selv. Det var heller ikke lett for meg. Jeg føle meg mislykket i en periode når ting så mørkt ut. Noen tenker at det kanskje ikke er meningen at man skal bli foreldre, mens andre biter bare tenna sammen og insisterer på at det skal gå. Heldigvis klarte jeg det siste, nemlig å holde motet oppe og ikke gi opp. Mye takket være min kjære Ulrik, vår gode familie og alle dere fantastiske leserne mine som har heiet på oss hele veien.

Spørsmålet om adopsjon og det å reise utenlands for hjelp er jeg sikker på at de fleste prøvere har stilt seg, for det er jo det vi hører mest om i media. Det at adopsjon ofte er løsningen og at den beste hjelpen ikke finnes i Norge. Men det finnes så mye god hjelp også her i landet som du kan få lenge før du trenger å vurdere andre alternativer. Tro meg.

Det er ikke sikkert det er noe galt med deg eller med din partner, men det er veldig bra å få vite om eventuelle hinder tidlig om det er noe som skurrer. Tid og kunnskap om egen helse er gull verdt i denne prosessen. Du vil aldri angre på at du fikk vite, og dersom noe ikke fungerer som det skal kan det veldig ofte ordnes. Selvfølgelig kan det ta litt tid og kanskje må dere gjennom noen runder med foreksempel prøverør som vi gjorde eller annen type behandling. Fordelen ved en fruktbarhetssjekk er at du kommer i gang med rett hjelp så tidlig som mulig. Sløsing av tid og det å ikke vite kan både minske sjansene deres for å få barn og ikke minst tære på et forhold.

Min erfaring er at ventingen og usikkerheten var det verste for både Ulrik og meg. Så fort vi visste hva vi hadde å forholde oss til og så fort vi hadde en plan ble alt mye enklere å leve med. Jeg anbefaler en fruktbarhetssjekk om dere har prøvd i mer enn 6 måneder uten å lykkes. Hva har dere å tape? Kun tid.

30. august er det åpen dag på Klinikk Hausken i Stavanger, og 4. oktober er det åpen dag på klinikk Hausken i Bergen.

–> Begge klinikkene har satt av dagen til full gratis fruktbarhetssjekk for par. Den gir dere alle svar og koster vanligvis 2500 kroner, så det er litt penger å spare på å få det gratis. Men du må bestille time i dag fordi det er begrenset plass.

Mer info om åpen dag på Klinikk Hausen i Stavanger og Bergen her

Til info: Bestillingen gjør du nederst på denne siden. Velg tidspunkt og fyll inn navn og detaljer. Du får en automatisk bekreftelse på e-post når bestillingen din er registrert 🙂

Ønsker dere masse lykke til!

KLAR FOR NY SESONG

No er det hverdag igjen alle sammen. Den varme årstiden synger på siste vers, og ferien som har vært så fantastisk er dessverre over for de fleste. Høydepunktet i sommer var selvfølgelig 20. juni da vår kjære sønn kom til verden. For en fantastisk lykkefølelse! Følelsen satt rett og slett alt annet eg har opplevd til nå i livet langt ut på sidelinja.

Livet med en liten i hus er hundre prosent annerledes enn hva både Julianne og eg har opplevd tidligere. Prioriteringene har naturligvis endret seg og selv er eg plutselig langt nede på lista når ting skal ordnes eller ting skal gjøres om dagen. I tillegg må det meste som har med Severin å gjøre planlegges. En rask tur til Oslo som før kunne vært gjort på halvannen time tar plutselig 3-4 timer med en baby, og ting vi helst skulle gjort i går har vi kanskje tid til å gjøre om et par dager. Hektisk ja, men vi elsker det.. Virkelig elsker det.

No er det snart sesongpremiere av Bloggerne sesong 9. Rett før helgen var det lansering av sesongens første promovideo, som Julianne delte her på bloggen. Eg blir like overrasket hver gang eg ser episodene selv. Filminga går jo over såpass lang tid at når man først får se noe av innholdet så har man glemt mye av hva som faktisk ble filmet. Eg tok meg selv i å sprerre opp øynene bare av promoen, men gleder meg likevel veldig til sesongstart og håper at dokke kjeme til å følge oss videre på tv.

Vi har fått utrolig mange henvendelser etter at det ble kjent at vi skulle være med i denne sesongen også, og spesielt etter at de første klippene i promoen er blitt sett og delt rundt på internett, noe som leder meg inn på det eg tenkte å avslutte dette innlegget med..

For vi mennesker er forskjellige. Takk og lov for det, sier eg. Vi har forskjellige preferanser og liker forskjellige ting. I forbindelse med promoen delte diverse medier klippet via sine sosiale medier. Eg leser sjelden og nesten aldri ting som står skrevet på nettet om meg selv lenger. Men kommentarer på Facebook er det nesten umulig å unngå fordi eg blir tagget i det.

Det er naturligvis ikke noe hyggelig å lese kjipe ting om seg selv, for ikke å snakke om å lese usannheter om en selv. Men på Facebook finner man som oftest ikke de største trollene eller de verste kommentarene. Ene og alene fordi det ikke er mulig å være anonym på Facebook, og fordi det er vanskeligere å opprette falsk bruker enn på forum foreksempel. Men unntak finnes alltid og her har du noen..

Her har en kvinne i sin beste alder klart å skrive “Bare søppel…” om oss deltakere. Spørsmålet i artikkelen var følgende: “Hvem gleder du deg til å følge i denne sesongen av Bloggerne?”. Unnskyld meg, men hadde eg skrevet noke slikt offentlig på internett så hadde mine pensjonerte foreldre satt seg i bilen fra Måløy til Oslo og gitt meg hussarest i voksen alder. Helt seriøst.

Tenk at et voksent menneske kaller andre mennesker som man ikke en gang kjenner for “søppel” på en offentlig side. Vedkommende skal ha creds for å skrive kommentaren fra sin egen facebookprofil, altså uten å være anonym. Og ja, det er sunt å ha egne meninger, men noen meninger passer best i tankene og ikke på norges største tv kanal sin facebookside.

Kanskje serien ikke når deg som målgruppe, men det betyr ikke at personene som er med i serien er søppel. Etter min mening består vi i Bloggerne av en liten gruppe hyggelige mennesker med sterke personligheter som liker å dele av oss selv og som underholder veldig mange mennesker positivt. Slikt blir det bra tv av og eg vet heldigvis at  veldig mange liker serien. Kanskje til og med vedkommende som skrev “bare søppel” endrer mening. For eg vedder på at hun ser på 😉

Følg med fremover..  Det er mye spennende som skjer!

Ulrik –> @mrulriknygaard

SLIK HOLDER JEG ANSIKTET RENT OG FRISKT

Annonse// May Beauty

Søndager eller mandager er som sagt de dagene i uken jeg prøver å sette av tid til egenpleie fra topp til tå. Det er såklart litt vanskeligere å få tid til slik “luksus” etter at Severin kom til verden, men jeg benytter anledningen mens han sover på dagen, og setter da alle andre ting til side fordi følelsen av velvære om mulig er enda vikigere nå som småbarsmamma enn den var før hvor jeg hadde god tid på badet hver dag..

Hverdagsluksusen starter med en varm (les: og kjapp) dusj med kroppsskrubb, hårkur og ansikstmaske. Det hele har blitt en god rutine som gir meg følelsen av å være klar for en ny uke, noe jeg mener at alle bør prioritere. Jeg kommer til å fortelle dere mer om de forskjellige produktene jeg bruker, men akkurat i dag vil jeg trekke frem ansikstmasken igjen fordi den er så sykt bra og fordi det er spesielt viktig å ta vare på huden nå som høsten kommer og huden fort blir tørr og blass. The Incredible Face Mask, heter forresten masken og er faktisk hovedgrunnen til at ansiktet mitt er rent og friskt om dagen, i tillegg til mitt fornuftige kosthold..

Face Mask motvirker ikke bare akne, men den fjerner sorte prikker, fjerner olje og fjerner død hud. Jeg som sliter med sorte prikker på nesen og en del urenheter rundt hakepartiet har merket en stor forbedring med å innføre Face Mask i min ukentlige rutine. Jeg føler på en måte at jeg drar av all “skitt” som har satt seg gjennom uken og at jeg da starter med en frisk og ny hud hver søndag eller mandag. Rett og slett en herlig følelse!

SLIK BRUKER DU FACE MASK:1. Påfør masken på ansiktet ditt.2. La masken tørke i 30-40 minutter.3. Fjern masken og se at sorte prikker og død hud tas bort.4. Kjenn hvor myk og ren huden følels etterpå.

(Du kan vaske av eventuelle rester med klut.)Ansiktsmasken fungerer som en slags quick fix siden den setter i gang blodsirkulasjonen slik at huden får masse glød og stimuli, i tillegg til å etterlate seg et mykt og rent resultat. Jeg føler meg virkelig fresh etter at jeg har tatt denne masken og er like overrasket hver gang jeg ser alt “skitt” den har dratt med seg. Nei, dere.. Nå må jeg sette punktum og overlate testingen til dere. Dette må nemlig bare prøves og det er derfor jeg anbefaler Face Mask videre nok en gang.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vil du også prøve denne utrolige masken? Jeg har fått lov til å gi dere 1 gratis Moroccan Miracle Hair Mask når dere handler Face Mask eller annet valgfritt produkt fra MayBeauty. Bruk kodeord Pilotfrue08.
 
Jeg bruker også hårmasken og elsker produktet! Denne masken tar rett og slett vare på håret mitt og etterlater seg et glansfullt og mykt resultat som jeg virkelig nyter. Benytt deg av tilbudet for en herlig treat til deg selv eller som en fantastisk gave til noen du er glad i 🙂 🙂
 
P.s. Rabattkoden varer bare i en begrenset periode, så vær rask og bestill The Incredible Face Mask HER 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

SANNHETEN OM MIN NYE HVERDAG

Lite søvn, sminkerester fra dagen før, kattevask, gulp, smil, sikkel, bæsj, tiss, promp. Puppene ute, latter, våt bh, flekker på klærne, hodepine, mørke ringer under øynene, sa jeg gulp?

Kos, rot, skittentøy, lavt blodsukker, babyskrik, buser, lave sko, korte negler, praktiske beslutninger og kjærlighet. Masse kjærlighet.

Nynning, dagdrømming, tanker om fremtiden, bekymringer, forventninger og planlegging. Mye planlegging.

Fett hår, tørrsjampo, ettervekst, brystvortekrem på leppene, joggedress, tøfler, ingenting “on fleek”, men likevel selvtillit. Høy selvtillit.

Multitasking, mestringsfølelse, stress, nettshopping, mat på farten og koffein. Endelig koffein!

Nyskjerrig, alltid på vakt, rare lyder og googling. Asosial, men aldri alene.

Frustrert og lykkelig. Virkelig lykkelig ♥

TJEN PENGER NÅR DU SHOPPER!

Annonse// Nettbonus

Som dere vet handler jeg mye på internett. Alt fra klær og sminke til mat, reiser og andre opplevelser. Helt siden jeg begynte å blogge for nå fire år siden har jeg foretrukket nettshopping fremfor det å stresse rundt i butikker. Mest fordi det tar mindre tid å handle på denne måten, men også fordi jeg føler at jeg får bedre oversikt over priser og utvalg på nett. Dessuten hater jeg å prøve klær i trange prøverom med forferdelige belysning. Jeg vil heller ta på meg klærne eller se på hva det måtte være hjemme alene og ta kjøpsbeslutinger i rolige omgivelser.

Etter at Severin kom til verden har det ikke blitt mer fristende å løpe rundt i byen eller på folksomme kjøpesentre akkurat, og jeg har heller ikke fått mer tid til overs. Tvert i mot. Som småbarnsmamma må jeg være enda mer effektiv med tiden min enn før. Derfor var det på tide at jeg også ble introdusert for nettsiden som fungerer som et felles bonusprogram hvor jeg får penger tilbake når jeg handler på nett, nemlig Nettbonus.no.

La meg forklare.. Hver gang jeg handler i mine favorittbutikker som blant annet Nelly, Boozt.com, Bik Bok og Hotels.com får jeg nettbonus, som vil si at jeg får penger tilbake på varer jeg likevel skal kjøpe. Jeg får mellom 4-7% i nettbonus ved et kjøp gjennom Nettbonus.no, noe som jeg mener er helt genialt.

Vil du også teste denne enkle og morsomme måten å tjene penger på? Det eneste du trenger å gjøre er å registrere deg HER med epostadresse på Nettbonus.no. Registreringen tar bare et par sekunder og så klikker du deg videre til nettbutikken du skal handle i. I Nettbonus.no kan du velge mellom hele 200 nettbutikker. Jeg er sikker på at du finner alle eller i hvertfall flere av de butikkene du allerede handler i.

Når du klikker deg fra Nettbonus.no til en nettbutikk vil nettbonus automatisk bli aktivert. Etter at du har gjennomført et kjøp vil du få en epost fra Nettbonus.no om at en handel er registrert (innen 48 timer). På Nettbonus.no finner du oversikt over alle handler som du har gjennomført. Så fort du har tjent deg 200 i nettbonus kan du overføre pengene dine til din bankkonto 🙂

KONKURRANSE: Jeg ønsker å  gi ut et gavekort til en av dere som synes at dette var et smart tips! Gavekortet er fra min favorittbutikk, nemlig Nelly, og summen er på hele 1000 kr! Registrer deg her og skriv en kommentar i kommentarfeltet under dette innlegget, så vil du være med i trekningen.

Ja, jeg har åpnet kommentarfeltet mitt for anledningen og vinneren blir trukket søndag denne uken. Lykke til!