JA, EG SKAL TA HÅRTRANSPLANTASJON

Hei, gutter og jenter. Da er eg tilbake med nytt gjesteinnlegg. I dag skal eg fortelle dere om hvorfor eg har valgt å ta hårtransplantasjon. Det er noe eg veit at mange menn der ute er nyskjerrige på, og dessverre et “ikkje tema” blant gutta. Julianne foreslo at eg med dette blogginnlegget skal ufarliggjøre hele greia, og forhåpentligvis gjøre det meir akseptert for oss menn å ta vare på det håret vi har.

For noen er ikkje hårtap et problem. Mange ser faktisk bra ut både med tynt hår eller uten hår, men for meg derimot trives eg svært dårlig med tynt hår. Er det noe eg frykter, så er det at eg ender opp uten hår i alt for ung alder, derfor er tiden inne for å gjøre noe med det. Flere som føler det slik? Det er helt normalt.

Nå er eg 35, og for 5-6 år siden begynte vikene som eg i grunn har hatt hele livet plutselig å trekke seg lenger bakover. Viker i seg selv er ikkje noe som plager meg. Dere leste kanskje dette innlegget hvor Julianne skrev om menn med viker? He he! Hun mener faktisk det, og eg er forsåvidt enig med henne. Viker gir deg et voksent uttrykk, og er en normal endring av utseende under aldring. Eg ønsker da ikkje se ut som om eg er 20 år lenger, meg eg ønsker å se så bra ut som mulig tilpasset min alder.

For meg handler det ikkje så mye om disse vikene. Etter at tiden har gått har det “tynne” området bak luggen min blitt meir og meir blankt, og er nå meir eller mindre tomt for hår. Eneste grunnen til at eg klarer å skjule dette er at luggen min er såpass lang. Når eg legger luggen bakover dekker eg over det hårløse området. Det fungerer bra foran speilet, hvor eg får lagt det på plass med diverse hårprodukter og spray. Men så fort eg møter litt motstand, som for meg er vind og vann, føler eg meg skallet. Det hårløse området setter ofte en stopper for meg på “hårsveisødeleggende” aktiviteter ute blant folk, som foreksempel bading nå om sommeren. Overreagerer eg? Ja, kanskje du synes det, men eg vil gjerne gjøre noe med det, spesielt nå som eg har funnet en løsning.

Det å gå til frisøren har eg alltid forbundet med glede, hyggelig prat og en kopp kaffe. For et par år siden endret dette seg. Min ellers så hyggelige faste frisør nevnte i en bisetning at eg var begynt å bli litt tynn i håret, og pekte på området fremme inn mot der hvor vikene nærmer seg hverandre. De få ordene fikk meg til å kaldsvette og bli skikkelig uvel. Det trivelige besøket ble om til en spørsmålsrunde av en annen verden. Stakkars frisør.

Hva skulle eg gjøre for å få det tilbake? Hvilke alternativer hadde eg? Fantes det noe behandlinger, shampoo eller oljer som fikk håret til å gro? Osv osv.. Eg hadde sikkert tusen spørsmål, og eg var langt ifra den første kunden hun hadde som “friket” ut på denne måten. Frisøren eg hadde på den tiden var vandt til disse spørsmålene, og svarte meg som mange frisører også gjør i dag ved å selge en haug med produkter som dessverre ikke fungerer. Eg trur eg har prøvd det meste, og kan si med skuffelse at de forskjellige behandlingene og produktene ikkje har gitt meg håret tilbake. Men det har gitt meg håp. Et håp om at “problemet” kan løses.

Håret mitt er endel av mitt utseende, og eg hadde som sagt trivdes meget dårlig uten. Eg vil ha det tilbake! Nå har eg ikkje planer om å se ut som en rocke stjerne på hodet, men eg har et ønske om å få tilbake det eg en gang hadde, der hvor eg nå er hårløs. Det blir som en tidsmaskin, men eg vil likevel ikkje overdrive.

Konsultasjon

Hver gang eg googler hårtap eller lignende, så kommer det opp et hav forskjellige behandlingsmetoder i form av ting man skal smøre seg inn med, piller man skal ta og lignende. Eg tipper at flere enn meg blir svimle av dette søket. Alle lover deg gull og grønne skoger, i form av hår. Det blir som å google når man har symptomer på en sykdom, hvor alt fører til dødelighet og mer forvirring. Eg har sjeldent blitt klokere av slike søk, men eg har lest mye i forskjellige forum, internettsider og annonserte innlegg fra klinikker på nettet. Her er spørsmål og svar i alle varianter, fra de som synes det at man er ikke ordentlig mann uten å miste hår, til folk som har fått livsgleden tilbake pga angst og uvel følelse av det å miste håret. Det er den livsgleden eg er ute etter. Ikkje misforstå. Eg har det veldig bra med meg selv, men eg ville hatt det enda bedre dersom eg fikk håret mitt tilbake.

Det å finne riktig sted blant de som tilbyr en slik hårtransplantasjon var en jobb i seg selv. Eg har vært på flere konsultasjoner og pratet med ulike klinikker, men endte opp med Masterklinikken på Coloseum her i Oslo. Hovedgrunnen til det var nettopp fordi de fortalte meg at eg ikkje trenger å klippe/barbere meg før selve behandlingen. Det veier for meg, og sikkert mange andre tungt i en slik beslutning. I og med at de var den eneste klinikken som utfører hårtransplantasjon på denne måten her i Norge var eg “solgt”. Teamet bak Masterklinikken er de som har utført flest transplantasjoner i Norge i dag. Dette er jo selvsagt betryggende for meg å vite i forkant av selve behandlingen. Eg regner jo med at som alt annet har erfaring med resultat å gjøre, også i denne sammenheng. Resultatet av en hårtransplantasjon er permanent. Altså, en god investering for resten av livet.

Hårene som man bruker er sine egne og blir tatt fra nakken. Du har ikkje ubegrenset med donor hår, så om legen ikkje er god nok mister du kanskje muligheten til å dekke området du trenger hår på i fremtiden. Dette var noe som skremte meg til å gjøre hjemmeleksen min godt når det gjaldt hvilket sted eg skulle velge. Det står at Masterklinikken er i dag den eneste som gir en skriftlig garanti for at 90 prosent av hårene vokser ut. Behandlingen tar mellom 3-4 timer og skal visstnok være smertefri. Er det noen av dere som har tatt denne behandlingen her eller på en annen klinikk? Del gjerne deres erfaringer 🙂

Eg har vært med Julianne på diverse skjønnhetssalonger flere ganger, og eg må innrømme at den samme behagelige atmosfæren fant sted her på denne klinikken, bortsett fra at dette stedet var mer mannlig. For meg gjør det ingenting å fortelle om prosessen til dere. Det eneste eg angrer på nå er at eg ikke gjorde dette tidligere. Julianne og eg skal som sagt gifte oss i februar, så eg har bestemt meg for å gjøre transplantasjonen allerede i slutten av august. Det tar visst ca 1 år før håret er ordentlig på plass. Gjett om eg gleder meg! For dere som er interesserte, så kommer eg til å oppdatere underveis. Til dere som har spørsmål: Kom med de! Dersom eg ikke kan svare, så tar eg gledelig en liten telefon for å finne ut av svaret. Mest sansynlig lurer eg jo på det samme 🙂

Ulrik

HUSETS KYLLINGSALAT

God kveld! Her er dagens nydelige og sunne middag. Etter min mening er dette verdens beste kyllingsalat, og har derfor fått navnet “Husets Kyllingsalat”. Salaten er veldig enkel og kjapp å lage, noe som er et stort pluss for de fleste i en ellers hektisk hverdag. I dag lagde jeg kun til meg selv, men jeg har også servert denne salaten til venninner og andre gjester. Alle digger den. Prøv, og du skjønner hvorfor..

Du trenger:

Ruccola

Kyllingfillet

Sweet chilisaus

Valnøtter

Soltørkede tomater

Paprika

Agurk

Eple

Egg

Fetaost

Eventuelt kesam eller kremet balsamico som dressing

Slik gjør du:

Skjær opp kyllingen i strimler, eller gjør som meg og kjøp ferdig strimlet kylling på butikken dersom du er veldig sulten. Hehe! Stek kyllingen i chilisausen, mens du skjærer opp alle grønnsakene. Legg kyllingen i bunn av skålen/tallerken, og stek antall ønsket speilegg i pannen. Ha salaten over kyllingen og legg speilegget øverst. Knus en neve valnøtter med fingrene over hele salaten, og vips så er måltidet ferdig til servering. Det beste av alt er at denne kan nytes med GOD SAMVITTIGHET  ♥Det hender jeg topper det hele med kremet balsamico eller litt kesam som dressing, men det er ingen nødvendighet da salaten smaker såpass mye i seg selv. Har dere noen forslag til grønnsaker, frukt eller andre ingredienser som gjør en ellers kjedelig kyllingsalat mer smakfull og spennende? Selv om jeg elsker denne salaten, så har jeg alltid lyst til å prøve noe nytt ♥

EN NY VERDEN

Det virker nok veldig trygt og godt bak denne lille skjermen, som jeg bruker for å kommunisere med dere hver eneste dag. Jeg føler jo nesten at jeg kjenner flere av dere. Spesielt dere som ofte er aktive i kommentarfeltet. Noen av dere føler kanskje også at dere “kjenner” meg, ettersom at jeg deler såpass mye med dere. I det siste har jeg opplevd det å bli gjenkjent på gaten, noe som er helt nytt for meg. Jenter eller gutter har kommet bort til meg, enten jeg har vært alene eller sammen med Ulrik. Noen stiller spørsmål, andre gir ros. Dette er virkelig en helt ny verden for meg. Utrolig hyggelig, men samtidig litt skremmende. 

Tilbakemeldingene jeg har fått av mennesker på gaten har til nå bare vært positive. Her på bloggen er det selvsagt annerledes, da mange dessverre foretrekker å gjemme seg bak andre navn og falske mailadresser. Men sånn vil det alltid være. Jeg har heldigvis lært meg å leve med det, som en del av “bloggpakken”. En pakke med mange utfordringer. Gøy og krevende. 

Tusen tusen takk til dere som følger meg her og på min Instagram, og ikke minst et stort takk til dere herlige som har kommet bort og gitt meg fine ord. Et stort smil til alle de hyggelige meldingene jeg får av dere, både her inne, på min facebookside og på mail. Jeg setter utrolig stor pris på all tilbakemelding, og hei.. Jeg tåler også kritikk. Det skal dere vite. Jeg er fullstendig klar over at dere ikke kan være enige med meg i alt. Dessuten liker jeg å diskutere, så heng dere gjerne på i tråden dersom dere har noe på hjertet.

Nå skal jeg leke husmor i noen timer, før det bærer avgårde på trening. Jeg startet dagen med utekontor på terrassen. FOR et deilig vær. Ingenting er bedre enn å kunne sitte ute å jobbe på slike dager, nyte noe friskt og kjenne at solen varmer. Det er ikke mange dagene vi har det slik i Norge, så jeg har bestemt meg for at jeg MÅ sitte ute når jeg kan. Det skal bli godt å bevege seg litt igjen også, etter en langhelg med altfor mye god mat og drikke. Jeg lider absolutt ikke av noe dårlig samvittighet, men jeg lyster likevel på den gode følelsen jeg får av noen dager med sunt kosthold og fysisk aktivitet. En spesiell god følelse ♥VINN REISE TIL LONDON FASHION WEEKEND

Annonse

Hei, dere! Sjekk ut de nye etuiene til Libresse! De er superfreshe og ikke minst praktiske å ha i vesken. Boksene er designet av Sarah Arnett, og kan mikses og matches etter antrekk og humør. Etuiene får du på kjøpet når du kjøper enten en pakke med bind eller tamponger som hører til kampanjen, men bare så lenge lageret rekker. Min favoritt er boksen “Pink Bloom“.  Den har en romantisk look med skarphet, for myke, men dristige fashionistaer..

Vil du forresten vinne en reise til London fashion weekend? Da må vi først finne ut av hvor mye fashionista du er.. Libresse arrangerer en morsom konkurranse på sin hjemmeside. Gå inn på Libresse og delta her. Tvi tvi! 

Hvilken fashionista ble du? Fortell meg hvilken fashionista du ble i kommentarfeltet under og du er i tillegg med i trekningen av alle disse fargerike boksene. Jeg trekker vinner i morgen! Følg med ♥

Ha en fortsatt fin søndag!

POCAHONTAS

Da er vi i fine Fredrikstad by. Vi kom i går og blir til i morgen. Glommafestivalen er det som skjer. Det er god stemning i hele byen. jeg skal vise dere flere bilder av det, men nå løper tiden fra meg her. 30 minutter forsinket til middag. Ikke bra.. 

Antrekket ble satt sammen i en fei, men jeg synes ikke det ble så verst? Ulrik mener jeg minner han om Pocahontas. Hehe! Toppen er fra Mango, skjørtet fra Nelly, smykker fra Love Frogner, sko fra Aldo, clutch fra Louis Vuitton og blazer fra River Island. Jeg liker godt disse fargene sammen. Litt røft med skjørtet, men samtidig litt søtt med det hvite og rosa. Dessuten bare elsker jeg gulldetaljer mot sommerbrun hud. Jeg skal ikke skryte av at jeg er så veldig brun, men litt farge har jeg da fått i år og mer skal det bli. 

Ha en fin lørdag, alle fine dere ♥

SOMMARFLICKAN

Topp: Nelly/ Skjørt Nelly/ Sko: Nelly/ Smykker: Love Frogner/ Clutch: Louis Vuitton

Photos: @mrulriknygaard

FØLER MEG SOM EN PRINSESSE

Hei, dere! Her er et lite bildedryss fra gårsdagen og Thorskogs slott. Vi føler oss nesten kongelige her. Det tror jeg alle gjestene som besøker dette slottet gjør. Det er noe med hele settingen som bare må oppleves. Nå kjenner jeg at alle bitene faller på plass, og jeg er heldigvis mye mer avslappet i forhold til resten av planleggingen etter i går. Dette kommer til å bli bedre enn jeg har drømt om. Ulrik og Julianne sitt drømmebryllup..

Nå står vi klare for avreise. Neste stopp er fredrikstad. Dersom Ulrik får viljen sin blir det en aldri så liten tur innom Nordby først. Hehe! Men fredrikstad er målet. Der skal vi feire glommafestivalen med familien. Årlig, og ikke minst artig tradisjon. Det er meldt strålende sol resten av helgen, så dette blir bra. Jeg skal vise dere bilder av antrekket mitt senere.  

Ses vi på glommafestivalen?

Ønsker dere en superduper helg ♥


HER SKAL VI GIFTE OSS

Da er vi vel fremme på dette fantastiske stedet. Thorskogs slott i Sverige. Er det bare meg eller er dette noe av det mest idylliske slottet dere har sett? Jeg kjente at tårene kom når vi kjørte inn på gårdsplassen. Det vil selvsagt se noe annerledes ut på vinteren, med forhåpentligvis snø og masse flotte utelys. Det skal sies at både sommerene og vinterene ikke har vært på sitt beste her de siste årene,men jeg har troen og ønsker meg snø mer enn noe annet.

Når vi kom fikk vi en flott omvisning rundt på hele slottet. Det er så vakkert her! Dere aner ikke. Eller er det kanskje noen av dere som har vært her før? Jeg har tatt masse fine bilder som jeg skal vise dere senere. Først skal vi kjøre en tur og se på kirken og nærområdet, før middag klokken 19..

MINIFERIE

Da er vi på vei til slottet hvor vi skal gifte oss vinteren 2016. Noen som kan gjette hvor det ligger? Jeg er sååå spent! Klarte nesten ikke å sove i natt. Hehe! Vi har med oss Gopro kamera på tur, så her blir det masse kule bilder, og kanskje også videosnutter. Hva sier dere til det?

Ha en fin dag sålenge, så snakkes vi senere ♥

DAGEN DERPÅ

Hei, dere! Kom akkurat hjem fra en sen lunsj på Aker Brygge. Der var det utrolig mange mennesker. Har alle tatt ferie? Det har ikke jeg, men vi tar en liten miniferie fra i morgen. Vi skal nemlig besøke slottet hvor vi skal gifte oss til vinteren. Jeg gleder meg til å se det i virkeligheten. Til nå har jeg bare sett bilder av det på nettet og hørt med venner av oss som har vært der før. Alle sier det er et fantastisk sted, så jeg håper og tror at det står til forventningene mine. Dersom det gjør det skal jeg avsløre stedet og vise dere masse bilder. Jeg har jo lovet å ta dere med på hele reisen frem til den store dagen, så her blir det mye bryllupssnakk i tiden fremover. Er det noen av dere som planlegger bryllup? Det hadde vært gøy å vite!

Hva synes dere forresten om den nye fargen på neglene mine? Jeg elsker fargen! Sommerlig og fresh. Jeg hadde egentlig tenkt til å velge en mer crazy farge, men på grunn av antrekkene jeg har lagt klar for helgen, så passet det best med ensfargede negler. Ulrik ønsket seg egentlig vanlig fransk manikyr (på meg altså), men det synes jeg faktisk er litt kjedelig nå om sommeren. Farger er jo så dekorativt! 

Nå skal jeg pakke for både Ulrik og meg. Etter gårsdagens feiring kjenner jeg at det blir tidlig kvelden. Det skjønner dere kanskje på bildene under. Dette var altså det vi våknet til. Jeg kunne ikke annet enn å le. Det var ikke uten videre at både frokosten og lunsjen ble ute i dag MED solbriller. Jeg ser helst at middagen kommer med bud. Nå som det endelig er ryddig her vil jeg ikke rote noe mer før vi reiser. Duften av grønnsåpe er undervurdert. Herlig lukt! 


Vi blogges ♥