8 DÅRLIGE GRUNNER TIL Å DROPPE TRENINGEN

Hei og hopp! Det er mandag morgen. Den dagen i uken som jeg må ta meg litt ekstra sammen for å komme meg opp av sengen og videre på trening. Jeg vet at jeg har godt av det og jeg vet at det føles bra etterpå, så det er bare det å komme i gang. Selv er jeg en verdensmester i dårlige unnskyldninger, ikke minst til å utsette ting. Det er derfor jeg fikk lyst til å skrive dette innlegget. Jeg prøver altså ikke å fremstå som noe bedre enn dere, for det er jeg ikke. Jeg vil bare at vi alle skal innse hvor dårlige mange av våre unnskyldninger er, spesielt når det dreier seg om denne treningen..

DISSE UNNSKYLDNINGENE HOLDER BARE IKKE:

1.  “Jeg har ikke tid”: Alle har tid. Det handler om prioriteringer. Du har kanskje ikke tid til å trene 5 dager i uken, men du har tid minst et par ganger hver uke. Dersom du føler at tiden ikke strekker til, så er det noe annet du må kutte ut, ikke treningen. Alle bør bedrive en eller annen form for fysisk aktivitet regelmessig, med mindre man får den treningen i jobb.

2. “Jeg er sliten”: Det er ikke farlig å være sliten. Dessuten får du mer energi i lengden dersom du trener og holder deg i form. Har du en dårlig dag? Ta deg en kaffe eller hiv i deg noe som gir deg rask energi og sett i gang. Jeg vil tørre å påstå at jeg aldri har angret på en eneste treningsøkt, men jeg har angret mange ganger på at jeg ble hjemme i sofaen.

3. “Jeg har mensen”: Seriøst, jenter? Denne er gammel. Menstrasjon er ingen gyldig grunn til å holde seg hjemme, med mindre du har enorme smerter. Kutt ned på økten, velg lettere vekter og mindre motstand, men ikke skulk treningen. 

4. “Det er dyrt å trene”: Noen steder koster det ganske mye for et medlemskap. Det kan jeg være enig i. Men tenk over hvor mye penger du bruker på andre ting, som kaffe ute, taxi hjem fra byen, røyk, snus, klær du ikke trenger osv.. Da blir plutselig treningsavgiften ikke så ille. Dessuten trenger du ikke å velge det dyreste treningssenteret eller den dyreste aktiviteten. Du kan trene ute i naturen eller du kan gjøre øvelser hjemme. Bare ikke kom her og skyld på økonomien, for den stopper ingen som virkelig vil.

5. “Det er lenge til sommeren”: Skippertak hører ikke helsen til. Det fungerer kanskje i jobbsammenheng, men ikke ellers. Ta vare på den kroppen du har gjennom hele året. Tenk over hvor avhengig du er av at kroppen din fungerer optimalt, også må du behandle den deretter. 

6. “Det er kjedelig å trene”: Alt vi “må” gjøre er kjedelig i blant, men det betyr ikke at vi kan droppe det av den grunn. Tenk på treningen som en jobb, hvor du er nødt til å møte og prestere. Finn den trenigen som passer deg best. Du må på død og liv ikke melde deg inn på et treningssenter. Det er så mye annet å velge i. Sliter du med å komme deg ut av huset? Invester i en tredemølle eller en matte og noen hantler, så kan du trene hjemme i stuen. Tren sammen med kjæresten eller en venninne og sett av ukens økter i kalenderen som noe sosialt.

7. “Jeg er gravid”: De aller fleste gravide er ikke nødvendigvis sengeliggende og syke selv om de er permitert fra jobben. Trening under graviditeten er viktig. Det gir blant annet økt blodgjennomstrømning. En fødsel er som vi vet en stor påkjenning for kroppen. Det å være i god fysisk form gjør deg i større grad forberedt til selve fødsel. Dessuten gir trening godt humør.

8. “Jeg skal begynne igjen i januar”: Utsettelser fører bare til dårlig samvittighet og følelsen av å mislykkes eller ikke beherske noe. Start nå, ikke vent. Ventingen gjør det bare vanskeligere for deg selv å komme i gang igjen senere. For de aller fleste er det vanskelig nok å komme i gang mandag etter en frihelg. Jeg snakker av erfaring.

Kjenner du deg igjen i noen av disse unnkyldningene? Kom gjerne med flere dårlige grunner til å slippe unna treningen 🙂

 

DEN PERFEKTE JULEGAVE

Annonse

Hei, jenter og gutter! Her er den nye bølgetangen som jeg snakket om i går. Jeg bare elsker disse bølgene! De minner meg om Khloe Kardashian på sitt beste. Hehe! Hun hadde slike bølger på noen bilder en gang og da lurte Ulrik på om ikke jeg også kunne fikse håret mitt slik. Helt siden det har jeg ønsket meg en slik bølgetang. Derfor ble jeg veldig glad når Makestyle tok kontakt med meg. Jeg har tidligere forsøkt meg på samme look med rettetang, men det blir ikke helt det samme. Nå er jeg frelst! Denne bølgetangen kommer til å bli brukt MYE fremover, spesielt nå i desember. Bølgene er jo også like fine på jobb og til hverdags, dessuten holder de seg fine i flere dager dersom du ikke må dusje håret.

Det tok meg ca 15 minutter å bølge hele håret i går, og når jeg i tillegg kan gå med disse bølgene i to dager er de få minuttene virkelig verdt det. En god investering nå i festsesongen eller den perfekte julegave   


Uansett om jeg skal bølge, krølle, føne eller rette ut håret bruker jeg alltid en varmebeskyttende spray. Det bør alle som er glad i håret sitt prioritere. Heat styling spray både beskytter håret mot varme, samtidig som den gir deg lett hold og glans. Sprayen inneholder argan olje. Det er denne oljen som gir deg den fine glansen.

Til slutt går jeg alltid over med en god hårspray, for at håret skal holde seg gjennom hele dagen slik jeg ønsker. Styling spray soft fra GB var enkel å ha med å gjøre og holdt på frisyren min hele fredag kveld, uten at håret mitt så sprayet og stivt ut. 

Heat styling spray og soft hårspray er uten parabener, parfyme, allergifremkallende stoffer og mineralolje. De er heller ikke testet på dyr ♥ 

Så over til tryllestaven, som jeg kaller den. Dette er også en perfekt julegave til hun som liker å fjonge seg litt både til hverdag og fest. Jeg er jeg godt kjent med denne krøllstaven fra før og bruker den nesten hver dag nederst mot tuppene for å få litt bevegelse i håret. Det tar meg ikke mer en 5-7 minutter å lage krøllene på bildene under. Husk å gre ut krøllene før du sprayer over det ferdige resultatet. Da får du en mer naturlig og fin look. 

Det som er spesielt med MAST er jo at man kan skru på gradene, og det er faktisk den mest selgende tangen til Makestyle. Jeg har ingen problem med å forstå hvofor. Krøllstaven jeg har lager små og søte krøller (vol 1). De har også en annen krøllstav som lager større krøller, for dere som ønsker det (vol.2). 

Med både bølgetangen og denne krøllstaven følger det med en oppbevaringspose og varmebeskyttende hansker. Jeg bruker alltid hansken når jeg krøller håret med krøllstaven, men føler ikke det samme behovet når jeg bølger håret med bølgetangen. Det handler kun om teknikk. Vi er foskjellige. Den dagen jeg brenner meg så kommer jeg til å angre. Jeg anbefaler dere virkelig å vende dere til å bruke hanskene. 

Krøllstaven fra MAST finner dere forresten HER. Bare spør hvis det er noe dere lurer på, så skal jeg prøve å svare dere så godt jeg kan. Ha en fortsatt fin første søndag i advent ♥

PAPPA GJESTEBLOGGER

I februar 2016 skal Julianne, min nest eldste datter gifte seg. Hun gifter seg med Ulrik, en kjernekar og staut vestlending. Det blir spennende å møte hans familie. Bryllupet går over tre dager, og feires på et slott i Sverige. Dette blir nok en av de største dagene i deres liv, men også i mitt.

 (Bildet er fra desember 1992 av pappa og Julianne)

Franz Kafka har sagt: «Å gifte seg, stifte familie, ta imot barna som kommer, sørge for dem i denne usikre verden og kanskje til og med lede dem litt, er etter min mening det største som overhodet kan lykkes for et menneske.»

Det er dette alt handler om, og det er ingen selvfølge. Mange familier er splittet. Ofte er det bagateller som utløser krangel. Det har vi unngått i vår familie, mye takket være forbilledlig “opplæring” av mine foreldre, som alltid har prioritert familien, vist fasthet, kombinert med mye kjærlighet, og “Ittno` knussel”.

Jeg er også glad for det gode forholdet til Juliannes mamma. Vi hadde 21 år sammen og skiltes som venner. Hun har vært gift i mange år med en hyggelig kar. Som ikke minst har vært veldig god mot mine barn. Så jeg har ingenting å klage over. Min eks kones øvrige familie er som familie for meg enda. Det kommer nok ikke til å forandres. Vi ser hverandre ikke så mye, og selvfølgelig ikke i familieselskaper og slikt. Men kontakten er der, og jeg har vanskelig for å bruke utrykk som eks svigermor og eks svigerinne.

Så det ligger an til en storslått og god feiring, tre dager til ende i vakre omgivelser. Julianne har valgt «tema-bryllup», og fortellingen om «Tre nøtter til Askepott» skal gå som en rød trå gjennom hele arrangementet. Dette blir stort for en stolt far.

 Hilsen fra pappa, Per-Morten 🙂

JULELUNSJ MED DE BESTE

I dag har jeg vært på hyggelig julelunsj med verdens beste jenter, Pia og Kristine. Ingen over, ingen ved siden. Vi er som en god trekløver. Jeg digger å ha venninner som de. Venninner som byr på seg selv, får deg til å le og ikke minst er der når du trenger de aller mest. 

Vi var på Palmen på Grand Hotell og koste oss i flere timer med god mat og vin. Du vet at lunsjen var vellykket når den varte fra tidlig på dagen og helt til kvelden. Hehe! Det er så koselig med lørdager som dette, med såpass mye skravling at man rekker å bli fullt oppdatert på alles fronter med både jobb og kjærlighet, uten all støy som man opplever på utesteder senere på kvelden. Dessuten er det fantastisk å være i seng før midnatt en lørdag i blant og våkne opp frisk og opplagt søndag morgen.

Jeg prøvde forresten en ny bølgetang for anledningen og likte resultatet veldig godt. Det kommer mer bilder av håret og tangen i morgen.. Nå er det leggetid for soon to be “Herr og Fru Nygård”. God natt, skatter HER ER GIFTERINGENE

Visste dere at det er bare i Norge og Tyskland som vi setter gifteringene og forlovelsesringene på høyre hånd? Jeg ble først gjort oppmerksom på dette da jeg skulle stramme inn forlovelsesringen min og måtte bestemme meg for hvilken finger den skulle passe. Hun som jobbet i gullsmeden fortalte meg at det for mange år siden var en tysker som satt forlovelsesringen på høyre side på sin kommende hustru og etter det er det bare blitt slik, men at resten av verden har den på venstre side fordi det er nærmest hjertet. Jeg ble derfor veldig usikker om jeg skulle være litt internasjonal og gå for venstre hånd, siden jeg synes det med hjerftesiden var veldig romantisk, eller om jeg skulle gå for det norske. Det er jo tross alt i Norge jeg bor og lever. I det hun spurte meg om hvilken hånd jeg drikker champagne med var jeg solgt. Hehe! Det er jo høyre. Jeg vil at ringene skal synes mest mulig når jeg er ute blant andre mennesker. For meg er det er litt av vitsen. Jeg vil se forlovet ut. Det er ingenting annet som gjør meg mer stolt enn å vise at jeg tilhører Ulrik.

Ettersom at min forlovelsesring har en såpass stor stein har jeg ikke brukt den på trening på grunn av slitasje og kommer heller ikke til å bruke den under hansker nå om vinteren, da det både blir klumsete også er jeg jo veldig redd for den. Dermed ønsket jeg meg nå en ring som jeg alltid kan ha på meg, uansett hva jeg gjør. Jeg vil jo se gift ut.

Ringen min er i hvitt gull med innfelt diamanter rundt halve ringen. Den er ganske smal, men i mine øyne er den helt perfekt og utrolig fin sammen med forlovelsesringen min. Det var viktig for meg at de to ringene skulle se bra ut sammen. Ringen til Ulrik derimot er som dere ser litt kraftigere. Den har en mer røff look med børstet hvitt gull. Han har diamanter innfelt på begge sidene, noe som gjør den helt unik. Litt jålete, men samtidig maskulin. Ulrik er så flott med ringen på! Jeg gleder meg til at han skal begynne å bruke den. Jeg ønsker at han også skal se opptatt ut, for det er han jo. Ulrik tilhører meg Vi har ikke bestemt oss for noe inngravering ennå, men jeg har lyst til å gjøre det. Datoen for bryllupet, “Din Ulrik” og “Din Julianne” er vel det vanligste? Har dere noen andre romantiske forslag?

Jeg kommer ikke til å svare dere på noen spørsmål rundt hva ringene koster osv. Det gjør bare hele greia totalt uromantisk, dessuten er det en privatsak. Vi har valgt å holde alle kostnader rundt bryllupet for oss selv. Håper dere respekterer det, da jeg deler såpass mye annet her på bloggen. 

 

Les også:

I`m engaged

Princess cut

 

8 TING JEG ANGRER PÅ

Hei, folkens! I dag har jeg skrevet ned noen små og noen større ting som jeg angrer på. Innlegget ble til etter en liten, men dyr hendelse som skjedde på morgen i dag. Nå skal det sies at jeg er flink til å legge ting bak meg og gå videre. Det er måte på hvor mye tid det er verdt å sløse bort på fortiden, men tenk om vi bare kunne spole tiden tilbake en gang i blant..

1. At jeg startet med extensions: Det var en gang jeg hadde naturlig, fint, tykt og og sunt hår. Frisøren jeg gikk til kalte håret mitt for “englehår”. SÅ fint var det faktisk, helt til jeg begynte med extensions. Hvorfor? Fordi jeg ville ha enda lenger hår, helst ned til rumpa. Den gangen jeg startet med extensons (som 16-åring) var det keratinfester som gjaldt. Store og stygge limklumper som satt seg fast i hverandre. Det ble som en ond sirkel. Jeg klarte ikke å slutte, fordi mitt naturlige hår så fort ble ødelagt. I dag er det heldigvis bedre produkter og metoder på markedet, ellers hadde jeg ikke hatt hår igjen på hodet. Jeg blir kvalm av å tenke på hvor mye penger jeg har brukt på extensions disse 9 årene. Det er godt over 100 000 kroner!

I dag er jeg som dere vet avhengig av hair extensions og føler meg veldig fin med det. Jeg kommer nok aldri til å slutte. Til mandag skal jeg sette på nytt hår. Jeg gleder meg som en liten unge! 

2. At jeg tok permanent makeup: Jeg har tatt permanent makeup rundt leppene og på brynene og angrer på begge deler. Streken rundt leppene var forsåvidt fin, men den synes ikke lenger. Det gjorde altfor vondt til at den skulle forsvinne så fort. Markeringen av brynene derimot synes godt når jeg ikke har på meg sminke. Ikke bare er brynene tegnet for høyt opp (der hvor jeg ikke en gang har hår), men de er heller ikke like hverandre og streken som en gang var mørk brun er nå rødlig. Jeg bruker derfor endel concealer hver dag for å dekke over de. Under har jeg tatt sminkefjerner over det verste brynet for å vise dere hva jeg mener:

 3. At jeg begynte å snuse på fest: Jeg er som en festrøyker, bare med snus. Av en eller annen grunn får jeg alltid lyst på snus når jeg drikker alkohol. Jeg er jo ikke avhengig, for det kan gå både to og tre uker mellom hver fest. Men når festen er i gang kommer også lysten.

4. At jeg brukte 5000 kroner på en badedrakt: Det er mye idiotisk å bruke penger på. Jeg har dessverre mange gode eksempler på ufornuftig bruk av penger. Et av de er en badedrakt, som jeg forsåvidt er veldig glad i (tør ikke si noe annet) fra Agent Provocateur, men 5000 kroner.. Hallo? Det finnes så mange andre fine babedrakter som koster en brøkdel av den prisen. En dyr veske foreksempel blir jo noe helt annet. Den kan du jo bruke hele året.

5. At jeg ikke tok et utvekslingsår eller friår utenlands: Jeg har alltid hatt veldig lyst til å bo i et annet land enn Norge, helst et varmt sted. Bare i en periode for opplevelsens skyld og for å bli tryggere i språk med nye utfordringer. Derfor angrer jeg på at jeg ikke flyttet utenlands et år eller to før jeg traff Ulrik. Det kan jo hende at jeg får med meg han en dag også, dersom det åpner seg noe jobbmuligheter. Vi får se. For min del er det aldri for sent. Jeg blir aldri mett på sol og varme.

6. At jeg ikke slo opp med ekskjæresten min før: Det er utrolig hvor lang tid skal det gå før man innser at man ikke har funnet den rette og i tillegg tør å ta det steget videre. Ekskjæresten min og jeg passet overhode ikke sammen! Tenk å sløse bort så mye tid. Jeg blir rett og slett trist av å tenke på det. Både for han sin del og for min del.

 7. At jeg ikke startet med å blogge før jeg var 24 år: De fleste store bloggere i dag startet jo i tenårene. Jeg startet med dette for bare halvannet år siden. Tanken om å starte en blogg var der i flere år. Jeg turte bare ikke. Noe så teit. På bare denne lille tiden har jeg klart å skape meg en jobb og mange gode samarbeidpartnere. Tenk så mye jeg kunne klart dersom jeg startet enda tidligere. Under ser dere mitt første blogginnlegg (05.07.14): 

 8. At jeg klatret opp fortauskanten med den fine bilen vår på morgen i dag: Det var de felgene, og det var den lønningen. Kunne jeg ikke bare stoppe og la den andre bilen passere, slik jeg pleier å gjøre? Jeg vet jo at det ikke er plass til to biler i bredden akkurat der.. Jaja, god helg!

SLIK TRENER JEG FREM TIL BRYLLUPET

Som jeg skrev i går er jeg i gang med siste innspurt før den store dagen. Det vil si at jeg trener nesten hver dag, men minimun 4 dager i uken og helst 5-6 dager i uken, med en blanding av rene kondisjonsøkter og styrkeøkter. Når det gjelder kondisjon så liker jeg å løpe intervaller på tredemøllen. Jeg kjører ofte 45 sekunder med spurt og 15 sekunder hvor jeg hopper av og hiver etter pusten. Ellers liker jeg å svette 30-45 minutter på crosstreneren. Noen dager trener jeg både styrke og kondisjon, mens andre dager holder det lenge med en liten løpetur, hvor jeg avslutter med litt mageøvelser foreksempel. Alt etter dagsformen. Det er viktig å lytte til kroppen 

MITT STYRKEPROGRAM:

Marie Louise skal som sagt hjelpe meg med både treningen og kostholdet fremover. Jeg skal vise dere kostholdsplanen min når den er klar. Men viktigst av alt er at jeg nå er i gang med gode øvelser og har fått tilbake den motivasjonen jeg lenge har savnet. Marie skal derfor trene meg hver onsdag frem til jul og få meg i gang igjen i januar, slik at jeg ikke gir meg eller mister fokus den lille tiden som er igjen. Det føles så godt å ha henne med på laget!

Photos: Charlotte Sandell 

SISTE INNSPURT

Hei, dere! I dag har jeg vært på Elixia Ringnes Park for å sette i gang siste innspurt frem til bryllupet. Snille Marie, som er en barndomsvenninne av meg fra Fredrikstad jobber som Personlig Trener og ernæringsfysiolog. Jeg er så glad for at hun setter av sin dyrebare tid til meg, for jeg trenger virkelig hjelp. Jeg trenger at hun presser meg litt nå som motivasjonen har vært nede en stund. Hun får dessverre ikke vært med å “drikke meg ut” i utdrikningslaget mitt, så derfor skal hun heller slite meg ut.. Hehe! Neida. Men hun er så fantastisk motiverende og ikke minst utrolig dyktig til det hun driver med. Derfor er jeg veldig takknemlig for den hjelpen hun gir meg.

Med på trening var flinkeste Charlotte, som tok litt bilder mens vi holdt på, blant annet bildet over. Hun er en sikkelig herlig jente som jeg nylig ble kjent med. Flere har klaget over lite variasjon i bildebruken min, derfor skal hun være med meg på litt forskjellige ting fremover. Charlotte er virkelig en morsom og behagelig jente å være sammen med. Jeg setter stor pris på det vennskapet vi har fått på kort tid. 

Jeg skal vise dere både treningsopplegget mitt og kosholdsplanen min senere denne uken. Det er flere som har etterspurt akkurat dette, så nå tenkte jeg det var på tide med en liten oppdatering på den fronten. Opplegget de 12 ukene som er igjen blir nokså strengt. Ææææ! 12 UKER!? Tiden flyr! Den største utfordringen blir nok det å trene i julen, og ikke minst å begrense julekosen. Jeg er jo egentlig en skikkelig julegris, som foretrekker å ligge rett ut på sofaen med godteskålen i fanget og beina på bordet. I år er ikke dette engang et tema. Jeg skal gifte meg, for pokker. 20. februar 2016 vil jo bli den største dagen i mitt liv sålangt. Jeg skal gifte meg en gang i livet. Julegodteri kan jeg spise resten av livet. 

Det blir såklart julemat og vin på denne jenta også, men det finnes grenser. Jeg ønsker å føle meg best mulig den store dagen, og jeg vet at den gode følelsen ikke kommer av seg selv. Derfor er jeg nå innstilt og klar for en siste innspurt. Jeg trenger at dere heier på meg 

25 PROSENT RABATT I HANDLEKURVEN

Reklame

Hei, mine fine lesere! Jeg er så heldig at jeg får gi dere et skikkelig godt tilbud nå i førjulstiden. Det fortjener dere virkelig i en tid hvor de aller fleste sliter med å få kronene til å strekke til. Er det ikke typisk at maskaraen går tom rett før lønning foreksempel? Eller at du trenger ny shampoo og balsam nå rett før jul? Jeg opplever stadig at jeg trenger påfyll av mine behov i toalettmappen i perioder hvor jeg har nok av andre ting å bruke penger på. Da hadde det passet bra med et tilbud som dette:

Hva sier dere til 25 prosent rabatt på de fantastiske produktene dere fyller handlekurven med fra Beauty House Oslo? HURRA, sier jeg! Desember måned nærmer seg, med tid for julegaver og det hele. Med koden “PILOTFRUE” får du nå 25 prosent rabatt i handlekurven på nettbutikken til Beauty House ♥

Beauty House fører blant annet merket Bitchn Brows som jeg er veldig glad i og rettetangen fra Tape It, som jeg bruker daglig. Ellers har de fått inn et nytt og eget sminkemerke (Frøya), som jeg skal få gleden av å teste allerede til mandag. Lets do some shopping, boys and girls! Slå til på tilbudet selv, spar penger på noen av julegavene dine, eller gjør begge deler. Beauty House gir deg uansett 25 prosent rabatt i handlekurven din. Tilbudet varer ut uken 

DETTE GIR MEG JULESTEMNING

I dag har jeg vært hos Karina på Undorn for å prøve brudekjolen min og antrekket som jeg skal ha på meg til jegerfesten dagen før. Jeg tok ingen bilder til bloggen, men oppdaterte litt på Snapchat (pilotfrue), for dere som vil se. Tror Ulrik la ut noe også. Han er forresten veldig flink til å ta bilder og videosnutter av meg på sin Snapchat (mrulriknygaard). Jeg hadde også med meg verdens beste venninne og forlover, Pia. Hun er den første og den eneste utenom Karina som får se meg i brudekjolen før selve bryllupet. Noe må jeg nesten holde hemmelig helt til den store dagen. Til og med for min kjære.

Etter prøvingen kjørte vi litt rundt for å se etter julepynt. Jeg endte vel egentlig bare opp med noen hvite julestjerner, lys og servietter, men det er alltid gøy å se hva som finnes, og et sted må man jo bare starte. Det å handle inn småting som pynter opp hjemmet i førjulstiden er med på å skape julestemning her i huset. Jeg elsker julen, men må innrømme at jeg jobber litt mer for hvert år jeg blir eldre med å få den gode julestemningen som jeg fikk når jeg var liten. Under har jeg derfor skrevet ned 10 tips til hvordan du kan komme i julestemning allerede nå. Er det bare jeg som er lei av å gå langt ut i desember måned uten et snev av denne gode julefølelsen før selve julaften? Jeg ønsker i hvertfall å kjenne litt på julen før den er over. 

SLIK FÅR DU JULESTEMNING ALLEREDE NÅ:

♥ Tilbring ekstra tid med familien din: Familietid er viktig hele året. Av en eller annen grunn er vi ekstra flinke til å være sammen i julen, noe som er utrolig hyggelig. Men vi trenger da ikke vente helt til jul med å tilbringe ekstra tid sammen? Besøk eller inviter nære og kjære også i førjulstiden. Da får du mer tid med alle du er glad i og slipper å føle på den dårlige samvittigheten i romjulen når du oppdager at tiden er knapp og julen snart er over.  

♥ Se på julefilmer eller juleprogram: Det er aldri for tidlig å sette på en julefilm eller å søke opp et juleprogram som du liker på nettet. På med kosebuksa, ta med dyna i sofaen og unn deg noe julegodt mens du koser deg foran skjermen. For du som prøver å holde igjen på kaloriene før jul: Spis klementiner! Det er både sunt, godt og lukter jul.

♥ Ta frem julepynten litt etter litt: Jeg er ikke en tilhenger av å kjøpe juletre tildig i desember, men i år skal jeg være tidligere ute enn i fjor (bitte lille julaften). I år skal jeg ta frem julepynten som jeg har i kjelleren litt etter litt. Jeg starter allerede i morgen.

♥ Gå til innkjøp av ny julepynt: Det behøver nødvendigvis ikke koste så mye. I dag kjøpte jeg som sagt to hvite julestjerner til 49 kroner per stykk, lys og servietter til under 100-lappen. Det var faktisk ikke mer som skulle til i min stue enn så lenge. Skikkelig hyggelig ble det!

♥ Bak julekaker: Jeg er verken flink til å bake eller spesielt glad i å bake, likevel er baking noe av det som får meg i skikkelig julestemning. Jeg tror det har noe med at jeg alltid var på juleverksted hos farmor når jeg var liten. Der bakte vi pepperkaker og kakemenn. Dessuten liker jeg jo å spise kaker, spesielt julekaker. Det smaker ikke like godt ellers i året, men nå i førjulstiden får jeg vann i munn bare av tanken. 

♥ Start tidlig med julegaver: Når du starter tidlig med julegavene slipper du å stresse de siste dagene før jul. Stress gir kanskje julestemning for noen, ettersom at såpass mange løper rundt på lille julaften år etter år for å gjøre unna “de siste” innkjøpene. Det er ikke denne julestemningen jeg er ute etter. Jeg er ute etter den gode og avslappende følelsen. Dersom du starter tildig med julegavehandelen blir ofte gavene mer gjennomtenkte/personlige og du koser deg mer med hele prosessen. 

♥ Inviter kjæresten eller noen venninner på et julemåltid: Stell i stand en julefrokost hjemme, bestill en julemiddag ute, eller dra på en kafe og spis en hyggelig julelunsj. Poenget er at du hygger deg sammen med noen du er glad i over et julemåltid. Personlig foretrekker jeg disse julelunsjene ute. Det er rett og slett undervurdert.

♥ Tenn levende lys hver dag frem til jul: Jeg er veldig glad i levelde lys og tenner det ofte her hjemme. I førjulstiden er jeg ekstra flink til å tenne levende lys både til frokost, på kontorpulten når jeg sitter å skriver, ved middagsbordet og generelt ofte når jeg er hjemme. Lyset og varmen fra lysene gir meg faktisk litt julestemning.

 Oppsøk steder med snø: Her i Oslo er det dessverre ikke snø ennå. Noen synes kanskje det er fint, men snøen er jo noe vi ofte forbinner med jul. Dra på fjellet eller oppsøk steder med snø dersom du ikke allerede har snø der du bor. En weekendtur med familien, kjæresten eller noen venner slår aldri feil. Du som er så heldig å bo et sted hvor det allerede er snø: Kle på deg, gå ut og nyt snøen!

♥ Spill julemusikk: Lag gjerne en spilleliste med alle de julesangene du liker og andre sanger som minner deg om julen. Hør på den når du steller deg om morgenen, i bilen, når du lager middag, på trening eller bare når du slapper av. Julemusikk er jo bare såå hyggelig! Jeg blir aldri lei av “Home for christmas” av Maria Mena. Hvilke julesanger er det du aldri blir lei av?

Ønsker dere en koselig førjulstid!