FERIESPØRSMÅL OG SVAR

Hvorfor valgte du Dubai som feriedestinasjon fremfor foreksempel Gran Canaria?

– Jeg valgte Dubai for denne ferien fordi det ikke er så lang flyreise hit, fordi det er perfekt temperatur for babyer her nå, fordi Severin ikke trengte noen ekstra vaksiner for å reise hit og fordi Dubai er mer fristende for min del enn Gran Canaria som jo er ca like lang flyreise og har alle de andre kriteriene minus at jeg ikke synes det er en like spennende destinasjon.

Hvorfor viser dere Severin på noen bilder og sensurerer han på andre?

– Vi skulle gjerne vist han frem hver dag og hele tiden fordi vi er så stolte av og forelsket i den lille klumpen vår. Men vi prøver å begrense eksponeringen noe og derfor velger vi ofte bilder og videoklipp hvor han ser en annen vei foreksempel.

Hvordan er det å reise med barn?

– Selve flyreisen var litt styrete i perioder, men siden vi fløy business og satt helt foran i flyet hadde vi ganske god plass og mange muligheter for å aktivisere ham og for å få han til å slappe av.

Hvorfor går du rundt i turban?

– Først og fremst synes jeg hodeplaggene mine er dødskule, men de er også supekomfortable å bruke nå som jeg har langt hår og er småbarnsmamma. Det blir på en måte som en variasjon til hårbånd for meg og i stedet for hårstrikk.

Har du shoppet mye i Dubai?

– Nei. Jeg har bare kjøpt meg litt undertøy og en pysj fra Victorias Secret og en t-skjorte fra Balmain. Planen var å se etter noen nye sandaler, men jeg kom aldri så langt. Som alle småbarnsforeldre vet tar ting litt ekstra tid med barn og prioriteringene blir annerledes. Dessuten er det som nevnt dritdyrt her, så shoppingen begrenser seg liksom av seg selv..

Hvor mye kostet det for leie leilighet på Antanara The Palm?

– Det kostet ca 80 000 kroner med frokost inkludert.

Hvorfor viser du frem Louis Vuitton vesken til Severin hele tiden?

– Mener du stellebagen til Severin? Er det ikke ganske naturlig at den er med meg overalt?

Hvordan har det gått med ammingen i Dubai?

– Det har gått bedre enn forventet. Jeg har faktisk ikke følt meg utilpass en eneste gang med ammesjalet mitt og ammerommet på Dubai mall var jo helt fantastisk.

Spiser Severin fast føde på tur?

– Ja, han spiser fruktgrøt, smoothie, brødbiter, melon, yoghurt og is. Hehe! Vi lar han egentlig smake på det meste som vi voksne spiser.

Hva gjør dere med bilsete på turen?

– Vi har fått hotellet til å ordne med transport til og fra alt her nede i stedet for å bestille taxi siden det var vanskelig å få taxi med barnesete.

ANOTHER POOL DAY

Herreguuud, som vi koser oss! Jeg hører noen rykter om snøkaos hjemme i Norge? Selv om jeg vil alle jeg kjenner godt og alle jeg ikke kjenner godt så må det være fortståelig at det er litt deilig for meg å høre om dårlig vær mens vi er her og slikker sol. Hehe! Det er tross alt to år siden jeg var ute og reiste sist, så noe flaks fortjener jeg.

I dag har vi hatt nok en dag ved og i bassenget. Det er så gøy å bade med Severin og det er lett å se at han synes det er spennende i vannet. Mamsen og papsen er like ivrige til å leke og vise ham verden for første gang, men vi kjemper også begge for å forevige alt sammen i både bilder og video, derfor går det i ett fra morgen til kveld. Det er faktisk bare en brøkdel av bildene og videosnuttene som vi velger å dele. Planen med bildene er å lage et “min første ferie”-album til Severin. Planen med videosnuttene kommer jeg tilbake til..

Jeg har fått veldig mange spørsmål angående det å reise med barn, angående Dubai som feriedestinasjon, angående amming her nede og så videre. I morgen tenker jeg å samle opp de mest stilte feriespørsmålene og besvare de her på bloggen. Er det noe du lurer på? Følg meg på Instagram (@pilotfrue) og send meg en DM der.

Bildet under er et godt eksempel på at ferie med barn er alt annet enn avslappende, men morsomt er det og den følelsen jeg får av å feriere sammen med familien min er helt fantastisk. Jeg føler meg skikkelig heldig som har mulighet til å reise på turer som dette og ikke minst heldig for at jeg har mulighet til å skjemme bort familien min en gang i blant. Jeg vet ikke om dere husker, men denne dubai-turen var jo opprinnelig en bursdagsgave til Ulrik fra meg. Det at Pia og Kristian slang seg på med sin kjære Hermine var jo bare helt konge.

P.s. Jeg ser at keisersnittarret vises på bildet. Det var ikke meningen at det skulle vises, men jeg synes egentlig bare at det er fint. Fint og vakkert på grunn av vår kjære Severin <3

3-ÅRS BRYLLUPSDAG

I dag har Ulrik og jeg 3-års bryllupsdag! Dagen har vi feiret i solen sammen med Severin, Pia, Kristian og Hermine. Planen her på bloggen var egentlig å mimre tilbake til selve bryllupshelgen med et aldri så lite bildedryss, men jeg velger å bruke tiden minst mulig foran skjermen i dag og kvelden videre sammen med mine kjære. Jeg vil likevel vise dere litt bilder her og her, og video her fra den nest beste helgen i mitt liv. Den beste er selvfølgelig da fineste Severin kom til verden ♥

 

STATUS FRA EMIRATENE

I dag har det vært litt kjøligere enn vi hadde forventet og mer vind enn jeg hadde trodd vi skulle få oppleve på denne ferien, men vi har kost oss likevel og temperaturmessig er det jo strengt talt en god norsk sommer hvis vi ikke teller med fjorårets tropevarme hjemme. Hehe!

Det er heldigvis meldt bedre vær resten av dagene vi skal være her, bortsett fra i morgen. Da kan vi forvente litt regn til og med, og da passer det jo fint med en shopping dag på Dubai mall. Eller, shopping og shopping.. Fyttikatta så dyrt det er her! Jeg har mange sjokkerende priseksempler, men isen fra i går tar kaka. Jeg kjøpte meg nemlig en pinneis ved bassenget. Den kostet 80 norske kroner! Vilt, sant? Jeg hadde ikke dratt hit med mange barn, for å si det sånn.

Vi kommer heller ikke under 2000 kroner dagen for lunsj og middag for Ulrik og meg, og det er uten alkohol. Så ja, det er skikkelig dyrt her. Mye dyrere enn hva det var da jeg var i Dubai for 6 år siden på venninnetur. Da var nemlig prisene her nede mer som norske priser. Det er sikkert greit å vite for dere som følger meg og vurderer å reise hit. Jeg synes jo på en måte at det er verdt det siden jeg har gledet meg så masse og siden Dubai var den mest eksotiske destinasjonen jeg fant med tanke på kortest mulig flytur og det å slippe unna ekstra vaksiner til lillegutt, men det blir definitivt lenge til neste Dubai-tur. Det er helt sikkert.

I kveld kommer Pia, Kristian og datteren deres, Hermine nedover. De sitter faktisk på flyet as we speek. Herlighet, som vi ser frem til å ønske de velkommen i leiligheten her på The Palm. Jeg vet ikke om dere har sett utsikten vår fra hotellet? Den er helt rå! Jeg skal ta noen ordentlige bilder av den både på dagtid og kveldstid, men i mellomtiden kan dere sjekke storyen min på Instagram –> @pilotfrue.

Nå skal vi teste den fjerde restauranten på hotellområdet, før vi takker for nok en fantastisk familiedag og hopper til køys. Vi tar nemlig kvelden relativt tidlig om dagen for å ha mest mulig energi til minsten. Til info så ligger vi tre timer foran Norge.

FLIPP PÅ FERIE

Reklame// Flipp

Hei til alle med og uten vinterferie! Jeg ville bare stikke innom for å sende litt sol til kalde Norge og for å fortelle dere om min favoritt app som jeg er storbruker av året rundt, spesielt i helger og på late ferier som dette..

Appen jeg snakker om heter selvfølgelig Flipp og gir deg fri tilgang til å lese så mye du vil i nesten 50 av Norges mest populære blader og tegneserier. Du kan blant annet lese Kamille, Det Nye, Rom123, Shape Up og mange flere. Du får seks utgaver av hvert blad, og kan laste dem ned offline slik at du kan lese uten internett tilgang, noe som er ekstremt bra med tanke på datakostnader i utlandet. Her i Dubai er det i hvertfall altfor dyrt å bruke mobildata, derfor lastet jeg ned mine favorittblader før vi dro på tur. Vil du prøve Flipp gratis i 30 dager?

1. Registrer deg på flipp.no HER!

2. Last ned appen.

3. Logg deg inn og les i vei 🙂

Ps. Du må klikke deg inn via mine lenker i dette innlegget for å få denne spesialprisen.

Flipp kan forresten brukes av hele familien. Med kun ett abonnement kan dere være logget på 5 enheter samtidig (mobil eller nettbrett). Det er jo helt genialt, spør du meg. Ulrik og jeg deler derfor “min” bruker fast. Hos Ulrik går det mest i “Vi Menn Båt”.

–> Spesialpris ved registrering via kampanjeside: 30 dager gratis, deretter løper abonnomentet for 99 kroner i måneden (ordinærpris: 129 kr/mnd).

Nei, nå skal jeg drikke opp resten av iskaffen, hive av meg klærne og hoppe ut i bassenget. Når Severin sovner blir det definitivt mer Flipp på solsengen. Kvalitetstid kalles det, og det er virkelig et must for småbarnsmammaer som meg. Ønsker dere alle en fin søndag og god vinterferie til dere som er så heldige ♥

HEI FRA DUBAI

Hei fra Dubai! Vi hadde en superduper tur med Emirates fra Oslo til Dubai i går og kom frem til fineste Antanara resort på The Palm sent i går natt. Det gikk heldigvis fint med Severin på hans første flytur. Jeg har vært veldig spent på hvordan han skulle takle trykket og selvfølgelig hvordan vi skulle aktivisere han 6 timer ombord i et fly, men det gikk over all forventning. Jeg lyver hvis jeg sier at det var en avslappende tur, for han sov vel ikke mer enn en time totalt og det ble såklart litt skriking. Men jeg trodde faktisk at det skulle bli verre. Hehe! Til gjengjeld for et døgn nesten uten søvn for oss som foreldre sov han kjempegodt natt til i dag mellom oss i hotellsengen.

Apropos ingenting.. Har dere lagt til merke min nye header? Den er det snilleste Anette Marie Antonsen som har laget. Jeg har også glemt å minne dere på den nyeste episoden av Jentesnakk som kom ut onsdag denne uken. Episoden er faktisk en “valentine spesial” hvor jeg snakker om mine valentinsplaner og forteller om hvor ofte jeg datet før jeg traff Ulrik. I tillegg diskuterer vi alt fra Tinder, til blind dates og one night stands! Det er kjempehyggelig om dere vil høre på episoden her. Husk at ny episode slippes hver onsdag!

Både Ulrik og jeg er forresten veldig aktive på instastory her nede, så følg oss gjerne på @mrulriknygaard og @pilotfrue for hyppige oppdateringer. Nei, nå skal vi ut og spise litt middag. Resortet er thai inspirert, så jeg regner med at det blir noe sterkt og godt. Vi blogges ♥

ÅRETS FARGE

Reklame// Nelly

(annonselenker Nelly) Hei dere! Jeg har fått skikkelig dilla på sett som dette i det siste, altså dressjakke og dressbukse i samme farge og føler at jeg utfordret meg selv veldig ved å bestille denne i knallgrønn her om dagen. Sannheten er vel egentlig bare at jeg lengter så inmari etter våren atte hjelp. Hehe! Men var det ikke kult? Jeg digger grønt og skjønner godt hvorfor det er mye av akkurat denne nyansen i butikkene om dagen. Jeg leste også på MinMote.no at grønt er en av årets farger og er over middels fornøyd med det.

Du finner den grønne blazeren her , den grønne buksen her og den sorte bh-en her. Et outfit som jeg virkelig gleder meg til å bruke i Dubai. For nei, jeg skal ikke skryte på meg at dette er dagens outfit i dette snøværet. Jeg har bare prøvd ut masse forskjellig nytt som skal få bli med meg på tur, og siden jeg har hatt besøk av både makeupartist (Christiane) og fotograf (Anette Marie) i dag benyttet jeg anledningen til å leke meg litt foran kameraet. Heldigvis er det bare få dager til denne kroppen skal få kjenne på litt sol og varme igjen. Før det skal kofferten min stappes full med farger, lyse plagg, blonder, joggesko og høye hæler. Jeg får se hele oppholdet som en tjuvstart på våren ♥

Foto: Anette Marie Antonsen

Makeup & hår: @stylingbychristiane

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Hvor kommer du fra?

– Jeg vet egentlig aldri hva jeg skal svare på det spørsmålet fordi jeg ble født i Trondheim, så flyttet vi til Kristiansand, så Halden og så Fredrikstad. På en måte føler jeg at jeg er fra Fredrikstad fordi det er den byen jeg har bodd lengst i etter Oslo og fordi det er den byen jeg har venner fra og i, men jeg føler også at jeg er fra Halden. I dag har jeg nemlig ingen familie boende i Fredrikstad, mens i Halden bor både pappa, småsøsknene mine og besteforeldrene mine. Hvilken by er man egentlig fra? I den byen man ble født, i den byen man har bodd lengst, i den byen man gikk på barneskole, i den byen man gikk på ungdomsskole og videregående eller i den byen man har mest familie boende?

Hva gjør du med det lange håret når Severin er i nærheten?

– Jeg har håret i strikk 90 prosent av dagen.

Bruker du mye penger på klær og sminke i måneden?

– Nei og ja. Jeg bruker mye penger på vesker og sko, men ikke på klær og sminke siden jeg har gode samarbeidsavtaler.

Trener du ofte?

– Jeg skulle ønske at jeg kunne si ja, men sånn livet mitt er nå prioriterer jeg jobb før trening og Severin før jobb.

Hva anbefaler du å spise og trene for å gå ned i vekt etter fødsel?

– Jeg anbefaler å spise så sunt som det frister og komme deg ut og trille så ofte som du kan.

Trente du under graviditeten?

– Nei.

Hvor kjøpte du den rosa kappen din som du brukte i bryllupet da du og Ulrik giftet dere?

– Den ble laget til meg på Undorn i Hegdehaugsveien.

Hva synes du om Isabel Raad?

– Jeg kjenner henne ikke godt, men det inntrykket jeg har fått av henne sånn i virkeligheten er utelukkende positivt 🙂

Har du prøvd babysvømming eller babysang?

– Nei. Men vi synger mye her hjemme da, med de stemmene vi har. Hehe!

Har du noen planer for sommeren?

– Båt, båt ooog atter båååt! Hehe! Torsdag denne uken kommer forresten den nye båten vår til Norge med Color Line!

Skal du ta flere tatoveringer i fremtiden?

– Jeg er usikker, men jeg tror jeg har lyst på en til. En “U” for Ulrik kanskje.

Hvor gammel er Severin?

– Han blir 8 måneder 20. februar (på bryllupsdagen til Ulrik og meg).

Har du noen nye prosjekter på gang?

– Bortsett fra podcasten (Jentesnakk) har jeg ingen nye prosjekter på gang akkurat nå, nei. Det er egentlig ganske bevisst fordi jeg vil være mest mulig hjemme sammen med Severin frem til han begynner i barnehagen.

Hvor lenge skal dere være i Dubai?

– I 10 dager. Åh, det blir så digg!

Har dere bestilt eget flysete til Severin?

– Nei.

Er turen sponset?

– Nei.

Flyr dere med Norwegian?

– Nei.

Har dere kjøpt reisevogn?

– Ja, vi har kjøpt en reisevogn som jeg ikke vil anbefale før vi har testet den.

Gjorde du noen spesielle tiltak for å få Severin inn i gode rutiner?

– Hvilke rutiner? Hehe, neida. Men det lille vi har av rutiner har egentlig kommet av seg selv.

Har du forståelse for at mange par velger bort det å få barn?

– Jeg forstår ikke hvorfor enkelte par velger bort barn i livet, nei. Men jeg respekterer det selvfølgelig 🙂

Hvorfor bruker du extensions fremfor å bare spare ut ditt eget hår?

– Fordi jeg er utålmodig og fordi jeg liker å forandre hårsveisen ofte.

Var du flink på skolen?

– På barneskolen og ungdomskolen, ja. På videregående, sånn passe og i noen fag veldig dårlig. På journalistikken var jeg middels god.

House tour?

– I know.. Jeg får meg aldri til å gjøre det, men har bestemt meg for at det vil komme på Instagram –> @pilotfrue

Faktisk har jeg blitt mer aktiv både i feeden og på storyes i det siste. Derfor hadde det vært hyggelig om du ville følge meg der. Spørsmålene til denne spalten henter jeg fra følgerne mine på Instagram 🙂

Du er opptatt av at hudproduktene dine ikke er testet på dyr. Hva med pels på klær? Er ikke det like viktig for deg?

– Jeg eier ikke en eneste pelsjakke, kun to boblejakker med pels på hetten. Selvfølgelig er dyrevelferd viktig for meg på alle mulig måter, men jeg er ikke den rette personen til å ta kampen mot pels eller skinn, nei.

Når vil du ha flere barn?

– Jeg vet ikke om vi har mulighet til å få flere barn. Skjer det så skjer det og hvis ikke kan det hende at vi velger adopsjon.

Hvordan ser du for deg livet ditt om 10 år?

– Jeg ser for meg at jeg jobber med et litt større team rundt meg enn hva jeg har i dag og at jeg har flere bein å stå på enn bare denne bloggen.

Hvor ofte ammer du?

– Jeg teller ikke, men jeg har fått med meg at det blir mer amming om kvelden og om natten enn på dagen.

Hva er Severin sin favorittmat etter morsmellk?

– Grøt med smoothie.

Veier du mindre nå enn hva du gjorde før du ble gravid?

– Ja. Det har mye å gjøre med alle disse hormonene som jeg gikk på i prøverørsprosessen. Vekten min er sirka den samme nå som før jeg begynte med prøverør.

Hvem er ditt forbilde og hvorfor?

– Det er mamma. Hun er så klok, så sterk og virkelig et sunt forbilde for meg på alle måter. I tillegg har hun veldig god humor. Mamma ler ofte både av og med meg. Hehe!

Føler du at forholdet til deg og Ulrik har endret seg etter at dere fikk barn?

-Det er ingenting som ikke har endret seg etter at Severin kom til verden. Når det er sagt så har alle endringene skjedd naturlig og til det bedre for Ulrik og meg.

Har du noen gang vurdert å opperere nesen?

– Jeg har vurdert alt som vurderes kan dessverre, men heldigvis kommet frem til at jeg er fin som jeg er. Etter snart 5 år i denne bloggverden har jeg blitt mye tryggere på meg selv og det kjennes utrolig godt.

Sminke & hår:

@stylingbychristiane

MIN ALLER FØRSTE MORSDAG

Tenk at dette er min aller første morsdag! En stor dag som jeg en gang aldri trodde jeg skulle få oppleve. Jeg føler meg så utrolig heldig og skjønner nesten ikke at det er sant at jeg sitter her med en nydelig liten gutt som er min helt egen sønn. En gutt som ikke bare er rund og skjønn, men som også er frisk og i godt humør. Han er rett og slett sola vår. Det å være mamma er seriøst det beste i hele verden.

Jeg vil benytte anledingen til å sende noen varme tanker til deg som fortsatt prøver. For er det noen som vet hvordan det er å være deg i dag så er det Ulrik og meg. Ikke gi opp selv hvor håpløse dagene er, men let etter en vei og et mål som er oppnåelig for deg og som passer best for akkurat den situasjonen du og dere er i. Det er verdt det. Jeg lover ♥

HALDENTUR I BAKSETET OG BLÅTIMEN

Hei dere. Vi har vært i Halden i dag og besøkt oldefaren og bonus oldemoren til Severin. Planen var å ta en harryhandel i Sverige på vei hjem, men siden Siden Severin sovnet i det vi satt oss i bilen droppet vi det for bilfredens skyld. Når det er sagt så var det vel egentlig bare godteri og brus vi hadde tenkt til å hamstre og det er strengt talt ikke noe vi behøver nå som bikinien skal på om under en uke. Hehe!

Det er forretsen veldig mange som spør meg om hvorfor jeg sitter i baksetet når vi kjører bil med Severin og det er selvfølgelig for å underholde ham når han er våken med leker, spiselige ting, sang og tegneserier på YouTube. Også er det jo ganske koselig da. Er det bare jeg som synes det? Jeg trodde det var vanlig å sitte bak med små barn om man har mulighet? Det hender såklart at jeg kjører alene med Severin også, men når Ulrik kjører sitter jeg alltid bak.

Apropos ingenting.. Ser dere hvor fint håret ble etter at vi klipte det til? Jeg sa jo at jeg skulle vise dere flere bilder i dag. Det ser nesten litt ut som om det var blåtimen ute når Ulrik tok disse bildene av meg i gårdsplassen. Hehe!

Nei, nå er det helg her. Hjemmelaget lasagne (fra Toro) og kvalitetstid med familien står på menyen i kveld. Jeg ønsker deg som leser en fin kveld og helg videre ♥