GRAVIDOPPDATERING: UKE 20 (19+4)

Hei, dere! Her kommer den etterspurte gravioppdateringen som jeg har forstått at mange ønsker seg. Nå er jeg i svangerskapsuke 20 (19+4), og det betyr at 48,4 prosent er passert..

Foto: Anette Marie

Termindato: 25. juni

Babyen: Barnet er nå 22 cm lang fra hodet til føttene og veier ca. 225 gram i starten av uken og ca. 280 gram i slutten av uken. Utviklingen av sanseorganene-hørsel, syn, følelse, smak og lukt begynner nå.

Kjønn: Gutt

Navnevalg: Severin. Et navn Ulrik, jeg og familien vår elsker!

Liv i magen: Jeg har fortsatt ikke kjent noe.

Forandringer på kroppen: Navnlen min begynner å gå utover, og puppene mine er blitt gigantiske. Ellers ingen store forandringer.

Humøret mitt: Det er på topp! Jeg har INGETING å klage på og føler meg utrolig heldig om dagen <3

Formen min: Formen min er superbra. Jeg blir fort andpusten opp trapper og kjenner litt ubehag neders i ryggen etter en lang dag, men det er ikke noe som plager meg.

Søvn: Jeg sover ikke alltid så veldig godt på natten, men det tar jeg igjen med en ekstra lur på dagen.

Cravings: Jeg craver ikke noe spesielt, men jeg spiser generelt mye mer enn før jeg ble gravid. I blant må jeg stå opp på natten og ta meg en brødskive eller spise middagsrester. Hehe!

Innkjøp: Det siste innkjøpet vi har gjort er en hylle til rommet til Severin. Hyllen er faktisk formet som et fly! Jeg gleder meg til å vise dere når vi (les: Ulrik) har fått skrudd den opp.

Vektøkning: Jeg har gått opp ca. 8 kilo.

Neste kontroll: Neste svangerskapskontroll er hos fastlegen min 5. mars. Vi har bestemt oss for at vi ikke tar flere ultralyder i dette svangerskapet med mindre vi må.

Det jeg gleder meg mest til nå: Jeg gleder meg skikkelig til å kjenne liv. Håper inderlig det skjer snart!

Pappa Ulrik: Ulrik har begynt å glede seg veldig til fødsel og alt som venter i livet etter, noe som har tatt lang tid for han å tørre på grunn av alt vi har vært gjennom i prøveperioden.

EN LITEN HILSEN FRA NERDEN I STUA

God kveld, dere! De siste to dagene har bestått av mye skriving og lite av alt annet. Jeg føler meg som en nerd her jeg sitter dagen lang foran macen med ustelt hår, sminkerester fra i går, briller og en hestehale jeg brukte 10 sekunder på å lage. Innspurten av boken er som sagt i gang og det tar lenger tid enn jeg hadde trodd. Vanskelig er det også å konsentrere seg time etter time om boken uten å bli forstyrret av telefonen, mailen, Facebook og andre ting som skulle vært gjort. Jeg har kost meg masse i hele bokprosessen, men nå skal jeg innrømme at jeg gleder meg til å sette punktum.

Før jeg gjør meg klar for siste skriveøkt i sengen måtte jeg selvfølgelig si hei til dere. Jeg vurderer forresten å ta en liten skrivepause, men skal prøve å la være. Med skrivepause mener jeg pause fra bloggen til å skrive ferdig boken. Hehe! Så skrivepause blir det jo på en måte ikke uansett..

I morgen får jeg et lite avbrekk, for da kommer Anette Marie på besøk. Hun skal nemlig ta noen fine gravidbilder av meg, slik at jeg snart kan komme med den etterspurte gravidoppdateringen mange ønsker seg. Det blir koselig å se henne igjen. Jeg har vært alt for dårlig til å ta kontakt det siste året. Anette er herlig. Hun fortjener venner som er tilstede ♥

Vi blogges mer i morgen!

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Hei, dere! Her kommer ukens spalte med spørsmål og svar. Bildene i innlegget er fra helgen med niesene våre..

Du har tidligere sagt at du har sluttet med botox for å lykkes med drømmen om å bli gravid. Betyr det at når graviditeten er over og Severin er født at du kommer til å ta det i bruk igjen?

– Jeg tror jeg kommer til å ta botox igjen, ja. Men jeg vet ikke når eller om det fokuset jeg en gang hadde på utseendet kommer tilbake. Nå går Severin i magen foran alt og det kommer han selvfølgelig til å gjøre når han kommer ut også <3

Kommer dere til og gå til Spiren når dere skal prøve og få barn nummer to?

– Jeg skal ikke begynne på p-piller eller noen annen form for prevensjon igjen etter fødsel, så først og fremst “prøver” vi på egenhånd. Vi har ikke snakket om søskenforsøk med Spiren. Jeg tror ikke det blir aktuelt med en ny runde med prøverør, men vi får se. Nå er vi uansett overlykkelige over situasjonen vi er i.

Vurderte dere AIH inseminasjon?

– Nei, vi har ikke vurdert noe annet enn prøverør med mine egg og Ulrik sine sædceller.

Hva mener du med at man kan blø etter sex som gravid? Mener du rett etter eller få dager etter, og som en slags mensen?

Jeg mener rett etter. Legen min sa det til meg for at vi ikke skulle bli redde om det skjedde. Det var også et av spørsmålene jeg fikk hver gang jeg begynte å blø i prøveperioden da jeg mistet. Altså, om vi nylig hadde hatt sex. Ikke fordi sex er farlig i graviditeten, men fordi det kan starte en liten blødning fra slimhinnen i skjeden eller på livmorhalsen på grunn av den mekaniske påvirkningen under samleie.

Hvor lenge har du kunnet stå på ski?

– Jeg lærte meg å stå på ski i 14-års alderen på Geilo med skiinstruktør. Planen er at Severin skal få på seg skiene så fort han kan gå. Hehe!

Hvorfor var det så viktig for deg å bli mor? Hadde ikke livet ditt hatt verdi uten barn?

– Livet mitt har hatt stor verdi uten barn til nå fordi jeg er så heldig å ha mange gode mennesker rundt meg, men jeg er sikkert på at det vil få en helt ny og enda større mening når lille Severin kommer til verden.

Skal du ta mammaperm? Eller kommer du til å jobbe og blogge som vanlig? For du vet vel at du ikke kan blogge, jobbe og ha annonsesamarbeid samtidig som du mottar permisjonspenger fra nav. Hvordan funker dette for deg med din jobb?

– Jeg skal ut i mammapermisjon, men ikke 100%. Bloggen vil derfor oppdateres som vanlig, mens andre ting jeg gjør i min jobb som blogger må vike.

Hvorfor må du absolutt ha extensions nå som til og med kroppen din prøver å fortelle at det ikke er velkommen?

– Jeg føler meg rett og slett ikke fin uten extensions, og derfor velger jeg å fortsette.

Tar du noen tilskudd i svangerskapet nå?

– Ja, jeg tar D-vitaminer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er pappaen din med som «statist» i kjendis farmen som går nå?

– Hehe! Ja, han var med i forrige uke og har vært med tidligere 🙂

Står du for alt du sa i intervjuet med God kveld Norge? Det er bare trist at du sier at barnet/barna ikke vil mangle noe, og når du får spørsmål om hva du mener, så vinkler du det materialistisk?

– Jeg står alltid for alt jeg sier i intervjuer. Når det gjelder intervjuet med God kveld Norge så må dere huske på at produksjonen kun er opptatt av å lage god tv, ikke av å fremstille Ulrik og meg klokest mulig. Jeg synes innslaget var morsomt og tar meg overhodet ikke nær av det de valgte å fokusere på i programmet. Opptaket tok nesten 4 timer å lage og klippet varte i noen minutter, så det var selvfølgelig mye fornuftig som ble sagt som ikke ble vist. Sånn er det alltid.

Hvor gamle er småsøsknene dine?

– Ingerid er 11 og Olav er 16.

Passer dere niesene deres ofte?

Vi sier alltid ja når vi blir spurt, og skulle gjerne sett de enda oftere!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du et mellomnavn?

– Nei.

Farger eller striper du håret?

– Jeg striper håret mitt med foliestriper hos frisøren.

Skal dere selge huset deres?

– Ja, vi legger det snart ut for salg! Jeg holder dere oppdatert.

Føler Ulrik at han må forsvare deg når du får kritikk i kommentarfeltet?

– Noen ganger og det synes jeg bare er søtt av han.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Still gjerne spørsmål til neste uke allerede nå!

TILBUD PÅ HÅRBEHANDLINGER

Annonse

Håper helgen din har vært like fin som min. Jeg har som dere ser blitt lang på håret igjen, og ville bare stikke innom for å fortelle om et tilbud på Head frisør i Hegdehausveien som gjelder i hele februar måned. Dersom du bestiller time NÅ får du hele 20% rabatt på alle hårbehandlinger med kodeord “PILOTFRUE” på Head frisør i Hegdehaugsveien. P.s. tilbudet gjelder ikke lærlinger og kan kun benyttes mandager, tirsdager, onsdager og torsdager i februar..

Bestill time her eller ring 22 60 62 67 for timebestilling

(annonselenke) Kjolen jeg har på meg finner du forresten HER!

SMÅSØSKNENE MINE

Jeg har som mange vet to småsøsken fra Halden som jeg er veeeeldig glad i. Det er ikke så ofte vi møtes fordi vi naturligvis lever hver vår hverdag i hver vår by, men når vi først er sammen har vi det alltid skikkelig koselig og da slipper de selvfølgelig ikke unna kameraet til storesøster.. Hehe!

Lillesøster heter forresten Ingerid og lillebror heter Olav August. Begge to kom på oslobesøk fra i går til i dag, noe jeg satt enormt stor pris på. Kvalitetstid med søsknene mine er virkelig gull verdt, og nå har vi lovet hverandre at vi skal ses litt oftere. Tenk, snart er Ingerid tante og Olav onkel til lille Severin. Det er helt sprøtt å tenke på!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå har niesene våre kommet og i kveld blir det bare film og spill her hjemme, mens i morgen tildig skal vi ut og stå på skøyter. Eller, ikke jeg da. Men Ulrik er å kjøper seg skøyter nå, og jeg har planer om å stille opp med vafler og kakao. Åh, som jeg elsker familiehelger som dette! Heldigvis er det slik fremtiden til Ulrik og meg ser ut. Håper inderlig at vi får mulighet til å gi Severin en eller flere søsken <3

DET PERFEKTE SETTET

Annonse

Hei og god fredag! Denne helgen har jeg gledet meg til lenge. I kveld kommer nemlig lillesøsteren min og lillebroren min på besøk fra Halden. Og i morgen skal Ulrik og jeg passe niesene våre sammen. Dette blir altså en skikkelig familiehelg som dere vet at jeg elsker <3

Jeg har forresten fått helt dilla på sett for tiden, og derfor satt sammen tre fine sett som jeg liker veldig godt. Settene er fine til både hverdag og fest. Alt avhenger av styling, sko, veske og tilbehør. Dessuten er de både feminine og komfortable på samme tid, noe som er et must for meg nå om dagen.

(sponset produkt og behandling) Nå skal jeg snart til frisøren og gi extension en siste sjanse i denne graviditeten.. Det forrige håret jeg satt i falt dessverre ut etter bare noen dager, så jeg håper at det nye håret jeg har bestilt vil feste seg. Jeg må legge til at det ikke er verken frisøren min eller Luxushair sin feil at håret ikke ville sitte, da vi har brukt både samme metode og hår som tidligere. Jeg tror bare det handler om at kroppen min er i endring på grunn av graviditeten..

(annonselenker) Det grå settet: Blazer & bukse HER

Det blomstrete settet med skjørt: Topp HER/ Skjørt HER

Det blå settet: Blazer HER/ Bukse HER

PASS OPP FOR MAMMAPOLITIET

Ny etterlengtet tilværelse nærmer seg. Det som har vært vår aller største drøm i snart to år e endelig virkelig. Som dåkke veit bærer Julianne på ein liten gutt inni magen sin. Tenk det. Eg skal bli pappa til ein liten gutt! Herregud, så eg gleder meg.

No e vi kommet dit at eg føler vi kjenner den lille gutten i magen litt gjennom ultralydene og månedene som har gått. Skuldrene mine er senket og eg tør å tru at dette skal gå bra. Det føles stort å planlegge fødsel ut fra en termindato, siden det ikkje e lange stunda siden alt dette var fjernt for oss. Ting kan forandre seg raskt i denne prosessen. Det har vi fått erfare. Eg håper av hele mitt hjerte at alle som har lyst til å få barn, og spesielt dåkke som har vanskeligheter med å få barn får oppleve den samme gleden som vi kjenner no. 

Det å bli foreldre for første gang e like nytt for alle. Kordan type pappa eg blir og kordan type mamma Julianne blir gjenstår å sjå. Men vi har heldigvis mange gode forbilder i familien som vi velger å ta lærdom av, og eg e sikker på at vi som alle andre oppegående mennesker kjeme til å klare denne nye rollen med glans. Prøving og feiling det blir det uansett for oss, som for alle andre nybakte foreldre.

Over til noke eg vil ta opp.. Julianne skreiv her for litt siden om at vi ikkje skal la babyen sove i sengen vår. Ja, det har vi snakket om her hjemme, og det e vårt felles ønske av flere grunner. Severin skal altså ha sin lille seng ved siden av vår store seng og når vi føler det riktig skal han på eget rom, vegg i vegg med vårt. Om det e slik det blir eller ikkje gjenstår å sjå. Men å klandre oss for dette valget før vi i det hele tatt har prøvd føler eg blir feil, noke dessverre mange valgte å gjøre.

Til mammapolitiet: Om det er hormoner, ammetåke eller hva som er grunnen til at dåkke kverulerer som dåkke gjør, det veit eg ikkje. Men det som funker for deg funker kanskje ikkje for oss. Kom gjerne med tips og del erfaringer, men ikkje fortell oss at vi gjør feil på bakgrunn av at vi velger annerledes enn deg. Husk også at du som forelder er forbilde for dine barn.

No e det jo dessverre sånn at veldig mange mennesker har ekstremt mykje meninger om alt alle andre gjør. Slike mennesker må være av en helt egen rase. Eg trur det er folk som generelt kaster bort massevis av tid i jobb og fritiden med å skrive dritt til alle på nettet. Eg veit at det ikkje e bare til oss. Men det eg lurer på e ka som er motivasjonen til disse menneskene? For det kan ikkje være mennesker som har det godt med seg sjølv som velger å bruke så mykje tid og energi på andre. Det henger bare ikkje på greip.

Eit annet eksempel.. Her om dagen var vi og kjøpte to leker til vår kommende sønn. To leker som han heilt sikkert ikkje klarer å bruke før han begynner å nærme seg halvannet år, noke både Julianne og eg e fullstendig klar over. Men ut i fra en gjeng med kommentarer fra mødre som var mykje nærmere fødsel enn Julianne så var også dette veldig galt. Det ble nevnt at vi hadde feil fokus, at vi skaper kjøpepress og at vi kommer til å bli dårlige foreldre på bakgrunnen av disse innkjøpene.

Det var en mor blant annnet som skulle føde om et par uker. Hun hadde ikke kjøpt inn det som skulle være i fødebagen en gang, og mente da naturligvis at vi var totalt idioter som kjøpte leker allerede før babyen er født.

Eg skal ikkje skrive her ka eg tenker om denne kommende moren, for da synker eg på samme nivå som henne. Men eg nekter å tru at denne kommentaren ikkje hadde noke med enten missunnelse eller at hun sjøl ikkje har dei samme mulighetene som oss i livet. Ja, eg drar misunnelseskortet. For det må handle om noke misnøye av ein eller annen form når mennesker ønsker å dra andre ned. Heldigvis har både Julianne og meg den sykt gode egenskapen at vi ønsker andre opp og frem her i verden. Vi heier på alle. Ja, til og med på mammapolitiet. Vi velger nemlig å tru at dei også en dag vil slutte med trolling, men ikke før dei får det godt med seg sjølv.

Ulrik

@mrulriknygaard

ORDINÆR ULTRALYD OG TERMINDATO

I dag har vi vært på vår første ordinære ultralyd! Timen var på kvinneklinikken på Rikshospitalet, som er stedet jeg skal føde. Herlighet, så gøy det var å se vår lille Severin igjen. Dette er den fjerde ultralyden vi har fått høre hjertet hans slå, og det er like fantastisk hver gang. Alt står heldigvis bra til med den lille gutten vår og jeg kan regne med å kjenne liv innen to uker, sa legen. Åh, som jeg gleder meg til spark og mer bevegelse!

Slik jeg forstod det trenger vi ikke flere ultralyder nå. Jeg skal bare bli fulgt opp av faslegen min videre og begynne hos jordmmor fra uke 24, om jeg ønsker det. Tanken jeg sitter med nå er at jeg ønsker å gå til jordmor og i tillegg melde både Ulrik og meg på fødselsforberedende kurs på Rikshospitalet når fødselen nærmer seg.

På Volvat Nationaltheateret regnet de forresten ut termindato til 25. juni, mens i dag og hos fastlegen min kom de frem til den 24. juni. Nå er det vel ganske vanlig at førstegangsfødende går litt over tiden. Er det ikke? Så denne datoen er egentlig ikke så viktig. Men det er selvfølgelig greit å ha noe å forholde seg til nå som nedtellingen er i gang. Tenk, om bare fem måneder blir vi en familie på tre. Jeg pleier alltid å glede meg til sommeren, men aldri har jeg gledet meg så mye som nå. Småbarnslivet, here we come <3 <3 <3

Uke 19 (18+4)

SISTE INNSPURT

For noen dager siden fikk jeg tilsendt et førsteutkast av manuset til boken som Tone og jeg skriver sammen. Herregud, for en følelse å holde manusen i hendene! Jeg kan nesten ikke tro at vi snart er i mål med bokprosjektet vårt..

Det er som dere skjønner veldig gøy at ferdigstillingen av boken er i gang og ikke minst at utgivelse nærmer seg. Men det er også nervepirrende å tenke på alt som venter av eventuelle anmeldelser og på selve mottakelsen av innholdet. Jeg håper selvfølgelig at dere liker boken og tror dere vil finne den både interessant og nær. Miksen av det Tone skriver og det jeg skriver blir i hvertfall veldig fint og gir virkelig mening.

I dag har jeg vært i møte med redaktøren min og fått konkrete tilbakemeldinger på manuset. Det er mye som skal skildres bedre, litt som skal skrives om og noe som skal legges til. Jobbingen med boken er altså ikke over helt ennå, men nå klarer jeg endelig å se for meg alt ferdig og forstår hva som skal til. Det er krevende å skrive bok altså, men det gir mersmak. Jeg skal innrømme det.

Nå skal jeg sette i gang siste skriveøkt før det blir middag og kveldskos sammen med Ulrik og hundene. Ulrik har nemlig gitt meg forbud mot å sitte forran macen etter klokken 19 på grunn av graviditeten. Han mener jeg må bli flinkere til å legge bort jobb på kveldene.

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Annonse

God kveld, dere! Her er ukens spalte med spørsmål og svar..

Du skriver at du ikke vet om du skal reise rundt til bokhandlere for å signere bøker. Hadde ikke det vært koselig da?

– Klart det hadde vært koselig, men jeg vet ikke om boksignering er planen til forlaget mitt ennå. Jeg kommer tilbake til dere når jeg får vite mer rundt lansering og alt det der.

Hvorfor ventet du en måned etter positiv eggløsningstest med å ta graviditetstest?

– Jeg var så innstilt på å sette i gang med det femte prøverørsforsøket vårt at en graviditetstest ikke var i tankene. Grunnen til at jeg tok eggløsningstest var fordi legen min på Spiren ba meg om det. Hun ville nemlig ha full kontroll over syklusen min før vi skulle gjøre det nye innsettet i naturlig syklus. Jeg tok egentlig ikke eggløsningstester fordi vi skulle prøve på egenhånd, men jeg er selvfølgelig veldig glad for at Ulrik og jeg ga det et forsøk når testen først var positiv.

Kunne du fortalt litt om reaksjonen da dere fant ut at du var gravid? Dagene før og etter?

Jeg trodde ikke at jeg var gravid, men jeg merket at noe var annerledes i dagene før jeg testet meg, og siden mensen ikke kom valgte jeg å kjøpe en graviditetstest. Den dagen jeg testet meg fikk jeg helt sjokk. Ulrik også. Jeg trodde ikke mine egne øyne og ble selvfølgelig glad, men kanskje mest forvirret. Ingen av oss klarte å hoppe av glede etter alt vi hadde opplevd. Dere får se reaksjonene våre på Bloggerne. Jeg filmet både testingen og da jeg fortalte at jeg var gravid til Ulrik.

Hvorfor er samsoving med hundene viktigere enn samsoving med baby?

– Grunnen til at Ulrik og jeg ikke ønsker å samsove med babyen vår har ikke noe med hundene våre å gjøre. Hundene får bli i sengen fordi jeg og vi ønsker at babyen skal sove i sin egen seng fra starten. Grunnen til det er flere. For det første hadde jeg vært redd for å rulle over babyen i søvne eller at noe galt skulle skje mens vi sov. Og for det andre så skjønner jeg ikke hva som er fordelen med å gjøre barna våre mest mulig avhengig av nærhet om natten? Blir ikke det som å gjøre en bjørnetjeneste? Nei, jeg tror det er best for både barn og foreldre å sove hver for seg. Våkenetter blir det jo unasett.

Jeg respekterer selvfølgelig at mange foreldre mener og velger annerledes når det gjelder samsoving med sine barn enn Ulrik og meg. Men når dere spør om min mening, så får dere min mening.

Til info: Babysengen skal selvfølgelig stå på soverommet vårt inntil babyen blir klar for å sove på eget rom. Jeg så at det ble misforstått i forrige spørsmålsrunde.

Vasker du sengetøyet hver dag siden hundene sover i sengen?

Jeg vasker ikke sengetøyet hver dag, nei. Men jeg vasker både hundene og sengetøyet hver uke og selvfølgelig hundene oftere ved behov.

Hvor lang permisjon kommer Ulrik til å ta?

Han kommer til å ta så mye han får. Men vi har ikke satt oss godt nok inn i reglene ennå til å svare noe mer konkret.

Hva tenker du om likestillingombudets forslag til endring av permisjonsregler? Altså at permisjonen fordeles 50/50, og dersom mor eller far ikke har mulighet til dette frafaller de 20 ukene som mor/far ikke tar ut?

Jeg tenker at forslaget er helt på trynet, og at fordelingen av permisjonen bør bestemmes av foreldrene det gjelder ut ifra deres ønsker og behov.

Hvordan skal du føde, hvor du skal føde, skal du ha epidural?

– Hvordan vet jeg ikke, men jeg ønsker ikke badekar foreksempel. Vi har som sagt fått fødeplass på Rikshospitalet og skal på vår første ordinære ultralyd til onsdag. Epidural? Ja, takk.

Skjønner du ikke hva leserne mener om gravidoppdatering eller kverrulerer du?

Jeg har forstått at flere ønsker seg gravidoppdateringer med lister og bilder fra uke til uke. Foreløpig har ikke dette vært noe for meg siden jeg skriver så mye om graviditeten og alt som er med i den typiske “listen” fra før i innleggene mine. Men kanskje jeg skal lage noen rene gravidoppdateringer fremover? Jeg setter pris på at dere kommer med ønsker 🙂

Hva mener du når du sier du har røpt graviditeten på sosiale medier underveis (før du delte nyheten)?

Jeg mener at jeg formulerte meg på en måte på bloggen og i andre sosiale medier som sa mye, men ikke alt. Mange oppfattet det og visste at jeg var gravid lenge før jeg delte nyheten. Det var litt av poenget, siden jeg i utgangspunktet aldri ønsket å holde graviditeten hemmelig. Jeg var bare ikke klar for alt mediestyret og den oppmerksomheten jeg selv har lagt opp til, før vi følte oss mer trygge på det som hadde skjedd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(annonselenke) Kjolen min finner du HER

Blir du stresset av mammapolitiet? Ser de har dukket opp i kommentarfeltet ditt allerede.

Ja og nei. De har ikke stresset meg hittil, men jeg er litt bekymret for hvordan jeg skal takle å bli kritisert for morsrollen når Severin kommer til verden. Sannsynligvis går det veldig bra, siden jeg er såpass vant til at alt jeg gjør er feil for noen uansett hva jeg gjør.

Hva tenker du om at det muligens kommer en lov som gjør at bloggere tvinges til å skjærme barna sine på bloggen?

Det har jeg ikke hørt noe om, men om det kommer en lov rundt barn og eksponering så regner jeg med at den blir fornuftig.

Skal dere på Geilo i påsken?

Ja, det tror jeg. Vi pleier alltid å være på Geilo i romjulen og i påsken.

Kommer du fortsatt til å lage innlegg om hår/sminke etc fremover?

Ja. Jeg kommer nok alltid til å ha en stor interesse for både hår, sminke, mote og interiør. Men det vil nok variere hvor mye “den delen” av meg vi ta av plass på bloggen.

Hvordan spiser du i graviditeten?

Jeg prøver å spise sunt, men jeg unner meg også usunnheter om jeg får lyst på det. Dagens middag var meksikansk tomatsuppe med ferskt gulrotbrød og masse smør. Mmm! Jeg elsker smør. Hehe!

Hva liker du best? Smågodt, Sjokolade eller potetgull?

Smågodt!

Hadde du blitt med på “Skal vi danse” om du fikk muligheten?

Ikke nå som jeg er gravid og heller ikke det første året med Severin her hjemme, men kanskje senere i livet når det passer bedre.

Du sier dere ikke hadde sex de første 12 ukene av svangerskapet. Hvorfor?

Grunnen til det var vel egentlig bare at Ulrik var stresset for at det skulle være farlig, selv om legen, jeg og internett sa at det ikke var det. Hehe! Men det stemmer jo at man kan begynne å blø etter sex mens man er gravid, og det skremmer faktisk meg også etter alt vi har vært gjennom. Blod er skrekken.

Det var ikke noe om dere på God kveld Norge?

– I know. Innslaget ble utsatt på grunn av Farmen Kjendis. Vet ikke når det kommer dessverre. Vi ble ditcha og vi tåler det 🙂

Hva er galt med Finn.no? Aldri hatt problemer med det. Du reklamerer for alt du kan tjene penger på du! Helt utrolig.

Det er ingenting galt med Finn.no. Jeg bruker det ofte til å selge møbler og kjøpe interiør. Jeg synes bare ikke det er det beste utsalgsstedet for merkevesker og merkeklær, da jeg er redd for å bli lurt. En venninne av meg kjøpte en Chanel veske på Finn.no som viste seg å være falsk. Det var de 17 000 kronene..

På The2ndedit.com (som jeg skrev om på lørdag) vertifiserer de alle produktene, slik at du kan være sikker på at det du kjøper er ekte og i god stand. Dessuten vil jeg tro at målgruppen for vintage klær, vesker og sko er større her enn på Finn.no.

Kjenner du Helene Ragnhild som også er gravid og har gått gjennom prøverørsforsøk?

– Jeg kjenner ikke Helene godt, men jeg har snakket litt med henne og hun skrev dette gjesteinnlegget på bloggen min en gang.

Ble dere inspirert av krimserien “Broen” til jentenavnet Saga?

– Det samme spurte mamma om faktisk. Hehe! Men verken Ulrik eller jeg har sett en eneste episode av den serien, så nei. Vi visste ikke at det var en Saga i Broen.

Hva var grunnen til at dere endret jentenavnet fra Lykke til Saga?

Begge navnene er fine, men vi ble bare mer glad i navnet Saga i løpet av julen. Enkelt og greit.

Skulle vi ikke få vite kjønnet via snappen til Ulrik da dere var på ultralyd?

Nei, dere skulle få se reaksjonene våre på kjønnet på Ulrik sin Instagram @mrulriknygaard. Ulrik og jeg holder alltid ord.

Hvorfor ville du ikke kjøpt et slikt fly hvis det var en liten jente?

– Det har jeg aldri sagt? Jeg ville nok sett etter et rosa fly, da jeg synes det flyet vi kjøpte er litt “guttete” i forhold til at det kun skal stå som pynt på rommet i noen år. Men om Severin ønsker seg noe rosa eller om vi får en datter som ønsker seg noe lyseblått så skal de selvfølgelig få velge selv. Jeg prøver bare å innrede et koselig gutterom. Når ble det galt?

Tror du at nyfødte babyer bryr seg om materialistiske ting?

– Hehe, nei. Men jeg bryr meg om fine ting, og derfor velger jeg å legge litt ekstra tid og kroner i babyrommet til Severin.

Går du på skøyter nå i graviditeten?

Nei, det tør jeg ikke. Ikke ski heller..  Jeg vil ikke risikere å falle og slå meg nå som jeg er gravid. Sannsynligvis hadde det nok gått veldig bra på både ski og skøyter, men det er ikke verdt sjansen.

Går Ulrik rundt i uniform på fritiden? Eller tvang du den på han så det skulle passe til dette bildet?

Selvfølgelig går ikke Ulrik i uniformen sin med mindre han er på vei til jobb eller på vei hjem fra jobb. I dette tilfellet hentet jeg han på flytoget etter jobb for at vi skulle kjøre sammen til lekebutikken på vei hjem, noe han hadde lovet meg. Når det er sagt så synes jeg bildet ble ekstra morsomt på grunn av uniformen og det vet jeg at jeg ikke er alene om. Humor er viktig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Still gjerne spørsmål til neste uke allerede nå!