JEG HAR ALDRI OPPLEVD MAKEN

Da var jeg hjemme igjen etter en fantastisk helg i Bodø. Eller, vi kom hjem søndag kveld etter en roadtrip tur-retur Halden for å hente både Severin og hundene hos kusinen min. Det hadde heldigvis gått over all forventning med legging, soving, spising og egentlig alt. Derfor var det en stykk lettet mamma som kunne puste ut etter sin første barnefrie helg.

Fy søren, så deilig det er når alt går bra med de små. Jeg var nok ekstra nervøs på grunn av at jeg var et stykke unna hvis det skulle skje noe og på grunn av at det gikk få fly til Oslo fra Bodø. Når det er sagt stoler jeg hundre prosent på kusinen min og familien hennes så det var ikke tilliten som var problemet, og på de oppdateringene jeg fikk var det lett å se at han koste seg. Men likevel er alt som dette nytt og skummelt for en førstegangsmamma. Kanskje og forhåpentligvis er det meg det er verst for..

Men tilbake til helgen. Herlighet, så mange skjønne mennesker jeg har blitt kjent med! Maken til inkluderende og hyggelige personer er det lenge siden jeg har møtt. Jeg er faktisk helt sikker på at flere av mine nye bekjente fra Bodø og Trondheim blir gode venner for alltid og den følelsen har man ikke ofte i voksen alder. Da skal det liksom litt til for å passe godt sammen med helt nye personligheter. Jeg vet ikke helt hvorfor det er sånn, men det er i hvertfall slik jeg opplever det.

Nei, nå må jeg hive meg rundt og få litt orden her hjemme. Vi har jo bodd i kofferter og bagger (les: IKEA poser) de siste ukene fordi vi har vært så mye på båt, så ja.. På tide å ta i et tak og det passer jo fint på en grå dag som denne. Bildet under er ikke akkurat grått, men mildt sagt et fargerikt minne fra teltet backstage på Opptur-festivalen 🙂

MIN PERSONLIGE HUDPLEIEFAVORITT

Reklame// May Beauty

Etter at jeg ble mamma er søndag blitt den dagen i uken jeg setter av tid til egenpleie fra topp til tå. Jeg starter gjerne med et varmt bad etter at Severin har lagt seg, etterfulgt av en kroppsskrubb, hårkur og ansikstmaske. Det hele har blitt en god rutine som gir meg følelsen av å være klar for en ny uke, noe jeg mener at alle bør ta seg tid til. Jeg har fortalt dere om flere av mine favoritter før, men i dag vil jeg trekke frem ansikstmasken igjen fordi den er så sykt bra og fordi det er spesielt viktig å ta vare på huden året rundt. The Incredible Face Mask, heter forresten masken og er faktisk hovedgrunnen til at ansiktet mitt er rent, fritt fra sorte prikker og friskt om dagen, og ikke minst hovedgrunnen til at jeg tør å gå helt uten sminke nå i sommerferien..

Face mask kommer i en dosepakke og er en sort peel off maske som føles bra å ta på!

Masken motvirker ikke bare akne, men den fjerner sorte prikker, fjerner olje og fjerner død hud. Jeg som sliter med sorte prikker på nesen og en del urenheter rundt hakepartiet har merket en stor forbedring med å innføre Face Mask i min ukentlige rutine. Jeg føler på en måte at jeg drar av all “skitt” som har satt seg gjennom uken og at jeg da starter med en frisk og ny hud hver mandag. Rett og slett en herlig følelse!

 

SLIK BRUKER DU FACE MASK:

 

1. Påfør masken på ansiktet ditt.

2. La masken tørke i 30-40 minutter.

3. Fjern masken. Det gjør litt vondt å dra av masken, men da vet du bare at den fungerer! 

Du kan se at sorte prikker og død hud tas bort.

4. Kjenn hvor myk og ren huden føles etterpå.

(Du kan vaske av eventuelle rester med klut.)

Ansiktsmasken fungerer som en slags quick fix siden den setter i gang blodsirkulasjonen slik at huden får masse glød og stimuli, i tillegg til å etterlater seg et mykt og rent resultat. Jeg føler meg virkelig fresh etter at jeg har tatt denne masken og er like overrasket hver gang jeg ser alt “skitt” den har dratt med seg. Masken er også veldig bra å ta før man soler seg for at brunfargen skal sitte lenger.

Nei, dere.. Nå må jeg sette punktum og overlate testingen til dere. Dette må nemlig bare prøves og det er derfor jeg anbefaler Face Mask videre til dere.

Vil du også prøve denne utrolige masken? Jeg har fått lov til å gi dere hele 30% rabatt på alle produktene fra MayBeauty med kodeord “PILOTFRUE-FACE”. Benytt deg av tilbudet for en herlig treat til deg selv eller som en fantastisk sommergave til noen du er glad i <3

P.s. Rabattkoden varer bare i en begrenset periode, så vær rask og bestill The Incredible Face Mask HER

BODØ LEVERER

Herregud, så gøy vi hadde det på Oppturfestivalen i går! Hvor skal jeg starte? For et vær, for en stemning, for et show og for en fest. Bodø, nå er du fin! Hehe! Men seriøst, denne helgen har definitivt vært en opptur allerede og heldigvis er den ikke over ennå. Selv om jeg har det supergøy kjenner jeg veldig på savnet av Severin og skal innrømme at Ulrik sjekket flyalternativ for meg hjem i stad ved frokostbordet, men det visste seg at det ikke gikk flere fly til Oslo i dag og da var valget om å bli ganske enkelt. Jeg vil jo være her. Det er bare så sykt rart å være borte fra Severin og spesielt i mer enn et døgn som er det lengste jeg har vært borte fra ham ever. Oppdateringene hjemmefra er heldigvis positive og mange, så jeg vet at han har det bra.

Det ble en pasta carbonara på Bjørk til frokost siden vi ikke rakk frokosten på hotellet. Naturligvis fordi vil holdt på bittelitt for lenge i går. Det blir ikke like sent i kveld for å si det sånn. For i morgen har vi et ganske tidlig fly hjem. Vi skulle egentlig ta et senere fly for å hvile ut, men Ulrik fikk booket om billettene våre i siste liten. Jeg vet nemlig med meg selv at jeg ikke klarer å slappe ordentlig av før vi er hjemme hos gutten vår igjen. Dette med barnefri er ikke bare stas. Det er deilig og morsomt når det skjer mye, men så fort det blir litt dødtid sånn som nå så får jeg helt vondt i magen av lengsel. Jeg tror og håper at det er en vanesak og at det er aller verst disse første gangene. Bjørk er forresten et utrolig koselig spisested. Jeg har som sagt bare vært i Bodø en gang tidligere da jeg var med Ulrik på jobb og da spiste vi også her.

Som dere kanskje skjønner er vi litt slitne etter gårsdagen, men formen er fin. I hvertfall min. Jeg drikker ikke på samme måte som jeg gjorde før jeg ble mamma. Barnefri eller ei. Det er bare noe som har skjedd. Jeg klarer fortsatt å slippe meg løs og ha det gøy. Tanken om at det kommer en dag i morgen slår meg bare oftere og det er jo en bra tanke. Man angrer aldri på noen ekstra timer på øyet, et par glass vann eller nattmat.

Her er noen bilder fra dagens look som søteste Andrea på Glow by Elena fikset. Andrea er bare 15 år og har dette som sin sommerjobb. Jeg fikk derfor et tips av en hyggelig jente som jeg møtte på festivalen i går om å stikke innom salongen her i Bodø. Jeg har jo min faste frisør i Oslo som jeg er superfornøyd med, men jeg kan jo dessverre ikke trylle henne hit. Hehe!

Jeg tok ikke så mange bilder i går. Det gikk i storyes og aller mest videoer på Instagram. Det fikk dere kanskje med dere? Jeg kommer nok til å være like aktiv i dag. Vi må bare komme oss i gang først. Tropical mule neste! Min nye favorittdrink som Ulrik har lært seg å lage <3

OPPTUR NESTE!

Hei fra Bodø! Ulrik og jeg tok det første flyet fra Oslo og hit i dag for å delta på Oppturfestivalen. Jeg har vært i Bodø en gang før med Ulrik på jobb, men jeg har aldri festet her så det gleder jeg meg veldig til. Dessuten er det heldigvis et fantastisk vær her i nord også. For ja, det var nesten litt trist å forlate hovedstaden denne helgen selv om jeg vet at vi kommer til å storkose oss.

Til nå har vi rukket en digg lunsj på kaja, en god dose søvn (et must for småbarsforeldre med barnefri) og gjort oss i stand til kvelden med litt god gammeldags vorsing på hotellrommet. Hehe! Snart blir vi hentet på hotellet for å kjøre til festivalområdet. Jeg ville bare stikke innom og si GOD HELG! Vi blogges mer i morgen! P.s. Følg meg gjerne på story gjennom helgen –> @pilotfrue & @mrulriknygaard

FØRSTE GANG SIDEN FØDSEL

Ulrik, Severin og jeg er fortsatt i feriemodus og har planer om å forbli i denne modusen i noen uker til. Dagene går i båtliv, restaurantbesøk og avslapping med gode venner og familie. I går så jeg faktisk min første film etter at Severin ble født sammen med Ulrik. Det å sette seg ned i sofaen etter at Severin har lagt seg for å se en film er rett og slett luksus som småbarnsmor og nesten litt stressende fordi jeg vet at jeg egentlig burde ha jobbet eller sovet som jo er enda viktigere. A star is born, heter forresten filmen vi så og den anbefaler jeg til alle. For en utrolig fin og trist film!

I dag har vi vært i middagsbukta sammen med broren til Ulrik og niesene våre. Været er jo helt amazing, så dette må vi nordmenn bare nyte til det fulle og i den anledning slo jeg til med mitt første bad siden fødsel. Eller, det er faktisk mitt første bad i Norge på 3 år. I fjor badet jeg ikke fordi jeg var høygravid den første delen av sommeren og fordi jeg hadde hendene fulle med Severin den andre delen av sommeren. Året før der badet jeg ikke fordi jeg var pysete og mente at vannet var for kaldt og hittil i år har jeg heller ikke badet fordi jeg ikke har kjent behov eller lyst. Men fy søren så deilig det var! Nå angrer jeg nesten litt på at det har gått så lang tid og lover derfor å skjerpe meg fremover. Severin skal slippe å ha en pysete mamma som bare står og ser på all moroa med sminken og håret on fleek. Jålete kan jeg være, men ikke pysete og i hvertfall ikke kjedelig.

Akkurat nå har vi lagt til på Tjuvholmen for natten. Dels fordi vi begge har lyst på spicy indrefilet fra Hanami til middag, men oså fordi “Tjuvis” er vårt andre hjem. Hehe, neida. Men vi trives godt når vi kan være i nærheten av litt liv og røre, men samtidig trekke oss tilbake når vi ønsker familietid, noe som er fullt mulig og litt undervurdert med stor båt. Spesielt med en 1-åring på tur.

I morgen kveld drar vi til Halden for å levere Severin til min kjære kusine og fredag morgen reiser vi til Bodø for å delta på opptur-festivalen. Ses vi der forresten? Jepp, Ulrik og jeg har blitt skikkelig festivalmennesker denne sommeren. Noe jeg aldri før har vært, men som absolutt gir mersmak sålenge det ikke er snakk om telt eller en svett sovepose.

Bildene over er fra gårsdagens lunsj på Vitos i Vollen. En lunsj som ser mer idyllisk ut enn den var. Det er ikke bare bare å ta med små barn ut og spise. Jeg regner med at det er flere enn meg som blir slitne bare av tanken noen ganger? Når det er sagt så gir jeg ikke opp siden jeg mener at man ikke nødvendigvs skal tilpasse seg barna alltid, men heller ta med barna inn i det livet vi foreldre trives med og venne de til foreksempel å spise ute, å sovne med litt støy (musikk, prat eller latter fordi vi har besøk), å bli trygge på andre enn bare mamma og pappa slik at de kan ha barnevakt og så videre..

SOMMERSALG PÅ ROYAL DESIGN

Reklame// Royal Design

God kveld! Jeg stikker bare innom for å tipse dere om sommersalget til Royal Design. De legger ut nye tilbud annenhver uke og derfor er det lurt å følge godt med om du vil gjøre noen gode kupp på alt av interiør i sommer. Akkurat nå får du faktisk helt opp til 70% rabatt på massevis av designprodukter og jeg er over middels gira med tanke på all oppussing jeg har planer om å gjøre her hjemme. Dessuten har de sykt mye fint til uteplassen, noe som kommer godt med i finværet som er meldt fremover 😀

(annonselenke Royal deisgn) Gå rett til salget her! Eller sjekk ut mine favoritter fra Royal design under..

(annonselenker Royal Design) Blender HER// Yoghurtbeger HER// Skål HER// Gullskje HER//

(annonselenker Royal Design) Gulvteppe HER// Lyslykt bambus HER// Stol natur HER// Krakk natur HER// Utendørs sofa HER// Putetrekk HER// Lysestake HER//  Lykt boks HER//

(annoselenker Royal Design) Sitruspresse HER// Karaffel HER// Glass HER// Skjærebrett HER// Urtekniv HER// Serveringsskje HER//

ET ETTERLENGTET BESØK

 

Hei og god mandag til deg som leser! Her sitter en meget fornøyd jente etter en helt fantastisk helg med litt av alt. Jeg startet vel egentlig helgen allerede torsdag i forrige uke hvor jeg var ute og spiste med søsteren min og mer familie på Sumo Storo som jeg virkelig anbefaler til alle som er glad i sushi. På fredag hadde jeg besøk av tanten min, kusinen min og kjæresten til kusinen min fra Strømstad og på lørdag var jeg i bursdag til en god venninne på Hvaler etterfulgt av utgang på Nini Beach i Fredrikstad.

Jeg er jo egentlig fra Fredrikstad. Eller, jeg bodde i Fredrikstad sammen med mamma fra slutten av 6. klasse til jeg fylte 20 år og flyttet til Oslo. Derfor ser jeg på Fredrikstad som min hjemby på en måte, men på en annen måte ikke. Jeg har nemlig ikke noe nær familie boende i den byen lenger siden alle jeg har god kontakt med har flyttet ut fra byen. I Halden derimot bor jo både faren min, småsøsknene mine, bonusmoren min, besteforeldrene mine, flere av kusinene mine og så videre. I tillegg gikk jeg jo nesten hele barneskolen i Halden på Folkvang skole. Derfor er jeg på en måte haldenser også. Men poenget var at jeg ikke har vært ute på byen i Fredrikstad på 2 år nå, så det var veldig gøy å treffe på masse kjente fjes og ikke minst å danse hele natten sammen med jentene mine. Fy søren, så gøy vi hadde det! Slike kvelder lever jeg lenge på. Uten tvil.

Ulrik har forresten vært på guttetur i Tønsberg siden torsdag. Dere kan tro at Severin ble glad da han kom hjem i går. Faktisk så glad at han begynte å gråte. Det varmer et mammahjerte! Gutteturen er en årlig tradisjon han har med kompisene sine fra Stockholm som jeg synes at han skal ta vare på livet ut. Faktisk en tradisjon han hadde lenge før Ulrik og jeg ble kjærester. Før var de på Visby, men nå har de blitt for gamle for den slags reisemål, tror jeg og derfor valgte de båttur til Tønsberg. Uansett alder er det SÅ viktig å sette av tid til vennene sine. Jeg har vært dårlig på det de siste årene, men det har jo sine naturlige årsaker.. Jeg tror også at Ulrik og jeg har godt av å ha det litt gøy hver for oss. Selv om jeg foretrekker å dra ut sammen med han så skal jeg innrømme at det var deilig for meg å ha alenetid med jentene. Det var rett og slett et etterlengtet besøk i “hjembyen”.

Nei, nå må jeg hoppe i dusjen, pakke kurven og gjøre meg klar for stranden. Ulrik, Severin, hundene og jeg skal ha vår første familiedag på stranden her i Vollen. Det er nesten flaut at vi ikke har utnyttet nærmiljøet bedre før nå, men det har jo med båten å gjøre. Hver gang det er sol og vi er hjemme så drar vi ut med den. Men i dag må den vaskes etter helgens moro og det er Ulrik sitt ansvar.

Bildene over er forresten fra lørdag. Jeg måtte selvfølgelig lufte min nye kjærlighet (Valentino-vesken). Til info har jeg brukt filteret “Paris” på Instagram før jeg lastet opp bildene til dette blogginnlegget. Jeg har nemlig tatt spraytan fra topp til tå og det så ikke så pent ut i portrettmodus uten filter. Hehe! Jeg vet ikke om dere bryr dere, men jeg synes det er viktig å være ærlig om slikt. Spesielt her på bloggen hvor det egentlig ikke er naturlig at jeg bruker filter på bildene mine..

FORDI JEG FORTJENER DET

Det gikk plutselig noen dager igjen før jeg fikk satt meg ned forran tastaturet. Sånn er det bare dette året på grunn av Severin og kanskje spesielt i disse ferietider. Jeg er som sagt tilbake i full jobb fra og med barnehagestart, som er 12. august. Men nok om det og over til det beste jeg vet å bruke penger på, nemlig vesker! Jeg bruker heller opp lønnen min på en dyr veske enn dyre sko eller dyre klær som fort blir slitt eller ødelagt. En veske holder seg fin for alltid om du tar godt vare på den = en god investering.

Med det i bakhodet klarte jeg rett og slett ikke å gi slipp på denne superfine Valentino-vesken tidligere i dag. Planen var å finne meg et antrekk til en bursdag som jeg skal i på lørdag, men nå får jeg nesten bare ta noe i skapet siden jeg sprakk klesbudsjettet sånn nærmere bestemt tjue ganger. Hehe, neida. Men jeg hadde liksom bare tenkt til å finne meg en kjole på Zara eller noe til under 1000-lappen siden jeg har mer enn nok her hjemme. Men ja.. Dere vet hvordan det er. Man har jo alltid lyst på noe nytt. Etter en lengre samtale (les: med meg selv) kom vi frem til at jeg fortjener denne vesken og at den blir som en klapp på skulderen fordi jeg holder ut med mammapolitiet hver eneste dag. For ja, dere som følger meg ser bare en brøkdel av alt som skrives. Jeg er stolt over at jeg ikke har latt meg stoppe av mammatroll eller av netthets generelt.

Bloggen min fylte som sagt 5 år 5. juli i år, noe jeg aldri fikk feiret skikkelig på grunn av at Severin ble syk, men som fortjener en ordentlig markering. Denne vesken med piggene ute kunne ikke passet bedre til anledningen. Eller hva? Tror dere forresten at jeg holder på i 5 år til? Jeg kan ikke se for meg noe annet jeg heller vil jobbe med akkurat nå. Det eneste jeg kan se for meg er mer video og flere sideprosjekter fremover enn bare denne bloggen..

SOMMERENS SPØRSMÅL OG SVAR

Hva synes du om Stavernfestivalen?

– Jeg elsker Stavern og synes at havnen er spesielt hyggelig. Men Stavernfestivalen skuffet litt dessverre. Jeg er veldig glad for at jeg dro og fikk oppleve Swedish House Mafia, for det var veldig gøy! Men beliggenheten og styret med å komme seg inn og ikke minst hjem fra selve festivalområdet var tragisk. Beklager, men det var helt håpløst. Dessuten synes jeg at premiumområdet hadde en ekstremt dårlig plassering i forhold til scenen og at utvalget av drikke ikke var noe å skryte av, i hvertfall ikke etter hva jeg fikk høre om opplegget og hvordan alt var organisert på Palmesus.

Fikk dere billettene til Palmesus og Stavernfestivalen sponset?

– Nei, vi betalte for alle billettene. Totalt for Ulrik og meg har vi brukt rundt 16 000 kroner bare i festivalbånd uten mat og drikke denne sommeren, noe som selvfølgelig er vilt mye. Neste år blir det bare Palmesus på oss.

Hvordan kjenner du og Ulrik Grunde?

– Vi ble kjent med Grunde første gang i Kroatia på et event med Seadoo for et par måneder siden.

Har dere mange venner med båt?

– Vi har endel venner med båt, ja. Akkurat nå ligger vi sammen med to andre båter i Tjøme som vi kjenner fra Oslo.

Hvilke planer har du for resten av sommeren?

– Vi har ikke store planer annet enn å bruke båten mest mulig og lengst mulig. Hehe! Vi skal på en festival uten båt også forresten. I Bodø. Opptur, heter festivalen. Er det noen av dere som også skal dit? 🙂

Hva er det beste med å feriere på sjøen?

– Det må være at familien blir enda mer samlet. Dessuten elsker jeg å sove i båt og trives godt med det sosiale, spesielt nå som vi er småbarnsforeldre. Vi hadde ikke vært like mye med på alt som skjer om sommeren uten denne båten. Det er jo utrolig praktisk å ha med seg “huset” sitt dit det skjer med et barn som krever tusen ting. Det blir nesten som camping, bare at jeg liker å kalle det for glamping. Hehe!

Hvor lenge har du planer om å amme?

– Jeg trodde at jeg skulle slutte med ammingen når Severin fylte 1 år, men jeg har ikke gitt meg helt ennå selv om Severin har begynt å bite meg hver eneste gang jeg ammer han og det er forferdelig vondt, så vi får se hvor lenge jeg klarer å holde ut. Kanskje jeg skal slutte ved barnehagestart om en måned?

Drikker du alkohol mens du ammer?

– Jeg kan ta meg noen glass vin selv om jeg ammer, ja. Men om jeg har vært på fest/på byen og drukket masse venter jeg til dagen etter før jeg ammer igjen. Grunnen for at jeg venter er egentlig ikke mengden alkohol i seg selv, men fordi promille og barn naturligvis ikke hører sammen.

Jeg anbefaler alle å se denne videoen: https://tv.nrk.no/serie/folkeopplysningen/2018/KMTE51001518

Hvordan fester dere Severin på vannscooteren?

– Vi fester han ikke, men han har alltid på seg flytevest. Når det er sagt så kjører vi supersakte når Severin er med og han ser ut til å storkose seg.

Hva er feriebudsjettet deres?

– Vi lever egentlig ikke noe dyrere eller annerledes nå i sommerferien enn hva vi gjør i hverdagen, minus drivstoffet til båten. Vi varierer like mye i båten med å spise ute og med å lage mat selv slik som vi også gjør hjemme. Jeg tror faktisk at jeg handler mer klær og ting i hverdagen bare enn hva jeg gjør i ferien. Det handler nok mest om at jeg prøver å være minst mulig på internett som så og si er det eneste stedet jeg shopper.

Hvordan går det med Severin på båten med tanke på aktivisering og søvn?

– Vi må i land flere ganger om dagen for å trille og for at Severin skal få brukt nok energi selv om vi har laget både lekerom nede og lekegrind oppe, men søvnen er faktisk bedre på båten enn hjemme.

Hva tenker du om flere barn akkurat nå?

– Akkurat nå tenker jeg at det ikke er så verst å vokse opp som enebarn.

Føler du selv at du presterer bra på bloggen om dagen?

– Overhodet ikke. Jeg gleder meg skikkelig til høsten med nye rutiner, nytt kontor og ikke minst mer tid til jobb igjen når Severin starter i barnehagen.

Gruer du deg til Severin skal begynne i barnehagen?

– Jeg gruer meg ikke, men jeg synes det er veldig rart og tenke på at han har blitt så stor. Det er rart og fint.

Når kommer sesongen siste episode av Jentesnakk?

– Ops.. Den ligger ute her! Jeg har bare glemt å si ifra.

JEG TRENGER Å BARE VÆRE MEG

Tusen takk for alle heiarop og støttende meldinger etter gårsdagens innlegg om det forbannede mammapolitiet. Det er godt å se at jeg ikke er alene om mine tanker rundt det å fortsette å leve selv om jeg har blitt mor. Livet med barn er totalt annerledes enn livet uten barn. For ja, det har sine begrensninger og ansvaret som forelder er enormt, men de begrensningene og det store ansvaret har jeg vært klar for og faktisk ønsket meg lenge. Småbarnslivet er fantastisk og jeg føler meg utrolig heldig som har en familie.

Når det er sagt er jeg fortsatt den samme jenta som liker å være med på ting som skjer og som synes det er gøy å ta meg en fest. Behovet for egentid er blitt mye mindre, men den tiden jeg får alene eller den tiden jeg får uten barn sammen med venner setter jeg ekstra stor pris på. Jeg trenger nemlig å bare være meg i blant. Å bare være Julianne liksom.

Nei, nå kom Ulrik akkurat ut fra lugaren til Severin som endelig har sovnet her. Det betyr at vi har noen timer til voksentid før vi hopper til køys og det skal vi nyte med god samvittighet. Snakkeeeees!