UKENS HANDEL: ASIAN WEEK

Jeg har lyst til å starte med en fast greie hvor jeg viser dere ukens handel. Er det stemning for det? Det er i hvertfall en av de innleggene jeg selv leser hos andre bloggere og finner interessant fordi jeg ofte får gode middagstips. For ja, er det en ting jeg trenger i hverdagen så er det middagstips. Jeg har aldri noe problem med å lage både digge frokoster og lunsjer, men på middagsfronten går jeg fort tom for ideer og lager derfor mye av det samme om og om igjen (les: taco & alt fra Toro). Dessuten er det på tide med bedre rutiner for matinnkjøpene her i huset. Ulrik og jeg er litt håpløse der. Vi handler ofte hver for oss og kommer noen ganger hjem med de samme matvarene uten å ha noe særlig plan for de neste dagene. Det hender til og med at jeg handler to ganger om dagen fordi jeg ikke planlegger godt nok og det er det slutt på nå. Mer planlegging, mer variert meny, mindre kasting av mat og mindre sløsing av penger.

Som en velkomst til vår kjære Regien og til glede for oss andre starter vi hennes første ordentlige uke i Norge med en gjennomført Asian week! Middagene denne uken består derfor kun av asiatiske retter som både hun og jeg skal lage. I dag spiste vi blant annet Regiens hjemmelagde vårruller og glassnudler med grønnsaker til middag. Det er helt seriøst de beste vårrullene jeg har smakt! Til og med Ulrik som alltid har sagt at han ikke liker vårruller elsket Regien sine vårruller. Så ja, jeg får litt prestasjonsangst med tanke på at det er min tur til og kokkelere i morgen. Når det er sagt så skal jeg lage red curry som er en rett jeg faktisk mestrer i følge Ulrik og mamma. Hehe! Oppskriften har jeg forresten delt tidligere her.

Middagene på planen for resten av uken er fried rice, sushi og dumplings. På lørdag skal Ulrik feire 40-årslaget sitt i Oslo, så da blir det catering til middag og på søndag blir det nok et eller annet fast food, om jeg kjenner oss rett. Hehe!

Jeg vurderer forresten å dele noen oppskrifter fremover. Det for å inspirere til nye smaker i flere typisk norske “toro-hjem” og for å lære selv. Jeg er sååå gira på å lære mer på kjøkkenet og føler meg priviligert som har mulighet til nettopp det de neste to årene siden Regien er spesielt flink til og glad i å lage mat. Det er jo ikke til å legge skjul på at denne ukens handel er den mest fargerike og spennende ukeshandelen jeg har gjort ever. Jeg håper derfor at du som leser synes at det blir gøy å følge med!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg