FØDSELSHISTORIEN DEL 4

Etter 10 cm åpning i nesten 3 timer, nytt vaktbytte og to legesjekk ble det bestemt keisersnitt fordi Severin ikke kom seg lenger ned i bekkenet. Jeg begynte å gråte igjen. Jeg hadde virkelig prøvd alt og gitt alt, så det var ikke innsatsen det stod på. Jeg gråt fordi jeg var lykkelig. Lykkelig over at vi snart skulle få møte Severin og for at smertehelvete var over. Samtidig var jeg redd. Redd og oppspilt over hele situasjonen. Jeg skalv i hele kroppen av adrenalin og klarte ikke roe meg før på flere timer.

Jeg fikk være våken under opperasjonen, men ble bedøvet fra rett under puppene og ned. Likevel kjente jeg alt de gjorde der nede, men det gjorde ikke vondt. Det var bare rart. Veldig rart.

Ulrik satt ved min side og jobbet med å holde tårene tilbake. Det var tydelig å se at han var enormt spent. Spent og nervøs. Vi strevde med å se hverandre i øynene, husker jeg. Disse minuttene ble rett og slett for sterke for oss begge. Tankene mine svirret fra det ene til det andre. Det var vanskelig å konsentrere seg om det som faktisk skjedde. Alt gikk så fort og heldigvis bra. Alle legene var så rolige og snille. De presenterte seg, stilte hyggelige spørsmål om Severin og gjorde alt de kunne for at jeg skulle føle meg trygg.

I det de dro Severin ut av meg hørte vi verdens nydeligste babyskrik. Han skrek faktisk på vei ut av magen, sa legene. Det var helt magisk å høre.

Der var han. Så liten, så velskapt og så vakker. Klokken var 20:59 onsdag den 20. juni. Jeg hadde ikke ord da Ulrik la han ved siden av meg 20 timer etter at vannet gikk og riene startet. Det er det største øyeblikket i mitt liv. Jeg kan ikke si at jeg glemte alle smerter da jeg så han for første gang, men jeg kan si at alle smertene var verdt den fantastiske premien. For det mener jeg. Herregud, så heldige vi er!

Jeg kysset Severin på kinnet, lukket øynene og bare koste meg med lukten av den fantastiske gutten før Ulrik tok han med videre til veiing og måling. Keiseren vår var hele 3950 gram og 51 cm lang da han ble født ♥

Du kan lese del 1 her, del 2 her og del 3 her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg