REAKSJONENE TAR INGEN ENDE

Reaksjonene tar virkelig ingen ende på vårt valg om au pair. Enkelte virker direkte sinte fordi de mener at vi ikke trenger denne hjelpen i hverdagen sammenlignet med andre som jobber i større stillinger, er alenemødre/alenefedre, har partnere som er enda mer på reise enn Ulrik og så videre. Jeg vil derfor bare påpeke en ting som er viktig for meg at dere vet og det er at jeg verken mener at jeg trenger eller fortjener to ekstra hender med barn, hunder og hus mer enn noen andre i dette landet.

Det å diskutere og sammenligne behov blir bare tullete da det alltid er noen som har det vanskeligere enn en selv. Dessuten har jeg heller aldri sagt eller ment at min hverdag ikke går rundt uten hjelp. Jeg har ikke sagt at jeg har det tøft en gang. Jeg har bare sagt at jeg ser mange fordeler med hjelp i min jobbhverdag som jeg nå skal tilbake til på fulltid og ikke minst i mitt liv med et stort hus som jeg trives best i når det er rent og ryddig, med to hunder som krever sitt og med en mann som jobber turnus. Faktisk mener jeg at en au pair gir meg så mange fordeler at jeg ikke klarer å se annet enn gode grunner til å gi ordningen en sjanse..

Når det er sagt så har jeg klart meg i 14 måneder som småbarnsmor uten au pair med et barn som har sovet minimalt, med en mann som har vært en del borte og med et AS som aldri har gått bedre. Dere må huske på at jeg ikke “bare” har blogget dette året. Jeg har også spilt inn Bloggerne sesong 11, drevet en podcast og jobbet med flere andre små prosjekter ved siden av å være mamma. Ja, jeg har hatt hjelp med både vask av hus og klær, som har gitt meg den lille ekstra tiden på kvelden etter at Severin er lagt og på dagen når han har sovet i mer enn 15 minutter til å jobbe med blogg og andre ting enn bare husarbeid. Men nå som Severin ikke er en liten baby lenger og ikke er like avhengig av bare meg er mulighetene flere for oss begge.

Ulrik har forresten tatt ut noe pappaperm dette første året også, men permisjonstiden hans har vi stort sett brukt sammen alle tre som familie. Kunne jeg brukt tiden min bedre jobbmessig i forhold til den avlastning Ulrik gir? Ja. Angrer jeg på at jeg brukte tiden min mest mulig sammen med Severin og Ulrik året som har gått? Nei. Jeg kommer alltid til å gjøre de prioriteringene som må til for å få mest mulig kvalitetstid sammen med familien min. En au pair bidrar til nettopp dette for oss, altså mer kvalitetstid i hverdagen og mindre stress rundt alle faste gjøremål. I tillegg er jeg sikker på at det kommer til å bli utrolig koselig, lærerikt og ekstremt spennende å ønske en ny kultur velkommen i vårt hjem.

Nå er det snart leggetid for minsten og det betyr litt kvalitetstid for bare Ulrik og meg.. Vi skrives mer i morgen!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg