JEG BEKLAGER

Hei dere. Jeg skriver dette innlegget for å beklage min uttalelse i Bloggerne om turbanen jeg hadde på hodet i Dubai som jeg av en eller annen grunn kalte for “burka” i programmet. Jeg vet hva en turban er og jeg vet at hodeplagget mitt ikke er en burka. Jeg sa bare feil og det beklager jeg virkelig 🙁

Når det gjelder humoren min om at turbanen var kjekk på ferie for en småbarnsmor som ikke har tid til å vaske håret ofte nok så står jeg ved at det er et sabla godt tips. En caps eller et stort hårbånd gjør sikkert samme nytten, men jeg synes disse turbanene er veldig feminine og flotte, noe det kanskje heller ikke er lov til å si da de fleste forbinner turban med religion eller med indiske menn som forøvrig også er flotte med hodeplagget. Og ja, jeg er bittelitt inspirert av Carrie Bradshaw i Sex og singelliv 2. Hehe! I tillegg er disse turbanene superdeilige å bruke, spesielt når man har masse små “babyhår” etter amming som det er umulig å få kontroll på i vinden..

Legger ved noen bilder av meg med mine burkaer.. Neidaaaa, TURBANER <3 <3

Bildet er tatt i Dubai 2019. Turbanen er fra @eldholmh.

Bildet er tatt i Oslo 2017. Turbanen er fra Nelly.

Bildet er tatt i Portofino 2017. Turbanen er fra Missoni. Et bevis på at jeg vet at hodeplagget heter turban her. Hehe!

Takket være min superduperklumsete feil og dens reaksjoner har jeg satt meg litt bedre inn i kulturen rundt disse plaggene og funnet ut at jeg ikke eier en burka, men en niqab og hijab som jeg tar på meg for anledningen og som jeg er ekstremt glad for at jeg ikke må bruke hver eneste dag 🙂

Antrekket er fra Louis Vuitton

Selv om alle vet at en turban ikke er en burka så mistenker jeg likevel at det er flere enn meg som ikke har stålkontroll på hva en burka er og hva som er forskjellen på en burka og en niqab eller en hijab? Derfor har jeg hentet god info fra vår kjære Wikipedia:

Burka er en ankellang, heldekkende kvinnedrakt med heklet gitter foran øynene, slik at det er mulig å se uten selv å bli sett. Burka forbindes ofte med islam og forveksles av mange med niqab og hodeskautet hijab.

Niqāb, eller nikab,[ er et hodeplagg som dekker hele ansiktet, bortsett fra øynene. Plagget bæres av noen muslimske kvinner som en del av en heldekkende hijab. Plagget brukes mye i deler av Midtøsten, men kan også finnes brukt i Nord-Afrika, Sørøst-Asia og det Indiske subkontinent. Plagget er mest utbredt i landene på Den arabiske halvøy.

Hijab eller hidsjab (حجاب, arabisk for substantivet «dekke», basert på rotordet حجب, h-j-b) er både et skaut for muslimske kvinner og fellesbetegnelse for tildekkende muslimsk påkledning for kvinner og menn. Den konkrete utformingen av hijab som en islamsk drakt eller påkledning har variert mye over tid og mellom land.

Turban er en hodebekledning som består av et langt, smalt tøystykke som blir viklet omkring hodet, gjerne over en kalottliknende lue, og tradisjonelt særlig båret av menn i India, Iran og Tyrkia. Turbanliknende hodeplagg ble også båret i Europa på 1400-tallet, i form av såkalte chaperoner, og som moteplagg for kvinner på 1900-tallet. Der er flere måter å binde turbanen på. Mannlige sikher forventes å bære turban.

Igjen.. Unnskyld! Jeg dummet meg ut.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg