INTERNETTETS SELVUTNEVNTE RIDDERE

Ulrik gjesteblogger

5. august allerede! Kor blei sommeren av? Eg føler virkelig at vi har nytt sommeren til det fulle, men herregud så fort den har gått.. Eg føler at eg nettopp ventet på at sommeren skulle starte med alle planene vi gledet oss til. Nå er de fleste av planene unnagjort og her sitter eg ydmyk igjen med masse gode opplevelser og minner eg skal ta veldig godt vare på gjennom vinteren og faktisk resten av livet.

Fra det ene til det andre.. Hva er det med folk som velger å skjule sin identitet ved å registrere seg selv på forumer med falskt navn, kalle seg for noe random og deretter skrive dritt på nettet? Eg har lest meg litt opp på forskjelige nettsted og ser at disse anonyme menneskene mener at de har et samfunsansvar og at det de gjør er nødvendig. De mener også at deres kritiske øyne til oss som influencere er viktig. Viktig for alle våre “stakkars” følgere.

Eg er 100% enig at man bør ha kritiske øyne til alt på internett, inkludert bloggere. Eg er også enig i at konstruktiv kritikk er nødvendig for enhver sin utvikling, også for alle bloggere. Men eg er ikkje enig i at anonym uthengig eller mobbing er greit.

Etter litt scrolling på Kvinneguiden fant eg disse gjengangerene i forumet som omhandlet Julianne og meg: “Birdo”, “jordbærogfløte”, “nicecar”, “konkelimonke”, “Sol79” og “vitting”. Litt av en gjeng skal eg si dere.. Det er rart å tenke på at det eksisterer noen bak hvert kallenavn som tar på seg sheriffstjerna og leker Robin Hood på det store internett opptil flere ganger om dagen. Disse menneskene gjør sikkert noe bra i blant de også, men under sin skjulte identitet sprer de løgner og setter ut falske rykter om kjendiser, influencere, bloggere, politikere, og andre offentlige personer som de ikke liker. Av hva eg har hørt er dette ofte voksne folk som regelrett mobber andre på nettet. Eg vil anta at sikkert noen av disse menneskene har barn. Men likevel sitter de foran tastaturet sitt og kritiserer hva alle andre gjør feil der de gjør den største feilen av de alle selv.. Å bedrive netthets. Foreksempel skrev “Birdo” følgende her om dagen:

“Det er så provoserende, forbannet korttenkt og livsfarlig.. Tenk å bruke så mye tid, krefter og penger for å få et barn, som liksom skal være så etterlengtet-for så å direkte sette barnet i fare.”

Det vedkommende her sikter til er en instastory som eg tok når vi var hjemme og pakket til denne båtturen. Bilen var stappfull av alt vi skulle ha med oss og ja, setet til Severin stod vendt fremover med Severin i mens vi pakket. Jeg gjentar.. MENS VI PAKKET. Vi har nemlig et Cybex Sirona S sete og uten en stor forklaring så kan dette setet roteres helt uten videre. Setet er altså ment å være slik for at man enkelt kan ta barnet inn og ut av bilen og snu barnet fremover når vi står i ro ved behov i situasjoner som foreksempel denne hvor Severin satt fastspent i bilen mens Julianne satt ved siden og eg styret og ordnet rundt bilen for å få plass til alle tingene. Dette var vår og sikkert flere sin måte å slippe unna en utålmodig og grinete liten kompis som naturligvis ble lei av å sitte i ro og se i seteryggen når bilen ikke beveget seg.

Samme individ mener at slike seter ikke kan roteres, og fortsetter da på sin måte å fremme på nettet at vi har gjort noe forferdelig uansvarlig og ikke minst ulovlig ved at vi har snudd Severin sitt sete i bilen for tidlig. Det å bli hengt ut som et dårlig menneske generelt er uansett ikke noe hyggelig, og enda mindre hyggelig er det når påstandende går på foreldrerollen. Spesielt når vi blir beskyld for å sette vårt eget barn i fare. Det er stygt og helt uakseptabelt.

Det overrasker meg at denne personen og resten av trollene på nettet ikke gjør mer research før de kommer med sine påstander. Hvis man ser på tidspunktet kommentarene publiseres så er de faktisk aktive døgnet rundt. Har ikke disse menneskene vanlige jobber? Det kan nesten virke som at trolling er en fulltidsjobb for noen. De er jo søren i meg online hele tiden..

For å være på den sikre siden må jeg bare skrive dette svart på hvitt slik at ingen misforstår: Severin sitter vendt bakover i bilsetet sitt når vi kjører bil.

Legger ved et par screenshots hentet fra Kvinneguiden som burde hatt sloganet “We bring lies and rumors to life” 🙂

I kveld er det forresten premiere på sesong 11 av Bloggerne, mange nye fjes med i denne sesongen så bare å glede seg. Det gjør eg!

Over og ut fra kaia i Strømstad 🙂

@mrulriknygaard

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg