ANGREPET AV MAMMAPOLITIET

Da var Severin, Ulrik, hundene og jeg i Stavern på en aldri så liten familiebåttur. Jeg er over middels fornøyd med temperaturen og regner med at jeg ikke er alene om akkurat det. Fy søren, nå er sommeren her og det er helt fantastisk! Det var faktisk så varmt i solen i stad at vi ble stående i skyggen av et tre og spise jordbær ved havna bare for å hente oss litt inn igjen før vi gikk tilbake til båten. Hehe! Det er akkurat sånn en ekte sommerferie skal føles.

Over til noe annet. Jeg føler meg seriøst angrepet av mammapolitiet etter forrige uke fordi jeg valgte å dra på festival. Eller, fordi jeg hadde planer om å dra på festival (jeg kom meg jo aldri på selve festivalen), mens Severin hadde barnevakt. Etter kommentarer som dette: “Hvilken mor drar fra en ettåring for å feste?” “Man drar ikke på tur fra en sønn som er syk, med mindre det er noe veldig viktig.” “Det er skikkelig uansvarlig av Julianne å dra på festival nå som hun er mamma.” Og så videre..Altså, halloooo? Hvorfor er mødre i dag så slemme mot hverandre?

Jeg ble som sagt hjemme i tre dager lenger enn planlagt for å vurdere formen til Severin før jeg besluttet å dra. En besluting jeg tok i samråd med moren min (som var barnevakt) og Ulrik. Jeg kunne ikke vite at Severin skulle bli dårligere, stakkar. Jeg trodde helt ærlig at han var på bedringens vei. Fastlegen som vi var hos antok at dette bare ville vare i noen få dager. Men jeg tok feil, mamma tok feil, Ulrik tok feil og fastlegen tok feil. Til tross for min feilvurdering føler jeg meg som den beste mammaen i verden siden jeg kastet meg på første fly hjem selv om foreldrene mine sa jeg kunne dra på festivalen og heller komme hjem en dag tidligere. Jeg klarte rett og slett ikke å kose meg med tanken på at Severin hadde det vondt og ikke minst med tanken på at han kanskje savnet meg.

Til info så måtte Ulrik bli igjen i Kristiansand på grunn av båten. Det er nemlig mange som spør meg om hvorfor han ikke dro hjem eller ble med meg hjem. For det første så hadde han som meg også tatt seg noen glass vin. For det andre er det ikke lov å dra fra en båt i en gjestehavn uten at det er en tilstedet som kan manøvrere båten. For det tredje hadde vi med oss et vennepar (ikke båtvante) som også hadde betalt mange tusen kroner for billetter til festivalen og de hadde selvfølgelig ikke andre alternativ til overnatting. Det fantes ikke ledige hotellrom i Kristiansand. Alt var fullt. For det fjerde så trengte ikke Severin både mammaen sin og pappaen sin tilstedet. Det holdt lenge med en av oss og da er det mest naturlig at jeg som fortsatt ammer han drar hjem. Spesielt når han viste seg å være såpass syk.

Til slutt vil jeg bare si at jeg digger dere som tør å fortsette å ha det gøy og dere som tar dere en frihelg fra barna selv om dere har blitt mødre. Alle gode mammaer fortjener og trenger barnefri en gang i blant.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg