KAN JEG KJØPE BABYTING FØR JEG ER GRAVID?

Da er jeg i gang med de siste forberedelsene før svigerforeldrene mine kommer på besøk. De kommer med fly fra Kypros nå i dag, så jeg tipper de er slitne og klare for å bli vartet opp. Hehe! Nye blomster er selvsagt innkjøpt, senger er oppredd og kjøleskapet er fylt opp. Ulrik er på jobb til sent i kveld, så vi får noen timer å hygge oss uten han først. Det blir utrolig koselig å se igjen både svigermor og svigerfar. Jeg elsker jo å være sammen med familie og ser alltid frem til slike dager ♥

Helger som dette får meg naturligvis til å tenke enda mer på drømmen om å skape en egen liten familie. Det er litt over en uke til neste menstruasjon, som jeg så inderlig håper at ikke dukker opp. Nei, den er faktisk ikke velkommen her i familien Nygård. Hehe! Men det sa jeg jo sist også. Jeg har uansett bestemt meg for at jeg denne gang ikke skal gruble over og google alle mulige symptomer, slik som sist. Det gjorde meg skikkelig forvirret og førte til flere søvnløse netter. Nei, denne gang må jeg bare vente. Vente og krysse fingrene!


 

Men det er en ting jeg har tenkt lenge på. Jeg ser at det også diskuteres i forskjellige forum blant oss prøvere. Nemlig dette med å kjøpe babyting før man i det hele tatt er gravid. Hva synes du om det? Noen mener at det er positivt for forholdet og gir glede i en ellers tøff prøveperiode. Mens andre mener at det er galskap og at man bør spare det til graviditeten er et faktum, da det kan føre til negative følelser og sorg fremfor glede. Hva tror du?

Vi har lyst til å kjøpe vår første babyting. Det er jeg som snakker mest om dette her hjemme (sikkert ikke sjokkerende), men Ulrik har heldigvis ikke noe i mot det og synes bare det hadde vært koselig så lenge jeg klarer å begrense meg. Jeg vet ikke hva jeg vil kjøpe eller om jeg i det hele tatt klarer å stoppe om jeg først starter. Det jeg eventuelt kjøper må jo være noe som kan brukes både til gutt og jente. Jeg tror ikke en liten babyting vil stresse meg noe mer enn det stresset jeg allerede har kjent på. Vil skal jo ha barn en gang, så tingen kommer jo til nytte. Jeg vet bare ikke når og er derfor litt engstelig over at det bare fører til enda større skuffelse dersom mensen kommer.

Jeg setter stor pris på om dere vil dele egne erfaringer her. Det ene øyeblikket føler jeg meg helt normal som tenker på babyting allerede nå, mens det andre øyeblikket føler jeg meg litt gal. Huff.. Det begynte vel bare med tanken om å gjøre noe oppmuntrende mens vi prøver og forhåpentligvis gjøre ventingen litt lettere. Men jeg vil jo heller ikke at de tingene jeg eventuelt kjøper skal minne meg om noe trist og vanskelig. I verste fall noe jeg aldri fikk..

63 kommentarer
    1. Så hyggelig med familiebesøk <3 Angående å kjøpe inn ting før man er gravid, er jeg veldig delt. Jeg fikk jo selv beskjed allerede som tenåring om at jeg aldri kom til å kunne få barn på naturlig vis, så for min del var prøveperioden ganske tøff - til tross for at det faktisk bare tok 4 små måneder før den vesle spiren (som nå blir 3 år på tirsdag, helt utrolig!!) satt. I alle fall; for min del startet jeg shoppingen så vidt allerede da jeg var 4 uker på vei. Jeg var allerede så sterkt knyttet til det vesle mennesket som vokste seg sterkere for hver dag inni meg, at dersom det skulle gå galt ville sorgen ha vært uutholdelig uansett. Den vesle bodyen og de små sokkene ville nok heller ha vært en trøst og et håndfast minne, enn noe som bidro til ytterligere sorg. Heldigvis endte alt så godt, min nydelige Sienna blir som sagt hele tre år om få dager <3
      Jeg tror også at det å handle litt kan være til god hjelp og støtte under prøvetiden. Det er en så krevende, slitsomt og fryktelig frustrerende tid - så det er godt mulig at det vil hjelpe stort. Det er jo også et stort spring fra det å eventuelt ikke kunne få barn naturlig, til å måtte gå for adopsjon. De aller fleste lykkes ved hjelp av prøverør, så gravid har man heldigvis store sjanser for å bli uansett - enten på den ene, eller andre måten.
      Men; så er det jo det men'et om at det kan ende med adopsjon av et eldre barn. Greit; da er det nok ingen som kan passe en body i størrelse 50, men da tror jeg at man uansett vil være i en så stor lykkerus at man slett ikke tenker over at man ikke fikk brukt de minste babyklærne 🙂 Følg hjertet ditt du, jeg er for å gjøre hva pokker man enn vil i prøvetiden - den er hard nok som det er, om en ikke skal være fornuftig på toppen av det hele. Klem!

    2. Må bare si at du så helt nydelig ut med krøllete hår! Det kledde du skikkelig godt 🙂
      Når det kommer til kjøp av babyting før du er gravid tenker jeg dette er noe du må kjenne på selv. <3

    3. Jeg kjøpte en liten nøytral ting før jeg visste at jeg var gravid.
      Følte meg litt teit og endte opp med den ene tingen – men det er jo litt stas! Et par uker etterpå fant vi ut at jeg var gravid 🙂
      Om ikke annet kan det jo bli en fin gave til noen 🙂
      Gjør hva du har lyst til – mange mener jo også at man ikke skal kjøpe noe før man vet om det er gutt eller pike – og noen mener man burde vente lengre enn det også tilfelle noe går galt… Kjøp det du vil – når du vil – det er både gøy og koselig! 🙂

    4. Ikke gjør det!! Det øker bare presset mer. Det er jo fet som er morsomt med hele graviditeten: å handle babyting. Ikke start med det før du er gravid, det er unødvendig.

    5. Wow så nydelig du er med de fine krøller💖💋. Og så fine blomster . Kos deg masse med besøk. og med de babyting gjør du som du som selv føler . Kjøp noen leker som din skjønne hund kan leke med mens dere venter på baby .bamser og masse gøy .🐶🎈han er jo og din skjønne baby 😍Dere vil få noen nydelige barn 😍Kos dere

    6. Hei. Jeg lurer på hvorfor du bestemte deg for å drikke i den perioden det er en sjangse for at du er gravid ? Vet det er mange som har drukket alkohol, da uten å vite at de er gravid. Men du som planlegger, vet at det er en sjangse for det.
      Ikke meningen å virke spydig, bare lurer 🙂

    7. Jeg har mistet et barn og har et helt babyrom fullt av klær og utstyr og jeg vet at i selv om min situasjon er spesiell så vil jeg nok sagt at du burde vente. Jeg savner gutten min hver dag og jeg vil bare si at noen ganger vet man ikke hva livet gir av utfordringer og hva man har i vente. Tenker bare at å planlegge for mye eller ta noe som helst for gitt er noe vi alle gjør innimellom men jeg trodde heller ikke dette skulle hende meg..Hvis jeg var deg ville jeg gledet meg over det den dagen drømmen ble virkelig. Men du må gjøre det som er rett for deg.

    8. Kjøp nå babyting hvis du tror det hjelper deg på noen som helst måte. Jeg personlig ville ikke gjort det. Jeg syns det var såååå stas å endelig gå i butikken og kjøpe noe når graviditeten var et faktum. Så fikk jeg nøye meg med vindusshopping mens jeg ventet og prøvde. At noen sier de kjøpte hvite bodyer og ble gravide tre uker senere..vel, jeg har aldri hørt om noen som ble gravide av å kjøpe bodyer. Det må nok mer til enn som så 🙂

    9. Hei! Uansett hva du kjøper av babyting, kan det brukes av hvilket kjønn som helst. Babyer har ikke fargepreferanser 🙂

    10. Har du lyst til å kjøpe baby ting så gjør du det,
      ingen som skal fortelle deg hva du ikke skal/skal ;-D
      God helg 😉

    11. Det er jo litt dristig å kjøpe klær ihvertfall. For det er stor forskjell på sommer/vinter klær hos barn. Å kjøpe små bodyer i str 50 nå er dumt hvis du skulle bli gravid å få barnet i feb/mars og det plutselig er 25-.. Da må de ha ull. Men tepper, sengesett osv er sikkert greit

    12. Jeg synes det er dumt å kjøpe noe før du er gravid eller tidlig i graviditeten. Jeg kjøpte ikke noe før jeg var passert 12 uker og hadde vært på tidlig ultralyd.
      Ei jeg kjenner begynte å kjøpe ting et par uker etter at hun fant ut at hun var gravid. Hun mistet i uke 11 og sitter nå igjen med masse babyting. Og dét er sårt!

    13. Hvorfor drakk du alkohol da om du håper du ikke får mesen allerede nesteuke, skader du ikke fosteret dersom du er gravd?

    14. Helt ærlig så virker du litt …gal(?) om dette med prøving? HVORFOR skal du kjøpe babyting før du er gravid? Det vil nok bare skape mer lengsel og utolmodighet. Tror mannen din kommer til å få dette litt med babylaging og alt som hører med litt opp i halsen om du ikke roer ned litt. (snakker om egen erfaring).
      Sender deg en klem!

    15. Hei, ser at det er mange delte meninger. Selv er jeg 20år og har ikke planlagt noe barn i nærmeste fremtid. Men jeg vet jo at jeg skal få barn. Så hvorfor la tiden være en faktor? Jeg har allerede kjøpt enkelte baby artikler. For hvis du liker det, hvorfor ikke kjøpe det? Hva om det ikke er noe som er like fint når du en gang skal kjøpe ting. Kjøp det du vil hvis du liker det 🙂

    16. Hugser da før eg ble gravid ( var gravid da men lite ante eg at eg faktisk var gravid på den tiden ) så gikk eg og min samboer å faktisk kjøpte en body i en nøytral farge for å på en måte gjøre ønske litt større. Det at vi skulle bli mer “motivert” på å få ett barn. Når vi kom hjem igjen tok eg en test da mensen hadde uteblitt å den viste klart positivt tegn.
      Syns det går helt fint an å kjøpe klær til barn nå. Alle klær man kjøper kan man bruke både på vinteren og på sommer. En helt vanlig body i hvit kan brukes til både jente og gutt. Om man kjøper en med lange armer kan det forsatt brukes både på vinter og sommer, strl har ingen ting å si. Alle klær kan faktisk brukes både på sommeren og vinteren.
      Eg las litt av kommentarene å. Det går fint an å drikke alkohol før man vet at man er gravid. Da når vi kjøpte den bodyen så var eg og min samboer på hotell, å vi koset oss med god mat og drakk. Lite visste jo eg at eg var gravid. Men det har ikkje tatt noe skade på barnet mitt den dag i dag. Visst man ønsker å bli gravid trenger man ikke å være avholds hele tiden. Det blir jo nesten unormalt. Spesielt om man ønsker å bli gravid hver eneste mnd. Det går ikkje. Kjøp klær om dere ønsker, men ikkje kjøp for mye 😀 Skal jo være litt gøy å kjøpe babyklær da når du er gravid å 😀 <3 Å om du ønsker å drikke selv om du ønsker å være gravid så gjør det 😀 <3
      Gjør det som passer deg og din samboer best <3

    17. Dere kjenner jo best det selv, men for oss var det bare koselig. Vi kjøpte ikke typiske store ting som vogn og seng etc. Men kosa oss med nøytrale ting om vi kom over😊😊 Jeg hadde tankegang på at jeg skulle bli mamma uansett om det ble biologiske eller ikke☺️

    18. ville ha ventet til jeg ble gravid. om jeg var deg. Det var en av de største gledene tidlig i graviditeten min, når det var ett faktum. For meg hadde det blitt sårt å se plaggene om det så skulle vise seg at babydrømmen ikke var mulig. Men vi er alle forskjellige, så gjør det som føles rett for dere. Er egentlig ikke noe riktig eller galt svar.

    19. Tenker at skuffelsen kanskje blir enda større hver gang testen viser negativ dersom man begynner å kjøpe inn babyting. Men jeg skjønner veldig godt at det klør i fingrene etter å kjøpe noe! Jeg var skeptisk til å kjøpe ting når testen min viste positiv også. Var så redd for å miste og sitte igjen med klærne til den lille babyen. Tror man nesten må kjenne på det selv, men ting blir definitivt mer nært når man begynner å kjøpe ting 🙂 jeg håper på en positiv test hos deg snart! 😀

    20. Hehe, jeg tenker hvorfor ikke. Så lenge det man kjøper er kjønnsnøytralt 🙂 Jeg har ikke vært i en prøveperiode selv, ergo jeg har ingen barn.

    21. Jeg velger å vente til testen viser positiv. Ikke fordi det ville vært noe problem å kjøpt noe før graviditeten blir et faktum, men fordi jeg tror det blir ekstra stas å kjøpe et plagg når jeg vet jeg er gravid. Tor jeg vil kjenne på en lykkefølelse jeg ikke vil føle på om jeg gjør det allerede nå. Derfor sparer jeg det 😉 Gjør det som føles rett for deg!
      Jeg lurer forresten på hvor kjøkkeninnredningen er fra? Veldig fin!

    22. Hei igjen Julianne. Vet ikke om du husker meg men.. Vi traff dessverre ikke denne mnd, håper fortsatt for deg.
      Jeg kjøpte nøytrale ting før jeg ble gravid… ting i beige/hvit/grå osv. Men kjøpte bare ting jeg syntes var litt spesielle. Gjerne på ferie eller på nett, ting som man ikke får i Norge. Som Carine også sier, så vet jeg jo at jeg skal ha barn. Så om jeg kjøper litt nå og da frem til det skjer synes jeg er koselig.
      Da jeg var litt over 12 uker handlet jeg noen større ting pga at det var salg. Men mistet i uke 13 🙁 Jeg synes ikke det er noe mer eller mindre trist ang tingene.. for jeg mistet jo før jeg ble “kjent”med barnet. Så tingene er bare babyting, ikke ting til en spesiell baby. Om du forstår.
      Hvis du har lyst til å kjøpe noe, så synes jeg du skal gjøre det. En søt sparkedress, body, lite kosedyr eller noe sånt feks.

    23. Til alle dere i kommentarfeltet som har mistet en baby, fullbåren eller ikke fullbåren: jeg gråter med dere..
      Måtte dere finne styrke ❤️
      Klem fra meg❤️

    24. Klart du kan! Kvifor ikke? Eg gjorde det sjølv 🙂 Eg kjøpte ting så vi kunne bruke både til jente & gutt. Eg visste at vi ein eller annan gong kom til å få barn og at vi kom til å få bruk for det! 🙂

    25. Jeg shoppet Ganske mye før jeg ble gravid.. Ganske mye også, for det tok dessverre 8 år før jeg tilslutt endelig ble gravid med prøverørsbefruktning! Men når baby’en endelig kom var jo de babyklærne gått ut av mote for lenge siden, så nesten ingenting av det ble brukt…! Jeg fikk først gutt og så jente med prøverør. Så når jeg var igang igjen med prøverør shoppet jeg igjen lenge før jeg ble gravid med andrenann. Og det verste av alt var at jeg shoppet til jente fordi jeg hadde vært hos healer og hun fortalte meg at jeg kom til og få jente! Ja så desperat ble jeg tilslutt når det gjekk så mange år før vi lykkes! Men alt ble brukt til henne for det er 2 år mellom barna mine:) Men vi hadde 5 prøverørsforsøk før vi lykkes, så tilslutt trodde jeg det aldri ville gå..:( Men shoppet gjorde jeg fordi om… Så shopp og kos deg sier jeg;) Du får nok brukt det<3<3<3

    26. Jeg ser ikke noe galt i det, men dersom det viser seg at du ikke kan bli gravid på den naturlige måten så kan det være ødeleggende. Når sant skal sies så finnes det mange måter å få barn på, men noen av dem kan være svært tidkrevende. Når du da har utstyr og klær liggende kan det kanskje virke demotiverende? Selvsagt opp til dere, men dette er min mening 🙂

    27. Klart du kan 🙂 kjøp en body, sokka eller eit spesielt klesplagg, du veit jo at du skal bli mamma ein gong, så kvifor ikkje ? Ein tar jo vare på klede frå barn nummer 1 i håp om at barn nr 2 en gang skal arve det + at foreldre gjerne sparer spesielle ting i håp om at eit barnebarn en gang skal bruke samme plaget som si mor/far. Så du kan jo og høre med dine foreldre om dei har klede etter deg? Det e jo spesielt stas og ha og å ta vare på 💕 Gøym arveklede og nye klede i ein boks til barnet som en gang skal komme, der kan du jo og legge brev til barnet om tanker du har før du blei gravid, når du er gravid og etter fødsel😊 Eg elskar slike bokser der ein samlar gode minner eller ting til framtida 😊

    28. Enig med Ida,du fremstår som en veldig usikker/umoden person. Hvorfor MÅ du hele tiden spørre hva andre mener/syns om hva du skal gjøre? Kun for klikk? Da er det jo smart å spørre….Ser også at du skriver i mange innlegg at du skriver/er innnom bloggen senere, men ikke gjør det.

    29. Det er helt ufarlig og drikke 3 glass med “bubbelvann”om man er gravid.Slutt med denne skremselspropagandaen.Hilsen en mor.☺

    30. Jeg syns du skal kjøpe noen ting til babyen:) tror det gir deg en mer ro. Alt med måte selfølgeli men koos deg 🙂 ønsker dere lykke til. Igår snakket jeg å mannen min å bestemte oss for å begynne prøvingen:)

    31. Det hadde jeg ikke gjort. Tenker det betyr ulykke!
      jeg har nesten alltid ventet til babyen har festet seg ordentlig i magen.

    32. Jeg synes ikke det er noe galt i det! Hvis du finner noe kjempefint nå så er det jo kjipt om du ikke finner det igjen når du først blir gravid 🙂

    33. Jeg har aldri kjøpt noe før jeg ble gravid, men dette må du jo kjenne på selv. Jeg tror dessverre det vil øke presset. Hvem vet, det kan jo dessverre ta år før man blir gravid. Med oss gikk det fort begge ganger og vi er ung 🙂 så kan heldigvis gå fort også!!
      Når det er sagt, kjøpte jeg vogn allerede i uke 7… Så når man først er blitt gravid har ikke jeg noe grense vertfall for når man kan kjøpe ting. Jeg vil helst ha det meste klart i god tid 🙂 nå er jeg 3 mnd og senker skuldrene med glede.
      Så jeg personlig ville ventet på en positiv test, også gått på shopping samme dagen om jeg kunne ! 😀 men, om du føler det hjelper å kjøpe ting før, så gjør det. Det værste som kan skje er at det blir en flott gave eller du kan selge det (om det er store ting) 🙂

    34. Vi har prøvd i 2 år nå, uten lykke dessverre. Jeg må si av erfaring at prøveperioden har føltes “bedre” når jeg har handlet babyting. Jeg bruker denne forferdelige trege og usikre ventetiden på å kjøpe babyting for å holde motet oppe!
      Én vakker dag må det jo skje<3 ?
      Flere ting jeg har kommet over, som jeg har kjøpt fordi det både er så fint, og av og til store tilbud, hvorfor ikke slå til når det først er i hyllene og dere skal en dag ha det?
      Selvfølgelig er ikke barn en menneskerett, men de aller fleste lykkes i å bli gravide. Så skulle vi vært en av dem som ikke fikk det til, så er ikke oppbevaringen av babyutstyr og babyklær det værste nederlaget akkurat....
      Jeg ønsker deg masse lykke til <3

    35. Gjør det du føler er riktig Julianne 🙂 Jeg kjøpte ingenting før jeg fant ut at jeg var gravid og nå er jeg 17 uker på vei og har så smått begynt å handle inn, har kjøpt både vognpose og bilstol da det var gode tilbud på akkurat de vi hadde bestemt oss for 🙂 skal på ultralyd om to uker å får vi vite kjønn da så kommer nok kjøpefesten til å starte for fult 🙂 har også bestemt oss for vogn, og den blir veL bestilt I oktober 🙂

    36. Jeg syns du skal gjøre akkurat det DU føler for, enten det er å kjøpe en liten babyting eller å vente. Lykke til i prøveperioden, håper det klaffer snart! Klem!

    37. Personlig har det vært terapi i en hard prøveperiode. Jeg er kun 22, men har nå prøvd 1 1/2 år og har gått gjennom fertilitetsbehandling siste året. Venter snart mensen, men er usikker på om jeg er gravid eller ei etter dette forsøket da testene er svake, men ikke økt i styrke.
      Første innkjøpet mitt gjorde jeg tidlig i prøvingen som en liten påminner på hvorfor jeg lar kroppen gå gjennom alt dette (tabletter, sprøyter, kontrollerer, hormontilskudd etc) måned etter måned. Nå, 1 år etter, har vi både kjøpt vogn og 3 fulle kasser med diverse klær og småting pluss en del utstyr (stelleveske, stellematte, babynest..). Vi er studenter med deltidsjobb, så ser bare på det som et pluss å ha fordelt utgiftene. Var gravid i april, men var ikke noe mer vondt å se tingene da det gikk dårlig. Kanskje tvert imot. Det er en god påminner på hva vi vil få.

    38. Jeg synes du virker sykelig opptatt av å bli gravid og jeg skjønner ikke hvorfor du maser så mye om det på bloggen. Du blir snakket om og ledd av. Selvfølgelig er dette smålig av de som gjør det, men det er et faktum at det skjer. Og da må det vel heller være bedre å roe litt ned og la dette være mellom deg og Ulrik inntil du er godt på vei og sjansen for at du føder et friskt barn er så godt som 100%?

    39. Samboeren min og jeg prøvde i 13 mnd, og nå er jeg 6 uker på vei. Jeg kjøpt et par sokker for 2 mnd siden som jeg drømte meg bort i, og noen uker senere satt spiren.
      Jeg drøyer med å kjøpe alt av utsyr til det har gått 23 uker, for fosteret kan jo dø, så vil være på den sikre siden. Men gjør det du føler for og ikke tenk på hva andre sier. Men ikke kjøp alt og ha en liten glede mens du går med stor mage igjennom butikken. Det skal ihvertfall jeg.
      Ha en fin dag videre og lykke til, unner deg den gleden ved å se en positiv test som jeg gjorde etter lenge venting og mange tester.

    40. Jeg må si at jeg får vondt inni meg av å lese om deres prøveperiode. Jeg kjenner meg så godt igjen i deg, og håper virkelig at du kan ta innover deg det jeg nå skal skrive.
      Etter vi giftet oss, bestemte vi oss for å prøve å bli gravide. Vi hadde vært sammen i 6 år, og kjente at vi var veldig klar for å få en liten baby. Vi startet med noen litt “hakkete” måneder, da syklusen min var noe ustabil etter lang tids ppillebruk, men etterhvert ble det bedre, og etter 6 måneder ble vi gravide. Perioden frem til da gikk både godt og fort for seg, vi forkuserte ikke så alt for mye på prøvingen, men på å kose oss med det i stedetfor, og ikke ta det alt for høytidelig. Alikevel var jeg som du, påpasselig med alkohol, kosthold osv. Når jeg var 8 uler på vei, våknet jeg på natten av blødninger, og skjønte med en gang at vi hadde mistet. Etter en runde på sykehuset, fikk vi beskjed om at vi bare kunne fortsettw prøvingen, og at jeg skulle kunne være glad for at jeg kunne bli gravid igjen. Det ble starten på ett halvt år fra Helvette! Jeg ble etter at jeg mistet, mer eller mindre desperat for å bli gravid. Jeg fikk etter aborten ustabile sykluser, og begynte med eggløsningstester! Det gikk meg til hodet for hver mnd som gikk, uten at noe skjedde, og jeg ble ødelagt av å saumfare google for alt som kunne være galt med meg siden vi ikke fikk det til. Jeg testet opptil flere ganger om dagen tilslutt, og på ett tidspunkt sto jeg på badet å kikket meg i speilet, og sa til meg selv at jeg hadde blitt gal. Jeg tenkte på dette dag og natt, og hadde mistet meg selv totalt. Etter nok en ustabil syklus og x antall samleier denne mnd, måtte jeg bare innse at jeg ikke rådde over dette. Jeg var tenkt å dra til legen, og utredes hvis mensen kom den siste mnd. Mirakuløst vis, endte testen opp med å vise positivt, på en 34 dagers syklus, og nå sitter jeg her, gravid med en liten baby i magen i uke 32. Jeg ser tilbake til prøveperioden og blir ufattelig trist av å tenke på hvirdan jeg mistet meg selv i det. Det var ingenting ved det som var koselig lengre, nettopp fordi jeg ødela for meg selv så mye. Jeg skulle bare ha senket skuldrene, og latt det gå sin gang, uten alt stresset rundt det. Jeg tror faktisk det var psyken min som klusset til syklusene også, slik at vi slet med å bli gravide. Det er utrolig hvor mye en god/dårlig psyke har innvikning på en kropp. Så mitt råd til deg!! Kos deg med prøvingen, ikke les deg opp på nett. Har du stabile sykluser, så blir dette av seg selv. Du kommer til å bli gal av å holde på slik som du gjør til slutt. Og det er når du slapper av, at det blir!

    41. Jeg har så gira under prøvingen og til alles oppgitthet kjøpte jeg vogn før jeg var gravid. Men det viste seg at vogn ikke er vogn og den hadde ikke de kvaliteter jeg ønsket meg i en vogn i det hele tatt. Den ble returnert og mange andre vogner har vært innom her. Det jeg lærte av det er å være sikker på hva du liker først. Hvordan hjul liker du, stor eller liten vogn, fire eller tre hjul, hvilke underlag skal den brukes på OSV. Hvis ikke lover jeg at du møter på mange bomkjøp. En annen ting jeg har lært er å ikke kjøpe masse dilldall bare fordi det finnes. Det er mye jeg fant ut at jeg ikke trengte og som bare ble i veien. Det haster ikke med å få inn ALT før barnet kommer. Noen ganger må man se an og heller kjøpe det hvis man ser behovet for det.

    42. Hei!
      Jeg tenkte litt som deg når vi bestemte oss for å prøve. Utrolig hvor fort jeg ble litt smågal. Klarte ikke å tenke på noe annet enn prøving, graviditetstester og baby. Jeg skrev ei lang liste over navn, trålte prøveforum og drakk grapefruktjucie i litersvis. Jeg hadde bestilt en body med “I love daddy” på til når jeg skulle fortelle pappaen at jeg var gravid.
      To og et halvt år senere var jeg fremdels ikke gravid. Dette va to svært tunge år. Forventningene var der ved hver graviditetstest og skuffelsen var like stor hver gang testen var negativ. Jeg ble til slutt overbevist om at jeg ikke kunne bli gravid og dette var en enorm sorg for meg. Vi bestemte oss for å vente til høsten for så å søke hjelp. Sommeren var full av fester og begivenheter som ikke passet seg for gravide uansett. Jeg sluttet helt å tenke på prøvingen. En måned senere var jeg gravid.
      Jeg vet at dette er en spennende tid for dere, men jeg vet også hvor stort presset blir når klær er kjøpt og barnerommet ferdig planlagt FØR testen viser positiv.
      Ønsker deg masse lykke til uansett!

    43. Du er sikkert gravid og lurer oss med at du ikke er det. Den kvelden du var ute med Ulrik og sa du skulle skjeie ut var sikkert med alkoholfri drikke ❤️❤️❤️❤️❤️

    44. Jeg håper mensen ikke dukker opp og at du har en liten spire på vei <3 jeg håper bare ikke det er blitt en stresset situasjon. Ta det med ro og ikke "prøv" så hardt med å bli gravid, for da skjer det <3 hilsen en med den erfaringen 🙂

    45. Du er jo helt besatt og endel her i kommentarfeltet er ikke langt unna de heller. Klart du ikke skal kjøpe babyting før du engang aner om du kan bli gravid.
      Huff det må være fælt å være så besatt av å bli gravid at hele tilværelsen din dreier seg om det. Synes synd på deg som har det sånn. Du må seriøst roe deg ned nå, finn noe annet å fylle livet med ellers kommer det til å rakne helt for deg til slutt om det viser seg at du ikke kan få barn. 🙁

    46. Kjære Julianne
      Jeg kan bare dele min egen erfaring, jeg fant ut at jeg var gravid for snart 4 uker siden, pga små blødninger fikk jeg en tidlig ultralyd i uke 9 og der fikk jeg vite at jeg var gravid utenfor livmoren. Jeg ble sendt rett på akutten og operert samme dag, jeg hadde ikke kjøpt noe selv, men hadde fått en liten babybamse, og jeg må bare si at det å komme hjem å se denne var utrolig vondt, og den ble gjemt bort med engang. Jeg tror at å kjøpe ting før du er gravid (og gjerne 12 uker) kan bli utrolig sårt og vondt om det ikke skulle gå den rette veien..
      Må bare ønske deg masse lykke til og jeg håper virkelig det går fin vei <3

    47. Blir så oppgitt av noen kommentarer her..
      Hvis du føler det vil hjelpe deg synes jeg helt klart du skal gjøre det. Det er så koselig, uansett om man er gravid eller ikke. Krysser fingrene for dere, og håper dere lykkes snart.
      Gode klemmer til dere begge 🙂

    48. Ei veninne av meg kjøpte ein kjole for eit par år sidan, sjølv om ho ikkje var gravid. Dei er no forlova og skal gifte seg om 2 år, og har framleis ingen barn. Er litt dumt å leggje press på seg på å få barn, og ho har jo i tillegg “valgt” kjønn.
      Sjølv har eg ikkje barn, men prøver ikkje heller enno. Personleg tenkjer eg at folk skal få gjere som dei vil, så kan eg gjere som eg vil. Eg kjem ikkje til å kjøpe noko i tilfelle eg ikkje blir gravid eller det skjer ein spontanabort. Eg vil heller ikkje ha babyshower, både fordi ein får så utruleg mykje ein ikkje treng men også fordi ein er aldri sikra at det går bra. Det er ikkje for å skremme andre, og eg har absolutt ingenting imot å vera i andre sin babyshower 🙂 Det er rett og slett mi personlege meining, og på same måte tenkjer eg at dette må du/de nesten føle og tenkje gjennom sjølv 🙂 Lykke til!

    49. Anette: Ja, det var kanskje litt voldsomt å kjøpe en kjole. Man vet jo aldri hvilket kjønn man ender opp med om man i det hele tatt er så heldig å bli gravid. Det jeg eventuelt skal investere i før jeg blir gravid er ting som kan brukes av begge kjønn 🙂

    50. Maria: Det er kanskje en selvfølge at dette ikke er noe du ville gjort, men det betyr ikke at dette ikke er noe som jeg vil gjøre eller jeg kan ha glede av. Håper du er mer åpen for andre meninger enn dine egne i virkeligheten.

      det går heldigvis fint med meg. Men takk for omtanken 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg