-JEG BÆSJET NESTEN PÅ MEG I MITT EGET BRYLLUP

Som en avslutning på alt oppstyret rundt bikinifitness de siste dagene vil jeg få lov til å dele en sann historie om en tidligere utøver som synes det er utrolig trist å se hvordan alle bagatilliserer idretten. Denne jenta vil naturligvis være anonym, da hun deler såpass intime opplevelser både under og etter konkurransene som hun stilte i.

Jeg har pratet med flere tørrlagte bikinifitness utøvere de siste dagene og hørt mye fælt, men etter å ha snakket med denne jenta ble jeg oppriktig lei meg. Jeg håper at flere åpner øynene sine etter å ha lest dette..

– Dette er en ekstrem sport som krever ekstreme dietter og trening opp til flere ganger om dagen. Utallige kosttilskudd og steroider. Ingen i denne konkurransen blir testet for dop før man stiller. Dersom det hadde vært tilfelett ville det stått 10 prosent utøvere igjen i konkurransen, sier jenta som har vunnet 2. plass i bikinifitness.

– Jeg ble tilbud dop flere ganger under opptrening. Dette er helt vanlig i fitnessbransjen. Det er mer normalt å ta steroider enn å stille rent som jeg gjorde.

Den tidligere utøveren legger ikke skjul på at idretten ikke er sunn for kroppen.

– De 3 siste dagen før vi stiller drikker vi ikke noe, dette er fordi vi tørker ut kroppen slik at blodårene og muskler skal komme frem. Disse dagene tar bevisstheten ut av mange og flere kollapser både på og av scenen.

Hun forteller at mange mister mensen, håret, livskvalitet og får problemer med mage og tarm i ettertid grunnet streng diett over en lenger periode. I likhet med en som lider av spiseforstyrrelser.

– Jeg bæsjet nesten på meg i mitt eget bryllup fordi maten i bryllupet ikke bestod av kylling, karbonadedeig, laks, ris, brokkoli eller havregryn med havremelk.

Den tidligere utøveren kunne ikke spise middag borte før over ett år etter konkurransen fordi alt hun spiste kom rett ut og kroppen klarte ikke ta til seg næring. 

– Det var vondt. Så jævlig vondt.

– Jeg trodde aldri jeg skulle få barn. Mensen forsvant i 9 måneder og jeg fryktet at den aldri skulle komme tilbake.

Hun forteller videre om angsten som kom da magemuskelen gradvis forsvant og om forbrenningen som fortsatt ikke fungerer optimalt.

– Jeg har ødelagt forbrenningen min så mye at jeg vil aldri få tilbake kroppen jeg hadde før jeg begynte å konkurrere med et vanlig kosthold.

Nå er det to år siden har hun har tatt i en vekt.

– Jeg er dritt lei alt som heter vekter, brokkoli og kropp.

Hun beskriver miljøet i idretten som en negativ “fitnessboble” med en haug av selvsentrerte jenter.

– Alt dreier seg om å se “best” mulig ut på den scenen. Venner, familie, jobb og andre ting blir nedprioritert. Du bryr deg kun om deg selv og de som står sammen med deg på treningssenteret. Det er rett og slett skummelt å se tilbake på den boblen som jeg var i.

– Det er også mange tidligere anorektikere som går over til å bli fitnessutøvere ved å kalle seg selv “frisk”. Det sier noe om hvor sykt forhold mange av jentene som skal stille i bikinifitness har til både mat og trening. 

Illustrasjonsfoto

76 kommentarer
    1. Synes du skriver bra, og jeg er helt enig med deg.
      Men hvorfor har du kun innlegg om bikini fitness hver dag nå? Noen grunn til det?:) Litt lei nå..

    2. Ida: Hei, Ida. Jeg har engasjert meg i dette nå i tre dager fordi jeg synes det var viktig. Som du ser skrev jeg at dette var en avslutning på alt oppstyret.. Håper du vil følge meg videre 🙂

    3. Jeg er selv opptatt av helse og det å spise naturlig mat, fordi jeg merker på kroppen at den har det bedre når jeg lever på den måten. Jeg trener ikke med vekter da, går bare turer med hunden, og det fungerer bra for meg.
      Jeg har vært innom fitnessmiljøet, og vurdert å prøve meg selv. Men jeg merket godt etter et par prøvetimer på senteret Kaliber at det var alt for kroppsfiksert. Man kunne ikke si sjokolade høyt, for da ble folk sure fordi de var i diettmodus. Tennplugger, med andre ord. Sinte og brautende.
      Jeg er helt for en mild grad av fitness hvor man spiser sunt og trener (gjerne ute), men å pine seg for å stå på en scene og dømmes, det synes jeg er å dra det for langt. Da forsvinner jo den helsemessige delen som det hele egentlig grunner i. Men så er det kanskje ikke helse som betyr mest lenger, men utseende.
      Alt i alt synes jeg folk skal få drive med det de vil. Så får de heller erfare og gjøre seg opp meninger selv hva de synes om sporten. Fitness er jo tross alt en sport, og sporter er gjerne ekstreme!

    4. “Hun beskriver miljøet i idretten som en negativ “fitnessboble” med en haug av selvsentrerte jenter.”
      …ikke ulikt bloggsfæren, med andre ord.

    5. viktig tema du tar opp – jeg har ikke selv noen kjennskap til fitness miljøet og vet ikke hvordan idretten fungerer. Men det kan virke som at det er mindre kontroll rundt utøverne og mindre oppfølging – har dem ett godt støtteapparat rundt seg ? Har dem veiledning og trenere ifh kosthold/ diett og trening ?
      Synes det er ett interessant at du tar i overflaten på en voksende sport, som også tiltrekker seg vanlige ikke fitnessutøvere.
      Det er ikke til å stikke under en stol at fitness og kanskje da særlig bikini fitness ikke handler bare om trening, men det handler vel så mye om utseende – tror jeg.
      Mange som trener bikinifittness har ett enormt fokus på dietten sin på bloggene sine.Det ER ett enormt fokus på mat og kropp.
      Det er tydelig at innlegget dit har skapt en enorm debatt og at det skraper fram noe fra overflaten i fitness miljøet – det provoserer og det engasjerer mange. Og kanskje er det en bra ting ?

    6. Var innom miljøet i en toårsperiode. Prøvde å stille tre ganger, med resultat I en selvsentrert meg, så sulten og sur at det gikk utover barn og kollegaer, hvor ledig tid ble prioritert til trening. 5-6 styrkeøkter + kardio tar TID. Man MÅ være ego får å kunne hevde seg, det passer kanskje for noen men ikke for meg med barn og 100 % jobb.
      Etter det siste diettforsøket ble jeg sendt til psykolog av legen, med spiseforstyrrelse og en sliten kropp med vitaminmangel. Kritiserte så fitness idretten på generell basis i et lignende innlegg som du har skrevet, miljøet jeg hadde sett på som familie/venner reagerte med å fryse meg ut. For dette var jo MIN feil, hadde påført meg det selv sa de.
      Så nei, fitness miljøet er ikke svart/hvitt. Kritiske spørsmål må tåles, selv om det kan treffe en nerve iblandt..

    7. Flott at du setter fokus på dette! Og blås i alle fitnessfolkene som nå skal ut og forsvare seg selv, de er for selvopptatte til å se konsekvensene av det de holder på med.
      Forøvrig er utøverne organisert i Norges kroppsbygger- og fitnessforbund (NKF), som ikke er tilsluttet Norges Idrettsforbund. Med god grunn, var de tilknyttet idrettsforbundet ville de blitt dopingtestet.

    8. Hvis man opplever slike konsekvenser under en konkurranse prep gjor man noe VELDIG feil.
      Jeg har selv konkurrert i bikini fitness 2 ganger. Andre gangen kom jeg paa 2. plass I det skotske championship. Og jeg har aldri folt meg friskere og sterkere enn noen gang naar jeg konkurrerte og trente meg opp til konkurransene! Jeg hadde helt topp energi og folte meg fantastisk! Aldri vaert i narheten i aa ha noen konsekvenser pga treningen eller dietten.
      Ja det er mye tull i den bransjen, og man kan komme i konkurranse form igjennom ekstreme dietter og trening. Men hvis du ikke tar helsen din forst, da er du rett og slett dum. Skal man konkurrere, hold deg unna tullet. enklere er det ikke.
      Du trenger slettes ikke aa spise bare “ren” mat som de liker aa kalle det for aa bli klar for en konkurranse. Jeg selv spiste nesten(fra kylling og broccoli til donuts og godis) hva jeg ville igjennom hele trenings prosessen. Og jeg endte paa 2. plass av 16 jenter. Man maa kjenne sin kropp og vaere mentalsk sterk hvis man skal prove seg paa bikini fitness. Det er ikke aa spise “renest” og trene mest. Spis smartere og tren smartere. Da faar du kroppen og helsen du vil ha.
      Og dermed er jeg enig i hva du sier paa noen ting Julianne, det maa vaere mer informasjon rundt dette, for det er mange jenter som odelegger seg mentalt og fysisk i dette. Som er helt forferdelig og jeg kjenner til folk som har gaatt ekstreme veier.
      Det er en toff sport, men det er det beste jeg noen gang har gjort! Og vil helt klart gjore det igjen. Men det maa gjores riktig, vaer smart og ta alltid tenk paa helsen forst.

    9. Du er en idiot, pilotfrue. Du bruker en person som åpenbart IKKE har nok kunnskap om kosthold, konkurranseprepping og trening som et eksempel på hvor horribel denne sporten er. Hadde denne jenta gjort ting riktig, tilskaffet seg kunnskap om diett, prepping osv, hadde hun ikke hatt bivirkningene hun opplevde.

    10. Nok er nok! Jeg syns kjempe synd på denne personen, men du glemmer stadig vekk at alle er forskjellige som individer. Jeg hadde null problemer med verken livet eller tarmer etter konkurransene. Og ja, steroider finner man i alle sporter, det er bare mer fokus og mer synlig i fitness/kroppbygging miljøet.
      Du sier selv at det er viktig med å stille spørsmål omkring fitness, men hvorfor unngår du de når du selv blir spurt? Jeg oppfordrer deg til å ha en åpen spørsmålrunde, der du gir oss ordretelefon svar på hvorfor du skriver sånn som du gjør.

    11. Siden du har skrevet at du tidligere var en notorisk lystløgner så kan man vel ikke se på dette intervjuet med anonym som troverdig og sant. jeg tror du bløffer jeg, kun for å få oppmerksomhet

    12. hvis dere sitter bom stille har dere noe som kalles for hvileforbrenning. da trenger dere ikke mer en ca 1300 -1500 kilokalorier. men jeg anbefaler ingen å spise 6
      00 kilokalorier som en eller annen slankekur går ut på!

    13. Dette er snakk om ekstreme tilfeller. Det finner man overalt.
      Hvorfor ikke sette fokus på å forbedre denne idretten isteden for å stenge den? ALLE bør dopingtestes før konkurranse!!
      Heier på alle dere jenter som trener og stiller rent! Det er dere som er forbilder 🙂

    14. Ingen fare,du bæsjer deg jo ut hver eneste dag med di tilbakestående innlegga dine, ÆSJ du gjør meg kvalm.

    15. Hvorfor det skrives om og om igjen men værre og værre historier rundt dette temaet handler vel mere om å få flest mulig lesere.!

    16. Tragisk å bruke en anonym person som tydelig helt eller devis er kunnskapsløs. Hva er agendaen her? Misunnelse? Kjør på de som har kunnskap og mot. Er imponert!
      PS: Er dette en oppdikta historie?

    17. som PT ser jeg mange jenter som ser opp til bikinijentene. jeg har ikke noe imot sporten fitness, men det har blitt mye fokus på det de siste årene. og jeg snakker med jenter helt ned i 14-15års alderes som vil se slik som de gjør… det er heller det som er skremmende. at unge jenter, og gutter (ikke minst de) spørr meg om hvordan de kan gå ned i fett prosent, men bygge muskler. jeg tror ikke løsningen er å si at bikinifitness er den eneste grunnen til denne trenden. jeg hsuker selv som liten at det sto overalt: slik blir du slank, slik mister du 3 kilo, osv.
      det jeg ser er også at det finnes desverre coacher som ikke har kompetanse når det kommer til ernæring (ofte bare noen helge kurs, og det er for lite)og her kan man se mange negative effekter etter en diett, fordi de ikke kan sammensetning av næringstoffer.
      men verden er ikke rettferdig.. instagram fjerner bilde av helene drage, men ikke av bikinifitness jenter. men vi skal ikke la oss motivere av ditt og datt. noen hylles og noen slaktes:S trening er ikke noe for helsen lengre, det handler kun om utseende. trist er det 🙁

    18. Jeg lever etter fitness lifestyle og jeg har aldri følt meg bedre, hatt mer energi og kommet lettere i kontakt med mennesker.
      Disse to blogg innleggene dine…..de stigmatiserer en gruppe mennesker forferdelig stygt.
      Jeg synes nesten det du gjør grenser til hets av en gruppe mennesker.
      Jeg vil anbefale deg å lese litt på lene alexandra sin blogg i tillegg til andre som lever SUNT AV FITNESSS og er gode forbilder og motivatorer.
      Så vil jeg bare si, at et godt sunt kosthold, trening og null alko og andre giftstoffer, det sørger for at jeg som er 33, ofte får høre at jeg umulig kan være mer enn 20. Det for meg, det er ekte og naturlig skjønnhet.

    19. Ser for meg det at kanskje ikke alle kropper tåler denne idretten. Og føler man seg gretten sur og sulten eller noe annet unormalt, så lytt til kroppen din. Noen takler det bedre enn andre. Kroppen vår er viktig, så ikke kødd med den for det blir du straffa for etterpå. Ja folk skal faktisk få lov til å velge selv, men skjønner frustrasjonen din rundt dette, for det er mange som ikke takler det, men det er det med mange andre idretter, dietter arb.plasser osv også. Ikke bare bikinifitness

    20. Elin: Det handler om å få folk til å åpne øynene sine for hvor galt det kan gå i denne sporten og hvor mye sykt som forekommer blant utøverne i dag.. Det er klart at det blir mange lesere under et tema som engasjerer mange. Desto viktigere bir det for meg å nå ut med mitt budskap, akkurat som fitness jentene selv gjør på sine blogger.

    21. Tina: I mitt intervju med Adresseavisen i går så gjorde jeg nettopp det: “Man kan ikke forby alt som ikke er bra, men jeg synes at det burde vært mye strengere regler for å delta i en sport som i mine øyne er usunn”.

      Jeg er ingen ekspert på dette området, så jeg vet ikke hva som må gjøres, men jeg ser at noe må gjøres. Hvis ikke dette blir tatt på alvor snart så står jeg for å forby hele idretten.

    22. Tone: Jeg ville aldri ha bløffet om et så alvorlig tema. Dersom du hadde lest det innlegge som du refererer til så hadde du også fått med deg at jeg snakket om fortiden min. Altså en tid jeg har lagt bak meg. Dessverre er denne historien sann..

    23. Det kommer alltid til å være et lite dopmiljø, innenfor alle typer idretter og konkurranser. Sykkel, ski, roing – der det skal presteres best mulig.
      Det er alltid lagt mye jobb bak, om det er innenfor Fitness, bodybuilding, langrenn eller boksing. Så det er feil å skjære over alle med samme kam. Det finnes de som brenner for det de gjør, og andre som bare ønsker å oppnå status..
      Alle kan ikke synes godt om alt, men man må respektere andres valg.

    24. Gunde Hauk: Det kan du godt si. Dessverre finnes det dårlige forbilder i alle bransjer. Men det gjør ikke bikinifitness jentene til noe bedre for det..

    25. Jill: Det har du nok dessverre rett i.

      Uansett hvor mye de brenner for det de gjør så blir ikke bikinifitness noe sunnere i mine øyne av den grunn. Sporten handler om å se best mulig ut på en scene.. Den handler ikke om å prestere i noe, som de fleste andre idretter.

      Mitt engasjement rundt dette handler ikke om å like eller ikke like. Det handler om at mange unge jenter ødelegger seg ved å gå på ekstreme dietter og treningsplaner.

    26. http://www.matportalen.no/kosthold_og_helse/tema/naringsstoffer/hvor_finner_jeg_informasjon_om_innhold_av_vitamin_k_i_mat
      Vitamin K i matvarer
      Gode kilder til vitamin K1 er grønne bladgrønnsaker som brokkoli, spinat og andre grønne bladgrønnsaker, produkter av planteoljer (spesielt raps-, soya- og olivenolje). Det er høyt innhold i noen alger.
      Vitamin K1 er relativt stabilt ved varmebehandling, men ømfintlig for lys. Derfor bør oljer oppbevares mørkt og helst kaldt (for å hindre harskning av fettet). Det er større konsentrasjon av stoffet i tørkede matvarer, men dette endres ved utvanning.
      Informasjonen er hentet fra den svenske rapporten K-vitamin i livsmedel 4/98 (PDF).

    27. Hvis du vil hjelpe jenter som sliter, så er det bedre måter å gjøre det på og mer profesjonell måte. Du kommer ingen vei med innleggene dine, fordi det er skrevet for dumt.
      Det du lærer andre jenter er å snakke styggt om andre mennesker, og det er jo ikke greit. Vi skal respektere hverandre, og ikke henge oss opp i andres liv, for hva får du ut av det egentlig? Greit at du har dine egne meninger, men kanskje tenke deg om 2 ganger før du skriver. Du sier du har kunnskap, men jeg føler at den kunnskapen du har er ikke nok til å skrive så mye kritisk om fitness utøvere. Tror det beste er at du prøver fitness utfordringen selv (men det er nok ikke noe for deg uansett), da kan du fortelle hvordan du opplevde det , men på en profesjonell måte så klart.

    28. Anonym: Jeg kommer ingen vei med innleggene mine? Etter hva jeg ser så når de mange. Forhåpentligvis når de ut til noen foreldre som stopper døttrene sine i å melde seg inn i en slik sport eller så påvirker de kanskje noen som har noe å si i denne idretten til å sørge for at jentene bli fult opp bedre. Kanskje jeg til og med når ut til noen jenter som vurderte å stille, men som blir skremt av den informasjonen som jeg kommer med.

      Jeg snakker ikke stygt om andre mennesker. Jeg snakker stygt om en idrett som i mine øyne er usunn.

    29. Ærligtalt. Jeg er selv bikinifitness utøver og har ALDRI blitt tilbudt dop. Jeg hadde heller aldri noe problem med å spise annen mat da dietten var over. Jeg lot heller ikke være å drikke vann de 3 siste dagene. Tvert i mot velger de fleste å drikke ekstra mye vann, det motsatte fører nemlig bare til at kroppen holder på vannet.
      Høres ut som denne jenta har hatt en elendig coach, eller ikke har hatt peilig på hva hun gjorde da hun stilte.

    30. Jeg er helt enig med deg, vi trenger din stemme i møte med denne utstillingssporten. Det er syke idealer som ødelegger både for utøvere og de som er usikre på seg selv- og tror at det er kroppen deres det er noe feil med.
      Jeg snakker også bare som meg selv, men jeg er også ei som har brukt mange år på å spise alt for lite og veldig kontrollert- og trene alt for mye. For å finne lykke, trygghet, bekreftelse, ro inni meg, kjærlighet…jeg vet ikke. Man vet ikke slikt, men kler det ut som styrke og det å være målrettet.
      Det er mye godt i det å beundres, og en tynn og sterk kropp er dette hyllede objektet.
      Men vi bør spørre oss selv hvordan vi har det inni oss, alle og enhver, og hva vi trenger for å få det godt. På en ekte og ærlig måte.
      Sporten må da for all del kunne dempes i sin utrykksform. Det er flott med trening av en sterk og sunn kropp. Men det er ikke noe fe-show som gjør verden til et bedre sted for noen, hverken de som balanserer svimle på scenen- eller de som er på søken etter lykke. Denne sporten lever jo på det å skulle vises fram. Den hadde ikke overlevd uten farlig lav fettprosent, brunfargen og perlebikinien.
      Og der stopper hele helseprosjektet- og lykkefølelsen. Tomt skall. Null kjærlighet, sunnhet, forbildelighet og helse.
      Og til de som er mødre; hva lærer barn av at mamma ikke setter seg ned og spiser det samme som dem til middag? Alt skal veies og måles, kroppen er et prosjekt.

    31. Jeg vet ikke om dette er sant eller ikke, men at bikinifitness kan være ekstremt er jeg enig i. Jeg har kostholdsplan og trener ganske mye. Har vært innom tanken å stille, men etter innlegget ditt så heller jeg mer på å trene og bli sunn og sterk for min egen del 🙂 Takk!

    32. Anonym: Hallaluja! Dette ble jeg glad av å lese. Lov meg at du aldri melder deg inn i det miljøet. Tren, spis sunt, sett egne mål og push deg gjerne til å nå de målene du setter deg. Pass bare på at du har kontroll 🙂 🙂

    33. Anonym: Det er veldig fint å høre at du klarte deg bra og at mange klarer seg like bra som deg. I mine øyne er likevel denne sporten usunn, da det KUN handler om å se bra ut på en scene i en dag. Jeg blir sjokkert over hvor langt dere strekker dere for denne ene dagen..

    34. Barn kan fint spise torsk, potet, kylling, ris brokkoli akkurat det samme som deg om du er på diett!! Pri 1 er barna. Da lager du også annen mat til kidsa! Med ekstra saus osv. Slutt å syt og se problemer og tro at dette er en idrett som bare skader og ødelegger. Ditt og datt, bla bla. La nå folk leve livet sitt!!!!!!! Alle er ikke like, ikke alle blir tilbudt dop, er selvopptatt egotryner som kun tenker på seg selv under en diett og oppkjøring til konkurranse! Det er fjas! Det går fint Ann å ha et normalt liv ved siden av! Jeg har stilt i Bikinifitness, og vet du hva! Jeg er super stolt! Jeg har beina godt planta på jorda, oppegående og verdens beste mamma for min datter på 3år! Jeg klarte fint å sjonglerer familieliv, full jobb, trening, diett. Ja du må ha stå-på-vilje og guts. Alt er ikke negativt med å stille i Bikinifitness og fitness generelt! Det er jo kjempe spennende. Er du glad i å trene, opptatt av et sunt kosthold, ja hvorfor ikke ha det som er mål og stille på den scena! Å nei, du trenger ikke ha silikon eller vært tidligere FHM modell. Jeg er nå ferdig med diett og konkurranse, men angrer meg ikke et sekund på opplevelsen! Opp av sofaen, bort fra blogg bobla deres, ut å tren eller gjør andre ting som gjør deg glad! Slutt med syt, sjalusi og negativitet.

    35. Barn kan fint spise torsk, potet, kylling, ris brokkoli akkurat det samme som deg om du er på diett!! Pri 1 er barna. Da lager du også annen mat til kidsa! Med ekstra saus osv. Slutt å syt og se problemer og tro at dette er en idrett som bare skader og ødelegger. Ditt og datt, bla bla. La nå folk leve livet sitt!!!!!!! Alle er ikke like, ikke alle blir tilbudt dop, er selvopptatt egotryner som kun tenker på seg selv under en diett og oppkjøring til konkurranse! Det er fjas! Det går fint Ann å ha et normalt liv ved siden av! Jeg har stilt i Bikinifitness, og vet du hva! Jeg er super stolt! Jeg har beina godt planta på jorda, oppegående og verdens beste mamma for min datter på 3år! Jeg klarte fint å sjonglerer familieliv, full jobb, trening, diett. Ja du må ha stå-på-vilje og guts. Alt er ikke negativt med å stille i Bikinifitness og fitness generelt! Har du satt satt selge et mål, Er du glad i å trene, opptatt av et sunt kosthold, ja hvorfor ikke ha Det målet å stille på den scena! Eller andre ting du vil prestere i! Å nei, du trenger ikke ha silikon eller vært tidligere FHM modell. Jeg er nå ferdig med diett og konkurranse, men angrer meg ikke et sekund på opplevelsen! Opp av sofaen, bort fra blogg bobla deres, ut å tren eller gjør andre ting som gjør deg glad! Slutt med syt, sjalusi og negativitet.

    36. Jeg syntes faktisk at det er veldig viktig at du belyser denne saken.. Det er ett veldig viktig tema !!! Stå på 🙂

    37. Ettersom denne sporten er så usunn i dine øyne, og at i dine øyne så er det ikke noe sport i å trene og slanke seg for å vise muskler på en scene en vakker dag…(?)
      I så fall, så lurer jeg på hvilken utdannelse du har rundt dette temaet? Hvilken bakgrunn du har rundt dette temaet, og da holder det ikke med “at du har hørt/at du kjenner en som”
      I mine øyne, og jeg er utdannet ernæringsfysiolog, så blir dette bare viss vass!
      Det oser misunnelse av dine to siste blogginnlegg

    38. Men et viktig spørsmål her til dere som er i kroppsbygger/fitness bransjen, hvorfor er dere ikke med i Norges idrettsforbund? Dere roper jo ut at dette er en sport med stor S? Norges styrkeløftforbund er jo under Norges idrettsforbund og de må vel også være sterke for å konkurere? Eller er det slik at det ikke passer for dere å være i NIF pga uforventet og plutselig dopingtesting? Jeg mener ikke å være ufin, men hånden på hjertet er det kanskje derfor?

    39. DJ: En vanlig oppegående person kan se at det de driver med ikke er direkte sunt uten å ha noen form for bakgrunn i treningsbransjen. Jeg er overhodet ingen ekspert, men jeg er en oppegående og sunn jente som har tatt PT utdanning og flere kurs på NIH (fitness deltid).

      Jeg tror ikke noe på at du er utdannet ernæringsfyseolog, for da ville du vært enig i det jeg sier.

    40. Hei!
      Er enig i at det er mye lugubert i denne sporten. Spesielt mtp. doping og sterkt press på utseende utover det sporten egentlig representerer (snakker da om kosmetiske operasjoner o.l.). Imidlertid er sporten relativt ny og har nå inngått en avtale med antidoping norge. Jeg tror at sporten vil bedres stort over de neste årene.
      Det folk sliter med å forstå er at sport/idrett på høyt nivå krever nesten alltid usunne tiltak for å bli best. Eksempelvis hard diett eller øvelser og belastning som kan ødelegge knær, ankler, hofter osv osv. På denne måten er ikke fitness forskjellig fra annen idrett. Det er for eksempel en grunn til at olympiatoppen nå kontrollerer fettprosenten til utholdenhetsutøvere (jenter) jevnlig for å forebygge spiseforstyrrelser blant de lovende yngre utøverne.
      Tragiske historier om folk som sliter i ettertid finner man eksempler fra i alle idretter… Synes fokuset blir for ensidig og vitner om mangel på forståelse om hva som kreves i idrett. Utøverne bedriver denne sporten enten for å bli best eller for å nå sine egne mål. Medaljens pris vet de mer om enn deg 😉

    41. Hmm… Du uttaler deg ganske så bastant om det meste. Du sier at du gjør det fordi du er utdannet..har erfaring… Hvor mange utdannelser har du? Du er 24 år, er utdannet journalist, personlig trener, har erfaring så du kan uttale deg….
      De fleste på din alder er så vidt ferdig med utdannelsen og har kanskje vært i jobb i et par tre år. Vil ikke si at det gir all verdens erfaring. Som journalist må jeg si at du er elendig i rettskriving. Så mange særdelingsfeil at det er nesten skammelig for resten av journalistene å ha en sånn i sine rekker. Hvorfor ikke lese gjennom innleggene dine og rette opp feilene? Det kommer nemlig veldig feil ut når man deler ord som ikke skulle vært delt, kan ta et par eksempler; jule nisse / julenissen ananas ringer / ananasringer (ikke hentet hos deg)
      Kanskje du burde ta et norskkurs / norsk kurs

    42. Anonym: Jeg er ikke feilfri og er fullstendig klar over at jeg har noen skrivefeil her og der. Flere av de faste leserne mine pleier å tipse meg om de ser noen. Jeg lærer hver dag. Vet du hva jeg lærer av? Jeg lærer av å skrive og feile 🙂

    43. STINA: Hei, Stina! Tusen takk for at du sier det. Du vet jo hva du snakker om når det kommer til å tørre å ta opp ting som ikke blir oppfattet like populært hos alle.. Hehe 😉

      Vil derfor sende deg tommel opp tilbake 🙂

    44. Hvorfor er det så mye silikon i puppene ved bikini fitness? Var på sandejord open, 90% hadde silikon. Før hadde de fhm, det gikk konkurs. modell yrket er vanskelig så da har en bikini fitness. Bikini fitnett passer for det oppmerksomhetssyke og selvrealiserende samfunnet vi er i. ingen ting med idrett å gjøre…

    45. Jeg er ikke uenig med deg, men jeg er heller ikke helt enig. Uansett, så har du en utrolig uheldig måte å formulere deg på, og ikke minst skrive på.
      Og bare så du vet det, PT kurs og kurs i fitness gir ikke særlig grunnlag for å uttale seg. Jeg har selv gått kurs, men det er først når jeg tok bachelor i ernæring at den virkelige kunnskapen og forståelsen av et fag eksisterer. Et kurs på 5 mnd er ingenting.
      Og å si “jeg tror ikke du er ernæringsfysiolog, for om du var det, hadde du vært enig med meg” til en lenger oppe, er helt vanvittig å si. Tror du at alle ernæringsfysiologer er enig? Uansett, hva fitnessjentene velger å gjøre betyr ingenting for resten av oss. Hvis du skal snakke om å være usunn er det så mange andre du kunne valgt å legge fokus på. De fleste forstår jo at du gjør det for å få klikk, men du blir jo gjort til narr på flere nettsteder nå, pga din manglende forståelse og kunnskap.

    46. Hei Julianne. Jeg driver selv med utholdenhets-idrett på toppnivå. Mørketallene du skriver om er desverre et tilfelle i alle idretter hvor trening og kosthold er en viktig del av det å bli best. Heldigvis er disse mørketallene en såpass liten andel av idrettsutøvere. I innlegget ditt virker det som om bikini-fitness er en ødeleggende idrett for alle, selv om bare en promille utøvere blir skadet av det (noe som igjen, er tilfelle i alle idretter). Eksemplet som du skrev om i dette innlegget, FINNER DU OVERALT!!! TIL OG MED UTENFOR IDRETT!!! Det er også masse positivt med fitness, men det virker du jo for trangsynt til å orke å skrive om.
      Hvorfor du da helt fanatisk ser på fitness som en idrett med bare dårlige forbilder som (ifølge deg) nærmest inspirerer unge jenter til å pådra seg spiseforstyrrelser etc., skjønner jeg ikke. Det er litt selvmotsigende at du selv, med de seneste blogginnleggene dine, skriver om treningen og kostholdet frem til bryllupet, da DU skal stå på “scenen” med smashing kropp og et stort smil. Jeg tenker nok at treningsplanene og kostholdstipsene dine påvirker jenter i mye større grad enn de stygge kroppene til fitness utøvere :-).Ingen vil jo se sånn ut:-) La oss drive med vårt, og du drive med ditt. Greit nok å ha meninger, men syns du drar den litt for langt, litt for mange ganger.
      Dessuten vil jeg bare påpeke at alle er like fine, uansett størrelse, fettprosent eller mål og meninger her i livet(noe du tydeligvis ikke synes). Fitness-utøvere, U GO GIRLS!!! Dere ser fantastiske ut!!!!
      Skulle gjerne ønske å sett at du skrev noe fornuftig for en gangs skyld.

    47. Dette er første gang jeg er inne på en blogg og leser. Hvorfor?
      Jo fordi jeg har fulgt med i Fitness miljøet i mange år og fikk flere meldinger på å lese bloggen til denne såkalte pilotfruen. På andre nettsteder blir hun visstnok kalt iqfruen.
      Slik jeg ser det er disse uttalelsene kun for å få klikk for så dum og uvitende kan hun ikke være med den erfaringen og den utdannelsen hun påberoper seg.?
      Hun kan ikke ha noe som helst kunnskap om IDRETTEN som disse utøvere holder på med. Jeg påstår at så og si ALLE i den Idretten spiser bedre, mer og er “sunnere” en de fleste andre. At de “deffer” ned før en konkurranse er helt greit, for de går opp igjen etterpå. De innehar en stor kunnskap om kosthold og er det mangel på det så har de i de fleste tilfeller en de får hjelp av. Dette gjøres det i mange andre idretter.
      Det var en som het Tor som kom med en uttalelse at de ikke presterer “bare” tar av seg fett og poserer. Han må jo være helt uvitende om sporten eller han er kanskje av den typen som ikke har egne meninger, bare følger bjellesauen “fruen” i tykt og tynt.
      . Eller vil han si at de som trener uansett om det er barn, unge og eldre, uavhengig av hvilken sport de trener i ikke presterer? Jo ALLE disse presterer hver eneste gang de er på trening.
      Men “Tor” mener kanskje at de som ikke er i media på en eller annen offentlig liste ikke presterer. Kanskje den “smarteste” prestasjonen han har gjort, å komme med den uttalelsen. Hvordan skulle han ha forklart det han sa til en gjeng ungdommer som hadde hatt en treningsøkt at de var en skam for idretten sin for de presterte ikke??
      Enkelt tilfeller på spiseforstyrrelser/doping osv finner man i mange idretter, men er ikke “normalt” i Fitness miljøet.
      Er ikke så sikker på om alle de andre stoffene mange unge jenter sprøyter inn i fjeset er så mye bedre.
      At NKF ikke er medlem av idrettsforbundet er ikke fordi de ikke har forsøkt. Men nå har de i hvert fall fått et samarbeid med antidoping om kontroll på konkurranser. Første kontrollen var på NM 2015.
      Bikini Fitness ble startet for de som ville trene og vise frem resultatene sine enten de hadde gått opp i vekt eller ned men som kanskje syntes at “bygging” ble litt for ekstremt. At de er selvopptatte og kun tenker på seg selv er fullstendig tatt ut av det blå. I miljøet er de aller fleste sosiale og hjelpsomme. Mange av de stiller år etter år. Som alle andre idretter på høyt nivå trener de 365 dager i året og spiser sundt hele året.
      Når det gjelder selvopptatthet så virker det på meg som “PILOTFRUEN” virker sykelig selvopptatt av seg selv og sitt. Bare det å kalle seg selv en frue når du er 24 virker rart. Håper hun ikke har tatt det ut i fra den gammelsaksiske betydning. Slå det opp!!
      Dere som leser bloggen til “fruen”må ikke glemme at “fruen” får betalt for klikkene hun får og da virker det som midlene helliggjør målet.
      Hun påberoper seg erfaring/utdannelse innen trening, kosthold og er journalist… Hallo i stuen. Er det ikke begrenset hva man rekker når man er 24. Om så er tilfellet så kan det ikke ha vært lange kurs og det virker som kunnskapen er borte.
      Det er jo en prestasjon i seg selv å komme med så mye svada og dårlig kunnskap.
      Men “fruen” har sikkert kommet i mål med det “fruen” ønsket, flere klikk mer sponsing!
      Og det er dere som klikker dere inn på siden hennes som betaler morroa uansett om dere liker den eller ikke.
      Om hun rakker ned på en mengde mennesker som presterer hver eneste dag bryr “fruen” seg ikke om.
      Det for holde tenker jeg.
      PS: Lurer på hva snitt alder er på de som klikker seg jevnlig inn på “pilotfruen” er?

    48. En annen frue som og har noe å si om denne debatten http://supporterfrue.blogg.no/1452068624_06012016.html#comment
      Synes du skal være forsiktig med å dra alle under en kam, at noen har dårlige erfaringer med ting betyr ikke at andre MÅ ha det, og at det er en sport eller generelt en ting som burde forbys. Hva bloggjenter som “skal være tynnest mulig, penest, redigerer her og redigerer der” er ikke det med på å bidra til et usunt kroppsbilde? Finnes det ikke bloggere som ender opp med forvrengt selvbilde fordi de eksponerer seg selv på nett? Burde ikke blogging og da forbys? Det er jo tross alt noe man utsetter seg selv for det og? Man tar et valg. Noen velger en streng diett for å oppnå sine mål. Andre ikke.
      Jeg kjenner en del i fitnessmiljøet, og såklart, det er ikke en ren idrett, på ingen måte. Jeg vil gå så langt som å si at 90% av de som stiller tar en eller annen form for ulovlig tilskudd, yansett hva det er. Men uansett, så er det ikke slik at man blir presset til å gjøre noe som helst. Jeg har ei vennine som begynte, ble tatt ut til “laget” men ombestemte seg, nettopp fordi det ikke var noe for hun.
      Hva skal vi da si om jentene som danser ballett? “slank deg 5 kilo innen måneden her er omme, ellers så får du ikke denne rollen” ., Det er den reelle virkeligheten for mange ballettdansere. Skal det da og forbys? eller er det noe som du mener er pent og feminint? Går det innenfor det du “godkjenner”?

    49. Du er kanskje en rosablogger for alt jeg vet. Måten du formulerer deg på er kanskje upresis og dårlig. Du genererer bare klikk og penger. Du skriver stort sett om sminke og hud og hår slik andre rosabloggere gjør. Du er ikke et forbilde for de yngre. Dersom du vil være det så bør du vise at du vet mer om ting. Du vet for lite om fitnessfeltet egentlig. Heller prøv å godta at noen liker det og andre det. Du sitter jo på din egen høye hest og krenker andre. Se på hva du selv gjør du ødelegger jo for andre. Voks opp og du er jo tross alt en voksen dame og du skal være opptatt av alle andre ting enn sminke og hår. Du er mer selvopptatt enn fitnessutøverne tror jeg. Du får betalt for hva du skriver. Du bare provoserer. Ikke kall deg frue når du er 24 år du er jo bare en ung dame. Du har ikke kommet langt nok i livet ennå. Skjerp deg litt. Bry deg om at du faktisk rakker ned på andre Julianne og voks opp. Du er ikke en frue du er en dame. Og skriv kanskje om ting som ikke er typisk for rosabloggere. Du har et samfunnsansvar også ikke glem det. Sett deg selv ned og tenk over hva gjør jeg, hva vil jeg og hva er målet med mitt liv i stedet for å rakke ned på andre. Dette innlegget er vel kanskje humoristisk ment. Men det er ikke mye humor når du sier at andre peker på deg og ler av deg når du selv er stygg mot andre. Skjerp deg Julianne og oppfør deg som en 24 åring.

    50. Sondre Andreassen:
      Utrolig tåpelig kommentar! Det Julianne sier stemmer jo 100%.
      Har dere ikke sett debatter på tv og nyhetene tidligere i høst hvor en ernæringsfysiolog ved Norges idrettshøyskole står å forteller med egne ord hvor farlig denne “idretten” kan være på jenter?
      Jeg synes det er et viktig tema Julianne tar opp, og er helt enig med alt hun skriver. Dette er en farlig livstil for jenter, og jeg kaller det heller en sykdom.

    51. Denne debatten kan sees på fra flere sider. Den debatten i høst er jo ennå aktuell. Men det spørs jo om Therese Mathisen bruker sin stilling for å belyse dette. Det er jo en farlig livsstil. Men noen liker det og andre det. Det er som er upopulært trengs å belyses. Mange av jentene er jo sårbare og alle klarer ikke presset. Noen takler denne livsstilen og de skal ha beundring de som klarer dette. Alt med måte som de sier. Det kan minne om en spiseforstyrrelse og alle har ikke psyken til dette som Nina Olsen sier. Man kan ikke si at alt er sannheter. Man får lyst på søppelmat grunnet alle diettene. Mange har ikke peiling på hvordan å sette sammen en diett. Mange spiser for lite variert og at de ikke må drikke på tre døgn gjør jo at de kollapser. Temaet er viktig men det er nødvendig å se det fra andre kanter. Jenter nyter godt av styrketrening. Det som er bak smilene ser vi som kjent ikke. Det som ble nevnt i høst handlet der iblant om depresjoner og angst. Nå snakker vi ikke mer om dette temaet selv om det er aktuelt. Folk får velge det de vil og det som favoriserer dem.

    52. Oi, dette var et hårsårt tema for mange. Sjelden jeg ser et kommentarfelt der folk er så bastant på at det de tror de vet er det som stemmer. Ser for meg at det er mange her som kommer til å endre mening om noen år. Glad for at du skriver om dette, tøft gjort! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg