JEG HÅPER AT FLERE SER ALVORET

Jo mer jeg tenker over bikinifitness som en akseptert idrett, jo mer uvell blir jeg. Det er trist å se utøverne forsvarer sporten som om den ikke gir noen helseskader i det hele tatt. Etter å ha snakket med tidligere bikinifitness jenter vil jeg sammenligne sporten med en alvorlig sykdom. Det blir som en slags spiseforstyrrelse, som mange aldri blir kvitt.

Ja, det er noen utøvere som klarer seg bra både før, under og etter selve konkurransen, men idretten blir ikke noe sunnere i mine øyne av den grunn. Dessuten vet nesten alle om en som sliter etter å ha deltatt og det er nok. Bedre oppfølging og mer kunnskap kunne vært til stor hjelp i denne bransjen. Kanskje det skulle vært pålagt med et slags grunnkurs før deltakelse? Ikke vet jeg, men noe bør gjøres..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har selv gått PT utdanning på AFPT og tatt flere kurs på NIH (fitness deltid), blant annet kostholdskurs. Likevel føler jeg meg ikke kvalifisert til en gang å ta ansvar for meg selv i en slik idrett. Mange av jentene som deltar har mindre bakgrunn enn meg. Slike jenter suger til seg det første og “beste” de hører og er som regel lite kritiske til den informasjonen de får. “Bikinifitness er ikke for alle”, sier dere. Det er sant. Men det er nok desverre mange som finner ut dette litt for sent. 

Det er godt å se at mange er enige med meg i at denne sporten er galskap. Jeg står for det jeg skrev. Det er ikke noe poeng for meg å være polulær hos alle. Da hadde jeg ikke skrevet som jeg gjør. Det går fint for meg at dere angriper meningene mine for vi trenger alltid flere syn på en sak, men vær så snill å fokuser på temaet, ikke meg som person. Jeg har uttalt meg negativt om en sport hvor det finnes mange tusen utøvere. Jeg ler ikke av utøverne, men jeg stiller spørsmål ved det de holder på med da en hver oppegående person klarer å se at dette ikke er sunt. Det er ikke morsomt å se at unge jenter ødelegger seg. Jeg synes det er trist og derfor velger jeg å ta det opp her på bloggen.

Jeg må dra alle under en kam for å få fram noe viktig ellers blir ikke engasjementet stort nok. Dette handler ikke om å like eller ikke like. Det handler om en idrett som har visst seg å være helseskadelig for unge jenter.. Jeg er ikke slem, men våken. Det burde flere vært i denne sammenhengen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

31 kommentarer
    1. Det må da vel være opp til hver enkelt person hva de vil gjøre med sitt liv, vi begynner å bli ganske lei personer som må dømme andre – det begynner å bli litt barnslig nå.
      Du snakker om å være sunn, men det ligger mer bak det enn å bare spise fint og trene, du må lære deg å være et sunnere forbilde for du viser dårlige holdninger og verdier – nesten mobbing.

    2. Stå på! Du er tøff som tør å ta opp saken. Har selv tenkt på dette at det umulig kan være sunt for kroppen, spesielt for hjertet å takle denne beintøffe hobbyen. Heier på trening men ikke når det er ekstremt. Vi må lære oss å finne en balanse i alt.
      Og jeg synes ikke du driver mobbing når du tar opp denne saken. Typisk at enkelte vrir på alt du sier og tolker alt som personlig og negativ. Ganske tragisk.
      Håper du ikke tar negative kommentarer som personlig, og vær tøff og sterk! 🙂 Jeg heier på deg.
      klem

    3. Veldig bra du tar opp dette. For å slenge ut en påstand: toppidrett er Ikke sunt. Men som regel har også toppidretten leger,fysioer,ernæringsfysiologer osv. Altså et støtteapparat til å regulere. Det har ikke disse jentene. De opptrer på egen hånd i et hav av ulike dietter,mye trening og råd som er nokså syke.
      Jeg heier også på deg:)

    4. Du må ikke være så nedlatene, og indirekte skrive at alle som har en annen mening enn deg ikke er oppegående.
      ¨Jeg ler ikke av utøverne, men jeg stiller spørsmål ved det de holder på med da en hver oppegående person klarer å se at dette ikke er sunt. ¨
      Hva som er sunt er et veldig bredt begrep. Og din definisjon kan være helt anderledes fra andre sin.

    5. Hei!
      Har ikke hørt om bloggen din før en venn av meg som har stillt (og skal stille) i fitness la dette ut på mystory. Jeg skjønner at dette innlegget skaper reaksjoner, og det er bra. For som du sier så trenger vi engasjement i denne saken! Jeg har SELV ønsket å stille i bikinifitness. Noter: HAR. Jeg kontaktet en PT, sendte bilder av meg selv og fikk tilsendt et tilbud og en pris.
      Poenget er= Jeg er HELT enig! Dette er ikke sunt. Mange greier seg fint både før, under og etter dietten. Mange greier å komme seg tilbake i formen, og akseptere en fettprosent på over 12%. Dette kroppshysteriet blir bare større og større. I mange måender har jeg trent meg opp til å se slik ut som instagramjentene gjør. MEn nå har jeg innsett hva riktig lys og posering gjør. Det gjør nemlig alt. Jeg har gidd opp drømmen i å se ut som barbiedukker med muskler, og trener heller fordi det gir meg energi og lykke i hverdagen, noe jeg trenger..
      Tusen takk for at du tar opp dette temaet, jeg håper virkelig du leser kommentarene til dette innlegget. Håper også du driter i alle som går på deg som person, og heller fokuserer på idretten fitness. For dette er faktisk skadelig, og fører med seg et sinnsykt press til oss jenter. Jeg håper noen kan få snudd denne trenden, så ikke 2050 blir full av selvmordsforsøk, arbeidsledige, ødeleggende mennesker som trodde “drømmekroppen” faktisk fantes. For jo finere du blir, jo blindere blir du. Du ser ikke musklene selv før de er for store. Du skjønner poenget mitt. Jeg er ikke flink til å ordlegge meg, men jeg er helt enig i deg. Vit at mange ute støtter dine meninger.

    6. Til dere som sier at de som velger å stille ikke har støtteapparater rundt seg som foreks de som driver med toppidrett, er rett og slett feil. Her igjen kommer folk med utsagn om ting de rett og slett ikke har peiling på.
      Jeg hadde et utrolig stort støtteapparat med både coacher og andre klubbmedlemmer som støttet meg og foret meg med kunnskap om hvordan alt skulle gjøres, på en så sunn måte som mulig.

    7. Jeg er helt enig med deg!
      Denne “idretten” gir ikke sunne forbilder for unge jenter i dag!
      Det er bra at det har blitt økt fokus på sunn mat og trening,
      men bikinifittnessutøvere stiller i samme klasse som de syltynne
      catwalk-modellene spør du meg!
      Usunt lite fett på kroppen, kunstig brunfarge, silikonpupper, kunstig hår, vipper osv.
      Er dette skjønnhets -og kroppsidealet vi ønsker?!

    8. Nok en gang bekrefter du bare at du er fullstendig blåst i topplokket ditt.. Du skjønner virkelig ikke at du gang på gang på gang dummer deg fullstendig ut med å skrive innlegg hvor du virkelig IKKE har peiling på det du skriver om..

    9. Jeg reagerer faktisk mest på at du mener det må forbys? Altså hvis vi forbyr alt som er “farlig” hva slags samfunn ender vi opp med da? Og hvem skal da bestemme hva som er “galt” eller “rett”? Da er vi jo inn på at vi rett og slett skal diktere folk og at staten skal velge hva folk skal få lov å gjøre. Altså du vil strippe alle for egen ansvar og fri vilje? Du kan jo sikkert forstille deg hvordan samfunnet ville sett ut da? Den type samfunn finnes jo allerede rundt om i verden . Det er greit at du ikke liker fitness, personlig, og ikke selv ønsker å bedrive dette, heldigvis er dette fremdeles et fritt land, men mener du virkelig at ingen andre heller skal få lov å mene noe annet og at man skal fjerne det totalt?

    10. kan du lese dette innlegget og si at dette er et godt forbilde? jeg siterer deg:
      “I det siste har jeg levd litt usunt i forhold til hva jeg putter i meg. Det har blitt endel kos, noe som fort skjer i perioder jeg er mye på farten. Ingen krise, bare unødvendig. Nå sier jeg “hadet bra” til sukker og usunn mat, men vi ses igjen til høsten.
      På denne tiden av året liker jeg å overdrive litt både med sunn mat og trening. Det blir som en siste innspurt før sommeren. For den er jo faktisk rett rundt hjørnet. Godt å tenke på, men også litt stressende. Flere som føler det slik?”
      så her gjør du vel mer eller mindre som fitnessdamene, du kutter ut ting en periode for å “se bra ut” for så å ønske det velkommen igjen ved en senere anledning. jeg vil tørre å påstå at det er mer usunt at en blogger som jenter helt nedi 10års alderen klikker seg inn på skriver ting som dette, enn hva disse som stiller i bikinifitness driver med. for all del, supert at du overdriver litt når det kommer til sunt og slikt før sommeren, men det er kanskje ikke noe du behøver å skrive om på bloggen? sånn, når vi er inne på gode forbilder tenker jeg på…
      og en siste ting: Trener ikke du, og går på diett, fordi du skal gifte deg?
      jeg antar at disse fitnessdamene som du omtaler ligger på et høyere kalorinivå enn det du gjør.
      http://pilotfrue.blogg.no/1425370801_tar_farvel_med_sukker.html

    11. Skjønner at du prøver få frem ett poeng, men kanskje du skulle tatt deg ett skrivekurs for å lære deg å skrive for omtrent alt du skriver virkelig veldig nedlatende mot andre mennesker. Men verst syns jeg at du er så krass når en av dine venninner faktisk har drevet med dette. Ingen særlig god venninne akkurat !

    12. Måten du skriver på er utrolig provoserende. Du burde virkelig finne deg en bedre måte å uttale dine meninger på fordi i dette innlegger angriper du personene som tror du eller ei faktisk ser en glede i det de holder på med, du påstår at de er dårlige forbilder, og da synes jeg at du setter fitnessutøverene i en posisjon som du egentlig ikke har peiling på! Uttalelsene dine ligner ikke påstander eller meninger, du later derimot som om dette er noe du har full peiling på, nesten som du har prøvd det ut selv noe du absolutt ikke har. Jeg foreslår at du heller tar deg en titt på noen bloggere som tidligere har hvert bikinifitness utøvere og se at selv etter å ha vært igjennom en streng diett for å oppnå en drøm, så lever de faktisk under veldig gode forhold både trenings og kostholdsmesdig idag .Jeg kan anbefale både fitnessnora og Treningsfrue. Når det gjelder skader så er dette noe som hender i en hver sport, så det er et meget dårlig argument. Jeg har forstått at du ikke er interessert i å bli likt av alle, det er ok, men vær så snill å ta litt hensyn når du uttaler deg 🙂

    13. Jeg skrev i går at jeg er enig med deg, og jeg er fortsatt enig med deg i at bikinifitness ikke er en idrett som skaper sunne unge og voksne.
      Like vel har jeg noen spørsmål til deg.
      Hvorfor mener du det bør forbys? Hva med all annen toppidrett? Hva mener du er forskjellen på bikinidamene og skilandslaget?

    14. Jeg kan ikke forstå hvordan du kan komme med konklusjonen at bikinifitness utøvere er et dårlig forbilde for alle, det vet du ingenting om. Jeg får et inntrykk av at du egentlig ikke har peiling på noe av uttalelsene du klmmer med i dette innlegget.

    15. Kanskje du ska lesa deg på regelverket t nkf? For d fins et regelverk. Bikinifitness e ikkje sunt. D e heller ikkje body fitness, bodybuilding, skihoppingog maratonløping på høgt nivå heller. Der finne du same lave fettprosenten. MEN kroppsbyggere har kun lav fettprosent en kort periode.
      Folk har så lett for å gå itte bikinifitness enn andre byggerklassen fordi fremvisningå av den harde jobben ser marr overfladiske ud og veien t den e kortere enn andre klasser.
      Sånn t slutt. Eg e veldi lei av fordommene og spørsmålene om f.eks: Koffer smøre alle seg inn me brunkrem.. Svar: Nei. D e selvbruning. Og den trengs for at musklene ska visas bedre i sterkt scenelys. Så ver så snill. Før en kommentere i kommentarfelte t f.eks. nettaviså elle fb, les litt om idretten fuste.

    16. Hvorfor er folk så ufine, har dere ikke noe hyggelig å skrive så hold dere unna!!!!
      Det her er hva hun mener, vi skal være glad ikke alle er like, da hadde verden blitt et kjedelig sted.
      Forresten jeg ble litt stolt av å ligge en plass under deg på en av listene i dag, så jeg må vel stå på om jeg skal komme over deg, men det tror jeg nok ikke går, for jeg er godt voksen, 44 år 🙂 men med mye erfaring, så følg meg gjerne 🙂

    17. Hei. Nå får du kommentar fra en uventet leser. Jeg har 4 små barn og er 38 år. Jeg liker å lese alle slags blogger. Jeg har ikke alltid vært firebarnsmor så jeg har faktisk andre interesser også 😉 På mange punkt kan det tenkes du og jeg er ulike, ikke så rart heller, vi har ulike liv. Jeg kan i liten grad prioritere meg selv, men når jeg kan koster jeg gjerne på meg hudpleie, fotpleie, frisør og nye klær. Vi har god økonomi og høy utdanning. Likevel, med fire barn synst vi det er viktig at barn ikke får en oppfatning av at overflod er ok. De må ønske seg ting og kjempe for dem, og noen ting får de ikke. Samtidig er en tilstedeværende forelder det beste vi kan gi, og det betyr at jeg over en tid går i redusert stilling for å hindre at dagen for barna blir unødvendig stresset.
      Det jeg tror vi er helt enige om er at alle skal respekteres uansett hvordan man er. En livsstil som ikke støter andre bør ikke være noe å stresse seg opp over. Feilen i dag er vel at folk hisser seg opp over det meste. Bruker man penger på en annen måte så er det galt, trener man mye er det galt, trener man lite er det galt, kler man seg slik og slik er det også galt. Når det gjelder fitness er jeg i bunn og grunn enig med deg, det sender lite sunne signal. På den annen side vil det alltid finnes ekstreme ting som enkelte mennesker trekkes mot. I det samme fletter jeg inn at jeg synst det er helt uakseptabelt å peke og le av andre, det var nesten så jeg ikke trodde det jeg leste. Da vil jeg tilslutt si lykke til med resten av bryllupsforberedelsene, det er en spennende tid. Jeg hadde mitt eget drømmebryllup på en øy ute i det vestnorske havet. Husk og nyt selve dagen, den går alt for fort.
      PS. Takk for tips angående bølgetangen. Den er på vei hjem til meg. Den skal brukes når jeg har 15 min til overs 😉

    18. Ditt jævla næpskrell. Du snakke bare bullshit og har NULL peiling på det du skriv om. Hold deg til det du kan og hold kjeft om det du ikke kan, for no dumme du deg helt totalt ut! Er for å respektere alle og deres meninger, men du fortjene ikke en smule respekt etter det her.

    19. Det er sjeldent jeg gidder å bruke tid og energi på å kommentere så usaklige innlegg, men dette blir for dumt.
      Du har klart LITE kunnskap om akkurat fitness, fordi om du har en PT utdanning betyr ikke det du automatisk er ekspert på alle områder innen trening og kostohold. Jeg er ikke PT, men jeg driver med fitness og kan si at jeg på dette området kan nok mest sannsynlig mer enn deg!
      Jeg er enig med deg at det å konkurrere i fitness ikke er for alle. Langt i fra, en må være både fysisk og psykisk tilstede og vere forberett på at fettprosenten må opp etter konkurranse. Derfor har folk en coach, team i ryggen som støtter og veilder!
      Får du evt en spiseforstyrrelse pga du har drevet med fitness har du mest sannsynlig allerede ett forstyrra kroppsbilde og burde i kanskje ikke ha stilt i det hele tatt, man har faktisk ansvar for seg selv også.
      Mange stiller og finner ut at det ikke er noo for de. Sånn er det med all idrett, all toppidrett er ekstrem.Er det for eksempel sunt å gå så hardt på ski at en kolapser i mål? Springe maraton at du nesten må krype til målstreken? Hvor er sunheten i det?
      Ja sceneformen er ikke sunn, men ingen utøvere går rundt med sceneformen. Tipper oss utøvere spiser mye mer mat enn mange andre “normale” gjør.
      Vi trener hardt, spiser mat som er bra for kroppen og unner oss smågodt, kaker osv i store mengder vist vi ønsker det.
      Jeg ser på meg selv som en sunn person, og at du har snakket med ett par som mener fitness har ødelagt de, betyr ikke at du har stor kunnskap innen denne sporten og at alle som driver med bikinifitness er ødelagte sjeler.
      Vist du skal ta for deg alt som skaper kroppshysteri, ja da har du en lang liste foran deg.
      Kanskje du bør se på deg selv også? Er du ett så bra forbilde for unge jenter? Når du skrivet at nå er det 7uker til bryllupet, at du må trene spise sunt osv?
      Er akkurat det samme, du har ett mål du vil nå. Du stiller deg opp i en brudekjole og viser deg fram.
      Vi jobber beinhardt på gymmet med noe vi brenner for, vi spiser sunt for det er bra for oss. Oppmerksomhe er langt i frå hvorfor jeg driver med fitness, det er en stor mestringsfølelse å nå scena. som med alle andre ting en ønsker å oppnå.
      Det er mye som skaper kroppshysteri,men det går jeg ikke inn på nå 😉
      At du ikke liker fitness er helt greit, alle må synes hva de vil. Men
      Ville bare si at formidl budskapet ditt på en litt mer voksen måte, ikke angrip folk som ikke er like som deg selv. Og gå inn i deg selv og spør om du er så mye bedre. Hvor godt forbilde er du når du henger ut andre på nettet?
      OG ja gøy for deg som har greid å provosert så bloggen rykker opp på lista;)

    20. Man kan jo spørre seg selv: Hvor SUNT er det å stå på den scenen? Hvor SUNNE er de jentene som står på scenen? Unnskyld uttrykket; avmagrede, muskuløse og dehydrerte. (JO jeg synes mange av dem er fine, samtidig som mange minner om anorektikere om de ikke har bygd nok) MEN hvor SUNT ER DET å miste menstrasjonen sin, som de fleste gjør, la være å drikke på flere dager og følge en så streng diett at du i dagene/ukene før ikke har energi i hverdagen? Hvor SUNT er det å la andre jenter sitte å drømme om en slik scenekropp? For er dette egentlig en sunn kropp? Det at jeg fascinerer disse kroppene, får meg jo til å undre over dette..

    21. Du tapte deg veldig under forrige innlegg da du absolutt måtte poengtere at du personlig syns at utøverne ser helt forferdelig ut. Du snakker i lange baner om hvor usunt dette er, men ikke rakk ned på utseendet, det taper du troverdighet på og du bør holde deg for god til det.

    22. Endelig, noen som tør å si noe! Jeg er så enig med deg. Dette bikini-fintes-opplegget har tatt helt av, og har skapt en ny sykdom, en ny type spiseforstyrrelse, og et usunt bilde på kropp og utseende.
      Ja, trening og sunn mat er viktig det, men det har begynt å bli sykelig.

    23. Jeg er også enig med deg. Ikke nok med at fettprosenten og det relative hardkjøret ikke er veldig sunt så fremmer det restriksjoner og et ekstremt fokus på trening og kosthold. For det første skaper det et urealistisk bilde for unge jenter, og mange som stiller sliter i ettertid både med kosthold og det å kunne sette familie og venner foran trening. Trening burde være gøy, men familie og venner bør definitivt komme først! Konkurranseformen er fysisk usunn, og ettertiden er definitivt usunn for de flestes psyke enten de merker det litt for sent eller med en gang.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg