EN DÅRLIG TREND

Det burde bli forbudt å stille i bikinifitness i Norge. Maken til dårlige forbilder skal du lete lenge etter. Jeg vet ikke med dere, men jeg har forsatt til gode å se at noen blir helt friske og får et normalt forhold til mat igjen etter å ha stilt i bikinifitness. 

Jeg kjenner flere som driver og har drevet med bikinifitness og respekterer selvsagt de menneskene bak denne fasaden. Det jeg ikke respkterer er hvordan de fremstiller dette som noe sunt og får flere treningsglade jenter til å henge seg på denne “trenden”.

Jeg tror det er ytterst få mennesker som i det hele tatt har psyken til å bli “sceneklare”, som de kaller det. På en måte er det jo fascinerende å se utøverne der de står nypollerte og muskuløse, men på en annen måte så er det før drøyt. Jeg er enig i at “strong is the new skinny”. Det er bra at jenter i større grad prioriterer styrketrening, men et sted går grensen. Personlig så synes jeg at disse bikinifitness utøverene ser helt forferdelige ut. De gir meg faktisk frysninger av hvor umenneskelige det er mulig å bli.

For dere som måtte ta dere nær av dette: Fortell meg hva som er bra med bikinifitness? Kan du med hånden på hjertet si at de som bedriver dette ikke har et anstrengt forhold til trening og mat? Jeg mener ikke å ta utøverne på noen måte. Jeg synes bare at det er trist å se sunne og positive jenter bli ødelagte av det syke opplegget som følger med. For ja.. Jeg har satt meg inn i dette, sett på treningsplaner og dietter. Jeg vet til og med at dette blir sett på som en idrett, noe som for meg blir helt fjernt. Bikinifitness er ikke noe annet enn en sykelig måte å få oppmerksomhet på.

225 kommentarer
  1. Helt enig med deg her ja. Håper det blir debatt rundt dette, spent på hva utøverene har å komme med i så fall!

  2. Flott av deg å ta dette opp. Folk som driver med dette eller kjenner folk som driver med dette vil nok bli provosert. Allikevel så er det rart at det ikke er mer fokus på hva som i tillegg kan ligge bak “fitnesskroppen”. Det er ikke til å stikke under en stol at mange bruker anabole steroider. Det er mulig å bygge en sterkere og definert kropp men det er ikke mulig å få fitnesskroppen på noen måneder. Folk som driver med dette blir selvfølgelig i harnisk når det blir stilt kritiske spørsmål. Men det er realiteten. Det er kanskje derfor bikinifitness er tingen nå etter at bruk ble forbudt. Mindre muskler…… Men en definert bikinikropp. Jeg vet at fokus på å få tatt brukere på dette er på dagsorden, og jeg håper virkelig det med tiden blir gjennomført enda mer testing på slike arrangement for å få ut til spesielt de i faresonen at dette er faktisk ikke reelt.

  3. Du har gjort det igjen! Sikkert terget på deg mange nå! Jeg er fullstendig enig med deg, jeg bara tør ikke stå fram og proklamere min mening. De ser fæle ut. Og det er ikke bra for hverken kropp eller sjel.

  4. Haha, jeg må bare le for jeg VET at du kommer til å få hat av bikinifitnessutøvere som leser dette (eller noen som kjenner en fitnessutøver på en eller annen måte). Jeg er forresten fullstendig enig med deg.
   Flere som forresten har lagt merke til at alt som fantes av glamourmodeller mellom 2000 og 2010 nå har blitt fitnessmodeller? FHM gikk konkurs vet dere. Ny måte å vise frem kroppen på 🙂
   MEN, jeg synes du burde nevne både jenter og gutter som driver med denne syke hobbyen (nekter å kalle det for idrett). Gutter er også under kroppspress, fitnessmodellene blant dem ser like syke ut som jentene.
   Anyway, ha en fin dag! 🙂

  5. Het enig der. Sanne ord. Det er stygt å se kvinner som ser ut som menn. Hva gør dem når de ikke er stand til å amme sitt barn? de ødelegger jo alt. Når de blir eldre ser de ut som gamle menn med skjegg og ikke brøster. naturlige kvinner er vakrest. Normal kropp. Jeg har trent siden jeg var 7 år. da begynte jeg med bryting og gårds arbeid. Scenesterk er viktig. å skjule sin styrke. vise den når den trengs. Og den beste treningen er å ha gård min oldefar lærte meg. Tenk som en bonde tren som mann. Jeg elsker viking melk er viktig å drikke etter trening. Skogen barnehagen er full av trenings apperater. Forsett å komme med sanne ord vær frimodig å skrive rett fra levern

  6. De ser forferdelig ut og de ødelegger kroppen sin. Fatter ikke at det kan kalles idrett, det er en forskrudd missekonkurranse…

  7. og du lurer på hvorfor folk peker og ler av deg? Hva med å slutte å si at andre er stygge? eneste bloggen din handler om er jo alle de du ser ned på….

  8. Så enig med deg! Altså, hva er greia? Det er jo en skjønnhetskonkurranse i ny forpakning!! JA, det er facinerende, men samtidig gir det en forvridd forestilling om at slik ser man ut “bare man trener og spiser sunt”. Når du mister menstruasjon, hår og livsgnist, og pådrar deg et usunt forhold til mat i tillegg, mener jeg det er noe som skurrer. Samt at det sender et helt forvridd bilde til både jenter og gutter, unge som eldre der ute i samfunnet.
   HEIA DEG 😀

  9. De fleste jeg vet som driver med bikinifitness er flinke til å poengtere at det er en ekstrem livsstil og at vi “vanlige” derfor ikke bør streve etter den samme livsstilen, eller tro at det de driver med er healthy.. 🙂

  10. Hei du pilotfrue! 🙂
   Fornøyelig lesing om din vinkling på hva bikinifitness er. Jeg vet ikke helt hva du har av kunnskaper omkring dette med fitness jeg? Men jeg antar at det kan være så lite som at du kun vet hva det heter og hvordan en bikini skal se ut. For å få sagt det først, så er altså ikke sporten fitness for alle, og den står jeg ved.
   Jeg bedriver fitness, jeg trener hardt, spiser strikt og ikke minst veileder jeg mange kunder innenfor livsstilsendring. Forsåvidt har jeg snart en bachelor i ernæring også så jeg føler jeg kan få uttale meg litt her. Jo mer kunnskaper jeg har fått omkring mat, jo mer lean har jeg blitt i forholdet mitt med trening, kosthold og de andre faktorene som spiller inn i denne sporten. Mange team kjører laguttak før konkurransene for å evaluere om dette er eller kan være en realistisk målsetting å nå konkurranseform – og da evaluerer de hva som også er til det beste for den atleten. Bare her har man en sikkerhetsmargin i forhold til det sunne og usunne. Utover det så settes det også opp en plan som omhandler å ligge i underskudd, og det ansees ikke som noe annerledes enn for den som ønsker å gå ned noen kilo. Disse planene kan fremdeles være helsefremmende og vell så det. Jeg er glad jeg bedriver denne sporten, for min egen del, for nå kjenner jeg på meg selv også hva en god helse er og hva det innebærer. Jeg har blitt kjent med kroppen min på en helt unik måte, og håper også at andre kan lære seg å kjenne kroppen sin på en slik måte (uten å måtte bedrive fitness).
   En ting er klart er at hver enkelt som tenker på å stille i en slik konkurranse burde være bevisst på at det kommer en tid etter konkurranse hvor man skal spise seg opp og inn i hverdagen igjen – og det med å kunne godta at man skal legge på seg. Sporten er mersom preget av nettopp dette, og kanskje den blir uglesett også for dette? Men da kommer jeg tilbake til det at fitness ikke er for alle. Noen påkjenninger vil du nok møte om du ikke har vært bevisst på hvordan du skal takle denne perioden. Forøvrig er det mest usunne med denne sporten de siste dagene inn til konkurranse av ulike faktorer – men prosessen som går over flere måneder kan vise seg å ikke ha så stor innvirkning på den gode helsa man alt har 🙂
   Håper du en dag kan skrive om hva junkfood og overvekt gjør med helsen – jeg kommenterer gjerne her også 🙂

  11. er ganske enig med deg. jeg hadde aldri orket å drive så hardt på. men jeg går på diett om dagen, men det er for egen del og ikke for å vise meg for andre på en slik måte. Jeg bruker forever living sine produkter for å klare å komme inn i sunne matvaner og trening og det funker for meg.

  12. Synes det er skremmende at man har så lite å gjøre med livet sitt at man vender til bikinifitness. Greit å trene og være sunn, men å vie store deler av livet sitt til noe sånt er bare sjokkerende. Ikke minst ser det IKKE verken pent, sexy eller kult ut.

  13. Å kalle bikinifitness for en idrett, er en fornærmelse mot alle kvinner som driver med idretter hvor man faktisk må PRESTERE noe, ikke bare stå på en scene med skrapa fettprosent og posere. Man kan gå fra tilnærmet utrent til “verdenstoppen” i Bikinifitness med nær sagt noen måneders trening. Det som avgjør hvem som vinner, er de som har de beste genetiske forutsetningene for å være proporsjonert slik noen gjøkhoder har funnet ut er idealet.
   Bikinifitness er en ikke en idrett, men en skjønnhetskonkurranse. Litt i samme klasse som Miss Universe og Miss World. Bare at i bikinifitness er fettprosenten lavere. I likhet med prestisjen.

  14. det måtte jo vært en knallgod ide for de som fronter fitness å stå på for regelmessige kontroll og testing på arrangementer! Og ikke minst på treningsentrene de trener på utenom arrangementene( siden bruk av steroider bare er i visse perioder og ikke konstant) ☺️ For å vise hvor mye hardt og lovlig arbeid de legger i dette.

  15. Nathalie Marie Dahl Naalsund: Hei, Nathalie 🙂

   Jeg er utdannet PT ved Akademiet for Personlig Trening og har tatt en rekke kurs på fitness linjen til Norges idrettshøyskole, blant annet kostholdskurs. I tillegg kjenner jeg jenter som har stilt/skal stille i bikinifitness. Jeg har derfor sett diverse matplaner og treningsplaner. Den ene verre enn den andre, så litt vet jeg.

   Det virker som om du kan mye om både trening og kosthold. Dessverre har jeg fått inntrykk av at det er et fåtall av jenter som deg i denne idretten. Det tror jeg du kan si deg enig i..Det er jo de jentene som dette rammer verst og som må slite med spiseforstyrrelser og lignende plager kanskje resten av livet.

   Du virker som en fornuftig jente som vet hva dette gjør med kropp og helse. Det finnes alltid unntak, som med deg. Likevel står jeg ved at dette er en usunn måte å leve på, spesielt det opplegget dere gjennomgår for å bli “sceneklare”.

   Junkfood og overvekt er det mange andre som skriver om, og det er bra siden det angår såpass mange.

  16. Forbud mot ditt å forbud mot datt.. Fatter ikke hvorfor noen er så forbanna opptatt med å ville forby at en ikke liker eller forstår.

  17. Pål: Det handler ikke om at jeg ikke liker eller ikke forstår. Det handler om at denne såkalte “idretten” skader helsen til unge jenter..

  18. Du har noen gode poenger, men jeg syntes ikke det er noe galt i dette som sport. Det er en fascinerende sport som handler om å utvikle sin fysikk til det ytterste innen rimelighetens grenser. Jeg er enig at dette ikke er sunt, men det er derfor de som driver med dette har en off season også. Det er beundringsverdig de som får dette til. Jeg tror ikke de får treningsglade jenter til å henge seg på dette, men at det er naturlig videreføring av hobbyen til de som elsker trening. Syntes ikke vi skal ordlegge en problemstilling som ikke eksisterer, la folk gjøre det de elsker å gjøre.

  19. L: Jeg er ikke i tvil om at det er mye hardt og lovlig arbeid som legges i dette. Men det er likevel ikke sunt å sulte seg selv i ukesvis og samtidig overtrene.

  20. Jonas: Du synes ikke vi skal ordlegge en problemstilling som ikke eksisterer? La meg si deg en ting. Jeg vet om jenter som sliter med spiseforstyrrelser og kanskje må slite med det resten av livet pga av dette hardkjøret.. Er ikke det et problem?

  21. Jeg er enig med det, Julianne!
   Når det er sagt synes du formulerer deg forferdelig dårlig, og synes det er trasig at du kommer med et sånt innlegg like etter du selv har klaget på at du blir pekt på. Du har ofte postet innlegg jeg synes har vært tøft av deg å poste, og som regel er jeg enig med deg. Det jeg derimot sliter med å forstå er formuleringene dine, jeg synes til tider du skriver på en barnslig og lite reflektert måte. Hvis fler er av samme oppfattelse som meg kan jo dette faktisk være en årsak til at det stadig blir stor oppstandelse når du deler dine meninger?
   Uansett, som jeg sa, jeg er enig! Og jeg ble overhodet ikke klokere av Nathalie Naalsund sitt innlegg over her :p

  22. Okei, men da skjønner jeg jo mer 🙂
   Ja, som jeg skrev så er ikke denne sporten for alle, og med sikkerhetsventiler team kjører med laguttak i forkant er meget høvelig. Det finnes hårfine balanser uansett hva man bedriver, og det også i fitness. For meg er det viktig å bevare mange av de flotte verdiene jeg innehar, samtidig som jeg kan bedrive den sporten her. Men man må samtidig ha en grense for hva som er greit og ikke når det kommer hit.
   Jeg har prøvd og feilet mange ganger selv, men den siste oppkjøringen jeg hadde og nådde helt inn så syns jeg det har gått veldig knirkefritt. Men det er de siste ukene som skiller livsstil fra rovdrift kan man si.
   Men for de som ønsker å bedrive denne sporten er det viktig å ha en godt utlært coach i ryggen som er godt anlagt og har forøvrig den kunnskapen som trengs 🙂 Ettersom det er en hardfør sport i forhold til det psykiske er det desto viktigere å være bevisst hele prosessen, både før – under – etter konkurranse 🙂
   Ha en fin dag:)

  23. Anita: Hei, Anita. Godt du er enig i dette 🙂

   Jeg peker ikke på enkeltpersoner. Jeg skriver om en idrett som i mine øyne er helseskadelig. Det å peke og le av andre på byen er noe helt annet. Jeg ler ikke av bikinifitness utøverne. Det er ikke morsomt å se at unge jenter ødelegger seg. Jeg synes det er trist og derfor velger jeg å ta det opp her på bloggen.

  24. Bra at noen tar dette opp, ser ut som folk hyller dette men det kan jo ikke være bra og alt man får høre når man kritiserer dette er at man er misunnelig. Stå på bra at noen har andre synspunkter.

  25. Come an…- Det er bare å la vær å se på! Forbud, påbud, avgift, fordømmelse o.l., hører de rødgrønne til!

  26. Herregud.!Jeg kan ikke forstå hvorfor må bli forbudt å stille i bikinifitness.De er folk som liker det og vi må bare respektere dette.Det er latterlig denne innlegg.La folk gjør hva de vil med sitt liv.Det er Sun å trene og være fornøyd med kroppen.

  27. Roald Bentzen: Så du mener at vi skal lukke øynene for unge jenter som ødelegger seg selv ved å pådra seg spiseforstyrrelser og andre psykiske lidelser gjennom en idrett som blir mer og mer trendy å bedrive?

  28. AMEN! Igjen. Det verste er jo at de tror de er fine selv. Kan faktisk ikke tenke meg noe styggere enn et dame-hode på en stygg “mannekropp”.

  29. Historisk og fysiologisk så er dette ikke noe naturlig for kvinner. Det spiller ikke noe rolle hvor lenge du har vært personlig trener og kurs på fitness linjen. Dette skremmer også unge jenter fra styrketrening.

  30. Vi lever i ett samfunn hvor det å vise seg frem og spille på sexualitet/kropp blir presset til yttergrensene. Sterke krefter står bak, blant annet treningssentre. Alle disse personlige trenerne tjener fett på dette og forsvarer jo selvfølgelig opplegget. Bikini fitness er som nevnt tidligere bare en misse konkurranse, det er en boost for jenter å vise kroppen sin ofte med de nye silikon puppene sine.

  31. Aman
   Vi lever ikke i Saudi Arabia. Hva er poenget ditt?
   Uansett så er dette et nytt fenomen i Norge, og dessverre så begynner flere og flere jenter på denne idretten som er helseskadelig for dem.

  32. Heisann.
   Må le litt av dette typiske, negative rosablogginnlegget som roper etter likes og meningsløs debatt (og ja, jeg har nå blitt en håpløs bidragsyter.. =)
   Syns ikke Pilotfruen at hun stigmatiserer litt og muligens bidrar til å motarbeide likestilling når hun kun velger å henge ut kvinnelige fitnessutøvere..? Og mener du virkelig at du vil forby alt du ikke ser på som sunt…? 🙂
   PS: Sjekk ut hvordan f.eks. en langrennsløper, landeveissyklist, strongman, triatlon eller mma utøver trener for å hevde seg på toppnivå. Lite sunnhet i mye av det som må gjøres der også, forbud?
   Tror nok du må innse at verden alltid kommer til å være et potensielt farlig sted for unge jenter (og gutter, og gamle, og minoriteter osv.. =/ ditt bidrag til polarisering vil nok ikke bidra til noe positivt, men kanskje du får flere likes.. 😉

  33. Det er helt utrolig.
   Pilotfrue ønsker å kriminalisere fitnesskonkurranser.
   Politiet skal altså aksjonere mot slike konkurranser, arrestere deltakere, og ta ut tiltale… For å være et dårlig forbilde??
   Finnes det en grense for hvor tåpelig man kan bli? Kanskje vi skal begynne med å forby dumskap?

  34. He he
   Jeg syns dette var gøy å lese.
   Så mange uvitende mennesker som kritiserer mennesker som former kroppen på en eller annen måte. Kalles hva det kalles må. Idrett, interesse, hobby, extremt osv. Men hva de enn gjør, de gjør noe!!!
   Dere blogger !!!
   Hallo!! Hvor meningsløst er ikke det ?

  35. Då bør ein vel forby bodyfitness og bodybuilding, sidan det er ein litt meir ekstremvariant enn bikinifitness? Eller kanskje ein bør forby all form for toppidrett?
   Å gå så langt som å forby noko vil vel ikkje hjelpe stort. Det er ikkje idretten i seg sjølv som er rota til problemet du teiknar, det skjønar vel du og?

  36. “Bikinifitness er ikke noe annet enn en sykelig måte å få oppmerksomhet på.”
   Hva er da denne bloggen?

  37. Du skriver bikinifitness er en “syklig”måte å få oppmerksomhet på. Hva er denne bloggen da? Hva med å skaffe seg litt selvinnsikt?

  38. Bolle
   Det er ikke mange som er profesjonelle langrennsløpere, landeveissyklister,strongwomen triatlon eller mma utøvere. Disse fantastiske kvinnene har en helt team og leger som støtter dem.
   Marie Dahl her som er personlig trener og tatt ernæring kurs, innrømmer selv at hun har prøvd og feilet mange ganger. Hvordan skal det gå med en 17 år gammel jente?

  39. Støtter mye av det du skriver. “Alle” er jo friske til det har gått noen år… Da kommer gjerne innrømmelsene

  40. Kjære pilotfruen. Etter å ha lest gjennom artikkelen din, så ble jeg litt satt ut. Jeg stilte selv i bikinifitness senest i høst, og kan personlig ikke kjenne meg igjen i noen av punktene dine. Du skriver at vi ser helt forferdelig ut, og umenneskelig, og jeg vet at du nok ikke mener noe vondt med dette, men når man går etter en person eller en gruppe med mennesker etter utseende dems, syns jeg blir for barnslig. Du kunne heller ha funnet på å skrevet at det rett og slett ikke er noe for deg.
   Du har null troverdighet i det du skriver, inntil du prøver det selv. Du vet ingenting 100% når du står på sidelinjen og kikker inn, derfor syns jeg det er veldig leit når folk uttaler seg på vegne av alle andre som driver med fitness. Ja du skriver at du kjenner folk som har stilt selv, men å skrive en hel nedlatende artikkel på grunnlag av dette blir for dumt og useriøs. Du syns det er tåpelig at bikinifitness blir sett på som en idrett, og det er din mening og det respekterer jeg. Vi kan heller vente med den diskusjonen til det faktisk blir offisielt.
   Og hvis vi skal forby bikinifitness, burde vi kanskje forby slankereklamer på tv før vi går så langt? Tynne jenter på forsiden av moteblader? Mannfolkene med mageruter i Dressmann reklamene? Folk vil alltid strebe etter å se bedre ut, sånn er samfunnet og sånn er mennesker. Å forby bikinifitness kommer ikke til å gi mye utslag. Du glemmer å se det hele bildet når du snakker om jenter som gir etter for kroppspress og spiseforstyrrelser når de ser bikinifitness utøvere. Fitness er ikke livet vårt, det er bare en liten brøkdel av livet. Vi er ikke på diett hele tiden, det er derfor vi har noe som heter on-season og off-season, og hvis du vet så mye om bikinifitness, så hadde du ikke dømt oss med bare negative uttalelser. Det kommer alltid til å være en mørk side ved ALLE slags sporter/idrett. Sykling, fitness, friidrett, fotball osv. Så hvorfor ikke skrive om det?
   Som sagt, jeg respekterer dine meninger, men du kan ikke tro at folk tar deg seriøse når du sier høyt hvor forferdelig stygge vi ser ut. Og igjen så fins det tusen andre ting du heller burde ta deg tid til å bringe fram i lyset med bloggen din, enn en liten gruppe med mennesker som gjør SIN greie som de elsker.

  41. Bikini fitness er en fin måte for jenter som har trangen for å vise kroppen sin. Stripping er tabu, Fhm gikk konkurs og modell yrket er vanskelig. Store krefter bak bikini fitness som treningssentre, gym grossister,sponsorer og medier som får klikk av å legge ut div blogger. Det passer som hånd i hanske med jentene som har oppmerksomhets syke, og trenger tilbakemeldinger på hvor fin kropp de har. Det å stå i et treningssenter med minst mulig klær og løfte vekter er ikke for det er “behagelig” å trene, det er for å vise seg frem. Fint for gutta ivertfall.

  42. Jeg er 110% frisk og rask, og spiser masse masse mat offseason, uten dårlig samvittighet. Antagelig spiser jeg mer på diett enn hva 50% av andre jenter gjør til vanlig. Uansett fitness eller andre påvirkninger så er mat et problem for mange jenter.
   Men det finnes også frisk sunne forbilder som meg i denne sporten 😀 jeg stiller i Bodyfitness! Så jeg syntes det er sykt kjipt at du tar alle under en kamm. Du burde skrevet det litt andelredes.
   Veronica 🙂

  43. Er det en ting som er sikkert så er det at det er dritblogger som dine som er mye mere skadelig for unge jenter enn fitnesskonkurranser. Hilsen far til tenåringsjenter.

  44. Hei! Yes! Første gang jeg kommenterer på bloggen din, men nå måtte jeg bare fordi jeg er SÅ enig! Jeg har helt samme oppfatning som deg! En ting er folk som driver med dette profesjonelt og som har peiling, men det virker som ALLE plutselig skulle bli bikini fitness modeller… Jeg syns IKKE det er sunne forbilder, dette er mer folk som er besatte av å trene, ofte så byttes jo en ting ut med en annen og det virker som folk blir sykelig opptatt av dette for å unngå andre problemer eller ting de er avhengig av. Jeg beundrer folk som er sunne, trener og tar godt vare på kroppen sin. Men, jeg har aldri helt skjønt denne greien. En ting jeg alltid også merker er at det alltid blir dratt inn overvektige i sånne debatter, og jeg se sjeldent overvektige som driver å kritiserer andre mennesker tynne eller tykke. Og å sulte seg for å stille opp i olje og bikini syns jeg er veldig mye verre enn å ha 10-15 kilo ekstra. Overvekt er usunt kommer mange til å si, ja, men det å ikke ha noe energi og gå på tomgang er også usunt. Det å slanke seg når en allerede er slank er ikke sunt, og kroppen merker det. I tillegg bygges så mye muskler at alt fettet må jo forsvinne, og så etter perioden går man opp 5-10 kilo igjen. Det er jojo slanking. Da er en person som er overvektig og går ned 10 kilo like flink, selv om en gjerne skulle gått ned 15 til. Dette har blitt en trend, og jeg syns de som driver med det skal få lov, men folk må ta det litt med ro med trenden. Og ingen kan komme å si at det er sunt, for det er det absolutt ikke!

  45. Artig at du kritiserer disse kroppene og samtidig reklamerer for bladet “Shape Up” hvor forsiden er prydet av en dame med framhevede fitness-magemuskler! god timing!

  46. Jeg elsker det faktum at hver gang jeg er på et treningsstudio, så er jeg alltid den som har den største penisen.
   Men så igjen, jeg er den eneste med ereksjon.

  47. Vel, disse fitnesskroppene er dødsdigge – skulle gjerne ligget med de alle sammen. Null flesk, bare deilige kropper med feminine figurer. De er tross alt ikke så muskuløse uten brunkrem og hardtrening før konkurranser.

  48. petter: Nå er det ikke jeg som styrer annonsene rundt bloggen min. Bladet “Shape Up” kan nok også diskuteres, men de fremstiller i det minste ikke jenter som sulter seg i hjel eller veier alt de spiser.

  49. Det positive er at folk kan mene akkurat hva de vil om denne sporten 🙂 Selv elsker jeg livet etter debuten i bikinifitness: jeg spiser sunnere, har lært kroppen min å kjenne, og det har styrket meg mentalt.
   Denne sporten er absolutt ikke for alle, og godt er det at vi er forskjellige.
   Hilsen tidligere spiseforstyrret som nå er frisk og konkurrerer i fitness.

  50. Til Per: Hvis du virkelig er far til tenåringsjenter og ikke et troll: Har du ikke vurdert å komme med noen argumenter for det du sier? Oppfører du deg slik mot dine egne døtre også, komme med påstander og skitkasting uten å begrunne det? I så fall er du et temmelig dårlig forbilde for dine barn!

  51. Kunne ikke vært mer enig med deg pilotfruen. Du vil nok få mange sure bikini fitness jenter etter deg her.
   Alt handler om å vise seg frem, behovet for å vise seg frem er sterkt i Norge. Bikini fitness er en ny måte å få oppmerksomhet på. Før var det silikon jenter i div poseturer i fhm, nå er de på scenen i bikini med noen måneder med trening bak seg.

  52. Hva med de som danser ballett? De har et veldig anstrengt forhold til mat. Hva med skihoppere? De skal være så lette. Jeg kan fortsette med å ramse opp mange ulike idretter/aktiviteter hvor kosthold viktig, og folk som er “outsidere” kan reagere.
   Selvsagt ikke bra om alle tenåringsjenter kaster seg over dette uten korrekt veiledning. Men det gjelder da alle former for idrett. Veiledning er viktig for å unngå skader, både fysisk og psykisk.
   At mine barn skal se opp til folk som deg er mitt verste mareritt. Du fremstiller deg som meget uintelligent og dømmende. Du skriver kanskje så skarpt og uvitende for å få klikk på bloggen din, en sykelig måte å få oppmerksomhet på.

  53. Hei,
   Lurer i grunn på om det er noen her som
   kan med hånden på hjertet si at det er noe
   sundt med toppidrett?
   Være seg . Langrenn, sykling, løping.. Etc

  54. Helt enig Julianne! Greit nok at man kanskje er nysgjerrig og kanskje vil prøve å stille en gang, og se hvordan kroppen kan bli. Men jeg synes det er ille at folk vil leve på kun kylling/torsk, brokkoli og eggehviter døgnet rundt, året rundt, bor på treningsstudio og at det å ta seg en julekake er krise. Da har det gått for langt! Bra innlegg fra deg:)

  55. Skal en se opp til syltynne jenter som står i minimal bikini som viser så og si alt, som strutter med rumpa som om det er en naken tagning og gjerne har silikon i puppene. En trener for å vise kroppen sin og all fokuset er kropp. Ikke mye å se opp til spør du meg…

  56. Denne “sporten” bryter ned og ødelegger kroppen. Det er ekstremt. Det er ikke sunt. Jentene mister mensen i flere måneder under denne perioden og fungerer ikke optimalt i hverdagen. De drikker ikke noe de 3-4 siste dagene før de skal stille og kollapser ofte bak scenen. Dette videreformidler jeg av egen erfaring da en av mine nærmeste venninner har stilt to ganger. Få slutt på den dritten her! Jeg blir uvell, jeg holdt på å svime av da jeg var på en konkurranse å så på fordi jentene så ut som en blodåre!!!

  57. Og btw, det som er mest farlig med det hele er at noen faktisk synes det ser pent ut å være knallbrun, syltynn med masse små muskler, og sprengte silikon pupper som ser knallharde ut, eller ingen pupper i det hele tatt. Finnes ikke kvinnelig:/

  58. Hm. Må si jeg blir sjokkert over måten du tillater deg å kommentere andre mennesker på. Og rystet over hva folk lirer av seg om hvor stygge andre mennesker er, her i kommentarfeltet. Usmakelig å sette seg selv høyere enn andre. La folk få gjøre sine ting i fred så lenge det ikke er til plage for andre.

  59. Burde blitt ulovlig å legge ut så dumme innlegg.
   De ser bra ut, symmetrisk og veltrent kropp.
   Ikke alle vil se ut som en dass som deg @pilotfrue

  60. En råsablågger som klager på andres innsats for å få oppmerksomhet. Jøssenam, at ironien tydeligvis er fullstendig tapt for deg sier jo sitt.
   Hardtrening slår botoxlepper og nosejobs any day.

  61. Skal vi forby alt som kan være helseskadelig for unge jenter? Hva med alt som kan være helseskadelig for unge gutter? Eller eldre jenter? Eldre gutter?
   Hva med å ikke diskriminere aldersgrupper og kjønn og forby alt som kan være helseskadelig? Alt som kan få meg til å føle meg dårlig eller gjøre meg dårlig?
   Skal dårlige forbilder forbys også? Alle som kan være et dårlig forbilde?
   Jeg forstår du skriver dette for at folk skal lese og engasjere seg, men jeg tror ikke du ser hvordan du fremstår. Dårlig argumentasjon, dårlig språk, dårlig tekst. Du framstår lite reflektert og lite intelligent. Er det verdt det?

  62. Disse “frue” bloggene burde bli ulovlig i Norge. Hvem i helvete er dere, og hvem i helvete har spurt om deres mening?

  63. enig med øyvind her, Rosablooger med botox, snart skal du vel ha silikon, så kan du få skjønnhenten din uten å jobbe for den,
   og la fitness folka vær i fred, det er demmes kropp

  64. Ser ikke problemet. Hvis alt skal forbys, forsvinner blogging også. Ikke alle bloggere som er gode forbilder heller. Forby TV kanskje? Forby konkurranser slik at alle er vinnere? Nei, folk må få oppleve verden fra alle sider mener jeg.

  65. Jeg ser poenget ditt om at bikinifitnessutøvere med sitt kosthold og sin gjennomtrente kropp kan være dårlige forbilder for unge jenter i dagens jungel av helseråd. Men hva med å være et økonomisk, sosialt eller etisk dårlig forbilde? Eksempelvis bør kanskje tredagers temabryllup forbys for å hindre at jenter idealiserer og setter seg slike (for mange) uoppnåelige økonomiske mål?

  66. Hei,
   det her var jo en veldig lite nyansert artikkel med kun subjektive oppfattelser og få faktaopplysninger (om noen?). Man kan jo nesten argumentere med at bloggen (og da din blogg) er helseskadelig fordi det bidrar til at flere yngre begynner å livnære seg av blogging enn å skaffe seg et yrke der de bidrar positivt til samfunnet (som f.eks å lære seg språk eller å bli ingeniør osv.) ved å hjelpe andre. Jeg synes ikke “boller og brus – 10KR på statoil” og et bilde av bloggeren og typen er noe å skryte av. Nå er jo faktisk ditt blogginnlegg et av de lengre jeg har lest, men tiden er (for meg) moden for å slippe til andre som kan bygge opp en artikkel på en bedre måte og med mer drøftinger for og imot. Jeg håper ihvertfall at du får gratis flybilletter og at mannen din får seg en god BJ for samfunnsbidraget ellers er sikkert marginalt å dømme på at du fronter med yrket til mannen din. Håper også at du er mye flinkere enn andre bloggere til å hashtage reklameinntektene dine korrekt.

  67. Hvis noen vil trene hardt, spise deretter og er stolt av å vise det frem, hva f*** er galt med det? Snakk om janteloven. Alle sporter har sine ekstreme sider og alle har sin fulle rett til å jobbe hardt for å bli best på det de har engasjement for enten det er å vise frem sin kropp eller valse på langrenn i tights litt raskere enn nabolandet.
   Meningen med fitness er ikke at du skal se på dem som forbilder, og hvis du gjør det så er det kanskje du som må omstille litt syn på virkeligheten, ikke dem:) Enig med Øyvind…bedre å trene hardt enn å gå å bli proppet med botox, putte på kremer, stappe inn silikon og spise grandis hele dagen:)

  68. Syns det er fantastisk hvordan det er ok å skrive et innlegg om disse jentene hvor du skriver så mye slemt, mens om man gjør det om en overvektig så blir du hatet. Disse personene du sikter til er også mennesker, de har like mye følelser og de er verdt like mye som alle andre kroppsformer…. Jeg syns det er synd at i vårt samfunn er det greit å henge ut hverandres kroppsformer. Takk Gud for at alle mennesker har forskjellig smak på hva man liker og ikke liker. Syns du skal være ganske forsiktig med å uttale deg på denne måten. DU skal jo liksom være et forbilde i like stor grad som disse jentene, og det jeg nå hører fra deg er at det er greit å slenge dritt om våre medmennesker. Er det virkelig DET du vil lære den yngre generasjonen du snakker om?!

  69. Blogging som dette bør bli forbudt – det fordummer landet. Eventuelt så får vi bare la folk styre med hva de vil så lenge de ikke skader andre. Forbud er virkelig ikke løsningen, skal vi forby alt vi ikke liker er det raskt ingen ting som er lovlig lengre.

  70. Kan forstå hva du mener.
   Jeg synes ikke selv det er en appellerende form for idrett, men jeg tror også at du misforstår konseptet. Det er nettopp at de HAR denne psyken og klarer å pushe seg selv til de grader og vinne en konkurranse. På ganske lik linje med andre idrettsutøvere, eller modeller. Det kreves en psyke ikke mange har eller klarer å oppnå og det i seg selv er imponerende. Resultatet av psyken vises frem på 8-packen deres.
   Synes ikke den fitnesskonkurranse- kroppen er pen (, min personlige mening), men at de brenner så mye for noe og virkelig vet å yte sitt beste fysisk – det er sexy!

  71. Jeg er enig i at denne konkurranseformen ikke er av det heldige slaget. Det finnes en mengde idretter og andre konkurranseformer som er mye sunnere å bedrive enn dette her. Samtidig er det å gå for langt å kreve forbud mot dette. Et forbud vil ganske enkelt aldri bli aktuelt. Man kan ikke forby alt man ikke liker.

  72. Men når dette er sagt… Hva med janteloven? Hva med å hedre dine medkvinner i stedet for å utsette de for hets? For hets er dette, uansett hvordan du ordlegger deg…. ikke kult!

  73. Julianne ☺️Fortsett å provosere, saklig kritikk er bra men det er bare helt utrolig hvor mye rart folk lirer av seg. Og til du som mener at Julianne sier at man burde ” kriminalisere sporten m.m” som jeg ikke kan se hun sa.sporten er jo ikke ulovlig, bruk av anabole er det. Det er vell en grunn for at det bare vil bli bikinifitness fremover. Merkelig at ved kontroller på arrangementer etter at bruk ble ulovlig, at deltagere rømmer unna. Fitnessutøverene må bare stå på sitt hvor bra dette er, jeg håper bare folk kan begynne å forstå hva dette egentlig dreier seg om og få fokus på og endre det.julianne ; bra bidrag, uansett litt dårlig formulering innimellom.

  74. “bedre å trene hardt enn å gå å bli proppet med botox, putte på kremer, stappe inn silikon og spise grandis hele dagen:)”
   Trene hardt vil ikke si slanking og noen runder med vekter. Har du sett en sånn konkurranse? myyyye silikon der også. Det er oppmerksomhets sjuke jenter, før hadde de fhm nå er det bikini fitness.

  75. Så utrolig bra og gjennomtenkt innlegg. Hvertfall siden du selv stiller opp i bilde med åpen jakke og sportstopp for å vise deg fram. Og du viser at du ikke besitter noe som helst kunnskap. Du bruker selv sminke? Har du noen gang sett en fitness utøver? De bruker “sminke” for å fremheve musklene. Derfor ser de ikke slik ut til vanlig, og du angriper folk som jobber hardt og som liker det de gjør(I motsetning til deg som skriver blogg og lever på mannen)
   Burde vel snart konvertere til å bli ekstrem islamist? De ønsker jo å forby alt de ikke liker… Det er holdinger som du har som skaper krig, mobbing og annet her i verden. At du og en viss annen rosablogger i det hele tatt for lov til å blogge er helt utrolig.. Men er vel slik verden er blitt…
   Og nei jeg synes ikke fitness jenter er fine, jeg liker jenter med kurver. Men hvorfor skulle noe jeg ikke liker bli forbudt? Jeg er ingen diktator eller religiøs fanatiker, det at ei jente ønsker å trene kroppen sin skader ikke meg, eller andre… PATETISK….

  76. Så fordi du er gift med en bussjåfør med et oppblåst ego skal vi være nødt til å høre dine meninger? Trukke det.. Få det bort!!

  77. Det irriterer meg at jeg gidder å legge inn et svar her på denne bloggen, fordi det er jo det du er ute etter, skape en eller annen form for “debatt”…
   Men ærlig talt, snakk om å sette mennesker i bås! Jeg er ikke i fitness-miljøet selv og jeg synes kanskje det er litt rart og stå der på scenen å vise seg fram, men en ting er sikkert at dette krever masse disiplin og det er definitivt noe av identiteten til utøveren, en livsstil… Det å påstå at du “respekterer selvsagt de menneskene bak denne fasaden” blir jo bare fjas og har du virkelig satt deg inn i dette? Jeg tviler… jeg er sjelden på blogger for å lese mer eller mindre hjernedøde artikler, og kom over denne bloggen med en tilfeldighet (noe som irriterer meg), men apropos scene og sceneklar; du driver jo akkurat med det samme bare på en annen scene. Så forresten hva du fikk til Jul, nøye listet opp med artikkel og merkenavn (som kanskje er det viktigste)… seriøst hvor gammel er du, 14? Og har du tenkt over kjøpepresset du skaper for dine jevnaldrende 14-åringer som følger deg? Snakk om å sitte i glasshus…

  78. Det er greit at dette er din mening, og den skal jeg ikke “krangle” på siden jeg vet lite om dette.
   Men det er noe med måten du skriver på. Litt nedlatende Du skriver negativt og kritiserer en gruppe med jenter, noen dager etter at du selv skriver at folk peker på deg, og ler av deg. Ser du den selv?
   Jeg sntar at du er ute etter klikk som de andre rosabloggerne, og det opp får du jo gang på gang. For om du følger trenden så kommer det en to- tre oppklaringsinnkegg etter dette hovedinnleggetsom igjen genererer klikk. Noe skal en jo leve av.

  79. “Utover det så settes det også opp en plan som omhandler å ligge i underskudd, og det ansees ikke som noe annerledes enn for den som ønsker å gå ned noen kilo. Disse planene kan fremdeles være helsefremmende og vell så det”.
   Forskjellen er jo åpenbart at en plan for å gå ned noen kilo lønner seg fra et helsemessig perspektiv om man er overvektig, men er alt annet enn helsefremmende for normalvektige jenter som allerede trener og spiser sunt. Ikke kom og si at slanking for jenter med fettprosent i grenseland for hva som er anbefalt allerede, som slanker seg ytterligere av for å vise seg frem på en scene “er helsefremmende og vel så det”. Hvorfor mister så mange menstrusjonen? Hvorfor er silikon så utbredt i miljøet, samtidig som jentene blir hyllet for “fantastisk symmetri”?
   Helse handler om balanse, noe helt annet enn det ekstreme som fitnesskulturen forfekter. Det er godt mulig du er unntaket som bekrefter regelen, men ekstreme miljøer tiltrekker seg ofte sårbare individer, jenter som overhodet ikke trenger å dyrke kroppsfanatisme ytterligere.

  80. Dette har dessverre gått for langt for mange jenter som har stilt, mtp forholdet med kropp og mat. VELDIG mange har et såkalt “sunt” forhold til både kropp og mat, men de hører du ikke så mye om fordi det er ikke det folk vil lese om i nyheter/artikler.
   Hvordan man ser ut på scenen er kun EN dag, og ikke slik man går resten av året..
   Som mange andre idretter er det smak og behag. Ikke alle liker det, og sånn er det bare.

  81. Jeg er helt enig at dette er usunne idealer. Jeg ser ikke poenget å få en så muskelløs kropp at kun silikon kan fremheve kvinnligheten. Ane har en meget god kommentar.

  82. Jeg syns det er ironisk at fitnessfolka skal forsvare “sporten” med at det ikke er så gale, ikke skadelig blablabla, SAMTIDIG som de understreker at “sporten” ikke er for alle og det er knallhardt.
   Så klart er det ikke sunt å sulte en allerede slank kropp! Det er jo det som er “sporten”; hvem som er best i å sulte seg. For mye muskler har de IKKE. En av hovedpersonene i sporten har selv uttalt at man kan bli klar med 6 mnd trening. Hallo! Og det skal liksom være en prestasjon!? Da har jeg mer respekt for de skikkelige fitnessklassene; de har ihvertfall lagt ned mye tid på trening, i tillegg til dopingen. Bikinifitness får null respekt fra meg, bare syke jenter orker det regimet for å “skinne på scenen” (dvs få oppmerksomhet).

  83. Jeg mener at rosabloggere skaper en dårlig trend, hvor de reklamerer for alt mulig av produkter, fortrinnsvis laget av barn i den fattige verden eller testet på dyr, samtidig som er mot barnearbeid og for dyrevelferd. Men prinsippene slenges glatt vekk når millionene triller inn.

  84. Trur du bare er misunnelig at det trynet ikke får stille noe konkurranse.
   De er jo kjempegode forbilder, som tar vare på kroppen sin.
   Du er jo sinnsyk i ditt innlegg, Vil du alle skal stille i fatness??????
   Du lever å av skrive innlegg, og akkurat nå sjikanerer du en hel sport som har dedikert sin tid og energi gjennom lang tid. Smålig!

  85. Gi faen i å kritisere folk som får til noe a! Selv om du ikke fikser trening og diett, burde du holde deg god nok til å klappe igjen når det kommer til ting du ikke aner noe om. Ta deg sammen og hold deg til ditt! Å kritisere hardt arbeidende,flotte unge damer er lavmåls

  86. Så på sandefjord open i 2015. 95& hadde silikon, er det idrett eller om å gjøre å se mest sexy ut som er målet?

  87. Jeg trodde Anette Marie Antonsen, som stilte i bikini fitness i fjor, var en god venninne av deg? Er det slutt på vennskapet eller noe?

  88. Jeg vet lite om bikinifitness, men vet at spesielt den perioden rett før konkurranse er ikke akkurat sunn, men å si at alle jenter som driver med bikinifitness ser jævlige og ut som menn synes jeg var utrolig frekt. Alle burde få se ut sånn som de vil. Stor, tynn, “normal” eller muskuløs.

  89. Julianne,jeg vet lite om dette fordi jeg er ikke interessert,men det er farlig å leve,og de som praktisere dette ,vet hva de gjøre og det er sikkert at de trives med dette.Det er bare å la folk gjøre hva dem vil uten å finne en måtte å ødellege til de andre”.Alle er voksne folk og trenger ikke barnevakt.

  90. Jeg har ikke mye kunnskap om bikini fitness eller noe erfaring, men jeg mener at dette er en sport/idrett på lik linje med våre toppidretts utøvere. Selv om de ikke stiller i bikini og viser frem sin kropp så vil jeg tro at de har et strengt regime av kosthold og trening (selv når det ikke er sesong) Fordi man kommer ikke i topp form og vinner gull av å sitte på sofaen. Da burde vel dette også blitt forbudt… Eller kanskje ikke fordi de ikke viser frem kroppen i sin idrett og da er det ikke like usunt??
   At du mener bikini fitness jentene ikke er gode forbilder er helt utrolig. Jentene som stille opp burde få all cred som er så fokuserte og med et klart mål om hva de vil oppnå! Jeg ser opp til dem sett og rett fordi de er så beviste på hva de ønsker og mentalt sterke!

  91. Kult at du kommer med slike uttalelser når du er TANTA til ei som driver med bikini fitness. Hun må synes du er den kuleste tanta i verden som rakker så enormt ned på fitnessjentene. Og JEG er ei som er 100 % tilbake til et normalt liv etter å ha konkurrert TO ganger i år!
   Skjønner at du vil ha lesere, men dette blir virkelig helt på trynet!!!!
   Ditt mål for 2016 bør absolutt være: kunnskap før utsang du ikke har noen peilig på!
   Setter deg i et utrolig dårlig lys!
   Trener heller 7 dager i uken enn å syte over å være halvlubben og ufornøyd som fører til at du må rakke ned på andre for å føle deg bra!
   Latterlig er alt jeg egentlig trenger å skrive!

  92. Tro det eller ei, men de fleste som driver en eller annen form for idrett på høyt nivå følger dietter ikke er anbefalt for folk flest og følge over tid. Jeg lurer på hvorfor det er først når kvinnene hevder seg i sporten at det blir så stor motstand? Jeg blir motivert av å se fitnessutøvere, da får jeg lyst til og kjenne min egen musklatur og være sterk – men jeg veier 90 kg og har ikke store problemer med det av den grunn? Du sier at det burde være en grense, hvor skulle den gå? Litt nærmere gjennomsnittet? Hvorfor kan vi ikke bare se hva som er bra med hverandre, akseptere at vi er forskjellig og har forskjellige mål i livet og så kan man gjøre ting selv om man går utenfor “standard” og være stolt av den man er?

  93. Alt du gjør for oppmerksomhet. Er det noen som er desperat etter oppmerksomhet og høyere lesertall så er det deg. Prøv å bli en bedre blogger gjennom bedre innlegg, ikke slike dumme greier hvor du skal “redde” tenåringsjenter som driver denne sporten. Diett og overtrening er normalt mange idretter, det er sånn man blir best – hardt trening! Om du ikke vil at folk skal dømme deg, selvom mange mener at DU er et dårlig forbilde, så må du slutte å peke på andre også. Åpne øynene dine litt og ikke lek så dum. Skjerpings altså, blir flau på dine vegne.

  94. Hvorfor i H…. Kan ikke folk gjøre som dem vil. Så sykt mange svake mennesker som alltid skal se etter hva andre gjør.! Who cares.

  95. Hvordan kan du tillate deg selv å snakke så stygt om andre mennesker??? Snakk om å være dårlig forbilde. Det de gjør angår overhodet ikke deg, så hvorfor bry deg? Du er ikke noe prakteksempel på et forbilde du heller hvis det er det du tror.. Det beviser du tydelig og klart med dette innlegget! Du går jo på diett selv, og trener 🙂 mot bryllupet ditt! Disse utøverne gjør akkurat det samme bare at dere gjør det av ulike grunner.
   Utrolig trist at du som blogger når du til så mange mennesker med et så tåpelig innlegg.
   Ellers lykke til med trening og kosthold til bryllupet 🙂

  96. Lillian Maria: Nå har hun du tenker på heldigvis gitt seg med dette tullet. Jeg tror det er mye på grunn av hva vi i familien hennes mener om dette. Vi har et godt forhold. Hun var faktisk her på middag i går 🙂

   Jeg har nok kunnskap til å si at denne idretten er galskap. Enhver oppegående person ser jo det. Det er klart at noen av utøverne klarer seg bedre enn andre i ettertid, men denne sporten er uansett ikke sunn for noen.

   Det at du kaller meg halvlubben er trist. Jeg tåler å høre det, men med en slik kommentar er du faktisk med på å påvirke dette kroppshysteriet i gal retning.

  97. Ja, la oss forby det vi ikke liker. Staten bør overstyre hva voksne mennesker ønsker å bruke tiden sin på. Staten bør redde oss sterke uavhengige kvinner fra dette kroppspresset bikinifitness pålegger oss.

  98. Du er selv med på å skape et kroppshysteri selv, og hvis du synes at det er sårende å bli kalt halvlunkent, så kan du tenke deg hvor utrolig trist det er for oss/de som stiller i bikinifitness å lese om hvor forferdelig stygge du syns vi ser. Heldigvis preller det av på meg, men det er nok mange andre som kan synes det er kjipt.
   La folk drive med det de vil, uten at du gjør det tyngre for dem å oppnå sine drømmer. Alle er forskjellige og vil forskjellige ting med livet. Å gi fitness alt skylden for spiseforstyrrelser er usaklig, for det er en million andre faktorer med i bildet.
   Du er så himla negativ, og klarer ikke å se eller forstå oss andre som har kommentert noe positiv her.

  99. Det er en ting hva man mener om denne idretten, noe annet er hvordan man sier det. Hele innlegget er vanvittig nedlatende mot de som driver med dette, og sikkert ikke videre hyggelig når man leser alle de dømmende kommentarene. Vil vel ikke tro at bloggere er spesielt mye bedre ift. selvtilliten til unge mennesker, dere viser dere jo fram i så lite klær at det til tider er vanvittig! Og ja, jeg kjenner mange mennesker (både kvinner og menn) som driver med denne idretten, bl.a. en av de beste i Norge og som også flere ganger har vunnet VM i dette, og de har alle et sunt forhold til mat og trening, da de har både off season og on season. Bare fordi du er PT og har et par kurs gjør deg ikke til en allviter som gir deg rett til å snakke om mennesker på en så vanvittig frekk og nedlatende måte.

  100. mange som angriper person og ikke sak her. hvorfor angriper dere pilotfrua når hun skriver om en bikini fitness?.
   Hvorfor har så mange silikon i puppa når det skal være en idrett? det er en misse kåring basert på utseende. lite med trening å gjøre…

  101. Du kritiserer utøverne for å være dårlige forbilder samtidig som du henger dem ut offentlig med kommentarer som at de ser “forferdelige” og “umenneskelige” ut. Snakk om dobbeltmoral

  102. Jeg driver fitness, å jeg respekterer dine meninger men er uenig ut i fra min livsstil. jeg trener og går på dietten som jeg gjør for meg, ingen andre. den passer meg og det er min hobby, hadde den påvirket meg negativt hadde jeg sluttet for lengst

  103. …: Det stemmer. Vi er fortsatt gode venner og hun kommer i bryllupet mitt. Har du bare like meninger som dine venninner du eller? Voksne mennesker som Anette og meg kan fint være uenige uten å bli uvenner 🙂

  104. Trude: Jeg kritiserer en idrett som jeg mener burde vært ulovlig fordi den ødelegger mange unge jenters syn på mat og trening. Jeg ler ikke av utøverne og peker heller ikke på enkeltpersoner.

   Dersom du leser i kommentarfeltet så ser du at jeg har mange med meg i meningen min om bikinifitness.

  105. Iselin: Jeg forstår ikke hvordan du kan se på dette som hets.. Det jeg gjør er å belyse en idrett som fører til at mange jenter får helseproblemer i lang tid.

  106. Hmmm du har nok ikke satt deg skikkelig inn i dette hvis du påstår at dette er en måte å få oppmerksomhet på, hva gjør du selv i denne industrien? Alt handler om personlige mål..ikke alle kan bli tiger woods Michael jordan etc å leve av det, så om dette er det dem er flink til..la dem få leve sitt eget liv. Keg har venner og kjente som er nordisk mestere, nm vinnere, arnold europe deltakere, nm junior vinnere etc..jeg har vært i dette gamet lenge..men som sagt har disse folkene ett team rundt seg innenfor trening og ernæring. Dette er ikke sunt siste 2 ukene før konk..men er det sunt og være bokser eller mma utøver før innveiing? Det er synd om di jentene du forteller om..men da har dem ikke fått oppfølging av ett skikkelig team.

  107. HELT enig! Liker de “upopulære” innleggene dine!
   Lene alexandra og anette marie er eksempler på to stykk med ekstremt usunt forhold til mat, trening, jojo-tendenser og nærmest manisk adferd.
   Sistnevnte (som jeg har lest bloggen ti lenge, men sluttet å følge med på da det gikk over stokk og stein da hun skulle “stille” i fjor) er kanskje et av de mest usunne eksemplene som har en hærskare som følgere.
   Hvis noen tror det disse driver med er sunt, så er det ikke er det!
   Og det verste er at deres eneste gleder i livet ser ut til å ha sammenheng med en fit kropp.
   Usj.

  108. Det ultimate svaret!
   Vi lever i et land hvor vi har 20 – 30 ganger flere lover og regler enn hva en gjennomsnittlig person er i stand til å forholde seg til. Et hvilket som helst forslag om å lage flere er direkte sagt både tåpelig, idiotisk, og direkte hensynsløst! Hva folk gjør med sin kropp er opp til de folka selv, og hva noen mennesker vil ha som idol er opp til de menneskene.
   Ps.
   Jeg er ikke selv forsvarer av fitnes, jeg liker kroppsbyggerdamer og synes disse fitnesdamene har alt for lite muskelmasse til å bli tatt seriøst.

  109. Hei Julianne.
   Først og fremst vil jeg si bravo! Dette er første gangen at jeg faktisk tar til kommdntarfeltet i en blogg jeg har forvillet meg inn på.
   Min bakgrunn: jeg startet tidlig å trene styrke,i en alder av 14 år.stort kroppspress siden allerede 1. Klasse hadde ført ti at selvbildet var i bånn. Dette skulle utarte seg til den noe nye diagnosen ortoreksi, eller sykelig diett og kontroll som det kan kalles for.
   Etter flere år med angst for å legge på meg og timesvis av psykolog til å hjelpe meg over frykten begynte veien tilbake fra 67kg (ja jeg er en mann på 177cm). Jeg satte meg som mål at jeg skulle konkurrere i fitness, mens physique.
   Dette ble reisen og kampen min for å takle vektendringer. Jeg brukte 3 år på å bygge opp vekten min igjen. Det var en kamp som hodet mitt avbsolutt ikke ville være med på, for inni hodet mitt svirret bare tanken på at jeg aldri ville klare å gå ned igjen.
   7 uker før konkurransesesongen 2014 satte i gang bestemte jeg meg brått for at dette var sesongen jeg ville prøve meg.
   Dietten var hard, ingen tvil om det, men jeg hadde bestemt meg for at dette skulle jeg klare. På samme tid studerte jeg Personlig trening og fitness via NIH og fullførte eksamenen min sammd uka som jeg skulle debutere på scenen.
   Jeg nådde målet mitt, jeg konkurrerte i to konkurranser den sesongen. Nå var det veien tilbake til normalvekten og mere fett på kroppen. Hvordan skulle jeg kunne takle dette i hodet? Jo via sunn fornuft som de fleste burde ha.
   En hver fitnessutøver bør ha følelsen av kroppsbeherskelse, det er nemlig akkurat dette sporten går ut på. Forberedelse og “selvprogramering” er nøkkelen til å holde koken. I tillegg er det flere og flere klubber som har blitt obs på spesielt bikinifitnessjentene og holder et øye med at ting går rett for seg.
   Jeg vil ikke kalle oppkjøringen til fitness og bygging sunn, men jeg vil samtidig stille den på lik linje med alle andre toppidretter. Hvorfor?
   Jo, for toppidrett er ikke sunt. Det handler om å presse kroppen til det maksimale. Slitasje på kropp og sinn finner du i ALLE toppidretter.
   Akkurat som fitness tar kampsportutøvere å går gjennom dietter, skihoppere også.
   Jeg kaller ikke fitness for en idrett, for den diskusjonen har de allerede tatt på nrk.
   Per definisjon er fitness en sport, uansett hva dere “vanlige” sofasittere og støttemedlmmer på senteret måtte si. Idrett vil det aldri bli. Er du i tvil kan du søke opp definisjonen.
   Avsluttningsvis vil jeg si at jeg ennå har til gode å høre en idrettsutøver som ikke klager på helsa i en eller annen retning, eller om en idrett som ikke har utøvere med spiseforstyrrelser.
   Ha en fin dag videre!
   Hilsen Preben

  110. Først og fremst vil jeg gratulere deg med å få mange leser på bloggen din! Føles bra? 🙂
   Har dessverre lest igjennom noen av innleggene på bloggen din, og det jeg stusser over er hvordan du selv ser på kroppen din. Du virker til å ha en sunn livsstil med bra mat og mye trening (i hvertfall blogger du ekstremt mye om akkurat det temaet du tar opp i dette innlegget), likevel har du ofte kommentarer som “har noen kilo for mye” “kalle meg feit” osv – hmm…lurer litt på hvem som har komplekser for kroppen sin egentlig? Synes du med hånden på hjertet at dette høres sunt ut?
   Det er ingen som sier at man ikke har lov til å være kritisk til noe og sette spørsmål. Spesielt ved en idrett man bruker kroppen som verktøyet, men du kommer med en del utsagn som høres ut som mobbing mot dem som driver med dette. Er det pent gjort?
   Finn kilder og rett deg heller mot de som faktisk har et problem og ikke de som lever av dette og har det som livstil eller hobby.
   Før du hadde skrevet dette innlegget burde du ha utfordret deg selv til å prøve en diett eller trene med en som trener seg opp til fitness. Sette deg inn i den virkelige verden, så kan man kanskje diskutere hva som er sunt og usunt.
   Man skal ikke legge det bort at det ser og høres ekstremt ut med hvordan syn idrettsutøvere har på mat, men dette forekommer i så og si alle idretter.
   Men dette vet du jo? Derfor er innlegget ditt ganske fjollete, sårende og unødvendig for enkelte du valgte å ta med i innlegget ditt…
   Og, du er 24 år (kanskje 25 nå..?) tro meg, du kommer til å angre på sånne innlegg som dette når du blir eldre og moden… Forstår det er gøy å provosere og si meningen sin, men kom med fakta og hold til det du faktisk var ute etter å mene med innlegget.
   Dessverre så tror jeg du er så naiv og blåst (nå i hvertfall) at du ikke tar kritikken til deg, og heller koser deg leserstatistikk og at så mange er innom bloggen din.. trist..
   Gratulerer igjen med “nye lesere” og mitt første leserinnlegg ever
   Hilsen ung mamma 33 år

  111. og en ting som man kan lurer på..? Er det bare de som driver med bikinifitness du synes er dårlig selvbilde og er usunne, eller gjelder det alt annet innenfor bodybuilding også?

  112. Skal man først skrive et slikt innlegg så burde man skrive det på en litt mer profesjonell måte enn det du har gjort her. Du åpner innlegget ditt med å kalle de som driver med dette for ” dårlige forbilder”. Deretter sier du at de ser helt forferdelige ut.På hvilke måte mener du at du respekterer menneskene bak denne fasaden? Du sitter å raker ned på de som har valgt en annen livsstil enn deg selv og mange andre og viser at det er greit å si til noen ” du ser helt forferdelig ut”.Slik jeg ser det så er det plutselig du selv som blir “et dårlig forbilde”. Her snakker man om at all kropp er bra, vær fornøyd men så kommer du og andre og gjør at flere nok en gang får dårlig selvtillit og begynner å ha komplekser med kroppen sin. For uansett hva man enn nå gjør så er det alltid noen som aldri blir fornøyd.
   For det er ikke bra å være tynn, ikke bra å være tjukk, ikke bra å være veltrent. Så hva er bra da? Alle er forskjellig og man ser ulikt på hva som er fint. De trener ikke og stiller opp for at du skal syns de er fin eller stygg, de trener og de stiller opp for sin egen del. Om de syns å se slik ut er pent så skal de få lov til det uten at noen skal komme å dømme de. Du hadde nok helt sikkert ikke selv likt hvis du kom over et innlegg som handlet om de med ekstra kilo og at personen som skrev innlegget nevnte at alle med ekstra kilo så helt for jævlig ut og du var kanskje en av de som hadde de ekstra kiloene.
   Ja, bikini fitness er en konkurranse som handler om oppmerksomhet. Noen stiller opp i bikini for oppmerksomhet, andre blogger for oppmerksomhet. Det er heller ingen som legger skjul på at denne idretten fører til et anstrengt forhold til trening og mat. Det har man vist i alle år og det er ingenting nytt. Nå er det heller ikke jentene som har bestemt eller fått frem denne trenden. Det er heller ikke opptil de å bestemme hvordan de skal se ut, hva de skal ha på seg på scenen, hvordan de skal posere. Det er bestemt av reglene for selveste konkurransen. Ja, bikini fitness har fokus på helt feil ting, og da er det kanskje idretten og reglene som burde vært endret og gjort slik at det faktisk ble en sunn idrett istedenfor at alt dette skal gå ut over jentene som ønsker å vise hva de kan. Folk blir i det minste motivert til å trene og det er ingenting galt i å vise seg frem og vise hvor hardt man har jobbet.
   Ut ifra videoene jeg har sett av ulike bikini fitness konkurranser så ser jeg ingen (og aldri) syltynne jenter som ikke en gang klarer å stå på sine bein. De fleste ser trent ut, de stråler og de har funnet sin lykke. La folk gjøre som de vil, demmes liv, demmes valg.

  113. Hei Julianne.
   Jeg har aldri kommentert på en blogg igjennom hele min eksistens, men du vekker noe i meg når du trakasserer fitness-utøvere. Jeg kan forøvrig si meg enig i noe av det du skriver. Fitness er definitivt ikke for alle. Det krever mye av en, både fysisk og psykisk. Den psykiske delen er vanskeligere enn den fysiske, spesielt når man skal opp i vekt etter konkurransen. Noen håndterer det og andre ikke, men sånn er det med absolutt alt. Bikinifitness har blitt en akseptert form for spiseforstyrrelse for mange. Det handler utelukkende om kontroll. Kontroll over mat og kontroll over trening. Denne disiplinen overføres også gjerne over i jobb eller skolesammenheng. Når det er sagt, så burde du heller gi jentene cred for og ha disiplinen du selv ikke har fremfor å kritisere dem som en sjalu tenåring. De fleste jentene spiser mye mat kontra hva jenter med spiseforstyrrelser spiser (eller ikke spiser). Jeg vil anta at bikinijentene også spiser mer enn deg, selv rett før en konkurranse. At en konkurranse medfører et anstrengt forhold til mat er ingen hemmelighet. Men er det noen som ikke har et anstrengt forhold til mat, annet enn deg selv? Altså, uavhengig av konkurranse? Kontroll kan ikke kalles en spiseforstyrrelse, men hvis det i tilfellet var en, så er det definitivt en bedre form for spiseforstyrrelse enn anoreksi eller bulimi. Synes du ikke?
   Jeg kan også si meg enig i at mange i bikiniklassen har for lite muskelmasse til at det skal være akseptabelt, men samtidig så blir også disse utøverne eliminert så tidlig i konkurransen at du ikke får sett dem på scenen. Kravene for å få stille i fitness har blitt strengere med årene og det er derfor vanskeligere å komme igjennom uttaket. Men så er det altså slik at uansett hvor skrekkelig eller grusomt du synes det ser ut, så uttaler du deg om de få minuttene hvor atleten er på scenen når det er så mye mer til sporten enn bare det. Atletene har i gjennomsnitt 7 minutter på scenen hvor de er skrapa for kroppsfett og er dehydrerte. Dette er 7 minutter av oppkjøringen. Det er 7 minutter du ser og du trakasserer dem på grunnlag av dette.
   Bloggere klager til stadighet over de stygge kommentarene som bloggen mottar, men du er ikke noe annerledes? Du kritiserer en gruppe mennesker som jobber målretta og strukturert mot noe de brenner for. Du synes det ser stygt ut på scenen og personlig så synes jeg atletene er finere offseason, men er dette bloggverdig? Synes du dette er rettferdig når de først og fremst spiser mer enn deg og samtidig har et mye sunnere liv enn deg 95% av tiden? Altså, synes du det er rettferdig å kritisere eller dømme noe du ikke har noe kunnskap om? Dette kan sammenlignes med at jeg skal dømme deg etter kun ett blogginnlegg vel vitende om at du har skrevet utallige blogginnlegg. Jeg oppfatter dette som sjalusi.

  114. Eg konne iche vert mer enig! Eg e så lei av folk som må spise eller drikke shaker får og se bra ut, eg e kokkelærling og får meg så e det viktig og tenke på sunt og godt og det e viktig me gammel dags hverdagskost , kroppen vår e jo ikke vant me alt den shaken, vis du slutte og trene når du tar shake, så blir du feit, men vis du spise hverdagskosst , tenk for noen år siden da visste,de ikke ka shake og sånt va .
   Eg håpe vertfall at eg iche såra noen nå, vil bare at ingenting skal bli så firekanta men litt mer trekanta.

  115. Hei du!
   Bikini fitness har blitt en trend, og mange jenter idag ønsker å se mer muskuløs ut. Det fører selvsagt til at flere ønsker å ta det skrittet mot å stille på en scene. Jeg var selv en gang uvitende om hva som ventet meg, men fikk erfare. Det jeg var heldig med var å ha en god coach som veiledet meg og kunne forberede meg litt ved å si hva jeg hadde i vente både fysisk og psykisk.
   Jeg elsket bikini fitness fra dag en, for endelig var det noe jeg mestrer og kunne vise fram hva jeg hadde jobbet så ekstremt hardt for. Så har scenen alltid vært et sted jeg søker til. Av natur er jeg ikke en oppmermsomhetsyk person, men den ene scene dagen liker jeg å kunne vise meg fram. I tillegg til å like å stå på scenen må du like å stå på scenen må du elske å trene HARD styrketrening. Det er her vi danner grunnlaget for en fin fysikk, i kombinasjon med et sunt kosthold.
   Tiden etter konkurranse kan være tøff om du ikke har en plan på hva du skal gjøre. Det har jeg selv erfart og rådfører derfor ingen jenter med å starte opp med samme sport. Jeg kan bare uttale meg om meg og mine erfaringer, for jeg ver hva som kreves om du ønsker å være en seriøs utøver. Den har gitt meg mer enn jeg noensinne kunne drømme om, og jeg føler meg mentalt sterkere nå enn noensinne. Nå har jeg erfart selv og valgt å gjøre ting på egenhånd framover.
   Så jeg kan forstå ditt hat iforhold til at det er så mange jenter som gjør det idag, mye for å vise seg fram. Så er de ikke klar over eller forberedt på hva det faktisk innebærer. For det er en ren muskelssport, hvor du hele tiden på tenke fysikk og harmoni. Samt være bevisst på hva du spiser for å bygge opp muskulatur. Syntes selvfølgelig det er synd at du ikke respekterer de som tar det seriøst og har det som levebrød.
   Jr Verdensmester, Nordisk Mester og Norgesmester
   Lone Norås
   http://www.lonenoraas.com

  116. Det er greit å ytre din mening, men å si at “Personlig så synes jeg at disse bikinifitness utøverene ser helt forferdelige ut” så sier du faktisk noe veldig stygt til de som driver med det. Du snakker om deres utseende.
   Du lager et egen innlegg der du klager på folk som mobber?
   Kan ikke du lage et innlegg på hvorfor du som skriver denne bloggen er et forbilde for andre?
   1. Botox
   2. Tre dagers bryllup
   3. Tjener penger på reklame du ikke står for
   4. Opptatt av dyre gaver og ting
   5. Du sier direkte at din venninne (ex venninne) er forferdelig stygg
   6. Blogg som en jobb? Hva slags samfunnsnyttig arbeid er det?
   Her er noen eksempler. Du klager og klager på andre, du hever deg over alle andre, men du tenker ikke på deg selv.
   Jeg vil heller at mine barn ser på tv og ser på bikini fitness, enn å lese en blogg som dette. Tror de blir mer skadet av bloggen.

  117. Mr Mister: Jeg føler meg absolutt ikke som noe nett-troll. Jeg skriver da ingenting stygt bortsett fra at jeg synes denne og lignende blogger er noen dritt-blogger… Det tror jeg folk tåler.
   Det er uansett min oppriktige mening at blogger som dette forfekter mye mer usunne verdier, og er til mer skade for unge lettpåvirkelige jenter enn hva fitness-konkurranser er….

  118. Uff, jeg angrer på at jeg leste dette og ga deg et ekstra klikk på innlegget. Jeg vil heller lese blogger der janteloven ikke står så sterkt. Kan du ikke slutte å kalle andre jenter stygge? Du er en kjempe søt jente selv, men hvorfor vil du tråkke ned andre? Tommel ned!

  119. Siden det er jobben din å skrive provoserende innlegg om tema du har skremmende lite kunnskap om, er det begrenset hvor mye det går inn på meg. Men vær oppmerksom på at det du skriver drar alle under EN kam. I mitt tilfelle har jeg stilt i konkurranse flere år. Mellom konkurranser har jeg vært gravid, fått barn og levd et veldig normalt liv. Så når du sier at ingen får et normalt forhold til mat igjen, tar du feil. Jeg har et veldig A4 forhold til mat når jeg ikke er på konkurransediett. Når jeg går mot konkurranse har jeg en coach som ivaretar at jeg spiser nok ihht målene mine. Jeg spiser generelt mye mat og trener styrke 4 ganger i uken. Veldig lite skremmende regime. Men å være konsekvent over tid gir resultater og jeg for min del er ekstremt disiplinert når jeg setter meg et mål. Når jeg går offseason er jeg veldig lite disiplinert og har de samme sjokoladecravingsene som alle andre. Og spiser godteri når jeg har behov og ja, jeg får en helt normal vekt igjen 🙂 Jeg foretrekker kroppen min med litt ekstra på. Konkurransekroppen er FOR konkurransen sin del.
   Oppmerksommheten jeg får er vel den samme du får av å legge ut bilder av deg selv på nett ? Om det er i skiklær eller i bikini når du er på ferie er vel samme greia?
   Du er for kjapp til å dømme mennesker på bakgrunn av hva de driver med. Du er akkurat lik dem som dømmer bloggerne på bakgrunn av det de driver med.. same thing.

  120. Nå konkurrerer jeg I bodyfitness på internasjonalt plan og er profesjonell (IFBB pro) Men jeg har nå et mye mer afslappet forhold til mat en før jeg konkurrerte I fitness, jeg hviler mer I meg selv jeg er absolutt ikke super-duper ultra rippa utenfor konkurranse sesong fordi jeg merker kroppen min liker litt ekstra pudding så det får den lov til
   Dessverre er bikinifitness blitt en “trend” fremfor å forby det burde det stiller strengere Adgangskrav. Og evt alderskrav. Coaches burde ta mer anavar ift hva og hvem de sender på scenen og vektlegge den overgangen som knekker folk I etrerkant.
   Noen aner ikke hva de driver med og kjører ekstremdietter med alt for lite variert kost.
   Jeg får hjelp av en utenlands, jeg spiser veldig variert. Og jeg spiser MYE (selv helt inn til konkurranse sjelden mindre enn 2-2200 kcal. Pr dags dato spiser jeg nok nærmere 3000)
   Mao- jeg sulter ikke – snarere tvert om, jeg må planlegge nøye for å få I meg maten min for å spise hyppig nok.
   Selv på diett så avstår jeg ikke fra sosiale happenings, dog drikker jeg ikke Særlig ofte, av den grunn at jeg ikke liker å ha tømmermenn en uke. Men jeg er ut på byen. Fester og har det gøy når jeg blir invitert med
   Poenget er: du kan ha et helt normalt velfungerende liv uten å være hysterisk.
   Men en utrent kropp som
   ar brukt tid til å la kroppen være vant til den mengde mat, da skal man ned på ekstremt lave porsjoner. Desverre
   Desverre blir det nok at noen “kamuflerer” en spiseforstyrrelse, men det igjen er ofte fort å gjennomskue.
   Dette er ikke en sport for alle. Det er få som har kroppen til det. Psyke eller vilje til å leve et såpass disiplnert liv. Og det gjelder all toppidrett det er sjelden toptoppidrett er sunt. (dette er en idrett ikke en sport. Vi presterer. 5-7 dager I ukenpå trening og 7 dager på kjøkkenet og passer på at vi får nok av det vi skal for å prestere trening etter trening)
   Men ulovliggjøre nei. Men stille krav til trenere om å ta bedre vare på utøverene sine,og ikke sende hvem som helst på scenen til en hver pris for at de selv skal trene penger er noe annet
   Men p henge ut andre på den måten er nettmobbing på like line som alle andre.
   Skam deg

  121. “Bikinifitness er ikke noe annet enn en sykelig måte å få oppmerksomhet på.”
   bra argument, virkelig, men da lurer jeg på; hva i alle dager skal denne bloggen din være godt for? kaver ikke du like mye etter oppmerksomhet?
   du kan ikke dra alle under en kam, for slik fungerer det ikke. alle har sine egne mål og drømmer – og gjør det av ulike grunner. ja, noen blir forstyrra – det er veldig sant. men vet du hva? jeg tipper du ødelegger ganske mange unge jenter også, ved hjelp av fremstillingen av ditt perfekte liv…

  122. Dette burde nok ikke bli forbudt. Men burde vært mer opplyst om hvor skadelig dette tullet er. Folk forstår ikke hvor heldige de er når de er født med en frisk og fungerende kropp. Utover det så synes jeg det er bra at du sier det du mener. Vi er heldige som har muligheten til det. Vi burde bruke retten til å si hva vi mener på en konstruktiv måte!!! Jeg synes Julianne er det, men mange kommentarer her er ikke det her! Dette er min mening og det fine er at andre kan mene noe annet…

  123. Gjetter du sitter å stapper i deg potetgull og kake mens du skriver innlegget? “Fortell meg hva som er bra med bikini fitness?” Det skal jeg fortelle deg. De spiser dag inn og dag ut med bra kilder av proteiner, fett og karbohydrater, trener hardt, samt passer på helsen sin og er opptatt av å få gode næringstoffer i kroppen, samt ren mat. Resultatet av dette er kroppen de står på scenen med 9 måneder etterpå. De kan yte det beste av kroppen sin, og yte det beste kroppen har å by på. De jobber knall hardt hver eneste dag av livet sitt, for at folk som deg som er på treningstudio og drar hjem for å belønne seg med en sjokolade og deretter ikke forstår hvorfor resultatene ikke kommer, skal få lov til å dømme dem. Du er en voksen dame som synker lavt. . Du sier at bikini fitness er en sykelig måte å få oppmerksomhet på, dette her er en sykelig måte å få oppmerksomhet på. Nå er jeg drit lei av dere som kan sitte å stappe i dere kaker og sjokolader og er miserable med dere selv, kritisere folk som faktisk får det til. Forslag til deg, slutt og synd i deg selv fordi at du ikke ser ut de og gjør noe annet med livet ditt enn å kritiser andre som får suksess. Hadde du ikke brydd deg og tenkt “La kropp være kropp” hadde du virkelig ikke følt en trang til å sette deg ned å skrive et innlegg som sier noe dårlig om andre som velger å gjøre noe annet enn det du vil gjøre. Håper virkelig du har du oppnådd det leserantallet du hadde håpet på, og jeg sier det igjen, dette er en syk måte å få oppmerksomhet på.

  124. Jævla fascist. Bare fordi DU ikke liker en ting, så betyr ikke det at DU kan bestemme at det ikke skal være lov. Personlig liker ikke jeg heller det du snakker om, men jeg forstår at min mening ikke kan taes som policy.
   Det er folk som deg som ødelegger demokratiet for alle oss andre.

  125. Uffe meg… jeg blir provosert på så mange nivåer av dette innlegget at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. Så lett å rakke ned på andre, men du pilotfrue skulle kanskje ha sett litt på deg selv, før du går løs på andre. Du går så langt at du mener bikinifitness skulle være forbudt (forbudt!!!!). Kanskje du skal ta en pust i bakken og tenke litt på hva slags signaler DU sender ut, og hva slags forbilde DU er til unge jenter. Du gjemmer deg bak din manns tittel og i grunn forteller unge jenter at de ikke skal vær noe selv men kalle seg for fruen til sin manns jobbtittel. O djizes *rister på hodet * Det skulle være forbudt å gjemme seg bak sin manns jobb. Kanskje jeg skal skrive et innlegg om det *kremt*
   Lev og la andre leve for guds skyld.

  126. Hvorfor er bikinifitness farlig? Du må begrunne, ikke bare påstå.
   Skal jeg skrive en blogg om alle bloggfruer? Dere er sikkert like lite opplyst alle sammen.
   Ser du?
   Provoserende?
   All toppidrett er ekstrem. Sett diettplanen til skijentene? Vet du hvor mye de trener?
   Ingen toppidrett eller fitnessutøvere lever optimalt, men du beit deg fast i bikinijentene som om de var amøber. Beskrivelsen du gir dem er nedsettende, og du vet for lite om temaet til å skrive om det.
   👎

  127. hmm, mange som dør av fallskjermhopping, på tide å forby det også da.
   Forøvrig kan det nevnes at de fleste avdelingene i forsvaret har et opplegg som er mye hardere på kroppen og psyken enn fitness.. Spesielt FSK, MJK, Fjernesk osv.. Personlig gikk jeg fra 75-58 kg på en øvelse. Kanskje forby militæret også?

  128. Jeg skal fatte meg i korthet, for det meste er vel allerede sagt – men ingen toppidrett er sunn den siste perioden rundt konkurranse. Vi forbyr ikke skirenn selv om det ikke er sunt rundt konkurransene – og til og med er en del doping der. Ikke sykling heller.

  129. Så nå skal vi ta debatten om dårlige forbilder, og nok en gang fremlegger du et svart/hvitt innlegg der det denne gang er fitnessutøverene som alle feies over en kam. Jeg er overhodet ingen tilhenger av fitness selv, men det er heller av personlige årsaker som gjør at denne livsstilen ikke passer meg verken sosialt eller psykisk. Som siste års medisinstudent stiller jeg meg også noe skeptisk til det hele, og mye med utgangspunkt i de samme årsakene. Når det gjelder den fysiske biten med syklisk reduksjon i fettprosent er jeg ikke like skeptisk. Jeg sier på ingen måte at det å få en såpass lav fettprosent med påfølgende tap av menstruasjon o.l er sunt over tid, men i denne sammenheng er det faktisk kun snakk om en kortere periode. Det er ikke direkte farlig å miste menstruasjonen, den vil komme tilbake så fort fettprosenten går opp igjen uansett. Det samme gjelder fettmassen og de andre plagene en lav fettprosent vil medføre. Alt dette er reversibelt.
   Jeg mener at en voksen person skal få velge den livsstilen man selv ønsker, uten at man verken stemples som et dårlig forbilde fordi enkelte har sine egne tanker og meninger rundt det hele. Det ringer ingen tvil om at fitness kan bidra til å fremme et negativt kroppsfokus, spiseforstyrrelser ol. hos enkelte, men det gjelder faktisk ikke alle, og jeg vil faktisk tørre å påstå at det heller ikke gjelder majoriteten. Sårbare og utsatte personer finnes i mange ulike bransjer og samfunn. De finnes i alle aldre. Skulle vi til enhver tid skånet disse personene for kropp- og utseende fokus kan man like gjerne gå til angrep på modellbransjer, ukeblader, bloggere, treningssentre og mye mye mer. Er dette argumentet, så kan vi stemple VS-modellen Ariana som et dårlig forbilde, samtlige ukeblader med teksten “hvordan få flat mage på 30 dager”, fitnessutøverene og ikke minst deg selv på grunnlag av at du fikser hår, bryn og vipper med jevne mellomrom. I så fall burde vi alle vandret rundt som nøytrale mennesker der ingen ser freshere enn den andre. Er det et slikt samfunn vi vil leve i?
   Jeg respekterer meningene dine, og er til dels enig i selve essensen av det du skriver. Fremleggingen din derimot provoserer meg, og det bikker faktisk litt over mot personangrep og stygge anklager. Jeg sikter spesielt til følgende sitat: “Personlig så synes jeg at disse bikinifitness utøverene ser helt forferdelige ut. De gir meg faktisk frysninger av hvor umenneskelige det er mulig å bli.”
   I tiden der netthets står sentralt så spør jeg deg; Hvilket forbilde er man dersom man som anerkjent blogger ordrett skriver at andre jenter ser forferdelig ut?
   Budskapet mitt med denne kommentaren
   som ble mye lenger enn planlagt er at du bør tenke deg om før du skriver. I et innlegg som egentlig kunne vært både godt og kritisk, endte du med å bli den store stygge ulven i stedet.

  130. Kjære pilotfrue,
   jeg synes det er helt greit at du tar opp tema, men synes du bygger det du uttaler deg om på dårlig grunnlag. “Personlig så synes jeg at disse bikinifitness utøverene ser helt forferdelige ut. De gir meg faktisk frysninger av hvor umenneskelige det er mulig å bli.”-Dette er faktisk en ganske krenkende uttalelse, og jeg vil si det er ganske ufint og unødvendig. Hva DU mener om hvordan fitnessutøvere ser ut, er likegyldig, hva i all verden har det med om det bør være tillatt eller ikke? At vi bor i et land med viljesfrihet og ytringsfrihet betyr at du faktisk kan uttale deg som du gjør, men det innebærer også at de som ønsker å drive med fitness skal få gjøre det. Dersom du ønsker å ta bort menneskers frie vilje til å bestemme hvilke idretter eller andre aktiviteter de skal drive med – ja, da er det bare rett og rimelig at du mister ytringsfriheten din i samme slengen.
   At du kjenner noen som driver med bikinifitness gir deg på ingen måte et grunnlag for å uttale deg om flertallet av de som driver med denne sporten. Dersom du skriver flere innlegg om dette (og det må du gjerne gjøre), håper jeg du heller fokuserer på noe vesentlig som psykisk og fysisk helse, samt vurderer hva det egentlig innebærer å “forby” noe og hvilke følger det isåfall kan medføre på andre områder.
   Vil forøvrig nevne at jeg selv stilte i bikinifitness i en alder av 17 år. Fant etter første konkurranse ut at dette ikke var noe for meg, men jeg lærte mye. Jeg stilte ikke for å få oppmerksomhet, jeg bestemte meg for å stille for å gi meg selv en utfordring og hovedsaklig vise for meg selv at jeg kunne klare det. Jeg hadde få problemer i ettertid og er glad for at jeg stilte. Det er ikke dermed sagt at jeg anbefaler andre å gjøre det samme, men jeg vil understreke at det finnes både gode og dårlige sider ved denne sporten, som ved alle andre sporter og idretter.

  131. Dette blir for dumt. Skal man gjøre forbud mot alt som er skadelig da? Kutt ut røyking, alkohol, snus osv i samme slengen. Ingen skal gå med merkeklær pga gruppepress og utestengelse. Tror virkelig du trenger en realitysjekk. Hvis du synes det er stygt, så ikke få den kroppen selv. Ingen som tvinger deg til å gjøre det.Smak og behag sier jeg bare. Det er virkelig ikke greit å skrive om andre sitt utseende på en blogg, uansett hvem man er. Du kaller deg jo bedre enn folk som ikke har samme livsstil som deg.
   Ja, det er helseskadelig, du burde snakke om overvekt og andre problemer i samme slengen og, det er like viktig. Argumentet “det er allerede mange andre som gjør det, blir for dumt”. Det virker mindre troverdig.
   Og ja, det er også skadelig for unge jenter med rosabloggere. Er du klar over hvor mye innflytelse dere faktisk har? Unge jenter i en alder fra 10+ sitter her og tar til seg alt dere sier, så klart vil man jo se ut som og eie de samme tingene som dere har.
   Synes virkelig du kunne formulert deg mer proffesjonelt

  132. Du anonym 10:42: bikinifitness handler vel mye om ekstremdiett. Har fremdels til gode å se en utøver i bikinifitness som ikke sier at omtrent det først de gjør etter konkurransen er å bøtter nedpå sjokolade og junk, fordi de har levd på en alt for tøff diett de siste månendene. Man skal jo være forsiktig med å bygge for store muskler i bikinifitness, enn for eksempel i bodyfitness. Mulig jeg tar feil, men om man trener mye, men ikke ønsker store muskler, vil det sannsynligvis si at de unngår å spise så mye næringsmidler kroppen faktisk har behov for mtp. aktivitetsnivået, sånn at man unngår å bygge for store muskler. Og sånn kan man ikke gjøre med kroppen sin i lengre perioder uten at det får konsekvenser, det er en grunn til at det heter konkurransediett.
   Problemet er bare de som ender opp med store kroppskomplekser og/eller spiseforstyrrelser etter oppkjøringen til sånne konkurranser, og også alle de andre jentene som ser opp til bikinifitnessmodeller, og tror de er sånn hele året.
   Og jeg bruker egentlig ikke å gjette hva andre mennesker tenker og gjør, men siden du gjør det selv, så tipper jeg ut i fra aggresjonen i ditt innlegg at du har veldig lyst på en sjokoladebit, potetgull eller et kakestykke, siden du virker så sint på de som faktisk kan tillate seg å spise sånt. For jeg håper du skjønner at vi som ikke går på ekstremdiett også får gode resultater av trening, selv om vi ikke har en fettprosent på 6-8%. Jeg håper også du skjønner at en viss fettprosent på kroppen er viktig, spesielt for oss jenter biologisk sett.
   Og sånn jeg forsto innlegget til pilotfrue, så handler det ikke om å ikke “la kropp være kropp”, men heller rundt farene ved ekstremdietter. På sammen måte er det jo heller ikke særlig sunt å være for tykk.

  133. ……….skremmende at du tjener penger på dette!!!
   Kanskje du burde bruke litt mer tid på å få fikset det håret ditt….herregud se på det håret ditt…du snakker om falske kropper osv…..det håret ditt lyser jo falskt lang vei….for ikke å snakke om personligheten din…..men herregud…..om du er lykkelig av å kritisere alle som ikke har LV skjerf og en mann på armen som garantert kommer til å våkne opp og se hvor kjip du er så kos deg masse!!!!
   Det håret ditt fortjente en kommentar……det må du tåle etter alt det pisset du skriver på den her “pilotfrue” siden din…….jeg gleder meg til å følge deg videre….ingen ting er bedre enn bedrevitere who crash and burn!!!
   Hilsen tjukk og feit som allikevel er hot og digger venninner som stiller i bikinifitness!!!
   Burn!!!

  134. Jeg synes formuleringene dine er helt fjern… Du sier basically: “Jeg vil ikke være frekk, men…” og det er bare latterlig. Likte bloggen din tidligere, men du har virkelig vist en annen side av deg. Barnslig.

  135. Det siste vi trenger mer av er forbud satt av staten som innskrenker mulighetene for at mennesker kan bruke sin egne frie vilje og bedrive det de selv vil? De skader ingen andre, så at du vil forby det kun fordi du ikke selv vil bedrive denne sporten, syntes jeg virker en smule selvopptatt. Mange mener jo at blogging gir unge et dårlig selvbilde fordi de fremstiller et perfekt, ikke oppnåelig univers. Å forby blogging ville jo allikevel vært helt horribelt og et stort brudd på den fantastiske ytringsfriheten vi har her i Norge. Hva slag samfunn er det egentlig du ønsker å leve i?

  136. Jeg har aldri vært så frisk jeg, som etter at jeg begynte med fitness – Har Fibromyalgi (nesten konstante smerter i kroppen; ledd og muskler, trøtt, dårlig søvn, kvalme, magesmerter, svimmelhet med mye mer). Det strenge kostholdet og treningen er det som har hjulpet for meg 🙂 Jeg jobber med å få frem hvor bra mange sider av sporten kan være for mange, for det er for det kommer ikke frem. Fitness får for mye tyn av de som ikke forstår seg på det, eller som har sett tilfeller som har vært for ekstreme i en eller annen grad. Ja, noen får et forvrengt bilde på mat etterpå, men det får man sannelig uten fitness også, bare ved å lese motemagasiner. Dårlig selvbilde og spiseforstyrrelser har vært i alle år og noen er mer utsatt for det enn andre.
   Noen tror jeg sliter med maten, fordi jeg MÅ spise “diett mat” for å holde meg frisk, og tror det er fitnessen som har skylden, da de med en gang legger skylden på det pga den dårlige omtalen som er i samfunnet/media. Alltid to sider av en sak 🙂

  137. Interessant tema. Uten tvil er det mange som trener mye og som tar treningen alvorlig som kanskje utvikler en slags skepsis til sin egen kropp og sin livsstil. Jeg sier dette fordi jeg har opplevd å få slike tanker selv, og ikke ut ifra den skepsisen du deler her. Du sier at du respekterer de kvinnene som driver dette, men samtidig virker det som om du fordømmer dem på en indirekte måte. Det fins mange ting i samfunnet, som er skadelig for både menn og kvinner, som ikke blir satt fokus på. Det å være modell, for eksempel. Selvfølgelig, det blir jo snakket om og satt spørsmål rundt, men det å faktisk trene og gjøre noe med sin egen kropp kan være like positivt for ens selvbilde og selvtillit som f.eks å være modell og bli tatt bilder av. Begge ting KAN sies å være usunne, men hva sier du til det å være veldig tynn eller veldig overvektig?

  138. Haha, ta deg en kjeks med sukker og hold kjeft du isteden 😘 Dette ble jeg bare så sykt provosert av å lese!!!!!!

  139. Så sinnsykt provoserende. Skjønner egentlig ikke at jeg gidder å kommentere innlegget ditt en gang, men valget er tatt. Har selv ei venninne som er godt inn i denne idretten, og fy, hun skal ha respekt. En blir kjent med seg selv på en helt annen måte, og jeg ser ikke at det er feil å holde på med det. Er du klar over hvor mye en spiser for å komme i denne formen? Spiseforstyrrelser? Det er latterlig å lese meningene dine..

  140. Du skriver at bikinifitnessutøvere sulter seg?!? Er du egentlig klar over hvor mye mat de må ha i seg, for å oppnå den fysikken de trenger? Jeg har selv testet ut dette og slet enormt med å få i meg all maten jeg skulle… sååå alt jeg har å si til deg, sip it!!

  141. Du sier mennesker som driver med dette er dårlige forbilder. Er det ikke du som prater nedlatende om en stor gruppe mennesker? Det er du som sier at de som driver med dette ser helt forferdelige ut og er umenneskelige. Det ser meget dårlig ut når du lager et innlegg om at disse damene er dårlige forbilder, så er det du som kom dårligst ut av alle. Må ikke kaste sten i glasshuss vet du..

  142. Hva er det du driver med da? Når det gjelder å få oppmerksomhet mener jeg! Innlegget ditt blir ikke helt troverdig i mine øyne.

  143. Bikinifitness er nok ikke grunnen til anoreksia, kroppspress osv. Hva er det vi holder på med?? Forteller andre hva de IKKE skal gjøre og hva de SKAL gjøre? Hva med å drite i hva andre har lyst til å bedrive tiden sin med, putte i kroppen og hvor mange timer de er på treningssenter i uka. Hva med å bruke dagen til å finne ut hva DU vil spise til middag, hvordan DU vil være som person og hva DU skal gjøre med livet ditt de neste dagene? Vet du hva? Jeg kunne ikke brydd meg mindre. Jeg bryr meg om at andre skal BESTEMME hva vi skal gjøre med VÅRT liv. DET provoserer meg.

  144. Skal jeg være ærlig tror jeg du bare er sjalu. Greit, du syntes ikke det ser bra ut å være SÅ trent. Det er ikke det (utseende) jeg tror du er sjalu på.Men jeg tror du er sjalu fordi du ikke klare å holde den unna “den” sjokoladen som du ikke skulle spist. Du skal jo se bra ut i brudekjolen din. Også ser du disse jenntene som klarer å holde fokuset og følge en diett, en plan, og at du og kroppen din er så langt fra det, får deg til å se rødt.
   Du ser for deg hvor flott de jentene hadde sett ut i din brudekjole kontra deg. Hvor flott den hadde sitte rundt en stram mage. Jeg er selv svært overvektig, og vet mye om både overspising og underærnæring. Men jeg SER jobben de legger i dette, jeg SER kroppene, ja, det ser kanskje ikke kvinnelig ut i forhold til dagens bilde til kvinnelig, men hvem FAEN er du til å kritisere noens utseende og hva de syntes ser fra ut? Tenk om folk skulle skrive blogginnlegg på blogginnlegg om nesa, tennene eller kroppen din? Tenk deg litt om. Det er MANGE som kommer seg helskinna gjennom prosessen, og det er noen som det går galt for. men sånn er det i ALT her i verden

  145. Her er du ute på dypt vann. Det er selvfølgeli greit og Ikke like denne typen sport. Men dette er jente som jobber hardt og er stolte over det de gjør. Du som ikke har noe anelse hva det innebærer og være bikinifitness model kan holde disse tankene for deg selv. Mye tanker fra deg for å få mere oppmerksomhet rundt bloggen din. Konsentrer deg om mote og skjønnhe og la disse jentene være stolte over det de gjør, uten og må lese denne kritikken fra en utenforstående!

  146. Og hva med alle de som bruker amfetamin og andre “slankepiller” for å gå ned i vekt. Det er jo også veldig sunt.

  147. Tenk å skrive at noen ser forferdelige ut… Hvilket forbilde ønsker du å være egentlig? Du mobber på høgt plan i dette innlegget, og du lærer unge jenter at det er greit å mobbe, du lærer dem at det er greit å si stygge ting om andre bare pga du ikke liker det du ser…. Dette var virkelig flaut å lese… Men hva kan man forvente fra en rosablogger som gjør alt for å få mest mulig likes!

  148. Nå syns jeg folk skal få drive med denne IDRETTEN om de vil. Jeg kaller det en idrett fordi de fleste utøverne her trener hardt og er målsatt nok til å holde et sunt kosthold. Hvis ikke dette er en idrett er ihvertfall ikke frisbee kast en idrett for å si det sånt. Hva mange ikke vet er at de som driver med dette kan nesten alt om ernæring, og hva/hvor mye de skal spise, så de er komfortable med dietten sin. De føler ikke noe press på hva de spiser med tanke på det de vet om mat. De trives med det de gjør og spiser, ellers Ville de aldri ha greid å fortsette med det. Og de spiser ikke bare salat hele dagen lang, de har også en del godteri om dagen hvis de vil ha. Slik de ser ut på komkurranser er bare under konkurranse-perioden, resten av året har de som regel normal fettprosent. Jeg snakker nå for en stor del av bikinifitnessjenter/bodybuildere.
   Jeg synes folk burde være mer akseptable når det gjelder andre sine kropper, det disse folka driver med er mye sunnere enn å ligge på sofaen hele dagen og se på TV, og deretter være misfornøyd med hvordan man ser ut.

  149. Dette var jo et pr stunt også! haha du får oppmerksomheten din ihvertfall! Men, du skal kanskje ha litt mer fakta og kilder! Og, du burde kanskje ha noen meninger for deg selv og ikke angripe andre! haha .. Patetisk!

  150. Ikke så mange fitness jenter som syns de ser råsexy ut med scenekroppen men til forsvar så har vi mer former og en mer sensuell kropp enn de aller fleste 9 måneder ellers i året. Dessuten så kan vi spise nesten det vi vil denne tiden da vi trener så mye at junk er bare bra. Mye du ikke vet jenta mi, mye du ikke vet. Til dere som ikke forstår dette og tror at folk får blir gale av dette, ja sånne som dere hadde helt sikkert gått på veggen for dere eier ikke interessen.

  151. En skal ikke dra alle under en kam;) jeg er tidligere utøver og ble ikke provosert av innlegget da det er forståelig at det kan oppfattes slik set skrives over, men da jeg leste kommentaren om “tenk å ikke kunne amme sitt barn”😔 kjente jeg at jeg ble provosert! Jeg jobbet hard i 4 år for å åppnå de resultatene jeg gjorde! Jeg sitter i skrivende stund som nybakt mamma til en frisk, opplakt, sterk og glad gutt som jeg fullAMMER uten problem! Det skal også sies at jeg ble gravid dagen etter NM hvor jeg tok sølv i min klasse! Så, jo! Det går ann å stille i bikinifitness uten at det går på helsa løs. Klart det er en lang vei og gå og ja, det er en tøff prosess men er du frisk i kropp og hode før du går inn i det, blir du heller ikke syk etter å ha gjennomført konkurranseoppkjøring!
   Det er også sant at akkurat de siste ukene på diett heller ikke er helt sundt for kroppen og sinn, da jeg også er sykepleier og vet at kroppen blir satt helt ut av balanse de siste ukene på diett. Jeg kan ikke på noen måte si at jeg har et anstrengt forhold til mat eller trening, har heller aldri hatt det. Igjen, så kan jeg kun snakke for meg selv. Fitness for meg handlet om å sprenge grenser, gå utenfor komfortsonen, finne råskapen i meg og kjenne på den gode følelsen det er å ha klart å nå et mål! Dette handler om mestringafølelse, og gir god selvtillit, engasjement og bidrar til evnen av å fullføre noe. Jeg ville aldri vert foruten de 4 konkurransene jeg har stilt i, men jeg skal heller ikke fortsette! Ikke fordi jeg er redd for å se stygg ut eller bli syklig opphengt, men fordi det krever så mye innsats og tid. For meg blir det tid tatt av familien min, noe jeg ikke vil:) jeg ser heller ikke ut som en mann 🙂

  152. Tror faktisk du må se deg selv i speilet fotballfrue og se hvordan du ser ut… Håret ditt er glansløst, flatt, håret opp ved pannen på begge sider (lite kledelig for deg.. Du har blitt kvapsete/pløsete i ansiktet, hvis jeg sierfått rynker osv . Hvis du synes andre er stygge, så se på deg selv. Du er IKKE noe nydelig syn for guder du heller. Feit og stygg er du.t. Når du kritiserer hvordan jeg ser ut så må du tåle å få tilbaker.

  153. Herregud som du er ute etter å provosere. Eneste måten du klarer å få lesertall på. Skaff deg et liv’a.

  154. Etter hva jeg så senest her om dagen så har hun så langt i fra lagt opp. Og det at dere presser en person til å droppe noe hun ønsker er en greie for seg selv, men stygt er det. Skijentene er også under et enorm press når det kommer til kost og prestasjon, det betyr ikke at det de driver med skal rakkes ned på, og hvertfall ikke fra folk som ikke har prøvd sporten selv. Jeg stilte i fitness fordi jeg nå 100% vet hva jeg snakker om og ikke gjetter eller hørt fra en eller 10 andre personer hva de synes. Det å trene og spise rent er ikke farlig eller usunt, det er snakk om en eller to uker hvor kroppen blir satt på en prøve, men det er mange andre måter å “ødelegge” kroppen på enn å drive med fitness. Kan jo bare nevne alkohol.
   Synes du bør vite hva du snakker om før du uttaler deg om noe som mange mennekser sitter med mye kunnskap om !!

  155. Så enig i det Andrea skriver: “Bloggerne klager til stadighet over de stygge kommentarene som bloggen mottar, men du er ikke noe annerledes? Du kritiserer en gruppe mennesker som jobber målretta og strukturert mot noe de brenner for. Du synes det ser stygt ut på scenen og personlig så synes jeg atletene er finere offseason, men er dette bloggverdig?”
   Tenk på at det er mennesker du snakker om. Mennesker med tanker og følelser. Ingen er like, og det er dårlig gjort av deg som kjent blogger å rakke ned på en hel gruppe mennesker basert på hva du føler/tenker/synes om temaet.
   Det er ikke greit å skrive slik du gjør, synes jeg. La folk få leve slik de vil!

  156. du aner virkelig ikke hva du snakker om… Herlighet.. Skaff deg litt mer innsikt i temaer før du hakker løs. Noen mennesker, (som typisk deg..) er bare så sjalue fordi dere ikke er pene eller veltrente. Lykke til videre med din oppmerksomhetssyke blogg 😉

  157. Ta ditt ansvar som blogger på alvor!
   I dag er mobbing førstesidestoff i alle riksdekkende aviser. Hele nasjonen fordømmer mobbing. Det er uante konsekvenser av å kommentere andres utseende, peke eller le. Vi oppfordrer barn til å respektere alle, uavhengig av utseende, kjønn, kulturell eller religiøs tilhørighet. Vi har antimobbekampanjer som forteller barn at de ikke skal rakke ned på annerledeshet.
   Det er svært uheldig å påstå at en hel gruppe mennesker både er syke, dårlige forbilder og ser forferdelig ut.
   Jeg utfordrer deg til å være et godt forbilde for disse barna. Vis at voksne ikke mobber.
   Og husk at mobbing og det å spre falsk informasjon om andre kan være straffbart!

  158. Dette er diskusjon som aldri vil komme til en ende, så hvorfor ikke bare la den ligge? Folk tjener penger på blogging, andre på fitness. Sunt og usunt på hver sin måte. Ikke godt forbilde og dra ned på andre heller vil jeg si.

  159. Javel. Det var meningen din om det. Desverre når du ikke gjennom med noe bra. Eneste at du har en negativ mening om at dem ikke ser bra ut og dette er usunt. Thats it. Alle Gjør som dem vil.

  160. Aldri hørt om deg før en gang, men det er visst like greit tror jeg 🙂
   Det kan godt være at det ikke er et veldig sunt forhold til mat å drive med dette, men er det, det viktigste? Jeg driver ikke med det selv, og ønsker det ikke på noen måte, men jeg kjenner noen som gjør det. Hun setter seg mål i treningen, og hun gjør en knalljobb. Hun opplever å være stolt av seg selv, drive med noen hun elsker. Hun opplever å stå på for å nå det hun ønsker. Og tro meg, dette har hun tatt med seg i livet utenom også. Blant alt som gjelder. Det er ganske tydelig at du vet fint lite om dette, og dra inn at det ikke ser bra ut er jo ganske usakelig. Og ikke er det nødvendig heller å rakke ned på andres utseende. Noen syns det er fint, andre syns silikon er fint, noen syns ditt, og noen syns datt. At du snakker om dårlige forbilder og umenneskelighet, er jo ganske utrolig, med de uttalsene du selv kommer med. DET er umenneskelig. Rakke ned på mennesker på den måten. Dårlig forbilde er du også, som ikke sier noe om at folk burde få være akkurat som de er og vil. De skader jo ingen?? Og er det et usunt forhold til mat som bekymrer deg, så er det MYE som er usunt. Tror du det er bra for jenter som “aldri legger på seg” og ete alt de ser og alt de vil ha? Eller hva med de som skal slanke seg? Det er ikke sunt for de heller å slutte å spise.
   Hvis du skal uttale deg om en jævla shit, synes jeg du burde ha gått i deres sko, og det ser ut som du kunne trengt lengre enn en mil for å oppnå empati og forståelse.

  161. Jeg vet ikke hvor jeg skal starte engang. Dette er trist, så utrolig provoserende. Du gjør kanskje dette for å få flere klikk inn på din blogg, for å få flere kommentarer, bli omtalt andre steder, og det funker- for her sitter jeg å kommenterer, første gang jeg noen gang er inne på din blogg. Gratulerer, du setter deg selv høyere i det samme du tramper på andre jenter.
   Dette blogginnlegget er ingenting annet enn hets, ufortjent hets av en gruppe mennesker som du har valgt å dra alle under samme kam. Men det stanser ikke her, det fortsetter i kommentarfeltet, stygge kommentarer, mest av anonyme personer. Når man leser både innlegget og kommentarene til så er det ingen tvil om at det er folk som ikke har prøvd, eller som ikke vet så mye om bikini-fitness, som sitter bak tastaturet. Men til dere som velger å skrive stygge, nedlatende kommentarer om utseende til disse jentene, se for dere dette: Du har vært på bading sammen med en gruppe mennesker, damer i alle aldre og forskjellig fasong, farger, størrelse. En av disse jentene har nettopp stilt i bikini-fitness på scenen, men det vet ikke du. Der står dere i garderoben, ville du da sagt det samme til denne jenten med lavere fettprosent og mer definerte muskler? “Du ser ut som en mann!”, “du er stygg, forferdelig”, ?Du ser umenneskelig ut?, “Ingenting er styggere enn et damehode på en manne-kropp”? Synes dere dette er greit? Jeg håper virkelig ikke dere synes det, men her sitter jeg og kommenterer et blogginnlegg for å få dere til å forstå hvor uendelig trist det er at dere kan skrive slikt om en gruppe mennesker. Ikke bare skriver dere stygge ord om disse jentene, men dere skriver også at dette er jenter med spiseforstyrrelser. Om det så var kun jenter med spiseforstyrrelser, tror dere det da hjelper på selvbildet deres at dere skriver nedlatende ting om deres utseende? Neppe.
   For å stille i bikini-fitness på man ha selvdisiplin, være mentalt sterk, trene hardt flere ganger i uken og bruke mange, mange timer på kjøkkenet. For en ting som dere kanskje ikke visste, er at en utøver i bikini-fitness spiser utrolig mye mat i løpet av dagen når de følger dietten sin. Sunn og proteinrik mat, mye vann og tran. Så enkelt, men allikevel så krevende. Hvorfor gidde, lurer du kanskje på? For det er noe disse jentene liker å gjøre, hver eneste dag, for de har et mål, en drøm. En dag må de kanskje stå opp kl. 05.00 for å rekke alt man må gjøre, de er jo helt normale mennesker som også har familie, venner, jobb eller skole. Men de får det til fordi de vil, det er noe de har valgt å bruke tid på og prioritere i sin hverdag. Hva i alle dager er galt med det? Å stå på scenen krever at du har jobbet for det hver eneste dag, uansett om du er sliten, egentlig ikke orker å lage deg middag, ikke vil på trening, egentlig ikke har tid, osv.. Dette er så absolutt en idrett. Dette er ikke noe du bare kan melde deg på på gøy, fordi du uansett er tynn og trenger ikke gjøre så mye før du stiller på scenen. Du må bli valgt ut av coacher som vurderer om det er forsvarlig å gå ned til den fettprosenten som trengts innen den tiden det tar fra opptak til sesongen starter, du må trene hardt og spise riktig, og ikke minst så må du øve på posering.
   Disse jentene gjør dette kun fordi de selv har lyst til det, fordi de våger å ta det steget, fordi de har et mål og en drøm. Hvordan kan dere komme her da og skrive så mye stygt om mennesker dere ikke engang kjenner? Hvorfor er det galt å like å få oppmerksomhet, hvorfor skal det være galt å dele bilder på sosiale medier, hvorfor skal det være galt å skille seg litt ut? Skal alle ha noen kilo ekstra, ikke gjøre det de egentlig brenner for, og ikke dele et bilde de så gjerne vil dele på Instagram, fordi DERE mener det er stygt, teit, usunt, oppmerksomhetssykt, ikke bra osv..? Dere aner jo ikke hva dere skriver om engang. Ja, det finnes jenter som har slitt i etterkant og jenter som kanskje ikke burde starte i det hele tatt, men det betyr ikke at alle som en sliter med spiseforstyrrelser. Det som er viktig er å ha en god coach som støtter deg og veileder deg hele veien, også etter sesongen.


  162. Bikini-fitness har regler og retningslinjer som alle andre idretter, og lav fettprosent er en av de, nettopp fordi de er nødt til å vise frem musklene sine. Det betyr ikke at de ser ut sånn hele året rundt, men faktisk kanskje bare i to-tre dager rundt konkurransedagen. De drikker vann, MYE vann, og spiser riskaker, Nutella, sjokolade for å nevne noe, rett før konkurransen. Etter konkurransen spiser det kanskje en stor hamburger, kun fordi de vil, før de så fortsetter på dietten og ser frem mot neste konkurranse, sånn er det å være utøver i bikini-fitness. Som sagt så krever det selvdisiplin og hard trening, men de gjør det fordi det er deres drøm, deres liv og deres valg. Bikini-fitness er ikke for alle, men det disse jentene har til felles er at alle har stor glede av styrketrening, de liker det de gjør og mange har stor interesse for et sunn og variert kosthold.
   Så for å svare deg på spørsmålet ditt, pilotfrue, det som er bra med bikini-fitness er at det blir som et mål for jenter som allerede har stor glede av trening. Jenter som trener hardt flere ganger i uken, har et sunt kosthold og legger ned mange timer i uken på nettopp dette, de får stå på scenen for å få litt tilbake for all stevet de har vært igjennom. Det som er bra er at de synes dette er gøy, ikke bare hverdagene men også konkurransedagen, det er stort for dem, det er deres drøm. Det de driver med gir de så mye tilbake i form av overskudd, energi, en sunn og aktiv kropp, bra selvfølelse osv.. Lista er lang. Så hva er egentlig bra med at du og så mange andre hakker ned på dem, skriver nedlatende ord om deres drøm? Hva gjør deg til et bedre mennesker enn dem, med å skrive så stygt om jenter med ambisjoner og stå-på mot som skinner gjennom hver eneste dag. For akkurat nå når dere sitter komfortabelt i sofaene deres og bruker tid på å kommentere her, da står bikini-fitness-jentene på mølla på treningssenteret og jobber mot sitt mål og for sin drøm.
   Når det kommer til å være et forbilde for andre unge jenter, så vil jeg ikke gå så mye mer inn på det enn å spørre deg, pilotfrue, synes du at du er et godt forbilde med det du deler her på din blogg, og kommentarene som følger med dine innlegg? For jeg synes nemlig du har et ansvar for å kontrollere kommentarer som hører til ditt blogginnlegg.
   – Hanne L

  163. Tror du toppidrettsutøvere som for ekdempel langrennsjentene har et “normalt” og uanstrengt forhold til mat?
   Ingen toppidrettsutøvere har et treningsopplegg eller kosthold som kan defineres som sunt for mannen i gata.
   Det er en grunn til at man i de fleste idretter ikke har en like lang karriere som man kan i mange yrker.
   Det er heller ikke bra for kroppene våre å stresse, spise usunt, spise for lite, spise for mye, røyke, drikke alkohol etc.
   Det er bra man setter fokus på saker man er skeptisk til og flott at du ikke er redd for å si hva du mener – men er det virkelig nødvendig å kalle andre mennesker stygge? Hvorfor må noen alltid ha slemme/stygge kommentarer om andre menneskers kropper? Overvektige, lubne, sykelig tynne, slanke, lange, korte, sterke, svake, myke, harde – det er alle kropper til et (ofte) sårbart menneske. Det er faktisk mulig å diskutere hva som er sunt og ikke uten å komme med negative kommentarer om utseende på andres kropper.

  164. “Bikinifitness er ikke noe annet enn en sykelig måte å få oppmerksomhet på”.
   Litt usikker på hvem som er mest oppmerksomhetssyk?
   En bikinifitness utøver som jobber målrettet og hardt i 3-4 mnd for hva? 2-10 min av fame på scenen?
   ELLER en rosa blogger som hver dag, flere ganger for dagen sitter og skriver om sitt overfladiske liv? “Idag har jeg gjort dette, imorgen skal jeg det, jeg liker, jeg syntes, jeg, jeg, JEG!”
   Og hvem ville ha oppmerksomhet igjen sa du?

  165. Igjen! Et tegn på at du ikke har noe kunnskap om sporten! “Sulter seg i hjel og veier alt de spiser”, jeg har stilt 3 sesonger og har aldri verken sultet eller veid alt jeg spiser 😉

  166. Jeg kom inn i styrkemiljøet for 12 år siden, etter mange år med organisert idrett, og valgte den gangen å gå innenfor styrke og ikke på kropp. Jeg er veldig glad for dette, da jeg ser at flere av de som valgte kroppsfokus og fitness har fått ettervirkninger som fortsatt er der den dag i dag.
   For mange år siden reagerte jeg på at treningsmiljøet syntes å tiltrekke seg jenter med et anstrengt forhold til egen kropp. I starten ble det oppfordret til at de skulle trene seg opp i vekt, men for noen år siden var det spesielt én aktør som begynte å tjene penger på å skreddersy dietter og treningsprogram til nettopp disse jentene. Vedkommende fikk senere en “guru”-status, og de som pratet imot ble møtt med den samme steinkastingen som du har fått i kommentarfeltet etter artikkelen over. For meg var det på denne tiden jeg virkelig begynte å få en avsmak for fitnessmiljøet.
   De siste 5 årene, har dessverre gått den veien høna sparker. Da jeg startet å trene målrettet styrke ble man nærmest kjeppjaget dersom man “satset” på fitness etter kun 1 år med målrettet styrketrening; nå kan det iblant fremstå som at brunkrem og slanking er alt som skal til for å stille, for å sette det litt på spissen. Jeg tviler ikke på at de fremste utøverne har hatt sine timer på treningssenteret, men dette gjelder på langt nær alle. Det hevdes gjerne at fitnessutøvere er sunne forbilder, og at det ikke stemmer at det ekstreme kroppsfokuset er sykelig. Jeg lurer: Hvordan kan man da forsvare signifikant forekomst av plastisk kirurgi innenfor en så liten nisje..? Hvordan kan man mene at det ikke påvirker synet på egen kropp, når flere velger å fortsette å følge dietter i etterkant av konkurransene for å holde seg i “god form”? Er det egentlig slik at man har et sunt forhold til sin egen kropp, eller prøver man helst å overbevise alle andre om det?
   Jeg har de siste årene tatt mer og mer avstand til styrketreningsmiljøet, inkludert crossfit og fitness. Jeg ønsker ikke å være med på å støtte et miljø som fremmer “perfeksjon” i form av kontrollbehov og narsissisme. Det er ikke sunt for noen. Det er også synd at man ikke ikke gjør noe for å slå ned på dopingbruk. Det er heller ikke til å skyve under en stol at en høy del av fitnessjentene sliter med former av spiseforstyrrelser etter ekstreme perioder med fokus på mat, utseende og tvangstrening. Dessverre er det å innrømme spiseproblemer ansett som tegn på “svakhet”, tabubelagt, og helt feil i forhold til bildet av “perfeksjon” mange holder foran seg som en gulrot. Mange lyver om problematikken mens de strever. Først når de er klare for å gå videre, kommer innrømmelsen, til venner, til familie, og gjerne som et blogginnlegg.
   Klart det er noen unntak fra sykelighetstrenden. Det har alltid vært noen beintøffe utøvere der, men problemet ligger i ukulturen som har vokst frem de seneste årene. De som har hatt øynene litt fra utsiden av scenekanten, har trolig fått det med seg. Det som er synd at gruppementaliteten i miljøet aktivt fremmer individer som undergraver sin egen helse, i jakten på en quick-fix for et dårlig selvbilde. Jeg mener at mange heller burde brukt ressurser på å jobbe med å få det god med seg selv, istedet for å la jakten på perfeksjon stå iveien for et harmonisk og tilfreds liv.
   I dag er treningsglede en plikt, og “fin kropp” tatt over for helse. Hva skjedde egentlig med å trene fordi det var gøy?

  167. Hvordan våre kropper blir seende ut på scenen er smak og behag. Du syntes ikke det er pent, jeg syntes det. Forskjellige meninger er lov.
   Slik jeg ser det er det bare damer over 30 som aldri har klart å gå ned i vekt selv, som aldri har hatt mindset’et til å ever klare noe sånt, som driver å snakker ned fitness. AS IF ingen av de damene her som hater kroppene våre ikke ville hatt den(men kanskje litt mildere form enn akkurat scenedagen) hvis de bare kunne fått den uten å gjøre noe for det? De som sier nei, de lyver for seg selv.
   Og hva med å klappe for dedikasjonen i stedet for å trakke oss ned i gjørmen?

  168. Unnskyld meg, men nå har du skrevet et innlegg ut i fra egne tanker og fordommer, ikke fakta.
   Det er lov å ha sine egne meninger men du gikk nok fint over streken der lille frøken, å si at jeg er et dårlig forbilde er jeg nokså uenig i. Jeg verken sulter meg eller har et dårlig forhold til mat, jeg ELSKER mat. Skulle gjerne delt diettplanen min å vise deg og dere andre som sitter med fordommer om hvor mye kjøtt og mat jeg stapper i meg i løpet av en dag.
   Bildene man ser av kvinner på scenen er IKKE en dagsform en har, det er en SCENEKROPP. Det vil si at jeg har den formen i maks 3-4 uker før jeg er ned “akseptabel” fettprosent igjen.
   Du sier det burde være forbudt med bikinifitness i Norge, jeg sier du burde slettet dette innlegget for lenge siden 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg