ER DET SÅ VANSKELIG Å FORSTÅ?

“Ris til dere bloggere som lurer folk til å syns at reklameartikler er kult. Trodde du hadde mer stil enn de rosabloggerne som er yngre enn deg, men tydeligvis ikke. Synd å se at damer som deg, som jeg i utgangspunktet synes er dyktig, faller for penger på denne måten.”

Jeg må innrømme at jeg blir provosert av slike kommentarer, men velger likevel å dele den med dere. Nettopp fordi det er to ting jeg ønsker å kommentere. For det første så er det ingen som lurer noen her. Reklame møter vi overalt. Enten vi ser på TV, hører på radio, leser i magasiner, eller surfer på nett. Jeg går ut ifra at de fleste skjønner hvorfor vi blir omringet av reklame. For det er jo ikke akkurat en hemmelighet nå i 2015. Men til deg som skrev kommentaren over og for dere andre som eventuelt måtte lure, så skal jeg prøve å forklare dere kort hvordan dette fungerer..

Det finnes så vidt jeg vet ingen medium i dag som drives helt uten annonser eller annen form for reklame. Vi er rett og slett blitt avhengige av det for å kunne drive, og ja det er mye penger å hente i akkurat denne bransjen. Faktisk nok penger til at TV-kanaler, magasiner, aviser, nettaviser og bloggere som meg kan overleve. Er ikke det bare bra da? Vi ønsker jo at slik underholdning skal eksistere, gjør vi ikke?

Jeg er fullstendig enig i at det kan bli for mye kommersielt innhold i diverse medier, og kjenner selv jeg blir oppgitt av å bli avbrutt fire ganger i løpet av “søndagsfilmen”. Men hei.. Jeg vet jo at det er slik det fungerer, og det er fullt og helt mitt valg å se på denne filmen, den serien eller hva det måtte være. Det er også fullt og helt ditt valg om du ønsker å klikke deg inn på Side 2 eller bloggen min. Fordelen ved foreksempel å lese en blogg er at du kan skrolle deg videre dersom du ikke er interessert i å lese de innleggene som inneholder reklame. Dessuten er jeg og de fleste andre bloggere flinke til å merke all reklame øverst i blogginnlegget, slik at det overhodet ikke skal være noe tvil om blogginnlegget har annonselenker eller sponsede produkter.  

For det andre så er det penger vi lever av alle sammen. Det er penger som betaler regningene våre. Vi får verken mat på bordet eller tak over hodet uten dem. Selv om det er en fin tanke, så kommer du dessverre ikke så langt i dag med bare luft og kjærlighet. Vi trenger penger for å leve, og derfor jobber vi for å skaffe disse pengene. Jeg har valgt bloggen som min jobb, og er utrolig takknemlig for å kunne ha den som mitt levebrød. Selv om jeg trives aller best når jeg skriver fritt, så er jeg helt nødt til å takke ja til noen annonser i løpet av en måned. Jeg velger selvsagt ikke produkter eller tjenester jeg ikke kan stå inne for, og bloggen min inneholder ikke mer enn maks en annonse i uken, noe jeg personlig synes er helt ok. Dersom jeg skal kunne fortsette å drive denne bloggen, så er jeg avhengig av disse annonsene, på lik linje som alle andre bloggere og andre mediekanaler. Er det så vanskelig å forstå? 

6 kommentarer
    1. Nei, det er ikke vanskelig å forstå. Jeg gjør som du sier – blar videre dersom det er reklame, for jeg er ikke intressert i å lese det. Det er opp til hver og en, men det er ikke vits å kommentere negativt av den grunn. Som sagt; bare bla videre..

    2. Jeg syns det er bra du blogger jeg, er moro å lese bloggen din fordi den ofte er så teit at det er moro å få seg en latter i blant, du er den første bloggeren jeg har sett som må hele tiden lage innlegg for å beskytte, halve bloggen din består av akkurat det. Du ser jo hva som skal til for at noen i det hele tatt skal bry seg om å lese bloggen din eller kommentere? Enten konkurranser der man får gratis ting, du blir dopet ned på byen, du blir klådd på i taxien osv osv. Noe ganger tror jeg du må finne på ting for å få klipp, er det man ofte kaller dirty business. men hey, fortsett, er bare moro for mange av oss lesere. Hvis mitt klikk gir deg 50 øre ekstra i mnd så er det vel verdt.

    3. Forstår at du kunne bli provosert av kommentaren min, og synes forsåvidt også du har gode poenger i dette innlegget. Like vel synes jeg det blir tatt litt ut av kontekst. Å reklamere for et godt produkt er noe annet enn å reklamere for reklameartikler, spør du meg. At bloggere reklamerer f.eks for Veet voksing som mange har gjort i det siste er å reklamere for et produkt lesergruppen kan ha nytte av. Å reklamere for Solostasj blir som å reklamere for å ikle seg en Veet-genser eller klistre en Veet-logo på bilen sin. Håper jeg fikk frem poenget mitt bedre her og at du/de som leser dette skjønner poenget mitt. Å reklamere for produkter har jeg ingenting i mot og vi er “omringet” av det hver eneste dag. Å reklamere for reklame derimot…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg