#DRITTMENNESKE

Tidligere i dag leste jeg en artikkel hvor det stod at hundeeiere i Storbritannia får bøter dersom de ikke plukker opp etter hundene sine. Summen tilsvarte rundt 1000 norske kroner! Helt genialt, spør du meg. Jeg har selv hund og vil tørre å påstå at jeg ALLTID plukker opp etter henne. Skulle det skje at jeg har glemt eller gått tom for poser, så finner jeg noe annet å bruke. En serviett for den saks skyld. Poenget er å ta ansvar for det, slik at andre slipper å se det, eller i veste fall tråkke i det. Jeg stemmer for at vi innfører dette også i Norge. Flere som er enige? Altså, hvor ekkelt er det ikke å oppdage at du har hundebæsj under skoen? De fleste har opplevd det, og jeg har dessverre opplevd det mange ganger, senest i går.. Det er ikke bare ekkelt, det er utrolig unødvendig.

En mann med navnet “Fredrik Milde” startet en hundebæsj-kampanje nå i april, og jeg som hundeeier støtter denne kampanjen fullt ut. Skjerp dere, ta ansvar og plukk opp etter hundene deres, folkens! Ikke vær et #drittmenneske 

Han har lagt ut flere gode kommentarer på blant annet Instagram med denne hashtaggen. Anbefaler å sjekke den ut 🙂  

Artikkelen jeg leste finner dere forresten her.

5 kommentarer
    1. helt enig! Har man hund bør man kunne klare å plukke opp etter den, hvertfall hvis det er et sted man kan få plukket det opp igjen, og der det er mange som går turer osv. Det er mye koseligere når man ikke ser det, å når man slipper å tråkke i det!

    2. Selvfølgelig hvis hunden driter midt i gaten eller hos naboen skal man plukke opp, man må jo se an stedet/situasjonen. Enkelte plasser går det helt greit å la vær å plukke opp. Går som regel tur i skogen uansett! Chihuahuaen til venninna mi driter en klatt på størrelse med en ostepop, da er det jo selvfølgelig enkelt og ryddig å plukke opp! Men jeg eier en diger boxer som kan bæsje en kilo om gangen MINST. Rennedrit er ikke så lett å scoope opp heller kan du vel tro. Men hvis det er på andres private eiendom eller i veien der det er fare folk at folk trykker i den er jeg helt enig at man skal plukke opp.

    3. Helt enig med deg! Folk plukker ikke opp skiten etter hundene sine. Her har vi både et hesteproblem og hundeproblem hvor ingen tar hensyns til loven og lar bæsjen ligge over alt på fortauet..

    4. PS: Vi har forresten en lov om dette i Norge også. 1500,- hvis ikke mer om du blir tatt på fersken. 😉 Stallen rett her borti har fått noen par bøter opp igjennnom siden samme reglene gjelder for hunder og hester. Eneste forskjellen er du må plukke opp etter hunden. Med hest må du skyve det bort i grøfta.

    5. Helt enig med deg! Like ille er de som faktisk har med pose, men allikevel kaster den i grøfta… Jeg har gått så mange turer med svigermor sin hund i skogen og har måtte rett og slett gå veldig lenge med bæsjeposen i hånda. Men heller det enn å kaste den i grøfta:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg