hits

TRENING

APROPOS HØST OG HØSTFARGER

Jeg fikk se og oppleve fantastisk mye flott natur fra Norefjell til Høgevarde sammen med mamma i går! Været var klart og fint hele veien oppover. Vi hadde til og med litt sol underveis og solen tittet frem til lunsj, så vi følte oss heldige. Dagen bestod av mange fine samtaler, selv om jeg må innrømme at turen var krevende fysisk og at jeg ikke hadde pust til å snakke hele veien. Jeg kjenner det i kroppen i dag, for å si det sånn. Men det er jo bare herlig.

Hele turen er sirka 2,5 mil og den tok oss 6 timer og 40 minutter med to stopp. Jeg tipper at vi gikk i sirka 5 1/2 time med en liten omvei i starten. Mamma hadde smurt matpakker til oss som bestod av tre brødskiver til hver, te, vann og selvfølgelig tursjokolade. Jeg fikk to brødskiver med egg og saltpølse og en brødskive med bare leverpostei. Jeg kan ikke huske sist gang mamma smurte matpakke til meg og heller ikke sist gang at saltpølse (noe jeg aldri spiser) smakte sååå godt. Jeg prøvde derfor kombinasjonen av egg og saltpølse til frokost i dag også, men det ble ikke helt det samme altså. Det er virkelig noe eget å spise i fjellet med den friske luften og spesielt når man er skikkelig sulten og sliten, som jeg var da vi kom på toppen. Den følelsen må bare oppleves!

Tenk at naturopplevelser som dette er helt gratis og tilgjengelig for alle oss heldige som bor her i Norge. Jeg er alt for dårlig til å benytte meg av fjell og natur. Det må jeg også innrømme, men målet er å få til mange flere slike turer i året siden jeg merker at det gir meg mye positivt. Fjellturen i går ga meg rett og slett mersmak, og jeg tror at et godt liv for meg handler om balanse og kontraster fra hverdagen som dette. Dessuten var det virkelig på tide at fjellskoene mine fikk oppleve en ordentlig fjelltur, ikke bare skibaren på Dr. Holms. Hehe! Jepp, jeg har selvironi. Det er viktig det.

Apropos høst og høstfarger. Her er et lite bildedryss fra fjellturen vår. Vi blogges ♥

BACK ON TRACK


Jeg føler meg som en jojo-trener. Er det noe som heter det? Det kalles jo "jojo-slanking" om de som begynner på nye slankekurer hele tiden etter hver gang de har sprukket, så jeg velger å bruke begrepet i treningssammenheng også. Det beskriver på en måte treningsrutinene mine de siste månedene. Av og på hele tiden, altså ikke noe å skryte av. Jaja, jeg trener i hvert fall. Det skal jeg ha. Og hver gang jeg har trent så føler jeg meg back on track. Hehe! En skikkelig god følelse som jeg er sikker på at jojo-slankerne får i starten også.

Det ble intervaller på tredemøllen etterfulgt av litt styrketrening på armer og mage. Jeg tipper at jeg blir støl i morgen, selv om ikke økten i seg selv var så mye å skryte av. Jeg er bare happy for å være i gang igjen og ikke minst glad for at treningsmotivajonen er tilbake. Etter økten belønnet jeg meg selv med en supergod smoothiebowl, som jeg pleier å kjøpe her på Vinderen (når jeg ikke lager det selv). Breakfast booster, heter den og fåes kjøpt på The Smoothie Factory. Miksen smaker forresten mye bedre enn den ser ut. Hehe! Jeg digger blant annet de oppkuttede dadlene som er i den. Nam!

Nå skal jeg hoppe i dusjen og gjøre meg klar til å møte litt familie i Bogstadveien. Vi snakkes mer senere!

TRENINGSDATE MED KAJA

Hei, igjen! Da fikk jeg endelig satt meg ned foran macen. Hver gang jeg har satt meg ned for å skrive dette innlegget i dag så har det nemlig kommet et eller annet "i veien". Det blir fort sånn når man jobber hjemmefra. Da prioriterer man pluselig alt annet. Det meste har hatt med jobb å gjøre da, så dere får ha meg unnskyldt.

Her kommer uansett noen bilder fra treningsdaten som jeg hadde med Kaja tidligere i dag. Jeg hadde som sagt store planer for oss, men det gikk ikke helt slik jeg hadde tenkt. Det på grunn av åpning av Ris Skole og idrettsbanen med Tv2 og sykt mange elever. Lite visste jeg om denne åpningen. Kaja og Ulrik trodde at dette var planlagt fra min side ettersom at jeg er over gjennomsnittet glad i både kamera og oppmerksomhet, men det lover jeg at det IKKE var. Hehe! 

Men, men.. Vi rakk å få opp pulsen med intervaller før vi måtte avslutte. Mens Kaja løp rundt banen hoppet jeg tau og omvendt. I tillegg tok vi noen løperunder sammen før det ble for kleint å være der. Vi avsluttet det hele med en lang og hyggelig gåtur, som selvfølgelig Stella også fikk være med på og tok oss et velfortjent smoothie stopp på veien. Nå som jeg tenker etter så ble det jo faktisk en vellykket treningsdate, til tross for endringer i programmet. De styrkeøvelsene jeg hadde satt opp får vi bare spare til neste gang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ulrik kom forresten kun innom for å ta et bilde av oss etter beskjed fra meg (hvis dere lurer på hvem som tok dette siste bildet).

HOPPETAU CHALLENGE

Inneholder annonselenker

Hei og HOPP! Jeg har akkurat startet på en "30 days challenge" som går ut på å hoppe minimum 20 minutter hoppetau hver eneste dag i 30 dager. Det høres kanskje mye ut, men du kan dele opp økten i to og hoppe 10 minutter om morgenen og 10 minutter om ettermiddagen eller kvelden. Vi har alle 10 minutter til overs i løpet av en dag, og 10 minutter til kan vi også klare å sette av nå før sommeren og bikinisesongen. Jeg liker ikke å bruke ordene "bikinikropp" eller "bikiniform", men det er jo et faktum at sommeren er like rundt hjørnet.. 

Det som er så kjekt med denne treningen er at den kan gjøres hvor som helst og når som helst. Hoppetauet tar liten plass i skapet og kan til og med tas det med i kofferten på ferie. Dessuten er det jo en utrolig effektiv måte å forbrenne kalorier. Med favorittmusikken på full guffe blir dette til og med gøy! Jeg elsker trening som går fort, er hardt og gir raske resulater. Vil du være med å hoppe deg i bedre form frem mot sommeren? 

I dag ble det 20 minutter hopping før frokost. Jeg ser for meg en liten 10-minutters til senere i dag ute i solen etterfulgt av litt mageøvelser. For husk: 20 minutter hopping om dagen er et minimum. Det er jo bare bra om du får til litt ekstra noen dager, spesielt før helgen dersom du har planer om å kose deg litt ekstra. Det har nemlig jeg. Hehe! Om du ikke har et hoppetau liggende anbefaler jeg å investere i et hoppetau som dette 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drikkeflaske: Victorias Secret/ Sports-bh: Only Play

8 DÅRLIGE GRUNNER TIL Å DROPPE TRENINGEN

Hei og hopp! Det er mandag morgen. Den dagen i uken som jeg må ta meg litt ekstra sammen for å komme meg opp av sengen og videre på trening. Jeg vet at jeg har godt av det og jeg vet at det føles bra etterpå, så det er bare det å komme i gang. Selv er jeg en verdensmester i dårlige unnskyldninger, ikke minst til å utsette ting. Det er derfor jeg fikk lyst til å skrive dette innlegget. Jeg prøver altså ikke å fremstå som noe bedre enn dere, for det er jeg ikke. Jeg vil bare at vi alle skal innse hvor dårlige mange av våre unnskyldninger er, spesielt når det dreier seg om denne treningen..

DISSE UNNSKYLDNINGENE HOLDER BARE IKKE:

1.  "Jeg har ikke tid": Alle har tid. Det handler om prioriteringer. Du har kanskje ikke tid til å trene 5 dager i uken, men du har tid minst et par ganger hver uke. Dersom du føler at tiden ikke strekker til, så er det noe annet du må kutte ut, ikke treningen. Alle bør bedrive en eller annen form for fysisk aktivitet regelmessig, med mindre man får den treningen i jobb.

2. "Jeg er sliten": Det er ikke farlig å være sliten. Dessuten får du mer energi i lengden dersom du trener og holder deg i form. Har du en dårlig dag? Ta deg en kaffe eller hiv i deg noe som gir deg rask energi og sett i gang. Jeg vil tørre å påstå at jeg aldri har angret på en eneste treningsøkt, men jeg har angret mange ganger på at jeg ble hjemme i sofaen.

3. "Jeg har mensen": Seriøst, jenter? Denne er gammel. Menstrasjon er ingen gyldig grunn til å holde seg hjemme, med mindre du har enorme smerter. Kutt ned på økten, velg lettere vekter og mindre motstand, men ikke skulk treningen. 

4. "Det er dyrt å trene": Noen steder koster det ganske mye for et medlemskap. Det kan jeg være enig i. Men tenk over hvor mye penger du bruker på andre ting, som kaffe ute, taxi hjem fra byen, røyk, snus, klær du ikke trenger osv.. Da blir plutselig treningsavgiften ikke så ille. Dessuten trenger du ikke å velge det dyreste treningssenteret eller den dyreste aktiviteten. Du kan trene ute i naturen eller du kan gjøre øvelser hjemme. Bare ikke kom her og skyld på økonomien, for den stopper ingen som virkelig vil.

5. "Det er lenge til sommeren": Skippertak hører ikke helsen til. Det fungerer kanskje i jobbsammenheng, men ikke ellers. Ta vare på den kroppen du har gjennom hele året. Tenk over hvor avhengig du er av at kroppen din fungerer optimalt, også må du behandle den deretter. 

6. "Det er kjedelig å trene": Alt vi "må" gjøre er kjedelig i blant, men det betyr ikke at vi kan droppe det av den grunn. Tenk på treningen som en jobb, hvor du er nødt til å møte og prestere. Finn den trenigen som passer deg best. Du må på død og liv ikke melde deg inn på et treningssenter. Det er så mye annet å velge i. Sliter du med å komme deg ut av huset? Invester i en tredemølle eller en matte og noen hantler, så kan du trene hjemme i stuen. Tren sammen med kjæresten eller en venninne og sett av ukens økter i kalenderen som noe sosialt.

7. "Jeg er gravid": De aller fleste gravide er ikke nødvendigvis sengeliggende og syke selv om de er permitert fra jobben. Trening under graviditeten er viktig. Det gir blant annet økt blodgjennomstrømning. En fødsel er som vi vet en stor påkjenning for kroppen. Det å være i god fysisk form gjør deg i større grad forberedt til selve fødsel. Dessuten gir trening godt humør.

8. "Jeg skal begynne igjen i januar": Utsettelser fører bare til dårlig samvittighet og følelsen av å mislykkes eller ikke beherske noe. Start nå, ikke vent. Ventingen gjør det bare vanskeligere for deg selv å komme i gang igjen senere. For de aller fleste er det vanskelig nok å komme i gang mandag etter en frihelg. Jeg snakker av erfaring.

Kjenner du deg igjen i noen av disse unnkyldningene? Kom gjerne med flere dårlige grunner til å slippe unna treningen :-)

 

SLIK TRENER JEG FREM TIL BRYLLUPET

Som jeg skrev i går er jeg i gang med siste innspurt før den store dagen. Det vil si at jeg trener nesten hver dag, men minimun 4 dager i uken og helst 5-6 dager i uken, med en blanding av rene kondisjonsøkter og styrkeøkter. Når det gjelder kondisjon så liker jeg å løpe intervaller på tredemøllen. Jeg kjører ofte 45 sekunder med spurt og 15 sekunder hvor jeg hopper av og hiver etter pusten. Ellers liker jeg å svette 30-45 minutter på crosstreneren. Noen dager trener jeg både styrke og kondisjon, mens andre dager holder det lenge med en liten løpetur, hvor jeg avslutter med litt mageøvelser foreksempel. Alt etter dagsformen. Det er viktig å lytte til kroppen 

MITT STYRKEPROGRAM:

Marie Louise skal som sagt hjelpe meg med både treningen og kostholdet fremover. Jeg skal vise dere kostholdsplanen min når den er klar. Men viktigst av alt er at jeg nå er i gang med gode øvelser og har fått tilbake den motivasjonen jeg lenge har savnet. Marie skal derfor trene meg hver onsdag frem til jul og få meg i gang igjen i januar, slik at jeg ikke gir meg eller mister fokus den lille tiden som er igjen. Det føles så godt å ha henne med på laget!Photos: Charlotte Sandell 

SISTE INNSPURT

Hei, dere! I dag har jeg vært på Elixia Ringnes Park for å sette i gang siste innspurt frem til bryllupet. Snille Marie, som er en barndomsvenninne av meg fra Fredrikstad jobber som Personlig Trener og ernæringsfysiolog. Jeg er så glad for at hun setter av sin dyrebare tid til meg, for jeg trenger virkelig hjelp. Jeg trenger at hun presser meg litt nå som motivasjonen har vært nede en stund. Hun får dessverre ikke vært med å "drikke meg ut" i utdrikningslaget mitt, så derfor skal hun heller slite meg ut.. Hehe! Neida. Men hun er så fantastisk motiverende og ikke minst utrolig dyktig til det hun driver med. Derfor er jeg veldig takknemlig for den hjelpen hun gir meg.

Med på trening var flinkeste Charlotte, som tok litt bilder mens vi holdt på, blant annet bildet over. Hun er en sikkelig herlig jente som jeg nylig ble kjent med. Flere har klaget over lite variasjon i bildebruken min, derfor skal hun være med meg på litt forskjellige ting fremover. Charlotte er virkelig en morsom og behagelig jente å være sammen med. Jeg setter stor pris på det vennskapet vi har fått på kort tid. 

Jeg skal vise dere både treningsopplegget mitt og kosholdsplanen min senere denne uken. Det er flere som har etterspurt akkurat dette, så nå tenkte jeg det var på tide med en liten oppdatering på den fronten. Opplegget de 12 ukene som er igjen blir nokså strengt. Ææææ! 12 UKER!? Tiden flyr! Den største utfordringen blir nok det å trene i julen, og ikke minst å begrense julekosen. Jeg er jo egentlig en skikkelig julegris, som foretrekker å ligge rett ut på sofaen med godteskålen i fanget og beina på bordet. I år er ikke dette engang et tema. Jeg skal gifte meg, for pokker. 20. februar 2016 vil jo bli den største dagen i mitt liv sålangt. Jeg skal gifte meg en gang i livet. Julegodteri kan jeg spise resten av livet. 

Det blir såklart julemat og vin på denne jenta også, men det finnes grenser. Jeg ønsker å føle meg best mulig den store dagen, og jeg vet at den gode følelsen ikke kommer av seg selv. Derfor er jeg nå innstilt og klar for en siste innspurt. Jeg trenger at dere heier på meg 

JEG BÅDE ELSKER OG HATER DET

Jeg og to venninner har begynt å løpe opp trappene i Holmenkollen en gang i uken. Det er helt sykt tungt, men også fantastisk deilig på samme tid. Jeg både elsker og hater det. Vi løper 10 runder opp og går trappene ned, hvor vi veksler mellom runder med annethvert trappetrinn og runder med hvert trappetrinn. Bare spør hvis jeg er dårlig til å forklare.. De første rundene går dette som en lek, men underveis i økten må jeg faktisk ta meg sammen for ikke å gi opp. Hehe! 

Det som er så bra med å trene med andre er at vi presser hverandre. Hadde jeg løpt i disse trappene alene, så kan det nok hende jeg hadde gitt meg før eller tatt lengre pauser. Det er ingen av oss tre som er topptrente. Vi er i helt okei form alle sammen, så det passer fint. Det er nok en fordel å finne en treningspartner som er på sirka samme nivå som deg selv når du skal trene som dette. Jeg hadde følt meg som en elefant dersom personen jeg trente med suste forbi meg oppover og trippet i pausene. For meg er denne treningen såpass tung at jeg heller ikke har mye overskudd til å motivere og pushe en annen som eventuelt er mye dårligere trent enn meg selv. Derfor er jeg så glad for at jeg har funnet meg to perfekte treningspartnere. Vi er en flott trekløver som drar hverandre.

Jeg er som dere vet over middels glad i å trene, men jeg har kommet til et punkt nå hvor jeg er blitt ganske lei av det meste. Dessverre går dette ut over både form og humør. Jeg er sulten på mer variasjon i treningen. Har dere noen forslag til aktiviteter som jeg kan trene utendørs før snøen kommer? Helst noe som krever lite utstyr..
Ha en sporty uke videre, folkens!

MOTIVASJON KAN KJØPES

Da er første treningsøkt gjennomført etter ferien. Jeg har ikke trent på over to uker, så nå var det jammen i meg på tide. Det føles både tungt og godt å komme i gang igjen. Slik er det jo alltid etter lengre opphold fra fysisk aktivitet. Det vanskeligste er nettopp det å komme seg på treningsstudioet, ut i naturen eller hvor det måtte være. Ja, det å faktisk sette i gang. Når man først har tatt steget er det "bare" å holde motivasjonen oppe..

Jeg må innrømme at det var en jente som fikk en smule dårlig samvittighet på slutten av ferien for all denne latskapen. Vips, så kjøpte hun seg både ny motivasjon og bedre samvittighet. Resultatet ser dere under.

Shopping er min største motivajson! Det høres kanskje teit ut for noen, men jeg vet jeg ikke er alene om å si at nye klær, spesielt nye treningsklær gir masse treningsglede. Klærne gir kanskje ingen langvarig glede eller motivasjon, men det funker der og da, og det er det som teller for meg. Jeg kom meg i hvertfall på trening, og er nå endelig tilbake i gode treningsrutiner. Mye på grunn av disse fantastiske fargene! Jeg elsker fargerikt treningstøy, og det passer jo så bra nå på denne årstiden <3 

Nå er det full skjerpings den lille tiden igjen frem mot sommeren. Med dette freshe treningstøyet blir det ikke noe problem! Tommel NED for den nye trenden med ølmage og lovehandles..

KJEKT Å HA I TRENINGSBAGEN

Opp og hopp! I disse spreke dager så tenkte jeg at jeg skulle vise dere hva jeg har i treningsbagen min. Her er tingene rangert fra helt nødvendig til kjekt å ha. 

1. Drikkeflaske: Dette er en shaker fra supernature. Jeg har sikkert 10 rosa drikkeflasker. Av en eller annen grunn motiverer denne fargen meg. Jeg liker drikkeflaskene fra Victorias Secret aller best, men har dessverre ødelagt og mistet de jeg kjøpte i Dubai. Satser på å få kjøpt meg noen nye i sommer.

2. Hengelås: Folk er helt råe på tyveri for tiden, så denne kommer godt med. Det er egentlig utrolig at vi i 2015 må låse inn verdisaker på betjente treningsstudioer. Er dere ikke enige?

3. Innesko: Fy til dere som ikke skiller mellom inne- og utesko. Det er kjempe irriterende for oss medlemmer og ikke minst en stor kostnad for treningsstudioene da dere ødelegger blant annet båndene på tredemøllene med småstein som sitter fast under skoene.

4. Ørepropper: Jeg klarer sjeldent å trene uten musikk. I hvertfall når jeg trener alene. Nylig fikk jeg denne lille rosa magnetsaken av en familievenn som driver ungdomsbedriften "Sticky Headphones". Supersøt og praktisk da den holder ledningene på plass. 

5. Leppepomade: Tørre lepper er noe av det verste jeg vet. Det er skikkelig ubehagelig og spesielt forstyrrende på trening. Jeg har alltid liggende flere leppepomader i treningsbagen. Jeg liker at de er litt sterke og gjerne med mentolsmak, som denne fra Burts Bees. 

6. Håndkrem: Jeg blir minst like fort tørr på hendene som på leppene. Derfor har jeg alltid med meg en håndkrem. Jeg liker fete kremer til hendene. Kom gjerne med tips til andre gode håndkremer! Denne fikk jeg av mamma. Aner ikke hvor hun har kjøpt den.

7. Noe spiselig: Det er ikke dumt å ha med seg noe spiselig på trening. Jeg som sikker mange andre sliter med å holde blodsukkeret stabilt, spesielt de dagene jeg trener hardt. Det er en jobb å spise nok og riktig i en hektisk hverdag. Dersom du har med deg noen nøtter, proteinbarer eller lignende blir det enklere å styre unna usunne fristelser når blodsukkeret faller. Her har jeg de beste nøttene jeg vet, som er valnøtter. Jeg pleier stort sett alltid å ha med meg noe "søtt" også, men i dag var jeg tom for proteinbarer. 

8. Ekstra hårstrikk og lusespenner: Noen som har opplevd at hårstrikken ryker? Eller at småhåret stikker ut uanset hvordan du fester strikken? det har jeg og det er kjempe irriterende. Dersom strikken ryker ødelegger det hele økten for min del. Lusespenner er perfekt til å feste det som måtte skli ut av hårfrisyren.

9. Hårbørste: Jeg har sagt det før og sier det igjen.. Jeg hater ugredd hår! Som dere ser så er hårbørsten rangert til punkt nummer 9, så den er altså ikke høyst prioritert på trening, men jeg liker likevel å ha den med dersom jeg skulle få bruk for den. Håret mitt floker seg fortere enn naturlig hår da jeg har extensions. Derfor er det viktig å gre det oftere slik at knutene ikke blir for store. 

10. Håndkle: Det er ikke mange som har med eget håndkle på treningssenteret dersom de ikke skal dusje. Jeg dusjer alltid hjemme, men tar likevel med meg et lite håndkle. Noen er flinke til å bruke håndkle på spinning og andre gruppetmer, men få er flinke til å ha det med seg i studio. Jeg har det som sagt alltid med, men det er ikke ofte jeg bruker det. Som oftest tørker jeg meg med litt papir dersom jeg har løpt intervaller eller kjørt øvelser hvor jeg virkelig svetter. Møter du meg på saltrening er det definitivt med.   

11. Deodorant og Bodyspray: Hygiene er alltid viktig. Det er ingen grunn til å hoppe over morgenrutinene selv om du skal rett på trening. Jeg er ikke tilhenger av de som sprayer over svettelukt med masse parfyme eller de som smører på seg deodorant over gammel moro, men det er uansett bedre enn ingenting. Det har faktisk hendt at jeg har glemt å ta på meg deodorant før trening når jeg trener tidlig på morgenen. Da har jeg vært veldig takknemelig både på mine og andres vegne over at jeg har både denne deodoranten fra Sterilan og Bodysprayen fra Victorias Secret med meg i bagen.  

12. Liten pung: Kontanter er alltid kjekt og ha. Ja, til og med i år 2015. Det hender jeg mangler både det ene og det andre de gangene jeg tar ting ut av treningsbagen og glemmer å legge det tilbake. Det hender også at kortautomaten er ute av drift eller at drikkemaskinen ikke tar kort. Denne søte lille pungen er fra Agent Provocateur. Fikk den med badedrakten jeg kjøpte sist gang jeg var i Marbella.  

Nå skal jeg avgårde på trening.. I dag blir det intervaller etterfulgt av litt mage- og ryggøvelser. Vi blogges mer senere <3

DET BESTE MED VÅREN

Det beste med våren er UTETRENING! Det er så deilg å slippe unna de svette treningsstudioene. Er dere ikke enige? 

Jeg er absolutt ingen sprinter, men jeg er blitt litt glad i å løpe og gjøre forskjellige aktiviteter ute. Løper jeg på tredemølle blir det kun intervaller. Helst 45/15. For dere som ikke vet: 45 sekunder spurt og 15 sekunder pause. Jeg trives med denne type intervall, men man blir jo lei av alt. Derfor er det utrolig viktig å variere treningen.

Trening skal være gøy. Kanskje ikke hver gang, men i store og det hele skal du gjøre noe du liker. Ellers blir det vanskelig å gjennomføre. Det vet jeg alt om. Motivasjonen og treningslysten går opp og ned for alle. Uansett hvor ivrig jeg fremstiller meg her på bloggen, så har jeg også tunge dager. Dager hvor trening er det siste som frister. Ofte tvinger jeg meg på trening, men det hender også at jeg dropper hele greia. De gangene jeg "skulker" føler jeg meg skikkelig lat. Ingen god følelse. 

Mitt tips til dere som har mistet gnisten: Prøv noe nytt! Trener du mye styrke i studio? Test ut de ulike gruppetimene senteret har å tilby. Er du mye på saltrening? Kom deg ut i studioet, investert i et par PT-timer eller få med en venn og tren sammen. Er du som meg og er lei av innetrening? Kle på deg litt ekstra og kom deg ut!

Jeg digger å løpe i trapper. Det er hardt, men også veldig effektivt. Jeg løp endel på bislettstadioen i fjor. I år har jeg lyst til å teste ut trappene i holmenkollen. Jeg skal prøve å lure med meg Ulrik.  

Har dere noen andre gode forslag til uteaktiviteter? Kom med de :-D

MINE 3 BESTE HJEMMEØVELSER

Hei og hopp! Flere enn meg som synes det kan være et ork å komme seg på trening iblant? Her viser jeg de tre øvelsene jeg gjør hver dag jeg ikke rekker eller orker å dra meg ned på treningssenteret. Dette er enkle øvelser som alle kan gjøre hjemme i stuen. Øvelsene krever lite plass og man trenger ikke omøblere hele rommet. Altså, ingen unnskyldning til å droppe treningen, folkens. Opp og hopp :-D  

Øvelse 1: Spensthopp. Du kan kimse og le, men det er ingen tvil om at denne øvelsen får pulsen opp og gjør godt for rumpa ;-) Til de som sier at de ikke liker spensthopp: Dere er LATE! Det er ikke uten videre at vi blir introdusert for denne allerede på barneskolen. Rett og slett en slager. 

Øvelse 2: Dips. En flott øvelse for å unngå det vi kaller "grevinnearmer". Jeg blir aldri lei <3 Det hender jeg legger noe tungt i fanget for å utfordre meg selv. Prøv du også da vel? Denne øvelsen kan du til og med gjøre på kontoret. 

Øvelse 3: Klatre i planken. Fantastisk øvelse <3 Det er litt vanskelig å illustrere øvelsen med bilder, men jeg gjorde et iherdig forsøk. For dere som ønsker litt grundigere forklaring, så har jeg laget en video i samarbeid med Klikk Helse HER.

Ønsker dere en aktiv uke! Og husk: INGEN UNNSKYLDNING for å sluntre unna treningen.

 

10 tips til treningsmotivasjon

"Det er lenge igjen til sommeren", tenker du og lever videre på de dagene du var flink til å trene i starten av januar. Folkens, vi er snart i februar. "Jeg skal snart komme i gang igjen", mumler du. Kom i gang i dag!

Vi er inne i en periode av året hvor det som frister mest er sofaen med pledd, stearinlys og helst noe godt å spise på. Det er helt forståelig, men vi er nødt til å bevege oss litt også. Ja, selv om det er drittvær ute. Det er kanskje vondt å komme i gang, men den dårlige samvittigheten du får av å utsette treningen er faktisk verre. 

Her er 10 tips som motiverer meg til trening. Håper de kan motivere dere også :-D 

1. Planlegg treningen din: Sett av 10 minutter søndag kveld eller mandag morgen og lag en plan for den kommende uken med hvilke dager du skal trene. Det er opp til deg hvor detaljert denne planen skal være. Men ikke la den ta for mye tid, da blir dette også en slitsom greie.

2. Tren rett før eller rett etter jobb/skole: Da får du mindre tid til å tenke over hvor lite lyst du har til å trene og hvor mye annet som frister mer. Tid kan være ødeleggende. 

3. Skaff deg en "treningsdate": Det er enklere å bryte en avtale med deg selv enn det er å bryte en avtale med noen andre. Treningsdaten kan være kjæresten din, en god venn eller venninne. Dere trenger nødvendigvis ikke trene sammen hver gang, men minimum en gang i uken. Det er også en fordel om dere er på ca samme nivå når det gjelder motivasjon. Da får begge mer nytte av samarbeidet. 

4. Sett deg mål: Et gammelt triks i boka, men det fungerer. Det er en grunn til at vi trener. Tenk litt over hvorfor du trener og hva du ønsker å oppnå videre. De fleste trener av denne grunnen. 

5. Invester i nytt treningstøy: Farger, farger og atter farger <3 Det er ingen tvil om at farger har en motivasjonskraft i oss mennesker. Kle deg i noe som motiverer deg! Du kan lese mer om hvordan du velger riktig treningstøy her. Saken ble laget for et år siden, men jeg mener det samme i dag. Visse ting endrer seg ikke og dette er en av de. 

6. Lag en bra spilleliste: Sett sammen en treningsliste på iphonen din (eller hva du har) med sanger som får deg til å tenke på helgen, ferier eller andre morsomme ting.

7. Unn deg premier: Alle elsker premier! Premien settes enda større pris på når du har gjort deg fortjent til den. Skriv ned det du ønsker deg akkurat nå, enten det er en stor sjokolade eller det er en ny veske. You name it! Det motiverer meg i hvert fall :-)

8. Se på bilder av forbildet ditt: Alle har vi noen vi "ser opp til" eller bare synes er utrolig pene, har fin kropp osv. Google her or him! Da skal du se at jeg får fart på meg..

9. Bruk sosiale medier: Sjekk inn, ta bilder, tag hverandre, legg ut poster og skryt av deg selv. Det hjelper for meg og mange andre.

10. Se deg i speilet og SMIL: Det høres kanskje teit ut, men prøv det. Jo mer vi smiler, jo bedre humør får vi og motivasjonen til trening kommer ofte med godt humør. 
 Ønsker dere en sporty uke!

BARE INNRØM DET

Jeg som alle andre trener for å se bra ut. Vi kan godt si: "Jeg trener for å ta vare på helsen", "Jeg trener for å holde meg sunn og frisk" osv osv.. Ja, dette er store fordeler som kommer med treningen, men hallo.. Vær ærlige med dere selv. Vi trener for å føle oss vel og dette halvåret trener vi for sommerkroppen 2015. Bare innrøm det!
Januar. Det er kanskje den måneden jeg føler meg verst gjennom hele året. Jeg vet at jeg ikke er alene om den følelsen. Det eneste som er igjen av julen er de ekstra kiloene på kroppen. Julemat, søppelmat og sukker. Det er det det kommer av. Men gud så godt det var! Og ikke minst gøy. Jeg angrer ikke et sekund, men jeg vet at jeg har en jobb å gjøre. Den jobben starter nå. 
Jeg skriver dette innlegget på bakgrunn av en kommentar jeg fikk tidligere denne uken
"Er det noen som egentlig bryr seg om hvordan du ser ut i bikini?"
Kommentaren var lenger, men jeg velger å ta for meg dette i første omgang.. Jeg vet ikke om det er noen som bryr seg om hvordan jeg ser ut i bikini. Kanskje noen gjør det, men de fleste gjør nok ikke det. Bortsett fra Ulrik da, mannen min. Men det han bryr seg om er hvordan jeg ser på meg selv, ikke hvordan andre ser meg. 
Selvfølelse. Det er det dette handler om. Det spiller ingen rolle om leserne mine sier jeg er fin og flott hvis jeg ikke mener det selv. Det spiller heller ingen rolle om leserne mine sier jeg er tjukk og stygg når jeg føler meg bra. Men det spiller en rolle om jeg er fornøyd med meg selv. Stort sett så er jeg det, men når jeg ikke er det så velger jeg å gjøre noe med det. Enkelt og greit.  
Selvtillit. Det er noe annet. I mitt tilfellet har det heldigvis kommet med årene. Det krever en viss styrke for å ta i mot kritikk daglig av ukjente. Blogging er ikke for alle. 
Som jeg svarte denne "Maja" på bloggen, så handler dette KUN om meg. Jeg ønsker å føle meg vel i bikini til sommeren. Derfor kickstarter jeg dette året med mye sunn mat og trening. Er det noe galt med det?  

Som dere ser så redigerer jeg ikke bildene mine. Jeg har både smilerynker og føflekker. Men det plager meg foreløpig ikke. For det som plager meg, det gjør jeg noe med ;-)
Til dere som sitter hjemme i sofaen og klager: Gjør noe med det!

SUPERHAPPY

Hei, dere! I dag er jeg superhappy for at jeg endelig er frisk og fin igjen :-D Jeg har ikke trent siden sist torsdag og føler meg derfor ganske så rastløs. Nylig startet jeg på Sats Elixia på Vinderen. Det er et lite, men veldig hyggelig senter. De som jobber der er kjempehyggelige. Jeg hadde PT-time med Lena i forrige uke. Hun lærte meg flere nye øvelser på rumpe og lår. Jeg skulle egentlig møte henne i går igjen, men måtte avlyse da jeg fortsatt ikke var helt i form. Selvom jeg er utdannet Personlig Trener trenger jeg også litt input iblant. Det er lenge siden jeg har jobbet fast i PT-rollen. Ny forskning og og treningsmetoder dukker opp hele tiden. Det gjelder å følge med! Dessuten trenger vi alle å bli pushet og motivert til å nå målene våre. Jeg og Lena snakket mye om målet med treningen min sist gang. Jeg tenker å lage et eget innlegg om akkurat dette.   

Nå må jeg komme meg avgårde.. Mye jeg skal rekke før turen går videre til Drammen og Model Day Studio senere.

 

Ønsker dere en sporty dag! 

 

LATE WORKOUT

Hei, dere! Jeg fikk SÅ masse energi av god mat og is til dessert, så nå løper jeg avgårde på en liten kveldstur. Hadde egentlig tenkt til å droppe trening i dag, men kjente jeg ble rastløs.. Toppen, shortsen og flasken er fra Primark. De har veldig godt utvalg på treningstøy! Flasken er jo helt genial å ha med seg på joggetur :-D    

Håper dere får sove godt i natt! Skrives i morgen<3

SPORTY SPICE

Da var denne jenta tilbake på trening og godt i gang med faste rutiner igjen. Superdeilig følelse! Jeg kjenner at jeg blir i bedre humør med en gang :-DPhotos: @charlotteajansen

I kveld skal vi i bursdag til lillebror i Halden. Jeg tipper det blir servert både is og kake, så best jeg kommer meg avgårde på evo. Det blir hyggelig å se igjen den siden av familien. Lenge siden nå..Vet ikke helt hva jeg skal ha på meg. Tenker det blir en søt sommerkjole eller noe lignende. Viser dere senere!