hits

desember 2016

GRATULERER MED DAGEN, ELSKLING!

For tre år siden møtte jeg den snilleste, kjekkeste og kuleste mannen i mitt liv, selveste Ulrik Kvalheim Nygård. I dag har han bursdag og det skal selvfølgelig feires. Gratulerer så mye med 37-års dagen, elskling. Du fortjener en hel dag som BARE handler om deg, siden resten av dagene i året handler mest om meg.. Hehe!

Feiringen har som dere ser allerede begynt med champagnefrokost, gave og skrapelodd. Nå skal vi snart på afterski i skibaren og skåle mer for den fantastiske ektemannen min som jeg er så stolt av. Heldigvis får jeg god hjelp til å feire han videre med resten av gjengen på Dr. Holms hotell. Det er fordelen ved å ha bursdag på nyttårsaften ;-)

Ps. Gaven var et sort slips som Ulrik kanskje skal bruke i kveld, og ett av de 5 skrapeloddene ga faktisk gevinst. Dere kan se skrapingen og summen på mystory (pilotfrue). Ellers vil jeg be dere om å følge bursdagsgutten på Instagram og Snapchat i dag. Han er om mulig like glad i likes og oppmerksomhet som meg, spesielt på bursdagen sin. Dessuten har han lovet meg å være aktiv --> @mrulriknygaard

Hurra for Ulrik!

... Og godt nytt år ♥

MINE NYTTÅRSFORSETTER

Hei, folkens! Før vi går inn i det nye året skal jeg dele mine rare og ærlige nyttårsforsetter med dere. Jeg kunne ha skrevet at jeg skal trene mer, spise sunnere og drikke mer vann, men det blir jo bare fjas. Her er mine ekte nyttårsfortsetter for 2017. Det beste og verste med at jeg deler nyttårsforsettene mine med dere er jo at jeg MÅ gjennomføre alt.. Hehe! The pressure is ON!

♡ Jeg skal ikke lese på forum om meg selv på internett.

♡ Jeg skal ikke la en eneste negativ og usakelig kommentar på bloggen gå inn på meg.

♡ Jeg skal ikke bruke mer tid på å irritere meg over "sporten" bikinifitness. Det finnes så mye annet tragisk som skjer i verden.

♡ Jeg skal bruke mer tid sammen med de i familien min som virkelig bryr seg om meg.

♡ Jeg skal reise mer sammen med Ulrik.

♡ Jeg skal ikke sette livet mitt/vårt på vent mer i denne prøveperioden, noe jeg dessverre har gjort den siste delen av året 2016.

♡ Jeg skal overraske alle bloggleserene mine med et prosjekt utenfor bloggen. Hva det blir er ennå litt usikkert, men jeg har en plan som jeg håper at jeg klarer å gjennomføre.

♡ Jeg skal lese flere bøker. Det gir meg så mye og gjør meg til en bedre skribent, noe jeg trenger for å utvikle meg videre.

♡ Jeg skal stå opp tildigere om morgenen. Jeg er nemlig et B-menneske, selv om jeg liker å late som om at jeg er et A-menneske.

♡ Jeg skal gå oftere i kirken (bryllup, dåp, julaften og begravelse teller ikke). For ja, jeg er fortsatt kristen. Men jeg praktiserer dessverre lite.

♡ Jeg skal blogge oftere (mer enn 7 innlegg i uken i gjennomsnitt er minstekravet).

♡ Jeg skal donere bort noe dyrt til en god sak. Noen forslag?

♡ Jeg skal spandere mye mer på Ulrik. Han spanderer nesten alltid på meg og nå som jeg tjener såpass bra er det på tide at jeg også åpner lommeboken min for han. Jeg tjuvstartet med å gi Ulrik den dyreste julegaven jeg noen gang har kjøpt. Han har lagt ut et bilde av hva det var på Instagram @mrulriknygaard (for de av dere som lurer).

♡ Jeg skal bli fadder. Jeg har gitt og vipset mer i løpet av året 2016 enn året 2015, men fremover vil jeg gi enda mer, fordi jeg nå har mulighet.

♡ Jeg skal gå et kurs i noe som er nyttig for meg og bloggen. Fotokurs kanskje? 

♡ Jeg skal bli mer økonomisk. Det betyr ikke at jeg skal ha shoppestopp eller noe i den duren. Det blir blir for drastisk for meg som ELSKER å handle. MEN jeg skal vurdere kjøpene mine mer, spare penger uten å spare til noe konkret (aldri gjort) og være flinkere til å bruke det jeg har i både klesskapet og kjøleskapet før jeg kjøper noe nytt.

♡ Jeg skal lære meg å lage mat. Taco og lasagne blir litt kjedelig i lengden, selv om det er veeeldig godt. Kanskje det er matlagingskurs jeg skal melde meg på? Hehe!

♡ Jeg skal bli mer miljøvennlig. Takk for alle gode tips jeg fikk sist gang jeg skrev om dette. Jeg kan ikke gjøre alt, men jeg kan gjøre noe :-)

♡ Jeg skal stå mer på ski. Det er jo så gøy! Men når jeg er på Geilo blant annet, så blir det fort bare afterski på denne jenta og det er fordi jeg er lat.

VI skal ha mer sex. Jo mer, jo bedre. Så håper jeg inderlig at vi lykkes med babydrømmen. Det er ikke et nyttårsforsett, siden det dessverre ikke er noe jeg kan styre. Men dersom ETT av de to eggene vi har på frys gir liv, så skal jeg aldri mase noe om barn igjen. Jeg lover.Legger ved et koselig bilde fra 1. juledag i Vikersund ♥

 

SISTE DEL MED SVAR FRA SPØRSMÅLSRUNDEN

Hei, dere! Her kommer siste del med svar på spørsmål fra spørsmålsrunden jeg hadde rett før jul. Skulle du være en av de få som ikke ha fått svar på spørsmålet ditt, så er det en grunn til det. Jeg føler at jeg strekker meg langt med å svare på alt mulig som både er saklig og usakelig, men et sted går grensen for meg også.. Enjoy!

1. Har du lyst å lage en "what's in my bag"-video?

- Det har jeg lyst til, men jeg må komme meg tilbake til hverdagen først. Nå har jeg så mye rart i vesken at dere aner ikke. Hehe! Den er full av ting som ikke vanligvis pleier å være der etter en jul med mye reising og pakking. Men jeg kan røpe en ting jeg ALLTID har i vesken og det er hårbørste. Jeg går ingen steder uten en hårbørste i vesken eller lommen.

2. Er du opptatt av politikk?

- Jeg er opptatt av rettferdighet og at samunnet vi lever i skal fungere best mulig for flest mulig. Enkelte saker engasjerer meg mye, mens mange saker bryr meg veldig lite. Jeg ser absolutt viktigheten av at folk som brenner for noe engasjerer seg og skaper debatt. Politikk er viktig.

3. Hvor lenge prøvde dere å bli gravide før dere oppsøkte hjelp?

- Vi prøvde i 8 måneder før vi oppsøkte hjelp. Mange mente at det var for tidlig å oppsøke hjelp på det tidspunktet, siden det er "normalt" å prøve i et år før man undersøker seg. Men jeg er som dere sikkert skjønner veldig glad for at jeg var såpass utålmodig og bestilte en fertilitetsutredning for både Ulrik og meg etter de 8 månedene. I verste fall hadde hjelpen kommet for sent.

4. Har dere samleie i denne prosessen? Har det evt. positiv eller negativ effekt?

- Ja, det har vi. Jeg vil tro at det har en positiv effekt i denne prosessen. Vi kan ikke slutte å leve bare fordi vi ønsker oss barn? Da risikerer vi jo at forholdet tar slutt. Jeg vil heller leve "alene" med Ulrik uten barn, enn å bli alenemamma fra første stund. Hva fremtiden bringer kan vi aldri vite, men planen og drømmen er å leve sammen med Ulrik resten av livet og det samme tenker heldigvis Ulrik. Derfor er det VELDIG viktig at vi tar vare på hverandre og forholdet vårt gjennom tunge prosesser i livet, som denne.

5. Har du vurdert laparoskopi? for å sjekke for endometriose for eksempel?

- Nei, det har jeg ikke. Vi har jo allerede funnet ut av hva som er årsaken til at Ulrik og jeg sliter med å få barn, nemlig at jeg har veldig lav AMH verdi.

6. Hva tenker du om eksponering av barn på nettet?

- Her tenker jeg at det er naturlig at barn i dag er en del av sosiale medier, men at det er viktig med klare grenser og regler for hva som kan deles og hva som ikke må deles. Disse grensene bør foreldrene sette sammen og med utgangspunkt i barnet/barna, ikke foreldrenes egne eksponeringsbehov.

7. Hvis dere skulle adoptert, ville dere valgt fra et spesifikt land? Om så, hvilket land?

- Kan vi velge land selv? Det visste ikke jeg. Verken Ulrik eller jeg har satt oss inn i regler for adopsjon ennå. Det er fordi vi fortsatt har troen på at vi skal klare å lage våre egne barn ved hjelp av prøverør.

8. Hvilke verdier ønsker du å videreføre til barna deres?

- Verdier som ærlighet, familie, vennskap, respekt for alle type mennesker og helse er 5 viktige verdier som både Ulrik og jeg kommer til å videreføre viktigheten av til vårt/våre barn.

9. Kan du fortelle mer om hunden din?

- Stella er en blanding av Yorkshire Terrier og Chihuahua. Hun er 6 år og har to mødre, meg og venninnen min/min tidligere samboer Naomi. Stella er utrolig snill og kosete, men også litt sær når hun møter andre hunder. Hun er superglad i alt av menneskemat, så det har blitt litt for lite hundemat i julen.. Når januar kommer skal Stella og jeg begynne med power walks og sunnere kosthold igjen. Hehe!10. Hvilke andre jentenavn enn Lykke synes dere er fine?

- Anna, Cerine, Hanna, Jenny, Odine, Sofie og mange fler..

11. Hvis du skulle valgt ut 3 steder hvor som helst i verden som du vil ta med Ulrik og barna deres til, hvilke steder?

- Disney World i Florida, familieferie i Danmark (slike ferier jeg var på da jeg var liten) og et barnevennlig sted i Frankrike eller Italia på "badeferie".

12. Hvor mange barn ønsker dere å få?

- Nå fokuserer vi først og fremst på å få ett barn. Drømmen var 2-3 barn før jeg visste hvor vanskelig dette skulle bli. Nå er drømmen å få ett barn gjennom prøverør, så får vi se om det blir noen bonusbarn etterhvert. Tvi tvi!

13. Hva foretrekker du å se på tv og å høre på av musikk?

- Jeg ser på mye forskjellig. Den serien jeg ser på og liker best akkurat nå er "Younger" (TV 2).

14. Er det vanskelig å stole på Ulrik 100 prosent, da han er så mye borte og omringet av masse kvinnelige flyvertinner? Hvordan takler du dette?

- Nei. Jeg stoler på Ulrik av hele mitt hjerte. Det finnes pene jenter overalt, i alle yrker og settinger. Men jeg ser ikke andre kvinner som en trussel i forholdet til Ulrik og meg. Dere må huske at når Ulrik er "borte", så er jeg alene hjemme. Det blir jo akkurat det samme. Vi har like mye alenetid begge to.

15. Hvordan takler du måten enkelte "snakker" til deg på her inne om økonomien deres, sexlivet osv?

- Det er ingenting som overrasker meg lenger og veldig lite som går inn på meg. Heldigvis. Jeg føler at jeg takler alt som blir sagt og skrevet veldig fint. Dersom du har lest alle delene av svarene på denne spørsmålsrunden så ser du jo at jeg svarer på det aller meste og hvordan jeg svarer :-)

16. Hvilken nars-foundation bruker du? Sheer glow, all Day Luminous Weightless Foundation, sheer matte, eller hva?

- Jeg bruker ikke nars lenger. Nå blander jeg en foundation fra Inglot (HD Perfect Coverup 71) sammen med Matte-fx foundation (Ivory 01) fra Beauty uk. Begge er flytende.


17. Hvor ofte trener du styrke og hvor mye tar du baseøvelsene?

- De siste månedene har jeg vært støttemedlem for første gang i mitt liv. Jeg er ikke stolt over det og gleder meg skikkelig til å komme i gang med treningen igjen. I mine mest aktive perioder så trener jeg styrke 3-4 ganger i uken.

18. Er de fleste i familien din blonde og blåøyde? Tror du barna deres blir blonde?

- Ja og ja.

19. Har du noen gang farget håret mørkt?

- Ja, jeg hadde en periode med brunt hår både på ugdomsskolen og på videregående. Men det var ikke helt meg. Jeg trives absolutt best som blondine.

20. Har søsteren din vært med på 71 grader nord? Er ei i sesong 13 som ligner veldig på deg.

- Hehe! Nei, det har hun ikke. Verken hun eller jeg hadde nok klart oss så godt i akkurat det TV-programmet.


 

FRI TILGANG TIL MINE FAVORITTBLADER

Annonse

Hei, fra sofaen! Som dere fikk med dere i går har jeg endelig inntatt juleferiemodus. For meg betyr juleferie hvilepuls, søtsaker og hyggelig tidsfordriv, som julefilmer og godt lesestoff. I og med at jeg nylig fikk muligheten til å prøve Flipp gratis i 30 dager, så har jeg allerede kost meg masse med alle mine favorittblader i julen mellom slagene på ipaden. Jeg har selvfølgelig planer om å utnytte disse "gratisdagene" enda mer nå i romjulen. Kanskje ikke overraskende er bladet "Babydrøm" en ny favoritt hos meg. Bladet for deg som er gravid og for oss som ønsker å bli det ♥

Vil du også prøve Flipp gratis i 30 dager? Registrer deg her og du får i tillegg en spesialpris på 99,- i månedene etter disse 30 dagene gratis dersom du ønsker å fortsette abonnementet (ordinært 129,- i måneden). Abonnerer du på et av Egmont Publishing sine blader fra før? Da blir prisen bare 49,- i månedene etter.

Jeg skal definitivt benytte meg av spesialprisen på 99,- i månedene fremover. Skulle jeg angre meg så kan jeg jo bare si opp abonnementet, ettersom at det ikke er noe bindingstid knyttet til dette tilbudet.


Flipp gir deg tilgang til over 50 av Norges største blader og tegneserier. I tillegg finner du de mest populære bladene fra Sverige og Danmark. Utvalget er utrolig bra. Du kan blant annet lese mine favorittblader som Elle, Det Nye, Shape Up, Her og Nå, Rom 123, Babydrøm og mye mer. Se alle bladene her!

Flipp kan forresten brukes av hele familien. Med kun ett abonnement kan dere være logget på 5 enheter samtidig (mobil eller nettbrett). Det er jo helt genialt, spør du meg. Ulrik og jeg deler derfor "min" bruker her i huset. Vi lånte også ut abonnementet vårt til niesene våre sist gang de var på besøk hos "onkel Ulrik" og "tante Julianne". Da var det tegneseriene "Frost" og "Violetta" som gjaldt. Hehe!

Jeg vil også tipse dere som planlegger bryllup eller skal i bryllup i nærmeste fremtid om magasinet "Ditt Bryllup". Her kan du hente MYE god inspirasjon som både brud, gjest og ikke minst forlover. Jeg skal jo være forlover i bryllupet til min beste venninne i februar. Derfor er alle detaljer rundt bryllup fortsatt veldig interessant for meg ♥

SLIK BLIR DU ABONNENT PÅ FLIPP:

1. Registrer deg på flipp.no HER

2. Last ned appen

3. Logg deg inn og les i vei

Ps. Du må klikke deg inn via mine lenker i dette innlegget for å få denne spesialprisen.

Ønsker dere en fortsatt fin romjul!

NÅ SNAKKER VI JULEFERIE

Åh, for en herlig og avslappende dag. Jeg føler meg endelig uthvilt og har ingen verdens grunn til å stresse noe mer I ÅR. Hvor deilig er ikke det? Hehe! Nå snakker vi juleferie, dere. Den skal nytes videre her hjemme i noen dager til, før vi reiser oppover til Geilo på nyttårsaften. Det er mulig at vi skal ha med oss et vennepar til fjellet denne gangen og ta nyttårsmiddagen sammen i restauranten på Dr. Holms. Men verken Ulrik eller jeg har vært helt i hundre de siste dagene, så det skal bli godt å bare være oss to litt først nå, ligge på sofaen og ta det helt med ro. Ulrik har hatt det verst, stakkar. Jeg krysser fingrene for at han snart blir frisk. Hvis ikke blir vi bare hjemme i Oslo på nyttårsaften. Noen rolige dager blir det fremover uansett. Heldigvis har vi kjøkkenet fullt av julekaker, brente mandler, julegodteri, julepålegg og masse annet digg som vi "må" spise opp snart, så vi trenger egentlig ikke forlate huset om vi ikke vil. Hehe!

Tidligere i dag så tok jeg meg forresten et langt bad med det nye detox badesaltet mitt som jeg kjøpte før jul. Herlighet, så dum jeg er som ikke gjør dette oftere. Det er kanskje det deiligste og mest avslappende jeg gjør. Et luksuriøst avbrekk som ikke koster noenting, forutsatt at du har et badekar da. Året 2017 skal jeg definitivt bruke badekaret mitt oftere. Det er jo bare trist at det blir brukt så lite, spesielt siden jeg liker det så godt og det gir meg så mye. Jaja. Nok om det. I kveld står taco på menyen. Nå er jeg er lei av både ribbe og pinnekjøtt. Men taco, mine damer og herrer.. Nei, det blir jeg ALDRI lei ♥

Håper dere koser dere like mye med juleferie som meg. Nå skal vi snurre film. Snakkes! 

VIKERSUND-OSLO-HALDEN-OSLO

Nå er vi snaaart hjemme igjen. Det skal bli helt fantastisk å legge seg i sengen. Dagen startet med brunsj i Vikersund, biltur til Oslo for å ta farvel med foreldrene til Ulrik for denne gang, biltur videre til Halden for årets juleselskap hos farmor & bestefar, og tilbake til Oslo. Puh! Akkurat nå er jeg så sliten og trøtt i øynene at jeg sikkert ikke får sove en gang. Skikkelig overtrøtt, mett og fornøyd. Hehe!

Vi var rett og slett for optimistiske da vi la opp timeplanen for julen 2016. Men det er det ikke noe å gjøre med det nå. Det viktigste er tross alt at vi har sett og vært noe sammen med all familie på begge sider i løpet av denne høytiden. Sove og slappe av kan vi gjøre når vi blir gamle.. Eller hva? Neida. Så ille er det ikke. I morgen skal vi sove ut og roe helt ned.

Det var forresten ikke meningen at julegaveinnlegget skulle bli oppfattet som skryt eller noe i den duren. Det gjør meg trist at mange alltid tolker meg som person og det jeg skriver negativt. Jeg er nemlig utrolig takknemlig for det livet jeg lever og for hvor godt Ulrik og jeg har det økonomisk. Dessuten tar jeg ingenting forgitt her i livet, jobber og står på. Jeg føler meg kjempeheldig som fikk så mye fint til jul i år av familie og venner, og ikke minst at jeg hadde mulighet til å kjøpe fine gaver til alle rundt meg. Det er leit å høre om familier som sliter og har dårlig råd, spesielt i julen. Likevel synes jeg det er stygt å kalle meg kvalm fordi jeg har det bra. Det er veldig mange som har det bra her i Norge. Jeg er bare heldig som er en av de og det vet jeg å sette pris på.

DETTE FIKK JEG TIL JUL I ÅR

Det ser ut som om jeg har vært snill i år, folkens. Jeg skal virkelig fortsette med det etter så mange fine gaver som jeg fikk under treet i år. Hehe!

Dette fikk jeg til jul i år: Louis Vuitton cover til macen, marmor sticker til macen, selfielys til iPhone, kameralinser til iPhone, blits til kameraet mitt, klatreøredobber fra Cèline Gulset, mermade blanket, hvite Johaug votter, ullundertøy fra Therese Johaug i orange og grått, rosa strikkegenser fra Bik Bok, Kari traa fleece i grå og rosa, Kari traa ullsokker i rosa og grå, Lexington håndkler i fargen "Aegean Blue", Lexington grytevotter i beige, boken "Ekteskapets fire årstider", Magnum cava fra Maria Casanovas, penger, kakefat i glass, sausmugge i stål, bordpynt, håndsåpe og håndkrem fra "Molton Brown" og salatbestikk i tre.

Nå sitter jeg i bilen igjen. Denne gang er vi på vei til Vikersund. Ulrik, foreldrene til Ulrik, Stella og meg. Der skal vi kose oss sammen med mamma, stefaren min og søsknene mine på mammas side av familien. Vi sover over til i morgen, så går turen videre til Halden. Ingen jul uten minst 10 timer i bilen. Hehe! Sånn er det når man har familie litt her og der i landet. Jeg klager ikke altså. Det hyggeligste som finnes er jo å være med familie. Derfor føler jeg meg utrolig privilegert som har så stor familie på alle sider.

Nei, nå må jeg følge med på veien her. Jeg blir så bilsyk av å se på telefonen. Følg meg gjerne videre på Snapchat i dag --> pilotfrue og Ulrik da --> mrulriknygaard

Vi snappes med og uten det nye selfielyset mitt ;-)

GOD JUL!

Hei, til deg som leser dette nå på selveste julekvelden.. For det første GOD JUL og for det andre LEGG BORT TELEFONEN. Hehe! Jeg vet jeg bør gjøre det samme selv, men jeg ville bare si hei og ønske dere en fantastisk julefeiring videre. Nå sitter jeg i bilen sammen med Ulrik (les: han kjører). Vi er på vei fra Asker til Skullerud. Middag og dessert er inntatt hos min storesøster, så nå står gaver og kaker hos broren til Ulrik på planen videre for kvelden. Vi blogges mer i morgen! Da skal jeg vise dere hva jeg fikk under treet i år. Ulrik hilser og sier god jul han også 👋

Ps. Den fantastiske fotografen bak dette blurry bildet er forresten min hotte kusine @charlotteajansen, og hun er dessverre opptatt..

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN: DEL 2

Hei, dere! Her kommer del 2 med svar fra spørsmålsrunden. Det blir en del 3 også ser jeg, men så er vi i mål for denne gang. Tusen takk for alle som bidro med spørsmål og ønsker. Det er veldig hyggelig for meg at dere engasjerer dere og viser interesse når jeg setter i gang slike ting. Etter at Ulrik og jeg tok "juleferie" fra prøvingen var jeg nemlig usikker på hva jeg skulle fokusere på videre, om dere ville at jeg skulle fortelle mer om babydrømmen, prøverør og tankene rundt dette eller om jeg skulle la det ligge litt og kun skrive om alt annet. Ut ifra alle kommentarene deres så er det fortsatt stor interesse rundt prøvingen og det synes jeg er veldig bra. Men det er også mange som har gitt meg ideer til helt andre ting å skrive om og det er også bra. Jeg trenger litt input fra dere i blant og spesielt nå på slutten av året..

1.Har dere satt et maksimum for hvor mye dere ønsker å prøve?

- Nei, det har vi ikke. Men vi har blitt enige om at vi ALDRI skal gi opp drømmen om egne barn sammen. Uansett hvor vanskelig eller lang den veien kan bli.

2. Jeg er like gammel som deg, og jeg kjenner meg veldig igjen i drømmen om familie og barn. Selv om det ikke er noe medisinsk som påviser at jeg skulle ha vansker med å bli gravid, så har det alltid vært en frykt - som sikkert flere kan kjenne seg igjen i. Jeg har aldri vært gravid før, men jeg og kjæresten min snakker om å begynne og prøve til våren. Spørsmålet mitt til deg er om du anbefaler oss å teste fertilitet med en gang, for å være sikker? Eventuelt når ville du anbefalt det?

- Så spennende! Jeg ønsker ikke å skremme deg eller noen andre med å anbefale en fertilitetsutredning så tidlig, men jeg ser ikke poenget med å la være dersom du allerede har begynt å engste deg, noe det virker som om du har. Det er ikke vondt eller spesielt kostbart å ta en slik undersøkelse. De fleste klinikker har til og med pakkepriser dersom par vil sjekke seg sammen. Skulle det vise seg at dere har et "problem" så er det bare en fordel å vite om det tidlig. Dersom det ikke er noe i veien med verken deg eller han så kan dere senke skuldrene og slippe å bekymre dere videre. Bekymringer og stress er ikke bra for verken prøvinge eller helsen generelt. Kort oppsummert: Jeg ser ingen minuser ved å sjekke fertiliteten sin tidlig. Masse lykke til!

3. Hva vil dere gjøre om ingen av eggene på frys gir "napp"? Hvordan går man videre etter en slik prosess? Blir det nytt uttak av nye egg?

- Nå fokuserer vi først og fremst på de eggene som ligger på frys. De har vi nemlig stor tro på. Men om ingen av de eggene fester seg så blir det nytt uttak. Neste innsett er som sagt i slutten av januar.

Hva gjør dere om dere virkelig ikke klarer å få barn?

- Da kommer vi til å vurdere andre muligheter, som adopsjon.

Tenker dere å bruke surrogati?

- Vi har ikke snakket om det som et alternativ. Kun adopsjon. Men vi har ikke snakket så mye om alternativ i det hele tatt. Det er fortsatt mye som er nytt og ukjent for oss i prøverørsprosessen som vi er i nå. Derfor har vi nok med det foreløpig.

- Hva er grunnen til at du har få egg? (Hvis jeg ikke har misforstått. Du skrev at du var på linje med kvinner i overgangsalderen) er det genetisk/sykdom eller bare helt tilfeldig?

- Det er som oftest genetisk, har jeg hørt. Men vi kan ikke vite om det er tilfellet helt sikkert hos meg, da verken jeg eller legen min har noen informasjon om hvordan det så ut hos meg for foreksempel 6 år siden, den gang jeg tok abort (jeg er 26 i dag). Vi vet bare noe om hvordan det ser ut akkurat nå og tre måneder tilbake, da jeg tok en fertilitetsutreding. Vi kan også anta at kurven går nedover siden det er normalt når man blir eldre og frykte at den går raskt, ettersom at mitt nivå var bekymringsverdig lavt i forhold til min uge alder. Det blir også vanskelig for meg å sammenligne meg med min mamma. Hun fikk nemlig meg og storesøsteren min i veldig ung alder.

4. Hva slags foreldrestil tror du dere kommer til å få? Hva synes du feks om ferber og "gråtekurer"?

- Det har jeg ikke peiling på, men jeg skal gjøre alt jeg kan for å bli en god forelder og det vet jeg at Ulrik skal også. Er det en ting som er sikkert så er det at det barnet som forhåpentligvis kommer er ønsket og at vi gleder oss skikkelig til å innta mamma- og papparollen.

Jeg har aldri hørt om verken begrepet "ferber" eller "gråtekurer", men etter et lite google-søk så skjønner jeg jo hva det handler om. Likevel føler jeg det blir galt av meg å uttale meg om dette helt uten erfaring.

På den helt andre siden av skalaen, hva synes du om "attatchment parenting"?

- Jeg kommer tilbake til alt dette den gang det blir relevant, forhåpentligvis i løpet av 2017 eller 2018.

5. Hvordan ser du for deg permisjonstiden med baby?

- Jeg ser for meg at det blir koselig og hektisk. Planen er å permittere meg kun 50 prosent, slik at jeg kan fortsette å blogge og ta dere med i min nye hverdag.

6. Hvilken leppestift brukte du i bryllupet ditt (den som du bruker i headeren din)?

- Den var fra Nars, men jeg husker ikke fargen dessverre. Det var frisøren min (Maria fra Head frisør) som valgte den og sminket meg.

7. Hvordan ser en typisk mandag ut for deg?

- Jeg står opp mellom 8 og 9. Det spørs helt hva jeg skal og om jeg har noen møter eller avtaler. Som oftest spiser jeg frokost mens jeg besvarer mailer og eventuelt kommentarer, før jeg enten kler meg til trening eller hopper i dusjen og fikser meg til det jeg skal den dagen. Det spiller forsåvidt ingen rolle for meg om det er mandag eller lørdag. Jeg styrer dagene mine selv og legger de opp akkurat slik jeg ønsker, så lenge jeg får gjort det jeg skal. Plikter har jeg, som alle andre. Jeg er bare noe mer fri enn mange i forhold til når og hvor pliktene skal gjennomføres, spesielt siden jeg ikke har barn og Ulrik er mye borte.

8. Hva er din beste egenskap?

- Det må være at jeg er veldig positiv :-)

10.  Hva står på ønskelisten din i år (materielle ting)?

- Jeg ønsker meg mange ting til jul i år. Ulrik har fått en laaang liste av meg, og der stod blant annet en Louis Vuitton mappe/cover til macen min, ullundertøy fra Therese Johaug (det orange) og selskinnstøvletter. Selskinnstøvletter står faktisk på juleønskelisten for andre år på rad. Det tyder vel bare på at jeg lager litt vel lange lister? Hehe! Jeg liker å bli overrasket. Derfor er det viktig med mange ønsker, ellers vet jeg jo hva jeg får.. Under ser dere bildet av årets juletreet her i stuen. Vi skal ikke feire julaften hjemme, men jeg synes alltid det er koselig å oppbevare pakkene under treet inntil selve dagen.

11. Hvor mye tjener du på bloggen?

- Jeg tjener såpass mye på bloggen at jeg kan leve godt av den alene og det er jeg veldig fornøyd med. I løpet av det siste året har inntekten min gått ganske mye opp. Nå jobber jeg egentlig bare for at den skal holde seg stabil fremover. Drømmen er å leve av å skrive og dele resten av livet.

12. Hva er en sak du virkelig brenner for?

- Det jeg virkelig brenner for er å skape mer åpenhet blant par i prøveperioden og par som sliter med å bli gravide. Jeg håper Ulrik og jeg kan bidra til at dette tabuet fjernes.

13. Hva foretrekker du/dere; sex på morgenen, spontant midt på dagen, eller natta, som i en god avslutning på dagen. Og hvorfor?

- Hehe! Litt av et spørsmål, men ok. Morgenen eller spontant midt på dagen, fordi det er da jeg og vi er mest uthvilt og har lyst.

14. Hvis du kunne valgt å ha superkrefter for 1 dag, hvilken type ville du valgt?

- Magiske hender som gjorde alle menneskene jeg tok på friske. Den dagen skulle jeg tilbragt på Kreftavdelingen på et sykehus. Kreft må være det minst meningsfulle som kan skje et menneske.

15. Kan du ta bilder inne i huset der dere bor? Vil gjerne se hvordan dere har det :D (Kanskje en housetour video?)

- Ja, det kan jeg. Men ikke før vi blir ferdige med "oppussingen" på nyåret en gang. Jeg ser for meg å lage en "housetour video" i januar/februar. Du får minne meg på det om den ikke kommer.

16. Hvor stor er diamanten på forlovelsesringen din?

- Den er 1 karat. Jeg har skrevet et eget innlegg om ringen tidligere her.

17. Hvor ofte har dere sex i uken?

- Det varierer, men vi har mer sex nå som vi ikke "må" enn da vi "måtte" faktisk. Jeg er glad for at vi er ferdige med de forbanna eggløsningstestene. For noe slit. Hehe!

18. Hvilken plass i verden kunne du tenke deg å dra til (enten du ikke har vært der før eller har vært der før), og hvorfor?

- Mange steder i USA, fordi jeg ALDRI har vært der og det gjør meg litt stressa. Jeg elsker jo å reise. Hong Kong er også et sted jeg virkelig har lyst til å besøke en gang. Ellers er jeg glad i Asia og håper at Ulrik og jeg kan ta oss en tur til Vietnam i løpet av 2017. Vi har ikke vært der heller, men vi vurderte det som reisemål for bryllupsreisen vår som ble til Thailand.

19. Har du noen tips til å få en bedre selvtillit?

- Ja, det har jeg. Mine 3 beste tips er å være aktiv i hverdagen, ta flere utfordringer gjennom livet og smile mer hver dag. Jeg har skrevet mer om disse tipsene her.

20. Hva liker du best med julen?

- Det beste med julen er å være sammen med familie. Helt klart.. Nummer to må være maten og alt det gode vi koser oss med år etter år. Nam!

Hvor ofte har dere sex i uken?

- Det er helt umulig å svare på. Noen ganger få eller ingen og andre ganger mange. Vi har våre gode og dårlige perioder. Nå er vi inne i en god periode. 

21. Føler du deg noen gang ensom?

- Nei, med så mye familie og venner rundt meg er det umulig å føle seg ensom. Jeg er heldig og jeg vet å sette pris på alle sammen.

22. Topp 3 mest sexy yrker på menn?

- Pilot (selvfølgelig), eiendomsmegler og.. pilot, sa jeg det to ganger? Hehe! Neida. Det er mange sexy yrker og det som er mest sexy med menn som jobber generelt er når de jobber hardt og jeg kan se at de virkelig liker eller brenner for det de driver med. DET er sexy.

23. Kunne du ha blitt tiltrukket av damer?

- Nei.

23. Skal lykke og/eller severin gå på Steinerskolen?

- Jeg vet at jeg snakker og skriver mye om babydrømmen vår, men sååå langt har vi ikke kommet i verken tankegangen eller planleggingen. Det får være grenser.

24. Hvordan var oppveksten din? Har du søsken? Hvordan forhold har du til dine foreldre?

- Den var trygg og fin. Jeg har mange gode minner fra barndommen. Ja, jeg har en storesøster i Oslo, to småsøken i Halden og to eldre søsken (bror og søster) i Vikersund. Men det er bare storesøsteren min, Benedicte i Oslo som jeg vokste opp sammen med. Hun er 5 år eldre enn meg og vi er kjempegode venninner i dag.

25. Hva du har studert og hva du ville jobbet med hvis du ikke blogget?

- Jeg har studert journalistikk. Dersom jeg ikke blogget ville jeg jobbet i et magasin eller med PR, kanskje. Drømmen var å jobbe i TV da jeg tok utdanningen min. Men nå drømmer jeg om noe annet som jeg faktisk også drømte om da jeg var liten. Denne drømmen har jeg konkrete planer om å realisere i løpet av 2017, men jeg kan ikke si noe mer om dette nå. Jeg kommer tilbake når alt er mer sikkert.

26. Jeg vil høre mere om sykdommen du har. Porfyri. Har en annen type enn den du har. Men vil vite litt mere om den du har. Og om du har tenkt å være med på de møtene porfyriforeningen har. Eller om du har vært med på et sånn møte?

- Jeg blir heldigvis ikke plaget av hudsykdommen min i dag. Derfor er det ikke aktuelt for meg å delta på disse møtene/samlingene. Men jeg synes det er flott at de arrangeres for alle de som har behovet av fellesskapet og mer informasjonen enn den vi alle får i posten.

Det eneste jeg gjør er å måle jernnivået mitt 1 gang i året. Sist gang var nivåene mine så fine at jeg ikke trengte å ta noe mer hensyn, men den gangen jeg oppdaget sykdomen var ting annerledes. Da var jeg skikkelig plaget av blemmer og skjør hud, som jeg behandlet med sterke tabletter og ved å tappe blod.

27. Har du noengang vært psykisk syk?

- Nei, men jeg har gått til psykolog en periode i livet fordi jeg var veldig langt nede etter å ha tilbragt flere år i et spesielt miljø. Og nei, jeg ønsker ikke å utdype det noe mer. Jeg har heldigvis lagt alt bak meg og blitt utrolig sterk av alle de dårlige erfaringene jeg gjorde meg.

28. Vet du om noe spesifikt en bør spise for å øke sjansene for graviditet?

- Nei, det vet jeg ikke. Jeg er ingen ekspert på noe av det jeg skriver om her på bloggen. Det eneste jeg gjør er å dele mine tanker, meninger og erfaringer. Ingen av delene er noen fasit.

Minsker snus og røyk sjansen for graviditet noe veldig eller bare litt?

- Jeg tror ikke at verken snus, røyk eller alkohol er spesielt bra for fertiliteten. Men jeg vet ikke om det har en stor betydning eller ikke.

29. Hvordan blir det med søsken til det første barnet deres? Jeg har hørt det er "rabatt" på innsetting nr 2, stemmer dette?

- Nå fokuserer vi først og fremst på å få ETT barn. Selv om jeg tildigere har nevnt at jeg drømmer om flere barn, så blir den tanken litt fjern akkurat nå som forsøket vårt ble mislykket.

Jeg har aldri hørt om "rabatt på søsken" og tror dessverre ikke det er noe klinikkene tilbyr.

30. Hvor mye er det kroppen din tåler av forsøk?

- Jeg hører at det er par som har hatt veldig mange forsøk og par som har gitt seg etter få forsøk. I det private er det jo ikke noen grense for antall forsøk, så vidt jeg vet? Det er nok verre med psyken enn med kroppen, tror jeg. Vi får håpe at det ikke tar så lang tid at vi blir psykisk utslitte. Men da kan man vel bare ta en slags pause? Jeg vet lite om hva som skjer i fremtiden. Vi må bare ta en dag og et forsøk av gangen.

Hva tenker dere om siste del med svar fra spørsmålsrunden.. Videoblogg eller tekst og bilder? God jul forresten ♡

IT'S THE MOST WONDERFUL TIME OF THE YEAR

I går kveld kom jeg plutselig på de tre boksene med pepperkakedeig Ulrik kjøpte til meg for noen uker siden. Disse boksene kjøpte han fordi jeg insisterte på at vi skulle ha en bakedag før jul. En koselig og avslappende bakedag med julemusikk og ja, dere vet. Vi hadde alltid slike bakedager hos farmor da jeg var liten og det er et av de beste juleminnene jeg har. Derfor var planen å starte en slik tradisjon her hjemme også. Planene mine er som oftest litt for store i starten av desember, og mot slutten av måneden gir jeg fort blaffen i alt som liksom var "så viktig" på grunn av tid. Men akkurat denne planen ville jeg ikke stryke og heldigvis hadde niesene mine både lyst og tid til å være med i dag. Den siste dagen før jul uten andre planer..

Mye av kosen med "bakedag tradisjonen" handler jo om barn. Jeg må bare innrømme det. Derfor er jeg glad for at jeg har muligheten til å låne med meg niesene mine i blant og spesielt i dag. Det er det kjekkeste med å være tante. Da får jeg låne, kose, leke og sende tilbake. Hehe! Nå drømmer jo jeg om HELE morsrollen, ikke bare det koselige. Men dere skjønner hva jeg mener.

Klokken 08:40 stod Anna og Cerine allerede på døren. Akkurat 20 minutter før "tante Julianne" hadde fått beskjed om at de skulle komme. Jeg er vanligvis klar i god tid før avtaler, men ikke denne gang. Ulrik og jeg brukte nemlig hele kvelden og mye av natten i går på å pakke inn gaver, pynte hus og vaske klær. Men det var det verdt, for nå er det endelig julehus hos oss også. Litt senere enn planlagt på grunn av maleprosjektet, men vi kom i mål og det er det som teller. Det eneste vi mangler nå er julelys til juletreet og det blir kjøpt as we speak

Resultatet av bakingen ser dere på Snapchat (pilotfrue). Jeg fikk forresten litt vondt av jentene i stad. Sist vi var sammen så hadde jo tante "et frø i magen" og nå er det borte. De var så søte og rare på samme tid da vi snakket litt om det. Jeg skjønte at foreldrene deres hadde forklart de noe, men det var kanskje ikke så rart at temaet kom opp igjen ettersom at de nye pepperkakeformene "onkel Ulrik" og "tante Julianne" hadde kjøpt bestod av både barnevogn og tåteflaske. Jeg hadde egentlig tenkt til å bruke formene til et morsomt instagrambilde om nyheten ble positiv, men sånn ble det ikke. Skulle vi være så heldige å lykkes på andre forsøk, så er det dessverre langt utenfor pepperkakesesongen.

Nei, nå må jeg legge bort macen og rydde på plass den siste klesvasken. Om bare noen timer får vi besøk av svigerforeldrene mine, i morgen skal vi en tur til broren til Ulrik og så er det julaften! Herlighet, tiden flyr. Julaften blir som sagt i Oslo hos min søster med "min" familie og hos Ulrik sin bror med "hans" familie. Vi deler opp dagen med middag et sted og gaver/kaker et annet sted. 1. juledag blir det selskap i Vikersund med mamma sin side av familien, 2. juledag blir det selskap hos farmor i Halden med pappa sin side av familien og til slutt Geilo for å tilbringe resten av romjulen og feire nyttår/Ulrik. Ulrik har jo bursdag på nyttårsaften, så han blir fornærmet om jeg bare skriver "feire nyttårsaften". Hehe!

It's the most wonderful time of the year ♥

JULIANNE REDDER VERDEN. LITT.

Har dere sett på programmet "Live redder verden. Litt."? Det er en norsk livsstilserie som viser hva som skjer når en storforbruker gjør alt hun kan for å bli miljøvennlig. Jeg tror jeg har nevnt programmet tildigere her på bloggen, men velger bevisst å gjøre det igjen fordi jeg håper at flere kan bli smittet litt til av det store miljøengasjementet til Live Nelvik (programlederen). Alle episodene kan forresten ses gratis på nrk.no. Selv om Live naturligvis drar konseptet vel langt, så får hun i hver fall meg til å bry meg mer over enkelte ting i hverdagen som jeg ikke tenkte like mye over før. Og tenk om alle bare bryr seg LITT MER, da folkens. Det hadde ikke bare hjulpet litt, men MYE for miljøet i det store og hele ♥

Jeg får ofte høre at jeg er et miljøsvin som ikke bryr meg på noen som helst måte om mer enn meg selv, og det irriterer meg siden det overhodet ikke stemmer. Nei, jeg er ikke den mest miljøvennlige personen her i verden. Langt ifra. Og ja, jeg skriver mest om meg og mitt her på denne bloggen, ikke om alt det viktige som skjer i nyhetsbildet, i politikken eller om mennesker som lider. Men det betyr ikke at jeg ikke bryr meg. Det er klart at jeg bryr meg om mer enn denne altoppslukende babydrømmen min, hår og negler. Men det er ikke min oppgave å skrive om alt "det viktige" bare fordi jeg når ut til mange. Jeg ønsker først og fremst å skrive dagbok fra hverdagen, og de fleste som klikker seg inn her dag etter dag vil faktisk lese om hva jeg driver med hver dag. Dersom de hadde ønsket å lese om krig og terror, så hadde de ikke klikket seg inn her, men på tv2.no, Nettavisen, VG og så videre. Men akkurat i dag så deler jeg mine tanker om noe som kanskje er litt "utypisk meg" for de av dere som kun kjenner meg gjennom bloggen, men det er fortsatt noe jeg bryr meg om og synes er viktig. Jeg tenker mye på alle de menneskene som kommer etter oss..

Tilbake til poenget. Dette gjør jeg for å redde verden. Litt. For det første så kaster jeg aldri klær og ting som jeg av en eller annen grunn ikke vil ha/passer lenger, med mindre det er helt ødelagt. Jeg gir bort det jeg har til overs til mennesker som trenger det, blant annet til besteforeldrene mine som har sendt mye av mine ganle klær til barnehjem de har kontakt med i Romania. Dersom tingen har stor verdi så selger jeg det videre på steder som finn.no, hvor jeg ofte kjøper brukte ting selv. Vi kjøpte faktisk flere brukte møbler i huset på finn.no da vi flyttet inn. Det er ofte det første stedet jeg sjekker når jeg trenger noe eller ønsker meg et eller annet. Jeg var ikke så flink til det før jeg møtte Ulrik. Han er den beste av oss til å finne fine brukte ting og har påvirket meg til å handle mer miljøvennlig.

I tillegg så reparerer jeg ting om det er mulig. Eksempel: Her om dagen leverte jeg inn skinnbuksen min (ikke ekte skinn) fra Zara til en skredder som jeg pleier å bruke på Byporten, og betalte hele 450 kroner for ny glidelås. En ny skinnbukse på Zara hadde kostet meg kun 399 kroner.

For det andre så hater jeg å kaste mat. Jeg spiser derfor restemat flere dager i uken for å kaste minst mulig spiselig. Eksempel: i dag er det tacorester fra gårsdagen til middag. Det er helt vanlig her i huset og føles naturlig siden vi bare er to og noen ganger en til middag. For det tredje og kanskje det viktigste så tar jeg ofte kollektiv transport til og fra ærender i hverdagen. Dersom jeg ikke ikke kjører trikk, buss, t-bane eller tog, så kjører jeg hybrid bil. Det fantastiske med hybridbil for miljøets del og for vårt bruk er at Ulrik og jeg KUN kjører på strøm i byen. Med vår kjøring kan vi faktisk kjøre på strøm mellom 25 og 30 km og det holder stort sett til det hverdagslige behovet vi har av bil, siden avstandene er såpass korte.Full elektrisk bil var ikke noe for oss, da vi har familie rundt i Norge som vi trenger bil for å besøke. Derfor gikk vi nylig for en plug-in hybrid bil, da det var et bedre alternativ for vårt bruk. Men det stopper ikke her. Selv om vi har en elektrisk bil så avhenger også miljøeffekten av hvordan strømmen produseres og at batteriene lades hyppig. Derfor har vi nylig investert i en ladestasjon i garasjen. Dere kan tro at jeg har lært mye nytt i det siste. Herlighet, så godt det føles og bry seg LITT om miljøet.

Mitt tips til deg med hybridbil: Laderen vi har kjøpt ligger på sirka 10 000 kroner pluss montering. Vi kjøpte den på elbilgrossisten.no. Jeg anbefaler alle som har hybridbiler å skaffe seg en slik lader. Det er absolutt den mest miljøvennelige måte å lade opp bilen din på, så hvis du først har en hybridbil --> Kjøp deg en ladestasjon! Skulle du ikke være så interessert som meg i å skåne miljøet det lille du kan, så er du kanskje interessert i å spare penger? Det vil du også gjøre. Tro meg. Jeg har aldri brukt så lite penger på drivstoff noen gang som jeg gjør i dag. Dersom du også er så heldig som meg å ha en handyman i hjemmet, så kan dere spare penger på å montere billaderen selv. Men det trengs likevel en godkjent elektriker for å koble laderen til sikringskapet, slik at det blir gjort trygt og lovlig. Jeg anbefaler å legge ut oppdraget på finn.no eller mittanbud.no og forklare jobben/hva som evt står igjen av jobb. Det gjorde vi og gikk såklart for den beste prisen.

For det fjerde og siste så bruker bilen vår bensin, ikke diesel. Det har også vært et hot tema i det siste, da det er store uenigheter om hva som er best og verst for miljøet. Jeg har oppfattet det slik at bensin er det mest miljøvennlige valget for oss som bor og kjører i byen.

Har du noen tips til meg? Hva gjør du for å redde verden, litt? Kom gjerne med tips til enkle grep vi alle kan gjøre i hverdagen for å ta bedre vare på miljøet. Det er unaturlig for oss som lever i 2016 og eksistere helt uten å skade miljøet på noen som helst måte. Ikke misforstå. Men noe kan alle gjøre og jeg har planer om å bli enda mer bevisst fremover. Det er faktisk et av mine nyttårsforsetter i år. Jeg skal bry meg litt mer om miljøet i 2017 ♥

FULL KAOS

Hei og god ny uke! Jeg skulle ønske at jeg kunne vise dere et rent, ryddig og julepyntet hjem. Men det kan jeg ikke, for her er det full kaos. Vi bestemte oss nemlig i siste liten før jul for å male stuen, kjøkken og begge gangene i kjelleretasjen. Planen og beskjeden vi fikk var at dette skulle gå på maks 1-2 dager, men sånn ble det ikke. Nå er vi på dag 3 og maleren vår kommer dessverre ikke tilbake før i morgen. Håndtverkere altså.. Jeg vet ikke med dere, men jeg har aldri opplevd at de verken kommer når de skal eller gjør alt de skal. Uavhengig av firma. Mulig jeg bare har uflaks, men det er i hvert fall min oppfatning.

Jaja, det fikser seg vel. Men tiden blir utrolig knapp denne uken. Det er jo julaften til lørdag allerede og vi får besøk av foreldrene til Ulrik på torsdag, så nå er jeg veldig stresset. Jeg skulle aldri ha startet på dette prosjektet med så "liten" tid. Det er jo gjerne i slike situasjoner at ting går galt. Typisk.

Fargen heter forresten "Oslo" fra Flugger. Det er ikke spons, men regner med at mange lurer. Jeg har hermet etter storesøster, som også har denne fargen i stuen og på kjøkkenet. Det er hun som har inspirert meg til å få inn det mørke i huset vårt. Jeg er nemlig ganske lei av alle de hvite veggene her hjemme. Det er fint med lyse og rene hjem, men nå ønsker jeg meg flere rom med spennende farger og kanskje noen tapeter. Det var meningen at "oppussingen" skulle fortsette etter jul. Men nå vet jeg ikke riktig om jeg orker. Hilsen hun utålmodige som HATER rot og ting som er halvveis på stell.

Minner dere på spørsmålsrunden fra i går. Jeg setter meg ikke ned med spørsmålene før i morgen, så du som vil har ennå tid til å være med. Vi blogges!

SPØRSMÅLSRUNDE

Hei, alle sammen. Håper dere har hatt en fin helg! Det har heldigvis jeg. Som dere sikkert har lagt merke til så har jeg vært noe fraværende på bloggen denne uken og helgen. Men i morgen er jeg tilbake for fullt. Jeg trengte visst enda et par dager å fordøye alt sammen, koble ut og bare være Julianne, ikke "pilotfrue". Dere som følger meg på Snapchat (pilotfrue) har jo likevel fått et innblik av hva jeg har drevet med i helgen. Jeg prøver å oppdatere der hyppig når det blir lite lyd her på bloggen..

Nå som vi har lagt første prøverørsforsøk bak oss, tatt juleferie og informert dere om planen videre så tenker jeg det er på tide med en ny spørsmålsrunde. Dere kan spørre om akkurat det dere vil, komme med ønsker til innlegg eller temaer dere vil jeg skal snakke/skrive om. Jeg skal svare dere så godt jeg kan i løpet av uken som kommer. Planen er å dele opp svarene mine i to innlegg som sist, med en videoblogg og et "vanlig" blogginnlegg. Det for å variere og tilfredsstille alle som følger meg best mulig. Jeg vet jo at det er noen av dere som ønsker seg flere videoblogger, mens andre synes det er best med tekst og bilder. Noen mener også at det har blitt alt for mye prøveperiodesnakk i det siste, mens andre vil ha mer. Nå er det DU som bestemmer hva jeg skal fortelle om. Dere som har lest denne bloggen en stund vet at jeg godtar nesten alle type spørsmål, så her gjelder det å være kreative. Jeg synes jo bare det er gøy å by på meg selv.

Klar, ferdig, GÅ!

Jeg gleder meg til å lese spørsmålene og ønskene deres ♥

PLANEN VIDERE..

Det er mange som spør meg om planen vår videre for denne prøveperioden, neste forsøk og tidspunkt for når noe mer konkret skjer. Jeg synes det er hyggelig at dere spør og engasjerer dere, og håper jo at så mange som mulig vil bli med oss på reisen videre til å bli foreldre..

Vi har allerede bestemt oss for å sette inn ett av de to fryste eggene som venter på oss i Trondheim, og signert en samtykkeerklæring for at klinikken kan tine opp en av "eskimoene" våre (embryoet) i slutten av januar. Hehe! Det er nemlig da neste innsett blir, om litt over en måned. Derfor har vi som sagt tatt en lang og ikke minst velfortjent juleferie nå. Det er ikke noe annet jeg heller vil enn å være gravid, men når ting gikk som det gikk så skal jeg prøve å nyte julen og se på den som en pause.

Selve forsøk nummer 2 starter på en måte allerede 1. januar 2017. Da skal jeg ta en sprøyte i magen som heter "Gonapeptyl". Så vil det gå sirka en uke før jeg får en ny blødning (etter den jeg har nå). Når blødningen kommer skal jeg informere klinikken i Trondheim og starte med "Prognyva tabletter". Det blir 1 tablett om morgenen og 2 tabletter om kvelden..

Progynova gjør livmorsslimhinnen tykkere, slik at embryoet får et fint "jordsmonn" å feste seg i (jeg utvikler ikke egg når jeg bruker Progynova). Videre skal jeg på ny ultralyd på Volvat her i Oslo rundt syklusdag 10 for å følge med tykkelsen på livmorsslimhinnen. Når den er blitt tykk nok så får vi beskjed om hvilken dato jeg skal starte med "Utrogestan" (progesterontilskudd), og hvilken dato vi skal tilbake på Spiren i Trondheim for tilbakesetting. Vi kommer til å få tilbud om å komme inn på laboratoriet igjen for å få se på embryoet som skal settes tilbake. Det er noe både Ulrik og jeg har veldig lyst til. Vi synes jo begge at biologien rundt dette er superspennende. Planen er nemlig å filme dette forsøket også. Det var mye av grunnen til at vi laget en ordentlig avslutning på første forsøk. Dette andre forsøket har jo på en måte ikke noe å gjøre med det første forsøket. Det første forsøket har vi nå lagt bak oss. Snart starter vi med blanke ark og heldigvis to egg på frys.

Meningen med filmingen er å lage en endelig film fra selve unnfangelsen av Lykke eller Severin. Forhåpentlgvis blir det ikke flere triste avslutninger, men om det blir det så skal vi takle det også. Ulrik og jeg blir bare sterkere og sterkere sammen. Så det er aldri så galt at det ikke er godt for noe, som man sier.. Men troen på hvert forsøk må være tilstedet før vi starter. Vi går som sagt ikke inn for et nytt forsøk uten å ha 100 prosent tro på at det skal gå bra. Jeg ser at mange råder meg til å senke forventningene fremover. Det forstår jeg ikke poenget med. Hvorfor skal jeg tenke at det ikke går bra? Er ikke det bare utrolig pessimistisk? Det eneste jeg har og kan motivere meg med i tiden fremover er jo troen min. Det samme gjelder Ulrik. Dersom vi mister troen, så mister vi all motivasjon. Hva er positivt med det? En prøveperiode er veldig tøft psykisk i seg selv og nå som vi skal i gang med prøverørsforsøk nummer 2 så trenger vi all den motivasjon vi klarer å samle. Heldigvis har jeg fortsatt STOR tro på at Ulrik og jeg skal bli foreldre. Jeg har faktisk på følelsen at det skjer i løpet av 2017 eller i starten av 2018. Tvi tvi!

Tilbakesetting av egget er heldigis ikke noe jeg gruer meg til. Dette har jeg jo nylig vært gjennom og erfart at ikke er verken vondt eller skummelt. Egentlig var det bare spennende og faktisk litt koselig. Det var de 14 dagene etter som var verst. Ventingen. Men denne gangen kan vi i hvert fall reise til og fra Trondheim på samme dag, og hele prosessen er mindre omfattende. Så noe "enklere" blir det.

Nå krysser vi alt vi har for neste og andre forsøk. Jeg kommer som dere nå skjønner til å gå like mye inn for dette forsøket som det første, og det vet jeg at Ulrik vil gjøre også. All in eller ingenting. Alle gode ting er 2, håper vi ♥♥

ET INNLEGG SOM GIR HÅP TIL OSS PRØVERE ♥

Jeg gikk i klasse med Julianne da vi studerte journalistikk for noen år tilbake. På den tiden var jeg prøver, og Julianne og jeg levde veldig forskjellige liv, med veldig forskjellig fokus og innhold.

Jeg var 21 år da kjæresten min og jeg oppdaget at vi ikke greide å bli gravide. Vi hadde ennå ikke et inderlig ønske om barn akkurat da, men vi begynte å snakke mer og mer om at vi kunne tenke oss å bli en familie i nær fremtid. Uforsiktighet med prevensjon ble til prevensjonslutt, og ett år ble til fire tøffe.

Heldigvis fikk vi hjelp på veien. Som 22-åring ble jeg utredet og operert for endometriose. Jeg fikk påvist kraftig endometriose, og fikk beskjed om at det ville være svært gunstig for oss å sette i gang en prøverørsprosess så raskt som mulig. Som ung er sannsynligheten for å lykkes mye større. Og etter fylte 30 år mente flere leger at sjansene våre ville være lik null. Mye på grunn av den graden jeg har av endometriose, men også fordi kvinner over 30 oftere opplever at det er vanskeligere å bli gravide - helt uten å feile noe i utgangspunktet.

Vi sendte inn en prøverørssøknad gjennom min gynekolog, og fikk relativt raskt svar fra Rikshospitalet. De ønsket å utføre et såkalt AIH-forsøk (inseminasjon av partners sæd), relativt raskt.

Plutselig var vi i gang med eggløsningssprøyter og hormonstimulering. Fire AIH-forsøk på ett år, og ingen baby. Vi var nå 24 år, både jeg og kjæresten.

Nesten alle rundt oss lurte på hvorfor vi hadde slikt hastverk. Vi var begge studenter, og uten fast jobb. Vi var unge. Kunne vi ikke bare nyte tiden som kjærester og nygifte før vi begynte å stresse med barn? Vi prøvde stadig å forklare at dette var noe legene hadde rådet oss til. Og at ønsket om barn en gang i fremtiden var for stort til å overses. At vi visste det kunne bli en lang og humpete vei. Men vi ville bli foreldre, uansett om det "ikke passet".

I 2013, siste året på journalistikkutdanningen, og 24 og et halvt år gamle, satte vi i gang med IVF, også kalt prøverørsmetoden, som Julianne og Ulrik nettopp har vært igjennom. Jeg gikk seks uker på medisiner, først en nesepray, og deretter hormonsprøyter, før jeg gjennomførte egguttak på Rikshospitalet. Ni egg fikk vi hentet ut, og i løpet av et døgn var seks av disse blitt befruktet.

Vi møtte opp for tilbakesetting av egg 2. mai 2013. Eggene var dessverre ikke av topp kvalitet, viste det seg. De delte seg litt for sakte, og legen hadde, i samråd med bioingeniøren, derfor besluttet å sette tilbake de to (!) av best kvalitet. Å sette tilbake to egg er noe de sjelden, eller aldri, gjør på folk under 36 år i det offentlige. Både jeg og mannen spurte om de var sikre på dette med to egg. Helsevesenet ønsker helst å unngå flerlingsvangerskap, fordi det er knyttet opp mot risikosvangerskap og for-tidlig-fødsel.

Men både legen og bioingeniøren kunne nærmest garantere at vi ikke ville få tvillinger. Vi ville være heldige om det ble en baby. Sjansene var tilstede, og derfor ønsket de å gjennomføre forsøket, men sannsynligheten var ikke veldig stor for å lykkes i det hele tatt.
Vi reiste hjem - jeg med to spirer og begge med en ubehagelig klump i magen.

Jeg var ikke like flink som Julianne, så på rugedag 9 begynte jeg å teste meg. Fem dager for tidlig. Første test så ut som alle andre tester jeg hadde tatt før. Negativ. Jeg gråt en skvett, ringte kjæresten og gikk tilbake for å ta en ny kikk på den. Men der så jeg plutselig en svak strek til. "Skyggestrek" kunne Google fortelle meg.
Altså ikke et tegn på graviditet.

Men på neste test, dagen etter, ble denne skyggestreken enda tydeligere. Og slik fortsatte det, frem til testdagen: "Gravid 2-3 uker" stod det på den litt mer avanserte testet vi hadde kostet på oss. Blodprøven på Rikshospitalet samme dag bekreftet det hele: Vi var gravide!

Som prøver får man tilbud om tidlig ultralyd i uke 7-8 for å se at forsøket har vært vellykket. En junidag i 2013 ble vi overrasket med TO små bankende hjerter i magen min.

I dag har vi to energiske, kule, kloke, fine, snille tvilling-gutter som straks fyller tre år.

Underveis har alt annet falt på plass også. Faste jobber, rekkehus og stasjonsvogn.

Vi er sjeleglade for at vi fulgte hjertene våre og legenes råd, og kastet oss ut i det, selv om vi ikke hadde alt annet på stell da vi satte i gang prosessen.

Å bli foreldre er det største man kan oppleve.

Innlegget er skrevet av Henriette Grimstad Ågren

VI TAR EN LANG JULEFERIE

Hei, dere. Tusen takk for alle varme hilsener, hjerter og oppmuntrende ord. Det har vært noen tunge dager og jeg var bare helt nødt til å logge av litt, være alene, ta en pause fra bloggingen og kjenne på sorgen sammen med de nærmeste. Men jeg har likevel vært hyppig innom og lest alle kommentarene deres, fordi jeg merket at det hjalp å kjenne på den enorme støtten som vi er så heldige å få gjennom denne bloggen. Tenkt at jeg har så mange gode og snille lesere! Dere har virkelig vært til stor hjelp for både Ulrik og meg denne uken. Det skal dere vite. Veldig mange av dere minner oss heldigvis på hvorfor vi er åpne om denne prosessen og hvorfor vi bør fortsette med denne åpenheten rundt noe som er så tøft og vanskelig.

Selv om vi nå er klare for å legge dette første forsøket bak oss og fokusere videre, så har jeg lyst til å ta dere med en liten tur tilbake til søndag kveld. Den søvnløse natten. Jeg tror det må være en av de verste nettene i mitt liv. Det var nemlig da jeg begynte å blø, rett før jeg skulle legge meg. Jeg visste ikke om jeg skulle fortelle det til Ulrik eller ikke. De hadde jo fortalt meg på klinikken flere ganger at jeg ikke skulle bli redd av et par dråper blod, fordi det kunne komme av de vaginaltablettene jeg gikk på. Men det var dessverre mer enn et par dråper blod og litt for tilfeldig at de skulle komme akkurat da. Jeg prøvde likevel å skjule det for Ulrik. Det siste jeg ville var jo å skuffe han og inni meg var det fortsatt en bitteliten del av meg som ikke ga opp håpet om to streker på graviditetsetsten. Ulrik var om mulig like optimistisk som meg dette første forsøket. Men han la dessverre eller kanskje heldigvis fort merke til at det var noe som plaget meg den kvelden. Jeg måtte derfor bare fortelle han om det. Ulrik ble helt uvell og rar, stakkar. Ingen av oss sov noe fra søndag til mandag. Vi lå bare der og holdt rundt hverandre helt til klokken ringte klokken 07:00. En vond natt med mye kjærlighet.

Det store håpet som vi begge hadde ble mindre og mindre for hver time den natten. På en måte var det helt forferdelig, men på en annen måte så var det jo fint av kroppen min å forberede oss på den store skuffelsen vi snart skulle få. Jeg trodde jo at jeg var gravid helt til søndag kveld. Jeg følte meg gravid og jeg fikk som sagt høre at jeg så gravid ut. Så det kom som et sjokk at mensen startet den natten. Faktisk så stort sjokk at jeg ikke trodde helt på det. Jeg trodde ikke at det var sant og kunne ikke forstå hvordan kroppen min igjen hadde lurt meg.

Nå tar vi en lang juleferie fra denne prøvingen. Mest fordi vi må, men på en måte så blir det litt godt med et avbrekk også. Spesielt fordi vi har noe å forholde oss til videre. Jeg skal fortelle mer om planen og veien vi har for tiden fremover senere denne uken. For vi gir selvfølgelig ikke opp. Neste forsøk er allerede satt opp i kalenderen. Nå må vi bare samle krefter og finne tilbake til gleden ved dette og ikke minst håpet. All in eller ingenting. Man må tørre å håpe, ellers ser jeg ikke vitsen i å prøve..


Jeg velger å tro at det er en mening med alt som skjer, uansett hvor urettferdig og trist det føles der og da ♥

MEG UTEN EXTENSIONS!

Behandlingen er sponset

Hei fra frisørstolen! Her har jeg sittet siden klokken 14 og har ennå noen timer igjen før jeg er ferdig. Det var virkelig på tide med "juleklippen" i dag, som jeg kaller det. Nå skal det litt mer til enn bare en liten klipp på meg for at jeg skal føle meg fresh, men dere skjønner hva jeg mener. Hehe! Her må vi av med gammelt extension, vaske ut limrester, tørke håret, stripe håret, vaske håret, tørke håret igjen, klippe håret mitt, sette i nytt extension og klippe til extensionet. Alt dette er det flinkeste og godeste @mariadimitrov på Head frisør i Hegdehausveien som sørger for.

Maria har faktisk hatt ansvar for håret mitt nå i over et år. Jeg begynte å gå til Maria i oktober i fjor. Da var det bryllupet til Ulrik og meg i februar som stod i fokus. Nå er det en litt mer voksen jente som sitter her i stolen og ønsker seg en fresh "mamma look". Jeg vet at jeg er i trygge hender, så jeg lar henne bestemme alt. Det er tross alt hun som kan dette.

På bildene under ser dere meg forresten HELT UTEN extension! Litt sykt egentlig. Jeg tør nesten aldri å vise meg uten. Det har bare blitt en greie. Men etter at Maria klippet meg kort sist gang, så har heldigvis håret mitt blitt litt tykkere og sunnere. Hun mener at jeg en dag kan og bør slutte med extensions, men jeg er som dere vet avhengig av håret fra Luxushair for tykkelsen sin del :-)

Etter at vi er ferdige i salongen skal vi ut og spise på Dinner i Karl Johan. Vi må jo ha julebord vi også, som alle andre. Hehe! Dessuten så fikk vi begge utrolig lyst på crispy duck i dag, så det må det bare bli. Yum!

Håper du som leser har hatt en fin søndag! Vi skrives og snappes. Jeg skal vise dere resultatet av denne frisørtimen på bloggen i morgen eller tirsdag. For dere som vil se resultatet allerede i dag kan følge med på Snapchat --> pilotfrue

Ps. Jeg er mye flinkere til å svare på spørsmål på Snapchat enn her på bloggen!

10 SPØRSMÅL & SVAR I RUGETIDEN

Hei, dere! Det blir litt sene oppdateringer fra meg om dagen. Jeg kommer meg liksom ikke i gang med noen verdens ting før det er mørkt ute igjen. Hehe!  Dagene bare suser avgårde. Veldig sakte, men de går på en eller annen måte fra meg likevel. Det har kanskje noe å gjøre med at jeg er konstant trøtt og i ustabil form. Det ene øyeblikket føler jeg meg helt fin og symptomfri og i det andre øyeblikket må jeg legge meg ned på grunn av kvalme. Ja, det kan være positive tegn dette, men det kan også være bivirkninger fra Lutinus (vaginaltablettene jeg tar 3 ganger om dagen). Om 2 dager får jeg heldigvis svar på det..

I løpet av rugetiden har enkelte spørsmål gjentatt seg i kommentarfeltet her på bloggen, på Snapchat og på min facebookside (innboks). Jeg tok derfor hintet og laget et eget innlegg hvor jeg besvarer det mange lurer på..

HER ER 10 SPØRSMÅL OG SVAR FRA RUGETIDEN:

1. Er prøverørsbehandlingen sponset?

- Nei, det er ingen økonomisk binding mellom meg/bloggen og Spiren fertilitetsklinikk i Trondheim. Jeg velger likevel å skryte av klinikken, da jeg synes at de menneskene som jobber der fortjener masse ros. De hjelper oss tross alt med livets største gave!

2. Hvor tidlig får vi lesere vite resultatet av graviditetstesten?

- Jeg tar som sagt testen mandag morgen, så skal resultatet fordøyes, deles med familie og de nærmeste vennene våre. Etter det kommer nyheten ut for dere. Følg med på min Instagram @pilotfrue og ikke minst Ulrik sin Instagram @mrulriknygaard dersom du vil være en av de som får vite nyheten først, uansett resultat.

3. Hva gjør dere dersom testen er negativ?

- Da kjører vi på med et nytt forsøk så fort det lar seg gjøre. Mest sansynlig fra neste syklus allerede. Vi gir aldri opp!

4. Kan du filme når du tar graviditetstesten?

- Ja, det har vi planer om å gjøre. Men om filmen blir delbar eller ikke får tiden vise. Jeg håper jo det. Både for vår del og for deres del.

5. Hvorfor nevner du ønskebarna dine med navn her på bloggen før de eksisterer? 

- Jeg ser ikke noe problem i å være åpen om hva vi vil kalle barna våre. Vi skal jo ha barn en eller annen gang, og forhåpentligvis veldig snart. Dessuten blir jeg oppriktig glad inni meg når jeg sier eller skriver navnet "Severin" og "Lykke". Babydrømmen blir på en måte mer virkelig og fin å forholde seg til. Hvorfor skal ikke jeg gjøre ting som får meg i godt humør?

6. Hvorfor skriver du BARE om prøving, venting og denne babydrømmen for tiden?

- Det er fordi det opptar en veldig stor plass i hjertet mitt og i tankene mine.

7. Hvordan kommer bloggen til å bli fremover dersom du blir gravid?

- Dersom? NÅR, mener dere vel (viktig med positivitet). Bloggen vil alltid følge meg gjennom det jeg opplever i livet og forandre seg i takt med at jeg forandrer meg, vokser på erfaringer, får nye prioriteringer og interesser. Jeg kommer ikke til å endre meg eller innholdet her på bloggen bevisst. Jeg tror at de endringene dere eventuelt vil legge merke til kommer helt naturlig.

8. Kan du legge ut innslaget fra God Morgen Norge på bloggen?

- Nei, det har jeg ikke mulighet til dessverre. Men dere finner det på Tv2 Sumo. Programmet fra mandag 5. desember, under tema "ufrivillig barnløshet".

9. Skriver du om prøvingen for å tjene penger?

- Bloggen er jobben min, enten dere respekterer det eller ikke. Det er den jeg lever av, så ja jeg blogger for å tjene penger. Men jeg prøver ikke å få barn for å tjene penger. Det at jeg har valgt å dele prøvingen som ble noe vanskeligere enn jeg trodde med mange tusen lesere, var først og fremst ment som noe positivt for andre i samme situasjon. Det føles rett og slett godt å bidra til mer åpenhet rundt alt det vanskelige i prøveperioden som dessverre veldig få snakker om. Jeg får meldinger, mailer og kommentarer hver eneste dag av andre prøvere som setter pris på min åpenhet. Det er disse menneskene som får meg til å fortsette å dele denne prosessen. Altså par som uttrykker at det å lese om Ulrik og meg hjelper de positivt på en eller annen måte.

Går du på jobben din for å tjene penger? Jeg regner med at svaret ditt er "ja", men håper også at du liker det du jobber med. For det gjør jeg. Ellers hadde jeg funnet meg en annen jobb. Trivsel har mye større verdi enn penger for meg. Hender det at du engasjerer deg i situasjoner på jobb, kollegaene dine eller andre ting som ikke nødvendigvis står i arbeidbeskrivelsen din, men som kun gir deg en god følelse? Jeg håper at svaret ditt er "ja" her også. Det er nemlig slik jeg føler det med åpenheten rundt prøveperioden. Jeg gir litt mer av meg selv enn før fordi jeg opplever at det gir veldig mye positivt til andre.

10. Hva tror du barna deres kommer til å mene om at du har skrevet så mye om de før de i det hele tatt var lagd?

- Jeg tror og håper at de kommer til å skjønne hvor ønsket de er.♥+♥= ♥♥♥

♥+♥= ♥♥♥♥

?

"JULIANNES" THAI RØD CURRY

God fredagskveld! I dag har Ulrik og jeg vært ute og handlet julegaver, julepynt, julelys til å ha utendørs og masse annet stæsj som vi trenger før jul. En dag som dette får meg virkelig i julestemning. Spesielt etter å ha spist meg kvalm på alt for mange juleskum. Hehe! Da er det jul for meg :-)

Men over til noe helt annet.. Jeg har lyst til å dele en middagsoppskrift med dere som er alt annet enn julete. Det er viktig å variere menyen i julen også. Ellers blir i hvert fall jeg veldig fort lei av både pinnekjøtt og ribbe. Litt trist å si så tidlig i julesesongen kanskje, men det er jo sant.

Retten jeg nå skal vise dere holder fint til 4 sultne personer. I dag er vi bare Ulrik og meg, men sist gang jeg lagde denne retten hadde vi et vennepar på besøk. Jeg kaller den herved for "Juliannes" thai rød curry, men retten er jo egentlig ikke min. Jeg har faktisk lært den av en god venninne, som Ulrik mener at jeg bør ha på besøk litt oftere. Han er nemlig litt lei av taco og lasagne i alle mulige varianter nå. Hehe! Marthe, heter venninnen min forresten. Hun er supergod på kjøkkenet ♥

Du trenger:

♡ Kylling: Jeg beregner 1 kyllingfillet per person som skal spise.

♡ 3 ss rød curry paste: Min er kjøpt i Sverige

♡ 2 bokser med kokosnøttmelk

♡ 4 ss brunt sukker

♡ 7 ts fish sauce

♡ 1/2 lime

♡ Ris

♡ Grønnsaker: Jeg bruker sopp, paprika, vannkastanjer, babymais, aspargesbønner og blomkål i dag. Det er litt mange slag egentlig, men jeg klarte ikke bestemme meg i butikken. Hehe! Bare bruk de grønnsakene du liker best. Løk, sukkererter, bambusskudd og squash er forslag til andre gode grønsaker du kan bruke. Jeg varierer litt fra gang til gang, men det holder lenge med 4 forskjellige typer av grønnsaker.

Slik gjør du:

Ha kokosnøttmelk i en panne og kok det opp. Når det småkoker tilsetter du rød curry, fish sauce, brunt sukker og lime. La dette småkoke i 15/20 minutter. Det avhenger av hvor tykk du vil ha sausen. Mens sausen koker tilbereder du ris, kylling og grønt. Jeg pleier å steke kyllingen først i en wokpanne på høy varme, så steker jeg grønnsakene for seg og blander alt i sausen når den har ca 2 minutter igjen av koketiden.Ulrik: "Det her er den beste maten du noen gang har servert meg, elskling. Fantastisk godt!"

God helg da, folkens!

JEG BEGYNNER Å BLI UTÅLMODIG

Nå merker jeg at jeg begynner å bli skikkelig utålmodig i forhold til denne graviditetstesten. Spesielt siden flere og flere mistenker at jeg allerede har testet meg, noe jeg ikke har. Det er 4 dager igjen til testdato og de dagene må jeg bare holde ut. For NEI, jeg skal ikke teste meg før mandag morgen. Jeg hører at mange har testet positivt mye tidligere enn 14 dager etter innsett, men jeg ble anbefalt av legen min på klinikken om å vente til mandag 12. desember og da gjør jeg det. Jeg ser ingen grunn til ikke å høre på denne anbefalingen. For tidlig testing kan føre til falskt resultat og det er jo veldig unødvendig å utsette meg selv og ikke minst Ulrik for, synes dere ikke? Det er heldigvis ingen som har dødd av utålmodighet før, så jeg prøver å fylle dagene med aktiviteter som får meg til å tenke på andre ting, bortsett fra når jeg skriver til dere da. Da er fokuset mest på denne ventingen. Det har jo vært meningen helt fra starten.

Ellers har Ulrik og jeg vært veldig flinke til å både snakke om og fokusere på andre ting den siste uken. Det er ikke enkelt, men vi prøver så godt vi kan begge to og har også fulgt rådet fra de på Spiren om å gjøre minst en hyggelig ting hver eneste dag. I dag blir den hyggelige tingen en julemiddag på Lorry i Parkveien. Mmm! Jeg gleder meg.

Senest i går kveld tok forresten Ulrik meg på fersken i å bestille den første babytingen til barnerommet. Jeg fortalte han ikke om bestillingen før han catchet meg i sengen, men da var HELDIGVIS bestillingen allerede gjennomført. Fjoh! Godt han ikke rakk å snakke meg til fornuft. Den tingen jeg bestilte var nemlig ikke noe vi kommer til å trenge, kun en pynteting. Hehe! Jeg skal vise dere hva jeg bestilte senere.. Det har noe med babysengen å gjøre og den blir såååå fin til lille prinsen eller prinsessen som kanskje allerede ligger her inni magen min. Tvi tvi ♥

Vi fikk forresten en utrolig hyggelig mail av helsesøster i dag:

"Hei Julianne og Ulrik!

Vi tenker på dere her på Spiren og venter spent på testen din neste uke! Hvordan er det med deg? Er det tøft å gå å vente? Regner med du har masse symptomer som det er vanskelig å tolke, siden du står på Lutinus.

Husk at du ikke må slutte med Lutinus selv om det skulle komme noen dråper blod, det er ikke så uvanlig at medisinene irriterer slimhinnene slik at det blir sårt!

Du må ikke være redd for å ta kontakt dersom det blir en tøff helg, vi er her for dere!

Lykke lykke til!!"

Herlighet, så god oppføling man får i det private. Jeg er så glad for at vi valgte å gjennomføre dette på Spiren i Trondheim. For noen varme og gode mennesker, for en klinikk og for en kunnskap de sitter med. Vi er heldige!

Ps. Dette er ikke ment som noe kritikk til det offentlige. Jeg vet ingenting om hvordan oppfølgingen fungerer der. Jeg tviler heller ikke på at legene er like gode i det offentlige, som i det private. Jeg vet bare at oppfølgingen er ekstremt god på Spiren Fertilitetsklinikk, som er en privatklinikk.
Jeg har forresten skuffene fulle av graviditetstester her hjemme, så når jeg først skal teste blir det nok ikke bare en test som tas. Uansett resultat så kommer jeg nok til å ta en to-tre tester for å være sikker. For ja, man blir litt sprø av alt dette her.. Det innrømmer jeg. Men jeg skal klare å styre meg frem til mandag.

DET BESTE KOMPLIMENTET JEG HAR FÅTT

Hei, dere! En liten og sen oppdatering fra meg i dag. Jeg har vært sammen med storesøster og tanteungen min store deler av dagen, sett på det nye huset deres, handlet inn stæsj til huset og spist på en indisk restaurant i Asker. Det var en kort oppsummering av en utrolig hyggelig og avslappende dag..

Nå er jeg hjemme igjen, nydusjet og klar for at mannen skal komme hjem fra jobb <3

Det er forresten mange som sier at jeg ser gravid ut. Jeg trodde aldri at jeg skulle bli så glad for å høre akkurat det. "Synes du? TUSEN TAKK", sier jeg.. Hehe! Det er det beste komplimentet jeg noen gang har fått. Jeg har faktisk gått opp litt i vekt, men det kan jo skyldes mer mat og mindre trening. Jeg håper bare så inderlig at det skyldes at jeg faktisk er gravid!

Hva synes dere som har sett meg på TV og ser bilder av meg her hver dag? Ser jeg gravid ut for tiden? Til og med mamma sa det senest istad, og hun kjenner meg jo rimelig godt. Hehe! Hun sa det var noe med både ansiktet og kroppen min når hun så meg på God Morgen Norge blant annet, som fikk henne til å tro det. Noen sier også at jeg har fått en litt annerledes utstråling i det siste, både folk som kjenner meg og folk som ikke kjenner meg så godt..

Nei, nå må jeg skifte litt sengetøy og gjøre det hyggelig til Ulrik kommer krypende opp i sengen til meg. Vi blogges mer i morgen!

MINE BESTE JULEGAVETIPS

Annonse

Er du i gang med julegaver? Vær ærlig nå.. Jeg har bare såvidt begynt selv, men er som alltid glad i å lage julegavelister. I dette innlegget har jeg ramset opp mine beste julegavetips i et og samme innlegg. I tillegg kommer jeg med råd i forhold til hvem alle disse gavene passer for. Jeg håper at listen min kan hjelpe deg til å komme i mål med årets julegaver, uansett hvordan du ligger ann i løypa. I denne listen finnes nemlig noe for alle i forskjellige prisklasser som dekker ulike behov og ønsker ♥

Opplevelse: Opplevelser er en av årets mest populære julegave. Et gavekort på en opplevelse er perfekt til den som har alt og står på manges ønskeliste i år. Hos YouWish kan du finne hundrevis av opplevelser, blant annet vinsmaking, sjokoladesmaking og gavekort på spa. Dette er gaver som passer de fleste, men det finnes også opplevelser som skiller seg ut. Sjekk ut YouWish sine julegavetips her. Gavekortene har forresten et års bytterett, så du kan tørre å tenke litt utefor boksen når du bestiller årets julegaver på YouWish.

Jeg anbefaler hundekjøring og nordlys safari:

- Hundekjøring

Dette må man oppleve en gang i livet! Hundekjøring finnes flere steder i landet og kommer i forskjellige lengder og priser.

- Nordlyssafari

Har du noen gang opplevd nordlys i mørketida? Her får man dra sammen med guide i båt og se nordlys fra havet. Romantisk gave til kjæresten? 

Opplevelser fra YouWish er gaver som knytter bånd mellom giver og mottaker. Rett og slett en gaver som skaper minner!

Miniferie: Husker dere da jeg fortalte om at Ulrik og jeg var på floating? Nå har vi vært og testet ut denne avslappende opplevelsen en gang til og kan ikke annet enn å anbefale den som en av årets julegaver. Det som er så fint med floating er at det passer for alle. Ulrik og jeg bestilte den første timen i forbindelse med å senke skuldrene litt nå i prøveperioden, men det er nok ikke bare vi som trenger å stresse ned i hverdagen. De aller fleste sliter jo med å få tiden til å strekke til med jobb, skole, barn, trening og så videre..

Med rabattkoden "MINIFERIE" får du nå 15% avslag på enkelttime, parfloat og klippekort med 5 klipp. Den perfekte førjulsgave til deg selv eller til deg og kjæresten? Eller den perfekte julgave til en som trenger å koble av litt fra en stressende hverdag.

Floating er en unik opplevelse, og beskrives som en snarvei til dyp avspenning. Der meditasjon og yoga krever at du lærer deg visse teknikker, er det her bare legge deg ned og flyte inn i total avslapning. Prinsippet er enkelt. Du legger deg i høykonsentrert saltvann som gjør at du flyter. Vannet holder kroppstemperatur og etter kort tid kjennes det som om du svever! Når du i tillegg ligger i et lydtett rom hvor det er mulig å få det helt mørkt, avsondret fra all ytre stimuli, får både hjerne og muskler optimal hvile.

 Bestill timer her eller gavekort her. Jeg vil rett og slett sammenligne opplevelsen som en liten miniferie!

Les mer om floating på Facebook her


Sensuelle gaver: Har du lyst til å gi jenta di eller kvinnen i ditt liv en fresh start på det nye året? Hjelp henne å fornye undertøysskuffen med å investere i flott undertøy fra MyMuse.no. Undertøy er nemlig den perfekte julegaven fra deg til hun du er glad i som viser både omtanke og kjærlighet. Dette er en gaven dere begge vil elske og få mye glede av. Dette er gaven som får henne til å føle seg sett og verdsatt. Dette er gaven hun garantert ønsker seg til jul i år.

På MyMuse.no finner du flere av mine favorittundertøysett akkurat nå, blant annet settene på bildene under. De er sexy og litt frekke, men samtidig utrolig stilige og smakfulle. Med rabattkoden "pilotfrue" får du 20% rabatt på alt av undertøy fra MyMuse fram til jul. Det er en rabattkode jeg selv har tenkt til å benytte meg av. Ja, for det er lov å kjøpe en liten førjulsgave til seg selv. Synes dere ikke? Jeg får jo snart lønning og greier. Hehe!

MyMuse har forresten et stort spekter av størrelser (opp til M-cup) og design, slik at du enkelt kan finne en BH du liker og som gir henne optimal støtte og komfort. Og dere.. Behagelig trenger ikke bety traust eller kjedelig. På MyMuse er det behagelige både tidløst, elegant og forførende. Sjekk ut det gode utvalget deres HER

Ps. Undertøy er heller ingen dum ide til "venninnegave". Jeg fikk faktisk undertøy av en venninne til jul i fjor og ble veldig glad for det!

Smakfullt og praktisk interiør:  

Vi har nylig omøblert litt i stuen for å gjøre plass til vår nye Fatboy i fargen "stonewashed sand". Jeg har nemlig ønsket meg denne lenge og ser for meg at jeg kommer til å kose meg mye i den fremover, spesielt nå i julen og ikke minst når jeg blir gravid. Fatboyen er supermyk og komfortabel. Siden den er så stor og god så kan man både ligge og sitte i den. Stoffet er forresten et vaskbart trekk i bomull, noe som er greit å vite i forhold til barn, hunder og søl generelt.

Det er ikke bare jeg som har fått meg en ny favrittplass i stuen, men også Stella. Hehe! Det hender ofte at jeg finner henne liggende slik som på bildet under. Jeg skjønner henne godt. Den er jo helt sykt digg i slappe av i og jeg vil absolutt anbefale den som en av årets julegaver ♥

Jeg vil også anbefale denne stilige og praktiske Skagerak Nordic bollen! Det er en kjempefin ildfast form som kan brukes i ovn, vaskes i oppvasmaskin og settes i fryseren. Jeg vet ikke med dere, men jeg har ikke sett en så delikat og fin bolle som samtidig egner seg godt til bruk på kjøkkenet. Har du? En kjempebra gave til hun og han som er glad i å lage innbydende og god mat. Her om dagen brukte jeg faktisk min nye Nordic bolle for føste gang, da lagde hjemmelaget lasagne til to venninner. Mmm! Det ble likte godt som det ser ut :-)

Følg Skattekammeret på Facebook her! De er forresten en ledende distributør og forhandler av en rekke kvalitetsmerker i Norge innenfor områdene møbler, interiør og tregulv. Dersom du vil dra å besøke de så har de butikk og showroom i Lilleakerveien 25 (CC Vest i Oslo).

Eksklusive klokker:

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker fine klokker og det er jeg ikke alene om. En fin klokke fresher jo opp et helt antrekk! På www.klokker.no finner du et stort utvalg av både dameklokker, herreklokker og barneklokker. Alle klokkene de selger på klokker.no er kjent for flott design og super kvalitet. Det kan jeg skrive under på etter å selv ha bestilt meg to superfine klokker fra denne nettbutikken ♥

Hva med denne populære klokken fra Marc by Marc Jacobs eller denne stilige klokken fra Michael Kors? Jeg har de begge her hjemme og liker de som dere ser utrolig godt. De er eksklusive, men samtidig så får du de til gode priser. Klokker.no er forresten den eneste norske nettbutikken som er autorisert forhandler av både Marc Jacobs klokker og Michael Kors klokker. Derfor er du garantert at klokkene er ekte når du handler hos de. Det er jo trygt å vite når man først handler en så fin ting til seg selv eller i gave til noen andre.

Alle jenter og gutter bør eie minst en klokke som de er skikkelig glad i og helst ha et par forskjellige klokker i garderoben til å variere med etter antrekk og anledning. Vet du ennå ikke hva du skal gi i julegave til kjæresten, eller en annen person som står deg nær i år? Da foreslår jeg at du sjekker ut det store utvalget på klokker.no!

Morsomme ting:

Er det en ting jeg er tilhenger av så er det MORSOMME GAVER! Spesielt i dag som de fleste jeg kjenner har nesten alt de trenger i hverdagen. Det er vel ikke bare jeg som sliter med å finne på gaver til foreldre, besteforeldre, tanter og onkler? Jeg synes til og med det er vanskelig å finne på noe til de vennene jeg føler at jeg "må" gi noe hvert år. Da er gaver du finner på Coolstuff.no helt geniale og ikke minst supermorsomme!

Under har jeg plukket ut to favoritter fra Coolstuff.no til dere. Det var ikke så lett å velge ut bare to produkter blant alle de kule tingene i nettbutikken deres, men jeg endte på denne vinglassflasken med teksten: "Finally! A wine glass that fits my needs", og dette gøyale kameraet.

Hvor gøy hadde det ikke vært å gi bort vinglassflasken til noen sammen med en vin til jul? Jeg har allerede pakket inn mitt til en jeg kjenner, som definitivt vil like det. Og hvor mye moro tror du ikke hun eller han som er så heldige å få polaroid kamera til jul vil ha det med bildetaking i julen sammen med familie og vennner? Her har dere virkelig to morsomme julegavetips dere bør gå for altså ♥

Nødvendigheter: Ullundertøy MÅ vi ha gjennom vinteren her i Norge. Derfor er det jo en glimrende julegave å gi bort til jul! Gaven kan gis til både jenter og gutter. På Enklere Liv finner du denne fine rundhals genseren og denne fine buksen som jeg har på meg fra Bambull i flere farger. Jeg har forelsket meg helt i mitt sett i fargen "Blå/Rosa", men ønsker meg også settet i fargen "mørk rosa" til jul i år (hint hint til Ulrik). Hehe!

Over til noe annet som jeg nylig ble introdusert for og som er HELT GENIALT. Har dere testet Turbie Twist før? Herlighet, så fantastisk! Dette er jo den perfekte venninnegave eller søstergave! Eller hva med en liten ting til mor? Jeg bestilte pakken med fargene rosa og lilla, sikkert ikke overraskende. Men det finnes en pakke med turkis & grå også, som også er kjempefine!

Med rabattkoden "pilotfrue15" får du nå 20% på både ullundertøy fra Bambull og Turbie Twist 2 pack! Rabattkoden gjelder fra 6.-11. desember, så skynd deg og bestill tingene hjem før jul :-)

Følg Enklere Liv på Facebook her! De legger ut så mye genialt at det virkelig er verdt å følge med på siden for flere gavetips, eller bare for din egen del. Jeg har blant annet bestilt meg flere massasjeprodukter i det siste som jeg har vært veldig fornøyd med.


Stålampe

Bordlampe

Puff

 

Fortsatt lykke til med julegavene i år!

FRA GÅRSDAGENS BESØK I TV2

God morgen igjen! Dagen i går var helt sykt lang, men samtidig så gikk den veldig fort. Gudamei, så mye nyttig jeg fikk gjort! Det er ikke så dumt å stå opp før alle andre en mandags morgen likevel. Hehe! Det var som dere sikkert skjønte et hyggelig besøk i God Morgen Norge. Jeg fikk masse bilder og videoer på Snapchat av følgere, familie og venner som så på programmet. Det var kjempekoselig! For de av dere som ikke fikk med dere programmet når det gikk direkte eller i reprise kan se det på Sumo under temaet "ufrivillig barnløshet" fra gårsdagens sending. Personlig ser jeg aldri på videoer av meg selv i ettertid. Det føles bare rart. Dessuten kommer jeg alltid på tusen ting jeg skulle ha sagt eller formulert annerledes og det er jo ingen poeng å sitte å irritere seg over det.

Det å bli intervjuet på TV er virkelig en øvingssak, som alt annet. Man blir litt tøffere for hver gang, men kommer også fort ut av trening når det er en stund siden sist. Når det er sagt så er det viktigste her selve poenget med alt sammen, nemlig å skape mer åpenhet rundt prøverør og par som sliter med å få barn. Jeg føler dessverre at vi har en lang vei å gå når det kommer til dette med å åpne seg om problemer rundt fertilitet, men jeg har troen på at det Ulrik og jeg deler bringer mye positivt for andre prøvere. Derfor får vi begge en god følelse ved å være såpass åpne som vi er, og derfor hjelper det jo oss på en måte også. Den gode følelsen løfter oss litt i en ellers krevende periode.

Shit, nå nærmer det seg testing! I dag er det under en uke til jeg skal ta graviditetstest. Herlighet, det blir spennende! Tenk om jeg er gravid?! Åååååå.. #krysserfingreogtærheltfremtilmandag


Snart skal jeg ut i skogen med Stella. Vi har vært skikkelig flinke til å gå turer de siste dagene, så nå gjelder det bare å holde på denne gode trenden. Videre i dag skal jeg bare styre med litt bilder og greier her hjemme, og i kveld skal Ulrik og jeg passe niesene våre. Da blir det taco, spill og kos, tenker jeg. Det gleder jeg meg veldig til! Vi blogges mer senere i dag. Da kommer et blogginnlegg som jeg håper at dere vil like!Blusen min er fra B-Young og buksen er lånt av @maanestenoslo på Aker Brygge

Genseren til @mrulriknygaard er fra Mango, skjorten er fra Pull and Bear og buksen er fra Zara

FÅ 15% RABATT PÅ ALT FRA DANIEL WELLINGTON

Annonse

Hei igjen! Er dere klare for enda et godt tilbud nå før jul? Jeg vet ikke med dere, men jeg elsker å spare penger og spesielt på tidløse og varige ting som klokkene fra Daniel Wellington. Derfor digger jeg når jeg får muligheten til å dele ut gode dealer som dette: Med rabattkoden "JULIANNE" får du nå 15% rabatt på alt fra www.danielwellington.com, og det stopper ikke her..

Daniel Wellington har allerede et godt juletilbud gående. Dersom du er skikkelig lur nå så benytter du deg av begge rabattene i et og samme kjøp HER.  "Dobbel rabatt" er ikke feil nå i desember. Eller hva? Hehe!

Ps. I tillegg til god pris tar de seg også av julegaveinnpakningen + gratis frakt og eventuelt retur på alle bestillinger om gaven ikke skulle falle i smak. DET er hva jeg kaller en god og ikke minst trygg handel. Faktisk så god at du kan unne deg en liten førjulsgave til deg selv også ♥


Jeg har nylig bestilt meg "Classic Durham" i rose gold (36mm). Flere av dere har sikkert sett meg bruke den på Snapchat. Jeg er blitt så glad i denne brune reimen. Den passer perfekt til de fargetonene jeg liker i klær for tiden og er utrolig fresh sammen med jeans. Klokken var med meg på trondheimsturen i forrige uke. Den satt virkelig prikken over i-en på reise outfitet mitt. Er dere ikke enige?

I tillegg så er fortsatt "Classic Black Sheffield" en favoritt hos meg. Det må jeg bare innrømme. Jeg har derfor både en modell i gull som jeg har vist dere før og denne i sølv, and I love them both. Den sorte skiven er rett og slett råkul til skinnklær og egentlig alt som er sort. Uttrykket blir røft, men samtidig classy og det er det jeg liker.

Ellers vil jeg få ønske dere lykke til videre med julegavehandlingen. Husk at ukene går fort frem til julaften, dere.. Derfor anbefaler jeg alle å gjøre unna noen av årets julegaver på www.danielwellington.com nå :-)

GOD MORGEN NORGE

God morgen og god mandag! Jeg kan ikke huske sist jeg stod opp såååå tidlig. 05:00 ringte klokken for første gang og 05:15 var jeg ute av sengen. Jeg er egentlig ingen slumrer, men det finnes grenser for hvor tildig jeg klarer å stå opp. Jeg pleier jo ikke å ha på alarm en gang. Hehe! Det er sikkert mange av dere som er vant med å stå opp når det fortsatt er mørkt ute og det kommer jeg til å bli i fremtiden også, når jeg blir småbarnsmor. Men før den tid så sover jeg helst til både åtte og ni i hverdagen og legger meg nesten aldri før tolv på natten = livet med hjemmekontor.

Men over til poenget.. Etter en dusj, litt biola og 6 t-bane stopp senere, så sitter jeg altså her sammen med Ulrik. Vi skal nemlig på God Morgen Norge nå klokken 07:45. Derfor ville jeg bare stikke innom og be dere om å skru på Tv2, hvis dere vil da :-) :-)

Jeg gruer meg litt kjenner jeg, men det er det verdt. Jeg synes det er så viktig at par som trenger hjelp til å få barn ikke skjemmes av det og ønsker som mange vet mer åpenhet rundt prøverør og alt det vanskelige som ingen snakker om i prøveperioden. Derfor har jeg en god magefølelse med det hele, til tross for litt sommerfugler. Heldigvis har jeg Ulrik ved min side. Det hjelper alltid. Snille mannen min som stiller opp på det meste (les: alt) jeg ber han om. Hehe!

JULEGAVEN HUN EGENTLIG ØNSKER SEG

Annonse

Lurer du på hva du skal kjøpe i julegave til henne i år? Da vil jeg foreslå en intim gave som hun kommer til å sette stor pris på. Her er nemlig julegaven hun egentlig vil ha, selv om hun kanskje ikke har skrevet den opp på ønskelisten ennå. Produktet kom i hyllene for bare noen uker siden og har en form kvinner over hele verden elsker. Det er ikke uten videre at den kalles for "soverommets vibrerende diamant" ♥

Eller hva med en mindre og minst like lekker variant? Perfekt til hun som er mye ute og reiser foreksempel, og akkurat passe stor til å gi henne det hun faktisk ønsker seg..

Det jeg liker så godt med begge disse leketøyene er at de verken er vulgære eller voldsomme på noen som helst måte. De er yndige og diskrete, men fungerer likevel ekstremt bra. Og best av alt.. Du kan ta de med i dusjen! Er det en ting som er sikkert så er det at store gleder kan komme i små pakker ;-)

Utsiden er trukket med superglatt og behagelig silikon i høy kvalitet, og i enden av begge vibratorene sitter det som dere ser en liten og lekker diamantformet knapp som styrer hele leken. Diamanten bruker du til å velge blant flere hastigheter og programmer. Du må forresten holde diamanten inne i minimum tre sekunder for å starte vibratorene.

Så hva med å overaske venninnen din, kjæresten eller en du er glad i med en spennende og stilig julegave i år? Ps. Det går ann å gi gaven på sengekanten til din kjære en hyggelig julemorgen. Eller å skrive en liten lapp på utsiden av gaven om at den ikke bør åpnes med hele familien som tilskuere. Hehe! Selv om jeg ikke har noe problem med å anbefale disse vibratorene videre til dere som leser, så setter jeg som mange andre pris på at alt som har med sex og samliv å gjøre foregår mest mulig diskret.

Er du en av de som kanskje synes der er litt flaut eller ubehagelig å handle kondomer, glidemiddel eller vibrerende leketøy? Da er det nok betryggende å høre at pakkene man bestiller fra Kondomeriet er helt anonyme, altså ikke merket med sjenerende reklame.

I følge studier utført ved Indiana Universety, bruker faktisk hele 53 prosent av kvinner og 45 prosent av menn vibrator når de har sex. Nærmere 40 prosent av norske kvinner eier et sexleketøy, så det er med andre ord HELT NORMALT og for mange det mest naturlige i verden.

Jeg anbefaler dere å lese denne artikkelen som er skrevet av Bigitte Brøtmet for Kondomeriet."If Apple made a vibe, this would be it."
- Cosmopolitan US

FORANDRINGER I PLANENE

Hei og god lørdag. Jeg skulle egentlig vært på julelunsj med fredrikstadjentene, men er fortsatt hjemme. Formen er ikke helt på topp, så jeg måtte bare innse at det ikke ble noe lunsj på meg i dag. Jeg var ganske klar i stad da, men måtte kaste inn håndkleet før jeg ble ferdig med sminken. Det er viktig å lytte til kroppen. Spesielt nå som jeg ruger. Litt komisk ord. Jeg vet. Men det er jo det de kaller det.. Hehe! 

Dette skjørtet er forresten favorittskjørtet for tiden. Jeg kjøpte det på Zara sammen med svigermor sist hun var på besøk i Oslo, i tillegg til denne blusen. Skjørtet er varmt, langt og skikkelig stretchy. Jeg ser for meg at det kommer til å forbli en favoritt når magen begynner å vokse også. Hehe! Åh, som jeg gleder meg til det! Det er ikke noe vakrere en gravide mager som strutter. Jeg kommer til å vise frem magen så mye jeg kan når jeg blir gravid og kun gå i plagg hvor magen virkelig kommer frem, så tidlig det er mulig å se den.

Tusen takk for alle rådene jeg har fått i forhold til hva jeg skal holde meg unna av matvarer. Jeg ser det er litt forskjellige meninger om enkelte matvarer, som sushi blant annet. I den situasjonen jeg er i nå så tar jeg som sagt INGEN sjanser. Derfor kommer jeg nok til å være mer forsiktig enn gjennomsnittet. Jeg ser liksom ikke poenget i å risikere noe.

Nei, nå skal jeg legge med ned i sofaen og finne noe hyggelig å se på. Vi blogges!


JEG GRUGLEDER MEG..

Mandag 12. desember er den dagen jeg skal ta en ny graviditetstest. Jeg ser det er mange som har spurt etter tesdatoen i kommentarfeltet, så jeg bestemte meg like gjerne for å skrive den her i et eget innlegg. Dessverre har jeg trukket meg litt vekk fra kommentarfeltet den siste tiden, så ikke ta det personlig om jeg ikke svarer dere. Jeg merker at jeg ikke klarer å beherske meg i forhold til mye av det negative som kommer og derfor er det like greit at jeg bare lar være å svare til jeg har overskudd igjen. Det handler nok bare om at jeg er litt ekstra sårbar i disse dager, men jeg kommer tilbake. Veldig snart, håper jeg. I mellomtiden tar jeg som dere ser opp flere av spørsmålene som gjentar seg i innleggene mine.

Tilbake til graviditetstesten.. Jeg både gleder meg og gruer meg på samme tid. På en måte er det litt godt å være uviten og leve i håpet. Jeg oppfører meg nesten som om jeg er gravid nå og det er egentlig bare koselig. På en annen måte er det også veldig slitsomt med denne ventingen. Jeg merker allerede at dagene går langsommere. Spesielt nå som Ulrik er på jobb. Heldigvis skal jeg tilbringe store deler av helgen sammen med jentene. I dag er det middag her hjemme hos meg og i morgen er det julelunsj sammen med mange av fredrikstadjentene. Det blir nok bare meg som går for alkoholfritt i gjengen, men jeg skal ha det gøy likevel. Jeg lever jo nå som om jeg er gravid, selv om jeg kanskje ikke er det. Men jeg tar ingen sjanser og har blitt anbefalt å leve etter "de gravides regler" Hehe! Både når det gjelder drikke, mat og trening. Kom gjerne med tips til matvarer som gravide bør holde seg unna :-)

Mandag 12. desember kan bli den beste mandagen noensinne eller den tøffeste mandagen på lenge. Dersom jeg er så heldig at jeg får en positiv graviditetstest (noe jeg tror), så er jeg klar over at mye fortsatt kan skje i de første 3 månedene i svangerskapet. Men jeg tar en glede eller sorg av gangen og kommer til å dele alt med dere videre uavhengig av hva som skjer fremover. Det gjør jeg fordi dere og bloggen har blitt en fin del av hele prosessen. Takk for at dere leser det jeg skriver, støtter oss og følger denne bloggen hver eneste dag ♡


 

2 X HURRA!

Sånn.. Da var jeg akkurat ferdig i telefonen med både mamma og svigermor. Jeg hadde plutselig enda flere gode nyheter på lager denne torsdagen og de gir jeg selvfølgelig til de aller nærmeste først. For bare en time siden fikk jeg nemlig en ny melding fra Peter på laboratoriet i Trondheim om at han har fryst ned ett egg til, alstå TO EGG totalt. Det fortjener 2 x HURRA ♡♡

Han skrev: "Det ble 1 til blactocyst med kvalitet for frys, så den fryser jeg ned nå." DET er litt av en deilig følelse å legge seg med, skal jeg si dere. Det vil jo si at vi har større sjanse for å få barn i det hele tatt og om denne lykken fortsetter så har vi større sjanse for et søsken eller to? Shit! Dette er så spennende. Det kribler i magen, både på godt og vondt.

Ellers så er formen fin. Jeg er veldig oppblåst i magen og har på en måte den samme følelsen som jeg har når jeg venter mensen, men det er visst helt vanlig når man går på Lutinus. I tillegg så er puppene mine gigantiske og ømme, i forhold til hvordan de pleier å være. Nesten ingen av BH-ene mine passer lenger. Forhåpentligvis må jeg snart ut på undertøy shopping igjen.

Så nå er det ikke noe mer "spennende" som skjer inntil testing. Heldigvis, på en måte. Men det å vente er jo ganske spennende i seg selv. Jeg kjenner jo at jeg går å leter etter graviditetstegn allerede og det er jo helt tullete. Hehe! Men dere vet.. Det er helt umulig å la være.


Sender dere et ekte smil fra telefonsamtalen med svigermor :-)

ENDA FLERE GODE NYHETER!

Alle har bablet om hva de fikk i kalenderen i dag. Både de jeg har snakket med på telefonen, de jeg har møtt, menneskene på radioen og ja.. Dere skjønner poenget. Vet dere hva Ulrik og jeg fikk? Vi fikk egg på frys! Det er den nest beste gaven vi kunne få nå i desember måned! Den beste er jo definitivt en positiv graviditetstest om noen uker, men egg på frys er virkelig en god nummer to. Tenk så heldige vi er! Vi tar det rett og slett som EN STOR bonus.

Meldingen fra Peter (laboratoriesjefen på Spiren):

"Det er i dag frosset en kjempefin blatocyst. Det er bra, da har vi et embryo på frys til 1 tilbakesetting til, og vi vet nå at befruktet egg fra dere kan utvikle seg fint. Det er fortsatt 1 embryo i embryoskopet som kan bli en blastocyst i løpet av kvelden."

Det betyr jo at vi har minst et søsken på frys, eller et nytt forsøk dersom ikke dette første fosøket går helt til mål. Så HURRA igjen for enda flere gode nyheter! Jeg ble så glad da jeg fikk denne meldingen at jeg sikkert så veldig rar ut der jeg hoppet opp og ned på t-banen på vei til Majorstuen tidligere i dag. Hehe! Samma det. Jeg fikk bare smil av menneskene rundt meg. Det er jo ikke noe galt i å vise følelser offentlig? Jeg blir bare glad av folk som viser glede og ikke minst rørt av mennesker som tør å vise følelser generelt.

Spenningen tar som sagt aldri slutt. Her er det bare å fortsette dagen med kryssede fingre. Det hadde jo vært helt fantastisk om vi fikk enda et egg på frys i løpet av kvelden. Når det er sagt så er vi kjempefornøyde med at vi i det hele tatt fikk ett egg på frys. Det er jo dessverre mange som ikke får det, slik jeg har forstått. Lykken er heldigvis med oss inntill videre. Jeg er derfor veldig spent på hva Peter sier i morgen. Under ser dere bildet jeg fikk tilsendt fra klinikken i stad..

Nå får jeg snart middagsgjester igjen. I dag er det storesøster og tanteungen min som kommer på besøk, så vi blogges mer senere ♥