hits

desember 2015

GRATULERER MED DAGEN, ELSKLING ♡

Kjære Ulrik. I dag blir du 36 år. Du er den den kjekkeste, snilleste og morsomste mannen jeg kjenner. Jeg er sikker på at det er mange unge jenter der ute som skulle ønske at de var meg på grunn av DEG. Jeg har sagt det før og sier det igjen.. Du er en skikkelig gentlemann! Om under to måneder blir du min på ordentlig. Jeg gleder meg til å leve hver dag i resten av mitt liv sammen med deg, elskling!Du er..

A: Ansvarsfull 

B: Bereist 

C: Cool

D: Direkte

E: Effektiv

F: Familiekjær

G: Gavemild

H: Hjelpsom

I: Iherdig

J: Jordnær

K: Kosete

L: Lur

M: Morsom

N: Naturlig

O: Omtenksom

P: Pen 

R: Romantisk

S: Seriøs 

T: Trofast

U: Uimotståelig

V: Vakker

W: Wonderful

Z: craZy

Æ: Ærlig

Ø: Ønsket

Å: Åpen

Det var nesten hele alfabetet.. Men viktigst av alt: Du er er deg og det er derfor jeg elsker deg 

 HIPP HURRA FOR ULRIK! 

DR. HOLMS

Hei, fra Geilo! Dagene våre går bare bort i mat og kos. Vi har tatt skikkelig juleferie. Bryllupsplanleggingen og hverdagen genrelt er satt på vent. Nå er det romjul og tid for familie. Det er noe både Ulrik og jeg setter veldig høyt. 

I kveld er det første gang vi ikke skal spise middag på hotellet. For nå holder Ulrik på med forberedelsene. Det blir kongekrabbe Fra Måløy og alle gleder seg til det. Mormor kom med toget for bare noen timer siden, så denne kvelden blir helt spesielll. 

Familie for meg er det som betyr aller mest. Jeg legger vekk alt av sosiale medier de få dagene i året. Ja, jeg oppdaterer bloggen, men jeg prioriterer ikke den på det samme måte som jeg gjør ellers i hverdagen. Håper dere forstår det. Jeg kommer sterkere tilbake når vi kommer hjem 2. januar..

I morgen har Ulrik bursdag. Et ordentlig nyttårsbarn. Jeg gleder meg til al han skal få gaven som jeg har kjøpt til han.Tipper at den faller i smak. For dere som lurer på hva han får --> Følh meg på Snapchat (pilotfrue) eller Ulrik (mrulriknygaard) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi snakkes mer i morgen!

EN GOD INVESTERING FOR OSS JENTER

Annonse

Hei, alle sammen! Jeg er som dere ser fortsatt like begeistret for både bølgetangen og krøllstaven fra Makestyle. Denne julen har jeg ikke bare fikset håret til fest, men også på morgenen før vi har dratt ut i bakken. Ettersom at det går såpass fort å bølge hele håret så er det absolutt verdt de få minuttene det tar. Jeg bruker som sagt bare 15 minutter på hele håret og vips så er jeg bølget og klar..

Bildene under er tatt etter en hel dag i bakken. Jeg må si jeg er imponert over hvor godt bølgene holder. De gjør seg også veldig fint med lue eller pannebånd og du slipper å tenke på hvordan du ser ut når du tar av deg hodeplagget. Bølgetangen kan forresten kjøpes HER  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helt siden jeg prøvde alle disse produktene for første gang har jeg blitt avhengig av både Heat styling spray og Styling spray soft.

Heat styling spray beskytter håret mot varme, samtidig som den gir deg lett hold og glans. Sprayen inneholder argan olje. Det er denne oljen som gir deg den fine glansen. Styling spray soft er enkel å ha med å gjøre og er mye av grunnen til at frisyren holder såpass lenge. Det jeg liker best ved denne sprayen er at håret mitt ikke ser så sprayet og stivt ut selv om jeg bruker en god mengde.

Heat styling spray og Styling spray soft er uten parabener, parfyme, allergifremkallende stoffer og mineralolje. De er heller ikke testet på dyr 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krøllstaven er også helt fantastisk. Det går fort å krølle hele håret og reultatet blir utrolig fint. Under ser dere to foskjellige frisyrer som jeg har hatt til middag her oppe på Dr. Holms. Jeg likte nok fletten aller best. Det er gøy hvor fin en enkel flette blir når du du har krøller eller bølger i håret fra før. 

Det er også veldig fint med en flette i luggen og la resten av krøllene eller bølgene henge løst. Jeg har dessverre litt for kort lugg til det nå, men holder på å spare den ut. Anbefaler å prøve. Jeg synes at det blir like fint på både voksne og barn. Jeg bruker alltid disse klypene til å dele opp håret mens jeg krøller, bølger eller retter ut håret mitt. Det gjør hele prosessen mye enklere og du holder mer kontroll over hva som er ferdig og det du har igjen. Krøllstaven fra Mast finner du HER  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du kan følge Makestyle på Facebook her. Der ligger det flere hårvideoer og sminketips som er verdt å få med seg! 

FJOLS TIL FJELLS

Hei, fra Dr. Holms! I dag har jeg bare slappet av og tatt livet helt med ro. Det er utrolig koselig å være sammen med familien min igjen. Jeg har savnet de masse i julen. Det er også kjempe hyggelig å være tilbake på Geilo. Her har jeg feiret nyttårsaften de 10 siste årene, bortsett fra i fjor når Ulrik hadde standby..

Nå står vi klare for middag på hotellet. Jeg har på følelsen at dette blir en sen kveld. Følg meg gjerne på Snapchat (pilotfrue) eller Ulrik (mrulriknygaard), hvis du vil :-)

Vi blogges mer i morgen!

NESTE STOPP: GEILO

Da er vi på vei til Geilo for å tilbringe noen dager med min familie. Jeg har hatt en fantastisk julefeiring på Måløy med svigers. Håper det ikke blir så lenge til neste gang vi får til en tur oppover. Men nå er jeg klar for ski og moro resten av "juleferien". Bilturen fra Måløy til Geilo tar ca 4 timer, så for oss er det helt perfekt å dele opp hjemreisen med en tur innom fjellet før vi drar tilbake til Oslo over nyttår..

Som dere ser er vi godt kledd for tur. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å reise i Onepiece, spesielt på lange bilturer som dette. Dessuten er de jo superkule!  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi blogges mer fra Dr. Holms 

KOSER MEG PÅ VESTLANDET

Hei, fra vakre Måløy! Her kommer litt bilder av den flotte utsikten som jeg har vært så heldig å få våkne til hver dag denne julen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går var vi en tur ute på byen og møtte mange morsome mennesker. Vi var på et sted som heter "Galeasen". Det var et ganske stort utested med god stemning fra vi kom til stedet stengte. I løpet av kvelden fikk jeg hilse på noen av leserne mine her i Måløy. Det var superstas! Tusen takk for alle de hyggelige ordene! Jeg er ikke vane med at folk er så snille. Det er ikke typisk i storbyer som Oslo foreksempel, men kanskje mer typisk på slike koselige småsteder som dette. Alle fortjener ros for den jobben de gjør, til og med jeg. 

I dag er formen også som fortjent. Hehe! Man ber jo om hodepine når man drar videre på nachspiel etter byen stenger. Men men.. Gøy var det! Dagens antrekk ble derfor denne herlige joggedressen fra Onepiece. Jeg bestilte flere digge onepiecer her til både Ulrik og meg før jul. De kommer godt med nå i romjulen 

SINGLE VIPPE EXTENSIONS

Sponset behandling

Uken før jul gjorde jeg noe veldig smart for å spare litt tid på badet nå i romjulen. Jeg satt på vippe extensions på Beauty House Oslo. Denne gang valgte jeg single vipper og ba om de korteste vippene de hadde for et ekstra naturlig resultat. Jeg er kjempefornøyd med vippene! De ble akkurat slik jeg ønsket. Ikke for mye med tanke på familieselskaper og ikke for lite med tanke på nyttårsaften og alle de andre festlighetene som vi skal på fremover, som i kveld hvor vi skal ta oss en tur ut her i Måløy. 

Selv om jeg har tatt vippe extensions så pleier jeg å bruke Lash Up super serium mascara når jeg vil se mer markert ut rundt øynene. Mascaraen fra Lash Up er en mascara som er spesielt utviklet for vippe extension, som du får kjøpt i Frognerveien 44 eller i nettbutikken til Beauty House. Mascaraen skal vaskes grundig av i lunket vann ved fjerning. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I tillegg til mascaraen så bruker jeg også: 

Extension Coating: Et rensemiddel som påføres 1-2 ganger i uken. Vaskes grundig av i lunket vann.

Vippebørste: Et must for alle med vippe extension. Gre vippene dine morgen og kveld slik at de ikke krøller seg sammen. 

♥ De har også et veldig bra vippeserum som gir deg lengre, tykkere og mørkere naturlige vipper. Jeg har brukt dette serumet i flere av mine pauser når jeg har fjernet vippene mine og gått noen uker med bare mine egne.

Du finner alle produktene i nettbutikken deres HER

Ønsker dere en fortsatt fin jul 

MIN FØRSTE JUL I MÅLØY

Hei, alle sammen! Jeg vil bare få ønske dere en fantastisk julaften. Selv er jeg i Måløy sammen med Ulrik sin familie. Vi har sett "Tre nøtter til Askepott" og kost oss masse. Det regner og blåser på tvers ute, men desto koseligere er det jo å være inne. Jeg har sagt at jeg ikke trenger hvit jul i år sålenge det blir snø i februar når vi skal gifte oss.. Tvi tvi!

Nå lukter det pinnekjøtt i hele huset. Det er noe av det beste jeg vet! Du vet du har blitt voksen når du gleder deg mer til middagen på julaften enn til gavene under treet.. Hehe! Hva spiser du på julaften?

Juleklem fra Vestlandet 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BARN OG ALKOHOL HØRER IKKE SAMMEN

Husker dere innlegget hvor jeg skrev om at barn ikke har noe å gjøre i et bryllup? I dag vil jeg minne dere på "barna våre" igjen, men nå i en annen setting. For i julen har jo barna en slags hovedrolle, akkurat som et brudepar har i sitt bryllup. I julen er det først og fremst barna som skal kose seg og føle seg trygge. Vi voksne kommer i andre rekke..

Selv har jeg ikke barn, men jeg feirer ofte jul med barn i hus. Jeg er oppvokst med at de voksne tar seg noen glass vin rundt bordet og har aldri tatt noe skade av det. Men jeg vet med meg selv hvor fort et glass blir til fem og hvordan det baller på seg utover kvelden. Det er hyggelig at de voksne koser seg, ikke misforstå. Jeg kommer nok også til å nyte noe i glasset til julemiddagen med god samvittighet den gang jeg blir mor. Men inntaket av alkohol rundt barn bør begrenses i mange norske hjem, spesielt i julen.

Det er ikke meningen at noen foreldre der ute skal føle seg truffet av dette innegget. Jeg vil bare minne dere på at det er barnas jul og de som skal komme i første rekke denne høytiden. Du er ikke en dårlig forelder fordi du drikker alkohol, men du er en dårlig forelder dersom du ikke drikker med måte når barna er tilstedet.

Husk også at dette gjelder like mye for onkler og tanter, som Ulrik og meg. Det er ingen hemmelighet at vI er glad i å ta oss en fest, men vi er begge forsiktige rundt niesene våre som vi er så heldige å få feire jul med i år. Barn og alkohol hører ikke sammen. Drikk med måte i julen, folkens!


Riktig god jul fra Ulrik og meg 

2016 BLIR MITT ÅR

Jeg har alltid stusset over de som sier: "Dette året blir mitt år". Nå gjør jeg det selv, men med en rimelig god grunn. Året som kommer blir et stort år for meg med giftemål, bryllupsreise, mye spennende med bloggen og veien min videre. Det blir mest sansynlig det beste året i mitt liv. Jeg gleder meg masse til å ta dere med på alt som skal skje!

Tusen takk for at du følger meg og for alt du har latt meg oppnå i løpet av året som har gått. Jeg håper du vil følge meg videre!

Mens jeg har din oppmerksomhet.. Hva vil du lese mer om neste år? Jeg ønsker å ta mest mulig hensyn til mine faste lesere som jeg er blitt så enormt glad i. Det er dere som gjør det mulig og ikke minst gøy for meg å holde på med denne bloggingen..

Sender et slengkyss til dere alle med tillatelse fra Ulrik ;-)

EN SKILSMISSEHUND

I morgen reiser vi til Måløy hvor foreldrene til Ulrik bor. Det er som sagt der vi skal feire jul i år. Vi blir i Måløy helt til 3. juledag. Da går turen videre til Geilo for å være noen dager sammen med min familie og feire det nye året. Jeg kjenner meg klar for en ny jul med nye tradisjoner. Det blir jo rart, men samtidig helt rett. Det spiller ingen rolle hvor jeg er sålenge jeg er sammen med Ulrik. Det er han som er min første prioritet i høytider som dette nå. Heldigvis for meg er resten av familien hans helt herlige, så dette blir noen fine dager.

Stella skal dessverre ikke være med til Måløy. Hun var med første gang jeg var på besøk hos svigers, men denne gang skal hun være hos sin andre mor. Jeg vet ikke om jeg har fortalt dere det før, men Stella er egentlig en "skilsmissehund". Slapp av.. Jeg har ikke vært gift før og heller ikke lesbisk. Ikke at det er noe galt i noen av delene, men det hadde jo vært litt rart om det kom frem først nå.

Vi kaller Stella for en skilsmissehund siden hun har to hjem. Da jeg var 20 år og flyttet til Oslo så var jeg samboer med en venninne i nesten 4 år. Verdens herligste Naomi. Både hun og jeg hadde veldig lyst på hund og tenkte det var en god ide å være to om det ansvaret et dyr bringer med seg. Vi visste jo at vi ikke skulle bo sammen for alltid, men vi tenkte ikke så mye over det der og da. Planen var vel egentlig at en av oss skulle "ta over" ansvaret til slutt, men det ble ikke helt slik. 

I dag har vi like mye ansvar for Stella begge to. Hun veksler mellom hjemmene sine annenhver uke som et annet skillsmissebarn. Jeg tror ikke at Stella har noe vondt av det. Det ser i hvertfall ikke slik ut. Dessuten er jeg og Naomi heldige som bor nære hverandre, faktisk bare en liten gåtur unna.Stella trenger å ha mennesker som er glad i henne rundt seg. Jo flere, jo bedre. Hun er skikkelig kosete og trives best når vi er tilstedet, noe vi i større grad får mulighet til å være med delt ansvar. Dersom Jeg skal ut og reise eller dersom Naomi har en tøff uke på skole eller jobb, så har vi alltid en "barnevakt" i hverandre. Ulrik er dyrenes beste venn og den beste pappaen som Stella kunne ha fått. Han tar vare på henne som om hun skulle være hans egen lille datter. Det er utrolig skjønt å se. Stella er som dere skjønner også blitt veldig glad i Ulrik. Det hender ofte at papsen er mer stas enn mamsen.. Hehe!Stella er forresten en blanding av Yorkshire Terrier og Chihuahua. Mange sier at hun ligner på en liten revunge 

DET ER DE POSITIVE TILBAKEMELDINGENE SOM TELLER

Til tross for mye negative ord i kommentarfeltet de siste dagene så velger jeg å smile av alt det positive. Vet dere? En positiv tilbakemelding for meg veier opp for ti negative. Mange mener kanskje det motsatte. Men i mitt tilfellet er de nedlatende kommentarene som oftest såpass irrelevante og barnslige at jeg klarer å heve meg over de. Dersom du har noe konstruktivt å komme med så er det en annen ting. Jeg tåler kritikk, ikke misforstå. Jeg er bare så glad for at jeg har lært meg å skille mellom hvilken type kritikk jeg skal ta til meg og ikke.

Før jeg hopper i seng vil jeg bare si tusen takk for all støtte. Det er så godt å se at flere av dere faktisk står opp for meg enten dere er enige eller uenige med meg. Det er på grunn av dere at jeg tør å publisere all den drittslengingen jeg får i kommentarfeltet. Mange bloggere velger å slette eler ikke å godkjenne negative ord om seg selv. I det siste har jo til og med en del valgt å sperre kommentarfeltene sine. Jeg derimot velger å dele alt for å vise dere hele pakka.

Det er utrolig hvordan folk prøver å tråkke ned på meg ved å snakke negativt om utseendet mitt på bakgrunn av at de ikke er enige med meg i en diskusjon. Mitt utseende har jo ingenting å gjøre med hva jeg mener eller ikke mener. HAR JEG FORANDRET MEG?

God lørdag, alle sammen! Nå sitter jeg på t-banen og mobilblogger. Jeg er på vei til Frogner for å sette på nye vipper. Videre i dag er det tid for årets julebord med familien på Theatercafeen. Derfor var denne jenta ferdig krøllet før klokken ni på morgen i dag. Men nok om det..

Jeg fant dette bildet av meg og måtte bare vise dere det. Det øverste bildet er ca 5 år gammelt og det nederste er tatt i dag. Har jeg forandret meg mye? Jeg føler nemlig at det er to forskjellige jenter i samme kjole. Men det kan også ha noe med alt som har skjedd på disse fem årene.

Paljettene ble litt vel pyntet til lunsj, men jeg vurderer den sterkt til senere i kveld. Kjoler som dette blir jeg bare aldri lei av <3

Følg meg gjerne på Snapchat resten av dagen --> pilotfrue

 Vi snakkes!

JEG GIFTER MEG AV KJÆRLIGHET

Hei, dere! Det er fortsatt storm i kommentarfeltet. Jeg kan ikke tro at jeg må forsvare meg. Ulrik og jeg gifter oss av kjærllighet, ingenting annet. Fikk dere med dere at jeg skrev om alle de fordelene Ulrik har ved å gifte seg med meg? Innlegget var kun ment som en morsom greie. Men det er jo ingen hemmelighet at det er fordeler og ulemper ved alle yrker. Heldigvis for Ulrik og meg så passer våre liv helt perfekt sammen. Det er det viktigste. Jeg hadde ikke passet sammen med hvem som helst. Det har dere helt rett i. Men jeg gifter meg ikke med han av materialistiske grunner. Jeg gifter meg med han fordi jeg elsker han og setter pris på alle de gode egenskapene hans, som at han er enormt ansvarfsfull, kjærlig og snill ♡

Det er ingen ulempe at Ulrik er bereist, at jeg får oppleve mye spennende på grunn av han og at vi får billige flybilletter dersom vi reiser med Norwegian. Men det er heller ingen fordel at han sover mye borte og ofte har ugunstge arbeidstider som gjør at de tingene vi skal sammen må planlegges i ekstra god tid. Til gjengjeld er han som oftest hjemme lenger når han først har fri. Jeg trives jo best når Ulrik er hjemme, men jeg trives heldigvis også godt når han er ute og flyr som nå og jeg kan bruke tid på venninner, julegaveshopping, fokusere på min jobb og andre ting som jeg setter mer til side når han er hjemme.

Meldingsloggen vår er full av selfies og søte tekstmeldinger fra hverandre. Mens jeg sitter hjemme og skriver fra kontorpulten min er U i luften. Jeg gleder meg veldig til han kommer hjem på søndag. I mellomtiden hører jeg som regel alltid fra han når han er på bakken ♡

 

LEI AV NÆRTAGENDE NORDMENN

Jeg må bare få si at jeg er veldig lei av dere som tar dere nær av ALT jeg skriver. Det virker som om det er typisk norsk å være nærtagende. Uansett hva jeg skriver blir jeg oppfattet feil av noen. Jeg prøver derfor en siste gang å forklare meg rundt hva jeg mener om "naverne"..

Kan du se deg selv i speilet med hånden på hjertet og si at du fortjener den støtten du får av nav? Ja, da kan du helt sikkert nyte pengene dine og sofaen med god samvittighet. Kan du ikke det? Da bør du skjerpe deg. 

Jeg vet ikke om du er en snylter eller ikke. Men jeg vet at det finnes snyltere der ute. Det er tydelig at jeg har truffet en del av de under gårsdagens kommentarfelt, men det er også tydelig at jeg har såret mennesker som ikke fortjener det og det er jeg lei meg for. Jeg ønsker ikke at du som er syk og uføre av en grunn skal bli lei deg av det jeg skriver. Jeg ønsker heller ikke at du som er arbeidsledig og vil ut i jobb skal føle at du er lat. Jeg ønsker bare å påpeke at det er noe galt med dette systemet. Det ser det ut til at vi er enige om.

Jeg er fullstendig klar over at det er mange som burde få hjelp, men ikke får det. Jeg er også fullstendig klar over at det er mange som burde ha fått mer hjelp og støtte enn hva de får i dag, men heller ikke får det. Det er jo nettopp derfor jeg ønsker å belyse dette. Jeg er ikke hjerteløs. Jeg skulle bare ønske at ting var mer rettferdig og derfor har jeg ingen problem med å snakke nedlatende om personer som fortjener å høre det. 

Jeg kan også ta meg nær av ting dere skriver. Men dere skriver jo faktisk TIL MEG. Det er ikke nødvendigvis slik at jeg skriver TIL DEG hele tiden. Jeg skriver til den det gjelder og de personene vet hvem de er. 

Jeg kom forresten over en komisk artikkel med mange gode eksempler på de menneskene jeg mener er late: 12 tegn på at du har navet for lenge..


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIL DERE SOM KUN LESER OVERSKIFTER

Hver eneste gang som jeg deler en eller annen mening her på bloggen så blir jeg bombandert av dere som kun leser overskriften min. Har dere dårlig tid eller hva er greia? For min del har jeg vunnet allerde i det du klikker deg inn på denne bloggen. Men for din egen del bør du kanskje lese resten. Hvorfor? Fordi jeg har et poeng. Vi er kanskje uenige, men før du lar deg provosere så voldsomt bør du sette deg bedre inn i saken. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har aldri sagt at alle navere er late. Det mener jeg ikke heller. Jeg har sagt at late navere fortjener å høre at de er late. Med denne setningen drar jeg ikke alle under en kam. Jeg forstår ikke hvordan dere kan mene det? En lat arbeidstaker fortjener også å høre at han eller hun er lat dersom det er tilfellet. På samme måte fortjener jeg å høre at jeg er lat dersom jeg oppdaterer bloggen sjelden eller ikke gjør den jobben jeg skal. Men om jeg vil ligge på sofaen og late meg så går det heldigvis ikke utover andre enn meg selv. Det at late mennesker som er friske og fungerer bra i hverdagen snylter på NAV fordi de ikke gidder eller ikke "orker"  er noe annet. Det går ut over en masse stakkars mennesker som virkelig trenger denne hjelpen og disse pengene. Dette men er jeg er utrolig urettferdig og trist.

Jeg må jobbe for hver eneste krone som jeg får inn på kontoen min. Ikke kom her å kall meg lat. En som lever av å blogge er ikke lat. Heldig kanskje, men ikke lat. I min verden er ingenting gratis. Ja, jeg får sponsede produkter og tjenester slengt etter meg, men jeg må skatte av alt jeg "får", dermed er faktisk ingenting gratis og det bør det heller ikke være. Mitt bidrag til staten i skatt er jeg stolt av. Jeg er glad for at jeg har skapt meg min egen arbeidsplass og at jeg med den kan bidra til det velferdsamfunnet vi lever i. Dersom jeg noen gang skulle bli skikkelig syk eller uføre av en eller annen grunn, så er det trygt å vite at hjelpen finnes. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg på julebord med med verdens beste jenter og stenge ut kommentarfeltet i noen timer. Husk: LES MER enn bare overskriften.

Kjolen min er forresten fra Pinkyswear 

TROPHY WIFE

Jeg er ingen trofekone. Det er tydelig at mange ikke vet hva det vil si å være en trofekone, derfor legger jeg ved forklaringen fra Wikipedia her:

"En trofékone er en fysisk attraktiv kvinne som har giftet seg med en materielt vellykket mann. Begrepet brukes gjerne om en rik, vellykket mann som skiller seg fra sin første hustru, ofte med et generøst skilsmisseoppgjør, for å gifte seg med en ny, mye yngre kvinne. I noen tilfeller gjentar mønsteret seg med flere ekteskap.

Begrepet brukes ofte for å antyde at det for mannen er en måte å vise frem sin velstand og suksess for andre.

Ekteskapet mellom den tidligere Playboy-modellen Anna Nicole Smith og oljemagnaten J. Howard Marsall er et ekstremt eksempel på dette fenomenet. Da de giftet seg var han 89 år gammel, mens hun var 26." Det er kun 10 års forskjell mellom Ulrik og meg. Denne aldersforskjellen er ganske vanlig i dag. Ulrik er ikke gammel. Han er bare 35 år. Ulrik har aldri vært gift før og han har i utgangspunktet en helt vanlig jobb. Kul jobb i mine øyne, men fortsatt en vanlig jobb. Han tjener bra, men ikke nok til å ha en trofekone i hus. 

Jeg jobber og tjener mine egne penger. Huset vi bor i eier jeg halvparten av. Ikke fordi min kommende mann har skrevet over halve huset på meg etter en krangel, men fordi jeg har kjøpt det selv. Jeg betaler mine regninger og Ulrik betaler sine. Det kan tenkes at økonomien vår blir mer og mer felles når vi får barn osv, men jeg kommer alltid til å bidra økonomisk. Noe annet ville blitt helt feil for meg. Noe annet ville heller ikke vært akseptabelt for Ulrik. Han har aldri ønsket å vise sin velstand og suksess gjennom meg. Det at jeg har valgt å bruke hans yrke i mitt bloggnavn var kun ment som en morsom greie, som i dag er blitt mitt levebrød. Ja, jeg lever av denne bloggen. Hvor mange ganger må jeg si det?  

Når jeg googler ordet "trofekone", kommer det dessverre opp flere bilder av meg på skjermen sammen med andre kjente norske fjes, som Lene Alexandra og Sandra Lyng. Det betyr ikke at vi lever som trofekoner, men det betyr at vi har sagt noe om temaet på våre blogger, eller at andre som er sjalue på noe vi har oppnådd kaller oss for dette ved å slenge nedverdigende ord om oss i diverse kommentarfelt.

Du er ikke en trofekone fordi du snakker høyt og tør å dele meningene dine. Du er ikke en trofekone fordi du er glad i dyre merkevesker eller tjener penger på å legge ut bilder offentlig. Du er ikke en trofekone fordi du er vellykket. Du er heller ingen trofekone bare fordi du ser bra ut og er sammen med en mann som er noen år eldre enn deg. En trofekone er en rolle som noen kvinner ønsker å ha i et liv som kun dreier seg om penger. Hvor denne grensen går kan disukteres, men jeg er ikke i nærheten.

LATE NAVERE FORTJENER Å HØRE AT DE ER LATE

Jeg har fått endel tilbakemeldinger på at det var stygt av meg å kalle "navere" for late mennesker. Nå skrev jeg IKKE at alle som går på NAV er late, men jeg vil tørre å påstå at det er mange av naverne som ikke er syke. Jeg har som sagt noen venner/bekjente av meg som går hjemme og lever på NAV mens de "ser seg etter" noe å gjøre, som i mine øyne er å late seg. Jeg har ingen problem med å konfrontere disse menneskene med at jeg er strengt i mot hvordan de lever. I min verden er nemlig ikke dette greit.

Det finnes mange syke og psykisk syke mennesker som sliter med alvorlige sykdommer, handikap og andre tragiske ting som gjør at de ikke fungerer i jobb. Det er selvfølgelig ikke disse stakkars menneskene jeg snakker om. Jeg snakker om snylterne. De er det altfor mange av og det irriterer meg veldig.

Dersom du er en lat og likegyldig naver så fortjener du faktisk å høre det. Det er ikke synd på deg fordi du ikke orker eller ikke vil. Du er bare lat og tiltaksløs. Jeg tipper at du som har kommet med disse krasse tilbakemelingene føler deg truffet. Vet du? Det var meningen å treffe deg. Håper jeg traff så dypt at du snart skjerper deg. Er du frisk og fungerer bra i hverdagen så skal du ikke snylte penger av staten. Det er så mange mennesker her i landet som trenger disse pengene mer enn deg. Skjønner du ikke det? Vi har ikke ubegrenset med midler. Derfor er det utrolig urettferdig at vi sløser bort tid og penger på sånne som deg. Håper at du skammer deg.

Jeg har lite greie på hvordan prosessene foregår med å få arbeidsledige ut i jobb, omskuleringer, langtidsykemeldinger osv, men jeg vet såpass at det går folk hjemme som jobber hardere for å beholde den pengestøtten de får enn å faktisk bli frisk eller finne seg en ny jobb. Det er helt ekstremt hvor mye energi noen mennesker er villige til å bruke på å gjøre seg ubrukelig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er det bare jeg som irriterer meg over late navere?

 

 

 

SPA FOR TO

Min førjulsgave fra meg til både Ulrik og meg selv var en dag med Spa for to på Colloseum Spa. Gud, så deilig! Vi startet med en kroppskrubb for hele kroppen, etterfulgt av herlig massasje og en mini facial. Litt luksus i hverdagen er ikke feil nå før jul. Jeg kunne gjerne tenke meg en gjentakelse etter jul også, som en siste avkobling før bryllupet. Vi får se. En kroppsskrubb blir det uansett. 

Jeg har aldri vært på spa i Oslo før. Det er bare noe jeg har unnet meg på ferie. Jeg ble tipset om Colosseum Spa av en gammel kollega og må si at jeg likte meg godt der. Fine lokaler og hyggelige ansatte. Fremover skal jeg bli "flinkere" til å finne på slike hyggelige ting sammen med Ulrik. Det er jo en perfekt gave å gi bort til noen du er glad i!

Har du ikke kjøpt julegave til din kjære ennå foreksempel? Da bør du vurdere massasje. Jeg anbefaler "Spa for to" eller "Duomassasje". Skikkelig avslappende og romantisk. Dere kommer til å elske det, spesielt om dere gjør det sammen  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FARMORS KRUMKAKER

Finnes det noe bedre enn hjemmelagede kaker og pålegg fra besteforeldre til jul? Jeg tror ikke det. Farmor og bestefar lager alltid krumkaker og julepålegg til alle barnebarna sine hvet år. Det har de gjort så lenge jeg kan huske. Verdens beste tradisjon og barndomsminne 

Julepålegget er laget av egg, majones og løk. Det smaker helt himmelsk! Dessverre spiser jeg det opp på bare et par dager til frokost og lunsj. Men det rekker til å få meg i skikkelig julestemning!

Jeg er ikke spesielt glad i å bake eller å lage mat generelt, men jeg er veldig glad i å spise. Hehe! Ulrik var på matkrigen forrige uke og kjøpte inn en hel haug med marsipanpølser, sjokolade, strøssel og konditorfarge. Jeg lover å vise dere resultatet, men jeg kan ikke love dere at det blir på nivå med farmors krumkaker..

Nå skal Ulrik få en liten førjulsgave av meg, som jeg kommer til å få like mye glede av som han. Kan dere gjette hva vi skal? Vi snakkes senere! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PRØVETIME: BRUDEHÅR OG SMINKE

Frisørtimen er sponset

I dag har jeg vært hos Maria på Head frisører i Hegdehausveien og testet ut både hår og sminke til den store dagen. Maria fikk meg endelig til å senke skuldrene. Hun leser meg så godt og det gjør alt så mye enklere. Vi kom frem til en fantastisk frisyre sammen som var 100 prosent meg og ikke minst dødsfin og elegant. Jeg hadde som vanlig med meg litt bilder fra Pinterest, som vi tok et utgangspunkt i og bygget om til mitt hår og min hodefasong. 

Vi gikk for store krøller laget med krølltang, for en gangs skyld med noe hår oppsatt og endel hengende ned. Dere ser litt av stilen på bildene under, men jeg tok ikke bilder av selve oppsettet, da jeg føler at jeg må spare noe til selve bryllupsdagen også. Når det gjelder sminken så går vi for ganske markerte øynte med vippeextension og friske lepper. Jeg gleder meg til å vise dere bilder av hele looken selve dagen!

Det føles så bra at dette er i boks før jul. I januar er det nok av andre ting som står igjen på "to do-listen" min. Tiden går så fort. Jeg får frysninger av å se på kalenderen 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PÅ BYEN I UGLY CHRISTMAS SWEATER

Hei! Litt sen oppdatering fra denne jenta i dag. Jeg har gitt meg lov til å slappe helt av foran TV-en til nå.. I går var vi på julefest hos noen hyggelige venner av oss som også bor her på Vinderen, etterfulgt av en morsom bytur. Vi var innom både Heidis Bier Bar og Baroque. Det er første gang jeg har gått ut i en genser som dette. Jeg følte meg litt teit, men er det jul så er det jul og vi hadde jo fått beskjed om å kle oss slik. På Heidis Bier bar fikk jeg mange komplimenter for antrekket. Det var til og med et par som trodde at jeg jobbet der. Haha! Men på Baroque så de fleste bare rart på meg.. Typisk det på slike vestkantsteder. Jeg liker meg godt der, ikke misforstå. Men jeg liker ikke mennesker som ser ned på deg fordi du ikke kler deg "rett". Det var jo bare ment som en morsom greie og nei jeg gikk ikke naken under genseren. Jeg hadde på meg et skjørt og hårpynten tok jeg fra juletreet vårt. Men nok om i går..

I morgen skal jeg til Maria på Head frisører igjen. Det er Maria som skal fikse både sminken og håret mitt til bryllupet, så nå må vi finne ut av hvordan alt skal se ut. Sminken vet jeg hvordan jeg vil ha, men håret er mye vanskeligere. Oppsatt eller ikke? Jeg tror det må bli noe opp, men ikke alt. Da føler jeg meg naken. Kanskje noe bølger eller en flette? Vi får se. 

På bildene under ser dere Halvor (kompis av Ulrik) og meg, mens vi ventet på at Ulrik skulle bli klar. Halvor tok kleskoden hakket lenger enn både Ulrik og meg. Jeg digger mennesker som han som tør å skille seg ut. Det beviser bare at man er selvsikker. Jeg tok ikke så mange bilder senere på kvelden i går, men la ut et av Ulrik og meg i de søte julegenserne våre på Instagram. Du kan se det og følge meg på Instagram her, hvis du vil 

Nå maser Ulrik på sofaen ved siden av meg her. Han mener det er min tur til å lage/skaffe mat. Hehe! Jeg får se å varte han opp litt. Han fortjener det! Fortsatt god søndag til deg som leser! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA


FORDELER OG ULEMPER VED Å GIFTE SEG MED EN BLOGGER

Hei, dere! Den store dagen nærmer seg og jeg gleder meg skikkelig til å kunne kalle meg for en ordentlig frue. Mange har hengt seg opp i dette med at jeg kaller meg "piloltfrue" uten å være gift med Ulrik. Snart må dere finne på noe nytt å snakke om. For om bare 10 uker er jeg gift!

Det er fordeler og ulemper med alle yrker og livssituasjoner. I dag tar jeg for meg yrket mitt og livet mitt som blogger. Her har jeg altså ramset opp de fordelene og ulempene Ulrik har ved å gifte seg med meg.. 

5 FORDELER VED Å GIFTE SEG MED EN BLOGGER:

+ Du får en hjemmeværende kone med god lønn: Hva er bedre enn å ha en frue som er hjemme og holder ting i orden samtidig som hun tjener penger og bidrar økonomisk? Jeg vil tro at en jente som lever av å blogge er en drømmedame for mange menn.

+ Du får uforventede gaver: Som blogger får hun gode priser i butikker og masse gratis ting til både deg og henne selv. Dermed blir hverdagen full av små overaskelser dere ellers kanskje ikke ville ha unnet dere.

+ Du får minner i bilder og videoer av alt dere gjør sammen: Bloggen hennes blir som en fantastisk minnebok for dere to. Du vil alltid ha bilder, videoer og detaljer fra alle de store og små øyeblikkene i livet ditt lett tilgjengelig. Dette er noe du kommer til å sette stor pris på de gangene du ser deg tilbake og prøver å huske. 

+ Hun forfaller ikke: Alle blir eldre, men en blogger lar seg som regel ikke forfalle så lett. Hun lever av å ta bilder av seg selv og er fullt oppdatert på alle behandlinger, kremer og sminke der ute som gjelder.

I og med at du er en del av hennes "image", så lar hun heller ikke deg forfalle og tilbyr deg derfor det ene etter det andre gratis 

+ Hun kan jobbe hvor som helst og når som helst: Det er du som styrer skuta. Reiser du mye i jobb? Bloggfrua di kan være med deg på korte eller lengre reiser. Det spiller som regel ingen rolle hvor hun sitter og skriver. Har du lyst på ferie? Hun kan ta ferie når det passer deg og din jobb.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5 ULEMPER VED Å GIFTE SEG MED EN BLOGGER: 

- Du må tåle netthets: Mange vil mislike deg kun på grunn av henne. Du må tåle at folk skriver negative og ikke minst usanne ting om deg på internett. Takler du ikke nett-troll, så takler du ikke å være gift med en blogger.

- Du er overvåket: En blogger sine faste lesere fungerer også som hennes beste venner/sladrekjerringer. Pass deg, for de er overalt.

- Kamera kommer alltid først: Når dere skal spise må du ikke bare vente på at maten skal bli ferdig eller servert, du må også vente på at hun har fått det perfekte bildet av tallerken og gjerne tre-fire av fine bilder dere to sammen hvor dere later som om dere hygger dere når dere egentlig bare er dødssultne og slitne begge to.

For ikke å nevne de romantiske øyeblikkene som blir ødelagt av at hun bare MÅ dokumentere det MENS dere har et "moment"..

- Hun er alltid online: Telefonen er hennes er livsviktig. Den bruker hun til ALT nesten hele tiden. Det kan være irriterende i settinger hvor du mener den ikke har noe å gjøre, men må respektere at hun trykker på den likevel.

- Hun må ta med seg jobben på ferie: En blogger har aldri helt fri. Selv om hun kan bestemme når og hvor bloggingen skal foregå, så må hun levere noe hver eneste dag. Dette kan være en stressende faktor for begge på ferie med dårlig internett, et kamera som er utladet, et minnekort som er fullt, dårlig lys osv..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PÅ BESØK I HJEMBYEN

I går fikk jeg brålyst til å ta meg en tur til Halden. Først på overnattingsbesøk til min gode venninne Anneli, og videre til farmor og bestefar i dag. Jeg vet ikke om jeg har fortalt dere det, men jeg er jo egentlig fra både Halden og Fredrikstad og har forsatt familie i begge byene. Selv om jeg har bodd i Oslo nå i snart 6 år, så er jeg jo i bunn og grunn en småbyjente. Jeg stortrives i Oslo, spesielt på Vinderen som vi bor nå. Jeg kommer nok aldri til å flytte tilbake til verken Halden eller Fredrikstad, men det er utrolig hyggelig å dra på besøk  

Anneli blogger forresten hun også. Sjekk ut bloggen hennes her. Jeg får alltid gode sparetips av henne når jeg er på besøk. Denne gang tipset hun meg om disse lakriskulene under som jeg tidligere har kjøpt på House of Oslo til en pris som jeg ikke en gang tør å si høy. Anneli kjøper de i løsvekt på Godishuset i Sverige til en mye billigere penge. Harryhandel er tingen ;-)

Nå skal jeg på middag til verdens beste besteforeldre. Vi blogges! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HILSEN HUN HJERTELØSE MED MERKEVESKE

"I alle dager, at du skriver et slikt innlegg, du som er så opptatt av dyre merkevare ting. LV vesker, dyrt bryllup, og alt det materialistiske. Er så rart du må se et program som norske helter for å innse at du er ubrukelig, altså ubrukelig for samfunnet. Samfunnet får ikke noe hjelp av en blogger som tror hun tjener penger til livets opphold ved å skrive og tro hun er best. Jeg er enig i at positive bidrag er bra, men fra deg så er sånne innlegg som dette falske.. jeg klarer ikke stole på deg at dette kommer fra hjerte, men at det kommer fra hodet for å få klikk. "

Kjære deg. Det at jeg velger å bruke mine penger på noe du synes er unødvendig er meg helt likegyldig. Jeg er helt sikker på at du bruker penger på ting som jeg synes er unødvendig også. Pengebruket mitt eller ditt er ikke det som er poenget her. Vi skal ikke slutte å leve bare fordi andre har det vondt. Det er her du tar feil. Men vi kan og bør bidra med noe dersom vi har mulighet. Jeg støtter alltid når det kommer frivillige folk som samler inn penger til et eller annet på døren, når det er aksjoner på TV eller når jeg leser om en eller annen hjelpeorganisasjon som trenger at alle bidrar med noen kroner. Det er fint og flott det, men det holder ikke.

Det jeg skjønner nå er at min tid og mitt engasjement er vel så stor hjelp som de få kronene. Jeg skal ikke slutte å bidra økonomisk der jeg har mulighet, men jeg ønsker å gjøre mer. Jeg ønsker å hjelpe, ikke bare støtte.

For en stund tilbake gikk arbeidplassen min konkurs. Planen var å satse på skrivingen ettersom at jeg er utdannet journalist, men det var ingen jobber til meg der ute. Jeg fikk prøve meg litt her og der som frilans skribent, men de oppdragene jeg fikk holdt faktisk ikke til å betale alle regningene mine. Jeg kunne sikkert fått støtte av NAV i månedsvis når bedriften jeg jobbet i gikk konkurs. Nå kjenner jeg ikke til hvordan dette fungerer, men jeg har venninner som har fått slike stønader, mens de har gått hjemme og "sett seg etter" ny jobb/latet seg på sofaen. I stedet for å gå arbeidsledig så skapte jeg min egen arbeidsplass. Jeg startet denne bloggen, som jeg i dag lever at og bidrar til samfunnet ved at jeg betaler skatt. Faktisk så mye skatt som jeg aldri før har betalt.

Jeg lever av klikk. Det har du helt rett i. På samme måte som aviser og andre journalister i dag. Jeg skriver likevel ikke slike tekster for å tjene penger, men jeg lever av å komme med noe hver dag. Det at jeg når ut til mange med et godt budskap en gang i blandt er da bare positivt for alle? Jeg kommer aldri til å bli en ordentlig hverdagshelt. Det er som sagt ikke målet mitt. Målet mitt er å hjelpe, ikke bare støtte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er ikke en falsk jente. Jeg tror ikke at jeg er best bare fordi jeg blogger. Jeg er en jente du kan stole på. Jeg skal bevise at du tar feil.

Hilsen hun "hjerteløse" med merkeveske..

JEG FØLER MEG UBRUKELIG

Etter å ha sett på "Norske helter", som må være et av de beste programmene som noen gang har blitt vist på norsk TV, så føler jeg meg nesten litt ubrukelig. Er jeg alene om å sitte igjen med en klump i magen og en slags skyldfølelse av at jeg burde gjort så mye mer for andre?

Jeg vil tro at det er flere enn meg som sank dypt ned i sofaen av skam under dette programmet. Heldigvis er ikke alle som oss. Det er tydelig at det også er mange som bryr seg der ute. Det er helt fantastisk å se både store og små ofre seg for andre. Jeg har ikke ord for hvor rørende det var å bli kjent med årets helter. Her i stuen fikk de stående applaus av både Ulrik og meg. Men tenk så mange andre der ute som også fortjener oppmerksomhet for det fine de gjør og bidrar med i hverdagen.. Jeg synes vi skal klappe litt for de også

Jeg er ung, jeg er frisk, jeg har tid og jeg har lyst til å hjelpe mennesker som trenger det. Jeg har ikke et mål om å bli en helt. Det er det bare noen få som har i seg. De menneskene venter ikke så lenge som meg. De venter ikke helt til den dårlige samvittigheten kommer.

Men jeg har bestemt meg for å gjøre noe med denne dårlige samvittigheten. Først og fremst for andre, men også litt for meg selv. Jeg vil føle på det å bidra til noe positivt der det trengs. For jeg er jo ikke ubrukelig. Det er bare en følelse jeg har fordi jeg ikke bidrar nok. Ingen har godt av å føle seg ubrukelig. Derfor har jeg satt meg et nyttårsforsett. Det beste og mest givende nyttårsforsettet jeg noen gang har hatt. Jeg skal engasjere meg i hjelpearbeid og bruke mye mer tid på andre mennesker som trenger det enn hva jeg gjør i dag. Året 2016 skal mer av tiden min og ressursene mine brukes på de som trenger det mest. Jeg skal også benytte den fantastiske muligheten jeg har gjennom bloggen til å nå ut til såpass mange mennesker med flere viktigere budskap enn hva jeg har gjort til nå.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kan jeg få lov til å smitte deg med dette nyttårsforsettet? Norge trenger flere hverdagshelter ♥

VIDEO: ULRIK FORTELLER OM HÅRTRANSPLANTASJONENHei, dere! Masterklinikken har valgt å bruke Ulrik i sin reklame. Jeg har ikke noe problem med å forstå hvorfor. Han er jo både kjekk, god til å snakke for seg og har etter min mening norges fineste dialekt. Hehe! Ulrik har delt denne videoen med sine venner på Facebook, men jeg vet at det er mange av leserne mine som ikke kjenner han som har fulgt hele prosessen fra starten gjennom bloggen min. Derfor deler jeg denne videoen, selv om den egentlig ikke har noe med meg å gjøre. Jeg får stadig spørsmål om hvordan det går med Ulrik etter transplantasjonen. Her er altså en liten oppdatering. Vi blogges mer senere i dag ♥ 
  MONOGRAMMET TIL BRYLLUPETJeg er utrolig fornøyd med monogrammet til bryllupet vårt! Ble det ikke flott? Jeg har sett mange vakre monogrammer i andre bryllup og etter diverse søk på Pinterest. Utfordingen vår var å få bokstavene "J" og "U" til å henge fint sammen. Jeg tror det må være en av de vanskeligste kombinasjonene av bokstaver til et monogram. Men vi fikk det til og jeg bare elsker det ferdige resultatet. Heldigvis er Ulrik like fornøyd som meg ♥ 

Monogrammet skal trykkes på diverse ting til bryllupet. Mer vil jeg ikke røpe ennå. Men jeg kan røpe en ting og det er at jeg også har lyst til å tatovere det på meg. Ja, det er kanskje litt skummelt siden jeg ikke vet hva som skjer i fremtiden. Vi har jo alle hørt om en eller annen tulling som går rundt med navnet på eksen tatovert på kroppen. Men det er jo bare å gjøre den om eller fjerne den. I forrige uke var jeg som sagt på en klinikk hvor de fjerner tatoveringer. Med den nye og moderne teknikken som finnes i dag er ikke dette lenger et stort problem. Er det en ting som er sikkert så er det at det er vondere å gå gjennom en skilsmisse enn å fjerne en tatovering. 

MITT FORHOLD TIL MAT OG TRENING

Jeg har ikke alltid hatt et like godt forhold til mat og trening. Selv om jeg nå frem mot bryllupet skal spise litt ekstra sunt og trene litt ekstra hardt, så er jeg ikke syk av den grunn. Ja, det er snart jul, men det skader ikke å verken bevege seg eller begrense seg. Jeg ønsker som sagt bare å være den beste versjonen av meg selv den store dagen. Det er vel helt naturlig? Jeg liker at flere av dere kommenterer hvor normalt det "nye" kostholdet mitt faktisk er, som blant annet inneholder pasta, ris, poteter og banan. Matvarer som dessverre lenge har blitt sett på som noe "usunt" av mange i treningsbransjen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det skumle med meg er at jeg er en "enten eller jente". Jeg går enten "all in" for en ting eller så lar jeg det bare være. Starten på dagen og ikke minst uken er helt avgjørende. Dersom jeg starter dårlig, som vil si å innta noe veldig usunt eller å skulke unna treningen, så følger dette mønstret meg som regel resten av uken. Dette mønsteret gjelder også motsatt. En god start fører til en god uke. Jeg har ingen problem med å kose meg, men når jeg koser meg så gjør jeg det skikkelig. La meg ta et eksempel fra hverdagen til Ulrik og meg..

Det hender at Ulrik lager lørdagsmat på en mandag, fordi han kanskje har jobbet hele helgen og endelig har noen dager fri. Jeg er ikke vond å be når Ulrik lager mat, for det smaker som oftest helt fantastisk. Etter middagen byr han kanskje på dessert eller noe annet søtt. Jeg har aldri klart og kommer heller aldri til å klare å ta en bit sjokolade eller smake en liten skje med dessert. Enten må jeg takke nei, eller så spiser jeg meg kvalm. Ulrik derimot er helt motsatt. Han koser seg virkelig med en liten smak av et eller annet. I tillegg kan han gjerne spørre om jeg skal bli med på trening etter denne lørdagsmaten og etter denne desserten eller sjokoladen. Da er løpet kjørt for min del og treningen virker helt bortkastet når jeg har valgt å kose meg. Enten eller..

Den "enten eller" egenskapen min er ikke alltid like bra. I dag har jeg heldigvis kontroll over mitt forhold til både mat og trening, men før var ting annerledes. Før da jeg følte meg penest når jeg var sulten var dette en svært dårlig egenskap.. Jeg ble i godt humør av å pine meg selv gjennom en hel dag med en sulten mage. De dagene jeg klarte å styre unna mest mulig mat følte jeg meg vellykket. Karbohydrater var min største fiende. Gud, så redd jeg var for de.

Treningen var en stor del av hverdagen. Treningssenteret var mitt andre hjem. Heldigvis for meg var jeg medlem av et ubetjent treningssenter. Det var altså ingen som registrerte at jeg trente flere ganger om dagen. I dag ser jeg det totalt unødvendig å trene mer enn en gang om dagen med mindre man bedriver en sport på toppidrettsnivå. Til og med de har hviledager.

Jeg tok PT-utdanning og mange andre kurs innen helse. Det gjorde meg klokere, men også mer fokusert på en dårlig måte. Dårlig fordi jeg tok det til det ekstreme. Planen var å trene og motivere andre både som Personlig Trener og etterhvert som skribent. Jeg vil ikke sette ord på det dårlige forholdet jeg den gang hadde til både mat og trening, men som dere skjønner så var dette forholdet veldig anstrengt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er glad for at alt dette foregikk før jeg begynte å blogge. Det siste jeg ønsker er å dele slike dårlige og usunne verdier som dette med dere. I dag ser jeg på meg selv som et godt og sunt forbilde, spesielt i forhold til mat og trening. Kjolen jeg har på meg finner dere forresten her

HANDLELISTE OG 14 SUNNE MIDDAGSTIPS

Hei, dere! Her er handlelisten for deg som vil følge mitt nye kosthold, eller hente inspirasjon fra maten jeg spiser. Listen er veldig grei å forholde seg til og er som dere ser delt inn de forskjellige type varene som du bør ha tilgjengelig i kjøleskapet, som tørrvarer og i fryseren:

14 SUNNE MIDDAGSTIPS:

1. Kokt torsk med kokte søtpoteter, brokkoli og smør.

2. Kjøttkaker av karbonadedeig, brun saus, kålstuing, erter og poteter. 

3. Kyllingwok: Grønnsaker og kylling med fullkornsris og litt soyasaus/sursøt-sause.

4. Grønnsakssuppe med kjøttboller og poteter med grovt brød til.

5. Hjemmelaget lys lapskaus.

6. Taco: Salat, agurk, tomat, paprika, mais, rømme salsa og karbonadedeig.

7. Hjemmelaget tomatsuppe med egg.

8. Kylling tikka masala med fullkornsris.

9. Stekt laks/torsk med kremet spinat (spinat, sopp og fløte) og stekt søtpotet.

10. Lasagne: Her kan du erstatte pastaplater med squashstrimler. Stek squasen i pannen først slik at det blir mindre vann i formen.

11. Chili con carne med fullkornsris.

12. Fiskekaker av ønsket fisk, brokkolipurret og fullkornsris/søtpotet.

13. Hamburger laget av karbonadedeig/kyllingkjøttdeig med salat, agurk, tomat og grove hamburgerbrød.

14. Biff stroganoff med søtpotet/potet.

 

Bruk rene råvarer!

 

Tusen takk til min gode venninne Marie, som hjelper meg med både trening og mat de siste 11 ukene som er igjen før jeg skal gifte meg. Si ifra hvis det er noe dere lurer på med treningen min eller kostholdet mitt, så skal jeg svare dere i samarbeid med henne 

SLIK SPISER JEG FREM TIL BRYLLUPET

God mandag! Nå skal jeg vise dere min kostholdsplan de siste ukene før jeg skal gifte meg. Det er min gode venninne Marie som har satt opp denne planen for meg. Hun er personlig trener, ernæringsfysiolog og ikke minst et godt forbilde i disse dager hvor frukt blir sett på som noe "usunt". Matvarene hun har satt opp for meg er mat som jeg liker og enkelt kan forholde meg til. Det blir ikke noe problem for meg å følge denne planen ettersom at opplegget er såpass variert og fargerikt. 

Jeg er veldig glad i havregryn, egg, kyllingsalat, omeletter og yoghurt, og det har hun tatt hensyn til. Forslaget om speltlompe med peanøttsmør og syltetøy var ny, men det blir spennende å prøve. Jeg har cravet på mye rart i det siste, så kanskje dette blir min nye greie. Hehe!

Legg merke til at både banan, brød, pasta og ris er en stor del av mitt "nye" kosthold ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Nå skal jeg hive meg rundt og komme i gang med ukens første treningsøkt. Det skal bli godt etter litt for mye pepperkaker og brente mandler denne helgen.. Senere i dag kommer jeg med 14 forskjellige middagstips og en liten oversikt over hvilke varer jeg har i kjøleskapet, i fryseboksen, og liggende i skap og skuffer ellers på kjøkkenet. Vi blogges!

ALL I WANT FOR CHRISTMAS

Noen sier at de ønsker seg mindre og mindre ettersom de blir eldre. Jeg kan ikke si at jeg kjenner meg igjen akkurat i det. Ønskelisten min blir bare lengre jo mer jeg ser og opplever. Jeg synes det er gøy å drømme meg litt bort og skrive slike lister som dette. Derfor vil jeg vise dere noen av mine gaveønsker denne julen:

  

Passcover og sminkemappe fra Louis Vuitton: I Damier.Macbook air cover: Helst i "marmor" eller i lys rosa.

♥ Sengetøy til dobbel dyne: Gjerne i creme- eller "champagne farge".


 

Håndklær: Gjerne fra Lexington

♥ En god parfyme: Usikker på hvilken, men har hørt at luktene fra "Clean" er gode. Treningstøy: Topper og gensere i freshe farger. Selskinn støvletter: Lånte disse av mamma i påsken i fjor. I år ønsker jeg meg mine egne.♥ Skibriller: Gjerne i hvite.

 Undertøysett fra Hanky Panky ♥ Tøfler fra UGG og badesalt fra Durance

 

♥ Gavekort på SPA, skinnhansker, en god fuktighetskrem til ansiktet, body skrub, pumps i burgunder, kamerastropp i skinn, kosedress i velur og mye mye mer... Jeg tror jeg kunne ramset opp ting i evigheter, men det skal dere få slippe å høre på. Hehe!

Hva ønsker du deg til jul?

FLERE AHA-OPPLEVELSER

Hei, dere! Jeg kom akkurat hjem fra en hyggelig dag med storesøster. Vi har vært på julebrunch på Louis Vuitton, hvor jeg fant meg både clutch og sko til bryllupet. Jeg kjøpte det ikke, men er ganske sikker på at det blir det jeg kom frem til i dag. Vanligvis gjør jeg de beste kjøpene spontant, men for en gangs skyld skal jeg tenke litt før jeg bestemmer meg, da det er viktig at alt er helt perfekt den store dagen. Jeg skal vise dere hvilke sko og hvilken veske det blir så fort det er innkjøpt.

Etter brunchen tok vi en tur på julemarkedet i Karl Johan og spiste en mindre høytidelig middag på Fridays. Det har vært en utrolig hyggelig søndag til tross for at Ulrik er tilbake på jobb. Men nok om i dag..

Husker dere jeg skrev dette innlegget hvor jeg ramset opp mine siste "aha-opplevelser"? Jeg fortsetter med å by på meg selv og deler derfor noen flere denne søndagen. Si gjerne i fra dersom du har lurt på det samme, så slipper jeg å føle meg teit alene.. Hehe!

"Link i bio": Dette ser jeg overalt. På Instagram står det gjerne under bildene til privantpersoner eller bedrifter. Jeg har fått med meg at endel bloggere skriver dette og derfor tenkt at det har noe med blogg å gjøre. Her om dagen spurte jeg Ulrik for å finne ut mer konkret hva det står for, men han visste heller ikke. Derfor søkte jeg det nå opp og kom fram til at det betyr at man finner linken til bloggen, hjemmesiden, nettbutikken eller lignende til den personen eller det firmaet som prøver å si deg noe øverst på profilen (som på min Instagram), eller andre steder på den enkelte nettsiden hvor man finner "om meg- informasjonen".

"On fleek": Jeg har en følelse av at dette uttrykket er noe mange bruker uten å vite hva det faktisk betyr, som "Eyebrows on fleek", "Nails on fleek", "Panncakes on fleek" osv. Jeg har koblet uttrykket med noe positivt, som enten er godt eller ser bra ut. Når jeg søker det opp får jeg denne forklaringen: "something is on point, something looks good, is perfectly executed, etc. It's just another way to compliment someone else.. or yourself." 

PMU: Jeg har som dere vet tatt permanent make up på brynene mine for noen år siden. Tidigere denne uken var jeg til konsultasjon på en klinikk hvor jeg fikk vite mer om hvordan fjerning av slik tatovering foregår. Det første de fortalte meg var at PMU ikke er en permanent tatovering, fordi den falmer av og forandrer seg med tid. Først går den brune fargen over til å bli rødlig, som min nå er, før den til slutt blir grå. Min plan om å vente til den forsvinner av seg selv er altså en dårlig plan. Jeg har da ikke lyst til å gå rundt med grå øynebryn! Ved bruk av laser skal jeg nå fremskynde denne prosessen før de kan fjerne den. Jeg er usikker på om jeg tør å gjennomføre dette før bryllupet eller om jeg venter. Dere skal uansett få se før, under- og etterbilder av brynene.

Dørslag: Det er ikke bare nye ord og uttrykk som denne jenta lurer på. Nesten like ofte lærer jeg nye ting av mine foreldre eller besteforeldre, som de mener å ha brukt i alle år. Denne gang lærte jeg noe nytt på baksiden av spagettipakka. "Hell pastaen over i et dørslag, og la vannet renne av", stod det. Hva er et dørslag, tenkte jeg mens jeg stod og silte ut vannet litt klønete med lokket på kjelen. Etter å ha googlet ordet så jeg fort at det var det samme som en "sil". Jeg vil tørre å påstå at det er flere av dere leserne mine som ikke visste at en sil og et dørslag er det samme, eller hva? Jeg har i hvert fall aldri hørt noen på min alder eller yngre bruke dette ordet noen gang.

 

Les også:

Dette er egentlig litt flaut

FRA BABE TIL FRUE

Hei fra gjesterommet! I dag stryker jeg alle festligheter og blir værende hjemme i morgenkåpen. Det er ingenting som frister mer enn akkurat det. Planen var å dra på bubbles and brunch på Tjuvholmen, men det fristet ikke likevel. Jeg tror jeg begynner å bli gammel. Hehe! For bare et par år siden hadde jeg ristet på hodet av meg selv akkurat nå. Da var jeg livredd for å gå glipp av noe. Jeg har vel kanskje vært i kategorien for det man kaller et "bytryne". På en måte så er det ganske pinlig å innrømme det, men på en annen måte så kunne jeg ikke brydd meg mindre og bare ler av det hele.

Et annet tegn på at jeg begynner å bli eldre er at jeg setter pris på å bli spurt om legitimasjon. Før var det flaut og irriterende, men nå er det bare gøy. I går skjedde det igjen.. Jeg skulle kjøpe snus på 7-eleven og ble tatt for å være under 18.. Jeg er ikke mer enn 25, men likevel.. 18 år liksom? Det blir for drøyt. Ulrik pleier å si at jeg ser ut som om jeg er 16 år om morgenen, og de gangene jeg går ut uten sminke blir jeg ofte tatt for å være yngre av andre. Men selv mener jeg at jeg ser eldre ut enn hva jeg faktisk er. Hva mener du? Jeg føler meg i hvertfall 10 år eldre i hodet enn da jeg var 23 og det er det viktigste for meg. 

I løpet av de to siste årene har jeg endret meg mye. Jeg har gått fra å være en "babe" til å bli en ordentlig "frue". Ulrik har vært en stor del av denne endringen. Han har forandret meg uten at jeg har mistet meg selv. Det er Ulrik som gjør meg god og det er det jeg elsker han for 

Heldige meg fikk tre røde roser på sengen i dag!

JUL I HUS

Behandlingen er sponset

Hei, alle sammen! I dag har jeg vært å fikset neglene mine hos søteste og snilleste Madeleine på Pure Beauty, som ligger på Frogner. Vi gikk for en rød farge som jeg likte kjempegodt. Den er jo spesielt fin nå i førjulstiden. Red Baronesse, heter fargen 

Som dere ser er vi i gang med å pynte til jul. Jeg har aldri før vært like tidlig ute med juletre som i år. Men i og med at vi reiser bort hele julen så måtte vi sette det frem allerede nå for å få litt glede av det. Det blir så koselig her! Dere får en liten titt i stuen/på kjøkkenet på bildene under..

I kveld skal vi på åpningen av Heidis bier bar på Rådhusplassen. Jeg er ikke spesielt glad i øl, men det er alltid morsomt å prøve noe nytt. Tipper de har øl som smaker alt mulig rart, som jeg også liker. Gøy blir det uansett. I morgen er det bubbles and brunch på Bar Tjuvholmen. Det var jo en suksess sist gang, så jeg gleder meg veldig. På søndag er jeg invitert på julebruch i Louis Vuitton. Det blir også hyggelig. En helg uten planer ble brått en helg full av planer. Sånn kan det gå.. Følg meg gjerne på Snapchat (pilotfrue) gjennom helgen. Jeg skal være flink til å oppdatere 


MENN OG BILER

Hei, dere! Dagen i dag startert med time til bilen for fiksing av felger på et bilverksted i Askim. Tror dere jeg ble glad når de sa at felgene kunne pusses ned istedet for å kjøpe nye? OM jeg ble! Da slapp jeg å ønske meg nye felger til jul. Haha! Det hadde blitt tidenes kjedeligste julegaveønske..Hurra for Ulrik, som er flink til å gjøre reasearch og ikke minst til å forhandle frem gode priser. Nå er felgene gode som nye igjen og Ulrik har fått tilbake livsgnisten.. Menn og biler. Jeg forstår det bare ikke. 

Ellers har dagen gått i møter. Jeg var blant annet innom en klinikk som fjerner tatoveringer. Brynene mine er som sagt tatoverte under all sminken. Det er ikke vanlig tatovering jeg snakker om, men PMU (permanent make up). Jeg skal tilbake til klinikken om to uker for å sette i gang hele prosessen. I dag tok vi bare en test og en slags konsultasjon hvor jeg fikk en masse god informasjon. Satser på at tatoveringen blir helt borte før bryllupet. Om ikke får jeg bare dekke over med sminke slik jeg gjør i dag..

Det er utrolig hvor mye som kan fjernes, fikses og rettes opp. Jeg som trodde at jeg måtte leve med det dumme valget jeg tok om å tatovere brynene mine for resten av livet. Heldigvis er det ikke slik. Jeg gleder meg til jeg kan gå HELT sminkefri uten å føle noe ubehag med brynene mine, som jeg har gjort lenge.

Men nok om biler og bryn. Nå er det tid for middag i denne lille familien. Laks og grønnsaker står på menyen. Mmmm! Vi snakkes 

DET EKLESTE JEG HAR HØRT

Sover du mye på hotell? Da bør du lese dette. Jeg kjenner at jeg blir pinlig berørt bare av å videreformidle noe slik, men føler jeg skylder dere såpass. Her om dagen fikk jeg vite noe veldig ekkelt. Faktisk så ekkelt at jeg ble skikkelig uvell og kvalm. 

Jeg sover ikke spesielt mye på hotell, men nok til at jeg har benyttet meg av vannkokeren på hotellrommet en del ganger til pulverkaffen eller en kopp te. Er du en av de som pleier å benytte vannkokeren på hotellrommet? Det gjør du neppe etter i dag..

Jenter som er mye ute og reiser i jobb bruker nemlig vannkokeren på hotellrommet til å vaske trusene sine! Har du hørt noe så ekkelt? Du lurer sikkert på hvor jeg har dette fra. Belive it or not, men informasjonen kom ikke fra Ulrik. Han sover jo på hotell halve året og ble ikke spesielt sugen på å lage seg en kopp te eller til å benytte seg av vannkokeren på reise fremover.

Jeg ønsker ikke å henge ut noen yrker, da det kan oppfattes svært urettferdig. Dette er dessverre bare en sykt ekkel ting som skjer i bransjer der hotellovernattinger er en del av jobben. Jeg sier ikke at alle som er mye ute og reiser gjør dette, men tydeligvis mange nok til at det har blitt en "snakkis". Jeg har snakket med både tidligere stuepiker og jenter som selv har innrømt å gjøre det. Personlig synes jeg som dere skjønner at dette er motbydelig og ekkelt.  

Maken til lite respekt for andre mennesker. Dersom du føler deg truffet, så håper jeg du slutter med dette barnslige tullet. Pakk nok truser til tur eller gå uten. HOT OR NOT

Her er det siste plagget som jeg har bestilt fra "Wish". Denne gang er jeg veldig usikker. Hvis jeg ser bort ifra de brune lange beina til modellen, lyset på bildene og omgivelsene rundt, så er den ikke helt grusom. Men er den fin eller bare super harry? Jeg synes jo igjen at bildene har lurt meg. Den kreasjonen som er avbildet på appen er sykt mye finere! Likevel lurer jeg på om den faktisk er brukbar.

Grunnen til at jeg bestilte denne var fordi jeg har begynt å glede meg til bryllupsreisen. Vi vet ikke hvor den går ennå, men litt varme skal vi ha. Jeg så for meg å bruke denne over bikinien på en beach club eller lignende, men nå er jeg sannelig ikke sikker. Stoffet og fasongen er forsåvdt helt ok, men både blomstene og fargene i stoffet ser kjipere ut i virkeligheten enn hva jeg trodde da jeg så den på nettet. Det irriterer meg at jeg ikke får tak i de tingene som faktisk er avbildet på "Wish". Jeg hater dårlige kopier. 

I dag spør jeg dere.. Skal jeg beholde den, gi den bort eller kaste den?
Har jeg gjort enda et bomkjøp?

NY FRISØR

Behandlingen og produktene er sponset

På mandag var jeg hos Maria på Head frisør i Hegdehausveien 30 for å bli litt mørkere og sette på mine nye tape extensions fra Luxushair. Maria er en venninne av meg fra Fredrikstad som jeg faktisk jobbet sammen med for noen år tilbake. Utrolig herlig jente, ikke minst flink med hår, sminke og vipper. Maria er nå min nye faste frisør her i Oslo, som skal sørge for at jeg er både er fresh på håret, har fine vipper og style meg de dagene jeg trenger litt ekstra hjelp. Jeg gleder meg masse til å samarbeide med henne fremover. Det føles så trygt og godt å legge håret mitt i hendene til en som faktisk kjenner meg. 

Jeg ble utrolig fornøyd med resultatet etter mandagen, ikke minst hårfargen. Det er første gang jeg tester ut tape extensionet fra Luxuxhair. Jeg er alltid ltt spent på nye merker når det kommer til hår, men dette virker utrolig bra. Vi satt inn 8 pakker og jeg bare elsker tykkelsen! 

I noen uker nå har jeg som sagt brukt clip on extensionet deres. Ettersom at jeg var såpass fornøyd med kvaliteten på håret fikk jeg lyst til å teste ut tape extensionet også. Jeg tenkte det var morsomt for dere å se både Før- og etterbilder. På førbildet har jeg som dere ser mye lysere hårfarge og bare mitt hår. På etterbildene ser dere at jeg har fått en mørkere bunnfarge og litt striper, i tillegg til de lange lokkene. Hva synes dere om min nye look? 

Du kan bestille time hos Maria HER. Jeg vet hun har mye å gjøre før jul, så vær raske

 

BILDER FRA JEG VAR LITEN

Tidligere i dag kikket jeg i albummet jeg har fra da jeg var liten. Jeg har totalt 100 bilder fra jeg ble født til jeg begynte på videregående skole. I dag tar jeg over 100 bilder i uken. Mange av de blir såklart slettet, men jeg er sikker på at jeg har mer enn 100 bilder liggende på macen fra november i år. Det er mer enn hva foreldrene mine har samlet på 16 år. Hehe! Er ikke det helt sykt? Det sier litt om den selfie-generasjoen jeg er en del av..

Grunnen til at jeg tar frem disse bildene er fordi flere av lesererne mine har etterspurt akkurat dette. Jeg har aldri vist dere noe fra barndommen min før nå, bortsett fra det ene bildet som pappa brukte i sitt gjesteinnlegg her om dagen. Dessuten er det jo bare gøy å mimre litt, spesielt nå som snart tiden er inne for en "mini me".

Si gjerne ifra hvis det er noe annet dere ønsker dere. Det er jo dere jeg skriver for 

Nå skal jeg hoppe inn i treningstøyet og komme meg avgårde på Sats. Det frister IKKE, men i morgen har jeg PT-time med Marie igjen så jeg føler litt press. Det er ingen tid å miste før februar nå, så jeg må bare ta meg sammen.

Jeg åpnet forresten instagram-kontoen min for alle istad. Tidligere har jeg måtte godkjenne dere. Hyggelig om du vil følge meg både der og på Snapchat (pilotfrue) fremover. Følg meg på Instagram her

Vi snakkes!

NÅR BILDER LYVER

Hei, dere! Jeg har gjort tidenes bomkjøp, men det gikk heldigvis ikke hardt ut over lommeboken så jeg bare ler av det hele. Husker dere at jeg fortalte dere om appen "Wish"? Denne kjolen har jeg bestilt der. Ikke bare ser stoffet billig og tacky ut, men knappene sitter så løst at jeg mistet en når jeg tok den på for å ta disse bildene og faktisk en til når jeg tok den av igjen. Haha! Skikkelig kvalitet.. Du hører også at knappene klirrer i hverandre når jeg går. Det er ikke akkurat en sexy lyd.

Jeg bestilte kjolen i størrelse "S", som jeg stort sett er i de fleste butikker, men her dekker ikke kjolen engang rumpa mi. Jeg kan ikke akkurat se for meg at den blir noe finere til meg i en større størrelse heller. Huff.. Jeg ønsker meg virkelig en slik kjole. Jenta på bildet ser jo helt stunning ut! Det var derfor jeg ble så skuffet. Den kostet ikke store summen, så det er ikke det som er problemet. Jeg hadde lett betalt flere tusen kroner for en LIK kjole, men det tullet her havner dessverre rett i søpla. Jeg måtte bare vise dere den først.

Mulig jeg har vært veldig uheldig. Venter i spenning på resten av bestillingen. For alt kom såklart ikke samtidig. Typisk det med slik billig dritt. Ser for meg at det dukker opp flere tragikomiske plagg jeg må vise dere. Gud vet hvor alle disse tingene egentlig kommer fra..

Har du opplevd noe lignende med varer som du har bestilt på nett?

I wish I never bought this..