hits

november 2016

KOSER MEG I RUGETIDEN

Hei, dere! I dag har timene bare flydd avgårde.. Dagen startet litt sent med et møte hos regnskapsføreren min. Etter det så har jeg bare tatt det helt med ro. Jeg har liksom holdt på med småting hele tiden, handlet, vært på posten, og gått noen tur med Stella, men ikke noe veldig krevende. Jeg prøver å kose meg nå i "rugetiden" og stresse minst mulig.

Nå i disse to ukene frem til testing så går jeg på noe som heter "Lutinus". Det er vaginaltabletter som skal gjøre "miljøet" der nede best mulig, for å si det pent. Det er en del av behandlingsprogrammet for assistert befruktning. Disste tablettene tar jeg 3 ganger daglig, om morgenen, midt på dagen og om kvelden ved leggetid. Det er ikke noe problem å ta de, men jeg har allerede opplevd flere bivirkninger som magevondt, kvalme, ømme bryster og så videre. Jeg klager ikke, men det påvirker meg jo i forhold til hva jeg orker og ikke orker i løpet av en dag. Jeg drikker blant annet biola til den store gullmedalje her hjemme med knuste linfrø i hver dag for at "systemet" i det hele tatt skal fungere. Dessuten merker jeg at det hjelper positivt å bevege meg. Derfor er alle små og lengre lufteturer med Stella min oppgave for tiden.. Hehe!


Den nye parkassen min er forresten fra Kouture. Jeg er skikkelig fornøyd med den, spesielt fargen og ikke minst hvor varm den er nå som det begynner å bli skikkelig kaldt ute. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en så god og samtidig fin jakke å gå vinteren i møte med. Det er utrolig mange som har spurt meg om jakken på Snapchat og det er forståelig. Modellen heter "Cedrico coyan dunparkass", så da vet dere det. Nei, nå får vi snart middagsgjester, derfor jeg må bare hive meg rundt. Red curry står på menyen.. Vi blogges mer i morgen!

KAN DET BLI TVILLINGER?

Hei, dere! Jeg har fått veldig mange spørsmål angående tvillinger og velger derfor å svare på de felles i dette innlegget. "Kan det bli tvillinger?" "Hvorfor satt de ikke inn to egg?" "Kunne du velge om de skulle sette inn ett eller to egg? Og så videre.. Tidligere har jeg skrevet at tvillinger er drømmen her på bloggen, men etter å ha vært gjennom denne prosessen og fått en større forståelse av assistert befruktning, så er et friskt barn født til termin det eneste jeg ønsker meg. Gutt eller jente spiller ingen rolle. Det å få barn i seg selv hadde vært verdens største bonus for både Ulrik og meg. Men for å gi dere et ordentlig svar på dette med tvillinger, så har jeg fått litt hjelp av Bente Renée Holmstad, som er sykepleier på Spiren Fertilitetsklinikk i Trondheim.
 
Dette svaret fikk jeg av sykepleieren på Spiren:
 
"Tidligere har det vært vanlig å sette tilbake mer enn ett befruktet egg og det medførte at det har vært mange tvillinger etter IVF behandling. 
Det er tre grunner til at vi nesten aldri setter tilbake to egg. For det første, tvillingsvangerskap er forbundet med økt risiko for både den gravide og for de to i magen. Tvillinger innebærer en økt risiko for prematur (for tidlig fødsel) og sykdommer knyttet til dette.
 
For det andre er resultatene våre så gode at det ikke kan forsvares å sette inn TO for å øke at sjansen for ETT skal feste. Med de gode resultatene som er etter nedfrysning tar vi like godt vare på det ekstra egget med nedfrysning og setter det heller tilbake i en seinere syklus eller til søskenforsøk.
 
For det tredje har Liv Bente skrevet doktorgrad på alle barn som er født i Norge etter prøverørsbehandling og har gjort at vi på Spiren derfor er ekstra oppmerksomme på at behandlingen skal være trygg og dette gjelder også med unngå tvillinger ved å kun sette inn ett embryo i gangen i de aller fleste tilfeller.  
Det er svært liten sannsynlighet for at den vi satte tilbake på mandag, det måtte i såfall være at denne deler seg til eneggete tvillinger, men det skjer veldig sjelden. 
Så helt enig med deg, et frisk barn født til termin er det vi alle håper og ønsker. "
 
Liv Bente er gynekologen som utførte inngrepet på meg, for de av dere som ikke har fått med seg det.. ♥♥
 
 
 

EN RAR OG GOD FØLELSE

Hei, kjære lesere! Nå er Ulrik og jeg tilbake i Oslo allerede. Det ble som vi håpet med innsetting på morgenen i dag. Så nå er det godt å være hjemme igjen og spesielt godt at vi "fikk med oss" egget vårt hjem. Hehe! "Jeg drar ikke noe sted uten eggene mine", sa jeg.. Neida ;-)

Her er mine 10 egg. Jeg sa tidligere at vi fikk ut 9 egg og det var fordi de trodde at det var 9 egg, men det viste seg å være hele 10 stykk. Altså enda en positiv nyhet. 6 av disse eggene ble som sagt befruktet og nå er egg nummer 8 (det som er markert med grønt på bildet under) satt inn igjen. Det er en mulighet at vi får et eller to egg på frys, men det får vi ikke vite før om noen dager. Å få egg på frys er visst en bonus, ikke noe man skal regne med. Vi håper jo såklart at minst et egg kan fryses og brukes om dette førsøket ikke går veien, eller når vi ønsker oss et barn til. Egget kan nemlig fryses ned i 5 år etter norsk lov. I utgangspunktet kan det fryses uendelig (som de sa), men i Norge har vi av en eller annen grunn denne grensen..


Ulrik: "Eg har egentlig aldri vært så begeistret for faget "biologi", men eg har virkelig fått et nytt syn på det nå." Hehe! Jeg er helt enig. Biologi var ikke akkurat mitt sterkeste fag på videregående heller. Jeg husker at jeg synes det var skikkelig kjedelig, men nå er det jo superspennende! I hver fall befruktning og alt rundt denne vindunderlige prosessen.. For en jobb disse menneskene som jobber med dette har. De skaper jo faktisk mennesker og det er helt fantastisk, spør du meg. Utrolig rørende var det også å se at de satt egget inn igjen på ultralyden. Jeg har lagt ut en video av det på Instagram, for de av dere som er interessert i å se levende bilder.


Ja, så nå sitter jeg her med en kjemperar følelse inni meg og skriver til dere. Følelsen er mest god altså, men også rar. Tenk om dette er starten på et nytt liv, da dere. Jeg får frysninger bare av å skrive disse ordene! Men det er det vi tror og det vi håper i dag og i ukene fremover ♥

NYTT HOTELL OG GLADMELDING FRA LABORATORIET

Hei, fra Comfort hotell i Trondheim! Nå kom vi akkurat tilbake på rommet etter en nydelig middag på en Meksikansk restaurant som vi ble anbefalt av resepsjonisten her på hotellet. Vi sjekket nemlig ut av Lerkendal og inn her på Comfort i et superior rom etter frokost på morgenen i dag. Restauranten vi var på heter forresten "Frida" og den ligger i gangavstand herfra. Etter middagen bråbestemte vi oss for å gå på kino, siden kinoen ligger i bygget ved siden av hotellet som vi nå bor på. Filmen vi så var "Børning 2". Jeg synes oppfølgeren var like bra som den første filmen!

Men over til det vi faktisk er her i byen for.. Nemlig å lage barn. Jeg fikk en gladmelding av Peter fra laboratoriet på Spiren fertilitetsklinikk tidligere i dag. Beskjeden var at det er 6 av 9 egg som er befruktet, og det er visst veldig bra. Så HURRA for det! I morgen skal vi derfor møte opp på klinikken igjen klokken 09.00. Der skal vi se på embryoene og legge en plan videre. Det blir spennende å høre hva Peter har å si etter å ha overvåket eggene mine siden lørdag i varmeskapet. Planen var jo å sette inn det ene egget som han har mest tro på i morgen (mandag), men det er mulig at vi må vente til torsdag. Da drar vi nok hjem til Oslo i mellomtiden, tenker jeg. Vi har jo ikke pakket klær til flere dager her oppe og det er begrenset hvor mye vi kan finne på mer enn å spise, se filmer og slappe av på rommet. Hehe! Det er stort sett det vi driver med. Behagelig da, men man blir jo litt rastløs av bare å ta det med ro også..

Til dere som har spurt om jeg synes at uttaket gjorde vondt: Jeg synes det gikk veldig fint og ikke minst fort. Det er klart at jeg kjente at de holdt på der nede, men inngrepet var ikke noe å grue seg for, noe jeg dessverre gjorde på grunn av de kommentarene jeg fikk på bloggen. Jeg håper at flere som skal gjennom egguttak leser dette og senker skuldrene :-)Nå er det bare innsetting igjen og det skal visst være hyggelig, sa gynekologen.. Jeg oppdaterer dere mer i morgen om hvordan planen blir for resten av uken. Videre i kveld blir det mer film og mer godteri på rommet. Hehe! Ha en fin søndagskveld videre, du som leser!

VI HAR BESTILT OSS BUNADER!

Annonse

For et par uker siden var Ulrik og jeg på Norske Bunader i butikken som ligger på Smestad i Oslo for å ta mål. Vi har nemlig bestilt oss nye bunader begge to og er endelig i gang med den hyggelige prosessen. I denne sammenheng har jeg fått lov til å gi dere lesere et veldig godt tilbud..

Skal du bestille deg bunad eller kjenner du noen som skal bestille seg bunad i nærmeste fremtid? Norske bunader er en av Norges ledende leverandør av bunader. De tilbyr faktisk over 130 ulike bunader fra hele det vakre landet vårt. Med rabattkoden "Pilotfrue2016" får du nå med et par bunadsko på kjøpet ved bestilling av bunad hos Norske Bunader AS. Dette gjelder modellene "Kari bunadsko" fra Klaveness og "Lars bunadsko" fra Klaveness. Rabattkoden må benyttes innen 31. desember 2016 ♥ 

Norske bunader har også butikker i Bergen, i Moss og i Molde. Selve systuen finner du i forbindelse med butikken på Smestad i Oslo, der hvor vi var. Dersom du ikke bor i nærheten av disse byene så kan du melde deg på deres sms-liste. Da får du en melding neste gang de reiser til ditt distrikt for måltaking, prøving og justering av bunader. De reiser nemlig rundt i Norge 4 ganger i året for sine kunder. Her snakker vi god service! Du kan registrere deg som ny kunde her.

Leveringstid på bunader er mellom tre til fem måneder. Alt avhenger av hvilken bunad det er snakk om. Våre to bunader er fra to helt forskjellige steder i landet. Jeg har bestilt meg en bunad fra der hvor jeg opprinnelig er fra og Ulrik har bestilt seg en bunad fra der hvor han opprinnelig er fra. Nå som vi er ferdige med måltakingen er første prøving allerede rett etter jul. I tillegg anbefaler de å ta en siste sjekk før utlevering. Ellers er det jo også mulig å komme inn for justeringer av bunadene i ettertid om man skulle forandre seg i fasongen. Åh, som vi gleder oss til å prøve bunadene på for første gang!

Herlighet, så stas det er med dette festplagget, og enda mer stas blir det å se min kjære ektemann i hans bunad. Menn i bunad er så stilig! Alle menn burde hatt en bunad i sin voksne garderobe og bruke den i alle passende anledninger. Moren min og stefaren min giftet seg faktisk i bunad, da mamma ikke ønsket å være hvit brud gang nummer to. Det var en skikkelig vakker, romantisk og samtidig litt casual måte å gjennomføre den store dagen på.

Mange bruker også bunadene sine på julaften. Jeg tror ikke det er noe vi kommer til å begynne med, men det er jo om å gjøre å bruke bunaden så mye som mulig når man først har investert eller arvet et så flott og unikt antrekk :-)


Bunadene våre skal være klare i god tid før 17. mai 2017. Vi ser derfor veldig frem til feiring av nasjonaldagen i våre splitter nye bunader. Jeg satser på at min bunad vil passe selv om jeg forhåpentligvis er gravid og noen måneder på vei i graviditeten. Dersom dette første prøverørsforsøket går som det skal, blir kanskje barnedåpen til Lykke eller Severin anledning nummer to med disse bunadene. I wish!

Mønstrene og broderiene er forresten i samsvar med norske bunadstradisjoner. De kjøper alle materialer fra norske leverandører, som har lang erfaring med å levere stabil kvalitet. Det er jo ikke uten grunn at Norske Bunader gir oss kunder livstidsgaranti på broderi og søm. De har høyt kvalifiserte skreddere i Kina som tar seg av tilskjæring og brodering, mens montering og justering foretas av Norske Bunader sine erfarne skreddere her i Norge.Jeg skal vise dere bilder av bunadene vi har bestilt her på bloggen ved første prøving etter jul. I mellomtiden kan dere følge Norske Bunader på Facebook her for flere gode tilbud

SJEKKET INN I TRONDHEIM

Hei, igjen. Jeg har glemt å fortelle dere hvor vi bor mens vi er her i Trondheim. I går sjekket vi nemlig inn på Scandic Lerkendal. Her har vi fått et koselig lite hjørnerom i 13. etage med god utsikt over stadioen. Hotellet ligger like ved en Dolly Dimples, som vi har benyttet oss av i kveld. Så nå ligger vi rett ut i sengen begge to med deilig pizza, godteri og brus. Det kunne ikke passet bedre etter en lang dag med mye nerver og blandede følelser..

Både Ulrik og jeg sov i flere timer etter at vi kom tilbake på hotellet tidligere i dag. Helt utslitte begge to. Hehe! Vi ble anbefalt å ta det med ro og det er også det eneste som frister. Været her i Trondheim denne helgen er ikke akkurat til å skryte av. Men desto koseligere er det jo å ligge varmt under dynen her på rommet vårt, mens det blåser og regner ute. Jeg satser på at jeg føler meg mer utvilt i morgen og klar for å se litt mer av denne hyggelige byen, som jeg faktisk selv ble født i. Dagens lille fun fact ♥


EN LETTELSE

Hei, dere! Da var egguttaket endelig overstått og det gikk heldigvis fint. Vi fikk ut hele 9 egg, altså flere enn de 6-7 eggene vi hadde ventet. Det er en lettelse at det "verste" nå er over, og ikke minst at det ble såpass mange egg. Nå ligger eggene til overvåking i et varmeskap på klinikken for befruktning. I løpet av morgendagen får vi beskjed om hvor mange av eggene som er befruktet og et av disse skal da settes inn igjen enten på mandag eller på torsdag til uken. Det kommer ann på hva Peter (laboratoriesjefen) finner ut av. Han tar en vurdering av hvordan eggene har utviklet seg frem til mandag. Herlighet, denne spenningen tar aldri slutt. Vi må fortsette å krysse fingrene i noen dager til og selvfølgelig i ukene frem til jeg skal ta graviditetstesten.

Jeg er fortsatt gaske sliten etter selve inngrepet og den medisinen som jeg har fått i dag. Derfor blir det ikke rare oppdateringen, men jeg har lagt ved litt bilder fra dagen i dag og for de av dere som har lyst til å se flere bilder og videosnutter kan gå inn på Ulrik sin Snapchat og Instagram --> @mrulriknygaard. Han har nemlig vært ganske så aktiv i dag og ikke minst gjort en god jobb med å være ved min side HELE dagen. Nå ligger han ved siden av meg i sengen og snorker, stakkar.. Hehe! Det er helt klart at en dag som dette er krevende for oss begge..


Jeg har forresten filmet en del av prosessen. Planen er å lage en fin/sterk film fra unnfangelsen av Lykke eller Severin. Men jeg kan ikke videoredigering. Send meg gjerne en mail på pilotfrue@outlook.com dersom du kan redigere film og har lyst til å hjelpe meg med å sette sammen alle klippene vi har tatt. Jobben er såklart mot betaling :-)  Nå må jeg legge meg og slappe av litt, kjenner jeg. Det er mye mulig jeg stikker innom litt senere også. Ha en fin lørdag videre, du som leser ♥

BLACK FRIDAY!

Annonse

FIKK DU IKKE HANDLET I GÅR? Bruk rabattkoden "BFPILOT" og få 20% rabatt på skjønnhetsprodukter fra Coverbrands ut 27. november! Rabattkoden gjelder ikke salgsvarer, ghd, Morphe og NYX, men den gjelder MASSE andre digge produkter, så jeg anbefaler dere å ta en titt HER for ikke å gå glipp av enda et godt tilbud nå før jul ♥


God morgen, alle sammen! Som mange vet er det BLACK FRIDAY og i denne sammenheng vil jeg tipse dere om supersalget til Coverbrands. De har nemlig 25-90% rabatt på hele butikken! I tillegg er det er gratis frakt på det du bestiller og gratis retur om du eventuelt ønsker å sende noe av bestillingen din tilbake. På Coverbrands har du 365 dagers åpent kjøp, det er rask levering og su får personlig service. Så i dag kan du trygt spare mye penger! Hva med å klikke hjem noen av årets julegaver? Eller mangler du kanskje noen småting til pakkekalenderen? Da bør du se å komme i shopping-modus og benytte deg av de gode prisene på over 10 000 skjønnhetsprodukter NÅ!

Jeg har plukket ut to av mine favoritter som jeg bruker selv fra Coverbrands til dere i dag. Først og fremst vil jeg trekke frem denne øyeskyggepaletten fra The Balm. Paletten består av ni matte farger som gir deg utallige variasjonsmuligheter når du sminkern øynene. Jeg elsker matte farger på øyeskygger og liker disse fargetonene spesielt godt. Med et palett som dette har jeg alt de skyggene jeg trenger både til hverdag og til fest. Jeg forstår godt at den er en bestselger hos Coverbrands.

Den andre favoritten min som jeg vil trekke frem til dere i dag er denne selvbruningssprayen fra Sunspa. Det er en genial selvbruning som gir naturlig gyllenbrun farge og perfekt glød året rundt, noe jeg er spesielt avhengig av nå om vinteren. Det jeg liker best med denne sprayen er at den er enkelt å påføre, slik at jeg unngår flekker og ugjevnheter. Her er det bare å spraye på! Men jeg vil anbefale dere å bruke sprayen i dusjen eller eventuelt utendørs. Jeg spyler alltid gulv og vegger godt med vann etter at jeg er ferdig sprayet i dusjen.

I tillegg til disse to favorittene så må jeg også nevne at Coverbrands fører den foundationen som jeg nå bruker daglig..

Til slutt vil jeg komme med noen konkrete gavetips:

Her er den perfekte gaven til gravide kvinner eller nybakte mødre

Her er en liten ting du kan kjøpe til venninnen din

Her er en hyggelig oppmerksomhet til kollegaen din eller en annen person du setter pris på i hverdagen

♡ Her er en fin gave til den reiseglade

Her er settet som alle jenter bør ha


Du finner flere gode tilbud på www.coverbrands.no

Ps. De har også et stort utvalg av skjønnhetsprodukter til menn!

DERE TRENGER IKKE FORTELLE MEG AT DET GJØR VONDT

Hei, dere. Det er hyggelig at mange krysser fingre og håper med oss. Det er også hyggelig at flere velger å dele egne erfaringer rundt prøverør og ikke minst at de aller fleste sender oss oppmuntrende ord nå i dagene før selve uttaket. Alt dette setter både Ulrik og jeg enormt stor pris på. Det skal dere vite. For selv om jeg gleder meg til å få dette overstått og i utgangspunktet er veldig positiv til alt som skjer denne helgen, så gruer jeg meg også. Derfor vil jeg nå si ifra om en ting som ikke er spesielt hyggelig. Det er ikke hyggelig at noen prøver å skremme meg eller oss ved å fortelle hvor vondt egguttak gjør. Jeg skal innrømme at jeg ble negativt overrasket over hvor mange som ikke tenkte seg om før de la igjen kommentarer i går..

Her er bare en av kommentarene som jeg snakker om:

"Hvis du hadde lest deg litt opp på egguttakk så hadde du visst at sjansen for at det gjør dødsvondt er kjempestor, og at du bare "kjenner litt " er innmari liten. Og ja - dette til tross for avslappende tabletter + smertestillende først , bedøvelse i skjeden og intravnøs smertelinding. De fleste syns det er kjempevondt. Bare så du vet det. Håper ikke du får det, men det er greit å være forberedt på det. For egguttak GJØR VONDT."

Hvorfor skal jeg lese meg opp på egguttak? Jeg skal jo ikke akkurat opp til eksamen i det, som en annen leser så fint sa det. Hva er hensikten din med å skrive dette til meg nå bare noen få dager før selve uttaket? Du er tydeligvis klar over at man får beroliggende tabletter i forkant av uttaket, noe som tilsier at dette er ganske stressende i seg selv. Tror du at din kommentar får meg til å slappe av noe mer rundt det som skal skje? Jeg lovte gynekologen min at jeg ikke skulle google "prøverør" eller noe rundt egguttak før denne helgen og det har jeg heller ikke gjort. Dessverre har jeg likevel latt meg skremme. Ikke fordi jeg har vært så dum å bryte det løftet som jeg ga henne sist vi var i Trondheim, men fordi enkelte bruker tiden sin på å skremme meg helt unødvendig.

Kort oppsummert: Dere trenger ikke fortelle meg at det gjør vondt. Faktisk så gjør det veldig vondt allerede. Det gjør vondt at jeg ikke kan få barn på naturlig måte og det gjør vondt å grue seg til noe jeg MÅ gjennom for å i det hele tatt ha en sjanse til å oppfylle babydrømmen. Det er mye mulig at det gjør enda mer vondt fysisk på lørdag og i dagene etter selve uttaket, men det er det ikke noe verken jeg eller Ulrik får gjort noe med. Og nei, det gjør ikke mindre vondt av å vite at andre har hatt det fysisk vondt i samme situasjon. Det oppleves bare skremmende.


Snille mamma er fortsatt her og "passer på meg". Hun reiser ikke før Ulrik kommer hjem i morgen tidlig, slik at jeg slipper å være alene nå rett før uttaket. Klokken 22.00 i kveld skal jeg ta eggløsningssprøyten og i morgen reiser vi til Trondheim. Dette blir en helg jeg aldri kommer til å glemme. Uansett om den bringer Lykke/Severin eller ikke.. ♥

EN SPENNENDE DAG

Dagen i dag har vært utrolig spennende. Som mange av dere vet har jeg vært på ultralyd på Volvat i Oslo sammen med mamma. Gynekologen som vi var hos samarbeider med blant annet Spiren fertilitetsklinikk, så nå sitter jeg allerede her med tilbakemeldingen fra gynekologen min i Trondheim som inneholder GODE NYHETER!
 
Både endometriet (slinhinnen inne i livmor) og antall follikler (eggposer) er akkurat slik det skal være. Dersom det er egg i alle eggposene, så får vi kanskje ut 6-7 egg PÅ LØRDAG, som er dagen for uttaket. I morgen skal jeg derfor fortsette med Bemfola og Orgalutran til vanlig tid, og dette blir da siste dose med disse sprøytene. Så setter jeg Ovitrelle (eggløsningssprøyte) i morgen kveld klokken 22:00.
 
Fredag har jeg en "fridag" der jeg ikke skal ta noen sprøyter. Denne dagen reiser Ulrik og jeg til Trondheim, for på lørdag 26/11 klokken 09:30 skal vi begge møte opp på klinikken i Trondheim. Her skal Ulrik avlegge en sædprøve og jeg få noen tabletter av helsesøster, både smertestillende og avslappende. Selve inngrepet skal visst ikke være veldig vondt, men det er ofte vanskelig å få slappet av. Liv Bente (gynekologen min) vil også gi meg litt lokalbedøvelse i skjeden, så forhåpentligvis kjenner jeg veldig lite. Jeg kommer visstnok til å bli veldig trøtt av medisinen, så planene for resten av den dagen blir kun å slappe av på hotellet.
 
På søndag får jeg en melding fra Peter på laboratoriet om hvor mange egg som er befruktet, og på mandag skal vi på klinikken igjen for tilbakesetting av det embryoet som de tror har størst sjansen for å feste seg og bli til en graviditet. Dersom det er flere gode embryo, vil de følge disse videre i 3 dager til, og så fryse de ned dersom de er gode nok. Dette vil vi bli holdt informert om underveis og jeg kommer til å holde dere som vil oppdatert videre her på bloggen.
 
Så langt har dette heldigvis gått akkurat slik det skal, så nå blir det en enda mer spennende dag på lørdag. Håper dere vil fortsette å krysse fingrene med oss denne uken. For nå skjer det ♥
 

DAY OFF

Hei, dere! Beklager sen lyd. Jeg har tatt meg helt fri i dag egentlig, pakket ut av kofferter fra Geilo, ryddet i garderoben, vasket tøy og bare hygget meg med mamma, storesøster og tanteungen min her hjemme. Det er så mange rare tanker i hodet mitt nå at jeg trengte å logge av litt. Håper dere forstår det. I tillegg renner mailboksen min snart over. Det er nemlig mye som skal på plass før jul, men jeg må først og fremst fokusere på meg selv og prioritere det som er viktigst for Ulrik og meg akkurat nå.

I morgen skal jeg som sagt på ultralyd. Det er derfor jeg har besøk av mamma, siden Ulrik er tilbake på jobb og jeg ønsker å ha med meg noen til gynekologen. Jeg vet jo aldri hvilken beskjed jeg får der, derfor føles det trygt å ha med mamma. Vi krysser fingrene for at ultralyden viser fine eggposer, slik at uttaket blir allerede på fredag. Dersom eggposene trenger litt mer "næring" før de er store nok, kan det bli utsatt til mandag/tirsdag til uken. Det gjør jo forsåvidt ikke noe om uttaket ikke blir denne uken. Jeg føler meg bare så klar psykisk. Derfor håper jeg selvsagt at vi får tommel opp i morgen og kan bestille fly til Trondheim torsdag kveld.

Jeg var forresten på en liten shoppingrunde i går. Planen var å kjøpe julegaver, men det er jo nettopp da man finner de fineste tingene til seg selv. Flere som opplever det eller? Jeg opplever det i hvert fall alltid når jeg er ute og ser på gaver til andre. Hehe! Det som fikk bli med meg hjem var blant annet denne fine jakken og en grå parkas fra Kouture. I tillegg ble det litt nytt i undertøyskuffen. Jeg trengte forsåvidt alt sammen da, bortsett fra denne jakken egentlig. Men jeg klarte bare ikke å legge den fra meg og angrer ikke på det nå. Jeg ser for meg at jeg kommer til å bruke jakken mye fremover på julebord eller i andre settinger hvor jeg får lyst til å pynte meg litt ekstra, som i dag. Den fresher jo virklig opp et helt antrekk, så jeg er veldig fornøyd med spontankjøpet :-)

Nei, nå skal jeg se videre på "Helene sjekker inn" sammen med mamma. Skikkelig givende program. Jeg oppdaterer dere så fort jeg får mulighet etter ultralyden i morgen. Tvi tvi!


Duva jacket: Kouture/ Bluse: B-Young/ Bukse: Zara

VONDE TANKER

I løpet av de siste månedene med prøving er det mange som har spurt meg om aborten jeg har vært åpen om på bloggen tidligere. Jeg skjønner det. Spesielt nå som det viser seg at jeg trenger hjelp til å bli gravid, noe jeg aldri hadde sett for meg. Jeg ble jo gravid med ekskjæresten min mens jeg gikk på p-piller og har alltid vært en sunn og frisk jente uten problemer med helsen. Derfor trodde jeg aldri at jeg skulle ha vanskeligheter med å bli gravid igjen. Der tok jeg grådig feil. Det er mulig at AMH-verdien min den gang (som er svært lav i dag) var mye høyere. Det er tross alt snart 7 år siden aborten og mye kan skje på så lang tid. Men det kan også hende at verdien min alltid har vært så lav som den er i dag, men at jeg bare hadde enormt flaks/uflaks den gang jeg ble gravid som 20-åring. Det kan vi dessverre ikke vite. Kanskje like greit akkurat nå. Men om jeg hadde visst mer tidligere, så hadde fokuset mitt vært helt annerledes. Jeg hadde blant annet sluttet på p-piller med en gang Ulrik fridde til meg. For da visste jeg jo allerede at det skulle bli oss to..

Jeg skal innrømme at jeg har hatt flere vonde tanker rundt denne aborten i ettertid. Men de verste tankene kom ikke før jeg begynte å ønske meg barn, og etter flere måneder med prøving ble det bare verre og verre. "Var det den sjansen jeg fikk?", er et spørsmål som har brent seg fast i hjernen min. Jeg stilte gynekologen min dette spørsmålet i Trondheim, og svaret jeg fikk var at aborten jeg tok den gang ikke har noe å gjøre med mine problemer i dag, med mindre jeg hadde noen komplikasjoner som jeg ikke har fortalt om. Det hadde jeg heldigvis ikke. Selve inngrepet gikk helt fint uten betennelser eller andre alvorlige komplikasjoner i dagene etter.

Angrer jeg på aborten? Nei. Det blir helt feil for meg å tenke slik. Jeg var for ung i hodet til å oppdra et barn den gang. Fokuset mitt var på helt andre ting i livet og jeg levde i et forhold som gikk mot slutten. Dessuten hadde jeg mest sansynlig ikke møtt Ulrik, som viste seg å være mannen i mitt liv. Derfor føles det valget jeg tok den gangen fortsatt rett for meg i dag. MEN hadde jeg gjort det igjen? Aldri. Uavhengig av alt. Jeg kommer heller ikke til å begynne på p-piller igjen. Ikke fordi jeg tror at p-pillene er skadelige i seg selv, men fordi vi ønsker oss flere barn og jeg vil derfor bedre sjansene mine for å bli gravid naturlig med det lille jeg kan gjøre ♥

Mens mamsen skriver ligger Stella foran peisen.. Dere aner ikke hvor mye trøst jeg får i denne lille skapningen for tiden. Hun blir som en liten datter for både Ulrik og meg. Bortskjemt til tusen, men også utrolig snill og oppmuntrende. Det skal bli spennende å se hvordan hun takler å måtte dele på oppmerksomheten i fremtiden. Hehe ♥

EN HELT SPESIELL RAMME

Hei! Nå er vi hjemme igjen etter en lang biltur på glatte veier. Det var trist å dra fra den fine hvite snøen på Geilo og hjem til regn, men sånn er det.. Jeg håper vi kan legge "nikkerspraten" på hyllen og fokusere på litt viktigere ting fremover. Det har i hvert fall jeg tenkt til..

Nå er jeg nemlig på dag 7 i syklus og over halvveis med sprøytene! Jeg har tatt 9 sprøyter totalt og har mest sansynlig bare 8 sprøyter igjen, fordelt på 4 dager (to hver dag). På onsdag er det ultralyd her i Oslo og på fredag blir det forhåpentligvis uttak på Spiren fertilitetsklinikk i Trondheim. Snilleste mamma kommer inn til Oslo og blir med meg på ultralyden. Ulrik skal nemlig tilbake på jobb på tirsdag og jeg har ikke noe lyst til å dra til gynekologen alene. Derfor er det godt å ha en mamma som stiller opp.

Det kan som sagt hende at uttaket ikke blir før mandag eller tirsdag neste uke, men hvis alt går etter planen så skjer det MYE den uken som starter i morgen. Shit, så spennende dette er! Dere aner ikke hvor glad jeg er for at jeg oppsøkte hjelp til tross for at mange mente at vi ikke hadde prøvd "lenge nok". Alternativet hadde vært at jeg nå var i gang med de slitsomme eggløsningstestene igjen, etter en nedtur med mensen på fjellet. Åh, Jeg er så glad for at jeg slipper det greiene der akkurat nå. Det føles jo helt dritt når man går der måned etter måned uviten og forvirret. Jeg føler virkelig med dere prøvere der ute. Dere er tøffe. Virkelig tøffe. 

Jeg trodde at jeg skulle grue meg jo nærmere vi kom til ultralyd og eventuelt uttak, men det gjør jeg ikke. Nå bare gleder jeg meg til å sette meg på flyet til Trondheim og spre beina. Rett og slett. Hehe! Jeg har så troen på dette at det er helt skummelt. Ulrik og jeg snakket litt om det i bilen i stad. Vi kommer til å bli knust om det ikke går på første forsøk, som det dessverre ikke gjør for veldig mange. Men vi har heldigvis hverandre så det skal gå bra. Jeg bare vet at jeg kommer til å ta det utrolig tungt om vi får enda flere triste beskjeder i denne prøveperioden.

Jeg har sluppet ganske billig unna i forhold til disse bivirkningene. Hell i uhell. Er det ikke det man kaller det? Det hjalp nok mye med den roen jeg fikk sammen med Ulrik på fjellet, tror jeg. Ingen stress og mas. Bare oss to, Stella, god mat og fjell-luft. Åh! Det var så lurt av oss!

På bildene under ser dere forresten en helt spesiell ramme. For dere ser det kanskje bare ut som en hvilken som helst brun og tom skinnramme. Men for Ulrik og meg er dette en ramme som betyr mye. I familieleiligheten vår på Dr. Holms har mamma nemlig satt ut bilder av barnebarna deres over peisen. Til nå er det en nydelig gutt og en skjønn jente som står der og lyser opp stuen for alle i familien. Jeg har troen på at det snart blir et nytt søskenbarn i gjengen, og har derfor gjort plass til en ny prins eller prinsesse :-)
All I want for christmas is yooooooou, Lykke eller Severin. Vi holder av denne rammen til deg, skatten vår ♥

JULESTEMNING PÅ GEILO

I dag har både Ulrik og jeg kommet i skikkelig julestemning her på Geilo. Det er kanskje ikke så rart etter å ha vært på julemarked og handlet julegaver i hele dag. Hehe! En utrolig hyggelig lørdagsaktivitet altså. Dessuten var det veldig koselig at det var såpass mange mennesker i gatene og ikke minst rundt på hotellet. Mennesker og liv skaper også en helt spesiell stemning, synes jeg. Jeg blir i hvert fall i skikkelig godt humør av det! I tillegg har de pyntet så fint med juletre, lys og juleting overalt her på hotellet. Det hjelper på julestemningen det og..

Det har egentlig vært litt stille her oppe hele uken. Ulrik og jeg kom jo hit kun for å slappe av så det har ikke gjort oss noe. Men siden det nå er helg og sesongåpning på Dr. Holms hotell, så er det bare gøy å se at folk har kommet seg på fjellet. Vi skulle egentlig ta en runde med bowling etter handleturen, men det var dessverre fullbooket i hele dag. Enda et tegn på at det er mye mennesker på fjellet denne helgen. Hehe! Vi får se om det blir en liten runde i morgen før vi reiser hjem til oslo igjen. Men nå er det skifting og litt oppfriskning av sminken før middag. Vi skal nemlig på "julebord" her på hotellet. Jeg ser for meg at det blir en liten tur i skibaren også for å sjekke ut stemningen der. Det blir uansett en alkoholfri kveld på meg. Helsesøster sa at det ikke var noe å ta hensyn til nå mens jeg tar disse sprøytene og at jeg kan leve som vanlig, men det er bare noe ved følelsen inni meg og fokuset mitt akkurat nå. Alkohol føles helt feil. Hodet mitt og kroppen min er innstilt på barn, ikke fyll og fest. Skulle vi være så uheldige å mislykkes ved dette første forsøket, så kan det nok hende at jeg tar meg en fest igjen, men nå skal jeg fortsette å satse alt på første og forhåpentligvis det eneste forsøket vi trenger til å nå babydrømmen vår så fort som mulig.

Åh, SOM jeg gleder meg til julemat i kveld! Ha en fortsatt fin helg, dere. Vi snappes ♥

 

EN FIN TRADISJON

Hvis jeg skal velge en ting jeg vil bringe videre fra min barndom i vår familie den gang Ulrik og jeg blir tre, så er det fredagskveldene som vi samlet oss rundt bordet i stuen. Det var virkelig ukens høydepunkt. Ikke bare for meg som var barn, men også for de voksne. Jeg husker at jeg koste meg ekstra mye fordi jeg så at mamma og pappa koste seg også. De la bort studier, senket skuldrene og var helt tilstedet rundt bordet. Vi var fire i vår familie. En typisk kjernefamilie som bestod av mamma, pappa, storesøster og lillesøster (meg). Jeg får faktisk frysninger på kroppen når jeg tenker tilbake til disse kveldene. De var bare sååå koselige. En utrolig enkel, men fin tradisjon ♥

Nei, nå skal jeg trekke meg tilbake, legge bort macen, skru telefonen på lydløs og være helt tilstedet for Ulrik og Stella. Min lille familie. Fortsatt god fredagskveld til deg som leser. Vi snakkes i morgen!


MIN FREDAG PÅ FJELLET

Dagen i dag startet med en herlig duo massasje her på Dr. Holms Spa. Det føles som om jeg har fått løsnet opp litt i de stive skuldrene og i de anspente musklene ellers i kroppen nå. Heldigvis føler Ulrik det samme. Det er jo et fint utgangspunkt for ukene fremover.. På enkelte steder var det nesten litt vondt å bli knadd, men det er vel bare slik det skal være. Da hadde jeg nok ekstra godt av det, tenker jeg. Hodemassasjen var absolutt best. Herlighet, så deilig! Jeg pleier egentlig å si nei til det, på grunn av extensionet mitt. Men siden jeg snart skal sette i nytt hår, så klarte jeg ikke dy meg. Sorry Maria (frisøren min). Hehe! Man skal jo egentlig ikke smøre inn festene med hårkur da de kan skli ut. Men gudamei, det var sååå digg! Nei, nå er jeg mett på Spa og fornøyd for denne gang. Jeg ser for meg at det blir en tur til Geilo i romjulen igjen. Da har jeg lyst til å prøve massasje med varme steiner eller kanskje kroppsbehandlingen "mother-to-be"? Det hadde vært noe.. ♥

Videre i dag står trening, tur med Stella og tacofredag på planen. Jeg har skikkelig lyst til å ta en runde med bowling her oppe også, men vi skal jo ikke hjem før søndag så vi har noen dager igjen å kose oss på. I morgen skal vi booke middag på hotellet. Det er visst sesongåpning her på Dr. Holms hotell, så da håper jeg på årets første juletallerken!

Ellers så gikk det forresten fint å ta sprøyten med Orgalutran i dag. Det stemmer at den svir litt mer enn sprøyten med Bemfola som noen nevnte i kommentarfeltet, men det gikk helt fint. Nå er jeg jo blitt vant til sprøytestikkene i magen generelt og blir tøffere for hver dag som går. Vi teller derfor ned dagene til ultralyd på onsdag og er veldig spente på å høre hva gynekologen sier. Forhåpentligvis blir det uttak fredag om EN UKE! Shit, altså.. Jeg trodde at disse dagene skulle gå sakte. Det hjalp nok med denne fjellturen, for jeg synes dagene går kjempefort. Det blir sikkert verre de dagene jeg skal "ruge", som de kaller det, når vi kommer hjem igjen fra Trondheim og må vente på å ta ny graviditetest.

For dere som lurer på hva hensikten med Orgalutran er:

Hos kvinner som gjennomgår assisterte befruktning inkludert (IVF) og andre metoder, kan eggløsning av og til inntreffe for tidlig og forårsake en betydelig redusert mulighet for å bli gravid. Orgalutran brukes for å hindre den for tidlige stigningen i LH som kan føre til at eggceller løsner for tidlig.

Daglig behandling med Orgalutran skal fortsette til den dagen et tilstrekkelig antall follikler av passende størrelse er tilstede. Den endelige modningen av eggcellene i folliklene kan settes i gang ved å tilføre humant choriongonadotropin (hCG).

På norsk: Den stopper/forsinker eggløsning, som vi skal sette i gang igjen med en annen medisin rett før vi resier til Trondheim ;-)

Informasjon om Orgalutran hentet fra felleskatalogen.no

TIME TO RELAX

Som jeg fortalte dere i går så bestilte Ulrik og jeg time til ansiktsbehandling på Dr. Holms Spa. Behandlingen het "Elemis Urban Cleanse Facial" og varte i 75 minutter. Det var skikkelig deilig å få renset og pleiet huden. Man føler seg nesten som et nytt menneske etter en slik treatment. Jeg har gått rundt uten sminke i behagelig treningstøy resten av dagen og vært helt avslappet. Huden min trengte virkelig å få puste. Jeg skal definitivt ha flere sminkefrie dager fremover. Kanskje en dag i uken frem til jul? For meg er det mye. Jeg elsker jo å sminke meg..

Ulrik hadde time klokken 12.00 i dag og jeg klokken 13.00. Derfor snek jeg meg inn og tok bilde av han først og insisterte på at han skulle vente til jeg var innpakket og klar for å ta bilde av meg også. Det er viktig å dokumentere alt som skjer i løpet av dagene her på fjellet, for det er ikke sååå mye vi gjør akkurat. Hehe! Det blir mest avslapping, for å være ærlig. Men det var jo hele poenget med denne turen også. Nemlig å senke skuldrene og få en pause fra storbyen og hverdagen hjemme.

Og ja, jeg klarer å slappe av selv om jeg oppdaterer bloggen, Snapchat og Instagram ganske ofte her oppe. Det virker kanskje litt slitsomt for dere som ikke er vant til å ta masse bilder hver dag. Men det tar bare noen få minutter også legger vi vekk alt av kamera og telefoner. Det har blitt en vanesak, som jeg gjør helt automatisk. Det er nemlig mange som spør meg om hvorfor jeg ikke logger av helt og tar en pause. Foreløpig så trenger jeg heldigvis ikke det. Men takk for omtanken. Jeg setter stor pris på at dere er så forståelsesfulle nå som ting er litt vanskelig.

Jeg trodde forresten at JEG var stiv i skuldrene. Men nå viser det seg at Ulrik er enda stivere enn meg. Stakkars mann. Vi fikk samme behandling av samme hudpleier og hun kommenterte spesielt skuldrene til Ulrik. Behandlingen vi hadde i dag inkluderte nemlig massasje av skuldre, nakke, armer og hender. Det ga mersmak da, kan du si. For vet dere hva Ulrik gjorde? Han bestilte massasje til oss begge igjen i morgen. "Duo for to". Åh, jeg gleder meg! Spa to dager på rad. Snakk om luksus ♥

NEW IN: TRENINGSTØY

Hei, dere! Ulrik og jeg var på åpning av en sports outlet her på Geilo i dag. Der var det knallgode priser og tilbud på alt mulig rart. Jeg endte opp med litt nytt til treningsgarderoben i freshe farger. Det passer jo bra nå som jeg er i gang med treningen igjen. Jeg finner nemlig mye motivasjon i nytt treningstøy og spesielt i disse herlige fargene her. Jeg er forresten veldig støl fra gårsdagens økt, men det føles bare godt. Godt og vondt. Kan man si det? Hehe! Vi skal snart ned på treningsrommet her på hotellet igjen for en liten kveldsøkt. Men først skal Ulrik vaske bilen eller noe sånt (hørte ikke så godt etter), mens jeg skal jobbe litt på macen. Slik er arbeidsfordelingen i denne familien.

Sprøyte nummer 3 ble satt av MEG på formiddagen i dag. Ulrk mente at det var på tide at jeg lærte meg å sette de selv. Ikke fordi han ikke gidder, men fordi jeg må lære meg det før han skal tilbake på jobb. Det var litt av en barriere, skal jeg si dere. Jeg synes jo at disse sprøytene er ekle nok i seg selv og har aldri satt spøryte på meg selv før, men jeg klarte det og det gikk heldigvis fint. I morgen begynner jeg med orgalutran, som er en ekstra spøryte jeg skal ta i tillegg til denne bemfola-sprøyten, så nå håper jeg det begynner å skje ting der nede.

Ulrik filmet meg forresten på sin Snapchat @mrulriknygaard, om dere vil se meg sette sprøyten selv. Filmen ligger fortsatt ute på mystoryen hans. Hilsen en stolt jente som har fått masse skryt i dag :-)

Ps. Ikke dumt å følge Ulrik på Snapchat fremover. Han filmer både meg og oss i ulike situasjoner hvor jeg ikke er like aktiv på sosiale medier.. Han heter forresten det samme på Instagram, for de av dere som vil følge han der.

Åååå! Jeg blir så glad av nytt treningstøy! Rart og gøy hvor lite som skal til for å motivere meg. Hehe! Vi blogges mer i kveld, dere ♥

DU KOMMER TIL Å BLI EN FANTASTISK PAPPA

Du kommer til å bli en fantastisk pappa. En pappa som mange barn bare kan drømme om. Tenk så heldig Lykke eller Severin blir som får DEG til sin far. Jeg er sikker på at du blir det største forbilde til den datteren eller til den sønnen som vi forhåpentligvis snart får. Vet du hvorfor? Jeg vet hvor god du er. Jeg vet hvor snill du er. Jeg vet hvor mye du gir av deg selv og hvor mye du gjør for de du er glad i. Jeg vet hvor klar du er. Jeg vet hvor lyst du har og jeg vet hvor mye kjærlighet du har å gi. Jeg vet hvor langt du strekker deg for familien din og jeg vet at du setter alle andre før deg selv. Jeg vet hvor klok du er, hvor ansvarsfull du er og hvor engasjert du kommer til å være i barnet vårt sitt liv. Du kommer til å bli en fantastisk pappa en dag, Ulrik. Verden kan ikke kaste bort ditt pappa-potensiale. Det ville vært en skam. Rett og slett.

Jeg elsker deg og jeg elsker at du en dag skal bli pappa til vårt barn ♥


ENDELIG OVERSKUDD TIL TRENING

God kveld, alle sammen! I dag følte jeg endelig at jeg hadde overskudd til trening igjen. Derfor tok Ulrik og jeg en styrkeøkt sammen på treningsrommet her på hotellet. Det er ikke verdens største rom akkurat, men de har jo det man trenger. Jeg begynte ganske rolig siden formen ikke har vært helt på topp de siste dagene, men føler likevel at jeg fikk gjennomført en god økt med øvelser på både bein, rompe, mage og overkropp. Herlighet, jeg kommer sikkert til å bli skikkelig støl, men det er bare deilig. Planen er å kjøre på i morgen igjen. For når jeg først kommer i gang så er det viktig at jeg ikke gir meg. Jeg merker jo at denne treningen gjør noe positivt med meg psykisk og det har jeg nok veldig godt av. Spesielt nå i denne ellers følelsesladene perioden som Ulrik og jeg er inne i..

Det gikk forresten fint med sprøyte nummer 2. Mens Ulrik satt sprøyten, så filmet jeg det faktisk på Snapchat. Filmen ligger fortsatt ute på Mystory. Jeg har ikke merket noe spesielt til bivirkningene i dag, bortsett fra litt kvalme. Men jeg klager ikke. Dette SKAL gå bra :-)

I morgen har vi bestilt ansiktsbehandling til begge to på Dr. Holms Spa, som en liten "belønning" etter noen tøffe uker. Det blir godt å få renset huden grundig og føle seg litt freshere igjen. Jeg skal innrømme at jeg ikke har vært så flink til å stelle med huden i det siste. Det hender jo at jeg tar en ansiktsmaske i ny og ne, men den rutinen med å rense huden om morgen og kveld har dessverre sklidd litt ut. Det blir som når man går til tannlegen, som jeg forøvrig var hos i forrige uke. Da er jeg DØDSFLINK og nøye med munskyllevann, tanntråd og det hele i ukene etter, men så glemmer jeg det litt igjen.. Hehe! Jeg regner med at dette ikke bare gjelder meg? I ukene fremover blir jeg sikkert supernøye med hudpleierutinene mine igjen. Jeg trenger som oftest bare en liten påminnelse fra de som kan det.


I kveld er det middag og kos foran TV-en her i leiligheten. Sunn mat på menyen, bestilt av meg og laget av Ulrik. Hehe! Det har nemlig blitt litt for mye godteri og usunnheter her oppe. Vi har jo tross alt "ferie", så det skulle vel bare mangle. Jeg personlig har brukt situasjonen vår som en slags unnskyldning til å spise godteri og dritt litt for lenge. Det begynte vel da vi fikk den triste beskjeden i Trondheim og nå kan det bare ikke fortsette lenger. Nå er det nok trøstespising på meg. Jeg må bare ta meg sammen. Enkelt og greit. Vi blogges ♥

ÅPENHETEN GJØR ALT MYE LETTERE

Til tross for menstruasjonssmerter, sprøyter og mye følelser på spill så koser vi oss inmari masse her på fjellet. Å dra hit på dette tidspunktet er nok noe av det lureste vi har gjort. Jeg føler i hvert fall at vi trengte et lite avbrekk fra Oslo og hverdagen hjemme begge to. Dessuten så trenger vi å samle energi og overskudd til alt som venter og da er det lite som slår fjell-luft og "hyttekos" her på Geilo.

Vi var som dere ser på en liten gåtur med Stella i stad. Ellers har jeg følt meg både trøtt og kvalm. Jeg vet ikke om det er bivirkninger av sprøyten eller om det kommer av noe helt annet. Det spiller egentlig ikke noen rolle. Jeg bare lytter til kroppen og lar den avgjøre hva jeg orker og hva jeg har lyst til. Hvis jeg føler meg sliten, så hviler jeg meg. Hvis jeg føler meg uthvilt så finner jeg på noe for ikke å bli rastløs. Hvis jeg får lyst til å gråte så gråter jeg og hvis jeg føler meg glad så viser jeg det til de rundt meg. Jeg kjenner at det er viktigere for meg nå enn noen gang å lytte til kroppen min og ikke minst å være åpen om hvordan jeg føler meg på innsiden. Spesielt til Ulrik, men også til dere som leser denne bloggen. Åpenheten gjør bare alt mye lettere.

Nei, nå skal jeg se videre på programmet "Kjære mamma", som står på i bakgrunnen her. Det er sååå hyggelig og ikke minst skikkelig lærerikt og se hvordan de forskjellige mødrene utfører mammarollen. Åh, som jeg gleder meg til å innta den rollen selv en dag ♥

Sender et stort smil fra Geilo til alle dere som har sendt oss lykkeønskninger og andre fine ord de siste dagene! Dere er snille ♥

FØRSTE SPRØYTE ✓

Da er vi i gang og det føles veldig bra. Første sprøyte er tatt og denne sprøyten skal jeg som sagt ta i 9 dager fremover før klokken 12.00 på dagen. Jeg er ikke spesielt begeistret for sprøyter, men selve stikket var ikke noe problem. Det svidde bare litt når vesken skulle inn. Jeg hører noen rykter om at sprøyten som jeg begynner med i tillegg til denne fra dag 5 svir enda mer, men det tåler jeg. Nå er jeg så fokusert på målet om en liten baby at jeg sikkert kunne gjort hva som helst.

De to nederste bildene i innlegget ble tatt "in action". Jeg tok de i blinde mens Ulrik satt sprøyten. Det ble 2 klare bilder av 20 forsøk eller noe sånt. Hehe! Det var heldigvis ikke noe å være nervøs for, men nervene kommer jo automatisk når man skal gjøre ubehagelig som man aldri har gjort før. Jeg er sikker på at dette ikke blir noe problem i dagene fremover. Nå er det bare symptomene jeg gruer meg til, og litt til sprøyte nummer 2 da.

Jeg sov forresten sittende i en stol i natt. Menstruasjonssmertene var så kraftige at jeg ikke klarte å sovne liggende. Jeg føler meg heldigvis mye bedre nå. Derfor er planen å komme seg ut i solen med Ulrik og Stella så snart som mulig. Vi snakkes mer senere ♥

Ps. Litt av et pakningsvedlegg. "Les dette nøye", stod det.. 


NÅ BEGYNNER DET!

Mensen har kommet! Og vet dere hva? For første gang siden februar er jeg faktisk oppriktig glad for at den er her. Det beste hadde såklart vært at den ikke kom i det hele tatt og at jeg var gravid, men siden jeg nå vet at det er veldig liten sannsynlighet for at jeg blir gravid uten hjelp, så har jeg bare fokusert på at mensen kommer og krysset fingrene for at den ikke skulle bli veldig forsinket. I dag er det 31 dager siden sist jeg fikk mensen, som startet 15. oktober. Jeg har endelig funnet ut at syklusen min varierer fra 28-31 dager og det er visst ganske normalt, bare frustrerende for oss prøvere..

Dagen i dag har jeg derfor tilbragt med pledd foran peisen i stua. Først ble jeg jo hoppende glad på badet på morgen i dag, men etter bare en time mistet jeg all energi og fikk skikkelig vondt i magen, noe jeg alltid får første dag med mensen. Jeg måtte derfor legge meg ned i fosterstilling, som man kaller det og slik har jeg lagt hele dagen, minus en liten time hvor vi gikk tur til butikken. Det går litt bedre nå, men det er ikke hyggelig akkurat. Dessuten føler jeg meg litt uggen i kroppen ellers også. Jeg fryser hele tiden og det verker litt i leddene, så det er mulig jeg holder på å bli syk. Men men.. Jeg har heldigvis Ulrik her som steller med meg og vi er veldig motiverte begge to til det som nå begynner.

Det som skjer nå er at jeg starter med "Bemfola" i morgen. Det er hormonsprøyter som jeg skal ta hver dag i 9 dager. I tillegg starter jeg med "Orgalutran" på fredag, så fra fredag av blir det to sprøyter hver dag, frem til 23. november. Ulrik skal som sagt sette de første sprøytene på meg, slik at jeg blir litt vant til selve stikket i magen før jeg må sette de selv når Ulrik skal tilbake på jobb. Jeg håper at jeg slipper unna det meste av bivirkninger, som å bli utrolig emosjonell, få mye hodepine og bli glemsk. Jeg har uansett troen på at det blir verdt alt sammen til slutt.

Neste trinn blir at jeg skal inn til ultralyd onsdag 23. november. Da skal jeg til Trine Tromsdal som er gynekolog og jobber på Volvat i Oslo. Det for å slippe en ekstra tur til Trondheim før jeg er klar for uttak. Det er nettopp det gynekologen skal sjekke med ultralyd denne onsdagen. Altså om ultralyden viser fine eggposer, slik at vi kan planlegge uttaket og hoppe på flyet til Trondheim for uttak tidligst 25. november. Dersom eggposene trenger litt mer "næring" før de er store nok, kan det bli mandag/tirsdag uken etter.
 
Herlighet, nå begynner det! Tenk om det her er siste gang jeg har mensen på 9 måneder, da dere? Nå må dere krysse fingrene litt ekstra med oss de neste ukene! Enten så får Ulrik og jeg verdens beste julegave i år, eller så blir det en psykisk tøff julefeiring for vår del. Men en ting er helt sikkert og det er at vi skal klare dette sammen. Uansett ♥
 

PRØV STORYTEL GRATIS I 30 DAGER

Annonse

Hei, dere! I dag har vi bare tatt det helt med ro innendørs her i leiligheten på Geilo. Mens Ulrik har rigget seg godt til foran TV-en, så har jeg rigget meg til minst like godt i godstolen med Stella på fanget, iPad i hånden og hodetelefoner i ørene. Jeg har nemlig blitt helt hektet på å lytte til lydbøker i det siste. Det gir meg en spesiell ro i kroppen som jeg ikke får av noe annet. I og med at jeg har vært litt anspent i det siste på grunn av prøveperioden, har dette vært en fin måte for meg å senke skuldrene. Etter å ha prøvd en tjeneste fra Storytel gratis nå i snart 30 dager, så vil jeg anbefale den videre til dere..

Jeg vet ikke om dere kjenner til Storytel? Det er en abonnementstjeneste der du kan lytte ubegrenset til lydbøker via en mobil-app. Hvis du har iPhone, Android eller en iPad, som jeg jeg har (låner av Ulrik), så kan du også lese ubegrenset med e-bøker og enkelt veksle mellom lesing og lytting. For min del blir det mest lytting, da jeg foretrekker å slappe helt av i øynene. Men vi er forskjellige og derfor er det fint at det finnes både tusenvis av lydbøker og e-bøker på norsk, svensk og engelsk i appen fra Storytel.

Har du også lyst til å prøve denne tjenesten gratis i 30 dager? Registrer deg HER og lytt til så mange lydbøker du vil
 

På formiddagen i dag begynte jeg å lytte til boken "Et helt halvt år". Den har jeg som sagt sett på kino før, men siden jeg likte filmen veldig godt så bestemte jeg meg for å høre den på lydbok også. Dessuten er det en stund siden jeg så filmen og ønsker derfor å høre fortellingen på nytt før jeg fortsetter med oppfølgeren "Etter deg".  For de av dere som ikke har sett, lest eller hørt historien "Et helt halvt år" MÅ bare gjøre det. Den er virkelig rørende og det tipper jeg at oppfølgeren er også. Den har jeg gledet meg skikkelig til!


Storytel ligner forresten på tjenester som Netflix, Wimp og Spotify. Jeg som elsker slike tjenester har derfor hatt stor glede av Storytel nå i disse snart 30 dagene som jeg har fått lytte og lese gratis. Det er ingen tvil om at jeg skal fortsette abonnementet videre og beholde den store gleden jeg har fått av denne tjenesten for bare 169 kroner i månedene fremover.

Storytels lydbøker kan lyttes til via strømming til mobilen din - eller lastes ned offline, slik at du kan ta med deg Storytel når du er ute og reiser. Det er jo helt genialt når man er ute og flyr foreksempel. Da er som regel nettet mildt sagt treigt.. Jeg ser også for meg at denne appen blir fin å ha nå som vi snart skal til Trondheim for første forsøk med prøverørsbehandling. Da blir vi jo liggende på hotell i 3-5 dager blant annet. For ikke å snakke om "rugetiden" i ukene etter. Da kan jeg se for meg at det blir mye lytting på denne jenta :-)

Nei, nå skal jeg tilbake til boken min.. Dere som vil kan lese mer om Storytel og tilbudet her. Ha en fortsatt fin søndag, alle lytte - og leseglade sjeler!

HEI FRA GEILO!

Da var vi endelig fremme på Geilo. Vi kom oss ikke avgårde før i 16-tiden fra Oslo og hadde ganske mange stopp på veien. Det ble derfor alt for mørkt til å blogge i bilen. Men nå er vi endelig her på Dr. Holms og vi skal jo ikke hjem før om en uke, så det gjør ikke noe at det ble kvelden før vi kom frem.

I kveld er det taco, Netflix og alenetid for Ulrik, Stella og meg. DET skal nytes til det fulle, men først skal jeg pakke ut all denne bagasjen her for familien Nygård. Herlighet, så mye vi pakker med oss. Man skulle tro vi hadde to-tre barn med på tur, men neida. Vi er bare to mennesker og en hund inntil videre. Hehe! Det er vel bare dette vintertøyet som tar så enormt mye plass? Vi har nemlig ikke med oss stort annet enn joggedresser, turklær, skiklær og noe vanlig tøy. Det ble likevel to store kofferter, en liten koffert og tre store bagger. Nå skal det sies at verken Ulrik eller jeg er spesielt fornuftige når det kommer til pakking. Vi tar alltid med oss for mye på tur, uansett om vi reiser til varmere strøk eller om vi reiser til fjells, som nå. Jaja. Det går heldigvis ikke utover noen andre enn oss selv. Det er jo vi (les: meg) som må vaske og rydde klær ut og inn av skaper unødvendig..

Fortsatt god helg til deg som leser <3

FORTJENER JEG EN NOMINASJON?

Det her er egentlig litt flaut, men jeg gjør det likevel. Jeg kan nemlig ikke huske sist jeg droppet å gjøre noe bare fordi jeg synes det var litt flaut. Den tiden er over. Heldigvis. Hehe! Jo.. Det jeg lurer på er om dere ikke kan være så snille å nominere meg til VIXEN Blog Awards? Da hadde jeg blitt UTROLIG glad. Jeg har aldri blitt nominert før, så det er egentlig bare målet mitt. Å vinne en pris føles så fjernt, så en nominasjon holder lenge ♥

Jeg vet ikke hvilken kategori dere synes jeg fortjener eller om dere synes at jeg fortjener noe i det hele tatt. Ettersom at jeg ikke er en moteblogg, beautyblogg, interiørblogg, trenings og helseblogg eller matblogg, så er det dette som står igjen av kategorier på listen over de ulike prisene man kan bli nominert i, minus "Årets Bloggbusiness", for det er jeg heller ikke..

KATEGORIENE SOM STÅR IGJEN:

Årets Livsstilsblogg

Årets Livsstilsblogg er hverdagsbloggeren som lar leseren komme tett på livet - på både godt og vondt. Bloggen har en personlig og uformell tone, og deler på en inspirerende og engasjerende måte både små og store øyeblikk. At bloggeren snakker både til og med leseren veier tungt her.

Årets Gullpenn

Årets Gullpenn går til bloggeren som utmerker seg med sin unike, kreative, inspirerende, underholdende og engasjerende bruk av språk. Her vektlegges tekst og bruk av språket, og det er skrivekunsten som veier aller tyngst. Denne kategorien er ny.

Årets Sterke mening (NY!)

Årets sterke mening går til bloggeren som har utpekt seg med én eller flere ytringer som bidratt til å skape økt bevissthet, engasjerte mange til å mene noe og/eller som har ført til en konkret endring politisk eller samfunnsmessig

Årets Stjerneskudd

Årets Stjerneskudd er det nye stjerneskuddet på blogghimmelen, og går til bloggeren som med sitt nyskapende innhold, originalitet og kvalitet har kommet inn som et friskt pust i bloggverden. Bloggen bør enten være startet eller først ha blitt oppdaget for alvor under det seneste året.

Årets Blogger

Årets Blogger har i løpet av det siste året utmerket seg med sitt unike innhold, sterke personlighet og det lille ekstra som inspirerer og engasjerer leserne - hver dag.

Folkets favoritt

Folkets favoritt er bloggeren som er elsket av leserne. Her er det lesernes stemmer som gjelder, og det er leserne som avgjør hvem som går av med seieren som Folkets favoritt.

Fortjener jeg en nominasjon i en av kategoriene over? Dette er det dere som bestemmer :-)En nominasjon vil ikke gjøre meg til en bedre blogger, men det hadde vært en fantastisk annerkjennelse å få. Du kan nominere de bloggerne du ønsker her! Jeg har allerede nominert de bloggerne jeg mener fortjener en nominasjon. Vil dere vite hvem jeg nominerte forresten? Jeg vurderer å lage et eget innlegg om det..

Nå blir det en aldri så liten treningsøkt før turen går til GEILO! Vi skrives fra bilen.

BLIVAKKER FEIRER SINGLES' DAY MED 25-75% RABATT PÅ HELE BUTIKKEN!

Annonse

Endelig fredag og helg! Vi har ikke reist på fjellet ennå, siden det dukket opp flere ting i siste liten som vi måtte ta oss av før vi reiser vekk i over en uke. Turen er derfor utsatt til morgendagen, så i kveld blir det romantisk middag med min kjære. Jeg har som dere ser stæsjet meg litt ekstra opp for date night. Ulrik fortjener at kona hans legger litt ekstra energi i utseendet selv om vi "bare" skal være hjemme.

Men over til poenget.. Vet dere hvilken dag det er i dag? 11/11 = SINGLES' DAY og det skal selfølgelig markeres! BliVakker.no feirer Singles' Day med å gi oss 25-75% rabatt på hele butikken! DET er virkelig noe å smile bredt av. På tide å feire noe annet og faktisk det motsatte av Valentines, synes dere ikke? BliVakker har seriøst alle de produktene som jeg bruker fra topp til tå. Hehe! Nå er jo ikke jeg singel akkurat. Jeg er lykkelig gift, men jeg husker godt tilbake til mine single dager, og da var spesielt fredag min favorittdag i uken. Tid for høye hæler, korte kjoler og MASSE makeup!

Jeg ble forresten sååå fornøyd med leppene mine i dag! For dere som lurer så brukte jeg NYX ombre lip duo. Denne ombre effekten ga meg litt "Kylie Jenner vibber" altså. Elsk! En annen lipliner jeg liker å bruke er denne beige, som får leppene mine til å virke mye større enn de er. En effekt de fleste jenter ikke takker nei til. Hehe!

Andre favoritter som jeg ofte bruker på leppene:

Good Kisser, The Balm

Foxxy Pout, The Balm

NYX butter lipstick

NYX soft matte lip cream AntwerpNYX soft matte lipcream Stockholm & NYX soft matte lip cream San Paulo

Ellers så bruker jeg disse to veldig mye i hverdagen for tiden:

Eos Lipbalm & Baby Lips fra Maybeline


Her er mine favoritter til huden i sminkemappen:

Beauty UK Foundation: Denne bruker jeg hver eneste dag. En foudation som dekker godt og gir et matt resultat, slik som jeg liker det.

The Balm, Sexy Mama: Dette pudderet bruker jeg også hver dag over foundationen på de områdene jeg ønsker å matte ekstra ned, som blant annet i pannen og på haken.

Makeup Revolution - contour palette: Det perfekte palettet til deg som er like glad i contouring som meg. Her har du alle tonene du trenger, både om sommeren da man gjerne er mer gyllen og brun i huden, og nå om vinteren som jeg og de fleste her i landet er litt lysere i huden. I tillegg inneholder palettet en god highlighter.

Makeup Revolution - blush palette: Dette palettet elsker jeg. Jeg pleier som regel å blande fargene litt for å oppnå akkurat den fargen jeg føler at jeg kler og det varierer noe fra dag til dag. Derfor er det så fint med alle de forskjellige nyansene.

Makeup Revolution - concealer & Mesauda concealer: En god concealer trenger vi ALLTID. Derfor har jeg både et palett i sminkemappen min og en mindre stick til å ha med meg i vesken.

Mesauda translucent powder: Et kjempebra pudder jeg bruker som en "finish" helt på slutten. Den gjør slik at sminken holder godt hele dagen og det er superviktig for min del, som ikke vil sløse bort mer tid på badet enn nødvendig. I tillegg bruker jeg Jane Iredale Hydration Spray: Denne fuktighetssprayen er helt fantastisk! Jeg pleier alltid å ha den med meg i veksen slik at jeg kan spraye meg et par ganger i løpet av dagen for å freshe meg opp og tilføre fuktighet. Dessuten lukter den helt himmelsk!

Jeg vet ikke om dere har lagt merke til det, men jeg har gått mye med hestehale i det siste. Jeg synes et gir en veldig sporty og fresh look, spesielt i hverdagen. Strikkene jeg bruker finner dere her. De er laget av et smidig, resirkulerbart plastmateriale og er utrolig skånsom mot håret. I tillegg glir de lett ut av håret uten å lage floker eller å røske med seg masse hårstrå. Hehe! Jeg regner med at flere jenter kjenner seg igjen i denne problematikken..

Men nå er det helg, jenter og på tide å feire all the single ladies der ute. Ha en amazing Singles' Day ♡

NOEN GANGER MÅ JEG BARE STOPPE OPP LITT

Jeg vil ikke virke klagete, sur eller bortskjemt. For det er jeg ikke. Jeg er så takknemlig for det livet jeg har. Dere aner ikke. Selv om jeg skriver mye om hvor trist og leit det er at vi ennå ikke har oppnådd denne babydrømmen, så har jeg mye å glede meg over i livet også. Heldigvis. Noen ganger så må jeg bare stoppe opp litt og minne meg på hvor godt jeg faktisk har det, som nå..

Jeg er gift med en snill og god mann som gir meg all den kjærligheten jeg trenger. Jeg har verdens beste familie rundt meg på alle sider som jeg er så inderlig glad i. Jeg bor trygt og godt i et hus og nabolag som jeg trives i. Jeg har masse venner rundt meg som jeg kan stole på. Jeg har en fleksibel jobb som jeg elsker. Jeg har penger til å kjøpe meg stort sett det jeg ønsker. Jeg har mulighet til å reise og styre dagene mine helt selv. Jeg er heldig og det er jeg fullstendig klar over. Dere må ikke tro at jeg ikke setter pris på alt det fine i livet mitt og de mulighetene jeg har. For det gjør jeg. Det er bare lett å fokusere på det negative i perioder man føler seg litt nedfor. Her tror jeg flere kjenner seg igjen?

Det er ingen menneskerett å få barn. Jeg vet det. Men det er mitt og vårt største ønske. Derfor kommer vi aldri til å gi opp håpet. Adopsjon er ikke utelukket for Ulrik og meg. Men det er ikke fokuset akkurat nå. Vi vil først fokusere på det vi nå er i gang med, nemlig å lage barn med litt hjelp. Grunnen til at jeg tar opp dette er fordi jeg får minst et spørsmål/en kommentar om adopsjon daglig.

Sist men ikke minst så har jeg verdens nydligste tanteunge på to og et halvt år som jeg skal dra og besøke. Vi skal spise middag sammen, kose masse, leke og danse. Herlighet, som jeg har savnet lillegutt! Det er godt at jeg har noen småtroll i familien og glede meg over inntill jeg får mitt eget.. Tenk om alt klaffer og spiren sitter på første forsøk, da dere. Da får lillegutt snart et nytt søskenbarn av tante Julianne. Det blir sikkert stas ♥


"noen ganger strekker vi bare ikke til
noen ganger har vi bare ikke mer å gi

noen ganger har vi bare fått nok
noen ganger må vi bare stoppe opp litt

noen ganger må vi bare gå en runde med oss selv
noen ganger bare må vi prøve å stenge av litt

noen ganger bare må vi prøve å hente oss selv inn
noen ganger bare må vi melde oss litt u
t"

- Ragnvald Sørheim

DET ER VONDT Å KRANGLE MED EN MAN ELSKER

Jeg vet at jeg stort sett fremstiller forholdet til Ulrik og meg som problemfritt og romantisk. Forholdet vårt er sterkt og flott på mange måter. Det er overhodet ingen fasade eller løgn som jeg serverer dere. MEN vi har våre dårlige dager vi også, som alle andre. Vi krangler, skuffer hverandre og sårer hverandre. Aldri med vilje, men det bare skjer. Senest i dag hadde vi en krangel. Den oppstod av bagateller og dreide seg egentlig ikke om noe dramatisk, kun om ulike prioriteringer og forventninger som vi har for tiden fremover. Bagateller eller ei. Det er vondt å krangle med en man elsker og ikke minst ergelig å føle at man er helt uenig i ting som føles viktig der og da, selv om det kanskje ikke er så viktig i det store og hele..

De siste ukene har nok jeg hatt klørne litt ekstra ute, som Ulrik kaller det. Jeg blir fort opprørt og lei meg. Det kan tenkes at det noe ustabile humøret mitt kommer av alle disse følelsene rundt denne babydrømmen og frykten for å forbli ufrivillig barnløs. Ja, for jeg tenker mye på det. Hver dag og nesten hver time hvor jeg er våken. Jeg kan se at Ulrik tenker mye på det også. Det har blitt altoppslukende for oss begge, både på godt og vondt. Men tilbake til disse "klørne mine". De kan også komme tilfeldig eller de kan komme av at det nå er uken før mensen foreksempel. Da blir jeg gjerne mer følsom og mindre tålmodig. Jeg gjør alt jeg kan for at det ikke skal gå ut over andre enn meg selv, men noen ganger er det umulig å holde tårer og frustrasjon inne. Spesielt denne måneden, kjenner jeg.

Ulrik og jeg reagerer så forskjellig. Han tror sikker at jeg gråter for å få medfølelse og oppmerksomhet, mens jeg synes at han overdriver og overreagerer på hans måte, som gjerne er å bli frustrert og irritert. Typisk ulikhet i mange forhold, tror jeg. Jenter og gutter er jo forskjellige. Problemet mitt og sikkert problemet til mange andre jenter er at vi som regel ikke klarer å legge "diskusjonen" bak oss så lett som det virker som om de fleste menn gjør. Har de en innebygd knapp for følelsene sine eller noe? En knapp som de bare kan trykke av og på? Den skulle jeg likt å ha også, sånn generelt i livet.

Det går bra med oss altså. Dere må ikke bekymre dere. Jeg fikk bare lyst til å skrive et veldig ærlig innlegg. Det føltes rett og slett feil å skrive utdypende om den morsomme handleturen vi har vært på i dag, flotingen vi koste oss med tidligere på formiddagen eller andre slike "overfaldiske" ting. De overfladiske tingene betyr forsåvidt mye i hverdagen de også, men dere skjønner sikkert hva jeg mener. Jeg merker at jeg åpner meg oftere og oftere for dere om mer personlige ting og det er fordi dere tar meg og tankene mine så godt i mot.

Etter den noe anspente stemningen som vi har hatt mellom oss den siste uken, har vi nå bestemt oss for å reise til Geilo helgen som kommer og bli der en ukes tid. Det for å slappe av sammen og koble helt ut. Bare vi to, og Stella da. På ferie fra storbyen. Jeg tror vi har godt av det, alle tre. Fjell-luft, god mat, netflix og hverandre. Det er mulig at vi får besøk av foreldrene til Ulrik noen dager på fjellet også. Tid med familie er alltid hyggelig, så vi håper virkelig at de tar seg en tur!

Jeg skal ta med meg medisinene mine til fjells. Nå kan jo mensen komme når som helst, så det er viktig at vi er forberedt. Forhåpentligvis kommer den på Geilo, slik at Ulrik kan hjelpe meg å sette de første hormonsprøytene. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang og det tror jeg Ulrik gjør også. For når vi kommer i gang så er vi allerede et steg nærmere målet om å bli en fullverdig familie ♥


 

VI SATSER PÅ AT DET GÅR PÅ FØRSTE FORSØK

Det er flere som spør om kostnadene vi har ved å ta prøverørsbehandligen privat. Selv om jeg fikk beskjed av gynekologen min om at vi kan få behandlingen dekket av staten, så var det som sagt aldri noe alternativ å stelle oss i den offentlige køen for prøverørbehandling her i Norge. Dette handler ikke om at vi er "fine på det", som noen skriver eller at vi mener legene på de offentlige sykehusene ikke er "bra nok" her i landet. Dette valget handler først og fremst om at vi ikke vil risikere at min AMH verdi blir noe lavere enn den allerede er. Det kan hende at det hadde gått bra å vente i 6 måneder til, 1 år til eller kanskje 2 år til, MEN det kan vi ikke vite sikkert. I verste fall kommer vi ikke i gang før det er for sent og da hadde jeg ALDRI tilgitt meg selv. Det barnet jeg har troen på at vi en dag skal få er verdt alle penger i hele verden ♥

I tillegg handler valget om å gå privat mye om den gode oppfølgingen vi får. Jeg føler at de som jobber på klinikken er oppriktig oppatt av at vi har det bra og at vi ikke lurer på noe. Det er en stor fordel å kunne få svar på alt man vil til alle døgnets tider, noe man dessverre ikke får på de offentlige sykehusene i dag. Rett og slett på grunn av manglende kapasitet og det er forståelig. I og med at ukene fremover kommer til å bli de tøffeste og mest krevende ukene jeg noen gang har opplevd, så er det veldig beroliggende å få all denne støtten. Det blir som en service vi velger å betale for. Dessuten er det vel bare fint at vi som har mulighet til å gjøre dette privat ikke opptar en plass i den allerede lange offentlige køen? Jeg skjønner ikke hvorfor mange reagerer så negativt på valget vårt om å gå privat.

Over til det mange lurer på.. Det koster 28 000 kroner for selve behandlingen. I tillegg kommer jo medisinene til kroner 17 252 og fertilitetsutredningen på 2500 kroner for Ulrik og meg sammen. Vi må altså ut med 47 752 kroner totalt for dette ene forsøket. Det er mulig at prisene varierer noe fra klinikk til klinikk, men etter å ha sjekket litt rundt så er det sirka her prisene ligger privat for prøverør i Norge. Man kan spare noen kroner på å kjøpe 3 forsøk med en gang, noe ikke vi har valgt å gjøre da vi satser på at dette går på første forsøk. Mange vil nok mene at det er idiotisk eller vel optimistisk med en slik holdning. Men for oss handler dette om å gå 100 prosent inn for noe. Vi håper at jeg blir gravid på første forsøk og ut ifra de tilbakemeldingene vi har fått av både sykepleier og gynekolog etter blodprøver og ultralyd, så er det ingen grunn til å tro noe annet.

Ja, vi kommer begge til å bli utrolig skuffet og lei oss om dette ikke går på første forsøk. Jeg tør ikke en gang tenke på de dagene etter en eventuell negativ graviditetstest. Men om det blir tilfellet så går vi all in for neste forsøk. Akkurat som med dette. Forventningene vil alltid være der uansett og det tror jeg bare er sunt. Vi må aldri miste håpet!


Jeg oppfordrer alle unge jenter og gutter til å bestille en time til fertilitetsutredning om barn er ønskelig i fremtiden. Dette sier jeg ikke for å skremme, men for å gi dere et godt råd. Kunnskap om egen helse er gull verdt.

MITT FØRSTE BABYKJØP!

Æææææ! Jeg dåner ♥

I dag klarte jeg rett og slett ikke å holde meg mer, men hva gjør vel det? Noen vil kanskje mene at jeg er litt gal som begynner å handle inn babyting FØR jeg er gravid, og spesielt etter den beskjeden vi fikk under fertilitetsutredningen i forrige uke. Men jeg synes bare det er hyggelig og føler det faktisk litt oppmuntrende nå som jeg bare går og venter på å komme i gang med hormonsprøytene. Når det er sagt så har jeg ikke gått helt bananas altså, dere.. Ennå. Hehe! Jeg skal prøve å la dette være det eneste kjøpet frem til vi forhåpentligvis får en positiv graviditetstest. Men jeg er redd at det blir som med alt annet. Det er vanskelig å stoppe når man først har begynt. Heldigvis har jeg Ulrik som snakker meg til fornuft her hjemme. Han var enig i at jeg skulle kjøpe en liten ting nå i dag, men han sa også at det burde bli med dette ene kjøpet inntil graviditeten er et faktum, ikke bare en drøm..

Mitt første babykjøp er denne herlige kosedressen fra Zara Mini i størrelse 0-1 år. Den passer like godt til jente, som til gutt og er bare såååå skjønn! Jeg har siklet på denne kosedressen i lang stund på nettet, og siden det bare var en igjen på lageret i butikken tildigere i dag så følte jeg at det var meningen at jeg skulle kjøpe den. "Denne dressen skal Lykke eller Severin få", tenkte jeg høyt. Det er rart hvor virkelig alt blir av å kjøpe noe til en person som ennå ikke eksisterer. Men tenk så ønsket dette barnet er, da dere. Og tenk hvor lite som skal til for at jeg skal holde motet oppe :-)Ellers har jeg tilbragt dagen med svigermor som er på besøk fra Måløy. Vi har ruslet rundt i bogstadveien, handlet litt, spist lunsj på Delicatessen og bare kost oss sammen. Nå skal jeg snart på trening. Motivasjonen min er endelig tilbake. Derfor må jeg bare hive meg rundt. Den har nemlig ikke vært tilstedet på flere uker.

Håper dere har hatt en fin start på uken, for DET har jeg! Denne mandagen har vært sirka en million ganger bedre enn mandag for en uke siden. Det skjønner dere sikkert..

SETT ET PERSONLIG PREG PÅ UTDRIKNINGSLAGET

Her kommer siste blogginnlegg fra utdrikningslaget som jeg og jentene arrangerte til vakreste Pia forrige lørdag. Datoen "29. oktober" er ikke bare datoen for dette utdrikningslaget, men også den datoen som Kristian (forloveden) fridde til Pia for 1 år siden. Søtt, eller hva? Men nok om det.. Etter at vi hadde vært på Egge Gård festet vi i bussen tilbake til Oslo, nærmere bestemt Frogner House Apartments i Colbjørnsensgate 3. Her hadde vi nemlig leid en ganske romslig og ikke minst FRESH leilighet som var "basen" for alle jentene denne dagen og dagen etter. Det var her jentene møttes før de overrasket Pia og møtte Tina og meg på Kjeller Flyplass. Det var også her vi skiftet/fikset oss før middag og utgang på kvelden. Utrolig praktisk!

Leiligheten hadde 3 soverom som ble brukt av oss forlovere og nærmeste familie. De fleste jentene som var i utdrikningslaget bor jo i Oslo fra før, så det var ikke behov for flere soveplasser (litt økonomiske måtte vi jo være). Tanken bak å leie denne leiligheten var først og fremst for å ha et oppholdssted for hele gjengen mellom slagene. Jeg tror det var det lureste valget vi tok i forkant av denne dagen, i tillegg til å få i oss nok mat da. Hehe!

Videre dro vi på Publiko, som er en nyåpnet restaurant på Majorstuen. Restauranten fikk faktisk terningkast 6 i VG nå nylig, så jeg trenger vel ikke overtale dere om hvor fantastisk mat vi fikk? Hehe! Her hadde vi et eget rom for selskapet, noe som gjorde middagen omtrent like personlig og hyggelig som i leiligehten "vår" på Frogner House Apartments. Er det noe som er viktig på en dag som dette så er det å holde gjengen samlet fra morgen til kveld og legge opp dagen mest mulig intim og personlig for bruden selv. Det er de stundene som alle var samlet hun kommer til å huske best. I promise ♥

Fotograf: Marian Jade

Etter middagen dro vi ut på Sirkus, som ligger i Bygdøy Alle (gamle Baroque). Kvelden endte med nattmat i leiligheten og mange av jentene som ikke sov over i leiligheten kom på frokost dagen derpå. Skikkelig hyggelig! Dessuten var det jo et STORT pluss at leiligheten lå i Colbjørnsensgate 3, som jo er gangavstand fra Sirkus utested. Vi hadde godt av den lille lufteturen der, for å si det sånn.

Kjøkkenet i leiligheten var som dere ser godt utstyrt med alt vi trengte for å lage denne digge søndagsfrokosten med egg og bacon. I tillegg var det et stort kjøleskap som vi fylte opp i forkant med varer fra Sverige. Dere husker vel at jeg var på harryhandel i starten av forrige uke? Det var egentlig ikke for å handle inn mat til Ulrik og meg, men for å fylle opp kjøleskapet og fryseren i leiligheten. Hehe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På søndagen må jeg innrømme at det var herlig å bare pakke sammen eiendelene mine og dra hjem etter en lang frokost, uten å måtte vaske og styre som vi ellers måtte gjort dersom vi hadde vært hjemme hos meg eller en av jentene. Tommel opp for å være litt turist i egen by altså. Dette ga mersmak. Jeg har i hvert fall skikkelig lyst til å leie en tilsvarende leilighet ved en senere anledning for å sette et personlig preg på helgen eller kvelden. Helt genialt!

Ps. Det var ingen av jentene (inkludert meg selv) som ønsket å bli tatt bilde av verken på nachspilet eller til frokosten dagen derpå. Rart det der ;-)

HAR DU SLUTTET Å SVARE PÅ KOMMENTARER?

Inneholder sponsede behandlinger

Det har hopet seg opp i kommentarfeltet den siste tiden. Nå er det nærmere 200 kommentarer som jeg ikke har svart på og det stresser meg veldig. Jeg ønsker jo å opprettholde den gode kommunikasjonen som jeg føler at jeg har med dere lesere. Derfor vil jeg dere skal vite at jeg setter stor pris på alle tilbakemeldinger, lykkeønskninger, spørsmål og den konstruktive kritikken som dere kommer med. Så NEI, jeg har ikke sluttet å svare dere på kommentarer. MEN det har vært litt mye for meg denne uken med alt som skjedde på mandagens utredning i Trondheim. Jeg tok den triste beskjeden veldig tungt. Derfor har jeg trukket meg litt tilbake i kommentarfeltet. Men det betyr ikke at kommentarene deres ikke blir lest. Jeg leser alt dere skriver til meg.

Telefonen min har ikke stått stille. Alle vil tilby meg ulike behandlinger som skal hjelpe meg å bli gravid. Det er hyggelig det altså, men nå som vi er i gang på Spiren i Trondheim blir det ikke aktuelt med noe alternativt. Jeg har derfor sluttet helt med å ta telefonen når ukjente nummer ringer. For de av dere som vil komme i kontakt med meg av andre grunner kan sende en mail til pilotfrue@outlook.com eller sende en meg melding på facebooksiden min her!

Jeg har forresten fikset vippene mine hos Maria Dimitrov på Head Frisør i Hegdehausveien denne uken, og fikset neglene mine hos @amandaflorentine. Maria legger volumvipper på meg, noe jeg er utrolig fornøyd med. Det er absolutt noe å vurdere for deg som ønsker å spare litt tid foran spielet om morgenen. Dessuten er det jo sååå fint! Når det kommer til disse neglene mine, så er det også noe jeg har blitt helt avhengig av. Denne gang gikk Amanda og jeg for en lys beigefarge, som jeg synes er veldig delikat og fin. Det er rart hvor lite som skal til for at jeg skal føle meg bedre. Hehe! Vi jenter altså ♥


 

BILDEDRYSS FRA EGGE GÅRD

Det var en stor utfordring å finne på en "aktivitet" for en jente som trives best med hvilepuls, men hater spa og misliker alle de typiske tingene som de fleste jenter liker å gjøre i et utdrikningslag. I tillegg hadde ikke bruden lyst til å reise bort, noe vi gjorde i mitt utdrikningslag da hun var forlover. Men hun ville likevel at vi skulle finne på noe gøy som ALLE de over 20 jentene hun ville ha med skulle like. Skjønner dere eller? Ingen lett oppgave..

Vi jentene visste at helikopterturen og russebussen kom til å bli en suksess, men Tina (hun andre forloveren) og jeg følte at vi var nødt til å fylle dagen med noe mer meningsfullt som inkluderte alle jentene. Helikopterturen var som sagt bare for oss forlovere og bruden, og selv om vi hadde det hysterisk morsomt i russebussen så ønsket vi også en hyggelig opplevelse som ikke bare handlet om fest og alkohol for denne minnerike dagen.

Det begynte med at vi letet etter et sted å spise lunsj. I og med at middagen allerede var bestilt i Oslo, så ville vi reise litt ut av hovedstaden for en gangs skyld, for å oppleve noe mer. Etter mye frem og tilbake kom vi fram til Egge Gård i Lier, som er en idyllisk gård bare 20 minutter i bil fra Oslo. Egge Gård er kanskje mest kjent for sin fantastiske eplemost, som vi fikk prøvesmake rett fra kranen. Men i tillegg til dette driver de med mye mer på denne gården. De produserer ca 250 tonn jordbær og 1,5 million jordbærplanter i året. I tillegg har de ca 30 000 epletrær som normalt gir 100 tonn epler hver høst. Hilsen hun som fulgte over middels nøye med på omvisningen vi jentene var så heldige å få rundt på gården :-)
Godeste Peder M.R. Egge (sønn av Marius Egge) fikk oss i kontakt med Bård William Austrheim Johnson. Bård er kokk/kjøkkenansvarlig i Utsikten barnehage. Grunnen til at vi fikk kontaktinformasjon hans var fordi Egge Gård hadde samarbeidet med Bård ved tidligere eventer på gården. Men i og med at Bård selv ikke kunne stille denne dagen, så anbefalte han oss Matfikseren, som er et nytt cateringselskap i Drammen. For noen joviale folk altså! Her var det service i alle ender!

Matfikseren leverte både mat til smakingen av de forskjellige drikkene som vi fikk smake på, og til selve lunsjen som ble holdt i kjelleren i hovedhuset på gården. Jeg har lagt ved et bilde av den nydelige menyen lenger ned i innlegget. For en smaksopplevelse! ALT vi ble servert av både mat og drikke på Egge Gård var helt amazing. De litt over 4 timene vi var gjester på denne gården kommer jeg aldri til å glemme..
Fotograf: Marian Jade

Ps. Cideren fra Egge gård kan ikke sammenlignes med den "cideren" som jeg og sikkert mage av dere som leser er vant til å drikke på bokser fra Sverige eller fra matvarebutikker. Jeg anbefaler å besøke gårsutsalget på Egge Gård om du er i nærheten av Lier eller kjøpe med deg produktene deres fra vinmonopolet. Eplemosten finnes blant annet på Rema 1000 (hvor jeg ofte handler) og i flere andre matvareforretninger. Eplemosten kommer i hvert fall jeg til å hamstre inn fremover!

Det er rart å tenke på at vi hadde dette fantastiske været for bare en uke siden. Jentene følte at vi var på en gård i Italia et lite øyeblikk. Hehe! Jeg er ikke lei meg for verken vinter eller snø nå, men det hadde ikke blitt det samme forrige helg altså..

Jeg håper virkelig at dere som skal arrangere utdrikningslag, julebord eller et annet event får inspirasjon av all denne mimringen. Det kommer et siste innlegg fra utdrikningslaget senere i dag eller i morgen. Jeg har jo sååå mange hyggelige bilder igjen. I tillegg kan dere sjekke ut mine 10 tips til det perfekte utdrikningslaget for henne her

TILBAKE TIL RUSSETIDEN

Jentene maser om resten av bildene fra utdrikningslaget til vår kjære Pia, og det forstår jeg godt. Vi hadde jo med oss fotograf gjennom hele dagen (mitt gode forslag), så det er ingen tvil om at jeg har mange morsomme bilder på lager. Det er nesten vanskelig å plukke ut de beste bildene, siden det ble så mange blinkskudd. Her kommer i hvert fall bilder fra høydepunktet rett etter helikopterturen fra lørdagen, som nå er en uke siden i dag. Bare sjekk blikket til bruden (hun i hvite klær og grå kåpe) på det første bildet. Det er det blikket hun fikk da hun oppdaget bussen! Pia: "RUSSEBUSS ER DET BESTE DERE KUNNE GITT MEG, JENTER!". Hun er søt da ♥

Det er vel ikke så vanskelig å se at resten av jentene også var over middels begeistret for dette fremkomsmiddelet? Hehe! Det føltes nesten som om vi var tilbake til russetiden, bare for en dag. Mange av oss var jo på samme russebuss i 2009, så sangene "Høylytt 09" og "Hurra 09" gikk på repeat inni bussen. Det var nemlig våre to russesanger da vi var russ. Herlighet, så gøy vi hadde det!Fotograf: Marian Jade

Vi jentene leide denne bussen med sjåfør fra Russebusser.no. Det kostet ikke så mye for hver av oss, siden vi var såpass mange som spleiset. Men den eksakte prisen får ikke bruden høre. Det gjør jo alt så usjarmerede. Det eneste jeg kan si er at prisen avhenger av hvor mye kjøring det blir (maks 8 timer). Vi sendte bare en forespørsel med antall jenter og planen for hele dagen til nettsiden deres.

Jeg vil absolutt anbefale ideen videre til dere som skal arrangere et utdrikningslag eller andre morsomme festligheter i nærmeste fremtid. Jeg har i hvert fall SKIKKELIG lyst til å leie en slik partybuss igjen en gang. Kanskje jeg skal stelle i stand russebuss reunion sammen med alle russejentene mine? DET hadde vært gøy det! Blir aldri lei eller for gammel til dette altså!

Det kommer et par blogginnlegg til fra utdrikningslaget til min beste venninne, Pia. Sånn er det når man er forlover for første gang. Skikkelig stas dette her! Hehe! Ellers vil jeg bare ønske dere en god lørdag. Nå skal jeg i barnebursdag til niesen min, Cerine. Ulrik ligger hjemme med førkjølelse. Syk i dag han, stakkar.. Jaja, vi blogges!

FORBERED DERE PÅ EN EMOSJONELL JULIANNE

Hei, dere! I går og i dag har vi hentet alle medisinene som jeg snart skal begynne med. Det er de dyreste kjøpene vi noen gang har gjort på apoteket. 17 252 KRONER FOR MEDISINER! Helt sykt egentlig. Jeg følte at vi kjøpte med oss hele Apotek 1 Sfinxen som ligger på Majortsuen.

Selv om vi har valgt å ta prøverørsbehandlig privat så er disse medisinpengene noe alle må ut med av egen lomme ved første forsøk, også de som velger offentlige sykehus. Det var som sagt aldri noen vurderinssak i vårt tilfellet om vi skulle sette oss i den lange køen som det dessverre er på offentlige sykehus i dag, fordi vi er redde for å miste dyrebar tid. Men jeg synes likevel at slike medisiner burde blitt dekket av staten for alle, uavhengig om man velger å gå offentlig eller privat. Til dere som sier at det ikke er lang kø for prøverørsbehandling på offentlige sykehus i Norge: Jeg har faktisk en venninne som står i denne køen. Hun fikk beskjed i dag om at det er ventetid til april på Rikshospitalet/Oslo universitetssykehus blant annet, og hun har allerede ventet 4 måneder på henvisning til Rikshospitalet fra sin fastlege..

Nå venter vi bare på at jeg skal få mensen. Den skal komme om en ukes tid og når den kommer skal jeg informere klinikken i Trondheim om at jeg har begynt å blø. 2. syklusdag skal jeg nemlig starte med hormonsprøyter. Disse sprøytene ligger nå i kjøleskapet her hjemme, siden de skal oppbevares kaldt. Hormonsprøytene er spøryter jeg selv skal jeg ta i magen hver dag i 10 dager til ca samme tidspunkt før klokken 12.00 på dagen. Ulrik har lovet å sette de første sprøytene for meg fordi jeg er litt stresset av det hele, og ikke minst hjelpe meg med å huske de hver eneste dag. En av bivirkningene er nemlig at man kan bli litt glemsk, noe jeg allerede er. Dere kan tro at Ulrik ble bekymret da han hørte dette. Han jobber jo mye borte, så jeg får evetuelt få litt hjelp av annen familie. Huff.. Hehe! Tragikomisk, kaller vi det. I tillegg vil jeg naturligvis bli mer følsom i denne allerede tøffe perioden, så jeg kjenner at jeg gruer meg litt. Men jeg har jo ikke noe valg. Dessuten er jeg villig til å gjøre alt i verden for å oppnå babydrømmen. Til slutt vil det forhåpentligvis bli verdt alt sammen.

I tillegg til disse hormonsprøytene er det en sprøyte til jeg skal ta fra dag 5 i syklusen og mer som skjer, men dette kommer jeg tilbake til. Jeg skal ta dere med på hele reisen videre, så forbered dere på en emosjonell Julianne. Stakkars Ulrik ♥
Jeg har lovet gynekologen min å gjøre minst en hyggelig ting hver eneste dag frem til behandlingen starter. I dag kommer derfor to venninner av meg på middag, siden Ulrik er på jobb. Vi skal hygge oss her hjemme, lage god mat sammen og bare kose oss. Hun ene venninnen min kommer snart med tog fra Fredrikstad og skal sove over til i morgen, så dette er virkelig dagens hyggelige happening ♥

EN HELT SPESIELL GAVE TIL BRUDEN

Annonse


Jeg har lyst til å fortelle dere litt mer om lørdagen som var, da jeg og 20 andre jenter hadde utdrikningslag for min bestevenninne, Pia. Det var som dere skjønner en del planlegging i forkant av denne dagen. Kvelden før satt vi faktisk sammen disse "goodiebagene" under. Alle jentene fikk hver sin pose som blant annet inneholdt verdens kuleste sugerør og party favors, mens bruden fikk også en fantastisk morsom selfie stick (selfie dick, som jeg kalte den). Dere kan tro at vi hadde det gøy når vi delte ut de forskjellige pinsene, eller hva jeg skal kalle de. Bruden selv fikk såklart "Barchelorette Bitch", mens jeg tilfeldigvis fikk "Princess". Hehe! Ellers var "Sexy & Single" og "Virgin Maybe" også ganske populære..

Stemningen var i taket hele dagen. Det er vel ikke vanskelig å se? Mye av grunnen til den gode stemningen var alt det geniale fest dekoret fra nytelse.no  --> Du finner alt dere trenger under kategorien "fest og utdrikningslag". Herlighet, så mye vi lo av disse sugerørene! Det er lov å være litt drøy og barnslig på et utdrikningslag ♥


Vi sparte det beste til slutt, nemlig to helt spesielle gaver fra oss jentene til bruden selv. Begge gavene lå på sengen hennes. Den ene gaven var nyheten Womanizer pro40 som hun kan få mye glede av alene fremover. En Womanizer er etter min mening virkelig noe ALLE KVINNER burde ha. Det var derfor jeg insisterte på at bruden skulle få en slik. Teknologien er jo faktisk helt unik! Den bruker vakuum slik at alle nervene i klitoris blir stimulert. 50 kvinner mellom 20 og 60 år fikk prøve Womanizer, hele 73% fikk multiorgasmer, og utrolige 98% ville gjerne kjøpe sin egen Womanizer etter testen.

Den andre gaven var en We-vibe 4plus, som bruden og brudgommen kan kose seg med sammen fremover ETTER at de har giftet seg. Neida, joda, neida.. Hehe! Den We-vibe 4plus vibratoren er jeg veldig spent på selv. En parvibrator laget for bruk under samleie. Dette er faktisk verdens mest solgte parvibrator og den har fått en app! We-Vibe 4 Plus stimulerer klitoris, G-punktet og mannens penis - samtidig. Parvibratoren er dekket av fløyelsmyk silikon, med to kraftige motorer som kan kontrolleres med den medfølgende fjernkontrollen eller via We-Connect, en iPhone og Android app som også virker over internett. Sykt kult, eller hva?

Flere av jentene hadde mye godt å si om denne parvibratoren. Det var blant annet en av jentene som fortalte at sexlivet var blitt mye bedre etter at hun og partneren begynte å bruke We-vibe 4plus. Jeg gleder meg derfor veldig til å teste den! Vi har den liggende her hjemme i nattbordsskuffen min til neste passende anledning.


Fotograf: Marian Jade

Hva med å gi en intim gave til din kjære i år? Med rabattkoden PILOTFRUE får du 10% rabatt på alle produkter fra nytelse.no

Ps. Det er mange som har spurt etter en ny rabattkode på Womanizer, så nå gjelder det å benytte seg av dette gode tilbudet. Rabattkoden kan forresten benyttes på alle produkter fra nytelse.no frem til jul!

NÅR ØNSKET OM BARN ER STØRST I VERDEN

Tusen millioner takk for alle de støttende ordene deres og ikke minst for at dere fortsetter å dele egne erfaringer rundt slitsomme prøveperioder og prøverør. Det hjelper å lese det dere skriver uansett om forsøkene var mange eller få, om det gikk bra eller om det gikk dårlig. Jeg finner trøst i at jeg ikke er alene om å trenge hjelp og føler at dere er med på å forberede meg psykisk på det jeg snart skal gjennom. Jeg håper også at mange finner trøst i at jeg deler min historie, selv om jeg ikke aner hvordan den ender..

Jeg ser det er mange som spør om AMH-verdiene mine. De glemte jeg å legge ved i forklaringen i går. Ui ifra blodprøvene mine som jeg tok for et par uker siden her i Oslo fikk jeg en verdi på 6 og ut ifra telte egg under ultralyden på mandag i Trondheim så telte vi 8 egg. Dersom jeg forstod gynekologen min rett så måles verdiene fra 4-84, så både 6 og 8 er bekymringsverdig lavt for en ung jente som meg. De sammenligner det faktisk med en kvinne i tidlig overgangsalder. Men når det er sagt så vet vi heller ikke noe om jeg alltid har ligget så lavt eller om jeg har hatt en drastisk nedgang de siste årene. Verdiene mine er i hvert fall så lave nå at jeg kvalifiserer til å få prøverørsbehandling dekket på et offentlig sykehus. Det tar jeg veldig alvorlig. Faktisk så alvorlig at jeg ikke tør å sette meg i den lange køen som det offentlige har i dag, men velger å gå privat. Nå som ønsket vårt om barn er størst i verden, så tar vi ingen sjanser.Snart skal jeg ut og gå en lang tur i skogen. Det blir meg, Stella og et tonn med tanker på tur. En fantastisk mulighet til å stenge verden ute med fin musikk på ørene. Jeg føler meg endelig opplagt og klar for å bevege meg litt, men det er kanskje ikke så rart etter 12 timers søvn i natt. Jeg var så utslitt i går etter at jeg trykket "publiser" på blogginnlegget at det ble kvelden på meg allerede klokken 20.00.

Jeg fikk forresten disse fine rosene av Ulrik på tirsdag. Han vet hvordan han skal muntre meg opp ♥

VI TRENGER HJELP TIL Å FÅ BARN

Jeg sa at jeg skulle fortelle dere om den dårlige nyheten "i morgen" på mandag etter at vi kom hjem fra Spiren fertilitetsklinikk, men sånn ble det ikke. Vi trengte rett og slett litt mer tid til å svelge alt det nye og det vonde. Dessuten var det viktig for oss å få snakket med alle våre nærmeste først. Det håper jeg at dere respekterer. Men nå er vi klare for å åpne oss om den uventede beskjeden også for dere.

Problemet vi har sammen handler som sagt om meg. Dette fikk jeg forklart av gynekologen min (Liv Bente Romundstad) på Spiren: "Kvinner fødes med et bestemt antall egg ved fødselen. Etter hvert som vi blir eldre får vi stadig færre egg. For mange begynner denne nedgangen å bli tydelig ved 35 års alderen og frem til vi nærmer oss overgangsalderen. Her er det store forskjeller fra den ene kvinnen til den andre. Det er også store variasjoner på hvor raskt dette fallet inntreffer."

For min del tyder blodprøvene og ultralydundersøkelsen på at jeg har et lavere antall egg enn det min alder skulle tilsi med utgangspunkt i et gjennomsnitt. De målingene som er gjort så langt sier først og fremst noe om antall egg. Vi har foreløpig begrenset informasjon om kvaliteten på eggene mine. Dette kommer vi til å finne ut mer om når vi starter prosessen med prøverørsbehandling, som Ulrik og jeg nå har bestemt oss for å gjennomføre.

På grunn av at utredningen kom til den konklusjonen at eggstokkreserve er den mest sannsynlige forklaringen hos oss, har vi blitt anbefalt at det er riktig å starte prosessen videre til tross for at det ikke har gått et helt år siden vi startet med aktiv prøving. Ved et forsøk vil vi kunne få ut flere enn det ene egget som ellers modner i en vanlig syklus og på denne måten øke sjansene for å finne et egg med god kvalitet.

Det positive er at det fortsatt er egg igjen. Nå må vi bare krysse fingrene for at kvaliteten på eggene er god. Det er faktisk det som teller til slutt. Ellers har jeg en helt normal livmor og det er ikke noen utfordringer med spermiene.

Det blir altså prøverørsbehandling på oss, noe jeg aldri hadde trodd at vi behøvde. Vi bestilte først og fremst denne fertilitetsutredningen for å bekrefte at alt var bra, noe det dessverre ikke er..

EN OPPLEVELSE I GAVE FRA FORLOVERNE

Lørdag som var arrangerte Tina og jeg et fantastisk morsomt utdrikningslag for vår gode venninne Pia. Tina og jeg er så heldige å være forlovere sammen og har hatt det veldig gøy med planleggingen i forkant av dette utdrikningslaget. Jeg sa jo at jeg skulle fortelle dere mer om selve dagen enn hva jeg rakk i helgen og vise dere flere bilder, så her kommer første innlegg om utdrikningslaget. Innleggene kommer i riktig rekkefølge i forhold til når på dagen vi gjorde hva, slik at dere kan få et best mulig inntrykk av hele feiringen og forhåpentligvis få noen tips til hvordan man kan arrangere et gøyalt utdrikningslag.

Det første vi gjorde var å vekke Pia hjemme. Vi hadde med oss frokost og en liste over hva hun skulle pakke. Hun fikk litt egentid til å ordne seg før vi måtte komme oss avgårde til dagens første aktivitet. Pia mottok en gaveeske i bilen da vi var på vei til Kjeller Flyplass. Hun visste nemlig ingenting om hva vi skulle eller hvor vi skulle.. Dere kan tro at hun ble overrasket og glad da hun leste setningen "helikoptertur over din by"..

Det var utrolig gøy å gi en slik opplevelse til Pia. Dessuten var det jo veldig kjekt å gi bort en gave som vi selv kunne være med på å dele gleden av. Hehe! Det blir jo et minne for livet for alle oss tre. Vi hadde det sååå gøy! Det er rett og slett en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Det samme sa både Tina og Pia høyt flere ganger under flyvningen.
Jeg filmet som dere vet masse i luften på Snapchat over Oslo. Under ser dere flere bilder av resten av jentene også. Da vi landet på Kjeller Flyplass igjen stod nemlig resten av jentene og tok oss i mot. Dette var også en overraskelse for Pia som hun la merke til fra luften. Herlighet, jeg får frysninger av å tenke tilbake på det øyeblikket hvor Pia oppdaget jentene på bakken. Apropos opplevelser.. Dette var tidenes kuleste øyeblikk!


Fotograf: Marian Jade

Skal du arrangere et utdrikningslag i nærmeste fremtid? Få med deg jentene eller guttene og spleis på en opplevelse til hovedpersonen. Det er ALLTID en god ide, sålenge dere finner en type aktivitet som passer til bruden eller brudgommen. Vi bestilte helikopterturen på YouWish.no

Ps. En opplevelse er også en genial julegave til han eller hun som har alt. Bare 1 måned igjen til desember, folkens. Jeg skal gi bort minst en opplevelse under treet i år ♡

EN SNARVEI TIL DYP AVSPENNING

Annonse

Jeg vil starte med å takke for alle de fine ordene vi fikk på innlegget fra i går. Dere er fantastiske! Ulrik og jeg er heldige som får så mye støtte nå som ting er litt vanskeligere enn vi hadde trodd. Etter gårsdagens dårlige nyheter følte jeg meg som dere kanskje skjønner helt utmattet og tom for energi. Ulrik følte seg også ganske sliten, stakkar. Derfor var det godt å koble helt ut sammen med floating på Bare Flyt på starten av dagen i dag. Timen var bestilt i forrige uke, altså før vi visste noe om hva vi skulle få vite denne uken. Jeg var nære på å avbestille timen på morgenen i dag og bare bli hjemme, men er utrolig glad for at jeg ikke gjorde det. Det var nemlig akkurat dette vi trengte nå. En snarvei til dyp avspenning ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dere som følger meg fast vet at jeg har slitt med stive skuldre og vond nakke i en periode. Dette på grunn av stress rundt alt som har med prøvingen å gjøre. En følelsesladet karusell. Smertene ble ikke akkurat bedre etter å få enda flere bekymringer rundt denne prøveperioden. Jeg vet ikke om dere har hørt om floating før? Det er veldig stort i USA blant annet, men fortsatt ganske nytt i Norge. Der meditasjon og yoga krever at du lærer deg visse teknikker, er det her bare legge deg ned og flyte inn i total avslapning. Jeg ble faktisk så avslappet at jeg nesten sovnet. Det var utrolig deilig å føle at hele verden bare gikk videre, mens jeg enkelt stengte det ute. Noen ganger er det jo bare det man ønsker. Nemlig å stenge alt annet ute og leve seg inn i sin egen lille verden.

Prinsippet er enkelt. Du legger deg i høykonsentrert saltvann som gjør at du flyter. Vannet holder kroppstemperatur og etter kort tid kjennes det som om du svever! Når du i tillegg ligger i et lydtett rom hvor det er mulig å få det helt mørkt og stille får både hjerne og muskler optimal hvile. En helt unik opplevelse som jeg virkelig anbefaler andre prøvere eller andre som trenger total avslapping og avkobling fra en ellers stressende hverdag. Jeg leste forresten også at dette kunne være et behagelig avbrekk for gravide. Ellers kan det hjelpe for mye annet. Les mer om hva floating kan hjelpe deg med her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Det var satt av tid til dusjing både før og etter floatingen. På rommet til Ulrik og meg var det en stor dobbeldusj i samme rom som dobbeltkaret. "Parfloat", kalte de det. Perfekt for romantiske par som oss. Ps. Det var stjernehimmel i taket. Jeg filmet det på Snapchat. Videoen ligger ute ennå :-) :-)

Vi har allerede bestilt ny time på Bare Flyt onsdag om en uke. Ja, for dette er noe vi skal fortsette med. Jeg tror og håper at floatingen kan hjelpe meg å slappe av mer fremover med tanke på alt vi skal gjennom. Etter bare denne første timen føler jeg meg allerede mye bedre. Jeg har ikke vondt i verken nakken eller skuldrene as we speak og jeg kjenner meg faktisk avslappet ennå til tross for omstendighetene, som jeg snart skal fortelle dere mer om..

Les mer om floating på Bare Flyt her!