hits

november 2015

8 DÅRLIGE GRUNNER TIL Å DROPPE TRENINGEN

Hei og hopp! Det er mandag morgen. Den dagen i uken som jeg må ta meg litt ekstra sammen for å komme meg opp av sengen og videre på trening. Jeg vet at jeg har godt av det og jeg vet at det føles bra etterpå, så det er bare det å komme i gang. Selv er jeg en verdensmester i dårlige unnskyldninger, ikke minst til å utsette ting. Det er derfor jeg fikk lyst til å skrive dette innlegget. Jeg prøver altså ikke å fremstå som noe bedre enn dere, for det er jeg ikke. Jeg vil bare at vi alle skal innse hvor dårlige mange av våre unnskyldninger er, spesielt når det dreier seg om denne treningen..

DISSE UNNSKYLDNINGENE HOLDER BARE IKKE:

1.  "Jeg har ikke tid": Alle har tid. Det handler om prioriteringer. Du har kanskje ikke tid til å trene 5 dager i uken, men du har tid minst et par ganger hver uke. Dersom du føler at tiden ikke strekker til, så er det noe annet du må kutte ut, ikke treningen. Alle bør bedrive en eller annen form for fysisk aktivitet regelmessig, med mindre man får den treningen i jobb.

2. "Jeg er sliten": Det er ikke farlig å være sliten. Dessuten får du mer energi i lengden dersom du trener og holder deg i form. Har du en dårlig dag? Ta deg en kaffe eller hiv i deg noe som gir deg rask energi og sett i gang. Jeg vil tørre å påstå at jeg aldri har angret på en eneste treningsøkt, men jeg har angret mange ganger på at jeg ble hjemme i sofaen.

3. "Jeg har mensen": Seriøst, jenter? Denne er gammel. Menstrasjon er ingen gyldig grunn til å holde seg hjemme, med mindre du har enorme smerter. Kutt ned på økten, velg lettere vekter og mindre motstand, men ikke skulk treningen. 

4. "Det er dyrt å trene": Noen steder koster det ganske mye for et medlemskap. Det kan jeg være enig i. Men tenk over hvor mye penger du bruker på andre ting, som kaffe ute, taxi hjem fra byen, røyk, snus, klær du ikke trenger osv.. Da blir plutselig treningsavgiften ikke så ille. Dessuten trenger du ikke å velge det dyreste treningssenteret eller den dyreste aktiviteten. Du kan trene ute i naturen eller du kan gjøre øvelser hjemme. Bare ikke kom her og skyld på økonomien, for den stopper ingen som virkelig vil.

5. "Det er lenge til sommeren": Skippertak hører ikke helsen til. Det fungerer kanskje i jobbsammenheng, men ikke ellers. Ta vare på den kroppen du har gjennom hele året. Tenk over hvor avhengig du er av at kroppen din fungerer optimalt, også må du behandle den deretter. 

6. "Det er kjedelig å trene": Alt vi "må" gjøre er kjedelig i blant, men det betyr ikke at vi kan droppe det av den grunn. Tenk på treningen som en jobb, hvor du er nødt til å møte og prestere. Finn den trenigen som passer deg best. Du må på død og liv ikke melde deg inn på et treningssenter. Det er så mye annet å velge i. Sliter du med å komme deg ut av huset? Invester i en tredemølle eller en matte og noen hantler, så kan du trene hjemme i stuen. Tren sammen med kjæresten eller en venninne og sett av ukens økter i kalenderen som noe sosialt.

7. "Jeg er gravid": De aller fleste gravide er ikke nødvendigvis sengeliggende og syke selv om de er permitert fra jobben. Trening under graviditeten er viktig. Det gir blant annet økt blodgjennomstrømning. En fødsel er som vi vet en stor påkjenning for kroppen. Det å være i god fysisk form gjør deg i større grad forberedt til selve fødsel. Dessuten gir trening godt humør.

8. "Jeg skal begynne igjen i januar": Utsettelser fører bare til dårlig samvittighet og følelsen av å mislykkes eller ikke beherske noe. Start nå, ikke vent. Ventingen gjør det bare vanskeligere for deg selv å komme i gang igjen senere. For de aller fleste er det vanskelig nok å komme i gang mandag etter en frihelg. Jeg snakker av erfaring.

Kjenner du deg igjen i noen av disse unnkyldningene? Kom gjerne med flere dårlige grunner til å slippe unna treningen :-)

 

DEN PERFEKTE JULEGAVE

Annonse

Hei, jenter og gutter! Her er den nye bølgetangen som jeg snakket om i går. Jeg bare elsker disse bølgene! De minner meg om Khloe Kardashian på sitt beste. Hehe! Hun hadde slike bølger på noen bilder en gang og da lurte Ulrik på om ikke jeg også kunne fikse håret mitt slik. Helt siden det har jeg ønsket meg en slik bølgetang. Derfor ble jeg veldig glad når Makestyle tok kontakt med meg. Jeg har tidligere forsøkt meg på samme look med rettetang, men det blir ikke helt det samme. Nå er jeg frelst! Denne bølgetangen kommer til å bli brukt MYE fremover, spesielt nå i desember. Bølgene er jo også like fine på jobb og til hverdags, dessuten holder de seg fine i flere dager dersom du ikke må dusje håret.

Det tok meg ca 15 minutter å bølge hele håret i går, og når jeg i tillegg kan gå med disse bølgene i to dager er de få minuttene virkelig verdt det. En god investering nå i festsesongen eller den perfekte julegave   


Uansett om jeg skal bølge, krølle, føne eller rette ut håret bruker jeg alltid en varmebeskyttende spray. Det bør alle som er glad i håret sitt prioritere. Heat styling spray både beskytter håret mot varme, samtidig som den gir deg lett hold og glans. Sprayen inneholder argan olje. Det er denne oljen som gir deg den fine glansen.

Til slutt går jeg alltid over med en god hårspray, for at håret skal holde seg gjennom hele dagen slik jeg ønsker. Styling spray soft fra GB var enkel å ha med å gjøre og holdt på frisyren min hele fredag kveld, uten at håret mitt så sprayet og stivt ut. 

Heat styling spray og soft hårspray er uten parabener, parfyme, allergifremkallende stoffer og mineralolje. De er heller ikke testet på dyr ♥ Så over til tryllestaven, som jeg kaller den. Dette er også en perfekt julegave til hun som liker å fjonge seg litt både til hverdag og fest. Jeg er jeg godt kjent med denne krøllstaven fra før og bruker den nesten hver dag nederst mot tuppene for å få litt bevegelse i håret. Det tar meg ikke mer en 5-7 minutter å lage krøllene på bildene under. Husk å gre ut krøllene før du sprayer over det ferdige resultatet. Da får du en mer naturlig og fin look. 

Det som er spesielt med MAST er jo at man kan skru på gradene, og det er faktisk den mest selgende tangen til Makestyle. Jeg har ingen problem med å forstå hvofor. Krøllstaven jeg har lager små og søte krøller (vol 1). De har også en annen krøllstav som lager større krøller, for dere som ønsker det (vol.2). 

Med både bølgetangen og denne krøllstaven følger det med en oppbevaringspose og varmebeskyttende hansker. Jeg bruker alltid hansken når jeg krøller håret med krøllstaven, men føler ikke det samme behovet når jeg bølger håret med bølgetangen. Det handler kun om teknikk. Vi er foskjellige. Den dagen jeg brenner meg så kommer jeg til å angre. Jeg anbefaler dere virkelig å vende dere til å bruke hanskene. 

Krøllstaven fra MAST finner dere forresten HER. Bare spør hvis det er noe dere lurer på, så skal jeg prøve å svare dere så godt jeg kan. Ha en fortsatt fin første søndag i advent ♥

PAPPA GJESTEBLOGGER

I februar 2016 skal Julianne, min nest eldste datter gifte seg. Hun gifter seg med Ulrik, en kjernekar og staut vestlending. Det blir spennende å møte hans familie. Bryllupet går over tre dager, og feires på et slott i Sverige. Dette blir nok en av de største dagene i deres liv, men også i mitt.

 (Bildet er fra desember 1992 av pappa og Julianne)

Franz Kafka har sagt: «Å gifte seg, stifte familie, ta imot barna som kommer, sørge for dem i denne usikre verden og kanskje til og med lede dem litt, er etter min mening det største som overhodet kan lykkes for et menneske.»

Det er dette alt handler om, og det er ingen selvfølge. Mange familier er splittet. Ofte er det bagateller som utløser krangel. Det har vi unngått i vår familie, mye takket være forbilledlig "opplæring" av mine foreldre, som alltid har prioritert familien, vist fasthet, kombinert med mye kjærlighet, og "Ittno` knussel".

Jeg er også glad for det gode forholdet til Juliannes mamma. Vi hadde 21 år sammen og skiltes som venner. Hun har vært gift i mange år med en hyggelig kar. Som ikke minst har vært veldig god mot mine barn. Så jeg har ingenting å klage over. Min eks kones øvrige familie er som familie for meg enda. Det kommer nok ikke til å forandres. Vi ser hverandre ikke så mye, og selvfølgelig ikke i familieselskaper og slikt. Men kontakten er der, og jeg har vanskelig for å bruke utrykk som eks svigermor og eks svigerinne.

Så det ligger an til en storslått og god feiring, tre dager til ende i vakre omgivelser. Julianne har valgt «tema-bryllup», og fortellingen om «Tre nøtter til Askepott» skal gå som en rød trå gjennom hele arrangementet. Dette blir stort for en stolt far. Hilsen fra pappa, Per-Morten :-)

JULELUNSJ MED DE BESTE

I dag har jeg vært på hyggelig julelunsj med verdens beste jenter, Pia og Kristine. Ingen over, ingen ved siden. Vi er som en god trekløver. Jeg digger å ha venninner som de. Venninner som byr på seg selv, får deg til å le og ikke minst er der når du trenger de aller mest. 

Vi var på Palmen på Grand Hotell og koste oss i flere timer med god mat og vin. Du vet at lunsjen var vellykket når den varte fra tidlig på dagen og helt til kvelden. Hehe! Det er så koselig med lørdager som dette, med såpass mye skravling at man rekker å bli fullt oppdatert på alles fronter med både jobb og kjærlighet, uten all støy som man opplever på utesteder senere på kvelden. Dessuten er det fantastisk å være i seng før midnatt en lørdag i blant og våkne opp frisk og opplagt søndag morgen.

Jeg prøvde forresten en ny bølgetang for anledningen og likte resultatet veldig godt. Det kommer mer bilder av håret og tangen i morgen.. Nå er det leggetid for soon to be "Herr og Fru Nygård". God natt, skatter HER ER GIFTERINGENE

Visste dere at det er bare i Norge og Tyskland som vi setter gifteringene og forlovelsesringene på høyre hånd? Jeg ble først gjort oppmerksom på dette da jeg skulle stramme inn forlovelsesringen min og måtte bestemme meg for hvilken finger den skulle passe. Hun som jobbet i gullsmeden fortalte meg at det for mange år siden var en tysker som satt forlovelsesringen på høyre side på sin kommende hustru og etter det er det bare blitt slik, men at resten av verden har den på venstre side fordi det er nærmest hjertet. Jeg ble derfor veldig usikker om jeg skulle være litt internasjonal og gå for venstre hånd, siden jeg synes det med hjerftesiden var veldig romantisk, eller om jeg skulle gå for det norske. Det er jo tross alt i Norge jeg bor og lever. I det hun spurte meg om hvilken hånd jeg drikker champagne med var jeg solgt. Hehe! Det er jo høyre. Jeg vil at ringene skal synes mest mulig når jeg er ute blant andre mennesker. For meg er det er litt av vitsen. Jeg vil se forlovet ut. Det er ingenting annet som gjør meg mer stolt enn å vise at jeg tilhører Ulrik.

Ettersom at min forlovelsesring har en såpass stor stein har jeg ikke brukt den på trening på grunn av slitasje og kommer heller ikke til å bruke den under hansker nå om vinteren, da det både blir klumsete også er jeg jo veldig redd for den. Dermed ønsket jeg meg nå en ring som jeg alltid kan ha på meg, uansett hva jeg gjør. Jeg vil jo se gift ut.

Ringen min er i hvitt gull med innfelt diamanter rundt halve ringen. Den er ganske smal, men i mine øyne er den helt perfekt og utrolig fin sammen med forlovelsesringen min. Det var viktig for meg at de to ringene skulle se bra ut sammen. Ringen til Ulrik derimot er som dere ser litt kraftigere. Den har en mer røff look med børstet hvitt gull. Han har diamanter innfelt på begge sidene, noe som gjør den helt unik. Litt jålete, men samtidig maskulin. Ulrik er så flott med ringen på! Jeg gleder meg til at han skal begynne å bruke den. Jeg ønsker at han også skal se opptatt ut, for det er han jo. Ulrik tilhører meg Vi har ikke bestemt oss for noe inngravering ennå, men jeg har lyst til å gjøre det. Datoen for bryllupet, "Din Ulrik" og "Din Julianne" er vel det vanligste? Har dere noen andre romantiske forslag?

Jeg kommer ikke til å svare dere på noen spørsmål rundt hva ringene koster osv. Det gjør bare hele greia totalt uromantisk, dessuten er det en privatsak. Vi har valgt å holde alle kostnader rundt bryllupet for oss selv. Håper dere respekterer det, da jeg deler såpass mye annet her på bloggen. 

 

Les også:

I`m engaged

Princess cut

 

8 TING JEG ANGRER PÅ

Hei, folkens! I dag har jeg skrevet ned noen små og noen større ting som jeg angrer på. Innlegget ble til etter en liten, men dyr hendelse som skjedde på morgen i dag. Nå skal det sies at jeg er flink til å legge ting bak meg og gå videre. Det er måte på hvor mye tid det er verdt å sløse bort på fortiden, men tenk om vi bare kunne spole tiden tilbake en gang i blant..

1. At jeg startet med extensions: Det var en gang jeg hadde naturlig, fint, tykt og og sunt hår. Frisøren jeg gikk til kalte håret mitt for "englehår". SÅ fint var det faktisk, helt til jeg begynte med extensions. Hvorfor? Fordi jeg ville ha enda lenger hår, helst ned til rumpa. Den gangen jeg startet med extensons (som 16-åring) var det keratinfester som gjaldt. Store og stygge limklumper som satt seg fast i hverandre. Det ble som en ond sirkel. Jeg klarte ikke å slutte, fordi mitt naturlige hår så fort ble ødelagt. I dag er det heldigvis bedre produkter og metoder på markedet, ellers hadde jeg ikke hatt hår igjen på hodet. Jeg blir kvalm av å tenke på hvor mye penger jeg har brukt på extensions disse 9 årene. Det er godt over 100 000 kroner!

I dag er jeg som dere vet avhengig av hair extensions og føler meg veldig fin med det. Jeg kommer nok aldri til å slutte. Til mandag skal jeg sette på nytt hår. Jeg gleder meg som en liten unge! 

2. At jeg tok permanent makeup: Jeg har tatt permanent makeup rundt leppene og på brynene og angrer på begge deler. Streken rundt leppene var forsåvidt fin, men den synes ikke lenger. Det gjorde altfor vondt til at den skulle forsvinne så fort. Markeringen av brynene derimot synes godt når jeg ikke har på meg sminke. Ikke bare er brynene tegnet for høyt opp (der hvor jeg ikke en gang har hår), men de er heller ikke like hverandre og streken som en gang var mørk brun er nå rødlig. Jeg bruker derfor endel concealer hver dag for å dekke over de. Under har jeg tatt sminkefjerner over det verste brynet for å vise dere hva jeg mener: 3. At jeg begynte å snuse på fest: Jeg er som en festrøyker, bare med snus. Av en eller annen grunn får jeg alltid lyst på snus når jeg drikker alkohol. Jeg er jo ikke avhengig, for det kan gå både to og tre uker mellom hver fest. Men når festen er i gang kommer også lysten.

4. At jeg brukte 5000 kroner på en badedrakt: Det er mye idiotisk å bruke penger på. Jeg har dessverre mange gode eksempler på ufornuftig bruk av penger. Et av de er en badedrakt, som jeg forsåvidt er veldig glad i (tør ikke si noe annet) fra Agent Provocateur, men 5000 kroner.. Hallo? Det finnes så mange andre fine babedrakter som koster en brøkdel av den prisen. En dyr veske foreksempel blir jo noe helt annet. Den kan du jo bruke hele året.

5. At jeg ikke tok et utvekslingsår eller friår utenlands: Jeg har alltid hatt veldig lyst til å bo i et annet land enn Norge, helst et varmt sted. Bare i en periode for opplevelsens skyld og for å bli tryggere i språk med nye utfordringer. Derfor angrer jeg på at jeg ikke flyttet utenlands et år eller to før jeg traff Ulrik. Det kan jo hende at jeg får med meg han en dag også, dersom det åpner seg noe jobbmuligheter. Vi får se. For min del er det aldri for sent. Jeg blir aldri mett på sol og varme.

6. At jeg ikke slo opp med ekskjæresten min før: Det er utrolig hvor lang tid skal det gå før man innser at man ikke har funnet den rette og i tillegg tør å ta det steget videre. Ekskjæresten min og jeg passet overhode ikke sammen! Tenk å sløse bort så mye tid. Jeg blir rett og slett trist av å tenke på det. Både for han sin del og for min del. 7. At jeg ikke startet med å blogge før jeg var 24 år: De fleste store bloggere i dag startet jo i tenårene. Jeg startet med dette for bare halvannet år siden. Tanken om å starte en blogg var der i flere år. Jeg turte bare ikke. Noe så teit. På bare denne lille tiden har jeg klart å skape meg en jobb og mange gode samarbeidpartnere. Tenk så mye jeg kunne klart dersom jeg startet enda tidligere. Under ser dere mitt første blogginnlegg (05.07.14): 

 8. At jeg klatret opp fortauskanten med den fine bilen vår på morgen i dag: Det var de felgene, og det var den lønningen. Kunne jeg ikke bare stoppe og la den andre bilen passere, slik jeg pleier å gjøre? Jeg vet jo at det ikke er plass til to biler i bredden akkurat der.. Jaja, god helg!SLIK TRENER JEG FREM TIL BRYLLUPET

Som jeg skrev i går er jeg i gang med siste innspurt før den store dagen. Det vil si at jeg trener nesten hver dag, men minimun 4 dager i uken og helst 5-6 dager i uken, med en blanding av rene kondisjonsøkter og styrkeøkter. Når det gjelder kondisjon så liker jeg å løpe intervaller på tredemøllen. Jeg kjører ofte 45 sekunder med spurt og 15 sekunder hvor jeg hopper av og hiver etter pusten. Ellers liker jeg å svette 30-45 minutter på crosstreneren. Noen dager trener jeg både styrke og kondisjon, mens andre dager holder det lenge med en liten løpetur, hvor jeg avslutter med litt mageøvelser foreksempel. Alt etter dagsformen. Det er viktig å lytte til kroppen 

MITT STYRKEPROGRAM:

Marie Louise skal som sagt hjelpe meg med både treningen og kostholdet fremover. Jeg skal vise dere kostholdsplanen min når den er klar. Men viktigst av alt er at jeg nå er i gang med gode øvelser og har fått tilbake den motivasjonen jeg lenge har savnet. Marie skal derfor trene meg hver onsdag frem til jul og få meg i gang igjen i januar, slik at jeg ikke gir meg eller mister fokus den lille tiden som er igjen. Det føles så godt å ha henne med på laget!Photos: Charlotte Sandell 

SISTE INNSPURT

Hei, dere! I dag har jeg vært på Elixia Ringnes Park for å sette i gang siste innspurt frem til bryllupet. Snille Marie, som er en barndomsvenninne av meg fra Fredrikstad jobber som Personlig Trener og ernæringsfysiolog. Jeg er så glad for at hun setter av sin dyrebare tid til meg, for jeg trenger virkelig hjelp. Jeg trenger at hun presser meg litt nå som motivasjonen har vært nede en stund. Hun får dessverre ikke vært med å "drikke meg ut" i utdrikningslaget mitt, så derfor skal hun heller slite meg ut.. Hehe! Neida. Men hun er så fantastisk motiverende og ikke minst utrolig dyktig til det hun driver med. Derfor er jeg veldig takknemlig for den hjelpen hun gir meg.

Med på trening var flinkeste Charlotte, som tok litt bilder mens vi holdt på, blant annet bildet over. Hun er en sikkelig herlig jente som jeg nylig ble kjent med. Flere har klaget over lite variasjon i bildebruken min, derfor skal hun være med meg på litt forskjellige ting fremover. Charlotte er virkelig en morsom og behagelig jente å være sammen med. Jeg setter stor pris på det vennskapet vi har fått på kort tid. 

Jeg skal vise dere både treningsopplegget mitt og kosholdsplanen min senere denne uken. Det er flere som har etterspurt akkurat dette, så nå tenkte jeg det var på tide med en liten oppdatering på den fronten. Opplegget de 12 ukene som er igjen blir nokså strengt. Ææææ! 12 UKER!? Tiden flyr! Den største utfordringen blir nok det å trene i julen, og ikke minst å begrense julekosen. Jeg er jo egentlig en skikkelig julegris, som foretrekker å ligge rett ut på sofaen med godteskålen i fanget og beina på bordet. I år er ikke dette engang et tema. Jeg skal gifte meg, for pokker. 20. februar 2016 vil jo bli den største dagen i mitt liv sålangt. Jeg skal gifte meg en gang i livet. Julegodteri kan jeg spise resten av livet. 

Det blir såklart julemat og vin på denne jenta også, men det finnes grenser. Jeg ønsker å føle meg best mulig den store dagen, og jeg vet at den gode følelsen ikke kommer av seg selv. Derfor er jeg nå innstilt og klar for en siste innspurt. Jeg trenger at dere heier på meg 

25 PROSENT RABATT I HANDLEKURVEN

Reklame

Hei, mine fine lesere! Jeg er så heldig at jeg får gi dere et skikkelig godt tilbud nå i førjulstiden. Det fortjener dere virkelig i en tid hvor de aller fleste sliter med å få kronene til å strekke til. Er det ikke typisk at maskaraen går tom rett før lønning foreksempel? Eller at du trenger ny shampoo og balsam nå rett før jul? Jeg opplever stadig at jeg trenger påfyll av mine behov i toalettmappen i perioder hvor jeg har nok av andre ting å bruke penger på. Da hadde det passet bra med et tilbud som dette:

Hva sier dere til 25 prosent rabatt på de fantastiske produktene dere fyller handlekurven med fra Beauty House Oslo? HURRA, sier jeg! Desember måned nærmer seg, med tid for julegaver og det hele. Med koden "PILOTFRUE" får du nå 25 prosent rabatt i handlekurven på nettbutikken til Beauty House ♥

Beauty House fører blant annet merket Bitchn Brows som jeg er veldig glad i og rettetangen fra Tape It, som jeg bruker daglig. Ellers har de fått inn et nytt og eget sminkemerke (Frøya), som jeg skal få gleden av å teste allerede til mandag. Lets do some shopping, boys and girls! Slå til på tilbudet selv, spar penger på noen av julegavene dine, eller gjør begge deler. Beauty House gir deg uansett 25 prosent rabatt i handlekurven din. Tilbudet varer ut uken 

DETTE GIR MEG JULESTEMNING

I dag har jeg vært hos Karina på Undorn for å prøve brudekjolen min og antrekket som jeg skal ha på meg til jegerfesten dagen før. Jeg tok ingen bilder til bloggen, men oppdaterte litt på Snapchat (pilotfrue), for dere som vil se. Tror Ulrik la ut noe også. Han er forresten veldig flink til å ta bilder og videosnutter av meg på sin Snapchat (mrulriknygaard). Jeg hadde også med meg verdens beste venninne og forlover, Pia. Hun er den første og den eneste utenom Karina som får se meg i brudekjolen før selve bryllupet. Noe må jeg nesten holde hemmelig helt til den store dagen. Til og med for min kjære.

Etter prøvingen kjørte vi litt rundt for å se etter julepynt. Jeg endte vel egentlig bare opp med noen hvite julestjerner, lys og servietter, men det er alltid gøy å se hva som finnes, og et sted må man jo bare starte. Det å handle inn småting som pynter opp hjemmet i førjulstiden er med på å skape julestemning her i huset. Jeg elsker julen, men må innrømme at jeg jobber litt mer for hvert år jeg blir eldre med å få den gode julestemningen som jeg fikk når jeg var liten. Under har jeg derfor skrevet ned 10 tips til hvordan du kan komme i julestemning allerede nå. Er det bare jeg som er lei av å gå langt ut i desember måned uten et snev av denne gode julefølelsen før selve julaften? Jeg ønsker i hvertfall å kjenne litt på julen før den er over. 

SLIK FÅR DU JULESTEMNING ALLEREDE NÅ:

♥ Tilbring ekstra tid med familien din: Familietid er viktig hele året. Av en eller annen grunn er vi ekstra flinke til å være sammen i julen, noe som er utrolig hyggelig. Men vi trenger da ikke vente helt til jul med å tilbringe ekstra tid sammen? Besøk eller inviter nære og kjære også i førjulstiden. Da får du mer tid med alle du er glad i og slipper å føle på den dårlige samvittigheten i romjulen når du oppdager at tiden er knapp og julen snart er over.  

♥ Se på julefilmer eller juleprogram: Det er aldri for tidlig å sette på en julefilm eller å søke opp et juleprogram som du liker på nettet. På med kosebuksa, ta med dyna i sofaen og unn deg noe julegodt mens du koser deg foran skjermen. For du som prøver å holde igjen på kaloriene før jul: Spis klementiner! Det er både sunt, godt og lukter jul.

♥ Ta frem julepynten litt etter litt: Jeg er ikke en tilhenger av å kjøpe juletre tildig i desember, men i år skal jeg være tidligere ute enn i fjor (bitte lille julaften). I år skal jeg ta frem julepynten som jeg har i kjelleren litt etter litt. Jeg starter allerede i morgen.

♥ Gå til innkjøp av ny julepynt: Det behøver nødvendigvis ikke koste så mye. I dag kjøpte jeg som sagt to hvite julestjerner til 49 kroner per stykk, lys og servietter til under 100-lappen. Det var faktisk ikke mer som skulle til i min stue enn så lenge. Skikkelig hyggelig ble det!

♥ Bak julekaker: Jeg er verken flink til å bake eller spesielt glad i å bake, likevel er baking noe av det som får meg i skikkelig julestemning. Jeg tror det har noe med at jeg alltid var på juleverksted hos farmor når jeg var liten. Der bakte vi pepperkaker og kakemenn. Dessuten liker jeg jo å spise kaker, spesielt julekaker. Det smaker ikke like godt ellers i året, men nå i førjulstiden får jeg vann i munn bare av tanken. 

♥ Start tidlig med julegaver: Når du starter tidlig med julegavene slipper du å stresse de siste dagene før jul. Stress gir kanskje julestemning for noen, ettersom at såpass mange løper rundt på lille julaften år etter år for å gjøre unna "de siste" innkjøpene. Det er ikke denne julestemningen jeg er ute etter. Jeg er ute etter den gode og avslappende følelsen. Dersom du starter tildig med julegavehandelen blir ofte gavene mer gjennomtenkte/personlige og du koser deg mer med hele prosessen. 

♥ Inviter kjæresten eller noen venninner på et julemåltid: Stell i stand en julefrokost hjemme, bestill en julemiddag ute, eller dra på en kafe og spis en hyggelig julelunsj. Poenget er at du hygger deg sammen med noen du er glad i over et julemåltid. Personlig foretrekker jeg disse julelunsjene ute. Det er rett og slett undervurdert.

♥ Tenn levende lys hver dag frem til jul: Jeg er veldig glad i levelde lys og tenner det ofte her hjemme. I førjulstiden er jeg ekstra flink til å tenne levende lys både til frokost, på kontorpulten når jeg sitter å skriver, ved middagsbordet og generelt ofte når jeg er hjemme. Lyset og varmen fra lysene gir meg faktisk litt julestemning.

 Oppsøk steder med snø: Her i Oslo er det dessverre ikke snø ennå. Noen synes kanskje det er fint, men snøen er jo noe vi ofte forbinner med jul. Dra på fjellet eller oppsøk steder med snø dersom du ikke allerede har snø der du bor. En weekendtur med familien, kjæresten eller noen venner slår aldri feil. Du som er så heldig å bo et sted hvor det allerede er snø: Kle på deg, gå ut og nyt snøen!

♥ Spill julemusikk: Lag gjerne en spilleliste med alle de julesangene du liker og andre sanger som minner deg om julen. Hør på den når du steller deg om morgenen, i bilen, når du lager middag, på trening eller bare når du slapper av. Julemusikk er jo bare såå hyggelig! Jeg blir aldri lei av "Home for christmas" av Maria Mena. Hvilke julesanger er det du aldri blir lei av?Ønsker dere en koselig førjulstid! 

EN ICEBREAKER

Som mange av dere vet holder Ulrik og jeg på å arrangere et temabryllup for vår store dag. Bryllupet holdes i Sverige over en helg med alle våre gjester på Thorskog slott. Temaet for bryllupshelgen er filmen: "Tre nøtter til Askepott", med jegerfest på fredag og barokkball på lørdag. Jeg er veldig glad for at vi har valgt å gjennomføre et temabryllup, noe som stort sett blir for mye for de fleste trauste nordmenn. Unnskyld språkbruket, men det er jo faktisk sant.

Jeg har aldri selv vært i et temabryllup. Det er ikke så vanlig å arrangere det her i Norge. Etter reaksjonene vi har fått var dette også nytt for de fleste gjestene. Det har stormet inn med spørsmål rundt antrekk. Heldigvis tar de fleste temaet med smil. Noen synes nok dette er mer gøy enn andre, men sånn vil det alltid være. Jeg tipper at de unge gjestene kommer til å dra kleskoden lengst, men hva vet jeg? Håper jeg blir overrasket. 

Tanken bak det å arrangere et temabryllup var å skape en avslappet stemning. Det er mange av gjestene som aldri før har truffet hverandre. Det er mye av grunnen til at vi også valgte å holde bryllupet over flere dager. Nemlig for at gjestene skal bli bedre kjent. Dersom vi hadde startet helgen med å invitere gjestene til en stiv middag i lang kjole og dress tror jeg at stemningen fort kan bli mer overfladsik. Med morsomme og komfortable antrekk, live musikk, buffet til middag, langbord og fri bordplassering, blir det garantert en hyggelig kveld for alle. 


Forslag til antrekk fredag kveld er: Hatt, pil & bue. Semsket skinn, pels og tights. Det blir som en slags icebreaker. Uansett hvem man blir stående med har personene noe å snakke om. Jeg er ikke stresset for at gjestene mine skal kjede seg eller noe, men alle har da opplevd å bli stående sammen med en eller annen person som man har lite til felles med? Det er jo en typisk klisje i et bryllup. Den pinlige stillheten.. Jeg har mange pinlige historier rundt dette. Vurderer å dele en med dere senere. Men nok om det.. I en setting med skilte foreldre, nye foreldre og nær familie som ikke har mye kontakt er det beste å legge opp til en kveld som umulig kan bli klein eller ubehagelig for noen. Jeg føler meg veldig heldig fordi jeg har en såpass "unorsk" familie og nok av venner som tar seg så lite høytidelig at de faktisk blir med på dette. Gjestelisten er som dere skjønner en god blanding av morsomme mennesker, som betyr mye for Ulrik og meg

Forslag til antrekk den store dagen: Blonder, brokader og lange ermer. Her har vi sagt at dress og smoking er greit til menn, da vårt barokktema kan være noe vanskeligere for de enn for oss jenter. Ellers vil jeg at alle jentene og damene har lang kjole, da det passer til temaet og til vinterbryllup generelt. Som dere ser på innbydelsen over skrev vi at vi blir veldig glade om antrekkene er inspirerte av barokken. Frivillig tvang, kaller jeg det. Hehe!

Jeg tror vi kommer til å se en del temabryllup i Norge fremover, da flere skjønner hvor genialt dette faktisk er, ikke minst hvor unik selve dagen blir for både brudeparet og alle gjestene. Et temabryllup er en undervurdert icebreaker  

 

Les også: 

Tre nøtter til Julianne 

 Her skal vi gifte oss

 Derfor skal bryllupet vare over flere dager

SIST I FJOR, FØRST I ÅR

God kveld, fine lesere! Jeg har jammen i meg fått litt julestemning denne helgen. Det er sikkert fordi jeg har tilbragt de siste dagene med barn og familie. Vi har spist masse god mat og litt for mye godteri.. Det er jo stort sett det julen dreier seg om. Familietid, herlig mat og søtsaker. Skikkelig hyggelig! I dag tok jeg derfor fram min "ugly christmas sweater" fra i fjor. Blir disse like populære i år, mon tro? I fjor tok de jo helt av! Snille Ulrik bestilte derfor flere til meg, blant annet denne. Litt synd at de ikke dukket opp i postkassen før julen var over, langt ut i januar. Hehe! Men da er jeg forhåpentligvis først ute i år, siden jeg var sist ute i fjor. 

Nå har jeg akkurat kjørt mannen på jobb og rigget meg klar for søndagsfilmen. Beklager mørke bilder. Slik blir det på late dager som dette, hvor kameraet ikke tas frem før solen har gått ned..

Vi blogges! 


WINTER WEDDING INSPO

Jeg drømmer meg bort på Pinterest om dagen. Det er jo SÅ mye fint når jeg søker på "winter wedding". Borddekorasjoner, mat, kaker, kjoler, håroppsett, brudesminke, negler osv.. Jeg dåner! Hehe! Fant blant annet en helt sykt fin frisyre, som jeg håper at frisøren min kan teste ut på meg. Det ser ut som en slags flette med masse store krøller. Dere finner den på bildene under. Har også begynt å tenke litt på hvordan neglene mine og resten av sminken min skal være den store dagen. Det er jo fint å være litt naturlig, alt må bare prøves i god tid før bryllupet. Det var som sagt meningen at jeg skulle teste både sminke og hår denne uken, men på grunn av litt venting på extension måtte vi utsette det en uke. Jeg har jo lovet å vise dere masse bilder, og det løftet skal jeg holde. Når det kommer til bordkortene har jeg kommet over noe helt genialt etter all denne søkingen. Jeg skal faktisk lage de selv..DIY etter inspirasjon av andre. Gleder meg til å vise dereFortsatt god helg! 

FORDELENE MED Å GIFTE SEG OM VINTEREN

Jeg har alltid drømt om å gifte meg på vinteren. Mange lurer på hvorfor. Favorittårsitiden min er egentlig om våren og sommeren. Jeg synes bare det er noe helt spesielt vakkert med med den årstiden som nå er på vei..

DERFOR BØR DU GIFTE DEG OM VINTEREN:

♥ Annerledes: De aller fleste velger å gifte seg om våren eller sommeren. Dermed er det ekstra stas å arrangere et bryllup som skiller seg ut fra mengden og som forhåpentligvis vil bli husket av mange i lang tid. En av grunnene til at vi valgte vinterbryllup var nettopp det å gjøre noe litt annerledes. Selv har jeg aldri vært i et vinterbryllup, så jeg gleder meg veldig til å få oppleve mitt eget. 

♥ Vakkert: Som jeg nevnte innledningsvis er jo vinteren spesielt vakker. Jeg ser for meg rim på rutene, snø på bakken, lykter i trærne, fakler som viser vei, lyden av peis og såpass mange minusgrader at det kommer "røyk" ut av munnen vår når vi står ute. En helt unik stemning.

♥ Billigere: Vinter er som de fleste vet ingen høysesong for bryllup. Dermed sparer vi faktisk mye penger når det kommer til leie av slott, fotografer, videografer og mer ved å arrangere bryllupet vårt om vinteren. Alle priser på leie av lokaler, utstyr og andre tjenester man ønsker i et bryllup er mye høyere om våren og sommeren enn om høsten og vinteren.

♥ Flere gjester: Det er større sjanse for at gjestene kan komme fordi det ikke er ferietid. Nå skal det sies at vi har valgt en helg midt i vinterferien (tror jeg), men for mange er ikke denne ferien like "viktig" som foreksempel sommerferie, som folk gjerne planlegger lang tid i forkant. De fleste har flere planer og er generelt mer opptatte om sommeren enn om høsten og vinteren, sålenge man styrer unna desember. Dessuten er det ekstra hyggelig å samle familie og venner på en ellers mørk og stille tid.
Er det noen av leserne mine som har giftet seg om vinteren eller har vært i et vinterbryllup? Kom gjerne med flere fordeler! 

JEG MENER AT DET ER MANNEN SOM SKAL BETALE

Når Ulrik og jeg er ute å spiser er det som regel han som lukker opp døren for meg, han som drar ut stolen for meg og han som betaler regningen. Det betyr ikke at jeg aldri drar frem kredittkortet mitt, at jeg aldri holder døren for han eller at jeg aldri står mens han sitter, men det betyr at han er en ordentlig gentlemann. 

Naturligvis er vi ikke ute og spiser hver dag, men en gang i blant. Rollene i hjemmet er motsatt, da han er mye borte i sin jobb og jeg for det meste er hjemme og steller i stand til han kommer hjem. Det gjør meg bare glad at jeg kan bidra til at Ulrik føler seg verdsatt etter en lang dag på jobb. Hvorfor? Fordi han fortjener det. På samme måte blir Ulrik glad av å kunne gjøre de små tingene som får meg til å føle meg som en prinsesse. Hvorfor? Fordi jeg fortjener det. 

Dersom vi kvinner ikke snart slutter å mase om denne likestillingen på absolutt alle punkter vil menn som Ulrik bli utryddet om kort tid. Til Aina Fladset, som skrev denne fantastiske teksten: Jeg er enig og skal derfor holde like godt på min mann, som du holder på din mann. Den norske gentlemannen er nok ikke helt død, men han er dessverre i ferd med å dø ut. Jeg har heldigvis ring på fingeren, men til dere single jenter der ute: Er det dette dere ønsker?

Til dere moderne menn: Jeg klarer fint å betale for meg selv og lukke opp min egen dør. Det er ikke det dette egentlig dreier seg om. For meg og mange andre jenter handler det om å være romantisk. Hvorfor skal dere menn på død og liv sette våre argumenter om likestilling mot oss når det eneste vi ber om er litt romanse? Uromantiske menn er ikke noe annet enn late menn. Ta henda opp av lomma og skjerp dere!

Det er trist at det blir sett på som noe gammeldags å være romantisk. Den såkalte "moderne gentlemannen" som behandler deg som en kompis er ikke noe for meg. Han er bare lat og egoistisk. 

Les også: Derfor er han min gentlemann

TID FOR MEG SELV

Jeg ELSKER tid for meg selv. Noe av det beste jeg vet er å stenge meg inne på det lille søte badet mitt å smøre meg inn med det ene gode produktet etter det andre. Jeg leker ofte at jeg har mitt eget lille minispa i kjelleren hvor jeg tar behandlinger, som ansiktsmasker, hårkurer, kroppsskrubber og gjerne et varmt bad med noen herlige oljer i badekaret. Det er bare så deilg! Alle jenter fortjener minst en kveld i uken helt for seg selv til å skjemme seg bort som dette. Tid til å senke skuldrene og høre på favorittmusikken, og ikke minst tid til å tid til å pleie hud og hår.

I dag er dagen. Jeg storkoser meg! Hjemmespa er virkelig undervurdert 

FØRSTE JUL HOS SVIGERS

Ulrik og jeg har vært å spist årets første julemiddag ute i dag. Det ble pinnekjøtt på oss begge. Pinnekjøtt er det beste jeg får av julemat. Jeg er ikke vant med det fra jeg var liten, men etter at jeg ble introdusert til det i voksen alder har jeg elsket det. Familien min er jo fra Østfold. Der spiser vi "svineribbe" på julaften. Mens familien til Ulrik er fra Måløy. Der spiser de pinnekjøtt på julaften. Heldige meg skal feire min første jul hos svigers i Måløy i år. Jeg gleder meg masse, men jeg er også litt spent. Spent på nye juletradisjoner med min nye familie. 


Jeg har et veldig godt forhold til mine svigerforeldre og resten av svigerfamilien min. Bildene ble tatt hjemme hos oss på julefrokost 2. juledag i fjor. En skikkelig hyggelig formiddag. I år skal vi tilbringe flere formiddager, ettermiddager, kvelder, netter og morgener sammen. Jeg har som sagt aldri feiret julaften med svigers før, men jeg har gjort meg noen tanker etter den lille smakebiten jeg fikk i fjor..

 

10 TIPS TIL DEG SOM SKAL FEIRE JUL HOS SVIGERS:

♥ Vær åpen for nye tradisjoner

♥ Bidra sosialt

♥ Spis alltid opp den maten du forsyner deg med

♥ Hjelp til på kjøkkenet

♥ Vær forsiktig med alkohol

♥ Engasjer deg i historiene som blir fortalt

♥ Gi personlige gaver 

♥ Lek med barna i huset 

♥ Hold orden på gjesterommet

♥ Gi ærlige komplimenter Hva er ditt tips til første julefeiring hos svigers?

JEG HANDLER DET MESTE PÅ NETT

Det er mange som spør meg om hvilke nettbutikker jeg handler på og hvor det ene og det andre plagget er fra i kommentarfeltet under innleggene mine. Jeg svarer dere stort sett alltid, men prøver å være forsiktig med å fronte alt mulig da dere fort kan oppfatte meg som en levende reklamedukke, for det er jeg faktisk ikke. Gjennom bloggen får jeg tilbud om spons herfra til månen, men det betyr ikke at jeg benytter meg av alt. Jeg kjøper ofte klær og sminke med mine egne penger, nettopp fordi dere skal slippe for mye annonsemas. Noe vil det alltid være. Jeg lever jo tross alt av dette, men de innleggene som inneholder sponsede produkter/behandlinger eller annonser er godt merket øverst i teksten. 

Jeg kjøper det meste av både klær, sminke og sko på nett. Som dere har sett er mye av klærne og skoene mine fra Nelly. Der har de en god blanding av billig og dyrt, og ofte bra tilbud. Det har skjedd at jeg har blitt misfornøyd med dårlige stoffer eller smykker som har gått lett i stykker, men jeg har flere positive opplevelser enn negative, derfor fortsetter jeg å handle der. På Nelly kjenner jeg dessuten størrelsene mine. Jeg er en størrelse "S" i omtrent alt jeg har bestilt meg til nå og størrelse 38 i sko, noe jeg stort sett er i andre butikker også.

Nylig ble jeg tipset om en ny nettbutikk som heter Pinkyswear av kusinen min. Morsomt navn, ikke sant? Jeg bestilte meg hele 4 kjoler, tre bikinier og denne jakken av fjær på bildet under i første omgang. For dere som følger meg på Snapchat er dette gammelt nytt.. Hehe!

Når det kommer til sminke, så bestiller jeg litt her og der. Gjerne etter gode tilbud av andre bloggere eller kampanjer som jeg kommer over på Facebook. Ofte sjekker jeg to-tre utgsalgssteder før jeg bestiller produkter til hud og hår, da jeg stadig opplever at det gjelder å være våken på pris. De siste klipsene jeg har kjøpt er fra Luxsushair. Det er første gang jeg har på meg dette håret i dag. Jeg skal ikke sette på nytt extension før mandag, dermed er planen å bruke disse i mellomtiden og ellers når jeg ønsker ekstra fylde i fletter eller andre spesielle frisyrer, som til brudeoppsettet.

Det skal sies at jeg også har gjort endel bomkjøp. Noen som har handlet fra appen "Wish"? Mulig jeg har hatt uflaks, men min oppfatning er at bildene lyver. Jeg skal vise dere et av disse bomkjøpene senere.. Jeg har store planer om å gjøre unna julegavene på nett i år. Hvilke nettbutikker anbefaler/fraråder du?

EN AVHENGIGHET

I dag har jeg vært hos frisøren og tatt av meg løshåret. Vi rakk ikke å farge mitt naturlige hår som var planen, men vi tok ut alle festene, gredde ut alt limet, kuret håret mitt og klippet bort alle de slitte tuppene. Det var virkelig på tide med en runde hos frisøren min igjen nå. I morgen tidlig skal jeg tilbake til henne for farging og forhåpentligvis nytt hår. Det er som dere skjønner litt av en jobb med dette "falske" håret. Hehe! Men den jobben er det verdt. Jeg skal vise dere ordentlige før- og etterbilder på facebooksiden min når vi har satt inn håret igjen. I mellomtiden bruker jeg clips. Jeg føler meg rett og slett naken uten extension. En forferdelig følelse når jeg er andre steder enn her hjemme.

Det er rart hvor mye lengden og tykkelsen på håret mitt skal ha å si på selvtiliten min. Dere skulle sett meg på trikken i stad, eller kanskje ikke.. Jeg går vanligvis med hodet hevet og er alltid spandabel med smil til de jeg ser. I dag var jeg nok ikke til å kjenne igjen der jeg gikk og anstrengte meg for ikke å møte et eneste blikk. Jeg så ut som tidenes mest usikre jente, med en unaturlig og overlegen holdning. Beklager det. Jeg føler meg bare ikke vel uten extension og det har jeg dessverre ikke gjort på mange år. Det ekstra håret har blitt en avhengighet.    

Jeg får høre at jeg kler kort hår, at håret mitt er langt nok og tykt nok som det er og at jeg burde slutte med extension. Det er hyggelig at dere gir meg komplimenter. Jeg setter pris på det, men det spiller likevel ingen rolle hva dere mener når jeg selv ikke er fornøyd. Jeg hater håret mitt uten extension. Det har forresten ingenting med min dyktige frisør å gjøre. Kun meg og mitt syn på meg selv.

Jeg har vært avhengig av å sette på hår siden jeg var bare 16 år gammel. Det nærmer seg 10 hele år med lim og spenner festet til hodebunnen min. Teknikkene har heldigvis blitt bedre. Kvaliteten på håret er heller ikke til å sammenligne fra den gang jeg startet med dette til i dag. Takk gud for det. Ellers hadde jeg nok ikke hatt noe hår igjen på hodet.. 

Jeg kommer aldri til å slutte med hair extensions. I hvertfall ikke før jeg blir skikkelig gammel. Men i dag har jeg altså en liten pause. Si "Hei" til Julianne UTEN extension: 

EN LITEN OPPDATERING

Hei, dere! Denne helgen har gått så fort. På fredag var det jentekveld hos Marte, som er en god venninne av meg fra Fredrikstad. Der spiste vi sushi og drakk noen glass vin før vi dro en liten tur på Pinerolo. På lørdag inviterte vi Ulrik sine kompiser og noen av jentene mine på vorspiel her hjemme. Kvelden endte på Monkey Bar med hele gjengen. Det ble i overkant mye fest på en helg, men jeg har jo hatt det kjempegøy. I dag har jeg derfor bare slappet av, ryddet, vasket og kost meg med Ulrik og Stella. Vi hadde egentlig tenkt til å ta oss en tur på Lorry for å spise julemat, men det ser ut til at takeaway og sofaen frister mer. Vi får utsette "middagsdaten" til uken en dag hvor vi er opplagte og matlysten er større. Hehe! 

I morgen skal jeg forresten på Beauty House for å fikse vipper og hår. Hair extensionet mitt skal ut, håret skal stripes eller farges og klippes. Jeg kommer til å sette på nytt hår igjen snart, men i mellomtiden skal jeg bruke clips. På onsdag får jeg besøk av Linn-Therese, som er min gode venninne og makeupartist/hårstylist. Hun skal teste både brudesminke og håroppsett på meg. Jeg har en ide om hvordan jeg ønsker å se ut på håret den store dagen, men alt må testes før jeg bestemmer meg.

Jeg får også besøk av Charlotte til uken, som er en av fotografene vi skal ha med oss hele bryllupshelgen. Charlotte er en kjempe herlig jente jeg nylig fikk gleden av å bli kjent med. Jeg gleder meg til vi skal jobbe litt sammen fremover. Ny header er første punkt på samarbeidet vårt. Ellers er jeg innstilt på en sunn uke med mye trening og fokus på jobb. Jeg gleder meg til å sette i gang!

Vi blogges mer i morgen JEG HAR IKKE ORD

Hei, dere. Jeg synes rett og slett at det var vanskelig å blogge i dag. Alt jeg skrev ble galt og ingen av bildene jeg tok passet å publisere på en trist dag som dette. Jeg vil likevel vise at jeg bryr meg ved å sende mine tanker til alle menneskene som er rammet av terrorangrepet i Frankrike. Jeg har kun vært i Paris en gang da jeg var liten med besteforeldrene mine. En tur jeg har masse gode minner fra. For en vakker by. Jeg har veldig lyst til å reise tilbake en gang. Hjertet mitt går ut til til Frankrike og Paris i dag.

Pray for Paris Foto: Jeanette Pedersen

DET ER IKKE GREIT Å BEHOLDE GAVER FRA EKSEN

Jeg har såvidt startet med årets julegaver og det er like vanskelig som alltid. Folk har jo alt i dag, inkludert meg selv. Ulrik og jeg har derfor funnet ut at vi gir hverandre ønskelister slik at handlingen blir litt enklere. Da får vi i det minste noe av det vi "trenger", ønsker å bytte ut eller har minst av fra før. Jeg skal vise dere min ønskeliste når jeg blir ferdig med den. Av en eller annen grunn blir den alltid lenger enn Ulrik sin. Hehe! 

De gavene jeg har fått av Ulrik betyr mye for meg. Smykkene han har gitt meg er faktisk noe av det kjæreste jeg eier. Jeg bærer de med stolthet og tenker alltid på han når jeg tar de på meg. For meg symboliserer de noe vakkert fordi jeg har fått de av nettopp han, nemlig kjærlighet. Det samme vet jeg at Ulrik føler når han tar på seg sine smykker som han har fått av meg  

Dersom det hadde blitt slutt mellom Ulrik og meg hadde jeg ikke bært disse smykkene på samme måte. Det høres kanskje litt rart ut, men jeg hadde ikke følt at de lenger tilhørte meg. Jeg hadde følt at de tilhørte min fortid og derfor ville jeg ha kvittet meg med de på en eller annen verdig måte. Nå har vi heldigvis ingen planer om å gjøre det slutt. Jeg kjenner jeg blir uvell bare av å bruke oss som et eksempel, men gjør det likevel for at dere lesere ikke skal angripe meg ved å kalle meg sjalu og lignende. For dette har ikke noe med sjalusi fra min side å gjøre, heller ikke fra Ulrik sin side. 

Ulrik og jeg traff hverandre da han var 34 og jeg var 24. Vi har naturligvis hver vår fortid som selvsagt innebærer tidligere flammer og kjærester. Noen mer seriøse forhold enn andre. Jeg har ingen problem med å høre gode ord om Ulrik sine ekser eller andre jenter som har betydd mye for Ulrik før han traff meg. Tvert i mot. Men det får bli med ord. Jeg hadde ikke likt at han gikk rundt med et armbånd som han hadde fått av en jente som før stod han nært, eller at han absolutt skulle henge opp et bilde i vår stue som han hadde fått av sin ekskjæreste. Jeg synes rett og slett ikke det er greit å beholde gaver fra eksen. Med gaver mener jeg personlige ting som minner om ekskjæresten og det fine dere to hadde sammen. Det skulle ikke være nødvendig av meg å ramse opp alle disse tingene. Du vet best selv hvilke gaver som ikke bør tas med inn i et nytt forhold.  

SLIK KVITTER DU DEG MED GAVENE FRA EKSEN:

1. Gi det tilbake: Er gaven kostbar, som et dyrt smykke? Tilby han eller henne gjenstanden tilbake.

2. Gi det bort: Dersom han/hun ikke vil ha gaven tilbake kan du gi den bort til noen som ikke har et like nært bånd til din ekskjæreste, eller til organisasjoner som Frelsesarmeen.

3. Selg det: Dersom du mener at gaven er av for stor verdi til å gi bort kan du selge den på finn.no eller andre salgsportaler. Bruk pengene på en opplevelse, noe spiselig eller drikkelig, ikke invester de i en ny gjenstand som kommer til å bety noe for deg i fremtiden.

4. Kast det: Dersom gaven kun har personlig verdi bør du kaste den og komme deg videre. Gamle bilder av dere to, bamser, kort, t-skjorter med trykk som en gang betydde noe for deg osv er gode eksempler på ting du bør kaste.

Hadde du likt at kjæresten din bar et smykke som han eller hun fikk i gave av eksen?

DE SLANKE KROPPENE MOTIVERER MEG

Hei, dere.. Nå begynner jeg å bli lei av all denne klagingen over "presset" fra disse Victoria's Secret-modellene. Det er da ingen grunn til å henge med leppa av noen pene kropper? De har kanskje uoppnåelige sprettrumper og flatere mager enn normale mennesker, men nå er jo faktisk utseende deres en stor del av jobbene deres også. Tenk hva du hadde oppnådd dersom du jobbet med kroppen din 24/7. Jeg mener ikke at hvem som helst kunne sett ut som en VS modell, men jeg mener at det ikke er så fantastisk imponerende som alle skal ha det til. Det er tross alt livet deres.

Jeg er enig i at noen av modellene er for tynne og at det er fullstendig galskap å kalle Gigi Hadid for "hun tjukke". Men kan vi ikke slutte å la denne bransjen påvirke oss negativt? Jeg kommer aldri til å se i nærheten av like bra ut som noen av disse modellene, men det er heller ikke målet mitt. Jeg velger å prioritere annerledes og derfor må jeg leve og være fornøyd med den kroppen som jeg har. Likevel må jeg innrømme at de skinnende og slanke kroppene på catwalken til Victoria's Secret motiverer meg. De får meg faktisk til å gi litt ekstra gass nå som det er kaldt og mørkt ute og sofaen frister aller mest. Er det så dumt da? Kan vi ikke for en gangs skyld dra litt nytte av utseende deres istedet? La oss inspirere til en sunnere og mer aktiv hverdag. Jeg mener ikke at vi skal se på de jentene som våre forbilder. Tvert i mot. Men det er mer enn nok av ting som drar meg i motsatt retning på denne tiden av året, som feit mat, julegodteri, hyggelige TV-program og all annen innekos. Derfor trenger jeg litt drahjelp i riktig retning også. Hva sier dere?

FORTSATT TRENDY Å SPISE GLUTENFRITT

Kan vi snart slutte med å fremstille glutefri mat og andre matallergier som noe trendy? Når jeg vokste opp kjente jeg kun en som hadde glutenallergi eller cøliaki, som vi kalte det. Vi syntes alle synd på henne der hun satt og spiste annerledes mat enn oss. Det var ofte noe tørt og kjedelig, som hun hadde med seg i vesken. For det var ingen steder den gang som hadde glutenfrie retter på menyen. Det var generelt lite glutenfrie varer å få tak i, så alt måtte lages fra bunnen av. I dag derimot er tilbudet heldigvis større for de som faktisk ikke tåler gluten. Du får glutenfrie måltider og produkter overalt. Det har blitt så mye av dette at det en periode ble "trendy" å velge glutenfritt. Dessverre ser det ikke ut som at denne trenden har gitt seg..

Stadig får jeg høre at flere jeg kjenner ikke spiser gluten. Når jeg spør de om hvorfor er grunnen ofte at de føler seg oppblåst etter å ha spist gluten. Ofte i kombinasjon med at de har spist noe "usunt". Kjære vene.. Jeg blir da også oppblåst etter å ha smelt i meg tre sjokoladebolller fra Statoil, eller etter å ha spist fire vafler med krem og syltetøy hos mormor. Det betyr nødvendigvis ikke at jeg har glutenallergi for det. Det betyr bare at jeg har spist for mye stivelse enn kroppen min er vandt til, eller at jeg generelt har spist FOR mye. Jeg spiser ikke lyse bakevarer hver dag. Det er noe jeg spise en sjelden gang, derfor er ikke magen min vandt med slike store mengder.

Dersom jeg spiser grove rundstykker til frokost, så spiser jeg gjerne et eller to. De få gangene hvor jeg spiser mer enn to rundstykker fordi jeg bare må ha mer av et eller annet digg pålegg ser magen min også oppblåst ut. Noen ganger får jeg til og med litt vondt i magen. Men jeg vet jo at det er selvforskyldt. Vi får vel alle litt vondt i magen på julaften eller andre ganger da vi fråtser i god mat? 

Jeg har en mistanke om at mange av de jeg kjenner ikke har fått sykdommen eller intolleransen påvist, da de som oftest kun snakker av egne erfaringer med mat, ikke legens anbefalinger eller prøveresultater. Dersom denne utviklingen fortsetter stort lenger blir det snart unormalt å være meg og en av de som faktisk spiser gluten.Jeg har selv smakt på flere glutenfrie produkter av venninner som ikke har annet i skapet. Glutenfrie knekkebrød, glutenfrie rundstykker, glutenfri havregryn og mer. Det smaker jo godt, så jeg forstår at folk spiser det. Men det jeg ikke forstår er at så mange på død og liv skal late som om de ikke tåler vanlig mat. Et desperat forsøk på å gå ned noen kilo? Jeg tror ikke det funker. Eller bare et desperat forsøk på å være annerledes? I dag er det faktisk jeg som føler meg annerledes nettopp fordi jeg spiser mat med gluten, så kutt ut det tullet.

Vi må selvsagt respektere de som har en form for matallergi eller matintoleranse. Ikke misforstå meg. De er det synd på. Jeg tror bare at det er mange som av en eller annen grunn "skryter" på seg at de ikke tåler enkelte matvarer. Det virker som om folk tror det er trendy å ha en allergi. For meg er denne tankegangen helt fjern og ikke minst respektløs ovenfor de stakkars menneskene som faktisk lider av dette. I dag antas det at 7-8 prosent av befolkningen i Norge ikke tåler gluten. Tallene fant jeg i Norsk cøliakiforening.


Nå skal jeg komme meg avgårde på trening og jobbe litt med den oppblåste magen min som heldigvis verken kommer av matallergi eller matintoleranse, kun følelsen av å ha spist litt for mye godt i en periode.. Hehe! Det er for meg HELT NORMALT. Vi blogges  

DERFOR SKAL BRYLLUPET VARE OVER FLERE DAGER

Jeg har alltid ønsket meg et romantisk bryllup som varer over flere dager. Derfor er jeg lykkelig over at vi nå har mulighet til å arrangere en bryllupshelg fra fredag-søndag for alle gjestene våre. Det er klart at en hel helg koster mer penger enn kun en dag, men det er det verdt. Under har jeg skrevet ned seks punkter til hvorfor jeg mener at alle burde arrangere bryllupet sitt over flere dager..

6 GODE GRUNNER TIL Å ARRANGERE ET BRYLLUP OVER FLERE DAGER:

♥ Gjestene får god tid til å bli kjent med hverandre: I vårt tilfellet er det mange av gjestene som ikke har møtt hverandre før. Ulrik sin familie er fra Måløy og min familie er stor sett fra Østfold. Det sier seg selv at avstanden har vært i veien for at flere i familien ikke har hatt anledning til å møtes. I løpet av denne bryllupshelgen får alle gjestene mer enn nok tid til å prate sammen ved flere lunsjer, middager og frokoster i tillegg til all den hyggelige tiden mellom slagene.  

♥ Brudeparet får mer tid til alle gjestene: I vårt bryllup kommer det ca 110 gjester. Jeg ønsker at Ulrik og jeg skal få mulighet til å slå av en god prat med absolutt alle gjestene i løpet av bryllupet. Det ville blitt krevende å gjennomføre like avslappet dersom bryllupet kun varte i en dag. Da ville naturligvis samtalene også blitt kortere og mer overfladiske. 

♥ Stemningen mellom gjestene blir bedre: God stemning skapes sammen av alle gjestene. Uansett hvor nøye jeg planlegger dette bryllupet, så kan jeg ikke planlegge stemningen, men jeg kan legge alt til rette for at den blir bra. Den gode stemningen kommer først og fremst av gjestene og den kontakten de får sammen gjennom en slik helg. 

♥ Det er positivt for de tilreisende: Som jeg nevnte over er det mange av gjestene våre som reiser langt for å feire denne store dagen med oss. Jeg har fått tilbakemeldinger på at alle er glade over at festen varer i mer enn en dag. Jeg kan reise langt for de jeg er glad i, men det er ikke alle våre gjester som er like unge, friske og raske som meg. Det ville vært trist om noen måtte melde avbud på grunn av lang reisevei, noe som garantert hadde skjedd dersom bryllupet kun varte en dag uten overnatting eller mulighet for å trekke seg tilbake. 

♥ Mindre stress den store dagen: På den store dagen er det vanlig at brudeparet, forloverne og de nærmeste i familien føler seg stresset. Stress kommer som vi vet av nerver og dårlig tid. Ved å starte markeringen av bryllupet en dag før den store dagen vil det virke beroligende for mange og gi brudeparet muligheten til å ta et pust i bakken før sermonien.

♥ Mer moro for alle: Flere dager betyr mer hygge. Jeg er sikker på at denne helgen blir et stort minne for flere enn bare Ulrik og meg. Helt siden vi startet med bryllupsplanleggingen har jeg vært opptatt av at gjestene skal ha det gøy. Med den planen vi nå har satt for denne helgen blir det teknisk umulig for gjestene våre å kjede seg. 

Husk at det finnes flere løsninger når det kommer til det økonomiske. Mange brudepar lar gjestene bidra med å dekke overnatting, flybilletter eller andre deler av bryllupet. Mens andre brudepar ønsker seg penger i bryllupsgave for å dekke mye av kostnadene. Sparing er også undervurdert. Det er utrolig hvor mye to mennesker kan spare i løpet av et år eller to. Alt handler om prioriteringer. Dropp sydenferien og spar. Sett opp et realistisk mål og jobb sammen om hvordan dere vil bruke det innsparte budsjettet. Finn ut hva som er viktig for akkurat dere og vær tidlig ute med ALT.

Med god tid får dere mulighet til å gjøre grunndig reasearch på sted, tidspunkt, mat, drikke og til å sammenligne alle priser. Jeg har ikke tenkt til å fortelle dere hva vårt bryllup kommer til å koste i sin helhet, men det jeg vil fortelle dere er hvor viktig det har vært for oss med god planlegging. Her har vi spart mye penger. 

ALENE OPP KIRKEGULVET

Jeg har fått høre at valget mitt om å gå alene opp kirkegulvet er stusselig og egoistisk. Selv mener jeg det er både flott og romantisk og ønsker derfor å gjennomføre dette som en del av min Askepott drøm uten at det skal oppfattes som noe negativt mot min far eller stefar. Dette valget har kun med meg og min drøm å gjøre. Det vet de heldigvis godt begge to og respekterer den avgjørelsen jeg nå har tatt. Jeg er en voksen jente som har vært selvstendig og tatt mine egne valg i mange år. Vet dere hva? Det er noe jeg aldri har angret på. Nå tar jeg igjen et valg som passer meg, Ulrik og vårt bryllup uavhengig av hva andre sier og mener. Jeg kommer garantert til å være ekstra nervøs de minuttene før jeg skal gå opp kirkegulvet alene enn hva jeg hadde vært med en hånd ved min side, men det er det verdt i ettertid når jeg ser tilbake og vet at jeg gjennomførte den store dagen akkurat slik jeg faktisk ønsket meg, ikke slik alle andre så for seg.

Det er flott å se bruder som blir ført opp av fedre, besteforeldre, mødre, brudgommen og ja egentlig hvem som helst. Men i mine øyne er det spesielt flott dersom bruden våger å gå alene. Av en eller anner grunn er det få som velger å gjøre akkurat dette. Jeg tror det har med forventninger og andre sine følelser å gjøre. Vårt bryllup er et temabryllup, med filmen "Tre nøtter til Askepott" som inspirasjon. Jeg ønsker å gjenskape den stemningen i scenen hvor Askepott går alene inn i ballsalen og alle gjestene blir stumme av å se på henne. De få sekundene der har alltid gitt meg gåsehud.

Det kommer ikke til å være noe tvil om hvem som er faren min eller hvem som er stefarfen min på den store dagen. Jeg mener overhodet ikke å skyve noen til side. Familien min betyr alt for meg, men denne dagen betyr også filmen om Askepott mye for meg. Nettopp fordi dette temabryllupet har vært en drøm siden jeg så filmen for første gang med både mamma og pappa tilstedet på selveste julaften. Planene har altså vært klare i lang tid. Det eneste jeg manglet var den snille og gode prinsen, som viste seg å være Ulrik 


DET KUNNE IKKE HA GÅTT BEDRE

Da var helgen over. En koselig helg som jeg kommer til å leve lenge på. Ulrik og jeg inviterte som sagt foreldrene våre på en helaften her hjemme. Tanken var at de skulle bli bedre kjent før bryllupet og det ble de. Stemningen var virkelig god. Det kunne faktisk ikke ha gått bedre. Jeg er veldig glad for at vi endelig fant en dag som passet for alle. Det er jo utfordringen med familie som bor litt her og der. Men desto hyggeligere er det den lille tiden vi får sammen. 

Vi spiste som dere ser hummer, krabber og reker. Det smakte helt himmelslk! Jeg elsker jo skalldyr og synes det er ekstra stas med hummer en gang i blant. Det er liksom ikke hverdagskost.. 

I morgen blir det en lang dag med møter og dansing på kvelden. Vi skal nemlig til Fredrikstad igjen på vår andre dansetime på Elite Dance. Er det en ting som er sikkert så er det at dans ser mye enklere ut på TV enn det faktisk er. Jeg er mektig imponert over finalistene i "Skal vi danse". For en utvikling de har hatt på så kort tid! Jeg heier på vakre Adelen, men Stian fortjener å vinne han også. Adelen er bare så utrolig skjønn! Hvem heier du på?

Jeg mente forresten ikke å sammenligne Ulrik og meg med "Skal vi danse"-deltakerne. Haha! Men målet er jo å imponere gjestene litt da. Det kleineste jeg ser er når brudeparet danser i utakt med både hverandre og musikken, så her må det øves. Ønsker dere en fin kveld videre! Vi blogges mer i morgen 

JEG HAR ALLTID RETT

Jeg er enig i at vi er uenig, men jeg har alltid rett. Det er bare jeg som vet hva jeg føler, som vet hva jeg tenker, som vet hva jeg vil og hva jeg mener. Du vet litt, men ikke nok til å si at jeg tar feil. Men vet dere hva? Jeg vet heller ikke hva som er rett for deg, hva du føler, hva du tenker eller hva du mener. Det er det bare du som vet. Jeg vet kanskje litt, men jeg vet ikke nok til å si at du tar feil. Heldigvis finnes det som regel aldri bare et riktig svar i en diskusjon. Det er det som er så fint med å diskutere. Når noe er rett for meg er det nødvendigvis ikke det som er rett for deg, og motsatt. 

Vi som er uenige vil alltid ha evnen til å provosere hverandre. Jeg tror det er sunt å provosere og å la seg provosere. Når ble det galt å bruke hjernen? Provokasjon setter jo bare i gang tankeprosesser hos oss. Noen ganger fører disse tankene til at vi blir klokere, andre ganger fører de til at vi blir mer sikre på oss selv og de meningene vi har gjort oss. 

Jeg blir ofte klokere av å lese kommentarene dere kommer med. Det er ikke noe flaut å innrømme det. Men jeg blir like ofte mer sikker på meg selv og mine valg. Takk for at dere lar dere engasjere av alle mine tanker og meninger :-)HOTELL-SEX ER BEST

Jeg måtte smile da jeg fikk tilsendt en artikkel tidligere i dag, med bilde av brudesuiten på Thorskog slott som vi skal bo på når vi gifter oss i Februar. Slottet er utpekt som et av 10 romantiske hoteller av VG. Jeg må jo bare si meg enig. Vi har overnattet en natt på slottet, men ikke i selve brudesuiten. Den sparer vi til bryllupshelgen. Gjett om jeg gleder meg! Det kommer til å bli en magisk natt 

Men over til artikkelen og overskriften om at hotell-sex er bedre enn vanlig. Jeg er helt enig, er du? Det er bare noe med stemningen. Jeg klarer ikke helt å sette ord på det, men det klarer Ian Kerner til Huffington post. Han mener at det oppstår kjemiske reaksjoner i hjernen når vi har sex i en hotellseng. Dere kan lese mer om hva han sier HER ;-) Bildet er lånt av VG. 

FAMILY FIRST

Hei, dere! Denne helgen får vi besøk av både foreldre og svigerforeldre, så i dag stresser både Ulrik og jeg for å få alt klart. Hus og vinduer er vasket, senger er redd opp, kjøleskap og vinskap er fylt opp, friske blomster på bordene osv. Det er hva jeg kaller en herlig start på helgen 

I morgen står skalldyr fra Måløy på menyen. Dere kan tro jeg gleder meg! Men først er det bursdag til verdens søteste Cerine som blir 8 år i dag. Hurra for jenta vår! Onkel Ulrik og tante Julianne er veldig glad i deg :-)

Ellers vil jeg og Stella ønske alle store og små familier der ute en superduper helg! Husk å prioritere de menneskene som betyr noe for deg denne helgen. Family first 


DET ER GØY Å PROVOSERE

 

La meg gjøre en ting klinkende klart for dere: Jeg sitter ikke hjemme å klør meg i hodet hver dag for å klekke ut et nytt og provoserende tema her på bloggen. Innleggene jeg skriver kommer helt av seg selv. De kommer av ting jeg gjør (som å planlegge bryllup), ting jeg bryr meg om, tanker jeg tenker, meninger jeg har og valg jeg tar. Jeg skriver ikke kun for å provosere, som jeg stadig vekk får høre. Men det at noen av meningene mine blir oppfattet provoserende er bare gøy. Det er rart hvor forskjellige vi mennesker er og hvor lett vi lar oss provosere. Jeg vet hvilke type innlegg som får mer oppmerksomhet enn andre. Det er da ingen hemmelighet. Men de reaksjonene jeg får er som oftest større enn ventet. 

Alle de store bloggerne provoserer på sin måte. Man trenger nødvendigvis ikke si så mye for å provosere. Noen provoserer med ord, mens andre provoserer med utseende, med penger, med for stort helsefokus, som unge foreldre, som realitydeltakere eller i andre roller som er ukjent for mannen i gata. Du er ikke slem fordi du provoserer, men du er kanskje annerledes. I mine øyne er annerledes bra. Tenk så kjedelig om alle hadde vært helt like..

DE VOKSNES DAG

Det er tydelig at alt med barn engasjerer. Jeg elsker barn, ikke misforstå. I fremtiden ønsker jeg meg gjerne flere barn. Både jenter og gutter. Jeg synes det er gøy å omgås barn og koser meg masse sammen med tanteungene mine når vi er sammen. Likevel står jeg fortsatt ved at jeg ikke synes de har noe å gjøre i et bryllup. Det er klart at denne 18-års grensen kan diskuteres, men i vårt bryllup passer det å sette grensen akkurat der. Dersom vi hadde hatt en datter på 17 år, så skulle hun selvsagt få være med. Men nå er ikke det tilfellet.

Jeg har to småsøsken. En lillesøster på 9 år og en lillebror på 14 år. De fikk begge spørsmålet om de ønsket å være med på bryllupsmiddagen. Når vi fortalte de at middagen mest sansynlig varer i over 5 timer fikk de bakoversveis. De oppfattet dette enormt kjedelig, noe jeg både forstår og respekterer. Etter en slik reaksjon mener jeg at de heller ikke er gamle nok til å være med på selve festen. Vi inviterte de derfor til å komme på fredagen og feire sammen med oss frem til bryllupsmiddagen på lørdag. Etter vielsen og bilder blir de derfor hentet etter egen vilje. 

Det er ingenting som er tilrettelagt for barn på dette slottet hvor vi skal gifte oss. Ja, vi kunne kanskje leid inn barnevakter, kjøpt inn tegnesaker, leker og mat som de liker. Vi kunne latt de henge på rommene sine med hver sin Ipad full av spill, men jeg ser ikke poenget i det. De har det jo like bra eller bedre hjemme. En ting er å ha med barn under vielsen, noe som de fleste barn også synes er kjedelig med mindre de får være brudepike eller brudesvenn. En annen ting er å tvinge de med på en evig lang dag i deres øyne med gourmetmat, lange taler og fulle mennesker. Alle i våre to familier som vi har snakket med angående dette har oppfordret oss til ikke å invitere barn. Men jeg ser jo at det er mange her i kommentarfeltet som mener det motsatte. Vi er forskjellige og det er barn også, men jeg vil tørre å påstå at de fleste barn kjeder seg i en bryllupsmiddag. 

Jeg ønsket meg i utgangspunktet brudepiker, men i og med at vi ikke gifter oss her i Oslo blir det veldig styrete for de enkelte foreldre med kjøring og henting kun for kirken. Derfor lar vi det være. Det er viktigere for meg at alle mine 108 gjester har en morsom helg enn at  4-5 barn har det gøy på bryllupet vårt. Vi gifter oss ikke for barna sin skyld. Jeg er utrolig glad for at mine småsøsken blir med oss på fredagen, men jeg er også lettet over at de ønsket å bli hentet etter vielsen, da jeg vet at resten av den dagen ikke blir noe artig for de. Et bryllup er de voksnes dag, ikke barnas dag. Barnedåper, de fleste bursdager, julaften og mange andre dager er barnas dag.  

Heldigvis bestemmer hvert enkelt brudepar i sitt eget bryllup. Dette er vår mening og vår plan for vårt drømmebryllup. Skål for brudeparet, som i dette tilfellet er Ulrik og meg 

BARN HAR INGENTING Å GJØRE I ET BRYLLUP

Helt siden jeg begynte å planlegge bryllupet til Ulrik og meg har jeg vært veldig klar på dette med barn. Barn er for meg alle under 18 år. Er du under 18 år har du etter min mening ingenting å gjøre i et bryllup. Hvorfor? For det første serveres det stort sett alkohol. Jeg har ingenting mot de som tar seg et glass eller to med barna sine tilstedet en fredag eller lørdag, men i et bryllup blir det annerledes. Et bryllup er en voksenfest, som varer fra morgen til kveld. Selv om de enkelte foreldre tar ansvar for sine barn, vil det som oftest være nok av andre gjester med høy promille, som barna kan oppleve skremmende. Dessuten ønsker jeg ikke at gjestene mine skal føle ansvar på en slik dag hvor alt er lagt opp til å ha det gøy og feire sammen med andre voksne. Jeg vil at gjestene våre skal nyte stemningen, maten, samtalene og noe godt i glasset uten å måtte begrense seg på noe vis. De aller fleste tar jo hensyn når det er barn tilstedet, noe som selvsagt er veldig bra. En fest med barn er og bør være noe helt annet enn en fest uten barn. Jeg ønsker ikke at noen skal trenge å ta hensyn på en slik dag, i hvertfall ikke på vår dag. Det er for meg helt unødvendig. 

For det andre har ikke barn den samme gleden av å være i et bryllup som oss voksne. Det handler ikke bare om denne alkoholen. Jeg har vært i flere alkoholfrie bryllup. Etter min mening har ikke barn noe å gjøre her heller. Hvorfor? Fordi de ikke setter like stor pris på den gode maten og de lange talene. De fleste barn hater jo å vente mer enn 5 minutter på middag, liker ikke nye smaker, blir rastløse av å sitte stille, synes det er kjedelig å høre på taler osv.

For det tredje er ingen gjester gratis. Et bryllup koster mye penger. Alt avhenger jo av sted, meny og opplegg, men det er uansett en stor kostnad. Noen steder koster det mindre for barn enn voksne, men det koster likevel noe. Er det en ting som er sikkert så er det at det koster mer for dere som brudepar å betale for et barn enn det smaker for det barnet, som helst vil være hjemme å leke. 

I mine øyne er ingen bryllup barnevennlige.HVOR SETTER DU GRENSEN?

I det siste har jeg fått veldig mange venneforespørsler av folk jeg ikke kjenner på min private Facebook. Privat og privat, tenker dere sikkert nå. For jeg lever jo faktisk av det motsatte, nemlig å dele. Jeg er jo av den typen som deler i overkant mye av meg selv ellers på internett gjennom bloggen, Instagram, Snapchat og på min offentlige facebookside. Likevel synes jeg det er godt å ha "et sted" som jeg kun deler med de menneskene jeg kjenner. Da tenker jeg på venner, familie, gamle og nye kollegaer, tidligere klassekamerater osv. Et sted hvor jeg først og fremst er Julianne, ikke bare "pilotfrue". En profil som vennene mine kan tagge meg i og dele alle de tingene som kanskje ikke er like spennende for dere. Jeg elsker å bli kjent med nye mennesker. Derfor vokser stadig mine bekjentskaper også, men ikke i like stor fart som mine følgere.

Fra jeg startet med å blogge til nå så har jeg nesten delt alle blogginnleggene mine både på min private facebookside og på min offentlige facebookside. Kanskje jeg har blitt oppfattet som en liten masekopp, men det får bare være. Det har vært helt nødvendig for å bygge opp lesertallene mine. Jeg setter stor pris på alle dere nære og kjære som har likt og delt de rare ordene, tankene og meningene mine. Fremover blir det mindre masing på min private side og mer masing på den offentlige siden. Jeg kommer nok til å dele et innlegg en gang i blandt privat også, men ikke mange. For de av dere jeg kjenner som kun klikker seg inn på bloggen når dere ser at jeg har delt et nytt innlegg på Facebook kan følge meg HER fremover 

Men over til overskriften..Hvor setter du grensen for hvem du godkjenner som dine "venner" på Facebook? Jeg mener at man skal kunne gjøre rede for hvem personen faktisk er og at personen bør være en du hilser på når du møter på vedkommende i butikken eller går forbi han eller henne på gata. Hva mener du? Kjenner du alle dine såkalte "venner" på Facebook?

Snapchat og Instagram derimot har jeg et helt annet syn på. Der godkjenner jeg alt som kan krype og gå. Haha! Neida, men å dele bilder og videoer er jo endel av min jobb som blogger. Derfor føler jeg at adgang til disse profilene er en del av "pakka" dere som følger meg fortjener å få. Noen ganger kan det bli tørt og kjedelig her på bloggen. Jeg jobber jo for at det ikke skal bli det, men jeg forstår at enkelte annonser og lignende ikke er like interessante for alle. Sånn er det jo med alt. 

Dere kan altså følge meg på Snapchat (pilotfrue) og Instagram (@pilotfrue) hvis dere vil. Det er forresten utrolig gøy at dere sender meg personlige snapper. Foreløpig svarer jeg alle  ENDELIG TILGJENGELIG I DAGLIGVAREN

Annonse

Jeg sliter mye med tørr hud, spesielt nå på denne årstiden hvor det begynner å bli kaldt ute. Helt siden jeg var liten har jeg vært veldig forsiktig med hvilke type kremer som jeg har smurt meg med. Mamma kjøpte alltid gode kremer til meg på apoteket, så jeg har bare fortsatt å lete i apotekhyllene og testet ut så og si det meste som finnes uten å falle for en spesiell favoritt. For noen uker siden fikk jeg to nye fuktighetskremer i posten fra HTH: Nyheten "Skin Protection" og "Skin Repair", som sikkert mange kjenner fra før. To milde spesialkremer for ekstra tørr og sensitiv hud. Begge er apotekprodukter som du nå også får tak i på dagligvaren. Det er jo super praktisk for meg og alle andre som er avhengige av å ha gode fuktighetskremer tilgjengelig.  

Nyheten HTH Skin Protection Body Cream har en rik og kremet formulering som gir en intensiv 48-timers gjenfukting. Da jeg leste at kremen er determalolgisk og effektivitets-testet, og at de kliniske studiene viser at hudbarrieren styrkes og at huden beskyttes mot yttre påvirkninger, bruker jeg den nå daglig for å forebygge hudproblemer. HTH Skin Protection inneholder hudens egne fuktgivere, karbamid og melkesyre. Jeg smører meg aldri inn med kremer som inneholder parfyme, derfor ble jeg veldig glad når jeg så at denne gode fuktighetskremen både var uparfymert og uten parabener og fargestoffer. 

HTH Skin Protection inngår i samme serie som HTH Skin Repair. Begge kremene er som sagt tilpasset meg og deg med ekstra tørr og sensitiv hud. Hovedforskjellen mellom disse to kremene er at Skin Repair er en spesialkrem for utsatte partier som reparerer huden ved å gjenopprette hudbarreien når huden allerede har fått et problem. Denne kremen er helt genial på mine knusktørre albuer foreksempel. Flere som sliter med det om vinteren? Det er få produkter som virkelig hjelper når jeg trenger det mest, derfor er dette blitt min nye favoritt. Jeg testet forresten Skin Repair på Ulrik også, da han konstant sliter med ekstremt tørre knokler på overflaten av hånden. De tørre hendene har nok noe med at han blir utsatt for mye tørr luft på jobb i flyet. Ulrik likte den veldig godt og kommer derfor til å anbefale den videre til sine kollegaer som sliter med det samme eller har andre plager på grunn av forholdene i flybransjen. 

Skin Protection derimot er en mindre fet body cream for daglig beskyttelse som forebygger hudproblemer. Jeg skal fortsette å smøre meg inn med denne hver dag for å opprettholde den myke og gode huden jeg nå har og forhåpentligvis vil ha gjennom hele vinteren. Derfor er det ekstra kjekt at denne kremen nå også er å få tak i på dagligvaren. Det gjør faktisk hverdagen litt enklere ♥  

JEG ER HELDIG

Hei fra Kirkenes! Nå sitter det en stykk sliten gjeng på Ritz og spiser pizza. Endelig "norsk" mat! Jeg savner oslo, sengen min, badet mitt og Stella. Det skal bli veldig deilig å komme hjem igjen. Jeg har sett og opplevd mye forskjellig denne helgen. Mest moro såklart, men også endel spesielt som har gjort inntrykk. Himmel og hav så glad jeg er for at jeg er oppvokst og bor i Norge. Vi møtte blant annet en stor gjeng flyktinger på Storskog tollgrense både på vei inn i Russland og på vei tilbake til Norge i dag. Jeg har selvsagt fulgt med alt dette på nyhetene og var jo endel av Forente Bloggere hvor jeg selv bidro med penger til innsamlingen. Men det å se de stå der håpefulle på flukt i virkeligheten var veldig trist. Det fikk meg igjen til å tenke over hvor fint jeg har det.  

Om noen timer går flyet vårt fra Kirkenes til Oslo. Hjem til et trygt, godt og varmt hjem som jeg deler med min snille og gode mann. Jeg er heldig. Her er forresten litt bilder fra turen og severdighetene vi har sett i løpet av disse dagene. Takk for meg, Murmansk. Du har gitt oss mange gode minner