hits

oktober 2017

SOM EN TÅLMODIGHETSPRØVE

Det siste året har vært en som en lang tålmodighetsprøve for meg. En vanskelig prøve jeg har bestått, men også en prøve som dessverre ikke er over. Det rare er at man ikke blir mindre utålmodig av å være tålmodig. Det hadde jo vært mest rettferdig, men det fungerer stikk motsatt. I hvertfall for meg, for nå begynner jeg å bli utålmodig etter en lang tid hvor jeg har smurt meg med masse tålmodighet.

Jeg er lei av å vente, lei av å bekymre meg, lei av å vite og lei av å være uvitende. Jeg er lei av alt, men jeg lover å holde ut, for jeg gir meg aldri. Jeg er nemlig ikke en som gir meg, verken i jobb eller i det private. Jeg er sterk. Skikkelig sterk. Faktisk så sterk at jeg tør å vise meg når jeg føler meg svak, sånn som nå.

I det ene øyeblikket smiler jeg og i det andre øyeblikket gråter jeg. En prosess som dette gjør en stabil jente som meg helt ustabil. Det er ubehagelig. Veldig ubehagelig. Jeg håper at dagene ikke blir stort tøffere nå. Det er jeg ikke forberedt på. Jeg velger å tror at det snart er vår tur, og heldigvis holder håpet meg oppe.

Mange mener at jeg bør ta meg en pause. En pause fra prøvingen og en pause fra bloggingen. Jeg tror ikke på planlagte pauser. Jeg tror det er kroppen min som bestemmer og eventuelt hindrer meg i det ene eller det andre. For meg må en pause skje naturlig, og akkurat nå føles det ikke rett. Jeg trenger å fokusere og jeg trenger dere, leserne mine. Tusen takk for at dere viser forståelse for meg og mine følelser. Det skal jeg aldri glemme <3

I morgen skal jeg bli med Ulrik på jobb igjen. Vi skal til Stavanger fra tirsdag til onsdag. Det blir første gang jeg skal ut og fly med "Kaptein Ulrik", altså første gang jeg er med Ulrik på jobb etter at han skiftet sete. Jeg gleder meg til det og til å nyte mange timer avslapping på onsdag sammen med den viktigste personen for meg. Vi skal feire. Feire med god mat og spa. Lurer du på hva vi skal feire? Vi skal feire forholdet vårt. Et forhold som er solid, trygt og ekte. Selv etter tunge tider, korte lunter og stive skuldre..

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Hei, dere! Etter litt masing ble det nok spørsmål å besvare denne uken også.. Tusen takk for at dere engasjerer dere, selv om det er litt mer tiltak å stille spørsmål på Facebook enn direkte her på bloggen. Ønsket og planen er å åpne kommentarfeltet igjen. Men ikke før Ulrik og jeg lykkes med vår største drøm..

Hvordan har du det for tiden?

- Jeg har det ganske bra, men er veldig sliten og lei av å vente og bekymre meg for alt på veien mot å bli foreldre. Det er ingen hemmelighet at prosessen tar mye energi og at den påvirker meg psykisk.

Ser du for deg og bli en mor som setter klare grenser og kan være "streng" eller ha vanskeligheter med det?

- Ja, det gjør jeg absolutt. Jeg har ikke vanskelig for å være streng mot hundene foreksempel. Det har Ulrik. Hehe! Jeg vet at hunder og barn ikke kan sammenlignes altså. Det var bare et eksempel. Et annet eksempel er når vi er barnevakt for tanteungene våre. Da har jeg heller ikke noe problem med å være streng, og det har heldigvis ikke Ulrik heller.

Er det lenge til neste forsøk? Og hva gjør klinikken annerledes denne gangen, enn hva de har gjort før?

- Dette er ikke noe vi ønsker å kommentere inntil videre. Vi har som sagt valgt å skjerme oss litt for detaljer underveis i prosessen. Jeg kommer tilbake til dere når vi føler oss komfortable med å åpne oss mer igjen.

Når og hvor kommer du til å fortelle oss resultatet av det femte forsøket?

- Jeg har blitt så glad i facebooksiden min i det siste så jeg tror det blir der jeg først deler resultatet neste gang.

Har du hørt om hormonet prolaktin?

- Nei, men etter et lite søk på Google ser jeg at det er det hormonet som stimulerer produksjonen av melk i brystene hos mennesker. Og at forhøyet prolaktin kan gi menstruasjonsforstyrrelser, infertilitet og impotens.

Hvis dere ikke finner drømmetomta? Har dere tenkt på at det går ann å finne ett "tragisk hus" og rive det å så bygge drømmehuset?

- Det er ikke bare bare og rive ned et gammelt hus. Se på Tone Damli.. Jeg tror ikke vi tør å kaste oss ut i noe sånt etter å ha lest om det de opplever. Husriving blir fort mer kostbart og tidskrevende enn man planlegger. Stakkars Tone og Markus. Håper det ordner seg for de snart.

Vi var forresten å så på et par tomter i dag, hvor en av de kan være aktuell. Ulrik skal ta noen telefoner i morgen så får vi se. Tvi tvi!

Er du glad i jula? Og hva liker du eventuelt best med jula?

- Jeg synes det er koselig med jul når julen først er i gang og familien er samlet, men jeg er ikke en som gleder meg så veldig til jul. For å være helt ærlig så skulle jeg ønske at vi kunne hoppe over julen i år og vente med alt styret til neste år. Julefeiring annenhvert år hadde vært noe for meg, tror jeg. Kanskje vi bare skal reise bort annenhvert år fremover? Ulrik og jeg altså.. Det er bare ikke sikkert at det blir så godt mottat av familiene våre. Hehe! Vi får ta de med oss.

Har du noen julegavetips til kjæreste/mann/forlovede?

- Hm.. Alltid like vanskelig, synes jeg. Men jeg har blitt ganske glad i opplevelsesgaver som billetter til en weekendtur eller behandlinger på Spa og så videre. Det finnes et hav av utvalg til ulike aktiviteter du kan gi bort om du googler "opplevelsesgaver". Ellers kommer jeg snart med et eget julegavetips-innlegg her på bloggen. Da vil du få mer konkrete tips til alle i familien :-)

Hva er dine "quilty pleasures"?

- Smågodt? Jeg sitter faktisk å spiser det mens jeg skriver dette innlegget. Rester fra i går, eller hva jeg skal kalle det. Dere vet de siste bitene som alltid blir igjen til slutt i posen? De spiser jeg nå. Hehe!

Husker du skrev for en tid tilbake om floating, siden da har det ikke blitt nevnt mer om det temaet på bloggen. Lurer derfor på om det er noe du fortsatt gjør og anbefaler?

- Jeg har floatet flere ganger siden jeg skrev om det, både alene og sammen med Ulrik. Men det er ikke noe jeg driver med fast. Jeg har booket en time til Ulrik og meg før jul da. Det blir deilig!

Hva synes du er de største utfordringene med å blogge?

- Å være interessant i perioder hvor man ikke føler for å dele. Jeg synes personlig at bloggere som ikke byr på seg selv og bare skriver overfladisk om hverdagen er superkjedelige. Når jeg går inn på en blogg vil jeg "bli kjent" med bloggeren og lese om hva hun tenker, føler og bryr seg om. Det samme vil jeg at dere som klikker dere inn her skal føle, nemlig at dere blir bedre og bedre kjent med meg.

Hva er de største fordelene og ulempene med det å være en kjent person i Norge?

- Fordelene er heldigvis flest og den største må være alle mulighetene man får til å leve av bare å være seg selv. Ulempene er ikke mange, men den som jeg og de fleste kjenner på er det at alle skal ha en mening om deg. Det er til tider litt ubehagelig og slitsomt. Men det kan også være hyggelig.

Hadde du takket ja til å bli med på «Bloggerne» om du fikk tilbud om det?

- Hvis Ulrik hadde sagt ja og det hadde passet der hvor vi var i livet sammen, så ja.

Har du begynt å erstatte vanlige innlegg med annonser?

- Nei, men jeg er nøyere enn mange bloggere til å merke innleggene mine med "reklame" eller "annonse" når de inneholder annonselenker og spons. Derfor ser det ut som om jeg har flere annonser og mer reklame enn andre bloggere noen ganger. Et innlegg som inneholder reklame hos meg kan være like personlig som innlegg uten reklame. Forskjellen er ofte bare at jeg linker til klærne jeg har på meg på bildene jeg bruker i innleggene som er merket øverst.

Har du mistet piffen for å blogge? Det er så sjeldent nye innlegg fra deg. Jeg har nesten sluttet å gå inn på bloggen din for jeg blir så skuffa siden det så sjeldent er nye innlegg. I tillegg er det ofte litt «tamme» innlegg. Beklager at jeg er så ærlig, tenkte bare kanskje du trenger en pause av noe slag.

- Jeg har mistet litt piffen i det siste, ja. Men det er ikke bare på bloggen og handler ikke om at jeg er lei av å blogge. Det gjelder hele meg. Alle har dårlige perioder i livet. En av mine dårlige perioder er nå. Foreløpig har jeg ikke lyst til å ta meg en lang pause eller noe, men jeg tar meg fridager i blant og det kommer jeg nok til å fortsette med ved behov.

Hva synes du om at flere bloggere den siste tiden har gitt ut bok? Har du lest noen av dem? Og kunne du tenke deg å gjøre det samme selv?

- Det synes jeg er kjempekult og ikke minst tøft gjort. Jeg har ikke lest noen av bøkene til bloggerne som har gitt ut bok ennå, da jeg ikke har følt meg helt i "målgruppen" til de forskjellige bloggerne.

Selv har jeg drømt om å skrive en bok siden jeg var liten, men jeg tror ikke jeg hadde klart det sånn helt alene.

Hva liker du best å spise til frokost?

- I hverdagen går det mye i knekkebrød med et eller annet pålegg som frister eller smoothie bowls, og i helgene er det egg, bacon og bønner som er favoritten.

Har du noen tips til hyggelige ting man kan gjøre sammen med sin kjære?

- Kino er undervurdert, spesielt om dere gjør det til en helaften med middag ute først. Ellers er jeg veldig for filmkvelder hjemme nå om dagen. Det er ekstra koselig nå som det begynner å bli så mørkt og kaldt ute <3

Hvordan får du tiden til å gå når Ulrik ikke er hjemme? Er det kjedelig i perioder?

- Jeg nyter den tiden jeg er alene og kjeder meg så å si aldri. Alenetid er for meg en nødvendighet og luksus. I tillegg til å nyte alenetiden passer jeg på å legge mest jobb og avtaler med venninner til de dagene Ulrik er på jobb, slik at vi kan være mest mulig sammen når han er hjemme.

Hva gjør dere for å holde kontakten i de periodene Ulrik er på jobb? Er dere flinke til å sende hverandre meldinger eller ringe hverandre?

- Ulrik er ekstremt flink til å gi meg oppmerksomhet når han har pauser, før og etter jobb. Vi ringes minst tre ganger om dagen når han ikke sover hjemme og sender masse meldinger og snapper til hverandre gjennom de dagene han er på jobb.

Still gjerne spørsmål til neste uke HER allerede nå!

FAMILIEBURSDAG, FRISØRBESØK OG BLANDEDE FØLELSER

Reklame

Jeg skulle ønske at jeg kunne si at jeg så slik ut i dag, men det gjør jeg altså ikke. Dagen i dag har blitt tilbragt på sofaen i joggedressen etter en sen kveld i går. Jeg var som sagt i familiebursdag i Halden til min lillesøster, Ingerid som fylte 11 år. Det var koselig å se familien min på pappa sin side igjen. Det går dessverre litt tid mellom hver gang vi møtes. Vi har liksom alle vårt å styre med i hverdagen, noe som er helt naturlig..

(sponset behandling) For de av dere som følger meg på Snapchat vet at jeg var hos @mariadimitrov på Head frisør i Hegdehaugsveien i går, og ble noe kortere og lysere i håret. Det var deilig å bli kvitt de slitte tuppene og ikke minst å freshe opp hårfargen min. Jeg skal vise dere min nye look her på bloggen i morgen!

Bildene under er fra torsdagens date med Ulrik. Det er viktig å ta vare på forholdet i en tid med mye blandede følelser. Snilleste Maria ordnet meg på håret for anledningen, slik at jeg skulle føle meg ekstra fin sammen med min kjære ektemann. Jeg elsker å pynte meg for han!

Forresten.. Det har vært lite respons til denne ukens "spørsmål og svar". Jeg gidder ikke å lage et innlegg med under 20 spørsmål, derfor må du stille spørsmål på facebooksiden min under dette innlegget eller på innboks om du ønsker at jeg skal fortsette med dette som en fast spalte. Jeg synes det er kjempegøy å svare på det dere spør om, derfor håper jeg flere vil engasjere seg selv om kommentarfeltet mitt er stengt :-)

(annonselenke) Du finner kjolen min HER

EN LITEN KVELDSHILSEN

Annonse

God kveld, kjære leser. Håper du har hatt en fin dag. Jeg har dessverre vært plaget med hodepine og følt meg ubrukelig, men jeg har heldigvis fått gjort det jeg skulle likevel så jeg kan ikke klage. Det var så mange som spurte meg om denne overdelen etter forrige innlegg. Det er en body faktisk.. (annonselenke) Du finner den i fargene champagne, grønn og mahogany HER. Min er i champagne, men jeg ønsker meg den i de to andre fargene også.. Virkelig!

Til slutt vil jeg dele en hyggelig liten kveldshilsen jeg fikk på Facebook i dag: "Du er en av de få bloggere jeg heier på og syns så mye godt om. Takk for at du er du og gir så mye av deg selv. Digger deg ❤️ "

Jeg blir såååå glad når jeg mottar meldinger som dette. Da virker det på en måte som om jeg gjør noe rett. Skikkelig god følelse!

JEG TRIVES IKKE

"Jeg savner at du provoserer mer i innleggene dine, slik du gjorde før"

Da jeg startet denne bloggen skrev jeg en del blogginnlegg som ble oppfattet provoserende av mange. Jeg skjønner hvorfor tekstene mine provoserte og jeg skjønner hvordan det dårlige inntrykket av meg oppstod..

Lesertallene mine vokste i takt med at jeg også vokste som blogger. I en periode er jeg sikker på at jeg hadde flere lesere som hatet meg enn lesere som likte meg. Jeg brydde meg ikke så mye der og da, men det var fordi jeg ikke visste bedre. Jeg visste ikke hvordan det var å være likt av andre bloggere og ikke minst av blogglesere.

Nå som jeg vet hvor godt det føles at andre bloggere heier på meg og at veldig mange lesere liker meg, støtter meg og ikke minst leser bloggen min fordi de finner noe positivt ved den, er ting helt annerledes. Jeg har skjønt noe viktig og det er at jeg ikke trives.

Jeg trives ikke i den rollen. Jeg trives ikke med å provosere bare for å provosere. Jeg vet at jeg har lesere som ikke liker meg og lesere som er uenige i ting jeg skriver eller gjør hver eneste dag. Men jeg jobber ikke for å bli hatet. Jeg jobber for at leserne mine skal like meg. Ikke ved å gjøre meg til eller ved å dele usannheter, men ved å være med selv og ved å tenke mer over hva jeg faktisk deler.

Når det er sagt så angrer jeg ikke på debattene og diskusjonene jeg stelte i stand. Alle meningsinnleggene jeg skrev tidlig i bloggkarieren var gjennomtenkte, hundre prosent ærlige og basert på mine egne erfaringer. Selv om det selvfølgelig er lov å endre mening underveis i livet, så mener jeg alt det samme i dag. Jeg roper bare ikke like høyt om alle meningene mine til enhver tid. Nå er fokuset mer rettet mot meg, mine feil og mine problemer, ikke alle andres.

Jeg forstår at de som misliker meg savner mer materiale å hate meg for. Men jeg savner ikke å være provoserende med vilje, så dere som savner den provoserende siden av meg bør finne andre provoserende bloggere å følge. Jeg trives bedre med en innboks full av hyggelige meldinger og konstruktiv kritikk av faste lesere som vil meg godt ♥

STEG-FOR-STEG: HÅRKNUTE

Jeg har blitt så glad i hårknuter for tiden! Litt fordi jeg har slitte tupper og ettervekst som fører til mange dårlige hårdager, og mye fordi det er verdens mest behagelige frisyre. Dessuten er det skikkelig trendy med hårknuter nå og frisyren ser både feminin og kult ut til hverdag eller fest. Mine egne hårknuter pleier ikke å være så fine som når Maria lager det på meg, men jeg prøver å lære meg teknikkene hennes og samtidig vil jeg lære de videre til dere.

Det er forresten en fordel om du krøller håret først, spesielt om du har rett og glatt hår som meg. Da blir håret enklere å jobbe med og du får naturlig volum i knuten. Krøll gjerne med rettetang slik jeg har gjort. Hvordan jeg krøller med rettetang kan jeg eventuelt vise en annen gang. Vil dere det? Jeg vurderer å lage litt videoer fremover også, om det er stemning for det. Gi meg gjerne en tilbakemelding på facebooksiden min her..

1. Start med å lage en hestehale litt opp fra nakken.

2.  Bruk hånden med å tvinne hestehalen.

3. Tvinn håret rundt mot høyre en hel gang.

4.  Fortsett tvinningen mot høyre en gang til (kommer ann på lengden på håret ditt).
 
5.  Fest enden med lusespenner rundt hele knuten.

6. Spray lett over hele frisyren.

7.  Dra litt i områder om du vil løsne på for en mer leken og naturlig look.
 

Voilà!

OFFICE LOOK

Annonse

Hei, fra dagens hjemmekontor! Jeg vil starte med å dele en klar beskjed fra Berta og Tonje fra Fuelbox, som er det nettstedet noen på Jodel beskyldte meg for å ha kjøpt følgere fra..

"Kjære alle følgere til Pilotfrue

Vi er gründerene bak FUELBOX ? Den gode samtalen på boks.

Vi ble i dag gjort oppmerksomme på beskyldninger mot Julianne om å ha kjøpt følgere til Instagramprofilen sin på www.fuelbox.no

Dette vil vi gjerne avkrefte. Dette er vår nettside hvor vi selger FUELBOX, og ikke følgere til noe som helst!

For dere som ikke har noe bedre å gjøre enn å anklage andre, kan vi anbefale å heller engasjere dere i gode samtaler med de viktigste personene dere har i livet deres 😍
Hilsen Berta & Tonje

FUELBOX"

Jeg har naturligvis fulgt tråden om meg og mine såkalte "falske" følgere videre av ren nyskjerrighet.. Dette er den siste meldingen i tråden akkurat nå:

"Selv om hun kanskje hadde en god dag er det helt usannsynlig å gå fra 12 000 følgere til 15 000 følgere på to dager.. 3000 mennesker i Norge bestemte seg neppe for å følge Pilotfrue fra 14. februar til 16. februar".

Jeg kan bekrefte at det IKKE er umulig. Les blogginnlegget mitt fra den 14. februar her , blogginnlegget mitt fra 16. februar her og se hva jeg la ut på Instagram 16. februar her. Regner med at alle nå forstår grunnen til økning i antall følgere på Instagram i denne tidsperioden. Vil også legge til at jeg hadde langt over 30 000 daglige lesere på bloggen disse dagene.

To prøverørforsøk senere, altså i dag har jeg 22,3 følgere på Instagram. Det er tydelig at mange ønsker å følge med på babydrømmen til Ulrik og meg, noe vi synes er kjempehyggelig. Håper alle gamle og nye følgere vil bli med på reisen videre --> @pilotfrue & @mrulriknygaard :-) :-)

(annonselenker) Her er dagens office look med litt hundehår fra Ramp som alltid sitter i fanget mitt mens jeg jobber. Hehe! Jeg kjøpte blusen til fullpris for et par måneder siden, noe jeg ikke angrer på etter å ha brukt den såpass mye. Men nå får du 40% rabatt på den HER, om du vil. Du finner skjørtet HER, sort belte HER og dressjakker HER

Lurer du på hvordan man lager hårknuten? Jeg kommer med et steg-for-steg innlegg litt senere i dag! 

JEG HAR ALDRI KJØPT FØLGERE

Jeg nevnte i ukens sørsmålsrunde at jeg leser om meg selv og andre bloggere på Jodel. Dette er ikke noe jeg gjør hver dag, men en gang i blant som tidsfordriv eller om jeg får et hint av lesere. I går og i dag har jeg fått tilsendt to printscreen av tråder om meg selv. Den jeg fikk i går var fra en tidligere kollega og venn, den jeg fikk i dag var fra en anonym leser. Med anonym leser mener jeg en person som har opprettet seg en falsk profil på Facebook kun for å sende meg en melding, noe jeg selvfølgelig tar som et kompliment.

Jeg setter pris på at folk holder meg oppdatert. Ekstra hyggelig er det når personer tar seg bryet med å oppdatere meg om noe hyggelig, slik som venninnen min på Facebook gjorde i går. Denne tråden handlet om mitt ønske om panneløft. Man skulle tro den var negetivt ladet, men det var den altså ikke. Det finnes faktisk snille mennesker på Jodel :-)

Når det gjelder den andre printscreenen, så spekuleres det i om jeg har kjøpt følgere. Eller, jeg blir vel egentlig beskyldt for å ha gjort det. Følgere på Instagram, altså --> @pilotfrue. Et rykte jeg ikke ønsker å ha på meg da det overhodet ikke stemmer. Bakgrunenn for anklagelsen er at jeg steg kraftig i antall følgere rundt februar 2017.

La meg minner dere på februar måned 2017.. Måneden jeg tok prøverør for andre gang, måneden jeg gjennomførte mitt første fryseforsøk, måneden jeg fortalte at resultatet av forsøket ville avsløeres på Instagram, måneden jeg ble gravid for første gang med Ulrik, måneden jeg avslørte graviditeten på Instgram, måneden jeg var på God Morgen Norge for å snakke om graviditeten sammen med Ulrik, måneden jeg mistet for første gang og delte spontanaborten offentlig. Synes dere fortsatt det er rart at jeg økte i antall følgere denne måneden?

Hva med å gjøre litt enkel research før man anklager andre for juks? Jeg som lever av sosiale medier tar det svært alvorlig å bli beskyldt for noe slik. De som kjøper seg følgere bedriver svindel i mine øyne. Og ja, det er mange som gjør det. Dessverre. Men jeg er ikke en av de. Dere som ikke tror meg kan sjekke ut arkivet mitt fra februar 2017 her.

 

MIN NYE FAVORITT FRA DANIEL WELLINGTON

Annonse

Har du fått med deg at Daniel Welligton har sluppet en ny klokke i kolleksjonen? Det har jeg! Classic Petite 28 mm, heter den og er min nye favoritt blant alle DW klokkene jeg har i samlingen her hjemme. Det jeg liker så godt med akkurat denne modellen er størrelsen, gullfargen og selvfølgelig den sorte skiven. Fy søren, så fin den er til alle mine nye høst- og vinterplagg. Spesielt fin er den til grønt, hvitt, brunt og egentlig de fleste farger, når jeg tenker meg om. Hehe! Jeg ser for meg at den blir veldig fin til sort også, en farge jeg kommer til å bruke mye i festsesongen som faktisk nærmer seg ♥

Med rabattkoden "PILOTFRUE" får du nå 15% rabatt på alt fra www.danielwellington.com

Du finner min nye favoritt fra Daniel Wellington her. Klokken passer like bra til hverdag som til fest. Det som gjør den unik i mine øyne er definitivt den røffe og sorte skiven, som jeg er skikkelig fan av!

P.s. Det er bare to måneder igjen til jul, folkens.. Hva med å gjøre et julegavekupp allerede nå? Eller hva med å tipse kjæresten om rabattkoden "PILOTFRUE", dersom du ønsker deg denne fresje nyheten eller noe annet fint fra Daniel Wellington til jul? Bare et tips :-)

Husk kodeordet "PILOTFRUE" for 15% rabatt på alt fra www.danielwellington.com. Happy shopping!

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Skulle du ikke bytte header snart?

- Ulrik skal jobbe med den i kveld faktisk. Eller, det var i hvert fall avtalen vår. Forhåpentligvis får jeg byttet header i morgen eller tirsdag. Vi får se!

Hvor ofte "jobber" Ulrik for deg og hva får han i timelønn?

- Jeg spør Ulrik om hjelp til bilder en til to ganger i uken når han er hjemme. Timelønnen er ikke opp til meg å avsløre. Det får han eventuelt gjøre selv. Ulrik satt først en sum som jeg synes var for høy, og etter litt pruting fra min side ble vi enige. Hehe!

Kommer du til å åpne kommentarfeltet igjen?

- Ja, jeg tror det. Men det blir som sagt ikke før drømmen om å bli gravid er oppfylt, og ikke minst må vi være så trygge vi kan være på at ting går fint før jeg utsetter meg for det ekstra stresset et åpent kommentarfelt bringer. Ønsket er å ha et åpent kommentarfelt gjennom svangerskapet :-)

Hvorfor maser du så mye om den facebooksiden din?

- Maser? Det er bare ment som et tilbud til dere som leser for at vi skal kunne opprettholde kontakten nå som kommentarfeltet er stengt. Mange har benyttet seg av tilbudet, noe jeg synes er veldig koselig. Jeg elsker jo å "snakke" med dere!

Leser du på Jodel om deg selv?

- Ja, jeg er ofte innom og leser om meg selv og andre bloggere på Jodel. Når det er sagt så vet jeg at det aller meste som står der av sladder bare er bullshit, men jeg finner det likevel underholdende. Jeg synes selvfølgelig ikke det er greit at folk sprer dritt om andre anonymt på internett. Det er bare lavmål, men for min egen del så tåler jeg å lese det. Ulrik også, heldigvis.

Leser du på forumer om deg selv?

- Nei, det har jeg sluttet med for lenge siden.

Er du lei av bloggen?

- Jeg har dager hvor jeg er lei av å ta bilder av meg selv og er lei av å være "pålogget" generelt. Men jeg er ikke lei av bloggen. Livet som blogger har bare så vidt begynt for denne jenta her..

Har du og Ulrik satt dere en grense på hvor mange prøverørsforsøk dere skal gjennomføre før dere eventuelt må gi opp?

- Ja og nei. Vi har snakket mye om det i det siste og kommet frem til at vi minst gjør tre forsøk til (om vi trenger det) før vi gir oss.

Er det noen av venninnene dine eller noen nært i familien din som er gravide nå? Hvordan tar du det isåfall?

- Ikke som jeg vet. Derfor er det vanskelig å si noe om hvordan jeg ville ha taklet det. Jeg tror og håper at jeg bare ville gledet meg over det og kanskje engasjert meg noe mer enn vanlig. Hehe!

Foto: Marian Jade

Har du ikke noe kontakt med familien din i Halden lenger?

- Klart jeg har kontakt med familien min. Jeg er ikke ofte i Halden, nei. Men jeg skal i bursdag til lillesøsteren min i Halden på fredag. Det gleder jeg meg veldig til!

Hvordan går det med tomtejakten?

- Det går dårlig. Vi har sett på et par tomter, men ikke funnet noe vi kunne tenke oss ennå dessverre. Si gjerne ifra dersom du vet om en tomt i Asker-området på minst 1000 kvm.

Hva synes du om Halloween? Skal barna dine få lov til å gå Halloween når de blir store?

- Jeg har ikke noe forhold til Halloween egentlig. Barna mine får gjøre som de vil. Da jeg var liten gikk vi julebukk. Det var skikkelig gøy, husker jeg.

Når er neste livesending med Andrea på The Voice?

- 3. november! Jeg har billetter og gleder meg masse til å heie vår kjære, @andreasantiagoofficial videre i konkurransen!

Hvordan går treningen om dagen?

- Skikkelig dårlig. Det går mest i gåturer med hundene, og i den perioden jeg er i nå så sier jeg meg fornøyd med det.

Er du ofte med Ulrik på jobb?

- Nei, ikke ofte. Men det hender. Jeg skal snart være med han igjen faktisk. Ikke uken som kommer nå, men neste uke.

Hvordan kjenner du Martine Lunde?

- Ulrik og jeg ble kjent med Martine og Aleksander (kjæresten hennes) i Trondheim en helg da vi var booket til samme event for en stund siden. Etter det har vi bare snakket videre på Facebook og de har passet vår lille Ramp. Martine er en superherlig jente som jeg har fått et utrolig godt inntrykk av. Jeg så ikke på Paradise Hotell da hun var med og synes ikke noe om det programmet lenger, men det betyr ikke at jeg har noe imot deltakerne. Martine og Aleksandser overrasket meg virkelig positivt. Sofie og Andrea også forresten. Kjempenydelige jenter alle sammen og morsom gutt!

Hva savner du mest fra den tiden du var student?

- Ingenting? Hehe, neida. Jeg savner å henge med Jenny Mina og Thea Hope! To gode venninner jeg fikk gjennom studiene som jeg dessverre ikke har så mye kontakt med i dag. Grunnen til det er vel bare at vi lever forskjellige liv og har ulike prioriteringer, noe jeg ser på som helt natulig. De var i bryllupet vårt da <3 <3

Kan du fortelle hva du har lyst til å opperere? Vi hørte aldri noe mer om det.

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å si det før jeg eventuelt bestemmer meg for å gjennomføre, men okei. Jeg har lenge hatt lyst til å ta et panneløft da jeg alltid har vært misfornøyd med mine lave bryn. Det hjelper ikke akkurat med masse vippeextensions siden de tar mye "plass" mellom øynene og brynene, men det er blitt en avhengighet jeg ikke ønsker å slutte med.

På en annen side så er de lave brynene en del av meg. Jeg har jo alltid sett slik ut og synes det er fint å ha et eget uttrykk som ikke ligner på "alle andre" oppererte ansikt der ute.

Stresser det deg at rynkene dine begynner å komme tilbake siden du har sluttet med botox?

- Babydrømmen betyr så mye mer enn de teite rynkene, så NEI. Jeg kommer nok til å begynne med det igjen etter at jeg har født eller etter at vi har fått barn på en eller annen måte. Men jeg sprøyter ikke inn noe i kroppen nå som jeg prøver å få barn. Det sier seg selv.

Hvorfor ser vi deg ikke så mye i media lenger? Før pleide vi å se mer til deg på TV i aviser og så videre.

- Jeg takker nei til minst et intervju i uken. Jeg vet ikke helt hvorfor det har blitt sånn. Det er bare ikke en prioritering jeg har akkurat nå, med mindre det er nødvendig eller relevant for noe jeg holder på med.

Foto: Marian Jade

Still gjerne spørsmål til neste uke på facbooksiden min allerede nå!

JEG ER IKKE DEPRIMERT

Det forundrer meg at flere spør om jeg er deprimert på bakgrunn av lite aktivitet i sosiale medier. Jeg har sagt det før og nå føler jeg for å si det igjen.. Det er alt for mange som misbruker ordet "depresjon". Ja, jeg har sperret kommentarfeltet på bloggen for å få mer ro rundt meg og føler at det hjelper. Jeg oppdaterer blogg, Snapchat og Instagram noe sjeldnere enn før fordi jeg ikke har overskudd til mer. Jeg forteller dere at jeg føler meg litt tom for energi i hverdagen og at jeg er mye hjemme alene. Så ja, det er en del følelser i spill om dagen. Men jeg er ikke deprimert. Overhodet ikke! Jeg føler meg faktisk ganske bra om jeg skal være ærlig, noe dere vet at jeg alltid er med dere. Jeg har det fint. Ulrik har det fint. Og vi har det fint sammen. Likevel har jeg som sagt et behov for å skjerme meg og oss litt i en periode siden jeg er sliten etter et år i en tøff prøverørsprosess og er redd for at kroppen min skal utsettes for unødvendig stress. Derfor tar jeg rett og slett ingen sjanser lenger. Helsen min kommer først, helt til jeg sitter med en baby i armene. Punktum.

Nå er det lørdag i stua. Jeg har handlet inn overdrevent sunn mat til denne helgen. Ulrik var ikke spesielt begeistrert for den laksen og de grønnsakene han fikk til middag på fredagskvelden og heller ikke for den fiksegratengen som lå i kjøleskapet til i dag, men det får bare være. Jeg fikk nemlig et innfall før helgen om at vi spiser for lite fisk her i huset. Helsen først, vet dere. Hehe! Vi har Häagen-Daz is til dessert da, så det er ikke noe slanking på gang. Jeg har faktisk kjøpt inn alle smakene som finnes av Häagen-Daz i Norge og måtte innom flere matvarebutikker for å finne Ulrk sin favoritt. Favoritten til Ulrik er Cookie Dough, mens min er Strawberry Chesecake. Nam!

DE STERKESTE TILBAKEMELDINGENE

Hei, dere. Nå har jeg besvart meldinger på Facebook i snart to timer. Jeg får så mange fine ord at dere aner ikke, og jeg kan ikke få takket dere nok. Siden jeg har stengt kommentarfeltet ønsker jeg å dele noen av de sterkeste tilbakemeldingene jeg har fått på Ulriks og min åpenhet rundt prøverørsprosessen i det siste. Helt anonymt, selvfølgelig..

Foto: Marian Jade

"Det var du som gjorde at vi begynte prosessen med å få hjelp."

 

"Setter pris på det du skriver om prøvingen. Føler meg mindre alene når jeg ser at det er andre som går gjennom det samme."

 

"Takket være deg klarte vi gjennomføre et siste prøve forsøk, og denne gangen satt det."

 

"Jeg er veldig takknemlig for at du har skrevet så mye om prøverørsprosessen deres. Vi har prøvd å få barn i over ett år uten å lykkes. Snart skal vi i gang med prøverør selv, mye på grunn av dere."

 

"Jeg kan ikke se for meg noen som hadde elsket et barn mer enn dere to."

 

"Tenk så ønsket det barnet dere kommer til å få vil føle seg."

 

"Dere kommer til å bli helt fantastiske foreldre en dag."

 

"Bloggen din har vært en støtte for meg i prøvetiden. Nå som jeg har lykkes så har jeg lyst til å gi støtte tilbake. For jeg håper at du er klar over hvor mange kvinner du har gitt håp og støtte til, gjennom din åpenhet. Tenk på alle som har opplevd en spontanabort og gått gjennom den ensomme sorgen. Tenk på alle som går rundt hver eneste dag og bekymrer seg for om de vil lykkes. DU har gitt så mange håp og du har en positiv innstilling som smitter over. Jeg sender dere masse lykke til og ser fram til gode nyheter på bloggen når den tid kommer"

 

Jeg får tårer i øynene av å lese disse meldingene. Helt på ordentlig

 

VI SER LYST PÅ FREMTIDEN

Nå i oktober er det nøyaktig et år siden Ulrik og jeg startet prøverørsprosessen. En prosess vi da visste lite om, men nå dessverre vet ganske mye om. Det var etter sirka 10 måneder med prøving på egenhånd at vi tok valget om å gjennomføre en fertilitetsutredning. En utredning vi overhodet ikke angrer på i dag, selv om dette året har vært utrolig tungt for oss begge. Vi har hatt mange skuffelser og flere vonder dager enn gode dager. Jeg vil tørre å påstå at året som har gått fra oktober 2016 til oktober 2017 er det tøffeste året jeg har hatt i hele mitt liv, og jeg er ganske sikker på at Ulrik mener det samme. Vi fikk en hard start på livet som nygifte og på de såkalte "hvetebrødsdagene". Starten på ekteskapet ble helt annet enn forventet..

Til tross for det triste vi har vært gjennom ser vi lyst på fremtiden sammen. Vi tror at alt skal ordne seg og vi tror at vi skal bli foreldre. Jeg merker likevel at vi ønsker å skjerme oss mer og mer for detaljene underveis i prosessen. Vi vil fortsatt å dele og fronte ufrivillig barnløshet, men vi orker ikke lenger å forsvare og forklare alt sammen mens det faktisk foregår. Det ansvaret blir for stort. Jeg kommer derfor til å la kommentarfeltet forbli stengt inntil vi får oppfylt vårt største ønske. Det for å utsette oss for minst mulig unødvendig stress. Jeg er nemlig livredd for at det påvirker kroppen min mer enn vi kan vite. Når det er sagt så setter jeg stor pris på alle de personlige meldingene jeg får på facebooksiden min, både på veggen og på innboks. Det har rett og slett blitt et fint sted for å opprettholde kontakten med faste lesere og andre prøvere, noe jeg er veldig glad for at vi fikk til. Jeg ønsker jo ikke å miste kontakten med dere som leser. Jeg vil at dere skal kunne nå meg om dere har noe på hjertet og at vi skal ha et sted å prate sammen ♥

JEG SENDTE MANNEN PÅ FOTOKURS

Hei, dere. Beklager at det har vært litt stille fra meg. Jeg har bare vært utrolig sliten, men det går bedre nå og det er ikke noe å bekymre seg over. Følelsene tar bare litt overhånd i blant og da går jeg tom for energi. Jeg har jo gitt dere beskjed om at jeg kommer til å ta meg litt fri fremover når jeg trenger det for å ta vare på meg selv. I går var det en slik dag. I går trengte jeg fri. Men over til dagen i dag..  Ulrik og jeg har vært på fotokurs! Eller, Ulrik var på kurs og jeg var med som "modell". Nå som Ulrik skal begynne å hjelpe meg med bloggen fast krever han ikke bare timesbetalt, men også opplæring i form av et fotokurs og helst en innføring i Photoshop og Lightroom, noe han føler å ha fått etter dagens fotokurs med Marian Jade i Spire studio i Hausmannsgate. Kurset er ikke sponset, kun en investering jeg har gjort i min kjære ektemann for at han skal bli enda bedre i den jobben han skal gjøre for meg.

Marian (fotografen som holdt kurset) er som mange vet en venninne av meg. Vi er tidligere kollegaer og har jobbet masse sammen de siste årene. Jeg er veldig imponert av Marian som fotograf og det var nettopp derfor jeg spurte om hun kunne holde dette kurset en-til-en sammen med Ulrik. Jeg vil at Ulrik skal bli skikkelig god til å ta bilder, for når man er god på noe blir det mye morsomere med en gang. Ikke sant? Ta kontakt med Marian her om du er interessert i fotokurs! Marian holder kurs i både små og store grupper. Prisen varierer ut ifra antall deltakere og ønsket innhold. P.s. Ulrik er nybegynner. Man trenger ikke å kunne mye om foto for å melde seg på fotokurs. Bare forklar hva du vil lære i forespørselen, så tilpasses kurset ut ifra ditt nivå. Helt genialt og utrolig gøy!

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Hvordan går det med deg for tiden?

- Takk som spør. Det går sånn passe. Jeg mangler litt motivasjon til både det ene og det andre om dagen, men sånn er det vel med de fleste nå som det blir mørkere og kaldere ute..

Kan du utdype det at Ulrik fakturerer deg for bildene han hjelper deg med? Er det timebetalt, pris per bilde eller lignende?

- Han får betalt per time han bruker på å hjelpe meg med bloggen og fakturerer meg for disse timene en gang i måneden.

Så du Svindeljegerne på Tv3 på tirsdag når du var med?

- Nei, jeg var opptatt med noe annet da programmet gikk på skjermen. Jeg vet jo hva som ble sagt og har fått høre av venninner jeg stoler på at jeg kom godt ut av det, til tross for en uheldig hendelse.

Har du fått pengene for det blogginnlegget du skrev for vippeserumet du reklamerte for, som viste seg å være svindel?

- Nei. Det er utrolig irriterende, men det går fint. Det viktigste for meg var og er fortsatt at de tre bloggleserne som har gitt meg tilbakemeling på at de har blitt lurt får tilbake pengene sine.

Hva er det du egentlig gjør om dagen?

- Jeg er mye hjemme alene og mye sammen med Ulrik. Dagene går til jobb, trening, rydding, noe møter og alt for mye tenking over fremtiden.

Hvorfor har du blogg?

- Fordi jeg liker å skrive og dele. Jeg trives rett og slett med å by på meg selv.

Hva er formålet med bloggen din?

- Formålet mitt har endret seg etter hva som har skjedd i livet mitt og det jeg har hatt fokus på. I en lang stund nå har formålet vært åpenhet rundt ufrivillig barnløshet og prøverør. 

Kan du nevne et av de merkeligste spørsmålet du har fått i en spørsmålsrunde?

- "Er du gravid?" Jeg ville jo aldri ha svart på det i en spørsmålsrunde her på bloggen. For meg er en graviditet det største som kan skje meg, ikke noe jeg nevner i en bisetning og tar forgitt.

Hva hadde du jobbet med dersom du ikke hadde blogget?

- Da hadde jeg mest sannsynlig jobbet som journalist i et eller annet magasin.

Hva vil du si er en av dine svakeste sider?

- At jeg skyver vekk problemer og triste hendelser. Alt som er vanskelig bør løses og/eller fordøyes før man skyver det bort.

Hva slags jente var du når du var mindre? Var du hestejente, prinsessejente, turnjente?

- Jeg var en skikkelig jentete turnjente som elsket å pynte meg. Hehe!

Hva har du lyst at dine barn skal holde på med som hobby?

- Det de synes er gøy! Jeg kommer nok til å kreve at en av hobbyene bør være fysisk aktivitet av noe form, men ellers kan de selvfølgelig bestemme over fritiden sin selv ut ifra egne interesser.

Hvordan klarer du å holde motet oppe etter alle nedturene, har du noen gode tips?

- Det er kjempevanskelig. Mitt beste tips er å planlegge neste innsett så fort det lar seg gjøre. Jeg klarer i hvertfall ikke å se videre uten en ny plan og et nytt håp.

Har du hørt om at flyvning i første trimester kan føre til abort?

- Nei, det tror jeg bare er tull. Men hva vet jeg..

Hva er din favorittserie?

Younger har vært min favorittsere. Kommer det flere sesonger?

Hvem er favorittartisten din?

- @andreasantiagoofficial er min favorittartist om dagen <3

Hvilken årstid liker du best?

- Hver årstid har sin sjarm, og nå gleder jeg med til snø og skiturer. Men våren og sommeren er likevel den tiden på året jeg liker aller best.

Hva er det morsomste du vet å gjøre?

- Jeg diggeer å reise og oppleve nye steder. Dessverre blir det lite av det nå som vi holder på med en prosess vi ikke selv kan styre og som krever tilstedeværelse.

Hva er din drømmedestinsjon når det kommer til reisemål?

- Maldivene! Drømmen er å reise dit på kjærlighetstur sammen med Ulrik en gang.

kunne du merket hvor klærne dine er fra når du poster innlegg på bloggen?

- Jeg gjør det i blant, men føler ikke for å gjøre det i hvert innlegg. Skulle det være noe dere lurer på er det bare å spørre meg på facebooksiden min her. Jeg svarer på alle meldinger jeg får, med mindre de er spesielt nedlatende eller helt bak mål.

Har du noen gang hatt annen hårfarge enn blond?

- Jeg har hatt brunt hår og rødlig hår, men trives best med blondt hår. Min naturlige hårfarge er noe mørkere blond enn hva jeg har nå. Jeg pleier nemlig å stripe håret mitt hos frisøren for å lysne og freshe opp fargen.

Hva gleder du deg mest til med fremtiden utenom å bli mamma?

- Å bygge hus med Ulrik! Jeg kommer snart tilbake til dere med en oppdatering på hvor vi er i husprosessen.

Still gjerne spørsmål til neste uke allerde nå på facebooksiden min her eller på innboks her!

EN GAVEPAKKE TIL OSS JENTER

Annonse

Vil du ha en GRATIS ShaiBox? Gaven inneholder den populære Shaihøvelen, 2 refillblader, 1 Wash & Shave, 1 effektiv Baby Feet fotsokk og en praktisk toalettmappe til en verdi av 500 kroner! Bestill din første pakke gratis her, med frakt på kun 49 kroner. Deretter får du ShaiBoxen til 348,- inkludert frakt, som vil si 116,- per måned.

Pakken kommer i posten hvert kvartal og du kan endre abonnomentet når du vil på Min Side hvis du skulle finne en grunn til det. Personlig synes jeg det er veldig smart og ikke minst behagelig å få disse produktene som jeg er helt avhengig av tilsendt fast hjem. Da slipper jeg å gå tom,  jeg slipper å stresse rundt i butikker og ikke minst så slipper jeg å bruke unødvendig mye penger på barberingssaker..

EN EFFEKTIV OG SKÅNSOM BARBERING:

Shai har verdens første 6-blad barbersystem for kvinner. Med et dobbel 3-bladsystem fjerner man håret godt også under overflaten, siden bladet bøyer seg i midten for å holde kontakten med hver unik kontur i huden. Bladet har også en stripe for skånsomhet med Alo Vera, lavendel olje og E vitamin. Jeg som sikkert mange andre jenter synes det er litt tiltak å barbere meg og derfor betyr det mye at bladene er gode og at resultatet varer lengst mulig.

Shaihøvelen er den samme og gode høvelen som er prøvd og likt av over 100 000 nordmenn allerede. Jeg forstår hvorfor den er blitt en favoritt blant mange, da den helt klarft er en favoritt hos meg også. I tillegg til at det er et godt produkt til en billig penge, er det livstidsgaranti for oss aktive kunder på høvelen. Dersom den skulle gå i stykker får du altså en ny og betaler bare portoen. Kjekt, ikke sant?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wash & Shave

Det jeg liker godt med Wash & Shave er at den både kan brukes som dusjsåpe og til barbering. Jeg setter stor pris på at essentials er rene produkter beriket med skånsomme ingredienser kombinert med sitrusduft som revitaliserer sjel og kropp. Det at flasken er på hele 150 ml får også tommel opp av meg. Jeg elsker produkter som varer lenge!

Essentials Baby Foot Fotsokk

For å få en ekstra velværefølelse anbefaler jeg Essentials Baby Foot fotsokk. Fotsokken gjør føttene myke som en babyfot superenkelt. Det eneste du trenger å gjøre er å ha fotsokken på foten i 90 minutter og vaske den av. Etter 5 -7 dager begynner de overflødige døde hudcellene å peele av og du sitter igjen med verdens mykeste føtter. Nå som vinteren nærmer seg og vi nordmenn blir utsatt for mye tørr luft er denne fotsokken virkelig effektiv. Du må bare prøve, for det er ingenting sexy eller komfortabelt med tørr og hard hud på føttene.

Toalettmappe

Toalettmappen er utrolig praktisk til å oppbevare barbersakene på reise eller bare i skuffen hjemme. Jeg lagrer alltid de ekstra bladene jeg har liggende og ubrukte shai-produkter i mappen på badet mitt for å holde orden i sakene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P.s. Det legges ved en ny iPhone til en Shaikunde nå i høst.. Kanskje det blir nettopp DU som er den heldige? Bestill din første ShaiBox GRATIS HER og nå! Du kommer ikke til å angre ♥ 

KIMONO JUMPSUIT

Reklame

Herregud, så flink Andrea var på The Voice i går! Og herregud, så gøy at hun var en av de to på Josef sitt lag som fikk flest stemmer fra seerne! Det var vel fortjent etter min mening, og tydeligvis var jeg ikke alene om den meningen etter gårsdagens opptreden. Hehe! Jeg håper dere vil være med å heie henne videre i konkurransen. Det skal i hvertfall jeg! Her kan dere høre sangen til Andrea fra livesendingen på Spotify allerede ♥

(sponset behandlinger) Andrea og jeg hadde forresten en skikkelig jentedag på torsdag som vi startet i Bogstadveien 19 på Posh by M (@originalposhbym) hvor hun tok vippeextensions for første gang og jeg tok en fantastisk ansiksbehandling. Andrea ble bare sååå fin! Det var tydelig å se at hun var fornøyd med resultatet og ikke minst at hun følte seg sceneklar med de nye vippene sine. I tillegg til vipper dro vi innom min kjære negletekniker på Sørenga for å fikse neglene til Andrea. Hun valgte den burgunderfargen som jeg er så glad i nå om høsten og om vinteren.

--> TILBUD: Dersom du bestiller time til negler hos Hanne innen 21. oktober, får du 100 kroner i rabatt (600,- ordinærpris for nytt sett med akryl).

Hanne kan kontaktes på Instagram @nailsbyhanneelisabeth eller på facebooksiden hennes her!

Vi har forresten huset fullt fra både Spania og Måløy denne helgen. Alle i familien til Ulrik/Andrea. Andrea er nemlig datteren til søskenbarnet til Ulrik, så i kveld skal hele familien på Aker Brygge for å kose oss og feire Andrea sammen. Jeg har funnet frem en ny jumspuit for anledningen. En jumpsut jeg virkelig har gledet meg til å bruke. Elsk på grønnfargen!

(annonselenke) Du finner jumpsuiten HER

STEM PÅ ANDREA!

Hei, dere! Nå sitter jeg på livesendingen i Telenor Arena og blogger fra mobilen. Jeg er her sammen med familie for å heie frem Andrea Santiago i The Voice. Hun er bare 16 år og SINNSYKT flink til å synge! Vil du også stemme nydelige Andrea videre? SEND TALLET 7 TIL: 26700 om du heier på norges nye stjerne! Det koster bare 5 kroner per stemme..

P.s. Hun heter forresten @andreasantiagoofficial på Instagram <3

11 TING JEG IKKE VILLE GJORT FOR LESERTALL OG FØLGERE

Jeg som lever av å blogge og dele livet mitt i sosiale medier er naturligvis opptatt av lesertall, følgere, seere, delinger og likes. Bloggere eller influencere som sier noe annet juger og er bare kleine å høre på, spør du meg. Her er 11 ting jeg aldri ville gjort for flere kroner i kassa:

1. Vise puppene (altså brystvortene), og heller ikke bruke hud/kropp om det ikke er naturlig: Jeg synes det er tragisk å bruke kropp aktivt på en seksuell måte i sosiale medier kun for å få oppmerksomhet. Når det er sagt så finnes det passende situasjoner til lettkledde bilder i mine øyne, som foreksempel gravidfoto eller bikinibilder på stranden.

2. Lage intime videoblogger, som inneholder sex eller noe som måtte ligne på det: Jeg ville ikke klart å leve med det i ettertid, for ikke å snakke om familien min.. Jeg hadde blitt arveløs! Hehe, huff.

3. Lyve for eller lure leserne mine: Du som leser og følger denne bloggen betyr enormt mye for meg. Derfor unnlater jeg heller å svare om det skulle være noe jeg ikke vil svare på enn å lyve. Jeg gir jo tilbakemelding på det meste, men det finnes selvfølgelig spørsmål som forblir spørsmål og det må du som leser respektere. Heldigvis gjør de aller fleste det :-)

4. Lage overskrifter som ikke står til resten av innlegget: Jeg har hatt mine dramatiske overskrifter hvor jeg har delt meninger som har skapt provokasjon. Men jeg kan ikke huske å ha provosert med en overskrift som ikke stod til resten av innholdet i blogginnlegget. Ja, vi bloggere lever på en måte av klikk. Men vi lever bedre økonomisk ved å være godt likt og ved å ha tillit hos leserne våre, enn om vi lurer lesere inn dag etter dag som egentlig bare hater oss. Det er kamp om annonsørene og de seriøse firmaene velger selvfølgelig en godt likt blogger fremover en som alle irriterer seg over.

5. Spre dritt om andre bloggere: Bransjen er liten. Vi i bloggverden kan være uengie og vi kan diskutere, men jeg synes det er galt å skrive hverandre ned til så mange mennesker av den grunn.

6. Fake et brudd med kjæresten eller late som om det er drama i forholdet uten at det er det: Det er lavmål. Jeg har ikke noe mer å si.

7. Skrive negativt om Ulrik eller andre i min familie: Alle familier har sine uenigheter, krangler, skilsmisser og så videre, men alt dette har ingenting på en blogg å gjøre.

8. Dele private ting om famile eller venner av meg: Alle menneskene i livet mitt er mye viktigere enn denne bloggen. Jeg legger opp på flekken om den eneste måten jeg kan opprettholde leserne mine på er å dele informasjon om mennesker nær meg.

9. Åpne meg om detaljer i livet mitt som ikke føles komfortabelt: Jeg er kjent for å være veldig ærlig og åpen på bloggen, noe som stemmer. Det er likevel detaljer i livet mitt jeg ikke skriver om eller har delt offentlig, og det er fordi jeg som alle andre føler meg ikke komfortabel uten et privatliv.

10. Publisere et innlegg, en video eller et bilde som jeg er usikker på: Jeg legger ikke ut noe som jeg er usikker på om kan "skade" meg på et vis, eller noe jeg kan angre på i fremtiden.

11. Fremstille meg "bedre" enn jeg er: Det er klart at bilder som brukes og tekster som publiseres er gjennomtekte. Men jeg redigerer meg ikke tynnere og skryter ikke av at jeg har trent hvis jeg ikke har det, eller at jeg spiser sunt hvis jeg ikke gjør det. Skjønner?

Hvor går grensen din? Jeg vil gjerne høre hva du deler/ikke deler på facebooksiden min her!

EG FAKTURERER KONA MI

Som mannen til en av norges største bloggera så e det sånn at veldig mange har meninger om det enn gjør eller ikkje gjør. Dei siste dagane no, så e det jo det at eg har begynt å fakturere Julianne for tida eg bruka på å hjelpe hon med bloggen som enkelte har hengt seg opp i. Eg kan forsåvidt forstå at folk reagerer på det alene om man bare leser den linja, ikkje tenker noke videre rundt ka denne "hjelpen" faktisk innebærer. Derfor vil eg forklare det. Forklare korfor vi gjør det slik..

Som dokke veit så har eg fulltidsjobb som flykaptein. Et viktig og krevande yrke. Min jobb har en turnus som e 5 dager på jobb og 4 dager fri. Når eg e på jobb så sover eg ofte rundt på forskjellige hoteller i andre byer. Sånn e det heile året, utenom ferie. Et supert mønster å jobbe etter og en lett ordning for å planlegge ting i lang tid fremover.

Julianne jobber fulltid med bloggen, dag ut og dag inn. Året rundt. Nesten ingen fridager. En stor del av hennes jobbhverdag består av bilder. Noken bilder for tilfeldige oppdateringer og noken bilder for annonsører. Alle bilder og oppdateringer Julianne legger ut tjener hun penger på. Om eg skal få lov til å skryte litt av kona mi, så e det heilt rått at hon har skapt sin egen arbeidsplass som hon elsker. En hverdag hun styrer selv og en jobb som hun lever økonomisk godt av. Eg e enormt imponert.

Uansett. Når eg kjem heim fra mine 5 dager på reise så e det faktisk sånn at eg har en heil haug med saker og ting eg må gjøre, og ca like mange ting eg har lyst til å gjøre. Familie, venner, båt, trening, ordne med hus, slappe av. Lista e lang av aktiviteter eg ønsker å bruke fritida mi på.

Det som har vært litt standarden her heime, e det at Julianne har lagt en masse planer for ting hun skal få gjort og dei planane har som regel inkludert at eg skal være med. Ta bilder, hit og ditt, location, ordne med annonser og så videre. Misforstå meg riktig, eg elsker å hjelpe kona mi. Når vi e sammen, reiser sammen, gjør ting sammen som alle andre par. Det er kvalitetstid, ikke jobb og faktureres selvfølgelig ikke. Det som Julianne nevnte i sin ukentlige spalte med spørsmål og svar på mandag var når hon spør meg om å være med henne på ting for å ta bildene av henne, gjøre etterarbeid og levere til henne et produkt som hon skal bruke i sin business. Et produkt som gjør at hun tjener titalls tusen kroner. Det er vi begge enige om at bør være en betalt jobb. Nå som vi har funnet en løsning sammen føler eg at hon tilbyr meg noe istedenfor å stjele all mi fritid. Skjønner?

For dokke som må ha dette inn med teskje: En normal fotoshoot her i huset går fort opp i 150-200 bilder før man er i mål med noe man er lysten på å bruke. Bildene skal noen ganger etterarbeides og slike ting tar mykje tid, frustrasjon og kjeft fra "kunden" før man e i mål. Dette har eg nå begynt å fakrurere henne for med god samvittighet.

Julianne e super heldig, hon har en mann som har mulighet til å selge noe av sin fritid for å jobbe for og med henne. Han som kjenner henne best og veit kordan hon vil ha det. Ideen om å gjøre det slik kom til og med fra henne selv. Ikkje e det unikt heller. Folk driver slik i alle bransjer. Er hverandres kunder og bygger hverandre opp til suksess. Suksess e ikkje gratis.

Utenom det, så skal det seies at dei fleste pengene eg tjener her i livet går til oss begge. Kjenner eg henne rett så får eg vel bare et par ekstra regninger å betale fremover så eg ender opp å gå i null uansett, om ikkje i minus.

Tok med en melding som tikket inn til Julianne mens eg skrev dette blogginnlegget:

"Kjære Julianne, den dagen min samboer/mann begynner å fakturere meg for å hjelpe meg med mitt arbeid og mitt firma, det er den dagen jeg pakker tingene mine og ber han dra til H*lvete. At du syntes dette er forståelig og respekterer syntes jeg er ufattelig tragisk. I ett ekteskap hjelper man hverandre, uavhengig av hvor mye tid det koster hverandre. Jeg har som regel ikke behov for å kommentere på bloggen din, men dette fikk meg til å sette kaffen i halsen. Jeg håper Ulrik sender deg en kreditnota. Mvh en meget forbanna selvstendig næringsdrivende kvinne som får all hjelp jeg trenger av min mann gratis."

Eg tipper at eg ikkje hadde fått terningkast 6 av vedkommende som sendte denne meldinga. Men eg kan ikkje vinne alle kamper. Eg e gla for at den løsninga funker for dei som par og gla for at Julianne og eg har funnet en løsning som funker for oss som par og business partnere. Og en ting er sikkert.. Betaler hon ikkje fakturaen til riktig tid, så går den til inkasso :)

Hadde du brukt all din fritid og helger på å jobbe for partneren din helt gratis? 

Ulrik/

@mrulriknygaard

50 % PÅ ALLE JAKKER!

Reklame

Hei, dere! Jeg ville bare tipse om salget på Nelly! Bruk kodeord "JACKET50" og du får 50 % rabatt på høstens og vinterens fineste jakker. Det kommer vel godt med nå som temperatueren begynner å synke? Jeg vet ikke med dere, men jeg holdt på å fryse i hjel på morgenen i dag og dro derfor hjemom for å bytte fra en tynn skinnjakke til denne varme og gode fuskepelsen som du finner (annonselenker) HER! Jeg har allerede bestilt meg denne jakken til halv pris, siden jeg visste om tilbudet fra klokken 10:00 i dag.. P.s. Tilbudet gjelder bare til i morgen klokken 10:00, så vær raske!

(annonselenke) Den hvite choker-genseren på bildet over finner du forresten her. Nei, nå må jeg løpe. Stikk gjerne innom bloggen senere, folkens. Da kommer Ulrik med et gjesteinnlegg igjen. Jeg kan røpe at temaet er fakturering.. Hehe!

(annonselenke) Sjekk ut hele jakkesalget HER --> Husk kodeord: "JACKET50"

VENTINGEN ER SNART OVER

Jeg hadde som sagt en telefonavtale med legen min på Spiren i går, for å høre mer om hva og når ting skjer videre i prøverørsprosessen. Vi holder oss til planen om å gjøre dette femte forsøket i naturlig syklus. Det vil si at jeg nå må vente på mensen og etter det på en ny eggløsning. Jeg er ganske lei av all denne tiden som har vært mellom fjerde forsøk og frem til femte forsøk. Men heldigvis er ventingen snart over. Eller, i hvertfall ventingen på selve egginnsettet. Etter innsettet blir det som vanlig to nye uker med venting på resultatet av forsøket.

Jeg foventer menstruasjon i slutten av denne uken eller i starten av neste uke. Syklusen min er noe varierende og vanskelig å forstå seg på, men mensen kommer veldig snart. Med mindre Ulrik og jeg har blitt gravide på egenhånd da. Vi har i hvertfall prøvd og jeg har lagt med beina høyt etter hver forsøk, så det er lov å håpe og det skal som dere skjønner ikke stå på innsatsen. Hehe!

På syklusdag 10 skal jeg på ultralyd her i Oslo for å måle slimhinnen min og begynne med disse eggløsningstestene igjen. Når smilemunnen viser seg skal jeg gi rask beskjed til klinikken for planlegging av tidspukt for ny tur til Trondheim. Jeg forstod det slik at hvis testen ble positiv på en fredag foreksempel, ble det innsett på en onsdag. I forrige syklus fikk jeg positiv test på dag 13 og dag 14, så dette blir spennende.

Nå er det altså "bare" tre uker igjen til neste egginnsett som jeg har sett frem til siden slutten av august. De tre resterende ukene av ventingen skal jeg bruke godt, slik at tiden forhåpentligvis går fort. Vi venter forresten fortsatt på svar fra Porsgrunn i forhold til Ulrik sin prøve. Herlighet, så lang tid det skal ta. Jeg kommer tilbake til hva som er sjekket og reslutatet av prøven. Jeg skal også forklare mer om det jeg har vært å hentet på apoteket i dag som er avbildet under når jeg får en skriftlig forklaring av klinikken. Det er for vanskelig å huske nøyaktig alt som blir sagt muntlig i denne prosessen, og jeg er selvfølgelig redd for å gi feilinformasjon til dere som leser. Dessuten lider jeg av dårlig hukommelse, tror jeg. Det tror Ulrik også. Derfor insisterte han som vanlig på at telefonsamtalen med Liv Bente (legen min) skulle foregå sammen med han og med telefonen på høytaler, i tillegg til at vi skal få all informasjon tilsendt på mail.

Nei, nå må jeg komme meg avgårde. Ulrik skal hentes på flytoget og middag skal tilberedes.. Husk at du kan stille meg spørsmål anonymt om prøveprosessen eller annet på innboks her

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Hva er siste nytt i prøverørsprosessen din?

- Jeg har en telefonavtale med Liv Bente (legen min) i ettermiddag. Da får jeg vite nøyaktig hva som skjer fremover. Nå er jo innsettet like rundt hjørnet, så jeg kommer med en egen oppdatering på det veldig snart.

Kan forsøket ditt bli avbrutt hvis innsett dagen havner på en lørdag eller søndag? Det er nemlig sånn i det offentlige, men usikker på om det er det samme privat.

- Nei, det kan det heldigvis ikke. Det er en av mange fordeler med å ta prøverør privat.

Hvordan synes du det er å gå på alle hormonene? Og har du noen gang vært bekymret for overstimulering/huperstimulering?

- Jeg synes det er helt jævlig når jeg står i det, men føler likevel at alle bivirkningene og all frustrasjon er verdt det siden jeg har såpass stor tro på at vi kommer til å lykkes. Jeg har som de fleste andre prøvere vært bekymret for at alt som kan galt underveis skal gå galt, ja.

Om du hadde hatt en 09-16 jobb der du må daglig omgås mennesker i jobben din. Tror du at du hadde trengt sykemelding i forhold til prøveperioden?

- Definitivt. Pørverørsprosessen er tøffere en folk flest tror.

Skal dere ha dobbeltnavn på barna deres? Forslag: Ulrik Severin og Lykke Julianne.

- Jeg elsker dobbeltnavn, men vi har ikke snakket om andre navn enn Lykke hvis det blir jente og Severin hvis det blir gutt. Morsomt forslag da :-) 

Hvorfor er du ikke med på programmet "Boggerne"?

- Det må du spørre Tv2 om, ikke meg. Hehe, neida. Men det er jo ikke noe man bare "melder seg på" akkurat.

Må man merke blogginnlegg med reklame om man ikke har mange lesere?

- Merking av reklame handler ikke om antall lesere/følgere. Alle som mottar gratis produkter/tjenester eller får en rabatt på grunn av markedsføring på blogg eller andre sosiale medier må merke innlegget med "reklame" eller "annonse" og selvfølgelig skatte av det.

Har lest at du er fra Fredrikstad, men hvor vokste du opp og gikk på skole?

- Jeg flyttet fra Halden til Fredrikstad i slutten av 6. klasse. I Halden gikk jeg på Folkvang barneskole og i Fredrikstad gikk jeg på Nøkleby barneskole. Mamma og jeg bodde først alene i en leilighet like ved barneskolen min i et området som het "Leie", før vi flyttet til Falchåsen i en annen leilighet sammen med stefaren min som vi bodde i mens jeg gikk på Cicignon ungdomsskole og på Fredrik II videregående skole. På 20-årsdagen min flyttet jeg til Majorstuen i Oslo. 

Hvilke planer har du og Ulrik for julen i år?

- Ulrik jobber en del i julen, så vi har ikke funnet ut av hva vi gjør ennå. Jeg vurderer å bli med han litt på jobb.

Har du noe ferieplaner i nærmeste fremtid?

- Ulrik har langfri fra 13. november til 26. november og fra 20. februar til 11. mars. Ønsket var og er fortsatt å reise til varmere strøk i en av disse periodene. Men det er vanskelig å planlegge ferie når vi ikke vet om jeg blir gravid eller om en evetuell ferie kan komme i veien for et nytt forsøk og så videre. Vi prioriterer ikke ferie over prøverørsprosessen, derfor ser jeg det lite sannsynlig at vi får til en tur før i slutten av februar.

Er du fornøyd med det nye kameraet ditt?

- Ja, veldig! Nå har jeg ikke rukket å lære meg innstllingene eller å bruke det noe særlig ennå siden jeg har vært opptatt med venner i helgen. Om en uke skla jeg på fotokurs og før det skal jeg prøve å sette meg mer inn i hvordan det fungerer på egenhånd.

Skal du åpne kommentarfeltet igjen eller vil det være stengt for alltid?

- Jeg vet ikke. Foreløpig synes jeg det er deilig å ha det lukket, men vi får se. Savner dere at kommentarfeltet er åpent? Dere kan nå meg på Facebook her.

Hva liker du best ved personligheten til Ulrik?

- Det første jeg kommer på nå må være at han er spontan. Det er en egenskap jeg setter høyt.

Hvordan går det med Stella og Ramp sammen?

- Det går kjempebra! I natt sov de faktisk helt inntil hverandre i sengen og de har begynt å leke litt sammen.

Har du vurdert å legge ned bloggen?

- Jeg har vurdert å slutte flere ganger, men legger det fort fra meg. Ønsket og håpet akkurat nå er å kunne leve av bloggen i mange år til.

Kan du ha bloppis igjen?

- Morsomt at du spør! Jeg er faktisk i snakk med tre andre bloggere om å arrangere en bloppis før jul. Men ingenting er bestemt. Er det flere som kunne tenke seg å komme på en bloppis i Oslo før jul?

Skal du snart bytte header?

- Ja. Ulrik skal hjelpe meg med å ta det bildet jeg ser for meg i løpet av uken, tror jeg.

Er Ulrik lei av å ta bilder av deg?

- Ulrik er faktisk så lei av å ta bilder av meg at han har begynt å fakturere meg for den tiden han bruker på å hjelpe meg, noe jeg har full forståelse for og respekterer. Hadde du brukt time etter time etter jobb på å jobbe gratis? Jeg hadde ikke gjort det og er glad for at Ulrik og jeg har funnet en løsning sammen som begge er happy med.

Blir du ofte gjenkjent av folk/blogglesere?

- Ja, det skjer oftere og oftere og er stort sett kjempehyggelig. Jeg har heldigvis få negative opplevelser med det å bli gjenkjent på grunn av bloggen.

Svarer du leserne dine på Facebook, Snapchat og Instagram?

- Jeg svarer på så og si alt av spørsmål og kommentarer som kommer på Facebook og Snapchat. På Instagram svarer jeg kun i kommentarfeltet under bildene mine.

Still gjerne spørsmål til neste uke allerede nå! Spørsmålene kan stilles på facebooksiden min her

FINNES DET NOE BEDRE?

Reklame

Hei, dere. Da var jeg hjemme i Oslo etter en fantastisk helg på fjellet. Det har ikke blitt så mye blogging de siste dagene, men jeg føler at jeg "tok det igjen" med alle oppdateringene på Instagram og Snapchat (pilotfrue). Hehe!

Helger som dette gir meg så utrolig mye. Fjelluft, gode venner, latterkramper, nydelig mat og drikke. Finnes det noe bedre? Heldigvis er det ikke mange ukene til Ulrik og jeg skal oppover igjen med noen andre vennepar av oss. Jeg gleder meg allerede, selv om vi kom inn døren her hjemme for bare en time siden. Geilo og spesielt Dr. Holms er mitt favoritt fjellsted. Nå ser jeg virkelig frem til snø, ski og ikke minst afterski med eller uten alkohol. Jeg håper det blir uten. Tvi tvi! 

I morgen kommer ukens spørsmål og svar. Jeg har fortsatt plass til noen flere spørsmål i innlegget. Derfor gir jeg deg en siste sjanse til å stille spørsmål på facebooksiden min her eller på innboks her

Nå tar jeg kvelden. Jeg ville bare si hei og god natt til dere som er våkne. Ulrik, Stella og Ramp har allerede lagt seg, så jeg må kjappe på med alle disse kveldsrutinene mine.. Vi blogges mer i morgen!

Jakken er sponset fra Haust.

ET BILDEDRYSS FRA GEILO

God kveld! Her er et lite bildedryss fra dagen i dag. Vi har luftet fjelltøyet og er meget fornøyde med innsatsen til tross for surt vær og mye vind. Når det er sagt så har vi hatt sol hele dagen og stemningen har vært på topp, så jeg klager ikke..

DJ PILOTFRUE

Hei, igjen. Her er stemningen på topp. Jeg skal prøve meg som DJ her på Dr. Holms i helgen. Det er skikkelig kult! Men nå har besøket vårt har kommet matlagingen er i gang. Det står tacosalat på menyen, selvfølgelg. Det er jo jeg som har ansvaret for middagen i kveld. Hehe! Følg meg på @pilotfrue på Instagram og Snapchat resten av kvelden. Der lover jeg hyppige oppdateringer og god stemningsraport ♥

FØLELSEN AV HØSTFERIE

Ooops! Jeg fikk ikke mulighet til å blogge mer i går. Planen var å si hei til dere når vi kom frem på Geilo, men klokken ble dessveree langt over midnatt før vi var fremme. Sånn blir det når både Ulrik og jeg har flere planlagte stopp og ærender på veien. Jeg skulle blant annet innom Holmensenteret for å bytte en jakke. Vi måtte innom lageret vårt på Haslum for å hente fjellklærene til Ulrik og plukke opp fjellskoene mine i Vikersund, siden jeg glemte de der da mamma og jeg gikk til Høgevarde og så videre.. Jaja. Nå er vi her, bagasjen er pakket ut, peisen er tent, nikkersen er på og begge har følelsen av høstferie selv om vi bare skal være her en helg. Det eneste som mangler nå er en tur på matvarebutikken. Kjøleskapet er fullt, men kun av drikkevarer og snaks. Det ble derfor Pepsi Max og sjokolade til frokost. Hehe! Feriemodus, sier jeg bare.

I kveld kommer to vennepar oppover som skal bli her til søndag sammen med oss. Pia, Kristian, Kristine og Marius. Åh, for en fin gjeng! Og FOR en noen dager dette blir. Jeg har gledet meg i mange uker, helt på ordentlig ♥

EN NY START

Endeliiiig! Jeg har ønsket meg nytt kamera ganske lenge nå og etter gårsdagens blurry bilder ble jeg så lei meg at jeg kastet meg på mail til regnskapsføreren min. Hun ga meg heldigvis tommel opp for dette kjøpet, noe jeg i utgangspuntet forventet. For hva er egentlig en blogger uten et fungerende kamera? Ingenting. Kameraet mitt er altså ikke sponset, men kjøpt og betalt av Julianne Nygård AS. Hilsen en stolt daglig leder som føler hun har gjort en god investering i firmaet sitt. Dette føles rett og slett som en ny start!

Kameraet jeg har kjøpt meg er fra Olympus og heter E-M10Mark II. Det forige kameraet mitt var også fra Olympus, men ble ødelagt etter to år med røff behandling. Jeg er ikke verdens beste til å ta vare på tingene mine, men har nå lovet både Ulrik og meg selv at jeg skal skjerpe meg. Det er jo egentlig galskap å kjøpe nytt kamera bare etter et par år..

Jeg gleder meg skikkelig til å lære meg det nye kameraet mitt og har planer om å sette meg inn i både Photoshop og Lightroom for å øke kvaliteten på bildene jeg publiserer. Til å lære meg disse programmene og instillinger på kamera har jeg heldigvis Ulrik, som eier et helt likt kamera selv (et kamera jeg IKKE får røre). I tillegg har jeg meldt meg på fotokurs. Eller, jeg har meldt på Ulrik, Maria og meg sammen. Så nå, folkens. NÅ blir det ordnings.

Det brune skinncoveret har jeg fått av Ulrik. Kult, ikke sant? Jeg fikk det egentlig til det forrige kameraet, men det har ikke vært i bruk. Nå skal jeg bruke det hver dag og hele tiden for å beskytte kameraet mitt. Det var et løfte jeg ga til Ulrik som ble med meg til fotobutikken i Bogstadveien tildigere i dag. Jeg tør nemlig ikke å kjøpe slike dingsebomser alene. Da ender jeg bare opp med tusen ting jeg ikke trenger og blir fort overtalt til dyrere produkter og forsikringer enn nødvendig.

Nå skal jeg ta meg en løpetur på tredemøllen med den nyeste sangen til Kygo på full guffe, og etter det blir det pakking til Geilo. Vi reiser ikke før om noen timer, siden Stella og Ramp ikke blir hentet før i ettermiddag. Begge hundene skal nemlig være hos den andre mamsen til Stella i noen dager.

Vi blogges mer etterpå!

DILLA PÅ VELOUR

Reklame

Jeg har funnet frem antrekket til helgen allerede. Vi skal på Geilo sammen med noen venner og reiser oppover i morgen. Det føles nesten som en forlengelse av høstferien vi hadde i Måløy, og det kjennes godt. Jeg kommer nok til å gå mest i fjelltøy der oppe, men jeg planlegger å pynte meg litt til middag på lørdagen. Da skal vi kose oss med noe hyggelig i glasset og den beste retten jeg spiser om høsten, nemlig fårikål. Åh, som jeg gleder meg!

Antrekket jeg har lagt frem til lørdag er et utrolig komfortabelt sett som jeg føler meg vel i og kommer til å bruke masse fremover i festsesongen. Jeg bare elsker velour for tiden og er meget fornøyd med at butikkene florerer av det stoffet. I tillegg er jeg blitt veldig glad i å gå med penbukser på fest. Jeg vet ikke om dere husker antrekket mitt fra Elle-festen? Da hadde jeg også på meg et kjempefint velour sett i en rustrød farge som er en annen favoritt i garderoben denne høsten. Poenget mitt er at ALLE bør skaffe seg noe i velour denne sesongen, både jenter og gutter. Apropos det.. Ulrik kjøpte seg nylig ett par velour sko. De var superkule! Jeg håper at Ulrik finner en dressjakke i velour snart også. Det hadde han blitt såååå fin i ♥

(annonselenker) Blazer: HER/ Bukse: HER/ Body: HER/ Boots: HER/ Veske: Lignende HER

Litt velour inspo:

(annonselenke) Du finner flere høstnyheter i velour HER ♥

HERREGUD, SÅ DEILIG!

Nå er jeg hjemme igjen etter noen fine dager i vakre Måløy. Hele dagen i går ble tilbragt i bilen. Det var grunnen til at dere ikke hørte noe fra meg før i dag. Ulrik insisterte nemlig på å prøve den nye veien om Filefjell, som viste seg å være tidenes omvei fra Måløy til Oslo. Jeg tror vi brukte over 10 timer hjem.. Hehe! Jaja. Vi hadde det koselig på veien, og fikk masse gode ideer til husprosjektet vårt videre.

Tidligere i dag fikk vi forresten bekreftet at tomtelånet (eller hva det heter) er godkjent, noe som er helt nødvendig for at vi skal kunne gi et bud når vi finner drømmetomten. Vi ønsker som sagt ikke å selge huset vårt før tomt er i boks, siden jakten er såpass tidskrevende og uvisst. Marerittet er å bli stående uten huset vårt og uten tomt. Derfor er jeg glad vi nå har mulighet til å kjøpe før vi selger med lave skuldre.

Vi har sett på diverse hustyper og vært i kontakt med et par husleverandører. Det er enormt mye å velge i, men jeg ser for meg at vi velger et hus med noe moderne preg. Kravene våre til huset er at det skal være minst 200 kvm i størrelse, med 4 soverom eller mer, dobbelgarasje, mulighet for å lage treningsrom og aller helst en slags hybel eller leilighet som Ulrik og jeg kan bruke som kontor. Jeg kommer tilbake til dere når tomten er på plass, valget av husleverandør er gjort og selvfølgelig når hustypen er bestemt. Spennende tider!

Over til det jeg egentlig ville snakke om, komentarfeltet mitt. Nå har jeg hatt stengt kommentarfelt i 5 dager og merker ingen stor forskjell på tallene mine. Ryktet om at mange klikker seg inn her kun for å lese kommentarer stemmer altså ikke. Det har egentlig ingen betyding, men jeg synes det er interessant å se og herregud så deilig det er å slippe all negativitet. Selv om jeg har kommet så langt at jeg ikke lenger blir såret av spydige kommentarer, brukte jeg unødvedig mye tid på å lese gjennom all dritt som kom. Det for å forsikre meg om at det som stod ikke var for drøyt til å publisere eller handlet om noen andre enn meg selv. Nå kan jeg bruke den tiden på positive ting i stedet, som å "chatte" med dere på Facebook.

For å opprettholde den gode kontakten jeg har fått med dere som leser denne bloggen, har jeg begynt å bruke facebooksiden min aktivt. Her kan du sende meg kommentarer, spørsmål eller bare en hilsen om du vil. Dersom du ønsker å være anonym kan du bare sende meg en privat melding på innboks. Jeg har ikke mottat så mange spørsmål til neste ukes "spørsmål og svar" ennå, så om det er noe du vil spørre meg om får du garantert svar på det i neste runde. Jeg svarer nemlig på de 20 første uansett hva, med mindre spørsmålene er helt klin kokos. Hehe :-)

Nå skal jeg spise litt kveldsmat og se på de tre siste episodene av Bloggerne, før jeg hopper i seng.. Tredemøllen er forresten innviet etter 60 effektive minutter med rask gange, jogging og harde intevaller. Fy søren, for en god investering!

bilder, bærum, familie, Fashion, fashionphotography, fashionshoot, foto, fotograf, fotograf bærum, fotograf oslo, fotografering, highfashion, huk, minner, mote, moteshoot, oslo, photography, pilotfrue, studio

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Reklame

Lenge før dere begynte å prøve skrev du et innlegg om ting du var redd for. Da sa du blant annet at du var veldig redd for å ikke kunne få barn. Var det tilfeldig at du var redd for det eller har du hatt mistanke om at du ikke kan bli gravid på egenhånd lenge?

- Mener du dette blogginnlegget? Eller dette? Fra jeg var 16/17 år til jeg ble 24 år og møtte Ulrik var jeg redd for å bli gravid. Som 20-åring tok jeg utallige graviditetstester selv om jeg hadde fast kjæreste og selv om jeg gikk på p-piller. Likevel skjedde det som ikke skulle skje. Jeg ble gravid i et forhold som var på vei mot slutten og valgte derfor abort. Det er flere grunner til at jeg valgte abort den gangen, men de ser jeg ingen grunn til å gå mer inn på nå.

Mange spør meg om det er vondt å tenke på det valget jeg den gang tok i dag som jeg sliter med å bli gravid og svaret på det er både ja og nei. Ja, fordi det er umulig som prøver å la være å tenke på det. Nei, fordi jeg aldri har drømt om å bli alenemor og fordi jeg aldri ville møtt Ulrik dersom jeg hadde valgt annerledes. Ulrik er den viktigste personen i livet mitt og jeg er lykkeligere med han uten barn enn jeg ville vært uten han med barn.

Jeg vet du har lav amh, og derfor da ønsker å forte dere med prøverør mens du enda har egg igjen. Men hvorfor betyr lav amh nødvendigvis at dere ikke skal kunne klare det på egenhånd? Har det nødvendigvis noe sammenheng? Kan det bety at du ikke har eggløsning hver måned, fordi du ikke får ferdigutviklede folikler hver måned?

- Ulrik og jeg KAN få barn på egenhånd, altså uten prøverør. Derfor gjorde vi et iherdig forsøk da jeg hadde eggløsning for noen dager siden. Men vi klarer likevel ikke å senke skuldrene og stole på at jeg blir gravid uten hjelp på grunn av mine lave verdier. Tid er dyrebart i denne sammenheng og vi vil derfor ikke risikere at tiden vår renner ut, noe den dessverre kan gjøre. Med prøverør går prosessen fortere fordi vi bruker tiden godt.

Har dere fortsatt ikke fått svar på nåværende amh-verdi?

- Jo, vi har fått svar. Verdien min er heldigvis stabil, derfor holder vi oss til planen vi har lagt videre med god samvittighet. Dersom verdien hadde vrt synkende ville jeg vurdert et nytt egguttak for ikke å miste dyrebar tid.

Vil de at de at du skal ta eggløsningstestene om morgenen?

- Jeg ble anbefalt å ta testene om morgenen, ja. Men jeg fikk positivt utslag om kvelden også de to dagene jeg var på mitt mest fruktbare. Jeg sjekket nemlig før jeg la meg bare for moro skyld.

Har du prøvd å ta solvipect (hostesaft) dagene før el?

- Nei, det har jeg ikke prøvd. Jeg har liksom ikke troen på at slike småting skal ha noe å si for om jeg blir gravid eller ikke. Det er ikke frekt ment altså. Det er bare slik jeg tenker.

Hvilken skostørrelse bruker du?

- Lurer noe virkelig på dette? Jaja. Jeg bruker størrelse 38.

Når er neste innsett?

- Veldig snart!

Spennende med nytt forsøk! Men skal du ikke bruke noen medisiner denne runden?

- Jeg skal gjøre innsett i naturlig syklus denne gangen og kommer snart tilbake til hva dette innebærer.

Hva tenker du om eggdonasjon hvis dere ikke lykkes med prøverørsforsøkene?

- Jeg tenker at det er en fantastisk mulighet for prøvere som burde vært lov i Norge. Ulrik og jeg har ikke bestemt oss for noe som helst annet enn å satse på mine egne egg og prøverørsmetoden til nå. Vi må ta en ting av gangen og ett forsøk av gangen.

Jeg vurderer å skaffe meg hair extensions. Håret mitt er mellomlangt og ekstremt tykt. Vil det bli fint med hair extensions eller vil man se veldig tydelig forskjell? Og hvordan er det å lage "fancy" fletter med hair extensions? Er det vanskelig?

- Dersom du har tykt og mellomlangt hår så vil jeg anbefale deg å droppe extensions. Ikke fordi det ikke blir fint med extensions til håret ditt, men fordi det ikke virker som om du "trenger" ekstra fylde eller lengde. Det er jo ikke hemmelig at extensions sliter litt på håret, i hvertfall over tid. De nye metodene som brukes sliter veldig lite, men håret ditt har det selvfølgelig bedre uten. Skulle du likevel ønske deg enda lenger og fyldigere hår vil jeg anbefale Clip On fra Luxushair til spesielle anledninger.

Det er mer krevende å lage fancy fletter med extensions fordi du må skjule festene, men det er ikke umulig. Jeg har tatt med meg mine Clip On extensions til frisøren flere ganger for å lage ekstra fin og tykk flette eller for å få ekstra volum når jeg skal på et event eller en staselig fest.

bilder, bærum, familie, Fashion, fashionphotography, fashionshoot, foto, fotograf, fotograf bærum, fotograf oslo, fotografering, highfashion, huk, minner, mote, moteshoot, oslo, photography, pilotfrue, studio

Foto: Marian Jade

Har du noen gang tenkt på at det kan være "så enkelt" som at du og Ulrik rett og slett ikke er kompatible når det kommer til å få baby? Det trenger ikke å være noe galt med dere, men genetisk passer dere kanskje rett og slett ikke sammen. Det finnes mange eksempler på par som har prøvd på baby i flere år, og aldri fått det til verken med eller uten prøverør. Noen kan bli gravide, men mister fort. Så har de byttet partnere, og blitt gravide og fått barn veldig enkelt. Jeg begynte å tenke på det nå, da jeg kom på at du har jo vært gravid før.

- Jeg har fryktet at genene våre sammen ikke er en god match, ja. Men som skrevet tidligere i dette innlegget så velger jeg Ulrik alene fremfor barn alene eller barn med noen andre. Dessuten er jeg sikker på at Ulrik og jeg kommer til å lykkes sammen på den ene eller den andre måten.

Har du mistet flere lesere etter du sa du stemte FrP?

- Det var noen lesere som takket for seg etter at jeg var åpen om hvem stemmen min gikk til, noe jeg synes er helt ok. Folk får gjøre akkurat som de vil. Når det er sagt så merker jeg ingen forskjell i lesertallene mine etter valget.

Kan du samle alle innlegg om prøverørsprosessen under en fane i arkivet?

- Jeg jobber med å samle alt om prøverørsprosessen nå. Hyggelig at du spør!

Hvor ofte trener du? Du ser så sunn og bra ut!

- I gode perioder trener jeg 4-5 ganger i uken. Mens i normale perioder 2 ganger i uken. I dag skal jeg ta i bruk min nye tredemølle for første gang. Jeg håper at den gir meg masse motivasjon resten av uken, for forrige uke ble det ingen trening i det hele tatt. Jeg har nemlig slike dårlige uker også, spesielt nå i prøveperioden hvor jeg trives best hjemme og inne. Men nå som jeg har fått meg en tredemølle så har jeg jo ingen unnskyldning. Hehe!

Hvilke eggløsnings tester anbefaler du?

- Jeg har prøvd det meste og synes vel ingen er bedre enn andre. Men jeg anbefaler å bestille på nett siden det er billigst. De siste jeg kjøpte var fra apoteket og etter min mening ganske dyre. Søk "billige eggløsningstester" på Google og du får opp mange gode alternativer.

Har Ulrik tips til oss som ikke liker å fly?

- Leste du innlegget Ulrik skrev på søndag? Der svarte han på mange spørsmål om fly.

Hvordan kommer du deg gjenom tiden fra når du har mistet til nytt forsøk?

- Jeg tar meg tid til å sørge i noen dager også setter jeg i gang planlegging av neste forsøk. Jo fortere planleggingen kommer i gang, jo fortere føler jeg meg bedre. Her har jeg stor fordel som tar prøverør privat, da det naturligvis er mindre venting. Det er jo all denne ventingen som jeg og mange mener er verst.

Hva tenker du rundt amming? Ønsker du å amme lille Lykke eller Severin, når den tid kommer?

- Jeg håper at jeg får mulighet til å amme lille Lykke og/eller Severin når den tid kommer.

bilder, bærum, familie, Fashion, fashionphotography, fashionshoot, foto, fotograf, fotograf bærum, fotograf oslo, fotografering, highfashion, huk, minner, mote, moteshoot, oslo, photography, pilotfrue, studio

Foto: Marian Jade

Hvorfor ser du aldri rett frem når du smiler/poserer på bilder? Smiler eller snakker du med mennesker med hodet på snei også?

- Fordi jeg liker meg best fra den vinkelen. Rett frem-bilder minner meg bare om passfoto og de er særdeles få heldige med.

Striper eller helfarger du håret?

- Jeg striper håret med folie.

Hvordan har du fikset håret ditt her, og fått til den fine bøyen nederst?

- Jeg fikser nesten alltid håret mitt med rettetang. Både når jeg skal ha rett hår, krøller, bølger eller om jeg bare skal ha en bøy nederst som du spør etter. Jeg anbefaler (annonselenker) denne rettetangen på det varmeste eller denne som er noe rimeligere, men også veldig bra. Maria brukte tangen fra GHD da hun stylet meg før haust shooten. To av bildene fra shooten ser dere i dette blogginnlegget.

Hva er det som gjør det at du bruker hair extensions hele tiden? Er ikke ditt egen hår godt nok?

- Jeg har alltid ønsket meg tykkere og lengre hår enn det jeg har naturlig. Det var slik det begynte og slik det fortsatt er.

Hvor er denne joggdressen fra?

-Den er fra Madlady.se (sponset).

Hvor mange av dine familiemedlemmer leser bloggen din jevnlig?

- Jeg vet at de fleste nært i familien er innom og følger med i løpet av uken. Men jeg er usikker på hvor "faste" lesere de er.

Hvordan forsvarer du bruken din av ekte pels på dine nye vinterjakker?

- Jeg har blitt fortalt av Haust at kaninpelsen på innsiden av kragen/hetten er matdyr. Det samme fortalte de meg om pelsen fra vaskebjørn. Kanin er jo mer vanlig som matdyr, men i kina og i andre land er visst vaskebjørn mer vanlig. Matdyr forklarer de slik: "Dyr som avles opp og skal brukes til mat, ikke pels hovedsakelig."

De sier også at man kan se på pelsen om dyret har blitt avlet dårlig eller bra, og at pelsen er kraftig og fin hvis dyret har hatt det godt. Noe pelsen på haustjakkene er. Jeg sendte en ny mail til Haust i går hvor jeg ba om en enda grundigere forklaring på pelsbruken deres siden flere lesere har reagert negativt og jeg har blitt kontaktet av en annen blogger jeg liker veldig godt, som oppfordret meg til å være mer skeptisk. Jeg tar dette seriøst og skal holde dere oppdatert på hva Haust svarer meg.

Kan du nevne et klesplagg eller noe tilbehør som du ønsker deg akkuart nå?

- Ønskelisten min tar aldri slutt. Akkurat nå er den (annonselenker) denne fuskepelsen og disse støvlettene som står øverst på listen. P.s. jakken er allerede på vei, men jeg føler at jeg må prøve den før jeg bestemmer meg. Derfor er det fint at man enkelt kan returnere varer fra Nelly og ikke minst at frakten er gratis :-)

bilder, bærum, familie, Fashion, fashionphotography, fashionshoot, foto, fotograf, fotograf bærum, fotograf oslo, fotografering, highfashion, huk, minner, mote, moteshoot, oslo, photography, pilotfrue, studio

Foto: Marian Jade

I og med at jeg ikke har åpent kommentarfelt om dagen kan dere stille spørsmål til neste uke på facebooksiden min her. For de av dere som ønsker å være anonyme kan stille spørsmålene deres ved å sende melding på innboks her. Jeg fortsår at ikke alle prøvere velger å være like åpne som Ulrik og meg. Jeg respekterer også at noen har andre grunner til å ønske å være anonyme ♥

ULRIK SVARER PÅ FLYSPØRSMÅL

Det å fly e faktisk skikkelig kult. Ferie e selvfølgelig alltid digg, men når det går noken dager som nå så savna eg å fly. Då veit eg i hvertfall at eg har funnet min plass her i livet :-)
 
Julianne får endel spørsmål som har med fly å gjere. Det har eg sagt at eg fra tid til anna kan svare på.. Eg blir meir aktiv her no fremover da vi har fleire prosjekter på gang. For dei av dåkke som følge meg på Instagram veit og at eg svarer på spørsmål der. Legg meg gjerne til --> mrulriknygaard.
 
 
Hvorfor blir det turbulens?
 
- Når det e turbulens kan man oppleve lett til meir kraftig risting i flyet. Turbulens e urolig luft og kan være over i løpet av sekunder eller det kan vare over større deler/mesteparten av flyturen.
 
Vi som piloter e veldig opptatt av vær og vind og er alltid godt forberedt med tanke på slike ting før hver eneste flytur. Områder med sterk turbulens eller dårlig vær ungår vi. Noen dager blir fly kansellert pga vind og vær, og vi som piloter ombord tar aldri noen sjanser utenom de retningslinjene eller begrensningene som er satt. Sikkerhet og trygghet ombord er førsteprioritet i flybransjen.
 
Tidlig i karriera fikk eg forklart at luft er mykje likt vann. I og med at dei fleste av oss har meir kjennskap til vann tenkte eg å prøve å videreformidle det eg engong lærte. 
Du kan tenke deg at lufta e som sjøen. Den ser heilt speilblank ut på avstand, men når du kjem nærmere eller oppi en båt så oppdaga du at den har små bølger, krussninger, strømmer etc som treffer båten ulikt og som da skapa litt "urolige" bevegelsker i båten. Sånn e det når man e ute å flyr og. Masse luft i bevegelse som ikkje e heilt strømlinje forma, og litt forskjellig. Det skaper da uroligheter på flyet. Var det greit forklart?
Turbulens er ikke farlig i seg selv. Flyene som vi flyr er ekstremt kraftig bygd. Flyene er bygd og sertifisert for ekstreme påjkenninger.
 
Når det kommer til turbulens, så er det mer den faktoren at om man som passasjer eller forsåvidt besetning ombord, går rundt i kabinen eller sitter i sete uten setebeltet på som de fleste skader som er rapportert skjer. Folk som faller eller slår seg på en eller annen måte når flyet plutselig har begynt å riste litt.
Eg pleier ofte å oppfordre passasjerer til å sitte med setebeltet på når man først sitter i sete. Setebelte på eller av når man først sitter der gjør ingen forskjell på komforten, men i en setting med litt urollig vind kan det gjøre en positiv forskjel. Vi to som sitter i cockpit har til enhvertid på oss belter, så gjør som oss.
 
Blir du vant til den flotte jobb utsikten?
 
- Det er helt umulig å venne seg til den fantastiske utsikten. Eg er sikker på at eg har verdens beste utsiktpå jobb.
 
Er det farlig om lynet slår ned i flyet?
 
- På alle fly så har vi noe som heter lynavledere. Flyet kan bli truffet av lyn, men følger utsiden av flyet og forsvinner ut fra lynavlederne. Man kan sjå og høyre når man blir truffet av lyn. Eg har opplevd to ganger å ha blitt truffet av lyn i flyet og det har vært helt ufarlig.

Hvor ofte opplever dere trykkfall i kabinen?
 
- Eg har aldri opplevd det. Det er ekstremt sjeldent at det skjer. De forskjellige flyselskapene trener på slike situasjoner, og har gode innarbeidede rutiner for slike hendelser.

Hva var det som fikk deg til å ville bli pilot?
 
- Det var helt tilfeldig at eg tok det berømte "steget" for å sette pilotdrømmen til virkelighet. Eg var med en tidligere kjæreste på studieretningsmesse i Lillestrøm. Hun skulle begynne å studere i England og var på messen for å få all den informasjonen hun trengte før hun skulle flytte ditt. Eg ble selv bitt av "studiebasillen" når eg var der og gikk innom en av pilotskolene her til lands som var der for å praie elever. Det ene ble til det andre og endte opp med at eg startet på utdannelsen i Usa fire måneder senere. Eg angrer ikke et sekund.

Kan du fortelle litt generelt om utdanningen, og hvordan du synes det var?
 
- Pilotutdannelsen er ganske intens. Det settes store krav til selvstudie, da store deler av den teoretiske biten er en til en mellom elev og instruktør. Jeg har også selv instruktørutdannelse og lært andre å fly. Dette var min første flyjobb. Eg merket stor forskjell på de elevenen som leste seg opp godt selv hjemme, og de som kom uforberedt.
Teori og praksis går som i det fleste andre studier side om side. Det som var med pilotutdannelsen at man hadde tester teoretisk og praktisk i flyet mellom hvert "steg" av utdannelsen. Disse måtte da naturligvis passeres for å komme seg videre i programmet.
 
Flyutdannelse er kostbart og trenger man ekstra undervisning, spesielt i flyet så "flyr" pengene fort. Det gjorde også naturligvis sitt med tanke på presset for å "stå" på de forsjellige testene på første forsøk. De fleste av oss var på budsjett i Usa, og var det tomt så var det tomt. Eg har sett folk som har gått tom for penger underveis i utdannelsen og fått drømmen knust av den grunn. 
Mitt tips er følgende: Vær selstendig, selvstudie er en god nøkkel og møt opp til undervisning og til instruktøren din godt forberedt.
 
Har du noen gode tips mot dotter i øra?
 
- Eg har dessverre ikkje noke super tips mot dotter i øra under flygning, siden eg selv aldri har vært plaget av dette. Men i dei tilfellene det skjer så holde eg meg for nesa og blåser lett. Eg veit at noken slite meir enn andre med slikt og har kolleger som synes det hjelper meir å suge på drops eller tygge på noke.

Jeg og kona elsker å fly, men har roet ned på flyturene pga miljøet. Streifer det deg at det er svært negativt med tanke på drivstoffet som blir sluppet ut i store mengder i atmosfæren? Jeg håper at det er noe mer klimavennlig på gang.
 
- Flybransjen e i stadig forbedring når det gjelder besparelser av drivstoff, og det vil jo da naturligvis påvirke miljøet. Eg tenke faktisk ikkje så mykje over det selv, men vi som piloter ombord gjør også det lille ekstra for å fly så miljøvennlig som mulig.
 
Er du låst inne i cockpit?
 
-Vi e innelåst i cockpit når flyet e i lufta.

Kunne du pendlet fra Fredrikstad mtp. stand-by?
 
- No slipper eg heldigvis å finne ut av det siden vi ikkje lenger skal flytte til fredrikstad. Vi har en regel at man skal kunne være på flyplassen i løpet av 90 min fra vi blir ringt. Eg har mange gode kolleger som er pendlere og de bor da på hotel i nærheten av gardermoen på slike dager.
 
Har man lov til å høre på musikk når man flyr?

- Vi som besetning gjør naturligvis ikkje det. Som passasjer kan du høre på musikk når du flyr. Under sikkerhetsdemonstrasjon skal man ikke benytte seg av slikt.
 
Har du alltid mobilen på flymodus når du er på jobb?
 
- Eg har min mobil i flymodus fra start til stopp og oppfordrer alle til det.

Må du gjennom sikkerhetskontrollen hver dag, eller får du slippe gjennom uten?
 
- Vi må gjennom samme type sjekk som en vanlig passasjer hver dag.
 
Har hørt at pilot og copilot alltid får forskjellig mat i tilfelle matforgiftning, men har dere noen gang fått samme mat, eller spist av hverandres?
 
- Vi spiser aldri samme mat og heller ikkje til samme tid.
 
Min mann, også flykaptein, mener bestemt at du hadde en egen blogg: Ulrik og Stefan. Hva skjedde med den? Den var visst ganske underholdende? Har du fortsatt noen bilder fra den bloggen?
 
- Det stemmer, eg og min roomie i Usa hadde en pilotnettside i 2005/2006, så vi var egentlig super tidlig ute med blogg. Var nok to pioneerer på den fronten. Vårt mål med nettsiden var å holde familie og venner oppdatert, og gi nye elever kunne litt info om ka vi dreiv på med. Vi ble for opptatt med studier så vi gav oss på topp, som man sier.
 
Får du noe kontakt med passasjerene? Har du respekt for jobben til de øvrige crewet?
 
- Vi som piloter er de som har minst kontakt med passasjerene. Som kaptein har man alltid det øverste ansvaret ombord. Cabinbesetningen er de som møter og håndterer passasjerene i de fleste situasjoner. Vi jobber veldig tett sammen og kommunikasjonen mellom alle i crewet er optimal når alle er i "loopen" til enhver tid. Alle ting som oppstår og som trengs å vies ekstra oppmerksomhet vil alltid kapteinen ombord være informert om. Det er en helt spesiell og unik måte vi som flybesetning jobber tett og rutinert sammen. Faste gode rutiner er viktig da vi jobber med veldig mange forskjellige mennesker i løpet av en jobb periode.
 
Hvordan er livet som kommersiell pilot?
 
- Spennende, variert, og enormt gøy.
 
Hvor strenge er helsetestene man må gjennom med tanke på syn osv?
 
- Hele verden har strenge helsesjekker når det kommer til flygende personell og da spesielt piloter. De er litt forskjellige fra land til land. Her i Norge så går man til spesialutdannede flyleger hver tolvte måned.
 
 
Den testen man må ta før man evt blir tatt inn til studiet, er det kun basic fysikk? Har aldri hatt fysikk før men tenkte å lære meg det grunnleggende kun for denne testen.
 
- Eg mener at grunnlegende matte og fysikk holder i massevis for en pilotutdannelse. Men generell forståelse og interesse viktig.
 
Jeg lurer på om det er noe "system" på hvilke ruter man skal fly fra dag til dag? Er det foreksemepel en dag du både flyr til Kristiansand og til Mallorca? Eller flyr du oslo - krsand x4 på en dag feks?
 
- Hver måned er variert når det kommer til flyprogrammet, noe eg synes e heiit supert. Forandring fryder!
 
Kunne du noen gang tenkt deg å bytte flyselskap og eventuelt hvilket?
 
- Eg føler meg egentlig veldig priviligert som har kommet inn såpass tidlig i et så stort selskap her hjemme, med base kor eg bor og et av de størst voksende flyselskapene i europa som utvider seg rundt om i verden. Drømmen er å være i selskapet ut karrieren.
 
Hvilket sted har den fineste innflygningen?
 
- Nord-norge har en helt spesiell natur synes eg. Men de fleste flyplasser har jo sine særegenheter.
 
Synes du det er irriterende når folk klapper når dere lander flyet?
 
- Det er vel ikkje så vanlig at folk gjør det lenger, men om det skjer så er det koselig. Eg tar det som et kompliment :-)
 
Hvor kan man ta pilotutdanning? Og hvor lang er den?
 
- Det finnes mange bra skoler her i landet. Eg tok mesteparten i Usa, og et konverteringsprogram fra amerikanske til europeiske sertifikater når eg returnerte til Norge.

Hvor mye koster pilotutdanningen og får man noe støtte fra Lånekassen?
 
- Eg har inntrykket av at de fleste ender opp rundt en million kroner. I hvertfall dei eg dro til Usa med. No kan man få dekka store deler av utdannelsen her i Norge og i Tromsø er det vel også gratis utdanning, trur eg.

Hvordan ser turnusen ut?
 
- Turnusen min er 5 dager på 4 dager fri nå som eg jobber 100% stilling. En veldig fin og variert arbeidsnøkkel som eg trives med.

Hva er gjennomsnittlig lønn?
 
- Lønn kommer ann på erfaringsnivå man begynner på og deretter en lønnstige som de fleste andre jobber.
 
Er det en fordel å bo i nærheten av Gardemoen? Vi bor nemlig langt opp i nord, og Widerøe er nok ikke flyselskapet han vil jobbe i.
 
- Vil du jobbe i et flyselskap med større flymaskiner må du til en av de store byene i Norge. Men store deler av mine kolleger er pendlere, så du kan i grunn bo hvor som helst.
 
Blir du ofte gjenkjent av passaasjerene dine?
 
- Ja, noken ganger. Det er skikkelig koselig!

Har du faste ruter du ofte flyr?
 
- Eg får arbeidsplanen min 14 dager før den starter og vet da en måned frem i tid for det meste kor og ka eg skal. Super løsning!
 
 Safe flight
 
    Ulrik