hits

august 2016

SISTE DEL AV SVARENE PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

Hei og tusen takk for alle de hyggelige tilbakemeldingene jeg fikk på videobloggen i går! Det ga meg virkelig stor lyst til å dele flere videosnutter fremover. Men nok om det. Her kommer tredje og siste del av svarene på spørsmålsrunden:

1. Har du tatt et valg i livet, som du i etterkant angrer på?

Ja, det har vel alle? Det jeg angrer mest på er de gangene jeg har løyet for familien min.

2. Har du tatt et stort valg i livet, som har gjort hverdagen din bedre?

Valget om å tro på meg selv har endret livet mitt mye. Før jeg flyttet til Oslo og begynte på journalistikk hadde jeg en "unnskyld for at jeg lever" holdning. 

3. Bryllupet deres virket fantastisk, men er det noe du kunne tenke deg å gjøre annerledes?

- Ikke for å skryte, men det er faktisk ingenting jeg ville gjort annerledes. Hele bryllupshelgen var PERFEKT <3 

4. Hvilken butikk handler du helst sminke i?

Jeg handler sminke overalt. Mest på nett, men også en del i butikker som Inglot i Bogstadveien, Head frisør i Hegdehausveien eller på Gardermoen/på reiser.

5. Du har en veldig fin og naturlig sminkelook, kunne du kanskje ha delt den med oss lesere steg for steg?

Takk for det. Hm.. Det må jeg tenke litt på. Jeg føler liksom ikke at det er helt min greie. Det finnes jo så mange gode beauty bloggere som holder på med det der hver eneste dag. Jeg anbefaler Gilan sin blogg på det varmeste. Hun er dyktig hun! 

6. Dersom du blei statsminister i Norge, er det noe du ville ha endra på?

 Da hadde det ikke vært så lett som det er i dag å snylte på NAV. Late navere har jeg skrevet om før. Med late navere så mener jeg IKKE alle som får støtte av NAV, kun de late. Pengene vi sparte på dette skulle blitt brukt til eldreomsorg. 

7. Hvordan har du det akkurat nå? Sett bort i fra at dere prøver å få barn, hvordan er livet?

-  Takk som spør. Jeg har det veldig bra. Siden jeg ikke får lov til å nevne noe om prøveperioden i dette spørsmålet, så har jeg ingenting å klage på :-)

8. Hvor er det mest crazy stedet du og Ulrik har hatt sex?

Det er ikke i Norge.

9. Har du et talent?

Jeg vil si at jeg er god til å engasjere mennesker. Er det et talent?

10. Hva er din drømmejobb?

-Min drømmejobb er å leve godt av denne bloggen, slik som jeg er så heldig å få gjøre i dag.

11.  Har du ein materiell drøm?

En? Hva med ti? Hehe! Min største materielle drøm må være en feriebolig et varmere sted enn Norge.

12. Favorittminne fra barndommen?

Lørdagskveldene hvor hele familien var samlet rundt stuebordet, den tiden før foreldrene mine skilte seg. Vi hadde ikke all verden av midler og muligheter som i dag, men vi koste oss alltid med god mat og godteri den ene dagen. Lørdagsfølelsen var virkelig ukens høydepunkt.

13. Hva var ditt førsteinntrykk av Ulrik?

At han var deilig. Enkelt og greit.

14. Hva er dine beste og verste egenskaper?

Det spørsmålet her synes jeg er skikkelig kjedelig å svare på, derfor blir det bare en av hver. En god egenskap jeg har er at jeg nesten alltid velger å se det positive i ting. En negativ egenskap jeg har må være at jeg blir fort stresset.

15. Hvor i Oslo bor du og kunne du tenke deg å flytte tilbake til stedet du vokste opp?

Jeg bor på Vinderen i Oslo. Nei, jeg kunne ikke tenke meg å flytte tilbake til verken Fredrikstad (sorry mamma) eller Halden (sorry pappa). Det er to koselige byer jeg liker å besøke, men ikke bo.

16. Hva tenker du om overvektige folk?

Jeg tenker ikke noe spesielt om overvektige folk sånn helt uten videre. Men om jeg møter en overvektig person på tur i skogen eller på treningssenteret så blir jeg skikkelig glad på deres vegne. Da får jeg lyst til å gi han eller henne et kompliment. 

17. Hva vil du jobbe med? (Når bloggen tar slutt)

Hvorfor skulle bloggen ta slutt? Fremtiden er jo her på internett.

18. Kunne du tenke deg å flytte til Måløy med Ulrik en gang i fremtiden? 

Nei, vi er begge enige om at det er Oslo som gjelder for oss. 

19. Hvorfor poserer du alltid med den ene siden av ansiktet mot kameraet?

Fordi jeg har lave øyenbryn av natur og ved å posere med hodet på skakke eller med den ene siden frem blir mellomrommet størret mellom øyet/øyenvippene og brynet. Jeg vet det er mange som har lurt på dette, så her fikk dere svaret. Hehe! 

20. Hvor går grensen mellom privat og personlig med hensyn til hvordan du skriver innlegg?

Det spørs helt på hva jeg skriver om. Jeg kan publisere detaljer som gir meg sommerfugler i magen, men ikke vondt i magen. Klikk betyr mye for meg. Det er det jeg lever av. Men det er veldig mye som er viktigere for meg enn klikk. Derfor har jeg mine grenser og føler at jeg viser stor respekt for menneskene rundt meg sine grenser. 21. Har du et godt forhold til kroppen din?

Ja, det vil jeg si. Jeg har jo som de fleste andre jenter mine komplekser, men de er jeg forsiktig med å snakke om for ikke å skape mer kroppspress en det allerede er i dag.

22. Hva betyr sex og nærhet for deg?

-  I et ekteskap så betyr det mye. 

23. Hva er favorittmaten din?

-  Jeg ELSKER crispy duck, spesielt den på Nodee her i Oslo eller den på La Sala i Marbella.

24. Hva slags type filmer og serier liker du?

-  Jeg digger filmer som handler om kidnapping av en eller annen grunn og blir aldri lei av "The Kardashians". 

25. Føler du at du får slappet skikkelig av innimellom?

Ja, det gjør jeg ofte.  

26. Hva er dine favorittreisemål?

Jeg liker meg veldig godt i Marbella/Puerto Banus. Ellers er jeg også veldig glad i Asia. Dubai er en stor favoritt hos meg. Kroatia er også veldig vakkert. Dit vil jeg gjerne tilbake. 

27. Hvilke byer eller land drømmer du om å oppdage?

Las Vegas, New York, Vietnam og Venezia.

28. Hva var det som gjorde at den videobloggen du hadde planlagt sammen med Ulrik ikke ble laget?

Han angret seg. Det kan jeg desverre ikke gjøre så mye med. Men jeg kan prøve å lokke han med en annen gang igjen.

29. Hvordan takler du avstanden mellom deg og Ulrik når han er på jobb? Kjæresten min er i militæret og jeg lurer på om du har noen tips og triks for å lette litt på savnet eller gjøre det litt lettere?

Det takler jeg veldig bra. Jeg er ikke vane med noe annet, så det er kanskje derfor. Vi trives begge to med det livet vi lever både sammen og fra hverandre. Det som hjelper for oss i forhold til avstanden er å sende hverandre bilder og søte tekstmeldinger gjennom dagen. 

30. Har du god eller dårlig selvtillit?

Den er heldigvis god, men det har den ikke alltid vært. Jeg har gått en lang vei for å bygge opp selvtilliten min slik den er i dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

31. Hva tenker du om de andre bloggerne på topplista?

Jeg tenker at de gjør noe riktig.

32. Hvilke blogger leser du (fra topplista)

- Jeg er innom de fleste aktive Side 2- bloggerne som står på topplisten i løpet av en uke. Det er ingen blogger jeg leser fast, men jeg følger nøye med på topplisten.

33. Hva tenker du om en eventuell fødsel? Hvem vil du ha med, hvordan vil du føde?

Jeg tenker at det gjør vondt, men at det er verdt det. Det er bare Ulrik som skal være med meg og kanskje et kamera? Jeg aner ikke hvordan jeg vil føde. Det får jeg komme tilbake til den dag det forhåpentligvis blir aktuelt.

34. Hvor mye penger bruker du gjennomsitlig i måneden på shopping og hygge?

- Det jeg har til overs etter at regningene mine/våre er betalt. Sparing er ikke min sterke side. 

35. Tenker du noen ganger på at du er redd for at din fremtidige baby skal bli allergisk for hunden din? Hvilke tanker har du om det?

- Det har jeg aldri tenkt på. Heldigvis har Stella to hjem i Oslo, så det hadde uansett løst seg veldig bra. Men det ville jo vært trist om vi ikke kunne ha henne noe her hjemme.


Sånn.. Det var den spørsmålsrunden. Nå skal Ulrik og jeg ut og spise på Escalon, som ligger på Tjuvholmen. Der skal vi møte to vennepar av oss, så det blir en slags trippel date i kveld. Hehe! Jeg gleder meg. Vi blogges i morgen, snille dere.

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN DEL 2: VIDEOBLOGG

Shit, dette er flaut. Men alt for dere, folkens! Jeg hører at det ble litt støy i bakgrunnen, men lyden ble generelt mye bedre denne gang enn sist. Det skulle kanskje ikke så mye til men.. Like heldig er jeg også med stillbildet denne gang, ser jeg. Hehe! Det er vel ikke så viktig. Jeg håper bare at dere synes det er gøy med litt variasjon her på bloggen. Det er nemlig det som er poenget med denne videosnutten ♥

 
 

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

God kveld, fininger! Her kommer del 1 av svarene på spørsmålsrunden. Det ble plutselig mange flere spørsmål enn jeg hadde sett for meg. Dette fordi de fleste har stilt flere enn et spørsmål i samme kommentar. Det er jo bare koselig det da. Ikke misforstå. Jeg synes det er kjempegøy å svare dere, men ser meg nødt til å dele opp svarene i flere innlegg siden det ble såpass mange. Ellers blir det fort kjedelig å lese..

1. Har dere tenkt på navn til den lille?

- Ja, jeg skrev jo et innlegg for en stund siden om navn vi har tenkt på. Du finner innlegget her, om du gikk glipp av det. Navnet "Lykke" er fremdeles en favoritt dersom vi skulle være så heldig å få en liten jente en gang. 

2.  Hvem er ditt største forbilde?

Det må være mamma. Jeg håper virkelig jeg er like sporty og morsom som henne i 50-årene. Drømmen er å se like bra ut og kle meg like fresht som henne når jeg blir eldre. Hun er det vi kaller "fifty and fabulous"!  

3. Hva er favorittsangen din for øyeblikket?

Favorittsangen for øyeblikker er "Hotter than hell" av Dua Lipa & Matoma. Kjenner jeg blir skikkelig gira av den sangen. Dere kan høre den her ♥

4. Hvilket merke er det på bomberjakken din?

Den grønne bomberjakken min som jeg hadde på i dette innlegget er som sagt fra Bershka. En spansk kjede med masse rimelige klær. Jeg pleier som regel alltid å finne meg noe i den butikken. 

5. Hvilket kamera bruker du?

Jeg bruker Olympus Pen E-PL7. Et supert kamera for meg som ikke er veldig teknisk, men har et stort ønske om å ta bra bilder fortest mulig. Dessuten har det en perfekt størrelse, slik at jeg kan ha det med meg overalt i vesken uten at det tar mye plass.

6. Hvilket sykehus vil du føde på?

Det har jeg faktisk ikke tenkt på. Litt rart kanskje, ettersom at jeg allerede har innredet barnerommet til både gutt og jente i hodet, bestemt meg for barnevogner, de første plaggene vi skal kjøpe, stellebag og så videre.. Hehe!

7. Hvor mange barn har dere lyst på?

Nå ønsker jeg meg først og fremst å bli gravid, men drømmen er tre barn en gang i fremtiden. Mye mulig denne drømmen endrer seg når jeg vet litt mer om hva jeg faktisk går til.

8. Når skal bestevenninnen din gifte seg?

Hun gifter seg i februar 2017. Det er faktisk helgen etter Ulrik og jeg skal feire vår et års bryllupsdag. Herlighet, som tiden flyr! Jeg gleder meg utrolig masse til dette bryllupet og ikke minst til å være forlover. Skikkelig stas! 

9. Hvorfor solgte du hele garderoben din?

Det gjorde jeg for å få en ny start. Jeg var dritt lei av alt i skapet og så på bloppisen som en glimrende mulighet til å fornye garderoben.

10. Føler du at stilen din er blitt mer voksen etter at du gjorde det?

Tja.. Litt. Nå er jeg jo fortsatt i tyveårene, så det er måte på hvor voksent jeg ønsker å kle meg. Men magetoppene, de korteste kjolene og overdelene med de største utringningene har fått nye eiere. 


11. Skulle du ikke investere i noen få fine plagg?

Det stemmer. Jeg skrev jo flere innlegg om de plaggene jeg investerte i her og her. Blusen og buksen jeg har på meg i dag er en av investeringene jeg gjorde hos Kathrine Nørgård, som jeg er veldig fornøyd med. Men jeg mangler fortsatt de perfekte jeansene, litt varme gensere og flere bluser/skjorter til hvedags. 

12. Kommer du til og ha Ulrik med i ny spørsmålsrunde, slik som du har nevnt tidligere?

- Jeg har alltid lyst til å ha med Ulrik jeg, men det er ikke alltid han har lyst til å være med. Hehe! Neida, men han har jo mye annet han liker å bruke fritiden sin på når han først er her hjemme og har fri fra jobb. Det forstår jeg godt.

13.  Beskriv situasjonen med det og slite med å få barn?

- Nå kan jeg vel ikke si at vi sliter med å få barn i og med at vi "bare" har prøvd i 7 måneder. Men det er tøft å ville noe så inderlig mye uten å lykkes så fort man gjerne skulle ønske. Det skal jeg ikke legge skjul på. 

14. Hva slags endringer gjør du for og bli mer fruktbar?

- Jeg tror ikke det er noe i veien med verken meg eller Ulrik sånn sett. Vi har ikke gjort noen større endringer enn at jeg har sluttet å drikke alkohol og sluttet å snuse. I tillegg til dette tar vi begge vitamintilskudd og tenker mer over hva vi spiser. Vi fikk jo en del tips av Helene Ragnhild som gjesteblogget her om dagen, og har også tatt til oss flere av rådene som leserne mine har gitt oss. 

15. Hvordan har det gått etter at du sluttet å drikke og snuse?

Det går veldig fint. Snusingen er ingen problem. Den har jeg ikke savnet i det hele tatt. Men det er kanskje fordi dette kun var en dårlig vane jeg hadde i fylla. Jeg har aldri snust i edru tilstand. Alkoholen har jeg savnet. Ikke fordi jeg har et problem med alkohol, men fordi jeg er veldig glad i å feste. For meg er det som sagt IKKE like gøy på fest uten alkohol. Jeg har derfor trukket meg litt tilbake i det siste og vært mye hjemme.

16. Hva slags far kommer Ulrik til og bli å hva slags mor kommer du til og bli?

Jeg tror at Ulrik kommer til å bli den mest populære forelderen av oss to. Han klarer jo ikke si nei til Stella (hunden vår) en gang. Mens jeg blir nok mer streng og opptatt av rutiner. Dessuten er Ulrik mye borte i jobben sin, så det blir jo jeg som må jobbe mest med rutinene og være "den kjipe" oftest av oss to. På en annen side er jeg veldig uredd og Ulrik mer bekymret. Vår fremtidige datter eller sønn vil nok komme til meg å spørre om lov før Ulrik. Så her kan jeg sanke inn  litt poeng. Hehe! 

17. Har du lyst til å møte leserne dine?

- Jeg digger å møte leserne mine! Det er utrolig hyggelig når lesere kommer bort til meg og hilser. Jeg føler meg heldig som stadig får oppleve det :-) 

18.  Hva er dine fremtidsplaner?

- Jeg drømmer om å skape en familie sammen med Ulrik, bygge bloggen videre og gjøre andre spennende prosjekter ved siden av bloggen. Dette er ikke konkrete planer akkurat, men det er slik jeg ser for meg fremtiden min.

19. Vil du ha flere dyr?

- Nei, egentlig ikke. Vi elsker Stella begge to, men det holder med et dyr i huset. 

20. Så runde kinn du har. Spiser du mye hvete?

- Hehehe! Dette spørsmålet måtte jeg bare ta med. Jeg spiser ikke mye hvete nei, men bollekinn har jeg. Det er de som kommer til å holde på det unge utseendet mitt når jeg blir eldre ;-) 

PÅ DATE MED MANNEN

Hei, dere! Ulrik og jeg har vært på farten i hele dag. Vi fikk nemlig låne en tilsvarende bil som den nye vi har bestilt oss i noen dager og bestemte oss derfor for å takke ja til det og ta hele denne dagen som en koselig date. For dere som følger med på prøveperioden: På morgen i dag fikk jeg en stoooor smilemunn igjen på testen. Tydeligvis stemmer den appen jeg bruker fra Libresse bra med meg og min syklus. Jeg krysser alt jeg har for at spiren sitter denne gang! Tvi tvi!

Vi har derfor bare hygget oss sammen, cruiset rundt i Oslo, lunsjet på Delicatessen og nå er vi på vei til et vennepar litt utenfor byen. En skikkelig fin start på uken. Fornuftig start? Kanskje ikke, men jeg tror vi har godt av litt "kjærestetid" nå med alt det fokuset på prøvingen. Desto hyggeligere blir jo øvingen også. Hehe! Spesielt på dager som dette hvor vi setter av mye tid til hverandre <3

Jeg skal sette meg ned med spørsmålene senere i dag. Satser på å få ut noen av svarene i kveld og muligens resten i morgen.

Men nå må jeg følge med på veien her. Ellers går det dårlig. Dessuten hører jeg nesten ikke hva jeg selv tenker så høyt som Ulrik spiller musikk. Hehe! Det blir stas med ny bil altså, men jeg har en følelse av at Ulrik gleder seg mer enn meg til dette.. Vi blogges senere!

NOK EN ROLIG HELG

Takk for alle spørsmålene dere har sendt inn. Jeg tenker å starte med å svare på en del av de i morgen. Det er derfor fortsatt mulig å sende inn spørsmål til spørsmålsrunden om dere enda ikke har gjort det i kommentarfeltet her ♥

Det har som dere skjønner vært nok en rolig helg for meg. Ulrik gikk ikke av jobb før i dag, så mens han har jobbet på dagen har jeg fikset ting hjemme, trent, vært på kaffedater med venninner og bare slappet av. Den uken som kommer nå blir det heldigvis litt mer action. Nå er jeg lei av å bare være hjemme og ta det med ro. Jeg kjenner at jeg trenger å finne på noe og ikke minst være mer sosial enn jeg har vært i det siste. Det er viktig å trives i egen selskap. Jeg gjør jo det, men et sted går grensen. Ellers ender jeg opp som en sær gammel dame.. Hehe!

Har dere forresten lest noen gode bøker i det siste? Eller har dere hørt om noen bra og gjerne nye bøker? Jeg har lyst til å lese litt denne høsten, men trenger noen boktips for å komme i gang..     

Mens jeg skriver til dere lukter det forresten helt nydelig fra kjøkkenet. Søndagsmidagen her i huset er nemlig snart klar. Det som serveres er indrefilet med stekte poteter, grønnsaker og rødvinsaus. Mmmm! Jeg tenker den skal inntas i sofaen sammen med en hyggelig film. Ønsker dere en herlig avslutning på helgen. Vi blogges mer i morgen. 

SPØRSMÅLSRUNDE

Hei, dere! Håper helgen har vært fin så langt. Jeg har i hvert fall storkost meg med dette fine været som er i Oslo i dag. I og med at det har blitt litt mye snakk om denne prøveperioden i det siste, så tenker jeg det er på tide med noe helt annet.. Nemlig en spørsmålsrunde! 

Når det er sagt så er det fullt lov å stille spørsmål som handler om babydrømmen min også. Jeg er åpen for det meste. Her er det dere som bestemmer. Jeg vet at jeg har lett for å henge meg opp de samme temaene i innleggene mine. Derfor er det fint med innspill om hva dere faktisk lurer på, vil vite mer om, ønsker at jeg skal utdype og så videre.

Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal lage en video (med bedre lyd enn sist gang) eller om jeg bare skal publisere svarene i to blogginnlegg. Kanskje jeg skal gjøre begge deler? Kom gjerne med ønsker her også ♥  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå blir det en tur på butikken for å handle inn middag og kos til kvelden. Ulrik og jeg skal bare hygge oss her hjemme. Han skal tidlig opp i morgen og jeg er motivert til det samme for å få unna en del ting på den stadig voksende to do-listen. Når man sover helt ut på formiddagen som jeg gjorde i dag, så får man liksom ikke gjort stort i løpet av en dag. Hehe! Det er deilig med sånne dager også da. Dessuten er det helt lovlig på en lørdag. Men jeg liker som dere vet den følelsen av å tjuvstarte uken litt på søndager. Desto mindre blå blir jo mandagen. Men nå er det helg, så la oss fokusere på det først.   

Det her er forresten den bomberjakken jeg snakket om. Jeg har ikke brukt den så mye enda, men det er bare tilfeldig. Det var Ulrik som kjøpte jakken til meg i Marbella fordi han synes denne stilen på jenter er så fin. Litt mer "relaxed" enn hva jeg pleier å være kanskje. Men jeg liker det. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en fortsatt fin helg, alle sammen! Jeg gleder meg til å lese spørsmålene dere kommer med ♥

TAR HELG MED BEINA HØYT

Hei, dere! Da tar jeg helg med beina i været. Hehe! Eggløsning nærmer seg og jeg følger som dere skjønner de aller fleste råd jeg får. Hvorfor ikke liksom? Jeg vil jo ikke sitte igjen med en følelse over at jeg ikke har gjort ALT jeg kan. Så her tas alle tips i mot med et stor takk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper at flere enn meg dro nytte ut av gjesteinnlegget til Helene Ragnhild i går. Jeg skal i hvert fall gjøre noen små endringer for å se om det kan hjelpe meg til målet, nemlig å bli gravid. Jeg ser det diskuteres hvorvidt kostholdet har noe å si eller ikke før en graviditet, men de fleste tipsene som Helene kom med var jo ikke annet enn sunne og gode tips som alle burde vurdere for å oppnå en bedre helse, så jeg ser ikke noe poeng i å kverulere rundt det. Endringene jeg skal gjøre er ikke store, men jeg skal tenke mer over hva jeg putter i munn fremover.

På appen min "Periodical", viser den at jeg har eggløsning førstkommende mandag. Jeg stoler ikke 100 prosent på denne appen eller på andre tilsvarende apper. Derfor skal jeg begynne med testingen i helgen. Mange vil kanskje mene at jeg er hysterisk med disse testene mine. Men jeg tenker igjen.. Hvorfor ikke? Jeg ønsker jo så inderlig å gjøre det lille jeg kan gjøre for å få babydrømmen oppfylt. Disse testene stresser meg ikke noe mer enn det å ikke vite. Dessuten føler jeg meg mer avslappet i denne syklusen enn i forrige syklus og synes jo hele prosessen med disse testene er veldig spennende. Uansett smilefjes eller ei så skal det øves. Øvelse gjør mester, håper jeg ♥ God helg, til verdens beste lesere! 
 

KOSTHOLDSTIPS TIL KVINNER SOM PRØVER Å BLI GRAVIDE

Hei! Jeg heter Helene, har en bachelor i ernæringsfysiologi og brenner for ernæring for kvinner før, under og etter svangerskapet. Jeg prøver selv å bli gravid og kom i den anledning i kontakt med Julianne. Jeg ville gjerne gi henne veiledning for å optimalisere kostholdet hennes, og i den anledning også gi tips til andre prøvere.

Er det en tid i livet vi bør spise ekstra sunt er det når vi skal bære frem et helt nytt liv. Kroppen vår skal gjennom en stor jobb og vi trenger all den næringen vi kan få. Vi skal bygge en liten kropp, og helst ha igjen energi også etter fødsel. Da skal vi tross alt passe på den lille.

Selv om det er tøft når en så inderlig ønsker seg to streker på testen vil jeg trøste dere (og meg selv) med at vi får mer tid på å forberede kroppen på mirakelet som skal skje. Spiser du riktig nå kan du også ta med deg de gode vanene inn i svangerskapet.

Julianne spiser allerede sunt, men det er alltid små endringer en kan gjøre for å gi kroppen det lille ekstra. Her er tipsene jeg ga Julianne og som også passer for andre som prøver:

Spis nok

For å bli gravid må kroppen din føle seg trygg. Hvis kroppen din tror at du lever i krise eller sult er jo det siste den vil å bli gravid. Fokuser derfor på næringsrik mat som egg, kjøtt, fisk, grønnsaker, nøtter, frukt og bær i hverdagen. Ha gjerne en neve spinat i smoothien din, en ts kokosolje i grøten og noen nøtter i salaten.

Spis nok fett

Kjønnshormonene våre er faktisk laget av fett, så ikke vær redd for å øke inntaket av dette fremover. Forskning antyder at kvinner som velger fullfete meieriprodukter har økt sannsynlighet for å bli gravide, i forhold til kvinnene som valgte magre varianter. Mine favorittkilder til fett er avokado, nøtter, olivenolje, smør, fullfete meieriprodukter og koksprodukter. Husk også å ta et tilskudd med høykvalitets omega 3.


- Reduser inntaket av sukker og raske karbohydrater

Sukker og raske karbohydrater fra brus, godteri, kjeks, kaker, pasta og ris gir oss blodsukkersvingninger og kan stresse kroppen. Kutt ut unødvendig sukker og bytt pasta og ris mot søtpotet, potet, rotgrønnsaker, bønner og linser. Julianne er allerede flink med dette, men det er alltid greit å nevne.

- Spis matvarer rike på folat

Folat er et B-vitamin som er særlig viktig for barnets nervesystem i første trimester. Folat finner du rikelig av i lever, grønne grønnsaker (spinat, grønnkål, brokkoli, rosenkål), linser, bønner, kikerter og havregryn. Det er aller best å få folat fra mat, da får vi den aktive formen.

- Unngå soya

Soya inneholder såkalte planteøstrogener, stoffer som ligner på kroppens østrogen. Det er usikkert hvordan disse østrogenene kan påvirke fertiliteten og hormonbalansen vår, og jeg anbefaler derfor at en holder seg unna dette. En latte på soya et par ganger i måneden er ingen krise, men ikke drikk soyamelk hver dag om du ønsker å bli gravid.5 MATVARER SOM ØKER FERTILITETEN:

♥ Egg

Egg inneholder alle næringsstoffene vi trenger med unntak av vitamin C. De er rett og slett små næringsbomber og en klassisk fertilitetsmatvare! Ha et rått egg i smoothien (smakes ikke), nyt en deilig omelett eller lag eggmuffins. Jeg anbefaler minst to egg om dagen til kvinner som ønsker å bli gravide.

♥ Avokado

Noen studier antyder at inntak av enumettet fett øker sannsynligheten for å bli gravid. Spis en halv avokado om dagen, så får du både fett, fiber og folat.

♥ Grønnsaker i alle farger

Frosts i grønnsaker i alle farger. Lag tacosalat med dobbelt så mye grønnsaker som du pleier, putt grønt i smoothie (spinat, agurk og squash er mine favoritter), bruk gulrøtter, paprika og agurk som snacks.

Grønnsaker er rike på vitamin C, jern, folat, zink, magnesium, betakaroten, antioksidanter og andre plantekjemikalier. I tillegg inneholder de masse fiber som hjelper kroppen å kvitte seg med brukte hormoner og dermed kan bidra til bedre hormonbalanse.

 ♥ Valnøtter og gresskarfrø

Valnøtter er rike på omega 3 og andre gunstige fettsyrer, og gresskarfrø er rike på mineralet sink. Hakk valnøtter og gresskarkjerner over salaten, grøten, yoghurten eller sleng et par i smoothien.

♥ Bær

Bær er svært rike på antioksidanter, c-vitamin og fiber, alle viktige for hormonbalansen og fertiliteten vår. Bruk bær som snacks, dryss dem over salaten eller grøten, eller lag en fristende bærsmoothie. Husk at fryste bær er vel så sunne som de ferske.

Hvis du ønsker flere tips til et fertilitetskosthold eller ønsker veiledning fra meg kan du besøke bloggen min heleneragnhild.blogg.no. Lykke til med prøvingen ☺

I MIN HANDLEKURV

Inneholder annonselenker

Hei, dere! Jeg har lyst til å vise frem hva jeg har i min handlekurv akkurat nå. Alle plaggene under havnet nemlig i handlekurven i går kveld da jeg ikke fikk sove og tok meg en tur på Nelly. Det er så mye jeg har lyst på for tiden. Høsten får meg alltid sulten på shopping. Hehe! Heldigvis var jeg våken nok til ikke å gjøre et stort spontankjøp og heller tenke litt over hva jeg faktisk trenger. Det eneste kjipe med ikke å gjenomføre kjøpet med en gang når man finner noe man virkelig liker er jo at varen fort blir utsolgt i den størrelsen eller fargen man skal ha. Det opplever jeg dessverre ofte på Nelly. Senest i dag med denne genseren i khaki og gammelrosa. Men men.. Da var det ikke meningen, tenker jeg.

Her er varene som jeg har i handlekurven akkurat nå:

Denne digge kosedressen: bukse her og overdel her. Jeg bare elsker slike sett som jeg kan bruke her hjemme på kontordager som i dag, men også noe som ser såpass ordentlig ut at jeg ikke trenger å skifte når jeg skal ut og gå en tur med Stella, på butikken eller i små ærender i sentrum. Denne joggedressen er akkurat sånn. Derfor tror jeg at den skal få bli med i kassa.

Lang bomberjakke. Jeg har en kort bomberjakke fra før som jeg kjøpte på Bershka i Marbella, men denne var jo nesten enda finere i lang. Jeg er spesielt glad i litt lengde på jakker, derfor frister det veldig å kjøpe denne. Men i og med at jakken jeg har fra før er i samme farge, så bør jeg kanskje klare å dy meg?

Dette skjørtet eller dette skinnskjørtet og mulig denne toppen i fløyel. Jeg solgte jo unna nesten alle skjørtene mine da jeg hadde bloppis. Det er litt trist nå siden jeg er veldig flad i å gå med skjørt i hverdagen når jeg skal i møter og så videre, og har ikke funnet meg noen nye skjørt før nå. Fløyelstoppen er jo bare helt skjønn. Den må jeg ha.

Denne fine laptop-vesken til min nye macbook eller dette freshe laptop-dekselet i marmormønster. Jeg har som sagt fått ny mac av mormor. På den forrige macen min (som døde) hadde jeg det fineste "marmor" coveret/klistremerke utenfor som Ulrik ga meg til jul. Men det sitter jo fast, så derfor ønsker jeg meg noe tilsvarende. I tillegg så trenger jeg virkelig en slags veske eller trekk som kan beskytte macen når jeg tar den med rundt omkring. Det coveret jeg har er ikke så hyggelig å bruke lenger etter at tanteungen min var på besøk og lekte med en kulepenn. Hehe! 

Denne nydelige blusen som har sirka samme farge som genseren jeg hadde på meg i går, denne morsomme blusen i blå og/eller (ubesluttsom) denne "blusekjolen". Hva synes dere? Jeg kan ikke bestille alle. Her må jeg i hvert fall velge bort en av tingene..

En ny bag som jeg kan bruke til trening, som denne eller denne. Jeg har brukt den gule Louis Vuitton bagen min nå i sommer, men det er egentlig ingen treningsbag og nå som høsten og etterhvert vinteren kommer har jeg lyst på en bag i en mer nøytral farge som sort eller grå.

Headbands til trening i freshe farger og litt nytt treningstøy, men det ønsker jeg meg jo alltid. Disse hårbåndene skal jeg bestille uansett. Jeg må bare ta en avgjørelse på alt det andre som ligger i handlekurven først.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ulrik, Stella og jeg koser oss med sen lunsj her hjemme i dag. Snart er det trening og senere i dag kommer det et gjesteinnlegg fra en utrolig dyktig jente som heter Helene Ragnhild. Jeg fortalte dere såvidt om dette innlegget i går. Helene er utdannet med en bachelor i ernæring for fertilitet, gravide og for baby. Hun jobber selv med blogg, holder onlinekurs og foredrag om ernæring, så derfor tenkte jeg det passet bra med et innlegg fra henne nå som jeg søker råd og hjelp fra alle kanter. Helene har en oversikt over hva jeg spiser, både på gode og "dårlige" dager og har gitt meg flere råd som jeg kommer til å ta med meg videre i prøveperioden og tiden videre. Jeg tror og håper at flere som er i samme situasjon som meg kan dra noe nyttig ut av dette gjesteinnlegget, og hvis vi alle spør henne veeeeeldig pent, så kan det tenkes at hun svarer oss på litt spørsmål og stiller opp flere ganger ♥

ET SMIL TIL DEG SOM LESER

Hei, dere! Beklager sen lyd fra meg i dag. Det har gått i et helt siden morgen. Som dere sikkert ser så har jeg klippet meg, noe jeg er veldig fornøyd med. Kort hår, langt hår, kort hår.. Jeg får aldri bestemt meg, men det er jo bare gøy å variere da. Kjenner jeg meg rett så går det ikke lenge før jeg har langt hår igjen. 

Det er det selvfølgelig snilleste Maria på Head frisør i Hegdehausveien som har klippet håret mitt (sponset). Tålmodig frøken. Etter frisørtimen var jeg i to møter på Smestad med mulige samarbeidpartnere, i en lunsjdate med en venninne/kollega på Frogner, ute på en liten joggetur/powerwalk og til sist i et telefonintervju med en spaltist i Dagbladet. Jeg vet ikke når saken kommer ut ennå, men gir dere beskjed som vanlig. Nå er det middag med jentene hos Pia. Jeg gleder meg skikkelig til å se alle igjen og ikke minst til taco. Mmmm! Mangen min rumler høyt her jeg sitter og skriver. Jeg vet ikke med dere, men jeg blir aldri lei av taco og spiser det gjerne flere dager på rad om jeg får. Hehe! Ulrik blir ofte litt lei av det, så derfor digger jeg å bli invitert på taco hos andre. Mer om mine matvaner og tips til kosthold i prøveperioden kommer forresten på bloggen i morgen. Jeg er ingen ekspert på området, men jeg har fått tak i en herlig jente som kan veldig mye om dette og som har tilbudt seg et lite gjesteinnlegg. Forhåpentligvis er det flere enn meg som kan lære litt av denne jenta, spesielt andre som også prøver å få barn. Jeg hadde egentlig planer om et helt annet innlegg for i dag, men det får jeg spare til i kveld eller en annen dag. Vi får se hvor sent jeg kommer hjem.. Ha en fortsatt fin onsdag, du som leser. Jeg setter stor pris på at du klikker deg inn her hver eneste dag. Det er virkelig noe å smile av <3 

TRENINGSDATE MED KAJA

Hei, igjen! Da fikk jeg endelig satt meg ned foran macen. Hver gang jeg har satt meg ned for å skrive dette innlegget i dag så har det nemlig kommet et eller annet "i veien". Det blir fort sånn når man jobber hjemmefra. Da prioriterer man pluselig alt annet. Det meste har hatt med jobb å gjøre da, så dere får ha meg unnskyldt.

Her kommer uansett noen bilder fra treningsdaten som jeg hadde med Kaja tidligere i dag. Jeg hadde som sagt store planer for oss, men det gikk ikke helt slik jeg hadde tenkt. Det på grunn av åpning av Ris Skole og idrettsbanen med Tv2 og sykt mange elever. Lite visste jeg om denne åpningen. Kaja og Ulrik trodde at dette var planlagt fra min side ettersom at jeg er over gjennomsnittet glad i både kamera og oppmerksomhet, men det lover jeg at det IKKE var. Hehe! 

Men, men.. Vi rakk å få opp pulsen med intervaller før vi måtte avslutte. Mens Kaja løp rundt banen hoppet jeg tau og omvendt. I tillegg tok vi noen løperunder sammen før det ble for kleint å være der. Vi avsluttet det hele med en lang og hyggelig gåtur, som selvfølgelig Stella også fikk være med på og tok oss et velfortjent smoothie stopp på veien. Nå som jeg tenker etter så ble det jo faktisk en vellykket treningsdate, til tross for endringer i programmet. De styrkeøvelsene jeg hadde satt opp får vi bare spare til neste gang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ulrik kom forresten kun innom for å ta et bilde av oss etter beskjed fra meg (hvis dere lurer på hvem som tok dette siste bildet).

ET LITE FROKOSTTIPS

God morgen! Her kommer frokosttipset som jeg snakket om i går. Jeg deler sjeldent oppskrifter med dere, men når jeg blir hekta på et eller annet så hender det at jeg slår til. For tiden er det gresk yoghurt med hasselnøttmelk jeg craver. Det høres kanskje rart ut, men det smaker veldig godt. Selv om jeg pleier å spise en porsjon med dette til frokost så er det jo et like godt alternativ til lunsj, som et mellommåltid eller til kvelds. Det går kjempefort å stelle i stand og metter godt. Jeg er ikke en mester på kjøkkenet akkurat. Det har fortalt dere før. Men jeg elsker å eksprimentere litt med enkle og sunne måltider i hverdagen, som dette..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

♥ Gresk yoghurt: Jeg pleier å kjøpe et spann på Rema 1000. Det varierer hvor lenge det spannet holder.

♥ Hasselnøttmelk: Det får du kjøpt på helsekostbutikker. En annen muighet er å bruke kokosmelk. Det smaker også veldig godt og kan kjøpes i de fleste matvarebutikker.

♥ Musliblanding: Jeg bruker denne fra Atkins, men her finnes det utallige varianter.

♥ Gojibær: Pakken over er kjøpt på en helsekostbutikk, men det finnes også i flere matvarebutikker.

Kokoschips: Disse finner du kun i helsekostbutikker, tror jeg.

Fiber sirup: Denne er fra merket "fuksjonell mat", som finnes blant annet på Sunkost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slik gjør du:

Ta over ønsket mengde med yoghurt i en bolle. Husk at det blir mye mer enn det ser ut til når du blander yoghurten med melken. Hell litt melk over i skålen og rør om. Når blandingen er ferdig tilsetter du muslien, bærene og kokosflakene. Til slutt kan du ha litt fibersirup på toppen. Dette for ekstra god smak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå har jeg en treningsdate med Kaja som jeg både gleder og gruer meg til. Hehe! Jeg har nemlig satt opp et ganske hardt program til oss, så jeg er litt spent på hvordan det går. Treningen skal foregå utendørs på idrettsbanen bak her hvor jeg bor. Jeg tar med kamera og viser dere øvelsene vi gjorde litt senere i dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en fin tisdag!

ENDELIG LITT REGN!

Hei, dere! I dag er det er første gang i historien jeg har vært glad for at det regnet. Da kunne jeg endelig teste ut disse to søte regnjakkene på ordentlig. Hehe! Det er snilleste Ulrik som har bestilt disse jakkene på ebay til oss. Stella fikk som dere vet sin i bursdagsgave og jeg fikk min noen dager før. Jeg har aldri vært så glad i ebay egentlig, men blir stadig overrasket over hvor mye fint og ikke minst morsomt som Ulrik finner der. Regnjakkene er nok ikke av verdens beste kvalitet, men de er vanntette, fine i fasongen og behagelige. Noe mer enn det kan jeg vel ikke kreve.. Det begynte å regne ganske mye når vi kom opp i skogen tidligere i dag, dermed fikk jeg virkelig testet kvaliteten på jakkene. Men nok om det.

Ellers har jeg hatt en god økt på Sats i dag med intervaller på møllen og styrke på mage, rumpe og lår. Selv om jeg tjuvstartet uken litt i går med sunn man og trening ute, så føles det alltid bra med en sporty mandag. Er dere ikke enige? Dessuten har det utrolig mye å si for hvordan resten av uken blir. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, men jeg er i hvert fall helt avhengig av å starte uken bra. Utskeielser og latere dager hører til de dagene i slutten av uken.

I morgen har jeg planer om å vise dere hvordan jeg liker å trene ute. Det er flere av dere som har etterlyst slike treningsinnlegg. Derfor tenker jeg at det er på tide og passer godt nå som alle er tilbake på både skole og i jobb. I tillegg kommer det et lite frokost tips tidlig på morgenen for dere som har lyst på det 

Nå blir det kvalitetstid og sen middag med min kjære. Det er viktig å sette av god tid til for oss to som ikke nødvendigvis ser hverandre hver eneste dag. Snakkes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

EN FRESH SØNDAG

I dag har jeg hatt en skikkelig sunn og sprek søndag, så nå føler jeg meg faktisk fresh. Dagen startet med løping, hoppetau og andre styrkeøvelser i sola. Det har jo vært sååå fint vær ute i dag, så jeg hadde ikke samvittighet til å gå inn og trene på Sats. Men for heldige meg som har fått en stor idrettsbane rett uten for døren så burde det ikke være noe problem å få til en god økt utendørs. Jeg har allerede planlagt en treningsdate med Kaja på idrettsbanen "min" på tirsdag. Da skal jeg ta med meg kamera og vise dere hvordan jeg liker å trene ute. Jeg la ut et par videosnutter på Snapchat (pilotfrue) fra løpebanen, men det ble for kleint å ta bilder ettersom at jeg ikke var alene. Det var nemlig en hel gjeng med barn og foreldre som spilte fotball på gressbanen i midten. Spreke folk! Det blir man glad av å se.Nå har jeg akkurat kost meg med en digg kyllingsalat. Av alle ting så elsker røbeter for tiden? De var godt representert i dagens salat, for å si det sånn. Kom gjerne med forslag til andre retter jeg kan bruke røbeter i :-)

Ellers venter jeg på Ulrik som kommer hjem fra Stockholm i kveld. Jeg kjenner at jeg gleder meg veldig til å se han. Ulrik har vært borte siden fredag. Vi var nemlig bedt i et 40-årslag begge to i går, som jeg valgte å takke nei til. Men siden det var en veldig god venn av Ulrik, så valgte han å dra alene. Jeg kjenner meg ikke helt igjen i de valgene jeg tar for tiden altså.. Hehe! Men det har jo med denne alkoholen å gjøre. Jeg er jo egentlig skikkelig glad i å feste og danse, men nå som jeg har gitt meg selv et alkoholforbud, så har jeg trukket meg litt tilbake. Spesielt i anledninger hvor jeg ikke kjenner så mange. Det spørs om jeg ikke bare må ta meg en fest snart og glemme bort denne prøvingen litt. Jeg vet ikke hva som er best jeg. Dette stresset jeg har skrevet litt om kommer nok av at jeg prøver litt for hardt, som mange av dere sier. 

Ha en forsatt fin søndag, alle sammen! Nå skal jeg ut og gå en lang tur med Stella. Hun er mildt sagt rastløs, så mor må ut igjen selv om hun helst kunne tenke seg å ligge på sofaen.. 

Når jeg kommer hjem igjen skal jeg sette meg ned og svare dere i kommentarfeltet. Jeg ser det er en del jeg ikke har fått svart på i helgen. Vi blogges

10 TING SOM STRESSER MEG

Hei og god kveld! Husker dere innlegget jeg skrev om de 10 tingene jeg gleder meg til denne høsten? For å være ærlig så er ikke høsten min favorittårstid. Jeg liker å fokusere på alt det positive ved hver årstid når den først kommer. Jeg er jo egentlig kjent for å være en skikkelig gladjente, men innrømmer at høsten ofte preges av stress, og kanskje speselt denne høsten?

Jeg får hele tiden høre av dere og andre rundt meg at jeg må stresse ned, da jeg tydeligvis virker veldig anspent for tiden. Det stemmer at jeg er litt stresset. Jeg kjenner det både fysisk og psykisk. Men det går fint med meg altså. Det er ikke noe å bekymre seg over. Jeg bestemte meg bare på bakgrunn av dette for å sette meg ned og lage en liste over de tingene i livet mitt som stresser meg mest akkurat nå. For det er nemlig ikke bare denne prøveperioden som stresser meg. Men alt henger kanskje sammen..

Her er de 10 tingene som stresser meg mest nå for tiden:

Klokken: Jeg blir veldig stresset når jeg har dårlig tid om dagen. Jeg har alltid likt å ha god tid, men ikke blitt så uvell av å ha dårlig tid som nå. Derfor har jeg vært ekstra flink i det siste til å legge opp realistiske planer i forhold til den tiden jeg har. Men med for god tid blir jeg også stresset. Da føler jeg nemlig at jeg har brukt tiden min alt for dårlig. Her jobber jeg daglig med å finne en mellomting som passer meg og mine gjøremål best. 

Trafikken: Det går opp og ned hvor glad jeg er i å sitte bak rattet. I det siste har jeg trivdes best som passasjer og valgt kollektiv fremfor bil når Ulrik ikke er hjemme. Jeg er i utgangspunktet en svært god sjåfør, så håper at gleden ved å kjøre bil kommer tilbake før vi får den nye bilen. Det er jo litt bortkastet at bilen vår kun skal stå å garasjen de 5 dagene Ulrik er på jobb.

Kviser og uren hud: Jeg har slitt med urenheter i huden den siste måneden. Det er ikke sikkert dere har lagt det til merke. Jeg viser meg jo stort sett med sminke her på bloggen. Det er ikke så ille som det kanskje høres ut som, men det er mer enn hva som er normalt for meg. Som mange vet kommer ofte kviser og uren hud av stress, så dette er på en måte blitt en ond sirkel. Huff..

Penger: Økonomi er noe som stresser mange enten den er dårlig eller god. Jeg har stresset en del over å ha brukt for mye penger de siste månedene. Det kommer av en rolig sommer med lavere inntekter enn resten av året, uten å begrense forbruket. Jeg burde virkelig bli bedre til å spare og sette av penger uten at de nødvendigvis er til noe konkret. Bare tanken på alt jeg bruker penger på stresser meg. Luksusfellen neste? Hehe! Neida. Jeg har heldigvis kontroll. 

Telefonen: Det varierer hva som stresser meg mest med telefonen min. Men de siste ukene har det nok vært alle disse ubesvarte anropene jeg har fått av ukjente nummer/nummer jeg ikke kjenner. Jeg vet ikke hvorfor det stresser meg sånn siden jeg ALDRI tar telefonen om ikke jeg vet hvem som ringer, men jeg liker det bare ikke. 

Bloggen: Bloggen min er jobben min. Jeg tror ikke jeg er alene om å bli stresset over ting som skjer i jobben? Nå står jeg over et stort valg som har mye å si for meg og bloggen fremover. Det har ikke så mye å si for dere som leser, men det stresser meg at jeg ikke vet helt hvor veien går videre ennå. Forhåpentligvis finner jeg snart ut av det.  

Trening: Jeg både elsker og hater å trene. Treningsgleden min kommer og går, som jeg vil tro er ganske normalt hos de fleste. Men jeg vet at jeg alltid føler meg fantastisk etter en treningsøkt. Derfor blir jeg stresset og i dårlig humør når jeg ikke gjennomfører de treningsøktene jeg har planlagt, som i dag foreksempel. Planen var å stå opp og dra på Sats rett etter frokost, men det droppet jeg. Angrer jeg? Ja. Føler jeg meg bra ved det valget jeg tok? Nei. Kan jeg leve med det? Ja, selvfølgelig. MEN det blir ikke noe skulking i morgen.

Garderoben min: Som de fleste vet solgte jeg så og si hele garderoben min før sommeren. Det fordi det stresset meg at jeg hadde såpass mye klær og tilbehør som jeg ikke brukte. Nå stresser jeg mye fordi jeg føler at jeg ikke har noe å ha på meg. Garderoben min har faktisk aldri vært så tom som den er nå. Det er jo bare å fylle den opp igjen. Jeg vet det. Men det tar tid å bygge en komplett garderobe som man er fornøyd med. Kathrine Nørgård hjalp meg langt på vei, men det er forsatt en del jeg mangler som olabukser (jeg har 2 stykk) og mye annet som hører hverdagene til. 

Rot: Herlighet så frustrert jeg blir av rot for tiden. Det hender jeg kaster fine ting i søpla bare fordi det er i veien. Hvem tror dere misliker det? Ulrik, ja.. I og med at han aldri kaster noe så blir det fort overflod av ting og tang her hjemme. Hvem misliker det? Jeg, ja.. Hehe! Jeg har en periode nå hvor jeg er helt ekstrem. Følger dere @jodeloslo ? Jeg kjente meg SÅ igjen her om dagen da de postet: "Føler liksom at jeg har orden på livet når rommet er ryddig". Haha! So true! 

Symptomer: Jeg har aldri vært en som går mye til legen eller trodd at jeg har diverse sykdommer og så videre. Jeg har vel heller vært litt for sløv med årlige kontroller og ting som kanskje bør sjekkes. Men etter at ønsket om å bli gravid har blitt såpass stort har jeg kjent mye på alle slags symptomer som denne rare kroppen gir meg. Senest i stad var jeg hos gynekologen. Timen ble bestilt før frokost helt uten videre. Jeg er ikke gravid, men alt annet er som det skal. De tok en celleprøve av meg (for andre gang) og er lettet over å ha fått den og diverse andre prøver overstått. Benytter meg anledningen til å minne alle jenter over 25 på å ta en celleprøve av underlivet. Viktig, viktig! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oi.. Dette ble mye tekst og lite bilder. Sannheten er at jeg ikke har følt meg så vel i det siste på bakgrunn av alt over og dermed er motivasjonen for å ta bilder av meg selv også deretter. Det føles faktisk litt stressende det også. Nei, nå må jeg gi meg.. Hva stresser deg mest for tiden?

JEG HÅPER DU VET HVOR LYKKELIG DU GJØR MEG

Når jeg er trist og lei meg så er det bare du som kan få meg til å smile. Når jeg er irritert eller sint så er det bare du som kan få meg til å le. Når jeg er stresset og anspent så er det bare du som kan få meg til å slappe av. Når jeg er sliten og trøtt så er det bare du som klarer å gi meg energi. Jeg håper du vet hvor lykkelig du gjør meg. Du betyr virkelig alt for meg. 

Jeg gleder meg alltid til du kommer hjem, jeg gleder meg alltid over den tiden du er hjemme og det gleder meg alltid at du har det bra, uansett hvor du er. Den kjærligheten som du gir meg er helt unik. Jeg føler meg veldig heldig som får ha deg helt for meg selv. Du er høydepunktet i livet mitt, Ulrik. Jeg håper du kjenner hvor høyt jeg elsker deg. 

Jeg vet at jeg kan være vanskelig å forstå noen ganger. Det er ikke alltid jeg forstår meg selv engang. Takk for at du likevel er tålmodig og støttende. Jeg håper du skjønner hvor mye det betyr for meg. 

Til slutt vil jeg bare få ønske deg en fin helg. Det rakk jeg nemlig ikke istad. Men jeg fikk deg til toget i tide og du rakk heldigvis flyet. Det hadde jeg ikke trodd med den lille tiden vi hadde og alle de røde lysene vi møtte. Hehe! God tur, elskling. Jeg håper du tror meg når jeg sier at jeg allerede gleder meg til å høre stemmen din når du lander. For det gjør jeg.

Du og meg.. Vi spiller best på lag 

KVELDSTANKER

God kveld og velkommen inn i stuen. Her sitter jeg og koser meg helt alene med tankene mine og bare slapper av. Jeg lovte dere å stikke innom en gang til i dag, men jeg har egentlig ikke så mye på hjertet. Jeg føler meg litt tom for ord og trøtt. Det er ikke akkurat et godt utgangspunkt for å skrive et blogginnlegg, men jeg prøver likevel..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg avtalte mitt første møte i stad med en mulig samarbeidspartner som forsåvidt ikke blir aktuell før jeg blir gravid. Selv om det føles litt rart å planlegge ting til en fremtid som ennå bare er en drøm, så føles det godt også. Jeg må jo tenke at det skal skje. Noe annet er bare deprimerende..

Tidligere i dag var jeg innom apoteket for å kjøpe vitamintilskudd. Det er flere av dere som har anbefalt meg å starte med det ettersom at jeg prøver å bli gravid. Jeg endte opp med en liten boks som heter "vitamineral" eller noe sånt. Den skulle visst inneholde alle de vitaminene jeg trengte, utenom jern. Jeg har nemlig mer enn nok jern i denne kroppen. Ellers kjøpte jeg også med meg en ny pakke med graviditetstester. Denne gang gikk jeg for en rimeligere variant fra rfsu. Denne har jeg også fått anbefalt i kommentarfeltet her på bloggen. Dette er de perfekte testene for oss "testomaner", som vil teste ofte og enkelt. Hehe! Jeg vurderer å ta en test en av de nærmeste dagene. Dette for å være helt sikker på at det er mensen jeg har hatt, ikke noe annet. Jeg er nemlig ennå ikke helt sikker fordi jeg sitter igjen med en veldig rar følelse i kroppen. Vi får se. Jeg holder dere som sagt oppdatert.Ulrik er fortsatt på jobb, men han kommer hjem en tur allerede nå i natt. Jeg skal hente han på flytoget om noen timer. Har han ikke en snill kone som både kjører til jobb og henter fra jobb? Det skal sies at han er like snill om ikke enda snillere med meg når han er hjemme og har fri. Hehe! Vi synes heldigvis begge at det er hyggelig å skjemme hverandre bort i hverdagen. Det håper jeg inderlig at vi aldri mister interessen for. Jeg tror nemlig at slike småting har mye å si for et langt og lykkelig ekteskap 

TO MÅNEDER PÅ VEI

Herlighet.. På morgen i dag hadde jeg virkelig lyst til å bare bli liggende i sengen. Dere vet når man har verdens beste drøm og våkner sånn halvveis flere ganger, men hopper inn i samme drøm de gangene man sovner igjen? Det skjedde med meg i dag. Jeg drømte at jeg var gravid, to måneder på vei. Det føltes så virkelig!

Jeg vet at jeg burde prøve å tenke på noe annet, slappe av og ikke stresse mer med dette babyønsket mitt. Tro meg. Jeg prøver så godt jeg kan å fokusere på andre ting gjennom hele dagen, bortsett fra når jeg skriver til dere da. Et sted må jeg få lov til å dele tankene mine. Jeg går jo mye rundt alene her hjemme, så det føles virkelig bra å "snakke" med dere. Jeg snakker jo med Ulrik også, men vi prøver å la det ligge litt og snakke om mest mulig annet når vi er sammen for ikke å gjøre forventningene noe større enn de allerede er. Takk igjen for alt dere deler egne erfaringer i kommentarfeltet. Jeg kan ikke få sagt hvor glad jeg er for nettopp det. 

Men tilbake til denne drømmen. Jeg var som sagt to måneder på vei da jeg testet meg for første gang. Særlig at det hadde skjedd så nøye som jeg følger med og så ofte som jeg tester meg, men i drømmer så går alt ann. Hehe! Ulrik og jeg diskuterte hvilket av de to gjesterommene vi har som skulle bli barnerom og jeg vant. Vent litt.. Det skjedde jo faktisk i virkeligheten også! Jeg vant heldigvis diskusjonen både i drømmen og i virkeligheten. Det ble det største rommet. Uten tvil. 

Videre drømte jeg om at vi holdt på å innrede barnerommet. Det er nemlig noe jeg gleder meg helt sykt til. Jeg ser for meg at jeg kommer til å ta av litt. Akkurat som jeg gjorde i drømmen. Tingene var verken rosa eller lyse blå. Jeg husker ikke hva vi kjøpte eller noe sånt, men jeg husker at vi var å så på teppegulv, maling, tapeter og ammestol. Som jeg gleder meg til dette en dag blir virkelighet! I mellomtiden får jeg kose meg med disse drømmene mine 

Nå skal jeg vekke Ulrik og kjøre han avgårde på jobb. Lurer på hva han drømmer om. Sikkert den nye bilen vi venter på eller noe sånt.. Jeg ser liksom ikke for meg at han drømmer om ammestol og tapeter. Men hvem vet? Stella dagdrømmer nok om mat. Jeg tror ikke det er så mye annet som står i hodet på henne.. Hehe! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi blogges mer senere i dag! 

HUMØRET MITT ER SOM EN BERG- OG DALBANE

Jeg føler at jeg skylder dere en liten oppdatering om hvordan det går med prøvingen. Det siste jeg fortalte dere var jo at jeg testet negativt, men fortsatt hadde et håp siden jeg tok testen for tidlig. Nå skal jeg være helt ærlig med dere. Dersom dere synes at blod og mensen er ekkelt så får dere bare la være å lese videre. Hehe! Det er nemlig helt naturlig for meg å snakke om slike "private" ting for tiden og umulig å unngå det dersom jeg skal fortsette med denne åpenheten i prøveperioden. Noe jeg har fått inntrykk av at de fleste ønsker, så her kommer det..


Jeg testet meg to dager før forventet mens (IKM). Det var en dag før jeg la ut bildet av den negative testen her på bloggen. Jeg hadde ikke planlagt å dele det bildet, men den testen var det eneste som stod i hodet på meg de to dagene, så det ble vanskelig å late som ingenting eller skrive om noe helt annet. Ettersom at Ulrik også synes det er greit at jeg forteller om prøvingen, så har jeg bestemt meg for at dere som vil skal få være med på hele reisen. I hvert fall nesten :-)

Det jeg ikke har fortalt dere ennå er at jeg allerede hadde begynt å blø da jeg tok testen. Altså to dager for tidlig. La meg legge til at jeg ALDRI har blødd utenfor perioden min eller fått mensen for tidlig/for sent. Dessuten var det så lite og alt føles og oppleves helt annerledes enn hvordan jeg vanligvis er og føler meg når jeg har mensen. Det var derfor jeg spurte dere om festeblødning. Jeg hadde og har vel fortsatt et bitte lite håp om at det var det jeg fikk. Men håpet forsvinner mer og mer for hver dag som går. Jeg har nemlig enda ikke sluttet å blø. I dag er det dag 5. Derfor er vel håpet ute for dette forsøket. Jeg forstår bare ikke hvorfor alt føltes så rart og annerledes denne gangen? Alt fra smerter, farge, mengde, konsistens og så videre. Jeg skjønner at mange av tegnene mine har vært innbilning, som kvalme foreksempel. Men at denne perioden har vært annerledes er et faktum, ikke en innbilning.


 

Ulrik er flink til å muntre meg opp. Jeg er virkelig heldig som har en så forståelsesfull og god mann. Her går nemlig humøret opp og ned som en berg- og dalbane. Jeg må innrømme at jeg fort blir veldig skuffet og lei av denne prøvingen. Men heldigvis går de negative tankene like fort over som de kommer. Jeg trenger bare litt tid for meg selv. Helt alene. Så klarer jeg å fokusere videre igjen på et nytt forsøk med et nytt og større håp. 

"Vi prøver igjen neste gang", sa Ulrik. Det er jo ikke verre enn det. Men håpet og forventningene blir større og større for hver måned. Det er det som er det vanskelige og stressende med dette. Jeg vet at det er mange der ute som har prøvd uten hell i mye lengre tid enn oss. Derfor er det ikke meningen å klage. Jeg prøver bare å forklare dere hvordan jeg har det og hvordan jeg tar det. 

UTEKONTOR OG NY KOLLEGA

Hei, igjen! Her ute har jeg tilbragt store deler av dagen sammen med min splitter nye MacBook Air. Altså, min nye kollega og venn for de neste årene. Hehe! Det er bare såååå digg med ny Mac. Denne skal jeg ta så godt vare på at dere aner ikke! Jeg hadde som dere vet et lite uhell tidlig i sommer, da jeg sølte på den andre Macen min og den døde. Nå skal det sies at den hadde levd et langt liv og var moden for utbytting, men det passer liksom aldri inn i budsjettet at tekniske ting ryker. Eller hva? I mellomtiden har jeg brukt en gammel og da mener jeg GAMMEL MacBook som har engelsk tastatur, altså ikke æ,ø eller å. Tastaturet er også helt fucka, slik at jeg måtte lete etter symboler da ingen av tegene er der de skal være. I tillegg er det mange programmer den ikke klarer å gå inn på og så videre. Jeg har som dere skjønner hatt det tungt "på kontoret" i det siste..

Men vet dere hva? For noen dager siden fikk jeg en spesielt hyggelig overraskelse av verdens snilleste mormor. Hun fikk brått for seg tidenes beste ide, synes nå i hvert fall jeg og 9 andre. Mormor ville gi alle barnebarna sine 10 000 kroner hver. Jepp, dere hørte riktig. Ti tusenlapper hver! De pengene skulle vi få bruke til hva vi ville, så jeg bestemte meg fort for å investere disse pengene i noe jeg virkelig trengte og det var selvsagt en ny Mac. Denne flotte, rene, kjappe og snasne MacBooken er altså fra mormor. Tusen takk igjen, mormor! Du reddet denne høsten og bloggingen videre for meg  


Jeg er i grunn meget fornøyd med dagens kontorplass. Denne hyggelige lille kroken har blitt brukt alt for lite i sommer. Det blir som oftes til at jeg setter meg på takterrassen, men jeg ser jo nå at det er like koselig og nesten mer koselig i denne kroken. I hvert fall når jeg skal jobbe. Jeg hadde litt av hvert som skulle gjørs i dag. Det har hopet seg opp med mailer og kommentarer i det siste som jeg måtte ta meg av. I tillegg til det hadde jeg noen oppgaver fra regnskapsfører, regninger som skulle betales, annonsører som skulle kontaktes, to telefonmøter og mer.

På dager som i dag går jeg bare rundt i tøfler og kosetøy som dette. Jeg ser liksom ikke poenget i å ta på meg vanlige klær når jeg kan hoppe rundt i en digg shorts og genser. Det er det jeg elsker med hjemmekontor. Den friheten til å gjøre akkurat som jeg føler for fra dag til dag. Enda bedre er det med utekontor hjemme. Men det fungerer jo bare når været tilater det Håper dere har hatt en fin tirsdag!

BURSDAGSFEIRING FOR STELLA

Lille Stellusen vår fyller 6 år i dag. Hun ble selvsagt behandlet likt som oss andre her i huset når vi har bursdag, med kake, lys og gaver på sengen. Hehe! Det var en stykk happy hund som fikk så mye oppmerksomhet. Mindre happy ble hun heller ikke av å få lov til å spise i sengen. Jeg har som dere ser prøvd meg på en "hundekake" med brødskiver, kalkunpostei, ostekrem og hundegodteri. Den kalkunposteien var dessverre ikke så populær som jeg trodde, men ostekremen og godteriet gikk ned på høykant. Stella vet hva hun vil ha, som vanlig.

I gaver fikk hun flere leker, bein og en regnjakke som matcher min. Ulrik ga nemlig meg en liten pressang også. Men den kan jeg vise dere en annen gang. Det kommer nok av dager vi får bruk for jakkene våre på turer fremover. Jeg er sikker på at Stella kommer til å like jakken sin veldig godt når hun skjønner hva den faktisk er til. Hun hater jo å gå ute i regnet, så dette blir nok suksess. Men i dag skinner solen, dere. Så ikke noe mer snakk om dårlig vær. Jeg tror at solen skinner for vår lille gledesspreder! 

Nå er det kontortid på meg. Ulrik er hjemme fra jobb med øreverk, stakkar. Vi har en mistanke om at han ble smittet av niesen vår som kom krypende under dynen vår med feber den morgenen vi skulle på Tusenfryd. Sånn er det med barn i hus. Vi ønsker oss ikke det noe mindre av den grunn.. 

Planen var forresten å si hei enda en gang i går, men når jeg plutselig måtte hente hjem Ulrik fra jobb og vi ble sittende på legevakten i 3 timer, så ble kvelden min litt annerledes enn hva jeg hadde trodd. Beklager det. Ulrik kommer først. Det tror jeg dere forstår 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hurra for Stella sine 6 år!

S nill: Stella er en utrolig snill og kosete hund.

T ydelig: Stella er veldig tydelig og enkel å forstå.

E lsket: Stella er elsket av mange. En "skilsmissehund" med to mødre.

L iten : Stella er en blanding av Chihuahua og Yorkshire Terrier.

L ur: Stella er en liten luring. Det har vi erfart mange ganger.

A nnerledes: Stella er annerledes. Hun er virkelig en del av familien.

"NA NA NA NA NA, NORSKE JENTER"

Hei, igjen! Stikker bare innom for å dele den nye sangen til Katastrofe, "Norske jenter". Jeg har ikke hørt den før i dag. Det var kusinen min som tipset meg om sangen i stad. Morsom tekst, fengende melodi og gøy å bli nevnt!
 
Jeg kom akkurat inn døren etter å ha kjørt Ulrik til flytoget. Dere kan tro at denne låten ble spilt på full guffe i bilen hjemover. Hehe! Nå er det snart Ikea med bestevenninnen min, Pia. Av en eller annen grunn skal hun alltid dit når solen skinner. Jeg forstår ikke helt det, men nå trenger jeg faktisk et par skohyller og finner helt sikkert noe annet stæsj som kan komme til nytte for å få litt mer orden i ting her hjemme. Det er jo alltid hyggelig med selskap på handleturer. Dessuten er jeg jo forloveren hennes, så det er min plikt å stille opp når hun trenger hjelp. Vi blogges mer senere 
 
 
 

DET ER ALDRI FOR SENT Å TAKKE

God mandag, folkens! Jeg er helt overveldet over alle kommentarene jeg har fått i helgen. Tusen takk for at dere legger igjen en hilsen, svarer på det jeg lurer på, gir meg tips, stiller spørsmål og deler erfafringer. Dere er fantastiske! Jeg er heldig som har så mange gode og snille lesere <3

Her er forresten takkekortene fra bryllupet. De ble sendt ut nå på sensommeren. Det har tatt ganske lang tid på grunn av venting på bilder av treige fotografer.. Men det er jo heldigvis aldri for sent å takke. Ulrik og jeg er fornøyde med kortene og de fleste ser ut til å ha kommet frem. Nå er jeg så lei av å se på dette bildet at det skal ikke opp på veggen, for å si det sånn. Hehe! Vi får plukke ut et eller flere andre til pynt her hjemme.    Ønsker dere en fin start på uken! Vi blogges mer senere i dag :-)

JEG KLARER IKKE Å VENTE..

Jeg blir så oppgitt av meg selv. Planen var jo å vente med å teste meg til slutten av neste uke, men etter en helg full av rare drømmer så klarte jeg ikke å vente lenger. Det står jo at Clearblue testene KAN vise et positivt resultat 5 dager før forventet mens (IKM), men det er jo veldig tullete å kjøpe alle disse testene hele tiden. Den sikreste tegnet er som alle vet uteblitt menstruasjon. Hvorfor klarer jeg ikke å vente? Tålmodighet er tydeligvis ikke helt min greie. I hvert fall ikke i denne sammenheng.

Jeg tror og håper uansett at dette negative resultatet kun handler om for tidlig testing. Ja, for denne gang har jeg virkelig troen. Jeg prøver ikke å lure dere. Ikke Ulrik heller, stakkar. Vi lar oss ikke skuffe av resultatet i dag, dere. Ikke ennå.

Men en annen ting.. I og med at det er så mange av dere som har egne erfaringer rundt graviditet, så har jeg et spørsmål: Hva er festeblødning? Hadde du det? Jeg ble ikke stort klokere etter å ha lest litt rundt på diverse forumer. Derfor håper jeg at noen av dere kan hjelpe meg.

Ønsker dere en fortsatt fin søndag. Vi skal ut og kose oss i det fine været. Den dumme testen skal ikke få ødelegge en så fin dag som dette.

VI SER IKKE POENGET MED Å HOLDE ALT HEMMELIG

Tusen takk for alle kommentarene på gårsdagens innlegg. Jeg trodde aldri at jeg skulle få så mye hjelp fra dere. Det er virkelig spennende å lese og sammenligne symptomer på graviditet. Nå skjønner jeg hvorfor alle disse "mammaforumene" er så populære. Hehe! Jeg kjenner meg igjen i flere av graviditetstegnene som ble nevnt. Blant annet murringer, hovne og større bryst, synlige blodårer, metallsmak i munnen, god luktesans, litt kvalme og et par til som ikke ble nevnt.. Det er en mulighet at flere av tegnene er innbilning. Det er også en mulighet at det kun er tanten som melder sin ankomst. Men jeg krysser alt jeg har for at det går veien vår denne gang!

Jeg har fått en masse tilbakemeldinger på at det er flott at Ulrik og jeg velger å være åpne om prøvingen. Men det er også noen som mener at vi deler for mye. Hva synes du? Jeg kjenner at jeg blir litt tøffere og tøffere for hvert innlegg som omhandler denne prøveperioden og tror vel egentlig at det bare er bra for meg og oss. Jeg har jo grenser, men jeg skal innrømme at de grensene ikke er helt klare for tiden fremover. Det er vanskelig å sette grenser for noe man aldri har vært gjennom før. Men jeg kan berolige dere med at Ulrik og jeg er enige om alt som deles. Ulrik trives også med denne åpenheten. Det er ingen av oss som ser poenget i å holde alt så hemmelig. Spesielt ikke når det handler om noe så vakkert og naturlig som det å ønske seg barn.  

En dag blir vi to forhåpentligvis foreldre. Tenk for et heldig barn som er så ønsket <3 

ALLE SYMPTOMENE ER TILSTEDET

Jeg har gått rundt i morgenkåpen i hele dag og ryddet etter småjentene. Det blir fort litt rot etter to dager med besøk, men det er bare hyggelig. Dessuten er det ingenting i verden som frister med å gå ut dette regneværet, så jeg koser meg inne. Planen var at Ulrik og jeg skulle komme oss sammen på trening etterhvert, men vi stresser ikke. Begge to har nok å gjøre i noen timer fremover..

Jeg kommer forresten ikke over hvor heldige vi var med været i går. Det hadde ikke vært like hyggelig på Tusefryd i dag akkurat. Takk gud for at Ulrik hadde fri, jentene hadde mulighet og at solen skinte på samme dag. Det er hva jeg kaller for god karma. Ettersom at hun eldste niesen vår ble syk så hadde vi plutselig en billett til overs. Den ga vi til en familiefar i køen som så ut til å bli veldig glad. Forhåpentligvis fikk de mulighet til å kose seg litt ekstra inne i parken, med noen hundre lapper spart. Familien så ut til å være nye her i landet. Vi kommuniserte ikke så godt, men i tilfeller som dette sier kroppsspråk mer enn ord <3


Men over til det jeg hadde tenkt til å skrive litt om. Nemlig disse symtomene som jeg hele tiden leter etter. Jeg er nå bare noen dager unna menstruasjon og håper som dere vet at den ikke kommer. Jeg kjenner kroppen min ganske godt, men blir likevel aldri klok på forskjellen mellom symtomene som jeg alltid får før perioden min og symtomene på en graviditet. De er jo så like? Jeg blir litt gal av å kjenne etter og tolke det jeg kjenner. I utgangspunktet har jeg gitt meg selv forbud mot å google symtomer, men det er når det gjelder sykdom. Når det gjelder symptomer på graviditet, så blir det jo litt annerledes. For dette er noe jeg ønsker så inderlig mye, ikke noe jeg frykter. Problemet er at jeg måend etter måned innbiller meg at jeg er gravid. Jeg har vært bombesikker så mange ganger nå at til og med Ulrik begynner å bli lei..

Nå igjen føler jeg meg sikker. Jeg tror at jeg er gravid. Alle symtomene er til stedet. Men det var de også forrige måned og måneden før der, så dere bør ikke ta det jeg skriver så seriøst akkurat i denne sammenheng. Hehe! Jeg tror vel bare det jeg håper. Sånn har jeg alltid vært. Det er på en måte bra at jeg velger å tenke positivt, men desto mer skuffet blir jeg når det ikke viser seg å være slik som jeg tror og håper. Jeg tar i hvert fall aldri sorgene på forskudd. Det skal jeg ha. Da kan jeg jo risikere å deppe helt unødvendig = bortkastet tid og energi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja, så nå er jeg veldig spent. Det skjønner dere sikkert. Testen ligger klar og venter på meg. Ulrik vil at jeg skal ta den, men jeg synes det er bedre å vente en ukes tid. Da kan jeg kose meg videre alene med min innbilte graviditet i stedet for kanskje å få drømmen knust med en gang. Det føles nemlig for meg som et slag i ansiktet når resultatet "ikke gravid" kommer opp på skjermen. Dessuten vil jeg ikke at Ulrik skal vite hvilken dag jeg tar graviditetstesten. Det beste hadde vært om han var på jobb. Tanken er en gang å fortelle den gode nyheten i en sammenheng hvor han minst venter det. Akkurat slik som han gjorde med meg den gang han fridde. Uventet og romantisk. Snart er det forhåpentligvis min tur til å overraske. 

Men siden jeg synes det er veldig spennende å spekulere i disse symptomene og vet at det er mange som leser denne bloggen som enten har barn eller venter barn, så spør jeg dere.. Hvilke tidlige symptomer hadde du når du ble gravid? 

EN HYGGELIG TRADISJON FOR STORE OG SMÅ

Her er et lite bildedryss fra dagen i dag på Tusenfryd. Som vi har kost oss, og for et vær vi har hatt! Det kunne ikke blitt bedre. Jeg tok Ulrik og småjentene i å "klage" på varmen et par ganger, for det er faktisk ikke lov etter så mye regnevær og kald vind vi har hatt i noen dager nå. Nei, i dag var vi heldige. Skikkelig heldige! 

Det ble polarbrød med nugatti, sjokomelk og iste til frokost for både store og små. Dere kan tro at energien var på topp i denne gjengen etter det. Videre i dag har vi spist både popcorn, is, kjærligheter og boller. Vi har kjørt masse karuseller og kjøpt rosa kosedyr etter jentenes ønsker. Jeg elsker at de elsker rosa! Tenk om jeg aldri får en liten datter? Da må jeg bare fortsette å låne med meg slike småjenter i slekta <3 

Desverre ble vi bare 4 på tur, ettersom at hun eldste niesen vår fikk feber i natt. Du vet at barn er syke når de takker nei til Tusenfryd. Hehe, huff.. Vi får prøve igjen til neste år. Vi andre har uansett storkost oss. En dag på Tusenfryd før skolestart har nemlig blitt tradisjon. Denne tradisjonen startet "onkel Ulrik" og "tante Julianne" i fjor med våre tre nieser. Minstemann har ikke vært med før, da han var litt for liten i fjor og er bortreist i år. Men neste år skal han få være med også. Hvis han vil da. Dumt spørsmål kanskje?

Nå er det tacorester og sofaen her. Restemat er digg når man ikke orker å lage middag. Det tar på å løpe rundt etter disse småjentene en hel dag, skal jeg si dere. Hehe! Men herlighet så moro vi har hatt det. Jeg har ikke ledd så mye på lenge!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LILLELØRDAG

Det ble taco og masse godteri. Småjentene fikk som sagt bestemme. Jeg var ikke stort uenig i noe av det de plukket med seg i butikken, som oboy, nugatti, polarbrød, iste, sjokolade, smågodt og potetgull. Nam! I dag har vi kost oss skikkelig og det skal vi fortsette med i morgen allerede til frokost, skjønner jeg.

Jentene er superklare for Tusenfryd. Det blir gøy å se om de er blitt noe tøffere fra i fjor..

Nå er det leggetid for både store og små i dette huset. Ulrik har allerede sovnet, jeg skriver til dere og småjentene ser film i sengen. Hehe!

Det er sååå hyggelig å ha besøk av niesene våre! På dager som dette får jeg ikke akkurat noe mindre lyst på barn <3

EN FAMILIE PÅ 5

Nå står jeg her i stuen og tripper. Jeg venter nemlig på Ulrik og våre tre nieser. Her blir det fullt hus resten av dagen og morgendagen. One big happy family! Er det ikke det man kaller det? Ulrik og jeg får i hvert fall øvd oss litt på foreldrerollen i en familie på 5. Hehe! Det begynte med at vi inviterte alle tre med på Tusenfryd, som er en tradisjon vi startet før skolestart i fjor. Men så ble ble det plutselig overnatting og en ekstra dag etter jentenes ønske. Det er ikke noe som er hyggeligere enn at niesene våre ønsker å tilbringe tid med onkel og tante. Jeg gleder meg skikkelig til disse to dagene og det vet jeg at Ulrik gjør også. Bare han får slappet av litt etter jobb først..

I kveld gjør vi derfor alvor av utrykket "lillelørdag" og lar småjentene bestemme mat, drikke og dessert. Det blir en interessant tur på butikken, tenker jeg. Videre i dag blir det nok endel bading i jacuzzien, spill, film og kos. I morgen er det Tusefryd, derfor krysser jeg alt jeg har for opphold og sol. Jeg har vært på Tusenfryd en gang tidligere i regnevær og det lovte jeg meg selv at jeg aldri skulle utsette meg for igjen. Solen skinner faktisk inn vinduet nå og sist jeg sjekket (tør ikke sjekke igjen) så var det meldt bra vær i morgen også. Tvi tvi!

Jeg har forresten blitt utrolig glad i jumpsuiter for tiden, og denne i olastoff fra Esprit er en av mine favoritter. Det var meningen at jeg skulle linke til der hvor jeg kjøpte jumpsuiten, men nå er den dessverre utsolgt.. Jaja! Ønsker dere en forsatt fin onsdag. Jeg skal prøve å stikke innom en liten tur til senere <3 

DRIKKEPRESS I VOKSENLIVET

Jeg ante ikke at drikkepresset var så stort blant voksne mennesker som det er i dag. I mange tilfeller er det jo lettere å ta en drink enn å si nei. Det er helt sykt. Jeg opplever det i hvert fall slik. Og etter å ha skrevet litt om min pause fra alkohol nå i prøveperioden har jeg fått endel tilbakemeldinger fra lesere som av samme eller andre grunner ikke drikker og føler et press i sosiale settinger på grunn av det valget de har tatt.

Det at enkelte føler seg presset i ungdomstiden er trist det også, men kanskje mer naturlig? Og tror dere det presset blir noe mindre for ungdommen ved å observere oss voksne som fører presset videre? Det tror ikke jeg. Jeg tror at ungdommer i dag som føler seg presset til å drikke alkohol mot sin vilje gleder seg til dette presset gradvis forsvinner når de blir eldre. Dessverre er det ikke helt slik..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg personlig har ikke følt på drikkepresset før i voksen alder. Det var en negativ overraskelse jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve. Jeg startet å drikke på fest i ganske ung alder. Dette er ikke noe jeg er spesielt stolt over, men i denne sammenheng blir det naturlig å dele det. For det er nok grunnen til at jeg ikke har kjent et press før nå. Det er først i dag jeg er "annerledes" og tør å ta mine egne valg helt uavhengig av alle andre. Ved å starte med festingen såpass tildig som jeg og min jentegjeng gjorde var vi nok dessverre med på å skape et drikkepress den gang da, men dette var ikke bevisst. I dag som jeg er voksen og selvstendig er jeg ikke interessert i å presse andre til noe de ikke selv vil. I dag er jeg også mer klar over at jeg som voksenperson har makt til å presse andre. Når jeg begynner å drikke igjen skal jeg ta med meg de erfaringene jeg har gjort meg som edru på fest, og ta hensyn til at folk velger annerledes enn hva jeg gjør. Jeg skal i større grad vise at jeg respekterer avholdsmennesker og ikke komme med kommenterer som "bare smak litt da" "ikke vær så kjedelig" og så videre. Under kan dere lese noen av kommentarene jeg har fått av andre som føler på drikkepress i voksen alder:

"Jeg føler at jeg trenger en gyldig grunn for ikke å drikke alkohol på fest"

"Jeg blir heller hjemme enn å dra på jobbfester på grunn av drikkepresset" 

"Det blir alltid dårlig stemning når jeg takker nei til alkohol"

"Jeg blir behandlet annerledes fordi jeg ikke drikker" 

Det gjør meg trist å lese at såpass mange føler et drikkepress også i voksen alder. Jeg skulle ønske at det ikke var slik. Det er jo ikke teit å takke nei til en drink. Det er heller ikke teit å drikke alkohol. Det som er teit er å presse andre som ikke ønsker å drikke alkohol til å gjøre det, spesielt i voksen alder. Ja, for da bør man faktisk vite bedre.  

Til slutt vil jeg bare si at jeg er glad i å ta meg en fest eller å drikke vin til middag i helgene, i tilfellet noen måtte misforstå. Alkohol har vært og kommer mest sansynlig til å være en naturlig del av livet til Ulrik og meg sammen, bortsett fra nå en periode fremover og selvsagt om jeg blir gravid. Men ellers har vi et "sunt" forhold til det å drikke alkohol og omgås stor sett mennesker som lever på samme måte.   

NY PÅ HÅRET

Sponset behandling

Hei, dere! I denne stolen har jeg tilbragt store deler av dagen sammen med frisøren min @mariadimitrov på Head frisør i Hegdehausveien. Det tar ltt tid når man skal ut med gammelt extensions, farge, klippe, sette i nytt og klippe det igjen i tillegg til to vask og føn med styling på slutten. Men det er det verdt. Smilet mitt er alltid like stort på vei ut av salongen :-)

Håret er som sagt fra Luxushair i farge #60 og #613. Denne gang mikset vi litt. I tillegg til denne miksen la Maria inn en mørkere bunnfarge på meg enn vi har pleid å bruke. Jeg ble skikkelig fornøyd med resultatet. Det føles bra å gå høsten i møte litt mindre blond. Dessuten er effekten av slik bunnfarge så utrolig fresht. Hun blandet to forskjellige nyanser som ble akkurat passe mørkt for meg. Jeg gikk for litt lengde på håret i dag. Det er gøy å varriere fra gang til gang. Under får dere se før- og etterbildene. På førbildet har jeg som vanlig et sexy strikkmerke.. Hehe! Jeg ser nemlig ingen grunn til å fikse meg før jeg skal noen timer i stolen hos flinkeste Maria..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FØR:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ETTER:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

EN AVSLAPPENDE SØNDAG

I dag har jeg sovet lenge, jogget i regnet (fortsatt sommertider på Sats), ryddet hjemme og bare slappet av alene med digg mat og "The Kardashians" på TV. Jeg tok meg til og med et langt bad etter den kalde joggeturen. Først og fremst for å få igjen varmen, men jeg fant fort ut at det også var utrolig avslappende. Faktisk noe av det mest avslappende jeg har gjort på lenge. Jeg har glemt bort at vi har badekar. Det skal jeg definitivt bruke mer fremover. Og en kopp te skal man heller ikke kimse av. Jeg drikker stort sett bare kaffe. Men istad ble det jaggu meg en kopp te. Alt for å finne den roen flere mener jeg ikke har. Etter å ha fått en hel haug med tilbakemeldinger på at jeg må stresse ned hvis jeg noen gang skal bli gravid, så burde jeg få stjerne i boken for denne dagen. Because I feel soooo relaxed! 

I morgen skal jeg til frisøren min klokken 10.00. Det blir en fin start på den nye uken det. Jeg gleder meg sånn til å freshe meg opp igjen med det nye håret. Følelsen av nytt hår for oss med extensions er bare helt amazing! Jeg er sikker på at noen som leser kjenner seg igjen i det.. Hehe! Apropos ingenting. Det er forresten en sak om blant annet meg og åpenheten min på VG i dag. Den kan leses her

Ha en fin søndagskveld! Vi blogges fra frisørstolen <3

EN FØRSTE GANG FOR ALT

I dag har jeg vært på min første fest uten å drikke alkohol. Dagsfylla med familien på Bølgen & Moi Briskeby. Altså en hard start.. Hehe! Stebroren min hadde bursdag i går og den feirer vi årlig lørdag første helgen i august. Planen var bord ute på Ekeberg restauranten, men på en våt dag som dette endret vi brått location.

Jeg klarte meg fint med rabarbrajuice, vann og kaffe. Men jeg skal innrømme at det fristet veldig med et glass vin. Det går nok ikke mange månedene med prøving før jeg "gir opp" og lever normalt. Jeg fikk bare så lyst til å leve litt ekstra sunt og "riktig" en periode. Om ikke det gir resultatet jeg håper så har jeg uansett ikke vondt av et lite opphold etter en fuktig sommer. Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe ;-)

Det føltes veldig rart å sette seg i bilen og kjøre hjem etter fest med søsteren min som passasjerer. Jeg følte at jeg hadde promille på en måte, uten å ha rørt en eneste dråpe. Det er sikkert bare noe med stemningen. En første gang for alt.

Til de som sier "det går ann å ha det like gøy på fest uten alkohol": Tja.. Til en viss grad. Jeg gleder meg ikke til neste gang, kjenner jeg. Hyggelig var det, men like gøy var det ikke. Det synes i hvert fall ikke jeg.

Nå er det lørdagskveld i stuen. Vi blogges mer i morgen!

BABYOPPSKRIFT

Hei, igjen. Jeg må bare dele denne "oppskriften" som Ulrik fikk med seg hjem av Dr. Viken fra Masterklinikken tidligere i dag. Ulrik nevnte tydeligvis at vi ønsker oss barn og at vi har prøvd en stund uten hell. Det resulterte i en oppskrift på en A4-side. Hehe! Jeg vet ikke om dere klarer å tyde arket på bildet, men her er i hvert fall hovedpoengene hans:

♡ Bli kjent med syklusen din: Det har tatt litt tid etter p-pilleslutt.

♡ Finn eggløsning: Den er midt i syklusen. Jeg har som dere vet endelig funnet den. 

 Begynn samleie ca 2 dager før eggløsning: Ops.. Her har vi startet for sent.

♡ Fortsett samleie et døgn etter eggløsning: Og her har vi nok gitt oss for tidlig.. 

 Alle hensyn er bra å ta i forhold til livsstil: Jeg har kuttet snus og alkohol, men ikke lagt noe alkoholforbud på Ulrik ennå. Vi får se om det blir nødvendig å ta enda flere hensyn etterhvert. 

♡ Stress er IKKE bra i prøveperioden: Jeg mener at jeg ikke stresser, men de som kjenner meg sier det motsatte. Jeg må prøve å roe ned på en eller annen måte fremover. Kom gjerne med tips! Jeg føler at trening og annen fysisk aktivitet kan hjelpe meg her. Eller går dette mer på det psykiske? Kanskje jeg skal begynne å lese bøker i hverdagen og koble av på den måten? Jeg trenger muligens noe annet å engasjere meg i fremover.

Egg lever 1 døgn etter eggløsning: Dette visste jeg ikke. 

Sæd lever 3 døgn i skjeden: Dette visste jeg. Har du noe å legge til på denne listen?

NYE VIPPER, NYE NEGLER OG NYTT HÅR

Sponsede behandlinger og produkter

Tiden er inne for en aldri så liten "oppussing" av utseendet. Det blir som en hyggelig deltidsjobb å holde vipper, negler, hår og resten av kroppen på stell. Hehe! I hvert fall for meg som har blitt avhengig av alt det falske. Neida, joda... Jeg startet derfor uken hos Maria på Head frisør i Hegdehausveien. Maria er som mange vet min faste frisør. I tillegg til å fikse håret mitt, fikser hun også bryn og legger vippeextensions. På tirsdag tok hun påfyll av volumvipper på meg og det ble bare sååå fint! Jeg hater maskara og kan faktisk ikke huske sist jeg brukte øyenskygge. Med disse fyldige vippene føler jeg meg fin med det samme jeg står opp. Det eneste jeg gjør for å holde de fine er å gre de om morgenen og om kvelden. Jeg har også alltid med meg en liten vippebørste i vesken i tilfellet jeg skulle trenge den utover dagen.  

Denne uken kom også dette fantastiske håret i posten. Tape extensions fra Luxushair i farge #60. En utrolig fin lys farge, som jeg er veldig glad i. Til mandag skal jeg tilbake til Maria på Head å ta ut dette gamle håret, klippe mine egne tupper, legge en bunnfarge og sette i det nye håret. Som jeg gleder meg! Jeg skal vise dere før- og etterbilder til uken. Forandringer er alltid gøy! 

Sist men ikke minst har jeg vært hos @amandaflorentine denne uken. Amanda er min nye negledesigner. Jeg er utrolig fornøyd med den jobben hun gjør og lar henne derfor styre alt av farge og form. Denne gang gikk vi for en lys og delikat farge med litt ekstra glitter på noen av neglene. Ble det ikke fint? Jeg digger de! De er rett og slett typisk meg. Amanda legger gelenegler. Jeg har jo alltid vært så fan av akryl, men etter et par runder med Amanda er jeg helt frelst av denne geleen. Det er jo vel så bra som akryl, om ikke bedre?  

Til uken skal jeg altså fortsette med denne "oppussingen", som jeg liker å kaller det, spise sunt og holde de gode treningsrutinene jeg har hatt denne uken. Det føles så bra alt i alt <3

Ellers vil jeg bare få ønske dere en GOD HELG! Jeg stikker innom litt senere med en oppskrift. Det er ingen matoppskrift for de som måtte tro det, men oppskriften på hvordan man skal lage barn i følge en meget dyktig lege. Hehe, morsomt :-)

10 TING JEG GLEDER MEG TIL DENNE HØSTEN

Hei, dere! Selv om jeg har planer om å dra denne sommeren så langt det går, så er det flere ting jeg liker ved høsten også. For ikke å virke så negativ til de neste månedene som kommer har jeg laget en liste over de 10 tingene jeg gleder meg til denne høsten: 

♥ Fårikål: Mammas, mormors eller farmors fårikål. De er like gode alle tre og jeg spiser det gjerne flere ganger i løpet av høsten. Fårikålsesongen er virkelig noe jeg gleder meg til hvert eneste år. Jeg har aldri prøvd å lage denne retten selv. Kanskje tiden er inne for det i år? Vi får se. Jeg satser uansaett på å få et par invitasjoner fra familie. Hint hint :-)

♥ Ny bil: Vi har bestilt oss ny bil og får den allerede i oktober. Som jeg gleder meg! Jeg har jo fortalt dere at jeg har spart til bil en stund, men ikke hvordan type bil. Bilen vi har bestilt og kjøpt oss sammen er en Bmw X5 Hybrid. Det blir gøy å vise dere valg av farger og utstyr. 

♥ Freshe opp hjemme: Høsten er den beste tiden å gjøre det hyggelig inne, tenne lys og kjøpe litt nytt interiør. Jeg har bestemt meg for å starte med stuen. Her blir det ny puff, pledd og puter. Deretter går jeg videre til badene og soverommene. Dette blir gøy! Vi var å kjøpte noen fine knagger i går. Jeg har nemlig en plan på gangen nede også. Jeg har fått et crush på Missoni og det meste fra Jonathan Adler. Det blir stas å vise dere bilder underveis. Kom gjerne med tips til instagramkontoer jeg bør følge for inspirasjon til interiør! 

♥ Familietur: Familieturer er virkelig noe av det hyggeligste jeg vet. Forige familietur utenlands gikk til Russland. Denne gang skal vi på storbyferie til Berlin. Bilettene er bestilt med avreise 14. oktober. Jeg har aldri vært i Berlin før, men hører mye bra om byen og ikke minst at det er et bra sted for shopping, kultur og gode matopplevelser. Noen som har vært i Berlin og vil gi meg noen tips?

♥ Treningsmotivasjon: Jeg er allerede godt i gang med treningen etter ferietider. Men det er noe med høsten som gir meg og mange stor motivasjon. Timeplanene på senterene fylles opp igjen (jeg har savnet "Bootylicious" på Sats) og treningsglade mennesker finnes overalt. Jeg vet ikke med dere, men jeg blir inspirert av andre som trener og poster freshe treningsbilder på sosiale medier. Forhåpentligvis kan jeg spre litt treningslede gjennom bloggen fremover. 

♥ Høstmote: Jeg vet ikke hvorfor, men jeg synes det er mye morsomere å kjøpe høstklær enn sommer-og vinterklær. Jeg gleder meg alltid til å fylle på garderoben min med nye jeans, støvletter, trenchcoats og myke skjerf. Dessuten er alle høstfargene så fine! Jeg liker moten best om høsten.  

♥ Filmkvelder: Finnes det noe koseligere enn å slå seg ned i sofaen med en god film og godteri, mens det regner eller er mørkt ute? Jeg får lett dårlig samvittighet av å sitte inne og se på tv om sommeren, men om høsten føles det nesten fornuftig. Vi skal definitivt ha mange filmkvelder her hjemme i høst.

♥ Jentekvelder: Når høsten kommer og alle jentene er tilbake i Oslo etter diverse ferier er det tid for jentekvelder igjen. Jeg savner jentene mine og har planer om å invitere de hjem på flere middager denne høsten. 

♥ Mindre insekter: Jeg hater fluer og her hvor vi bor kryr det av ekle platefluer om sensommeren. Jeg gleder meg til disse er vekk og jeg kan kjøpe inn planter med jord på kjøkkenet igjen. Nå i sommer har jeg ikke hatt en eneste plante i hus. Jeg er rett og slett klok av skade fra i fjor da fluene la egg i alle potter jeg hadde og formerte seg til tusen. Veps, mygg og alle andre insekter er jeg heller ikke stor fan av. Sånn sett trives jeg veldig godt om høsten og vinteren.

♥ Positiv graviditetstest? Hehe! Dette punktet blir jo litt tullete. Jeg aner ikke når den dagen kommer. Men det er lov å håpe! Drømmen hadde jo vært at noe skjedde nå i høst. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Hva gleder du deg til denne høsten?

ALKOHOL I PRØVEPERIODEN?

Jeg har lenge sagt at jeg skal leve som normalt mens Ulrik og jeg prøver å få barn. Planen var ikke å ta spesielle hensyn i det hele tatt, nyte et glass vin i ny og ne og ta meg en fest om jeg fikk lyst til det. Jeg trodde jo som sagt at jeg kom til å bli gravid veldig fort. Derfor ønsket jeg ikke å sette begrensninger for meg selv "den siste tiden" uten barn i magen. Jeg turte som sagt ikke engang å slutte på p-piller før bryllupet var overstått, da det var viktig for meg å kunne skåle med ordentlige bobler på den store dagen vår. Etter bryllupet og bryllupsreisen følte jeg meg 100 prosent klar for en positiv graviditetstest. Men jeg forandret ingenting på livvstilen. Jeg festet, snuste på fest og følte ikke noe galt ved noen av delene..

Etter mange tips og kommentarer fra lesere om denne festingen sluttet jeg med snus. Det var mitt første steg i riktig retning for å oppnå babydrømmen. Godt for meg, godt for fruktbarheten og en god start som mor. Nikotin kan som de fleste vet svekke fruktbarheten og er farlig for forsteret i graviditeten. Det var derfor en enkel avgjørelse. Jeg skal innrømme at jeg har kjent på suget i settinger hvor jeg har drukket alkohol, men klart å holde meg unna. Noe jeg er stolt over. Men alkohol var aldri et tema for meg å kutte helt ut før en eventuell graviditet. Jeg så ikke helt poenget, for å være ærlig. Nå virker det kanskje som om jeg drikker veldig mye. Det gjør jeg ikke. Men nå i sommer har det blitt litt for mye. Helt til forrige helg. Da var det noe som sa stopp inni meg. Jeg var bedt i to jentefester, et middagsselskap og ut på byen av flere kjente her i Oslo. Jeg takket nei til alt og ble hjemme alene. Ulrik var nemlig på jobb. Jeg var ikke lei meg eller noe. Det var bare en følelse jeg fikk av at nå var det nok og at det var noe som var mye viktigere enn fest og moro. Nemlig babydrømmen. 

Mange smaker ikke alkohol mellom eggløsning og mens, men bryr seg ikke ellers. Noen slutter helt med alkohol den dagen de bestemmer seg for å prøve å bli gravid, mens andre bryr seg ikke i det hele tatt. Jeg har lest endel i diverse forumer i det siste. Så dette var bare en kort oppsummering av hva jeg har lest. Hehe!

Vi er forskjellige og det må man bare respektere. Jeg er likevel redd for ikke å bli respektert. Da jeg allerede opplever et "press" om å drikke. Jeg føler ikke at det er så lett å bli respektert når man velger å avstå fra alkohol før man faktisk er gravid. Jeg tror ingen mener noe vondt mot meg. Det er nok bare vanskelig å sette seg inn i situasjonen om man ikke har vært der selv. Forrige helg fikk jeg kommentarer som: "Ikke vær så kjedelig da", "Ikke ta prøveperioden så seriøst", "Det er når du slapper av og lever normalt at det skjer ", "Jeg ble gravid på fylla og barnet mitt er det ikke noe galt med" og så videre.  

Jeg har nå valgt å legge alkoholen på hyllen. Dette er mitt personlige valg med noe påvirkning fra dere lesere. Alkoholforbudet som jeg har gitt meg selv er ikke for godt, men for en lang periode. Jeg er innstilt på å gjøre alt som skal til for å bli gravid og håper at mitt alkoholforbud kan bedre sjansene mine. Dersom månedene går og ting ikke skjer, så kommer jeg nok til å gå tilbake til normalen og ta en "pause" fra prøvingen. Men fortsatt ta hensyn i tiden mellom eggløsning og mens. Det har jeg forresten også lest at mange gjør etter å ha prøvd "for hardt". En pause fra hele babyfokuset. Noe jeg absolutt har forståelse for at enkelte velger. Det viktigste av alt er jo å ta vare på forholdet og hverandre underveis i prøveperioden og ikke la frustrasjonen ta overhånd. Jeg anbefaler alle i samme situasjon å finne på hyggelige ting uten babysnakk. Den tiden Ulrik og jeg tilbringer på båten sammen føles nesten som terapi for oss <3 

LENGE LEVE SOMMEREN 2016

I dag har vi vært på sjøen. Ulrik, Kaja og jeg. Kaja er en god venninne av meg som jeg ble kjent med på videregående i Fredrikstad. Vi har ikke hatt så mye kontakt de siste årene her i Oslo, men den kontakten vi hadde vi før ønsker jeg virkelig og ta opp igjen. Heldigvis for meg så føler hun det samme. Kaja er virkelig en herlig jente. Jeg føler meg heldig som har en venninne som henne! Og forresten.. Kaja --> @kejhj er singel ;-) Hehe! Når hun leser dette kommer hun sikkert til å bli litt flau, men det får gå. Jeg ser for meg at hun sier: "Nei, Juli daaaa". "Juli" var/er nemlig kallenavnet mitt i jentegjengen. 

Vi har i hvert fall kost oss ute i 8 timer i dag. Spist reker og solt oss. En skikkelig digg tirsdag! Conditioner for sjela.

Det blir nok ut med båten i morgen igjen også. Nå som Ulrik har fri i noen dager og solen skinner er det ikke mye annet som prioriteres her i familien. Lenge leve sommeren 2016 <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ENDELIG!

I bilen igjen.. Denne gang er jeg på vei til Fredrikstad med Ulrik for å hente båten. Vi skal spise middag hos mamma før vi reiser til Oslo igjen senere i kveld. Ulrik tar sjøveien tilbake mens jeg kjører bil.

Forhåpentligvis blir det mange varme dager nå i august hvor vi kan cruise rundt i Oslofjorden før høsten kommer. For selv om det er 1. august i dag er ikke sommeren over. I hvert fall ikke min. Jeg velger å tenke positivt og har allerede planene klare for morgendagen på sjøen, så tvi tvi!

Men været kan vi snakke mer om en annen gang. Jeg skulle jo fortelle dere noe. Overskriften var ikke ment for å lure dere inn her å lese svada. Jeg har nemlig en gladnyhet til dere som følger meg i prøveperioden: På morgen i dag smilte testen til meg. Endelig har jeg eggløsning! Hehe! Det kan nok tenkes at jeg bare har testet meg på feil dager frem til nå. Ikke vet jeg. Men nå har jeg altså funnet ut av det. Nesten 6 måneder tok det med å komme tilbake i normal syklus, kjenne på kroppen og diverse tester. Det har vært veldig frustrerende egentlig. Jeg følte at jeg gjorde alt galt og ikke hadde noen form for kontroll over min egen kropp. Nå kan jeg endelig fokusere videre og ikke lenger være redd for at noe er galt med meg.

Vi feirer med lunsj fra Joe & The Juice i bilen. Tenk om spiren satt i dag? Hvem vet? Eller kanskje vi må jobbe mer og lenge. Det får tiden vise. Jeg føler meg uansett et steg videre og veldig glad i dag :-D