hits

juli 2016

I BURSDAG TIL LILLEBROR

I dag har jeg vært i bursdag til lillebroren min Olav August som fyller 15. Familiebursdag på søndager passer alltid så bra. Det å komme til ferdig middag, kaker og is. I love it!

Ulrik kommer ikke hjem før i morgen, så jeg tok med meg storesøster og tanteungen min på tur til Halden, der hvor pappa og småsøsknene våre bor :-)

På bildene under ser dere også lillesøsteren min, Ingerid. Hun er 9 år. Legg merke til høydeforskjellen på meg og Olav. Haha! Han har bare vokst fra meg de siste årene. Det er helt sykt!

Vi blogges mer i morgen. Jeg har tatt meg litt søndagsfri i dag. Men et lite hei får dere alltid <3

"TO VOKSNE, ET BARN OG EN HUND"

Vi voksne kan forsåvidt kose oss overalt, både ute og inne. Men det er ikke alle steder hvor det er trygt OG gøy for barn å springe litt rundt, som tillater hunder og har en eller annen form for servering. Vet du om noen slike steder i Oslo? Please let me know. Vi har i hvert fall slitt litt med å sette oss ned i dag mens vi har trasket rundt på Majorstuen, i Bogstadveien og på Frogner. Storesøster, tanteungen min, Stella og jeg. Jeg visste jo at det kom til å bli et problem med Stella, men hadde ikke samvittighet til å la henne bli hjemme når solen skinte tidligere i dag siden jeg ikke ante hvor lenge jeg skulle være borte. Planen var å slå seg ned i en park, men det ble ikke helt sånn..

Det begynte så bra med sol, en happy kid i vogn, en hund som var fornøyd med å være med på tur og to søstre som hadde mye å catche up. Vi fikk bord ved veien på Olivia, slik at Stella kunne sitte trygt rett utenfor i vognen. Lillegutt fikk en lekekamerat og vi søstrene kunne prate i vei. Det endte bare så brått med regn, en hyper/slit(som)en gutt, to klissvåte søstre og en hund som var lei av alt. Jaja, vi rakk jo å slenge i oss digg mat, brus, kaloririk kaffe og en kanelbolle da. Litt av alt, takk. Det var lørdagen sin det. Jeg er glad i grønne juicer og salater altså, men når jeg skal kose meg ordentlig så er det mye annet som frister også. Kanelboller er virkelig min største svakhet. Dersom de er varme i tillegg så er jeg solgt. Og når jeg har slått ut håret med en kanelbolle så kan jeg like greit bare kjøre på videre. Da er jo dagen allerede "ødelagt". Jeg liker i hvert fall å tenke slik med god samvittighet :-)

Under ser dere noen bilder fra i dag. Stella likte seg best i vognen, mens lillegutt synes det var stas å gå ved siden av. Derfor byttet de på plassen. Kler jeg barnevogn forresten? Jeg føler det selv. Hehe! Håper dere har hatt en fin lørdag og helg sålangt <3 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JEG FØLER AT LIVET HAR STOPPET OPP LITT

"Det skjer når det skjer" Denne setningen har jeg servert dere gang på gang her i kommentarfeltet når dere har spurt om jeg er stresset over at jeg ikke har blitt gravid ennå. Jeg har ikke løyet for dere. Det ville jeg aldri gjort. Jeg har bare sagt til dere det jeg sier til meg selv for ikke å bli noe mer stresset enn nødvendig. Sannheten er vel at jeg begynner å kjenne meg litt stresset. Alle vet jo at stress er negativt i prøveperioden, derfor må jeg bare fortsette å tenke positivt slik jeg gjør med det meste annet og fokusere på andre ting enn å telle uker og måneder. 

"Vi har ikke dårlig tid". Det har jeg også brukt som et argument her på bloggen og til folk jeg snakker med om denne babydrømmen. Det er forsåvidt sant. Jeg er jo bare 26 år, men jeg føler likevel at livet har stoppet opp litt nå som drømmen om å bli gravid har vokst seg så stor. Det går ikke en eneste dag uten at jeg tenker og drømmer meg bort i fremtiden hvor Ulrik og jeg forhåpentligvis har klart å skape en liten familie sammen. 

Ikke misforstå. Jeg tror ikke det er noe galt i å "stoppe opp" litt. Perioden jeg nå er inne i gjør meg bare sterkere, klokere og kanskje mer klar til det som venter? Jeg angrer uansett ikke et sekund på at jeg har åpnet meg mer for dere. Nå har jeg en bedre følelse med det hele og kvier meg ikke lenger for å svare på de spørsmålene som kommer. Jeg vil igjen få takke dere som gir meg tips og råd om tester og apper i kommentarfeltet. Dere er snille! Med en sånn gjeng på laget kan jeg senke skuldrene. Dette kommer nok til å gå riktig så bra. Jeg er heldig som får all den støtten jeg trenger av leserne mine, venner og familie. Ekstra heldig er jeg som har Ulrik. Det er han som må takle og leve med mitt svingende humør fremover. Dere kan tross alt bare la være å gå inn her eller klikke dere videre..

Jeg satt og kikket litt i albumet som jeg har fått av mamma fra da jeg var liten i stad. For en fancy telefon i bakgrunnen. Da jeg la merke til den følte jeg meg plutselig gammel og stresset igjen. Haha! Den gang mamma var 26 år hadde hun nemlig en 6-åring i hus (storesøster) pluss meg på 1 år. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det ligger forresten en sak ute på Nettavisen og Side 2 nå hvor jeg har uttalt meg mer om hvorfor jeg har valgt å være åpen om babydrømmen her på bloggen. I tillegg er det en jordmor som sier hva hun mener om å fortelle at man prøver eller ikke. Saken kan leses her <3

SOL UTE, ALENE INNE

Det føles i hvert fall slik her inne på Sats Vinderen. Det er jo bare et godt tegn at folk er ute og nyter det fine været. Faktisk så godt tegn at det er jeg som endte med dårlig samvittighet. Jeg som gjør noe fornuftig. Spesielt etter å ha tatt meg en tur på Instagram hvor det eneste jeg ser er folk som griller, bader, er på konsert eller nyter sommeren på andre mulige måter ute. Tommel opp for dere som koser dere utendørs. Jeg anbefaler å vente med treningen inne så lenge som mulig.

Jaja, sånn kan det gå. Jeg lar den dårlige samvittigheten min bli igjen på treningssenteret og gir meg selv et klapp på skulderen. Innsatsen skal jeg ha for!

I kveld skal jeg kose meg med kyllingsalat og jordbær til dessert. Det har jeg gledet meg til hele økten. Flaut, men sant.. Mat er glede for meg, spesielt i hverdagen <3

Vi snakkes!

KAN JEG FÅ GI DEG ET LITE LUNSJTIPS?

Hei og god torsdag! Jeg er tilbake i hverdagen igjen i forhold til trening og hva jeg putter i meg. Planen er å "hoppe over" helgen som starter i morgen siden jeg dro helgen fra forrige uke langt ut i denne uken, men vi får se. Ulrik skal være borte i noen dager på jobb nå. Det motiverer meg som oftest til å fokusere på alt det fornuftige jeg kan bruke tiden min til. Når han kommer tilbake igjen vet alle hva som skjer. I hvert fall dere som følger denne bloggen fast. Da er det full fokus på noe annet.. Hehe!

Selv om jeg har sagt at jeg skal leve som normalt i hele prøveperioden, så kjenner jeg på humøret at jeg kommer til å være en festbrems denne helgen. Jeg er egentlig bedt i en jentefest som jeg hadde tenkt til å dra i, men føler heller for å ta det med ro. Kanskje jeg skal leke litt med tanteungen min og finne på andre hyggelige ting ute i solen enn å delta på festligheter. På søndag er det familiebursdag for lillebroren min i Halden. Så familietid blir det uansett.

Men over til lunsjtipset.. Her er noe for deg som ønsker et sunt og godt måltid til lunsj som er enkelt å stelle i stand. Denne lunsjen kan lages kjapt både hjemme og på jobb. I tillegg er den veldig mettende :-)

Du trenger:

♥ Rugsprø knekkebrød

♥ Cottage cheese

♥ Avokado

♥ Kalkunfilet

♥ Cherrytomater

♥ Salt, pepper & sesamfrø

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg ut og gå en tur med Stella før det bærer avgårde på Sats. Gud, så deilig det er med rutiner igjen! Jeg savner det fort etter noen dager med fri.. Vi blogges mer senere i dag.

JEG OPPFORDRER TIL MER ÅPENHET I PRØVEPERIODEN

Tusen takk for alle tilbakemeldinger på oppdateringen om babydrømmen til Ulrik om meg i går. Jeg håper at min ærlighet rundt hele prosessen kan føre til mer åpenhet for andre som er i samme situasjon som oss. Det er tydelig at mange av dere som leser kan relatere seg til den perioden jeg nå er inne i som føles noe deprimerende. Det hjelper at dere deler egne erfaringer og at dere forteller om både oppturer og nedturer. Jeg opplever det hele veldig støttende <3

Det kan være både fordeler og ulemper ved å fortelle omgivelsene at man prøver å få barn. Men med mer åpenhet rundt dette vil man også få mer sympati av menneskene rundt seg. Jeg mener at den forståelsen og den støtten man får ved å være åpen om prøveperioden veier opp for det eventuelle negative presset man måtte føle på underveis. Dessuten er det ikke flaut å "mislykkes" i denne sammenhengen. Her må ting bare ta den tiden det tar. Dersom prøvingen ikke ender med en solskinnshistorie så føles det nok bedre å ha noen å snakke med enn å være bare dere to alene. Jeg oppfordrer flere par som prøver å få barn til å være åpne om det, slik at de man omgås forstår bakgrunnen for nedstemthet eller om du er en såkalt festbrems og så videre.  

Ps. Beklager bakgrunnen på det første bildet. Den er ikke veldig bloggvennlig, bare ærlig og usensurert. Slik ser altså stuebordet ut helt til vi har fått sendt ut alle takkekortene.. Hehe! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilbake til babydrømmen: I dag har jeg lastet ned noen forskjellige apper som skal vise de mest fruktbare dagene mine. Jeg vet ikke helt om jeg tror på det de indikerer, da appene viser litt forskjellige resultater. Men de gir meg jo en liten pekepinn på syklusen min. Har du en god fruktbarhets app å anbefale? Jeg kommer uansett til å begynne og teste meg med eggløsningstester som jeg har kjøpt på apoteket til helgen. Dette blir spennende..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er grillen varm og Ulrik utålmodig. Jeg har nemlig ansvaret for å gjøre klart alt som skal grilles og ligger sirka en times tid bak skjemaet.. Det står torsk og grønnsaker på menyen med stekte poteter til. Mmm! Vi snakkes. 

EN LITEN OPPDATERING OM BABYDRØMMEN

Drømmen om en liten baby blir ofte større etter dager sammen med familie og barn. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å skrive så mye mer om babydrømmen til Ulrik og meg før det forhåpentligvis blir en realitet, men det er tydelig at mange lurer på hvordan prosessen går og det forstår jeg godt. Vi har jo begge vært åpne om ønsket helt siden bryllupet, som var et felles valg vi tok. Nå er det over 5 måneder siden jeg sluttet på p-piller, så jeg forstår at dere ønsker en liten oppdatering og har nå bestemt meg for å være så åpen og ærlig jeg kan videre. Det er det jo veldig hyggelig at dere bryr dere om drømmene våre og finner det interessant å følge meg/oss på veien til en familieforøkelse. Vi setter pris på nyskjerrigheten til et visst punkt. 

Jeg merker at det er mange av dere som følger med på hva jeg drikker, hva jeg spiser, vekten min og så videre. Tanken er vel å gjette en eventuell graviditet. Jeg prøver ikke å lure dere på noen som helst måte og legger derfor ut bilder fra det meste jeg gjør, slik at det er ganske tydelig for dere hvordan jeg ligger ann. Det blir derfor mest sansynlig veldig lett å gjette den gang ting skjer, selv om vi selfølgelig skal prøve å holde nyheten for oss selv helt til vi har passert de første tre månedene eller hva det er, som de fleste andre. Kjenner jeg oss rett sprer nok nyheten seg før det. Jeg sa bare "prøve". Hehe! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

"Blir du stresset over at det ikke skjer noe på babylagingsfronten? Vi ser jo på alkoholkonsumet at det ikke blir noe resultat :-)
Kanskje du kan skrive litt om det?"

Skuffelsen er like stor hver gang mensen kommer. Det skal jeg ærlig innrømme. Men jeg ser likevel ikke mørkt på dette. Ikke enda. Jeg må jo gi det en ordentlig sjanse før jeg begynner å tenke negativt. Man kan ikke alltid få barn som bestilt. Noen har det lettere enn andre. Sånn er det bare. Det er jo litt nedtur at det ikke har skjedd noe ennå. Tanken om at det var dumt av meg å dele dette ønsket såpass tildig har også slått meg. Jeg har blitt rådet av folk rundt meg til å holde detaljer som i dette innlegget for meg selv. Men jeg velger å ¨være mest mulig åpen og ærlig med dere med dette, som med alt annet. Jeg er vant til å dele, jeg trives med å dele og jeg lever av å dele. Dessuten føles det på en måte bra å dele nedturer som dette på samme måte som jeg deler alle oppturer jeg har i livet. Noe annet ville blitt falskt.

Nå skal jeg derfor være 100 prosent ærlig og åpen med dere fremover og lage innlegg med siste nytt på "babylagingsfronten": Jeg har kommet inn i regelmessing syklus etter p-pille slutt. Jeg gikk nemlig på cerazette i flere år og var en av mange som ikke hadde blødninger. Derfor har det nok tatt litt tid for kroppen min å komme tilbake til normalen. I tillegg til dette har jeg nå som dere ser kjøpt meg min andre pakke med eggløsningstester og huket av for når jeg skal begynne å teste meg. Mitt første kjøp var nemlig bortkastet. Da jeg bare gjettet villt og testet meg helt tilfeldig. Nå får jeg bare krysse fingrene for at Ulrik ikke er på jobb når testen er positiv. Eventuelt så hopper jeg på neste fly dit hvor han er. Hehe! Det blir litt av en unnfangelseshistorie ;-)

Det er også flere som har lurt på hvordan det har gått etter at jeg sluttet med snus. Det har heldigvis gått veldig bra. Jeg skal ikke legge skjul på at suget har kommet i sammenhenger hvor jeg har drukket alkohol. Men jeg har klart å dy meg og er stolt over det. Valget mitt om å slutte med snus på fest var mye på grunn av drømmen min om å bli gravid. Jeg så det ikke lenger nødvendig og ble skremt av alle de helseskadene det kan gi. I tillegg er det jo en fordel å gjøre den allerede store overgangen man får når man blir gravid mindre drastisk. Men det å nyte noen glass velger jeg å fortsette med inntill videre. Jeg ønsker nemlig å leve så "normalt" som mulig så lenge jeg ikke får en oppfordring av legen min om noe annet.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper dere setter pris på min åpenhet rundt vår drøm om å bli foreldre. Forhåpentligvis skjer det ting i nærmeste fremtid. Dersom det skulle oppstå utfordringer, så kommer jeg uansett aldri til å gi slipp på denne babydrømmen <3

OSLO KALLER

Da var vi på vei hjem igjen etter noen herlige dager i Kragerø. Mamsen sitter på med Ulrik og meg til Oslo, så jeg sitter med Stella på fanget i baksetet og koser med med is.

Ulrik skal heldigvis ikke på jobb igjen før torsdag, så vi har litt tid sammen hjemme først.

Jeg kan nesten ikke tro at juli måned snart er over. Vi får håpe at august blir varm og fin så vi kan bruke båten masse mer i Oslofjorden denne sommeren. Jeg er nemlig langt ifra mett på båtlivet <3

SØNDAGSFØLELSE PÅ EN MANDAG

Jeg har hatt skikkelig søndagsfølelse i dag. Den nye uken får bare vente. Jeg vet ikke helt hvorfor jeg føler det er søndag, men det kommer nok av den roen jeg har fått her på dette nydelige sommerstedet. Selv om det har vært ruskete vær i hele dag, så har jeg kost meg for det med sen frokost, båttur til Kragerø sentrum, titting i hyggelige butikker, lunsj på "El Paso" og nå Yatsy med familien. Det blir trist å dra herfra allerede i morgen, men sånn er det. Oslo og plikter der hjemme kaller. Jeg er uansett mange sommerminner rikere.

Heldigvis for både Ulrik og meg så har vi familie å besøke her. Vi skal definitivt tilbake hit neste sommer!

Jeg har forresten tatt helt fri fra Snapchat de siste dagene. Det hører liksom ikke hjemme å dra opp telefonen hele tiden sammen med familien. Jeg prøver i hvert fall å "logge av" litt fra sosiale medier på dager som dette. Dessuten så er det jo begrenset hvor spennende det er å følge med på snapper fra båt og strand. Jeg føler at jeg har gitt dere nok av det denne sommeren. Men en liten blogghilsen om dagen fortjener dere som klikker dere inn her. Det er jo bare hyggelig!

Fra i morgen kommer jeg sterkere tilbake. Promise <3

I FERIEMODUS PÅ JOMFRULAND

Det er sommer, det er sol og det er søndag. Som jeg koser meg! Vi har vært ute med båten i hele dag og bare tatt livet med ro, lagt til på Jomfruland, spist god lunsj og skravlet i vei. Fiskesuppe og rosévin er helt innafor på dager som i dag. Det finnes ikke mye bedre enn god norsk sommer som dette. Jeg har fått skikkelig sommerferie følelse og har planer om å bli i feriemodus helt til vi reiser hjem <3

Hatten er lånt av mamsen. Jeg ønsker meg en slik "panama hatt" selv. Noen som vet hvor jeg får tak i det? Mamma kjøpte nemlig den siste som var i butikken på Steen & Strøm..

Håper dere har hatt en like fin dag og helg som meg!

HEI FRA KRAGERØ

Ulrik, Stella og jeg er fremme i Kragerø. For en vakker plass! Her skal vi kose oss med familie helt frem til tirsdag. Det ser kanskje ut som om vi skal være her lenger. Ulrik og jeg er like dårlige til å pakke begge to. Haha!

Jeg har lovet meg selv at jeg skal ta meg årets første bad i Norge her nede. Bedre sent enn aldri ;-) Jeg er litt pysete. I know. Kanskje det til og med blir litt vannsport? Vi får se.. Jeg er tøff i i munnen nå, men det går fort over. Hehe!

Nå kom vi akkurat tilbake fra Valle. Vi har vært ute og spist. Det var egentlig planlagt lunsj, men den ble mildt sagt sen. I kveld skal vi bare være hjemme og slappe av. Det står sjømat på menyen. Min favorittmat <3

Håper dere har hatt en fin lørdag! Vi blogges mer i morgen :-)

MIN FAVORITTJUICE NÅ I SOMMER

Hei, dere! Her kommer en supergod oppskrift til dere som er like glad i juice som meg, eller til dere som har lyst til å prøve noe nytt. Denne juicen pleier jeg å lage meg her hjemme nå for tiden. Jeg får slike perioder hvor jeg blir hekta på alt sunt og grønt. Det hadde vært fint om det suget aldri gikk over. Da hadde jeg blitt sprek da.. Hehe! Dessverre går det over. Ikke fordi jeg blir lei av disse smakene, men jeg blir lei av å stå på kjøkkenet. Det er nemlig ikke mitt favorittsted å tilbringe mye tid.

Men når jeg først setter i gang, så går tiden fort. I dag lagde jeg nok juice til to store glass. Et gikk med til lunsj da jeg kom hjem fra tur med Stella og et har jeg spart til frokosten eller bilturen i morgen. Vi får se. Det lønner seg uansett å lage litt ekstra når man først holder på. Det er jo litt styrete dette greiene. Jeg skal ikke nekte for det. Men det er absolutt verdt det. Det blir jo såååå godt! Dessuten føler jeg meg skikkelig fresh etter å ha drukket denne juicen. Digg følelse! Vil du føle deg like fresh? Sjekk ut ingrediensene under da vel :-)

Du trenger:

♥ Epler: Jeg brukte 6 grønne epler

♥ Bladspinat: Jeg brukte en hel pose

♥ Sitron: Jeg brukte en halv sitron

♥ Ingefær: Her smakte jeg meg litt frem, men endte med litt mer enn på bildet under. 

♥ Chili: Her må man også smake seg litt frem. Jeg brukte nesten en halv chili.

♥ Isbiter: Fyll glasset med så masse is du har lyst til. En juice som dette er absolutt best ISKALD.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du en god juiceoppskrift? 

DEN BESTE MÅTEN Å STARTE DAGEN

Da var Stella og jeg hjemme igjen etter en lang morgentur/formiddagstur. Vi har begge godt av å starte dagen slik. Dessuten er det jo bare sååå herlig ute nå, så det er bare å komme seg opp, inn i treningstøyet, droppe sminken og ut i skogen. Det er definitivt den beste måten å starte dagen på etter min mening :-)

Planene for resten av dagen er å bli ferdig med noen små oppgaver jeg har fått av regnskapsføreren min, rydde litt i garderoben (jeg har fått ryddemani i det siste), skrive takkekort (bedre sent enn aldri), trene og pakke.

I morgen reiser vi til Kragerø. Det gleder jeg meg veldig til. Jeg har aldri vært i Kragerø før, tror jeg. Helgen skal altså tilbringes der sammen med familie. Jeg regner med at vi blir over til mandag eller tirsdag. Det spørs hvor lenge vi er ønsket ;-) Hehe! Ulrik går ikke av jobb før i morgen tidlig. Derfor drar vi helgen litt ut i neste uke..

Ser at Stella har dratt med seg litt gress og stæsj utenfra. Godt at vaskedamen kommer senere i dag og gjør det fint her før helgen. Selv om vi ikke skal være hjemme i noen dager så er det alltid godt å komme tilbake igjen til et rent hjem. Men nok om det.. Nå er det dusjen neste for både store og små. Vi blogges <3  

I MINE SKUFFER OG SKAP PÅ KJØKKENET

Hei, dere! Det er flere som har spurt om de kan få en liten titt inn i kjøleskapet mitt. Derfor har jeg nå tatt bilder av alle skuffer og skap med spiselige ting i på kjøkkenet. Her er det som dere ser både sunne og usunne alternativer. Jeg vet ikke hvorfor det er interessant å se inn i andres skaper, men jeg skal være ærlig og innrømme at jeg klikker meg inn og leser slike innlegg selv. Det du har i skapet sier jo noe om hvem du er som person. Nå er ikke alle disse matvarene kun til meg, siden vi er to i dette huset. Men det meste som står kaldt er mat og drikke som jeg liker å ha tilgjengelig i hverdagen.

Middager er ofte noe jeg handler fra dag til dag, spesielt når jeg er alene hjemme som denne uken. Ellers så har vi jo både en liten fryser ved siden av kjøleskapet og en stor fryser i kjelleren som er full av kjøtt, fisk og mye annet. Om sommeren så griller vi mye torsk her hjemme. Torsken har vi fått med oss i en stor eske fra Måløy når vi har vært på besøk hos foreldrene til Ulrik eller når de har vært på besøk hos oss. Skikkelig luksus! 

Jeg liker å holde det i orden rundt meg og gikk nylig gjennom alt av datoer i skuffer og skap for å rydde opp litt. Mat som har gått ut på dato kastes. Jeg er ikke den som er mest prippen her i huset når det gjelder disse datoene. Men siden Ulrik er så ekstrem, så har han påvirket meg til å holde ekstra oversikt. Eksempel: Det hender jeg må bevise at brødet jeg har kjøpt inn er fra dagen før når Ulrik kommer hjem. Han mener visst at jeg har lurt han nok.. Hehe!

Hvis jeg skulle velge 6 ting jeg ikke klarer meg uten i kjøleskapet nå for tiden, så ville det blitt: Egg, ost (helst Jarlsberg), avokado, yoghurt fra Yoplait med sitrus smak, jordbær og mager vaniljekesam. Ellers spiser både Ulrik og jeg mye spanske skinker og pølser for tiden. Vi handlet med oss en del digg fra Spania Det er supergodt i varmen sammen med litt melon, oliven, oster eller annen "tapas lignende" mat <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så var det alt som ikke trenger å stå i kjøleskapet. Jeg har to store skuffer med krydder, sauser, snaks og så videre. En hylle med mais, bønner, soltørkede tomater og mer. Må bare legge til at jeg hater lapskaus på boks. Den er altså IKKE min. Men nugattien kan jeg ta skylden for. Hehe! I tillegg har vi et godteriskap med mye sukkertøy (I love søppeldynga) og kaffekapsler i alle varianter..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da skal jeg gå i gang med dagens middag, som er lik gårsdagens middag og tirsdagens lunsj. Haha! Jeg har blitt hekta på sashimi laks med sesamfrø, avokado, mango og ingefær til. Mmm! Enkelt, sunt og godt! Ulrik er ikke så glad i dette derfor spiser jeg meg lei til han kommer hjem igjen :-) 

DEN MODERNE KVINNE ER IKKE LAT, HUN ER SMART

Da var lillegutt hentet. Vi har lekt og kost oss ute i hagen, gått tur med Stella og spist is. Ulrik har prøvd å ringe meg tre ganger uten hell. Jeg merker at telefonen blir helt glemt når jeg er opptatt med små barn. All ære til mamma- og pappabloggere der ute som tar masse bilder og blogger underveis. Jeg skjønner faktisk ikke helt hvordan de får det til. Skriver de mens barna sover kanskje? Lillegutt har ikke lukket et eneste øye i hele dag, så jeg har i hvert fall ikke hatt mulighet til å sette meg ned før nå.. 


Men over til det jeg tenkte å skrive litt om. Det var nemlig flere som reagerte negativt på at Ulrik og jeg har vaskehjelp siden jeg er en "hjemmeværende frue". Nå må dere huske på grunnen til at jeg faktisk er hjemme og har "fri". Den grunnen er ene og alene fordi jeg har skapt meg min egen arbeidsplass, ikke fordi Ulrik forsørger meg. For det gjør han ikke. Jeg bidrar økonomisk og betaler mine egne/våre regninger. Denne bloggen er mitt levebrød. Uten bloggen hadde jeg ikke hatt mulighet til å styre min egen hverdag slik jeg ønsker.   

"Du som har så mye tid til overs. Jeg kan ikke fatte og begripe at du ikke klarer å vaske ditt eget hjem engang?"

Hvorfor er det mitt ansvar å vaske huset som Ulrik og jeg bor i? Ingen har rett til å si at min jobb som blogger ikke er en ordentlig jobb. Det spiller ingen roller for Ulrik om min arbeidsdag er åtte timer lang eller om jeg har gjort unna det jeg skal på bare to timer. Det som spiller en rolle for Ulrik er at jeg ikke er noen "gratis passasjer". Her bidrar vi begge to.       

Jeg liker som sagt å rydde, vaske klær, pynte og styre med diverse ting her hjemme. Senest i går ryddet og vasket jeg i alle skuffer og skaper på kjøkkenet til sent på natt. Dette gjorde jeg fordi jeg hadde lyst til det, ikke fordi jeg måtte det. Jeg prioriterer det jeg har lyst til å gjøre her hjemme og setter bort det jeg ikke har lyst til. Hva er galt med det? Dersom man har råd til å leie inn vaskehjelp, au pair, gartner eller hva det måtte være og føler et behov for hjelp så ser jeg ikke noe problem med det. Hvorfor skal andre bedømme om det er greit eller ikke at du leier inn hjelp?     

"Både jeg og mannen tjener over 1 million hver i året, men likevel har vi ikke vaskehjelp- for DER går grensen for stoltheten min. Jeg tipper at Ulrik synes du er lat"

I et forhold er det såklart viktig at begge parter bidrar, men det behøver nødvendigvis ikke være etter en gammeldags "mal". Mange har ment at jeg har hatt en rekke "gammeldagse" holdninger tidligere. Mens jeg har alltid sett på meg selv som en moderne husmor som tar vare på de tradisjonene jeg liker. De oppgavene jeg påtar meg er de oppgavene jeg foretrekker. Jeg synes det er på tide at flere husmødre i dag legger vekk stolheten sin og setter bort oppgaver de misliker dersom de har mulighet til det. Livet er kort, bruk det godt.

Jeg hater å vaske bad foreksempel, og synes det er grusomt kjedelig å stryke skjortene til Ulrik. I og med at Ulrik heller ikke foretrekker disse to oppgavene så setter vi de bort. Man er ikke lat fordi man prioriterer annerledes, man er smart. Jeg prioriterer heller å trene, å gå tur med Stella, å tilbringe en dag med tanteungen min eller å jobbe mer enn å gjøre ting jeg absolutt ikke har lyst til. De dagene Ulrik har fri prioriterer han å kjøre båt, å tilbringe tid sammen med meg, å fikse i hagen eller andre ting han foretrekker. Han respekterer meg, jeg respekterer han og det blir aldri noe dårlig stemning om fordelig av arbeidoppgaver, da vi begge gjør det vi liker best.

Jeg tror ingen mennesker har godt av å sitte med beina på bordet hele dagen. Ikke misforstå. Jeg tror alle mennesker har det bedre med seg selv om de gjør noe meningsfullt i løpet av en dag.. Nå skal jeg jobbe litt med en sak jeg er kilde for hos klikk.no, så skal jeg ut og gå en lang kveldstur med Stella. Begge deler er ting jeg har lyst til og føles meningsfullt for meg. Skjønner dere poenget mitt?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

MAMMABLOGGER FOR EN DAG

Jeg ble ringt av storesøster tidligere i dag. Hun trengte hjelp med lillegutt og jeg hadde ingen viktigere planer så det passet bra. Det er det som er så fint med dagene mine. De kan som regel alltid gjøres om i siste liten. Spesielt nå om sommeren hvor det er ekstra rolige tider for oss bloggere, som for de fleste i andre yrker.

Nå sitter jeg altså med lillegutt på fanget mens jeg skriver til dere og prøver med som "mammablogger" for en dag. Gøy og krevende.. Det er en stund siden jeg har sett han nå, derfor var det ekstra koselig med besøk. Dessuten er det heller ikke dumt å øve seg litt på hvordan livet en gang blir med små barn i hus og denne bloggen. Ønsket er å ta dere mer og mer med inn i hverdagen min. Jeg vet at flere av dere har etterlyst det og skal derfor gjøre så godt jeg kan fremover.

Men nå er det en som begynner å bli utålmodig her. Det er jeg ikke vant til, kjenner jeg. Hehe! Vi blogges mer senere. Nå skal vi komme oss ut i det fine været <3

PS. Legg merke til at lillegutt peker på matskålen til Stella. Han har endelig forstått at Stella har sin egen mat. Hurra! Det er det tante Julianne meget fornøyd med å ha lært han. Stella er derimot ikke så fornøyd med at lillegutt hører på tante og angrer på at hun spiste opp maten sin så fort, for å være klar til alt som "faller ned" på gulvet..

10 TING DU IKKE VISSTE OM VÅRT FORHOLD

(Bildet er fra mottakelsen på slottet etter vielsen)

Ulrik er den av oss som liker å planlegge alt, mens jeg er den spontane som liker å ta ting som det kommer: Jeg er sikker på at en miks av planlegging og åpenhet for spontanitet er en god levemåte. Derfor utfyller vi hverandre godt.

Både Ulrik og jeg HATER å se sport på TV: Jeg har aldri likt å se fotball, håndball, ski eller annen sport på TV, og trodde nesten ikke det var sant da jeg fant en mann som heller ikke liker det. Derimot synes vi begge det er gøy å dra på arrangementer og se sport i virkeligheten. Dere har kanskje lagt merke til at vi pleier å dra på skiflyvning om vinteren? Det synes vi begge er gøy å se og oppleve live.

Vi hadde aldri klart oss uten vaskehjelp: Jeg liker å rydde, pynte og holde det i orden her hjemme, men å vaske bad, gulver, vinduer osv er noe jeg virkelig ikke foretrekker. Ettersom at Ulrik heller ikke ønsker å bruke fritiden sin på det så ble vi fort enige om å leie inn en vaskehjelp. Jeg tror ærlig talt at det er nøkkelen til mindre krangling og mer kos i forholdet.

Hvis vi krangler/er uenige om noe så er Ulrik den som "kjefter" og jeg den som gir "silent treatment": Ulrik er den som hever stemmen først i vårt forhold. Han har nok litt kortere lunte enn meg på forskjellige ting (selv om han ikke vil innrømme det), mens jeg er den som tar lettest til tårene eller blir stille. Det fine med at han bruker stemmen sin er at han aldri er vanskelig å forstå. Her unngår vi mange misforståelser. Jeg derimot er vanskeligere å forstå når jeg er misfornøyd med noe.

Vi sover alltid i skje: Ulrik ligger alltid bak meg "i skje" når vi sovner på kvelden, mens jeg ligger nesten alltid bak han "i skje" når vi våkner om morgenen. Det er den beste sovestillingen i verden, etter vår mening :-)  (Bildet er fra bryllupsnatten på Thorskog slott)

Når Ulrik er på jobb snakker vi sammen minst 4 ganger om dagen: Tidligere i dag kjørte jeg Ulrik avgårde til flytoget. Nå skal han være på stopp (sove på hotell) i 5 dager. Han jobber som sagt turnus med 4 dager fri og 5 dager på jobb. Det er ikke ofte han sover borte alle dagene han er på jobb, men nå i sommer hvor det har vært mangel på piloter har han mange perioder hvor han kun sover borte. På dager som dette snakker vi sammen på telefonen, sender hverandre hyggelige tekstmeldinger og bilder på sms, sender bilder og videosnutter på Snapchat og "chatter" på messenger via Facebook gjennom hele dagen når han har pauser.  

Vi har begge et spesielt godt forholdt til hverandres familier: Senest i går var Ulrik i Fredrikstad hos moren min. De var først ute og spiste sammen, før han hjalp henne med noe apple-TV greier til sent på natt. Jeg var her hjemme i Oslo sammen med Stella. 

Ulrik er den mest romantiske av oss: Ofte er det kvinnen i forholdet som er mest romantisk. Her er det omvendt. Jeg elsker at Ulrik er romantisk og føler meg heldig som har en mann som han. Jeg trodde jeg var veldig romantisk helt til jeg møtte Ulrik, og skjønte fort at jeg måtte ta i et tak for å gi tilbake av meg selv.

Jeg er den mest positive av oss: Jeg ser lyst på det meste og tenker alltid at ting ordner seg. Ulrik har en noe mer negativ holdning til ting, eller er han kanskje bare mer realistisk? Hehe! Vi utfyller i hvert fall hverandre godt her også.   

Vi motiverer og hjelper hverandre hver eneste dag: Ulrik er min største støttespiller og jeg vet at han føler det samme tilbake. Dersom ting er tungt eller vanskelig i hverdagen så gir vi hverandre alltid gode råd og støtte <3(Bildet er fra brudeskålen på slottet)

JEG HAR FÅTT MEG EN MANAGER!

Hei, dere! Jeg er tilbake i Oslo igjen og har en liten nyhet å fortelle. Jeg har fått meg en manager! Han heter Thomas og vi har akkurat startet vårt lille samarbeid, som forhåpentligvis blir stor sukess. Det er mange som har spurt meg om hvordan jeg tjener penger på denne bloggen og det har jeg tenkt til å svare dere på kort nå. Bloggen min er jo som de fleste vet en del av Mediehuset Nettavisen og Side 2. I og med at Nettavisen eier Blogg.no har jeg defor min plattform der. Jeg har vært Side 2-blogger i et og et halvt år nå og trives stort sett med det. Ved å være en blogger i Nettavisen får jeg en bestemt sum per sidevisning. En sidevisning = hver gang noen klikker seg inn på denne bloggen. Mange av mine faste lesere klikker seg ofte inn flere ganger om dagen for å se om jeg har oppdatert eller for å lese i kommentarfeltet mitt. Her drar jeg altså inn en god slant i måneden kun på klikk.

I tillegg til dette selger både jeg og Nettavisen annonser for meg. En annonse = en omtale av en tjeneste eller et produkt på bloggen. Prisen for en annonse hos meg er satt av salgsteamet i Nettavisen ut ifra min markedsverdi, altså ut fra mine gjennomsnittstall over en lengre periode (de 3 siste månedene). Det er her jeg tjener mest penger. Antall annonser går opp og ned i perioder. Nå om sommeren er den stilleste perioden for annonser hos meg, men det har ingenting å si for dere. Det viktigste for dere lesere er å vite at jeg aldri anbefaler produkter eller en tjenester som jeg ikke kan gå god for. Jeg ønsker heller ikke KUN å servere dere en haug med reklameinnlegg og mener jeg tar hensyn til mine målgrupper de gangene jeg velger å fronte noe.

En annen måte jeg tjener penger på gjennom bloggen er ved annonselenker. Annonselenke = Når jeg lenker til et produkt på bloggen og får en viss % av kjøpene dere gjør. Dette er noe dere ser ganske sjeldent hos meg, men det hender jeg linker til plagg jeg har kjøpt på Nelly eller Boozt, som er to nettsteder jeg ofte handler på selv. Gjennom tjenesten "Tradedoubler" får jeg da utbetalt min provisjon i lønn.

Nå som jeg har skaffet meg et management kan det tenkes at det dukker opp nye og spennende prosjekter som jeg takker ja til ved siden av bloggen. Planene for det kommende året er mange og målet vi har satt oss sammen er veldig motiverende. Det føles godt å ha et management i ryggen. Jeg gleder meg skikkelig til fortsettelsen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Alle videre forespørsler kan nå sendes til: managementpilotfrue@gmail.com 

Forsatt GOD SOMMER til alle dere som leser! Jeg setter såååå stor pris på dere ♥

 

SUNDAY BRUNCH

Finnes det noe hyggeligere enn en lang søndags brunch med familien? Det er virkelig noe jeg setter pris på. Vi avsluttet denne fine helgen sammen rundt bordet hos foreldrene til Ulrik akkurat slik som på bildene under. Jeg kjenner at jeg kommer til å savne denne utsikten. Hjemme hos oss ser vi ikke akkurat mye mer enn over til naboen.. Hehe!

Men men.. Nå er vi allerede på vei hjem igjen. Denne helgen har som sagt bare flydd avgårde. Vi blogges mer fra Oslo <3

NYTER VESTLANDET

I går ble vi møtt med havets delikatesser hos foreldrene til Ulrik. Kvelden ble sen og fuktig, men det er jo slik det skal være når man hygger seg sammen.

I dag har vi vært på Kannesteinen og Kråkenes Fyr. Jeg har jo sett begge steder før, men det var gøy å å se det igjen. Dessuten var det jo gøy for mamma og stefaren min å oppleve også. Vi har verken hatt sol eller veldig mye vind, men kost oss med sånn "midt i mellom vær" her på Vestlandet = grått og vått.

Nå sitter vi faktisk på "La Voile" og spiser middag. Videre i kveld har vi ennå ingen planer. Hva gjør man i Måløy en lørdagskveld? Er det folk ute på byen foreksempel? :-)

Vi reiser hjem allerede i morgen. Jeg skulle gjerne blitt her i noen dager til, men Oslo kaller. Tiden går alt for fort når man koser seg. Typisk i-landsproblem.. Hehe!

MÅLØY HERE WE COME

Nå sitter jeg i bilen på vei til Måløy sammen med Ulrik, mamma og stefaren min. Vi skal som sagt på besøk til foreldrene til Ulrik denne helgen, noe vi alle har gledet oss veldig til. "Gutta" bytter på å kjøre, mens jeg og mamsen sitter i baksetet og koser oss med utsikten av fjell, fosser og fjorder. Vestlandet er vakkert <3

Vi har har hatt flere stopp oppover og tatt dagen som en tur med lapskaus, sveler, is og godteri. Hehe! Jeg føler at vi er turister i eget land..

Nå er vi snaaart fremme. Vi blogges mer fra vakre Måløy!

DETTE VIL JEG KALLE BARNA MINE

Som de fleste vet så ønsker Ulrik og jeg oss barn. Vi har ikke noe hastverk, men ble enige om at jeg skulle slutte på p-piller etter bryllupet som var i februar. Nå er det snart 5 måneder siden jeg sluttet på pillen uten at det har skjedd noe (som jeg vet). Det vil jeg tro er ganske normalt. Jeg kjøpte en gang slike eggløsningstester, men ble ikke noe klokere, derfor har vi bare tatt det helt med ro. Vi vet heldigvis at ingenting er i veien for at vi kan bli foreldre, så det får bare ta den tiden det tar. Vi lever som vanlig og tenker ikke noe mer over det enn at det kan skje når som helst. Jeg har en god følelse på dette og gleder meg til den dagen det skjer <3

Både Ulrik og jeg ønsker oss helst flere barn. Han har lenge sagt to og jeg tre. Drømmen er uansett å få både jente og gutt. Den drømmen tror jeg mange deler med oss. Med denne drømmen har jeg notert meg en del navn som vi har snakket om felles. De fleste navnene jeg har på listen er det dessverre bare jeg som liker, derfor prøver jeg å legge de fra meg. Hehe! Mens de navnene jeg skal fortelle dere i dag er et jentenavn og et guttenavn som vi begge liker veldig godt.

Hvis vi får en jente så skal vi definitivt kalle henne for "Lykke". Det var Ulrik som introduserte meg for dette navnet lenge før vi giftet oss. Jeg forelsket meg i navnet med det samme og har ikke lagt det fra meg ennå. Men hvem vet? Jeg har hørt om mange som endrer mening helt i siste liten, så det er alltid skummelt å bruke ordet "definitivt". Hehe! Men jeg gjør det likevel.

Hvis vi får en gutt så liker vi begge navnet "Leander". Vi er ikke like sikre på dette guttenavnet som på jentenavnet, men det står høyt på listen og jeg liker det bare bedre og bedre for hver gang jeg tenker over det. Andre guttenavn jeg har hatt på listen min er "Wilhelm" og "William", men de er dessverre litt ødelagt for meg nå etter SKAM-serien. Jeg misunner dere som kalte sønnen deres et av disse navnene før "Skam-William". Ulrik har aldri vært helt enig i mitt crush på disse to navnene, men latt de få stå på listen. Jeg har også alltid vært glad i navnet "Adrian", men i og med at tanteungen min har det navnet i sitt dobbeltnavn så er det på en måte oppbrukt i vår familie. Et annet guttenavn jeg alltid har likt veldig godt er "Sander". Jeg har en tremenning som heter det, men det er vel innafor?(Et av de første bildene jeg tok av tanteungen min etter at de kom hjem fra sykehuset)

Hvilke jente- og guttenavn liker du godt?

JEG ER EN LIVSNYTER

Savner du å ha en "vanlig" jobb? Jeg får ofte dette spørsmålet både her på bloggen og av folk rundt meg. Nå skal jeg gi dere et ordentlig svar på akkurat det..

Jeg er vel det man kaller for "en livsnyter". Ikke fordi jeg lever noe jetset liv eller pleier å bade i champagne, men jeg nyter hver eneste dag som om det skulle være den siste her på jorden. Livet mitt er egentlig ganske vanlig. Det eneste som skiller den fra et typisk A4-liv er vel denne friheten. Det at jeg har mulighet til å styre hverdagen min helt selv er noe jeg setter utrolig stor pris på. Jeg elsker nemlig å ha god tid til alt jeg driver med, om det så bare er på badet om morgenen. Det verste jeg vet er å forholde meg til tid. Jeg har ikke noe problem med å holde avtaler eller å møte opp i tide, men jeg foretrekker å ha minst mulig klokkeslett i løpet av en dag som jeg skal noe bestemt. Likevel trives jeg best når jeg har nok å gjøre. Heldigvis er det alltid noe å ta tak i, og heldigvis kan jeg også legge fra meg alt akkurat når jeg vil og finne på noe helt annet spontant og gøy.

Jeg elsker å kunne sove til jeg våkner UTEN vekkeklokke. Min vekkekloke nå i sommer er at jeg lar være å ta ned rullegardinen, for da våkner jeg i åtte-tiden. Det passer meg helt perfekt. Skulle jeg ønske å sove lenger eller å gå rundt i morgenkåpen langt ut på dagen, så gjør jeg det. Alt avhenger av planene jeg har lagt for meg selv.

Det beste jeg vet er å starte dagen med en god frokost, som gjerne består av youghurt og musli, havregrøt eller en omelett med litt forskjellig av det jeg har i kjøleskapet. Frokosten spiser jeg sakte mens jeg leser gjennom diverse nettaviser og blogger som jeg liker. Etter frokosten gjør jeg meg klar for trening. Jeg digger å trene på formiddagen da de fleste er på jobb. Dersom jeg ikke får til en økt på formiddagen, så venter jeg enten til sent på kveld eller trener utendørs. Jeg prøver å unngå treningssenter på ettermiddagen da det gjerne er fullt av mennesker. 

På vei hjem fra trening kjøper jeg meg ofte en smoothie. Den gleder jeg meg til mens jeg trener faktisk. Hehe! Så er det dusj og stell på badet. Jeg liker å ha over en time til dette og gjerne to. Det er alltid noe som skal besvares her og en telefon som skal tas der. Derfor liker jeg som sagt å ha GOD TID <3

Dersom jeg avtaler møter, kaffedater, time til frisør, negler, vipper eller noe annet så pleier jeg å legge dette fra 12.00 og utover dagen. Jeg ser ikke poenget med å møtes før det dersom det ikke haster av en eller annen grunn. Videre tar jeg bare dagen som den kommer og ut i fra hvordan jeg selv har sett den for meg.  

Som jeg har nevnt flere ganger så jobber Ulrik 5 dager og har fri i 4 dager. De dagene han er hjemme prøver jeg å være så mye som mulig sammen med han. Det er jo ikke gitt at han har fri i helgene. Derfor hender det at vi "tar helg" midt i uken ved å kose oss med litt ekstra god mat og vin foreksempel.

Tilbake til spørsmålet: Jeg ser ikke noen andre yrker hvor dager som dette er inkludert i stillingen. Så nei.. Jeg savner ikke å ha en "vanlig" jobb å gå til hver eneste dag. Men hvem vet.. Kanskje jeg blir trøtt på bloggingen en gang i fremtiden. Det får tiden vise. Jeg kommer i hver fall aldri til å jobbe med noe jeg ikke liker. Livet er for kort til det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

10 GANGER JEG HAR VÆRT UHELDIG I SOMMER

Jeg kaller meg uheldig. Ulrik og mamma kaller meg litt distré og glemsk. Sannheten er nok en blanding av alt pluss at jeg er litt surrete. Hehe! Her er i hvert fall en liste over de gangene ikke alt har gått min vei hittil i sommer.. (På bildet over knepper jeg igjen en knapp som jeg har gått med åpen i flere timer. Jeg glemte visst å kneppe den igjen etter at jeg hadde vært på toalettet. Flaut.)

1. Da jeg mistet iphonen min i bakken og den knuste: Jeg har som regel for mye i hendene på en gang. Det er ingen unnskyldning, bare et faktum. Heldigvis er det mulig å fikse knuste skjermer i dag, ellers hadde det blitt mange nye telefoner på meg.

2. Da jeg ble frastjålet Louis Vuitton solbriller og ipad på flyet hjem fra Stockholm: Utrolig kjipt. Jeg fikk heldigvis igjen det meste på forsikringen, men det er likevel provoserende å tenke på.

3. Da jeg glemte igjen laderen til kameraet mitt i Spania: Det var rett og slett krise og resulterte i for mange mobilbilder, noe som egentlig ikke egner seg på bloggen over flere dager. Heldigvis fikk jeg laderen tilsendt i posten, slik at jeg slapp å kjøpe ny. Det skal jo ikke være nødvendig med flere ladere til et kamera. Ladere til mobilen er en annen ting. De har vi mange av i huset.

4. Da jeg/vi måtte betale dobbelt for baggasje hjem fra Marbella: Vi hadde som sagt veldig dårlig tid på flyplassen når vi skulle fra Malaga til Oslo, så da vi fikk beskjed om at vi ikke hadde betalt for baggasje måtte vi bare betale og løpe selv om vi visste at vi hadde betalt for alle tre koffertene (min, Ulrik sin og moren til Ulrik sin), inkludert den ekstra kofferten som vi kjøpte på turen. 1500 kroner rett ut av vinduet. Man får jo aldri igjen for slike ting i ettertid.

5. Da jeg glemte igjen den nye kofferten vår på Gardermoen: Dere vet den følelsen når man endelig er på flytoget på vei hjem etter en lang reise? Det var først da toget hadde begynt å kjøre at jeg oppdaget at vi manglet en koffert. Vi måtte derfor tilbake til Gardermoen etter at vi hadde låst inn svigermor hjemme og lagt fra oss alle de andre tingene. Kofferten kom heldigvis til rette igjen. Takk og lov for det. I den nye kofferten var nemlig alle de nye klærne vi kjøpte på turen.

6. Da jeg skulle sende en privat snap til Ulrik og den ble sendt til noen andre: Dette var ikke et nakenbilde, for de av dere som måtte tro det. Men bildet var sexy og teksten var privat. Nok om det. Hehe!   

7. Da jeg kjøpte en bukse på Zara for 599, som kom på salg for 299 dagen etter: Det er ikke all verden, men utrolig irriterende og uflaks. 

8. Da jeg kom på Sats etter stengetid: Det var en gang tidlig i sommer jeg bestemte meg litt for sent for å dra på trening uten å tenke over at det var sommer. Sommertider er noe dritt. I hvert fall for oss som liker å komme i siste liten. 

9. Da jeg kjøpte en ødelagt drone til bestefar sin bursdag: Varer som er brukt skal IKKE ut i hyllene igjen. Det er flaut og kjedelig å gi bort en gave som er ødelagt. Ettersom at bestefar bor i Halden og vi kjøpte denne dronen i Oslo, måtte vi derfor ta den med oss tilbake til Oslo, bytte den og kjøre den til Halden igjen. 

10. Da jeg sølte Pepsi Max utover tastaturet på macen min: Det skjedde i forrige uke da jeg skulle forhindre Stella (hunden min) i og hoppe ut av kurven sin og bjeffe på håndtverkeren som var på besøk, mens jeg hadde macen på fanget og glasset i hånden. Macen døde og jeg må derfor klare meg med min gamle mac som er suuuper treig inntill jeg får kjøpt meg en ny. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg må også legge til at jeg mistet et eller annet i vannet sist vi var på båttur. Hva det var har jeg ikke funnet ut ennå. Derfor fortjener det ikke et eget punkt. Dessverre var lyden av plasket såpass høyt at jeg er redd det var noe viktig. Håper jeg aldri finner ut av det..  

Hilsen en surrete og uheldig jente som krysser fingrene for at flaksen snur resten av sommeren <3

COFFEE O`CLOCK

Behandlingen er sponset

Hei, dere! I dag har jeg vært hos @amandaflorentine og fikset neglene mine. Amanda er en venninne av meg fra Fredrikstad. Noen av dere husker kanskje at jeg har gått til henne tidligere? Nå jobber hun med negler og mye mer både her i Oslo og i vår felles hjemby, Fredrikstad. Jeg ønsket meg en fresh farge og det fikk jeg. Endelig kan jeg vise frem hendene mine igjen. Hehe! Det er ikke noe gøy å gå rundt med ettervekst og brukne negler. Da er det faktisk bedre å ta av alt, men jeg er som dere vet avhengig og da var ikke det noe alternativ. Samarbeidet mitt med Mette (som jeg har gått til en stund) er over. Ingen sure miner. Hun er en utrolig dyktig dame!

Etter negletimen dro jeg en tur på Louis Vuitton for å hente et armbånd til Ulrik. Posen under er altså ikke til meg denne gang dessverre. Det ble også tid til en liten kaffekopp og prat med min vakre kusine som jobber der. Den nye butikken deres er sååå fin! Jeg blir helt stresset av å være i LV for tiden. Ulrik og jeg sparer jo som sagt til ny bil, så den ønskelisten min må vente. Det hjelper bare ikke at den vokser..

Jeg holder forresten på med et innlegg som kommer ut senere i kveld. Men først er det flere ting som skal gjøres her hjemme. Vi snakkes mer etterpå <3 

DET VAR HARDERE ENN JEG TRODDE

Note to myself: Muskler og kondisjon er ferskvare. Det var hardere å komme i gang med treningen igjen enn jeg trodde. Jeg følte meg andpusten bare av å gå med rask gange TIL treningsstudioet (4 minutters gåtur). Hehe! Huff.. Men nå er det overstått og jeg føler meg veldig bra. Det skal ikke så mye til. Jeg sliter som regel bare med å komme meg ut døren, i hvert fall etter mange uker med fri. Planen var aldri at det skulle gå så lang tid, men sånn blir det fort når motivasjonen ikke er der..

Jeg tok meg tid til en ekstra liten powerwalk ute etter økten på Sats med denne waist traineren. Hva den er god for vet jeg ikke ennå, men den er visst populær så jeg måtte bare bestille og teste. Jeg merker at den tvinger meg til å holde en god holdning selv om jeg blir sliten. Det er jo en god ting. Jeg hadde selvfølgelig på meg en genser som dekket til "korsettet", for dere som måtte lure på det. Jeg bestilte den forresten på shytobuy.no :-)

Etter all treningen skrubbet jeg hele kroppen i dusjen med body scrub, pleiet håret med en god hårkur, smurte meg inn med fuktighet fra topp til tå og la meg i sofaen med en herlig ansiktsmaske. Jeg kan det å belønne meg selv. Luksusliv, kalte Ulrik det da jeg snakket med han i telefonen tidligere i dag. Små gleder i hverdagen, kaller jeg det <3 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

A KISS GOODBYE

Da var jeg noen dager alene igjen. Ulrik er tilbake i jobb, mens jeg er her hjemme og drukner meg selv i fornuftige gjøremål. Til og med Stella er borte denne uken. Hun er i Fredrikstad sammen med sin andre mamma. Det blir fort litt ensomt nå i sommertider når alle er på ferie, men jeg ser positivt på det. Det er jo en god mulighet til å ta fatt i treningen igjen, mailboksen, klesvasken og alt det der som hører hverdagen til.

Til helgen reiser vi igjen, men denne gang skal vi ikke ut av landet. Vi skal til Måløy og besøke foreldrene til Ulrik sammen med min mamma og stefar. Det blir utrolig hyggelig å tilbringe litt tid med alle sammen samlet. Jeg ser for meg at det blir en helg full av naturopplevelser, god mat og god drikke. Vi reiser tidlig fredag morgen. Derfor er det bare å få unna så mye som mulig frem til det.

På bildet under ser dere hvordan jeg sendte mannen avgårde med en markering av mitt territorium. Hehe! A kiss goodbye <3


 

Vi blogges mer senere i dag. Nå skal jeg komme meg på trening.. Ønsker dere en fin start på uken!

FORDELENE VED Å VÆRE I ET FORHOLD

Jeg leste en artikkel på Side 2 her om dagen hvor de ramset opp fordelene ved å være singel. Da tenkte jeg at det var på sin plass å ramse opp fordelene ved å være i et forhold, slik jeg ser det. Jeg tror nemlig at vi mennesker er skapt for å være to, ikke alene. Om man velger å være kjærester eller samboere hele livet, eller om man tar steget videre med forlovelse og giftemål har ikke så mye med saken å gjøre. Nå tenker jeg for det første på hvorfor singellivet ikke er best i lengden. Jeg tror at det finnes en partner der ute for alle, uansett om du liker jenter eller gutter. Under har jeg derfor ramset opp de største fordelene jeg ser ved å være to, forutsatt at forholdet fungerer bra, at partnerne har tilitt til hverdandre og er trofaste mot hverandre selvfølgelig..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
(Bildet er fra bryllupsreisen vår i Phuket)
 

FORDELENE VED Å VÆRE I ET FAST FORHOLD:

♥ Det er bedre økonomisk: Jeg velger å begynne med dette punktet da det er en av de største forskjellene fra singellivet. To personer har som regel bedre råd enn en person alene og dette påvirker helt klart livskvaliteten. Bosituasjon, muligheter i hverdagen, ferier og mye mer avhenger som alle vet av økonomi.

♥ Dere kan dele på oppgavene i hverdagen: Det er stort sett alltid en fordel å være to om ting som må gjøres. Disse fordelene blir såklart større når man bor sammen enn når man "bare" er kjærester. Det var Ulrik som kom på dette punktet, men han brukte ikke ordet "oppgaver". Han sa det slik: "Den største fordelen jeg har ved å leve sammen med deg er at jeg slipper å vaske klærne mine selv". Haha! Med det så mener han jo at vi deler på oppgavene i hverdagen. Jeg kunne foreksempel aldri flyttet inn i et nytt hus alene uten handymannen min Ulrik som tar seg av alt det tekniske. Det hadde heller ikke blitt noe båt på oss hvis ikke det hadde vært for Ulrik. Jeg kan ikke en gang knyte en båtknute (flaut, men sant).

♥ Det er sosialt og trygt på samme tid: Du er aldri alene, uansett hva det gjelder. Det er trygt å vite at du har en person som støtter deg og er der for deg. Det er også godt å vite at du er en person som betyr mye for en annen. Vi mennesker trenger å føle oss betydlingsfulle.

Livet i et fast forhold er så sosialt man gjør det til. I de beste forholdene er partnerene både venner og kjærester, som Ulrik og jeg. Det sosiale livet i singeltilværelsen er såklart noe friere, men det gir ikke den samme tryggheten man har i et fast forhold som jeg og mange føler oss komfortable med.

♥ Muligheten til å skape en familie: Finnes det noe mer givende her i livet enn å bygge en familie sammen med en du elsker? Det er i hvert fall min drøm for fremtiden. Jeg er sikker på at jeg deler den drømmen med mange :-)

♥ Du blir tatt mer seriøst: Jeg vet ikke hvorfor, men av en eller annen grunn har jeg erfart at jeg har blitt tatt mer seriøst de gangene jeg har vært i faste forhold, og spesielt etter at jeg giftet meg. Det virker som om livet mitt oppfattes mer stabilt i de fleste situasjoner, som er mitt neste punkt på denne listen.

♥ Livet blir mer stabilt: Med en fast partner så blir ofte livet mer stabilt enn om du kun har deg selv å ta hensyn til. I perioder kan det spontane og uansvarlige singellivet virke behagelig og gøy. Jeg har selv hatt perioder i livet hvor jeg trivdes bra alene, men jeg tror ikke vi mennesker har godt av å være alene hele livet. Jeg tror at vi har godt av å ha en og ta hensyn til. Mennesker som velger å leve alene er i mine øyne egoistiske. Jeg håper ikke noen tar seg nær av dette, for det er lov "å være egoistisk" når det ikke går utover noen andre enn deg selv. Jeg tror bare at vi blir bedre mennesker av å leve sammen to og to som et utgangspunkt for livet. Jeg tror rett og slett ikke vi har godt av å leve i en hverdag hvor ALT handler om en selv. Det blir såklart noe annet dersom forholdet tar slutt og man er ferdige med "familielivet". Da forstår jeg at man kanskje ikke ønsker å starte på nytt. For det er nok ikke for alle. Livet har flere faser, men en av fasene bør etter min mening inneholde et fast forhold..

(Bildet er fra bryllupet)

Er du i et fast forhold eller er du singel? Det hadde vært interessant å høre om din sivile status og hvordan du trives i den :-)

 

BARE OSS TO

Det ble båttur igjen, men i dag er det bare Ulrik og meg ombord. Vi har lagt oss til i en fredelig liten bukt hvor det kun er en annen båt, noen svaner og oss. Middagsbukta med feststemte mennesker en varm lørdag ble litt for mye for oss i dag. Ulrik skal på jobb i morgen og jeg synes det er herlig med en rolig dag sammen bare oss to.

Planen i dag var helt annerledes. Vi skulle egentlig til Fredrikstad og kanskje en tur til Halden, men slik ble det altså ikke. Noen dager er det best å bare gjøre ingenting. Hehe! Dessuten har Ulrik godt av å lade batteriene sine før en ny arbeidsperiode.

Nå har akkurat Ulrik sovnet. Hadde det ikke vært for at han skal tidlig opp i morgen så kunne vi ha sovet her i natt. Det er bare helt fantastisk å ligge her på dekk med puter og pledd. Egentlig ganske romantisk også <3

Jeg ville bare ønske dere en fin lørdagskveld før jeg kryper inntill ektemannen min og blir der til han våkner, som forhåpentligvis er en god stund til. Det får bli nattmat på oss, i og med at vi hoppet over middagen. Vi spiste oss heldigvis gode og mette på reker til sen lunsj så det er ingen krise ennå..

Blogges mer i morgen, folkens!

DETTE ER LIVET

Hei, dere! Vi har vært ute med båten i hele dag. Spist nydelig fiskesuppe på Hovedøya og bare tatt det helt piano. Jeg bruker min nye og fargerike badedrakt for første gang i dag. Det ble aldri noe tid til den i Marbella, så jeg følte jeg måtte bruke den ved første og beste anledning. Man vet jo aldri hvor mye det er igjen av dette fine været her i landet. Det er ikke meningen å være negativ altså. Dagen i dag har vært helt topp <3

Nå har vi lagt til utenfor Hanami på Tjuvholmen, mens vi venter på kusinen min og en venninne av henne. Med oss i båten er også to kompiser av Ulrik. Jeg har på følelsen at denne fredagskvelden blir veldig bra!

TIPS TIL ET VELLYKKET UTDRIKNINGSLAG

Jeg er som dere vet forlover til min beste venninne, Pia. Bryllupet er ikke før i 2017, men tiden går fort og jeg gleder meg veldig. Oppgaven som forlover er en oppgave jeg tar seriøst. Pia var jo den beste forloveren jeg kunne hatt, så nå er det min tur til å gi alt jeg kan tilbake til henne. Heldigvis for meg har Pia to forlovere. Vi to skal altså samarbeide om oppgavene fremover, noe som gjør meg veldig lettet. Hehe! Det er jo alltid godt å være flere om ting som må planlegges, spesielt et utdrikningslag hvor man skal ta endel hensyn.

Pia var en tur hos meg i går etter vår lille "shoot", som jeg fortalte dere om. I og med at dette bryllupet nærmer seg så faller praten fort over i alt som har med den store dagen å gjøre. Vi snakket litt om mitt utdrikningslag og for første gang om hvordan hun så for seg sitt eget. Jeg har aldri vært med på å planlegge et utdrikningslag før, men jeg har vært i flere morsome utdrikningslag og hadde jo mitt eget fantastiske utdrikningslag i London. I tillegg til dette ELSKER jeg å planlegge fester og har sett frem til et nytt prosjekt etter bryllupet til Ulrik og meg. Alt i alt har jeg gjort meg erfaringer med hvordan et utdrikningslag bør planlegges og gjennomføres. Disse erfaringene vil jeg nå dele ved å gi dere noen tips..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

10 TIPS TIL DET PERFEKTE UTDRIKNINGSLAGET FOR HENNE: 

1. Start planleggingen så tidlig som mulig: Med god tid får man til det meste og slipper å ty til andrevalg og nødløsninger. Tid er også penger i sammenhenger som dette. Jo tidligere man booker og bestiller ting, jo rimeligere blir det og jo mer gøy kan man finne på sammen. Dessuten er jo planleggingen halve moroa. Det synes nå i hvert fall jeg!

2. Spør bruden om ønsker: Det meste skal såklart holdes hemmelig for bruden, men be om en liste over hvilke venninner hun ønsker å invitere og spør henne om hvordan hun ser for seg dagen tidlig i planleggingsfasen. Det er ikke meningen at hun skal få bestemme aktiviteter eller vite noe om hva som skal skje, men det er heller ikke meningen at hun skal grue seg til en dag som bare skal være positiv. Derfor er det viktig at hun presiserer hva hun absolutt ikke vil eller eventuelt frykter. Bruden skal hedres, ikke dummes ut. Det er greit å gi henne utfordringer, men pass på at dere ikke beveger dere for langt ut av komfortsonen hennes.

Eksempel: Hadde venninnene mine dratt med meg nedover Karl Johan utkledd som et eller annet flaut, så hadde ikke vi vært venninner etter den dagen. Det er ut å drite ut bruden.

3. Sett opp et budsjett som alle kan leve med: Det viktigste for bruden er som regel at alle hun ønsker å invitere til fest kan delta og være med å feire henne. Derfor må de som planlegger utdrikningslaget ta hensyn så langt det går. Som oftest er det jo de som står bruden nærmest som planlegger utdrikningslaget. De er gjerne mest gira i forkant og mer villige enn resten til å strekke seg det lille ekstra. Dersom dere ikke får med alle på ideene og planene deres kan det være lurt å legge lista litt lavere. Husk at bruden ikke skal ha noen utgifter denne dagen, og betal alt som skal betales inn på forkant. Det er lurt å la EN person ha ansvaret for den økonomiske biten. 

4. Bestem aktiviteter og program før "invitasjonen" sendes ut: Innspill er helt topp i alle andre anledninger enn i planleggingen av et utdrikninslag. Sett opp et forslag med fullt program og priser og legg det frem som et "ja og nei spørsmål". 

5. Lag en hemmelig gruppe på Facebook: Når programmet for utdrikningslaget er klart kan resten av de som er inviterte i utdrikningslaget bli informert om opplegg og pris. Dersom forslaget blir tatt i mot negativt har dere gjort en dårlig jobb. Da lønner det seg å lytte, finne løsninger og komme tilbake med nytt forslag. Diskusjoner i plenum tar som regel ingen ende.

6. Ha god kommunikasjon med brudgommen: Det er en fordel å snakke med brudgommen om det meste av planene for utdrikningslaget, slik at bruden ikke legger andre viktige planer samme dag eller helg. I tillegg er det hyggelig for brudgommen og føle at han er en del av denne positive opplevelsen. Han skal heller ikke grue seg til denne dagen. Ulrik ble godt informert av mine jenter underveis i planleggingen. I tillegg gjorde han noe veldig søtt. Han overrasket meg med et nydelig kort, champagne og roser som stod på rommet mitt når jeg sjekket inn på hotellet i London. Dette fikk han til i samarbeid med jentene mine. Han svarte også på en haug med spørsmål som jentene brukte i en quiz vi hadde felles på hotellrommet før middag, noe jeg synes var utrolig koselig. 

7. Vis hensyn til selve bryllupet: Skaff dere full oversikt over brudens planer den siste tiden før selve bryllupet og for guds skyld ikke legg utdrikningslaget til helgen før den store dagen. Det er bare slemt.

8. Ta bilder: Bilder er minner og minner fra en dag som dette er fantastisk å ha for den kommende bruden. Ta masse bilder gjennom hele dagen. Hun kommer til å sette STOR pris på disse bildene i ettertid, i hvert fall de fleste bildene. Hehe!

9. Vær realistiske i forhold til tid: Et døgn har bare 24 timer uansett hvordan du vrir og vender på det. Det er bedre å droppe en aktivitet enn at hele dagen blir stressende. Stress = dårlig stemning, og dårlig stemning har ikke noe å gjøre i et utdrikningslag.

10. Stay classy: Her er det nok mange delte meninger, men jeg mener som sagt at denne dagen ikke handler om å dumme ut bruden eller å sjenke henne full. Hun skal ha det gøy og vi rundt henne skal sørge for at hun er i god form/i farta hele dagen. Gi gjerne bruden utfordringer som får henne til å rødme. Men disse utfordringene bør pønskes ut av de som kjenner henne best. Det å leie inn en stripper eller å dra på strippebar foreksempel er kun tacky etter min mening. Dessuten er det oppbrukt. Vær kreative. Det finnes så mye gøy man kan gjøre! Dette med kreativitet burde egentlig vært et eget punkt.

Bildene som er brukt i dette innlegget er fra mitt eget utdrikningslag. Se flere bilder fra mitt utdrikningslag her 

Alle tipsene over gjelder såklart for gutta som planlegger fest for brudgommen også. Det er bare naturlig å bruke meg selv som eksempel og snakke til dere jenter som leser denne bloggen i denne sammenhengen. Jeg gleder meg til å fortelle om resultatet av samarbeidet til Tina (den andre forloveren) og meg. Dere skal ikke se bort ifra at det kommer bilder her på bloggen av dette utdrikningslaget. Det er jo tross alt min aller beste venninne som skal drikkes ut!

Har jeg glemt noe? Del gjerne dine erfaringer rundt utdrikningslag :-)

TILBAKE TIL HVERDAGEN

Inneholder annonselenker

Da var jeg frisk og rask igjen. Stemmen min er ikke helt som den skal være og nesen er fortsatt litt snufsete, men jeg har masse energi og har derfor ingenting å klage over. Jeg er derfor tilbake i hverdagen igjen, eller i hvert fall for noen dager. Det er jo onsdag alt, så helgen nærmer seg. Jeg har ikke store planer for helgen, men noe moro blir det alltid. Ulrik skal jobbe igjen på søndag, så fredag får bli vår lørdag..

I dag har jeg vært i et møte med Nettavisen. Ulrik ble med meg i møtet og kom med flere gode innspill. Jeg liker at han tar del i hverdagen min når han har fri og har mulighet. Det føles veldig bra å ha han som min støttespiller. Etter møtet tok vi en lunsj på Joe & The Juice, som mange vet er et sted jeg besøker ofte. Sandwichene og shakene der hører på en måte hverdagen min til. Hehe!

Videre dro vi innom Louis Vuitton med en reklamasjon, hilste på min vakre kusine som har flyttet tilbake til Oslo fra London, kjørte Ulrik til frisøren og nå sitter jeg på terrassen og skriver til dere. Senere i dag skal jeg ta på meg min første oppgave som forlover til min gode venninne, Pia. Vi skal ut og leke oss litt med kameraet. Denne gang er det JEG som er bak kameraet, til en forandring. Jeg skal spørre henne pent om jeg får vise dere resultatet av "shooten". ;-)

Antrekket i dag ble satt sammen i full fart, da jeg oppdaget at jeg hadde sett en hel time feil av tiden. Til tross for liten tid ble det jo ikke så verst. Olaskjørtet fikk jeg med meg hjem av mamma etter helgen som var. Det hender hun gir bort plagg til søsteren min og meg som hun får for seg at hun er for gammel til å bruke. Selv om jeg gledelig tar i mot, så er hun helt på jordet når hun får for seg slike ting. Den dama kler alt. Både Ulrik, jeg og storesøster var enige om at hun kledde dette skjørtet best av alle 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(annonselenker) Bluse: Lauren Woman / Skjørt: Line Of Oslo / Jakke: Day Birger et Mikkelsen / Sko: Nelly / Veske: Louis Vuitton

Photos: @mrulriknygaard

EN HYGGELIG OVERRASKELSE

I natt fikk Stella og jeg en hyggelig overraskelse. Jeg var i telefonen med Ulrik for å si natta og alt det der og plutselig så hørte jeg stemmen hans i ekko. Ulrik har vært borte i 4 dager på jobb i København nå og skulle egentlig ikke komme hjem igjen før i dag. Men med mangel på hotellrom så fikk han sove hjemme en natt før han går på siste dag på jobb for denne perioden. Det var sååå godt å se han igjen! Stella stormet ned trappen og sluttet ikke å logre før han ble med oss i sengen. Hehe! 

Med seg hjem hadde han en liten "bli frisk gave" fra Victorias secret. Snille mannen min! Han er flink til å skjemme meg bort når jeg er syk. I posen var det et nydelig skjerf og tre lipglosser. Jeg elsker jo disse lipglossene fra VS. Jo flere, jo bedre! Jeg har en i hver veske, noen på badet og noen spredt rundt i forskjellige jakkelommer :-)

Nå har vi sendt Ulrik avgårde igjen. Bildet over er som dere kanskje ser fra i dag. Til en forandring har jeg både dusjet og sminket meg litt. Formen er mye bedre. Men jeg melder meg syk en dag til for å være på den sikre siden. Ulrik ville ikke en gang kysse meg, da han er livredd for å bli syk selv. Jeg forstår jo det. Det er ikke stas å ligge hjemme med forkjølelse og feber. Jeg unner ingen det, spesielt ikke nå i årets beste måned. 

I dag skal jeg derfor forbli i disse tøflene og denne "kosekjolen", spise nugatti, se på TV og bare daffe rundt en siste dag før jeg tar tak i hverdagen igjen. Det er nemlig ikke stort mer enn det jeg gjør når jeg er syk. Nugatti er høydepunktet. Det spiser jeg seriøst ALDRI ellers. Hehe! Møter og andre avtaler er utsatt til i morgen. Det er heldigvis mye spennende å ta tak i fremover..


 

JEG HAR SLUTTET Å SNUSE

Jeg kan ikke annet enn å beklage for lite blogging de siste dagene. Denne mandagen har jeg tilbragt i sengen. Jeg trodde jeg skulle komme sterkere tilbake etter en lang natt søvn. Der tok jeg feil. Jeg har jeg rett og slett ikke hatt krefter til annet enn meg selv før nå i kveld. En sengeliggende dag som dette er grusomt kjedelig, men også helt nødvendig når kroppen trenger det. Forhåpentligvis er jeg bedre i morgen når Ulrik kommer hjem igjen..

Mens jeg har lagt her og daffet, så kom jeg på en liten nyhet som jeg har glemt å fortelle dere. Denne nyheten er jeg faktisk litt stolt over. Jeg har sluttet å snuse! Det er noe å rope hurra for. Nå hadde ikke jeg et stort forbruk av snus, da jeg kun snuste på fest. Jeg har aldri vært avhengig av nikotin, men fikk et slags sug etter det i forbindelse med inntak av alkohol. Nå er jeg ferdig med dette tullet. Ja, for det er jo egentlig veldig tullete å snuse. I hvert fall for meg som kun gjorde det for "moro skyld". 

6 GRUNNER TIL AT JEG SLUTTET MED SNUS

1. Det er helseskadelig: Alle vet at snus og røyk ikke er bra for helsen. Det er mange snusere som mener at røyken er farligere enn snusen og bruker det som en slags unnskyldning. Jeg skal være ærlig og innrømme at jeg har brukt denne unnskyldningen selv. Dessverre er det bevist at man får helseskader av snus. Kroppen utsettes for mye av de samme skadene ved snus som ved røyk. Etter å ha lest mye om dette så ble jeg helt uvell bare av tanken på å fortsette. 

2. Det kan svekke fruktbarheten: Som dere vet så prøver jeg å bli gravid. Snusing kan svekke fruktbarheten og er farlig for fosteret i graviditeten. I og med at jeg ikke en gang har vært avhengig av denne teite boksen, så er det like greit å slutte med det samme. Det gjør heldigvis ingen forskjell i mitt liv å slutte med snus. Motivasjonen ble også stor av å lese om hvilke risikoer snusing i svangerskapet forbindes med.   

3. Jeg får gule tenner av det: Det er ingen hemmelighet at tenner og tannkjøtt påvirkes negativt av snus. Jeg har fått gulere tenner etter at jeg begynte med denne festsnusingen og tannlegen min har derfor anbefalt meg å slutte, også på grunn av tannkjøttet mitt som har tatt skade av "moroa". Det er ofte jeg får kommentarer på at jeg har gule tenner av leserne mine og det har ført til at jeg har fått komplekser med det, noe som er veldig leit for meg som ELSKER å smile bredt og vise tenner. Nå ønsker jeg å gjøre noe med dette ubehaget. Første steg er tatt, nemlig å slutte med snusen. 

4. Jeg ser mindre attraktiv ut: Det er ikke pent å snuse. Jeg har alltid tatt ut snusen på fest før bilder og prøvd å skjule det i "finere" anledninger. Husker dere hva Ulrik tenkte om meg første gang vi møttes? Ulrik: "Hun smilte veldig skjevt. Eg var litt usikker på om hun hadde en lammelse i ansiktet. Det var pga at hun hadde snus. Det hender at hun ser slik ut fortsatt når hun snuser på byen." Haha! Jeg som ellers er over middels opptatt av hvordan jeg ser ut burde aldri ha begynt å snuse i det hele tatt.

5. Jeg sparer penger: Snus er ikke billig, spesielt ikke i Norge. Jeg kjøpte gjerne to bokser med forskjellige smaker i forkant av en fest, ga bort til alle som ville ha og kastet det som var igjen etter festen (ca en hel boks i søpla). I løpet av et år så blir dette ganske mye penger, nærmere 10 000 kroner i året. 

6. Det gjør meg til et dårlig forbilde: Jeg angrer på at jeg "frontet" en snusboks på Mystory denne våren. Det var flere av leserne mine som regaerte negativt på bildet og det forstår jeg godt. Det var lite gjennomtenkt av meg å legge ut et bilde på Snapchat av en snus nyhet, som om det skulle være noe kult og fresht. Unnskyld. Jeg støtter at det er ulovlig med reklame for snus og røyk i Norge. 

♡ Ulrik, mamma, storesøster og min beste venninne Pia, har oppfordret meg til å slutte med snus i lang tid. Selv om jeg skriver om dette som et selvstendig valg, så har nok disse menneskene påvirket meg mer enn både jeg og de tror. Derfor benytter jeg anledningen til å takke for hjelpen.

Bildet over er av forloveren min (Pia) og jeg fra bryllupet. Jeg rørte ikke en eneste snus i løpet av den store dagen fordi jeg var livredd for at det skulle synes på noen av bildene i ettertid. Det var etter denne helgen jeg fikk ordentlig lyst til å slutte. Grunnen var at jeg ikke savnet det. Likevel tok jeg med meg flere bokser på bryllupsreise og stoppet ikke med denne galskapen før i starten av juni. Nå har jeg vært snusfri i over en måned. HURRA for det 

Jeg har funnet endel informasjon på helsenorge.no om snus og anbefaler dere som snuser og gjøre det samme :-)

PÅ VEI HJEM

Da var jeg på vei hjem til Oslo igjen etter en fantastisk helg i Fredrikstad. Stella er med meg i bilen. Hun har nemlig vært her på "ferie" hos sine besteforeldre i en ukes tid. Det var derfor godt å se henne igjen nå. Gjensynsgleden var stor for begge to <3

Jeg er sirka såååå forkjølet, så nå skal det bli godt å være helt alene hjemme noen dager og sove det av meg. Øynene renner, nesen renner, hodet verker og kroppen er sliten. Disse solbrillene har vært på siden frokost, for å si det sånn. Det samme med capsen. Den er god å ha på dager som dette hvor jeg ikke orker å vaske håret.. Det var ikke spesielt lurt å dra ut to dager på rad ettersom jeg kjente denne forkjølelsen komme allerede på torsdag, men gøy var det. Kvalitetstid med familien settes høyt. Jeg har kost meg "ille masse", som de sier i Fredrikstad og gleder meg allerede til neste gang. Da håper jeg at Ulrik kan bli med også. Jeg kjenner at jeg savner han nå. Men det er jo bare godt å savne hverandre litt. 

Jeg kommer sterkere tilbake til dere etter en god natt søvn. Håper jeg føler meg bedre i morgen. Det hadde passet meg bra med litt hverdag igjen nå. Jeg har fått nok av pizza, kebab og hamburger for en stund. Kroppen skriker etter sunn mat og trening, men aller mest etter hvile. Atsjo!

KOSER MEG PÅ GLOMMAFESTIVALEN

Hei, fra terrassen til mamsen! Jeg koser meg over middels mye i fine Fredrikstad denne helgen på Glommafestivalen. I dag har jeg ikke gjort stort, men det var heller ikke planen. Etter gårsdagens utgang på "Nini beach" hvor vi fikk den ene gode ideen etter den andre, så var det greit å ta det helt med ro i dag..

Nå skal jeg ut og spise middag med familien på Fabel og senere i kveld blir det nok på'n igjen, kjenner jeg oss rett. Vi vurderer noe reggae greier. Det kan bli artig ;-)

Ellers har jeg ikke så mye å fortelle. Solen skinner og jeg har det bra. Og ja, jeg har på meg samme overdel som jeg hadde for noen dager siden. Vi bloggere bruker egentlig ikke klærne bare en gang, selv om vi later som det. Hehe!

SJEKKET INN I FREDRIKSTAD

Hei, dere! Da har vi sjekket inn i Fredrikstad. Storesøster og jeg. Mannen hennes kommer i morgen og Ulrik er i København. Selv om søsteren min og jeg har hvert vårt rom for helgen så valgte vi å dele mitt i dag. Det blir fort mye hyggeligere å fikse seg sammen enn alene, spesielt med bobler ;-) 

I kveld skal vi ut og spise på Slippen og bare hygge oss sammen med familien. Jeg har tatt på meg mitt nye sett fra Kathrine Nørgård og ser for meg at dette kommer til å bli et favoritt antrekk på dager som dette hvor været ikke er helt på topp, men jeg likevel ønsker å pynte meg. Ser jeg deg på Glommafestivalen i helgen forresten? Vi skal nok en liten tur ut på byen i dag eller i morgen også. Hvem vet hva kvelden bringer..

Nå må jeg løpe. Mamma bor som sagt her i byen og hun venter på oss med fingermat før middag. God helg, alle sammen