hits

april 2015

STYGG KJÆRLIGHET

Annonse

Hei! I dag har jeg lyst til å komme med en bokanbefaling til dere. Nå som vi har lagt rett ut i solen noen dager har jeg endelig fått tid til å lese ut boken "Stygg kjærlighet" av Colleen Hoover. Jeg likte boken veldig godt og blir ikke overrasket over at det er en bestselger i New York Times. 

Boken handler om Tate Collins som møter FLYGEREN (derfor jeg bare måtte lese den) Miles Archer. Deres første møte er slettes ingen kjærlighet ved første blikk, som det var med Ulrik og meg. Tate og Miles anser seg faktisk ikke engang som venner i starten. Men at de har lyst på hverandre skjønte jeg fort. Det er bare det at den lysten handlet ikke om kjærlighet, den handlet om sex. Kun sex. Det er det eneste Tate og Miles har til felles, og etterhvert en avtale som inneholder rammer rundt "forholdet". Avtalen er ikke til å misforså, men Tate klarer likevel ikke å holde den, spesielt ikke de to reglene som Miles satt opp: 

- Spør aldri om fortiden.

- Ikke forvent noe av fremtiden.

En hvilken som helst jente med et snev av følelser skjønner at dette blir vanskelig i lengden. Jeg ville aldri akseptert noe lignende, men har forståelse for at det kan være pirrende i en periode hvor man ikke ønsker noe form for forpliktelser eller bekymringer, som Miles i denne boken. Men bekymringene kommer. Uansett hvor kalde vi tror vi kan være, så gjør intimkontakt noe med oss. Slik vil det alltid være, tror jeg.   

KONKURRANSE

Jeg skal dele ut 3 bøker til 3 heldige lesere! Har du lyst til at jeg sender denne boken til deg? Legg igjen en kommentar hvor du anbefaler en god bok som du har lest, og du er med i trekningen. Jeg tenkte at dette var en positiv greie for oss alle. Nå er jeg nemlig klar for nytt lesestoff, men aner ikke hva..Jeg anbefaler "Stygg Kjærlighet" til dere. Hvilken bok anbefaler dere til meg og mine lesere?

Vinnerene trekkes i morgen <3 

HAPPY COUPLE

Hei, fine lesere! Tusen tusen takk for alle gratulasjoner. Jeg har planer om å ta dere med på hele bryllupsplanleggingen, fra start til slutt. Hva synes dere om det? Selv om både Ulrik og jeg er skikkelig glade i sol og varme, kan jeg allerede avsløre at dette blir et vinterbryllup. Denne jenta har nemlig hatt planene klare siden hun var liten..Det eneste jeg manglet var en mann. En drømmemann, som Ulrik. Nå er han min på ordentlig, og jeg er hans. Det finnes ikke noe vakrere enn akkurat det. Når to mennesker bestemmer seg for og dele resten av livet sammen <3

I dag feirer vi forlovelsen videre her på stranden i Puerto Banus. Vi har heldigvis noen dager igjen av denne fantastiske ferien.

Det er forresten første gang jeg har testet denne selfie-stangen. Helt genial! Det skal sies at vi fikk noen rare blikk, men det bryr jeg meg ikke om. Jeg er i lykkerus, og da kan jeg gjøre hva jeg vil <3

I`M ENGAGED

Jeg har ikke fortalt dere om den siste og beste bursdagsgaven jeg fikk i går. Det var en ring.. Ikke hvilken som helst ring, men en FORLOVELSESRING. Princess cut! Akkurat slik jeg har ønsket meg <3

Ulrik fridde til meg på stranden med roser, bobler og jordbær. Det minnet meg faktisk litt om programmet "Ungkaren" som gikk på TV3. Positivt altså. Heldigvis for meg fikk jeg "bli med videre", og alle de tre rosene var kun til meg. Hehe! Bildene er tatt av kusinen til Ulrik som sneik seg bak i buskene. Jeg la faktisk ikke merke til henne før Ulrik sa det.

Frieriet var så romantisk og helt uventet. Han sa så mye vakkert før han reiste oss opp, og gikk ned på kne.. Hjertet mitt slo fortere enn noen gang. Jeg ble faktisk helt satt ut. Stedet, stemningen, han, og ja RINGEN var perfekt. Jeg har lenge håpet på at dette skulle skje, men trodde virkelig ikke mine egne øyne. Det er definitivt den beste bursdagen jeg har hatt i mitt liv! Nå føles det liksom helt okei å være halvveis til 50. 

Ulrik gjorde det på den gammeldagse måten, og ringte både mor og far og spurte om tilatelse tidligere på dagen. Bare det i seg selv er jo så herlig! Tenk at Ulrik vil gifte seg med meg? Jeg føler meg som verdens lykkeligste jente akkurat nå og klarer ikke slutte å smile.


For some people dreams really do come true..

BIRTHDAY GIRL

Look what I got for my birthday! Snille snille Ulrik vekket meg med tre herlige overraskelser. Denne fantastske selfie-stangen, et utrolig fint Hermes-armbånd og verdens fineste smykke, som er laget spesielt til meg..Et ekte pilotfruesmykke! Er jeg ikke heldig? Selfie-stangen kommer til å bli godt brukt fremover! Jeg gleder meg til å knipse i vei fra solsengen blant annet. Nå sitter vi og koser oss på en strandrestaurant i Puerto Banus. Solen skinner, og i dag velger jeg å tro at den skinner for meg og mine 25 år :-D

Kjøpte forresten denne morsomme vesken til meg selv i bursdsgspresang. Har sett etter slik lenge..Endelig fant jeg en jeg likte <3

Ha en fin dag videre!

MITT NØDFRESHINGS-ØYEBLIKK

Annonse

Jeg er en spontan jente, som elsker alt som ikke er planlagt, spesielt aktiviteter. De morsomste kveldene, hyggeligste stundene og faktisk de beste datene er de som bare blir til, ikke de som planlegges til den minste detalj. Min første date med Ulrik var slik. Vi skulle i utgangspunktet møtes på en kafê på Majorstuen. Samme for meg, tenkte jeg. Ikke verdens mest spennende date, men det spilte egentlig ingen rolle. Jeg ville bare se han igjen. Det var jo søndag og derfor begrenset av muligheter.

Fire timer før vi skulle møtes ringte telefonen. Det var Ulrik. Jeg gikk ut av køen på Matkroken for å svare han. Det føltes ut som om alle musklene i kroppen min hadde glemt hvordan de skulle utføre jobben sin. Jeg trodde han skulle avlyse, og ble derfor kjempenervøs. Det var heldigvis ingen avlysning, heller en oppgradering. Han fortalte meg at han hadde fått en telefon av Norwegian om å hente et fly på Torp. Flyet var tomt og skulle bare til Gardermoen, derfor lurte han på om jeg ville være med. Jeg prøvde å skjule hvor glad jeg ble der jeg hoppet rundt for meg selv i butikken. Menneskene som så meg trodde nok at jeg var sprø.

"Jaaaa", svarte jeg. Men jeg hadde et problem, og det var at jeg måtte være klar på 10 MINUTTER! Jeg har aldri vært så stresset i hele mitt liv. Jeg var heldigvis ferdig sminket og hadde på meg helt greie klær, men jeg hadde ikke pusset tennene, og heller ikke på meg deodorant. Jeg slapp alt jeg hadde i hendene, løp for å finne tannkrem, tannbørste, en flaske med vann OG en deodorant. Deretter løp jeg ut til en av sidegatene, bøyde ned meg ned bak en bil, pusset tennene i all hast, og tok på meg deodorant. Gud, så flau jeg var.. 

Asan har lansert noen nyheter i en serien "Fresh". Asan intimvask og Asan fresh dusjkrem. Disse produktene gjør at du holder deg fresh hele dagen, og forhåpentligvis slipper å oppleve ubehagelige nødfreshings-øyeblikk.Ikke søren om vårt første ordentlige kyss skulle ødelegges av min dårlige ånde, eller av dårlig lukt generelt. Jeg var selvsagt nydusjet, men det går ikke mange timene før man ikke lenger føler seg fresh dersom man ikke har på seg deodorant, spesielt ikke på første date når man naturligvis er mer stresset enn vanlig. Jeg kastet alle tingene jeg hadde kjøpt i nærmeste søppeldunk før Ulrik ringte igjen. Nå stod han utenfor. Halleluja for søndagsåpne butikker, tenkte jeg. Hehe! Har du opplevd noe lignende? Isåfall: Les om konkurransen under! VINN ØYA-BILLETTER

Asan har nå en konkurranse gående, hvor du kan vinne festivalpass eller lørdagspass til Øya-festivalen. Noen som kunne tenke seg å vinne dette? Jeg hører rykter om at billettene allerede er utsolgt, så dette er jo en glimrende mulighet. Del ditt nødfreshings-øyeblikk på Facebook eller på Instagram med #nødfreshing, og du er med i trekningen. Det er opp til deg om bidraget ditt er i form av bilde eller video.

Konkurransen avsluttes 10. mai, og vinnerene annonseres på Asan sin facebookside. Besøk Asan på Facebook her eller søk opp hashtaggen dersom du ønsker inspirasjon! Jeg gleder meg til å se bidragene deres. Vi jenter har alltid mye å lære av hverandre i slike situasjoner.Lykke til i konkurransen <3

I LOVE SUNDAYS

God kveld, fininger! I dag har vi som dere ser bare kost oss. Jeg er i utganspunktet veldig glad i søndager, og denne søndagen har ikke akkurat skuffet. Sol og fruit cocktails på mitt favorittsted "Astral" i Puerto Banus. Heaven! Fem om dagen, eller hva? Når vi kommer hjem skal jeg lære meg å lage noen av disse, spesielt raspberry mojito. Det kan da vel ikke være så vanskelig.. Noen som har en god oppskrift på det? 

Nå lader vi opp til morgendagen. For i morgen er det ikke hvilken som helst dag. I morgen har jeg bursdag, og den skal forhåpentligvis feires på stranden. Ønsker dere en fin kveld videre! Vi snakkes <3

MIN PROSTITUERTE VENNINNE

Dette innlegget skulle egentlig handle om hvor hyggelig det er å få komplimenter av andre jenter, men etter en meget relevant opplysning fra Ulrik i dag, så blir det en liten vri.. Jeg fortalte dere at vi skulle ut i går, og ut ble det. Vi var ikke hjemme før 07.30 på morgen i dag. Utestedene stenger så sent her nede. Jeg er faktisk glad for at det ikke er slik hjemme i Norge. Dagen etter en slik fest må man jo bare stryke i kalenderen. Den blir liksom ikke noe av.

Først møtte vi noen venner av Ulrik som bor her i Spania på Astral, deretter dro vi videre for å møte en venninne av meg fra Norge på Suite, og til slutt endte vi opp på Olivia før vi endelig tok til fornuften og dro hjem. Men nok om det. Jeg fikk meg en ny venninne. Det er henne jeg skal fortelle dere om. En smellvakker spansk jente. Hun var like gammel som meg og bodde i Marbella. Jeg traff henne på toalettet. Vi stod i kø sammen og av en eller annen grunn slapp hun meg foran henne i køen. Hun var supersosial, morsom og god i engelsk. Jeg følte at jeg kjente henne etter bare noen få minutter. Hun likte kjolen min, og sa jeg var flink til å sminke meg. Jeg ga henne komplimenter tilbake. Det var ikke akkurat vanskelig når hun så ut som en av Victorias Secret-modellene.

Hun fortalte meg at hun var ute med noen venner og pekte bort på bordet hvor de satt. Jeg ba henne bli med å danse med meg, Ulrik og resten av gjengen. Det ville hun. Jeg presenterte henne for Ulrik og ba han "ta vare på" henne, mens jeg gikk i baren for å kjøpe mer drikke til oss. Da jeg kom tilbake var hun borte og jeg så ikke mer til henne den kvelden. Litt kjipt egentlig, for hun virket som en veldig interessant person, og det var hun.

Da jeg spurte Ulrik om hvor hun ble av i dag fikk jeg meg en liten oppvekker. Han trodde jeg hadde forstått det, men jeg skjønte ikke at det var noe å forstå. Det så ut som om han skulle fortelle meg at hun var lesbisk eller noe sånt, og det hadde i og for seg ikke vært noe problem, bare en pinlig misforståelse mellom meg og henne. Men neida, han fortalte meg at hun var prostituert, og at hun gikk fra dansegulvet så fort hun skjønte at ingen av oss nordmennene var interessert i å betale for henne.

Huff.. Det er veldig trist at noen må, eller faktisk velger å leve slik. Nå vet jeg såklart ingenting om bakgrunnen til denne jenta, men jeg kjenner at jeg synes synd på henne. Faktisk veldig synd på henne. Når en så vakker og herlig jente lar seg misbrukes på den måten er noe alvorlig galt. I mine øyne fortjener hun en snill og god mann, trygg jobb og masse kjærlighet.BIKER BABE

For en dag! Vi har som dere ser vært ute på tur.. Motorsykkeltur! Jeg satt på med Ulrik, selv om jeg her "later" som om jeg kjører selv. Hehe! Jeg måtte jo bare ta det obligatoriske "biker babe" bildet. Alt for bloggen. Jeg synes det er veldig gøy å sitte på, men også litt skummelt. Følte jeg skulle falle av i noen av svingene, men det gikk heldigvis (sier jeg), og selvfølgelig (sier Ulrik) bra. Vi kjørte sist gang vi var i Marbella også, men det er over et år siden, så det føltes ut som første gang igjen. Sånn er det med alt man gjør sjeldent. De samme sommerfuglene i magen dukket opp og de samme banneordene inni meg kom når vi kørte fort. Jeg banner jo ikke høyt, kun inni meg. Men det er bare når noe er skikkelig gøy eller skikkelig skummelt. Det har jeg jo sagt tidligere.. Men uansett hvor ekkelt jeg synes ting er så liker jeg å utfordre meg selv, og bli med på ting som får meg utenfor komfortsonen. Det er jo så gøy! I hvertfall etterpå når jeg ser på bildene. Jeg liker å tro at jeg blir litt tøffere for hver gang. Stemmer ikke det?  

Ulrik: "Du må lene deg samme vei som meg."

Julianne: "eeeeeh..?"

Ulrik: "Gjør det slik at det føles naturlig."

Julianne: "Alt annet i hele verden føles mer naturlig enn akkurat det, men okei." 

En god erstatning til aktivitet istedet for soling i dag som jeg var såpass solbrent.. Rett og slett en luftig og morsom opplevelse! Nå skal vi freshe oss opp og ta en tur ut. Kjenner det skal bli godt med en drink. Ha en fortsatt god helg, alle sammen! Blogges mer i morgen <3

FARGERIK DAG

Hei, dere! La meg i sengen ganske så rød i går og våknet opp enda rødere i dag.. Huff, jeg smørte meg visst ikke godt nok. Heldigvis skal vi være her i såpass mange dager at vi kan finne på noe annet i dag enn å ligge i solen. Ulrik tror jeg gjorde det med vilje, siden jeg har så lyst til å ta en tur på La Canada (kjøpesenter). Neida, joda... Hehe! 

Har på meg en av de mest behagelige kjolene jeg har i dag. Kjøpt på Topshop i London. Jakken er fra Primark. Elsker den freshe grønne fargen! Den blir ekstra fin når jeg får litt mer farge. Brunfarge altså, ikke rød som nå.

Jeg har lagt meg til rette i skyggen og funnet meg en herlig liten arbeidskrok. Regninger må betales, mailer må besvares og innlegg må lages. Nå er jeg snart ferdig med det som må gjøres før helgen. Resten av dagen tar jeg fri. Hører likevel fra meg til dere litt senere da. Det er jo bare hyggelig! 

Jeg blir så glad av alle disse fargene. Typisk spansk. Vi burde bli litt flinkere med farger hjemme i Norge også. Spesielt når det kommer til interiør. Vi snakkes senere. Ønsker dere en god fredag og snaart helg <3
MITT DRØMMEYRKE

Hei fra Spania! Nå ligger vi på en beachclub i Puerto Banus og koser oss. I dag ble det english breakfast og lunsj på stranden. Tipper vi kommer til å bli liggende her noen timer til. Kjenne litt på varmen, og ikke minst feriefølelsen. Det er deilig det! Jeg har forresten på meg den nye bikinien fra VS som jeg fikk av Ulrik. Liker den kjempegodt allerede! Jeg har plukket ut noen flere spørsmål fra spørsmålsrunden, og tenkte at akkurat disse passet bra i dag.. 

"Hva er ditt drømmeyrke?"

Det må være en jobb hvor jeg er min egen sjef. Fri til å strukturere hverdagen selv, fri til å reise, fri til å jobbe hvor jeg vil og når jeg vil, og fri til å jobbe hvor mye jeg vil. Mitt drømmeyrke har jeg faktisk i dag, og det er å leve som blogger. Akkurat nå føler jeg meg veldig heldig som jobber to uker fra Marbella. 

"Hvilken utdanning har du?"

Det er ikke uten videre at jeg valgte å starte en blogg. Jeg er for det første veldig glad i å skrive, og tok utdanningen min på Norges kreative fagskole (I dag: Norges kreative høyskole). Der gikk jeg to år sammen med mange herlige studenter og lærte masse nyttig. Ved siden av skolen praktiskerte jeg både hos IN magasiet, Kvinneguiden og i Klikk helse. Jeg ønsket ikke å gå videre på tredje året (bachelor), nettopp fordi vi den gang ikke hadde noe tilbud i Norge. I dag er det blitt det, men jeg er likevel ikke motivert til å sette meg på skolebenken igjen. Jeg opplever at det er den erfaringen jeg har som teller i slike kreative yrker, ikke nødvendigvis mange år med skolegang.  


"Var du flink på skolen?"

Jeg har aldri vært best i klassen, men heller ikke den dårligste. En pliktoppfyllende elev som både skuffet og imponerte. Jeg kan hvis jeg vil. Det er det viktigste. Nå vil jeg, og defor kan jeg. 

Hvordan er været hjemme i Norge? Det ble jo så fint før vi dro.. Håper det holder seg fint for dere! Ha en fin dag videre, alle sammen <3

IPHONE-SYKEN?

God morgen! Vet dere hva? Nå blogger jeg fra min splitter nye iphone, som jeg har kjøpt helt selv. Ja, dere hørte riktig. I en alder av snart 25 har jeg kjøpt min første telefon. Ulrik lurte på hvordan det føltes, og jeg kan si dere at det føles veldig bra, som å bli voksen. Alle de tidligere mobilene mine har jeg enten fått i bursdag, til jul, arvet eller ja, dere skjønner. Tiden var inne. 

Jeg som de fleste andre jeg kjenner lever for ipone. Ingen over, ingen under. Likevel klager vi, inkludert meg selv. Vi klager over dårlig batteri, dårlig kamera, dårlige skjermer, dårlig ditt og dårlig datt. Jeg har vært spesielt oppgitt over batteerikapasiteten, da jeg ALLTID går tom for strøm i ugunstige situasjoner, og må lade telefonen opptil flere ganger om dagen dersom den skal holde. Jeg håper så inderlig at det blir bedre med denne gullklumpen, men jeg regner vel egentlig ikke med det. Likevel er det iphone jeg faller for. En gang iphone, alltid iphone. Jeg er rett og slett avhengig. Det finnes garantert mange andre gode og ikke minst bedre smarttelefoner der ute, men iphone er førstevalget, gang på gang. Hvorfor er det slik? Har vi fått iphone-syken?  

Prøvde å ta x-antall bilder med den nye iphonen, men jeg er fortsatt ikke imponert over bildekvaliteten, så sverger til vanlig kamera. Jaja.. Den er fin å se på da. Neste stopp: Gardermoen.. Marbella here we come! Vi blogges fra Espan̂a <3
ONE LUCKY GIRL

Endelig er Ulrik hjemme fra Dubai! Tidligere i dag ringte han selv på døren, lukket døren forsiktig igjen, lukket den opp, latet som om han snakket med noen utenfor og ropte på meg: "Det er en levering til deg her pilotfrue".. Jeg venter da ikke på noe nå, tenkte jeg. Men løp ned trappen og så den rosa posen. En søt rosa pose fra verdens beste butikk. Victorias secret!

Snille mannen min hadde til og med klart å plukke ut en bikini til meg i riktig størrelse. Ikke verst, eller hva? Jeg vet jo knapt hvilken størrelse jeg er i VS selv, og må alltid prøve både overdelen og underdelen de gangene jeg er i den butikken. Nå gleder jeg meg masse til å bruke den nye bikinien min på ferie! Ser for meg at dette blir min nye favoritt <3

På tide å pakke litt.. Flyet går i morgen formiddag. For dere som enda ikke gjør det: Følg meg gjerne på Instagram! Jeg lover å være flink med oppdateringer på tur: @pilotfrue

Snakkes i morgen!

MIN STØRSTE FLAUSE

Hei, dere! I dag bestemte jeg meg for å kjøpe noe jeg ikke har brukt på lenge. Clip on extensions. Kun for å få litt ekstra fylde nå som vi reiser på ferie, foreksempel hvis jeg skal lage en kul flette eller en annen frisyre hvor jeg ønsker mer volum. Jeg har brukt løshår siden jeg var 16 år eller noe sånt. Helt frest! Jeg kommer nok aldri til å slutte med det, og har vel egentlig prøvd det meste som finnes av fester. Nå for tiden er det teip som gjelder, men når jeg møtte Ulrik brukte jeg kun clips (spenner for de som ikke vet). Mange bruker clips til fest eller de dagene man ønsker å føle seg litt ekstra fin. Jeg brukte det hver eneste dag. Ingen unntak. Jeg sov med de, trente med de og dusjet med de. Ulrik fikk ikke en gang se meg uten. Jeg har aldri hatt noe problem med å innrømme at jeg har løshår/extensions, for det er absolutt ingen hemmelighet. Likevel er det utrolig vikig for meg at det ser naturlig ut, så clips fungerer best til fest i mine øyne, eller på dager hvor man har ekstra god tid på badet. Jeg har lyst til å fortelle dere en god grunn for akkurat det. Grunnen som fikk meg til å slutte og være avhengig av disse denne type extensions.

Vi var tre venninner på tur. En uke i Dubai. Hjemreise: Dubai-Moskva-Oslo. Jeg hadde som vanlig på meg clipsene mine, noe som var like naturlig for meg som å ta på meg mascara. Hvis dere skjønner? Tre slitne, dehydrerte og varme jenter som hadde vært i Dubai i august. Norwegian blant annet slutter jo å fly direkte fra Oslo på denne tiden av året (april), nettopp fordi det er FOR VARMT der. Men neida.. Vi brydde oss ikke om det, og tilbrakte et par tusen timer i Moskva hvor vi mellomlandet både på vei til og på vei hjem. Aldri igjen.

Sikkerhetskontrollen.. Det var der det skjedde. Jeg er en av de som ALLTID piper, og må sjekkes ekstra. Det er jeg vant til. Men denne gang var det verre. Mye verre. Det var ikke smykkene mine eller skoene mine som gjorde utslaget. Det var håret! Gud hjelpe meg, tenkte jeg. Hva gjør jeg nå? Det er ikke akkurat den mest avslappende flyplassen heller. Bare bekledningen til alle de ansatte (Dubai) stresser jo enhver turist.

Jeg blir igjen tatt til side i sikkerhetskontrollen, og damen som sjekket meg ba meg om å ta av spennene jeg hadde i håret. Jeg prøvde å forklare at det var håret mitt, ikke spenner til pynt. Hun forstod meg dårlig og tok meg til slutt med på et eget "rom" rett ved siden av sikkerhetskontrollen. Jeg nektet å ta av meg håret. Det føltes helt forferdelig flaut. Selv om jeg ikke bryr meg et sekund som sagt om at folk vet at jeg har extensions, så var dette lang utenfor komfortsonen min. Uten det håret følte jeg meg rett og slett naken. Den følelsen på et offentlig sted er ikke gøy..I hvertfall ikke på en flyplass med såpass mange tilskuere. 

Utenfor hørte jeg venninnene mine. De lå omtrent på gulvet og lo. Jeg skjønner det, og hadde nok gjort det samme. Det er jo egentlig en ganske morsom historie. Jeg ler av det selv i dag, men kommer aldri til å fly med clips extensions igjen. ALDRI. I morgen blir de med i kofferten. 
Noen som har opplevd det samme?  

MITT BESTE VALG

Hei, igjen! Jeg fortsetter med å svare dere på spørsmålene.. Litt etter litt. Gode spørsmål fortjener gode svar.

"Hva er det beste valget du har tatt i ditt liv?"

Det må være den dagen jeg jeg spaserte over til nabojenta og ba henne selge leiligheten min. Helt uten videre. Nabojenta var og er fortsatt en veldig god venninne av meg. Til min fordel jobber hun som eiendomsmegler. Jeg tror hun tenkte at jeg var sprø, og det skjønner jeg i dag. Ulrik hadde ikke en gang spurt meg om jeg villle flytte inn til han. Jeg bare gjorde det. Ikke sakte, men sikkert, kun sikkert. "BOM", så slapp jeg nyheten. Nyheten om at leiligheten min lå ute for salg. Ulrik skvatt.

Vi hadde tidligere snakket om at det var lurt å leie den ut. I hvertfall for en periode. Vi hadde jo tross alt ikke kjent hverandre mange månedene. Men neida.. Jeg ville selge. For å komme meg videre måtte jeg også ta dette steget videre. Det var skummelt, men føltes samtidig SÅ riktig. Jeg var redd for å bli stående med masse penger på kontoen, uten bosted eller noe videre plan. For det kunne jo hende at vi ikke ville fungere som samboere. Jeg hadde aldri før hatt en samboer, kun venninner, men det blir jo noe annet. Faktisk noe helt annet. 

Jeg visste at leiligheten til Ulrik ble "for trang" for oss to. Ikke i kvadratmeter, men for trang til våre to liv. Våre to gamle liv vel og merke. Jeg ønsket å starte på nytt, ikke i hjemmet mitt, ikke i hjemmet til Ulrik, men i et nytt hjem. I vårt felles hjem, som i dag er her på Vinderen. Jeg er utrolig glad for at Ulrik ble med på den lite gjennomtenkte planen om å selge, selge og kjøpe i all hast. 

 "Er det en plass dere kommer til å bli boende?"

DEFINITIVT. 


VINDEREN VS DUBAI

Hei, mandag! Denne uken blir bra. Det kjenner jeg på meg. Hvor fantastisk er det ikke å våkne av at solen skinner? Det fikk i hvertfall meg til å sprette ut av sengen! Jeg bestemte meg like fort for utekontor og frokost fra min egen lille "breafast club Vinderen". Hehe! Det blir ikke bedre enn hva du gjør det til selv. Mens Ulrik slikker sol ved bassenget i Dubai, så ligger jeg her på takterrassen på herlige Vinderen, og er faktisk ikke sååå misunnelig som jeg trodde jeg skulle være. For når været er varmt i Norge er det ikke så aller verst her hjemme heller..

Jeg holder på med en roman som jeg skal anmelde for dere litt senere denne uken. I utgangspunktet er jeg ikke så glad i å lese bøker, men når jeg kan ligge her og bli brun samtidig, så blir det noe annet. To fluer i et smekk? Uansett.. Jeg koser meg på jobb i dag, og det gjør Ulrik også. Ingen tvil!

Det er "bildekrig" i meldingstråden mellom Ulrik og meg i dag. Om å gjøre og ha det best:

Blogges mer senere <3

BAK FASADEN

God kveld i stuen! Jeg pleier ikke å si dette, men ENDELIG er helgen over. Denne jenta er nemlig utslitt. Barnebursdag (1 år) og voksenbursdag (30 år).. Jeg vet nesten ikke hva som tok på mest jeg? Men gøy var det. Veldig gøy! Faktisk så gøy at jeg glemte bort kameraet mitt en stund. Derfor ingen flere bilder fra gårsdagen. Men det gjør ingenting, for i dag ønsker jeg å dele ferske bilder med dere, og disse bildene er dessverre rykende ferske. Til "Ana", som nylig stilte dette spørsmålet.. Svaret er NEI og JA. 

"Er det alltid ryddig hos deg? Hender det at du slenger klær på sofaen og sengen?"Jeg får vel bare hoppe i det. Som dere ser så har jeg en liten jobb å gjøre, men det går fint. Jeg liker faktisk å rydde. Det ser bare ikke alltid helt slik ut, og det har jeg ingen problem med å innrømme. "Nattevakt" neste.. Vi snakkes <3

SMINKEFRI SOMMER?

Sponset innlegg

Jeg har hørt så mye godt om dette produktet, spesielt av venninner som har slitt med uren hud. Personlig er ikke det et stort problem, men jeg har veldig lyst til å redusere de linjene jeg har, blant annet i pannen. Det er jo bare en stor bonus dersom jeg også oppnår en freshere hud nå før sommeren, hvor jeg er oftere å se uten/med mindre sminke. For litt urenheter har såklart jeg også, spesielt etter en periode med mye god mat og drikke. Derfor har jeg nå bestemt meg for å teste denne formen for hudbehandling. Jeg har generelt liten tro på anti age produkter, men ønsker å gi Swiss Skin Renewal en sjanse. Ja, for dette har jeg faktisk troen på. Det er vel ikke uten grunn at den ble nominert til "årets innovation 2015" i Sweedish Beauty & Cosmetics Awards? Jeg er veldig spent på resultatet og starter allerede nå i kveld. For det anbefales å ta behandlingen om kvelden, da man fort kan bli rød i huden etterpå. Nå reiser vi som sagt til Marbella på onsdag, men det er jo kun hudrolleren, Swiss Santizing sprayen og Swiss Rejuvenatoren gelen som trengs, så det tar jo ikke all verden plass i kofferten..


Fremgangsmåte:

1: Start med å desinfisere huden. Det gjør du ved å bruke Swiss Sanitizing spray, som også brukes til å sterilisere rolleren etter bruk. 

2: Bruk god tid med rolleren i ansiktet. Rolleren skal rulles 3-4 ganger på de ønskede områdene i 4 forskjellige retninger. Jeg fokuserer mest på pannen, men går selvsagt grundig over hele ansiktet.

3: Til slutt skal du smøre inn det behandlede området med Swiss Rejuvenator. Dette er en gel som ikke skal vaskes av etter påføring. Gelen inneholder immunstyrke-stoffet "beta glucan". Når huden er "åpen" absorberes gelen og trekker samtidig godt inn i huden.Lurer dere på hvordan dette fungerer?

Swiss Skin Roller er en mikrobehandling med 540 mikronåler i kirurgisk stål, som lager små kanaler i det øverste laget i huden og starter hudens helingsprosess og produksjon av ny hud. Jeg velger som sagt å fokusere på ansiktet i første omgang, men hudrolleren kan også benyttes ellers på kroppen for andre typer hudproblemer, som blant annet eksem og celulitter. Det burde jo være perfekt for kvinner som nettopp har gjennomgått en graviditet?

Rolleren fåes i hvertfall i tre forskjellige lengder avhengig av hvor på kroppen behandlingen skal utføres og hva slags "problemer" du har. Mindre roller med korte nåler til ansiktet, og større roller med lengre nåler til resten av kroppen.

Er det noen av dere som har gode erfaringer med hudrolleren på kroppen? Jeg har så lyst til å høre om prosessen og resultatet <3  

SATURDAY

Du vet når du skal lete etter gaver eller ting til andre, så ender du opp med å kjøpe noe til deg selv? Jeg skulle bare finne en gave til tanteungen min, som forresten blir 1 år i dag, og storesøster, som vi skal feire litt senere i kveld. Etter en liten tur på Zara så var det gjort. Det var litt for mye fint der nå synes jeg. Jeg skulle jo egentlig knipe igjen lommeboken frem til vi reiser på ferie nå til uken, men neida. Det ble et fint "bursdagsoutfit" da. Lyseblått for lillegutt, som begynner og bli stor <3

Jeg skal prøve å oppdatere dere med litt flere bilder av antrekket senere. Barnebursdagen begynner klokkem 14, så jeg har litt knapp tid. Kos dere og god helg så lenge!

Vi blogges <3

 

EN GANG UTRO, ALLTID UTRO?

Jeg får stadig spørsmål om utroskap, og fikk det igjen under spørsmålsrunden. Det har vært mye snakk rundt dette temaet i det siste, og derfor velger jeg nå å dele mine tanker med dere..

"Var du i et forhold eller datet andre når dere møtte hverandre, ble kjent og sammen?"

Jeg var ikke i et forhold da jeg møtte Ulrik. Både han og jeg var single, men Ulrik var nok mer singel enn meg, hvis det er noe som heter det? Ulrik ønsket seg ikke kjæreste på det tidspunktet, noe jeg gjorde. Jeg forstod det som at han hadde flere "baller" i luften. Selv hadde jeg heller ikke avsluttet ting som burde avsluttes, men gjorde det så fort det ble seriøst mellom Ulrik og meg. Altså, jeg gjorde det i en fei, for det tok ikke mange dagene før det var vi to, Ulrik og Julianne <3     

"Har du noen gang vært utro?"

Ja, dessverre så har jeg det. Men jeg ville aldri vært det igjen, og jeg ville aldri gjort noe slikt mot Ulrik. Klisje, tenker dere nå, og det forstår jeg godt. For det blir bare teit å si at det ikke skjer når du har funnet "den rette". For når man er forelsket er jo alle akkurat det. Den rette.. Derfor vil jeg prøve å forklare meg bedre. Jeg tror ikke på de som sier "en gang utro, alltid utro". Jeg tror og håper at de som har opplevd å være utro og såret et annet menneske har/har hatt såpass vondt med seg selv etter den hendelsen, at de ikke ønsker å føle seg så råtten igjen. Jeg ser ikke på meg selv som et dårlig menneske fordi jeg før har vært utro. Men jeg ser tilbake på en råtten jente som heldigvis har vokst seg til det bedre. I dag er jeg eldre, klokere, mer erfaren og lykkelig. I dag ville jeg aldri verken utført eller akseptert noen form for utroskap.  

"Vet du om Ulrik har vært utro?"

Når man møter hverandre i en alder av 23 og 34, så sier det seg selv at begge har hver sin historie. Jeg må akseptere at Ulrik har levd et liv før han møtte meg, og Ulrik må akseptere at jeg har levd et liv før jeg møtte han. Om Ulrik har vært utro eller ikke i noen av hans tidligere forhold er ikke informasjon jeg trenger. Jeg vet at han ikke har vært utro mot meg, og det er det som teller her og nå. BRINGEBÆRDRØM

Hei, fredag! Kroppen min skriker etter en frisk og god start på denne helgen. Jeg ønsker meg rett og slett en drøm av en frokost. En bringebærdrøm <3

Du trenger:

Tyrkisk yoghurt

Bringebærsaft

Granola

Bringebær

Slik gjør du:

Bland sammen saften og yoghurten. Her er det bare å smake seg til. Jeg synes at den mengden jeg har på bildet under holder i massevis. Smak og behag, bare husk at den konsentrerte saften er ganske sterk. Strø granola eller evetuelt ønskede nøtter over og pynt med bærene til slutt. Voila! 

Dersom dere er skikkelig fysne, så er det ingentig i veien med å strø litt mørk sjokolade over i tillegg, men da tørr jeg ikke lenger kalle det "frokost". I hvertfall ikke sånn offentlig.. :-)

Kos dere!


MASTERCHEF NESTE

God kveld, fininger! Takk for alle gode spørsmål til spørsmålsrunden jeg hadde tidligere i dag. Det er fortsatt mulig å henge seg på, men jeg begynner å svare dere allerede i morgen. Her er noen bilder av vår torsdagskveld.. Som dere ser, så går vi for masterchef neste ;-)

Vi var på et "bloggevent" på Mathallen. Det var både interessant, lærerikt og ikke minst morsomt. Alt blir jo litt ekstra gøy med bobler i glasset! Vi spiste masse god mat, som vi hadde vært med på å lage selv. Jeg ble veldig imponert over egne ferdigheter, og ikke minst gruppen vår. Et skikkelig dreamteam! Det er nesten litt rart hvor sjarmerende det er med menn i forkle. Jeg må innrømme at jeg følte meg nyforelsket igjen. Det er ikke så mye som skal til, og matlaging er kanskje noe av det hyggeligste og mest sosiale man kan gjøre sammen <3

Nå er vi klare for sengen. Goodiebagen må spares til helgen.. Da blir det mer sprell og fanterier. God natt, alle sammen! 
SPØRSMÅLSRUNDE

Hei, dere! Jeg får mye spørsmål som ikke handler om innleggene mine for tiden, men om meg personlig, livet mitt, forholdet mitt med Ulrik, huset vårt og andre ting jeg enda ikke har skrevet så mye om. Jeg elsker at dere spør og er aktive i kommentarfeltet mitt. Det gjør meg virkelig glad! Jeg føler nesten at dere begynner å kjenne meg litt. Likevel er nok tiden er inne for en spørsmålsrunde. Hva tenker dere om det? Jeg har aldri hatt dette før, så håper dere liker det. Spør om ALT dere vil. Jeg lover å svare dere så godt jeg kan, og et av spørsmålene blir trukket ut til et helt eget innlegg. Personen som stiller dette spørsmålet får en aldri så liten overraskelse av meg personlig.

Nå må jeg komme meg avgårde.. Mye å gjøre før vi skal på et bloggevent senere i dag.

Kos dere i solen! Vi snakkes <3

JEG LEVER

Sponset behandling

Hei, dere! Jeg lever, men det er bare så vidt. Det ble litt sent/tidlig i går kan du si. Sånn blir det fort når det er lenge siden man har sett hverandre. Men det var sååå koselig med besøk, så litt hodepine tåler jeg.. 

I dag har jeg vært på Syndikatet og skjemmet meg bort litt. Vi fikset negler, vipper og bryn. Nå føler jeg meg superfresh, i hvertfall sånn på utsiden. Kjenner at kroppen trenger både hvile og mat. Det blir altså tidlig sengen på denne frøkna, but first... THAIFOOD <3

Under ser dere noen snapshots fra dagen. Jeg gikk for "beach looken". Vått hår, store solbriller og magetopp. Tiden jobbet ikke akkurat med meg på morgen i dag.. Jaja, sånn kan det gå. Jeg ble nesten litt forelsket i denne matte rosafargen på neglene. Vi kjørte på med glitter på den ene fingeren også denne gang. Hva synes dere?  

Her kan dere forresten se den andre videoen jeg gjorde i sammarbeid med Side 2, hvor Gilan sminket nesen min smalere. Det er helt utrolig hvordan hun "tryller" med de kostene sine! 

SUPERTIRSDAG

Vi har besøk av Pia og Kristian i kveld. JEG har laget middag. Den ene retten som Ulrik liker at jeg lager.. Bildene får snakke for seg selv. Snakkes i morgen <3


JEG HÅPER JEG DRØMMER

Ulrik vekket meg med gladnyheten om at "DET SNØR!" Jeg tenkte: "Alternativ 1.. Han tuller, eller alternativ 2..Jeg drømmer", men neida, det snør faktisk. Hurra! Det tok ikke mange minuttene før jeg tok en sjefsavgjørelse om at det ble hjemmekontor på denne frøkna i dag. Jeg har nok å henge fingrene i her hjemme, så like greit å få det unna med det samme. Det er ikke meningen å virke så negativ, men hallo? Jeg trodde vi var ferdige med denne snøen. Vi har skiftet til sommerdekk på bilen til og med! Får håper den forsvinner fort.

Nå skal jeg fortsette med alle de kjedelige tingene ved det å være blogger, som regnskap, fakturaer og alt det der.. Blæ! Senere skal jeg komme meg en tur på trening. Det er i hvertfall planen. En god plan, men jeg kjenner at jeg sliter med motivasjonen til akkurat det. Noen som vil sende meg litt treningsmotivasjon? På forhånd takk!

Dagens outfit: Morgenkåpen min fra Lexington og Ulrik sine tøfler. Jeg ser for meg at jeg kommer til å bli værende i dette "antrekket" noen timer til.. Det finnes ikke noe bedre enn å daffe rundt i en varm og god morgenkåpe på dager som dette, et par kopper kaffe og litt mørk sjokolade. Det er faktisk ikke mer som skal til for å få meg til å smile igjen.

Vi blogges mer senere <3

#DRITTMENNESKE

Tidligere i dag leste jeg en artikkel hvor det stod at hundeeiere i Storbritannia får bøter dersom de ikke plukker opp etter hundene sine. Summen tilsvarte rundt 1000 norske kroner! Helt genialt, spør du meg. Jeg har selv hund og vil tørre å påstå at jeg ALLTID plukker opp etter henne. Skulle det skje at jeg har glemt eller gått tom for poser, så finner jeg noe annet å bruke. En serviett for den saks skyld. Poenget er å ta ansvar for det, slik at andre slipper å se det, eller i veste fall tråkke i det. Jeg stemmer for at vi innfører dette også i Norge. Flere som er enige? Altså, hvor ekkelt er det ikke å oppdage at du har hundebæsj under skoen? De fleste har opplevd det, og jeg har dessverre opplevd det mange ganger, senest i går.. Det er ikke bare ekkelt, det er utrolig unødvendig.

En mann med navnet "Fredrik Milde" startet en hundebæsj-kampanje nå i april, og jeg som hundeeier støtter denne kampanjen fullt ut. Skjerp dere, ta ansvar og plukk opp etter hundene deres, folkens! Ikke vær et #drittmenneske 

Han har lagt ut flere gode kommentarer på blant annet Instagram med denne hashtaggen. Anbefaler å sjekke den ut :-)  

Artikkelen jeg leste finner dere forresten her.DYR MÅNED

April er den beste måneden i året, men det er også den dyreste. I hvertfall i min familie. ALLE har jo bursdag, inkludert meg selv. I dag fyller blant annet min kjære storesøster 30 år! Hipp hurra for henne! Dagen skal feires mer til lørdag. Tidlig å si på en mandag, men jeg gleder meg allerede. 

Jeg falt for disse orange rosene tildigere i dag. De var så friske og fine i fargen! Orange roser betyr: "Jeg er din venn". Det passet jo forsåvidt bra. 15 roser derimot betyr visst: "Jeg er virkelig lei meg, tilgi meg". Så det passet ikke så bra. Jeg har nemlig ingen grunn til å være lei meg, og jeg har ikke gjort noe galt.. Neste gang skal jeg undersøke farge og antall før jeg går i butikken.

Solen skinner for verdens beste søster i dag. Jeg velger i hvertfall å tro at den skinner for henne, for det fortjener hun. "Thirty is the new twenty", hører jeg de sier. Stemmer det? I wish! 

Nå skal vi overraske henne med kake og blomster på kontoret. Det er viktig å bli gjort stas på når man fyller år, spesielt runde tall. Får håpe hun ikke leser bloggen før vi kommer..

Vi snakkes <3

HVA OM ALT GÅR BRA?

Hva skal du gjøre hvis ditt og hva skal du gjøre hvis datt..Jeg skjønner ikke hvorfor vi hele tiden skal bekymre oss over alle ting som ikke er virkelighet i dag? Det kan føles godt å ha en "Plan B" i ulike sammenhenger, men det føles enda bedre å leve her og nå. Tro på det du gjør, tro på personen du deler livet ditt med med og tro på at dere lykkes sammen.

Hva om det blir slutt med Ulrik og meg? Hva om jeg ender opp alene? Hva om bloggen min ikke går så bra som den gjør i dag? Hva om jeg ikke da får noe annet relevant å drive med? Hva om Norwegian går konkurs? Hva om jeg blir alvorlig syk? Hva om Ulrik blir alvorlig syk? Hva om jeg angrer på at jeg ikke tok bachelor? Hva om vi må selge huset? Hva om jeg ikke kan få barn? Ja, dere skjønner poenget..

Jeg kan ikke gå rundt å bekymre meg for alt dette. Da har jeg jo ikke tid til annet. Jeg velger å tro og håpe at alt går bra, så tar vi heller problemene som de kommer. For problemer oppstår underveis i livet. Det er likt for alle. Det viktigste av alt er at vi er friske og og har hverandre.

Vi kan ikke planlegge alt. Jeg var på et foredrag med Mârtha Louise for en stund tilbake. Hun sa det så fint: "Det kommer ikke an på hvordan du har det, men hvordan du tar det". Jeg får ikke sagt det bedre. Tilbake til poenget.. Jeg velger å bekymre meg minst mulig for fremtiden. Det blir nok annerledes den dagen jeg fohåpentligvis får barn, da kommer nye bekymringer. Men de tar jeg den dagen da, ikke her og nå. For hva om alt går bra?   

Dagen i dag har gått i jobb for både Ulrik og meg. Nå blir det date night med sushi, bobler og og mer bobler..Vi koser oss når vi kan, og i kveld har vi mulighet begge to.

Sunday funday! 

YOU NAME IT

O herlige søndag! Jeg velger å starte deg like bra som jeg startet dagen i går, men med en liten vri. I dag var det smaken av eple og kanel som fristet. Jeg steller i stand, spiser og nyter med GOD SAMVITTIGHET :-) 

Du trenger:

Tyrkisk yoghurt

Granola

Eple

Kanel

Slik gjør du:

Kutt opp epler, strø litt kanel over og sett de noen minutter i ovnen, mens du gjør klart resten. Bland sammen den tyrkiske yoghurten og den mengden kanel som du ønsker. Her må du bare smake deg til. Jeg elsker kanel og sparer derfor ikke på krydderet når jeg lager denne frokosten, desserten, måltidet? You name it! Godt er det nå i hvertfall, og jeg vil også tørre å si (igjen) at dette ikke er usunt.

Hell over granola og bland den godt med yoghurten. Jeg kjøpte granola på vanlig matvarebutikk. Den er nok ikke av det sunneste slaget, men den smaker utrolig godt. Noen lager hjemmelaget, andre kjøper på helsekoster. Det spiller egentlig ingen rolle, så lenge du finner en du liker.

Sett eplene på toppen da du føler de er klare. Noen liker ikke varme epler i det hele tatt, mens andre digger det. Smak og behag. Når jeg var liten så plukket jeg faktisk ut eplene av eplekaken.. I dag liker jeg det kjempegodt! Nesten, men bare nesten bedre enn selve kaken. Derfor steker jeg alltid mer eple enn hva jeg faktisk trenger, og spiser det som er til overs ved siden av. 

Kos dere!

ALT BLIR FEIL

Tidligere i dag fikk jeg noen negative kommentarer på frokosten min. Negative kommentarer i seg selv er jeg blitt vant til, men det å bli kalt "dårlig forbilde" på bakgrunn av at lørdagsfrokosten min ikke var sunn nok, trodde ikke en gang jeg at jeg skulle oppleve. Under ser dere en av kommentarene..For det første fremstilte jeg frokosten som "dessert til frokost". Jeg vet ikke med dere, men i mine ører ligger det litt i ordene at dette ikke er en hverdagsfrokost. For det andre så kan dette umulig være noe av den mest usunne frokosten som er blitt blogget om. Til og med jeg spiser jo mye "verre" frokost foreksempel dagen derpå.. For det tredje så er det vel ikke akkurat barn som er målgruppen min når jeg skriver. Jeg trodde ikke engang barn leste blogger jeg. Unge jenter og gutter ja, men barn? For det fjerde: Hvis vi først skal snakke om barn på min blogg så vil jeg si at det er et større problem med dette sjokoladepålegget (Nugatti og lignende) som ofte spises med loff som tilbehør. DET er usunt det.  

For det femte så er ikke tyrkisk yoghurt, mørk sjokolade (70 prosent) og jordbær spesielt usunt. Ja, det finnes sunnere ting å putte i munn, men hallo? Når det gjelder sjokoladepulveret jeg brukte (Belgian chock), så er det betydelig mye mindre kalorier (for de som er opptatt av det) i dette pulveret enn blant annet Oboy, Nesquik og lignende. For det sjette så er det faktisk LØRDAG. Er det ikke lenger lov å kose seg litt ekstra på lørdager? Det har jeg blitt oppvokst med, og det skal jeg definitivt bringe videre som noe hyggelig til mine barn den gang jeg får det.

Jeg synes rett og slett at dette ble for dumt. Men igjen, alt blir feil. Denne gang ble det feil at jeg prøvde å bidra til noe hyggelig og godt på en lørdagsmorgen. Dessert til frokost eller dessert etter frokost.. Samme for meg. Det var i hvertfall kjempegodt og jeg hadde ingen dårlig samvittighet etter at jeg hadde slikket skålen :-)

Dersom jeg kun skriver om trening, sunt kosthold og ingen kos, så blir det feil også. For da bidrar jeg til kroppspress for unge jenter, noe jeg absolutt ikke ønsker. Jeg liker å spise sunt, trene og holde meg i form, men jeg er også glad i å kose meg. Det gjør jeg som oftest med en god følelse, nettopp fordi jeg ellers lever et normalt sunt liv. Jeg har ingen problem med å ta en fest eller spise en hamburger. Vi lever en gang. 

For dere som synes at jeg kommer med usunne og teite tips, som denne personen så fint sa det, kan la være å følge de. Jeg prøver bare å inspirere, som oftest med sunne varianter til noe godt.

Apropos..Nå skal Ulrik og jeg kose oss med en bedre middag. Det gledes! 

DESSERT TIL FROKOST

Hei, lørdag! Endelig er du her. I dag føler jeg for dessert til frokost.. Eller bare en skikkelig lørdagsfrokost! Mmm<3

Du trenger:

Tyrkisk yoghurt

Belgian chock (sjokoladepulver)

Jordbær

Mørk sjokolade

Slik gjør du:

Bland sammen sjokoladepulveret og den tyrkiske yoghurten først. Her er det bare å smake seg til. Jeg liker at det smaker sjokolade, så jeg bruker ikke akkurat teskje når jeg lager dette. Skjær opp noen jordbær eller eventuelt annen frukt og ha det i youghurten. Hakk opp mørk sjokolade og strø det over. Voila! En kjapp, sunn og himmelsk god dessert/frokost. 

Det skal sies at jeg strødde mer sjokolade over bærene etter bildet var tatt :-) 

Kos dere! 


ÅRETS FØRSTE UTELUNSJ

Sponset

For en dag! Solen skinner, mannen hjemme fra jobb og det er fredag. Kan det bli bedre? Ikke for meg. Vi har kost oss med herlig lunsj på takterassen i dag. Årets første utelunsj. Helt fantastisk! Endelig fikk jeg pyntet meg litt igjen også. Jeg elsker jo egentlig å pynte meg i hverdagen, men i det siste har det blitt mye koseklær og treningstøy. Sånn blir det for alle i perioder. Men nok om det..I dag føler jeg meg superfresh! Det er så deilig å ta frem vår- og sommergarderoben igjen. Det skal bli enda deiligere å fylle den opp med litt nyheter fra årets kolleksjoner. Alltid like stas! Jeg er definitivt mer fokusert på mote og trender på denne tiden av året.

Sommergarderoben min er i hvertfall dobbelt så stor som høst- og vintergarderoben, selv om vinterplaggene tar mye plass. Jeg liker best å kjøpe plagg som jeg kan bruke når solen skinner, som i dag. Jeg har flere godbiter fra i fjor som jeg ennå ikke har brukt. Det kommer nok av at jeg blir overivrig på shoppingfronten når det er varmt i været.

Jeg skal prøve å knipe igjen lommeboken frem til vi reiser på ferie nå i slutten av april. Vi bestemte oss for Marbella. Jeg gleder meg! Ser for meg å reise nedover med kun det mest nødvendige i kofferten. Det beste jeg vet er å hamstre inn nyheter utenlands rett før sommeren starter her hjemme i Norge. Enda bedre er det å finne klær som ingen andre har eller får tak i.  

Nå skal herr og fru på trening. Det ble så mye kos i påsken at vi tar det litt rolig denne helgen. Håper det blir sol slik at vi kan kose oss mer her på takterrassen med de nye hagemøblene våre fra Sparmax.

Vi blogges mer i morgen!


OUR BEDROOMS

Hei, masekopper! Jeg har fått mange spørsmål om jeg kan ta litt flere bilder rundt i huset, og det gjør jeg med glede. Jeg liker at dere spør og etterlyser innlegg, ikke misforstå. Jeg trenger litt masekopper for å få ut fingeren med akkurat dette, men vi får ta det i etapper. I dag starter jeg med å vise dere soverommene. Vi har tre soverom, alle er i andre etasje. To gjesterom (forhåpentligvis et barnerom etterhvert) og vårt hovedsoverom. Alle de tre rommene har hver sin stil.

Vårt soverom vil jeg si er ganske romantisk med utskjæringene i tremøblene og den gammelrosa fargen som går igjen. For de som ikke kjenner oss ville kanskje ha gjettet at det bodde et gammelt ektepar her, men det gjør det altså ikke. Her bor det to nyforelska samboere med ekte verdier og falske roser.

Jeg liker å blande gammelt og nytt, spesielt når det kommer til interiør. Kommoden er fra Ulrik sin mormor og bestefar. De var gift i over 60 år! Kommoden er visst mellom 70 og 80 år gammel. Jeg tror og håper at den bringer lykke.. Resten av møblene i dette rommet har jeg fått etter mamma, så de er ikke så gamle, men de er i samme stil som kommoden med andre utskjæringer.

TV.. Ja, vi har TV på soverommet, faktisk på alle de tre soverommene våre. Dere kan jo gjette hvem som har bestemt det? Det er sjelden jeg ser på TV noe annet sted enn i stuen, men jeg synes det er koselig de morningene eller kveldene jeg har tiden til det.


Så har vi "hovedgjesterommet" (hvis det er noe som heter det). Grunnen er enkelt og greit dobbeltsengen, som vi ikke har på det andre gjesterommet. Dette rommet er mer kaldt og maskulint, selv om jeg insisterte på litt blomster og lys. Møblene er røffere og det går i grått og sølv. Jeg liker rommet godt. Vi kaller det for "Fifty Shades-rommet". Jeg skal ikke utdype det noe mer. 

Det er vegglampen som gjør dette rommet fresht. Den var det Ulrik som hadde i sin gamle leilighet på Uranienborg. Jeg har fått flere spørsmål om hvor denne er kjøpt, men den butikken gikk dessverre konkurs. 

Vinduskarmen er også et stort pluss med dette rommet. Vi vurderte å bruke rommet som hovedsoverom, men fikk ikke plass til nattbordene ved siden av sengen i bredden. Dessuten har vinduet med karmen et mer minimalistisk preg, så det hadde ikke passet med de fine tykke gardinene jeg ville henge opp.


Over til det lille gjesterommet. Jeg kaller det for "prinsesserommet". Her bor det nemlig ei lita tulle, neida. Men kanskje en dag i fremtiden. Eller så blir det fort en feminin gutt..

Her har jeg lekt meg med farger og mørkere tremøbler. Møblene er fra min gamle leilighet på Majorstuen. Jeg hadde aldri trodd at blått og lilla fungerte sammen, men synes kombinasjonen er både morsom og behagelig å se på. De gangene jeg har venninner på besøk er det her de sover. Det ser jo ut som et jenterom. 

Kommoden under TV-en er også etter besteforeldrene til Ulrik. Den passet så fint inn i denne klassiske stilen. Dere ser så vidt et glimt av den under. 


Håper dere likte denne lille omvisningen. Hva vil dere se neste gang? 

HÅRVIDEO

Hei og god fredag! For dere som enda ikke har sett videosnutten fra opptaket med Side 2 og Gilan, så kan dere se den her <3 
Film og klipp: Guro Holmene
Hva synes dere?

GLADMELDING

Woho! Jeg pleier egentlig aldri å se på TV 2 hjelper deg, men nå i kveld gjorde jeg det tilfeldigvis og heldigvis. De sa nemlig at man får fastere bryster av å spise mørk sjokolade! Tidenes gladmelding, spør du meg. Kan det stemme? Jeg elsker sjokolade, spesielt mørk sjokolade. Ofte koser jeg meg med det også i ukedagene. Da kan jeg vel bare forsette med det da? Til og med uten å få dårlig samvittighet..

Mørk sjokolade inneholder mettede fettsyrer, noe jeg i utgangspunktet trodde var av den usunne arten. Men det jeg ikke visste er at stearinsyre, som mørk sjokolade inneholder er et unntak. Jeg kan som dere skjønner ikke så mye om dette, men ønsker å tro at det stemmer. Behagelig måte å holde seg fast og fin :-)

Nå skal jeg bare legge meg til rette i sofaen og kose meg videre med denne digge sjokkisen <3 

Yummi!
KJEKT Å HA I TRENINGSBAGEN

Opp og hopp! I disse spreke dager så tenkte jeg at jeg skulle vise dere hva jeg har i treningsbagen min. Her er tingene rangert fra helt nødvendig til kjekt å ha. 

1. Drikkeflaske: Dette er en shaker fra supernature. Jeg har sikkert 10 rosa drikkeflasker. Av en eller annen grunn motiverer denne fargen meg. Jeg liker drikkeflaskene fra Victorias Secret aller best, men har dessverre ødelagt og mistet de jeg kjøpte i Dubai. Satser på å få kjøpt meg noen nye i sommer.

2. Hengelås: Folk er helt råe på tyveri for tiden, så denne kommer godt med. Det er egentlig utrolig at vi i 2015 må låse inn verdisaker på betjente treningsstudioer. Er dere ikke enige?

3. Innesko: Fy til dere som ikke skiller mellom inne- og utesko. Det er kjempe irriterende for oss medlemmer og ikke minst en stor kostnad for treningsstudioene da dere ødelegger blant annet båndene på tredemøllene med småstein som sitter fast under skoene.

4. Ørepropper: Jeg klarer sjeldent å trene uten musikk. I hvertfall når jeg trener alene. Nylig fikk jeg denne lille rosa magnetsaken av en familievenn som driver ungdomsbedriften "Sticky Headphones". Supersøt og praktisk da den holder ledningene på plass. 

5. Leppepomade: Tørre lepper er noe av det verste jeg vet. Det er skikkelig ubehagelig og spesielt forstyrrende på trening. Jeg har alltid liggende flere leppepomader i treningsbagen. Jeg liker at de er litt sterke og gjerne med mentolsmak, som denne fra Burts Bees. 

6. Håndkrem: Jeg blir minst like fort tørr på hendene som på leppene. Derfor har jeg alltid med meg en håndkrem. Jeg liker fete kremer til hendene. Kom gjerne med tips til andre gode håndkremer! Denne fikk jeg av mamma. Aner ikke hvor hun har kjøpt den.

7. Noe spiselig: Det er ikke dumt å ha med seg noe spiselig på trening. Jeg som sikker mange andre sliter med å holde blodsukkeret stabilt, spesielt de dagene jeg trener hardt. Det er en jobb å spise nok og riktig i en hektisk hverdag. Dersom du har med deg noen nøtter, proteinbarer eller lignende blir det enklere å styre unna usunne fristelser når blodsukkeret faller. Her har jeg de beste nøttene jeg vet, som er valnøtter. Jeg pleier stort sett alltid å ha med meg noe "søtt" også, men i dag var jeg tom for proteinbarer. 

8. Ekstra hårstrikk og lusespenner: Noen som har opplevd at hårstrikken ryker? Eller at småhåret stikker ut uanset hvordan du fester strikken? det har jeg og det er kjempe irriterende. Dersom strikken ryker ødelegger det hele økten for min del. Lusespenner er perfekt til å feste det som måtte skli ut av hårfrisyren.

9. Hårbørste: Jeg har sagt det før og sier det igjen.. Jeg hater ugredd hår! Som dere ser så er hårbørsten rangert til punkt nummer 9, så den er altså ikke høyst prioritert på trening, men jeg liker likevel å ha den med dersom jeg skulle få bruk for den. Håret mitt floker seg fortere enn naturlig hår da jeg har extensions. Derfor er det viktig å gre det oftere slik at knutene ikke blir for store. 

10. Håndkle: Det er ikke mange som har med eget håndkle på treningssenteret dersom de ikke skal dusje. Jeg dusjer alltid hjemme, men tar likevel med meg et lite håndkle. Noen er flinke til å bruke håndkle på spinning og andre gruppetmer, men få er flinke til å ha det med seg i studio. Jeg har det som sagt alltid med, men det er ikke ofte jeg bruker det. Som oftest tørker jeg meg med litt papir dersom jeg har løpt intervaller eller kjørt øvelser hvor jeg virkelig svetter. Møter du meg på saltrening er det definitivt med.   

11. Deodorant og Bodyspray: Hygiene er alltid viktig. Det er ingen grunn til å hoppe over morgenrutinene selv om du skal rett på trening. Jeg er ikke tilhenger av de som sprayer over svettelukt med masse parfyme eller de som smører på seg deodorant over gammel moro, men det er uansett bedre enn ingenting. Det har faktisk hendt at jeg har glemt å ta på meg deodorant før trening når jeg trener tidlig på morgenen. Da har jeg vært veldig takknemelig både på mine og andres vegne over at jeg har både denne deodoranten fra Sterilan og Bodysprayen fra Victorias Secret med meg i bagen.  

12. Liten pung: Kontanter er alltid kjekt og ha. Ja, til og med i år 2015. Det hender jeg mangler både det ene og det andre de gangene jeg tar ting ut av treningsbagen og glemmer å legge det tilbake. Det hender også at kortautomaten er ute av drift eller at drikkemaskinen ikke tar kort. Denne søte lille pungen er fra Agent Provocateur. Fikk den med badedrakten jeg kjøpte sist gang jeg var i Marbella.  

Nå skal jeg avgårde på trening.. I dag blir det intervaller etterfulgt av litt mage- og ryggøvelser. Vi blogges mer senere <3

DEN BESTE TRENINGEN ER HUSRENGJØRINGEN

I dag er det vaskedag her i huset. Jeg tar det hele som en treningsøkt. Skal du forbrenne kalorier må du bruke energi. Enkelt og greit. Du velger selv om du vil bruke den energien på det lokale treningssenteret, ute i det fri eller i hjemmet. Det som teller er at du bruker kroppen din fysisk. Som dere vet så liker jeg å slå flere fluer i et smekk: Rent hus, glad mann og en effektiv treningsøkt. Ikke dumt det? Ulrik sier: "Happy wife, happy life". Jeg sier: "Happy home, happy husband".

Jeg liker ikke å telle kalorier, men jeg liker å kjenne at jeg bruker de. I huset vårt har vi fire etasjer. Det blir altså endel trappegåing på denne frøkna, og godt er det. Farmor sa til meg en gang at det var trappene i huset deres som holdt både hun og bestefar unge. Jeg har ingen problem med å tro på akkurat det. De bor forsatt i det samme huset, og er forsatt friske og spreke nå i 70-årene. Det er hva jeg kaller GODE FORBILDER. 

Jeg elsker jeg å glede andre, spesielt mennesker som setter pris på det, som Ulrik. Dessuten fortjener han å komme hjem til et rent og ryddig hjem, og ikke minst en glad jente. Jeg blir i godt humør av å ha det i orden rundt meg, og enda bedre humør får jeg av å holde meg i form, som husrengjøringen bidrar til.

Jeg vet ikke om man kan vaske seg slank, men man kan i hvertfall vaske seg i bedre form og i godt humør. Det er ikke verst bare det :-)

Nå skal "vaskepott" fortsette her. Toppetasjen står igjen. Aiai! 

ER DETTE BARE GREIT?

Er det bare meg eller går Grønt Punkt Norge langt over grensen med denne reklamefilmen? Jeg ser ikke humoren her og heller ikke hva jenta som blir forfulgt har med resirkulering å gjøre. Filmen skaper assosiasjoner til redsesfulle situasjoner som jeg vil tro er alle foreldres frykt. Jeg synes ikke vi skal akseptere at såkalte seriøse organisasjoner som dette skaper humor og oppmerksomhet omkring resirkulering på denne måten. Hadde den enda handlet om trygghet, som å fremme viktigheten av trygghetsalarmer og lignende, men neida. Denne reklamefilmen skal få oss til å pante flakser av alle ting. Det er fint at vi blir oppfordret til å pante flasker på grunn av miljøet, men hva har det med kanibaler, lemen og "monstre" å gjøre? Noe så positivt som faktisk å pante flasker burde være enkelt å fremstille på en bedre måte.

Jeg ble oppmerksom på reklamen fra Grønt Punkt gjennom en venninne som har barn. Selv om jeg ikke har barn er det ikke vanskelig å forstå at foreldre reagerer sterkt på denne reklamefilmen. Innholdet er langt ifra positivt ladet. Jeg blir rett og slett overasket over hvor langt endel firmaer er villige til å gå for å få oppmerksomhet rundt budskapet sitt. De spiller på overdrevne virkemidler og konstraster, noe de selv svarer i vår henvendelse:

"Vi beklager hvis du ikke synes den nye reklamefilmen var artig. Det er vanskelig å treffe alle med humor. I denne filmen har vi prøvd å vekke publikum med overdreven bruk av virkemidler og kontraster. Det er ekstremt vanskelig å i det hele tatt bli lagt merke til i dagens enorme mengder med reklameinntrykk. Uansett, takk for at du bryr deg"

Jeg tror og håper at det er flere enn oss som rister på hodet..

ENERGIVAMPYRER

Husker dere at jeg fortalte om mennesker som stjeler energi? Slike mennesker som bare tar og tar uten å gi noe tilbake. Energivampyrer kaller vi de, som en av leserne mine så fint sa det. Jeg klarte heldigvis å legge alt til side i påskeferien, etter at jeg blåste fra meg litt her på bloggen. Men nå dukker de opp igjen. Istedet for å irritere meg noe mer over disse menneskene, så er jeg innstilt på å distansere meg fra de. Fremover skal jeg gjøre alt jeg kan for å bruke energien min på det som får meg i godt humør, som blant annet TRENING. Hva er vel bedre enn en joggetur ute nå i dette herlige vårværet? Jeg er i hvertfall superklar for å komme meg ut og riste fra meg all dårlig energi, samtidig som jeg forbrenner litt påskehygge og sanker inn ny og god energi. Tre fluer i et smekk! Det er hva jeg kaller god prioritering av tiden :-)

Det er som vi vet 24 timer i døgnet. For meg og mange er denne tiden knapp, men det er uansett den tiden vi har å forholde oss til. Ikke mer, ikke mindre. Dermed handler alt om hvordan du velger å prioritere disse timene. I mitt døgn går 8 timer til søvn. De timene er jeg helt avhengig av for å fumgere godt. Søvnmønsteret endrer seg sikkert etter livssituasjonen, men i dag er det helst 8 timer, minst 6 timer og maks 9 timer søvn jeg trenger. Prioritering nummer to er såklart jobb. Bloggen tar mer tid enn hva de fleste tror. Det er alltid mailer som skal besvares, prosjekter som skal planlegges, ideer som skal jobbes med, innlegg som skal skrives og kommentarer som skal følges opp. En god sirkel, men den sirkelen må prioriteres. Deretter er det fritiden min. Den velger jeg å bruke på mannen min, Ulrik, holde ting i orden her i huset og ikke minst fysisk aktivitet. Alt handler om struktur. Uten det vil du aldri komme i mål. Husk det.

En godt strukturert hverdag er en god hverdag. En dag uten struktur gir lite mening. Nå må jeg sparke meg i rumpa, komme meg ut og dra litt nytte av denne dårlige energien visse mennesker sender meg. Jeg ønsker dere en sporty "start" på denne litt kortere uken! 10 KILO FOR MYE

Da er vi hjemme i Oslo igjen. Påsken er offisielt over og jeg føler meg 10 kilo tyngre.. Jeg skjønner jo at det ikke stemmer, men det er sikkert flere som føler det på samme måte etter ferien.. Mengder med god mat, godteri og alkohol er inntatt. Jeg har rett og slett ignorert den kommende bikinisesongen i noen dager. Gøy var det, men i morgen setter jeg inn giret. Tallet på vekten spiller egentlig ingen rolle, men den følelsen jeg har nå er ikke spesielt digg.

Jeg gleder meg til å starte dagen i morgen med sunn mat og trening. Det kan nok tenkes at jeg oppdaterer med noen helserelaterte innlegg denne uken. Selv jobber jeg litt med motivasjonen for tiden, og vil derfor gjerne at dere deler gode erfaringer rundt det å holde treningslysten oppe. Vi må hjelpe og motivere hverandre frem mot sommer og nye ferier.

Tilbake til påskeferien.. Det har vært noen fantastiske dager som jeg kommer til å leve lenge på. Ulrik og jeg avslutter påsken 2015 med en aldri så liten sushi-date her i stuen. Usminket i kosedress. Herlig! Jeg har blitt så glad i philadelfia maki. Mmmm <3   STILL GOING STRONG

God kveld! Jeg er forsatt på Geilo. I og med at vi kom opp litt senere enn forventet, så bestemte vi oss for å bli en dag lenger her på fjellet. Vi hører det omtrent har stått stille i trafikken herfra til Oslo hele dagen. Stakkars dere som har stått i den køen. Jeg angrer ikke et sekund på at vi utsatte hjemreisen til i morgen. Ser dere forresten de fine "drikkevottene" mine? De er det svigermor som har strikket. Helt geniale å bruke ute! De har kommet godt med denne påsken.

Nå står vi pyntet og klare for middag. Ja, vi pynter oss på fjellet. Det er helt vanlig på Dr. Holms hotell. Jeg er ikke så veldig sulten, men ganske så tørst.. Ulrik klager på at jeg skriver sakte her nå. Selv synes jeg at jeg er flink til å oppdatere dere selv om jeg har "påskeferie". Som blogger tar man jo aldri helt fri, men det gjør meg ingenting. Det er fordi jeg elsker det jeg driver med. Det er lett å se hvilke som kun ser på bloggen som en jobb og hvilke som faktisk trives med dette. Jeg kjenner allerede at det skal bli godt å få enda mer tid til dere når jeg kommer hjem. Uken som har gått har vært hektisk. Slik er det jo for alle rett før påske og helligdager. Mye som skal på plass. Men, men.. Nå venter de ved middagsbordet på Brasseriet. Vi blogges mer i morgen <3


PÅSKEEGG WITH LOVE

Endelig kom påskeharen! Ulrik altså.. Han overrasket meg med et egg fullt av masse godsaker. Heldig jeg er! Som dere ser så har vi det ikke akkurat trist her på Geilo. Solen skinner fortsatt og nå skal vi ut på terrassen og grille. Påsken er ikke til for å telle kalorier, så jeg har satt sukkerstoppet mitt på pause. Det er lov det? :-)

Påske for meg er først og fremst familie. Tid sammen med de menneskene som betyr aller mest for meg. Den tiden er dyrebar. Jeg gleder meg alltid like mye til å tilbringe påsken på fjellet med familien. Nå skal det sies at familien min er i overkant morsom og inkluderende. Vi er ikke sammen fordi vi "må", vi er sammen fordi vi har det så gøy og setter utrolig stor pris på hverandre. 

Noen av de beste festene og ofte de seneste kveldene opplever jeg sammen med familien min. Gjerne til fjells som nå, eller på sene sommerkvelder. Jeg føler meg priviligert med disse menneskene rundt meg. Dersom det hadde vært mulig å velge sine foreldre og søsken, så hadde jeg skjønt det. Men vi vet jo alle at det eneste man ikke kan styre er akkurat det. Jeg har nok hatt flaks. SMINKE TIL FJELLS

Vel fremme på Geilo, frokosten er inntatt, solen skinner og humøret er på topp. Endelig påskeferie! Det føles veldig bra. Nå skal vi straks opp i bakken på Geilo`s største påskeparty. Hører de snakker om flere tusen mennesker som skal samles der i dag for skikkelig afterskistemning, DJ og konsert med Plumbo. Dette blir gøy! Flere som skal hit?

Jeg var litt klønete med pakkingen for turen, så har klart å glemme boblebuksen hjemme. Heldigvis kommer Ulrik oppover senere i dag. Han har fått en huskeliste på alt jeg har glemt. I mellomtiden får jeg finne på noe annet lurt, men først skal jeg vise dere hva jeg bruker av sminke på fjellet..

1. Solkrem: Jeg smører meg alltid med solkrem under sminken for å unngå og få flere linjer (rynker) enn jeg allerede har. 

2. Pudderfoundation fra Glo-minerals: Dette pudderet har vært en favoritt lenge. Det dekker godt og er perfekt for deg som "sliter" med rødlig eller blank hud.

3. Solpudder fra Sephora: En god gammel klassiker. Jeg blir aldri lei av dette pudderet. De selger det dessverre ikke i Norge. Ikke som jeg vet i hvertfall? Derfor hamstrer jeg med meg flere hjem når jeg er utenlands.

4. Rouge fra MAC: Det fineste jeg vet er de naturlige røde kinnene man får av å være noen timer ute, men inntill jeg får det er denne en god erstatning. 

5. Øyenbrynspenn, shaping gel og highligter fra Isadora: Jeg er egentlig mest glad i å bruke brynskygge, ikke øyenbrynspenn, men akkurat denne har jeg nylig begynt å like. Shaperen er også helt genial! Den gir fra seg litt farge og holder brynene på plass. Highligteren påfører jeg under brynene for at mellomrommet mellom øyenvippene mine og brynene skal bli litt større. Jeg brukte aldri highligter før, men etter at jeg begynte med vippeextensions føler jeg at behovet er der, siden vippene mine omtrent treffer brynene når jeg ser opp.

6. Lipgloss fra Victorias Secret: I love VS! Always have, always will <3Ha en fortsatt fin påske, alle sammen <3

KLOSSMAJOR

Da sitter jeg på bergenstoget, ufrivillig i kafèvognen. Jeg har nemlig kjøpt togbillet til i morgen, ikke i dag. Bra, Julianne! Ikke så rart at den reserverte plassen min var opptatt..Snakket akkurat med Ulrik. Han ble ikke en gang overrasket. Fikk en sms nå hvor det stod: "Du imponerer stadig". 

Den komfortbilletten kunne jeg også ha spart meg for. Pleier aldri å kjøpe det, men akkurat i dag tenkte jeg at det var lurt da jeg hadde planer om å jobbe på veien. Kjenner jeg allerede er reisesyk siden jeg var så heldig å få plass motsatt vei av den retningen toget kjører.

Mobilen har 2 prosent strøm igjen, så det blir ingen musikk på turen. For strømuttak får man bare i komfortavdelingen. Godt jeg løp tilbake for å hente ørepropper istad, som resulterte i at jeg måtte vente på neste t-bane. Godt jeg også prioriterte å kjøpe en dyr lunsj fra Upper Crust før jeg gikk ombord i toget. For den får jeg nemlig ikke lov til å spise her. Medbrakt = ikke lov. Godt det er så fantastisk bra utvalg i kafeen. Pølser og vafler.. Mmmm! Dette blir en fin tur.

Jaja, jeg er nå i hvertfall på vei. Humøret er det ikke noe å si på. Jeg bare ler av det hele. "Bare" 2 timer igjen nå. Hiver innpå med den nydelige hvitvinen de serverer her. Hehe! Blogges mer fra Geilo <3

MIN SVAKESTE SIDE

Jeg er bedre til å uttrykke meg skriftlig enn muntlig. Spesielt når det kommer til ting jeg synes er vanskelig å snakke om. Ting som sårer eller ting som gjør meg sint. Da er jeg rett og slett elendig med ord som sies høyt. Følelsene mine må skrives ned. Ellers faller jeg bare sammen i tårer, og det kommer det ingenting fornuftig ut av. Alternativ to er at jeg blir likegyldig og later som om jeg er enig i det som blir sagt, selv om jeg skriker inni meg.

Jeg prøver å bite tennene sammen. Svelger og svelger, men klumpen i halsen forsvinner ikke. Jeg puster dypt med hele magen, men ingenting hjelper. Det plager meg at jeg ikke klarer å ta meg sammen, stå opp for meg selv og bare si det som det er. Istedet prøver jeg hele tiden å lete etter de riktige ordene. Hvorfor må jeg være så opptatt av formuleringer, selv når jeg er frustrert?

Jeg bruker alt for mye tid, krefter og tanker på unødvendig bry. Det trekker meg ned. Jeg blir kanskje fort sint, men det går like fort over. Over til at jeg blir lei meg og oppgitt. Jeg har ikke plass til mennesker som gir meg negativ energi. Vi kan godt være uenige, men folk som bare tar og tar er jeg dritt lei av. For jeg er nemlig en person som gir og gir.  

Nå tar jeg med meg kofferten og setter meg på neste tog til Geilo. Ulrik må jobbe en dag til og kommer derfor etter med bilen i morgen. Bypåske er ikke noe for meg..TIDENES APRILSNARR

Slemme Ulrik lurte meg skikkelig tidligere i dag! Vi bor ved siden av Ris skole, som i disse dager renoveres. Ofte får vi lapp i posten om diverse ting som går utover oss beboere i nærheten, som foreksempel at de stenger vannet. På morgenen i dag hadde jeg det ganske travelt da jeg var på vei inn i dusjen. Jeg skulle rekke et viktig møte, og Ulrik visste at jeg hadde grugledet meg i over en uke til akkurat dette. Håret mitt måtte vaskes etter all den hårsprayen og håroljen jeg brukte i går da jeg lagde dagens fletteinnlegg, og jeg hadde beregnet litt for knapp tid ettersom at det tar en hel evighet å tørke extensions.

Ulrik: Du husker vel at vi ikke har vann i dag mellom 09.00 og 13.00?

Julianne: Eeeh, NEI? Det er jo helt krise! *Får panikk*

Ulrik: Vi fikk jo informasjon om dette på mandag, Julianne. Du må begynne å skrive opp slike ting dersom det er vanskelig for deg å huske.

Julianne: Snille kjærester minner hverandre på slik! Hva i alle dager gjør jeg nå? 

Ulrik: Du kan bruke hageslangen. De har ikke stengt av vannet ute. 

Julianne: Jeg kan ikke dusje ute foran t-banen?  

Ulrik: Eg kan sette opp party-teltet som vi brukte på innflyttingsfesten vår. Da er det ingen som ser deg.

Julianne: Er du seriøs nå? *Lukker opp utgangsdøren og kikker ut i håndkle*

Ulrik: Aprilsnarr!

Samtalen varte lenger enn dette. Faktisk så lenge at jeg begynte å sminke meg, gikk ut og kjente på det iskalde vannet, mens jeg vurderte å stikke hodet under slangen. Ulrik stoppet meg heldigvis før det.

Da jeg skjønte at dette bare var tull ble jeg skikkelig sint, men samtidig glad og lettet. Jeg hoppet inn i dusjen og rakk heldigvis møtet i tide. Ulrik kjørte meg som et plaster på såret. Det var absolutt på sin plass!


Er det noen andre som har blitt lurt i dag? Neste år skal jeg ta igjen på Ulrik. Han kan bare grue seg :-)

FLETTEFIN TIL SKIBAKKEN

I morgen reiser jeg til fjells på Geilo. Der blir det både slalom og afterski. Jeg gleder meg masse, men har denne gang bestemt meg for å være mer forberedt enn jeg var sist på å lage passende frisyrer. Ofte sliter jeg med at håret mitt floker seg på fjellet, og føler meg sjelden fresh etter en lang dag i bakken. Sist jeg var på jobb på Model Day Studio testet jeg ut to forskjellige fletter. 

Den første fletten jeg lagde passer best hvis du skal ha på deg hårbånd og den andre passer best til lue. I utgangspunktet er jeg mest glad i hårbånd, men etter å ha testet ut disse to frisyrene må jeg innrømme at favoritten ble "luesveisen". 

Jeg har prøvd å ta litt "step by step" bilder, men bare spør meg i kommentarfeltet dersom noe er uklart.

1. Start med å drysse litt volumpudder innerst i håret ved hodebunnen. 

2. Bruk en kam for å tupere håret i front og bakover til ca midten av hodet, og på sidene og bakover. Jeg brukte en tuperingskam, men du kan fint bruke en vanlig kam dersom du kun har det. 

3. Gre det øverste håret bakover, slik at tuperingen ikke synes.

4. Sett håret opp i en høy hestehale.

5. Kryss håret i halen slik som vist på bildet under før du begynner å flette. Her lager jeg en fiskeflette, men dersom du synes at det er vanskelig kan du også lage en vanlig flette. Vi holder forresten både hår- og flettekurs på jobb. Kjekt å kunne!

6. Bruk fingrene til å løsne fletten slik at du får et røffere og mer naturlig resultat.


Da var det flette nummer to.. Den fletten som passer dersom du skal ha på deg lue. Her kan du bruke samme utgangspunkt som jeg gjorde med den første fletten, men denne fletten skal lages med sideskill. Derfor må du både tupere og gre håret til motsatt side av hvor du ønsker å ha skillen. 

Viktig å huske: Kryss håret slik som vist på bildet under før du begynner å flette. Da holder fletten seg mye lenger uten å løsne øverst, noe den fort gjør ellers.

Hvilken flette liker dere best?

Er det noen av dere som skal stå på langrenn i påsken? Kollegaen min Linn Therese gikk for den typiske "norske ski-looken". Dere kan se den HER <3