hits

mars 2015

GOD PÅSKE

Hei, dere! Titter bare innom for å ønske dere en GOD PÅSKE <3

Selv har jeg ikke tatt påskeferie riktig enda, men har inntatt påskemodusen og daffer derfor rundt i koseklær og ansiktsmaske her hjemme. Herlig! Senere denne uken skal vi på fjellet. Gleder meg veldig til det, men først skal jeg gjøre meg fortjent til det med litt mer jobb.

Holder på med et morsomt innlegg jeg forhåpentligvis får ut litt senere i dag. Ellers er det bare å komme med ønsker til temaer fremover. For jeg vil gjerne høre hva DU vil at jeg skal skrive mer om?

Vi blogges!

FRIVILLIG LESESTOFF

Fikk en melding på Facebook om at jeg burde google meg selv, altså "pilotfrue". Det er lenge siden jeg har brydd meg om slikt, men nå ble jeg faktisk litt overrasket. Det finnes jo flere forum som omhandler meg!

Jeg er blitt vant til negative kommentarer her på bloggen, men ikke at dere diskuterer meg og det jeg skriver på andre plattformer, som blant annet "Pilotfrue..Tuller hun?" på Kvinneguiden og "Bloggen pilotfrue" under Klikk.no. 

Hva er det som får folk til å bli så irriterte over meg og min blogg? Ja, jeg deler personlige tanker og har sterke meninger. Har ikke jeg like rett til det som alle andre? Ofte skriver jeg om temaer som engasjerer. Jeg godkjenner de aller fleste kommentarer og prøver å svare dere på det meste. Dersom kommentarene blir mange og ligner på hverandre, så hender det at jeg svarer dere felles i et nytt blogginnlegg. Jeg tåler at dere er uenige med meg, men dere tåler ikke at jeg uttaler meg om ting dere ikke er enige i.. Hva er logikken her?

Selv om jeg sikkert blir sett på som en typisk "rosablogger", synes jeg det likevel er kjedelig å bare skrive om sminke og hår. Derfor overlater jeg det til de som trives best med det. Jeg liker nemlig å lese om skjønnhet, så tommel opp for de flinke mote- og skjønnhetsbloggerne våre :-)

Jeg er veldig takknemelig for alle dere som velger å klikke dere inn her hver dag, men jeg forventer det ikke. Jeg ser på leserne mine som en stor bonus, og blir like glad for hver og en av dere. Dette er fremdeles nytt for meg. Jeg har ikke holdt på mer enn et år, så tusen takk til alle dere som lar meg drive med dette. 

Fremover ønsker jeg å spre mer positivitet og glede. I utgangspunktet er jeg kjent for å være en snill, positiv og optimistisk jente. Det ønsker jeg å vise dere mer av. Jeg kommer likevel til å fortsette som før, med hodet hevet. Kritikken gjør meg bare sterkere. Til dere som river dere i håret av frustrasjon: Husk at dette bare en er blogg som du frivillig klikker deg inn på. 

HJELP, JEG BLIR 25!

I morges spurte Ulrik meg om hvordan jeg har lyst til å feire 25-årsdagen min. Jeg må innrømme at jeg skvatt. Det at jeg snart har bursdag har jeg fått med meg, men at jeg fyller 25 år må fordøyes litt til. Halvveis til 50.. Sykt!

Jeg liker å få oppmerksomhet på bursdagen min, men pleier likevel ikke å gjøre så mye ut av selve dagen. Det hender det blir en liten feiring med de nærmeste jentene, og det er som regel det. I år bør jeg vel kanskje stelle i stand noe mer? Vi planlegger å reise vekk den uken, så feiringen her hjemme må jeg tenke litt på.

25 år er kanskje ingen alder. Det er tiden som stresser meg. Den går så fort. Årene fra jeg fylte 20 til nå har bare flydd avgårde, og jeg hører jo dere sier at tiden går fortere jo eldre man blir. Hjelpes! Hvordan skal jeg rekke alt på "to do-listen" før jeg fyller 30? Barn og sånn.. 

Jeg har hørt at vi er på vårt aller "sprekeste" frem til vi fyller 25 år, og at det deretter bare går nedover i forhold til både helse og kropp. Jeg skjønner at dette har med livsstil å gjøre. Men aldringsprosessen starter allerede midt i 20-årene. Enten du vil det eller ei. Selv har jeg planer om å bremse denne prosessen ved å fortsette med regelmessig trening, sunt kosthold, hudpleie, positivitet og ikke minst reising. Jeg tror en kombinasjon av dette vil holde meg ung i lang tid.

Andre ting å tenke på:

-  Etter fylte 25 skal du ta celleprøve regelmessig for å sjekke om du har celleforandringer i livmorhalsen. 

- Fra 25-års alderen begynner hjernen å svikte

I forrige uke tok jeg blant annet disse to bildene. Selv om jeg deler de med dere er de først og fremst ment som et minne for meg selv. Et minne å se tilbake på den dagen jeg blir slapp og rynkete :-)

Photos: Marian Jade

Hair and makeup: Laura Vogelsang

 

SUNT OG GODT

God morgen! Denne jenta er tidlig oppe. Etter å ha "susa" bort nesten hele dagen i går, blir det godt å få brukt tiden mer fornuftig i dag. Jeg startet dagen med å lage min favorittfrokost, som er bananpannekake. Så godt og så enkelt! Den går fort å lage og holder meg mett lenge, i tillegg slukker den sukkersuget mitt. Jeg tror det har noe med kardemommen å gjøre. Alt med kardemomme er jo så godt <3

Du trenger:

En banan

Et egg

2 ss Mandelmel

Kardemomme

Tilbehør:

Bær

Kesam (vanlilje eller lime)

Stevia

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Bruk gjerne stavmikser for at røren skal bli jevn og fin. Når det gjelder kardemommen, så må dere bare prøve dere frem. Jeg liker smaken så godt og tar derfor en god dæsj. Stek pannekaken på lav varme i ca 3 minutter på hver side. Voila! Pynt pannekaken med det tilbehøret du foretrekker. Jeg har valgt bringebær, blåbær, stevia sugar og kesam med lime denne gang. Personlig synes jeg det smaker enda bedre med vaniljekesam, men måtte bare prøve noe nytt.

Ha en fin lørdag, alle sammen! TAKK FOR I GÅR

Her er noen bilder (i hundre forskjellige lys) fra kvelden i går.. Vi hadde det supergøy! Ingeborg vet å lage fest. Til tross for elendig vær, så fikk jeg likevel vårstemning i lokalene. Bra jobbet av festkomiteen :-)

I dag er formen litt redusert, men det var det verdt. Møtte forresten herlige Gilan med mannen hennes i går. Like vakker som alltid! Hun minner meg sånn om Carrie Bradshaw. Er dere ikke enige? 

I natt gikk Ulrik og jeg fra å være samboere til å bli ektefeller. I hvertfall i følge Side 2. Hehe! Hyggelig det, men til informasjon så er vi ikke gift. Jeg venter fortsatt på ring rundt fingeren. Forhåpentligvis blir det virkelighet en dag, men det får være opp til han. Jeg kommer aldri til å ta det steget. Kall meg gjerne gammeldags, men jeg synes det er menn som skal fri, ikke vi kvinner..

Se flere bilder fra kvelden på #side2fest eller backstage-bilder HER

Nå skal det bli godt med et avslappende bad og ansiktmaske. Kroppen skriker etter pleie! Det blir definitivt ingen trening i dag. Kun avslapping og opplading til resten av helgen. Vi blogges <3


 

SPRING FLING FABULOUS

Da gjør vi oss klare til Side 2 fest. 10 års jubileum! Woho :-D

Rakk desverre ikke vorspielet, men vi lager vår egen lille fest her hjemme. Søteste Linn Therese, (som forresten er singel) har sminket og stylet meg på håret. Jeg er sååå fornøyd! Vi gikk for sotede øyne, ferskenfargede lepper, sommerkrøller og volum i håret. Min "signature-look". 

Vi var litt (mye) uheldige med været i dag, men jeg tar en for laget og kjører vårtemaet "spring fling fabulous" fullt ut. Har overtalt Ulrik til å gjøre det samme. Kameraet blir selvsagt med. Oppdaterer dere i morgen med forhåpentligvis mange freshe bilder <3 

Ha en fin kveld, alle sammen!

ETTERPÅKLOKSKAPEN

Jeg er helt sjokkert over at folk anklager meg for å lyve om min ubehagelige taxitur, som heldigvis gikk "bra". Hendelsen skjedde som sagt sent på natt, jeg hadde drukket alkohol og var derfor mindre oppmerksom på detaljer som at drosjesjåføren ba meg sitte foran. Jeg ville nok reagert annerledes i dag, på dagtid eller i edru tilstand, men der og da var jeg bare glad for at det var en ledig taxi i området.  

Jeg ønsker ikke å forsvare meg rundt hva som skjedde. Poenget her er jo at taxituren var ubehagelig for meg, og dermed valgte jeg å dele opplevelsen med dere som et bidrag til et tema som dessverre er aktuelt.

Jeg lider ikke av hendelsen i dag, men jeg er selvsagt utrolig redd for at noe lignende eller verre kan skje igjen. Dermed oppfordrer jeg alle jenter som opplever noe lignende til å anmelde saken. Det burde jeg også ha gjort, men jeg valgte å fortrenge hele kvelden og komme meg videre. Vi reagerer forskjellig i slike situasjoner. Spesielt i skremmende situasjoner. Håper dere kan respektere min reaksjon for to år siden. I dag ville jeg definitivt handlet annerledes. Det er lett å være etterpåklok, og enda lettere å si hva som er rett og galt om ting man aldri selv har opplevd. DET KUNNE GÅTT MYE VERRE

Så dere programmet "Brennpunkt" på NRK i går? Det handlet om kvinner som har blitt utsatt for overgrep i taxi. For meg var det ingenting sjokkerende ved det programmet, men jeg synes det er veldig bra og ikke minst på tide at vi får mer fokus på dette, da vi vet at problemet bare vokser.

Som de påpekte i programmet er det få av tilfellene som faktisk blir anmeldt, og det er vel kanskje ikke så rart ettersom at omtrent 80 prosent av slike type anmeldelser bir henlagt. Selv lot jeg være å anmelde det som skjedde for snart to år siden..

Det var fredag kveld og jeg var sent ute. Jentene var allerede på vorspiel, mens jeg stelte meg og gjorde meg klar til å møte de på stedet vi hadde avtalt. Jeg ringte 02323, som jeg stort sett alltid ringte før for å komme meg avgårde. Taxisjåføren var utenlandsk, over middles hyggelig og i overkant sosial. I taxituren hadde jeg en telefonsamtale med venninnen min som påpekte hvor bra liv det var på utestedet. Jeg husker at jeg spurte henne om de hadde skaffet bord, og minnes at jeg sa: "Ja, men da blir vi jo bare der hele kvelden". Sjåføren slapp meg av på utsestedet jeg ba om, og jeg tenkte ikke noe mer over verken han eller taxituren. 

I utgangspunktet hadde jeg avtalt å ta taxi hjem med venninnen min som jeg bodde sammen med på den tiden, men da hun var klar for å dra hjem ville jeg bli lenger. Jeg var en av de siste som forlot lokalet, og skulle til å hoppe inn i taxien som stod ledig utenfor. Sjåføren vifter med hendene og peker på forsetet. Jeg lukker opp døren og ser at det er samme taxisjåfør som kjørte meg tidligere på kvelden. Han har fult av ting i baksetet og ber meg derfor om å sette meg foran. Jeg blir litt oppgitt, men hopper likevel inn i bilen. I det jeg sier adressen min snakker vi i kor. Det var som om han hadde skrevet den ned. Han ler og jeg smiler usikkert tilbake. Jeg skjønte allerede da at dette kom til å gå galt, men det var likevel forsent. Bilen var i bevegelse.

Dørene låser seg og sjåføren begynner å stryke meg på låret. Jeg ber han pent om å slutte, mens han blir aggressiv. Jeg skjønner at jeg bare må la ham fortsette og godsnakker alt jeg kan for at dette ikke skal gå lenger. Vi nærmer oss bygningen jeg bodde i og han senker farten. Det er ikke et menneske å se i gaten og jeg aner ikke hvordan jeg skal få han til å låse opp døren. Han forteller meg at han verken tar kort eller kontanter, men at jeg kan betale han med sex. Jeg vet ikke hvordan jeg klarer det, men jeg får han til å ta mobilnummeret mitt som betaling. Han ringte meg i bilen for å dobbeltsjekke at jeg ikke løy, kysset meg og låste opp døren.

Jeg hopper ut av bilen og løper inn i bygningen. Det tok ikke mange minuttene før telefonen min begynte å ringe. Jeg lagret han som "ikke svar" på telefonen min og tenkte det ville gi seg eter noen dager, men det tok faktisk flere måneder. Likevel slapp jeg jo billig unna. Det kunne gått så mye verre. 

Jeg hadde tenkt til å anmelde det, men telefonnummeret ga ingen treff da jeg søkte det opp, og jeg ville egentlig bare fortrenge hele kvelden. Mest sansynlig hadde jeg ikke kommet særlig langt med å si: "Han var utenlandsk og kjørte Oslo taxi". Jeg hadde ingen navn og heller ikke registreringsnummer på bilen. Det eneste jeg fokuserte på var å komme meg ut og vekk, som sikkert alle andre i samme situasjon.

I programmet "Brennpunkt" fortalte de at flere drosjesjåfører som har blitt dømt for vold og overgrep fortsetter å kjøre taxi i nye selskaper da de slippes ut. Det er jo helt sinnsykt? De som har blitt dømt i slike saker bør bli fratatt retten til å kjøre drosje for alltid. Punktum.  FØR VAR JEG SYKELIG SJENERT

Da var vi ferdige med shooten. Jeg ble veldig fornøyd med det lille jeg fikk se. Det er ingen sak å leke modell med flinke folk på laget. Min gode venninne Laura stod for hår og sminke, mens flinkeste Marian tok bilder. Vi var et skikkelig godt team. Gleder meg til å vise dere resultatet. Det kommer nok noen drypp om et par dager..

Det er rart hva man kan venne seg til, som å sprade rundt med lite klær. Tro det eller ei, men før var jeg utrolig sjenert. Ikke på den søte og sjarmerende måten, mer sykelig. Jeg hatet å møte nye mennesker, unngikk sosiale sammenkomster og turte ikke en gang å rekke opp hånden i klassen. Det å få oppmerksomhet gjorde meg kvalm og uvell. Jeg syntes det var skummelt å laste opp et nytt bilde på Facebook. Dårlige tilbakemeldinger gjorde meg usikker og redd. Altså, en dag som dette kunne jeg ikke en gang forestille meg. 

Det å bli kvitt sjenansen har gitt meg store muligheter. I dag lever jeg jo faktisk av å dele ord og bilder. Jeg liker både å bli sett og hørt. Det var en lang vei å komme hit, men jeg trives mye bedre nå. Mye av grunnen til det er nok at jeg tar meg mindre høytidelig. Jeg tør både å satse og feile.  

For dere som ønsker å bli kvitt sjenansen, så er det faktisk mulig. Husk at det bare er en vond følelse inni deg. Dersom du ikke forteller noen om den følselsen, så er det bare du som vet om den. Si til deg selv at den ikke eksisterer og lev deretter. Det var det jeg gjorde. 

I TRYGGE HENDER

Sponset behandling

Hei, dere! Her er noen snapshots fra dagen i dag. Jeg har hatt verdens beste start på uken med nye sommernegler (Madeleine), vipper (Trude), forming av bryn, farging og behandling av hår (Hege B). Nå føler jeg meg rett og slett fantastisk!

Jeg har lenge slitt med frusete hår. Det er ingen hemmelighet. Faktisk så har flere av dere kommentert det under noen av bildene mine også. I dag fikk jeg en behandling mot dette, som til nå ser ut å virke utrolig bra. Håret mitt ser både sunnere og blankere ut. I tillegg føles det sterkere. Behandlingen heter INOAR og er visst verdens mestselgende brazilianfrizzout. For dere som måtte lure, så er dette ingen kjemisk behandling, bare nærende på alle måter.       

Har du lyst til å vinne en INOAR? Gå inn på Syndikatet og lik siden deres. Der vil dere også se før og etterbilder av håret mitt. Helt sykt stor forskjell! Alle som liker facebooksiden til Syndikatet innen 31.03.15 er med i trekningen av en slik behandlig (verdi 4900,-).

Supersøte Hege B som gjorde håret mitt fortalte meg at behandlingen vil vare i 12 uker første gang, og lenger etterhvert som jeg tar flere behandlinger. Jeg gleder meg til å vise dere litt flere bilder av håret i dagslys, spesielt av hårfargen min. Hun kalte stripingen hun la for en strawberry effekt <3

Ellers er det da Madeleine som står for neglene mine fremover og Trude for vippene. Jeg føler meg trygg med disse jentene på laget. Om 3 uker skal jeg tilbake for påfyll..Syndikatet har forresten også en blogg dere burde sjekke ut. 

Vi snakkes mer i morgen!

BLI NY DAG

God morgen! Denne dagen har jeg gledet meg til. Som overskriften sier skal jeg bli ny. Det er vel kanskje litt og ta i, men jeg skal i hvertfall freshe meg opp. Hår, negler, bryn og vipper. Slettes ingen blåmandag :-)

For å sette prikken over i-en startet jeg dagen med en digg smoothie og en fuktighetsgivende ansiktsmaske. Ja, i dag er jeg en liten diva, men det fortjener jeg. Noen ganger er det bare så godt med en skikkelig "oppussing".

Bildene under er fra shooten med Side 2 og Gilan. Jeg oppdaterer med bilder fra dagen senere. Først skal jeg svette litt på trening. Ønsker dere en herlig start på uken <3

TA VARE PÅ GNISTEN

Helgen er over og jeg kjenner meg mer enn klar for ny uke. "Makeover", fotoshoot, 10-års jubileum for Side 2 og mye mer. Thea (venninnen min) dro akkurat tilbake til fredrikstad. Det var nesten litt trist, men vi skal ses snart igjen. Det sier jeg med hånden på hjertet.

Det har blitt mye gutteprat og kjæresteprat denne helgen. Oppsumeringen av en bra jentehelg er jo mye fnis og fjas. Noen samtaler dypere enn andre. "Love me like you do" med Elle Goulding har gått i repeat. Den sangen er så fin! Jeg får en skikkelig god følelse av å høre på den, og etter disse to dagene liker jeg den bare enda bedre. 

Vi har snakket mye om dette å holde på gnisten i forholdet, og hvor viktig det faktisk er. Jeg føler at både Ulrik og jeg er flinke på det. Vi viser fysisk at vi er glade i hverandre når vi er sammen. Både hjemme og ute blant andre mennesker. Pynter oss for hverandre, sender søte sms-er gjennom dagen og overasker hverandre med enten god mat eller andre småting i hverdagen. 

For de fleste hører alt dette kun til starten av et forhold. Da alt er nytt og spennende. Det jo nettopp derfor forelskelsen desverre går over for mange. Man tar hverandre for gitt. Jeg er lykkelig og følelsen jeg har for Ulrik er fortsatt forelskelse. Nyforelskelsen går over for alle, men selve forelskelsen kan og bør vare for alltid. 

Thea spurte meg tidligere i dag om jeg er lykkelig sammen med Ulrik. Jeg svarte som Charlotte fra "Sex og singelliv" så fint svarer på spørsmålet fra jentene om hun er lykkelig i ekteskapet sitt: " Well, not all day every day, but yes every day".
DET VAR EN GANG TO VENNINNER

Jeg vet ikke om dere husker at jeg fortalte dere om en venninne som jeg ikke har sett på lenge? Thea heter hun, og denne helgen er Thea på besøk hos meg. Det var veldig spesielt å se henne igjen i går. Vi har ikke sett hverandre på flere år. Jeg tror den første klemmen varte i flere minutter. Det var så godt, men samtidig utrolig rart. Jeg føler jo at jeg kjenner henne, men likevel ikke. Det er så mye jeg har gått glipp av, og det samme gjelder jo for henne. Vi har kun "fulgt" hverandre gjennom Facebook og andre sosiale medier de siste fire årene. Selv om jeg deler i overkant mye av meg selv på internett, så er det også en del som ikke deles. Det er gjerne ting som er ment for familie og venner. Gode venner som Thea <3

Dagen i dag har gått bort i shopping og vin. Ja, en skikkelig jentedag! Det er rart hvor lite som skal til før alt kjennes som før. Himmel og hav som vi har kost oss, og lørdagen er enda ikke over. Nå står jacuzzi, sushi og mer vin på planen. Senere blir det en liten tur ut..

Håper dere har en fin lørdag! Vi blogges <3 

SEX- OG SØVNLIV

Har dere lest studie som VG skriver om i dag? Den om søvn og økt sexlyst. Det står at en time mer søvn for kvinner øker sexlysten med 14 prosent. Jeg er ikke overasket og kan si jeg kjenner meg igjen i flere av punktene i atikkelen. 

Som i dag foreksempel. Jeg har sovet dårlig i natt og skal være ærlig og si at det siste jeg kunne tenke meg nå er sex. Kroppen min er nok over gjennomsnitlig avhengig av søvn. Jeg blir ikke bare i dårlig humør, men jeg blir kvalm og uvell de dagene jeg ikke sover nok. Er det slik at noen klarer seg på mindre søvn enn andre? Mange sier det er en vanesak, men jeg blir aldri vant til å sove lite. Det kommer ikke til å skje. På dager som dette faller jeg bare helt sammen. 

Jeg sover som regel kjempegodt om nettene når jeg først har sovnet, men sliter ofte med å faktisk sovne. Det hender jeg ligger i flere timer og vrir og vender på meg. Kjempeslitsomt og stressende. I VG-artikkelen stod også "10 gode råd for bedre søvn". Jeg ser jo at jeg har endel å lære her. Spesielt punkt 3 og punkt 4: som handler om soverommet. "Ikke bruk sengen til annet enn søvn og sex". Jeg har skrevet ganske mange blogginnlegg fra sengen og har til tider brukt soverommet som et slags hjemmekontor. Behagelig, men tydeligvis ikke så lurt. Jeg skal slutte med det nå, i hvertfall i ukendagene. Nå er det jo fredag :-)

Punkt 7 om regelmessig mosjon kan jeg også kjenne meg igjen i. Jeg føler at jeg sover bedre de dagene jeg har trent, men de øktene som gjennomføres litt sent på kvelden virker motsatt. Da ligger jeg lenger våken før jeg faktisk sovner.

Ellers er jeg litt nyskjerrig på punkt 8, hvor det sies at et varmt karbad i ca 30 minutter to timer før leggetid skal hjelpe for bedre søvn. Noen som vet om dette fungerer? Jeg skal teste det til uken. Resten av punktene sier seg vel egentlig selv, men jeg synes det var en interessant artikkel, spesielt for meg som ofte sliter med å sovne inn.  

Har dere noen andre gode tips til bedre søvn?  

KRISE

Ånei! Jeg klarte å ødelegge stuebordet vårt. Mistet denne kniven fra tallerken og ned på bordet da jeg skulle sette meg. Det skulle tydeligvis ikke mer til. Er det noen som vet om dette kan repareres? Jeg har lest at riper i glassplater repareres, men usikker på dette glassbordet. Dessuten er det jo ikke bare en ripe, det er et stort hakk og hakket er helt på kanten av bordet. Jeg plukket opp flere glassbiter fra gulvet akkurat, så skaden er ganske stor.

Er det slik at hele bordet kan sprekke nå eller overreagerer jeg? Hadde vært prikken over i-en med riper i parketten også. Tørr ikke tenke på hva Ulrik hadde sagt da..Han er nesten like flink til å ta vare på parketten som han er til å ta vare på meg. Hehe! 

Det er så trist når noe du er glad i går i stykker. Jeg elsker dette glassbordet og har hatt det i flere år. Nå må jeg kanskje kvitte meg med det :-(

Til dere som måtte lure så vet jeg at bordet er støvete. Som jeg skrev her om dagen så hater jeg å tørke støv. Jeg skal vaske og gjøre det fint her igjen til helgen. 

Tilbake til skaden på glassbordet..Har dere noen tips å komme med?


DOBBELDATE

Det ble sent på oss i går. Kjenner det litt i hodet i dag, men prøver å ignorere det. Vi startet kvelden på Nodee med drinker og nydelig mat. Jeg spiste crispy duck og Ulrik spiste en slags biffrett. Veldig godt begge deler.

Etter middagen dro vi en tur på F6 og Champagneria. Det var deilig med et avbrekk fra jobb. Dessuten digger jeg dobbeldater! Det blir det definitivt flere av fremover med denne herlige firkløveren <3

Som dere ser så beholdt jeg fletten i håret fra filmingen tidligere på dagen med SIde 2. Jeg har skikkelig lyst til å lære meg å flette selv. Vi holder faktisk flettekurs på Model Day Studio hvor jeg jobber. Vurderer å melde meg på selv. Helt genialt å kunne på en dårlig hårdag. 

Nå må jeg komme meg avgårde. Jeg har noen ærender å gjøre før jeg skal på middag til storesøster. Mamma kommer med bakalao. Gleder meg!

PÅ JOBB MED SIDE 2

Hei, dere! Timene har bare løpt fra meg. Jeg trives ikke med dårlig tid. Har lagt bak skjema i hele dag. Det kjennes ikke bra. Nå konkurrerer jeg litt med tiden igjen. Skal møte et vennepar av Ulrik og meg om en time og jeg har enda ikke kommet meg hjem fra jobb. Likevel prioriterer jeg dere. Føler jeg skylder dere en oppdatering.

Som jeg skrev tidligere skulle jeg gjøre en sak i samarbeid med Side 2 og Gilan i dag. Fy søren for en dyktig makeupartist! Jeg bare elsker fletten hun lagde på meg. Skal ikke ta den ut før jeg MÅ dusje. Hehe :-)

Vi storkoste oss sammen med herlige Ida og Guro fra Side 2. Saken kommer ut i april. Jeg skal holde dere oppdatert.

Nå må jeg løpe hjem, skifte og freshe meg opp litt. Vi har bestilt bord på Nodee og jeg er ca såååå sulten. Ikke spist på en evighet! Snakkes

SCHEDULE

Opp og hopp! Her er timeplanen for dagen.. Ingen tid å miste! Jeg både elsker og hater slike dager. Det føles alltid godt å ha mye på planen. Likevel blir jeg litt stresset av det også. Tid er dyrebart.

08.00-12.45: Kontortid @ Model Day Studio

13.00-15.30: Sak for Side 2 med Gilan

16.00-19.00: Jobb i studio MDS

20.00- ?: Date med Ulrik <3

Kommer med snapshots fra dagen litt senere i dag. Vi blogges!HUSMORTIPS

Er det flere enn meg som hater å tørke støv? Det er kanskje det verste jeg vet. Ikke bare tar det en hel evighet, men det blir heller aldri så bra som jeg ønsker. Jeg har i utgangspunktet ikke støv på hjernen, men når jeg skal vaske lysekronen eller annet glass og krystall så får jeg det. Krystall er jo så mye vakrere når det skinner uten alt det støvet. 

Da jeg var på besøk hos svigers lærte jeg noe helt fantastisk som jeg bare må vise dere. Jeg har aldri opplevd en enklere, raskere og mer effektiv måte å tørke støv. Halleluja! Dette er definitivt den beste måten å vaske lysekronen.

Du trenger: Spyleveske og en tom sprayflaske

Slik gjør du: Hell en del spyleveske og ni deler vann i en tom sprayflaske (1:10). Rist flasken slik at det blander seg godt. Dekk til det som dekkes til må. Dersom lysekronen din ligner på min kan du bruke aliminiumet rundt telysene (slik som vist under) til å legge over stakene. Jeg fjerner all bordpynt, men dropper å dekke til bordet da blandingen ikke har vist seg å være skadelig for verken steinen eller treet. Spray lett over hele lysekronen og la den tørke. Jeg ventet i ca 20 minutter fra vi sprayet til jeg tok bilder av resultatet under.

Genialt, eller hva? :-D

Shine bright like a diamond!

VERDENS BESTE LUKT

God morgen! Det var tidlig start på denne frøkna i dag, men det er bare deilig. Mye som skal gjøres, but first.. coffee! Nå sitter jeg altså å nyter en stor kopp kaffe til lukten av liljer. Det er kanskje verdens beste lukt!

Liljer er mine favorittblomster. Jeg pleier å kjøpe en liten bukett de dagene Ulrik kommer hjem etter en lengre arbeidperiode. Rent hus og liljer gjør meg lykkelig <3

Vet dere forresten hvordan man tar best vare på liljene?

Jeg pleier å be de om å snitte blomstene i butikken, ellers må du gjøre det selv. Det spiller egentlig ingen rolle, men det må gjøres. Deretter fyller jeg vasen litt over halvfull med vann. Lunket vann. Det er det de trives best i. Vannet skal byttes ut hver 3-4 dag. Jeg lar det aldri gå mer enn tre dager. I og med at de som oftest står i stuen som er det varmeste rommet i huset, så pleier jeg å flytte de om nettene. Liljene holder seg best om de står kjølig, derfor setter jeg de ut i gangen eller på verandaen om sommeren. Mer vedlikehold er det ikke. Det er kanskje derfor jeg liker de så godt. Blomster som klarer seg god på egenhånd. Passer meg perfekt!

Nå skal jeg hoppe i bilen og sette snuten mot Drammen. Det er på tide og løfte festene mine (extensions), og samtidig klippe bort de slitte tuppene som noen av dere har klaget over.. Hehe! Jeg er ikke blind. De plager meg også.

Vi blogges mer senere! Tro det eller ei, men jeg har et knakende godt husmortips på lager :-) 

FORHOLDSTABBER DU KAN UNNGÅ

Ny uke, nye muligheter.. Jeg ønsker å starte uken med å dele mine erfaringer rundt forhold og tabber. Jeg er for all del ingen ekspert når det kommer til kjærlighet, men jeg er i et forhold som fungerer bra. Det er det som teller. Ulrik og jeg har som alle andre par våre oppturer og nedturer. Oppturene er som regel de vi snakker mest om, likevel velger jeg å skrive om nedturene. For det er jo de vi lærer av :-)

OVERDREVEN MOBILBRUK: Jeg bruker alt for mye tid på mobilen. Det er lett å skylde på jobb og avtaler, men mye av tiden går rett og slett bort i surfing og annet surr. Jeg vet at jeg ikke er alene om dette, og vil derfor komme med et lite forslag. Sett dere noen regler for mobilbruk i hjemmet etter en viss tid på døgnet. Tid er dyrebart, derfor vil dette enkle tiltaket gi dere mye glede sammen.

MANGLENDE KOMMUNIKASJON: Det er vel dette som er den største grunnen til de fleste brudd. Ulrik og jeg krangler sjelden, men de gangene vi har kranglet eller havnet i en mindre hyggelig diskusjon, så handler det om dårlig eller lite kommunikasjon. Uansett hvor godt du mener at partneren din kjenner deg er du nødt til å fortelle han/henne om hva du tenker og føler. Kjæresten din er ingen tankeleser. Snakk om alt det ubehagelige sammen. Det er når praten blir overfladisk at dere har et problem. 

FINANSIELL ÅPENHET: Økonomi er desverre en annen stor grunn bak mange brudd. Ofte handler det om lite åpenhet. Sett opp budsjetter og legg planer sammen. Snakk om drømmer og om hva som skal til for å realisere drømmene. Husk at dere er på lag, spesielt som samboere. Ulrik er min største støttespiller. Jeg tror og håper han mener det samme om meg.   

NEDPRIORITERING AV HYGGE: Det er lett at hverdagen tar over med plikter og alt som skal gjøres. Enda lettere er det å nedprioritere hverandre i stressende perioder. I det siste har dette vært tilfellet i vårt forhold. Det å sette av tid til å gjøre hyggelige ting sammen i hverdagen blir enda viktigere som samboere. Det er noe både Ulrik og jeg har savnet. Vi var nok mye flinkere til det før da alt var nytt og spennende. Dersom et forhold skal holde må man ta vare på de hyggelige stundene. Denne uken har vi derfor satt av en kveld til kun oss to. Jeg gleder meg! Er det flere forholdstabber vi skal passe oss for? 

DAGENS OG BARBIE LIPS

Hei, dere! Her kommer noen bilder fra denne herlige søndagen. I og med at jeg har vært sengeliggende i noen dager nå, så var det deilig med en aldri så liten tjuvstart på den kommende uken. Dagen har altså bestått i jobb og andre viktige saker. Det er med god samvittighet jeg nå setter meg ned i sofaen..  

Det er lenge siden jeg har følt meg skikkelig fresh. Kanskje ikke så rart etter en runde med omgangssyken..Jeg spurte derfor snille Laura om hun ville sminke leppene mine tidligere i dag. Bare for min egen del egentlig, men jeg klarte ikke å dy meg og knipset i vei. Hun kalte det "barbie lips". Jeg elsker rosafargen! Frisk og litt annerledes <3 

Det første bildet er før jeg hadde noe på leppene, det andre med lip liner og det tredje er resultatet med den rosa lebestiften. Fint, ikke sant? Flere burde tørre å bruke sterke farger på leppene. Alle kler farger. Noe annet er bare tullprat. Blås i trender og lek deg litt!

Outfit: Kåpe: Styleway by Lene Orvik/ Genser: Brandy Melville/ Shorts: Bik Bok/ Sko: Primark/ Veske: Chanel/ Smykke: Farmhousedesign

Makeup: Glominerals, Mac cosmetics & Max factor

 

Håper dere har hatt en fantastisk dag i solen! Jeg kommer sterkere tilbake i morgen.

KALL MEG GJERNE HÅRSÅR

Det er mange som er uenige med meg angående dette med kvinner og kroppshår. Jeg var forberedt på alt av tilbakemeldinger. Det er jeg alltid når jeg yttrer meninger på bloggen. Som dere ser så lar jeg dere få gjøre det samme her i kommentarfeltet. Dere får skrive og mene akkurat hva dere vil. Jeg godkjenner alt som er relevant i forhold til temaet jeg skriver om. 

Det var mange som hang seg opp i denne ene jenta. Sannheten er at jeg har opplevd dette flere ganger, men valgte å skrive om et enkelttilfellet som skjedde for langt tid tilbake. Faktisk så lenge siden at det er umulig for denne jenta å skjønne at det var akkurat henne jeg skrev om. Derimot er det nok mange som kan kjenne seg igjen, men sånn er det jo alltid i situasjoner jeg tar opp. Søt jente og blå topp.. Kunne vært hvem som helst :-) 

Jeg står forsatt for det jeg skrev i går og vil nok aldri endre mitt syn rundt dette. Kall meg gjerne hårsår, men er jeg virkelig et dårlig forbilde bare fordi jeg mener at kvinner bør barbere seg under armene? 

Nå venter jeg på et hårete blogginnlegg fra en eller annen motstander. Enn så lenge har jeg opprettet en hashtag til dere jenter som mener at det er så fint og flott å la håret på kroppen gro: #naturalbodyhairrocks

Jeg synes det er flott at dere tørr å si hva dere mener, men å gjemme seg bak navnet "anonym" eller andre falske navn i kommentarfeltet overbeviser ikke meg om at dere faltisk står for det dere sier. Etter såpass mange sterke meninger dere har uttrykt både i går og i dag burde det bli noen bilder under denne hashtaggen...

Tar dere utfordringen? :-)DET ER DET VERSTE JEG HAR SETT

Jeg var på jakt etter en overdel. En lyseblå topp. Den jeg ønsket å prøve hang såklart øverst på veggen i butikken. Jeg spurte etter hjelp og en søt ung jente kom bort til meg. I det hun strakk seg etter toppen forsvant alt det sjarmerende ved denne jenta. Det er det verste jeg har sett på lenge. Hårete armhuler.. Grøss!

Kvinner med kroppshår er mindre feminint. Det er rett og slett ekkelt. Jeg sier ikke at man må være striglet til enhver tid, men det finnes grenser. I serviceyrker som dette burde det stått som et punkt i arbeidskontrakten under "hygiene". Gjerne sammen med vel så viktige punter som nedbitte negler og fett hår. Det gjør meg uvell. Jeg tror ikke jeg er alene om å mene dette, eller er jeg?

Tilbake til kroppshår..Kanskje denne jenta sliter med en enorm hårvekst, eller kanskje hun bare er lat. Hva vet jeg.. Ta nå i hverfall på deg en genser? Selv tilbringer jeg mye tid på badet for å holde ting i sjakk. Det er et ork i blant. Jeg må være ærlig og si det, men det er også helt nødvendig. Det er en del av det å være kvinne. 

Jeg har venninner som sprader rundt med myke legger en uke etter at de barberte seg sist. Ja, det er urettferdig. For det er nemlig ikke tilfellet hos meg. Jeg har vurdert å ta laser, men det er en lang prosess hvor man må holde seg unna sol mange uker i forkant og etterkant av behandligene. Det passer meg som regel dårlig. Personlig er nok voksing det beste alternativet. I hvertfall om sommeren, spesielt med tanke på bikinilinjen.

Jeg føler meg skikkelig usexy de dagene jeg ikke er nybarbert. Det hender jeg nekter Ulrik å ta på meg. Det handler ikke om hva han mener, men det handler om hvordan jeg føler meg. Jeg liker å føle meg feminin og omgås feminine jenter. Jeg tar hensyn til andre og kler på meg hvis jeg ikke har slike ting på stell. Det burde alle kvinner gjøre.PÅ DATE MED TOALETTET

Hei, dere! Litt sen lyd fra meg, men sånn blir det når man tilbringer natten på baderomsdgulvet. Feber og omganssyken.. Trenger vel ikke si mer? Jeg trodde dette hørte barndommen til. Kan ikke huske sist jeg var så dårlig.

Ulrik er tilbake på jobb, så Stella og jeg er alene hjemme. Det er desverre lite hjelp i henne, men hun gir meg likevel godt selskap og mye kos. Det er akkurat som om hun skjønner at mamsen er syk. Søtt :-)

Huff! Jeg har ikke tid til dette, men det har vel ingen. Det ble litt mye klaging fra denne frøkna i dag. Jeg er vanligvis ikke så sytete, men nå er alt galt og da har jeg lov.

Jeg har NULL matlyst, men kjenner meg sulten. Noen tips til takeaway? Nøytral mat fra et sted som har hjemlevering.

Jeg hadde planer om et pinlig innlegg til som dette i dag, men først må jeg se ann formen. Nå skal jeg hive i meg et par tabletter og forhåpentligvis tilbake i drømmeland. Vi blogges <3

JEG ELSKER Å PYNTE MEG

Pynter du deg nok i hverdagen? Jeg elsker å pynte meg og bruker gjerne skjørt og kjoler i ukedagene. I dag har jeg på meg en splitter ny kjole som jeg fikk i gave av storesøster. Kjolen er for meg en typisk hverdagskjole, mens andre ville kanskje ha brukt den til fest. Alt avhenger jo av tilbehøret. Legg merke til det gjennomsiktige stoffet nederst på skjørtet. Morsom detalje, ikke sant? Fargen på stoffet er i utgangspunktet litt blass til lyse meg, men etter en ekstra dæsj solpudder gikk det bra.

Jeg synes desverre at kvinner i dag er dårlige til å pynte seg i hverdagen. Det kommer seg nå på våren og om sommeren, men det er likevel for få som bryr seg nok. Jeg mener ikke at man skal fly rundt på høye hæler til enhver tid, kun legge mer energi i klesvalget også i hverdagen. For meg gjør det mye med både humøret og selvfølelsen.

Helt siden jeg var liten jente har jeg alltid elsket å planlegge antrekk. Tante fortalte meg her om dagen at jeg brukte timesvis på å legge frem det jeg skulle ha på meg på skolen dagen etter. Jeg hadde ikke store budsjettet, men var utrolig flink til å kombinere klærne på forskjellige måter. Nå kjøper jeg jo det jeg ønsker meg. Jeg tror det er nettopp det som dreper kreativiteten. Til poenget..Det trenger ikke å stå på lommeboken. Som regel kommer alle trender tilbake hver vår, sommer høst og vinter. Bygg deg opp en basisgarderobe og lek med den. Prøv å sette sammen plagg på nye måter. Det er gøy å leke med både stoff og farger!    

SLITER DU MED TØRR HUD?

Annonse

Jeg dusjer ofte flere ganger om dagen. Gjerne om morgenen og selvsagt etter trening. I perioder har jeg vært plaget med tørr hud. Det kommer blant annet av at jeg ikke har vært så nøye med hvilke såper jeg bruker. Nå har jeg testet ut nyheten Dr Greve Sensitiv Dusj&Peeling. Det er en deilig dusjgele med milde og mykgjørende peelingkorn som etterlater huden frisk, glatt og myk. Dusjgeleen inneholder pleiende jojobakuler og oppfriskende agurk. Flere som bruker denne?

Mange velger produkter kun etter hvordan de lukter, og tenker ikke over hva de gjør med huden. Nyheten Dr Greve Sensitiv Dusj&Peeling er mild mot huden, og kan derfor brukes hver dag, flere ganger daglig om du vil. Den er såpefri, pH-balansert, uten parabener, dermatologisk testet på sensitiv hud og lukter faktisk veldig godt. 

Etter at jeg begynte med dusjgeleen fra Dr Greve er jeg ikke lenger plaget med tørr hud. Det er nok hovedgrunnen til at jeg liker den så godt, i tillegg til den friske og deilige duften da selvfølgelig. Derfor anbefaler jeg denne geleen videre til dere <3

Har du ikke testet nyheten Dr Greve Sensitiv Dusj&Peeling? Legg igjen en kommentar, så sender jeg til to heldige lesere.

DET BESTE MED VÅREN

Det beste med våren er UTETRENING! Det er så deilg å slippe unna de svette treningsstudioene. Er dere ikke enige? 

Jeg er absolutt ingen sprinter, men jeg er blitt litt glad i å løpe og gjøre forskjellige aktiviteter ute. Løper jeg på tredemølle blir det kun intervaller. Helst 45/15. For dere som ikke vet: 45 sekunder spurt og 15 sekunder pause. Jeg trives med denne type intervall, men man blir jo lei av alt. Derfor er det utrolig viktig å variere treningen.

Trening skal være gøy. Kanskje ikke hver gang, men i store og det hele skal du gjøre noe du liker. Ellers blir det vanskelig å gjennomføre. Det vet jeg alt om. Motivasjonen og treningslysten går opp og ned for alle. Uansett hvor ivrig jeg fremstiller meg her på bloggen, så har jeg også tunge dager. Dager hvor trening er det siste som frister. Ofte tvinger jeg meg på trening, men det hender også at jeg dropper hele greia. De gangene jeg "skulker" føler jeg meg skikkelig lat. Ingen god følelse. 

Mitt tips til dere som har mistet gnisten: Prøv noe nytt! Trener du mye styrke i studio? Test ut de ulike gruppetimene senteret har å tilby. Er du mye på saltrening? Kom deg ut i studioet, investert i et par PT-timer eller få med en venn og tren sammen. Er du som meg og er lei av innetrening? Kle på deg litt ekstra og kom deg ut!

Jeg digger å løpe i trapper. Det er hardt, men også veldig effektivt. Jeg løp endel på bislettstadioen i fjor. I år har jeg lyst til å teste ut trappene i holmenkollen. Jeg skal prøve å lure med meg Ulrik.  

Har dere noen andre gode forslag til uteaktiviteter? Kom med de :-D

VINTAGE

God kveld dere! I dag tok jeg frem favorittblusen min fra Velouria Vintage. Kjøpte den for et par år siden, og er like glad i den i dag. Jeg bare elsker fargene! De gjør meg happy<3 Er det ikke rart hva farger gjør med humøret? Jeg kan ikke få sagt hvor glad jeg er i denne årstiden. Soldager som dette er virkelig etterlengtet. Håper våren er kommet for å bli. Jeg orker ikke mer snø! På fjellet er det greit, men i byen er det ikke greit. Skikkelig lei..

Nå står vi klare for en aldri så liten kveldsøkt på Sats. Vi blogges mer i morgen <3

Kåpe: Zara/ Bluse: Velouria Vintage/ Bukse: Bik Bok/ Sko: Topshop/ Veske: Louis Vuitton 

STRANDFAVORITTER

Hei, dere! Jeg gleder meg så masse til sommeren at jeg har tatt frem alle mine strandfavoritter. Forhåpentligvis får jeg brukt de snart om det blir en liten ferie på oss. Noe nytt og noe gammelt. Sånn er det jo hvert år. Savnet har vært stort etter den gule Louis Vuitton bagen, og ikke minst den søte lille clutchen som hører til. På grunn av fargen så bruker jeg de kun om våren og sommeren. Bagen er forresten genial som strandbag! 

Solhatten kjøpte jeg på Individ da jeg og Anette Marie var på shoppingtur i Sverige i høst. Jeg har aldri brukt den, men ser for meg at den kommer godt med på late dager i solen. Solbrillene var en del av bursdagsgaven min fra Ulrik for et år siden. Jeg digger de fortsatt og kommer til å bruke de masse også denne sesongen.

Jeg har jo akkurat vist dere mine bikinifavoritter, men jeg glemte å vise dere denne hvite bikinien fra Kouture. Liker at den er litt annerledes med det brune skinnet. Skoene er fra Primark. De kostet under 200 kroner og er kjempegode å gå i. Det er hva jeg kaller et kupp <3

Smykket og armbåndene er fra Farmhousedesign. Jeg synes det er så fint med smykker på stranden. I sommer skal jeg pynte meg masse med disse!    

Nå skal jeg møte en venninne til lunsj. Oppdaterer med et sommerlig outfit senere. Ha en fin dag sålenge!

ALT BLIR EN VANE

Det er en ting jeg har tenkt mye på i det siste og det er hvor fort man venner seg til ting. Det gjelder egentlig det meste, men spesielt goder i livet og alt som har med økonomi å gjøre. Flere av dere kommenterte under det pinlige innlegget hvor luksuriøst vi har det med to bad i huset. Dere som skrev dette har helt rett. Jeg er bare blitt så vant til å ha to bad at jeg glemmer å sette pris på det.

Vi flyttet hit til Vinderen i oktober. Jeg husker at jeg gledet meg i lang tid til å flytte i hus. I nytt hus med min første ordentlige samboer. Superstas! Det er jo egentlig ikke så lenge siden, likevel føles det ut som en evighet. Nå er jeg vant til dette livet. Livet med Ulrik som huseiere på Vinderen. For bare to år tilbake var dette helt uvirkelig. Det er lett å glemme.

For ikke å snakke om før jeg møtte Ulrik. Jeg var vel det man kaller desperat. Kjempelei av singellivet og altfor klar for kjæreste. Jeg hadde nesten gitt opp å finne en ordentlig mann. I hvertfall en slik drømmemann. Nå er vi samboere og planlegger en fremtid sammen. Det er jo helt sprøtt?

Jeg har lyst til og ta et eksempel til. I fjor sommer var vi på cruise med familien, eller Yacht var det vel. Noen som har hørt om Seadream? Mer luksus skal du lete lenge etter. Jeg har aldri opplevd noe lignende. Da vi kom ombord var det nesten pinlig hvor godt vi ble ivaretatt. Den første dagen var både Ulrik og jeg litt ukomfortable med all den oppvartningen vi fikk. Det var liksom ikke måte på hva de som jobbet ombord ville gjøre for oss. Jeg er sikker på at om jeg hadde spurt så hadde de tørket meg i rumpa. Tilbake til poenget.. Det tok faktisk ikke mer enn den ene dagen før vi ble komfortable. Fra dag 2 til dag 10 ble vi skikkelig bortskjemte. Det var helt forferdelig å komme hjem igjen etter en slik ferie. Alt føltes så tungvint, rett og slett fordi vi måtte gjøre ting selv. 

Meningen med å skrive dette innlegget er å minne dere og ikke minst meg selv på å sette pris på alt godt her og nå, tenke tilbake og mimre. Nå skal jeg legge meg i armkroken til Ulrik og kose meg med en god film. Jeg er heldig :-) HVER DAG ER EN KVINNEDAG

Hei og god søndag! Først må jeg bare få gratulere med kvinnedagen til alle dere fantastiske kvinnner der ute. Vi feirer som dere ser med frokost på sengen, noe som i utganspunktet er en vanlig prosedyre her på søndager. Det er jo noe av det hyggeligste med å ha Ulrik hjemme. Hver dag er en kvinnedag i dette huset. Både Stella og jeg er rimelig fornøyde med det.

Jeg setter mest pris på oppvarting helt vanlige dager. Gjerne på dager jeg minst forventer det. Ulrik er spesielt flink til å holde på hverdagsromantikken. Flere menn skulle vært som han <3 

Det ble tildig kveld på denne frøkna i går. Planen var 30-årslag, men kroppen sa desverre nei. I dag er formen heldigvis mye bedre. Det er så deilig å våkne frisk og uthvilt på en søndag. Kroppen verker litt fortsatt, men jeg satser på at det går over etter denne fantastiske frokosten. Ser det ikke godt ut? :-D

Jeg startet på et innlegg i går kveld som jeg tror dere vil like. Legger det ut litt senere i dag. Det er utrolig hvor kreativ jeg blir av å lese kommentarene deres. Alltid like morsomt å høre hva dere mener. Jeg liker dere uansett om dere er enige eller uenige. 

Ha en fin søndag, spesielt dere jenter. Vi snakkes senere <3     


MELLOM OSS JENTER

Okei dere.. Jeg må bare spørre. Kjenner jeg rødmer av å skrive dette innlegget, men det får bare være. Promper du foran kjæresten din?

Kall meg gjerne fisefin, men for meg er dette helt uaktuelt. Det ville ha vært døden på all romanse mellom Ulrik og meg. Jeg er komfortabel rundt han, men det finnes grenser. Man behøver ikke å dele "alt" liksom. Mange av mine venninner synes jeg overdriver dette, og det kan godt tenkes. Andre er enige med meg og liker egentlig ikke engang å snakke om det. I hvertfall ikke utenfor jentegjengen.

Jeg har lyst til å dra det litt videre..I huset vårt er det to bad, begge med hvert sitt toalett. Ulrik sitt bad er i andre etasje og mitt i underetasjen med vaskemaskinen (selvfølgelig). Slik har det vært fra dag 1. Selv om Ulrik sikkert vet at jenter ikke lukter blomster til enhver tid, så liker jeg å tro at han tenker det. Jeg kommer aldri til å flytte i et hus eller i en leilighet uten minst to bad. Det hadde jeg hatet. 

"Det er det mest naturlige i hele verden. Alle gjør det, nesten hver dag. Blablabla.." Jeg hører dere sier at det går over, og at det handler om tid. Det håper jeg virkelig ikke. Jeg har det fint slik vi har det nå, med litt privatliv på hvert vårt bad. 

Som dere ser så er jeg krøllet og klar. Ikke verst det så tidlig en lørdags morgen? Først blir det litt jobbing, deretter bursdag. Vi blogges <3

HAR JEG IKKE LOV TIL Å SI DETTE?

Jeg har fått flere negative tilbakemeldinger på at jeg skrev: "Personlig synes jeg at jenter skal ha former. De skal ha rumpe, lår og pupper". Er det stygt av meg å mene dette? Når jeg skriver om helse og kropp tar jeg som oftes utgangspunkt i meg selv. Det er jo en fordel å kunne sette seg inn i de problemstillingene jeg skal fomidle videre.

De negative tilbakemeldingene kommer fra tynne jenter. Jenter som sliter med det motsatte av meg. De sliter med å legge på seg. Jeg vet at dette også er et problem for mange, men det har ikke vært et tema jeg har valgt å skrive om. Jeg vet rett og slett for lite om hvordan dette føles. Derfor tror jeg det beste er å la dette ligge til de som vet mer. Ja, jeg kan google meg til et ok innlegg om det aller meste, men når det handler om slike såre temaer som "kropp" skal man være forsiktig med akkurat det.

Jeg ønsker å skrive mest mulig levende. Kanskje jeg formulerer meg dårlig i blandt. Jeg vil ikke å såre noen. Til dere jeg har såret ber jeg om unnskyldning. Men tenk dere selv..Skriver jeg: "Tynne mennesker er vakre", så er jeg redd at det fører til noe verre. Jeg må huske på at jeg har mange unge lesere.

I media de siste ukene har fokuset vært stort på spiseforstyrrelser og slanking. Det sies at jenter ned i 13/14-års alderen teller kalorier på skolen. Helt forferdelig, spør du meg. Jeg tipper at mange av disse unge jentene leser blogger, kopierer kosthold og treningsrutiner av det de ser på som forbilder. Desverre er det spesielt mange dårlige forbilder i denne "bloggverden". Mange bloggere har ikke peiling på hva de driver med, men velger likevel å skrive om temaer uten å tenke på konsekvenser. 

Jeg velger å skrive om mitt sunne liv som verken består av strenge slankekurer eller overdreven trening. Du som er naturlig tynn og aldri legger på deg vil nok ikke kjenne deg igjen i innleggene mine om "kropp", men vi kan fortsatt diskutere kosthold og trening. Det er like viktig for alle, uansett størrelse.  MINE FAVORITTBIKINIER

Det er ingen tvil om at jeg liker fargerikt badetøy. Ingen av disse bikiniene er kjøpt i år, likevel gleder jeg meg masse til å bruke de igjen. Jeg kjøper meg som regel noen nye bikinier i løpet av sommeren og er i utgangspunktet ikke spesielt opptatt av merker, men det er alltid de fra Victoria`s Secret jeg trives best i. 

Den sorte badedrakten fra Agent Provocateur kjøpte jeg i Puerto Banus i fjor. Det er ikke alle anledninger den passer seg. Jeg håper jeg får brukt den snart igjen. Den passer nok best i settinger utenfor Norge..Sist jeg brukte den var i Dubai.  

Nå gleder jeg meg masse til sommer og sol! Satser på at det blir en aldri så liten tjuvstart på det snart. Jeg har skikkelig reisefeber for tiden. Kjenner at jeg er sulten på varme. Vi lukter litt på Thailand i slutten av april. Kanskje dere har noen reisetips?

#SOMMERKROPPEN2015

Sommeren er like rundt hjørnet og jeg som mange andre føler et viss press. Presset handler om kropp og utseende. Snart skal vi kle av oss og sprade rundt i bikini. Det er ikke alltid like gøy dersom selvtillitten ikke er tilstedet.

Jeg har mine komplekser med både det ene og det andre. Egentlig er det bare tullete, men jeg føler jo ekstra på det når våren kommer. I det store og det hele så er jeg fornøyd med hvordan jeg ser ut. Verken for tynn eller for tykk. men et sted midt i mellom. Jeg trives der. Ikke misforstå. Likevel skulle jeg gjerne ha stramet opp litt her og der. Jeg vet at jeg ikke er alene om den tanken nå på denne årstiden.

Jeg ønsker å være et godt forbilde for andre jenter. Derfor oppfordrer jeg verken til heftige slankekurer eller innsprøytninger. Likevel velger jeg å skrive mye om disse temaene. Nettopp fordi det er viktige temaer, spesielt for unge jenter. Jeg lever et normalt sunt liv med en god blanding av styrketrening og kondisjonstrening i hverdagen. Jeg er glad i å kose meg og har et variert kosthold. Det at jeg har valgt å kutte ut sukkker i en periode har ikke noe med spiseforstyrrelser å gjøre. Jeg vet at spisefortyrrelser er et sårt tema for tiden, da det rammer altfor unge jenter. Det er forferdelig trist. Jeg skulle ønske at vi klarte å snu denne dårlige trenden. Personlig synes jeg at jenter skal ha former. De skal ha rumpe, lår og pupper. Er dere ikke enige? I følge Kardashian-søstrene er det jo dette som gjelder. Nå skal det sies at de tilbringer endel timer både på treningsstudio og i skjønnhetssalonger, men ingen av de er supertynne eller formløse.  

Jeg har lyst til å vise dere mine favorittbikinier, men det kommer i neste innlegg litt senere i dag. Først må jeg ut og skaffe meg nytt minnekort til kameraet. De to jeg hadde er sporløst forsvunnet..Om jeg tørr å ta bilder i bikini eller ikke får vi se på. Jeg burde jo gjøre det for å stå frem som et godt eksempel. I bunn og grunn handler det om å akseptere. Vi velger hvordan vi lever, hva vi spiser, hvor mye vi trener osv. Det er jo dette som former oss sånn utseendemessig. Derfor må vi også akseptere hvordan vi ser ut. En stor del av grunnen til at jeg valgte å kutte ut sukker i en periode var på grunn av huden min. Jeg aksepterte ikke urenhetene og vil derfor gi dette et forsøk.  

Nå lurer jeg på hva du tenker..Hva betyr sommerkroppen for deg? 


JEG STØTTER PILOTENE

Mange av dere har bedt meg om å komme med en kommentar til streiken i Norwegian. Nå er jo strengt talt ikke dette mitt felt, men jeg har såklart mine meninger rundt det som skjer. Jeg støtter pilotene og skjønner godt hvorfor de gjør som de gjør. Pilotene ber ikke om noe mer enn å opprettholde de godene de allerede har, som er trygge og forutsigbare arbeidsforhold.

Pilotene krever:

- Tariffavtale med reell arbeidsgiver

- Likeverdige avtaler for alle Norwegian-piloter i Skandinavia

- Felles karrieremuligheter for alle piloter i konsernet

Det er synd for alle passasjerer som måtte rammes av denne streiken, men spør du meg er det enda mer synd for pilotene dersom dette ikke går deres vei. De kjemper for viktige prinsipper. Hva utfallet av streiken blir er ikke godt å si. Jeg håper i hvertfall ikke at pilotene gir seg på noen av kravene sine. 

Til alle piloter i streik fra Norwegian: Ikke gi dere! Jeg heier på dere <3LENGE LEVE VENNINNEKVELDER

Setter du av nok tid til venninnene dine? Da tenker jeg først og fremst på deg som har kjæreste, samboer eller er gift i forhold til hvordan du prioriterer fritiden din. Jeg sa til meg selv og andre at jeg aldri kom til å bli en venninne som dropper jentekvelder for kjæresten. Slike venninner kalte jeg for "dårlige venninner", og jeg mener det fortsatt. Synd at jeg nå setter meg selv under denne kategorien.

Kvelder som i går lever jeg lenge på. En gjennomført jentekveld med gode samtaler og mye latter. Akkurat slik det bør være. Jeg digger det jo, og sier hver gang at: "Dette må vi gjøre oftere". Likevel treffes vi for sjeldent. Jeg føler at tiden ikke strekker til, men vet at det handler om prioriteringer.

For meg er venninnner familie. Den eneste forskjellen er at du velger de selv. Familie vil alltid være familie, uansett hva som skjer. Venninner derimot må tas vare på i større grad. De kan du faktisk miste. 

Det er ikke uten videre at man kaller det et "venninneforhold". Forhold må pleies. Det vet vi alle. Uten tid til hverandre i forholdet dør vennskapet ut. Det er trist, men sant. Jeg har selv opplevd å miste en av mine beste venninner. Vi sluttet å prioritere hverandre og mistet naturligvis kontakten deretter. Ingen uvennskap.

Jeg savner henne den dag i dag. Det hender at jeg tenker på alt jeg burde ha gjort, men jeg kommer jo ikke noe lenger med det. Nylig tok hun kontakt med meg. Det var rart, men veldig godt. Snart skal vi gjenforenes. Vi har ikke sett hverandre på mange år. Jeg gleder meg til å fortelle dere mer om det.  

Tilbake til kvelden i går.. Vi møttes på Nodee for litt prat og hygge før kinoen. Fifty Shades of Grey. Jeg likte filmen. Det må jeg si. Venninnen min derimot var skuffet. Hun har lest boken og savnet derfor endel scener og tanker fra skuespillerne. Men sånn er det vel alltid. Vi hadde det uansett utrolig hyggelig. 

Det blir ikke lenge til neste jentekveld. Dette sier jeg med hånden på hjertet. Jeg er helt avgengig av venninnene mine. Vi gir hverandre en helt spesiell energi. Jeg tror det er glede <3

TAR FARVEL MED SUKKER

I det siste har jeg levd litt usunt i forhold til hva jeg putter i meg. Det har blitt endel kos, noe som fort skjer i perioder jeg er mye på farten. Ingen krise, bare unødvendig. Nå sier jeg "hadet bra" til sukker og usunn mat, men vi ses igjen til høsten.

På denne tiden av året liker jeg å overdrive litt både med sunn mat og trening. Det blir som en siste innspurt før sommeren. For den er jo faktisk rett rundt hjørnet. Godt å tenke på, men også litt stressende. Flere som føler det slik?

Det å se bra ut i bikini er for all del ikke det viktigste her i verden, men det å føle seg bra generelt er viktig. I hvertfall for meg. Jeg gidder rett og slett ikke å gå en hel vår og sommer i møte uten å føle meg vel. Ofte er det ikke så mye som skal til. Det handler kun om å være litt bevisst over de valgene man tar, spesielt i hverdagen. 

Jeg hater alle former for slankekurer. De psyker meg ut. Jeg har som de fleste andre i treningsbransjen testet ut ulike kosthold og dietter. Det meste fungerer kjempebra i en periode, men ingenting fungerer over lang tid. I hvertfall ikke for meg. Det som skjer når jeg går på diett er at jeg får enda større sukkersug og matlyst enn vanlig, nettopp fordi at ALT dreier seg om mat. Hjernen tenker konstant på mat. Det er helt pyton!

Men det som faktisk fungerer er god gammeldags fornuft. Normalt oppegående mennesker i dag vet jo hvordan type mat og drikke som er bra for kroppen, og hva man bør holde oss unna. Så vanskelig er det ikke. Det som er vanskelig er å bruke hodet når magen skriker etter noe helt annet. 

Husk: Jeg snakker ikke om å oppnå drømmekroppen, men å få den gode følelsen som gjerne kommer med samvittigheten. Det er den jeg er gira på!SAFETY FIRST

Bruker du bilbelte på hunden din? All last skal sikres i bil, og hunder blir visst regnet som last. En venninne av meg fikk nylig advarsel av Politiet da hun ikke hadde sikret hunden sin i bilen. Jeg visste faktisk ikke om dette, men har likevel alltid brukt bilbelte på Stella da vi er på lengre turer. Hun liker det ikke spesielt godt til å begynne med, men det går heldigvis fort over. Safety first!

Nå er vi på fergen fra Manheller til Fodnes. Mange timer i bil igjen, men vi koser oss. Spiste akkurat lunsj i Sogndal. Fint sted :-)

Etter diverse gjetteleker på bilturen er jeg nå klar for en liten powernap. Vi snakkes

HADET BRA VAKRE MÅLØY

Hei, dere! Nå står jeg klar for hjemreisen tilbake til Oslo. Det har vært noen fantastiske dager her i Måløy. Under ser dere favorittbildet fra helgen av meg og kannesteinen. Planen var å klatre opp på selve steinen, men det får bli en annen gang når det ikke er like glatt.

Vi har en 7-timers biltur foran oss. En skikkelig roadtrip. På slike turer er det fint med litt tidsfordriv i form av gjetteleker og alle slike ting vi drev med når vi var små. Problemet er hukommelsen min. Jeg husker jo ingen av de.. Gjør dere? :-)

Dersom dere kommer med noen gode forslag til tidsfordriv blir det en oppdatering fra bilen senere. Håper dere får en fin start på uken! 

LIKER DU AT ANDRE HAR DET BRA?

Ja, sier du..Men gjør du virkelig det? 

Det er trist når du merker at mennesker nær deg trekker seg unna på grunn av misunnelse. I min verden handler det ofte om kropp, utseende, forhold, matrealistiske ting og karriere. Jeg opplever å bli motarbeidet, baksnakket og boikottet av personer som burde ha skjønt at problemet egentlig ligger hos de selv.

Du ser det tydelig på sosiale medier som Facebook og Instagram. Da tenker jeg på "likes". Misunnelige mennesker er som oftest gjerrige på likes. Og nei, dette er ikke hentet fra statistisk sentralbyrå, kun egen erfaring. Komisk, men jeg har hørt flere si det samme. Disse personene får med seg alt som skjer og litt mer enn det, men de later som at de ikke bryr seg eller ikke vet. Jeg vil sammenligne de med "haters". De er jo egentlig det, bortsett fra at det er hakket verre da det er personer du omgås, som familie eller venner. 

Det er mange av mine venner og bekjente som har oppnådd ting jeg beundrer, men jeg er likevel ikke misunnelig. Det å være misunnelig på andre er smålig. Vi skal unne andre godt, vise engasjement, hjelpe og motivere. Det er det som gjør deg til en god venn, en god kollega, en god slektning, søster eller bror.

Jeg får høre at jeg lever i min egen lille boble. Det er gjerne i sammenhenger hvor jeg er stolt av meg selv. Stolt av at jeg har nådd et nytt mål eller stolt av å få til ting jeg ikke trodde jeg skulle få til. Det er helt greit å skryte av seg selv, sålenge du også klarer å skryte av andre. Det er det mange som sliter med. Jeg kjenner desverre flere. Jeg er ikke bekymret for at noen skal skjønne hvem jeg skriver om. Tvert i mot. Jeg håper faktisk at de det gjelder føler seg truffet, nettopp fordi disse personene trenger å jobbe med seg selv.

Du som ikke gleder deg over andre sin suksess fortjener ingen oppmerksomhet. Du trenger hjelp. Kanskje til og med profesjonell hjelp.