hits

februar 2015

DENIM ON DENIM

Hei, dere! I går kveld kom vi frem til Måløy. På besøk hos svigers. Vi får kalle det "vinterferie del 2". Kjempekoselig! Jeg har faktisk aldri vært her på Vestlandet før, kun kjørt forbi båt og det er jo rett og slett flaut. Det skal bli fint å få oppleve litt mer. Jeg hører de skryter av både vakker natur og god sjømat. Det gledes! 

Jeg har blitt så glad i jeans on jeans. Tipper jeg blir mye å se i olastoff denne våren. Det er jo så fresht! Jeg ønsker meg en jumpsuit i lyst olastoff. Helst med lange bein.. Noen som vet hvor jeg kan få tak i det? Har sett litt rundt, men finner bare ulike playsuit-varianter. Inntill videre kombinerer jeg forskjellige skjorter og bukser. Ulrik synes jeg ser ut som en indianer..Jeg vet ikke om det er bra eller dårlig, men jeg liker stilen uansett <3 

Nå skal vi en tur ned til sentrum. Ønsker dere alle en herlig lørdag videre! 


NÅR HUSET STÅR PÅ HALV TOLV

Etter fem dager på jobb var det tydeligvis på tide at eg kom hjem til frøkna igjen. Her stod det masse på halv tolv. Ryddig og rent, men eg tuller ikke når eg sier at det ikke var en lyspære som ikke hadde gått, Get-boksen var frakoblet og internett lå nede. Kan man blogge uten internett var min første tanke.

Ulrik: "Hvorfor har du ikke skiftet pærer?"

Julianne: "Jeg hadde tenkt til å kjøpe pærer, men det var litt for mange valg i butikken, så jeg ga opp".

Ulrik: "Hva har skjedd med TV-en?"

Julianne: "Jeg vet ikke helt. Har ikke sett på TV siden du dro. Jeg ser jo aldri på TV".

Ulrik: "Og hvordan har DU klart deg uten internett?"

Julianne: "Jeg deler bare internett fra telefonen jeg. Funker bra!"

Er det mulig? :)

Det å spørre om hjelp sitter ganske langt inne hos denne jenta noen ganger. Derimot elsker hun at eg fikser ting sålenge hun slipper å lære. Julianne er absolutt ikkje en praktisk person når det gjelder å fikse slike generelle ting, men hun er flink til mye annet..:)

Om eg hadde blitt sammen med Julianne dersom hun allerede var blogger når vi møttest første gang? Mest sannsynlig ikkje. Hvorfor? Eg har ikkje noe imot det nå, men det var på en måte ikke noe i den verden som fristet meg før. Nå som eg er "tvunget" inn i denne verden tenker eg litt annereldes. Fascinerende yrke er det ihvertfall, hvor ingen dag er lik. 

Eg hadde egentlig tenkt å skrive litt om et av de mange tingene som fascinerer meg med Julianne`s blogg. Nett trollene. Det er helt utrolig hvordan enkelte som kommenterer på bloggen klarer å skrive ting her i kommentarfeltet som hverken står i innlegget, eller såvidt eg har fått med meg aldri vært nevnt. Eg dømmer ingen, men eg synes det er litt trist at noen har så lite glede i sitt eget liv at de gjør alt de kan for å prøve å dra andre ned i deres misnøye. Har sett noen TV-programmer som sendes i andre land, hvor folk oppsøker disse nett trollene og konfronterer dem med hva de har skrevet. Dette er et frieri til en eller annen norsk kanal om å kjøre samme greie. Topp underholdning i beste sendetid. 

Dersom dere tror at Julianne ikkje blir påvirket av det folk skriver og kommenterer, så tror dere feil. Det er klart at hun velger å overse mye, men det er tydelig for meg å se hva som preger henne når eg kommer hjem fra jobb. Som oftest er det lesere som kun kommenterer for å spre kvalme, uansett hva hun blogger om.  

Tilbake til poenget.. Mange har f.eks kommentert det med at Julianne flasher at mannen hennes (meg) er pilot. Julianne har aldri vært noe opptatt ovenfor hverken meg eller noen andre angående dette. Eg har heller aldri flashet med yrke mitt. At eg er stolt av det, det er noe annet. Det er eg. VELDIG. Det å være Pilot er for meg ikke en jobb som eg falt inn i, men noe eg drømte om og bestemte meg for å bli. Om man kan si: "ELSKER DEG" til en jobb. Så gjør eg det. <3

Pilot vs Busssjåfør

Mange jobber tar man eller gjør fordi man må. Tjene til livets opphold som det heter. Pilot som veldig mange andre yrker er en jobb med en ganske så intens utdanning, og det er absolutt ikke for alle. Det var min store drøm og eg gjennomførte. Eg har lest gjentatte ganger at folk sier vi piloter kun er bussjåfører i luften. Vi frakter folk trygt og godt fra A til B, så noen likheter er det jo. Men livet på bakken hadde nok ikke vært noe for meg.

Nylig skrev en leser: "Pilot er ikke et høystatus yrke i 2015." Folk så helt sikkert på piloter med andre øyne tidligere, men for meg vil det alltid være en høystatus. Det er ikke på grunn av andres syn på min jobb, men på grunn av mitt eget syn. Eg stortrives i jobben min og er stolt av yrket mitt. Det må det være lov å si? Eg skulle ønskt alle kunne si det samme om sine jobber og i sine yrker, istedet for å snakke ned om andre. Eg er langt fra perfekt som menneske, men snakker aldri ned om andres jobber, livssituasjon eller ting eg ikke har noe med. Heldigvis føler eg at vi har det samme synet i min vennekrets selvom noen har det bedre enn andre, men man gleder seg på andres vegne. Dagens visdomsord.

Navnet "pilotfrue" oppstod på en biltur Julianne og eg hadde hvor hun bråbestemte seg for å starte en blogg. Fotballfrue får ta litt av skylden for det, siden hun satte "frue" betegnelsen og blogg på kartet her til lands. All ære til henne for det. I dag er det jo i hvertfall to andre "fruer" som lever av denne bloggingen, og det er jo på bakgrunn av hennes oppfinnelse.

Eg er ingen superskribent. Det kan sikkert alle mine tidligere lærere bekrefte, men satser på at det er leselig.

KANSKJE VI SEES I LUFTEN. :)

UlrikJENTER DIGGER Å KRITISERE HVERANDRE

Har dere hørt om #speakbeautiful ? Jeg leste akkurat om dette fantastiske initiativet på Side 2 nå og måte bare slenge meg på. Selv får jeg stygge kommentarer på hvordan jeg ser ut hver eneste dag. De fleste av kommentarene er fra andre jenter. Jeg får ofte høre at jeg er tykk. Det blir en vanesak, men det er likevel leit at vi kvinner er så opptatte av å kritisere hverandres utseende. På tide å snu denne dårlige trenden. Flere som er med meg?

Poenget med #speakbeautiful er å dele det du liker best ved ditt eget utseende på sosiale medier. Jeg som alle andre normale jenter har mine komplekser. Det er egentlig bare tullete, men sånn er vi blitt i det "presset" som vi lever i. Nok om det negative, tilbake til det positive. Jeg liker leppene mine. De er store nok og helt naturlige. Det føles rart å si det høyt, men noen må jo starte.. 

Nå oppfordrer jeg DEG til å si noe pent om ditt eget utseende. Du som blogger, her i kommentarfeltet, på Facebook, Tvitter eller Instagram. Tar dere utfordringen?

YOU ARE BEAUTIFUL!

JEG HAR GRENSER

Det er flere som spør om dette med bildebruk og mine grenser for hva jeg legger ut i sosiale medier. Til dere som ikke trodde det så har jeg grenser. Ulrik godkjenner alt jeg legger ut, spesielt her på bloggen. Både tekst og bilder. Vi har ikke morgenmøte hver dag, men vi kommuniserer daglig om det jeg velger å dele med dere. Når det er sagt så kjenner jeg han heldigvis såpass godt at jeg stort sett vet hva som er greit og hva som ikke er greit. Skulle jeg være i tvil så spør jeg heller en gang for mye enn en for lite. 

Det er ikke alt vi er enige om. Sånn er det i alle normale parforhold, og det tror jeg bare er sunt. Jeg lærer og han lærer å se ting fra andre sider. Det er kommunikasjonen mellom oss to som er nøkkelen for at dette går bra. Den modnes for hver dag samtidig som jeg modnes som blogger.    

Det er viktig for meg at Ulrik føler seg komfortabel med min jobb. Jeg skal inrømme at vi begge har vært utenfor den komfortsonen, men i de tilfellene har det handlet om utfallet av sak og bilder, ikke hva som faktisk ble yttret. Jeg står for alt jeg legger ut og tar i mot den kritikken dere gir meg. Ofte er tilbakemeldingene urelevante, andre ganger gir dere meg gode innspill som får meg til å se nye sider av saken. Sammen skaper vi diskusjoner :-)  

JEG LIKER DET ENKELT

Når Ulrik er borte bruker jeg lite tid på mat og matlaging. På kjøkkenet går jeg som regel for noe raskt, sunt og enkelt. Min store favoritt er pizza! Sunn pizza av speltlomper. Jeg lager det like gjerne til lunsj som til middag. Dessuten er det supergodt! I dag brukte jeg noe så enkelt som skinke, ost og paprika, ala grandiosa. Det smakte godt, men det smaker enda bedre med parmaskinke, pinjekjerner og ruccola. 10 minutter i ovnen, og vips så er det klart! Fantastisk i en hektisk hverdag :-D    

Det er kjedelig, lite inspirerende og tar mye tid å forberede måltider kun til seg selv. Flere som kjenner seg igjen? Jeg liker derfor å lage enkel mat når jeg er alene og fokuserer gjerne mer på at den maten jeg faktisk spiser er sunn. Når det er sagt så gleder jeg meg alltid like mye til Ulrik kommer hjem igjen og vi kan kose oss sammen med både handlingen, matlagingen og selve middagen. Kvalitetstid med mannen. Det er noe annet. Da blir fokuset mindre på det sunne og mer på det sosiale, men det er helt greit.


EN GOD START

Annonse

Hei, dere! Jeg har lyst å skrive litt om hvor viktig det er med en god start på uken. For meg er det faktisk helt avgjørende for hvordan resten av uken blir. Det begynner allerede søndag, hvor jeg prøver å komme meg tidlig i seng for å få mest mulig søvn før den nye uken. Mandagen styrer hele skuta. Går den bra, så går alt bra. Jo mer jeg får gjort på mandag, jo mer blir gjort tirsdag osv. Det handler om å komme i gang fortest mulig, med plikter, trening og andre ting som skal gjøres. 

Utsettelser er det verste jeg vet. Jeg gjør det og du gjør det, men det gir oss ingen god følelse. Dersom jeg starter uken med å utsette foreksempel treningen til tirsdag, så skal du ikke se bort i fra at det fører til usunn mat og enda mer motstand resten av uken. Vi kaller det "blåmandag" da vi synes det er hardt å komme i gang etter helgen. Jeg kaller det "blåtirsdag" eller "blåonsdag" dersom jeg ikke får en skikkelig start på mandagen. 

Det beste jeg vet er å tjuvstarte uken. Helst på søndager om jeg har mulighet og lysten er der. Tjuvstarten gjør mandagen etter til en lek. Det føles så bra! Jeg anbefaler å prøve. Kanskje det ikke er noe for deg, men for meg ga det mersmak. Det trenger ikke å dreie seg om å stå opp tidlig eller å trene, men det må ha noe å si for den kommende uken. Søndagen som var betalte jeg regninger og satt i gang med andre kjedelige gjøremål som hang over meg før denne uken. Når jeg stod opp i går føltes det så godt å allerede være i gang.   

Jeg har alltid vært positiv til å ta tidlig helg. Det er jo noe man gjør seg fortjent til. Men det å starte sent på uken derimot er bare latskap og det gir deg en dårlig følelse. 

Det freshe treningstøyet er fra 3T_Shop <3

FLØRTING HØRER IKKE HJEMME PÅ TRENING

Kjære alle treningsstudio medlemmer. Vær så snill og hør etter. Det er en ting som rett og slett ikke hører hjemme på treningsstudioet, og det er flørting. Du som sjekker opp andre på trening er en tidstyv. Skjerp deg!  

Jeg vet at jeg ikke bare snakker for meg selv når jeg sier at flørting ikke hører hjemme på treningsstudioet. Det oppfattes både pinlig og irriterende. De aller fleste er på trening nettopp for å trene. Er det så vanskelig å forstå? Normale mennesker betaler ikke hundrevis av kroner hver måned for å henge rundt og sanke telefonnummer. Normale mennesker foretrekker å være i fred, spesielt på trening.

Jeg har blitt sjekket opp på trenng både som singel og nå som jeg er i et forhold. Jeg klandrer ingen for at de er uvitende, men jeg klandrer deg som benytter treningssenteret som et sjekkested. Du kan aldri vite om den jenta eller den mannen du prøver å få oppmerksomhet fra er opptatt eller ikke når du møter ham/henne på trening. Derfor har vi andre steder for denne type sosialisering, som utesteder, barer, restauranter, nettsider og lignende. Det handler om rett sted til rett tid. Bruk hodet!    

Mitt tips til deg som er singel: Vis respekt for andres tid og intimsone. Det er det som gjør deg sjarmerende. FRA "HVERDAGSHALE" TIL GLAMORØS FRISYRE

Er du en av de som ofte tyr til hestehale i hverdagen? Jeg er det. Enkelt og behagelig. Hestehalen i seg selv kan være både sporty og vakker, men den typiske "hverdagshalen" til folk flest er bare kjedelig.

Jeg har lyst til å vise dere hvordan du enkelt kan gjøre om "hverdagshalen" til en mer glamorøs variant. Dette tar deg maks 4 minutter og er noe alle får til.     

Du trenger: 1 stk gummistrikk, 3 stk lusespenner og hårspray

Nivå: Lett

Tid: Maks 4 minutter

Sett sammen gummistrikken og to lusespenner slik som vist på bildet under. Lag til en hestehale med hendene og stikk den ene lusespennen ned øverst i halen. Tvinn strikken rundt håret ved hjelp av den andre lusespennen. Når strikken er stram nok fester du lusespennen på samme måte som du gjorde til å begynne med.

Ta ut en passe mengde hår av halen og tvinn håret rundt gummistrikken. Jeg liker å bruke mye hår for å få en mer "tifeldig" knute, men her er det ingen fasit. Til slutt fester du håret med den siste lusespennen. Gjerne under halen. Bruk godt med hårspray for at frisyren skal holde gjennom hele dagen. 

Har du mer tid til overs? Eller ønsker du en enda mer spennende frisyre? Flett det løse håret! I går gikk jeg for en fiskeflette, men det kan være vel så fint med en vanlig flette eller en annen type flette. Her er det kun kreativiteten som stanser. 

Nå håper jeg på flere kledelige og mindre kjedelige hestehaler fremover :-D

MINE 3 FAVORITTVESKER

Hei god morgen! Jeg tjuvstarter uken med en tidlig start på søndagen. Stod opp 07.00.. Ikke verst! Masse å gjøre i dag, men først skal jeg ta dere med for andre gang inn i min garderobe. Denne gang er det favorittveskene som skal få litt oppmerksomhet. Jeg har fått mange spørsmål om jeg ikke kan lage et veskeinnlegg, så her kommer det. Mine tre favorittvesker <3

CHANEL: Min største favoritt! Jeg bruker den både til hverdag og fest. Den pynter opp ethvert kjedelig antrekk og gir meg alltid den samme gode følelsen. Jeg vil aldri kvitte meg med denne. Min aller første Chanel. Forhåpentligvis får jeg en liten datter en dag som kan arve den etter meg.  

LOUIS VUITTON: Denne clutchen blir jeg aldri lei. Det er nok fordi jeg kun bruker den i finere anledninger. Den er helt perfekt til fest i størrelse, både utseendemessig og praktisk i forhold til plass. Jeg får meg meg alle de små nødvendighetene, som nøkler, kort, lipgloss, børste og mobil. Dessuten passer fargen til så og si alt.   

PRADA: Den perfekte hverdagsvesken. Dette er nok den vesken jeg bruker mest av alle. På jobb, i møter og gjerne som håndbagasje på kortere reiser. Jeg er så glad i denne lyseblå fargen. Baby blue <3 Passer aller best om våren og sommeren, men jeg har brukt den masse i vinter også. Klarer ikke å la være. Dere skal ikke se bort i fra at det blir en til i en annen farge..Nå må jeg løpe..Vi snakkes!

DET BESTE TIPSET TIL SKRIVESPERRE

Hei, dere! Nå er jeg på vei hjem fra Geilo..Vi har hatt noen helt fantastiske dager på fjellet, men som alltid blir det godt å komme hjem igjen.. 

Tidligere denne uken hadde jeg en konkurranse her på bloggen hvor jeg skrev om skrivesperre. Det beste forslaget kom fra Ingrid: 

Jeg husker faktisk selv at min ungdomsskolelærer gav meg dette tipset. Det skal skal jeg begynne å bruke igjen. Starter nå: Ulrik, kebab, pommes frites, lovehearts, Pepsi Max, Jafs, knust Iphone, fjell, snø..

Takk for varierte og kreative forslag <3

TACOFREDAG

God kveld! Her kommer en litt sen oppdatering med bilder fra dagen. Vi har som dere ser bare kost oss fra morgen til nå. Jeg elsker livet her på Geilo! Gode frokoster, ski, afterski og sene kvelder. Vi reiser desverre hjem i morgen, så i kveld blir det fest. Hører noen rykter om at Dr. Holms er fullbooket i dag, så da regner jeg med at det blir litt mer liv enn det var i går. Men først må vi ha litt mat i magen, og hva er vel bedre enn en gjennomført tacofredag? Det var mitt forslag og jeg fikk heldigvis tommel opp av de andre. Yummi!

Ønsker dere en fin kveld videre. Vi blogges <3

 

VI MED VINTERFERIE

Da var vi tilbake i leiligheten etter en kjempedag på ski. Jeg var litt småredd i førsten, men det kom seg fort. Kjenner at jeg blir støl i morgen. Det hører med. Nå står det vafler og kos for tur. Vi var såvidt innom skibaren for litt afterski, men der var det ikke mye liv. Kun ski..På TV. Det er kjedelig det. Vi fortsetter heller festen for oss selv. Det er i hvertfall en ting som er sikkert og det er at det er herlig med vinterferie. Den burde vært obligatorisk, selv for oss voksne. Enig?


SUPERKLAR I SUPERUNDERTØY

Vi er vel fremme på Geilo. Ulrik, jeg og et hyggelig vennepar fra Stockholm. Frokosten er inntatt og alle er superklare for bakken. Jeg har ikke hatt vinterferie siden jeg var liten jente, så dette føles bra. Jeg har heller ikke stått på ski siden påsken i fjor, så jeg er litt spent. Det blir gøy å prøve igjen. Ski er vel som alt annet.. Har du lært det en gang så kommer du fort inn i det igjen. Men det pleier å kile litt i magen i starten.  

Jeg har ikke rukket å svare på alle kommentarene fra i går. Skal sette meg ned med de etterpå. Takk for både ris og ros! Dere skal ha for at dere er aktive. Oppdaterer med bilder fra dagen senere!NØDVENDIGHETER TIL FJELLS

Hei, dere! Nå sitter jeg i bilen på vei til fjellet for en aldri så liten vinterferie. Om få timer er vi fremme på Geilo, nærmere bestemt Dr. Holms. Norges fineste fjellhotell, spør du meg. Her skal vi slappe av, spise god mat, stå på ski og selvsagt jobbe litt. Jeg tar aldri helt fri. 

Før vi reiste hjemmefra knipset jeg noen bilder av hva jeg har i bagasjen. Mine nødvendigheter til fjells.

MIN KOFFERT ER LASTET MED:

<3 GODTERI: Litt godsaker til bilturen er helt nødvendig når man skal kjøre i såpass mange timer. Jeg elsker søppeldynga og tar helst med meg et helt spann på fjellet.

<3 EN GOD BOK: Jeg må inrømme at jeg ikke har kommet så langt på denne boken, men jeg tror den blir fin å ha i disse dagene. 

<3 HØYTALER: Jeg elsker musikk. En god ferie for meg handler om mye god musikk. Jeg får angst på steder hvor vi ikke har tilgang til noen form for annlegg, derfor tar jeg som oftes saken i egne hender.   

<3 SENGEBORD: Denne fikk jeg i gave av en venninne for en stund siden og det ble fort en nødvendighet. Helt genial når jeg skal jobbe fra sengen eller sofaen rundt omkring i landet. 

<3 FRESHT ULLUNDERTØY: Farger gjør meg glad! På dager som dette hvor jeg skal gå mest i skitøy er det viktig for meg med blant annet sterke farger. 

<3 KOSEDRESS: Jeg har ikke ord for hvor høyt jeg elsker denne Juicydressen. Et absolutt must på fjelltur. Noen mener den er harry, mens jeg mener den er herlig.Kjenner jeg noen flere som skal tilbringe vinterferien på Geilo? 

DETTE BRYR LESERNE SEG MEST OM

ALDERSFORSKJELL: Jeg har sikkert svart på dette spørsmålet hundre ganger før, men tar det opp igjen ettersom at folk fortsatt er opptatte av dette i kommentarfeltet. Uansett hva jeg skriver om, uansett hvordan jeg ser ut, hva jeg har på meg eller hvor jeg er i verden så er aldersforskjellen mellom Ulrik og meg et "hot" tema. 

Jeg får høre at jeg ser yngre ut enn hva jeg er og Ulrik får høre at han ser eldre ut enn hva han er. Tidligere har jeg skrevet mye rundt dette, men ettersom jeg har fått endel nye lesere den siste tiden så tar jeg det opp en gang for alle.

Det er "bare" 10 år som skiller mellom Ulrik og meg. Jeg er 24 og Ulrik er 34. Det har aldri vært noen hemmelighet. Jeg har vært åpen om aldersforskjellen helt siden jeg startet å blogge. Noen synes 10 år er mye, noen synes det er lite, mens jeg og sikkert flere synes det er akkurat passe. Det som fungerer for oss fungerer nødvendigvis ikke like bra for andre. Vi er forskjellige. Jeg respekterer det, så vær så snill å respekter det dere også.  

GOLDDIGGER: Jeg har fått mange krasse kommentarer på at jeg er en "golddigger". Hva dere legger i det er også forskjellig. Jeg mener at en golddigger er en ren livsnyter som lever av andres goder og penger. En person som verken bidrar eller ønsker å bidra økonomisk i forholdet. Gjerrige mennesker.

Jeg jobber og står på hver eneste dag, akkurat som Ulrik. Om han tjener godt? Ja, det gjør han. Om jeg hadde falt for en bussjåfør? Nei, det hadde jeg nok ikke. Men det har med ambisjoner å gjøre. Jeg liker å tenke stort. Det gjør Ulrik også. For oss er ikke arbeidsdagen noe vi tvinger oss gjennom. Jobben vår er livet vårt. Vi liker begge det vi gjør. Sammen har vi drømmer som jeg har troen på at vi skal realisere i fremtiden. Men først må vi jobbe :-)      

DÅRLIG FORBILDE: Jeg får høre at jeg er et dårlig forbilde. Det på bakgrunn av innleggene jeg skriver her på bloggen. Jeg legger frem ting som de er. Min ærlighet kan såre, men det er nettopp fordi at mange kjenner seg igjen i temaene jeg tar opp. Jeg henter min inspirasjon fra virkeligheten og da ofte hverdagen.

Du som juger sårer dypere. Deg kaller jeg falsk. Falske mennesker er de verste forbildene vi har. Ofte liker de å vise sin overfladiske verden gjennom sosiale medier. Det er gjerne unge jenter som pynter altfor mye på virkeligheten, som da lurer andre unge jenter til å tro at det livet de lever er helt normalt.

ULRIK SIN JOBB: Jeg har aldri fått så mye respons som jeg fikk når jeg blogget om at jeg var med Ulrik på jobb. Av en eller annen grunn er dette interessant for mange. Noen synes det er spennende, andre synes det er teit og legger igjen slibrige kommentarer. Jeg trives godt hjemme alene, men best når jeg får være med på tur. Det er ikke alltid det passer eller at destinasjonene er like spennende, men når jeg først er med så ønsker jeg å ta med leserne mine også. Det kommer jeg til å fortsette med. Jeg kan røpe at neste destinasjon blir utenlands og meget spennende.

Bildet er tatt med Iphone en av de første gangene jeg var med Ulrik på jobb. Jeg hater å legge ut mobilbilder, men akkurat dette bildet er for fint til å la være..VELKOMMEN INN I MIN GARDEROBE

Jeg har lyst til å ta dere med inn i mitt walk-in closet og vise dere mine fem favorittplagg. Garderoben min er preget av vår og sommer. Jeg elsker skjørt og kjoler og har derfor mye klær jeg sjeldent bruker, men det gjør ikke noe. De er så fine der de henger. Jeg burde nok bodd i et varmere land enn Norge. Da hadde dere aldri sett meg i jeans. Her er mine 5 favorittplagg:

1. Denne playsuiten fra Forever 21 kjøpte jeg i London i fjor sommer. Jeg liker at den minner meg om Isabel Marant. Så fort det blir litt varmere i været blir jeg å se mye i dette plagget <3

2. Dette highwaist-skjørtet fra Monki er godt brukt. Jeg tror det er tre år siden jeg kjøpte det og bruker det fortsatt året rundt. Jeg er så glad i fargen burgunder. 

3. Denne kjolen skaffet jeg meg nylig fra Kouture. Den gråblå tonen i stoffet er så utrolig fresh både på lys vinterhud som nå, men også solbrun hud om sommeren. Dessuten bare elsker jeg ryggen!

4. Dette lyselilla settet fra Topshop har jeg også brukt ved en rekke anledninger. Det ser dyrt og flott ut, men kostet nesten ingenting. Passer perfekt når jeg ønsker å føle meg litt søt og ordentlig. 

5. Denne sorte skinntoppen fra Bik Bok falt jeg pladask for da Lene Orvik lanserte kolleksjonen sin i vinter. Jeg har brukt den sammen med både highwaist bukser og skjørt. Tipper den forblir en favoritt fremover mot våren og sommeren også. Gjerne sammen med pasteller. I love crop tops <3Jeg kommer til å lage flere slike type innlegg fremover, hvor jeg også skal vise dere mine favoritter blant sko og vesker. I tillegg vil jeg vise dere mine siste innkjøp og ulike sesongplagg. Ha en fin tirsdag, alle sammen <3

FOR DEG MED SKRIVESPERRE

Har du noen gang opplevd at det står helt stille? Da tenker jeg på skrivefronten. Når ord kommer sakte, hodet virker tomt og setningene formuleres i timesvis. Slik føler jeg meg for tiden. Nå tenker jeg å snu dette til noe positivt og gi dere mine beste tips til skrivesperre. 

Jeg må levere hver dag, noen dager mer enn andre. Slik er det jo for alle. Men for skribenter som meg er det faktisk helt krise når arket er blankt. Jeg håper at mine innspill kan være til nytte for alt fra studenter i stressende eksamensperioder til bloggere og journalister i en hverdag med mye press. 

UNN DEG NOE GODT: Det spiller ingen rolle hva det er, sålenge det er noe spiselig eller drikkbart som du har lyst på. Gi deg selv en aldri så liten glede gjennom magen. Da får du tankene over på noe positivt og vekk fra denne forderdelige skrivesperren i noen minutter. Chai Latten har reddet meg opp til flere ganger <3   

BRUK SOSIALE MEDIER: Les aviser, se på TV, skroll deg gjennom de nyeste oppdateringene av venner og beskjente på Facebook og Instagram. Her vil du garantert få mye gode inspill til temaer og mange forskjellige vinklinger av det som skjer rundt deg. Takk til alle mine facebookvenner og instagramfølgere. Dere inspirerer meg hver dag.

TA DEG EN PAUSE: Gjør noe du har lyst til som vanligvis får deg i godt humør. Jeg blir i godt humør av å trene. Det er ikke nødvendigvis det som frister mest der og da, men jeg vet at det hjelper, spesielt i lengden. En pause trenger ikke å handle om og "slappe av", heller det å være aktiv med noe helt annet enn skrivingen.

KOMMUNISER MED ANDRE: Ring mamma, kjæresten, venninnen eller hvem som helst. Snakk med andre. Samtalen trenger ikke å dreie seg om at du har skrivesperre. Tvert i mot. La den andre personen styre det som blir pratet om. Det har gitt meg de rareste ideer.

PENN OG PAPIR: Du skal ikke kimse av notatblokken. Ha alltid med deg penn og papir hvor enn du skal. Dette punktet er kanskje mer forebyggende i forhold til ikke å havne i skrivesperren, men dersom du bruker blokken aktivt fungerer den som din beste venn på en dårlig dag. Tro du meg.

Gi IKKE OPP: Det mest demotiverende jeg vet om er folk som gir opp. Desto mer demotiverende er det å gi opp selv. Ikke gi deg til tross for litt motgang. Har du gitt opp en gang er det lettere å gi opp neste gang. Jeg tror vi alle har godt av å stå fast noen ganger. Da lærer vi oss til å bruke kreativiteten vår. Ofte er vi mer kreative enn vi tror. Personlig er jeg imponert over at jeg nå har klart å skrive et innlegg om skrivesperre.. 

Disse punktene fungerer for meg. Kanskje dere har noen andre tips som fungerer for dere? Det beste og mest kreative forslaget blir belønnet :-D DETTE FIKK JEG AV MANNEN TIL VALENTINES

Hei og god mandag! Etter en meget innholdsrik helg, så rakk jeg ikke å vise dere hva jeg fikk av Ulrik på lørdag. Jeg hadde neste glemt bort hele Valetine`s Day, men det hadde ikke han. Helt uforventet ble jeg vekket med et fantastisk kort, roser, bamse og en brun liten boks.. Jeg er heldig :-D

Rettelse fra helgen: Verdensrekorden av Peter Prevc (lørdag) ble slått i går.. Flaks for meg at det var Anders Fanemell som gikk av med seieren (251,5 meter). Jeg fikk jo bilde med han også. Dessuten var jeg heldigere på det bildet enn av meg og Prevc.. Hehe! 

I dag blir det noen timer med hjemmekontor før jeg må tvinge meg selv på trening. Jeg kjenner at det blir litt hardt i dag, men det er jo så deilig når økten er gjennomført. Det må jeg bare minne meg på selv slike dager.

Ønsker dere en fin start på uken! Vi blogges mer senere <3  
HURRA FOR NY VERDENSREKORD

For en helg! Dagen i går var helt fantastisk. Jeg storkoste meg fra start til slutt og er rett og slett imponert over hele arrangementet. Vellykket, masse engasjerte mennesker, ny bakkerekord og en skikkelig bra folkefest. Jeg vil si at jeg fikk med meg det meste.

Det var en stykk glad jente som fikk bilde med både Anders Fannemel og Peter Prevc. Jeg var kanskje ikke så heldig på bildet av meg og Prevc, men jeg var heldig som fikk ta bilde sammen med han. Det som teller. For dere som ikke er oppdatert, så var det han som tok ny verdensrekord og bakkerekord i går, med et hopp på 250 meter. Det er hva jeg kaller et svev. Moro!

Nå er vi ganske slitne både Ulrik og jeg, men det var det verdt. Vi skal en liten tur i bakken i dag også, men reiser hjem til Oslo i kveld. Ønsker dere alle en fin søndag <3 

 

FREDAG I BILDER

Hei, dere! Her går det unna. Prøver meg på litt mobilblogging.. Her er bildene fra gårsdagen. Det var så gøy! Forteller dere mer i morgen. Nå skal vi opp å hilse litt på hopperne. I dag får bildene snakke for seg selv. Vi blogges <3
WORLD CUP LOOK

Da sitter vi i bilen på vei til verdens navle, Vikersund. Min gode venninne Laura hjalp oss med "World Cup looken". Jeg overtalte Ulrik til å la henne male det norske flagget i ansiktet hans også. Viktig å matche hverandre!    

Jeg synes det er så gøy med fletter for tiden. Liker trenden og ikke minst det søte og uskyldige utrykket man får. Typisk norsk. Det spørs om vi ser like freshe ut i morgen.. Men jeg lover å oppdatere med masse bilder uansett, både her på bloggen og på Instagram: @pilotfrue.

Tjohei, dette blir moro! Ha en fin fredag alle sammen :-D  BITT AV BASILLEN

Sponset behandling

Hei, og god morgen! På onsdag var jeg hos flinkeste Madeleine på Bodyfly Frogner for å sette på vippeextensions for aller første gang. Jeg har tidligere sagt at dette ikke er noe for meg. Der tok jeg feil. Det er lenge siden jeg har vært så fornøyd etter en behandling. Jeg kjenner at dette er en avhengighetsgreie, men en god avhengighet spør du meg :-)

Jeg har brukt mye løsvipper til fest og spesielle anledninger, men dette var noe annet. Jeg tenker ikke over at de er der og blir like positivt overrasket hver gang jeg ser meg i speilet. Superfint og passer perfekt nå i helgen hvor det blir liten tid til sminking og annet jåleri. Om noen timer reiser vi nemlig til Vikersund på World Cup i skiflyvning. Ser frem til en annerledes helg med lange svev og mye moro.

Tilbud til mine lesere: 15 % på alle behandlinger utført av Madeleine (hudpleier og negltekniker) på Bodyfly Frogner gjennom meg. Bestill time online HER, eller oppgi "pilotfrue" ved timebestilling. 

Dersom dere har noen spørsmål rundt behandlingen eller angående vippene må dere bare spørre. Jeg og Madeleine skal svare dere på alt dere måtte lure på <3
   

HUSMORPORNO

Er jeg den eneste som ikke har lest disse bøkene? Vi har alle tre i hus, men de ligger urørte. Planen var å dra på premieren av filmen i dag, men vi droppet det. I dag hadde det fristet mer med en aldri så liten førpremiere her hjemme i stedet..

Siden det har vært så mye snakk rundt både bøkene og nå filmen, føler jeg jo nesten at jeg kjenner hele handlingen. Mulig jeg tar feil, men det får dere som har lest bøkene eller sett filmen avgjøre. Dere skal ikke se bort i fra at det blir en kinodate på Ulrik og meg til uken. Jeg kan ikke se for meg at vi hiver oss over bøkene med det første, så vi må jo bare se den. Er det en ting jeg hater så er det når jeg ikke har noe å bidra med i samtalen, som nå egentlig.  

Jeg skjønner at det er disse sexscenene som har pirret folk til å lese bøkene. Likevel har det ikke vekket noe leselyst hos meg. For meg er det alt oppstyret som pirrer. Men det gir meg en annen lyst. 
- 50 SPØRSMÅL -

Hei, dere! Jeg slenger meg på denne "50 spørsmåls-trenden". En morsom greie jeg fant på diverse blogger. Har dere forresten lagt merke til min nye header? Håper dere liker den! 


1. Hvor gammel er du om fem år? Da fyller jeg det "stygge" tallet..30!

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag? Ulrik, min fantastiske samboer og Stella, hunden min <3

3. Hvor høy er du? Ikke høy, derfor går jeg mye med hæler.

4. Hvilken film så du sist? Sex and the city 2! Elsker den filmen <3

5. Hvem ringte du sist? Pia, min aller beste venninne <3

6. Hvem ringte deg sist? Verdens beste mamma.

7. Hva stod det på den siste smsen du fikk? "Da er eg fremme i Mumiland :-)" Den var fra Ulrik, som egentlig har fri denne uken, men "solgte" seg i går, som det så fint heter.

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms? Jeg foretrekker sms. Hadde telefonskrekk når jeg var liten, men det har heldigvis kommet seg. 

9. Hva er ditt favorittsted? Det må bli DUBAI! Jeg har vært der 3 ganger. To turer med venninner og en jobbtur med Ulrik. Jeg slipper alt jeg har i hendene når han får flight til Dubai. 


10. Hvilket sted foretrekker du minst? Harrachov.. Forferdelig sted. Var der på Skiflyvnigstur for noen år siden. Turen og opplegget var knall, men det fantes ingenting og da mener jeg INGENTING spiselig i den byen (Tsjekkia).  

11. Når så du moren din sist? 21. januar på besøk hos storesøster.

12. Hvilken øyefarge har du? Jeg har blå øyne.

13. Hvilken julesang er din favoritt?  "Home for christmas" av Maria Mena.

14. Er foreldrene dine gift eller skilt? De er skilt og mamma har giftet seg for andre gang.

15. Når våknet du i dag? Jeg våknet kl.07.30, og nei det var ikke av meg selv #alarm.

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år? Om 10 år er jeg 35. Da har jeg to nydelige barn og forhåpentligvis like lykkelig som jeg er i dag. Jeg vil tro at vi fortsatt bor her på Vinderen.

17. Hva skremte deg om natten som barn? Jeg måtte alltid ha døren litt på gløtt for at rommet ikke skulle bli helt mørkt. Det er fortsatt slik når Ulrik er ute og flyr. Heldigvis har vi instalert alarm i huset, så nå føler jeg meg trygg. 

18. Hvilket youtube-klipp var det siste som fikk deg til å le? Dette av Stella og meg.

19. Hva er din beste egenskap? Min beste egenskap den dag i dag må være ærlighet. Jeg har lært at man kommer langt med å være ærlig mot seg selv og de rundt deg.

20. Hva er din verste egenskap? Jeg blir lett stresset. Dårlig tid er det verste jeg vet. 

21. Sover du med eller uten klær om natten? Jeg sover med truse.

22. Hvor mange puter har du i sengen? Ni puter når sengen er oppredd.

24. Hva er det rareste du har spist? Det må vel være noe jeg selv har laget..

24. Har du stasjonær eller bærbar data? Jeg har to bærbare macer som jeg mildt sagt tilbringer mye tid med i løpet av en dag.

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt? Helt klart sko, og helst høye hæler.

26. Hva hører du på akkurat nå? Lyden av t-banen utenfor. For meg er det en god lyd. Jeg var nemlig livredd for at vi skulle føle at vi bodde på landet når vi flyttet fra Majorstuen til Vinderen. 

27. Hvilken iskrem er din favoritt? Pistasjis. Gjerne som milkshake fra The Nighthawk diner. Yummi!

28. Hvilken dessert er din favoritt? Jordebær dyppet i LYS sjokolade. Spiste noen helt fantastiske med kusinen min da jeg var i London i sommer. 

29. Den største premien du har vunnet? Jeg har aldri vunnet noenting, likevel har jeg vært heldig her i livet. Det at jeg er frisk og rask er jo en gevinst i seg selv.

30. Liker du kaffe? Jaaaa! Om vinteren drikker jeg varm kaffe og om våren og sommeren går det mest i iskaffe: Skinny latte/Islatte med sukkerfri vanilje fra Starbucks er min favoritt.

31. Hva drikker du helst til frokost? En fresh juice eller smoothie.

32. Hvem var din favorittlærer på videregående? Det må være læreren vi hadde i markedsføring og ledelse. Jeg likte både faget og læreren. Men navnet..Nå står det stille.  

33. Kan du spille poker? Nei, det er ikke helt min greie.

34.  Hva har du spist i dag? Kun frokost. To hardkokte egg og en herlig smoothie.

35. Nevn to historiske personer som interesserer deg? Historiske personer? 

36. Hvilken radiostasjonen var den siste du hørte på? NRJ. Den står ofte på her om morgenen.

37. Vil du ha barn? Ja, gjerne flere! Som sagt MÅ jeg få minst en jente.

38. Kan du noen andre språk enn norsk? Jeg har hatt både fransk og spansk på skolen, men kan desverre ikke gjøre meg forstått på noen av språkene. Det er ikke hukommelsen det står på, men at jeg aldri lærte de skikkelig. 

39. Sover du på en spesiell side? Ja, jeg sover alltid på motsatt side av vinduet i rommet.

40. Foretrekker du havet eller basseng? Jeg er ikke spesielt glad i å bade, men hvis jeg skal bade så foretrekker jeg basseng. Da har jeg som regel full overskt.

41. Hva bruker du helst penger på? Vesker, klær, sko, kosmetikk og Ulrik da såklart.42. Eier du dyrebare smykker? Jeg fikk verdens fineste diamantøredobber av Ulrik til jul. Det er det flotteste jeg eier.

43. Hva er ditt favorittprogram på tv? Jeg ser lite på TV.  Men liker serier som: "orange is the new black", "Pretty little liars", "Solsidan" osv.  

44. Hva skal du gjøre i helgen? Jeg skal på skiflyvning i Vikersund. Gleder meg skikkelig! Jeg liker ikke å se på sport på TV, men slike arrangementer er kjempegøy! Det blir noe annet i virkeligheten.

45. Kan du stå på slalom? Ja, men jeg er ingen proff. Det kommer nok av at jeg står sjelden. Neste uke skal jeg på Geilo med Ulrik og et vennepar av oss. Jeg elsker å ta bilder i bakken. Det kommer dere til å se.46. Hvordan imponerer man deg? Ved å være ærlig. Jeg digger ærlige mennesker!

47. Hva slags ringelyd har du på telefonen? Den standardlyden som typ ALLE har. Jeg har samme ringelyd som alarmlyd. Derfor blir jeg veldig glad når Ulrik ringer meg om morgenen og jeg skjønner at jeg kan sove litt til. 

48. Si en ting leserne dine antagelig ikke vet om deg. Jeg tror på Gud.    

49. Hva har du nærmest deg nå, som er rødt? Brelett smørpakke. Ulrik har lært meg å spise smør ved siden av egget til frokost. Ingen sunn vane, men veldig godt. 

50. Er du sosial? Supersosial! Faktisk så sosial at jeg gjerne lager litt for mange avtaler på en dag, så nå må jeg løpe avgårde for å rekke de. Jeg hater jo å komme forsent. Ikke min stil. 

SNAPSHOTS FRA DAGEN

Hei, dere! Her er noen snapshots fra dagen i dag. Den startet litt for tidlig og jeg har på følelsen av at den ender ganske så sent..

06.00-07.00: Stod opp, spiste og ordnet meg.

07.00-10.00: Hjemmekontor

11.00: Klippet meg hos Zen hairlounge (Drammen)

13.00: Møte med Billies Kitchen

15.00: Nytt møte (hemmelig)

16.00-..... Model Day Studio (jobbing med hjemmeside osv)

20.00: Trening? Vi får se! 

Hvis noen lurer på ansiktsmalingen, så skal den brukes til helgen. Jeg drar nemlig til Vikersund på fredag for å heie på de norske hopperne i world cup (skiflyvning). Gleder meg kjempemasse! Flere som skal dit? :-DØnsker dere en fin kveld videre <3SLEMME "DOKTOR GOOGLE"

Har du noen gang googlet symptomene dine i håp om å finne ut av hva som feiler deg? Jeg har det, og som mange har opplevd er dette en skummel greie. Ofte fører søket bare til større bekymringer og flere spørsmål. 

Vi mennesker er en gjeng med hypokondere. Hører vi rykter om lus, så begynner vi å klø, er det noen som reagerer på maten, så reagerer alle på maten osv. Jeg kan bruke meg selv som et eksempel. For cirka to år siden fikk jeg blemmer og sår på hendene. Blemmene føltes som gnagesår, bortsett fra at de var på fingrene, ikke føttene. Sårene kom av ingenting. Det var nok å være nær glidelåsen på vei ned i lommen. I starten ignorerte jeg det litt, helt til en kollega sa: "Har du googlet det?". Google gav meg angst.

Er det en ting som dessverre ofte dukker opp i disse søkene, så er det ordet "kreft". Prøv å google ordene: "trøtt", "svimmel" og "prikking". Det går ikke mange minuttene før vi føler oss trøtte, svimle og kjenner at det prikker i kroppen. Am I right?

Etter å ha googlet "sår og blemmer på hender" ble jeg ikke særlig klokere, men det førte meg videre til ordet "hudsykdom". Det er også et lite heldig ord på Google, spesielt hvis du klikker deg over i "bilder", noe jeg gjorde og de fleste gjør. Søket startet kun med sår og blemmer som symptomer, men underveis i søkingen fikk jeg flere. Mange flere. Jeg trodde jeg skulle ende opp som en levende (hvis jeg var heldig) zombie. Noen som kjenner seg igjen?  

Til og med nå som jeg sitter og googler litt til dette innlegget slår det meg: "Tenk om jeg er feildiagnotisert"? Alstå, jeg må gi meg mens leken er god. Jeg vil samtidig råde dere til å gjøre det samme. Gi dere før det går for langt. Som oftest har du mindre å frykte enn du tror. Google skremmer deg. 

Etter lang tid tvang jeg meg til legen. Jeg hadde heldigvis ikke blodkreft, noe jeg var helt overbevist om. Jeg ser heller ikke ut som en zombie i dag, noe jeg den gang fryktet ville skje innen kort tid. Men det viste seg å være en sykdom. En hudsykdom med navnet "Porphyria cutanea tarda", som heller ikke kommer spesielt heldig ut under "bilder" på Google. For det er jo ofte de verste tilfellene som kommer høyt opp i søkefeltet. Husk det.

Sykdommen er på ingen måte livstruende, men jeg kunne ha sluppet unna mye plager og arr om jeg hadde oppsøkt lege tidligere. Til dere som allerede har googlet hudsykdommen min: Det finnes flere typer av sykdommen. Du som nå tror at du lider av det samme: Oppsøk lege, ikke sett din egen diagnose.
Takk for meg :-)

HELGEFØLELSE

Kaffedaten ble til en sen lunsj på et av våre favorittsteder, Delicatessen. Jeg spiste en Andelårconfit salat med chevre og tomatpesto, mens Ulrik spiste en chevre og piquillos sandwich. Det smakte helt nydelig begge deler. Som vanlig bestilte vi rabarbrajuice. Den må dere bare prøve! Jeg har spurt dere før og spør igjen.. Noen som vet hvor man får kjøpt denne i butikk? Den er fra Ringi, eller noe sånt. Vi kunne nemlig tenkt oss et par kasser her hjemme. Utrolig hyggelig å dele i de anledningene man ikke ønsker eller kan drikke alkohol.

Ulrik knipset noen bilder av dagens outfit. Jeg endte opp med disse to. Resten av de litt over 70 forsøkene var tydelig preget av to sultne mager.. Sier ikke mer.  Det ble litt mye matprat i dag, men sånn er det på slike koselige kjærestedager. Jeg har gått med en helgefølelse i hele dag. Skikkelig deilig egentlig. Nå sitter jeg å jobber med et morsomt innlegg hvor jeg tror at flere vil kjenne seg igjen. Usikker på om jeg får det ut i kveld eller om jeg drøyer det til i morgen tidlig. Ha en fortsatt fin mandag!  

VELKOMMEN HJEM KJÆRE

Da var mannen endelig hjemme for en lengre friperiode. I og med at flere har påpekt hvor lite glamorøst pilotene har det i dag, så tenkte jeg å vise dere Ulrik sin vanlige "velkommen hjem" rutine. Jeg har valgt å kalle det cowboybrunch med herlige frukter. Dere vet.. Du er din egen lykkes smed :-D

Det er et lite hårete vesen som er ganske så misunnelig på forskjellsbehandlingen her i huset. Heldigvis for henne så klarte ikke Ulrik å motstå dette blikket..

Nå skal vi ut og gjøre litt ærender og videre på kaffedate på Majorstuen. Litt helgefølelse på en mandag er ikke feil. Det blir sånn når helgen går bort i jobb. Ønsker dere en fantastisk start på uken! Og husk.. Man får det ikke mer glamorøst enn man gjør det til selv. Vi blogges senere i dag <3

 

KLAR FOR Å BLI MAMMA?

Nei, jeg er ikke gravid, men naturligvis får denne dagen meg til å tenke over morsrollen. Jeg ønsker meg jo barn, kanskje flere. Selv har jeg mange søsken og ser jo gleden av det i dag. Hele, halve, mine og dine. Likevel skremmer det meg litt. Det store ansvaret. Blir man noen gang klar for det?

Jeg nærmer meg 25. Ingen av mine barndomsvenninner har fått barn enda, men jeg føler det er like rundt hjørnet. Jeg vil jo helst ha et barn før jeg fyller 30, og årene fra jeg var 20 til jeg nå i april fyller 25 har gått enormt fort. Det stresser meg litt.

Jeg kan ikke se for meg at jeg blir en typisk "mammablogger". Likevel ønsker jeg jo å ta dere med på den reisen også. Den gang det skjer. Jeg tror det er forandringene sånn kroppsmessig som blir det verste til å begynne med. Ikke misforstå. Gravide kvinner er noe av det vakreste jeg vet. Likevel blir det å miste kontroll over sin egen kropp litt skummelt, men helt sikkert mer og mer ubetydelig underveis i svangerskapet.

Jeg vil tro at jeg er en av de mødrene som ikke blir helt klar før jeg bare må det. Kanskje til og med ikke før barnet er født. Som alle andre jentete jenter ønsker jeg meg selvsagt ei lita tulle. Gjerne en gutt også, men jeg kommer til å bli gal om jeg ikke får en eneste jente. Da må vi bare fortsette til det skjer. Ulrik er klar over det. Satser på at vi blir en big happy family :-)  


Jeg vil avslutte med å gratulere min fantastiske mamma på morsdagen i dag. Har jeg en brøkdel av din godhet blir jeg en flott mor. Jeg er veldig glad i deg! Du er mitt forbilde <3

LØRDAGSLUKSUS

Sponset

God kveld! Titter bare innom for å vise dere litt bilder fra behandligen jeg tok tidligere i dag på Bodyfly Frogner. Jeg har jo nevnt for dere før at jeg har noen linjer i ansiktet som mest sansynlig kommer av sol og dårlig forebygging fra min side. Det er absolutt ikke verdens undergang, derfor har jeg ikke valgt å gjøre noe med dette før jeg nå ble presentert for denne maskinen (Eximia). Maskinen får i gang blodsirkulasjonen, suger ut avfallsstoffer, strammer opp og jevner ut linjer/rynker i huden. Et godt og naturlig alternativ til bootox og andre mer omfattende behandlinger. Personlig er jeg superskeptisk til alt av kosmetiske inngrep, spesielt nå som jeg "bare" er 24 år. Jeg føler meg rett og slett for ung til slikt, men forebygging er noe annet. Der er jeg vel nesten litt sent ute.. 

Maskinen kan også brukes på kroppen: Rumpe, lår og legger, mage og rygg eller armer og bryst. Det blir for all del ingen erstatning til trening, men en god hjelp på veien dersom man er sunn og aktiv fra før. Alexander (daglig leder) som driver denne salongen er selv utdannet Personlig Trener og var ganske klar på at dette er noe man gjør ved siden av treningen. Jeg valgte i første omgang kun ansiktet, men vi får se om jeg blir fristet til å teste ut noe mer.

Dora, som utførte behandlingen er utdannet massasjeterapeut hos Bio Medicus akademiet og har studert ernærlingsfysiologi hos Atlantis medisinske høyskole. Altså, jeg var i trygge hender. Dora har tildigere jobbet mye i bedrifter hvor hun har behandlet arbeidsrelaterte skader. I alle teknikker brukes trykk og stryking for å løse opp spenninger. Forbrenning og blodomløp øker og melkesyre fjernes raskere fra kroppen.

Visste du at massasje kan hjelpe til å korte ned på restitusjonstiden etter en hard treningsøkt eller stressende periode på jobb og skole? Det visste ikke jeg. Alltid gøy å lære :-)

Behandlingen varte i ca 45 minutter hvor jeg først fikk en grundig rens av huden. Herlig lørdagsluksus! Det hele føltes ut som en deilig massasje. Gleder meg allerede til neste gang!    


DET BESTE VALENTINES-TIPSET

God formiddag og takk til alle de fine forslagene som ble sendt inn i går! Mange kreative og rimelige ideer for deg og din kjære på valentinsdagen. Som dere skjønner så trenger man ikke og tømme sparegrisen for å ha det hyggelig denne dagen. Jeg sa det i går og sier det igjen.. Valentines day handler kun om å sette av tid sammen.Det er ikke nødvendigvis de mest nytenkende innspillene som er de beste. Denne gang valgte jeg ut dette søte lille forslaget fra Andrea:    

Genialt, Andrea! En herlig goodiebag venter på deg. Jeg har lyst til å lage flere slike inspirerende konkurranser fremover. Kom gjerne med ønsker til temaer. Dere kan lese resten av de gode forslagene HER <3

Nå går turen til Bodyfly på Frogner hvor jeg visstnok skal teste ut en fantastisk maskin. Spennende! Oppdaterer mer senere. Ha en fin lørdag sålenge!   

VALENTINES DATE TIL UNDER 100-LAPPEN

Markeringen av valentinsdagen vokser seg større hvert år. Butikkene tjener store summer på desperate menn og kvinner som går amok denne ene dagen i året. Personlig setter jeg pris på å få kort og blomster, men det er faktisk enda hyggeligere å få det en hvilken som helst annen dag i året. Gjerne i perioder man kanskje trenger en liten oppvarting. Jeg synes ikke at kjærlighetens dag behøver å dreie seg om kostbare gaver, heller det å tilbringe tid sammen med den du er glad i. For det er den tiden sammen som er dyrebar. Den tiden du ellers "ikke har" i hverdagen. Under har jeg satt opp flere forslag til dere som ønsker å gjøre noe ut av dagen til under hundrelappen <3Kakao og marshmallows: Nesten alle elsker sjokolade, derfor trenger ikke kakaoen "dø ut" i barnefamiliene. Her er en oppskrift på varm sjokolade som jeg selv har testet ut ved flere anledninger. Veldig god og enda bedre i selskap med din kjære. Sett dere på gulvet foran peisen, i sofaen med pledd over dere, eller ta den med på tur i termos. Ekstra hyggelig er det jo å grille marshmallows utendørs.    

Filmmarraton: Sett av en hel kveld til bare dere to med masse gode filmer eller en hyggelig serie som dere begge (viktig) foretrekker. Har dere veldig ulik smak når det kommer til sjanger, så må dere prøve å møtes på midten. Går ikke det ville jeg valgt en annen aktivitet for kvelden. Husk at poenget med valentinsdagen er å tilbringe tid sammen. Dropp favorittserien dersom partneren din ikke deler den samme gleden. Jeg kom nylig over denne siden hvor man kan laste ned filmer og serier gratis. En skikkelig tidstyv, men også helt genialt.

Massasje: Gi hverandre en herlig kroppsmassasje på selve dagen. Sett av god tid slik at dette ikke blir et ork, men heller en ren nytelse for begge parter. Har dere et badekar i hus, så ville jeg anbefale å avslutte det hele med et felles bad. Tips til noe ekstra: Lag ditt eget badesalt. Ingen badekar? En varm dusj kan også være ganske så romantisk så lenge det gjøres sammen. 

Kort: Unngå disse ferdiglagde kortene det kryr av i butikkene. Med litt energi kan du lage ditt eget. Gjør det enkelt og skriv noe personlig. Kanskje det er i dag du skal fortelle henne/han noe du ikke før har fortalt? Print ut bilder av dere sammen. Jeg pleier å bruke Polagram for søte små beskjeder til Ulrik. Det er billig, har rask leveringstid og gir gode bilder. Utrolig koselig å sende med i jakkelommen ellers i hverdagen også.

Trening: Tren sammen. Ulrik og jeg drar ofte på trening sammen, men det betyr nødvendigvis ikke at vi faktisk trener sammen. Finn øvelser dere kan gjøre som et par. Det spiller ingen rolle om det er på det lokale treningsstudioet, hjemme i stuen eller utendørs, så lenge dere gjør noe felles.  

Har dere noen flere forslag til rimelige aktiviteter på valentines? Her er det kun kreativiteten som stopper. Jeg sender nemlig denne hyggelige goodiebagen til dagens beste forslag. Vinneren blir kåret i morgen :-D
Fyr løs! 

 

OVERVEKTIGE JENTER

Overvektige jenter.. Ja, jeg gikk litt langt. Burde nok heller ha skrevet "noen kilo for mye". Jeg velger likevel ikke å trekke tilbake det jeg skrev i går, men ønsker å forklare dere hva jeg mener.

Vi skal ikke mer enn ett par år tilbake hvor jeg selv var langt over min idealvekt. Idealvekt ja.. Hva er det? Jeg mener at den er individuell. Det har ingen hensikt og gi dere mine tall i denne sammenheng. For jeg ønsker ikke å bidra negativt i dette kroppshysteriet. Er du en oppegående jente uten noen form for forstyrrelser når det gjelder mat og trening, men likevel ikke føler deg vel med kroppen, da handler det som oftest om noen kilo for mye.

Jeg husker selv hvor godt det var å "støtte" seg på disse veskene når ingen av klærne mine satt slik som jeg ville. En veske blir jo som et smykke. Den pynter opp et helt antrekk. I denne perioden var interessen for sko, vesker og interiør størst, og det er helt naturlig. Jeg har snakket med flere venner og bekjente som føler eller har følt det på samme måte. Spesielt jenter som er eller har vært over middels opptatt av utseende og legger på seg mot sin vilje. 

I dag ser jeg på meg selv som en sunn og normalt slank jente. Jeg får mange kommentarer på at jeg har litt for mye både her og der, men det bryr jeg meg ikke noe om. Jeg er fornøyd med meg selv og det er det som teller. Lidenskapen for visse typer merkevesker er fortsatt der og interessen for klær har heldigvis kommet tilbake. Den kom med vektnedgangen og selvfølelsen.

KNEKKEBRØD OG LOUIS VUITTON

Til dere som rakker ned på ungdommer med dyre merkevesker: 

Da jeg var student brukte jeg det første stipendet mitt på en Louis Vuitton veske (Alma MM MV AMARATE). Vesken kostet 12 500 kroner. Jeg husker at det føltes ut som et godt kjøp. Den ble jo betalt av staten. Galskap, tenker du. Fantasisk, tenker jeg. Det er nesten så jeg vurderer å begynne på skolen igjen. Ny merkeveske hvert halvår. Mer enn hva jeg unner meg i dag. På mine to år på Norges Kreative Fagskole ble jeg fire vesker rikere:  To stk Louis Vuitton vesker, en Mulberry og en Prada. Det var tider det..

Jeg var helt gal når det kom til merkevesker, og kuttet gjerne i matbudsjettet for å få råd til akkurat den jeg ønsket meg. I perioder gikk det mye i knekkebrød. Knekkebrød og Louis Vuitton. Det spilte ingen rolle så lenge jeg fikk bære skolebøkene med stil.

Altså, jeg skjønner den lidenskapen disse unge jentene har for dyre merkevesker. Dere som ikke forstår har ikke den samme interessen og det er helt greit, men da blir det vanskelig å sette seg inn i situasjonen. Dere forstår rett og slett ikke den følelsen jeg fikk og disse unge jentene får av vesker. 

Det kunne vært verre:

Jeg hadde flere venninner som brukte store deler av studielånet sitt på nye pupper og slankeopperasjoner. Komisk når jeg tenker over det i dag, men det var helt vanlig den gang (håper det har endret seg). Det er da mye sunnere at disse ungdommene fokuserer på mote i form av vesker og klær, enn kropp og slankehysteri?

Det å investere i en dyr veske er noe av det klokeste du gjør. Vesken har du livet ut dersom du behandler den pent. Sko og klær derimot er en annen ting. Sko slites ut og klær vokses ut av. Ofte har overvektige jenter flere merkevesker enn "tynne" jenter. Rett og slett fordi at vesken gir de en god følelse. Den er like fin om du går opp ett par kilo.

La ungdommene og veskene deres være i fred!Sender et stort takk til lånekassen! Min aller første Louis vuitton <3

 

SLIK FINNER DU DRØMMEMANNEN

Det nærmer seg den store dagen. Alle hjerters dag. Dere menn tenker kanskje ikke så mye over det, mens alle single jenter der ute blir litt ekstra følsomme rundt denne tiden av året. Jeg har lyst til å gi dere noen selvlærte råd som kan komme godt med på veien. Veien til kjærligheten.

Jeg fikk alltid høre at det å være desperat var en negativ greie. Venninnene mine ba meg om å ta det helt med ro og gjerne spille litt uinteressert. Personlig mener jeg det motsatte. Du skal vise at du er interessert. Jo tidligere, jo bedre. Det er kun positivt at han skjønner hvor du vil med flørtingen. Når det er sagt må også en avvisning tas imot. Det er kjipt å bli avvist, men det kommer aldri noe godt ut av å prøve en gang til. Hvis han svarer nei til å møtes (eller lignende) uten å komme med et nytt forslag: Move on!

Alle har hørt "klisjesitatet" som forteller at mannen i ditt liv dukker opp når du minst venter det. Jeg skjønner at det er lite motiverende, spesielt for deg som er på jakt. Likevel er det faktisk noe som ligger i dette. Du må være åpen for å treffe nye mennesker i alle settinger av hverdagen, ikke bare i helgene når du er forberedt. Det var det som tok langt tid for meg å forstå. Jeg var for fokusert på hvordan dette skulle foregå og lot det ikke skje naturlig. Helt til jeg møtte Ulrik da <3

Når det kommer til sex og alle disse intime sakene så er det mange som mener at du bør holde igjen så lenge som mulig og spille kostbar. Her mener jeg også det motsatte, forutsatt at kjemien er der og at det "verste" som kan skje er at det ble med den ene kvelden. So what? Du må satse for å vinne. Når det er sagt så finner man ikke kjemien med en annen person for sent på lørdagskveld. For dere som oppererer på denne måten blir det fort mange one night stands på samvittigheten.

Vi jenter har våre kriterier for hvilke egenskaper vi ser og forventer i en drømmemann. Listen er som regel for lang. Til dere som jakter på kjærligheten: Tenkt deg om og vær realistisk. Jeg mener ikke at du skal finne deg i en halvveis match, men finn ut av hva som betyr mest for deg. Er det utseende, humoren, væremåten, personligheten eller pengene, så okei. Det spiller ingen rolle, så lenge det er dine ønsker, ikke dine foreldre sine ønsker og heller ikke dine venninner sine ønsker. 

Håper mine råd kan hjelpe dere med jakten på kjærligheten! Masse lykke til <3

 

PROSJEKT HEADER

Hei, dere! I dag har jeg vært på Model Day Studio og tatt bilder til ny header. Jeg regner med at den er på plass i morgen. Gleder meg til å vise dere resultatet! Snille Laura gjorde sminke og hår. Jeg ble utrolig fornøyd med stylingen. Det var akkurat slik jeg hadde sett for meg. Jeg bare elsker øynene! Sminken vises bedre på bildene som kommer i morgen.

Sminketips: Bruk to farger på foundation for å få en mer natrlig look. Da unngår du at sminken ser ut som en "maske".   

Takk for all respons på innlegget jeg la ut tidligere forresten. Det varmer <3

Nå er det tid for middag, deretter en liten tur på trening. Vi blogges!  

 

 

ALT EN JENTE KAN ØNSKE SEG

Når jeg var liten vokste jeg opp i en familie som hadde det litt trangt økonomisk. Det sier seg kanskje selv med to foreldre som studerte i voksen alder. Vi hadde det vi trengte, men ikke noe mer enn det. Det er rart å tenke på hvor stor pris jeg satt på ting. Ting som jeg i dag tar som en ren selvfølge.  

Årene gikk og foreldrene mine hvert til sitt. Jeg ble ferdig med videregående og flyttet fort til hovedstaden. Selv om jeg slapp unna bofellesskap, klarte meg godt økonomisk og bodde for meg selv, så var ikke student-tilværelsen glamorøs nok for meg. Jeg drømte om mer, mye mer. Det som betydde mest var klær, sko og vesker. Lenge datet jeg en mann som gav meg alt dette. Han gav meg alt en jente kan ønske seg. Et liv med "no-limit". Det begynte som en drøm og endte som et mareritt. Et levende mareritt.   

Jeg opplevde mye fælt. I bunn og grunn handlet det vonde om penger. For mye penger. Det er dessverre det som ødelegger mange mennesker. Utrolig, men sant. Alle trenger grenser. Vi trenger å føle oss nyttige og ikke minst ha en eller annen mening med livet. Vi trenger å vite at noen der ute har behov for oss og at det er en vits i å stå opp om morgenen. Vi trenger et skille mellom ukedager, helger, ferier og ja, vi trenger faktisk plikter. 

I over et år hadde jeg ingen form for ansvar. Det spilte ingen rolle om det var mandag eller lørdag for meg. Ikke visste jeg det heller. Stemoren min den gang tullet mye med meg rundt dette. Hun mente jeg burde ha en klokke på armen som viste meg hvilken dag det var, altså "mandag", "tirsdag" osv. Jeg skjønte at hun ikke trodde jeg var seriøs. Derfor ble jeg med på spøken.

Heldigvis så våknet jeg. Det var noen som brydde seg som vekket meg. Jeg er evig takknemlig for det den dag i dag. Livet til nå har lært meg enormt mye. Reisen har gjort meg selvstendig. På tide, tenker dere. Bedre sent enn aldri, tenker jeg. 

Det at jeg velger å definere meg ut ifra Ulrik sitt yrke er kun ment humoristisk. Målet mitt for fremtiden er å tjene bedre enn han.. Jeg har som dere ser ikke mistet interessen for verken klær, sko eller vesker. Det kommer jeg nok aldri til å gjøre heller. Forskjellen nå er at jeg kjøper meg de tingene jeg har lyst på selv, jobber og står på. Det er det som er livet :-)  

ER DU EN GOD VENNINNE?

Tidligere i dag hadde jeg besøk av min gærne venninne, Anette Marie. Vi hadde en liten fotoshoot i stuen hvor jeg stylet henne og hun tok bilder av dagens outfit. Jeg liker å stille opp for venninnene mine, men i det siste så har jeg vært litt dårlig på akkurat det og vil derfor ta opp dette som et tema her på bloggen.

For meg er en god venninne en som alltid har tid til deg og slipper alt hun har i hendene når du trenger henne mest. Under har jeg satt opp noen punkter på hva jeg legger i akkurat dette som fungerer for meg og mine venner. 

Gylne regler for gode venninner:

Ta initiativ: Vis at du er tilgjengelig, ikke vent på at hun skal ta kontakt. Plukk opp telefonen og ring henne selv!  

Lytt til henne: Hold kjeft om deg og ditt og hør på hva hun har på hjertet. Alt handler ikke om deg.

Støtt henne: En venninne er en støttespiller. Vi skal aldri oppføre oss som bedrevitende og heller ikke dømmende. Uansett hvor galt det er skal du støtte og være der for venninnen din.

Vær ærlig: Tillit er nummer en i et god vennskap. For å skape og opprettholde tlilit til hverandre er ærlighet avgjørende i vennskapet.

Photo: Joakim Kleven

 "Gode venner er engler som løfter oss opp igjen når vingene våre har glemt hvordan det er å fly" - Nils Bredesen 

 Er du en god venninne?

 MINE 3 BESTE HJEMMEØVELSER

Hei og hopp! Flere enn meg som synes det kan være et ork å komme seg på trening iblant? Her viser jeg de tre øvelsene jeg gjør hver dag jeg ikke rekker eller orker å dra meg ned på treningssenteret. Dette er enkle øvelser som alle kan gjøre hjemme i stuen. Øvelsene krever lite plass og man trenger ikke omøblere hele rommet. Altså, ingen unnskyldning til å droppe treningen, folkens. Opp og hopp :-D  

Øvelse 1: Spensthopp. Du kan kimse og le, men det er ingen tvil om at denne øvelsen får pulsen opp og gjør godt for rumpa ;-) Til de som sier at de ikke liker spensthopp: Dere er LATE! Det er ikke uten videre at vi blir introdusert for denne allerede på barneskolen. Rett og slett en slager. 

Øvelse 2: Dips. En flott øvelse for å unngå det vi kaller "grevinnearmer". Jeg blir aldri lei <3 Det hender jeg legger noe tungt i fanget for å utfordre meg selv. Prøv du også da vel? Denne øvelsen kan du til og med gjøre på kontoret. 

Øvelse 3: Klatre i planken. Fantastisk øvelse <3 Det er litt vanskelig å illustrere øvelsen med bilder, men jeg gjorde et iherdig forsøk. For dere som ønsker litt grundigere forklaring, så har jeg laget en video i samarbeid med Klikk Helse HER.

Ønsker dere en aktiv uke! Og husk: INGEN UNNSKYLDNING for å sluntre unna treningen.

 

HOUSEWARMING

Sponset Innlegg

God kveld, dere! Her kommer noen bilder fra festen i går. Det ble dessverre mye blurry bilder pga dårlig lys, ikke noe med fotografen å gjøre :-) Vi fikk levert fingermat fra Billies Kitchen (meny 2) her på Vinderen. Helt genialt når man inviterer til fest med så mange mennesker, og ikke minst supergodt. Min favoritt var nok den spicy krabben <3

Ellers prøvde vi oss på litt forskjellige punsjer.. Det er også en smart ting å servere i slike settinger. Vi googlet oss frem til den ene oppskriften etter den andre. Neste gang skal jeg undersøke litt mer i forkant. Kanskje dere har noen gode punsj oppskrifter?

Antrekket for kvelden var denne fantastiske Bandage kjolen fra Kouture. Jeg bare elsker blåtonen! 

Nå ligger Ulrik og jeg rett ut i hver vår sofa. Jeg tipper det blir noe takeout etterhvert. I morgen er det ny uke med masse spennende på agendaen. Ha en fin søndag videre!
Photos: Marian Jade

HERR & FRU HANGOVER

For en kveld! Jeg er såå fornøyd med gårsdagens innflyttingsfest. Meget sliten i dag, men det var det verdt. Tidligere denne uken la Ulrik ut et sovebilde uten min tillatelse av meg på Facebook, så nå får han igjen. Hehe! 

Vi ble litt over 40 personer her i går. Jeg trodde det skulle bli et problem, men det gikk overraskende bra. Ett par knuste glass, en sko mindre og madrassen full av potetgull (av en eller annen grunn). Sikkert noen som synes de var veldig morsomme i går. Jeg ser ikke humoren, men ettersom at det var det "verste" som skjedde, så klager jeg ikke.

Det ble tatt masse bra bilder som jeg selvfølgelig skal vise dere. Vi hadde verdens herligste Marian som fotograf under kvelden. Legger ut noen blinkskudd senere i dag ;-)

Himmel og hav! Dette blir jo rene julaften for Ulrik og meg.. Tusen takk for alle de flotte gavene <3