hits

januar 2018

PÅ TIDE Å FORNYE GARDEROBEN IGJEN..

Annonse

God kveld, dere! Tusen takk for alle de hyggelige tilbakemeldingene både Ulrik og jeg har fått i dag på valg av jentenavn. Guttenavnet har vært kjent en god stund, men hyggelig at dere liker det også. Vi har forelsket oss helt i begge babynavnene, så nå blir det spennende å se hvilket av de vi får bruk for fra i morgen og fremover..

Jeg holder forresten på å fornye garderoben litt igjen og har fått litt dilla på kjoler etter at jeg ble gravid. Mest fordi det er komfortabelt nå som magen vokser, men også fordi det er fint til både hverdag og fest. Under ser dere tre forskjellige kollasjer som er satt sammen av ting jeg ønsker meg. Alt ligger faktisk i handlekurven inntil videre. Men jeg skal bestemme meg i løpet av kvelden for hva som klikkes hjem og ikke.

Denne gang linker jeg til alle plaggene jeg har funnet frem, siden det var flere som savnet det sist gang.. Håper dere får litt inspirasjon og blir i like godt humør som jeg blir av å se noe annet enn boblejakker og Moon boots. Hehe!

(annonselenker) Kjole: HER/ Jakke: HER/ Sko: HER/ Bukse: HER/ Solbriller: HER/ Veske: HER

(annonselenker) Jakke: HER/ Veske: HER/ Hansker: HER/ Solbriller: HER/ Sko: HER/ Deksel: HER/ Kjole: HER

(annonselenker) Kjole: HER/ Belte: HER/ Solbriller: HER/ Jakke: HER/ Sko: HER/ Smykke: HER/ Veske: HER

NAVNET TIL LILLE S

I dag er jeg i graviditetsuke 18 (17+4), noe som betyr at 43,5 prosent av graviditeten er overstått. Fødsel og livet som venter etter føles fortsatt helt uvirkelig. Jeg velger derfor kun å fokusere på en uke av gangen inntil videre, og ta resten som det kommer..

Nå er det bare en dag igjen til Ulrik og jeg forhåpentligvis får vite kjønnet på den lille i magen min. Jeg er så spent at dere aner ikke! Det spiller som sagt ingen rolle for oss om jeg bærer på en gutt eller en jente. Men jeg gleder meg sånn til å bli mer knyttet til lille S og ikke minst til å kunne kalle den ved navnet sitt fremover. Kanskje blir graviditeten og alt mer virkelig for oss etter at vi får vite kjønnet også. Jeg håper det. I tillegg blir det jo utrolig stas å begynne med barnerommet til den lille prinsen eller prinsessen vår. Jeg har nemlig allerede plukket meg ut en favorittnyanse av lyseblå maling og en favorittnyanse i lyserosa maling som skal kjøpes inn allerede i morgen etter ultralyden. Hehe!

Som dere vet har jeg hatt en følelse på jente lenge. Men de siste dagene har jeg begynt å få litt følelse på gutt også, så dagen i morgen blir mildt sagt spennende. For de av dere som vil "være med på ultralyden" kan følge Ulrik på Instagram @mrulriknygaard. Han kommer til å filme reaksjonen vår på story når vi får vite kjønnet ♥

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

God kved! Her kommer ukens spalte med spørsmål og svar fra en sliten jente med håret i dott og støvete joggedress.. Er det bare meg eller ser jeg yngre ut uten vippeextension? Det er forresten veldig hyggelig at så mange er enige med Ulrik om at jeg kler denne naturlige looken!

Er Ulrik fra Måløy?

- Ja og det er han veldig stolt over, noe jeg forstår. Vakker plass!

Har du sluttet med samarbeidet du hadde med stylisten din som dere startet i høst? Jeg fikk inntrykk av at det var meningen det skulle bli et fast innlegg i uken der du ble stylet opp og skulle legge ut bilder til oss, eller bare misforsto jeg? Bare synes det stoppet så brått, har vel ikke hatt slike innlegg på en stund?

- Maria og jeg jobber fortsatt sammen hver onsdag. Vi gjør litt forskjellige ting når vi er sammen, men det blir mer styling og outfits fremover.

Jeg lurer på hvorfor du ikke ønsker å begynne på prevensjon igjen etter du har født?

- Jeg ønsker meg jo flere barn, og nå som vi vet hvor vanskelig og lang tid denne prosessen kan ta så tør jeg ikke å begynne på noe prevensjon igjen. I hvertfall ikke før vi har fått de barna vi ønsker oss.

Kommer barnet til å få begge etternavnene etter Ulrik, eller bare Nygård, siden du bare har dette?

- Bare Nygård.

Har dere tenkt noe på hvordan dere vil introdusere hundene for lille S?

- Vi har snakket om at Ulrik skal ta med noe som lukter babyen hjem fra sykehuset først, slik at hundene får luktet litt på han eller henne før vi kommer hjem. Ellers skal vi bare oppføre oss helt normalt og ikke lage noe "oppstyr" av at vi har med oss en baby hjem, bare la alt gå naturlig og sørge for at hundene får like mye oppmerksomhet som før.

Kommer du til å ha ukesoppdateringer angående graviditeten fremover?

- Jeg skriver om graviditeten nesten hver eneste dag. De som følger meg fast og faktisk leser alt jeg skriver får med seg alle detaljer underveis i graviditeten.

Hva fikk du av Ulrik til jul, og hva fikk han av deg?

- Ulrik fikk en business bag i Louis Vuitton av meg til jul og jeg fikk en Valentino clutch, to gensere fra Zara og Hermes sandaler.

Hva tenker du om å ta med baby på båt?

- Jeg tenker at det kommer til å gå veldig bra og at babyen mest sannynlig kommer til å like å være på sjøen. P.s. Jeg tenker alltid positivt og føler jeg har kommet langt i livet med positiviteten min.

Har dere tenkt noe på barnevogn?

- Ja, vi har både tenkt og sett. God kveld Norge var som sagt med oss da vi så på barnevogner for første gang. Den reportasjen kommer på tv lørdag denne uken.

Kommer lille S til å sove inne hos dere til å begynne med?

- Ja, er ikke det ganske vanlig?

Hva tenker du om samsoving?

- Det første jeg tenkte var at dette må jeg google. Det andre jeg tenkte var at samsoving så veldig koselig ut, men det tredje jeg tenkte var at jeg ønsker at barnet vårt skal venne seg til å sove på eget rom så fort som mulig, og derfor tror jeg ikke samsoving er noe for oss.

Er hundene vant til å sove inne hos dere? hva tenker du om det når lille S kommer?

- Hundene er vant til å sove i sengen sammen med oss, ja. Vi samsover alltid med både Stella og Ramp, og det kommer vi til å fortsette med. Hehe!

Føler du at hormombehandlingene KAN ha hjulpet kroppen «på vei» til å klare å bli gravid og holde på barnet? Eller føler du at hele prossessen med prøverør var unødvendig nå?

- Jeg tror ikke hormonene har noe med denne graviditeten å gjøre, siden det var flere måneder siden jeg tok hormoner da jeg ble gravid naturlig. Men jeg kan jo ikke vite noe helt sikkert i denne prosessen. Likevel føler jeg at ingenting har vært unødvendig.

Har dere tenkt på om dere har lyst til å dele fødselshistorien(e) deres på bloggen?

- Ja, det vil jeg nok dele.

På spørsmål om dere ikke skulle melde dere på Fødeavdelingen svarer du at dere har andre planer for deres fødsel. Hvilke planer har dere for fødselen?

- Planene vi har lagt er jeg ikke klar for å dele ennå. Jeg føler rett og slett at fødsel er så langt frem i tid at det blir rart å skrive for mye rundt det allerede nå.

Hvordan satt spiren naturlig? Fortsatt en gåte.

- Spør du meg så spør jeg deg. Du kaller det gåte, jeg kaller det mirakel <3

Jeg lurer på hvor lenge du regner med å være borte når dere får den lille babyen deres? Jeg skjønner og regner med at du kommer til å ta det som det kommer og føle på det der og da, men du har kanskje en anelse?

- Jeg har ingen anelse, men jeg satser og håper på at det ikke blir lenge. Kanskje Ulrik kan gjesteblogge litt i mellomtiden om jeg tar meg noen dager fri :-)

Hvordan blir hverdagen din med barn å se ut i forhold til nå?

- Jeg føler det blir litt feil av meg å legge ut om hvordan en hverdag med barn blir nå som jeg ikke har barn. Det er det vel bedre at de som er eller har vært småbarnsforeldre svarer på?

Du skrev den 2. januar at gravidoppdatering skulle komme den uke men den har enda ikke kommet.. Når kommer den?

- Jeg har skrevet mange oppdateringer om graviditeten fra jeg gikk ut med nyheten til nå.

Skal du reise rundt å signere boken når den kommer ut i diverse bokhandlere?

- Det vet jeg ikke. Bør jeg det?

Du drikker vel ikke alkohol under svangerskapet? Kan være veldig skadelig, samme med røyk.

- Selvfølgelig ikke. Jeg HÅPER at dette spørsmålet var ment som en spøk.

Hvordan er det å gå gravid i slike høye hæler? Får du ikke vondt i ryggen eller bekkenet?

- Jeg går mindre og mindre i høye hæler om dagen. Både på grunn av ryggen, men også fordi det er glatt ute og jeg for første gang i livet er redd for å falle å slå meg på isen.

Den benken du sitter på her.. hvor er den fra?

- Benken fikk jeg av mamsen da hun flyttet til Oslo. Hun fant "dessverre" ikke plass til den i sin nye leilighet.

Har dere sex nå som du er gravid? Og isåfall, hadde dere det de første 12 ukene også?

- Vi hadde ikke sex de første 12 ukene i svangerskapet, nei. Men nå er alt som før.

Forsnakket du deg her om dagen på snap og sa Sanne?

- Du mener vel Ulrik? Nå sa han ikke "Sanne", men "oss alle". Jeg kan forstå at det hørtes litt sånn ut med dialekten hans, og det var faktisk mange som trodde han røpet oss i den videoen på grunn av den setningen der.

Når det er sagt så tenker jeg å avsløre det nye jentenavnet denne uken. I morgen eller onsdag, og jeg kan allerede røpe at navnet har blitt gjettet av flere lesere her i kommentarfeltet ♥

Still gjerne spørsmål til neste uke allerede nå!

SPAR PENGER OG MILJØ

Annonse

Visste du at elskling.no sammenligner strømpriser fra alle strømleverandører i Norge? Det tar faktisk bare 5 minutter å sammenligne og bytte strømavtale, noe elskling.no hjelper deg med helt kostnadsfritt..

Jeg visste ikke at det finnes så mange som 116 strømleverandører i Norge. Det gjør egentlig bare valget mye vanskeligere for meg som ikke har peiling på hvilken avtale jeg bør velge i utgangspunktet eller hvilke vilkår vi har i dag. Derfor er det genialt at strømkalkulatoren elskling.no hjelper meg med å finne den strømavtalen som passer best til akkurat Ulrik og meg ved kun å fylle inn postnummeret vårt.

Jeg ble overrasket over hvor enkel og rask denne tjenesten er, og glad for at jeg slapp å snakke med påtrengende selgere for å få det til. I tillegg er jeg veldig positiv til at jeg nå sparer både penger og skåner miljøet ved at vi gjorde noe så lite krevende som å bytte strømavtale. Vinn-vinn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På elskling.no har de forresten en iPad konkurranse hver måned. Dersom du bytter strømavtale kan du være med i konkurransen gjennom å svare på noen enkle spørsmål. Les mer om konkurransen her!

Det er ikke vanskelig å forstå at elskling.no har hjulpet flere tusen norske husstander med å finne og bytte til en bedre strømavtale. Finn ut hvilken strømavtale som passer akkurat deg best her!

Følg elskling.no på Facebook her!

ET HELT SPESIELT VENNSKAP

Under ser dere en printscreen jeg fikk tilsendt av Ulrik tidligere i dag. Jeg tenkte ikke så mye over den der og da, men etter en stund kom jeg på hva dette faktisk betyr. Det betyr at det nå er 4 år siden Ulrik og jeg møtte hverandre for første gang, noe som er helt sykt å tenke på etter alt vi har opplevd sammen..

Tenk på alle de tingene som har skjedd på disse 4 årene! Vi ble kjent, vi ble kjærester, vi ble samboere, vi ble forlovede, vi ble gift, vi ble prøvere og nå venter vi barn. 4 år med mye kjærlighet og glede. Herregud, jeg får frysninger på hele kroppen av å skrive disse setningene!

På en måte så føles det ut som om årene har gått veldig fort, men på en annen måte så føles tiden også som en liten evighet. Spesielt når jeg oppsummerer alt i hodet mitt og kjenner på hvor heldig jeg er som fikk og fortsatt har Ulrik ved min side. Uten han hadde livet mitt sett veldig annerledes ut.

I dag starter uke 18 (17+0) i svangerskapet. Jeg nærmer meg halvveis i denne graviditeten og kan fortsatt ikke forstå at jeg skal bli mamma. Når vil det gå opp for meg, tror dere? Barnet er nå 18 cm langt fra hodet til føttene og veier ca 125 gram i starten av uken og ca 160 gram i slutten av uken. Mange begynner å merke barnets bevegelse nå og jeg tror det var det jeg kjente i går kveld. Jeg tror jeg kjente liv! Et liv som Ulrik og jeg har skapt sammen.

Om 4 nye år håper jeg at jeg kan skrive: "Vi ble foreldre, vi kjøpte en tomt, vi bygget drømmehuset, vi flyttet inn i nytt hus, vi ble foreldre igjen og vi levde lykkelige sammen som småbarnsfamilie.."

Så takk til Facebook for påminnelsen, og ikke minst takk til min kjære Ulrik for et fantastisk vennskap som jeg både håper og tror vil vare livet ut ♥

Processed with VSCO with a5 preset

JENTE ELLER GUTT? JEG FORTELLER HVA JEG TROR..

Ops! En liten rettelse fra i går. Jeg skulle egentlig hete Aleksander og storesøsteren min skulle hete Kristoffer. Mamma trodde altså at både søsteren min og jeg var gutter da vi lå i magen hennes. Hehe! Morsomt å tenke på nå som jeg er gravid selv og tror jeg bærer en jente..

Mamma og pappa ville faktisk ikke vite kjønnet på noen av oss før vi ble født, så de fikk seg en stor overraskelse i april 1985 og en ny stor overraskelse i april 1990.

Jeg vet det er flere som velger å vente med å vite kjønnet til fødsel den dag i dag også, men det er ikke noe verken Ulrik eller jeg har lyst til. Vi er kanskje litt gammeldagse, for vi ser nemlig for oss et veldig "jentete" barnerom eller et veldig "guttete" barnerom fullt av rosa eller fullt av lyseblått. Jeg synes det rett og slett hadde vært litt trist om alle klær og ting vi skal kjøpe fremover må være helt kjønnsnøytrale. Dessuten hadde jeg aldri i verden klart å holde meg fra å stille spørsmål om kjønn i hele svangerskapet. Derfor er det like greit å finne ut av det med en gang.

Jeg vet ikke hvorfor jeg tror det er en jente jeg bærer. Det er bare en følelse jeg har fått. Jeg ønsker meg jo like mye lille Severin, så følelsen min har ikke noe med hva jeg ønsker meg å gjøre. Ikke missforstå. Ulrik vil ikke si hva han tror. Eller, han tror vel like mye gutt som jente så det hjelper liksom ikke. Også tror jeg han er redd for å gi inntrykk for at han ønsker seg det ene kjønnet mer enn det andre, derfor holder han heller munn. Men jeg klarer ikke å la være å dele det jeg tenker med dere og nå er timen på Volvat Nationaltheateret bestilt, så om bare 6 dager blir det store spørsmålet besvart. Herregud, så spennende!

En annen funfact.. Mamma og pappa hadde bestemt seg for at jeg skulle hete Karoline om jeg ble en jente, men når mamma så meg for første gang sa hun ganske bestemt at jeg var en Julianne, sier pappa. Ulrik og jeg har jo allerede byttet jentenavn fra Lykke til et annet navn på S før vi i det hele tatt vet kjønnet. Derfor har vi valgt å holde det nye navnet hemmelig inntil videre, i tilfelle vi skulle ombestemme oss igjen. Men jeg føler meg klar for å dele det nå. Jeg skal bare høre med Ulrik om han også er klar og like fast bestemt på navnet som meg før jeg deler det her på bloggen.

Nå skal jeg kose meg videre med de hårete barna mine, middag og ukens episoder av Kjendis Farmen på tv. Ulrik er på jobb et sted i Sverige som jeg ikke husker hva heter, men han kommer heldigvis hjem til oss i morgen igjen. Vi savner han alle 4, og Stella er uten tvil den av oss som savner han mest <3

God helg, alle sammen!

VI HAR FÅTT FØDEPLASS!

I går kom brevet jeg har ventet på i flere uker.. Vi har fått fødeplass! Tenk at lille S skal komme til verden på Rikshospitalet! Jeg forstår det fortsatt ikke. Termin og fødsel virker bare såååå fjernt for meg, og kanskje enda fjernere for Ulrik. Jeg ser at jeg har fått gravidmage og kjenner at kroppen min er i endring. Ulrik ser at jeg har lagt på meg han også, og sier at han merker mye til humørsvingningene, men det er likevel vanskelig å skjønne for oss begge at alt dette faktisk er på grunn av en liten baby.

Det var en stor lettelse å få bekreftet fødeplass. Jeg er veldig glad for at ting er i orden nå og at vi er kommet inn i det offentlige systemet. Dessuten er jeg sikker på at vi er i trygge hender hos fødeavdelingen på Rikshospitalet, som faktisk var vårt førstevalg <3

Vår første ordinære ultralyd er 24. januar. Planen var å vente til denne timen med å finne ut av kjønnet. Men etter å ha forhørt meg litt og lest i diverse brosjyrer har jeg fått inntrykk av det ikke er så "populært" å spørre om kjønn på disse kontrollene? Noe jeg selvfølgelig både forstår og respekterer. Dermed er den nye planen å booke enda en ultralyd hos Volvat til uken allerede.. Herregud, så spennende dette blir! Bærer jeg en gutt eller en jente, tror dere? Jeg har en sterkere følelse for et av kjønnene, men det trenger ikke ha noe betydning. Mamma trodde jo at jeg var gutt før jeg ble født, så jeg stoler ikke på magefølelsen min rundt dette akkurat. Jeg skulle egentlig hete Kristoffer. Hehe!

Når fikk du vite kjønnet?

BABYMOON AVLYST

Annonse

Ulrik og jeg hadde først bestemt oss for babymoon til Maldivene. En siste avslappende ferie bare oss to i februar, før vi blir tre. Men vi fant ut at det ble litt for langt å fly dit nå som jeg er gravid, så derfor bestemte vi oss for Dubai. Men etter mye frem og tilbake har vi valgt å avlyse turen dit også, fordi jeg ikke vil utsette meg for å fly i det hele tatt videre i svangerskapet. Jeg har rett og slett blitt litt bekymret og redd for at det kan skje noe nå som alt er så bra, og om det hadde skjedd noe så hadde jeg aldri tilgitt meg selv.

Jeg har gledet meg veldig til å kose meg i varmen, men det får vente. Vi kan heldigvis reise på ferie resten av livet, og vår første tur som familie neste høst/vinter er jeg allerede godt i gang med å planlegge.. Det eneste jeg lurer på er hvor tidlig man kan fly med en baby?

Vi vurderer en roadtrip til Stockholm eller København for shopping og kos snart, siden Ulrik allerede har tatt seg fri for ferie. Det blir ikke det samme, men det blir trygt og det blir koselig. Kanskje kan vi finne noe ekstra fint til lille S også. Det er jo ekstra gøy å gå på shopping til h*n!

Nå skal jeg snart på middag til en venninne med flere av fredrikstadjentene. Ulrik er på jobb, så det passer perfekt med enda en jentekveld ♥

(annonselenker) Bluse: HER / Bukse HER

P.s. Det er forresten 3 for 2 på alle Nelly Brands i dag.. Under har jeg plukket ut de plaggene jeg liker best fra salget.Tilbudet gjelder fra onsdag 10. januar- torsdag 11. januar klokken 10:00, så vær rask!

(annonselenke) Sjekk ut salget HER

TITTELEN PÅ BOKEN

Reklame for egen bok

I dag har jeg vært på Aschehoug for å presentere boken jeg skriver sammen med Tone. Forlaget har visst en tradisjon med å invitere alle forfatterne til å presentere sine nye bøker for hverandre, noe som var veldig hyggelig å være med på. Jeg skal innrømme at jeg grudde meg litt til selve presentasjonen i forkant, da jeg ikke er spesielt glad i å snakke forran mange mennesker som jeg faktisk ser. Det blir liksom noe helt annet når jeg ikke ser alle jeg snakker til gjennom foreksempel bloggen eller gjennom tv-skjermen. For tv-intervjuer og slik har jeg blitt vant til. Mens presentasjoner som dette er helt nytt for meg. Eller, nytt og nytt. Det minner meg om da jeg gikk på skolen og måtte holde foredrag forran klassen. Jeg var ikke spesielt glad i det, for å si det pent. Men tenk hvor mye jeg har vokst siden den tid! Det er noe jeg kan være stolt over ♥

Men, men.. Nå er det overstått og det gikk heldigvis veldig fint. Alt er jo en vanesak, så kanskje jeg blir vant til dette en gang også. Jeg tviler, men det er viktig å være positiv. Dessuten blir jeg jo litt tøffere for hver gang, og jeg vet at jeg har godt av å utfordre meg på denne måten.

Tittelen på boken er forrresten "Drømmen om en baby". Mange har kanskje sett boken vår under vårens utgivelser her allerede? Der står det også at boken kan forventes på lager fra 4. april..

Nei, nå er det jentekveld neste med mamma, storesøsteren min, to kusiner av meg og tanten min. Vi skal først kose oss med en deilig middag hos mamsen, før turen går videre til Saga-kino for "Solsidan". En film jeg har gledet meg veldig til å se!

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Hei, dere! Her kommer en litt sen oppdatering fra meg i dag med ukens spørsmål og svar..

Har du noen tips til mammaklær?

- Nei, har dere? Jeg må se å få kjøpt meg både nytt undertøy og nye bukser snart. Hvor går jeg? Hvilke nettbutikker anbefaler dere?

Jeg har prøvd å legge deg til på Snapchat lenge nå "pilotfrue", men jeg finner ikke noe story? Er det noe feil eller er du inaktiv for tiden?

- Det stemmer at jeg heter pilotfrue på Snapchat (og Instagram). Noen dager er jeg mer aktiv enn andre. Det kommer litt ann på hva jeg driver med.

Kommer dere til å vise barnet på bloggen?

- Ja, barnet vårt vil bli synlig på bloggen. Noe annet ville vært unaturlig, synes vi.

Når tenker du å avsløre det nye jentenavnet?

- Det har vi ikke tenkt på egentlig. Kanskje snart? Skal høre med Ulrik!

Kommer du til å avsløre kjønnet på bloggen eller skal du vente til den lille er født?

- Klart jeg skal fortelle dere kjønnet på babyen før lille S blir født! Jeg gleder meg veldig til å få vite om det blir en gutt eller jente selv og til å dele det her på bloggen.

Hvis du har mulighet til å få så mange barn du vil, hvor mange vil du ha da?

- To-tre hadde vært drømmen, men akkurat nå er vi overlykkelige bare lille S kommer til verden <3

Hvis du går i fødsel mens Ulrik er ute å flyr/er på jobb og ikke skulle rekke fødsel, er det noen andre du vil ha med på fødselen da?

- Ulrik skal være med på fødsel PUNKTUM. Hehe! Han får heldigvis fri 10 sammenhengende dager rundt termin, så jeg tipper det skal gå fint.

Har du tenkt på noe angående smertelindring under fødsel?

- Jeg har bare alltid tenkt at jeg vil ha det jeg kan få av smertelindring. Men jeg har ikke tenkt noe mer på smertene rundt fødsel etter at jeg begynte prøverørsprosessen eller etter at jeg ble gravid. Det at jeg skal føde er fortsatt veldig fjernt for meg.

Var testen fra 28.oktober din første graviditetstest? Altså den første du tok da du mistenkte at du kunne være gravid?

- Det stemmer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er det første bilde i dette innlegget av en eggløsningstest?

- Jepp.

Hva var årsaken til at de ba deg ta eggløsningstest ved mistanke om graviditet?

- Årsaken til at vi tok eggløsninstester var fordi vi holdt på å planlegge det femte prøverørsforsøket som skulle settes inn i min naturlige syklus. Derfor ville legen min ha full oversikt over syklusen min, og når vi først fikk smilemunn på eggløsningstesten så ga vi det HELDIGVIS en sjanse her hjemme. En sjanse jeg aldri kommer til å angre på. Hehe! Jeg tok altså ikke eggløsningstest for å sjekke om jeg var gravid.

Har du tenkt å ha alle svangerskapskontrollene dine hos fastlegen, eller skal du også gå til jordmor?

- Jeg snakket faktisk med fastlegen min om dette i dag. Hun rådet meg til å gå til jordmor etterhvert i tillegg til å bli fulgt opp hos henne, så da gjør jeg nok det.

Kan dere ikke melde dere på fødeavdelingen?

- Hehe! Jeg elsker det programmet faktisk, men vi har andre planer for vår fødsel.

Hvorfor søkte dere fødeplass på Rikshospitalet?

- Fordi det er det sykehuset som ligger nærmest her hvor vi bor. Det tar bare 5 minutter å gå hjemmefra til Rikshospitalet, og jeg ser det ikke som noe problem dersom Ulrik må sove hjemme mens jeg er på sykehuset. Vi har jo hunder her hjemme også, så det er mest praktisk om han kan ta vare på de i tillegg.

Ønsker du at de skal ha nyfødt intensiv hvis barnet får en tøff start?

- Er dette et spørsmål jeg skal klare å svare på nå? Jeg stoler på at legene vi møter gjør det de bør og må når den tid kommer.

Skal dere ha barnet i barnehage?

- Ja, det er planen. Jeg tror alle barn har godt av å omgås andre barn i barnehage, ikke bare gå hjemme med mor og/eller far.

Hvorfor kan du ikke blogge litt oftere?

- Jeg har nesten alltid blogget "bare" ett innlegg om dagen og kommer nok aldri til å blogge noe oftere enn det. Jeg vil heller bruke tid på å jobbe med andre prosjekter ved siden av bloggen i tillegg til å blogge, som jeg gjør nå med boken jeg skriver blant annet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P.s. Jeg ser at jeg burde ha gått over kåpen min før disse bildene, men ville bare vise dere den fine frisyren :-)

Har du tenkt til å amme?

- Ja, hvis jeg får det til.

Kommer du til å være åpen på bloggen om evt. fødselskader eller ammeproblemer du kanskje vil oppleve?

- Det er vanskelig å svare på nå som jeg ikke vet hva jeg går til. Men jeg ønsker at åpenheten på denne bloggen skal fortsette, og føler at jeg bør være ærlig og dele utfordringer når jeg velger å dele alt det som er flott og fint. Ellers er jeg redd at bloggen blir veldig overfladisk og tom.

Blir letingen etter tomt utsatt nå som du er gravid?

- Tomtejakten fortsetter. Vi var faktisk i en budrunde i dag, men valgte å gi oss av flere grunner etter at vi hadde lagt inn tre bud og ble overgått.

Hvor er buksen i dette innlegget fra?

- Den er fra Zara. Min første bukse i størrelse large. En superbehagelig bukse, men den lager dessverre litt plagsomme lyder når jeg går og lårene gnisser i hverandre.

Hvordan var det å fortelle om graviditeten til familie og venner, og hvordan fortalte dere det?

- Det var litt skummelt. Vi ville jo ikke at de skulle bli skuffet igjen, men kunne samtidig ikke holde på hemmeligheten så lenge fordi alle visste at vi skulle i gang med nytt forsøk. Vi ringte våre aller nærmeste og fortalte det litt etter litt til venner vi møtte i løpet av de tre første månedene. Det var aldri meningen at graviditeten skulle være hemmelig. Vi ønsket bare ikke medieoppslag før ting var mer sikkert og derfor kunne vi heller ikke skrive det på bloggen. Jeg hintet jo masse i sosiale medier underveis og mange skjønte det.

Prøvde dere aktivt i venteperioden når du ble gravid? Passet du bevisst på å ha samleie når du hadde eggløsning/tok eggløsningstest?

- Vi prøvde kun en gang ved forrige eggløsning, så jeg kan vel ikke akkurat kalle det aktivt. Men det var bevisst.

Jeg lurer på om du merket noen gravidsymptomer rett før du fant ut at du var gravid? Hadde du plutselig ikke ømme pupper, eller hadde du ømmere enn vanlig? Eller ømme brystvorter? Mensmurringer? Var det noe du hadde eller ikke hadde som skilte seg spesielt ut fra andre ganger det ikke har gått, når du nå tenker tilbake på det?

- Jeg følte egentlig ingenting før mensen egentlig skulle komme. Da kjente jeg det "ubehaget" jeg pleier å kjenne nederst i magen, men denne gang var det litt svakere og tok aldri slutt. Når jeg får mensen så blir disse plagene bare kraftigere og kraftigere. Jeg hadde ikke ømme bryster og heller ikke mensenmurringer.

Hvor lenge ventet du med å teste etter forsinket mens? Mistenkte du at du var gravid da du ventet på mensen som aldri kom? Eller var det mest et sjokk at det faktisk var en spire der?

- Jeg tok graviditetstesten dagen etter mensen skulle ha kommet. Verken Ulrik eller jeg trodde at jeg var gravid, så det kom som et stort sjokk.

Hva ser du frem til fremover? Utenom å bli foreldre.

- Jeg ser frem til våren når Bloggerne kommer på tv og til boken min kommer ut i butikkene!

Er det fremdeles Spiren dere går til for kontroll etc?

- Vi har fortsatt kontakt med Spiren og kan spørre de om hva enn vi lurer på underveis i svangerskapet, noe som er veldig trygt og godt å vite. Men vi reiser ikke til Trondheim for kontroller, nei. Jeg går hos fastlegen min og venter på å bli kalt inn til ordinær ultralyd på Rikshospitalet eller hvor det blir.

Det er helt innafor at du har dine meninger om deling av bilder av barn i sosiale medier. Men å kalle det hysteri fordi du er uenig selv er kanskje å dra det litt langt?

- Det er din mening. Jeg mener at foreldre drar det litt langt når de foreksempel nekter at barna deres blir avbildet på Snapchat i en barnebursdag, noe jeg har fått inntrykk at mange faktisk gjør. Jeg respekterer det, ikke missforstå. Men jeg synes det er på grensen til hysteri og helt unødvendig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Still gjerne spørsmål til neste uke allerede nå!

KROPPEN MIN FRASTØTER SEG ALT DET FALSKE

Etter at jeg ble gravid har jeg merket at kroppen min støter fra seg alt "det falske". Det er akkurat som om den tvinger meg til å bli mindre jålete nå som jeg forbereder meg til morsrollen. Hehe!  På en måte er det jo litt fint og det stresser meg ikke eller noe. Jeg synes bare det er spennende å følge med på endringene som skjer underveis i svangerskapet. Det viktigste for meg er selvfølgelig at lille S har det bra, ikke at jeg ser bra ut. Med det falske så mener jeg forresten hår, vipper og negler som jeg setter på, ikke det som vokser naturlig på kroppen min.

I julen mistet jeg alle festene i håret mitt blant annet, og nesten alle vippene mine. I tillegg sitter neglene mine mye dårligere nå enn før, så det mååå jo ha noe med graviditeten å gjøre? Jeg har derfor tatt av meg alle de falske vippene og bestemt meg for å slutte med vippeextension for godt. Eller, i hvertfall for en lang periode. Ulrik mener jeg er mye finere uten vippene og at jeg nå ligner mer på den jenta han faktisk forelsket seg i. Jeg vet ikke helt hva jeg mener ennå. Det er såklart veldig uvant å gå helt uten etter to år med, men jeg synes det er behagelig og tror at jeg vil føle meg finere når mine egne vipper vokser helt ut igjen.

Jeg er stolt over å ha vært vippefri i en hel uke, men velger å fortsette med akrylnegler og hair extensions inntill videre. Ett steg av gangen..Håret jeg bruker nå er forresten clips som jeg tar av og på selv etter ønske. Jeg hadde egentlig tenkt til å skrive "etter behov". Men et behov for alt det falske har jeg faktisk ikke lenger. Jeg synes bare det er gøy å drive med dette jåleriet nå som jeg har tiden til det. Hverdagen som småbarnsmor blir nok annerledes, og det er det jeg synes er så fint med livet. Nemlig at prioriteringene endrer seg ♥

JEG ELSKER Å GÅ GRAVID!

Formen min er stort sett fin. Jeg har ikke vært og er fortsatt ikke plaget med kvalme noe mer enn om morgenen før jeg får i meg frokost. Ikke har jeg kastet opp en eneste gang til nå heller, så da slapp jeg heldigvis unna den biten. De første ukene var jeg trøtt hele tiden, men det har gitt seg. Ellers er hodepine blitt en del av hverdagen og jeg blir liksom sliten av ingenting i ryggen, men det overlever jeg. Jeg klager ikke uansett om jeg har en dårlig dag eller om jeg ikke sover godt, for det er ingen plager i verden som ikke er verdt det jeg opplever akkurat nå. Jeg elsker å gå gravid!

Matlysten er stor. Jeg craver ikke noe spesielt og spiser stort sett sunt, men jeg unner meg også det usunne jeg får lyst på i løpet av en uke. Jeg tenker at den tiden jeg er i nå er den tiden i livet jeg virkelig kan unne meg det lille ekstra. I dag har kosen gått i Kornmo kjeks med gulost og druer. Nam!

Planen var at jeg skulle begynne med trening igjen denne uken, men det ble ikke helt sånn på grunn av hodepinen. Foreløpig holder det å gå turer med hundene for meg, tydeligvis. Jeg leste litt om gravidyoga i stad.. Kanskje jeg skal teste ut det? Er det noen som går eller har gått på yoga for gravide? Jeg tenker at det kan være et godt alternativ til trening for meg fremover.

Magen vokser og vokser, men jeg kjenner ikke noe liv ennå. Eller, jeg tror i hvertfall ikke at jeg kjenner liv? Det skjer helt klart mye der nede og jeg føler meg annerledes på en rar og fin måte. Puppene mine er større enn noen gang og det er Ulrik happy for. For min del blir det bare vanskeligere og vanskeligere å kle meg for hver dag som går. Når det er sagt så bryr jeg meg ikke så mye om forandringene på kroppen utseendemessig, bortsett fra at jeg selvfølgelig elsker magen min!

Babyen er 16 cm og kan sammenlignes med en appelsin. Det neste store nå blir å få kjenne h*n sparke og ikke minst å få vite kjønnet, slik at vi kan begynne med barnerommet. Barnesengen er som dere vet innkjøpt og taklampen kom i posten i går. En nydelig lampe i lys grå som jeg gleder meg til å vise dere! Jeg har ikke gjort noen flere innkjøp etter at jeg ble gravid, men jeg fikk flere fine babyklær og babyleker i julegave. I tillegg har vi vært og sett på barnevogn og nesten bestemt oss for hvilken det blir. God Kveld Norge var forresten med oss da vi så på vogner og masse annet til babyen. Når jeg tenker meg om så kjøpte vi forresten en bamse og noen skjønne sokker som hører til hentedressen jeg har fått av mamma den dagen, men det var det..

Her ser dere nøyaktig hvor langt jeg er i graviditeten:

 

TERMIN OG ANDRE DATOER I SVANGERSKAPET

Mange har spurt meg om jeg kan fortelle mer om når og hvordan spiren satt naturlig, hvor langt jeg er på vei, når termin er og så videre.. Min første dag i siste mens var 17. september 2017. Jeg har ikke fått termindato av legen ennå, men i følge appen til Ulrik og i følge datoene vi vet så blir det i slutten av juni. Vi venter altså et sommerbarn, noe jeg fortsatt ikke klarer å forstå.. Resten forteller skjermbildene under ♥

Fredag 29. september 2017:

lørdag 28. oktober 2017:

Onsdag 15. november 2017:

For vår andre ultralyd i uke 12, dro vi som sagt til Trondheim på sykehuset hvor de er kjente for å være spesielt dyktige på nettopp dette. Jeg tror vi holdt på en time med både innvendig og utvendig ultralyd for å forsikre oss om at ALT var som det skulle med den lille i magen, noe det heldigvis var.

Før jul var jeg på min første svangerskapskontroll hos fastlegen for å fylle ut diverse skjemaer, søke fødeplass og for å ta blodprøver. I går fikk jeg svar på alle blodprøvene i posten, hvor det stod at alt så bra ut. Jeg ble skikkelig lettet da jeg ikke tar noe forgitt lenger etter en lang prøveperiode med mange nedturer.

Min neste legetime er på mandag og vår neste ultralyd er i uke 18. Jeg er veldig spent på hvor vi får fødeplass. Ulrik og jeg var nemlig noe senere ute med å søke fødeplass enn de fleste par, siden vi trengte flere bekreftelser på at dette faktisk var sant før vi tok steget videre og meldte nyheten til faslegen. Vi har nå søkt Rikshospitalet kun fordi det ligger nærmest her vi bor, men Ullevål er sikkert like fint og bra. Er det noen mødre som vil dele erfaringer her? P.s. Helst ikke skrekkhistorier! For min del er det helt fjernt å tenke på at jeg skal føde i det hele tatt, så jeg blir nok ikke skremt. Men jeg vil ikke at andre gravide skal bli redde eller bekymret på grunn av noe de leser i kommentarfeltet mitt.

DET BESTE ØYEBLIKKET I 2017

Det beste øyeblikket i 2017 var definitivt da Ulrik og jeg hørte hjertet til den lille i magen slå for aller første gang. Et helt magisk øyeblikk som rørte oss begge til tårer. Det var først da alt ble virkelig, og først da vi endelig følte oss nærmere vår store drøm om å bli foreldre.. Bloggerne var med oss på denne første ultralyden i uke 8. Jeg gleder meg til å oppleve dette øyeblikket igjen gjennom tv-skjermen. For en dag og FOR en opplevelse! Dere aner ikke hvor mye både Ulrik og jeg grudde oss i forkant av timen. Jeg var så redd for at legen ikke skulle finne liv at jeg trodde jeg skulle kaste opp på venterommet, og Ulrik var ikke noe mindre nervøs enn meg, stakkar. Men liv var det og liv er det heldigvis fortsatt. Herregud, så heldige vi er <3

JULENS SPØRSMÅL OG SVAR

Hei, dere! Da var jeg hjemme i Oslo igjen etter en laaang og deilig juleferie. Som flere har lagt til merke er det noen uker siden forrige spalte med ukens spørsmål og svar. Grunnen til det er rett og slett ferien, så her kommer julens spørsmål og svar..

Hvordan pleier du å feire bursdagen din?

- Jeg liker ikke å feire bursdagen min egentlig. Ulrik og jeg pleier bare å markere dagen oss to sammen. Han skjemmer meg alltid bort med frokost på sengen, fine gaver og lar meg velge restaurant eller hva vi skal gjøre, noe jeg selvfølgelig setter STOR pris på. Men bursdagfest med venner eller familie er ikke viktig for meg nå som jeg er voksen. Om to år når jeg blir 30 så vil jeg nok stelle i stand en stor fest, men ikke før det.

Hva er din ultimate tre-retters middag?

- Hm.. Jeg elsker supper til forrett og varm sjokoladefondant med vaniljeis til dessert. Til middag er jeg veldig glad i asiatisk mat. Hanami er favorittrestauranten i Oslo. Stedet jeg møtte Ulrik for aller første gang <3

Når fikk du lappen?

- Jeg fikk lappen da jeg var 18 år, etter et mislykket forsøk på både teoriprøven og oppkjøring.

Hva slags prevensjon har du brukt før? Hva slags merker var det?

- Jeg har gått på p-piller så lenge jeg kan huske, og byttet merker to-tre ganger av forskjellige grunner. Det siste merket jeg brukte og var fornøyd med var Cerazette.

Kunne du tenkt deg p-stav eller spiral eller noe sånt i fremtiden når du har fått barn?

- Nei.

Tror du at dere kommer til å prøve på nummer to raskt etter første? De sier jo at man er veeeldig fruktbar etter fødsel.. så tenkte kanskje det var noe i det for deres del?

- Jeg tror ikke at vi kommer til å prøve aktivt med en gang, men jeg skal heller ikke begynne på p-piller eller noen annen prevensjon igjen..

Synes du det er hyggelig om lesere av bloggen din som møter deg «på gata» tar initiativ til en prat?

- Ja, det synes jeg er skikkelig hyggelig! Faktisk skjer det ganske ofte, så jeg føler meg veldig heldig som har så mange snille og gode lesere :-)

Hvis dere får to jenter eller to gutter, hvilke andre navn enn Lykke og Severin har dere i tankene?

- Nå har vi som sagt byttet jentenavn fra Lykke til et annet jentenavn på S, og vi er sikre på at det "bare" er en i magen min, så vi trenger foreløpig ikke mer enn disse to navnene på lager.

Hvor gammel er Ulrik og hvor gammel er du?

- Ulrik ble 38 år på nyttårsaften og jeg blir 28 år 27. april.

Må si det er litt ironisk at da du endelig slapper av og legger de prøverørene på hylla en stund, da blir du gravid på egenhånd. Har du tenkt på om hvis du ikke stresset så i utgangspunktet så hadde det kanskje gått helt fint?

- Vi la aldri prøverør på hyllen. Vi ventet bare på å sette i gang med vårt femte forsøk, og venting var det jo mellom hvert forsøk. Jeg tror ikke at stress alene er grunnen til at vi ikke har lykkes før nå, men jeg tror at stress er negativt for helsen generelt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Får Ulrik lønn mens han står på standby?

- Ulrik har fast lønn som pilot. Standby-vaktene er en del av jobben hans. Og ja, han får betalt for det også.

Kan du fortelle litt om bilselen du bruker nå som du et gravid? Hvordan funker den og hvor får man tak i denne? Er det noe du vil anbefale for gravide?

- Ulrik kjøpte bilselen til meg før jul på Babyshop. Jeg synes den er veldig behagelig nå som jeg begynner å få litt mage, siden den ikke presser på magen. Jeg vil absolutt anbefale denne selen videre til andre gravide, men jeg kan ikke si sikkert om den er sikrere enn en vanlig sele ved en eventuell ulykke. Jeg vil bare tro det siden den ikke presser direkte på magen, men lengre ned. 

Har dere noen erfaring med clearblue fertilitetsmonitor? Hva er dine/deres erfaringer eventuelt?

- Jeg brukte clearblue sin fertilitetsmonitor i starten av prøvingen og synes den var ganske enkel å forstå. Men det finnes billigere alternativer som er like gode, tror jeg.

Gruer du deg til mammapolitiet?

- Ja og nei. Jeg er jo blitt ganske vant med å bli kritisert for ALT jeg gjør, så akkurat det blir ikke nytt. Men det kan nok tenkes at kritiseringen blir vanskeligere å svelge når det handler om et annet liv enn mitt eget.

Føler du at du må være mer forsiktig med enkelte ting i dagliglivet nå som du er gravid?

- Ja, det føler jeg og derfor er jeg forsiktig med det meste. Noen mener nok at jeg overdriver, mens jeg trives med å ta alle hensynene jeg tar.

Har du trent etter at du ble gravid?

- Nei, det har jeg ikke. Men planen er å begynne forsiktig med treningen igjen denne uken.

Er det du som skriver, eller blir du bare intervjuet av forfatteren?

- Tone Solberg og jeg skriver hver vår del av boken. Jeg er altså ikke bare et av intervjuobjektene i boken.

Det har de siste dagene vært stort fokus på eksponering av barn i SoMe. Hvilke tanker har du rundt dette? Kommer du til å eksponere barnet ditt på bloggen med bilder og tekst?

- Jeg synes som sagt at hysteriet rundt eksponering av barn i sosiale medier er noe overdrevet. Det er viktig å sette grenser sammen som foreldre og tenke nøye over alt som deles. Men jeg synes ikke at full skjerming er verken en god eller nødvendig løsning i år 2018, hvor sosiale medier er en del av hverdagen til nesten alle.

Når kommer gravidopodateringem du snakket om skulle komme i romjulen?

- Min første gravidoppdatering kommer denne uken. Det var meningen at jeg skulle lage den i romjulen, ja. Men det ble ikke tid til det. Eller, jeg tok meg ikke tid til det.

Hvordan føler du deg nå som du er gravid?

- Jeg føler meg bra og kommer tilbake til mer detaljer rundt formen min og gravidtiteten så langt i gravidoppdateringen senere denne uken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Still gjerne spørsmål til neste uke allerede nå!

 

KJØNNET PÅ BABYEN

Hei og godt nytt år, alle sammen! Håper dere hadde en fin feiring i går og at dere ikke er alt for slitne i dag. Hehe! Ulrik og jeg blir på Geilo til i morgen for å slippe unna den verste køen hjem fra fjellet, og for å slappe av enda en dag før vi må tilbake til hverdagen igjen..

Det siste døgnet har jeg fått en del gratulasjoner til "den lille prinsen i magen" på grunn av min egen gratulasjon til Ulrik på Instagram i går (@pilotfrue). Jeg ser meg derfor nødt til å avkrefte disse ryktene, siden vi fortsatt ikke vet kjønnet på babyen. Jeg tror vi får vite det på neste ultralyd som er i uke 18, men det var for tidlig å se noe i uke 12 på vår forrige ultralyd. Jeg gleder meg skikkelig til vi får vite kjønnet! Ikke fordi det er viktig for meg om det blir en jente eller en gutt, men fordi jeg ser frem til å begynne med barnerommet og til å handle inn jenteting eller gutteting.

Grunnen til misforståelsen er at vi har byttet jentenavn fra Lykke til et annet navn som starter på S. Et navn vi har tygget på sammen med familien gjennom hele julen, og som vi nå har bestemt oss for å bruke dersom vi får en liten jente. Derfor "lille S", siden Severin består som guttenavn ♥