hits

januar 2018

GRAVIDOPPDATERING: UKE 20 (19+4)

Hei, dere! Her kommer den etterspurte gravioppdateringen som jeg har forstått at mange ønsker seg. Nå er jeg i svangerskapsuke 20 (19+4), og det betyr at 48,4 prosent er passert..

Foto: Anette Marie

Termindato: 25. juni

Babyen: Barnet er nå 22 cm lang fra hodet til føttene og veier ca. 225 gram i starten av uken og ca. 280 gram i slutten av uken. Utviklingen av sanseorganene-hørsel, syn, følelse, smak og lukt begynner nå.

Kjønn: Gutt

Navnevalg: Severin. Et navn Ulrik, jeg og familien vår elsker!

Liv i magen: Jeg har fortsatt ikke kjent noe.

Forandringer på kroppen: Navnlen min begynner å gå utover, og puppene mine er blitt gigantiske. Ellers ingen store forandringer.

Humøret mitt: Det er på topp! Jeg har INGETING å klage på og føler meg utrolig heldig om dagen <3

Formen min: Formen min er superbra. Jeg blir fort andpusten opp trapper og kjenner litt ubehag neders i ryggen etter en lang dag, men det er ikke noe som plager meg.

Søvn: Jeg sover ikke alltid så veldig godt på natten, men det tar jeg igjen med en ekstra lur på dagen.

Cravings: Jeg craver ikke noe spesielt, men jeg spiser generelt mye mer enn før jeg ble gravid. I blant må jeg stå opp på natten og ta meg en brødskive eller spise middagsrester. Hehe!

Innkjøp: Det siste innkjøpet vi har gjort er en hylle til rommet til Severin. Hyllen er faktisk formet som et fly! Jeg gleder meg til å vise dere når vi (les: Ulrik) har fått skrudd den opp.

Vektøkning: Jeg har gått opp ca. 8 kilo.

Neste kontroll: Neste svangerskapskontroll er hos fastlegen min 5. mars. Vi har bestemt oss for at vi ikke tar flere ultralyder i dette svangerskapet med mindre vi må.

Det jeg gleder meg mest til nå: Jeg gleder meg skikkelig til å kjenne liv. Håper inderlig det skjer snart!

Pappa Ulrik: Ulrik har begynt å glede seg veldig til fødsel og alt som venter i livet etter, noe som har tatt lang tid for han å tørre på grunn av alt vi har vært gjennom i prøveperioden.

EN LITEN HILSEN FRA NERDEN I STUA

God kveld, dere! De siste to dagene har bestått av mye skriving og lite av alt annet. Jeg føler meg som en nerd her jeg sitter dagen lang foran macen med ustelt hår, sminkerester fra i går, briller og en hestehale jeg brukte 10 sekunder på å lage. Innspurten av boken er som sagt i gang og det tar lenger tid enn jeg hadde trodd. Vanskelig er det også å konsentrere seg time etter time om boken uten å bli forstyrret av telefonen, mailen, Facebook og andre ting som skulle vært gjort. Jeg har kost meg masse i hele bokprosessen, men nå skal jeg innrømme at jeg gleder meg til å sette punktum.

Før jeg gjør meg klar for siste skriveøkt i sengen måtte jeg selvfølgelig si hei til dere. Jeg vurderer forresten å ta en liten skrivepause, men skal prøve å la være. Med skrivepause mener jeg pause fra bloggen til å skrive ferdig boken. Hehe! Så skrivepause blir det jo på en måte ikke uansett..

I morgen får jeg et lite avbrekk, for da kommer Anette Marie på besøk. Hun skal nemlig ta noen fine gravidbilder av meg, slik at jeg snart kan komme med den etterspurte gravidoppdateringen mange ønsker seg. Det blir koselig å se henne igjen. Jeg har vært alt for dårlig til å ta kontakt det siste året. Anette er herlig. Hun fortjener venner som er tilstede ♥

Vi blogges mer i morgen!

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Hei, dere! Her kommer ukens spalte med spørsmål og svar. Bildene i innlegget er fra helgen med niesene våre..

Du har tidligere sagt at du har sluttet med botox for å lykkes med drømmen om å bli gravid. Betyr det at når graviditeten er over og Severin er født at du kommer til å ta det i bruk igjen?

- Jeg tror jeg kommer til å ta botox igjen, ja. Men jeg vet ikke når eller om det fokuset jeg en gang hadde på utseendet kommer tilbake. Nå går Severin i magen foran alt og det kommer han selvfølgelig til å gjøre når han kommer ut også <3

Kommer dere til og gå til Spiren når dere skal prøve og få barn nummer to?

- Jeg skal ikke begynne på p-piller eller noen annen form for prevensjon igjen etter fødsel, så først og fremst "prøver" vi på egenhånd. Vi har ikke snakket om søskenforsøk med Spiren. Jeg tror ikke det blir aktuelt med en ny runde med prøverør, men vi får se. Nå er vi uansett overlykkelige over situasjonen vi er i.

Vurderte dere AIH inseminasjon?

- Nei, vi har ikke vurdert noe annet enn prøverør med mine egg og Ulrik sine sædceller.

Hva mener du med at man kan blø etter sex som gravid? Mener du rett etter eller få dager etter, og som en slags mensen?

- Jeg mener rett etter. Legen min sa det til meg for at vi ikke skulle bli redde om det skjedde. Det var også et av spørsmålene jeg fikk hver gang jeg begynte å blø i prøveperioden da jeg mistet. Altså, om vi nylig hadde hatt sex. Ikke fordi sex er farlig i graviditeten, men fordi det kan starte en liten blødning fra slimhinnen i skjeden eller på livmorhalsen på grunn av den mekaniske påvirkningen under samleie.

Hvor lenge har du kunnet stå på ski?

- Jeg lærte meg å stå på ski i 14-års alderen på Geilo med skiinstruktør. Planen er at Severin skal få på seg skiene så fort han kan gå. Hehe!

Hvorfor var det så viktig for deg å bli mor? Hadde ikke livet ditt hatt verdi uten barn?

- Livet mitt har hatt stor verdi uten barn til nå fordi jeg er så heldig å ha mange gode mennesker rundt meg, men jeg er sikkert på at det vil få en helt ny og enda større mening når lille Severin kommer til verden.

Skal du ta mammaperm? Eller kommer du til å jobbe og blogge som vanlig? For du vet vel at du ikke kan blogge, jobbe og ha annonsesamarbeid samtidig som du mottar permisjonspenger fra nav. Hvordan funker dette for deg med din jobb?

- Jeg skal ut i mammapermisjon, men ikke 100%. Bloggen vil derfor oppdateres som vanlig, mens andre ting jeg gjør i min jobb som blogger må vike.

Hvorfor må du absolutt ha extensions nå som til og med kroppen din prøver å fortelle at det ikke er velkommen?

- Jeg føler meg rett og slett ikke fin uten extensions, og derfor velger jeg å fortsette.

Tar du noen tilskudd i svangerskapet nå?

- Ja, jeg tar D-vitaminer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er pappaen din med som «statist» i kjendis farmen som går nå?

- Hehe! Ja, han var med i forrige uke og har vært med tidligere :-)

Står du for alt du sa i intervjuet med God kveld Norge? Det er bare trist at du sier at barnet/barna ikke vil mangle noe, og når du får spørsmål om hva du mener, så vinkler du det materialistisk?

- Jeg står alltid for alt jeg sier i intervjuer. Når det gjelder intervjuet med God kveld Norge så må dere huske på at produksjonen kun er opptatt av å lage god tv, ikke av å fremstille Ulrik og meg klokest mulig. Jeg synes innslaget var morsomt og tar meg overhodet ikke nær av det de valgte å fokusere på i programmet. Opptaket tok nesten 4 timer å lage og klippet varte i noen minutter, så det var selvfølgelig mye fornuftig som ble sagt som ikke ble vist. Sånn er det alltid.

Hvor gamle er småsøsknene dine?

- Ingerid er 11 og Olav er 16.

Passer dere niesene deres ofte?

- Vi sier alltid ja når vi blir spurt, og skulle gjerne sett de enda oftere!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du et mellomnavn?

- Nei.

Farger eller striper du håret?

- Jeg striper håret mitt med foliestriper hos frisøren.

Skal dere selge huset deres?

- Ja, vi legger det snart ut for salg! Jeg holder dere oppdatert.

Føler Ulrik at han må forsvare deg når du får kritikk i kommentarfeltet?

- Noen ganger og det synes jeg bare er søtt av han.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Still gjerne spørsmål til neste uke allerede nå!

TILBUD PÅ HÅRBEHANDLINGER

Annonse

Håper helgen din har vært like fin som min. Jeg har som dere ser blitt lang på håret igjen, og ville bare stikke innom for å fortelle om et tilbud på Head frisør i Hegdehausveien som gjelder i hele februar måned. Dersom du bestiller time NÅ får du hele 20% rabatt på alle hårbehandlinger med kodeord "PILOTFRUE" på Head frisør i Hegdehaugsveien. P.s. tilbudet gjelder ikke lærlinger og kan kun benyttes mandager, tirsdager, onsdager og torsdager i februar..

Bestill time her eller ring 22 60 62 67 for timebestilling

(annonselenke) Kjolen jeg har på meg finner du forresten HER!

SMÅSØSKNENE MINE

Jeg har som mange vet to småsøsken fra Halden som jeg er veeeeldig glad i. Det er ikke så ofte vi møtes fordi vi naturligvis lever hver vår hverdag i hver vår by, men når vi først er sammen har vi det alltid skikkelig koselig og da slipper de selvfølgelig ikke unna kameraet til storesøster.. Hehe!

Lillesøster heter forresten Ingerid og lillebror heter Olav August. Begge to kom på oslobesøk fra i går til i dag, noe jeg satt enormt stor pris på. Kvalitetstid med søsknene mine er virkelig gull verdt, og nå har vi lovet hverandre at vi skal ses litt oftere. Tenk, snart er Ingerid tante og Olav onkel til lille Severin. Det er helt sprøtt å tenke på!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå har niesene våre kommet og i kveld blir det bare film og spill her hjemme, mens i morgen tildig skal vi ut og stå på skøyter. Eller, ikke jeg da. Men Ulrik er å kjøper seg skøyter nå, og jeg har planer om å stille opp med vafler og kakao. Åh, som jeg elsker familiehelger som dette! Heldigvis er det slik fremtiden til Ulrik og meg ser ut. Håper inderlig at vi får mulighet til å gi Severin en eller flere søsken <3

DET PERFEKTE SETTET

Annonse

Hei og god fredag! Denne helgen har jeg gledet meg til lenge. I kveld kommer nemlig lillesøsteren min og lillebroren min på besøk fra Halden. Og i morgen skal Ulrik og jeg passe niesene våre sammen. Dette blir altså en skikkelig familiehelg som dere vet at jeg elsker <3

Jeg har forresten fått helt dilla på sett for tiden, og derfor satt sammen tre fine sett som jeg liker veldig godt. Settene er fine til både hverdag og fest. Alt avhenger av styling, sko, veske og tilbehør. Dessuten er de både feminine og komfortable på samme tid, noe som er et must for meg nå om dagen.

(sponset produkt og behandling) Nå skal jeg snart til frisøren og gi extension en siste sjanse i denne graviditeten.. Det forrige håret jeg satt i falt dessverre ut etter bare noen dager, så jeg håper at det nye håret jeg har bestilt vil feste seg. Jeg må legge til at det ikke er verken frisøren min eller Luxushair sin feil at håret ikke ville sitte, da vi har brukt både samme metode og hår som tidligere. Jeg tror bare det handler om at kroppen min er i endring på grunn av graviditeten..

(annonselenker) Det grå settet: Blazer & bukse HER

Det blomstrete settet med skjørt: Topp HER/ Skjørt HER

Det blå settet: Blazer HER/ Bukse HER

PASS OPP FOR MAMMAPOLITIET

Ny etterlengtet tilværelse nærmer seg. Det som har vært vår aller største drøm i snart to år e endelig virkelig. Som dåkke veit bærer Julianne på ein liten gutt inni magen sin. Tenk det. Eg skal bli pappa til ein liten gutt! Herregud, så eg gleder meg.

No e vi kommet dit at eg føler vi kjenner den lille gutten i magen litt gjennom ultralydene og månedene som har gått. Skuldrene mine er senket og eg tør å tru at dette skal gå bra. Det føles stort å planlegge fødsel ut fra en termindato, siden det ikkje e lange stunda siden alt dette var fjernt for oss. Ting kan forandre seg raskt i denne prosessen. Det har vi fått erfare. Eg håper av hele mitt hjerte at alle som har lyst til å få barn, og spesielt dåkke som har vanskeligheter med å få barn får oppleve den samme gleden som vi kjenner no. 

Det å bli foreldre for første gang e like nytt for alle. Kordan type pappa eg blir og kordan type mamma Julianne blir gjenstår å sjå. Men vi har heldigvis mange gode forbilder i familien som vi velger å ta lærdom av, og eg e sikker på at vi som alle andre oppegående mennesker kjeme til å klare denne nye rollen med glans. Prøving og feiling det blir det uansett for oss, som for alle andre nybakte foreldre.

Over til noke eg vil ta opp.. Julianne skreiv her for litt siden om at vi ikkje skal la babyen sove i sengen vår. Ja, det har vi snakket om her hjemme, og det e vårt felles ønske av flere grunner. Severin skal altså ha sin lille seng ved siden av vår store seng og når vi føler det riktig skal han på eget rom, vegg i vegg med vårt. Om det e slik det blir eller ikkje gjenstår å sjå. Men å klandre oss for dette valget før vi i det hele tatt har prøvd føler eg blir feil, noke dessverre mange valgte å gjøre.

Til mammapolitiet: Om det er hormoner, ammetåke eller hva som er grunnen til at dåkke kverulerer som dåkke gjør, det veit eg ikkje. Men det som funker for deg funker kanskje ikkje for oss. Kom gjerne med tips og del erfaringer, men ikkje fortell oss at vi gjør feil på bakgrunn av at vi velger annerledes enn deg. Husk også at du som forelder er forbilde for dine barn.

No e det jo dessverre sånn at veldig mange mennesker har ekstremt mykje meninger om alt alle andre gjør. Slike mennesker må være av en helt egen rase. Eg trur det er folk som generelt kaster bort massevis av tid i jobb og fritiden med å skrive dritt til alle på nettet. Eg veit at det ikkje e bare til oss. Men det eg lurer på e ka som er motivasjonen til disse menneskene? For det kan ikkje være mennesker som har det godt med seg sjølv som velger å bruke så mykje tid og energi på andre. Det henger bare ikkje på greip.

Eit annet eksempel.. Her om dagen var vi og kjøpte to leker til vår kommende sønn. To leker som han heilt sikkert ikkje klarer å bruke før han begynner å nærme seg halvannet år, noke både Julianne og eg e fullstendig klar over. Men ut i fra en gjeng med kommentarer fra mødre som var mykje nærmere fødsel enn Julianne så var også dette veldig galt. Det ble nevnt at vi hadde feil fokus, at vi skaper kjøpepress og at vi kommer til å bli dårlige foreldre på bakgrunnen av disse innkjøpene.

Det var en mor blant annnet som skulle føde om et par uker. Hun hadde ikke kjøpt inn det som skulle være i fødebagen en gang, og mente da naturligvis at vi var totalt idioter som kjøpte leker allerede før babyen er født.

Eg skal ikkje skrive her ka eg tenker om denne kommende moren, for da synker eg på samme nivå som henne. Men eg nekter å tru at denne kommentaren ikkje hadde noke med enten missunnelse eller at hun sjøl ikkje har dei samme mulighetene som oss i livet. Ja, eg drar misunnelseskortet. For det må handle om noke misnøye av ein eller annen form når mennesker ønsker å dra andre ned. Heldigvis har både Julianne og meg den sykt gode egenskapen at vi ønsker andre opp og frem her i verden. Vi heier på alle. Ja, til og med på mammapolitiet. Vi velger nemlig å tru at dei også en dag vil slutte med trolling, men ikke før dei får det godt med seg sjølv.

Ulrik

@mrulriknygaard

ORDINÆR ULTRALYD OG TERMINDATO

I dag har vi vært på vår første ordinære ultralyd! Timen var på kvinneklinikken på Rikshospitalet, som er stedet jeg skal føde. Herlighet, så gøy det var å se vår lille Severin igjen. Dette er den fjerde ultralyden vi har fått høre hjertet hans slå, og det er like fantastisk hver gang. Alt står heldigvis bra til med den lille gutten vår og jeg kan regne med å kjenne liv innen to uker, sa legen. Åh, som jeg gleder meg til spark og mer bevegelse!

Slik jeg forstod det trenger vi ikke flere ultralyder nå. Jeg skal bare bli fulgt opp av faslegen min videre og begynne hos jordmmor fra uke 24, om jeg ønsker det. Tanken jeg sitter med nå er at jeg ønsker å gå til jordmor og i tillegg melde både Ulrik og meg på fødselsforberedende kurs på Rikshospitalet når fødselen nærmer seg.

På Volvat Nationaltheateret regnet de forresten ut termindato til 25. juni, mens i dag og hos fastlegen min kom de frem til den 24. juni. Nå er det vel ganske vanlig at førstegangsfødende går litt over tiden. Er det ikke? Så denne datoen er egentlig ikke så viktig. Men det er selvfølgelig greit å ha noe å forholde seg til nå som nedtellingen er i gang. Tenk, om bare fem måneder blir vi en familie på tre. Jeg pleier alltid å glede meg til sommeren, men aldri har jeg gledet meg så mye som nå. Småbarnslivet, here we come <3 <3 <3

Uke 19 (18+4)

SISTE INNSPURT

For noen dager siden fikk jeg tilsendt et førsteutkast av manuset til boken som Tone og jeg skriver sammen. Herregud, for en følelse å holde manusen i hendene! Jeg kan nesten ikke tro at vi snart er i mål med bokprosjektet vårt..

Det er som dere skjønner veldig gøy at ferdigstillingen av boken er i gang og ikke minst at utgivelse nærmer seg. Men det er også nervepirrende å tenke på alt som venter av eventuelle anmeldelser og på selve mottakelsen av innholdet. Jeg håper selvfølgelig at dere liker boken og tror dere vil finne den både interessant og nær. Miksen av det Tone skriver og det jeg skriver blir i hvertfall veldig fint og gir virkelig mening.

I dag har jeg vært i møte med redaktøren min og fått konkrete tilbakemeldinger på manuset. Det er mye som skal skildres bedre, litt som skal skrives om og noe som skal legges til. Jobbingen med boken er altså ikke over helt ennå, men nå klarer jeg endelig å se for meg alt ferdig og forstår hva som skal til. Det er krevende å skrive bok altså, men det gir mersmak. Jeg skal innrømme det.

Nå skal jeg sette i gang siste skriveøkt før det blir middag og kveldskos sammen med Ulrik og hundene. Ulrik har nemlig gitt meg forbud mot å sitte forran macen etter klokken 19 på grunn av graviditeten. Han mener jeg må bli flinkere til å legge bort jobb på kveldene.

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Annonse

God kveld, dere! Her er ukens spalte med spørsmål og svar..

Du skriver at du ikke vet om du skal reise rundt til bokhandlere for å signere bøker. Hadde ikke det vært koselig da?

- Klart det hadde vært koselig, men jeg vet ikke om boksignering er planen til forlaget mitt ennå. Jeg kommer tilbake til dere når jeg får vite mer rundt lansering og alt det der.

Hvorfor ventet du en måned etter positiv eggløsningstest med å ta graviditetstest?

- Jeg var så innstilt på å sette i gang med det femte prøverørsforsøket vårt at en graviditetstest ikke var i tankene. Grunnen til at jeg tok eggløsningstest var fordi legen min på Spiren ba meg om det. Hun ville nemlig ha full kontroll over syklusen min før vi skulle gjøre det nye innsettet i naturlig syklus. Jeg tok egentlig ikke eggløsningstester fordi vi skulle prøve på egenhånd, men jeg er selvfølgelig veldig glad for at Ulrik og jeg ga det et forsøk når testen først var positiv.

Kunne du fortalt litt om reaksjonen da dere fant ut at du var gravid? Dagene før og etter?

- Jeg trodde ikke at jeg var gravid, men jeg merket at noe var annerledes i dagene før jeg testet meg, og siden mensen ikke kom valgte jeg å kjøpe en graviditetstest. Den dagen jeg testet meg fikk jeg helt sjokk. Ulrik også. Jeg trodde ikke mine egne øyne og ble selvfølgelig glad, men kanskje mest forvirret. Ingen av oss klarte å hoppe av glede etter alt vi hadde opplevd. Dere får se reaksjonene våre på Bloggerne. Jeg filmet både testingen og da jeg fortalte at jeg var gravid til Ulrik.

Hvorfor er samsoving med hundene viktigere enn samsoving med baby?

- Grunnen til at Ulrik og jeg ikke ønsker å samsove med babyen vår har ikke noe med hundene våre å gjøre. Hundene får bli i sengen fordi jeg og vi ønsker at babyen skal sove i sin egen seng fra starten. Grunnen til det er flere. For det første hadde jeg vært redd for å rulle over babyen i søvne eller at noe galt skulle skje mens vi sov. Og for det andre så skjønner jeg ikke hva som er fordelen med å gjøre barna våre mest mulig avhengig av nærhet om natten? Blir ikke det som å gjøre en bjørnetjeneste? Nei, jeg tror det er best for både barn og foreldre å sove hver for seg. Våkenetter blir det jo unasett.

Jeg respekterer selvfølgelig at mange foreldre mener og velger annerledes når det gjelder samsoving med sine barn enn Ulrik og meg. Men når dere spør om min mening, så får dere min mening.

Til info: Babysengen skal selvfølgelig stå på soverommet vårt inntil babyen blir klar for å sove på eget rom. Jeg så at det ble misforstått i forrige spørsmålsrunde.

Vasker du sengetøyet hver dag siden hundene sover i sengen?

- Jeg vasker ikke sengetøyet hver dag, nei. Men jeg vasker både hundene og sengetøyet hver uke og selvfølgelig hundene oftere ved behov.

Hvor lang permisjon kommer Ulrik til å ta?

- Han kommer til å ta så mye han får. Men vi har ikke satt oss godt nok inn i reglene ennå til å svare noe mer konkret.

Hva tenker du om likestillingombudets forslag til endring av permisjonsregler? Altså at permisjonen fordeles 50/50, og dersom mor eller far ikke har mulighet til dette frafaller de 20 ukene som mor/far ikke tar ut?

- Jeg tenker at forslaget er helt på trynet, og at fordelingen av permisjonen bør bestemmes av foreldrene det gjelder ut ifra deres ønsker og behov.

Hvordan skal du føde, hvor du skal føde, skal du ha epidural?

- Hvordan vet jeg ikke, men jeg ønsker ikke badekar foreksempel. Vi har som sagt fått fødeplass på Rikshospitalet og skal på vår første ordinære ultralyd til onsdag. Epidural? Ja, takk.

Skjønner du ikke hva leserne mener om gravidoppdatering eller kverrulerer du?

- Jeg har forstått at flere ønsker seg gravidoppdateringer med lister og bilder fra uke til uke. Foreløpig har ikke dette vært noe for meg siden jeg skriver så mye om graviditeten og alt som er med i den typiske "listen" fra før i innleggene mine. Men kanskje jeg skal lage noen rene gravidoppdateringer fremover? Jeg setter pris på at dere kommer med ønsker :-)

Hva mener du når du sier du har røpt graviditeten på sosiale medier underveis (før du delte nyheten)?

- Jeg mener at jeg formulerte meg på en måte på bloggen og i andre sosiale medier som sa mye, men ikke alt. Mange oppfattet det og visste at jeg var gravid lenge før jeg delte nyheten. Det var litt av poenget, siden jeg i utgangspunktet aldri ønsket å holde graviditeten hemmelig. Jeg var bare ikke klar for alt mediestyret og den oppmerksomheten jeg selv har lagt opp til, før vi følte oss mer trygge på det som hadde skjedd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(annonselenke) Kjolen min finner du HER

Blir du stresset av mammapolitiet? Ser de har dukket opp i kommentarfeltet ditt allerede.

- Ja og nei. De har ikke stresset meg hittil, men jeg er litt bekymret for hvordan jeg skal takle å bli kritisert for morsrollen når Severin kommer til verden. Sannsynligvis går det veldig bra, siden jeg er såpass vant til at alt jeg gjør er feil for noen uansett hva jeg gjør.

Hva tenker du om at det muligens kommer en lov som gjør at bloggere tvinges til å skjærme barna sine på bloggen?

- Det har jeg ikke hørt noe om, men om det kommer en lov rundt barn og eksponering så regner jeg med at den blir fornuftig.

Skal dere på Geilo i påsken?

- Ja, det tror jeg. Vi pleier alltid å være på Geilo i romjulen og i påsken.

Kommer du fortsatt til å lage innlegg om hår/sminke etc fremover?

- Ja. Jeg kommer nok alltid til å ha en stor interesse for både hår, sminke, mote og interiør. Men det vil nok variere hvor mye "den delen" av meg vi ta av plass på bloggen.

Hvordan spiser du i graviditeten?

- Jeg prøver å spise sunt, men jeg unner meg også usunnheter om jeg får lyst på det. Dagens middag var meksikansk tomatsuppe med ferskt gulrotbrød og masse smør. Mmm! Jeg elsker smør. Hehe!

Hva liker du best? Smågodt, Sjokolade eller potetgull?

- Smågodt!

Hadde du blitt med på "Skal vi danse" om du fikk muligheten?

- Ikke nå som jeg er gravid og heller ikke det første året med Severin her hjemme, men kanskje senere i livet når det passer bedre.

Du sier dere ikke hadde sex de første 12 ukene av svangerskapet. Hvorfor?

- Grunnen til det var vel egentlig bare at Ulrik var stresset for at det skulle være farlig, selv om legen, jeg og internett sa at det ikke var det. Hehe! Men det stemmer jo at man kan begynne å blø etter sex mens man er gravid, og det skremmer faktisk meg også etter alt vi har vært gjennom. Blod er skrekken.

Det var ikke noe om dere på God kveld Norge?

- I know. Innslaget ble utsatt på grunn av Farmen Kjendis. Vet ikke når det kommer dessverre. Vi ble ditcha og vi tåler det :-)

Hva er galt med Finn.no? Aldri hatt problemer med det. Du reklamerer for alt du kan tjene penger på du! Helt utrolig.

- Det er ingenting galt med Finn.no. Jeg bruker det ofte til å selge møbler og kjøpe interiør. Jeg synes bare ikke det er det beste utsalgsstedet for merkevesker og merkeklær, da jeg er redd for å bli lurt. En venninne av meg kjøpte en Chanel veske på Finn.no som viste seg å være falsk. Det var de 17 000 kronene..

På The2ndedit.com (som jeg skrev om på lørdag) vertifiserer de alle produktene, slik at du kan være sikker på at det du kjøper er ekte og i god stand. Dessuten vil jeg tro at målgruppen for vintage klær, vesker og sko er større her enn på Finn.no.

Kjenner du Helene Ragnhild som også er gravid og har gått gjennom prøverørsforsøk?

- Jeg kjenner ikke Helene godt, men jeg har snakket litt med henne og hun skrev dette gjesteinnlegget på bloggen min en gang.

Ble dere inspirert av krimserien "Broen" til jentenavnet Saga?

- Det samme spurte mamma om faktisk. Hehe! Men verken Ulrik eller jeg har sett en eneste episode av den serien, så nei. Vi visste ikke at det var en Saga i Broen.

Hva var grunnen til at dere endret jentenavnet fra Lykke til Saga?

- Begge navnene er fine, men vi ble bare mer glad i navnet Saga i løpet av julen. Enkelt og greit.

Skulle vi ikke få vite kjønnet via snappen til Ulrik da dere var på ultralyd?

- Nei, dere skulle få se reaksjonene våre på kjønnet på Ulrik sin Instagram @mrulriknygaard. Ulrik og jeg holder alltid ord.

Hvorfor ville du ikke kjøpt et slikt fly hvis det var en liten jente?

- Det har jeg aldri sagt? Jeg ville nok sett etter et rosa fly, da jeg synes det flyet vi kjøpte er litt "guttete" i forhold til at det kun skal stå som pynt på rommet i noen år. Men om Severin ønsker seg noe rosa eller om vi får en datter som ønsker seg noe lyseblått så skal de selvfølgelig få velge selv. Jeg prøver bare å innrede et koselig gutterom. Når ble det galt?

Tror du at nyfødte babyer bryr seg om materialistiske ting?

- Hehe, nei. Men jeg bryr meg om fine ting, og derfor velger jeg å legge litt ekstra tid og kroner i babyrommet til Severin.

Går du på skøyter nå i graviditeten?

- Nei, det tør jeg ikke. Ikke ski heller..  Jeg vil ikke risikere å falle og slå meg nå som jeg er gravid. Sannsynligvis hadde det nok gått veldig bra på både ski og skøyter, men det er ikke verdt sjansen.

Går Ulrik rundt i uniform på fritiden? Eller tvang du den på han så det skulle passe til dette bildet?

- Selvfølgelig går ikke Ulrik i uniformen sin med mindre han er på vei til jobb eller på vei hjem fra jobb. I dette tilfellet hentet jeg han på flytoget etter jobb for at vi skulle kjøre sammen til lekebutikken på vei hjem, noe han hadde lovet meg. Når det er sagt så synes jeg bildet ble ekstra morsomt på grunn av uniformen og det vet jeg at jeg ikke er alene om. Humor er viktig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Still gjerne spørsmål til neste uke allerede nå!

BAKGRUNNEN FOR NAVNEVALGET

Jeg har fortalt det før, men velger å fortelle det igjen siden det fortsatt er mange som spør..

Det var venninnen min Kaja som kom med navnet, Severin for snart ett år siden. Vi satt og snakket om forskjellige babynavn over en kaffekopp hjemme hos meg, helt til jeg måtte stoppe henne. "Dersom du har et guttenavn du ikke ønsker at jeg skal ta, så må du holde det for deg selv", sa jeg. Men Kaja brydde seg ikke og ramset opp alle guttenavn hun likte. Severin var et av disse navnene og faktisk det eneste guttenavnet jeg husker fra den dagen. Hehe! Jeg likte det fra første stund og trodde ikke at navnet kunne bli finere akkurat der og da, men det gjordet det.

Da jeg foreslo navnet til Ulrik fikk jeg et eneste stort smil. "Ring mamma", sa han. Jeg ringte og fikk meg en hyggelig overraskelse. Etter en rørende telefonsamtale med svigermor var det ingen tvil om at jeg hadde funnet det perfekte guttenavnet. Morfaren til moren til Ulrik het nemlig Severin. Han virket som en fantastisk mann og ga navnet Severin en helt ny mening. Fra da av og nå føles valget så rett. "Mini Ulrik" oppkalles alstå etter oldefaren til Ulrik ♥

Bildet over ble tegnet av niesene våre i helgen. Det virker som om de gleder seg veldig til å få et guttesøskenbarn.. Senere i dag kommer forresten ukens spalte med spørsmål og svar her på bloggen. P.s. Jeg har nok av spørsmål å ta av denne uken, så om det dukker opp mer dere lurer på i dag må jeg spare de til neste uke.

JEG GLEDER MEG TIL FAMILIELIVET

Jeg føler meg utrolig heldig som har hele fem tantebarn. Fire jenter og en gutt. Fra i går til i dag har jeg hatt besøk av Cerine og Anna, som er de yngste døttrene til broen til Ulrik. To nydelige jenter jeg er blitt veldig glad i, og som får tante til å le mye og ofte. Vi har spist taco, sett på film, spilt spill, kost oss med godteri, lekt med Ramp og stått på skøyter. I natt sov vi faktisk alle tre i sengen til Ulrik og meg, pluss Ramp. Det var skikkelig koselig og skikkelig trangt. Hehe! Ulrik har dessverre vært på jobb denne helgen. Men jentene kommer tilbake allerede neste lørdag og da har Ulrik fri fra jobb, så da blir det nok enda mer uteaktiviteter..

Jentene dro for bare et par timer siden og jeg merker allerede at det er stille her. SOM jeg gleder meg til flere familiehelger fremover, for ikke å snakke om søndager ute med barn i solen. Det er bare såååå koselig og slike dager gir meg enormt mye god energi! Familielivet, here I come!

Med så mange jenter i familien er det på tide med en gutt til, eller hva? Foreldrene til Ulrik har tre jentebarnebarn, så på den siden var det i hvertfall gøy at det ligger en gutt i magen min. Mamma og stefaren min har en av hver, så for de var det egentlig det samme. Men jeg tipper at min lille nevø på snart 3 år blir veldig glad når han skjønner at det kommer en guttebaby i juni ♥

JEG SELGER LOUIS VUITTON VESKER OG ANDRE MERKEKLÆR

Annonse

Hei, dere! Jeg merker dette innlegget med annonse for å være på den sikre siden, men jeg er usikker på om det faktisk er nødvendig. Saken er at jeg selger noen brukte skatter på en side som er full av eksklusive vintage vesker, sko og klær til GODE priser, da jeg ikke føler at Finn.no foreksempel er det rette/tryggeste utsalgsstedet for slike ting. Nå vil jeg derfor tipse dere om denne nettsiden siden det er veldig mye fint her, og ikke minst fordi det god mulighet for dere som også har en eller flere skatter liggende som dere ønsker å selge videre..

Du finner den gule vesken min fra Louis Vuitton her og den blå vesken min fra Louis Vuitton her. I tillegg selger jeg denne kjolen fra Ganni og denne kjolen fra Ganni

Les mer om tjenesten her!

EN LITEN PILOT?

Tusen takk for alle gratulasjoner, hjerter og varme ord! Jeg blir helt rørt av den positive oppmerksomheten vi har fått de siste dagene. Ulrik og jeg føler oss ekstremt heldige og om mulig enda mer spente nå som vi vet hvem vi venter på..

For å feire gutten vår har vi kjøpt en lyseblå lekebil, litt gaver til oss selv og selvfølgelig et lekefly. Det samme flyet kjøpte jeg faktisk til nevøen min da han var bare 1 år, og tenkte at jeg skulle kjøpe det igjen dersom Ulrik og jeg noen gang ville få en sønn selv. Endelig var det vår tur og endelig er drømmen blitt virkelig. Tenk at vi skal bli foreldre til en liten guttebass i juni! Det gjør meg og oss bare såååå stolte og lykkelige.

Nå som flyet er i boks mangler vi bare en ting til.. Pilotlue har vi jo fått og pilotbriller fra Ray Ban til barn er innkjøpt, så jakten fortsetter etter den perfekte pilotjakken til "mini Ulrik". Hehe! For hvem vet.. Kanskje det ligger en liten pilot i magen min? Om det ikke gjør det så tipper jeg uansett at han kommer til å se opp til pappaen sin ♥

JEG SKAL BLI GUTTEMAMMA!

Jeg skal bli guttemamma og alt står bra til med den lille prinsen vår! Magefølelsen min var feil, men HERLIGHET, så heldige vi er. Alt blir mye mer virkelig nå som vi vet kjønnet på drømmebabyen vår.. Og livet som venter gjør meg bare såååå lykkelig! Hurra for Severin! Vi gleder oss sånn til å møte deg, lille venn ♥

Foto: Tine Poppe

PÅ TIDE Å FORNYE GARDEROBEN IGJEN..

Annonse

God kveld, dere! Tusen takk for alle de hyggelige tilbakemeldingene både Ulrik og jeg har fått i dag på valg av jentenavn. Guttenavnet har vært kjent en god stund, men hyggelig at dere liker det også. Vi har forelsket oss helt i begge babynavnene, så nå blir det spennende å se hvilket av de vi får bruk for fra i morgen og fremover..

Jeg holder forresten på å fornye garderoben litt igjen og har fått litt dilla på kjoler etter at jeg ble gravid. Mest fordi det er komfortabelt nå som magen vokser, men også fordi det er fint til både hverdag og fest. Under ser dere tre forskjellige kollasjer som er satt sammen av ting jeg ønsker meg. Alt ligger faktisk i handlekurven inntil videre. Men jeg skal bestemme meg i løpet av kvelden for hva som klikkes hjem og ikke.

Denne gang linker jeg til alle plaggene jeg har funnet frem, siden det var flere som savnet det sist gang.. Håper dere får litt inspirasjon og blir i like godt humør som jeg blir av å se noe annet enn boblejakker og Moon boots. Hehe!

(annonselenker) Kjole: HER/ Jakke: HER/ Sko: HER/ Bukse: HER/ Solbriller: HER/ Veske: HER

(annonselenker) Jakke: HER/ Veske: HER/ Hansker: HER/ Solbriller: HER/ Sko: HER/ Deksel: HER/ Kjole: HER

(annonselenker) Kjole: HER/ Belte: HER/ Solbriller: HER/ Jakke: HER/ Sko: HER/ Smykke: HER/ Veske: HER

NAVNET TIL LILLE S

I dag er jeg i graviditetsuke 18 (17+4), noe som betyr at 43,5 prosent av graviditeten er overstått. Fødsel og livet som venter etter føles fortsatt helt uvirkelig. Jeg velger derfor kun å fokusere på en uke av gangen inntil videre, og ta resten som det kommer..

Nå er det bare en dag igjen til Ulrik og jeg forhåpentligvis får vite kjønnet på den lille i magen min. Jeg er så spent at dere aner ikke! Det spiller som sagt ingen rolle for oss om jeg bærer på en gutt eller en jente. Men jeg gleder meg sånn til å bli mer knyttet til lille S og ikke minst til å kunne kalle den ved navnet sitt fremover. Kanskje blir graviditeten og alt mer virkelig for oss etter at vi får vite kjønnet også. Jeg håper det. I tillegg blir det jo utrolig stas å begynne med barnerommet til den lille prinsen eller prinsessen vår. Jeg har nemlig allerede plukket meg ut en favorittnyanse av lyseblå maling og en favorittnyanse i lyserosa maling som skal kjøpes inn allerede i morgen etter ultralyden. Hehe!

Som dere vet har jeg hatt en følelse på jente lenge. Men de siste dagene har jeg begynt å få litt følelse på gutt også, så dagen i morgen blir mildt sagt spennende. For de av dere som vil "være med på ultralyden" kan følge Ulrik på Instagram @mrulriknygaard. Han kommer til å filme reaksjonen vår på story når vi får vite kjønnet ♥

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

God kved! Her kommer ukens spalte med spørsmål og svar fra en sliten jente med håret i dott og støvete joggedress.. Er det bare meg eller ser jeg yngre ut uten vippeextension? Det er forresten veldig hyggelig at så mange er enige med Ulrik om at jeg kler denne naturlige looken!

Er Ulrik fra Måløy?

- Ja og det er han veldig stolt over, noe jeg forstår. Vakker plass!

Har du sluttet med samarbeidet du hadde med stylisten din som dere startet i høst? Jeg fikk inntrykk av at det var meningen det skulle bli et fast innlegg i uken der du ble stylet opp og skulle legge ut bilder til oss, eller bare misforsto jeg? Bare synes det stoppet så brått, har vel ikke hatt slike innlegg på en stund?

- Maria og jeg jobber fortsatt sammen hver onsdag. Vi gjør litt forskjellige ting når vi er sammen, men det blir mer styling og outfits fremover.

Jeg lurer på hvorfor du ikke ønsker å begynne på prevensjon igjen etter du har født?

- Jeg ønsker meg jo flere barn, og nå som vi vet hvor vanskelig og lang tid denne prosessen kan ta så tør jeg ikke å begynne på noe prevensjon igjen. I hvertfall ikke før vi har fått de barna vi ønsker oss.

Kommer barnet til å få begge etternavnene etter Ulrik, eller bare Nygård, siden du bare har dette?

- Bare Nygård.

Har dere tenkt noe på hvordan dere vil introdusere hundene for lille S?

- Vi har snakket om at Ulrik skal ta med noe som lukter babyen hjem fra sykehuset først, slik at hundene får luktet litt på han eller henne før vi kommer hjem. Ellers skal vi bare oppføre oss helt normalt og ikke lage noe "oppstyr" av at vi har med oss en baby hjem, bare la alt gå naturlig og sørge for at hundene får like mye oppmerksomhet som før.

Kommer du til å ha ukesoppdateringer angående graviditeten fremover?

- Jeg skriver om graviditeten nesten hver eneste dag. De som følger meg fast og faktisk leser alt jeg skriver får med seg alle detaljer underveis i graviditeten.

Hva fikk du av Ulrik til jul, og hva fikk han av deg?

- Ulrik fikk en business bag i Louis Vuitton av meg til jul og jeg fikk en Valentino clutch, to gensere fra Zara og Hermes sandaler.

Hva tenker du om å ta med baby på båt?

- Jeg tenker at det kommer til å gå veldig bra og at babyen mest sannynlig kommer til å like å være på sjøen. P.s. Jeg tenker alltid positivt og føler jeg har kommet langt i livet med positiviteten min.

Har dere tenkt noe på barnevogn?

- Ja, vi har både tenkt og sett. God kveld Norge var som sagt med oss da vi så på barnevogner for første gang. Den reportasjen kommer på tv lørdag denne uken.

Kommer lille S til å sove inne hos dere til å begynne med?

- Ja, er ikke det ganske vanlig?

Hva tenker du om samsoving?

- Det første jeg tenkte var at dette må jeg google. Det andre jeg tenkte var at samsoving så veldig koselig ut, men det tredje jeg tenkte var at jeg ønsker at barnet vårt skal venne seg til å sove på eget rom så fort som mulig, og derfor tror jeg ikke samsoving er noe for oss.

Er hundene vant til å sove inne hos dere? hva tenker du om det når lille S kommer?

- Hundene er vant til å sove i sengen sammen med oss, ja. Vi samsover alltid med både Stella og Ramp, og det kommer vi til å fortsette med. Hehe!

Føler du at hormombehandlingene KAN ha hjulpet kroppen «på vei» til å klare å bli gravid og holde på barnet? Eller føler du at hele prossessen med prøverør var unødvendig nå?

- Jeg tror ikke hormonene har noe med denne graviditeten å gjøre, siden det var flere måneder siden jeg tok hormoner da jeg ble gravid naturlig. Men jeg kan jo ikke vite noe helt sikkert i denne prosessen. Likevel føler jeg at ingenting har vært unødvendig.

Har dere tenkt på om dere har lyst til å dele fødselshistorien(e) deres på bloggen?

- Ja, det vil jeg nok dele.

På spørsmål om dere ikke skulle melde dere på Fødeavdelingen svarer du at dere har andre planer for deres fødsel. Hvilke planer har dere for fødselen?

- Planene vi har lagt er jeg ikke klar for å dele ennå. Jeg føler rett og slett at fødsel er så langt frem i tid at det blir rart å skrive for mye rundt det allerede nå.

Hvordan satt spiren naturlig? Fortsatt en gåte.

- Spør du meg så spør jeg deg. Du kaller det gåte, jeg kaller det mirakel <3

Jeg lurer på hvor lenge du regner med å være borte når dere får den lille babyen deres? Jeg skjønner og regner med at du kommer til å ta det som det kommer og føle på det der og da, men du har kanskje en anelse?

- Jeg har ingen anelse, men jeg satser og håper på at det ikke blir lenge. Kanskje Ulrik kan gjesteblogge litt i mellomtiden om jeg tar meg noen dager fri :-)

Hvordan blir hverdagen din med barn å se ut i forhold til nå?

- Jeg føler det blir litt feil av meg å legge ut om hvordan en hverdag med barn blir nå som jeg ikke har barn. Det er det vel bedre at de som er eller har vært småbarnsforeldre svarer på?

Du skrev den 2. januar at gravidoppdatering skulle komme den uke men den har enda ikke kommet.. Når kommer den?

- Jeg har skrevet mange oppdateringer om graviditeten fra jeg gikk ut med nyheten til nå.

Skal du reise rundt å signere boken når den kommer ut i diverse bokhandlere?

- Det vet jeg ikke. Bør jeg det?

Du drikker vel ikke alkohol under svangerskapet? Kan være veldig skadelig, samme med røyk.

- Selvfølgelig ikke. Jeg HÅPER at dette spørsmålet var ment som en spøk.

Hvordan er det å gå gravid i slike høye hæler? Får du ikke vondt i ryggen eller bekkenet?

- Jeg går mindre og mindre i høye hæler om dagen. Både på grunn av ryggen, men også fordi det er glatt ute og jeg for første gang i livet er redd for å falle å slå meg på isen.

Den benken du sitter på her.. hvor er den fra?

- Benken fikk jeg av mamsen da hun flyttet til Oslo. Hun fant "dessverre" ikke plass til den i sin nye leilighet.

Har dere sex nå som du er gravid? Og isåfall, hadde dere det de første 12 ukene også?

- Vi hadde ikke sex de første 12 ukene i svangerskapet, nei. Men nå er alt som før.

Forsnakket du deg her om dagen på snap og sa Sanne?

- Du mener vel Ulrik? Nå sa han ikke "Sanne", men "oss alle". Jeg kan forstå at det hørtes litt sånn ut med dialekten hans, og det var faktisk mange som trodde han røpet oss i den videoen på grunn av den setningen der.

Når det er sagt så tenker jeg å avsløre det nye jentenavnet denne uken. I morgen eller onsdag, og jeg kan allerede røpe at navnet har blitt gjettet av flere lesere her i kommentarfeltet ♥

Still gjerne spørsmål til neste uke allerede nå!

SPAR PENGER OG MILJØ

Annonse

Visste du at elskling.no sammenligner strømpriser fra alle strømleverandører i Norge? Det tar faktisk bare 5 minutter å sammenligne og bytte strømavtale, noe elskling.no hjelper deg med helt kostnadsfritt..

Jeg visste ikke at det finnes så mange som 116 strømleverandører i Norge. Det gjør egentlig bare valget mye vanskeligere for meg som ikke har peiling på hvilken avtale jeg bør velge i utgangspunktet eller hvilke vilkår vi har i dag. Derfor er det genialt at strømkalkulatoren elskling.no hjelper meg med å finne den strømavtalen som passer best til akkurat Ulrik og meg ved kun å fylle inn postnummeret vårt.

Jeg ble overrasket over hvor enkel og rask denne tjenesten er, og glad for at jeg slapp å snakke med påtrengende selgere for å få det til. I tillegg er jeg veldig positiv til at jeg nå sparer både penger og skåner miljøet ved at vi gjorde noe så lite krevende som å bytte strømavtale. Vinn-vinn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På elskling.no har de forresten en iPad konkurranse hver måned. Dersom du bytter strømavtale kan du være med i konkurransen gjennom å svare på noen enkle spørsmål. Les mer om konkurransen her!

Det er ikke vanskelig å forstå at elskling.no har hjulpet flere tusen norske husstander med å finne og bytte til en bedre strømavtale. Finn ut hvilken strømavtale som passer akkurat deg best her!

Følg elskling.no på Facebook her!

ET HELT SPESIELT VENNSKAP

Under ser dere en printscreen jeg fikk tilsendt av Ulrik tidligere i dag. Jeg tenkte ikke så mye over den der og da, men etter en stund kom jeg på hva dette faktisk betyr. Det betyr at det nå er 4 år siden Ulrik og jeg møtte hverandre for første gang, noe som er helt sykt å tenke på etter alt vi har opplevd sammen..

Tenk på alle de tingene som har skjedd på disse 4 årene! Vi ble kjent, vi ble kjærester, vi ble samboere, vi ble forlovede, vi ble gift, vi ble prøvere og nå venter vi barn. 4 år med mye kjærlighet og glede. Herregud, jeg får frysninger på hele kroppen av å skrive disse setningene!

På en måte så føles det ut som om årene har gått veldig fort, men på en annen måte så føles tiden også som en liten evighet. Spesielt når jeg oppsummerer alt i hodet mitt og kjenner på hvor heldig jeg er som fikk og fortsatt har Ulrik ved min side. Uten han hadde livet mitt sett veldig annerledes ut.

I dag starter uke 18 (17+0) i svangerskapet. Jeg nærmer meg halvveis i denne graviditeten og kan fortsatt ikke forstå at jeg skal bli mamma. Når vil det gå opp for meg, tror dere? Barnet er nå 18 cm langt fra hodet til føttene og veier ca 125 gram i starten av uken og ca 160 gram i slutten av uken. Mange begynner å merke barnets bevegelse nå og jeg tror det var det jeg kjente i går kveld. Jeg tror jeg kjente liv! Et liv som Ulrik og jeg har skapt sammen.

Om 4 nye år håper jeg at jeg kan skrive: "Vi ble foreldre, vi kjøpte en tomt, vi bygget drømmehuset, vi flyttet inn i nytt hus, vi ble foreldre igjen og vi levde lykkelige sammen som småbarnsfamilie.."

Så takk til Facebook for påminnelsen, og ikke minst takk til min kjære Ulrik for et fantastisk vennskap som jeg både håper og tror vil vare livet ut ♥

Processed with VSCO with a5 preset

JENTE ELLER GUTT? JEG FORTELLER HVA JEG TROR..

Ops! En liten rettelse fra i går. Jeg skulle egentlig hete Aleksander og storesøsteren min skulle hete Kristoffer. Mamma trodde altså at både søsteren min og jeg var gutter da vi lå i magen hennes. Hehe! Morsomt å tenke på nå som jeg er gravid selv og tror jeg bærer en jente..

Mamma og pappa ville faktisk ikke vite kjønnet på noen av oss før vi ble født, så de fikk seg en stor overraskelse i april 1985 og en ny stor overraskelse i april 1990.

Jeg vet det er flere som velger å vente med å vite kjønnet til fødsel den dag i dag også, men det er ikke noe verken Ulrik eller jeg har lyst til. Vi er kanskje litt gammeldagse, for vi ser nemlig for oss et veldig "jentete" barnerom eller et veldig "guttete" barnerom fullt av rosa eller fullt av lyseblått. Jeg synes det rett og slett hadde vært litt trist om alle klær og ting vi skal kjøpe fremover må være helt kjønnsnøytrale. Dessuten hadde jeg aldri i verden klart å holde meg fra å stille spørsmål om kjønn i hele svangerskapet. Derfor er det like greit å finne ut av det med en gang.

Jeg vet ikke hvorfor jeg tror det er en jente jeg bærer. Det er bare en følelse jeg har fått. Jeg ønsker meg jo like mye lille Severin, så følelsen min har ikke noe med hva jeg ønsker meg å gjøre. Ikke missforstå. Ulrik vil ikke si hva han tror. Eller, han tror vel like mye gutt som jente så det hjelper liksom ikke. Også tror jeg han er redd for å gi inntrykk for at han ønsker seg det ene kjønnet mer enn det andre, derfor holder han heller munn. Men jeg klarer ikke å la være å dele det jeg tenker med dere og nå er timen på Volvat Nationaltheateret bestilt, så om bare 6 dager blir det store spørsmålet besvart. Herregud, så spennende!

En annen funfact.. Mamma og pappa hadde bestemt seg for at jeg skulle hete Karoline om jeg ble en jente, men når mamma så meg for første gang sa hun ganske bestemt at jeg var en Julianne, sier pappa. Ulrik og jeg har jo allerede byttet jentenavn fra Lykke til et annet navn på S før vi i det hele tatt vet kjønnet. Derfor har vi valgt å holde det nye navnet hemmelig inntil videre, i tilfelle vi skulle ombestemme oss igjen. Men jeg føler meg klar for å dele det nå. Jeg skal bare høre med Ulrik om han også er klar og like fast bestemt på navnet som meg før jeg deler det her på bloggen.

Nå skal jeg kose meg videre med de hårete barna mine, middag og ukens episoder av Kjendis Farmen på tv. Ulrik er på jobb et sted i Sverige som jeg ikke husker hva heter, men han kommer heldigvis hjem til oss i morgen igjen. Vi savner han alle 4, og Stella er uten tvil den av oss som savner han mest <3

God helg, alle sammen!

VI HAR FÅTT FØDEPLASS!

I går kom brevet jeg har ventet på i flere uker.. Vi har fått fødeplass! Tenk at lille S skal komme til verden på Rikshospitalet! Jeg forstår det fortsatt ikke. Termin og fødsel virker bare såååå fjernt for meg, og kanskje enda fjernere for Ulrik. Jeg ser at jeg har fått gravidmage og kjenner at kroppen min er i endring. Ulrik ser at jeg har lagt på meg han også, og sier at han merker mye til humørsvingningene, men det er likevel vanskelig å skjønne for oss begge at alt dette faktisk er på grunn av en liten baby.

Det var en stor lettelse å få bekreftet fødeplass. Jeg er veldig glad for at ting er i orden nå og at vi er kommet inn i det offentlige systemet. Dessuten er jeg sikker på at vi er i trygge hender hos fødeavdelingen på Rikshospitalet, som faktisk var vårt førstevalg <3

Vår første ordinære ultralyd er 24. januar. Planen var å vente til denne timen med å finne ut av kjønnet. Men etter å ha forhørt meg litt og lest i diverse brosjyrer har jeg fått inntrykk av det ikke er så "populært" å spørre om kjønn på disse kontrollene? Noe jeg selvfølgelig både forstår og respekterer. Dermed er den nye planen å booke enda en ultralyd hos Volvat til uken allerede.. Herregud, så spennende dette blir! Bærer jeg en gutt eller en jente, tror dere? Jeg har en sterkere følelse for et av kjønnene, men det trenger ikke ha noe betydning. Mamma trodde jo at jeg var gutt før jeg ble født, så jeg stoler ikke på magefølelsen min rundt dette akkurat. Jeg skulle egentlig hete Kristoffer. Hehe!

Når fikk du vite kjønnet?

BABYMOON AVLYST

Annonse

Ulrik og jeg hadde først bestemt oss for babymoon til Maldivene. En siste avslappende ferie bare oss to i februar, før vi blir tre. Men vi fant ut at det ble litt for langt å fly dit nå som jeg er gravid, så derfor bestemte vi oss for Dubai. Men etter mye frem og tilbake har vi valgt å avlyse turen dit også, fordi jeg ikke vil utsette meg for å fly i det hele tatt videre i svangerskapet. Jeg har rett og slett blitt litt bekymret og redd for at det kan skje noe nå som alt er så bra, og om det hadde skjedd noe så hadde jeg aldri tilgitt meg selv.

Jeg har gledet meg veldig til å kose meg i varmen, men det får vente. Vi kan heldigvis reise på ferie resten av livet, og vår første tur som familie neste høst/vinter er jeg allerede godt i gang med å planlegge.. Det eneste jeg lurer på er hvor tidlig man kan fly med en baby?

Vi vurderer en roadtrip til Stockholm eller København for shopping og kos snart, siden Ulrik allerede har tatt seg fri for ferie. Det blir ikke det samme, men det blir trygt og det blir koselig. Kanskje kan vi finne noe ekstra fint til lille S også. Det er jo ekstra gøy å gå på shopping til h*n!

Nå skal jeg snart på middag til en venninne med flere av fredrikstadjentene. Ulrik er på jobb, så det passer perfekt med enda en jentekveld ♥

(annonselenker) Bluse: HER / Bukse HER

P.s. Det er forresten 3 for 2 på alle Nelly Brands i dag.. Under har jeg plukket ut de plaggene jeg liker best fra salget.Tilbudet gjelder fra onsdag 10. januar- torsdag 11. januar klokken 10:00, så vær rask!

(annonselenke) Sjekk ut salget HER

TITTELEN PÅ BOKEN

Reklame for egen bok

I dag har jeg vært på Aschehoug for å presentere boken jeg skriver sammen med Tone. Forlaget har visst en tradisjon med å invitere alle forfatterne til å presentere sine nye bøker for hverandre, noe som var veldig hyggelig å være med på. Jeg skal innrømme at jeg grudde meg litt til selve presentasjonen i forkant, da jeg ikke er spesielt glad i å snakke forran mange mennesker som jeg faktisk ser. Det blir liksom noe helt annet når jeg ikke ser alle jeg snakker til gjennom foreksempel bloggen eller gjennom tv-skjermen. For tv-intervjuer og slik har jeg blitt vant til. Mens presentasjoner som dette er helt nytt for meg. Eller, nytt og nytt. Det minner meg om da jeg gikk på skolen og måtte holde foredrag forran klassen. Jeg var ikke spesielt glad i det, for å si det pent. Men tenk hvor mye jeg har vokst siden den tid! Det er noe jeg kan være stolt over ♥

Men, men.. Nå er det overstått og det gikk heldigvis veldig fint. Alt er jo en vanesak, så kanskje jeg blir vant til dette en gang også. Jeg tviler, men det er viktig å være positiv. Dessuten blir jeg jo litt tøffere for hver gang, og jeg vet at jeg har godt av å utfordre meg på denne måten.

Tittelen på boken er forrresten "Drømmen om en baby". Mange har kanskje sett boken vår under vårens utgivelser her allerede? Der står det også at boken kan forventes på lager fra 4. april..

Nei, nå er det jentekveld neste med mamma, storesøsteren min, to kusiner av meg og tanten min. Vi skal først kose oss med en deilig middag hos mamsen, før turen går videre til Saga-kino for "Solsidan". En film jeg har gledet meg veldig til å se!

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Hei, dere! Her kommer en litt sen oppdatering fra meg i dag med ukens spørsmål og svar..

Har du noen tips til mammaklær?

- Nei, har dere? Jeg må se å få kjøpt meg både nytt undertøy og nye bukser snart. Hvor går jeg? Hvilke nettbutikker anbefaler dere?

Jeg har prøvd å legge deg til på Snapchat lenge nå "pilotfrue", men jeg finner ikke noe story? Er det noe feil eller er du inaktiv for tiden?

- Det stemmer at jeg heter pilotfrue på Snapchat (og Instagram). Noen dager er jeg mer aktiv enn andre. Det kommer litt ann på hva jeg driver med.

Kommer dere til å vise barnet på bloggen?

- Ja, barnet vårt vil bli synlig på bloggen. Noe annet ville vært unaturlig, synes vi.

Når tenker du å avsløre det nye jentenavnet?

- Det har vi ikke tenkt på egentlig. Kanskje snart? Skal høre med Ulrik!

Kommer du til å avsløre kjønnet på bloggen eller skal du vente til den lille er født?

- Klart jeg skal fortelle dere kjønnet på babyen før lille S blir født! Jeg gleder meg veldig til å få vite om det blir en gutt eller jente selv og til å dele det her på bloggen.

Hvis du har mulighet til å få så mange barn du vil, hvor mange vil du ha da?

- To-tre hadde vært drømmen, men akkurat nå er vi overlykkelige bare lille S kommer til verden <3

Hvis du går i fødsel mens Ulrik er ute å flyr/er på jobb og ikke skulle rekke fødsel, er det noen andre du vil ha med på fødselen da?

- Ulrik skal være med på fødsel PUNKTUM. Hehe! Han får heldigvis fri 10 sammenhengende dager rundt termin, så jeg tipper det skal gå fint.

Har du tenkt på noe angående smertelindring under fødsel?

- Jeg har bare alltid tenkt at jeg vil ha det jeg kan få av smertelindring. Men jeg har ikke tenkt noe mer på smertene rundt fødsel etter at jeg begynte prøverørsprosessen eller etter at jeg ble gravid. Det at jeg skal føde er fortsatt veldig fjernt for meg.

Var testen fra 28.oktober din første graviditetstest? Altså den første du tok da du mistenkte at du kunne være gravid?

- Det stemmer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er det første bilde i dette innlegget av en eggløsningstest?

- Jepp.

Hva var årsaken til at de ba deg ta eggløsningstest ved mistanke om graviditet?

- Årsaken til at vi tok eggløsninstester var fordi vi holdt på å planlegge det femte prøverørsforsøket som skulle settes inn i min naturlige syklus. Derfor ville legen min ha full oversikt over syklusen min, og når vi først fikk smilemunn på eggløsningstesten så ga vi det HELDIGVIS en sjanse her hjemme. En sjanse jeg aldri kommer til å angre på. Hehe! Jeg tok altså ikke eggløsningstest for å sjekke om jeg var gravid.

Har du tenkt å ha alle svangerskapskontrollene dine hos fastlegen, eller skal du også gå til jordmor?

- Jeg snakket faktisk med fastlegen min om dette i dag. Hun rådet meg til å gå til jordmor etterhvert i tillegg til å bli fulgt opp hos henne, så da gjør jeg nok det.

Kan dere ikke melde dere på fødeavdelingen?

- Hehe! Jeg elsker det programmet faktisk, men vi har andre planer for vår fødsel.

Hvorfor søkte dere fødeplass på Rikshospitalet?

- Fordi det er det sykehuset som ligger nærmest her hvor vi bor. Det tar bare 5 minutter å gå hjemmefra til Rikshospitalet, og jeg ser det ikke som noe problem dersom Ulrik må sove hjemme mens jeg er på sykehuset. Vi har jo hunder her hjemme også, så det er mest praktisk om han kan ta vare på de i tillegg.

Ønsker du at de skal ha nyfødt intensiv hvis barnet får en tøff start?

- Er dette et spørsmål jeg skal klare å svare på nå? Jeg stoler på at legene vi møter gjør det de bør og må når den tid kommer.

Skal dere ha barnet i barnehage?

- Ja, det er planen. Jeg tror alle barn har godt av å omgås andre barn i barnehage, ikke bare gå hjemme med mor og/eller far.

Hvorfor kan du ikke blogge litt oftere?

- Jeg har nesten alltid blogget "bare" ett innlegg om dagen og kommer nok aldri til å blogge noe oftere enn det. Jeg vil heller bruke tid på å jobbe med andre prosjekter ved siden av bloggen i tillegg til å blogge, som jeg gjør nå med boken jeg skriver blant annet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P.s. Jeg ser at jeg burde ha gått over kåpen min før disse bildene, men ville bare vise dere den fine frisyren :-)

Har du tenkt til å amme?

- Ja, hvis jeg får det til.

Kommer du til å være åpen på bloggen om evt. fødselskader eller ammeproblemer du kanskje vil oppleve?

- Det er vanskelig å svare på nå som jeg ikke vet hva jeg går til. Men jeg ønsker at åpenheten på denne bloggen skal fortsette, og føler at jeg bør være ærlig og dele utfordringer når jeg velger å dele alt det som er flott og fint. Ellers er jeg redd at bloggen blir veldig overfladisk og tom.

Blir letingen etter tomt utsatt nå som du er gravid?

- Tomtejakten fortsetter. Vi var faktisk i en budrunde i dag, men valgte å gi oss av flere grunner etter at vi hadde lagt inn tre bud og ble overgått.

Hvor er buksen i dette innlegget fra?

- Den er fra Zara. Min første bukse i størrelse large. En superbehagelig bukse, men den lager dessverre litt plagsomme lyder når jeg går og lårene gnisser i hverandre.

Hvordan var det å fortelle om graviditeten til familie og venner, og hvordan fortalte dere det?

- Det var litt skummelt. Vi ville jo ikke at de skulle bli skuffet igjen, men kunne samtidig ikke holde på hemmeligheten så lenge fordi alle visste at vi skulle i gang med nytt forsøk. Vi ringte våre aller nærmeste og fortalte det litt etter litt til venner vi møtte i løpet av de tre første månedene. Det var aldri meningen at graviditeten skulle være hemmelig. Vi ønsket bare ikke medieoppslag før ting var mer sikkert og derfor kunne vi heller ikke skrive det på bloggen. Jeg hintet jo masse i sosiale medier underveis og mange skjønte det.

Prøvde dere aktivt i venteperioden når du ble gravid? Passet du bevisst på å ha samleie når du hadde eggløsning/tok eggløsningstest?

- Vi prøvde kun en gang ved forrige eggløsning, så jeg kan vel ikke akkurat kalle det aktivt. Men det var bevisst.

Jeg lurer på om du merket noen gravidsymptomer rett før du fant ut at du var gravid? Hadde du plutselig ikke ømme pupper, eller hadde du ømmere enn vanlig? Eller ømme brystvorter? Mensmurringer? Var det noe du hadde eller ikke hadde som skilte seg spesielt ut fra andre ganger det ikke har gått, når du nå tenker tilbake på det?

- Jeg følte egentlig ingenting før mensen egentlig skulle komme. Da kjente jeg det "ubehaget" jeg pleier å kjenne nederst i magen, men denne gang var det litt svakere og tok aldri slutt. Når jeg får mensen så blir disse plagene bare kraftigere og kraftigere. Jeg hadde ikke ømme bryster og heller ikke mensenmurringer.

Hvor lenge ventet du med å teste etter forsinket mens? Mistenkte du at du var gravid da du ventet på mensen som aldri kom? Eller var det mest et sjokk at det faktisk var en spire der?

- Jeg tok graviditetstesten dagen etter mensen skulle ha kommet. Verken Ulrik eller jeg trodde at jeg var gravid, så det kom som et stort sjokk.

Hva ser du frem til fremover? Utenom å bli foreldre.

- Jeg ser frem til våren når Bloggerne kommer på tv og til boken min kommer ut i butikkene!

Er det fremdeles Spiren dere går til for kontroll etc?

- Vi har fortsatt kontakt med Spiren og kan spørre de om hva enn vi lurer på underveis i svangerskapet, noe som er veldig trygt og godt å vite. Men vi reiser ikke til Trondheim for kontroller, nei. Jeg går hos fastlegen min og venter på å bli kalt inn til ordinær ultralyd på Rikshospitalet eller hvor det blir.

Det er helt innafor at du har dine meninger om deling av bilder av barn i sosiale medier. Men å kalle det hysteri fordi du er uenig selv er kanskje å dra det litt langt?

- Det er din mening. Jeg mener at foreldre drar det litt langt når de foreksempel nekter at barna deres blir avbildet på Snapchat i en barnebursdag, noe jeg har fått inntrykk at mange faktisk gjør. Jeg respekterer det, ikke missforstå. Men jeg synes det er på grensen til hysteri og helt unødvendig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Still gjerne spørsmål til neste uke allerede nå!

KROPPEN MIN FRASTØTER SEG ALT DET FALSKE

Etter at jeg ble gravid har jeg merket at kroppen min støter fra seg alt "det falske". Det er akkurat som om den tvinger meg til å bli mindre jålete nå som jeg forbereder meg til morsrollen. Hehe!  På en måte er det jo litt fint og det stresser meg ikke eller noe. Jeg synes bare det er spennende å følge med på endringene som skjer underveis i svangerskapet. Det viktigste for meg er selvfølgelig at lille S har det bra, ikke at jeg ser bra ut. Med det falske så mener jeg forresten hår, vipper og negler som jeg setter på, ikke det som vokser naturlig på kroppen min.

I julen mistet jeg alle festene i håret mitt blant annet, og nesten alle vippene mine. I tillegg sitter neglene mine mye dårligere nå enn før, så det mååå jo ha noe med graviditeten å gjøre? Jeg har derfor tatt av meg alle de falske vippene og bestemt meg for å slutte med vippeextension for godt. Eller, i hvertfall for en lang periode. Ulrik mener jeg er mye finere uten vippene og at jeg nå ligner mer på den jenta han faktisk forelsket seg i. Jeg vet ikke helt hva jeg mener ennå. Det er såklart veldig uvant å gå helt uten etter to år med, men jeg synes det er behagelig og tror at jeg vil føle meg finere når mine egne vipper vokser helt ut igjen.

Jeg er stolt over å ha vært vippefri i en hel uke, men velger å fortsette med akrylnegler og hair extensions inntill videre. Ett steg av gangen..Håret jeg bruker nå er forresten clips som jeg tar av og på selv etter ønske. Jeg hadde egentlig tenkt til å skrive "etter behov". Men et behov for alt det falske har jeg faktisk ikke lenger. Jeg synes bare det er gøy å drive med dette jåleriet nå som jeg har tiden til det. Hverdagen som småbarnsmor blir nok annerledes, og det er det jeg synes er så fint med livet. Nemlig at prioriteringene endrer seg ♥

JEG ELSKER Å GÅ GRAVID!

Formen min er stort sett fin. Jeg har ikke vært og er fortsatt ikke plaget med kvalme noe mer enn om morgenen før jeg får i meg frokost. Ikke har jeg kastet opp en eneste gang til nå heller, så da slapp jeg heldigvis unna den biten. De første ukene var jeg trøtt hele tiden, men det har gitt seg. Ellers er hodepine blitt en del av hverdagen og jeg blir liksom sliten av ingenting i ryggen, men det overlever jeg. Jeg klager ikke uansett om jeg har en dårlig dag eller om jeg ikke sover godt, for det er ingen plager i verden som ikke er verdt det jeg opplever akkurat nå. Jeg elsker å gå gravid!

Matlysten er stor. Jeg craver ikke noe spesielt og spiser stort sett sunt, men jeg unner meg også det usunne jeg får lyst på i løpet av en uke. Jeg tenker at den tiden jeg er i nå er den tiden i livet jeg virkelig kan unne meg det lille ekstra. I dag har kosen gått i Kornmo kjeks med gulost og druer. Nam!

Planen var at jeg skulle begynne med trening igjen denne uken, men det ble ikke helt sånn på grunn av hodepinen. Foreløpig holder det å gå turer med hundene for meg, tydeligvis. Jeg leste litt om gravidyoga i stad.. Kanskje jeg skal teste ut det? Er det noen som går eller har gått på yoga for gravide? Jeg tenker at det kan være et godt alternativ til trening for meg fremover.

Magen vokser og vokser, men jeg kjenner ikke noe liv ennå. Eller, jeg tror i hvertfall ikke at jeg kjenner liv? Det skjer helt klart mye der nede og jeg føler meg annerledes på en rar og fin måte. Puppene mine er større enn noen gang og det er Ulrik happy for. For min del blir det bare vanskeligere og vanskeligere å kle meg for hver dag som går. Når det er sagt så bryr jeg meg ikke så mye om forandringene på kroppen utseendemessig, bortsett fra at jeg selvfølgelig elsker magen min!

Babyen er 16 cm og kan sammenlignes med en appelsin. Det neste store nå blir å få kjenne h*n sparke og ikke minst å få vite kjønnet, slik at vi kan begynne med barnerommet. Barnesengen er som dere vet innkjøpt og taklampen kom i posten i går. En nydelig lampe i lys grå som jeg gleder meg til å vise dere! Jeg har ikke gjort noen flere innkjøp etter at jeg ble gravid, men jeg fikk flere fine babyklær og babyleker i julegave. I tillegg har vi vært og sett på barnevogn og nesten bestemt oss for hvilken det blir. God Kveld Norge var forresten med oss da vi så på vogner og masse annet til babyen. Når jeg tenker meg om så kjøpte vi forresten en bamse og noen skjønne sokker som hører til hentedressen jeg har fått av mamma den dagen, men det var det..

Her ser dere nøyaktig hvor langt jeg er i graviditeten:

 

TERMIN OG ANDRE DATOER I SVANGERSKAPET

Mange har spurt meg om jeg kan fortelle mer om når og hvordan spiren satt naturlig, hvor langt jeg er på vei, når termin er og så videre.. Min første dag i siste mens var 17. september 2017. Jeg har ikke fått termindato av legen ennå, men i følge appen til Ulrik og i følge datoene vi vet så blir det i slutten av juni. Vi venter altså et sommerbarn, noe jeg fortsatt ikke klarer å forstå.. Resten forteller skjermbildene under ♥

Fredag 29. september 2017:

lørdag 28. oktober 2017:

Onsdag 15. november 2017:

For vår andre ultralyd i uke 12, dro vi som sagt til Trondheim på sykehuset hvor de er kjente for å være spesielt dyktige på nettopp dette. Jeg tror vi holdt på en time med både innvendig og utvendig ultralyd for å forsikre oss om at ALT var som det skulle med den lille i magen, noe det heldigvis var.

Før jul var jeg på min første svangerskapskontroll hos fastlegen for å fylle ut diverse skjemaer, søke fødeplass og for å ta blodprøver. I går fikk jeg svar på alle blodprøvene i posten, hvor det stod at alt så bra ut. Jeg ble skikkelig lettet da jeg ikke tar noe forgitt lenger etter en lang prøveperiode med mange nedturer.

Min neste legetime er på mandag og vår neste ultralyd er i uke 18. Jeg er veldig spent på hvor vi får fødeplass. Ulrik og jeg var nemlig noe senere ute med å søke fødeplass enn de fleste par, siden vi trengte flere bekreftelser på at dette faktisk var sant før vi tok steget videre og meldte nyheten til faslegen. Vi har nå søkt Rikshospitalet kun fordi det ligger nærmest her vi bor, men Ullevål er sikkert like fint og bra. Er det noen mødre som vil dele erfaringer her? P.s. Helst ikke skrekkhistorier! For min del er det helt fjernt å tenke på at jeg skal føde i det hele tatt, så jeg blir nok ikke skremt. Men jeg vil ikke at andre gravide skal bli redde eller bekymret på grunn av noe de leser i kommentarfeltet mitt.

DET BESTE ØYEBLIKKET I 2017

Det beste øyeblikket i 2017 var definitivt da Ulrik og jeg hørte hjertet til den lille i magen slå for aller første gang. Et helt magisk øyeblikk som rørte oss begge til tårer. Det var først da alt ble virkelig, og først da vi endelig følte oss nærmere vår store drøm om å bli foreldre.. Bloggerne var med oss på denne første ultralyden i uke 8. Jeg gleder meg til å oppleve dette øyeblikket igjen gjennom tv-skjermen. For en dag og FOR en opplevelse! Dere aner ikke hvor mye både Ulrik og jeg grudde oss i forkant av timen. Jeg var så redd for at legen ikke skulle finne liv at jeg trodde jeg skulle kaste opp på venterommet, og Ulrik var ikke noe mindre nervøs enn meg, stakkar. Men liv var det og liv er det heldigvis fortsatt. Herregud, så heldige vi er <3

JULENS SPØRSMÅL OG SVAR

Hei, dere! Da var jeg hjemme i Oslo igjen etter en laaang og deilig juleferie. Som flere har lagt til merke er det noen uker siden forrige spalte med ukens spørsmål og svar. Grunnen til det er rett og slett ferien, så her kommer julens spørsmål og svar..

Hvordan pleier du å feire bursdagen din?

- Jeg liker ikke å feire bursdagen min egentlig. Ulrik og jeg pleier bare å markere dagen oss to sammen. Han skjemmer meg alltid bort med frokost på sengen, fine gaver og lar meg velge restaurant eller hva vi skal gjøre, noe jeg selvfølgelig setter STOR pris på. Men bursdagfest med venner eller familie er ikke viktig for meg nå som jeg er voksen. Om to år når jeg blir 30 så vil jeg nok stelle i stand en stor fest, men ikke før det.

Hva er din ultimate tre-retters middag?

- Hm.. Jeg elsker supper til forrett og varm sjokoladefondant med vaniljeis til dessert. Til middag er jeg veldig glad i asiatisk mat. Hanami er favorittrestauranten i Oslo. Stedet jeg møtte Ulrik for aller første gang <3

Når fikk du lappen?

- Jeg fikk lappen da jeg var 18 år, etter et mislykket forsøk på både teoriprøven og oppkjøring.

Hva slags prevensjon har du brukt før? Hva slags merker var det?

- Jeg har gått på p-piller så lenge jeg kan huske, og byttet merker to-tre ganger av forskjellige grunner. Det siste merket jeg brukte og var fornøyd med var Cerazette.

Kunne du tenkt deg p-stav eller spiral eller noe sånt i fremtiden når du har fått barn?

- Nei.

Tror du at dere kommer til å prøve på nummer to raskt etter første? De sier jo at man er veeeldig fruktbar etter fødsel.. så tenkte kanskje det var noe i det for deres del?

- Jeg tror ikke at vi kommer til å prøve aktivt med en gang, men jeg skal heller ikke begynne på p-piller eller noen annen prevensjon igjen..

Synes du det er hyggelig om lesere av bloggen din som møter deg «på gata» tar initiativ til en prat?

- Ja, det synes jeg er skikkelig hyggelig! Faktisk skjer det ganske ofte, så jeg føler meg veldig heldig som har så mange snille og gode lesere :-)

Hvis dere får to jenter eller to gutter, hvilke andre navn enn Lykke og Severin har dere i tankene?

- Nå har vi som sagt byttet jentenavn fra Lykke til et annet jentenavn på S, og vi er sikre på at det "bare" er en i magen min, så vi trenger foreløpig ikke mer enn disse to navnene på lager.

Hvor gammel er Ulrik og hvor gammel er du?

- Ulrik ble 38 år på nyttårsaften og jeg blir 28 år 27. april.

Må si det er litt ironisk at da du endelig slapper av og legger de prøverørene på hylla en stund, da blir du gravid på egenhånd. Har du tenkt på om hvis du ikke stresset så i utgangspunktet så hadde det kanskje gått helt fint?

- Vi la aldri prøverør på hyllen. Vi ventet bare på å sette i gang med vårt femte forsøk, og venting var det jo mellom hvert forsøk. Jeg tror ikke at stress alene er grunnen til at vi ikke har lykkes før nå, men jeg tror at stress er negativt for helsen generelt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Får Ulrik lønn mens han står på standby?

- Ulrik har fast lønn som pilot. Standby-vaktene er en del av jobben hans. Og ja, han får betalt for det også.

Kan du fortelle litt om bilselen du bruker nå som du et gravid? Hvordan funker den og hvor får man tak i denne? Er det noe du vil anbefale for gravide?

- Ulrik kjøpte bilselen til meg før jul på Babyshop. Jeg synes den er veldig behagelig nå som jeg begynner å få litt mage, siden den ikke presser på magen. Jeg vil absolutt anbefale denne selen videre til andre gravide, men jeg kan ikke si sikkert om den er sikrere enn en vanlig sele ved en eventuell ulykke. Jeg vil bare tro det siden den ikke presser direkte på magen, men lengre ned. 

Har dere noen erfaring med clearblue fertilitetsmonitor? Hva er dine/deres erfaringer eventuelt?

- Jeg brukte clearblue sin fertilitetsmonitor i starten av prøvingen og synes den var ganske enkel å forstå. Men det finnes billigere alternativer som er like gode, tror jeg.

Gruer du deg til mammapolitiet?

- Ja og nei. Jeg er jo blitt ganske vant med å bli kritisert for ALT jeg gjør, så akkurat det blir ikke nytt. Men det kan nok tenkes at kritiseringen blir vanskeligere å svelge når det handler om et annet liv enn mitt eget.

Føler du at du må være mer forsiktig med enkelte ting i dagliglivet nå som du er gravid?

- Ja, det føler jeg og derfor er jeg forsiktig med det meste. Noen mener nok at jeg overdriver, mens jeg trives med å ta alle hensynene jeg tar.

Har du trent etter at du ble gravid?

- Nei, det har jeg ikke. Men planen er å begynne forsiktig med treningen igjen denne uken.

Er det du som skriver, eller blir du bare intervjuet av forfatteren?

- Tone Solberg og jeg skriver hver vår del av boken. Jeg er altså ikke bare et av intervjuobjektene i boken.

Det har de siste dagene vært stort fokus på eksponering av barn i SoMe. Hvilke tanker har du rundt dette? Kommer du til å eksponere barnet ditt på bloggen med bilder og tekst?

- Jeg synes som sagt at hysteriet rundt eksponering av barn i sosiale medier er noe overdrevet. Det er viktig å sette grenser sammen som foreldre og tenke nøye over alt som deles. Men jeg synes ikke at full skjerming er verken en god eller nødvendig løsning i år 2018, hvor sosiale medier er en del av hverdagen til nesten alle.

Når kommer gravidopodateringem du snakket om skulle komme i romjulen?

- Min første gravidoppdatering kommer denne uken. Det var meningen at jeg skulle lage den i romjulen, ja. Men det ble ikke tid til det. Eller, jeg tok meg ikke tid til det.

Hvordan føler du deg nå som du er gravid?

- Jeg føler meg bra og kommer tilbake til mer detaljer rundt formen min og gravidtiteten så langt i gravidoppdateringen senere denne uken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Still gjerne spørsmål til neste uke allerede nå!

 

KJØNNET PÅ BABYEN

Hei og godt nytt år, alle sammen! Håper dere hadde en fin feiring i går og at dere ikke er alt for slitne i dag. Hehe! Ulrik og jeg blir på Geilo til i morgen for å slippe unna den verste køen hjem fra fjellet, og for å slappe av enda en dag før vi må tilbake til hverdagen igjen..

Det siste døgnet har jeg fått en del gratulasjoner til "den lille prinsen i magen" på grunn av min egen gratulasjon til Ulrik på Instagram i går (@pilotfrue). Jeg ser meg derfor nødt til å avkrefte disse ryktene, siden vi fortsatt ikke vet kjønnet på babyen. Jeg tror vi får vite det på neste ultralyd som er i uke 18, men det var for tidlig å se noe i uke 12 på vår forrige ultralyd. Jeg gleder meg skikkelig til vi får vite kjønnet! Ikke fordi det er viktig for meg om det blir en jente eller en gutt, men fordi jeg ser frem til å begynne med barnerommet og til å handle inn jenteting eller gutteting.

Grunnen til misforståelsen er at vi har byttet jentenavn fra Lykke til et annet navn som starter på S. Et navn vi har tygget på sammen med familien gjennom hele julen, og som vi nå har bestemt oss for å bruke dersom vi får en liten jente. Derfor "lille S", siden Severin består som guttenavn ♥