hits

januar 2017

EN SPENNNDE DAG I VENTE

Tirsdag kveld allerede.. Jeg hadde ikke trodd at disse to dagene skulle gå så fort, men det har de jammen i meg gjort. I morgen er endelig dagen her som Ulrik og jeg har ventet på i mange uker. Dagen for innsett av vårt første fryseforsøk og vårt andre prøverørsforsøk. Forhåpentligvis bringer dette forsøket en velskapt baby. Drømmen over alle drømmer.

Vi reiser til Trondheim med et fly som går i 11-tiden i morgen slik at vi kommer opp i god tid før timen vår klokken 14:40 på Spiren. Jeg har fått beskjed om å møte med full blære, så Ulrik og jeg får bare sette oss på et spisested i nærheten og drikke i vei. Ved første innsett ble jeg nemlig stående på venterommet og styrte tre glass med vann fordi jeg ikke klarte å holde meg på morgenen. Det var enklere sagt enn gjort å holde seg unna toalettet med magesmerter og det hele som jeg fikk av medisinene jeg gikk på. Nå har jeg heldigvis ingen plager (bank i bordet), så dette skal gå fint.

Herlighet, så spennende det blir i morgen! Jeg gruer meg heldigvis ikke til selve innsettet fordi det gikk smertefritt for seg sist gang, men det er mye blanede følelser rundt morgendagen for det. Dessuten gruer jeg meg til dagene etter. Jeg vet at det ikke er det jeg burde fokusere på akkurat nå, men det er helt umulig å la være. Spesielt nå som jeg vet hvor vondt det gjør å mislykkes.

Jeg håper så inderlig at det er vår tur denne gangen. Ønsket blir sterkere for hver eneste dag ♥


20-70 % RABATT PÅ HELE BUTIKKEN!

Annonse

Hei, dere! Jeg ville bare informere om at Blivakker avslutter januarsalget sitt i dag med 20-70 % rabatt på hele butikken! DET er virkelig et tilbud å benytte seg av før det er for sent. Nå får du altså en siste sjanse til å gjøre et kupp i januar måned på et eller flere av dine favorittprodukter. Du finner alle mine favorittprodukter til både hår og hud på Blivakker.no. I dette innlegget har jeg valgt ut noen av favorittene mine som jeg er avhengig av..

Jeg bruker ByNoor shampoo Colour Lasting og ByNoor Balsam Colour Lasting når jeg dusjer håret. Det jeg liker så godt med denne serien er at den er fargebevarende og spesielt utviklet for farget hår. Produktene virker også mykgjørende ved at de tilfører håret mye fuktighet. Jeg er helt avhegig av å gi håret mitt så mye fuktighet som mulig fordi jeg styrer mye med håret mitt både hos frisøren med farging og her hjemme med rettetang. ByNoor er forresten et nytt merke som er produsert i Sverige. Både shampoen og balsamen inneholder araganolje og solsikkeolje som bidrar til økt glans og til å redusere fargetap ved hårvask og varmestyling.

Jeg bruker også ByNoor hairspray daglig til styling av håret. Det er en skånsom strong hold finishing spray som holder frisyren på plass gjennom hele dagen. Sprayen er perfekt for oss som har tynt/fint hår som trenger volum og fasong og for dere som har tykkere hår som trenger ekstra hold.

I tillegg bruker jeg ByNoor hair oil, ByNoor Leve-in cream og i blant ByNoor Sea salt spray. Hele ByNoor serien er perfekt for meg og dere som ikke ønsker å bli avhengig av dyre hårprodukter, men likevel ønsker å ha gode kvalitetsprodukter hjemme som fungerer og lukter godt.

Håroljen er forresten helt fantastisk! Jeg bruker den i tuppene mine nesten hver dag for å unngå at de skal bli og se slitte ut. Oljen styrker tørt og skadet hår, noe vi alle får på denne årstiden.

Alle produktene fra ByNoor er uten sulfater og parabener og 100 % veganske!

Jeg har også lyst til å trekke frem to av de produktene som jeg bruker for å pleie huden min for tiden. Begge hudpleieproduktene er som dere ser fra Dermalogica..

Dermalogica Clear Start Overnight Treatment, som er en fantastisk nattkrem som aktivt arbeider for å redusere dannelsen av kviser (fint for meg som går på hormoner og sliter litt med urenheter i disse dager) og Dermalogica Clear Start Pore Control Scrub, som fjerner døde hudceller, renser dypt og etterlater en frisk og sunn hud. Skrubben bruker jeg 2-3 ganger i uken.

Ellers bruker jeg en rensemelk fra Dermalogica og en dagkrem fra Exuviance Essential som dere ser på bildene under. Begge disse produktene kan dere også få kjøpt på Blivakker.no ♥


Jeg har mange favoritter i smainkemappen. Men hvis jeg skal plukke ut to favoritter i sminkemappen som jeg IKKE klarer meg uten og faktisk bruker hver eneste dag så er det denne fuktighstessprayen fra Jane Iredale og dette pudderet fra The Balm. Mange av dere som følger meg på Snapchat har sett disse produktene og hele sminkeprosedyren min før. Men jeg vurderer å lage en sminkevideo her på bloggen også, siden det er noen av følgerne mine som ikke har Snapchat eller ikke fikk med seg mystoryen min i julen.

Kort fortalt: Fuktighetssprayen bruker jeg både før jeg sminker meg, etter at jeg er ferdig å sminke meg (for å få en naturlig look) og i løpet av dagen for å freshe meg opp. Sprayen er alltid med meg i vesken.

Det lyse pudderet bruker jeg over en flytende foundation for å matte ned huden litt ekstra enkelte områder, som på haken og i pannen.God shopping!

JEG LEVER SOM OM DET SKAL SKJE

Hei, dere! Først vil jeg bare takke for alle de hyggelige tilbakemeldingene jeg fikk på gårsdagens videoblogg. Dere skal vite at dere motiverer meg stort til å fortsette med filmingen slik som dere roser meg opp i skyene. Jeg er fortsatt ikke helt trygg foran videokameraet og jeg vet at kvaliteten på det jeg leverer kan bli bedre, men litt av poenget med disse snuttene er jo at de skal se litt hjemmelaget ut. Jeg tror ikke resultatet ville blitt like ekte om jeg brukte en masse tid på redigering av slike spontane innlegg. Men det er min mening. Hva tenker dere?

God mandag, forresten! Nå sitter jeg i bilen sammen med Ulrik. Lunsjen ble akkurat inntatt på en bensinstasjon. Skikkelig glamorøst. Jeg har heldigvis trent i dag. Det får jevne ut et tonn majones på den "grove" baguetten jeg slukte. Haha!

Vi er på vei til Fredrikstad for å se på barnesenger og for å spise middag hos mamma. Ja, jeg vet det kanskje er litt crazy av oss å se på møbler til barnerommet alt nå. Vi aner jo ikke når babydrømmen blir virkelig, men vi skal bli foreldre en dag. Det føler jeg i hjertet mitt. Derfor lever jeg og vi som om det skal skje. Jeg gjør jo det med alt annet i forhold til ulike hensyn jeg tar med mat og alkohol, så hvorfor skal jeg ikke glede meg over de få tingene jeg faktisk finner glede i denne perioden?

VIDEOBLOGG: JEG HAR BEGYNT MED BRILLER!

Inneholder annonselenke

Hei, igjen. Jeg lovte dere to innlegg i dag og ikke minst en videoblogg i uken, så her kommer dagens andre innlegg og ukens video. Det første brilleparet jeg prøver i videoen er er fra Osiris (Diva gold) og det andre brilleparet er fra Redgreen (49 blå). Med koden "pilotfrue" får du 70 % rabatt på alle designerinnfatninger i butikk på Specsavers Grensen. Du kan bestille synstest her om du vil :-)

 
 

ALT-I-ETT FOR OSS JENTER!

Annonse

God søndag! Jeg var oppe og hoppet allerede klokken 08:00 i dag for å servere gutta i huset en skikkelig herlig frokost. Det ble egg, bacon, bønner og smoothie bowl. En skikkelig "hotellfrokost" med litt av alt. Vi har nemlig hatt besøk i helgen av mannen til kusinen min fra Halden som har vært på kurs i Oslo, derfor var det litt ekstra hyggelig å stelle i stand her hjemme. Mens Ulrik og Eivind (som han heter) dro seg på sofaen i går og i sengen i dag, har jeg lagd mat, ryddet og ordnet det meste. Hotell Nygård leverer. Hehe!

Da jeg sendte Ulrik og Eivind avgårde for noen timer siden var det endelig tid for ME TIME! Dere vet jo at jeg elsker å bruke søndager på "hjemmespa", som jeg liker å kalle det. I dag var det på tide å gjøre kroppen min myk og glatt igjen med min favoritthøvel fra Intuition. Verdens første alt-i-ett barbersystem for oss jenter. Høvelen er utviklet og produsert av Wilkinson Sword, som er en av verdens to ledende produsenter av høykvalitets barbersystem for både kvinner og menn. Jeg forstår godt hvorfor Intuition raskt ble en bestselger, og at den har hundretusener av fornøyde brukere. Jeg er en av de fornøyde kundene og vil derfor anbefale denne barberopplevelsen videre til deg som foretrekker barbering på den enkle måten. Gjør ikke alle jenter det?

ALT-I-ETT:
Det som er så genialt med Intuition er at du får både hudpleie og barbering samtidig. De fire ultratynne bladene er omgitt av en hudpleieenhet som skummer i kontakt med vann. Intuition inneholder 100 prosent naturlig Aloe Vera og E-vitamin, som bidrar til å hindre uttørking og gjør huden glatt og myk as we like it. Det skal ikke være en tidkrevende prosess å få glatte ben eller underarmer, og med Intuition trenger du ikke lenger skum eller barbergel. Jepp, du leste riktig. Ingen skum eller gel! Gå inn i dusjen, skru på vannet og opplev hvor enkelt hårfjerning kan være!

Like enkelt er det å skifte blad. Trykk på høvelens sideknapper, ta ut bladenheten, og klikk på plass en ny. Høvelen leveres forresten med en praktisk sugekoppholder som du kan feste på dusjveggen slik at du alltid har din Intuition lett tilgjengelig. I tillegg følger det med et praktisk reisedeksel som beskytter bladenheten når du er på tur. Noe som er superpraktisk for meg blant annet.


Til info: Intuition Sensitive Care er tilpasset sensitiv hud. Den er dermatologisk testet, mildt parfymert og parabenfri. Emballasjen er 100 prosent resirkulerbar.

Vi har vel alle opplevd at dusjing og barbering kan gjøre huden tørr, irritert og flassende? Det er derfor det er så viktig å tilføre fuktighet. Ikke bare føles det bedre, men huden ser også sunnere og mer glødende ut med fuktigheten intakt. Med Intuition Sensitive Care er det nettopp dette som skjer. Du pleier huden samtidig med hårfjerningen = perfekt i en travel hverdag.

KORT FORTALT:

♡ Intuition Sensitive Care er verdens første alt-i-ett barbersystem: skummer, barberer og tilfører huden fuktighet samtidig. Utviklet og produsert av Wilkinson Sword.

♡ De fire ultratynne bladene er omgitt av en hudpleieenhet som skummer i kontakt med vann. Hudpleieenheten inneholder 100 prosent naturlig Aloe Vera og E-vitamin, som bidrar til å hindre uttørking og gjør huden glatt og myk.

♡ Bladenheten er bevegelig slik at det er lett å følge kroppens naturlige former. Skjærebladene er utstyrt med et beskyttelsesgitter som gjør barberingen enda mer skånsom.

♡ Intuition Sensitive Care er tilpasset sensitiv hud. Hudpleieenheten er dermatologisk testet, mildt parfymert og parabenfri.

♡ Høvelen er spesielt designet for kvinner, og håndtaket er ergonomisk tilpasset.

Til slutt vil jeg gi deg 4 tips til hvordan du tar vare på huden din for å føle deg mer femnin og velstelt..

SLIK TAR DU BEST VARE PÅ HUDEN DIN:

1. Unngå lange, varme dusjer med produkter som tørker ut huden din. For å beholde hudens naturlige fuktighet bør du bytte ut parfymerte såper med en såpefri kroppsvask. Du vil merke forskjellen fort!

2. Vent med å barbere deg til slutten av dusjen. Gi hårene tid til å bli mykere i vannet. Det gjør at du trenger mindre kraft for å få en tett barbering. Ikke barber tørr hud, det vil bare gjøre huden sår, og enda tørrere.

3. Pass på at bladene er skarpe. Må du gå over samme område flere ganger er du mer utsatt for irritasjon. Bruk barberhøvler som har innbygde fuktighetsgivere. Det gjør at høvelen glir mer naturlig over huden, noe som igjen fører til en tettere barbering uten kutt og skraper.

4. For en ekstra tett barbering, barber mot hårenes vekstretning. Men på de stedene på kroppen der du opplever at du har problemer med inngrodde hår, bør du bare barbere med hårene. Sørg for å eksfoliere disse områdene regelmessig. Men viktigst av alt: Bruk tiden du trenger - ingen barbering bør gjøres i all hast.

Få en gratis Intuition startpakke her!

Du betaler kun 39,- for frakt og ekspedisjon.. Fortsatt god søndag!

DET FØLES NESTEN LITT UVIRKELIG

Hei, dere! Det ble ikke tid til noe videoblogg i dag dessverre, så den får jeg lage i morgen. Jeg vil jo ikke bryte nyttårsforsettet mitt om en videoblogg i uken allerede nå i januar. Det ville vært flaut.. Hehe! Du kan lese alle nyttårsforsettene mine her. Det var forresten veldig gøy å se at tipset mitt om bind som BH ble så godt mottatt og at mange ønsker at jeg skal fortsette å legge ut tips og råd i en egen spalte fremover. Jeg har ikke bestemt meg for om det blir en fast dag i uken eller hvordan jeg skal løse dette, men jeg har bestemt meg for at det blir noe av. Det er det viktigste.

Dere som følger meg på Instagram og Snapchat har allerede sett den fantastiske boksen med roser jeg fikk av Ulrik i dag. Jeg er heldig som har en så generøs og snill mann. Jeg vet ikke med dere, men jeg synes det er ekstra hyggelig å få blomster på dager hvor man minst venter det, som i dag. Ulrik mente at vi hadde noe å feire og det er jeg forsåvidt enig i. Vi feirer at forsøket ikke ble avbrutt og det feires med blomster og god mat. På gåsdagens ultralyd målte jeg nemlig 7 mm og over 7 mm. 7 mm er som sagt minimum tykkelse på livmorsslimhinnen før nytt innsett. Det betyr at neste innsett blir til uken som planlagt, nærmere bestemt onsdag 1. februar! Dere kan tro at vi ble lykkelige over å få denne beskjeden her i går. Det føles nesten litt uvirkelig etter all venting og usikkerhet den siste tiden.

De neste dagene skal jeg derfor følge dette opplegget:
Morgen: Progynova 2 mg per oralt (svelges) + Utrogestan 100 mg 2 tabletter vaginalt
Middag: Progynova 2 mg per oralt (svelges) + Utrogestan 100 mg 2 tabletter vaginalt
Kveld: Progynova 2 mg per oralt (svelges) + Utrogestan 100 mg 2 tabletter vaginalt
 
Det er som dere ser nok å huske på de neste dagene, men nå er vi heldigvis snart i mål for denne gang og forhåpentligvis siste gang så dette skal gå fint. Jeg gleder meg sånn til onsdag at jeg smiler bare av å tenke på det. Nå får vi bare håpe at opptiningen av egget vårt og alt rundt selve innsettet går fint. Spenningen i denne prosessen gir seg liksom aldri..
 
 
Fortsatt god helg til deg som leser! Vi blogges mer i morgen. Da lover jeg 2 innlegg igjen ♥
 
 

JULIANNE TIPSER

Endelig helg! Her har dagen gått i det samme som gårsdagen. Ultralyd, møter og mailer. Jeg kommer tilbake til ultralyden og det som skjer videre i morgen. Planen er nemlig å lage en ny videoblogg til dere og nå er det alt for mørkt og sent på dagen til det dessverre. Snart skal jeg legge vekk macen og sette meg godt til rette i sofaen, men først vil jeg dele et genialt tips med dere..

Jeg er som dere vet ikke helt i festmodus for tiden på grunn av alt som skjer med kroppen og selvfølgelig mye fordi jeg ikke drikker alkohol i denne prosessen, men jeg vil likevel dele et superbra tips til alle jenter som skal på fest og pynte seg i helgen. Selv om jeg er slapp og kjedelig, så betyr jo ikke det at alle leserne mine er det. Hehe! Tipset er forresten selvlært og startet som en kriseløsning på nyttårsaften der jeg stod med en for liten kjole (les: jeg må snart innse meg at jeg ikke er en xs) og en gjennomsiktig kjole uten passende BH eller noen annen form for løsning på problemet.. Alt du trenger er bind og saks!

Som mange vet er jeg ikke tilhengher av å gå rundt uten BH, og er det noe jeg heller ikke liker så er det når stroppene på BH-en synes i topper og kjoler. Derfor elsker jeg alle typer stroppløse BH-er, hollywood tape, "kyllingfilleter" og alt det der, men det er bare ikke alltid at jeg husker å pakke med meg disse tingene på tur eller at jeg har det liggende hjemme. På nyttårsaften var det akkurat det som var tilfellet. Jeg hadde glemt klister BH-en min hjemme og det fant jeg ut av en time før vi fikk gjester som dessverre var etter at alle butikker var stengt. Ikke hadde jeg med meg flere festantrekk heller, fordi kofferten min var stappfull av ullundertøy og skiklær. Vi var jo tross alt på fjellet. Dere kan tenker dere at Ulrik ble imponert der jeg stod toppløs i truse og villle avlyse nyttårsaften.. Så desperat som jeg var tømte jeg alt på hodet av bager, kofferter og toalettmapper. Det resulterte i verdens beste ide: Bind som BH!

SLIK GJØR DU:

Det eneste du trenger er som sagt bare et bind og en saks som gjerne er god å klippe med. Jeg anbefaler at du drar av papiret som beskytter klisteret på bindet før du starter å klippe. I dag har jeg klippet ut to hjerter, men du kan selvsagt finne på noe annet kreativt om du heller vil det. En annen enkel løsning er å bare klippe bindet rett over i to deler. Det var det jeg gjorde på nyttårsaften. Poenget er at du trenger to deler som dekker brystvortene dine. Fest bindet med klistret inn (for de som ikke skjønte det). Klisteret holder hele kvelden, så ikke vær redd.

Poenget med denne løsningen er jo at den er billig, praktisk og fungerer bra. I tillegg er bind generelt enklere å få tak i fredag eller lørdag kveld når problemet gjerne oppstår enn alle disse fancy løsningene. I og med at bindet fungerer såpass bra som "puppeteip" så har jeg ingen planer om å gå til innkjøp av dyre fashion taper eller klister i nærmeste fremtid.. Jeg sverger til bind heretter!

Her er et mobilbilde fra nyttårsaften. Apropos nødløsninger og dårlig planlegging: Jeg hadde også gavebånd rundt midjen fordi jeg hadde glemt det beltet jeg hadde tenkt å bruke til denne kjolen. I tillegg hadde jeg på meg to høyresko fordi det gikk litt fort i butikken.

Både skoene og kjolen under er forresten kjøpt på salg på Zara etter jul, og vesken kjøpte jeg for 300 kroner i Marbella for noen år siden. Hele dette festantrekket ligger derfor under 1000-lappen:


Hva synes dere om en fast spalte som dette en gang i uken? Jeg har mange gode og ikke minst morsome tips på lager om alt mulig rart. Men i dag vil jeg bare lufte stemningen.. Yey or Ney for flere "Julianne tipser" innlegg fremover?

POSITIVITET ER SMITTSOMT

Hei, dere. I dag har jeg vært på en ny ultralyd, et utrolig spennende møte og jobbet meg gjennom mailboksen her hjemme. Dagene går så fort. Jeg står opp tidligere og tidligere hver dag nå for å rekke gjennom alle avtalene og "to do-listene" jeg setter meg, men likevel må jeg ta kvelden med hodet fullt av "det tar jeg i morgen", tanker. Det positive med dette er jo at jeg begynner å få nok å gjøre "på jobb" og at jeg slipper å tenke mer enn nødvendig på alt som kan gå galt.

Målene jeg fikk av livmorsslimhinnen på mandag var som sagt 4,5 mm og målene i dag var på 5,6 mm og 6 mm på det tykkeste. Det betyr at slimhinnen har vokst seg tykkere, men ikke tykk og frodig nok. Jeg har derfor satt opp enda en ny ultralyd i morgen tidlig for å se om den har vokst noe mer. Jeg snakket med Liv Bente (gynekologen min på Spiren) på telefonen etter ultralyden tidligere i dag og hun tror heldigvis ikke at dette forsøket blir avbrutt, noe jeg selvfølgelig frykter. Jeg hører jo om avbrutte forsøk støtt og stadig, derfor har jeg bekymret meg litt for det de siste dagene. Men etter telefonsamtalen med Liv Bente kom de positive tankene og energien min tilbake igjen. Positivitet er smittsomt.

Dersom ultralyden i morgen går slik vi håper, blir innsettet enten tirsdag eller onsdag til uken. Mandag er nå utelukket. Det spiller forsåvidt ingen rolle for meg alene hvilken dag det blir innsett uken som kommer, så lenge det faktisk blir noe av. Men for Ulrik sin del og for vår del sammen har jeg krysset fingrene for mandag, tirsdag eller onsdag som er de dagene Ulrik har fri fra jobb. Ulrik må ikke være med meg til Trondheim for selve innsettet, ettersom "jobben hans" allerede er gjort. Men han ønsker å være med selv og det skjønner jeg godt. Jeg ønsker også at han skal være med for min del og for at han skal føle at han er en like stor del av alt dette som meg. Det er jo VI som prøver å bli gravide her, ikke bare jeg. En setning jeg ikke forstod før jeg ble prøver.

Det verste som kan skje er at forsøket blir avbrutt. Da kommer vi til å slite med motivasjonen en stund, kjenner jeg.. Men NÅ må vi fortsette å tenke positive tanker om det fryste egget som forhåpentligvis skal inn neste uke. Positivitet og en god dose tålmodighet er det som gjelder.Line Victoria har forresten skrevet et støttende innlegg i dag, hvor hun forsvarer meg og tar opp en skremmende utvikling av mobbere på nett. Et av mine nyttårsforsetter var som sagt at jeg ikke skulle ta meg nær av en eneste nedlatende kommentar på denne bloggen i 2017. Foreløpig går forsettet over all forventning. Jeg er sterkere enn de fleste tror, og det er kanskje ikke så rart etter å ha blitt herjet med av alle disse heksene og trollene i snart 3 år, men enkelte kommentarer er vanskeligere å overse enn andre. Det skal jeg innrømme. Spesielt i den sårbare perioden som Ulrik og jeg er i akkurat nå. Dere kan tenke dere selv hvor langt det har gått når kommentarer som Line Victoria henviser til i innlegget sitt her har blitt en del av hverdagen min. Jeg sier ikke dette for at dere skal synes synd på meg, for jeg har heldigvis lært meg hvordan jeg skal takle dette helt på egenhånd. Men det betyr ikke at det er greit. Mobbing og drittslenging anonymt på internett er ikke greit. Jeg henger meg med på Line Victoria sitt forslag om at det burde være innlogging via Facebook i alle kommentarfelt på blogg.no. Tommel opp!

20 % PÅ ALLE HÅRBEHANDLINGER

Sponset behandling

Hei, igjen! Det gikk heldigvis bra med Stella hos dyrlegen i dag. Men hun måtte trekke 4 tenner, stakkar. Tannproblemer hos disse små hundene er dessverre et kjent problem. Vi pusser tennene hennes hver dag og gir henne ofte tyggebein som visstnok skal være bra, men likevel sliter vi med tannstein og betennelser i tannkjøttet, som igjen fører til løse tenner. Huff, jeg får så vondt av henne. Kom gjerne med tips til hva vi kan gjøre for å bedre tannhelsen til lille Stellusen vår som vi er så glad i :-)

Men over til dagens tilbud.. Er det noen som trenger en klipp, vil freshe opp hårfargen eller få en helt ny look? Da bør dere lese nederst i dette innlegget!

P.s. Før- og etterbildene under er fra sist gang jeg klippet meg og frisket opp hårfargen hos Maria, noe jeg gjør hver 3-4 måned. Nå lurer jeg litt på om jeg skal sette på langt hår igjen. Det blir nok ikke langt lenge, men kanskje i en måneds tid siden jeg skal i bryllup. Hva synes dere? Det er jo ikke like mye jeg kan gjøre med kort hår i forhold til frisyrer som med langt hår. Men jeg elsker virkelig min nye og korte look, så vi får se.


Fotograf: www.marianjade.com

FØR:ETTER:

Ring: 22 60 62 67 og bestill time hos Maria på Head frisør i Hegdehausveien. Du får 20% rabatt i hele februar på alle hårbehandlinger med kodeord "PILOTFRUE".

Maria er som de fleste vet min faste frisør. Det er hun som har fikset håret mitt, vippene mine og brynene mine det siste året. Maria er også sminkør og har stylet mange bruder, inkludert meg selv. Lørdag 25. februar har hun ansvar for hår og sminke til min beste venninne som skal stå brud. I tillegg skal hun fikse meg og Tina som er hennes forlovere. Jeg anbefaler Maria på det varmeste til både venner, familie og selvsagt til dere lesere. Til og med Ulrik har begynt å gå til Maria etter min anbefaling (ikke sponset). Hehe!

Tilbudet gjelder selvsagt både jenter og gutter (mandag-torsdag).

Bare hyggelig, folkens ♥

SMOOTHIE BOWL

Det er rart å tenke på at det er et år siden verdens beste jenter kom og overrasket meg på sengen med utdrikningslag. Det betyr at Ulrik og jeg har 1-års bryllupsdag om under en måned, og at jeg om en måned fra i dag skal være forlover i bryllupet til min aller beste venninne. Herlighet, nå føler jeg meg voksen. Hehe!

Til poenget.. På morgen i dag lagde jeg meg denne "smoothie bollen", som vi sier på godt norsk. Det er blitt en favorittfrokost her i huset. Ikke bare er det godt, men det er også sunt, mettende og enkelt å lage. Jeg skal innrømme at dette er en litt styrete frokost å stelle i stand om man har dårlig tid om morgenen, men jeg anbefaler den virkelig. For smaken er definitivt verdt litt rot på kjøkkenet!

DETTE TRENGER DU TIL SMOOTHIEN:

♥ Frosne bær: Jeg bruker skogsbærblanding og bringebær fra Rema 1000.

♥ Kokosmelk: Jeg kjøpte min på en utenlandsk butikk som ligger på Vinderen. Men dette får du i nesten alle matvarebutikker, tror jeg. Du trenger ikke bruke så mye melk. Det er godt når smoothien blir litt tykkere enn vanlig. Du skal tross alt spise dette måltidet med skje. Er du kke er glad i smaken av kokos? Bruk mandelmelk eller bare vanlig melk.

♥ Mager vaniljekesam: Denne får du tak i på alle matvarebutikker.

DETTE TRENGER DU TIL TOPPINGEN:

♥ Granola: Denne får du også kjøpt på Rema 1000 og sikkert i mange andre matvarebutikker. Det beste er såklart å lage granolaen selv, men så proff er jeg ikke (les: ennå).

♥ Kokosflak: Jeg kjøpte disse på en helsekost som ligger på Majortsuen, men dette er blitt så populært de siste årene at du får kjøpt de nesten overalt.

♥ Mandelflak: Denne kjøpte jeg også i den utenlandske butikken her på Vinderen. Jeg har aldri sett etter det andre steder, men er sikker på at det finnes på helsekoster og lignende. Hvis ikke du finner det så kan du bare hakke opp mandler selv.

♥ Frukt & bær: Jeg bruker banan, jordbær, kiwi og blåbær. Men her varierer jeg etter hva jeg har lyst på/hva jeg har i kjøleskapet. 

Oi, klokken går så fort når jeg setter med ned foran macen. Nå må jeg komme meg avgårde. Negletime neste, så skal jeg hente Stella hos dyrlegen og så til Celine Gulset for å stramme inn øredobbene som jeg fikk av Ulrik til Jul. Vi blogges mer senere i dag. Jepp, dere leste riktig. Det kommer et innlegg til på denne herlige onsdagen. Snakkes!

SOSIALE MEDIER HAR FORANDRET MEG POSITIVT

Jeg startet å blogge sommeren 2014. Det betyr at jeg snart har blogget i 3 år. På min tid som blogger har jeg lært utrolig masse om meg selv, om bloggbransjen, om sosiale medier og om mye annet. Jeg har skapt meg en arbeidsplass som jeg i dag lever godt av. Men viktigst av alt er at jeg har fått bedre selvtilit og blitt psykisk sterkere. Dette er mye takket være dere. Ja, alle dere som leser og kommenterer på denne bloggen. Både dere som liker meg og dere som ikke liker meg. Dere som roser meg og dere som kritiserer meg. Sammen har alle dere vært med på å påvirke meg fra å være en usikker jente til å bli en forbanna sterk og tøff jente. Jeg er utrolig stolt over utviklingen min på disse to og et halvt årene og føler at det er på sin plass med ET STORT TAKK til dere alle.

Først og fremst vil jeg takke dere som heier på meg og dere som engasjerer dere i livet mitt. Dere er fantastiske! Jeg er heldig som har så mange snille, oppegående og varme lesere som følger meg hver eneste dag. Det er dere som gjør de tunge dagene mindre tunge. Men jeg vil også takke alle dere som kritiserer det jeg skriver og gjør. Dere som ikke liker meg og dere som gjør alt dere kan for å trykke meg ned. Er dere klar over hvor sterk dere har gjort meg? Det er nemlig dere som har motivert meg mest disse årene. Tro det eller ei, men det skal dere søren i meg ha. Tenk hvor sterk og tøff jeg blir på bare to år til da, dere.. Tør dere virkelig å fortsette med all denne drittslengingen? Jeg skal innrømme at dere til tider har gjort meg både frustret og lei, men jeg ville ikke vært foruten et eneste stygt ord som dere har gitt meg. Det er fordi effekten av alt det negative er så positiv. Helt seriøst.

Det jeg er mest stolt over i dag er ikke at jeg har x-antall lesere, at jeg tjener masse penger eller at jeg er blitt en kjent blogger. Alt dette gjør meg utrolig glad, fordi det er grunnen til at jeg kan leve det livet jeg lever med jobben jeg elsker. Men det jeg er mest stolt over er at jeg tør jeg å være meg selv i alle situasjoner jeg er i, at det jeg deler på bloggen er ekte og at jeg våger å åpne meg om vanskelige ting, ikke bare alt det overfladiske som hører denne bloggverden til.

Den Julianne du møter på gata i dag er den samme Julianne som familien min og vennene mine kjenner. Det er også den samme jenta som sitter og skriver til dere fra denne bloggen dag etter dag. Men det er ikke helt den samme jenta som hadde lyst til å starte en blogg for 3 år siden. Hun hadde ikke like stor tro på seg selv og det gjorde henne redd. Det var først da jeg la frykten for ikke å bli likt på hylla at jeg fikk det ordentlig godt med meg selv. Takk og lov for at jeg ikke lenger bryr meg om at alle skal like meg. 

Jeg er stolt over at jeg tør å dele livet mitt, tankene mine og meningene mine offentlig. Først og fremst gjorde jeg alt dette for meg selv. Jeg stakk meg rett og slett ut for å bli hørt og for å vokse. Men det som skjedde var ikke bare at jeg ble hørt og vokste som blogger. Jeg vokste også som menneske. Nå som jeg har kommet så langt med meg selv og min positive utvikling er jeg er ufattelig glad for at jeg også kan hjelpe andre, spesielt kvinner og par som sliter med å bli gravide. Åpenheten rundt prøveperioden er en sak jeg alltid kommer til å brenne for. Hver eneste dag mottar jeg meldinger og mailer fra andre prøvere som finner trøst i Ulrik og meg. Det minner meg på hvorfor all oppmerksomheten rundt noe av det såreste i livet er så viktig ♥Foto: www.marianjade.com

Styling: @mariadimitrov

P.s. Jeg fikk en mail av sykepleieren fra Spiren i stad og hun sa at de hadde stor tro på at slimhinnen min er bra nok på torsdag, og at vi kan opprettholde planen om tilbakesetting på mandag 30/1. Det er hyggelig å høre at de har troen. Dessuten er det veldig motiverende med slike oppmuntrende mailer nå mens jeg venter..

DAG 10 I SYKLUS: ULTRALYD

Hei, dere! Jeg har som dere vet vært på ultralyd i dag og det gikk fint, men det viser seg at tykkelsen på slimhinnen min ikke har vokst like mye som den må før vi skal sette inn egget. Jeg er derfor ikke klar for nytt innsett helt ennå..

Endometrium (livmorsslimhinnen) er i dag på 4,5 mm diameter og den må minst være på 7 mm diameter før innsettet. Liv Bente fra Spiren i Trondheim ville ikke at jeg skulle øke dosen med Progynova til tross for det vi i dag fant ut. Hun ville at jeg skal fortsette med samme dose og ta en kontroll igjen senere i Oslo denne uken. Dersom slimhinnen har blitt litt tykkere da, blir det innsetting på mandag 30. januar, noe vi virkelig håper. Jeg har derfor bestilt meg ny time til ultralyd torsdag klokken 12:30 på Volvat Majorstuen, så det er bare å krysse fingrene videre.

Grunnen til at slimhinnen må være minimum 7 mm er fordi egget skal feste seg og trives. Slimhinnen bør være "Tykk og frodig", som gynekologen så fint sa det før innsetting av frys. Ellers var det heldigvis ingen cyster.

Jeg oppdaterer dere mer på torsdag om planen videre. Det skal som sagt gå 5 dager fra jeg starter med Utrogestan til selve innsettet. Derfor er det enkelt for oss å planlegge trondheimsreisen. Utrogestan er forresten noe jeg starter med etter beskjed fra klinikken når slimhinnen er tykk nok.

Ulrik har fri fra jobb både mandag, tirsdag og onsdag til uken. Vi håper derfor at jeg er klar for innsett til en av disse dagene slik at han kan være med meg på hele prosessen ♥


Nå er det leggetid her i huset. Jeg er så trøtt at jeg ikke vet om jeg klarer å holde meg våken til Kjendis Farmen en gang. Hehe! Planen er å se det i sengen, men denne dagen ble mye mer hektisk enn hva jeg hadde trodd så det frister mer å bare lukke øynene. Når det er sagt så er jeg fornøyd med dagens innsats. Jeg rakk både trening, ultralyd, synstest, regnskap og en masse ærender som tok mer tid enn forventet. I tillegg har jeg bestilt meg briller! Ja, ordentlige briller med styrke og det hele. Jeg gleder meg til å vise dere brillene på når de er klare til henting, og ikke minst til å se bedre. Vi blogges mer i morgen!

TVI TVI!

Hei, dere! I dag har vi hatt en typisk søndag her i huset som består av å sove lenge, lang frokost, trening, hudpleie/hjemmespa, taco og kos foran TV-en. Jeg bare elsker slike søndager! Det er kombinasjonen av å tjuvstarte den nye uken med det sunne, men samtidig holde på helgen med god mat og kos som føles så bra. Jeg savner ikke akkurat å være fyllesyk og sliten av fest på søndager. Men alt til sin tid. Nå er fokuset som dere vet litt annerledes..

I morgen skal vi som sagt på ultralyd. Jeg er så spent at dere aner ikke! Eller jo, det gjør dere kanskje. Hehe! Jeg babler ikke om så mye annet for tiden, så jeg regner med at dere har fått med dere nedtellingen til morgendagen. Det er forresten mange som har spurt meg konkret om hva vi finner ut av på denne ultralyden. Kort fortalt er det jo om jeg "er klar" eller ikke til neste innsett. Psykisk er jeg som sagt klar. Men det er jo kroppen som bestemmer, og for å forklare det litt bedre så skal gynekologen måle tykkelsen på slimhinnen (endometriet). Altså det "laget" inne i livmora mi der embryoet skal feste seg. Dette må av en eller annen grunn være minimum 7 mm. Dersom det er for tynt, må jeg øke dosen på progynova i et par dager for så å ta en ny ultralyd. Progynova er de hormonene jeg tar, for de av dere som ikke har fått med seg det.

Jeg håper virkelig at jeg får grønt lys i morgen slik at jeg slipper mer venting nå, men må jeg så må jeg. Dette er det gynekologen på Volvat og legene på Spiren som finner ut av sammen. Jeg skal forresten også sjekke eggstokkene i morgen, for å se at jeg ikke har en follikel som vokser akkurat nå. Det er visst også en mulighet.. Herlighet, så spennende denne prosessen er nå som ting begynner å skje igjen.

Dersom alt ser bra ut, noe jeg virkelig håper så kan vi planlegge innsettingen. Det skal gå 5 dager fra jeg starter med Utrogest (de andre tablettene jeg har her hjemme) til vi kommer til innsetting i Trondheim. Tvi tvi!

Noe annet jeg har sett at flere spør om er denne opptiningen. Vi har som dere vet 2 egg på frys og det er ingen selvfølge at opptiningen går bra. Det vet jeg. Men det er heldigvis stor sansynlighet for at eggene overlever opptiningen. Jeg har nemlig spurt helsesøster på Spiren og hun sa "Tidligere, når embryoene ble frosset på dag 2-3 så var overlevelse-prosenten en del lavere. Men nå, med nye teknikker og frysing på blastocyst-stadiet så er det veldig stor sjanse for at blastocysten overlever opptiningen."  Tvi tvi!
 
Håper dere krysser fingrene for oss i morgen rundt 12:30. Jeg oppdaterer dere så fort jeg får tid etter timen!
  

DET ER KROPPEN SOM BESTEMMER

På morgenen i dag hadde jeg utrolig mye energi! Jeg hoppet omtrent ut av sengen og rett inn i treningstøyet før klokken åtte. Det er ikke noe som skjer hver dag her i huset, men det er skikkelig herlig de dagene det faktisk skjer. Frokosten ble inntatt på Rema 1000 sammen med Ulrik fordi det fortsatt er totalt kaos her hjemme med malere som har tatt over kjøkkenet/hele første etasje og kjelleretasjen. Men vi klager ikke.. Vi gjør det beste ut av situasjonen og spiser mest mulig ute. Jeg håper at malerne blir ferdige i morgen, slik at vi kan vaske og sette tilbake alle møbler og ting på lørdag og søndag. Ønsket er å møte den nye uken med ro i hjemmet. Jeg får ikke ro i kroppen nå som det er rotete overalt og fremmede mennesker løper ut og inn. Sånt fungerer ikke for meg. Når det er sagt så er jeg veldig glad for at vi valgte å male stuen, kjøkkenet og gangen på dette tidspunktet. Dere må ikke misforstå. Det positive med at malingen har tatt lang tid er jo at resultatet blir bra til slutt. Forandringene er verdt alt maset, for det blir veldig fint. Jeg hadde bare ikke trodd at det skulle så lang tid. Og nei, det er ingen her i huset som hadde fått  mer ro i kroppen av at jeg tok malekosten i egne hender. Prossessen ville heller ikke gått noe fortere. Ulrik blir stresset bare av å lese kommentarene til dere som ikke skjønner hvorfor jeg ikke maler selv. Hehe! Jeg har aldri malt en vegg i hele mitt liv og Ulrik er perfeksjonist til tusen = dårlig ide. Jeg kan ikke male og ønsker ikke å lære meg det. Ferdig med den saken. House tour videoen kommer som sagt når det er i orden her igjen.

Utover dagen mistet jeg dessverre den gode energien jeg startet dagen med. Hodepinen og kvalmen har meldt sin ankomst. Jeg mistenker at det er bivirkninger av hormonene som jeg går på (Progynova), så det er ingen fare. Men jeg må jo bare ta hensyn til det. Planen var å dra på boklansering av boken "Gleden med skjeden" med en venninne på Aschehoug, men jeg måtte avlyse hele greia og bli i sengen.

Det er selvfølgelig kjedelig at formen min stopper meg i å gjøre ting jeg har lyst til som å dra på denne lanseringen, eller ting jeg føler at jeg må gjøre, som hundre andre ting jeg ikke har fått gjort i dag. Men det er kroppen som bestemmer og i den prosessen jeg er i nå er det ekstra viktig å lytte til de signalene den sender. Hvis jeg er snill mot kroppen er det større sansynlighet for at den er snill tilbake, og er det noe jeg er helt avhengig av fremover så er det en kropp som jobber med meg. Jeg tør ikke ta noen form for smertestillende nå som vi er i gang med en ny runde. Det er mye mulig at jeg overdriver og er unødvendig forsiktig, men jeg ser ikke poenget i å ta noen sjanser. Jeg tror og har alltid trodd at den beste medisinen er å slappe av og sove.

Siste melding fra helsesøster: "Håper du ikke får for mye ubehag av hormonene, det er ikke uvanlig å få litt hodepine og bli litt hormonell." Jeg føler ikke at jeg har blitt hormonell ennå. Men det får vel kanskje Ulrik svare på.. Jeg skal høre om han vil uttale seg om det senere denne uken. Det kan tenkes at han har en noe annen mening om hvordan jeg reagerer på disse hormonene.

Jeg er forresten ferdig med mensen for denne gang og forhåpentligvis ses vi ikke igjen (mensen og jeg) før Lykke eller Severin kommer til verden ♥♥


Nå skal jeg prøve å jobbe litt videre med en annonse for et produkt som jeg sverger til før jeg tar kvelden. Vi blogges!

JEG HAR MANGE MÅL OG EN STOR PLAN

God kveld, til deg som leser.

Nylig passerte jeg 11 000 følgere på Instagram! DET er noe å smile av det. I desember skrev jeg nemlig til min kontaktperson i Side 2 at målet mitt var å nå 10 000 følgere på Instagram i slutten av februar 2017, og nå en måned før tiden har jeg allerede nådd det målet pluss enda litt til. Tusen takk til alle som følger meg på Instagram --> @pilotfrue 

15 000 følgere på Instagram før juli måned er neste mål! For å nå dette målet må jeg rett og slett oppdatere hyppigere.

På Snapchat har jeg også vokst noen tusen de siste månedene. I dag har jeg et snitt på 10,7 k som følger storyene mine daglig. Tusen takk for at dere følger meg på Snapchat --> @pilotfrue

Neste mål er 13 k før mai måned. For å nå dette målet må jeg begynne å snakke mer foran kameraet. Jeg må gå ut av komfortsonen min og by enda mer på meg selv. Det blir en utfordring som jeg både gruer og gleder meg til. Jeg begynner allerede i morgen. P.s. Jeg svarer på ALLE spørsmål og henvedelser jeg får på Snapchat.

På bloggen når jeg ut til flest og det er jeg egentlig veldig glad for. Dere kan se tallene mine her. Jeg vet det er mange som ikke er klar over at disse statistikkene er offentlige og synlige for alle som vil se, så lenge bloggeren er registrert på blogglisten (Norges største uavhengige bloggliste). Noe jeg SELFØLGELIG ER. Bloggere som ikke er det har åpenlyst noe å skjule. For hvorfor skal man ikke vise tallene sine? Useriøst, spør du meg.

Neste mål med bloggen er å ta den et steg videre. Jeg er superfornøyd med tallene mine, så her har jeg ikke et konkret mål om å vokse. Men jeg ønsker å bruke bloggen og navnet mitt til et sideprosjekt utenfor bloggen. Det er kanskje litt rart at dette er neste mål med bloggen, men det er jo på grunn av bloggen at jeg kanskje kan få det til. Kanskje? Hør på meg da. JEG SKAL FÅ DET TIL. Hehe! Bakgrunnen for dette målet er at jeg vil ha flere bein å stå på i fremtiden.

Jeg er jo først og fremst en blogger, så derfor er bloggen aller viktigst for meg. Men alle de andre kanalene mine begynner også å bli mer og mer viktige for meg. Det er fordi jeg ønsker at dere som følger meg her på bloggen skal ha mulighet til å bli enda bedre kjent med meg fra flere vinkler. Mange av dere følger også @mrulriknygaard på både Instagram og Snapchat. Ulrik legger ut masse uhøytidelige videoer og bilder som jeg ikke en gang vet om. Følg gjerne han om dere ønsker et mer personlig innblikk i livet mitt, hans og vårt ♥

På YouTube har jeg så vidt begynt med litt videoblogging under "Julianne Nygård". Målet her er å legge ut minst en videosnutt i uken, noe som er krevende nok for meg som egentlig foretrekker å gjemme meg bak tekst og bilder. Jeg begynte i forrige uke. Videobloggen for denne uken kommer..

Et felles mål jeg har for alle disse kanalene fremover er å nå ut til enda flere med mitt budskap om åpenhet rundt prøverør og alt det vanskelige i prøveperioden som veldig få snakker om. Jeg håper så inderlig at lille meg kan bidra til at dette tabuet blir mindre eller kanskje helt borte? Jeg skal i hvert fall gjøre mitt aller beste for å oppnå en endring av synet på dette. Det er ikke flaut å ha fertilitetsproblemer. Det er bare trist og urettferdig.

Jeg oppdaget forresten nylig at når man googler "prøveperiode barn", så kommer jeg og bloggen min ganske høyt opp i treff.. Det betyr jo at jeg har gjort en god jobb allerede, noe jeg er utrolig stolt over. Men jeg gir meg ikke her. Jeg skal bruke meg og vår situasjon masse videre for å hjelpe andre par som sliter med å få barn, uansett om vi lykkes med dette forsøket eller ikke. Jeg har en plan. En godhjertet plan.


 

Fotograf: www.marianjade.com

Stylist: @mariadimitrov
 

FORVENTNINGENE ER STORE

Nå teller vi ikke lenger uker, men DAGER til neste innsett og det føles veldig bra. Endelig skjer det noe, og endelig er vi ordentlig i gang med vårt andre prøverørsforsøk. Det føles både godt og skummelt på samme tid. Jeg føler meg tryggere nå enn første gang siden jeg vet hva vi skal gjennom og fordi dette som sagt er en litt mindre omfattende prosess enn sist. Men på en annen side er jeg nesten enda mer forventningsfull og redd for å bli skuffet denne gangen. Det er nok fordi jeg nå vet hvor vondt det gjør med et mislykket prøverørsforsøk. Bare jeg tenker på det får jeg tårer i øynene. Det betyr ikke at jeg ikke har klart å gå videre eller at jeg har mistet troen på at dette skal gå bra. Det betyr bare at ønsket om barn aldri har vært større.

Statistisk sett er sjansene bedre for å lykkes på andre forsøk enn på første forsøk, så forventningene er store. Jeg trodde at forventningene skulle minske etter hvert forsøk i takt med at Ulrik og jeg kanskje blir mer realistiske. Men sånn jeg kjenner det akkurat nå er forventningene på vei til å bli større enn sist og da kan dere jo tenke dere hvor høye de er. Ulrik føler det på samme måte.. Heldigvis er det noe positivt i de skyhøye forventningene våre og det er håpet. Håpet om at dette skal gå bra gir oss masse god energi på veien, noe vi begge er helt avhegige av.

Neste trinn blir en ultralyd mandag 23. januar klokken 12.30 på Volvat i Oslo. Gynekologen jeg var hos sist (Trine Tromsdal) skal visst på kurs hele neste uke, men jeg får heldigvis komme til en kollega av henne, Dr. Fremming. Dersom alt er i orden på denne ultralyden så blir det innsetting av embryo enten fredag 27. januar eller mandag 30. januar! Vi håper at det blir mandag 30. januar fordi Ulrik har helt fri fra jobb denne dagen. I og med at det kun er innsett denne gangen, ikke uttak så skulle det være mulig å "styre" datoen litt mer enn sist, sa de på Spiren. Men vi må uansett vente og se hvordan det går på ultralyden først og planlegge innsettet etter det vi får vite på mandag. Dersom Ulrik ikke kan bli med meg til Trondheim på grunn av jobb, har min godeste mamma sagt seg villig til å bli med. Planen er å reise både opp og ned på samme dag, da det ikke gjør verken vondt eller tar lang tid å sette inn egget. Men jeg vil uansett ikke reise alene på en slik følelsesladet tur og dag.

Inntil videre er det kun progynova tabletter jeg skal ta hver dag. 1 tablett om morgenen og 2 tabletter om kvelden. Jeg har ikke merket noe bivirkninger av disse tablettene ennå, men det er kanskje litt tidligå si noe om. Er det noen av dere som har gått på disse tablettene og vil dele noen erfaringer her? Jeg har jo bare gått på progynova i 2 dager.

Mulige bivirkninger jeg kan få av Progynova hentet fra felleskatalogen.no:

Vanlige (forekommer hos 1-10 av 100 brukere):
Vektendringer, hodepine, magesmerter, kvalme, eksem, kløe, uregelmessige blødninger, gjennombruddsblødninger, sporblødninger (spotting).
 
Mindre vanlige (forekommer hos 1-10 av 1000 brukere):
Overfølsomhetsreaksjoner, nedstemthet, svimmelhet, synsforstyrrelser, hjertebank, sure oppstøt (dyspepsi), hudreaksjoner, smerter eller ømhet i brystene, væskeansamlinger (ødemer).
 
Sjeldne (forekommer hos 1-10 av 10 000 brukere):
Uro, endret sexlyst, migrene, problemer med bruk av kontaktlinser, oppblåst mage, oppkast, akne, økt behåring, muskelkramper, smertefulle menstruasjoner, endret utflod fra skjeden, forstørrede bryster, tretthet.
 
Selv om jeg håper at jeg slipper unna alt på denne listen, så er det å bli gravid for meg er verdt hver eneste av disse bivirkningene.. Helt seriøst.
 

 

Foto: www.marianjade.com

Hår og sminke: @mariadimitrov

TID ER EN AV DE MEST VERDIFULLE ELEMENTENE I LIVET

Annonse

Den beste følelsen i verden er seriøst å komme hjem til et rent og ryddig hjem. Det er hva jeg kaller for hverdagsluksus. Jeg elsker å ha det pent rundt meg og mistrives fort når ting ikke er på stell. Ulrik føler det heldigvis på samme måte, så vi var tidlig enige om å sette bort store deler av rengjøringen den gangen vi ble samboere på ordentlig. Både fordi Ulrik er mye borte, fordi jeg ønsker å bruke tiden min på andre ting enn husvask og fordi vi begge vil unngå at husrengjøringen skal bli et irritasjonsmoment mellom oss. Det er jo ikke noe vits i å krangle om hvem som skal støvsuge eller hvem som skal vaske badet uke etter uke, når vi kan sette bort jobben til profesjonelle renholdere? Altså, det er nok av andre unødvendige ting å krangle om i ekteskapet. Hehe!

Fra spøk til alvor.. Ulrik hadde vaskehjelp før vi ble kjærester fordi han heller ikke er interessert i å bruke sin fritid på vasking. Selv om jeg er mye hjemme i min hverdag, så betyr ikke det at vaskingen her i huset kun er min oppgave. Jeg har alltid vasket i hjemmet mitt selv. Da jeg var yngre jobbet jeg til og med som vaskehjelp for firmaet til pappaen min, men nå har jeg kommet til et tidspunkt i livet hvor jeg heller vil og kan bruke tiden min på andre ting som trening, blogging, være med venninner og kose meg med Ulrik når han er hjemme.

Verken Ulrik eller jeg er redde for å få skitt under neglene eller å ta i et tak her hjemme, ikke misforstå. Men vi liker å prioritere andre ting i hverdagen enn denne husvasken og derfor benytter vi oss av en pålitelig rengjører fra Freska rengjøring annenhver uke. De få kronene vi bruker på dette er bare såååå verdt det! Her ser dere ukens arbeidplass til både Ulrik og meg i toppetasjen vår. Rent og fresht ♥


Freska sin misjon er å gi folk mer tid til det de har lyst til:

"Alt avhenger av tid og vi tør å påstå at tid er en av de mest verdifulle elementene i livet. Ved å kjøpe hjemmerengjøring kjøper du deg mer tid til å gjøre det som er viktigst for deg, enten det er å bruke mer tid sammen med familie, venner, eller å lene deg tilbake og nyte en god bok. "

Vil du også ha hjelp til rengjøringen?

Her er to forskjellige tilbud som du kan velge mellom:

♡  Få 20% rabatt ved bestilling av én vask, med rabattkoden "pilotfrue20"

♡ Eller 50% rabatt på første vask ved bestilling av abonnement hos Freska, med rabattkode "pilotfrue50"

BEGGE RABATTKODENE KAN BRUKES HER!
De to badene vi har i huset er seriøst de verste rommene jeg kan tenke meg å vaske, spesielt dusjen til Ulrik og badekaret mitt. Det er en tung jobb som tar mye tid, men det må jo bare gjøres. Dessuten er det ingenting som er så fantastisk som å legge seg i et nyskrubbet badekar på et nyvasket bad som lukter deilig og rent etter en lang og effektiv treningsøkt, slik jeg var så heldig å få gjøre tidligere denne uken. Apropos hverdagsluksus!


Mandag denne uken hadde vi nemlig besøk av herlige Karolina fra Freska rengjøring. Hun bruker bare 4 timer på hele huset vårt, og på de timene vasker hun nøye i alle rom (145 kvm), skifter på senger og egentlig alt annet jeg ber henne om, som foreksempel stryking av skjortene til Ulrik. Jeg pleier å gi henne en ekstra oppgave som hun skal prioritere når hun er her i tillegg til de vanlige oppgavene hun har. Denne gang var det garderoben som trengte litt ekstra oppmerksomhet.

Rengjørerne fra Freska er effektive, blide og serviceinnstilte. De kommer på avtalt tidspunkt og gjør husrengjøringen like bra eller bedre enn du gjør det selv. I dag har vi som sagt bare behov for denne tjenesten hver 14. dag, siden vi bare er to mennesker og en liten hund. Men i fremtiden når vi forhåpentligvis blir en større familie, blir det nok oftere. En gang i uken kanskje?
Du kan bestille rengjører HER og la Freska ta hånd om de enkle hverdagslige oppgavene som stjeler tiden din :-)

P.s. Husk rabattkodene "pilotfrue20" for 20% rabatt på en vask og "pilotfrue50" for 50% rabatt på første vask ved bestilling av abonnement hos Freska.

Følg Freska på Facebook for flere gode tilbud her!

ENDELIG!

Selv om jeg har hatt så vondt i magen at jeg ikke har gjort annet enn å ligge i sengen med knærne inn mot magen i hele dag, så har jeg aldri vært gladere for å få mensen. Endelig blør jeg! Herregud, som jeg har ventet på denne dagen. Jeg var redd for at mensen ikke skulle dukke opp denne måneden og at vi måtte utsette forsøk nummer to i flere uke. Det ville som sagt ikke vært noen krise, men denne ventingen tar veldig mye energi. Derfor er jeg lettet over at kroppen min er "tilbake i balanse", eller hva jeg skal kalle det.

Ulrik er på jobb i dag også. Lørdagskvelden min består derfor av Netflix i sengen alene og pannekaker med sukker og smør. Dagens første og eneste måltid. Snart skal jeg prøve å sove igjen. Det er det eneste som hjelper. For når jeg klarer å slappe av så mye at jeg sovner eller nesten sovner, så merker jeg ikke smertene like kraftig.

I morgen starter jeg med Progynova tabletter (blødningsdag 2). En om morgenen og 2 om kvelden, og rundt dag 10 blir det ny ultralyd for å planlegge neste innsett.

Jeg føler meg skikkelig klar og motivert til dette fryseforsøket. Litt sliten etter magekrampene i dag, men det går fint. Nå skjer det jo noe i det minste..

OM ALT OG INGENTING

 

Det er så gøy at dere tar i mot det meste jeg gjør med et smil her på bloggen. Tusen takk for alle de hyggelige tilbakemeldingene på min spontane videoblogg i går! Det enkle er ofte det beste. Er det ikke sånn? Jeg har tenkt til å filme mer fremover, og ble skikkelig motivert etter kommentarene jeg fikk under gårsdagens innlegg. Er det noe spesielt dere ønsker videoblogg av forresten? Jeg tenker først og fremst å filme det jeg har på hjertet "der og da" i hverdagen, slik som jeg gjorde i går. Det trenger nødvendigvis ikke være så mye jeg vil ta opp eller så lange videoer, men jeg tror at dere blir enda bedre kjent med meg som person ved at jeg snakker til dere usensurert, åpent og ærlig i blant, ikke bare gjemmer meg bak tekst og bilder. Hva tror dere?

Jeg foretrekker egentlig å skrive fremfor å filme. Det føles mest komfortabelt, men nå begynner jeg heldigvis å bli mer komfortabel foran videokameraet også. Derfor tør jeg å ta utfordringer fra dere som eventuelt har noen ønsker til andre settinger jeg bør filme.. Anyone?

Hår og sminke: @mariadimitrov

Foto: www.marianjade.com
 

Herlighet, nå er det helg allerede. Jeg kom nesten akkurat hjem fra dagens treningsøkt. Ukens fjerde! Ikke verst? Jeg planlegger minst en økt i morgen og kanskje en på søndag. Vi får se. Treningen skal aldri gå ut over det sosiale og kosen i helgene, men denne helgen som Ulrik jobber og jeg er i en periode i livet hvor jeg tar det veldig med ro, så er det begrenset hvor mye annet som skjer i helgene. Derfor benytter jeg den treningsgleden og motivasjonen jeg endelig har mens den er her.

Akkurat nå sitter jeg forresten i toppetasjen på "kontoret" vårt og skriver til dere. Det er full kaos i stuen, på kjøkkenet og i gangen igjen fordi vi har en maler her som fikser opp feilene fra forrige maler. Det skal bli fint å få alt i orden snart. Jeg tror det blir ferdig i løpet av mandag eller tirsdag til uken. Jaja.. Litt rot tåler vi. Ulrik kommer ikke hjem før sent i kveld, derfor er planen er at jeg skal på tacokveld til storesøster og tanteungen min i Asker. Jeg har ikke sett noen av de siden før jul, så jeg gleder meg veldig.

Mange av dere som følger meg på Snapchat lurte sikkert på hva jeg drev med på onsdag da jeg ble sminket, stylet og fotografert. Vi prøvde oss på en ny header, men om vi fikk det til eller ikke får tiden vise. Jeg var utrolig fornøyd med både hår, sminke og den jobben fotografen gjorde. Det er bare jeg som er ubesluttsom og sliter med å bli fornøyd med meg selv. Bildene over er to av bildene vi tok den dagen. Men ikke potensielle kandidater til header, tror jeg. Det eneste jeg vet er at jeg er så lei av den headeren jeg har nå at jeg holder på å spy. Men jeg gidder ikke bytte før jeg er ordentlig fornøyd med en ny. Spørsmålet er om jeg noen gang blir det. Vi jenter altså.

P.s. Fortsatt ingen mensen.

11.01.2017

Datoen i dag er helt spesiell for Ulrik og meg. 11. januar er en dato vi kommer til å huske livet ut, fordi den rett og slett var starten på alt. For nøyaktig 3 år siden i dag møtte jeg nemlig Ulrik for aller første gang. Lite visste han at jeg var kvinnen i hans liv, men jeg derimot visste det fra første stund. Heldigvis tok det ikke mange dagene før han også skjønte det. Med "det" mener jeg at vi to burde bli et par. Vi er ennå litt uenige om den nøyaktige datoen vi offisielt ble kjærester, derfor er det fint å ha en annen dato å forholde seg til. Jeg føler egentlig at vi ble kjærester litt før Ulrik føler det, men poenget er at det ikke var noen andre gutter for meg eller noen andre jenter for Ulrik etter 11.01.2014. Da startet kjærlighetshistorien om Ulrik og Julianne.

Jeg legger ved et av de første "parbildene" (les: minus hundre selfies) vi tok utenfor leiligheten til Ulrik. Herlighet, jeg har forandret meg. Ikke sant? Jeg liker å tro at jeg ser litt mindre "babe" ut og litt mer voksen ut i dag. Men bildet i seg selv er uansett et hyggelig minne ♥ ♥

I tillegg må jeg nesten legge ved dagens oppdatering fra Ulrik på Instagram. Hehe! Morsom han.. Og ja, det ble full pakke første kveld ;-)

Mye har skjedd på disse 3 årene og mye skal skje på de 3 neste. Tusen takk for at dere har fulgt oss på denne fantastiske reisen fra kjærester til ektefeller. Vi håper dere vil følge kjærlighetshistorien vår videre, og at vi når det neste store målet vi har sammen i løpet av de tre årene som kommer, nemlig å bli foreldre. Tvi tvi!

ET MIRAKEL


Hei, dere. Jeg venter fortsatt på mensen og det er ingen tegn til at den er like rundt hjørnet. Formen min er fin, men jeg føler meg litt sliten og lei. Spesielt i dag. Men vet dere hva? Det er helt greit. Noen dager er tøffere enn andre og på de tøffeste dagene er det lov til å bare være sliten og lei.

Graviditetstesten jeg tok på morgenen i dag var negativ. Selv om jeg ikke hadde stor tro på at vi hadde blitt gravide helt på egenhånd, så føles det likevel som en ny skuffelse og et nytt slag i trynet. Det er nok ikke til å unngå nå som drømmen om barn er størst i verden. Men skuffelsen var heldigvis ikke så stor og slaget var heldigvis ikke så hardt som forrige gang jeg tok en graviditetstest. Jeg var på en måte forberedt, men på en annen måte ikke. Håpet var jo der og påminnelsen om at det å få barn skal være så vanskelig er uansett vond. Både for Ulrik og meg.

Det er altså ikke et mirakel på vei til oss helt ennå. Men vi må fortsette å tro at det kommer. Vi må tro at mirakelet ligger nedfryst og venter på oss i Trondheim. Vi må tro at det snart er vår tur til å bli foreldre og vi må tro at alt går bra til slutt.

Når tro og håp er det eneste vi har ♥

JEG KAN VÆRE GRAVID

Hei dere! Jeg skjønner ikke hvor det har blitt av denne dagen her? Jeg stod opp klokken 07:45, tok i mot vaskehjelpen klokken 08:45, besvarte mailer og ringte noen telefoner fra 09:00-10.00, trente fra 11.30-12.30, kjøpte blomster, dusjet og ordnet meg frem til negltimen min klokken 14:00 på Frogner. Etter det dro jeg hjem igjen, handlet mat og ryddet frem til venninnen min, Marthe kom på besøk fra Fredrikstad. Da hun kom satt vi i gang med maten nesten med en gang, så kom resten av jentene i 18-tiden. Vi har nemlig hatt jentekveld hos meg i dag med Chili con carne og hjemmebakte rundstykker. Mmm! Skikkelig digg og ikke minst hyggelig. Brått var klokken 22:00 før jeg fikk tid til å sette meg ned. Jaja. Det har vært en fin dag da ♥

Over til det jeg hadde lyst til å fortelle dere om.. Jeg har fortsatt ikke fått noe blødning og det føles veldig frustrerende. Men det er visst ikke uvanlig at mensen blir litt forskjøvet etter Gonepeptyl-sprøyten, sa helsesøster. Jeg hørte nemlig med henne tildigere i dag for å forsikre meg om at det ikke er noe galt med meg. Hehe! Jeg er egentlig ikke en som vanligvis bekymrer meg over helsen min, men denne prøverørsprosessen har gått helt i hodet på meg. Det må jeg bare innrømme. Mange himler sikker med øynene nå og tenker "kan hun ikke bare slappe av og vente til blødningen kommer", men det er faktisk ikke så lett når man står i det. Bekymringer og stress er en naturlig del av denne prosessen, som i hvert fall ikke jeg klarer å unngå.

Jeg spurte også om det er noen som helst mulighet for at jeg kan være gravid, siden flere har stilt meg det spørsmålet her i kommentarfeltet. Jeg var helt sikker på at det var fysisk umulig, men der tok jeg feil. Siden jeg har litt av hormonene igjen i kroppen etter forrige runde så er det faktisk mulig at vi har blitt gravide "helt av oss selv". Derfor ble jeg anbefalt å ta en graviditetstest for sikkerhets skyld. Det var heldigvis ikke farlig at jeg har tatt Gonapeptyl, om det skulle vise seg at det har skjedd et mirakel. Jeg tror vel egentlig ikke at det har det. Eller.. Kanskje? Håpet er der uansett. Alltid.

Jeg skal derfor ta en graviditetstest i morgen tildig for å sjekke. Det hadde selvfølgelig vært verdens beste nyhet om testen blir positiv. Men jeg forventer det ikke, slik jeg gjorde etter første prøverørsforsøk. Da følte jeg meg sikker på at jeg var gravid. Nå føler jeg meg bare rar og usikker på grunn av denne blødningen som ikke har kommet. Dessuten er jeg egentlig veldig klar og innstilt på forsøk nummer to, så det går helt fint om testen i morgen blir negativ. Klart jeg blir skuffet, men ikke på samme måte som sist gang jeg testet meg. Hvis dere skjønner?
 

 

FAMILIEDAG

God kveld, til deg som leser! Vi har hatt en skikkelig familiedag, om det er lov å si det? Familien Nygård består jo bare to mennesker og en hund enn så lenge, så jeg ser ikke på oss tre som en fullverdig familie akkurat. Men jeg liker å late som og vi liker å gjøre typiske "familieaktiviteter" sammen på søndager som Ulrik har fri. Gleden var derfor stor hos både Stella og meg da Ulrik foreslo at vi skulle ta en tur opp i Homenkollen tidligere i dag. Det ble en passe lang tur og lefser vi har fått av svigermor da vi kom hjem igjen. Jeg sier meg fornøyd med gåturen i dag og lar kondisjonstreningen vente til i morgen.

Apropos ingenting.. Jeg har fortsatt ikke begynt å blø og jeg føler meg ikke lenger øm i magen. Hva skjer? Det skulle gå "ca en uke", stod det. Nå har det gått 8 dager.. Det er sikkert helt normalt, men dere som er prøvere kjenner dere nok igjen i min frustrasjon. Håper virkelig at blødningen kommer i natt eller i morgen. Jeg føler meg så klar for å sette i gang med tablettene og det hele. Derfor er det kjedelig å vente. Det er all denne ventingen jeg blir sprø av. Ventingen og de forvirrende signalene som kroppen min gir meg.

Nå skal jeg sette meg ned og se mer på en ny serie som jeg akkurat har startet på. Ulrik er på vei tilbake på jobb igjen, så i kveld blir det maraton. Serien jeg skal se heter "The OA". Er det noen som har sett denne? Jeg har hørt at den skal være veldig spennende, men jeg har liksom ikke kommet så langt at jeg kan si meg enig eller uenig ennå. Dersom jeg ikke liker den så får jeg bare finne en annen serie. Det føles bare godt å kunne koble av det virkelige livet og leve meg inn i noe helt annen i noen timer. En film holder ikke. Det må være en serie som går over mange timer. Og hvem vet.. Kanskje kommer blødningen i løpet av kvelden når jeg slutter å tenke på den?JEG TRODDE ALDRI AT DENNE DAGEN SKULLE KOMME

Hei, dere! Det blir litt sen blogging på meg for tiden. Men dere vet jo at jeg hører fra meg. Jeg har nemlig ikke kommet helt inn i bloggrutinene mine igjen. Men det meste andre hverdagslige jeg driver med har jeg endelig kontroll over. Det er spesielt godt å være gang med treningen igjen. Jeg trodde aldri at denne dagen skulle komme i desember da jeg var støttemedlem og latet meg på sofaen store deler av måneden, drakk mange liter med julebrus, spiste et spann med juleskum og hadde pepperkaker til frokost. Det gikk så langt at jeg ble deprimert av det. Helt seriøst. Det hadde selvfølgelig mye å gjøre med alt det andre som skjedde også (les: ikke skjedde), men det var ikke lurt å kutte ut treningen. Spesielt ikke for humøret. Er det noe jeg aldri skal gjøre igjen så er det å kutte ut treningen over lengre tid. Uansett hvor trist og lei jeg er. Det gjør bare ting verre.

I dag hadde jeg årets tredje økt og er veldig fornøyd med innsatsen så langt. Jeg tror ikke det finnes en muskel i kroppen min som jeg ikke er støl i akkurat nå. Hehe! Derfor blir det litt roligere kondisjonstrening i morgen som ukens siste og årets fjerde økt. Jeg har godt av å bevege meg noe hver dag. Det er er bare sunt, så lenge jeg ikke overdriver. Overdrivelse er generelt dumt uansett hva det er snakk om. Alt handler om balanse i livet.

Jeg har fått flere spørsmål på Snapchat de siste dagene av andre prøvere som lurer på om det er farlig å trene når man er i en prøverørsprosess. NEI, det er ikke farlig å trene. Forsett som vanlig før uttak. Men dette er ikke tiden for å presse nye grenser, leve på diett eller melde seg på maraton. Bruk hodet og lev normalt sunt. I rugetiden derimot (etter innsett) så skal du være litt mer forsiktig, men det er bare positivt med mosjon. Jeg fikk beskjed om å trene sirka halvparten av den intensiteten som jeg vanligvis har på trening i rugetiden. Snakk med legen din. Hun eller han kommer garantert med de beste rådene for akkurat deg. Vi er jo forskjellige og du må selvfølgelig ta utgangspunkt i den helsen du har, ikke den jeg har. Men jeg er helt sikker på at ingen leger sier at du skal ligge i sofaen de 14 dagene du ruger og heller ikke i dagene før uttak.

Hvorfor trener jeg? Jo, det skal jeg fortelle dere. Jeg trener først og fremst for humøret, for å forberede kroppen på svangerskapet og for å kunne tilby lille Lykke eller lille Severin en sunn og sprek mor som kan være med på alt det sprellet de ønsker. Jeg har ikke lenger konkrete treningsmål i forhold til den "perfekte kroppen". Jeg liker å ta meg godt ut, så det er mulig at målene mine blir noe mer overfladiske og konkrete etter fødsel, men det største plusset nå i voksen alder vil alltid være å ha en godt fungerende kropp.

Fremover nå blir det ingen alkohol. Jeg drakk mitt siste glass med champagne på nyttårsaften og håper at jeg ikke kan ta det neste glasset med bobler før om godt over et år. P.s. Jeg vet ikke hvor lenge man venter etter at man har født. Et halvt år? Det spørs vel helt om man ammer eller ikke kanskje..

Tidligere i dag var jeg forresten på apoteket for å hente ut Progynova og for å bestille Utrogestan. For dere som lurer var det ikke bestilling på Progynova, men Utrogestan må jeg vente på frem til tirsdag. Heldigvis koster ikke disse medisinene meg mer enn en hyggelig liten egenandel. Det må være det eneste positive med andre forsøk hittil. Det er jo likt for alle enten man tar behandlingen offentlig eller privat, så vidt jeg har skjønt.

Det er nå 7 dager siden jeg tok sprøyten "Gonapeptyl", som skulle gi meg en blødning innen en ukes tid. Dermed bør blødningen være like rundt hjørnet. Jeg føler at den er på vei, siden jeg kjenner meg litt øm nederst i magen. Eller kanskje jeg bare er støl? Den kroppen min altså. Jeg blir ikke klok.

Nå skal jeg hoppe i dusjen og så skal jeg lage *trommevirvel*... TACO! Ulrik er på vei hjem fra jobb og vi skal bare kose oss hjemme. Ulrik, Stella og meg. Den perfekte lørdagskvelden her i huset ♥

ÅPENHETEN, SAMHOLDET OG DEN GODE ENERGIEN

Tusen takk for alle de fine kommentarene vi fikk på blogginnlegget mitt i går kveld. Den støtten Ulrik og jeg opplever gjennom dere er helt unik. Jeg skulle ønske at jeg kunne dele alle de oppmuntrende ordene vi får i kommentarfeltet, på Snapchat, på Instagram og på Facebook med andre par som har det like tøft som oss. Vi føler oss veldig heldige som får så mange gode råd på veien av andre prøvere og tidligere prøvere. Det er nesten litt urettferdig i forhold til alle andre som også har vanskeligheter med å få barn. Men sånn er verden. Den er urettferdig.

Ulrik og jeg har jo "bare" prøvd siden februar 2016. Noen mener det ikke er lenge, men vi føler at vi har prøvd lenge og det er jo det som teller for oss. For oss føles det urettferdig. Tid og venting oppleves som sagt forskjellig. Jeg vil sammenligne det med smerte. For smerte oppleves jo også forskjellig. Ikke sant? Jeg synes derfor synd på alle som ønsker seg barn og har vanskeligheter med å få det. Jeg synes synd på alle som har det vondt og jeg synes synd på alle som sliter med noe i livet. Uavhengig av at andre har det verre eller vondere. Jeg synes synd på Ulrik og Ulrik synes synd på meg. Det er synd på oss som par, men det er ikke noe mer synd på oss enn andre par som sliter. Dessverre og heldigvis finnes det mange par som oss. På en måte føles det jo godt at vi er flere, selv om jeg ikke unner noen i hele verden å gå ufrivillig barnløs over tid. Det er bare godt å vite at man ikke er alene. For det er virkelig urettferdig at vi som har så lyst på barn ikke vet om vi faktisk får det, mens andre par får barn etter barn uten noen form for hjelp eller utfordringer.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitt tips til andre prøvere er og blir åpenhet rundt det hele. Jo mer åpne dere velger å være om prøveperioden, jo mer støtte og forståelse får dere. Det er den beste erfaringen vi har gjort oss etter snart et år som prøvere. Den nest beste erfaringen vi har gjort oss til nå må være å stå sammen om problemene som dukker opp. Selv om det er jeg som i hovedsak er problemet bak vår vanskelige prøveperiode, så snakker vi aldri om det som mitt problem her hjemme, men som VÅRT problem. Det er VI som sliter med å bli gravide, ikke jeg. Vi ble fortalt på klinikken at vi taklet den triste beskjeden jeg fikk sammen som par spesielt godt. Jeg sier ikke dette for å skryte, kun for å forberede andre par på å stå sammen uansett hvem problemet måtte ligge hos. Vi ble nemlig også fortalt at det finnes par som skylder på hverandre og blir sinte under en slik fertilitetsutredning. Det er til og med par som går fra hverandre av slike grunner og det er for meg utrolig trist og tragisk. STÅ SAMMEN.

Det sies at de aller fleste par som ønsker seg barn lykkes innen et år. Lykkes vi med forsøk nummer to som vi nå er i gang med, så føler jeg meg utrolig heldig. Det vet jeg at Ulrik gjør også. Hvis ikke vi lykkes denne gangen heller så må vi bare fortsette å glede oss over alt det andre som er bra i livet. Vi må glede oss over at vi ellers er friske, vi må glede oss over at vi har hverandre og vi må glede oss over at vi bor i et land hvor vi kan få all den medisinske hjelpen vi måtte trenge. Vi må fortsette å dele, fordi det fungerer for oss. Vi må fortsette å støtte og motivere hverandre til å fokusere på andre ting enn kun denne babydrømmen. Vi må dra hverandre med på trening og gjøre andre aktiviteter sammen som gir oss god energi. Uten åpenheten, samholdet vårt og den gode energien så kommer vi ingen vei. Det er helt sikkert.

God helg, til deg som leser.

TANKENE SOM HOLDER MEG VÅKEN OM NETTENE

Var det noe galt jeg gjorde i forrige rugeperiode? Burde jeg teste noe alternativt ved siden av prøverørsprosessen som akkupunktur eller yoga? Får jeg i meg de vitaminene og den maten jeg trenger? Trener jeg for lite eller trener jeg for mye? Lever jeg riktig? Har vi større eller mindre sjanse for å lykkes med fryseførsøk? Er det større sjanse for å lykkes forsøk nummer to? Hva om eggene våre ikke overlever opptiningen? Føles det verre om vi mislykkes enda en gang eller var den første nedturen verst? Hvor mange forsøk kommer jeg til å takle psykisk? Hvor mange prøverørsforsøk tåler kroppen min? Hvor mange forsøk tåler forholdet til Ulrik og meg? Det er jo ingen hemmelighet at denne prosessen er tøff for oss begge.

Tenk om ingen av eggene vi har på frys gir liv. Tenk så skuffet jeg kommer til å bli. Tenk så trist Ulrik kommer til å bli. Tenk så mange som kommer til å bli lei seg på våre vegne. Tenk så urettferdig. Tenk så vanskelig det blir å begynne på nytt med medisiner og egguttak. Tenk om prøveperioden tar mange år. Tenk om jeg ikke har flere egg å hente. Vi må bare håpe.

Tenk om jeg blir gravid snart! Tenk så glad Ulrik blir. Tenk så fantastisk jeg kommer til å føle meg. Tenk så lykkelige Ulrik og jeg blir sammen. Tenk så mange som kommer til å smile. Tenk så godt det blir å fortelle den positive nyheten til familie og venner. Tenk så gøy det blir å dele nyheten på bloggen og i andre sosiale medier. Tenk så ønsket dette barnet egentlig er. Tenk om jeg blir en like god mor som min mamma. Tenk så god pappa Ulrik kommer til å bli. Tenk så heldig dette barnet vil bli. Tenk om det blir en gutt. Tenk om det blir en jente. Tenk for et mirakel! Tenk om vi får flere barn. Tenk om vi får tvillinger. Tenk for en familie. Vi har heldigvis troen.

Blir prøverørsbarn akkurat som vanlige barn? Hvordan reagerer barna når de blir eldre på at de er prøverørsbarn? Er det noen type sykdommer som er hyppigere å se hos et prøverørsbarn? Er det sant at prøverørsbarn har større risiko for blodkreft? Jeg grøsser når jeg googler "prøverørsbarn sykdom".

Tenk om det er noe mer som feiler meg? Tenk om det er noe som feiler Ulrik? Tenk om jeg aldri blir gravid? Tenk så sterke Ulrik og jeg blir sammen ♥

KLARE FOR Å TA FATT PÅ HVERDAGEN IGJEN

Da var vi hjemme i Oslo igjen og klare for å ta fatt på hverdagen 2017. Jeg føler meg heldigvis mye bedre i dag og har ikke hatt noe mer vondt i magen. Bank i bordet! Forhåpentligvis går dette veldig fint frem mot neste innsett, og hvis ikke så tåler jeg litt fysisk smerte. Jeg ble bare så bekymret der jeg lå med kramper etter sprøyten fordi jeg trodde det var noe galt. Den psykiske smerten ved ikke å lykkes og alle bekymringene på veien er mye verre enn de fysiske magesmertene, hodepinen, kvalmen, slappheten og alle de andre fysiske bivirkningene som følger med de fleste medisinene under assistert befruktning. Jeg skal ikke påstå at egguttaket var behagelig, men jeg kunne gjort det 100 ganger til om det ga meg minst ett barn. Helt seriøst. Det var jo ikke i nærheten av vondt når jeg sammenligner det med smerten jeg fikk av den negative graviditetstesten etter vårt første prøverørsforsøk. Det er den tiden mellom hvert forsøk og alle de tunge nedturene underveis som eventuelt knekker oss prøvere. Ikke inngrepene eller medisinene.

Nå skal jeg som sagt bare vente til det kommer en ny blødning. De sa den skulle komme om sirka en uke da jeg tok sprøyten og nå er det 4 dager siden, så den kan vel egentlig komme ganske snart? Noen som har erfaring her? Når blødningen kommer skal jeg uansett ta kontakt med klinikken i Trondheim for å få en resept på "Prognyva tabletter" og hente ut tablettene på apoteket. Prognyva skal jeg starte med på blødningsdag 2. En tablett om morgenen og to tabletter om kvelden. Disse skal jeg fortsette med helt frem til ny ultralyd på syklusdag 10. Ultralyden tar jeg her i Oslo på Volvat, som sist gang.. De neste ukene blir spennende, dere. Spennende og nervepirrende.


Huset vårt er fremdeles preget av julen i nesten alle rom, så jeg har en stor jobb foran meg. Men først må jeg pakke ut av alle bager og kofferter fra Geilo, så blir det opprydding og storrengjøring til slutt. Jeg gleder meg sånn til alt er på stell her at dere aner ikke. Vi venter også på en ny maler, siden den forrige maleren ikke fullførte jobben skikkelig. Vi måtte bare sette tilbake møblene og ignorere feilene i julen fordi vi fikk besøk. Men snart skal alt fikses ordentlig, og etter det skal jeg lage en "house tour video" til dere. Jeg skjønte at det var noe flere ønsket seg fra meg :-)

Det var forresten meningen at jeg skulle blogge i bilen på veien hjem fra fjellet, men etter at jeg hadde betalt regninger og besvart jobbmailer så sovnet jeg. Å sove i bil er kanskje noe av det beste jeg vet, og siden jeg ikke sov mer enn et par timer natt til i dag så trengte jeg virkelig denne søvnen. Noen netter blir jeg bare liggende å tenke. Tenke på alt som kan gå bra og på alt som kan gå dårlig.

MENS KONA SOVER..

Hei hei bloggen!

Eg har tatt fatt i tastaturet i dag mens kona sover. Ingen av oss er i noke spesielt god form, men Julianne har hatt det verst dei siste dagane. Hon har blant anna slitt med kramper i magen, som ein bivirkning av sprøyta hon tok på søndag. Vi har vært i kontakt med gynekologen vår på Spiren i Trondheim, og det er visst vanlig at det oppstår slike smerter uten at det er lett å peike på ein forklaring. Heldigvis går det mykje beire med Julianne no, men vi blei litt redde der og da etter å ha lest på pakningsvedlegget at man skulle ta kontakt med lege øyeblikkelig dersom kraftige magesmerter oppstår, noke det såg ut til å være. Dessuten hadde Julianne så vondt at eg måtte snakke med Liv Bente (gynekologen), mens hun låg å vrei seg i senga. I tillegg leste eg også noke om at abdominale smerter kunne være et tegn på overstimulering av eggstokkene, og det gjør ein såklart litt bekymra. Eg kan jo ikkje vite kor vondt hon har eller ka eg skal gjere i slike situasjoner. Derfor var eg mildt sagt stressa her i går da smertene var som verst. Spesielt sidan det var dagen ETTER hon tok sprøyta. Eg skjønte liksom ikkje at det kunne være normalt.

Julianne ligg fortsatt her frysende med ein verkende kropp, rennende nese og blanke øyne, stakkar. Men magesmertene har gitt seg. Takk og lov. Eg e litt snufsete og uggen i formen sjølv. Men det har eg jo vært ei stund, så no e eg endelig på bedringens vei. I morga reiser vi derfor heim fra fjellet. Vi bestemte oss for å bli her ein dag til for å forhåpentligvis bli heilt friske. Juleferien e no straks over for meg og tydeligvis helt over for Julianne. Hon har allerede innført sunne matvarer i leiligheten på Dr. Holms, godteriet er satt vekk og måltidene er kjipere. Handlelisten eg fikk i går bestod av: minigulrøtter, sukkererter, kesam, makrell i tomat, grove knekkebrød og egg. Det var då eg skjønte at ferien no e over.

Fra spøk til alvor.. Det er på tide å ta tak i kvardagen og fokusere på alt det positive Julianne og eg skal fremover. Babydrømmen vår kommer selvsagt i første rekke og den ser vi fremdeles lyst på. Men vi har også mykje anna å glede oss over. Julianne har blant annet starta på eit nytt prosjekt som eg er så heldig å få være ein del av. Eg veit ikke når hon skal røpe mer om dette prosjektet, men eg veit at hon starta med det offisielt i går ettermiddag og det hon holder på med er eg enormt stolt av.

2016 har vore eit fantastisk år på både godt og vondt. Fra ekstremt lykke med alt rundt bryllupet vårt, til den andre enden av skalaen da vi fikk eit slag i trynet med beskjeden om at vi har problemer med å bli gravide. Livet snur seg fort og ofte har man dessverre ikkje mulighet til å styre det som skjer. Det bare skjer også må man gjøre det beste ut av situasjonen der og då. Prøverørsforsøk nummer 1 gikk ikkje, men det har vi lagt bak oss. No er det nytt år og det første store som skal skje dette året er vårt første fryseforsøk i slutten av denne måneden. 1. januar begynte vi som dåkke veit på eit nytt prøverørsforsøk. Eg har like stor tru på våre 2 eskimoer som ligg i fryseren som Julianne har, og om minst ett av dei to egga ger oss ein liten baby så blir vi lykkelige. Håper dere vil fortsette å krysse fingrene for at vi to snart blir tre, som Julianne sa det så fint i hennes tale til meg i bryllupet vårt 20. februar 2016. Snart eit år sida no..

Vi snakkast! Kjekt om dokke vil følge meg på snap/insta. Svarer på dei fleste spørsmål og henvendelsa @mrulriknygaard  ✈️

SKJØNNHET KOMMER FRA INNSIDEN

Annonse

Hei, fra Geilo! Vi har bestemt oss for å bli her på fjellet i noen dager til for å slappe av og gjøre overgangen fra juleferie tilbake til hveradagen litt mykere. Jeg vet ikke med dere, men for meg så tar det alltid noen dager før jeg kommer meg inn i alle de gode rutinene, som trening, sunn mat og ikke minst vitaminene mine. Jeg har nemlig lett for å ta ferie fra alt som er bra for meg når jeg først skeier ut, noe jeg virkelig har gjort denne julen. Men heldigvis har ikke huden min tatt noen stor skade av utskeielsene. Det er mest sanynlig fordi jeg er veldig flink til å ta vare på den resten av året. Det er jo ikke dagene mellom jul og nyttår man trenger å fokusere på, men dagene mellom nyttår og jul igjen. Hehe!

Husker dere at jeg introduserte dere for Skinrepair i juli 2015? Nå har jeg brukt dette kosttilskuddet fast i godt over et år og tenkte derfor at det var på tide med en oppdatering:

Kort fortalt så er Skinrepair et kostilskudd som består av kollagen, sink, vitamin A, vitamin C, granateple og tomatekstrakt. Sammensetningen bidrar til renere hud, motvirker og demper dannelse av rynker. Rett og slett en pakke med fordeler for huden.. Grunnen til at jeg kommer med denne oppdateringen nå er fordi jeg aldri har vært mer komfortabel med huden min. Både med og uten sminke. Jeg er faktisk så fornøyd med huden min akkurat nå at jeg ønsker å anbefale disse tablettene videre til deg som vil opprettholde en sunn og fin hud i tiden fremover, eller for deg som sliter med urenheter og tenker at 2017 er året du skal gjøre noe med problemet.

Heldige meg har gleden av å gi alle dere som leser en liten nyttårstilbud på starten av året. Nå får du nemlig 40% rabatt på første pakke dersom du bestiller HER!

Dere som leser denne bloggen og følger meg på mine sosiale medier er vant til å se meg med sminke. Jeg er jo egentlig ganske jålete og sminker meg stort sett hver eneste dag. Men det er fordi jeg liker det, ikke fordi jeg må det eller har noen komplekser med å vise meg uten sminke. Men slik har det ikke alltid vært. Vi skal ikke mer enn et og et halvt år tilbake i tid hvor min selvfølelse var helt annerledes. Den gang jeg ikke forlot huset uten sminke, uansett om jeg bare skulle på trening eller bare skulle gå en liten tur med Stella. Jeg har aldri hatt store hudproblemer, men jeg har slitt såpass mye med urenheter at jeg følte meg stygg uten sminke. I dag har jeg heldigvis både huden og selvtilliten til å vise meg helt uten sminke, og begge deler er mye på grunn av Skinrepair.

Bildet under ble tatt før frokost på morgenen i dag. Det eneste jeg har gjort med ansiktet mitt her er å rense det med vanlig rensemelk og påført en fuktighetskrem uten farge. Bildet symboliserer starten på et nytt år, en ny uke og et nytt brett med mine kjære tabletter fra Skinrepair. Det var mandagen sin det! Velkommen tilbake til alle de gode rutinene. Og husk.. Skjønnhet kommer fra innsiden!

Følg Skinrepair på Facebook her for flere ærlige bilder og omtaler :-)

FORDELENE MED SKINREPAIR

♥ Motvirker dannelse av rynker

♥ Opprettholder normal hud

♥ Inneholder Peptan (kollagen)

♥ Bidrar til normal kollagendannelse

Bestill Skinrepair her og få 40% på første pakke

BACK TO REALITY

1. januar 2017. En spesiell dag for Ulrik og meg. Denne dagen er ikke bare starten på et nytt og spennende år, men også starten på vårt andre prøverørsforsøk og vårt første "fryseforsøk". Det er som dere skjønner veldig stort for oss som drømmer om å bli foreldre. Jeg sitter derfor her med frysninger på huden mens jeg skriver dette innlegget til dere. På en måte så er jeg lykkelig for å være i gang igjen. Lykkelig og lettet. Men på en annen måte så er det også veldig skummelt og tungt. Selv om jeg har troen på at dette skal gå bra, så er jeg også redd for å mislykkes. Vi har klart å komme oss over den store skuffelsen vi fikk etter vårt første prøverørsforsøk som dessverre ikke gikk veien, men verken Ulrik eller jeg klarer å glemme hvor trist og vondt det var. En ubeskrivelig sorg over noen som aldri eksisterte. Rart, men sant.

Heldigvis er prosessen som vi nå er i gang med mye mindre omfattende enn forrige gang. Det er fordi vi er så heldige at vi har 2 egg på frys som ligger i Trondheim og venter på oss. 2 eskimoer, som vi liker å kalle de. Forhåpentligvis enten vår lille Lykke eller vår lille Severin. Nå slipper jeg derfor egguttak og alt jeg måtte gjøre i forkant av selve uttaket sist gang. Men noe forberedelser må jeg gjøre og de startet allerede i dag med sprøyten "Gonapeptyl". Neste steg er kun å vente. Vente på en ny blødning som skal komme om sirka en uke fra i dag..
Nytt år gir oss heldigvis både nye muligheter og nytt håp ♥