hits

HELSE

ÅPEN DAG FOR FERTILITETSSJEKK!

Annonse// Medicus Trondheim & Klinikk Hausken Lysaker

Vi vet alle hvordan barn blir til. Det er jo ikke komplisert sånn i utgangspunktet, men det kan ta lenger tid enn man ønsker når man er superklar for å overøse en perfekt liten klump med omsorg, kos og kjærlighet. Det går jo som regel til slutt for de fleste. Men det er dessverre ikke sånn for alle. Dere kan elske hverandre så mye at det gjør vondt, mens kroppene deres ikke snakker samme språk når det kommer til å lage barn, noe Ulrik og jeg har fått kjenne på gjennom vår tøffe prøveperiode..

Du kan ha anlegg for å bli verdens beste mor, uten at biologien helt har forstått det. Drømmepappaer kan ha dårlig sædkvalitet. Eller dere kan ha forberedt dere for godt og for lenge. Biologisk rigger kroppen seg for å få barn allerede i tenårene. Det er nok mange som er glade for at de ikke giftet seg og fikk barn med den første kjæresten de hadde i ungdomstida, inkludert meg selv. Men det betyr også at stadig flere ikke klarer å få barn uten litt eller mye hjelp, som bør være en tankevekker for oss alle.

For mange er det ikke lett å innse at det å lage barn ikke går helt av seg selv. Det var heller ikke lett for meg. Jeg føle meg mislykket i en periode når ting så mørkt ut. Noen tenker at det kanskje ikke er meningen at man skal bli foreldre, mens andre biter bare tenna sammen og insisterer på at det skal gå. Heldigvis klarte jeg det siste, nemlig å holde motet oppe og ikke gi opp. Mye takket være min kjære Ulrik, vår gode familie og alle dere fantastiske leserne mine som har heiet på oss hele veien.

Spørsmålet om adopsjon og det å reise utenlands for hjelp er jeg sikker på at de fleste prøvere har stilt seg, for det er jo det vi hører mest om i media. Det at adopsjon ofte er løsningen og at den beste hjelpen ikke finnes i Norge. Men det finnes så mye god hjelp også her i landet som du kan få lenge før du trenger å vurdere andre alternativer. Tro meg.

Det er ikke sikkert det er noe galt med deg eller med din partner, men det er veldig bra å få vite om eventuelle hinder tidlig om det er noe som skurrer. Tid og kunnskap om egen helse er gull verdt i denne prosessen. Du vil aldri angre på at du fikk vite, og dersom noe ikke fungerer som det skal kan det veldig ofte ordnes. Selvfølgelig kan det ta litt tid og kanskje må dere gjennom noen runder med foreksempel prøverør som vi gjorde eller annen type behandling. Fordelen ved en fruktbarhetssjekk er at du kommer i gang med rett hjelp så tidlig som mulig. Sløsing av tid og det å ikke vite kan både minske sjansene deres for å få barn og ikke minst tære på et forhold.

Min erfaring er at ventingen og usikkerheten var det verste for både Ulrik og meg. Så fort vi visste hva vi hadde å forholde oss til og så fort vi hadde en plan ble alt mye enklere å leve med. Jeg anbefaler en fruktbarhetssjekk om dere har prøvd i mer enn 6 måneder uten å lykkes. Hva har dere å tape? Kun tid.

31. mai er det åpen dag på Klinikk Hausken på Lysaker, og 6. juni er det åpen dag på Medicus i Trondheim.

--> Begge klinikkene har satt av dagen til full gratis fruktbarhetssjekk for par. Den gir dere alle svar og koster vanligvis 2500 kroner, så det er litt penger å spare på å få det gratis. Men du må huske å bestille time, og det kan være lurt å bestille tidlig.

Mer info om åpen dag på Klinikk Hausen her

Mer info om åpen dag på Medicus Trondheim her

Ønsker dere masse lykke til!

ET SUNT ALTERNATIV

Annonse

God søndag, folkens! Håper dere har hatt en like fin helg som meg og at dere er klare for mandag i morgen. Jeg har lyst til å komme med et veldig godt tips til en drikk som er sunn og enkel i en travel hverdag, før den nye uken setter i gang og før pliktene kaller..

Etter at jeg ble gravid har jeg sluttet helt med å drikke kaffe. Det begynte med at jeg trappet ned kaffedrikkingen i prøverørsprosessen og nå er lysten på kaffe faktisk helt borte. For noen måneder siden fikk jeg øynene opp for te og kom da over LeCharm. En te som smaker godt og er full av næringsstoffer til lille Severin i magen og meg ♥

Te er som de fleste vet kjent for sine mange helsefordeler og er den drikken det drikkes mest av etter vann. Det er over 2 milliarder mennesker som drikker te etter frokost hver dag, og nå er jeg blitt er en av disse te-elskerene. Hehe!

Ulrik er også veldig glad i te. Det var faktisk han som introduserte meg for Lecharm. Ulrik startet å drikke denne teen for å rense kroppen, som en slags detox etter jul med mye sukker og fet mat. Nå drikker han Lecharm for å kontrollere søtsuget og unødvendig småspising i løpet av dagen. Mens jeg som er gravid drikker Lecharm fordi den smaker godt, fordi det er sunt og fordi jeg vet eksakt hva jeg får i meg. I tillegg har vi jo begge fokus på gode daglige rutiner for helsen vår.

Lecharm er 100% naturlig te, helt fri for plantevernmidler og kjemikaler (noe som visstnok er et problem i te-industrien). Teen er rikere på næringsstoffer og fullspekket med antioksidanter.

En kopp te lages på bare noen få sekunder. Du slipper både unna våte teposer og trekketid. Teen er derfor utrolig praktisk på farten eller på reise! Utrolig kjekt for Ulrik blant annet som er ute og flyr hele tiden..

SLIK GJØR DU DET

1. En pose te: Du velger selv om du vil drikke fra kopp eller flaske.

2. Fyll med 2-3 dl vann: Jo mer vann desto svakere smak. Her må du smake deg til hva du liker best.

3. Nyt en deilig kopp te!

Lecharm inneholder null sukker, null fett og null kalorier, noe som i mine øyne gjør den til en perfekt drikk. Teen er som sagt deilig på smak og aroma, og har en fresh farge. Det smaker rett og slett rent. Skikkelig digg følelse! Jeg tilsetter verken sukker eller noe annet for smakens skyld da jeg syens at teen er god nok i seg selv.

Lecharm er en trendy og convinient te som er enkel å ha med seg overalt i veska på jobben, i treningsbaggen eller i tursekken. Den hjelper meg med å bli mindre fysen gjennom dagen og øker metabolismen i kroppen. Lecharm kommer som dere ser i en lekker og delikat innpakning, akkurat slik jeg liker det.

Bestill en prøvepakke til halv pris HER!

P.s. Tilbudet selges som abonnement uten bindingstid. Du finner mer info under betingelsene ved bestilling :-)

JEG TRODDE ALDRI AT DENNE DAGEN SKULLE KOMME

Hei, dere! Det blir litt sen blogging på meg for tiden. Men dere vet jo at jeg hører fra meg. Jeg har nemlig ikke kommet helt inn i bloggrutinene mine igjen. Men det meste andre hverdagslige jeg driver med har jeg endelig kontroll over. Det er spesielt godt å være gang med treningen igjen. Jeg trodde aldri at denne dagen skulle komme i desember da jeg var støttemedlem og latet meg på sofaen store deler av måneden, drakk mange liter med julebrus, spiste et spann med juleskum og hadde pepperkaker til frokost. Det gikk så langt at jeg ble deprimert av det. Helt seriøst. Det hadde selvfølgelig mye å gjøre med alt det andre som skjedde også (les: ikke skjedde), men det var ikke lurt å kutte ut treningen. Spesielt ikke for humøret. Er det noe jeg aldri skal gjøre igjen så er det å kutte ut treningen over lengre tid. Uansett hvor trist og lei jeg er. Det gjør bare ting verre.

I dag hadde jeg årets tredje økt og er veldig fornøyd med innsatsen så langt. Jeg tror ikke det finnes en muskel i kroppen min som jeg ikke er støl i akkurat nå. Hehe! Derfor blir det litt roligere kondisjonstrening i morgen som ukens siste og årets fjerde økt. Jeg har godt av å bevege meg noe hver dag. Det er er bare sunt, så lenge jeg ikke overdriver. Overdrivelse er generelt dumt uansett hva det er snakk om. Alt handler om balanse i livet.

Jeg har fått flere spørsmål på Snapchat de siste dagene av andre prøvere som lurer på om det er farlig å trene når man er i en prøverørsprosess. NEI, det er ikke farlig å trene. Forsett som vanlig før uttak. Men dette er ikke tiden for å presse nye grenser, leve på diett eller melde seg på maraton. Bruk hodet og lev normalt sunt. I rugetiden derimot (etter innsett) så skal du være litt mer forsiktig, men det er bare positivt med mosjon. Jeg fikk beskjed om å trene sirka halvparten av den intensiteten som jeg vanligvis har på trening i rugetiden. Snakk med legen din. Hun eller han kommer garantert med de beste rådene for akkurat deg. Vi er jo forskjellige og du må selvfølgelig ta utgangspunkt i den helsen du har, ikke den jeg har. Men jeg er helt sikker på at ingen leger sier at du skal ligge i sofaen de 14 dagene du ruger og heller ikke i dagene før uttak.

Hvorfor trener jeg? Jo, det skal jeg fortelle dere. Jeg trener først og fremst for humøret, for å forberede kroppen på svangerskapet og for å kunne tilby lille Lykke eller lille Severin en sunn og sprek mor som kan være med på alt det sprellet de ønsker. Jeg har ikke lenger konkrete treningsmål i forhold til den "perfekte kroppen". Jeg liker å ta meg godt ut, så det er mulig at målene mine blir noe mer overfladiske og konkrete etter fødsel, men det største plusset nå i voksen alder vil alltid være å ha en godt fungerende kropp.

Fremover nå blir det ingen alkohol. Jeg drakk mitt siste glass med champagne på nyttårsaften og håper at jeg ikke kan ta det neste glasset med bobler før om godt over et år. P.s. Jeg vet ikke hvor lenge man venter etter at man har født. Et halvt år? Det spørs vel helt om man ammer eller ikke kanskje..

Tidligere i dag var jeg forresten på apoteket for å hente ut Progynova og for å bestille Utrogestan. For dere som lurer var det ikke bestilling på Progynova, men Utrogestan må jeg vente på frem til tirsdag. Heldigvis koster ikke disse medisinene meg mer enn en hyggelig liten egenandel. Det må være det eneste positive med andre forsøk hittil. Det er jo likt for alle enten man tar behandlingen offentlig eller privat, så vidt jeg har skjønt.

Det er nå 7 dager siden jeg tok sprøyten "Gonapeptyl", som skulle gi meg en blødning innen en ukes tid. Dermed bør blødningen være like rundt hjørnet. Jeg føler at den er på vei, siden jeg kjenner meg litt øm nederst i magen. Eller kanskje jeg bare er støl? Den kroppen min altså. Jeg blir ikke klok.

Nå skal jeg hoppe i dusjen og så skal jeg lage *trommevirvel*... TACO! Ulrik er på vei hjem fra jobb og vi skal bare kose oss hjemme. Ulrik, Stella og meg. Den perfekte lørdagskvelden her i huset ♥

TIME TO RELAX

Som jeg fortalte dere i går så bestilte Ulrik og jeg time til ansiktsbehandling på Dr. Holms Spa. Behandlingen het "Elemis Urban Cleanse Facial" og varte i 75 minutter. Det var skikkelig deilig å få renset og pleiet huden. Man føler seg nesten som et nytt menneske etter en slik treatment. Jeg har gått rundt uten sminke i behagelig treningstøy resten av dagen og vært helt avslappet. Huden min trengte virkelig å få puste. Jeg skal definitivt ha flere sminkefrie dager fremover. Kanskje en dag i uken frem til jul? For meg er det mye. Jeg elsker jo å sminke meg..

Ulrik hadde time klokken 12.00 i dag og jeg klokken 13.00. Derfor snek jeg meg inn og tok bilde av han først og insisterte på at han skulle vente til jeg var innpakket og klar for å ta bilde av meg også. Det er viktig å dokumentere alt som skjer i løpet av dagene her på fjellet, for det er ikke sååå mye vi gjør akkurat. Hehe! Det blir mest avslapping, for å være ærlig. Men det var jo hele poenget med denne turen også. Nemlig å senke skuldrene og få en pause fra storbyen og hverdagen hjemme.

Og ja, jeg klarer å slappe av selv om jeg oppdaterer bloggen, Snapchat og Instagram ganske ofte her oppe. Det virker kanskje litt slitsomt for dere som ikke er vant til å ta masse bilder hver dag. Men det tar bare noen få minutter også legger vi vekk alt av kamera og telefoner. Det har blitt en vanesak, som jeg gjør helt automatisk. Det er nemlig mange som spør meg om hvorfor jeg ikke logger av helt og tar en pause. Foreløpig så trenger jeg heldigvis ikke det. Men takk for omtanken. Jeg setter stor pris på at dere er så forståelsesfulle nå som ting er litt vanskelig.

Jeg trodde forresten at JEG var stiv i skuldrene. Men nå viser det seg at Ulrik er enda stivere enn meg. Stakkars mann. Vi fikk samme behandling av samme hudpleier og hun kommenterte spesielt skuldrene til Ulrik. Behandlingen vi hadde i dag inkluderte nemlig massasje av skuldre, nakke, armer og hender. Det ga mersmak da, kan du si. For vet dere hva Ulrik gjorde? Han bestilte massasje til oss begge igjen i morgen. "Duo for to". Åh, jeg gleder meg! Spa to dager på rad. Snakk om luksus ♥

EN SNARVEI TIL DYP AVSPENNING

Annonse

Jeg vil starte med å takke for alle de fine ordene vi fikk på innlegget fra i går. Dere er fantastiske! Ulrik og jeg er heldige som får så mye støtte nå som ting er litt vanskeligere enn vi hadde trodd. Etter gårsdagens dårlige nyheter følte jeg meg som dere kanskje skjønner helt utmattet og tom for energi. Ulrik følte seg også ganske sliten, stakkar. Derfor var det godt å koble helt ut sammen med floating på Bare Flyt på starten av dagen i dag. Timen var bestilt i forrige uke, altså før vi visste noe om hva vi skulle få vite denne uken. Jeg var nære på å avbestille timen på morgenen i dag og bare bli hjemme, men er utrolig glad for at jeg ikke gjorde det. Det var nemlig akkurat dette vi trengte nå. En snarvei til dyp avspenning ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dere som følger meg fast vet at jeg har slitt med stive skuldre og vond nakke i en periode. Dette på grunn av stress rundt alt som har med prøvingen å gjøre. En følelsesladet karusell. Smertene ble ikke akkurat bedre etter å få enda flere bekymringer rundt denne prøveperioden. Jeg vet ikke om dere har hørt om floating før? Det er veldig stort i USA blant annet, men fortsatt ganske nytt i Norge. Der meditasjon og yoga krever at du lærer deg visse teknikker, er det her bare legge deg ned og flyte inn i total avslapning. Jeg ble faktisk så avslappet at jeg nesten sovnet. Det var utrolig deilig å føle at hele verden bare gikk videre, mens jeg enkelt stengte det ute. Noen ganger er det jo bare det man ønsker. Nemlig å stenge alt annet ute og leve seg inn i sin egen lille verden.

Prinsippet er enkelt. Du legger deg i høykonsentrert saltvann som gjør at du flyter. Vannet holder kroppstemperatur og etter kort tid kjennes det som om du svever! Når du i tillegg ligger i et lydtett rom hvor det er mulig å få det helt mørkt og stille får både hjerne og muskler optimal hvile. En helt unik opplevelse som jeg virkelig anbefaler andre prøvere eller andre som trenger total avslapping og avkobling fra en ellers stressende hverdag. Jeg leste forresten også at dette kunne være et behagelig avbrekk for gravide. Ellers kan det hjelpe for mye annet. Les mer om hva floating kan hjelpe deg med her.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Det var satt av tid til dusjing både før og etter floatingen. På rommet til Ulrik og meg var det en stor dobbeldusj i samme rom som dobbeltkaret. "Parfloat", kalte de det. Perfekt for romantiske par som oss. Ps. Det var stjernehimmel i taket. Jeg filmet det på Snapchat. Videoen ligger ute ennå :-) :-)

Vi har allerede bestilt ny time på Bare Flyt onsdag om en uke. Ja, for dette er noe vi skal fortsette med. Jeg tror og håper at floatingen kan hjelpe meg å slappe av mer fremover med tanke på alt vi skal gjennom. Etter bare denne første timen føler jeg meg allerede mye bedre. Jeg har ikke vondt i verken nakken eller skuldrene as we speak og jeg kjenner meg faktisk avslappet ennå til tross for omstendighetene, som jeg snart skal fortelle dere mer om..

Les mer om floating på Bare Flyt her!

GRATIS D-VITAMIN TIL FOLKET

Annonse

Hei igjen fra vakre Måløy! Her ser dere noen hyggelige bilder fra søndagsbrunsjen på starten av dagen. Det er den hyggeligste stunden i hele uken, synes jeg. Spesielt i familiehelger som dette. Jeg har som dere vet vært på besøk hos svigerforeldrene mine her på vestlandet siden onsdag. Planen var å reise hjem i dag, men siden Ulrik har fri i noen dager til så utsetter vi hjemreisen til morgendagen for å tilbringe enda mer tid med Vigdis og Atle som jeg er blitt så glad i ♥

De dagene jeg har vært her på besøk har jeg sørget for at alle rundt bordet har fått hver sin dose med gratis D-vitamin fra Lab Pharma før frokost. Det er en god tyggetablett med sitronsmak som sikrer alle sammen det daglige behovet for D-vitamin i denne årstiden. 

Visste du at hver tredje nordmann får i seg for lite D-vitamin? I følge NRK, ligger altså hele 30 prosent av oss nordboere under Ernæringsrådets anbefalinger om hvor mye D-vitamin vi bør få i oss. Det er egentlig litt skremmende..


Både Vigdis og Atle har fått hver sin pakke gratis av meg med et løfte om å fortsette med D-vitamin gjennom hele vinteren. Familie betyr så masse for meg at det føles veldig godt å bidra til noe så positivt for helsen deres.

Vil du også ta vare på et familiemedlem i vinter? Bestill til en gratispakke til noen du tror kan trenge det her.

Selv om det har vært ekstremt fint vær her i Måløy så merkes det at vinteren er på vei. Som mange vet er solen vår hovedkilde til D-vitamin om sommeren. Men det mange kanskje ikke vet er at solen vi får nå om høsten og vinteren ikke er sterk nok til at det dannes D-vitamin i huden. Derfor er vi nødt til å få i oss dette vitaminet på annen måte her i landet, nemlig gjennom det vi putter i oss.

Men det er ikke så lett å få i seg nok D-vitamin gjennom maten som jeg trodde. Man må faktisk spise mellom 300 og 400 gram laks hver eneste dag for å dekke behovet vårt for D-vitamin og det er i hvert fall mer fisk enn hva jeg spiser. Selv i perioder som nå hvor jeg er hekta på rundsykke med gravlaks og sennepsausen til svigermor. Hehe!


Kampanjen er tilgjengelig for hele det norske folk, dog begrenset til 1 per husstand, men alle dere kan sikre dere en gratispakke før vinteren HER. Porto er forresten helt gratis. Dersom du kun ønsker gratispakken så sier du bare fra til kundeservice før neste forsendelse :-)

Les mer om kampanjen på Facebook her!

KOSTHOLDSTIPS TIL KVINNER SOM PRØVER Å BLI GRAVIDE

Hei! Jeg heter Helene, har en bachelor i ernæringsfysiologi og brenner for ernæring for kvinner før, under og etter svangerskapet. Jeg prøver selv å bli gravid og kom i den anledning i kontakt med Julianne. Jeg ville gjerne gi henne veiledning for å optimalisere kostholdet hennes, og i den anledning også gi tips til andre prøvere.

Er det en tid i livet vi bør spise ekstra sunt er det når vi skal bære frem et helt nytt liv. Kroppen vår skal gjennom en stor jobb og vi trenger all den næringen vi kan få. Vi skal bygge en liten kropp, og helst ha igjen energi også etter fødsel. Da skal vi tross alt passe på den lille.

Selv om det er tøft når en så inderlig ønsker seg to streker på testen vil jeg trøste dere (og meg selv) med at vi får mer tid på å forberede kroppen på mirakelet som skal skje. Spiser du riktig nå kan du også ta med deg de gode vanene inn i svangerskapet.

Julianne spiser allerede sunt, men det er alltid små endringer en kan gjøre for å gi kroppen det lille ekstra. Her er tipsene jeg ga Julianne og som også passer for andre som prøver:

Spis nok

For å bli gravid må kroppen din føle seg trygg. Hvis kroppen din tror at du lever i krise eller sult er jo det siste den vil å bli gravid. Fokuser derfor på næringsrik mat som egg, kjøtt, fisk, grønnsaker, nøtter, frukt og bær i hverdagen. Ha gjerne en neve spinat i smoothien din, en ts kokosolje i grøten og noen nøtter i salaten.

Spis nok fett

Kjønnshormonene våre er faktisk laget av fett, så ikke vær redd for å øke inntaket av dette fremover. Forskning antyder at kvinner som velger fullfete meieriprodukter har økt sannsynlighet for å bli gravide, i forhold til kvinnene som valgte magre varianter. Mine favorittkilder til fett er avokado, nøtter, olivenolje, smør, fullfete meieriprodukter og koksprodukter. Husk også å ta et tilskudd med høykvalitets omega 3.


- Reduser inntaket av sukker og raske karbohydrater

Sukker og raske karbohydrater fra brus, godteri, kjeks, kaker, pasta og ris gir oss blodsukkersvingninger og kan stresse kroppen. Kutt ut unødvendig sukker og bytt pasta og ris mot søtpotet, potet, rotgrønnsaker, bønner og linser. Julianne er allerede flink med dette, men det er alltid greit å nevne.

- Spis matvarer rike på folat

Folat er et B-vitamin som er særlig viktig for barnets nervesystem i første trimester. Folat finner du rikelig av i lever, grønne grønnsaker (spinat, grønnkål, brokkoli, rosenkål), linser, bønner, kikerter og havregryn. Det er aller best å få folat fra mat, da får vi den aktive formen.

- Unngå soya

Soya inneholder såkalte planteøstrogener, stoffer som ligner på kroppens østrogen. Det er usikkert hvordan disse østrogenene kan påvirke fertiliteten og hormonbalansen vår, og jeg anbefaler derfor at en holder seg unna dette. En latte på soya et par ganger i måneden er ingen krise, men ikke drikk soyamelk hver dag om du ønsker å bli gravid.5 MATVARER SOM ØKER FERTILITETEN:

♥ Egg

Egg inneholder alle næringsstoffene vi trenger med unntak av vitamin C. De er rett og slett små næringsbomber og en klassisk fertilitetsmatvare! Ha et rått egg i smoothien (smakes ikke), nyt en deilig omelett eller lag eggmuffins. Jeg anbefaler minst to egg om dagen til kvinner som ønsker å bli gravide.

♥ Avokado

Noen studier antyder at inntak av enumettet fett øker sannsynligheten for å bli gravid. Spis en halv avokado om dagen, så får du både fett, fiber og folat.

♥ Grønnsaker i alle farger

Frosts i grønnsaker i alle farger. Lag tacosalat med dobbelt så mye grønnsaker som du pleier, putt grønt i smoothie (spinat, agurk og squash er mine favoritter), bruk gulrøtter, paprika og agurk som snacks.

Grønnsaker er rike på vitamin C, jern, folat, zink, magnesium, betakaroten, antioksidanter og andre plantekjemikalier. I tillegg inneholder de masse fiber som hjelper kroppen å kvitte seg med brukte hormoner og dermed kan bidra til bedre hormonbalanse.

 ♥ Valnøtter og gresskarfrø

Valnøtter er rike på omega 3 og andre gunstige fettsyrer, og gresskarfrø er rike på mineralet sink. Hakk valnøtter og gresskarkjerner over salaten, grøten, yoghurten eller sleng et par i smoothien.

♥ Bær

Bær er svært rike på antioksidanter, c-vitamin og fiber, alle viktige for hormonbalansen og fertiliteten vår. Bruk bær som snacks, dryss dem over salaten eller grøten, eller lag en fristende bærsmoothie. Husk at fryste bær er vel så sunne som de ferske.

Hvis du ønsker flere tips til et fertilitetskosthold eller ønsker veiledning fra meg kan du besøke bloggen min heleneragnhild.blogg.no. Lykke til med prøvingen ☺

ET LITE FROKOSTTIPS

God morgen! Her kommer frokosttipset som jeg snakket om i går. Jeg deler sjeldent oppskrifter med dere, men når jeg blir hekta på et eller annet så hender det at jeg slår til. For tiden er det gresk yoghurt med hasselnøttmelk jeg craver. Det høres kanskje rart ut, men det smaker veldig godt. Selv om jeg pleier å spise en porsjon med dette til frokost så er det jo et like godt alternativ til lunsj, som et mellommåltid eller til kvelds. Det går kjempefort å stelle i stand og metter godt. Jeg er ikke en mester på kjøkkenet akkurat. Det har fortalt dere før. Men jeg elsker å eksprimentere litt med enkle og sunne måltider i hverdagen, som dette..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

♥ Gresk yoghurt: Jeg pleier å kjøpe et spann på Rema 1000. Det varierer hvor lenge det spannet holder.

♥ Hasselnøttmelk: Det får du kjøpt på helsekostbutikker. En annen muighet er å bruke kokosmelk. Det smaker også veldig godt og kan kjøpes i de fleste matvarebutikker.

♥ Musliblanding: Jeg bruker denne fra Atkins, men her finnes det utallige varianter.

♥ Gojibær: Pakken over er kjøpt på en helsekostbutikk, men det finnes også i flere matvarebutikker.

Kokoschips: Disse finner du kun i helsekostbutikker, tror jeg.

Fiber sirup: Denne er fra merket "fuksjonell mat", som finnes blant annet på Sunkost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slik gjør du:

Ta over ønsket mengde med yoghurt i en bolle. Husk at det blir mye mer enn det ser ut til når du blander yoghurten med melken. Hell litt melk over i skålen og rør om. Når blandingen er ferdig tilsetter du muslien, bærene og kokosflakene. Til slutt kan du ha litt fibersirup på toppen. Dette for ekstra god smak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå har jeg en treningsdate med Kaja som jeg både gleder og gruer meg til. Hehe! Jeg har nemlig satt opp et ganske hardt program til oss, så jeg er litt spent på hvordan det går. Treningen skal foregå utendørs på idrettsbanen bak her hvor jeg bor. Jeg tar med kamera og viser dere øvelsene vi gjorde litt senere i dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha en fin tisdag!

MIN FAVORITTJUICE NÅ I SOMMER

Hei, dere! Her kommer en supergod oppskrift til dere som er like glad i juice som meg, eller til dere som har lyst til å prøve noe nytt. Denne juicen pleier jeg å lage meg her hjemme nå for tiden. Jeg får slike perioder hvor jeg blir hekta på alt sunt og grønt. Det hadde vært fint om det suget aldri gikk over. Da hadde jeg blitt sprek da.. Hehe! Dessverre går det over. Ikke fordi jeg blir lei av disse smakene, men jeg blir lei av å stå på kjøkkenet. Det er nemlig ikke mitt favorittsted å tilbringe mye tid.

Men når jeg først setter i gang, så går tiden fort. I dag lagde jeg nok juice til to store glass. Et gikk med til lunsj da jeg kom hjem fra tur med Stella og et har jeg spart til frokosten eller bilturen i morgen. Vi får se. Det lønner seg uansett å lage litt ekstra når man først holder på. Det er jo litt styrete dette greiene. Jeg skal ikke nekte for det. Men det er absolutt verdt det. Det blir jo såååå godt! Dessuten føler jeg meg skikkelig fresh etter å ha drukket denne juicen. Digg følelse! Vil du føle deg like fresh? Sjekk ut ingrediensene under da vel :-)

Du trenger:

♥ Epler: Jeg brukte 6 grønne epler

♥ Bladspinat: Jeg brukte en hel pose

♥ Sitron: Jeg brukte en halv sitron

♥ Ingefær: Her smakte jeg meg litt frem, men endte med litt mer enn på bildet under. 

♥ Chili: Her må man også smake seg litt frem. Jeg brukte nesten en halv chili.

♥ Isbiter: Fyll glasset med så masse is du har lyst til. En juice som dette er absolutt best ISKALD.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du en god juiceoppskrift? 

DET ER GALSKAP Å KONKURRERE OM LAVEST MULIG FETTPROSENT

God kveld i stuen! Som jeg nevnte for dere på onsdag så var God kveld Norge hjemme hos oss for å stille meg noen spørsmål i forhold til en debatt jeg er stolt og glad over å ha satt i gang, nemlig hvorvidt sporten bikinifitness er skadelig for utøverne eller ikke. I kveld ble klippet sendt på TV..

Det er som sagt ikke mulig å forby alt som ikke er bra her i landet, men jeg mener fortsatt at denne såkalte "sporten" burde forbys da den dessverre ikke dreier seg om prestasjon i form av å være raskest, løfte tyngst eller lignende, kun om å ha lavest mulig fettprosent og se "best mulig" ut på en scene foran en gjeng med treningsnarkomaner. 

Hovedgrunnen til at God kveld Norge nå ønsket å dra opp dette blogginnlegget igjen, hvor jeg beskriver idretten og deres treningsmiljø som en dårlig trend og en sykelig måte å få oppmerksomhet på, var fordi Lene Alexandra nylig debuterte som utøver i Los Angeles. Dama som mange unge jenter ser opp til, dama som har gått fra å ha størst pupper til nå ingen pupper og dama som de siste årene har imponert mange med sin sunne livsstil gjennom å dele en hverdag som personlig trener.

Jeg tror og håper at Lene Alexandra er strek nok til det som nå venter henne etter en slik konkurranse. Det jeg frykter er unge jenter i ulike treningsmiljøer som ser opp til denne dama, men som ikke har i nærheten av den psyken som trengs for å stille i en slik konkurranse. Jeg frykter også at hun nå har bidratt til å gjøre bikinifitness enda mer populært enn det allerede er ved å fronte sporten positivt i media, med blant annet titler som "Nå er jeg bra nok", etter at hun gikk til topps i konkurransen. 

Jeg har dessverre alt for mange triste eksempler på jenter som ikke takler det opplegget en bikinifitnessutøver må gjennom. Etter alt oppstyret rundt blogginnlegget jeg skrev har jeg fått mange henvendelser fra tildigere utøvere som har takket meg for at jeg har satt fokus på alt det negative med bikinifitness. Jeg har også blitt kontaktet av ernæringsfysiologer som er helt enige med meg i at sporten kan være skadelig for helsen. Heldigvis er det flere som ser alvoret i dette. Håper virkelig at det kommer noe godt ut av denne debatten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I God kveld Norge sammenligner jeg sporten med en slags spiseforstyrrelse. For dere som ikke fikk sett programmet i kveld kan se det på Tv2 Sumo eller i reprise på Tv2 søndag klokken 00.15.

-JEG BÆSJET NESTEN PÅ MEG I MITT EGET BRYLLUP

Som en avslutning på alt oppstyret rundt bikinifitness de siste dagene vil jeg få lov til å dele en sann historie om en tidligere utøver som synes det er utrolig trist å se hvordan alle bagatilliserer idretten. Denne jenta vil naturligvis være anonym, da hun deler såpass intime opplevelser både under og etter konkurransene som hun stilte i.

Jeg har pratet med flere tørrlagte bikinifitness utøvere de siste dagene og hørt mye fælt, men etter å ha snakket med denne jenta ble jeg oppriktig lei meg. Jeg håper at flere åpner øynene sine etter å ha lest dette..

- Dette er en ekstrem sport som krever ekstreme dietter og trening opp til flere ganger om dagen. Utallige kosttilskudd og steroider. Ingen i denne konkurransen blir testet for dop før man stiller. Dersom det hadde vært tilfelett ville det stått 10 prosent utøvere igjen i konkurransen, sier jenta som har vunnet 2. plass i bikinifitness.

- Jeg ble tilbud dop flere ganger under opptrening. Dette er helt vanlig i fitnessbransjen. Det er mer normalt å ta steroider enn å stille rent som jeg gjorde.

Den tidligere utøveren legger ikke skjul på at idretten ikke er sunn for kroppen.

- De 3 siste dagen før vi stiller drikker vi ikke noe, dette er fordi vi tørker ut kroppen slik at blodårene og muskler skal komme frem. Disse dagene tar bevisstheten ut av mange og flere kollapser både på og av scenen.

Hun forteller at mange mister mensen, håret, livskvalitet og får problemer med mage og tarm i ettertid grunnet streng diett over en lenger periode. I likhet med en som lider av spiseforstyrrelser.

- Jeg bæsjet nesten på meg i mitt eget bryllup fordi maten i bryllupet ikke bestod av kylling, karbonadedeig, laks, ris, brokkoli eller havregryn med havremelk.

Den tidligere utøveren kunne ikke spise middag borte før over ett år etter konkurransen fordi alt hun spiste kom rett ut og kroppen klarte ikke ta til seg næring. 

- Det var vondt. Så jævlig vondt.

- Jeg trodde aldri jeg skulle få barn. Mensen forsvant i 9 måneder og jeg fryktet at den aldri skulle komme tilbake.

Hun forteller videre om angsten som kom da magemuskelen gradvis forsvant og om forbrenningen som fortsatt ikke fungerer optimalt.

- Jeg har ødelagt forbrenningen min så mye at jeg vil aldri få tilbake kroppen jeg hadde før jeg begynte å konkurrere med et vanlig kosthold.

Nå er det to år siden har hun har tatt i en vekt.

- Jeg er dritt lei alt som heter vekter, brokkoli og kropp.

Hun beskriver miljøet i idretten som en negativ "fitnessboble" med en haug av selvsentrerte jenter.

- Alt dreier seg om å se "best" mulig ut på den scenen. Venner, familie, jobb og andre ting blir nedprioritert. Du bryr deg kun om deg selv og de som står sammen med deg på treningssenteret. Det er rett og slett skummelt å se tilbake på den boblen som jeg var i.

- Det er også mange tidligere anorektikere som går over til å bli fitnessutøvere ved å kalle seg selv "frisk". Det sier noe om hvor sykt forhold mange av jentene som skal stille i bikinifitness har til både mat og trening. 

Illustrasjonsfoto

MER OM FITNESS DEBATTEN

Tekst hentet fra Adresseavisen. Les hele saken HER.


Bloggeren Pilotfrue skrev at fitness bør forbys i Norge. Det reagerer trønderske fitness-utøvere og bloggere sterkt på.

«Det burde bli forbudt å stille i bikinifitness i Norge. Maken til dårlige forbilder skal du lete lenge etter. Jeg vet ikke med dere, men jeg har forsatt til gode å se at noen blir helt friske og får et normalt forhold til mat igjen etter å ha stilt i bikinifitness». Det skrev Julianne Nilsen, bak bloggen Pilotfrue, i et innlegg tirsdag.

Pilotfrue er på topplisten blant norske bloggere, og hun er selv utdannet personlig trener. I sitt innlegg argumentet hun for at fitness ikke er så sunt som utøverne selv skal ha det til, og hevder at utøvere ikke er et godt forbilde for unge jenter. Hele innlegget til Julianne Nilsen kan du lese her.

- Sverter sporten

Hennes kritikk har ikke falt i god jord hos fitness-miljøet i Trondheim.

- Jeg synes det er synd og trist at noen som åpenbart ikke har inngående kunnskap om sporten uttaler seg på en sånn måte. Det er med på å sverte sporten og skaper et uriktig bilde, mener 24 år gamle Nathalie Marie Dahl Naalsund fra Trondheim.

Hun har deltatt i NM i bodyfitness, og har holdt på med sporten i tre år. På sin egen blogg har hun kommet med et tilsvar på Pilotfrues kritikk, som hun mener ikke holder mål.

- Når hun samler alle fitnessutøvene under ett og sier at det vi gjør ikke er forsvarlig, reagerer jeg. For å være med på fitness må du gjennom et laguttak som tilsier at man kan komme i sceneform på en helsemessig forsvarlig måte. Jeg vet også veldig godt hva jeg prater om da jeg snart er er ferdig med en bachelor i ernæring, sier Naalsund.

Det er ikke første gang at Nathalie snakker om kritikk i fitness. Hun har tidligere blitt kalt stygg på grunn av dette bildet.

- Noen kan selvfølgelig slite litt i etterkant

Også Nora Mathisen, bak bloggen FitnessNora, har kastet seg inn i debatten. I dag har den høygravide PT-en skrevet et blogginnlegg der hun kommer med svar til Pilotfrue.

- Det er lov å være kritisk til fitness, men å være så bastant, så svart/hvitt synes jeg ikke er greit. For hvordan kan man kalle tusenvis av jenter en aldri har møtt for dårlige forbilder, selv om vi har stilt i bikinifitness? skriver Mathisen på bloggen sin.

Mathisen trekker også frem noen negative aspekter ved idretten sin.

- Noen kan selvfølgelig slite litt i etterkant, som jeg selv har gjort tidligere. Fitness er ikke en idrett for alle - men det gjelder også alle andre idretter, skriver Mathisen.

Nora har tidligere sagt til trd.by at hun akter å trene helt til fødestua.

Hun skriver videre hun ikke har deltatt i konkurranser på over to år, men hun har lyst til å delta i Athletic Fitness i fremtiden.

- Det kommer jeg til å gjøre med hodet hevet høyt, uten en eneste tanke om at jeg er et dårlig forbilde av den grunn, skriver Mathisen.

Trd.by har forsøkt å kontakte Nora Mathisen, uten å lyktes.

- Jeg står for det jeg har skrevet

Trd.by har snakket med Julianne Nilsen, og hun sier hun står for det hun har skrevet i innlegget på bloggen.

- Jeg er ingen ekspert på området, men jeg er utdannet personlig trener og føler jeg kan en god del om dette. Jeg synes fortsatt at fitnessutøvere blir dårlige forbilder for unge, på samme måte som jeg mener catwalk-modeller også er det, sier Nilsen.

- Mener du fortsatt at sporten bør forbys?

- Man kan ikke forby alt som ikke er bra, men jeg synes at det burde vært mye strengere regler for å delta i en sport som i mine øyne er usunn, sier Nilsen.

JEG HÅPER AT FLERE SER ALVORET

Jo mer jeg tenker over bikinifitness som en akseptert idrett, jo mer uvell blir jeg. Det er trist å se utøverne forsvarer sporten som om den ikke gir noen helseskader i det hele tatt. Etter å ha snakket med tidligere bikinifitness jenter vil jeg sammenligne sporten med en alvorlig sykdom. Det blir som en slags spiseforstyrrelse, som mange aldri blir kvitt.

Ja, det er noen utøvere som klarer seg bra både før, under og etter selve konkurransen, men idretten blir ikke noe sunnere i mine øyne av den grunn. Dessuten vet nesten alle om en som sliter etter å ha deltatt og det er nok. Bedre oppfølging og mer kunnskap kunne vært til stor hjelp i denne bransjen. Kanskje det skulle vært pålagt med et slags grunnkurs før deltakelse? Ikke vet jeg, men noe bør gjøres..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har selv gått PT utdanning på AFPT og tatt flere kurs på NIH (fitness deltid), blant annet kostholdskurs. Likevel føler jeg meg ikke kvalifisert til en gang å ta ansvar for meg selv i en slik idrett. Mange av jentene som deltar har mindre bakgrunn enn meg. Slike jenter suger til seg det første og "beste" de hører og er som regel lite kritiske til den informasjonen de får. "Bikinifitness er ikke for alle", sier dere. Det er sant. Men det er nok desverre mange som finner ut dette litt for sent. 

Det er godt å se at mange er enige med meg i at denne sporten er galskap. Jeg står for det jeg skrev. Det er ikke noe poeng for meg å være polulær hos alle. Da hadde jeg ikke skrevet som jeg gjør. Det går fint for meg at dere angriper meningene mine for vi trenger alltid flere syn på en sak, men vær så snill å fokuser på temaet, ikke meg som person. Jeg har uttalt meg negativt om en sport hvor det finnes mange tusen utøvere. Jeg ler ikke av utøverne, men jeg stiller spørsmål ved det de holder på med da en hver oppegående person klarer å se at dette ikke er sunt. Det er ikke morsomt å se at unge jenter ødelegger seg. Jeg synes det er trist og derfor velger jeg å ta det opp her på bloggen.

Jeg må dra alle under en kam for å få fram noe viktig ellers blir ikke engasjementet stort nok. Dette handler ikke om å like eller ikke like. Det handler om en idrett som har visst seg å være helseskadelig for unge jenter.. Jeg er ikke slem, men våken. Det burde flere vært i denne sammenhengen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

EN DÅRLIG TREND

Det burde bli forbudt å stille i bikinifitness i Norge. Maken til dårlige forbilder skal du lete lenge etter. Jeg vet ikke med dere, men jeg har forsatt til gode å se at noen blir helt friske og får et normalt forhold til mat igjen etter å ha stilt i bikinifitness. 

Jeg kjenner flere som driver og har drevet med bikinifitness og respekterer selvsagt de menneskene bak denne fasaden. Det jeg ikke respkterer er hvordan de fremstiller dette som noe sunt og får flere treningsglade jenter til å henge seg på denne "trenden".

Jeg tror det er ytterst få mennesker som i det hele tatt har psyken til å bli "sceneklare", som de kaller det. På en måte er det jo fascinerende å se utøverne der de står nypollerte og muskuløse, men på en annen måte så er det før drøyt. Jeg er enig i at "strong is the new skinny". Det er bra at jenter i større grad prioriterer styrketrening, men et sted går grensen. Personlig så synes jeg at disse bikinifitness utøverene ser helt forferdelige ut. De gir meg faktisk frysninger av hvor umenneskelige det er mulig å bli.

For dere som måtte ta dere nær av dette: Fortell meg hva som er bra med bikinifitness? Kan du med hånden på hjertet si at de som bedriver dette ikke har et anstrengt forhold til trening og mat? Jeg mener ikke å ta utøverne på noen måte. Jeg synes bare at det er trist å se sunne og positive jenter bli ødelagte av det syke opplegget som følger med. For ja.. Jeg har satt meg inn i dette, sett på treningsplaner og dietter. Jeg vet til og med at dette blir sett på som en idrett, noe som for meg blir helt fjernt. Bikinifitness er ikke noe annet enn en sykelig måte å få oppmerksomhet på.KLAR FOR EN NY START

Da var jeg hjemme i Oslo igjen og mer motivert enn noen gang til å forbrenne bort julen. Det er bare 7 uker til bryllupet og jeg er heldigvis i gang med treningen igjen. Det føles utrolig bra! Jeg skal innrømme at jeg har tatt meg en aldri så liten pause, både i forhold til trening og mat. Uansett hvor flink jeg sier at jeg skal være så skjærer deg seg alltid.. Jeg er nok litt for glad i å kose meg. Hehe! 

Det som er så fint er at det alltid er rom for en ny start, så i dag har jeg hatt en skikkelig "blåsøndag" hvor jeg har ryddet bort julen, vasket klær, betalt regninger, spist overdrevent sunt, trent og tatt sol. Jeg tar veldig sjelden sol, bare så det er sagt. Jeg føler bare at jeg trenger noen få solstråler på kroppen før den store dagen.

I kveld blir det mer rydding etterfulgt av et langt bad med kroppsskrubb og ansiktsmaske. Kanskje jeg til og med rekker en film.. Vi får se! Det er uansett herlig å være hjemme igjen 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du kommet i gang med treningen etter jul?

MITT FORHOLD TIL MAT OG TRENING

Jeg har ikke alltid hatt et like godt forhold til mat og trening. Selv om jeg nå frem mot bryllupet skal spise litt ekstra sunt og trene litt ekstra hardt, så er jeg ikke syk av den grunn. Ja, det er snart jul, men det skader ikke å verken bevege seg eller begrense seg. Jeg ønsker som sagt bare å være den beste versjonen av meg selv den store dagen. Det er vel helt naturlig? Jeg liker at flere av dere kommenterer hvor normalt det "nye" kostholdet mitt faktisk er, som blant annet inneholder pasta, ris, poteter og banan. Matvarer som dessverre lenge har blitt sett på som noe "usunt" av mange i treningsbransjen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det skumle med meg er at jeg er en "enten eller jente". Jeg går enten "all in" for en ting eller så lar jeg det bare være. Starten på dagen og ikke minst uken er helt avgjørende. Dersom jeg starter dårlig, som vil si å innta noe veldig usunt eller å skulke unna treningen, så følger dette mønstret meg som regel resten av uken. Dette mønsteret gjelder også motsatt. En god start fører til en god uke. Jeg har ingen problem med å kose meg, men når jeg koser meg så gjør jeg det skikkelig. La meg ta et eksempel fra hverdagen til Ulrik og meg..

Det hender at Ulrik lager lørdagsmat på en mandag, fordi han kanskje har jobbet hele helgen og endelig har noen dager fri. Jeg er ikke vond å be når Ulrik lager mat, for det smaker som oftest helt fantastisk. Etter middagen byr han kanskje på dessert eller noe annet søtt. Jeg har aldri klart og kommer heller aldri til å klare å ta en bit sjokolade eller smake en liten skje med dessert. Enten må jeg takke nei, eller så spiser jeg meg kvalm. Ulrik derimot er helt motsatt. Han koser seg virkelig med en liten smak av et eller annet. I tillegg kan han gjerne spørre om jeg skal bli med på trening etter denne lørdagsmaten og etter denne desserten eller sjokoladen. Da er løpet kjørt for min del og treningen virker helt bortkastet når jeg har valgt å kose meg. Enten eller..

Den "enten eller" egenskapen min er ikke alltid like bra. I dag har jeg heldigvis kontroll over mitt forhold til både mat og trening, men før var ting annerledes. Før da jeg følte meg penest når jeg var sulten var dette en svært dårlig egenskap.. Jeg ble i godt humør av å pine meg selv gjennom en hel dag med en sulten mage. De dagene jeg klarte å styre unna mest mulig mat følte jeg meg vellykket. Karbohydrater var min største fiende. Gud, så redd jeg var for de.

Treningen var en stor del av hverdagen. Treningssenteret var mitt andre hjem. Heldigvis for meg var jeg medlem av et ubetjent treningssenter. Det var altså ingen som registrerte at jeg trente flere ganger om dagen. I dag ser jeg det totalt unødvendig å trene mer enn en gang om dagen med mindre man bedriver en sport på toppidrettsnivå. Til og med de har hviledager.

Jeg tok PT-utdanning og mange andre kurs innen helse. Det gjorde meg klokere, men også mer fokusert på en dårlig måte. Dårlig fordi jeg tok det til det ekstreme. Planen var å trene og motivere andre både som Personlig Trener og etterhvert som skribent. Jeg vil ikke sette ord på det dårlige forholdet jeg den gang hadde til både mat og trening, men som dere skjønner så var dette forholdet veldig anstrengt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er glad for at alt dette foregikk før jeg begynte å blogge. Det siste jeg ønsker er å dele slike dårlige og usunne verdier som dette med dere. I dag ser jeg på meg selv som et godt og sunt forbilde, spesielt i forhold til mat og trening. Kjolen jeg har på meg finner dere forresten her

HANDLELISTE OG 14 SUNNE MIDDAGSTIPS

Hei, dere! Her er handlelisten for deg som vil følge mitt nye kosthold, eller hente inspirasjon fra maten jeg spiser. Listen er veldig grei å forholde seg til og er som dere ser delt inn de forskjellige type varene som du bør ha tilgjengelig i kjøleskapet, som tørrvarer og i fryseren:

14 SUNNE MIDDAGSTIPS:

1. Kokt torsk med kokte søtpoteter, brokkoli og smør.

2. Kjøttkaker av karbonadedeig, brun saus, kålstuing, erter og poteter. 

3. Kyllingwok: Grønnsaker og kylling med fullkornsris og litt soyasaus/sursøt-sause.

4. Grønnsakssuppe med kjøttboller og poteter med grovt brød til.

5. Hjemmelaget lys lapskaus.

6. Taco: Salat, agurk, tomat, paprika, mais, rømme salsa og karbonadedeig.

7. Hjemmelaget tomatsuppe med egg.

8. Kylling tikka masala med fullkornsris.

9. Stekt laks/torsk med kremet spinat (spinat, sopp og fløte) og stekt søtpotet.

10. Lasagne: Her kan du erstatte pastaplater med squashstrimler. Stek squasen i pannen først slik at det blir mindre vann i formen.

11. Chili con carne med fullkornsris.

12. Fiskekaker av ønsket fisk, brokkolipurret og fullkornsris/søtpotet.

13. Hamburger laget av karbonadedeig/kyllingkjøttdeig med salat, agurk, tomat og grove hamburgerbrød.

14. Biff stroganoff med søtpotet/potet.

 

Bruk rene råvarer!

 

Tusen takk til min gode venninne Marie, som hjelper meg med både trening og mat de siste 11 ukene som er igjen før jeg skal gifte meg. Si ifra hvis det er noe dere lurer på med treningen min eller kostholdet mitt, så skal jeg svare dere i samarbeid med henne 

SLIK SPISER JEG FREM TIL BRYLLUPET

God mandag! Nå skal jeg vise dere min kostholdsplan de siste ukene før jeg skal gifte meg. Det er min gode venninne Marie som har satt opp denne planen for meg. Hun er personlig trener, ernæringsfysiolog og ikke minst et godt forbilde i disse dager hvor frukt blir sett på som noe "usunt". Matvarene hun har satt opp for meg er mat som jeg liker og enkelt kan forholde meg til. Det blir ikke noe problem for meg å følge denne planen ettersom at opplegget er såpass variert og fargerikt. 

Jeg er veldig glad i havregryn, egg, kyllingsalat, omeletter og yoghurt, og det har hun tatt hensyn til. Forslaget om speltlompe med peanøttsmør og syltetøy var ny, men det blir spennende å prøve. Jeg har cravet på mye rart i det siste, så kanskje dette blir min nye greie. Hehe!

Legg merke til at både banan, brød, pasta og ris er en stor del av mitt "nye" kosthold ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Nå skal jeg hive meg rundt og komme i gang med ukens første treningsøkt. Det skal bli godt etter litt for mye pepperkaker og brente mandler denne helgen.. Senere i dag kommer jeg med 14 forskjellige middagstips og en liten oversikt over hvilke varer jeg har i kjøleskapet, i fryseboksen, og liggende i skap og skuffer ellers på kjøkkenet. Vi blogges!

DE SLANKE KROPPENE MOTIVERER MEG

Hei, dere.. Nå begynner jeg å bli lei av all denne klagingen over "presset" fra disse Victoria's Secret-modellene. Det er da ingen grunn til å henge med leppa av noen pene kropper? De har kanskje uoppnåelige sprettrumper og flatere mager enn normale mennesker, men nå er jo faktisk utseende deres en stor del av jobbene deres også. Tenk hva du hadde oppnådd dersom du jobbet med kroppen din 24/7. Jeg mener ikke at hvem som helst kunne sett ut som en VS modell, men jeg mener at det ikke er så fantastisk imponerende som alle skal ha det til. Det er tross alt livet deres.

Jeg er enig i at noen av modellene er for tynne og at det er fullstendig galskap å kalle Gigi Hadid for "hun tjukke". Men kan vi ikke slutte å la denne bransjen påvirke oss negativt? Jeg kommer aldri til å se i nærheten av like bra ut som noen av disse modellene, men det er heller ikke målet mitt. Jeg velger å prioritere annerledes og derfor må jeg leve og være fornøyd med den kroppen som jeg har. Likevel må jeg innrømme at de skinnende og slanke kroppene på catwalken til Victoria's Secret motiverer meg. De får meg faktisk til å gi litt ekstra gass nå som det er kaldt og mørkt ute og sofaen frister aller mest. Er det så dumt da? Kan vi ikke for en gangs skyld dra litt nytte av utseende deres istedet? La oss inspirere til en sunnere og mer aktiv hverdag. Jeg mener ikke at vi skal se på de jentene som våre forbilder. Tvert i mot. Men det er mer enn nok av ting som drar meg i motsatt retning på denne tiden av året, som feit mat, julegodteri, hyggelige TV-program og all annen innekos. Derfor trenger jeg litt drahjelp i riktig retning også. Hva sier dere?

FORTSATT TRENDY Å SPISE GLUTENFRITT

Kan vi snart slutte med å fremstille glutefri mat og andre matallergier som noe trendy? Når jeg vokste opp kjente jeg kun en som hadde glutenallergi eller cøliaki, som vi kalte det. Vi syntes alle synd på henne der hun satt og spiste annerledes mat enn oss. Det var ofte noe tørt og kjedelig, som hun hadde med seg i vesken. For det var ingen steder den gang som hadde glutenfrie retter på menyen. Det var generelt lite glutenfrie varer å få tak i, så alt måtte lages fra bunnen av. I dag derimot er tilbudet heldigvis større for de som faktisk ikke tåler gluten. Du får glutenfrie måltider og produkter overalt. Det har blitt så mye av dette at det en periode ble "trendy" å velge glutenfritt. Dessverre ser det ikke ut som at denne trenden har gitt seg..

Stadig får jeg høre at flere jeg kjenner ikke spiser gluten. Når jeg spør de om hvorfor er grunnen ofte at de føler seg oppblåst etter å ha spist gluten. Ofte i kombinasjon med at de har spist noe "usunt". Kjære vene.. Jeg blir da også oppblåst etter å ha smelt i meg tre sjokoladebolller fra Statoil, eller etter å ha spist fire vafler med krem og syltetøy hos mormor. Det betyr nødvendigvis ikke at jeg har glutenallergi for det. Det betyr bare at jeg har spist for mye stivelse enn kroppen min er vandt til, eller at jeg generelt har spist FOR mye. Jeg spiser ikke lyse bakevarer hver dag. Det er noe jeg spise en sjelden gang, derfor er ikke magen min vandt med slike store mengder.

Dersom jeg spiser grove rundstykker til frokost, så spiser jeg gjerne et eller to. De få gangene hvor jeg spiser mer enn to rundstykker fordi jeg bare må ha mer av et eller annet digg pålegg ser magen min også oppblåst ut. Noen ganger får jeg til og med litt vondt i magen. Men jeg vet jo at det er selvforskyldt. Vi får vel alle litt vondt i magen på julaften eller andre ganger da vi fråtser i god mat? 

Jeg har en mistanke om at mange av de jeg kjenner ikke har fått sykdommen eller intolleransen påvist, da de som oftest kun snakker av egne erfaringer med mat, ikke legens anbefalinger eller prøveresultater. Dersom denne utviklingen fortsetter stort lenger blir det snart unormalt å være meg og en av de som faktisk spiser gluten.Jeg har selv smakt på flere glutenfrie produkter av venninner som ikke har annet i skapet. Glutenfrie knekkebrød, glutenfrie rundstykker, glutenfri havregryn og mer. Det smaker jo godt, så jeg forstår at folk spiser det. Men det jeg ikke forstår er at så mange på død og liv skal late som om de ikke tåler vanlig mat. Et desperat forsøk på å gå ned noen kilo? Jeg tror ikke det funker. Eller bare et desperat forsøk på å være annerledes? I dag er det faktisk jeg som føler meg annerledes nettopp fordi jeg spiser mat med gluten, så kutt ut det tullet.

Vi må selvsagt respektere de som har en form for matallergi eller matintoleranse. Ikke misforstå meg. De er det synd på. Jeg tror bare at det er mange som av en eller annen grunn "skryter" på seg at de ikke tåler enkelte matvarer. Det virker som om folk tror det er trendy å ha en allergi. For meg er denne tankegangen helt fjern og ikke minst respektløs ovenfor de stakkars menneskene som faktisk lider av dette. I dag antas det at 7-8 prosent av befolkningen i Norge ikke tåler gluten. Tallene fant jeg i Norsk cøliakiforening.


Nå skal jeg komme meg avgårde på trening og jobbe litt med den oppblåste magen min som heldigvis verken kommer av matallergi eller matintoleranse, kun følelsen av å ha spist litt for mye godt i en periode.. Hehe! Det er for meg HELT NORMALT. Vi blogges  

JEG TRENER SÅ JEG KAN SPISE SJOKOLADE

Hei, alle godtemomser! Hvordan er det med treningsmotivasjonen for tiden? Jeg skal være ærlig med dere og fortelle at motivasjonen min er helt på bunn. Det betyr ikke at jeg ikke trener, for det gjør jeg, men langt mindre enn ønskelig. Nå om høsten er motivasjonen som regel aller dårligst. Jeg er nok ikke alene om det. Det er absolutt ingen krise, men jeg personlig trives bedre når jeg er mer aktiv. I og med at jeg aldri går tom for unnskyldninger til å droppe trening, så måtte jeg bare sette meg ned å finne på noen hyggelige grunner for en gangs skyld til hvorfor jeg MÅ trene. Med hyggelige grunner tenker jeg ikke på alle de helsefremmende årsakene, de kommer bare som et pluss. Jeg vet ikke med dere, men jeg kommer meg i hvertfall ikke opp av sofaen ved å tenke på at trening forebygger ditt og datt. Det er jo flott det, men den holder bare ikke. 

Det som får meg på trening er å tenke på alt det gode jeg kan unne meg når helgen kommer, som sjokolade og andre godsaker. Jeg liker å belønne meg selv og føler at det virker. Det er ingen hemmelighet at jeg elsker sjokolade, så det er belønning i massevis for meg. Jeg må på død og liv ikke vente til helgen med å spise det heller, men prøver selvsagt å begrense meg, spesielt alt som inneholder sukker i hverdagen. Om våren og sommeren er det nytt treningstøy som gjør susen. Nå kunne jeg ikke brydd meg mindre. Om høsten og vinteren er det bare kos som motiverer for meg. Kos = God mat, godteri og andre søtsaker. Mmm! 

Nå skal jeg snart komme meg på trening før jeg faller for fristelsen ved å ta en tidlig helg. Jeg har ikke spesielt lyst til å trene nå. Det begynner å blir sent, jeg har masse jeg vil se på TV, nok jobb å henge fingrene i, flere mail som burde besvares og en klesvask som renner over, men jeg skal presse meg. I morgen er det fredag og det betyr helg, som igjen betyr kos. Den kosen gjør susen for meg. Hehe! Så ja.. Jeg trener rett og slett så jeg kan spise sjokolade. Masse sjokolade 

Hvorfor trener du?

SVETT OG GLAD

Er det bare meg eller virker det som om noen jenter er redde for å svette når de trener? Jeg møter ofte unge jenter og damer som ser ut som om de er på vei til trening når de er på vei hjem fra trening. Hva er greia med det? Er det ikke meningen at det skal se ut som om vi har trent når vi har vært på trening? Synes du jeg er ekkel fordi jeg svetter når jeg trener? Jeg bryr meg ikke om du er sminket eller usminket, om du har brukt et minutt på håret eller ti. Jeg bryr meg heller ikke om du har det nyeste og kuleste treningstøyet eller om du trener i en utslitt t-skjorte. Alt dette får være opp til deg selv, sålenge du har god hygiene. Det jeg bryr meg om er deg som fokuserer for mye på hvordan du ser ut mens du trener. Tenk om du kunne legge all den energien i faktisk det å trene.. 

Noen svetter mer enn andre. Vi er forskjellige. Det er bare sånn det er. Jeg må stort sett vaske håret etter hver treningsøkt fordi jeg blir gjennomvåt fra topp til tå, spesielt når jeg trener kondisjonstrening. Hvor mye jeg svetter kommer såklart ann på hvordan type trening jeg gjør. Men jeg svetter uansett. En treningsøkt for meg er ikke god nok dersom jeg er like tørr i klærne etter økten som før økten. 

Jeg foretrekker å ha på meg sminke på trening. Med dette mener jeg ikke full festsminke, men litt mascara, noe på huden (concealer eller litt pudder) og noe på brynene. Jeg føler meg absolutt mest vel med sminke, men jeg har ingen problem med å vise meg uten. Det er ofte jeg går usminket på trening. Det avhenger egentlig bare av tid og lyst.  Når det gjelder treningstøy så er farger for meg en stor motivasjon. Jeg kler meg ikke for å imponere andre, jeg kler meg for å motivere meg selv. En utvasket t-skjorte gjør meg bare trøtt og slapp. Jeg forbinner den med avslapping i sofaen, TV-serier og godteri. Nytt og fresh treningstøy gjør noe positivt med meg. Det får meg i godt humør og gir meg treningslyst på grå dager som i dag, hvor det egentlig bare frister å holde seg hjemme.  Sender en våt klem fra en svett og glad jente! Ønsker dere en sporty uke videre ♥

MIN NYE HVERDAG

Sommerferien varte i overkant lenge for denne jenta. Jeg var ikke i gang med de gode rutinene mine før mandag denne uken. Nå er det nok brus, is og gatekjøkkenmat på en stund, kjenner jeg. I sommer har jeg lagt på meg sirka 4 kilo. Det er absolutt ingen krise, men jeg føler meg ikke komfortabel med disse ekstra kiloene. Og hvem er det egentlig som skal være fornøyd med min kropp? Jo, det er meg. Ingen andre. Det er min kropp og mine kilo. Jeg er sjefen over alt den utsettes for, spesielt når det gjelder inntak og forbrenning.

Denne uken har jeg løpt mye intervaller på tredemøllen og trent endel styrke på både overkropp, rumpe og lår. Det skulle faktisk ikke mer til enn disse tre øktene jeg har hatt til nå før jeg føler meg mye bedre. Er ikke det helt fantastisk? Det er alltid tungt å sette i gang, men til gjengjeld kommer formen seg fort. 

I tillegg til treningen har jeg også gjort noen andre tiltak, som å kjøpe en juicemaskin. Jeg bare elsker nypresset juice! Før drakk jeg mest smoothier med bær, nå er jeg blitt flink til å lage forskjellige juicer med grønnsaker også. De ser ikke alltid like innbydene ut (mener Ulrik), men de smaker utrolig godt.Til min favoritt juice trenger du:

♥ Eple

♥ Stangselleri

♥ Sitron

♥ Ingefær 

Jeg bruker to epler, to stilker stangselleri, en kvart sitron og en liten bit ingefær. Her er det bare å prøve seg fram. Min oppskrift holder til et mellomstort frokostglass. Nyyyt!  

Har du en god juiceoppskrift?

HUSETS KYLLINGSALAT

God kveld! Her er dagens nydelige og sunne middag. Etter min mening er dette verdens beste kyllingsalat, og har derfor fått navnet "Husets Kyllingsalat". Salaten er veldig enkel og kjapp å lage, noe som er et stort pluss for de fleste i en ellers hektisk hverdag. I dag lagde jeg kun til meg selv, men jeg har også servert denne salaten til venninner og andre gjester. Alle digger den. Prøv, og du skjønner hvorfor..

Du trenger:

Ruccola

Kyllingfillet

Sweet chilisaus

Valnøtter

Soltørkede tomater

Paprika

Agurk

Eple

Egg

Fetaost

Eventuelt kesam eller kremet balsamico som dressing

Slik gjør du:

Skjær opp kyllingen i strimler, eller gjør som meg og kjøp ferdig strimlet kylling på butikken dersom du er veldig sulten. Hehe! Stek kyllingen i chilisausen, mens du skjærer opp alle grønnsakene. Legg kyllingen i bunn av skålen/tallerken, og stek antall ønsket speilegg i pannen. Ha salaten over kyllingen og legg speilegget øverst. Knus en neve valnøtter med fingrene over hele salaten, og vips så er måltidet ferdig til servering. Det beste av alt er at denne kan nytes med GOD SAMVITTIGHET  ♥Det hender jeg topper det hele med kremet balsamico eller litt kesam som dressing, men det er ingen nødvendighet da salaten smaker såpass mye i seg selv. Har dere noen forslag til grønnsaker, frukt eller andre ingredienser som gjør en ellers kjedelig kyllingsalat mer smakfull og spennende? Selv om jeg elsker denne salaten, så har jeg alltid lyst til å prøve noe nytt ♥

FINN DIN MOTIVASJON

God mandag, alle sammen! Var det noen som hoppet ut av sengen og rett i treningstøyet i dag? Det gjorde ikke jeg. I dag var det rett og slett tungt å komme i gang. Noen dager er det slik for meg, og helt sikkert også for deg. Det er bare et sunnhetstegn, tror jeg. For det er jo ikke normalt at treningslysten er på topp hver eneste dag. I hvertfall ikke for meg. Her går både lysten og motivasjonen opp og ned som alt annet. 

Hva gjør jeg for å hente ny motivasjon? Jo, det skal jeg fortelle dere. Jeg går bort til det største speilet i huset og spør meg selv hva som er den egentlige grunnen for at jeg trener, spiser sunt og tar vare på helsen. Vi er snart i juli måned, så den omtalte "sommerkroppen" er ikke lenger en motiverende faktor. Det er ikke sikkert den i det hele tatt har vært det. Noen ganger virker disse fellesmålene bare mot sin hensikt. Det er ikke meningen at du skal konkurrere med andre sine målsetninger. Hold fokuset på dine egne mål. Jeg kan ikke si hva som motiverer deg, for det som motiverer meg trenger nødvendigvis ikke ha noe med din motivasjon å gjøre. Likevel vil jeg dele mine personlige grunner med dere i dag, da det fungerer enda bedre for meg når jeg sier de høyt. Kanskje det også gjør det for deg?

Min motivasjon er: 

Leserne mine: Jeg har så mange sportye lesere, som ofte deler både sunne oppskrifter og gode treningsøvelser med meg. Tusen tusen takk! Dere gir meg motivasjon og glede på dager som i dag, når jeg trenger det mest. For meg virker det motiverende å få og dele inspirasjon med andre. Med inspirasjon mener jeg ikke mål og mening med treningen eller det sunne kostholdet, men tips til morsomme aktiviteter, herlige smoothier, vakre løpeturer osv.

Klær: På morgen i dag bestilte jeg meg tre nye plagg, som jeg skal ta i bruk helgen som kommer. Et sett med skjørt og topp, en kjole og et annet skjørt. Det blir gøy å vise dere de forskjellige antrekkene på. Men først skal jeg gjøre meg fortjent til denne shoppingen ved å holde meg aktiv hele uken. 

♥ Sist, men ikke minst BRYLLUPET: Dette kommer til å bli den største dagen i mitt liv, og derfor er det ekstra viktig at jeg føler meg vel denne dagen. Jeg ønsker å se tilbake på bryllupsbildene og tenke at jeg var den beste utgaven av meg selv. Gud, som jeg gleder meg! 

Hva er det som motiverer DEG for tiden? Det finnes ingen teite svar her, så lenge det fungerer for deg :-)


VENNNINNELUNSJ

I dag inviterte jeg til koselig venninnelunsj her hjemme. Bananpannekake stod på menyen. Jeg har delt oppskriften med dere før, men gjør det igjen. Perfekt mat for to. Sunt, godt og trenger nødvendigvis ikke være så dyrt. Alt avhenger av tilbehøret du ønsker. Jeg kjøper ofte den frukten som er på tilbud. Denne gang var det både jordbær og blåbær på tilbud på Rema 1000. 

Lurer du på hva du skal servere på neste venninnelunsj? Prøv dette da vel 

Til 1 stk bananpannekake:

En banan 

Et egg

2 ss mandelmel

kardemomme

Anbefalt tilbehør:

Kesam med pasjonsfrukt

Blåbær

Jordbær

Stevia 


Det beste som finnes er å kose seg med god samvittighet 

MIN EGEN PASJONSHAKE

God morgen, sprekinger! Jeg vil komme med en supergod oppskrift til dere som er like glad i pasjonsfrukt som meg. Jeg bare elsker det, spesielt tilsatt i shake sammen med banan. Perfekt til frokost, mellommåltid eller som en boost etter trening. 

Du trenger:

♥ Skummet melk

♥ Banan

♥ Pasjonsfrukt

♥ Isbiter

Jeg brukte en banan, innmaten i to og en halv pasjonsfrukt, en håndfull isbiter og sirka tre desiliter skummet melk. Dette holdt egentlig til to store glass, men siden jeg er alene hjemme drakk jeg alt selv :-)

Oppskriften ble til etter et besøk på Joe & The Juice tidligere denne uken. Der betalte jeg rundt 70 kroner for en tilsvarende shake, noe jeg i utgangspunktet synes er litt dyrt da jeg helst vil drikke gode shaker, juicer og smoothier hver dag. Ingrediensene jeg kjøpte til denne derimot kostet kun 34 kroner på ICA, som heller ikke er kjent for å være den rimeligste matvarebutikken, men likevel sååå mye billigere enn å kjøpe den ferdig. Altså, et sunt, godt og økonomisk valg. Tommel opp for alt som kan nytes med god samvittighet! 

3 TIPS FOR BEDRE SELVTILLIT

Annonse

Hei, alle sammen! I samarbeid med SB12 har jeg fått i oppgave å dele mine 3 beste tips for å booste selvtilliten til dere som måtte trenge det. Denne utfordringen tok jeg med glede, for dårlig selvtillit er det dessverre mange som sliter med. Det ødelegger så mye og hinder deg på veien i livet. Før var jeg veldig sjenert og usikker. Jeg var aldri fornøyd med meg selv og følte meg sjelden vel sammen med andre. Selvtilliten min har mildt sagt ikke alltid vært på topp. Altså, jeg vet hva jeg snakker om. I dag er ting heldigvis annerledes. Jeg er trygg på meg selv og liker meg som person, både mitt indre og mitt ytre. Mye handler om alder og erfaring, men selvtilliten kommer likevel ikke av seg selv. Jeg opprettholder den ved å: 

1. VÆRE AKTIV: Jeg vet at jeg ikke er alene om å føle meg ekstra bra de dagene jeg bruker kroppen og forbrenner energi, som foreksempel på trening. Det gir meg en god følelse både den dagen, dagen etter og på langsikt. Kom dere opp av sofaen, folkens! Finn passende aktiviteter for deg hvor du bruker kroppen fysisk, helst flere ganger i uken. Du trenger verken dyre medlemskap eller det nyeste utstyret. Alt du trenger er deg selv og en dæsj motivasjon. Økt selvtillit burde være en motivasjon i seg selv. Er det ikke det? Som vi alle vet gir fysisk aktivitet synlige resultater kroppsmessig, og det er jo ingen hemmelighet at selvtillit handler mye om utseende. Det handler nødvendigvis ikke om hvordan andre ser deg, men hvordan du ser deg selv. Jeg vil tørre å påstå at de som holder seg aktive i hverdagen har generelt bedre slvtillit enn de som bare later seg. 

2. TA UTFORDRINGER: Vi mennesker er vanedyr, og trives best i trygge og kjente omgivelser. Selv er jeg over gjennomsnittet opptatt av rutiner og glad i å gjøre det jeg kan best, som foreksempel å skrive. De siste årene har jeg blitt mer spontan. Det er det som har fått meg til å vokse som person. Jeg tar på meg nye oppgaver og kaster meg ut i ting jeg før aldri våget. Utfordringer gjør meg sterkere, uansett om jeg behersker de eller ikke. Det å faktisk tørre å prøve noe nytt og utfordre seg selv booster selvtilliten til de grader. Beveg deg utenfor komfortsonen, og jeg skal si deg det føles godt. Kanskje ikke akkurat der og da, men selvtillit er noe du bygger opp over tid.  

3. SMILE: Det er ikke uten videre at vi sier: "Smil til verden, og verden smiler til deg." Jeg sier: "Smil hver dag, og hverdagen smiler til deg." Jeg mener ikke at du skal gå rundt og glise dagen lang, men start gjerne dagen med å se deg i speilet og gi deg selv et stort smil. Jeg er sikker på at dette er med på å øke min selvtillit hver eneste dag. Det høres kanskje teit ut, men det funker for meg, så kanskje det også funker for deg? Vær så snill og gi det et forsøk :-)SB12 har blant annet et munnskyll som gir god ånde i opp til 12 timer. Dette er også en av de små tingene som gir meg et selvtillitboost i hverdagen. Jeg starter derfor alltid dagen med en liten "shot" av SB12 <3

KONKURRANSE

Har du lyst til å vinne en selvtillitsboost i form av en fotoshoot med den profesjonelle fotografen AKAM1K3 og en egen stylist? Klikk deg inn www.sb12.no, lag et kult profilbilde og du er med i konkurransen.

Masse lykke til!

SMINKEFRI SOMMER?

Sponset innlegg

Jeg har hørt så mye godt om dette produktet, spesielt av venninner som har slitt med uren hud. Personlig er ikke det et stort problem, men jeg har veldig lyst til å redusere de linjene jeg har, blant annet i pannen. Det er jo bare en stor bonus dersom jeg også oppnår en freshere hud nå før sommeren, hvor jeg er oftere å se uten/med mindre sminke. For litt urenheter har såklart jeg også, spesielt etter en periode med mye god mat og drikke. Derfor har jeg nå bestemt meg for å teste denne formen for hudbehandling. Jeg har generelt liten tro på anti age produkter, men ønsker å gi Swiss Skin Renewal en sjanse. Ja, for dette har jeg faktisk troen på. Det er vel ikke uten grunn at den ble nominert til "årets innovation 2015" i Sweedish Beauty & Cosmetics Awards? Jeg er veldig spent på resultatet og starter allerede nå i kveld. For det anbefales å ta behandlingen om kvelden, da man fort kan bli rød i huden etterpå. Nå reiser vi som sagt til Marbella på onsdag, men det er jo kun hudrolleren, Swiss Santizing sprayen og Swiss Rejuvenatoren gelen som trengs, så det tar jo ikke all verden plass i kofferten..


Fremgangsmåte:

1: Start med å desinfisere huden. Det gjør du ved å bruke Swiss Sanitizing spray, som også brukes til å sterilisere rolleren etter bruk. 

2: Bruk god tid med rolleren i ansiktet. Rolleren skal rulles 3-4 ganger på de ønskede områdene i 4 forskjellige retninger. Jeg fokuserer mest på pannen, men går selvsagt grundig over hele ansiktet.

3: Til slutt skal du smøre inn det behandlede området med Swiss Rejuvenator. Dette er en gel som ikke skal vaskes av etter påføring. Gelen inneholder immunstyrke-stoffet "beta glucan". Når huden er "åpen" absorberes gelen og trekker samtidig godt inn i huden.Lurer dere på hvordan dette fungerer?

Swiss Skin Roller er en mikrobehandling med 540 mikronåler i kirurgisk stål, som lager små kanaler i det øverste laget i huden og starter hudens helingsprosess og produksjon av ny hud. Jeg velger som sagt å fokusere på ansiktet i første omgang, men hudrolleren kan også benyttes ellers på kroppen for andre typer hudproblemer, som blant annet eksem og celulitter. Det burde jo være perfekt for kvinner som nettopp har gjennomgått en graviditet?

Rolleren fåes i hvertfall i tre forskjellige lengder avhengig av hvor på kroppen behandlingen skal utføres og hva slags "problemer" du har. Mindre roller med korte nåler til ansiktet, og større roller med lengre nåler til resten av kroppen.

Er det noen av dere som har gode erfaringer med hudrolleren på kroppen? Jeg har så lyst til å høre om prosessen og resultatet <3  

BRINGEBÆRDRØM

Hei, fredag! Kroppen min skriker etter en frisk og god start på denne helgen. Jeg ønsker meg rett og slett en drøm av en frokost. En bringebærdrøm <3

Du trenger:

Tyrkisk yoghurt

Bringebærsaft

Granola

Bringebær

Slik gjør du:

Bland sammen saften og yoghurten. Her er det bare å smake seg til. Jeg synes at den mengden jeg har på bildet under holder i massevis. Smak og behag, bare husk at den konsentrerte saften er ganske sterk. Strø granola eller evetuelt ønskede nøtter over og pynt med bærene til slutt. Voila! 

Dersom dere er skikkelig fysne, så er det ingentig i veien med å strø litt mørk sjokolade over i tillegg, men da tørr jeg ikke lenger kalle det "frokost". I hvertfall ikke sånn offentlig.. :-)

Kos dere!


YOU NAME IT

O herlige søndag! Jeg velger å starte deg like bra som jeg startet dagen i går, men med en liten vri. I dag var det smaken av eple og kanel som fristet. Jeg steller i stand, spiser og nyter med GOD SAMVITTIGHET :-) 

Du trenger:

Tyrkisk yoghurt

Granola

Eple

Kanel

Slik gjør du:

Kutt opp epler, strø litt kanel over og sett de noen minutter i ovnen, mens du gjør klart resten. Bland sammen den tyrkiske yoghurten og den mengden kanel som du ønsker. Her må du bare smake deg til. Jeg elsker kanel og sparer derfor ikke på krydderet når jeg lager denne frokosten, desserten, måltidet? You name it! Godt er det nå i hvertfall, og jeg vil også tørre å si (igjen) at dette ikke er usunt.

Hell over granola og bland den godt med yoghurten. Jeg kjøpte granola på vanlig matvarebutikk. Den er nok ikke av det sunneste slaget, men den smaker utrolig godt. Noen lager hjemmelaget, andre kjøper på helsekoster. Det spiller egentlig ingen rolle, så lenge du finner en du liker.

Sett eplene på toppen da du føler de er klare. Noen liker ikke varme epler i det hele tatt, mens andre digger det. Smak og behag. Når jeg var liten så plukket jeg faktisk ut eplene av eplekaken.. I dag liker jeg det kjempegodt! Nesten, men bare nesten bedre enn selve kaken. Derfor steker jeg alltid mer eple enn hva jeg faktisk trenger, og spiser det som er til overs ved siden av. 

Kos dere!

ALT BLIR FEIL

Tidligere i dag fikk jeg noen negative kommentarer på frokosten min. Negative kommentarer i seg selv er jeg blitt vant til, men det å bli kalt "dårlig forbilde" på bakgrunn av at lørdagsfrokosten min ikke var sunn nok, trodde ikke en gang jeg at jeg skulle oppleve. Under ser dere en av kommentarene..For det første fremstilte jeg frokosten som "dessert til frokost". Jeg vet ikke med dere, men i mine ører ligger det litt i ordene at dette ikke er en hverdagsfrokost. For det andre så kan dette umulig være noe av den mest usunne frokosten som er blitt blogget om. Til og med jeg spiser jo mye "verre" frokost foreksempel dagen derpå.. For det tredje så er det vel ikke akkurat barn som er målgruppen min når jeg skriver. Jeg trodde ikke engang barn leste blogger jeg. Unge jenter og gutter ja, men barn? For det fjerde: Hvis vi først skal snakke om barn på min blogg så vil jeg si at det er et større problem med dette sjokoladepålegget (Nugatti og lignende) som ofte spises med loff som tilbehør. DET er usunt det.  

For det femte så er ikke tyrkisk yoghurt, mørk sjokolade (70 prosent) og jordbær spesielt usunt. Ja, det finnes sunnere ting å putte i munn, men hallo? Når det gjelder sjokoladepulveret jeg brukte (Belgian chock), så er det betydelig mye mindre kalorier (for de som er opptatt av det) i dette pulveret enn blant annet Oboy, Nesquik og lignende. For det sjette så er det faktisk LØRDAG. Er det ikke lenger lov å kose seg litt ekstra på lørdager? Det har jeg blitt oppvokst med, og det skal jeg definitivt bringe videre som noe hyggelig til mine barn den gang jeg får det.

Jeg synes rett og slett at dette ble for dumt. Men igjen, alt blir feil. Denne gang ble det feil at jeg prøvde å bidra til noe hyggelig og godt på en lørdagsmorgen. Dessert til frokost eller dessert etter frokost.. Samme for meg. Det var i hvertfall kjempegodt og jeg hadde ingen dårlig samvittighet etter at jeg hadde slikket skålen :-)

Dersom jeg kun skriver om trening, sunt kosthold og ingen kos, så blir det feil også. For da bidrar jeg til kroppspress for unge jenter, noe jeg absolutt ikke ønsker. Jeg liker å spise sunt, trene og holde meg i form, men jeg er også glad i å kose meg. Det gjør jeg som oftest med en god følelse, nettopp fordi jeg ellers lever et normalt sunt liv. Jeg har ingen problem med å ta en fest eller spise en hamburger. Vi lever en gang. 

For dere som synes at jeg kommer med usunne og teite tips, som denne personen så fint sa det, kan la være å følge de. Jeg prøver bare å inspirere, som oftest med sunne varianter til noe godt.

Apropos..Nå skal Ulrik og jeg kose oss med en bedre middag. Det gledes! 

DESSERT TIL FROKOST

Hei, lørdag! Endelig er du her. I dag føler jeg for dessert til frokost.. Eller bare en skikkelig lørdagsfrokost! Mmm<3

Du trenger:

Tyrkisk yoghurt

Belgian chock (sjokoladepulver)

Jordbær

Mørk sjokolade

Slik gjør du:

Bland sammen sjokoladepulveret og den tyrkiske yoghurten først. Her er det bare å smake seg til. Jeg liker at det smaker sjokolade, så jeg bruker ikke akkurat teskje når jeg lager dette. Skjær opp noen jordbær eller eventuelt annen frukt og ha det i youghurten. Hakk opp mørk sjokolade og strø det over. Voila! En kjapp, sunn og himmelsk god dessert/frokost. 

Det skal sies at jeg strødde mer sjokolade over bærene etter bildet var tatt :-) 

Kos dere! 


GLADMELDING

Woho! Jeg pleier egentlig aldri å se på TV 2 hjelper deg, men nå i kveld gjorde jeg det tilfeldigvis og heldigvis. De sa nemlig at man får fastere bryster av å spise mørk sjokolade! Tidenes gladmelding, spør du meg. Kan det stemme? Jeg elsker sjokolade, spesielt mørk sjokolade. Ofte koser jeg meg med det også i ukedagene. Da kan jeg vel bare forsette med det da? Til og med uten å få dårlig samvittighet..

Mørk sjokolade inneholder mettede fettsyrer, noe jeg i utgangspunktet trodde var av den usunne arten. Men det jeg ikke visste er at stearinsyre, som mørk sjokolade inneholder er et unntak. Jeg kan som dere skjønner ikke så mye om dette, men ønsker å tro at det stemmer. Behagelig måte å holde seg fast og fin :-)

Nå skal jeg bare legge meg til rette i sofaen og kose meg videre med denne digge sjokkisen <3 

Yummi!
ENERGIVAMPYRER

Husker dere at jeg fortalte om mennesker som stjeler energi? Slike mennesker som bare tar og tar uten å gi noe tilbake. Energivampyrer kaller vi de, som en av leserne mine så fint sa det. Jeg klarte heldigvis å legge alt til side i påskeferien, etter at jeg blåste fra meg litt her på bloggen. Men nå dukker de opp igjen. Istedet for å irritere meg noe mer over disse menneskene, så er jeg innstilt på å distansere meg fra de. Fremover skal jeg gjøre alt jeg kan for å bruke energien min på det som får meg i godt humør, som blant annet TRENING. Hva er vel bedre enn en joggetur ute nå i dette herlige vårværet? Jeg er i hvertfall superklar for å komme meg ut og riste fra meg all dårlig energi, samtidig som jeg forbrenner litt påskehygge og sanker inn ny og god energi. Tre fluer i et smekk! Det er hva jeg kaller god prioritering av tiden :-)

Det er som vi vet 24 timer i døgnet. For meg og mange er denne tiden knapp, men det er uansett den tiden vi har å forholde oss til. Ikke mer, ikke mindre. Dermed handler alt om hvordan du velger å prioritere disse timene. I mitt døgn går 8 timer til søvn. De timene er jeg helt avhengig av for å fumgere godt. Søvnmønsteret endrer seg sikkert etter livssituasjonen, men i dag er det helst 8 timer, minst 6 timer og maks 9 timer søvn jeg trenger. Prioritering nummer to er såklart jobb. Bloggen tar mer tid enn hva de fleste tror. Det er alltid mailer som skal besvares, prosjekter som skal planlegges, ideer som skal jobbes med, innlegg som skal skrives og kommentarer som skal følges opp. En god sirkel, men den sirkelen må prioriteres. Deretter er det fritiden min. Den velger jeg å bruke på mannen min, Ulrik, holde ting i orden her i huset og ikke minst fysisk aktivitet. Alt handler om struktur. Uten det vil du aldri komme i mål. Husk det.

En godt strukturert hverdag er en god hverdag. En dag uten struktur gir lite mening. Nå må jeg sparke meg i rumpa, komme meg ut og dra litt nytte av denne dårlige energien visse mennesker sender meg. Jeg ønsker dere en sporty "start" på denne litt kortere uken! SUNT OG GODT

God morgen! Denne jenta er tidlig oppe. Etter å ha "susa" bort nesten hele dagen i går, blir det godt å få brukt tiden mer fornuftig i dag. Jeg startet dagen med å lage min favorittfrokost, som er bananpannekake. Så godt og så enkelt! Den går fort å lage og holder meg mett lenge, i tillegg slukker den sukkersuget mitt. Jeg tror det har noe med kardemommen å gjøre. Alt med kardemomme er jo så godt <3

Du trenger:

En banan

Et egg

2 ss Mandelmel

Kardemomme

Tilbehør:

Bær

Kesam (vanlilje eller lime)

Stevia

Slik gjør du:

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Bruk gjerne stavmikser for at røren skal bli jevn og fin. Når det gjelder kardemommen, så må dere bare prøve dere frem. Jeg liker smaken så godt og tar derfor en god dæsj. Stek pannekaken på lav varme i ca 3 minutter på hver side. Voila! Pynt pannekaken med det tilbehøret du foretrekker. Jeg har valgt bringebær, blåbær, stevia sugar og kesam med lime denne gang. Personlig synes jeg det smaker enda bedre med vaniljekesam, men måtte bare prøve noe nytt.

Ha en fin lørdag, alle sammen! SEX- OG SØVNLIV

Har dere lest studie som VG skriver om i dag? Den om søvn og økt sexlyst. Det står at en time mer søvn for kvinner øker sexlysten med 14 prosent. Jeg er ikke overasket og kan si jeg kjenner meg igjen i flere av punktene i atikkelen. 

Som i dag foreksempel. Jeg har sovet dårlig i natt og skal være ærlig og si at det siste jeg kunne tenke meg nå er sex. Kroppen min er nok over gjennomsnitlig avhengig av søvn. Jeg blir ikke bare i dårlig humør, men jeg blir kvalm og uvell de dagene jeg ikke sover nok. Er det slik at noen klarer seg på mindre søvn enn andre? Mange sier det er en vanesak, men jeg blir aldri vant til å sove lite. Det kommer ikke til å skje. På dager som dette faller jeg bare helt sammen. 

Jeg sover som regel kjempegodt om nettene når jeg først har sovnet, men sliter ofte med å faktisk sovne. Det hender jeg ligger i flere timer og vrir og vender på meg. Kjempeslitsomt og stressende. I VG-artikkelen stod også "10 gode råd for bedre søvn". Jeg ser jo at jeg har endel å lære her. Spesielt punkt 3 og punkt 4: som handler om soverommet. "Ikke bruk sengen til annet enn søvn og sex". Jeg har skrevet ganske mange blogginnlegg fra sengen og har til tider brukt soverommet som et slags hjemmekontor. Behagelig, men tydeligvis ikke så lurt. Jeg skal slutte med det nå, i hvertfall i ukendagene. Nå er det jo fredag :-)

Punkt 7 om regelmessig mosjon kan jeg også kjenne meg igjen i. Jeg føler at jeg sover bedre de dagene jeg har trent, men de øktene som gjennomføres litt sent på kvelden virker motsatt. Da ligger jeg lenger våken før jeg faktisk sovner.

Ellers er jeg litt nyskjerrig på punkt 8, hvor det sies at et varmt karbad i ca 30 minutter to timer før leggetid skal hjelpe for bedre søvn. Noen som vet om dette fungerer? Jeg skal teste det til uken. Resten av punktene sier seg vel egentlig selv, men jeg synes det var en interessant artikkel, spesielt for meg som ofte sliter med å sovne inn.  

Har dere noen andre gode tips til bedre søvn?  

DET ER DET VERSTE JEG HAR SETT

Jeg var på jakt etter en overdel. En lyseblå topp. Den jeg ønsket å prøve hang såklart øverst på veggen i butikken. Jeg spurte etter hjelp og en søt ung jente kom bort til meg. I det hun strakk seg etter toppen forsvant alt det sjarmerende ved denne jenta. Det er det verste jeg har sett på lenge. Hårete armhuler.. Grøss!

Kvinner med kroppshår er mindre feminint. Det er rett og slett ekkelt. Jeg sier ikke at man må være striglet til enhver tid, men det finnes grenser. I serviceyrker som dette burde det stått som et punkt i arbeidskontrakten under "hygiene". Gjerne sammen med vel så viktige punter som nedbitte negler og fett hår. Det gjør meg uvell. Jeg tror ikke jeg er alene om å mene dette, eller er jeg?

Tilbake til kroppshår..Kanskje denne jenta sliter med en enorm hårvekst, eller kanskje hun bare er lat. Hva vet jeg.. Ta nå i hverfall på deg en genser? Selv tilbringer jeg mye tid på badet for å holde ting i sjakk. Det er et ork i blant. Jeg må være ærlig og si det, men det er også helt nødvendig. Det er en del av det å være kvinne. 

Jeg har venninner som sprader rundt med myke legger en uke etter at de barberte seg sist. Ja, det er urettferdig. For det er nemlig ikke tilfellet hos meg. Jeg har vurdert å ta laser, men det er en lang prosess hvor man må holde seg unna sol mange uker i forkant og etterkant av behandligene. Det passer meg som regel dårlig. Personlig er nok voksing det beste alternativet. I hvertfall om sommeren, spesielt med tanke på bikinilinjen.

Jeg føler meg skikkelig usexy de dagene jeg ikke er nybarbert. Det hender jeg nekter Ulrik å ta på meg. Det handler ikke om hva han mener, men det handler om hvordan jeg føler meg. Jeg liker å føle meg feminin og omgås feminine jenter. Jeg tar hensyn til andre og kler på meg hvis jeg ikke har slike ting på stell. Det burde alle kvinner gjøre.MELLOM OSS JENTER

Okei dere.. Jeg må bare spørre. Kjenner jeg rødmer av å skrive dette innlegget, men det får bare være. Promper du foran kjæresten din?

Kall meg gjerne fisefin, men for meg er dette helt uaktuelt. Det ville ha vært døden på all romanse mellom Ulrik og meg. Jeg er komfortabel rundt han, men det finnes grenser. Man behøver ikke å dele "alt" liksom. Mange av mine venninner synes jeg overdriver dette, og det kan godt tenkes. Andre er enige med meg og liker egentlig ikke engang å snakke om det. I hvertfall ikke utenfor jentegjengen.

Jeg har lyst til å dra det litt videre..I huset vårt er det to bad, begge med hvert sitt toalett. Ulrik sitt bad er i andre etasje og mitt i underetasjen med vaskemaskinen (selvfølgelig). Slik har det vært fra dag 1. Selv om Ulrik sikkert vet at jenter ikke lukter blomster til enhver tid, så liker jeg å tro at han tenker det. Jeg kommer aldri til å flytte i et hus eller i en leilighet uten minst to bad. Det hadde jeg hatet. 

"Det er det mest naturlige i hele verden. Alle gjør det, nesten hver dag. Blablabla.." Jeg hører dere sier at det går over, og at det handler om tid. Det håper jeg virkelig ikke. Jeg har det fint slik vi har det nå, med litt privatliv på hvert vårt bad. 

Som dere ser så er jeg krøllet og klar. Ikke verst det så tidlig en lørdags morgen? Først blir det litt jobbing, deretter bursdag. Vi blogges <3

HAR JEG IKKE LOV TIL Å SI DETTE?

Jeg har fått flere negative tilbakemeldinger på at jeg skrev: "Personlig synes jeg at jenter skal ha former. De skal ha rumpe, lår og pupper". Er det stygt av meg å mene dette? Når jeg skriver om helse og kropp tar jeg som oftes utgangspunkt i meg selv. Det er jo en fordel å kunne sette seg inn i de problemstillingene jeg skal fomidle videre.

De negative tilbakemeldingene kommer fra tynne jenter. Jenter som sliter med det motsatte av meg. De sliter med å legge på seg. Jeg vet at dette også er et problem for mange, men det har ikke vært et tema jeg har valgt å skrive om. Jeg vet rett og slett for lite om hvordan dette føles. Derfor tror jeg det beste er å la dette ligge til de som vet mer. Ja, jeg kan google meg til et ok innlegg om det aller meste, men når det handler om slike såre temaer som "kropp" skal man være forsiktig med akkurat det.

Jeg ønsker å skrive mest mulig levende. Kanskje jeg formulerer meg dårlig i blandt. Jeg vil ikke å såre noen. Til dere jeg har såret ber jeg om unnskyldning. Men tenk dere selv..Skriver jeg: "Tynne mennesker er vakre", så er jeg redd at det fører til noe verre. Jeg må huske på at jeg har mange unge lesere.

I media de siste ukene har fokuset vært stort på spiseforstyrrelser og slanking. Det sies at jenter ned i 13/14-års alderen teller kalorier på skolen. Helt forferdelig, spør du meg. Jeg tipper at mange av disse unge jentene leser blogger, kopierer kosthold og treningsrutiner av det de ser på som forbilder. Desverre er det spesielt mange dårlige forbilder i denne "bloggverden". Mange bloggere har ikke peiling på hva de driver med, men velger likevel å skrive om temaer uten å tenke på konsekvenser. 

Jeg velger å skrive om mitt sunne liv som verken består av strenge slankekurer eller overdreven trening. Du som er naturlig tynn og aldri legger på deg vil nok ikke kjenne deg igjen i innleggene mine om "kropp", men vi kan fortsatt diskutere kosthold og trening. Det er like viktig for alle, uansett størrelse.  #SOMMERKROPPEN2015

Sommeren er like rundt hjørnet og jeg som mange andre føler et viss press. Presset handler om kropp og utseende. Snart skal vi kle av oss og sprade rundt i bikini. Det er ikke alltid like gøy dersom selvtillitten ikke er tilstedet.

Jeg har mine komplekser med både det ene og det andre. Egentlig er det bare tullete, men jeg føler jo ekstra på det når våren kommer. I det store og det hele så er jeg fornøyd med hvordan jeg ser ut. Verken for tynn eller for tykk. men et sted midt i mellom. Jeg trives der. Ikke misforstå. Likevel skulle jeg gjerne ha stramet opp litt her og der. Jeg vet at jeg ikke er alene om den tanken nå på denne årstiden.

Jeg ønsker å være et godt forbilde for andre jenter. Derfor oppfordrer jeg verken til heftige slankekurer eller innsprøytninger. Likevel velger jeg å skrive mye om disse temaene. Nettopp fordi det er viktige temaer, spesielt for unge jenter. Jeg lever et normalt sunt liv med en god blanding av styrketrening og kondisjonstrening i hverdagen. Jeg er glad i å kose meg og har et variert kosthold. Det at jeg har valgt å kutte ut sukkker i en periode har ikke noe med spiseforstyrrelser å gjøre. Jeg vet at spisefortyrrelser er et sårt tema for tiden, da det rammer altfor unge jenter. Det er forferdelig trist. Jeg skulle ønske at vi klarte å snu denne dårlige trenden. Personlig synes jeg at jenter skal ha former. De skal ha rumpe, lår og pupper. Er dere ikke enige? I følge Kardashian-søstrene er det jo dette som gjelder. Nå skal det sies at de tilbringer endel timer både på treningsstudio og i skjønnhetssalonger, men ingen av de er supertynne eller formløse.  

Jeg har lyst til å vise dere mine favorittbikinier, men det kommer i neste innlegg litt senere i dag. Først må jeg ut og skaffe meg nytt minnekort til kameraet. De to jeg hadde er sporløst forsvunnet..Om jeg tørr å ta bilder i bikini eller ikke får vi se på. Jeg burde jo gjøre det for å stå frem som et godt eksempel. I bunn og grunn handler det om å akseptere. Vi velger hvordan vi lever, hva vi spiser, hvor mye vi trener osv. Det er jo dette som former oss sånn utseendemessig. Derfor må vi også akseptere hvordan vi ser ut. En stor del av grunnen til at jeg valgte å kutte ut sukker i en periode var på grunn av huden min. Jeg aksepterte ikke urenhetene og vil derfor gi dette et forsøk.  

Nå lurer jeg på hva du tenker..Hva betyr sommerkroppen for deg?