hits

GRAVID

VURDERER Å GÅ UT I PERMISJON

Hei til deg som leser! Håper du hadde en superfin feiring på 17. mai. Det hadde i hvertfall Ulrik og jeg. Planen var å ta masse bilder gjennom hele dagen og legge de ut her på bloggen, men jeg hadde mer enn nok med å bare være sosial. Middagen på Bar Tjuvvholmen var ikke akkurat gravidvennlig eller vennlig for noen over 20 år med under 1 i promille så det endte med at jeg dro hjem tildlig med hundene, mens Ulrik ble igjen i båten sammen med noen venner av oss.

I går fikk vi besøk av foreldrene til Ulrik og niesene våre. De skal overnatte her i noen dager og bare kose seg sammen med oss i det fine været. På menyen står grilling, is, restekaker, bading, båt og vannscooter. Kan det bli stort bedre? Ikke for meg som elsker å slappe av sammen med familie. Jeg har forresten også satt Ulrik og svigerfar i sving i hagen med klipping av hekk, vanning av planter og montering av utemøbler. Snart er alt på stell både ute og inne. Jeg gleder meg til å vise dere rundt.

Grunnen til at jeg har vært noe fraværende på bloggen er rett og slett fordi jeg begynner å føle meg både tung og sliten. Formen min er helt grei, men beina mine verker fra jeg står opp til jeg legger meg og hindrer meg derfor i mye. Jeg har advart dere at det vil bli mindre blogging fremover og vurderer faktisk å gå ut i permisjon allerede nå. Men vi får se.. Jeg tar en dag av gangen.

I dag er jeg nemlig i graviditetsuke 36 (35+0). Det er bare 5 uker igjen til termin og jeg merker godt på kroppen at dette svangerskapet nærmer seg slutten. Tankene går innom fødsel hver eneste dag og jeg gruer meg mindre og mindre, noe jeg har hørt flere gravide si den siste delen av tredje trimester. Det føles liksom bare godt at han snart skal ut, selv om jeg vet at jeg skal gjennom litt (mye) smerte først.

Nå skal vi en tur på sjøen og teste den nye vanscooteren vår som Ulrik var og hentet i går. Følg meg gjerne på Instagram. Der er jeg ganske aktiv på story hver dag :-)

FORBEREDELSER TIL FORELDREROLLEN

Annonse// Foreldre & barn

Interessene mine har naturligvis forandret seg noe etter at jeg ble gravid og i løpet av svangerskapet. Fødsel og alt som skal skje i månedene fremover virker pluselig veldig nært nå som jeg er i mitt tredje trimester. Den nye rollen jeg snart inntar bringer med seg en haug med spørsmål. Jeg har derfor begynt å abonnere på magasinet, Foreldre & barn. Her finner jeg mye nytting og engasjerende stoff om alle sider ved det å være småbarnsforelder, gode tips og kloke erfaringer om en hverdag jeg gleder meg enormt masse til!

Foreldre & Barn passer for foreldre med barn fra 0-6 år og kommende foreldre som Ulrik og meg. Bladet inneholder blant annet tester, den lille foreldreskolen, artikler om oppvekst, matglede og familielivet i dag. Dersom du blir abonnent får du en superkul og deilig onepiece i fleece fra Vossatassar i velkomstgave. Onepiecen passer perfekt til kjølige vårdager eller som mellomlag under utedressen. Du kan velge mellom rosa eller blå og størrelsene 60,70, 80 eller 90. Jeg valgte den blå i størrelse 70 til Severin, slik at han har noe å vokse i til vinteren:-)

--> Et helt år med Foreldre & barn (12 utgaver) koster kun 429 kroner. Et halvt år (6 utgaver) koster ikke mer enn 269 kroner. Porto på 49 kroner for utsendelse av velkomstgaven kommer i tillegg.

Som abonnent får du bladet hjem i posten hver måned, noe jeg virkelig foretrekker. Ellers finner du bare to utgaver av bladet i butikk.. 

Velg deg gave og bestill Foreldre & barn hjem i postkassen HER

MIN SISTE GRAVIDOPPDATERING

Hei, dere. Jeg er nå i uke 35 (34+0), og har bestemt meg for at dette blir min siste gravidoppdatering i dette svangerskapet. Det er veldig rart og stort at fødsel nærmer seg. Jeg synes helt ærlig at tiden har gått ekstremt fort. Sannynligvis vil de siste ukene gå skikkelig sakte, for sånn er det vel for de fleste gravide i slutten av rugingen? Men det skal jeg takle fint. Nå er det jo tross alt så varmt og hyggelig ute at det er enkelt å kose seg med ventingen og ikke minst lettere å kle seg komfortabelt. Jeg kommer selvfølgelig til å holde dere oppdatert resten av denne utrolige reisen, men det blir mer spontant i mine vanlige hverdagsinnlegg..

 

Termindato: 24. juni. Bare 6 uker igjen!

Babyen: Barnet er nå ca. 44 cm langt fra hodet til føttene og veier ca. 2,38 kilo i starten av uken og ca. 2,56 kilo i slutten av uken. Sentralnervesystemet og fordøyelsessystemet er nesten helt ferdigutviklet. Barnet fortsetter å legge på seg, og det fyller nå ut nesten hele livmoren.

Liv i magen: Severin er kjempeaktiv flere ganger om dagen. Han bestemmer på en måte hvordan jeg skal sitte og ligge ved at han gjør enkelte stillinger ubehagelige for meg. Jeg blir like facinert hver gang han vrir og vender på seg, og klarer ikke annet enn å stirre ned på magen min til han blir rolig igjen.

Forandringer på kroppen: Bortsett fra at jeg selvfølgelig har lagt på meg, fått gigantiske pupper som ikke lenger ligner på sånn de var før graviditeten og endel vann i kroppen, så er det ingen andre forandringer jeg ser i speilet. Strekkmerkene har faktisk ikke kommet ennå, men det er mulig de er like rundt hjørnet..

Humøret mitt: Jeg er kun i godt humør og føler at jeg har alle grunner til bare å smile om dagen. Tenk så heldig jeg er og tenk så mye som har forandret seg siden jeg skrev dette blogginnlegget for nøyaktig ett år siden i dag.

Formen min: Jeg har ingen andre plager enn vann i kroppen, men føler meg naturligvis tung og mer sliten enn tidligere i svangerskapet.

Søvn: Søvnen kunne nok vært bedre. Jeg våkner ofte, og i natt måtte jeg tisse hele fire ganger. I tillegg føler jeg at jeg har gått fra å være et B-menneske til å bli et A-menneske om morgenen, noe som i utgangspunktet bare er superpraktisk med tanke på den nye sjefen som snart kommer. Det er bare så merkelig at jeg ikke klarer å sove lenge lenger. Jeg lar meg derfor "ta igjen" litt tapt søvn midt på dagen.

Cravings: Frukt med vaniljesaus. Helst Zero, men jeg skeier ut med originalen denne helgen. Frukten jeg spiser mye av er lysegrønne pærer, Pink Lady epler og jordbær.

Innkjøp: Uken etter 17. mai skal mamma (mormor til Severin) og jeg på shopping for å kjøpe inn de siste tingene Ulrik og jeg trenger og har lyst på til Severin. På listen står blant annet babygym, vippestol, bæresele, stellebord og spisestol. Jeg gleder meg! 

Tanker om fødsel: Jeg grugleder meg til den setter i gang. Planen var å delta på fødekurs, men siden ingen av de oppsatte datoene passet med Ulrik sin jobb så dropper vi det. Med mindre vi kaster oss på et privatkurs. Kom gjerne med anbefalinger til private fødekurs (ikke onlinekurs) på mail julianne@pilotfrue.com :-)

Pappa Ulrik: Ulrik snakker til Severin gjennom magen min nesten hver kveld. Jeg merker at det som skal skje begynner å bli mer virkelig for ham. Likevel blir han fortsatt overrasket hver gang han ser meg naken på grunn av magen min. Hehe!

Vektøkning: Jeg har sluttet å skrive konkret om den fordi jeg ikke ønsker at vi gravide skal sammenligne oss med hverandre i forhold til vektøkning i svangerskapet. Det er så mange faktorer som spiller inn her og derfor kommer det ingenting klokt ut av dette tallet. Men det jeg kan si er at det er over 20 kilo siden Ulrik og jeg møtte hverandre for første gang. Vektøkningen min startet allerede da vi begynte prøveprosessen, noe som er helt naturlig og overhodet ingen krise for meg personlig. Jeg vet at jeg skal klare å komme tilbake til den formen jeg er mest komfortabel med og synes hver eneste kilo er verdt vårt lille prins <3

Neste kontroll: 23. mai hos jordmoren min her i Asker. Jeg kommer med en oppdatering på bloggen etter timen.

Det jeg gleder meg mest til nå: Ikke for å stresse jentene mine, men det jeg gleder meg mest til før fødsel nå er babyshower. Hehe!

EN JOBB I SEG SELV Å VÆRE GRAVID

I dag har jeg vært hos jordmor igjen og målt blodtrykket mitt, som heldigvis viste seg å være veldig fint. I tillegg fant de ingen proteiner i urinen min, noe jeg ble både overrasket og glad for. Hevelsene i føttene mine er fortsatt like ille, men siden jeg ikke har noen flere symptomer enn det så er jeg ikke lenger i faresonen til svangerskapsforgiftning. Derfor blir ny kontroll først om 14 dager, ikke hver uke slik jeg fikk beskjed om for to uker siden da ting så litt annerledes ut..

Jordmoren min ga meg likevel en tankevekker i forhold til jobb og stress de ukene som er igjen av svangerskapet. Hun sa at jeg må begynne å tenke på graviditeten i seg selv som en jobb, sitte oftere med beina høyt og prioritere gåturer fremfor bloggen og andre plikter. Jeg må innrømme at det ikke er lett å sette bloggen til side, men skal være flinkere til å disponere tiden min på det som virkelig betyr noe fremover. Med det så mener jeg selvfølgelig helsen min og det lille mirakelet som vokser inni meg.

Når det er sagt så synes jeg jobben med å bære frem Severin er verdens beste jobb. Jeg hadde gjort det igjen, og igjen og igjen. For jeg koser meg masse hver dag og føler en lykkefølelse over hele graviditeten, selv om dagene føles tyngre og jeg begynner å bli sliten. Beina mine er faktisk så hovne at jeg hadde sykemeldt meg for lenge siden om jeg var i en "vanlig" jobb. Ikke fordi jeg er lat, men fordi de ikke fungerer normalt lenger. Heldigvis kan jeg tilpasse hverdagen og jobben min slik jeg har behov for og ønsker, sitte i rare stillinger mens jeg skriver og legge meg nedpå når jeg trenger det. Jeg er heldig som er min egen sjef og som kan jobbe hjemmefra, men desto vanskeligere er det å ta seg fri. Håper dere kan være tålmodige med meg hvis jeg blir borte fra sosiale medier i noen dager. Klem Julianne ♥

EN EKTE BESTEVENNINNEDRØM

Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg har fått spørsmål om dette hver dag flere ganger om dagen helt siden Bloggerne sesong 8 startet på skjermen.. Ja, det er Pia alle spør om. Min aller beste venninne som var med oss på båttur sammen med sin mann, Kristian i episode 2. I den episoden og i boken min kommer det frem at de også er i en prøverørsprosess samtidig som Ulrik og meg. Ganske tilfeldig, rart, trist og fint på samme tid. For Pia og jeg har som dere skjønner hatt mye støtte i hverandre gjennom hver vår prosess, men det har også vært vanskelig å kjenne på misunnelsen når den ene lykkes. Jeg vil ikke gå så mye mer inn på disse følelsene nå, for det gjør jeg jo i boken.

Så over til spørsmålet alle stiller.. Hvordan går det med Pia? Jo, det skal jeg fortelle dere. PIA ER GRAVID og venter et lite ivf-mirakel sammen med Kristian bare noen måneder etter at Severin kommer til verden! Det betyr at Pia og jeg får bestevenninnedrømmen vår oppfylt om å trille sammen. Jeg er sååååå glad og lykkelig på hennes og våre vegne. Dette er nesten for godt til å være sant, igjen. Akkurat slik jeg følte det da jeg selv ble gravid. Fy, søren så heldige vi er!!

P.s. Jeg anbefaler å sjekke hvordan Pia og Kristian gikk ut med graviditeten på Instagram @pialoken :-)

You and me, besti <3 <3

BARNEVOGN OG BILSETE I HUS!

Annonse// Babybanden

Endelig er barnevognen og bilsetet i hus etter nok en hyggelig tur på Babybanden. Jeg er så kry og stolt over denne vognen at dere aner ikke! Fargekombinasjonen med blått, brunt og sort ble utrolig fin og jeg digger muligheten vi har ved å bytte liggedelen med bilsetet for kortere trilleturer, og etterhvert også en sittedel som jeg har liggende i skapet til Severin blir større. Dette er virkelig drømmevognen min, både utseendemessig og selvfølgelig i forhold til alle de praktiske detaljene den har. Men jeg må bare få lov til å nevne utseendet først, siden jeg har "designet" vognen helt selv. Med Dubatti-vognene står du nemlig fritt til å velge blant masse fine farger og det er ingen "regler", slik mange andre merker har.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vognen vi har valgt er 2018-modellen av Dubatti One, med lufthjul i fargekombinasjonen "Navy" med "Chassy Black" understell og "Cognac" skinndetaljer. Barnevognene fra Dubatti er solide og komfortable å trille på grunn av de store hjulene, den vendbare sittedelen og bedre demping enn de andre barnevognene jeg har testet og vurdert. 2018-modellen er ekstra praktisk med blant annet en enda større stellebag enn den tidligere modellen har, som sitter fast under vognen. En annen positiv oppgradering på den nyeste modellen er at vognen har lenger skjerm, slik at du slipper å kjøpe ekstra solskjerm ved siden av.

Bilsete vi har valgt er som sagt fra Maxi Cosi i farge "concrete grey" med Isofix til bilen. Det fine med dette setet er at vi med en adapter enkelt kan klikke på bilstolen til vognen, noe jeg ser som en stor fordel i sommer når vi skal av og på båten, når jeg skal kjøre på butikken og handle, og i andre ærender hvor det er praktisk med enda mindre vogn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til info: Dubatti vognen fungerer sammen med både Maxi-Cosi CabrioFix, Pebble, Pebble Plus, Cybex Aton, Nuna Pipa og Besafe iZi Go :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P.s. Beltespennen i forsetet har ikke noe med bilsetet å gjøre. Det er kun til gravidbeltet mitt :-)

Da vi hentet vognen og bilsetet ble det også litt andre småting med oss hjem. Vi kjøpte blant annet vognposen dere ser på bildet under fra Easygrow (LITE+ Green 2017), amme bh-er, ammeinnlegg, brystvortekrem, smukker og ammepumpe. Jeg skal tilbake til butikken på Skøyen (Hoffsveien 10) med mamma om en ukes tid for å kjøpe det som gjenstår på listen av ting vi trenger til Severin. Vi mangler noen store og noen små ting, som vippestol, babygym og spisestol. I tillegg har jeg ikke alt jeg trenger av fornuftige klær ennå, men det som er så betryggende er at Babybanden har ALT av både klær og utstyr til både babyer og til mødre. Derfor trenger jeg ikke stresse rundt i alle mulige butikker og bruke flere dager på innkjøpene. I tillegg er de ansatte spesielt dyktige og behjelpelige, noe som betyr enormt masse for meg som er nybegynner i hele denne rollen. Derfor blir det heller ingen bomkjøp.

Med rabattkoden "Pilotfrue15" får du 15% rabatt på alle ordinære varer i Babybanden (gjelder ikke Stokke). Rabattkoden kan brukes i nettbutikken her eller oppgis i fysiske butikker ved bestilling ♥

Jeg anbefaler å følge Babybanden på Facebook her for masse andre gode tilbud!

HELDIGVIS

Annonse// annonselenker Nelly

Jeg fikk heldigvis gode nyheter hos jordmor i går. Blodtrykket mitt var fint, og proteinene i urinen min har ikke steget. Herlighet, så lettet jeg ble. Mamma også, som var så snill å kjøre meg og være med på timen siden Ulrik var på jobb. Jeg var på en måte forberedt på dårlige nyheter. Ikke vet jeg hvorfor, men det var i hvertfall grunnen til at jeg ikke ville reise alene..

Til ære for mormor som var med på kontrollen fikk vi høre hjertelyden til Severin igjen i går. Det er alltid like godt å høre at han lever og ikke minst at han har det bra der inne. Nå ligger den lille gutten vår med hodet ned, ryggen mot venstre og beina mot høyre. Jeg kjenner han aktivt flere ganger om dagen og sparkene hans stemmer godt med måten han ligger på.

I og med at hevelsene i føttene mine er såpass ubehagelig, at blodtrykket mitt har steget noe siden første gang jeg var hos jordmor og at det finnes proteiner i urinen min så skal jeg til ny kontroll allerede neste onsdag og hver uke fremover. Jeg er så glad for oppfølgingen og den trygghetsfølelsen jordmoren min gir meg. Dette skal gå bra ♥

Fotograf Marian JadeFotograf Marian Jade

(annonselenker) Jakke HER/ Kjole HER

JEG FØLER MEG KLAR

Annonse// annonselenke Nelly

Selv om ikke alt er på plass i det nye huset så begynner det å se mer og mer ut som det bor en baby her. Ikke hvilken som helst baby, men lille Severin. Jeg har gått fra å tenke at det er synd at graviditeten snart er over til at jeg begynner å føle meg klar. Klar for fødsel, klar for å ta i mot Severin og klar for mammarollen. Endringen i hodet mitt har skjedd på bare en uke. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har på følelsen at Severin begynner å bli ganske klar også. Det kan tenkes at jeg tar feil, men jeg tror ikke at han venter til termin..

Herregud, så tung jeg føler meg. Jeg skal ikke si hvor mye jeg veier siden jeg ikke synes at gravide skal sammenligne seg med andre i forhold til vekt i svangerskapet, men det jeg vil si er at det er hele 20 kilo siden jeg møtte Ulrik for første gang. Hehe! Ikke rart at føttene mine verker og at ryggen min sliter i de fleste sittestillinger. Som jeg gleder meg til å komme i form igjen og "få tilbake" kroppen min. Med det så mener jeg først og fremst det å fungere normalt i hverdagen uten sittepauser og vondter. På mandag om en uke får vi første levering av utstyr til treningsrommet. Jeg skjønner at trening ikke kommer til å være det jeg tenker på med en gang etter fødsel, men det blir godt å ha alt så lett tilgjengelig når jeg får tid, krefter og lyst. Sannsynligvis vil søvn bli prioritert før trening de første månedene, og det er helt greit. Jeg skal ikke stresse med vektnedgangen, men jeg kommer til å fokusere på den så fort jeg får overskudd.

I morgen skal jeg som sagt til jordmor igjen for kontroll av blodtrykk og urin. Det er flere som har skrevet til meg at symptomene jeg nevnte som blant annet hevelse i føttene og proteiner i urinen er tegn på svangerskapsforgiftning. Tanken har selvfølgelig slått meg. Derfor er jeg glad for at jeg bor i Norge og blir fulgt opp nøye av helsevesenet under hele svangerskapet, slik at jeg til enhver tid vet at severin har det bra. Jeg stoler hundre prosent på at jordmoren min anbefaler det beste for minsten i magen og meg. Dere hører fra meg så fort jeg vet noe mer ♥

Fotograf Marian JadeFotograf Marian Jade

(annonselenke) Olajakke HER

UKENS SPØRSMÅL OG SVAR

Annonse// annonselenker Nelly

God kveld til deg som leser! Håper du har hatt en fin start på uken og at du har noen hyggelige planer for fridagen i morgen. Det var mamma som minnet meg på at 1. mai er en rød dag. I min timeplan har det liksom ingenting å si med røde dager og heller ikke i Ulrik sin timeplan, derfor går det litt i surr for meg med uker som dette. Hehe! Her kommer ukens spørsmål og svar..

Hva betyr at noe er sponset på din blogg?

- Det betyr at jeg har fått en ting "gratis" ved å markedsføre det på sosiale medier. Alt jeg får av sponsede produkter og tjenester må jeg skatte av, derfor er det ikke helt gratis likevel.

Når du har annonse, får du det du markedsfører da eller hvordan fungerer annonser?

- En annonse er et betalt innlegg av en annonsør eller betalt ved provisjon av salget gjennom annonselenker, som jeg har nederst i dette blogginnlegget.

Skal du skrive fødebrev for fødsel til jordmor og kan du isåfall dele det med oss som følger deg?

- Nei, jeg har som sagt ikke planer om å skrive noe fødebrev da jeg foretrekker å ta ting som det kommer. Jo mer jeg evetuelt planlegger situasjoner jeg i utgangspunkte ikke kan kontrollere, jo mer kommer jeg til å grue meg i forkant av dagen. Slik er jeg som person.

Hvilket fag var du best i på skolen?

- Gym og norsk, tror jeg. Ikke norsk histore, men jeg elsket skriveoppgavene. Eller, elsket og elsket. Jeg likte det bedre enn alt det andre. Hehe!

Hvilket fag var du dårligst i på skolen?

- Definitivt matte. Tall har aldri vært min sterke side. Fransk og spansk var heller ikke noe for meg..

Hvordan var det å møte svigerforeldrene dine for første gang?

- Herlighet, det var skikkelig spennende. Jeg var livredd for at de ikke skulle like meg, men det gjorde de heldigvis. Vi spiste på Olivia i Hegdehaugsveien, husker jeg. Praten gikk lett og kvelden ble utrolig avslappet og hyggelig. Svigerforeldrene mine er virkelig de beste jeg kunne ha fått <3

Kan du vise alle innkjøpene du har gjort til Severin på bloggen?

- Ja, veldig snart.

Hvordan går det med føttene dine? Er de fortsatt fulle av vann?

- Det går ikke så bra, men jeg tar det pent. Jeg skal til jordmor for å kontrollere blodtrykket mitt og urinen min igjen allerede på onsdag. Det er bare en uke siden sist, så jeg mistenker at det har noe å gjøre med blant annet hevelsen i føttene mine og at det var proteiner i urinen min ved forrige kontroll.

Har du brukt støttestrømper under graviditeten?

- Nei, det har jeg ikke. Jeg burde sikkert ha gjort det, men jeg ligger heller mye med beina høyt inntil jeg får beskjed om noe annet.

Sliter du med å sove om nettene nå som du er i tredje trimester?

- Jeg sover stort sett godt om nettene. Men jeg er alltid oppe 1-2 ganger om natten for å tisse eller snyte meg. Jeg er konstant tett i nesen og føler meg som en varmeovn for tiden. Stakkars Ulrik som ligger ved siden av meg.

Angrer du på at dere startet prøverørsprosessen, med tanke på at du ble gravid naturlig?

- Jeg angrer ikke et sekund på valget om prøverør. Det var det rette valget den gang da. Nå føler jeg meg bare utrolig heldig som har lykkes.

Fotograf Marian Jade

Hvilke kvaliteter har Ulrik som gjør at han vil bli en bra pappa?

- Det må være at han er spesielt omsorgsfull, klok, rolig, tålmodig og forsiktig.

Jeg så du skrev i forrige spalte med spørsmål og svar at Ulrik ikke flyr langdistanse. Kan man velge å aldri gjøre det eller hvordan foregår slik?

- Ulrik er ansatt i den norske delen av Norwegian med base på Gardermoen. Han flyr mye i Europa, Norge og Skandinavia, men ikke til Thailand eller USA. Det er det andre baser i Norwegian som gjør.

Hva svarer du om Severin sier at han vil ha en hamster eller et marsvin når han blir større?

- Da svarer jeg at vi er og blir en hundefamilie. Vi skal ikke ha verken katt, hamster, marsvin eller noe annet enn hunder.

Tror du at du kommer til å bli en engstelig mor?

- Ja og nei. Jeg tror at Ulrik kommer til å bli den mest engstelige av oss. Han er i hvertfall mest engstelig av oss to når det gjelder hundene våre. Men jeg vet at jeg kommer til å uroe meg for mye jeg også. Det gjør vel alle mødre?

Hvordan er drømmefødselen din?

- Den går raskt.

Hvorfor var det akkurat i Vollen dere valgte å bosette dere? Har dere noe tilknytning til stedet?

- Vi falt først og fremst for Vollen på grunn av nærheten til sjøen. Samtidig er vi avhengig av at bostedet vårt ikke er for langt unna Gardermoen på grunn av Ulrik sin jobb, derfor er Vollen det perfekte stedet for oss. Vi har ingen tilknytning til Vollen fra før, men ser for oss at vi blir boende her for resten av livet siden det er nært familie og venner i Oslo og familie i Vikersund. Jeg skulle bare ønske at Måløy var bittelitt nærmere..

Det er kjent at ungdomsmiljøet i Asker og Bærum er ganske tøft å vokse opp i. Er du redd for det presset Severin eventuelt vil få når han vokser opp?

- Jeg tror at ungdomstiden generelt kan være vanskelig uavhengig hvor i landet man vokser opp, og spesielt om man havner litt "utenfor". Mobbing og press eksisterer desverre overalt. Det varierer vel bare hva presset dreier seg om fra sted til sted ut ifra interesser, tror jeg. Selvfølgelig kommer jeg til å være bekymret for Severin, men det hadde jeg vært uansett hvor vi bosatte oss. Dessuten har jeg hørt at Vollen er et veldig fint sted å vokse opp for barn og unge, så akkurat nå ser jeg lyst på det.

Kan du nevne tre ting som har vært et must for deg i svangerskapet så langt?

- Bbhugme gravid- og ammepute, eplejuice og joggedress.

Hvilket kamera har du og Ulrik?

- Vi har begge hvert vårt kamera fra Olympus og er veldig fornøyde med kvaliteten. Bildene som deles på denne bloggen er en blanding av bilder jeg tar, Ulrik tar (når han har fri fra sin jobb og jobber for meg) og fotografen min @fotograf_marianjade som jeg leier til oppdrag :-)

Hvilken barneskole, ungdomskole og videregående skole gitt du på?

- Jeg gikk på Folkvang barneskole i Halden fra 2. klasse til 6. klasse og på Nøkleby barneskole i Fredrikstad fra 6. klasse og ut 7. klasse. Deretter gikk jeg på Cicignon barne- og ungdomskole i Fredrikstad fra 8. klasse og ut 10. klasse og Frederik II videregående skole i Fredrikstad fra 1. klasse og ut 3. klasse. 

Synes du det er ekkelt når folk ringer deg med skjult nummer?

- Jeg tar aldri telefonen når noen ringer med skjult nummer, og sjeldent nummer jeg ikke kjenner med mindre jeg venter på en telefon fra et eller annet viktig.

Fotograf Marian Jade

(annonselenker) Kjole HER/ Blazer HER

DET ER PÅ TIDE Å SNAKKE LITT OM FØDSEL..

I går var Ulrik og jeg hos jordmor på fødselsforberedende. Det var virkelig en innholdsrik time som vi fikk utbytte av begge to. Jordmor spurte tidlig om hva jeg tenker om det å føde. Jeg svarte at jeg var redd for at jeg kom til å bli veldig stresset i tiden hjemme før vi kan reise til sykehuset. Jeg er nemlig av den typen som ikke nødvendigvis liker å ha kontrollen selv, men som foretrekker å ha mennesker rundt meg med kontroll. Jordmor spurte videre om hva som gjør meg trygg. Svaret mitt var Ulrik. Hun konkuderte fort med at det var et godt utgangspunkt for en bra fødsel, og det har hun selvfølgelig helt rett i. Jeg er heldig som har Ulrik og er glad for at han liker å ta kontroll..

Jeg har som sagt ikke tenkt så mye på fødsel til nå. Mest fordi det har virket så fjernt og langt unna, men også fordi jeg liker å ta mest mulig i livet som det kommer når det faktisk skjer. Det for å bekymre meg minst mulig over situasjoner jeg kanskje ikke en gang kommer i. Jeg vil være så ærlig å si at jeg føler det er en styrke jeg har. En styrke som blant annet har kommet meg til gode gjennom hele prøverørsprosessen, første og andre trimester av svangerskapet.

Men nå er det jo slik at vi vet det blir en fødsel om ikke lenge, så jeg ser selvfølgelig fordelen med å være noe forberedt til den store dagen. Alle tanker som er ubegahelige skal ikke alltid skyves bort, selv om det ofte er det mest behagelige. Likevel er jeg ikke en person som ønsker å planlegge så mye, skrive fødebrev og så videre. For hvor forberedt kan man egentlig være? Med mindre det er planlagt keisersnitt er det jo ingen som vet hvordan fødselen kommer til å bli før den er over. Derfor vil jeg heller fokusere på alt jeg kan gjøre for å beholde roen her hjemme før vi kommer oss på sykehuset, og ikke minst hva Ulrik kan gjøre for å hjelpe meg å senke skuldrene når riene er i gang. For er det en ting jeg har forstått så er det at det ikke er positivt å være stresset og anspent under fødselen. Jeg skjønner at det er mye lettere sagt enn gjort, men det er i hvertfall noe jeg kommer til å tenke på etter å ha fått vite at adrenalin og stress kan stoppe/forsinke riene, noe som da fører til en lengre fødsel.

Etter gårsdagen begynner jeg å kjenne litt på nervene. Jeg må bare innrømme det. Ikke fordi jordmoren min sa eller gjorde noe som skremte meg, men fordi jeg nå blir "tvunget" til å forberede meg mentalt på det som snart skal skje. Jeg tror det er fornuftig og bra på et vis, men jeg må også passe på at jeg tar med meg styrken min videre de siste ukene. Den styrken som ikke lar meg tenke på alt som kan gå galt. For det er nettopp det som gir meg en liten klump i halsen nå som jeg sitter her og føler meg så heldig i forhold til alle som fortsatt prøver. Tanken på komplikasjoner.

Nei, jeg får avslutte slik jeg startet. Altså med positive tanker og et smil om munnen. Det er heldigvis ikke så vanskelig siden verdens beste premie er like rundt hjørnet ♥

TO MÅNEDER IGJEN!

I dag er det nøyaktig to måneder igjen til termindatoen som er 24. juni. Herlighet, så fort tiden har gått! Selv om jeg bare gleder meg mer og mer til å få møte den fantastiske gutten vår, er det nesten litt trist at svangerskapet beveger seg mot slutten fordi jeg elsker å være gravid. Når det er sagt så ser jeg frem til å begynne ordentlig med treningen igjen og til å bli kvitt alt vannet i kroppen siden føttene mine hindrer meg i mye om dagen. Men jeg vet også at jeg kommer til å savne den fine kulen på magen som Ulrik og jeg har kjempet så lenge for ♥

Kveldens episode av Bloggerne er veldig spesiell for Ulrik og meg. Der vises reaksjonen vår av den uventede positive graviditetstesten som ble til lille Severin. Jeg får tårer i øynene av scenen hvor jeg overrasker Ulrik. Et øyeblikk jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve så nøye han fulgte med på hele prosessen. Men som dere vet så kom graviditeten like overraskende på meg som på Ulrik siden den skjedde naturlig mens vi ventet på å komme i gang med vårt femte prøverørsforsøk. Mange har allerede sett episoden på Sumo, men dere som ikke har Sumo kan se episoden på tv2 klokken 21:30 i kveld.

Tenk, om to måneder er livet mitt helt annerledes! En ny hverdag venter og jeg er utrolig spent på alt den innebærer. Heldigvis begynner huset vårt å ligne på et ordentlig hjem, og rommet til Severin er nesten klart. Det blir stas å invitere dere på en housetour om litt. Jeg har nemlig fått en del hyggelige forespørsler om akkurat det.

I morgen skal vi forresten på fødselsforberedende hos jordmor. Jeg har som sagt ikke tenkt så mye på fødselen ennå, men sitter nok med mange nye tanker etter morgendagen som jeg vil lufte med dere..

Småbarnslivet, here we come!

GRAVIDOPPDATERING: UKE 30 (29+3)

Hvor ble det av andre trimester? De siste ukene har virkelig gått fort. Jeg ser jo at jeg er langt på vei når jeg kikker i speilet og merker det på kroppen bare av å stå oppreist, men den tiden skjønner jeg ikke noe av. 72,1 prosent av graviditeten er passert allerede og termindato nærmer seg! Jeg skulle nesten ønske at dagene gikk litt saktere, selv om jeg selvfølgelig gleder meg enormt masse til å møte den lille gutten vår..

Foto: Anette Marie

Termindato: 24. juni.

Babyen: Severin er ca. 36 cm lang fra hodet til føttene og veier ca 1,43 kilo i starten av uken og ca.1,58 kilo i slutten av uken. Lungene, musklene og hjernen fortsetter utviklingen, og skjelettet blir stadig sterkere.

Liv i magen: Severin er veldig aktiv flere ganger om dagen og det hender faktisk at han sparker eller beveger seg så kraftig at jeg skvetter. Hehe!

Forandringer på kroppen: Frisøren min sa at jeg har fått mye tykkere hår. Jeg ser mest forskjell på ansiktet mitt som har blitt mye rundere. Men det er jo bare en del av det å gå gravid, så jeg stresser ikke over det.

Humøret mitt: Jeg går rundt og smiler dagen lang, minus om morgenen da jeg skal finne dagens antrekk siden det nesten er umulig.

Formen min: Jeg føler meg tung og sliter litt med verkende føtter om dagen. Er det noen som kan anbefale en fotpleier i Asker-området? Eller finnes det her i Vollen? Send meg gjerne en melding på innboks her :-)

Søvn: Jeg sover greit, men jeg våkner minst en gang om natten fordi jeg må tisse og klarer ikke sove lenge lenger. Det er nok litt uvant for Ulrik når han har fri og vil at vi skal slappe av i sengen sammen.

Cravings: Taffelost med tomat er den nye favoritten min. Når det er sagt så craver Ulrik denne osten like mye som meg. Derfor vet jeg ikke om det har noe med graviditeten å gjøre eller ikke.

Innkjøp: De siste innkjøpene gjorde jeg på Geilo i påsken sammen med mamma (mormor til Severin). Jeg kjøpte en body med en tilhørende sparkebukse i størrelse 50, noen søte sko og en leke. Snart må jeg begynne med alt vi MÅ ha, ikke bare det koselige og søte. Men først må vi komme i orden etter alt flyttekaoset.

Foto: Anette Marie

Vektøkning: Jeg har gått opp ca 12 kilo og føler at jeg har mye vann i kroppen. Senest i stad innså jeg at jeg måtte droppe gifteringen fordi den sitter alt for stramt og ubehagelig på fingeren.

Neste kontroll: Ulrik og jeg har time til fødselsforberedende hos jordmor i Asker 25. april. Jeg er veldig spent på denne timen og føler det er på tide å tenke litt på fødsel.

Det jeg gleder meg mest til nå: Å hente barnevognen og bilsetet som vi har bestilt til den lille prinsen vår :-D

Oooog babyshower... Hehe!

Det jeg gruer meg mest til: Jeg gruer meg ikke til noe faktisk. Jeg skjønner at det gjør vondt å føde, men det hjelper liksom ikke å grue seg for det. Jeg liker som sagt å fokusere på en dag og en uke av gangen, akkurat slik jeg har gjort gjennom hele prøverørsprosessen.

Pappa Ulrik: Ulrik er heller ikke utålmodig. Det virker som om han også synes at ukene har gått fort etter de fire første månedene. Nå ser han frem til å gjøre båten klar for baby med det som skal til av utstyr i forhold til sikkerhet og smarte løsninger.

EN GOD FØLELSE

Reklame for egen bok

Hei, dere! Det er med god følelse at jeg står her med boken i hånden for første gang. I denne sammenheng vil jeg informere dere om at den nå er ute i butikk. Mange spør meg om hvilke bokhandlere som har tatt inn boken og svaret på det er alle, men det er ulikt hvor mange de forskjellige butikkene har inne..

Bestevenninnen min Pia (som dere ble litt kjent med i Bloggerne i gårsdagens episode) fikk boken levert på døren av meg personlig i går kveld. Pia og jeg har som dere skjønner hatt mye trøst i hverandre de to siste årene. Jeg har så mye å takke Pia for og er utrolig glad for å kunne være her for henne tilbake. Det er ingen som har forstått meg bedre enn Pia gjennom hele prøverørprosessen, og jeg vet at hun føler det samme.

På morgenen i dag våknet jeg til denne meldingen fra Pia: "God morgen, besti <3 Jeg leste over halve boken i går før jeg la meg og jeg er SÅÅ stolt av deg! Jeg tror at denne boken vil hjelpe og inspirere andre til å kjempe videre.

Tenk at du har skrevet en bok om et så viktig tema! Tar av meg hatten for deg. Virkelig <3 "

I boken deler jeg mer om vennskapet vårt og den vonde misunnelsen vi har kjent på ovenfor hverandre. Bestevenninnedrømmen vår var og er fortsatt å trille sammen..

Du kan forresten bestille boken hjem her!

BOKEN KAN BESTILLES ALLEREDE NÅ!

Reklame for egen bok

Det er sååå hyggelig å motta snapper og meldinger på Facebook fra lesere som allerede har sikret seg boken til Tone og meg. Senest i stad fikk jeg tilsendt dette bildet fra Gunn som kom hjem fra påskeferie til boken i postkassen. Jeg har rett og slett glemt å fortelle dere at den kan bestilles på nett, for de av dere som ikke vil vente til boken er å få i butikk fra 12. april. Men det er heldigvis mange som har funnet ut av dette på egenhånd..

Du kan altså bestille boken HER allerede nå. Gleder meg til å høre hva du synes ♥

DE STORE INNKJØPENE TIL SEVERIN

Annonse// Babybanden

Tidligere denne uken var Ulrik og jeg på Babybanden her i Oslo, som ligger sentralt på Skøyen. Tanken var å se på barnevogn og kommode til barnerommet, men vi endte opp med å bestille både barnevogn, kommode, seng, ammestol og bilsete. Hehe!

Butikken var mye større enn jeg hadde trodd og personalet var utrolig behjelpelige. Ulrik og jeg hadde naturligvis mange spørsmål siden vi er helt ferske i alt dette. Derfor var det betryggende at de tok seg tid til å vise oss alle alternativer og ikke minst gi oss all den informasjonen vi trengte i vurderingen før vi bestemte oss for det ene og det andre, siden utvalget i butikken var såpass godt..

Barnevognen vi falt for begge to er denne vognen fra Dubatti. En utrolig fin barnevogn som er deilig å trille på grunn av de store hjulene, skikkelig praktisk med blant annet en stellebag som sitter fast under, vendbar sittedel, god demping og mye mer. Vi bestilte vognen i blåfargen på bildet under som heter "navy" og ser ut som olastoff i virkeligheten, med skinndetaljer i farge "cognac" og sort understell. Som jeg gleder meg til å hente vognen allerede i starten av april måned! Jeg lover å vise dere enda flere bilder av barnevognen vår og fortelle dere mer om hvorfor vi valgte akkurat Dubatti fremfor alle andre merker som finnes der ute.

Bilsete vi bestilte er fra Maxi Cosi i farge "concrete grey" med Isofix til bilen. Det fine med dette setet er at vi med en adapter enkelt kan klikke på bilstolen til vognen, noe jeg ser som en stor fordel i sommer når vi skal av og på båten, og i andre settinger hvor det er praktisk med enda mindre vogn.

Til info: Dubatti vognen fungerer sammen med både Maxi-Cosi CabrioFix, Pebble, Pebble Plus, Cybex Aton, Nuna Pipa og Besafe iZi Go :-)

Ulrik slo seg til ro i "pappakroken", mens jeg vimset litt frem og tilbake for å bestemme meg for fargevalg og diverse. Ammestolen som Ulrik sitter i har vi bestilt i en mørkere gråfarge med brune ben. Stolen heter "Monte Wool&Walnut Joya". Den er superkomfortabel og kommer til å gjøre seg på rommet til Severin.

Sengen og kommoden vi bestilte er fra Kidsmill. En nydelig barneserie som finnes i flere farger og som også har klesskap i samme serie. Vi bestemte oss for disse hvite barneromsmøblene med mørkere ben i tre. Sengen skal stå på rommet til Ulrik og meg det første året til Severin før han flytter på eget rom. Herlighet, så stas det blir å re opp og gjøre i stand til den lille prisen vår! Alt føles mye nærere nå som vi har gjort disse viktige innkjøpene. Snart skal vi nok tilbake til butikken for å handle inn alle de småtingene til stelleplassen og spiseplassen som vi ikke har begynt med ennå. Heldigvis har de ALT man trenger til babyen og foreldrene på Babybanden.

Følg Babybanden på Facebook her

GRAVIDOPPDATERING: UKE 27 (26+0)

Det andre trimesteret er snart over, derfor er det på høy tid med en ny gravidoppdatering. Jeg er i graviditetsuke 27 (26+0) som vil si at 64,3 prosent av svangerskapet er passert og at det gjenstår 101 dager igjen til termin. Herlighet, som ukene flyr!

Babyen: Severin er nå ca. 32 cm lang fra hodet til føttene og veier ca. 950 gram i starten av uken og ca. 1075 gram i slutten av uken. Han øver seg på å puste ved å fylle lungene med fostervann. Øyenvippene er fullt utvokste, og han suger ofte på tommelen.

Liv i magen: Severin er mest aktiv om morgenen og sent på kvelden. Det er ofte jeg kjenner litt bevegelse midt på dagen også. Jeg stopper alltid opp og ser og kjenner etter når han viser tegn til liv, og det er like stas hver gang <3

Forandringer på kroppen: Det er vanskelig å kle seg om dagen. Jeg har funnet ut at stramme kjoler med strech er det aller fineste og mest komfortable plagget med stor mage. Til uken skal jeg på Undorn for å kjøpe meg en ny kjole til boklanseringsfesten, og kanskje en kjole til som jeg kan bruke i hverdagen. Vi får se..

Jeg har forresten ikke fått noen strekkmerker på magen ennå. Det er ikke noe jeg frykter, men heller ikke noe jeg blir lei meg for om jeg slipper.

Humøret mitt: Jeg har det veldig bra om dagen, men blir lett rørt og de minste ting går inn på meg. Hodet mitt er fullt av tanker om familie og fremtiden.

Formen min: Jeg er i god form, men merker at hverdagslige ting er blitt tyngre å gjennomføre som å gå i trapper her hjemme blant annet. Puh!

Søvn: Jeg sover godt, men er oppe 1-2 ganger om natten for å tisse og snyte meg. Jeg er ekstremt tett i nesen om nettene.

Cravings: Jeg har hele tiden sagt at det ikke er noe spesielt jeg craver, men at jeg bare spiser generelt mer enn før og at matlysten er stor. Etter flere måneder med krydderskinke til frokost innser jeg at det må være krydderskinke som er min greie. Hehe!

Innkjøp: Bbhugme gravid-og ammepute er det siste innkjøpet jeg har gjort. Jeg anbefaler alle gravide denne "pølseputen". Den var virkelig redningen for meg og min nattesøvn.

Vektøkning: Jeg har gått opp ca 11 kilo og mer skal det bli!

Neste kontroll: 26. mars er neste time hos jordmor.

Det jeg gleder meg mest til nå: Fødselsforberedende hos jordmor sammen med Ulrik i april og selvfølgelig innkjøp av barnevogn.

Det jeg gruer meg mest til: Jeg gruer meg ikke til noe som helst siden jeg fokuserer på en dag og uke av gangen.

Tanker om fødsel: Den skal dokumenteres.

Pappa Ulrik: Ulrik gleder seg mer og mer til den nye hverdagen som forelder. Det går ikke en dag uten at han snakker om sommeren med Severin på sjøen.

TO MY LITTLE MAN

Annonse

Og da var jeg i gang igjen.. Neida, men her er noen søte små klær og ting som jeg ønsker meg til lille Severin. Jeg har lovet Ulrik å vente med flere store innkjøp til vi kommer oss inn i det nye huset. Men den bittelille elefantbamsen under klarte jeg ikke å dy meg for og det nydelige lille settet med body, bamse og hatt ligger i handlekurven mens jeg skriver dette innlegget, så vi får se hva det blir til. Legg merke til at jeg påpeker hvor "lite" jeg unner meg. Jeg vet ikke om jeg prøver å lure meg selv eller overbevise Ulrik.. Hehe! Det er bare sååååå innmari stas å handle til Severin <3

 

-Annonselenker inn til Boozt-

Bodyer hvit & blå HER/ Elefant HER/ Sparkedress HER/ Sokker HER/ Et nydelig sett (den perfekte gaven) HER/ Body grå HER

GRAVIDOPPDATERING: UKE 23 (22+2)

Da var det på tide med en ny gravidoppdatering. Nå er jeg i graviditetsuke 23 (22+2). Det betyr at jeg er over halvveis i dette svangerskapet, noe som er helt sykt for meg å tenke på. 55,1 prosent av graviditeten er passert og det er bare 127 dager igjen til termin..

Termindato: 24. juni er den nye datoen vi har fått. 25. juni var den første.

Kjønn: Fortsatt gutt. Som jeg gleder meg til å bli guttemamma 💙

Babyen: Severin er ca. 27 cm lang fra hodet til føttene og veier ca. 465 gram i starten av uken og ca. 550 gram i slutten av uken. Hørselen forbedres og han kan nå skille ulike lyder fra hverandre, både i og utenfor magen. Det betyr at den lille gutten vår vil kjenne igjen stemmene til Ulrik og meg når han blir født :-D

Liv i magen: Nå kjenner jeg faktisk liv hver eneste dag. Severin er mest aktiv om kvelden da jeg legger meg. Ulrik har også fått kjenne og se spark flere ganger, så det er veldig koselig.

Forandringer på kroppen: Jeg vokser og vokser. Nå er det få av mine gamle klær som passer i skapet og INGENTING av undertøyet mitt fra før graviditeten som jeg får på meg lenger. Hehe!

Humøret mitt: Jeg stortrives om dagen med den voksende magen min og går bare å gleder meg over alt som skal skje fremover!

Formen min: Jeg merker lite av plager. Det hender jeg får litt vondt nederst i ryggen mot slutten av dagen, men da legger jeg meg bare ned på sofaen og koser meg.

Søvn: Det varierer veldig hvor godt jeg sover om nettene. I natt sov jeg lite, men det var mest fordi Stella (hunden min) måtte ut og tisse flere ganger. Det skjer heldigvis sjeldent. Ellers drømmer jeg mye og drømmene er ofte om Severin.

Cravings: Jeg craver ikke en spesiell ting, men matlysten er generelt større enn før jeg ble gravid og jeg unner meg stort sett det jeg får lyst på. Kanelboller er det jeg oftest skeier ut med. Nam!

Innkjøp: De siste innkjøpene jeg har gjort er en badematte fra Mille Notti i lyseblå og håndklær, pute-og dynetrekk fra Lexington i lyseblått. I tillegg har jeg kjøpt et deilig mykt baby terry håndkle med hette i hjørnet, knagger til barnebadet fra Vitra, knagger i forskjellige dyremotiv fra Royal Design til barnerommet og et stort kosedyr fra Jollyroom. Under ser dere bilder av innkjøpene:

Vektøkning: Jeg har gått opp ca. 9 kilo, som vil si at jeg har bikket et nytt titall på vekten.

Neste kontroll: Neste svangerskapskontroll er hos fastlegen min 5. mars på Vinderen. Etter det må jeg bytte fastlege til Asker siden vi flytter 5. april, og før det skal jeg komme i gang hos jordmor. Jeg vurderer nettkurs.

Det jeg gleder meg mest til nå: Jeg gleder meg til å kjøpe barnevogn og begynne med rommet til den lille prinsen vår i det nye huset. Vi vurderer å tegne en garderobeløsning til Severin for å utnytte plassen best mulig og for at rommet skal bli finest mulig, siden jeg fremdeles ikke har funnet et klesskap som jeg virkelig liker.

Pappa Ulrik: Ulrik har begynt å sette seg inn i permisjonsreglene på jobben sin. Det er mye å sette seg inn i, derfor rådfører han seg også med kollegaer som har små barn.

SALG AV BOLIG OG NY FØDEPLASS

Jeg har overhodet ingen mandagsfølelse i dag og det kommer av flere grunner, men først og fremst fordi helgen har bestått av jobb dag og kveld. Boken har vært i fokus i tillegg til et annet prosjekt jeg såvidt har startet med, pluss bloggen og annonser. Så ja, det har ikke vært noe tid til overs. Men det er selvfølgelig bare gøy fordi jeg elsker det jeg driver med..

Mye har skjedd på kort tid her hjemme og snart kommer rekkehuset vårt på Vinderen ut for salg. Et hus og område vi stortrives i, men som noen andre heldige kjøpere skal få overta. Et nytt kapittel venter og fødeplassen på Rikshospitalet har jeg derfor sagt fra meg. Litt rart, men også helt riktig. Vi har mye å glede oss over fremover.

Den nye fødeplassen vi har fått tildelt er på Bærum sykehus. Et sykehus jeg har fått veldig godt inntrykk av på kort tid. Det tok faktisk bare to dager fra jeg søkte om denne fødeplassen til jeg mottok en telefon fra Bærum Sykehus som bekreftet plassen og satt meg opp til en ny kontroll torsdag denne uken. Svaret på søknaden om fødeplass på Rikshospitalet tok over fire uker å motta, så dere kan jo skjønne at jeg ble overrasket av telefonsamtalen.

Jeg har egentlig ikke behov for flere ultralyder nå, men siden legen ønsket å "kikke på meg" gjør jeg selvfølgelig som de sier. Jeg har valgt å ta med meg mamma på denne ultralyden, siden Ulrik er på jobb fra og med i morgen igjen. Dessuten blir det sikkert stort for henne å få hilse på barnebarnet sitt for første gang. Jeg håper han vinker til oss ♥

Foto: Anette Marie

GRAVIDOPPDATERING: UKE 20 (19+4)

Hei, dere! Her kommer den etterspurte gravioppdateringen som jeg har forstått at mange ønsker seg. Nå er jeg i svangerskapsuke 20 (19+4), og det betyr at 48,4 prosent er passert..

Foto: Anette Marie

Termindato: 25. juni

Babyen: Barnet er nå 22 cm lang fra hodet til føttene og veier ca. 225 gram i starten av uken og ca. 280 gram i slutten av uken. Utviklingen av sanseorganene-hørsel, syn, følelse, smak og lukt begynner nå.

Kjønn: Gutt

Navnevalg: Severin. Et navn Ulrik, jeg og familien vår elsker!

Liv i magen: Jeg har fortsatt ikke kjent noe.

Forandringer på kroppen: Navnlen min begynner å gå utover, og puppene mine er blitt gigantiske. Ellers ingen store forandringer.

Humøret mitt: Det er på topp! Jeg har INGETING å klage på og føler meg utrolig heldig om dagen <3

Formen min: Formen min er superbra. Jeg blir fort andpusten opp trapper og kjenner litt ubehag neders i ryggen etter en lang dag, men det er ikke noe som plager meg.

Søvn: Jeg sover ikke alltid så veldig godt på natten, men det tar jeg igjen med en ekstra lur på dagen.

Cravings: Jeg craver ikke noe spesielt, men jeg spiser generelt mye mer enn før jeg ble gravid. I blant må jeg stå opp på natten og ta meg en brødskive eller spise middagsrester. Hehe!

Innkjøp: Det siste innkjøpet vi har gjort er en hylle til rommet til Severin. Hyllen er faktisk formet som et fly! Jeg gleder meg til å vise dere når vi (les: Ulrik) har fått skrudd den opp.

Vektøkning: Jeg har gått opp ca. 8 kilo.

Neste kontroll: Neste svangerskapskontroll er hos fastlegen min 5. mars. Vi har bestemt oss for at vi ikke tar flere ultralyder i dette svangerskapet med mindre vi må.

Det jeg gleder meg mest til nå: Jeg gleder meg skikkelig til å kjenne liv. Håper inderlig det skjer snart!

Pappa Ulrik: Ulrik har begynt å glede seg veldig til fødsel og alt som venter i livet etter, noe som har tatt lang tid for han å tørre på grunn av alt vi har vært gjennom i prøveperioden.

ORDINÆR ULTRALYD OG TERMINDATO

I dag har vi vært på vår første ordinære ultralyd! Timen var på kvinneklinikken på Rikshospitalet, som er stedet jeg skal føde. Herlighet, så gøy det var å se vår lille Severin igjen. Dette er den fjerde ultralyden vi har fått høre hjertet hans slå, og det er like fantastisk hver gang. Alt står heldigvis bra til med den lille gutten vår og jeg kan regne med å kjenne liv innen to uker, sa legen. Åh, som jeg gleder meg til spark og mer bevegelse!

Slik jeg forstod det trenger vi ikke flere ultralyder nå. Jeg skal bare bli fulgt opp av faslegen min videre og begynne hos jordmmor fra uke 24, om jeg ønsker det. Tanken jeg sitter med nå er at jeg ønsker å gå til jordmor og i tillegg melde både Ulrik og meg på fødselsforberedende kurs på Rikshospitalet når fødselen nærmer seg.

På Volvat Nationaltheateret regnet de forresten ut termindato til 25. juni, mens i dag og hos fastlegen min kom de frem til den 24. juni. Nå er det vel ganske vanlig at førstegangsfødende går litt over tiden. Er det ikke? Så denne datoen er egentlig ikke så viktig. Men det er selvfølgelig greit å ha noe å forholde seg til nå som nedtellingen er i gang. Tenk, om bare fem måneder blir vi en familie på tre. Jeg pleier alltid å glede meg til sommeren, men aldri har jeg gledet meg så mye som nå. Småbarnslivet, here we come <3 <3 <3

Uke 19 (18+4)

JEG SKAL BLI GUTTEMAMMA!

Jeg skal bli guttemamma og alt står bra til med den lille prinsen vår! Magefølelsen min var feil, men HERLIGHET, så heldige vi er. Alt blir mye mer virkelig nå som vi vet kjønnet på drømmebabyen vår.. Og livet som venter gjør meg bare såååå lykkelig! Hurra for Severin! Vi gleder oss sånn til å møte deg, lille venn ♥

Foto: Tine Poppe

NAVNET TIL LILLE S

I dag er jeg i graviditetsuke 18 (17+4), noe som betyr at 43,5 prosent av graviditeten er overstått. Fødsel og livet som venter etter føles fortsatt helt uvirkelig. Jeg velger derfor kun å fokusere på en uke av gangen inntil videre, og ta resten som det kommer..

Nå er det bare en dag igjen til Ulrik og jeg forhåpentligvis får vite kjønnet på den lille i magen min. Jeg er så spent at dere aner ikke! Det spiller som sagt ingen rolle for oss om jeg bærer på en gutt eller en jente. Men jeg gleder meg sånn til å bli mer knyttet til lille S og ikke minst til å kunne kalle den ved navnet sitt fremover. Kanskje blir graviditeten og alt mer virkelig for oss etter at vi får vite kjønnet også. Jeg håper det. I tillegg blir det jo utrolig stas å begynne med barnerommet til den lille prinsen eller prinsessen vår. Jeg har nemlig allerede plukket meg ut en favorittnyanse av lyseblå maling og en favorittnyanse i lyserosa maling som skal kjøpes inn allerede i morgen etter ultralyden. Hehe!

Som dere vet har jeg hatt en følelse på jente lenge. Men de siste dagene har jeg begynt å få litt følelse på gutt også, så dagen i morgen blir mildt sagt spennende. For de av dere som vil "være med på ultralyden" kan følge Ulrik på Instagram @mrulriknygaard. Han kommer til å filme reaksjonen vår på story når vi får vite kjønnet ♥

VI HAR FÅTT FØDEPLASS!

I går kom brevet jeg har ventet på i flere uker.. Vi har fått fødeplass! Tenk at lille S skal komme til verden på Rikshospitalet! Jeg forstår det fortsatt ikke. Termin og fødsel virker bare såååå fjernt for meg, og kanskje enda fjernere for Ulrik. Jeg ser at jeg har fått gravidmage og kjenner at kroppen min er i endring. Ulrik ser at jeg har lagt på meg han også, og sier at han merker mye til humørsvingningene, men det er likevel vanskelig å skjønne for oss begge at alt dette faktisk er på grunn av en liten baby.

Det var en stor lettelse å få bekreftet fødeplass. Jeg er veldig glad for at ting er i orden nå og at vi er kommet inn i det offentlige systemet. Dessuten er jeg sikker på at vi er i trygge hender hos fødeavdelingen på Rikshospitalet, som faktisk var vårt førstevalg <3

Vår første ordinære ultralyd er 24. januar. Planen var å vente til denne timen med å finne ut av kjønnet. Men etter å ha forhørt meg litt og lest i diverse brosjyrer har jeg fått inntrykk av det ikke er så "populært" å spørre om kjønn på disse kontrollene? Noe jeg selvfølgelig både forstår og respekterer. Dermed er den nye planen å booke enda en ultralyd hos Volvat til uken allerede.. Herregud, så spennende dette blir! Bærer jeg en gutt eller en jente, tror dere? Jeg har en sterkere følelse for et av kjønnene, men det trenger ikke ha noe betydning. Mamma trodde jo at jeg var gutt før jeg ble født, så jeg stoler ikke på magefølelsen min rundt dette akkurat. Jeg skulle egentlig hete Kristoffer. Hehe!

Når fikk du vite kjønnet?

KROPPEN MIN FRASTØTER SEG ALT DET FALSKE

Etter at jeg ble gravid har jeg merket at kroppen min støter fra seg alt "det falske". Det er akkurat som om den tvinger meg til å bli mindre jålete nå som jeg forbereder meg til morsrollen. Hehe!  På en måte er det jo litt fint og det stresser meg ikke eller noe. Jeg synes bare det er spennende å følge med på endringene som skjer underveis i svangerskapet. Det viktigste for meg er selvfølgelig at lille S har det bra, ikke at jeg ser bra ut. Med det falske så mener jeg forresten hår, vipper og negler som jeg setter på, ikke det som vokser naturlig på kroppen min.

I julen mistet jeg alle festene i håret mitt blant annet, og nesten alle vippene mine. I tillegg sitter neglene mine mye dårligere nå enn før, så det mååå jo ha noe med graviditeten å gjøre? Jeg har derfor tatt av meg alle de falske vippene og bestemt meg for å slutte med vippeextension for godt. Eller, i hvertfall for en lang periode. Ulrik mener jeg er mye finere uten vippene og at jeg nå ligner mer på den jenta han faktisk forelsket seg i. Jeg vet ikke helt hva jeg mener ennå. Det er såklart veldig uvant å gå helt uten etter to år med, men jeg synes det er behagelig og tror at jeg vil føle meg finere når mine egne vipper vokser helt ut igjen.

Jeg er stolt over å ha vært vippefri i en hel uke, men velger å fortsette med akrylnegler og hair extensions inntill videre. Ett steg av gangen..Håret jeg bruker nå er forresten clips som jeg tar av og på selv etter ønske. Jeg hadde egentlig tenkt til å skrive "etter behov". Men et behov for alt det falske har jeg faktisk ikke lenger. Jeg synes bare det er gøy å drive med dette jåleriet nå som jeg har tiden til det. Hverdagen som småbarnsmor blir nok annerledes, og det er det jeg synes er så fint med livet. Nemlig at prioriteringene endrer seg ♥

JEG ELSKER Å GÅ GRAVID!

Formen min er stort sett fin. Jeg har ikke vært og er fortsatt ikke plaget med kvalme noe mer enn om morgenen før jeg får i meg frokost. Ikke har jeg kastet opp en eneste gang til nå heller, så da slapp jeg heldigvis unna den biten. De første ukene var jeg trøtt hele tiden, men det har gitt seg. Ellers er hodepine blitt en del av hverdagen og jeg blir liksom sliten av ingenting i ryggen, men det overlever jeg. Jeg klager ikke uansett om jeg har en dårlig dag eller om jeg ikke sover godt, for det er ingen plager i verden som ikke er verdt det jeg opplever akkurat nå. Jeg elsker å gå gravid!

Matlysten er stor. Jeg craver ikke noe spesielt og spiser stort sett sunt, men jeg unner meg også det usunne jeg får lyst på i løpet av en uke. Jeg tenker at den tiden jeg er i nå er den tiden i livet jeg virkelig kan unne meg det lille ekstra. I dag har kosen gått i Kornmo kjeks med gulost og druer. Nam!

Planen var at jeg skulle begynne med trening igjen denne uken, men det ble ikke helt sånn på grunn av hodepinen. Foreløpig holder det å gå turer med hundene for meg, tydeligvis. Jeg leste litt om gravidyoga i stad.. Kanskje jeg skal teste ut det? Er det noen som går eller har gått på yoga for gravide? Jeg tenker at det kan være et godt alternativ til trening for meg fremover.

Magen vokser og vokser, men jeg kjenner ikke noe liv ennå. Eller, jeg tror i hvertfall ikke at jeg kjenner liv? Det skjer helt klart mye der nede og jeg føler meg annerledes på en rar og fin måte. Puppene mine er større enn noen gang og det er Ulrik happy for. For min del blir det bare vanskeligere og vanskeligere å kle meg for hver dag som går. Når det er sagt så bryr jeg meg ikke så mye om forandringene på kroppen utseendemessig, bortsett fra at jeg selvfølgelig elsker magen min!

Babyen er 16 cm og kan sammenlignes med en appelsin. Det neste store nå blir å få kjenne h*n sparke og ikke minst å få vite kjønnet, slik at vi kan begynne med barnerommet. Barnesengen er som dere vet innkjøpt og taklampen kom i posten i går. En nydelig lampe i lys grå som jeg gleder meg til å vise dere! Jeg har ikke gjort noen flere innkjøp etter at jeg ble gravid, men jeg fikk flere fine babyklær og babyleker i julegave. I tillegg har vi vært og sett på barnevogn og nesten bestemt oss for hvilken det blir. God Kveld Norge var forresten med oss da vi så på vogner og masse annet til babyen. Når jeg tenker meg om så kjøpte vi forresten en bamse og noen skjønne sokker som hører til hentedressen jeg har fått av mamma den dagen, men det var det..

Her ser dere nøyaktig hvor langt jeg er i graviditeten:

 

TERMIN OG ANDRE DATOER I SVANGERSKAPET

Mange har spurt meg om jeg kan fortelle mer om når og hvordan spiren satt naturlig, hvor langt jeg er på vei, når termin er og så videre.. Min første dag i siste mens var 17. september 2017. Jeg har ikke fått termindato av legen ennå, men i følge appen til Ulrik og i følge datoene vi vet så blir det i slutten av juni. Vi venter altså et sommerbarn, noe jeg fortsatt ikke klarer å forstå.. Resten forteller skjermbildene under ♥

Fredag 29. september 2017:

lørdag 28. oktober 2017:

Onsdag 15. november 2017:

For vår andre ultralyd i uke 12, dro vi som sagt til Trondheim på sykehuset hvor de er kjente for å være spesielt dyktige på nettopp dette. Jeg tror vi holdt på en time med både innvendig og utvendig ultralyd for å forsikre oss om at ALT var som det skulle med den lille i magen, noe det heldigvis var.

Før jul var jeg på min første svangerskapskontroll hos fastlegen for å fylle ut diverse skjemaer, søke fødeplass og for å ta blodprøver. I går fikk jeg svar på alle blodprøvene i posten, hvor det stod at alt så bra ut. Jeg ble skikkelig lettet da jeg ikke tar noe forgitt lenger etter en lang prøveperiode med mange nedturer.

Min neste legetime er på mandag og vår neste ultralyd er i uke 18. Jeg er veldig spent på hvor vi får fødeplass. Ulrik og jeg var nemlig noe senere ute med å søke fødeplass enn de fleste par, siden vi trengte flere bekreftelser på at dette faktisk var sant før vi tok steget videre og meldte nyheten til faslegen. Vi har nå søkt Rikshospitalet kun fordi det ligger nærmest her vi bor, men Ullevål er sikkert like fint og bra. Er det noen mødre som vil dele erfaringer her? P.s. Helst ikke skrekkhistorier! For min del er det helt fjernt å tenke på at jeg skal føde i det hele tatt, så jeg blir nok ikke skremt. Men jeg vil ikke at andre gravide skal bli redde eller bekymret på grunn av noe de leser i kommentarfeltet mitt.

DET BESTE ØYEBLIKKET I 2017

Det beste øyeblikket i 2017 var definitivt da Ulrik og jeg hørte hjertet til den lille i magen slå for aller første gang. Et helt magisk øyeblikk som rørte oss begge til tårer. Det var først da alt ble virkelig, og først da vi endelig følte oss nærmere vår store drøm om å bli foreldre.. Bloggerne var med oss på denne første ultralyden i uke 8. Jeg gleder meg til å oppleve dette øyeblikket igjen gjennom tv-skjermen. For en dag og FOR en opplevelse! Dere aner ikke hvor mye både Ulrik og jeg grudde oss i forkant av timen. Jeg var så redd for at legen ikke skulle finne liv at jeg trodde jeg skulle kaste opp på venterommet, og Ulrik var ikke noe mindre nervøs enn meg, stakkar. Men liv var det og liv er det heldigvis fortsatt. Herregud, så heldige vi er <3

KJØNNET PÅ BABYEN

Hei og godt nytt år, alle sammen! Håper dere hadde en fin feiring i går og at dere ikke er alt for slitne i dag. Hehe! Ulrik og jeg blir på Geilo til i morgen for å slippe unna den verste køen hjem fra fjellet, og for å slappe av enda en dag før vi må tilbake til hverdagen igjen..

Det siste døgnet har jeg fått en del gratulasjoner til "den lille prinsen i magen" på grunn av min egen gratulasjon til Ulrik på Instagram i går (@pilotfrue). Jeg ser meg derfor nødt til å avkrefte disse ryktene, siden vi fortsatt ikke vet kjønnet på babyen. Jeg tror vi får vite det på neste ultralyd som er i uke 18, men det var for tidlig å se noe i uke 12 på vår forrige ultralyd. Jeg gleder meg skikkelig til vi får vite kjønnet! Ikke fordi det er viktig for meg om det blir en jente eller en gutt, men fordi jeg ser frem til å begynne med barnerommet og til å handle inn jenteting eller gutteting.

Grunnen til misforståelsen er at vi har byttet jentenavn fra Lykke til et annet navn som starter på S. Et navn vi har tygget på sammen med familien gjennom hele julen, og som vi nå har bestemt oss for å bruke dersom vi får en liten jente. Derfor "lille S", siden Severin består som guttenavn ♥

DET ER NESTEN FOR GODT TIL Å VÆRE SANT

Etter flere nervepirrende måneder føles det helt fantastisk å begynne og glede seg over det som faktisk har skjedd. Jeg har sett skikkelig frem til å fortelle dere alt de siste ukene, men også gruet meg litt siden det nesten er for godt til å være sant. Det har tatt ekstra lang tid å senke skuldrene denne gangen og det er ikke uten grunn, men nå føler vi oss endelig klare og så trygge vi kan bli til å dele vår store nyhet..

Vi har ikke hatt flere prøverørsforsøk. Planen om å gjøre vårt femte forsøk i naturlig syklus ble avbrutt etter å ha ventet og ventet på en mensen som aldri kom. Jeg er gravid og vi har klart det helt naturlig, altså uten prøverør og uten hjelp fra legen. Ja, denne skal faktisk Ulrik ha all æren for selv, og jeg da. Hehe!

Vi har vært på hele to ultralyder de siste månedene. En i uke 8 og en i uke 12. Det første og største vi fikk se var et bittelite hjerte som slo. En opplevelse og et mirakel som jeg virkelig unner alle dere som fortsatt prøver. Hjertet til fosteret slår heldigvis fortsatt og nå har vi også telt ti fingre, ti tær, sett to nyrer, en nesetipp og forsikret oss om at alt er som det skal med den lille.

Det er fortsatt vanskelig å puste med magen etter alle disse absurde ukene. Vi føler oss så heldige at vi sikkert aldri klarer å slutte og bekymre oss for ting som kan gå galt, før vi holder lille Lykke eller lille Severin i armene våre. Men sånn er det vel for alle i svangerskapet? Man kan jo ikke være hundre prosent sikker på noe. Vi tar det likevel som et utrolig godt tegn at graviditeten har skjedd naturlig og at vi nå har hele 13 lange uker bak oss.

Foto: Marian Jade

God jul til alle fra oss TRE ♡ ♡ ♡

JEG JOBBER MED SAKEN

Denne dagen har gått bort i telefonmøter, mailer, rydding, vasking av klær og en god del planlegging av neste ukes prosjekter.. Herlighet, så fort timene går når man styrer med ting som er gøy! Jeg har så mye å glede meg til fremover og det er takket være meg selv. Vet dere hvorfor? Jo, det er fordi jeg har tatt meg selv i nakken og begynt å fokusere på mer enn bare prøvingen. "Lag deg en fin dag", er det mange som sier. Jeg jobber med saken. Jobber med å lage meg en fin hverdag.

Noe annet jeg jobber med er å ta til meg alt det positive dere skriver og all den varmen jeg får av dere som følger meg. Jeg er fullstendig klar over at det er mye rart i kommentarfeltet også, men de rare kommentarene skumleser jeg bare. Kun for å sjekke at de ikke er for drøye. De hyggelige kommentarene leser jeg nøye, ofte flere ganger og noen høyt for Ulrik. Vi setter så enormt stor pris på fine ord begge to og har innsett at det er bare de som betyr noe.

Jeg jobber også med å komme tilbake i form og med å bli komfortabel i kroppen min igjen. Akkurat nå så føler jeg meg ikke "bra nok" på utsiden. Jeg vet det er teit å si det for jeg er jo bra nok, men jeg er ikke der hvor jeg vil være og der hvor jeg trives best. Og ja, jeg mener i forhold til vekten min. Det må være lov å si det uten at jeg påvirker til hysteri eller virker usunn. De siste månedene med hormoner og lite aktivitet har satt sine spor, noe som er helt ok. Men jeg vil ikke fortsette i samme spor. Jeg vil gjøre noen endringer. Jeg vil jobbe med å holde fokuset på de tingene jeg liker å fokusere på selv om alt snart starter igjen. Det viktigste er ikke disse kiloene. Ikke misforstå. Men det er viktig at jeg prøver å leve som før. Sånn for min egen del.

Apropos det yttre og noe overfladiske.. Legg merke til rynken min i pannen på bildene under. Er det stress? Er det bekymringer? Er det aldring? Ikke vet jeg, men jeg jobber med å godta det faktisk.. Tor det eller ei. Hehe! Nå skal jeg ut på en kveldstur med Ramp og Stella. Vi har så godt av det alle tre. Fysisk aktivitet og ro i sjelen ♥

SPØRSMÅL OG SVAR TIDLIG I GRAVIDITETEN

Er du redd for spontanabort?

- Jeg er selvfølgelig livredd for at det skal skje noe galt nå tildig i graviditeten, men jeg går ikke rundt og tenker på det hver dag nei. Jeg liker å tenke positivt. Det vet dere som leser denne bloggen fast.

Har du vurdert å måle hcg i blodet for å se at det øker? Eller vil du bare vente til mars for å forhåpentligvis se hjerteslag?

- Nei, jeg skal ikke måle noe som helst før vår første ultralyd mandag  6. mars.

Hvorfor gikk dere ut med den positive nyheten så tidlig?

- Vi har vært åpne om alt fra starten og bare gjort oss gode erfaringer med denne åpenheten. Den støtten dere lesere har gitt oss underveis har betydd veldig mye for både Ulrik og meg. Spesielt på de tøffe dagene. Derfor føles det naturlig å dele nyheten såpass tildig med dere. Dessuten hadde det vært vanskelig å holde graviditeten hemmelig nå som såpass mange har fulgt med i denne prøverørsprosessen.

Hvilke symptomer hadde du i dagene før du fikk den positive testen?

- Jeg var kvalm, hadde mye murringer i magen og en del hodepine. Brystene mine var ikke ømme, noe de alltid er før jeg få mensen. I tillegg drømte jeg veldig mye rart og var skikkelig varm om nettene.

♥ Hvordan kan du være så langt på vei i graviditeten allerede?

- Svangerskapet regnes fra første dag i siste menstruasjon. Det vil si sirka to uker før jeg satt inn egget. Denne tellemåten brukes av både jordmødre og annet helsepersonell som vi skal møte gjennom hele svangerskapet. Det blir akkurat som om jeg skulle blitt gravid "naturlig", da hadde legen spurt om når du hadde siste mens og regnet svangerskapet fra denne datoen. Onsdag 15. februar skrev Spiren dette til oss på mail: "Gratulerer, Julianne og Ulrik! I dag er du 4 uker og 5 dager gravid. Den foreløpige terminen din er 19.oktober. Denne vil kanskje bli justert noen dager fram eller tilbake når du er på rutine-ultralyden på det sykehuset der du skal føde."
 
Hvorfor må du forsatt gå på medisiner?
 
- Det er fordi jeg er gravid i en hormonsubstituert syklus og det vil si at jeg ikke har hatt egen eggløsning nå. Slimhinnen er derfor avhengig av jevn tilførsel av østrogen og progesteron for å opprettholde graviditeten inntil morkaken er på plass. Ved å ta medikamentene ut uke 9 er jeg på den sikre siden. Det er som sagt noe skikkelig skikkelig kliss med de Utrogestan-kapslene, men det finnes vel ikke bedre grunn til å holde ut enn det lille miraklet som skjer inne i livmoren min akkurat nå.
 
 
♥ Hva har dere kjøpt av babyting til nå?
 
- Vi har ikke kjøpt så mye, bare litt klær. Ellers har vi bestemt oss for babyseng og flere av møblene til barnerommet som vi snart skal begynne å pusse opp.
 
Hva gleder du deg mest til i graviditeten?
 
- Alt foreløpig, men først og fremst til ultralyd 6. mars og til at magen begynner å vokse.
 
Hva gruer du deg mest til i denne graviditeten?
 
- Ingenting foreløpig, men jeg er såklart veldig spent på den første ultralyden 6. mars.
 
♥ Hva gleder Ulrik seg mest til i graviditeten?
 
- Han gleder seg veldig til å se forandringer på kroppen min og til å se liv på den første ultralyden.
 
♥ Hva gruer Ulrik seg mest til i graviditeten?
 
- Ingenting, men han er redd for at det skal bli noen komplikasjoner underveis. Spesielt siden han er så mye borte i jobben sin.


 

MIN ALLER FØRSTE GRAVIDOPPDATERING: UKE 6 (5+1)

Hei, dere! Jeg har lyst til å oppdatere dere uke for uke i graviditeten og her kommer min aller føste gravidoppdatering. Alle innleggene blir lagt under kategorien "gravid", for de av dere som ønsker å følge oss videre på denne utrolige reisen. Når det er sagt så vil jeg fortsette å blogge om andre ting også, men det er ingen hemmelighet at graviditeten kommer til å ta en stor plass på denne bloggen. Det er tross alt det største som har skjedd meg og oss..

I går gikk vi inn i uke 6 av denne graviditeten. Foreløpig termin er som sagt 19. oktober og det vil si at det er 242 dager igjen av svangerskapet. Jeg så det var flere som lurte på hvordan jeg kan være "så langt" på vei ettersom at vi satt inn egget for bare to uker og to dager siden. Forklaringen på det er at svangerskapet regnes fra første dag i siste menstruasjon. Det vil si sirka to uker før jeg satt inn egget/før babyen faktisk blir unnfanget. I de to første ukene er man egentlig ikke gravid og babyen er alltid to uker yngre enn antall graviditetsuker. Denne tellemåten må jeg bare se å venne meg til siden den brukes av både jordmødre og annet helsepersonell som vi skal møte gjennom hele svangerskapet. Embroyet (som det heter) er nå tre uker gammelt.

Hentet fra utfyllingsboken "Gravid":

"Babyen er nå 2-4 mm fra hodet til rumpen, og man kan se starten fra hode, overkropp og armer. Man kan også ane anlegg til øyne og ører. Tre uker etter befruktningen begynner hjertet å slå, og blodomløpet begynner å fungere."

Herlighet, det her er så rart og så stort! Tenk at det vokser et levende menneske inni meg! Det føles helt uvirkelig. Faktisk så uvirkelig at jeg i går IGJEN tok en ny graviditetstest. Hehe! Jeg tror det har klikka for meg, for jeg ble skikkelig glad når den ble positiv. Akkurat som om det er noe tvil, noe det ikke lenger er. Men jeg skjønner bare ikke hvordan vi kan være så heldige når det er så mange andre par der ute som har prøvd og feilet mye lengre enn oss. Jeg føler virkelig med alle par som sliter med å bli gravide. Det er det vondeste Ulrik og jeg har opplevd.


Vår første ultralyd: Mandag 6. mars hos Trine Tromsdal på Volvat Majorstuen. Da skal det være mulig å se at hjertet slår ♥

Cravings: Jeg craver egentlig ingenting ennå, men matlysten er stor og jeg kjenner meg mer sulten enn før graviditeten.

Formen min: Mens jeg sitter her og skriver til dere ligger Ulrik på sofaen og ser på "The good wife". En serie han tydeligivis har blitt helt hektet på. Snart skal jeg legge meg ned på sofaen også. Jeg føler meg nemlig sliten bare av å ha skrevet dette innlegget her. Det skal ikke så mye til i disse dager og det er helt greit. For jeg elsker å være gravid og akkurat nå er det ingenting som er viktigere for meg enn å ta vare på den lille skapningen som skal vokse seg stor.

Kvalmen var aller verst dagen før vi gikk ut med den store nyheten. Etter det har den bare kommet og gått litt sammen med hodepinen. Ellers kjenner jeg meg oppblåst, noe som muligens skyldes de økte nivåene av hormonet progesteron.

Ulrik: Ulrik er veldig overbeskyttende, noe jeg synes er utrolig sjarmerende. Han tar alt rundt graviditeten utrolig seriøst, sørger for at jeg får nok hvile og hjelper meg med alt det nye i matveien. Ulrik er om mulig like overveldet som meg denne uken.

Medisiner: Jeg tar fortsatt 2 stykk Utrogestan tabletter vaginalt 3 ganger daglig og 1 stykk Progynova tablett oralt 3 ganger daglig. Dette skal jeg fortsette med helt til uke 10. For de av dere som kjenner til Utrogestan vet at det er noe skikkelig kliss. Det er derfor lite action på soverommet i disse dager. Men det er det verdt. Hehe! 

Gravidoppdateringene vil bli mer omfattende utover i svangerskapet. Nå er det litt tildig å si noe om vekt, fødselsforventniger og så videre. Jeg gleder meg til hver eneste dag av denne reisen og håper at dere synes det er spennende å få være med helt fra starten (bokstavelig talt). Del gjerne egne erfaringer og tips rundt graviditet med meg underveis. Det setter jeg stoooor pris på nå som alt er så nytt og ukjent.

Ønsker dere en fin søndag videre :-)

ET NYTT KAPITTEL

Hei, fra fjellet. Ulrik og jeg dro rett på Geilo etter at vi var på God Morgen Norge i går. Her skal vi være og kose oss helt til mandag. Vi har også besøk av et vennepar her oppe, så det blir som en liten vinterferie på oss alle. Skikkelig hyggelig! Jeg elsker jo å være på fjellet.

Formen min har vært ganske fin i dag, men jeg ble likevel hjemme i leiligheten da de andre stod på ski. Jeg er livredd for å gjøre noe galt eller utsette meg for noe som kan skade den lille eskimoen vår. Det er naturlig etter alt vi har vært gjennom, men det kan nok gå litt langt. Forhåpentligvis blir jeg mindre redd om noen uker når nyheten har sunket mer inn. Hilsen hun som tok sin sjette graviditetstest på formiddagen i dag. Hehe! Alt dette skal jeg fortelle mer om i morgen. Da kommer som sagt min første gravidoppdatering. Jeg skal også vise dere mer av denne boken, som jeg fikk i gave av to gode venninner. Boken som skal få følge meg hele veien i dette nye kapittelet i livet.

Vi kom akkurat hjem fra afterski. Der fikk jeg smake min aller første virgin mojito (alkoholfri drink) og den var faktisk veldig godt. Jeg har forresten laget en ny kategori på bloggen som heter "gravid". Under denne kategorien kommer alt som har med graviditeten å gjøre fremover. Nå skal jeg gjøre meg klar til middag på hotellet. Jeg er supersulten, så det gleder jeg meg veldig til. Ha en fortsatt fin lørdag, så snakkes vi mer i morgen!

En ting til.. Hvilke apper bør jeg laste ned og bruke i svangerskapet?